counter
Архів Повернутись назад 20 Листопада 2017
20 Листопада
Політика Клімкін: РФ спровокувала гуманітарну катастрофу на Донбасі В результаті дій Росії на Донбасі відбулися гуманітарна та екологічна катастрофи. Про це під час Міжнародного форуму в Канаді повідомив Глава МЗС України Павло Клімкін, передає «Укрінформ». «На Донбасі панує зараз практично екологічна і гуманітарна катастрофа, тому що значна кількість вугільних шахт затоплені водою і електропроводи є метою обстрілів, але росіяни не реагують, тому що вони задіяні в контрабанді,«сірих» і «чорних» операціях в регіоні», — повідомив Клімкін. Глава МЗС заявив, що в міжнародному співтоваристві повинні посилити тиск на Російську Федерацію, але, за його словами, єдиної позиції з даного приводу немає. «Нам потрібно проявляти більше солідарності, а також чинити на РФ більше політичного тиску санкціями, але спільної позиції з цього приводу немає», — зазначив Клімкін.
Політика Климпуш-Цинцадзе: понад 60% українців підтримують вступ до НАТО Віце-прем'єр з питань євроатлантичної та європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що за вступ України в НАТО готові голосувати 62% українських громадян. Про це вона заявила під час свого візиту до Франції, передає прес-служба уряду. «Останні дослідження вказали на зростання підтримки євроатлантичної та європейської інтеграції з боку українців. Згідно з результатами опитування, яке було проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), підтримку вступу в Північноатлантичний Альянс висловили 62% респондентів. Також вступ до Європейського Союзу підтримують 57% українців », — каже Климпуш-Цинцадзе. Причиною зміни настроїв серед громадян України віце-прем'єр бачить у введенні безвіза, що допомогло збільшити довіру до ЄС.
Суспільство Корабель-привид "Любов Орлова" бачили біля берегів Каліфорнії Корабель-привид «Любов Орлова», який пропав у 2013 році, викинуло на берег Каліфорнії. Але знайдений каркас може і не належати зниклому судну, так як він складається з бетону, а радянське судно зроблено практично повністю зі сталі, інформує британське видання Daily Mail. 100-метровий теплохід, який був побудований в Югославії на замовлення Радянського Союзу, назвали на честь великої акторки. Судно спустили на воду в 1976 році. Через 13 років його продали на Мальту. У 2010 році корабель «Любов Орлова» був заарештований за борги, а команда, яка не отримувала давно зарплату, розбіглася. Ще через кілька років з'явився покупець, який вирішив здати судно на металобрухт в Домінікану. Але під час шторму трос не витримав, і теплохід залишився дрейфувати в Атлантиці.
Події Помер жахливий серійний вбивця Чарльз Менсон Серійний вбивця Чарльз Менсон помер у віці 83 років. Про це інформує TMZ. Про смерть вбивці розповіла сестра однієї з його жертв Дебра Тейт, якій про це повідомило керівництво в'язниці. 16 листопада 2017 року громадянин Америки, який відбував довічне ув'язнення, був переведений в лікарню. Тоді лікарі заявили, що його смерть неминуча. Як уточнює TMZ, в січні Чарльз Менсон деякий час перебував у лікарні, вирішувалося питання про операцію, проте лікарі визнали її дуже ризикованою і не стали проводити. У 1969 році в Лос-Анджелесі Менсон разом з членами комуни «Сім'я» вбив дружину кінорежисера Романа Поланскі Шерон Тейт, а також її чотирьох друзів. Крім цього, Менсон був визнаний винним ще в двох убивствах. Разом зі спільниками його засудили до смертної кари, але в 1972 році в Каліфорнії вищу міру покарання скасували, і Менсону дали довічне ув'язнення.
Події П'яні пасажири викрали таксі в Одесі У суботу, 18 листопада, вночі в Одесі була затримана компанія п'яних молодих людей, які забрали у таксиста автомобіль за те, що він відмовився везти їх. Про це пише Думская. За інформацією потерпілого, співробітника однієї з служб таксі, близько 3:00 він приїхав на виклик, в автомобіль сіли четверо пасажирів напідпитку. Так як в дорозі молоді люди неадекватно поводилися, водій зупинився і відмовився їхати з ними. Після цього бешкетники силою виштовхали таксиста з салону і викрали автомобіль. Один з компанії не захотів брати участь в подальших подіях і також вийшов з авто. Зловмисників зупинили патрульні через 500 метрів — увагу правоохоронців привернуло авто, яке рухалося з вимкненими фарами, а через кілька хвилин до машини підбіг таксист, який заявив про викрадення. Викрадачів доставили у відділення поліції.
Політика Провал Меркель: в Німеччині не змогли створити правлячу партію Ті, хто пішов в опозицію до канцлера ФРН Ангели Меркель і її партії ХДС/ХСС соціал-демократи поки не готові до входження в уряд Німеччини, всупереч провалу переговорів зі створення коаліції за участю партії Ангели Меркель, «зелених» і лібералів. За інформацією заступника голови Соціал-демократичної партії ФРН (СДПН) Ральфа Штегнера, він «уявити не може» таку ситуацію, при якій партія змінить рішення, передає Deutsche Welle. Штегнер повідомив, що не бачить майбутнього для Ангели Меркель, так як вона «зазнала остаточного провалу». СДПН також не ввійде в велику коаліцію з ХДС/ХСС навіть за відсутності Ангели Меркель. Представник соціал-демократів заявив, що відповідальність за провал в створенні правлячої коаліції лежить на чотирьох партіях, які брали участь в переговорах. «Меркель, Зєєхофер, Лінднер і Оздемір не впоралися, хоча протягом тижнів вони розповідали, що хочуть все організувати якомога краще», — зазначив Штегнер.
Події Неадекват на "євроблясі" розстріляв чотирьох осіб у Дніпрі У ніч на понеділок, 20 листопада, на Донецькому шосе у Дніпропетровській області невідомий відкрив стрілянину по групі людей з помпової рушниці. В результаті інциденту четверо людей отримали травми, передає Інформатор, посилаючись на прес-службу патрульної поліції міста. Як повідомили постраждалі, вони були на стоянці біля а/м ВАЗ і пили каву. З боку Донецького шосе під'їхав а/м BMW на єврономерах і зупинився приблизно за 20 метрів. Після цього з машини вийшов невідомий в балаклаві і відкрив стрілянину з рушниці. «Співробітники поліції виявили а/м ВАЗ 2109 з отворами в районі правого заднього крила. Були виявлені отвори в районі заднього лівого крила. В результаті стрілянини вогнепальні поранення отримали чотири людини. Вони були госпіталізовані», - сказано в повідомленні. На місці знайдено шість гільз 12-го калібру. Автомобіль зі злочинцями зник по Донецькому шосе в бік вул. Передової. Проводиться розслідування.
Політика Вбивство Окуєвої: Тука сумнівається в причетності РФ Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука сумнівається в причетності РФ до вбивства Аміни Окуєвої і замаху на депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Про це він повідомив в інтерв'ю «Апострофу». «Ні. Я не вважаю так (що РФ причетна до резонансних злочинів в Україні, - Ред.). Я зустрічався з однією людиною, яка підтвердила, що до останніх подій «старший брат» України не має ніякого відношення ... Я маю на увазі незрозумілий вибух біля телеканалу «Еспресо» і вбивство Аміни Окуєвої», — зазначає Тука. Він припустив, що вбивство Аміни Окуєвої стало наслідком замаху на її чоловіка Адама Осмаєва. «Якщо аналізувати вибух біля телеканалу «Еспресо», там також бачимо невдалу спробу. Звичайно, за умови, що об'єктом був Ігор Мосійчук. В такому випадку це бракороби-дилетанти робили. Про який професійний рівень може тут взагалі йти мова? Так. Є безліч більш простих способів знищити Мосійчука, ніж бомба посеред Києва », — зазначив Тука.
Події Ще одного українця затримали в Білорусі У Білорусі зник ще один українець - місцеві спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (Костянтинівка, Донецька область). Про це сказано в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, інформує LB.ua. У зверненні, яке було підписано в.о голови правління заводу Козьменком, сказано, що директор ПАТ «Завод обважнювачів» Скиба Олександр Сергійович (7 травня 1978 р.н.) прибув до Мінська 15 листопада 2017 року у відрядження на переговори з ВАТ «Мінський тракторний завод», з яким у нашого підприємства є договір про постачання продукції, використовуваної в ливарному виробництві білоруського заводу. За даними видання, Скиба вилетів до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20. Він вийшов на зв'язок о 19:20 і заявив, що збирається повертатися додому цього ж дня. Але наступного разу на зв'язок Скиба вийшов вранці - він подзвонив дружині з чужого білоруського номера і заявив, що його затримали співробітники КДБ. «Намагаючись дізнатися долю співробітника, я звернувся по телефону, який був знайдений у Мережі, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусі в Мінську із запитом про затримання українця. Людина, яка представилася заступником оперативного чергового, підтвердила факт утримання співробітника в цій установі», - сказано в листі.
Суспільство оформление ленты  Головний герой «Піратів Карибського моря» розорився і розпродає елітну нерухомість Голлівудський актор Джонні Депп через фінансові проблеми продає свою елітну нерухомість. Головний герой «Піратів Карибського моря» вже «позбавився» п'яти своїх пентхаусів у Лос-Анджелесі. За них актор виручив близько 11 млн доларів. Останніми «з молотка» пішли апартаменти в житловому комплексі Art Deco Eastern Columbia Lofts за 1,4 млн доларів. Джоні Депп володів квартирою 10 років, а придбав її набагато дорожче, ніж продажів - за 7 млн ​​доларів. Художнім оформленням апартаментів займався бразильський вуличний художник Osgemeos. Зараз новий власник здає квартиру в оренду за 5500 доларів на місяць. Крім елітних квартир, відомий актор також продає особняк на півдні Франції. При цьому він навіть знизив ціну з 55 до 39 млн доларів. На продаж за 2,5 млн доларів виставлено ​​і ферму в Кентуккі.
Економіка Собака на сіні: Кабмін два роки не користується величезним кредитом Європейського банку Парламентський Комітет із закордонних справ звернувся з проханням до Мінфіну пояснити, чому наша країна, в якій спостерігається величезний дефіцит кредитних ресурсів, вже два роки не використовує 400 млн євро кредиту, наданого іноземними кредиторами для аграрної галузі. Як заявила в своєму зверненні голова комітету Ганна Гопко, фінансову угоду в рамках проекту «Основний кредит для аграрної галузі України» підписано Україною і Європейським інвестиційним банком ще в 2015-му, а ратифіковано в 2016 році. Згідно з цим документом, 400 млн євро мали бути передані малим і середнім аграріям, що працюють у галузі виробництва зернових і олійних культур, рибного господарства і аквакультури. З незрозумілих причин Міністерство аграрної промисловості за два роки так і не роздало гроші малим виробникам. Гопко нагадала, що це вже не перший подібний випадок. Західні партнери та вітчизняні експерти неодноразово відзначали, що, постійно просячи кредити, Україна повільно і не повністю освоює позики.
Події оформление ленты  СБУ затримала дезертира, який переховувався в Криму Співробітники Служби безпеки України в Києві затримали дезертира, який переховувався в окупованому Криму. Про це передає прес-служба відомства. «У Києві був затриманий дезертир, начальник зв'язку, командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону», - сказано в повідомленні. Відзначається, що лейтенант ЗСУ в серпні 2015 року самовільно залишив межі військової частини в Донецькій області та виїхав на територію окупованого Криму. За цим фактом було розпочато кримінальну справу за ст. 407 ч. 4 КК України. Як стверджується, в Криму він намагався отримати тимчасовий притулок. Чоловік співпрацював зі співробітниками ФСБ і передавав їм дані про сили АТО. «Працівники СБУ встановили, що в листопаді 2017 року дезертир прибув до Києва для розв'язання особистих питань. Він був затриманий перед поверненням в окупований Крим», - відзначили в прес-службі.
Політика Зоозахисники вимагають припинити жорстокі тортури в цирках України На прес-конференції президент Асоціації зоозахисних організацій України Ася Серпінська заявила, що потрібно заборонити експлуатацію тварин у цирках країни. Про це передає кореспондент АСН. "Зоозахисники Не проти цирків взагалі, а проти експлуатації тварин у цирках. Адже тварин піддають тортурам, не дотримуються порядку утримання... Тому ми вимагаємо заборонити використання тварин у цирках України", - заявила вона. За її словами, в Києві вже заборонили пересувні цирки з тваринами. "Так, на сесії Київміськради було ухвалено рішення про заборону в Києві заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами. Таким чином, Київ став третім містом України, після Дніпра та Львова, де заборонено жорстоке поводження з тваринами в цирках-шапіто", - зазначила вона . Зоозахисниця додала, що, крім цього, в ВРУ зареєстрований підготовлений зоозахисниками і екологами законопроект № 6598, яким пропонується заборонити в цирках такі жорстокі методи дресури тварин в цирках як: електрошок, вогонь, колючі предмети, нанесення побоїв, голодування, а також вводиться один день на тиждень відпочинку для тварин у цирках. "Ми будемо вимагати, щоб повністю заборонили використання тварин у цирках", - зазначила вона.
Політика оформление ленты  Російський школяр у Бундестазі вибачився за вбитих німецьких солдатів У Росії набирає обертів скандал навколо виступу старшокласника Миколи Десятниченка в німецькому Бундестазі. Далеко не всі його співвітчизники почули суть послання хлопця. Хлопчик з Нового Уренгоя в своєму посланні до німецьких депутатів вибачився за невинно убитих полонених солдатів Вермахту. Німецький солдат, що пройшов війну, потрапив у полон і помер в таборі 17 березня 1943 року. Про його долю родичі дізналися лише в 2016 році, розповів Десятниченко. Серед "невинно загиблих людей, багато хто хотів жити мирно і не бажав воювати", сказав хлопчик. Водночас багато хто в Росії почув у його слова мало не заклики до заперечення історії. Депутат Олена Кукушкіна навіть направила депутатський запит до департаменту освіти, в гімназію і прокуратуру, вимагаючи перевірити, "чи все правильно було в промові хлопця". А місцевий блогер Колясніков звернувся з цього приводу в ФСБ. Нижче наводимо відео виступу хлопчика в Бундестазі.
Економіка Пенсія для військових. Чому уряд затягує розгляд проекту закону Міністерство соціальної політики України вже розробило законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців. На черзі узгодження його з Кабінетом міністрів та Радою національної безпеки і оборони. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна повідомив голова відомства Андрій Рева. «Закон ми написали, треба щоб його розглянув Кабмін, РНБО, після чого ми будемо готові представити його у Верховній Раді. Закон повинен набути чинності з 1 січня 2018 року», - зазначив він. Крім того, міністр додав, що його відомство також готує законопроект про державну соціальну допомогу, в якому планується уніфікувати види державної соціальної допомоги та змінити порядок її нарахування. Незважаючи на те, що документ досі не подано до парламенту, Рева сподівається, що він також набере чинності з 1 січня 2018 року. Нагадаємо, законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців Кабмін повинен подати до парламенту до 1 листопада 2017 року. Однак до цього часу документ не розглянутий навіть урядом.
Події Названо причину смерті вбивці Чарльза Менсона Серійний вбивця Чарльз Менсон, який був засуджений до 9 довічних ув'язнень, помер напередодні, 19 листопада, через ускладнення захворювання шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Про це інформує видання TMZ. Проблеми зі здоров'ям у вбивці почалися в січні цього року. Тоді укладеного доставили в лікарню з внутрішньою кровотечею для хірургічного втручання. Але лікарі відмовилися робити операцію, порахувавши, що Менсон не переживе її. Він став відомий після низки жорстоких вбивств, які були скоєні створеною ним комуною «Сім'я» в 1960-х роках, члени якої вживали наркотики і поклонялися дияволу. У 1969 році він убив актрису Шерон Тейт (дружину режисера Романа Поланськи), яка була на восьмому місяці вагітності. Членів комуни заарештували і засудили до смертної кари, але через її скасування покарання змінили на довічне ув'язнення.
Політика Падіння економіки і "недореформи" дестабілізують суспільство більше, ніж «агентура РФ» - експерт Падіння рівня життя, негативні наслідки реформ і економічна криза дестабілізують країну і розпалюють атмосферу в суспільстві набагато сильніше, ніж можлива діяльність "агентурної мережі Російської Федерації" в Україні. Таку думку в коментарі АСН висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта. «Невдоволення економічними умовами в країні, усіма видами реформ і перетворень формує негативне ставлення людей до української влади і є головним дестабілізатором з точки зору всього суспільства, а не формування в ньому окремих агентурних каналів», - зазначив Шабовта. На його думку, в умовах жорсткого протистояння з Росією діяльність агентурних і диверсійних мереж в Україні цілком імовірна. Вона проявляється в публічній площині під час масових «мінувань» великих об'єктів інфраструктури країни або ж реальних підривів складів з боєприпасами. Водночас політолог вказує на те, що інформація про підпільну діяльність ворожих сил часто недоступна широким верствам населення в повному обсязі, так само як і результати розслідування цих подій. Часто вона підноситься суспільству в неповному або перекрученому вигляді. Взяти, наприклад, заяви генерального прокурора Юрія Луценка про діяльність диверсантів, результатом яких стали вибухи боєприпасів у Калинівці. Пізніше це твердження було спростовано головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом, нагадує експерт. Шабовта наголосив, що не можна записувати "автоматом" до лав потенційних «агентів спецслужб РФ» всіх, хто через різні причини свого часу навчався в російських вишах за радянських часів. Він нагадав - до 1991 року всі військові академії СРСР розташовувалися переважно в Росії, тому багато нинішніх чиновники Міноборони також проходили навчання на території нинішньої РФ. Тим більше, на думку експерта, не можна ставити випускників російських вишів в один ряд з кримінальними елементами, які дійсно можуть співпрацювати з російськими спецслужбами. Водночас, за його словами, малоймовірно, що кримінальне середовище часто буває корисне ФСБ в її диверсійній діяльності в Україні. Нагадаємо, начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей заявив, що багато українських громадян раніше навчалися в російських вишах і були завербовані російською розвідкою, а потім повернулися в країну і працювали на державних посадах, сформувавши таким чином потужну агентурну мережу на території України. Крім того, на його думку, російські спецслужби також завжди контролювали і злочинні угруповання, а також «злодіїв у законі» і «смотрящих».
Суспільство оформление ленты  Водій-Аладдін, який паркується на килимі, помічений у Мінську У дворі житлового будинку на вул. Тургенєва в Мінську місцеві жителі помітили незвичайну «килимопарковку». Про це інформує місцеве видання Onliner.by.. Місцеві жителі зробили фото, як один автомобіль був припаркований на килимі, а решта паркуються поряд. Пізніше люди з'ясували, що водії не ризикують займати незвичайне місце водія-Аладдіна, який ставить авто просто на килимову доріжку. «Люди почали жартувати: мовляв, кому треба елітне місце на парковці? Навіть сміялися, що оскільки елітний район, то і місця інтелігентно позначають - не якимись  стільцями або покришками», - каже мешканка будинку. До вечора місце звільнилося, але на килим своє авто ніхто так і не ставить. «Швидше за все, люди вважають, що власник килима потім може пред'явити претензії», - вважає читачка видання.
Політика Від сьогодні розслідувати корупцію замість Генпрокуратури повинні почати НАБУ і ДБР Згідно з нормами закону, від сьогодні, 20 листопада, функції Генеральної прокуратури з розслідування фактів корупції серед топ-чиновників розділять між собою Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Державне бюро розслідувань (ДБР). Про це в коментарі АСН повідомив політолог Руслан Бортник. Він пояснив, що в законі чітко розписано поділ справ між різними антикорупційними органами: так, всі кримінальні провадження і мала корупція "дістанеться" ДБР. А все, що стосується «великої» корупції, залишиться у віданні НАБУ. За словами експерта, всі документи щодо відкритих вже проваджень залишатимуться в ГПУ і слідство буде вестися там же до його закінчення. «Великої проблеми поки що не буде», - вважає політолог. Однак він нагадав, що перед самим Держбюро розслідувань стоїть величезний масив завдань з формування територіальних органів, набору штатів, на що буде потрібно досить багато часу. Нагадаємо, від сьогодні, 20 листопада, Генеральна прокуратура України не має права починати досудове розслідування проти вищих посадових осіб, суддів та правоохоронців, а також військових злочинів у зв'язку з передачею цих повноважень Держбюро розслідувань. Крім того, від сьогодні прокуратура не має повноважень розслідувати провадження, які належать до компетенції НАБУ.
Політика МВФ продовжить обговорення проекту бюджету 2018 з Україною МВФ продовжить обговорення проекту держбюджету на 2018 рік з Україною. Про це передає «Радыо Свобода». «Обговорення триватиме протягом наступних тижнів, щоб забезпечити відповідність в ухваленому  бюджеті показника дефіциту в 2,5% ВВП, який узгоджений в рамках підтримуваної фондом програми економічних реформ України», - повідомили у Фонді. Відзначимо, що МВФ продовжує оцінку пенсійної реформи в нашій країні. Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні відзначив, що законодавство про приватизацію, стійка пенсійна реформа, а також узгоджене раніше внутрішня коригування вартості на газ - це цілі, які Україна повинна виконати, щоб претендувати на наступний транш МВФ. До цього агентство Fitch передавало, що наступний транш Фонду для України може скласти $1,9 млрд.
Економіка Росіяни зможуть купувати в 2018 році українські підприємства - експерт Правила приватизації в 2018 році не обмежать участь росіян у скупці наших об'єктів. Про це на прес-конференції заявив екс-голова ФДМУ Олександр Бондар, передає кореспондент АСН. "Правила великої приватизації в 2018 році будуть відрізнятися тим, що відтепер не буде мінімальної ціни об'єкта, нижче якої не можна буде виставляти об'єкт на приватизацію. Зараз таке обмеження з мінімальної вартості є. Тобто є ціна, нижче якої об'єкт приватизації просто не можна продавати" , - заявив він. З його слів, згідно зі змінами законодавства, в наступному році так званий міжнародної радник зможе брати участь у процесі приватизації та визначенні вартості того чи іншого об'єкта. "А відповідальності у такого міжнародного радника немає. Його не можна буде притягнути до відповідальності", - додав він. Також приватизація відбуватиметься виключно через Prozorro. "Ця система не обмежує участь у приватизації російських власників. Тому всі заяви про те, що ми не допустимо росіян у процес приватизації наших об'єктів, - не відповідають дійсності. Тому, на мою думку, в умовах продовження військової агресії і при нинішніх економічних умовах проводити приватизацію - це злочин. Це загроза нацбезпеці і несе величезні ризики для нашої економіки", - вважає він. Нагадаємо, згідно з ухваленим Верховною Радою в першому читанні законопроектом №7066, в Україні можуть бути приватизовані близько 900 державних підприємств. Оскільки з майже 3,5 тисячі держпідприємств 608 підприємств є збитковими, а понад 1,5 тисячі держпідприємств зараз і зовсім не працюють. При цьому на продаж держава хоче виставити кілька ТЕС і обенерго.
Закон і Право Як чорнобильцям отримати додаткову пенсію Відповідно до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», чорнобильці, які відносяться до 1-4 категорій, призначена не тільки державна пенсія, а й додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю. Остання нараховується тільки після виходу на пенсію. Для того, щоб отримати надбавку до пенсійної виплати, учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської аварії треба звернутися до Пенсійного фонду з чорнобильським посвідченням та довідкою про інвалідність, якщо ця інвалідність пов'язана з ліквідацією аварії на ЧАЕС. Розмір щомісячної додаткової пенсії встановлює Кабінет міністрів. Так чорнобильцям-ліквідаторам аварії, які належать до першої категорії, призначаються додаткові пенсії в розмірі: інвалідам I групи - 474,5 грн;інвалідам II групи - 379,6 грн;інвалідам III групи - 284,7 грн. Для інших осіб, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи, додаткова пенсія становить: інвалідам I групи - 341,64 грн;інвалідам II групи - 227,76 грн;інвалідам III групи - 170,82 грн.Особам, які належать до категорій 2-4: особам, які належать до категорії 2 - 170,82 грн;особам, які належать до категорії 3 - 113,88 грн;особам, які належать до категорії 4 - 56,94 грн.
Події Медики добили. На Херсонщині кіборг наклав на себе руки через жорстокість лікаря 39-річного «кіборга» Сергія Кочемазова, який випив смертельну дозу ліків, могли довести до самогубства лікарі Херсонського госпіталю інвалідів і ветеранів війни. Про це йдеться у висновках спеціальної комісії Херсонської ОДА, наявних в Inforesist. В ході службового розслідування з'ясувалося, що при спілкуванні з пацієнтами завідуюча неврологічним відділенням Олена Комарова порушувала правила етики. Члени комісії рекомендували відправити її на позапланову атестацію. Крім того, рекомендовано відсторонити від виконання професійних обов'язків заступника з медичної частини госпіталю Глушкова С.Д. На початку листопада колишній боєць 79-ї десантної бригади Сергій Кочемазов, який отримав важкі поранення в боях за Донецький аеропорт, покінчив життя самогубством, повернувшись додому після відвідин госпіталю в Херсоні. Він повинен був лягти в госпіталь на п'ятий курс лікування, але після спілкування з медиками наклав на себе руки. На думку друзів загиблого, чоловіка "добили" слова медиків про те, що тут йому не курорт і не нічліжка. Нібито в передсмертній записці до матері Сергій попросив вибачення за скоєне і написав, що "ветерани АТО нікому не потрібні".
Економіка 22 млрд грн від приватизації в 2018 році - міф Плани прем'єра Гройсмана про 22 млрд грн від приватизації в 2018 році - це міф. Про це на прес-конференції заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. "У поточному році Кабмін планував отримати від приватизації 17 млрд грн. У проекті бюджеті на 2018 рік закладено вже 22 млрд грн. Можливо, наступного року ми отримаємо від приватизації 2 млрд грн, а може і 1 млрд грн. Але точно не 22 млрд грн, як заплановано. Я не пам'ятаю, щоб взагалі плани з приватизації коли-небудь виконувалися. Тому очікувати виконання планів на наступний рік теж не варто", - заявив він. При цьому, з його слів, у Кабміну вже "громаддя планів" щодо 22 ще не отриманих від продажу держмайна мільярдів. "Цих мільярдів ми точно не побачимо в бюджеті. Хоча їх уже розподілили на допомогу багатодітним сім'ям тощо. Навіть якщо частина грошей від приватизації потрапляє в бюджет, вони будуть "розмиті", - сказав він. Також Охріменко впевнений, що ефективна і прозора приватизація поки що в Україні неможлива за визначенням."Приватизація залежить у нас від політики. Все залежить від "олівця" Петра Олексійовича, який розписує олігархам той чи інший об'єкт. А це тягне за собою конфлікт між олігархами", - додав він.
Події Білорусь оголосила працівника посольства України персоною нон ґрата У Білорусі персоною нон ґрата оголосили першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова. Про це повідомляє офіційний представник Комітету державної безпеки Білорусі Дмитро Побяржин. Про це інформує місцеве видання tut.by. За інформацією Побяржіна, заарештований у Білорусі Павло Шаройко зізнався, що є нібито співробітником кадрового апарату військової розвідки Міноборони і працював під прикриттям. «Він підтвердив також, що координацію його розвідувальної діяльності здійснював співробітник ГУР Міністерства оборони України Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника українського посольства Білорусі. За діяльність, яка несумісна з дипломатичним статусом, Скворцов (Ігор. - Ред.) був оголошений персоною нон ґрата», - повідомляє Побяржин. На сайті посольства зазначено, що Скворцов обіймає посаду першого секретаря.
Події оформление ленты  П'яний водій намагався прорвати кордон на Буковині, але перекинувся Житель Чернівецької області, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, спробував прорватися на своєму авто через кордон в ПП «Росошани», проте прикордонники зупинили його. Про це сказано на сайті ДПСУ. Як зазначається, це сталося минулої ночі. Чоловік їхав на великій швидкості на а/м Ford і збив шлагбаум. Але після цього зловмисник наїхав на застосований прикордонниками засіб примусової зупинки і автомобіль перекинувся. За даними прикордонників, за кермом іномарки перебував 36-річний житель Нелипівців. Серйозних травм він не отримав. Карета «швидкої» доставила потерпілого в Кельменецьку ЦРЛ для обстеження, під час якого з'ясувалося, що він був у стані алкогольного сп'яніння. Прикордонники склали адмінпротокол на порушника за спробу незаконного перетину держкордону.
Політика Інтерпол передумав шукати екс-голову МВС Захарченка та його заступника Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його заступника Віктора Ратушняка, які в Україні звинувачуються к розтраті грошових коштів і злочинах проти Майдану. Про це розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв'ю виданню "Фокус". "Буквально місяць тому були зняті з міжнародного розшуку за звинуваченням у розтраті коштів колишній міністр внутрішніх справ Захарченко та його заступник Ратушняк", - заявив він. За словами Горбатюка, Інтерпол не оголошуватиме в розшук всіх фігурантів "справи Майдану". Вони відзначають, що злочини здійснили під час зміни влади і тому це може бути політичне переслідування. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Інтерполі складений список з 173 бойовиків "Ісламської держави", які підготовлені на роль смертників для здійснення терористичних актів у Європі в помсту за військові поразки ІДІЛ на Близькому Сході.
Політика Незаконно заарештований у Росії журналіст Сущенко зустрівся з рідними Українському журналісту Роману Сущенку, незаконно заарештованому в Росії, дозволили побачитися з дружиною і дочкою. Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці в соціальній мережі Тwitter. За словами адвоката, у зв'язку з тим, що на справі Сущенка стоїть гриф державної таємниці, судові засідання пройдуть у закритому режимі. Раніше повідомлялося, що Московський суд продовжив арешт журналісту Роману Сущенку, який незаконно утримується в СІЗО РФ . Закончилось свидание у Сущенко... pic.twitter.com/zA4aKrmEzt — Mark Feygin (@FeyginMark) 20 листопада 2017 р. Нагадаємо, Роман Сущенко, який з 2010 року працював кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня минулого року був затриманий у Москві, куди прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня Сущенка звинуватили в "шпигунстві".  
Політика Україна гідна членства в Європейському Союзі - Порошенко Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна має право стати членом Європейського Союзу, але повинна відповідати критеріям. Про це він заявив під час робочої поїздки в Дніпро. За його словами, Україна повинна піклуватися про імплементацію угоди про асоціацію з Євросоюзом, з її дорожньою картою. "Можу відзначити, що її імплементації - це передумова подальших кроків з євроінтеграції. Не треба питати: чи приймуть, не приймуть Україну. Україна за 49-ю  статтею має право на членство в Євросоюзі. Єдине, що ми повинні відповідати критеріям, і це вже залежить тільки від нас", - зазначив глава держави. Нагадаємо, раніше президент заявив, що економіка України інтегрується в Євросоюз і питання членства буде формальним. Порошенко впевнений, що Україна секторально буде інтегрована в ЄС, і тоді питання членства стане формальними питанням.
Політика У Клімкіна протестують через поїздку Путіна до Криму Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Російській Федерації через незаконний візит Володимира Путіна на територію окупованого Росією Криму. Про це повідомляє прес-служба міністерства. "Українська сторона вважає згаданий "візит", як і інші поїздки російських чиновників на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним зневажанням російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що іноземному відомству Росії направили ноту протесту. Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін 18 листопада відкрив пам'ятник російському імператорові Олександру III в Криму в парку Лівадійського палацу в Ялті.
Економіка 25% житлофонду України вже в катастрофічному стані. Що робити? 25% житлофонду України - в катастрофічному стані і вимагає реновації. Про це в інтерв'ю журналістам в ході засідання круглого столу в Мінрегіонбуд заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН."Проблема зносу житла по всій Україні стає катастрофічною. Це знос вже 25% всього існуючого житлового фонду. Якби в Києві була відповідальна влада, цю проблему за рахунок бізнесу вже давно можна було розв'язати", - заявив він. Експерт нагадав, що в тій же Москві ця проблема реновації старого житла була комплексно вирішена з 2000 року, завдяки меру Лужкову. "Київ же пішов не комплексним шляхом перебудови цього фонду, а пішов точковим шляхом. І це порочне коло. В результаті забудовники максимально вичавлюють маржу, а в результаті проблема реновації житлового фонду не розв'язана", - сказав він. Але тим не менше, на думку Кучеренка, проблему можна розв'язати. "Україні необхідно вивчити досвід повоєнної Німеччини в цьому питанні. Це той же План Маршалла в Німеччині, після війни, в 1948 році. Суть якого в тому, що держава дає "довгі кредити" і регулює оренду житла. Щоб люди реально розуміли, що можуть викупити повністю квартиру протягом 10-15 років", - сказав він.
Політика Луценко розповів, чому досі не покарані ті, хто вкрав Сухолуччя і Межигір'я Печерський районний суд Києва з кінця січня цього року не може розглянути питання про надання дозволу на заочне судочинство у справах щодо резиденцій "Межигір'я" і "Сухолуччя". Про це 20 листопада під час брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. Він додав, що досудове розслідування щодо цих справ ГПУ вже завершила. «Щодо Межигір'я і Сухолуччя справа не передається через те, що Печерський суд із січня цього року не може розглянути питання про надання дозволу про заочне судочинство. Ми чекаємо дозволів судів на двох Януковичів, ТОВ «Танталіт» та інших посадових осіб», - зазначив він. Генпрокурор пояснив, що така ситуація виникла через те, що судді фізично не встигають розглядати справи. За його словами, в цілому в судах перебувають справи щодо більш ніж 200 осіб, яких підозрюють у причетності до кривавих подій під час Революції Гідності.
Політика Консулу заборонили розмовляти українською мовою з незаконно арештованим Грибом Український консул зустрівся з викраденим 19-річним українцем Павлом Грибом, який сидить у російському СІЗО. Про це повідомив батько хлопця Ігор Гриб на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За його словами, зустріч тривала всього сім хвилин. Крім того, під час зустрічі було заборонено говорити українською мовою і передавати ліки. "Павло капюшон не знімає, тіло присипане виразками, стан здоров'я погіршується", - розповів він. Нагадаємо, 24 серпня Павло Гриб поїхав на зустріч зі своєю знайомою в Гомель і зник. 7 вересня стало відомо, що Гриба утримують у СІЗО Краснодара. Пізніше повідомлялося, що ФСБ Росії офіційно звинувачує 19-річного українця Павла Гриба в тероризмі. Також повідомлялося, що Жовтневий райсуд Краснодара (Росія) продовжив арешт викраденому в Білорусі 19-річному Павлу Грибу (громадянин України) до 4 січня наступного року.
Економіка Кабмін спрощує процедуру примусового виселення мешканців для перебудови будинку Мінрегіон готує новий закон про реновацію застарілого житла. У КМДА пропонують знизити норму про згоду 100% мешканців на відселення до 75%. Про це в ході засідання круглого столу заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає кореспондент АСН. "Сьогодні в Україні житловий фонд  складає 977,8 млн кВ м. За оцінками експертів, близько 75 млн кВ м застарілого житла в Україні вже непридатне для проживання, оскільки перебуває в аварійному стані", - заявив він.З його слів, тільки в Києві на сьогодні знаходиться близько 9 млн кВ м житла, тобто шоста частина всього житлового фонду, що непридатне для проживання. Він нагадав, що раніше було ухвалено закон "Про комплексну реконструкцію кварталів і мікрорайонів застарілого житлового фонду", але він виявився недієздатним. "Основною причиною цього стала відсутність процедури відселення мешканців з будинків, що не дозволяє гарантувати терміни і умови звільнення об'єктів для проведення реконструкції", - додав він. Парцхаладзе нагадав, що зараз необхідна згода 100% всіх мешканців будинку, який "йде під знос" для будівництва нового житла на його місці. Це створює суттєві проблеми для інвесторів. "Тому Міністерство починає роботу над удосконаленням законодавства України в частині реконструкції кварталів застарілого житлового фонду... До кінця року ми постараємося підготувати такий проект закону, щоб винести його на комітет. І щоб вже в наступному року він був прийнятий", - пообіцяв він. За його оцінками, в законі повинні бути прописані такі норми, які б мотивували мешканців давати згоду на реновації. Наприклад, норма про збільшення житлоплощі: "Якщо ви жили в квартирі 70 кВ м, то отримаєте 100 кВ м. З ремонтом і в тому ж районі... Також потрібно прописати такі норми, які б створили привабливі умови для інвесторів в ході будівництва таких будинків... Я впевнений, що протягом найближчих трьох років це питання постане дуже гостро і буде розв'язане", - сказав він. У свою чергу, в ході засідання круглого столу заступник голови КМДА Олександр Спасибко зазначив, що київська влада буде пропонувати закріпити норму про необхідну згоду про відселення тільки 75% мешканців, а не 100%, як зараз."Якщо 75% мешканців згодні на відселення, то інші в судовому порядку також відселяються для реновації житла", - сказав він.
Політика Луценко не хоче продовження ГПУ "антикорупційних" функцій Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає недоцільним продовження терміну розслідування ГПУ справ проти високопоставлених чиновників до тих пір, поки повноцінно не запрацює Державне бюро розслідувань (до кінця 2018 року). Про це він заявив журналістам 20 листопада під час брифінгу, повідомляє кореспондент АСН. Винятком, на думку генпрокурора, можуть стати справи проти Майдану. «Ми говорили про звернення до парламенту з тим, щоб скорегувати законодавство в частині злочинів проти майданівців, щоб залишити прокуратурі справи Майдану навіть категорії« А ». Бо передача наприклад справи Януковича в НАБУ як мінімум на півроку пригальмує темпи слідства », - пояснив Луценко. Він нагадав, що від сьогодні, 20 листопада, Генеральна прокуратура втратила функцій слідства та зобов'язана передати старі справи, в яких підозрюваними виступають чиновники категорії «А», в НАБУ. За його словами розслідувати прокурори можуть тільки старі справи, якщо в них серед підозрюваних немає високопоставлених чиновників. «Всі інші справи я повинен розписувати на СБУ і МВС поки не створено ДБР. А справи, де є або буде категорія «А», передавати в НАБУ. Тому більшість резонансних справ, відповідно до закону, найближчим часом має бути передана Національному антикорупційному бюро. Це і справи, де фігурує Янукович, Арбузов, Азаров, Курченко, Клименко, Лазаренко», - додав Луценко. Генпрокурор зазначив, що є прихильником того, щоб Верховна Рада дещо змінила підхід до набору співробітників Державного бюро розслідувань, щоб прискорити цей процес. Зокрема, щоб обраний на конкурсі керівник бюро самостійно підбирав собі підлеглих. Такий підхід, за словами Луценка, дозволить укомплектувати ДБР протягом півроку. 
Політика Шкіряк вважає, що в Україні безпечніше, ніж у Нью-Йорку Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що в Україні рівень безпеки громадян набагато кращий, ніж у Нью-Йорку. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "112 Україна". "Ні в Нью-Йорку, ні в Парижі, ні в Лондоні, ні в Брюсселі, ні в Анкарі, ні в Барселоні сьогодні жодна людина не може почуватися на 100% захищеною. Не може почуватися  захищеною на 100% і людина в Україна. Ми не можемо поставити по поліцейському біля кожного громадянина", - заявив Шкіряк. За його словами, потрібно усвідомити, що безпека - це спільна відповідальність всіх громадян. "Немає жодної країни світу, де можна захиститися від тероризму на 100%! Складна криміногенна ситуація, зокрема високий рівень терористичної загрози, яка у нас в Україні є постійно. Хоча, можливо, значно менше, ніж у багатьох цивілізованих країнах", - додав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зорян Шкіряк запевняє, що в Києві його ніхто не бив.
Події оформление ленты  Плотницький за мародерство усунув "міністра МВС" В окупованому Луганську керівництво терористів "ЛНР" змістило з посади т.зв. "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета, якого раніше публічно зганьбив ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький, повідомляє Обозреватель. Як повідомив на засіданні "народної ради ЛНР" т.зв. "генеральний прокурор" Віталій Подобрий, його справа розслідувалася за статтею "незаконне проникнення в житло з використанням службового становища". " Примітно, що каратися тепер буде і виконання наказів Корнета, які той може спробувати віддавати далі, незважаючи на звільнення, повідомив місцевий "міністр юстиції" Сергій Козьяков. "Він втрачає розпорядчі функції, виходячи з чого будь-які дії його щодо підпису будь-яких розпорядчих документів є незаконними". Нагадаємо, раніше ватажок "ЛНР" Плотницький показово зажадав від так званого "міністра МВС" Ігоря Корнета повернути жительці Луганська "віджатий" будинок. Примітно, що факт крадіжки будинку не помічали три роки.
Кримінал оформление ленты  Киянин відкрив сімейний підряд з виробництва конопляних цукерок У Києві викрили 39-річного зловмисника, який разом зі спільниками налагодив поштою поставку і збут наркотичних засобів, приховуючи їх у цукерках. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва Встановлено, що раніше судимий житель Київської області домовився з двома жителями інших областей про постачання йому канабісу та амфетаміну. Одним з постачальників наркотиків був фермером, який на власних земельних ділянках незаконно вирощував коноплю. Відправляли товар столичному бізнесмену поштою, часто ховаючи наркотики серед цукерок. Надалі зловмисник орендував квартиру, де його родичі займалися розфасовкою наркотиків, а підібрані дилери збували заборонені речовини наркозалежним. Під час отримання однієї з посилок і був затриманий наркоторговець. У пакеті з цукерками були виявлені майже 40 пакетиків з канабісом і амфетаміном. На орендованій квартирі правоохоронці знайшли банки об'ємом 7,5 літра, які були наповнені канабісом і близько 200 г амфетаміну. Крім того, задокументовано факт незаконного пересилання із Запорізької області посилок з канабісом загальною масою понад 1,8 кг, а також подальшої пересилки наркотичного засобу в Вінницьку область.
Політика В українській розвідці відхрестилися від чуток про співпрацю з журналістом Шаройком У головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що український журналіст Павло Шаройко не має жодного стосунку до створення агентурної мережі на території Білорусі. Про це йдеться в заяві ГУР. "20 листопада білоруські ЗМІ поширили заяву офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь про причетність українського журналіста Павла Шаройка до створення агентурної мережі і ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь. Служба зі зв'язків з громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що... інформація не відповідає дійсності ", - йдеться в повідомленні. Однак в ГУР зазначили, що насправді Шаройко проходив службу в ГУР на посаді начальника прес-служби, але його звільнили ще в 2009 році через стан здоров'я. Раніше ми повідомляли, що в Білорусі був затриманий ще один українець. Також відомо, що консули відвідали арештованого КДБ Білорусі українського журналіста. Також повідомлялося, що в Комітеті державної безпеки Білорусі повідомили, що журналіст Павло Шаройко зізнається, що є кадровим співробітником української розвідки.
Політика Над кимось у владі завис меч. У Луценка вже готова підозра Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що його відомство готується повідомити про підозру одному з представників керівництва держави. Про це він розповів на брифінгу. "На цьому тижні, я думаю, що ми будемо висувати підозру одному з чинних керівників державної влади", - заявив генпрокурор. Луценко зазначив, що ця дія прокуратури вже не буде законною, але вони все одно це зроблять. "Ми не маємо на це права. Чи зупинить це справу? Ні. Ми допитаємо його і передамо повний текст підозри в НАБУ", - розповів він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає недоцільним продовження терміну розслідування ГПУ справ проти високопоставлених чиновників до тих пір, поки повноцінно не запрацює Державне бюро розслідувань.
Політика Український посол вважає "нісенітницею" рішення Білорусі щодо Скворцова Посол України в Мінську (Білорусь) Ігор Кизим не згоден з рішенням білоруської сторони щодо оголошення персоною нон ґрата працівника українського посольства в Мінську Ігоря Скворцова. Про це він заявив у коментарі виданню Радіо Свобода. "Коли я перебував у приміщенні МЗС Білорусі, то мені дали ноту про оголошення Ігоря Скворцова персоною нон ґрата. Я відповів, що не буду заперечувати, не можу не виконати, і протягом певного часу Ігор Скворцов поїхав. Я сказав, що це нісенітниця, але я повинен виконувати", - сказав він. На його думку, йде нагнітання обстановки. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білорусі персоною нон ґрата оголосили першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова. На думку КДБ Білорусі, Скворцов координував діяльність "розвідника", журналіста Павла Шаройка.
Події оформление ленты  Повернути і не вбитися. В Одесі перемалювали найбезглуздішу розмітку в світі Скандальну діагональну розмітку в Одесі на вулиці Краснова перемалювали після того, як у медіа на дивне рішення місцевого автодору обрушився вал критики. КП «СМЕП» вирішило не нагнітати атмосферу далі і переробити дивну дорожню "карту". Як виявилося, місцевий РК «Фаворит» під час планування будівництва не передбачив - яким чином на його територію потраплятимуть автомобілі, і повернути до нього з жвавого потоку машин виявилося неможливо - був відсутній необхідний для очікування острівець безпеки і автомобіль, що повертав, загрожував як зустрічним, так і попутним машинам .  Дорожники вирішили проблему відсутності острівця просто - відвели під машину, що чекає повороту, місце посеред дороги, а оскільки вона заважала зустрічному лівому ряду, то для неї намалювали діагональну схему об'їзду острівця. Однак навіть не ця дивина лякає найбільше, а той факт, що зустрічному правому ряду, коли в смугу його руху заїжджали машини з лівого ряду, також треба було приймати вправо і виїжджати на дорогу через "кишеню" на клумбі. Дивна розмітка могла спровокувати навіть лобові ДТП, так як рідко який водій готовий швидко усвідомити настільки "глибинний сенс" дорожнього малюнка за короткий час.
Кримінал оформление ленты  Депутати і поліція Одещини налагодили схему вимагання грошей за місцеві землі Поліція встановила, що в 2017 році на території села Затока в приватну власність було передано 14 земельних паїв. Їх оформили на підставних осіб, наближених до депутатів і чиновникам Затоківської селищної ради, повідомляється на сайті Національної поліції. Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки разом з працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України відкрили кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації. Як з'ясували слідчі, обласні чиновники, серед яких — депутати і начальник одного з підрозділів Приморського відділу одеської поліції, налагодили злочинні «схеми» з присвоєння чужих земельних наділів. Крім того, зловмисники вимагали гроші за продані ділянки. Від однієї зі своїх жертв спільники вимагали продати ділянку і віддати їм його ринкову вартість — 72 000 доларів США. Так в одному випадку начальник одного з підрозділів Затоківської селищної ради вимагав від місцевої мешканки 129 000 доларів США за позитивне вирішення питання про виділення у власність та надання в оренду земельних наділів. Вказаного службовця працівники ДВБ, ДЗЕ НПУ і ГПУ затримали в момент одержання неправомірної вигоди.   В цілому правоохоронці затримали п'ятьох інших учасників злочинної змови. Серед них — чиновник поліції, депутат Затоківської сільради, депутат Шабовської сільради і начальник одного з відділів Одеської обласної ради.
Кримінал Терористи "ДНР" заарештували більше трьохсот чоловік на вулицях На території "ДНР" в Донецьку в період з 17 по 19 листопада затримали 363 особи за порушення комендантської години. Про це повідомляє прес-служба так званого "МВС", підконтрольного сепаратистам. Наголошується, що під час проведення "відпрацювання" був перевірений 321 розважальний заклад. "За порушення комендантської години було затримано 363 людини, за підозрою в скоєнні злочинів – троє", – йдеться в повідомленні. Сепаратисти відзначають, що у затриманих знімають відбитки пальців, а якщо ловлять їх знову – то затримують на 15 діб. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулий тиждень в Донецькій області правоохоронці затримали 25 осіб, які брали безпосередню участь у незаконних збройних формуваннях терористів "ДНР", і сімох посібників бойовиків.
Коронавірус Кеннеді точно розпланував напад на СРСР Американське видання Daily Caller опублікувало сенсаційні дані з розсекречених архівів, які пов'язані з 35-м президентом США Джоном Кеннеді. За інформацією видання, за допомогою керівників силових і розвідувальних відомств Джон Кеннеді планував напад на СРСР. Згідно з розсекреченими документами, сприяння 35-му президенту США в організації війни проти СРСР надавали радник з національної безпеки Макджордж Банді і директор національної розвідки Джон Маккоун. Приводом для вторгнення в СРСР і початку повномасштабних бойових дій могла послужити атака на американський військовий об'єкт або на базу союзників. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний архів США опублікував ще 676 документів у справі про вбивство президента країни Джона Кеннеді. Також повідомлялося, що майже три тисячі документів про вбивство 35-го президента Америки Джона Кеннеді в 1963 році були вперше опубліковані в США. Читайте також: В СРСР боялися смерті Кеннеді, Освальд зустрічався з КДБ і дивні способи вбивства Кастро. Що в розсекречених архівах США.
Кримінал Олігарх Курченко "засвітився" в перестрілці в Москві До перестрілки, яка трапилася вчора на території Москва-Сіті, і в результаті якої постраждали до 6 людей міг бути причетний український олігарх-втікач Сергій Курченко. Як повідомляє The Insider перестрілка трапилася після бійки в ресторані Crystal Ballroom в башті «Око». За деякими даними, сварка почалася на парковці біля комплексу, в якому гуляли день народження відомого російського кримінального авторитета. 50-річчя відзначав раніше судимий підприємець з Ізмайлово Дмитро Павлов, відомий правоохоронним органам під кличкою Павлик. На заході були присутні: Сергій Аксьонов (Аксен), Олег Шішканов (Шішкан, Олег Раменский) і Гавриїл Юшваєв, він же Гарік Махачкалінський. Гостей розважали Валдіс Пельш, Валерій Меладзе, Григорій Лепс, Любов Успенська та інші. В цілому після бійки було затримано 30 осіб. Один із співробітників росгвардіі в гонитві навіть втратив табельну зброю. Зараз московська поліція розшукує учасників інциденту, які зникли на автомобілях марки Maybach, Toyota Land Cruiser і Lexus. За деякими даними — всі ці машини є кортежем олігарха Сергія Курченко. А в самій вежі "Око" у нього є офіс. Швидше за все конфлікт виник через паркувальні місця.
Кримінал оформление ленты  Опубліковані фотографії з місця ритуального вбивства іноземця під Одесою Одеська поліція за гарячими слідами затримала бузувірів, які вчинили так зване "ритуальне вбивство", повідомляє сторінка МВС в соцмережі. Оперативники минулого тижня були шоковані, коли прибули на місце ритуального вбивства. Як повідомив сьогодні глава поліції Одеської області Дмитро Головін, виявлені деталі шокували навіть бувалих оперативників. На місці злочину правоохоронці знайшли обгоріле тіло іноземця. Чоловік зник напередодні. Біля спаленого тіла убитого була намальована пентаграма, кабалістичні символи і знаки, стояли свічки, різні окультні предмети і навіть чорна курка. Сліди на місці злочину вказували на те, що діяла група осіб. Нелюдів швидко спіймали. Ними виявилися також іноземці. Судячи з фото, людину спалили живцем, прив'язавши до рук мотузки і розіпнувши на багатті.
Події У США вибухнула фабрика косметики, 74 постраждалих На косметичній фабриці Verla International в штаті Нью-Йорк (США) сталася серія вибухів, в результаті яких постраждали до 75 людей. Про це повідомив місцевий портал MidHudsonNews. "По тривозі були підняті пожежні з усього округу. В результаті інциденту постраждали до 75 осіб", — йдеться в повідомленні. Також уточнюється, що жителям порекомендували закрити вікна, так як дим від пожежі може містити токсичні речовини.   Orange| New Windsor| Multiple Alarm Fire | Vails Gate Fire District| 463 Temple Hill Rd| FD on scene reporting a fire in a 300X500 commercial warehouse. Command requesting additional trucks as well as an additional FAST, and County Hazmat. EMS evaluating 80+ patients, multiple ambulances to scene and for cover. 10 transports at this time, Reported multiple explosions, 1 medivac to launch, 2 to standby. MCI declared. Hospital to be notified to activate disaster plans. commercial cosmetic warehouse and factory. Photo Sources Unknown Допис, поширений Kempter's Fire Wire (Official) (@kempterfirewire) Лис 20, 2017 о 8:30 PST Фабрика розташована в місті Нью-Віндзор і вироготовляє лаки для нігтів, лосьйони, парфуми та іншу косметичну продукцію.
Політика оформление ленты  Знайшли докази російського громадянства Труханова Журналісти виявили в базі даних Федеральної податкової служби Росії підтвердження того, що у мера Одеси Геннадія Труханова є російське громадянство. Про це повідомляє видання Українська правда. "База даних Федеральної податкової служби РФ свідчить, що у мера Одеси Геннадія Труханова є російський паспорт", — йдеться в повідомленні. Як повідомляється, розслідувачі ввели особисті та паспортні дані Труханова на сайті російської податкової служби, і система видала ідентифікаційний номер платника податків Труханова в Росії. Відзначимо, інформація про те, що у мера Одеси громадянство країни-агресора обговорюється вже давно. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчі НАБУ сьогодні, 23 жовтня, провели слідчі заходи в кабінеті одеського мера Геннадія Труханова.
Події Розслідування кривавого ДТП в Харкові майже завершено Розслідування смертельного ДТП на вулиці Сумській в Харкові практично завершено. Про це розповів начальник відділу розслідування злочинів в сфері транспорту управління Нацполіціі в Харківській області Олександр Умніков, повідомляє прес-служба поліції в соціальній мережі Facebook. Він зазначив, що залишилося закінчити всього вісім експертиз. "Протягом місяця проведено великий обсяг слідчих дій та експертних досліджень ... Під час розслідування кримінального провадження встановлено більше 30 свідків події, всі їхні свідчення опрацьовані", — заявив Умніков. Як відомо, увечері 18 жовтня в центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була 20-річна Олена Зайцева, проїхавши на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся на перехресті з автомобілем Volkswagen, а потім вилетів на тротуар. Загинули 6 людей, ще 5 отримали важкі травми і були госпіталізовані.
Культура Легендарна Меріл Стріп розповіла про пережите насильство Відома американська актриса Меріл Стріп розповіла про випадок зі свого життя, коли вона стала жертвою фізичного насильства. Про це вона розповіла під час виступу на церемонії International Press Freedom Award Комітету із захисту журналістів в Нью-Йорку, передає видання The Daily Beast. За словами 68-річної актриса, вона дещо знає про справжнє насильство. "Коли я відчувала справжнє фізичне насильство, я засвоїла дещо таке про життя, чого б інакше не знала, і мені пощастило, що мої інстинкти послужили мені хорошу службу. Під час одного з цих випадків я прикинулася мертвою і чекала, поки не припиняться удари ... ", — зізналася Стріп. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на нагородженні премією "Золотий глобус" американська актриса Меріл Стріп звинуватила обраного президента США Дональда Трампа в приниженні людей.
Кримінал Іноземець намагався вивезти українку в польське секс-рабство Українські прикордонники на КПП "Краковець" на кордоні з Польщею затримали торговця людьми, який намагався вивезти громадянку України за кордон з метою сексуальної експлуатації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби. Прикордонники відзначають, що злочинець виявився німцем. Він намагався перетнути кордон разом з 23-річною українкою. Правоохоронці з'ясували, що чоловік збирався вивезти її до Європи для передачі в сексуальне рабство. "Після прибуття в пункт пропуску автомобіля зловмисників і оформлення на виїзд з України водія — громадянина Німеччини 1988 року народження, а також потенційної жертви - 23-річної українки, жительки міста Черкаси, злочинець був затриманий. Через кілька годин за місцем проживання в Черкасах поліцейські затримали і вербувальницю ", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонна служба Литви викрила міжнародну мережу торгівлі людьми, яка хотіла нелегально вивозити до Великобританії громадян України, що прибули до країни.
Наука і технології Не тільки для ворожіння. Лондонські автобуси будуть їздити на кавовій гущі Британська компанія Bio-Bean розробила біопаливо для двоповерхових автобусів, яке виготовляється з кавової гущі. Таке паливо зробили з кавового масла, отриманого з відходів кави, і дизельного палива, повідомляє ВВС Украина. На кавовій гущі громадський транспорт курсуватиме Лондоном вже з понеділка. У компанії-розробниці біопалива відзначили, що вже зробили достатньо кавового масла для того, щоб забезпечити рух одного автобуса протягом року. Для виробництва кави-пального гущу збирають з кафе і фабрик по виробництву розчинної кави і добувають з цієї гущі кавове масло. Потім отримане масло переробляють на біопаливо B20. При цьому в Bio-Bean підрахували, що британцям потрібно випивати більше 2,55 млн чашок кави, щоб створити достатню кількість біопалива для 1 автобуса на 1 рік. Подібний вид палива в Лондоні не новина. Багато автобусів в місті вже переведені на пальне, виготовлене з використанням відходів, таких як кулінарне масло і жир від обробки м'яса. Щоб їздити на такому паливі транспортний засіб не треба переробляти.
Події Спостерігачі ОБСЄ розгледіли "Гради" сепаратистів Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що зафіксували у селища Хрустальноє (тимчасово підконтрольна терористам земля) розташування реактивних систем залпового вогню системи Град. Про це йдеться в звіті місії. "19 листопада в порушення відповідних координат відведення озброєння в непідконтрольних уряду України районах Спеціальна моніторингова місія бачила 10 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 Град, 122 мм) неподалік від Хрустального (колишня назва Красний Луч, в 56 км на північний захід від Луганська ) ", — йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що камера відеоспостереження ОБСЄ, яка встановлена ​​на Донецькій фільтрувальній станції (Донецька область), зафіксувала вибухи недалеко від будівлі 15 і 16 листопада.

Аметист: властивості каменю та кому він підходить за Знаком Зодіаку
Аметист: властивості каменю та кому він підходить за Знаком Зодіаку
Кожен камінь-талісман має певний набір властивостей, які для одних людей можуть бути корисними, а для інших не....
Сучасні ворожіння: способи дізнатися про майбутнє в 21 столітті
Сучасні ворожіння: способи дізнатися про майбутнє в 21 столітті
Якщо ви коли-небудь ворожили, то, напевно, були впевнені, що той спосіб ворожіння, який ви обрали, має багатов....
10 слів, які приваблять щастя
10 слів, які приваблять щастя
Щоб досягти щастя в житті, зовсім не обов'язково докладати титанічних зусиль Головне — це налаштування
Як блокувати негатив людей, які вас не люблять
Як блокувати негатив людей, які вас не люблять
Подобатися всім неможливо Щоб не втрачати удачу та життєву легкість, важливо вміти блокувати негатив, що виход....
Закони карми, про які має знати кожен
Закони карми, про які має знати кожен
Карма та кармічні закони відомі людям з давніх-давен Багато хто чув про такі слова і фрази, як "миттєва карма"....
більше матеріалів




/-2,0631210803986-/ /-pc-/
Top