counter
Архів Повернутись назад 20 Жовтня 2015
20 Жовтня
Події У Київській області прогримів вибух Вчора в селі Нові Петрівці Київської області у приватному гаражі вибухнув газ. Як повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС, за словами господаря гаража, вибух стався в момент увімкнення в ньому світла. Ймовірно стався витік газу з газового балона. Внаслідок вибуху з подальшим горінням пошкоджено вікна у двох поруч розташованих житлових будинках. Вогнем знищено два автомобілі: ВАЗ-2107 і «Москвич-2140», які були в гаражі. Крім автомобілів, на яких встановлено газобалонне обладнання, в гаражі знайдено 6 газових і 2 кисневих балони. Очевидці стверджують, що чули три вибухи. Наразі господаря гаража з опіками 80% тіла госпіталізовано. Нагадаємо, раніше, 18 жовтня 2015 року, у Київській області на буксирному теплоході БТ-1401 стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння.
Політика Порошенко доручив розглянути питання про припинення повноважень нардепів за три прогули Президент Петро Порошенко доручив голові Конституційної комісії, голові Верховної Ради Володимиру Гройсману розглянути питання про дострокове припинення повноважень народного депутата України у разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях. Про це йдеться у відповіді Порошенка на відповідну петицію. За словами Порошенка, прогули властиві для українського парламентаризму, в той час як Закони України «Про статус народного депутата України», «Про регламент Верховної Ради України» зобов'язують народних депутатів України бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях парламенту і його органів, дотримуватися вимог трудової дисципліни і норм депутатської етики. «Я звернувся до голови Конституційної комісії, голови Верховної Ради України В. Гройсмана з проханням на засіданні робочої групи Конституційної комісії з питань організації державної влади та децентралізації розглянути питання про внесення зміни до статті 81 Конституції України щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України у разі його відсутності без поважних причин на трьох пленарних засіданнях Верховної Ради України протягом однієї чергової сесії», - йдеться у відповіді.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гарань У кадрових призначеннях потрібен баланс При призначеннях на посади дуже важлива не лише «нова кров», а й досвід людей або їхній талант. Потрібно дотримуватися балансу при кадрових перестановках: якщо людина без досвіду, то поруч з нею повинні бути люди, які можуть допомогти і навчити. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. «Не можна призначати загалом лише за заслуги перед Майданом або тому, що ти - яскравий політик. Безперечно, людина має бути для цього достатньо професійно підготована. Тут потрібен баланс. Звісно, необхідна нова кров, але разом з тим призначати людей абсолютно просто так не можна. Ці люди повинні мати досвід. Мені здається, що тут треба просто шукати талант. Якщо приходить людина, у якої немає досвіду роботи в структурі, як Юлія Марушевська, то, очевидно, поруч з нею мають бути досвідчені люди, які зможуть їй щось підказати і виправити», - розповів експерт. Також політолог зазначив, що необхідно готувати нових фахівців. «Зокрема, необхідно готувати випускників, які повернулися в Україну і перейняли управлінський досвід на Заході. Однак і це - не панацея. Людина може мати блискучу освіту, але не бути хорошим управлінцем. Необхідно дивитися на кожен конкретний випадок окремо», - зазначив Гарань.
Політика ГПУ: Проти Сакварелідзе не було жодного кримінального провадження У Генеральній прокуратурі стверджують, що проти заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе не було відкрито жодного кримінального провадження. Про це під час брифінгу заявив перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Хотів би спростувати поширювану інформацію про те, що, коли Давид Сакварелідзе розпочав реформування органів прокуратури, проти нього було відкрито кримінальне провадження. Я стверджую, що такого провадження не було», - сказав він. При цьому Севрук зазначив, що також присутній на брифінгу Сакварелідзе може підтвердити цю інформацію. У свою чергу Сакварелідзе, на запитання журналістів, про те, чи було таке кримінальне провадження, відповів: «Не було кримінального провадження». Нагадаємо, раніше, за повідомленням кореспондента «Аналітичної служби новин», перший заступник генерального прокурора України Юрій Севрук заявляв, що у нього немає конфлікту ані з Давидом Сакварелідзе, ані з Віталієм Каськом.
Політика ГПУ: У Наливайченка немає доказів про «російський слід» у справі розстрілу Майдану У Генеральній прокуратурі України заявляють, що доказів у екс-глави СБУ Валентина Наливайченка про «російський слід» у розстрілі Майдану немає. Про це під час брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «На наші запити в СБУ жодної конкретної інформації не надавалося. Надавалося лише те, що СБУ регулярно інформувало прокуратуру України про те, що представники російської Федеральної служби безпеки приїздили в певні дати, де розташовувалися і що 20 лютого безпосередньо разом з представниками ФСБ приїжджав Сурков. Але жодних документів, інформації про те, що ці люди скоювали злочини або сприяли їм, СБУ не надавала», - сказав він. Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України має намір викликати екс-главу СБУ Валентина Наливайченка на допит у зв'язку з його заявами про причетність РФ до подій, які сталися під час Революції гідності в лютому 2014 року.
Суспільство Яценюк: МВС і нова поліція - цілком деполітизовані Для поліції та МВС на майбутніх місцевих виборах головне - захистити інтереси громадян, а політичні партії не мають значення. МВС і нова поліція цілком деполітизовані. Про це розповів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеного засідання колегії МВС у Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «Це означає, що для уряду, МВС і національної поліції не має жодного значення ні назва партії, ні політичні гасла і прапори. Важливо лише одне: закон і захист прав громадян України стосовно обрання місцевих депутатів і захист прав громадян балотуватися і бути обраними до відповідних органів влади. Національна поліція та співробітники МВС не служать персоналіям у владі, а служать тільки українському народу», - розповів прем'єр. Він зазначив, що стандартні порушення виборчого процесу залишилися, і переважно це підкуп виборців. «Завдання органів внутрішніх справ - не просто документування, а розслідування та доведення до суду цих справ. Якщо немає покарання, то неможливо викорінити підкуп виборців», - зауважив Яценюк.
Суспільство Яценюк розповів, за яких умов буде проведено вибори в Донецькій та Луганській областях Вибори в Донецькій та Луганській областях, на територіях, підконтрольних українській владі, буде проведено, але тільки за певних умов. Про це розповів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час розширеного засідання колегії МВС у Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «Нам треба там провести вибори. Щоб провести вибори в Донецькій і Луганській областях, потрібно ухвалити окремий закон. Але я чітко можу назвати умови, за яких вибори в Донецькій та Луганській областях відбудуться. У першу чергу це - виведення російських військ. Під дулом російських автоматів і під наглядом російських терористів вибори ніхто не проводитиме. Друге - забезпечення політичної конкуренції. Виборчий процес має ґрунтуватися на базі виключно українського законодавства», - розповів прем'єр. Яценюк зазначив, що крім цього до територій має бути доступ української влади для забезпечення миру та безпеки, доступ українських засобів масової інформації до цих територій, доступ органів влади, які несуть відповідальність за проведення виборчого процесу. За словами прем'єра, необхідна і цілковита відповідність критеріям ОБСЄ. Також прем'єр зазначив, що необхідно забезпечити право на голосування тимчасово переміщеним особам.
Суспільство Росія незаконно привласнила 220 об'єктів культурної спадщини в Криму Міністерство культури України вважає незаконним рішення РФ про присвоєння федерального значення 220 об'єктам культурної спадщини, розташованим на території Криму та міста Севастополя. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Окремо наголошуємо, що незаконні дії Росії стосуються об'єктів культурної спадщини, які охороняються законами України і занесені до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Зокрема, фортеця і печерне місто Чуфут-Кале, Генуезька і міська фортеці у Феодосії, комплекс споруд Воронцовського палацу, «Ластівчине гніздо», комплекс споруд палацу Олександра III, комплекс споруд Судацької фортеці, Ханський палац у Бахчисараї є об'єктами нерухомої культурної спадщини України національного значення, а два останніх з них номінуються на занесення до переліку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», - йдеться в повідомленні. Вся відповідальність за пошкодження чи руйнування цих безцінних пам'яток лежить на Російській Федерації. У Міністерстві культури України зауважують, що чергове незаконне рішення РФ, яким 220 українських пам'яток Криму віднесено до культурних об'єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків і суперечить міжнародному праву.
Події На Закарпатті затримали 14 нелегалів У Закарпатській області прикордонники затримали 14 громадян Іраку та Афганістану. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України. Вісім громадян Афганістану та їхнього можливого пособника з переправлення було затримано прикордонниками Мукачівського загону. Їх зупинили біля населеного пункту Берегове. Під час перевірки всі затримані повідомили, що є громадянами Афганістану. Разом з нелегалами було затримано й місцевого жителя без документів. Наразі правоохоронці перевіряють його на причетність до сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України. У прес-службі також зазначили, що на ділянці відділу «Горонглаб» затримали шістьох невідомих осіб. На місце виїхала група реагування, яка разом із прикордонним нарядом, за кілька сотень метрів від лінії кордону, затримала порушників. Документів при собі чоловіки не мали, але повідомили, що всі вони є вихідцями з Іраку.
Суспільство За вирок активістові «Автомайдану» суддю судитимуть Слідче управління прокуратури міста Києва завершило досудове розслідування щодо судді Києво-Святошинського районного суду Київської області за фактом винесення завідомо неправосудного рішення відносно учасника «Автомайдану». Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, у січні 2014 року цей суддя при розгляді адміністративної справи стосовно активіста «Автомайдану» за відсутності належних доказів, свідків та понятих виніс завідомо неправосудну постанову про визнання його винним у скоєнні адміністративного правопорушення. Внаслідок таких дій активіста було безпідставно притягнуто до адмінвідповідальності і позбавлено права керувати транспортними засобами строком на 6 місяців. Дії судді кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 (прийняття суддею завідомо неправосудного рішення) КК України.
Суспільство СБУ перекрила канал перевезення людей з окупованих територій Співробітники Служби безпеки України заблокували канал незаконних пасажирських перевезень в Україні з тимчасово окупованих територій через Російську Федерацію. Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники возили громадян за маршрутами Луганськ - Сєверодонецьк та Рубіжне через територію Росії. Транспорт з Луганська через тимчасово неконтрольований Україною пункт пропуску «Ізварине» прибував до селища Чертково Ростовської області РФ, після чого пасажири пішки перетинали кордон. У результаті дій СБУ організатори були змушені змінити тактику дій. В українському Міловому на пасажирів чекали замість автобусів мікроавтобуси, щоб імітувати приватну поїздку громадян. Правоохоронці затримали три автомобілі, які незаконно перевозили 24 пасажирів. «Вартість одного квитка становить 500 гривень. Усі кошти від незаконних перевезень акумулювалися в Луганську. Частина з них у вигляді «податків» прямувала до «бюджету «ЛНР» і використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань терористів», - йдеться в повідомленні. Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 332 Кримінального кодексу України. Транспортні засоби вилучено.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук Позов Януковича до ЄСПЛ має вплинути на місцеві вибори Екс-президент України Віктор Янукович подав позов до ЄСПЛ (Європейського суду з прав людини) не випадково напередодні місцевих виборів. Таким чином це може бути вигідно колишнім регіоналам. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «Чому він це робить саме зараз - зрозуміло. В Україні наближаються місцеві вибори, і цей хід має певним чином вплинути на місцеві вибори. Чи буде результат позитивним для колишніх регіоналів чи негативним, у будь-якому разі це збурить обстановку. «Замутити водичку» тут не завадило б, із точки зору Януковича та колишніх регіоналів», - розповів політолог. Що стосується кінцевого результату такого позову, то, на думку експерта, він залежатиме від багатьох факторів. «У нас в Україні склалася паршива традиція підміняти законність політичною доцільністю. Те, що було зроблено свого часу з Януковичем, - це було, в першу чергу, зроблено саме політично, а не юридично. Юридичні речі пішли вже потім. Але оскільки парламент заявив свою правонаступність, а ті, хто змістили з посади Януковича, не всіх юридичних тонкощів дотримались... Для Заходу, в першу чергу, важливі юридичні питання. Тобто законність до останньої букви. Політична доцільність на Заході вже давно не працює», - зазначив Дем'янчук. Він вважає, що у Януковича є деякі позитивні перспективи стосовно того, що він може якщо не виграти суд, то хоча б частково отримати від нього користь. «Він принаймні може відбити деякі речі, які йому інкримінуються, заявляються на нього. Крім усього іншого, після Революції гідності минуло вже більше, ніж півтора року - і що? Толком нічого не змінилося. Толком нічого не досягнуто, ні кримінальні справи не доведено нормально до суду з розстрілів майданівців, ні корупційні справи, хоча всі бачили, як у людей відбирали бізнес та інше. Віктор Федорович дуже б хотів хоча б трохи відбілити своє ім'я. Наскільки тут це йому вдасться - залежить і від того, наскільки розумними будуть наші адвокати, наскільки вони захищатимуть інтереси України, і значною мірою від дій наших чиновників», - резюмував Дем'янчук.
Події СБУ в Запоріжжі вилучила 150 мільйонів капсулів до патронів У Запоріжжі Служба безпеки України спільно з міліцією вилучила з незаконного обігу понад 150 млн. капсулів-запальників для патронів до вогнепальної стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Зазначається, що боєприпаси було знайдено на одному зі складів міста в рамках кримінального провадження у ч. 1 ст. 366 (службова підробка) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що в серпні СБУ спільно з міліцією вилучила у Павлограді з незаконного обігу партію в понад 100 млн. капсулів-запальників для патронів калібру 5,45 мм і 7,62 мм, які нібито було утилізовано на одному з підприємств. Його керівництво підготувало акт виконаних робіт з утилізації боєприпасів, до якого внесло завідомо неправдиві відомості. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до злочину.
Суспільство У Київській області локалізували всі осередки тління торфу На Київщині рятувальникам уже вдалося локалізувати всі осередки тління торфу. Про це повідомив начальник ГУ ДСНС України в Київській області Василь Слободяник під час брифінгу, передає прес-служба відомства. «Зараз усі осередки в Київській області локалізовано і нам вдається тримати ситуацію під контролем. Найбільш складна ситуація у Києво-Святошинському, Обухівському, Бородянському, Вишгородському районах. Так, у селі Білогородка Києво-Святошинського району зафіксовано найбільший осередок тління торфу на площі 18,4 га», - розповів Слободяник. Він зазначив, що в гасінні задіяно сили та засоби не лише обласного гарнізону, а й Чернігівського, Черкаського, Житомирського. Залучено 328 осіб особового складу та 90 одиниць техніки. Гасіння пожежі триває цілодобово.
Суспільство оформление ленты  При спробі потрапити до Бердянська затримали бойовика При спробі потрапити на підконтрольну Україні територію було затримано бойовика терористичного угруповання «Схід». Як повідомляє прес-служба СБУ, житель Запоріжжя в серпні цього року виїхав до Росії, де пройшов курс військової підготовки в базовому таборі терористів. Він також підписав контракт із НЗФ, за яким повинен був отримувати 10 тисяч російських рублів щомісяця. Під час «служби» у бойовиків його залучали до охорони табору, будівництва фортифікаційних споруд і чергування на блокпостах. «У зв'язку з невиплатою грошей бойовик самовільно залишив базу терористів і вирішив повернутися до Бердянська, на місце постійного проживання», - йдеться в повідомленні. При спробі незаконного перетину лінії розмежування його було затримано співробітниками військової контррозвідки СБ України.
За кордоном Міноборони: До Севастополя привезли 26 тіл піхотинців з Сирії Із Сирії до Севастополя прибули 26 тіл загиблих російських військових. Через погані санітарно-гігієнічні умови фіксуються масові випадки інфекційних захворювань особового складу ЗС РФ у Сирії. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України. Бійці були з 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту. «Із Сирії до Севастополя привезли тіла 26 загиблих військовослужбовців зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту. У зв'язку з неможливістю з боку російського командування забезпечити нормальні санітарно-гігієнічні умови перебування фіксуються масові випадки інфекційних захворювань особового складу ЗС РФ на території Сирії», - сказано в повідомленні. Крім того, наголошується, що ЗС Сирії за підтримки авіації РФ продовжують наступ у провінціях Алеппо, Дамаск, Латакія, Хама і Хомс. За добу літаки російського авіаційного угруповання здійснили 33 вильоти і завдали ракетно-бомбових ударів по 49 сирійським об'єктам.
Політика У ГПУ спростували скасування запобіжного заходу для екс-ректора Мельника У Генеральній прокуратурі спростували інформацію про те, що колишньому ректору Податкової академії Петру Мельнику скасували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це під час брифінгу заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко. За його словами, щодо Мельника є два кримінальних провадження. У Генеральній прокуратурі він проходить за звинуваченням в отриманні хабара в розмірі 170 тисяч гривень. Заявниками у цьому провадженні виступають студенти. Під час його розслідування Мельника було заарештовано на два місяці. Куценко також зазначив, що є друге кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), в якому Мельнику обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання паралельно з домашнім арештом. «Цей захід справді 9 жовтня судом було скасовано, але 16 жовтня той самий суд відновив запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання Петру Мельнику. Особисте зобов'язання - це коли особа сама зобов'язується, що нормально себе поводитиме, приходитиме на допити слідчих, виконуватиме всі процесуальні дії, а арешт як був домашній, так і залишається», - сказав Куценко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич Путін використовує всі можливі механізми для дестабілізації української політики Європейський суд з прав людини не задовольнить позов екс-президента Віктора Януковича до України. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Янукович не є самостійним політиком. Усі його дії продиктовані Володимиром Путіним, який використовує його як ще один чинник, здатний, на його думку, дестабілізувати українську політику. Тому Кремль використовує всі можливі механізми і, зокрема, звернення до європейського суду», - сказала вона. За її словами, ситуація з поданням позову Януковичем до ЄСПЛ виглядає комічно, оскільки президент-утікач більшість рішень Європейського суду з прав людини в Україні не виконав. «Саме за період президентства Януковича кількість позовів до Європейського суду від України зросла. Тому це виглядає смішно», - зазначила вона. Бабич акцентувала, що Кремль за допомогою Януковича намагається використати всі механізми для того, щоб впливати на українську політику, але вже з боку Європи. «Це одна з методик Путіна - воювати на всіх фронтах. Частково у нього це виходить. Це відволікає, забруднює інформаційний простір, і ми звертаємо увагу на непотрібні на даному етапі речі», - додала вона. Крім того, експерт вважає, що шанси на те, що Європейський суд з прав людини задовольнить позов Януковича, «нульові».
Суспільство На Сумщині міліціонер тікав від затримання і протаранив авто СБУ У Сумській області міліціонера спробували затримати за хабар, але він утік з місця злочину і протаранив службовий автомобіль СБУ. Про це повідомили в прес-службі прокуратури в області. «Правоохоронці задокументували факт вимагання оперуповноваженим Конотопського міжрайонного відділення управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Сумській області неправомірної вигоди у розмірі чотирьох тисяч доларів США та 15 тисяч гривень від керівника одного з лісових господарств за невжиття щодо нього заходів правового характеру», - сказано в повідомленні. Коли хабарник 19 жовтня отримував частину суми - 11 тисяч гривень, його спробували затримати правоохоронці. «Проте він, перебуваючи за кермом власного автомобіля, чинив опір, протаранивши службовий автомобіль СБУ, і зник з місця події. Не зупинило втікача навіть застосування співробітниками Служби безпеки України зброї», - сказано в повідомленні. Наразі готується клопотання до суду про оголошення міліціонера в розшук. Йому інкримінують ч. 3 ст. 368 (хабарництво) КК України. Як повідомляла АСН раніше, 1 жовтня 2015 року в Дніпропетровській області затримали при одержанні хабара в розмірі 10 тисяч гривень начальника сектора карного розшуку одного з райвідділів міліції.
Суспільство «Укроборонпром» модернізував танковий кулемет Працівники ПАТ «Завод «Маяк» здійснили модернізацію танкового кулемета КТМ-7,62. Про це повідомили в прес-службі Державного концерну «Укроборонпром». «Згідно з побажаннями українських військових із досвідом ведення реальних бойових дій, фахівці заводу «Маяк» модернізували танковий кулемет, зробивши його ще надійнішим та ефективнішим», - йдеться в повідомленні. Зокрема, на кулемет встановили планку Пікатінні, гашетку і механічний приціл замість електроспуску. Це дає можливість індивідуально настроювати зброю і вести прицільний вогонь по ворожих цілях. «Фахівці підприємства поліпшили й інші тактико-технічні характеристики кулемета: скорострільність - до 800 постр./хв; прицільну дальність - до більш ніж 2 км; початкову швидкість кулі - до 855 м/с. Кулеметом можуть бути оснащені бронеоб’єкти, наприклад, у вигляді допоміжного озброєння танків, а також авіаційна та інша військова техніка», - сказано в повідомленні.
Суспільство У Маріуполі знайшли гранати біля мосту У Донецькій області, в Іллічівському районі Маріуполя, біля мосту, правоохоронці знайшли три гранати РГД-5 і по одній ВОГ-25 і Ф-1. Про це повідомили в прес-службі Маріупольського міськуправління ГУ МВС України в області. Гранати були загорнуті у шкарпетку і замотані в пакет. «Біля мосту під невеликим насипом шлаку було знайдено білий пакет. Там, у в'язаній шкарпетці, лежало 5 гранат і окремо були упаковані запали. З вилученими предметами зараз працюють експерти», - сказано в повідомленні. Боєприпаси відправили на експертизу. Встановлюється власник гранат. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) із кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) КК України. Згідно зі статтею, власнику загрожує до 7 років позбавлення волі. Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня 2015 року, прес-служба обласної прокуратури повідомила про виявлення арсеналу зброї у жителя Фастова.
Суспільство У Лисичанську ліквідовано велику нарколабораторію Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією заблокували в Лисичанську діяльність наркоугруповання, яке займалося масштабним виготовленням та збутом амфетаміну та марихуани. Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники виготовляли наркотики в Лисичанську та збували їх не лише на території Донбасу, а й в інших регіонах України. Клієнти замовляли «товар» через соціальні мережі, доставка здійснювалася поштовими відправленнями і через т.зв. «закладки» на вулицях. Як повідомляється, наркоділки постійно змінювали адреси приватних домоволодінь, де виготовлявся амфетамін, дотримувалися всіх правил конспірації, зокрема вели контрспостереження за лабораторією. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 300 грамів амфетаміну, майже один кілограм марихуани, реактиви та обладнання для виготовлення синтетичного наркотику. За інформацією СБУ, організатором наркоугруповання виявився рецидивіст, засуджений до довічного ув'язнення за вбивство, розбійні напади та пограбування, який відбуває покарання в одній з виправних установ. Крім того, було затримано сімох учасників угруповання, які безпосередньо займалися виготовленням та організацією мережі збуту наркотиків. Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 305 і ст. 307 Кримінального кодексу України. Найближчим часом затриманим буде повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Події оформление ленты  У Тернопільській області чиновник попався на хабарі у 200 тисяч У Тернопільській області при одержанні хабара затримали чиновника Держкадастру. Як повідомляє прес-служба обласного управління міліції, зловмисник вимагав 200 тисяч гривень і 1000 доларів США за те, щоб вплинути на одного з селищних голів області та посадовців Держгеокадастру для вирішення питання з виділенням землі і виданням наказу про користування ділянкою в 2 га для ведення особистого господарства. Сьогодні, 20 жовтня, правопорушника було затримано співробітниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Тернопільській області в момент одержання зазначеної суми. Предмет хабара вилучено. Раніше за даним фактом слідчим управлінням УМВС України у Тернопільській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
Суспільство Бойовикам «ЛНР» перекрили канал фінансування В Одесі перекрито канал фінансування терористичної організації «ЛНР». Як повідомляє прес-служба СБУ, правоохоронці затримали місцеву жительку, яка у складі групи під керівництвом російських спецслужб забезпечувала легалізацію грошей, викрадених зі сховищ українських банків на тимчасово окупованих територіях. Схема діяла таким чином: помічені спеціальною фарбою гривні привозили до Москви, де їх забирала жінка і ввозила на територію України. Потім вона відкривала рахунки, на яких шляхом махінацій розміщувала помічені гроші в українських банках. «Зловмисниця за вказівкою кураторів періодично знімала кошти, переводила їх у валюту і повертала в Росію. Організатори каналу спрямовували кошти на фінансування незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР», - ідеться в повідомленні. Як зазначається, співробітники СБУ блокували два банківських рахунки, на яких було понад 200 тисяч гривень. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших рахунків, відкритих для фінансового забезпечення терористичних організацій.

Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто бути обережними у прийнятті рішень Намагайтеся уважно з....
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші пристрасні ідеї та бажання можуть бути особливо привабливими д....
більше матеріалів




/-1,087867975235-/ /-pc-/
Top