counter
Архів Повернутись назад 20 Вересня 2016
20 Вересня
Суспільство Вчені показали неймовірні темпи танення Арктики Вчені заявили, що у вересні місяці розтануло більше арктичного льоду, ніж раніше. Ці дані трохи шокували вчених. Щовесни лід, що намерзає в Арктиці під час зими, тане, коли піднімається температура. Про це пише Metro. У 2016 році умови на Північному полюсі були холодніші, ніж зазвичай для такого часу. Показники того, як тане лід, для вчених стали невтішними. Такі дані говорять про те, що при нормальних літніх температурах лід танутиме ще більше. А через кілька років можна буде бачити льодове покриття на найнижчому рівні за всю історію. «Це дозволяє припустити, що в найближчі кілька років, у більш типових теплих умовах, ми побачимо деякі драматичні подальші втрати», - заявив учений Тед Скембос. Найнижчий зареєстрований рівень того, як розтанув лід, був у 2012 році.
Події РосЗМІ: Жиліна могли вбити через борги Глава харківської сепаратистської організації «Оплот» Євген Жилін міг бути розстріляний через фінансові проблеми. Про це повідомляє джерело видання «РИА Новости» в правоохоронних органах. «Швидше за все, питання грошей. Не віддав. Позичав багато, не бідував», - повідомляє співрозмовник видання. На підтримку цієї версії вбивства Жиліна висловився також журналіст «Нової Газети» Павло Канигін. «Основна версія вбивства Євгена Жиліна, як кажуть на ростелебаченні, «боргові проблеми». І дуже обережний натяк на помсту якихось людей за критику Євромайдану. Хотілося б відразу звинуватити у всьому агентів київської хунти, але незручно виходить тоді. Вийде, що в кроковій доступності від держдач перших осіб за підтримку «русского мира» можна легко схопити кулю від опонентів, які вільно розгулюють зі зброєю», - пише він у Facebook. Нагадаємо, напередодні в ресторані під Москвою розстріляли лідера організації «Оплот» Жиліна.
Економіка 21 вересня в Раді представлять Бюджет-2017. Дохідна частина завищена на 18% - Пинзеник У середу, 21 вересня, у парламенті планується презентація Бюджету-2017 року. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив екс-міністр фінансів, депутат фракції БПП Віктор Пинзеник, передає кореспондент АСН. «Вчора на засіданні фракції не було обговорення проекта Бюджету, а лише його представлення. Завтра уряд теж просто представить бюджет. Насправді це формальна процедура. Оскільки після представлення бюджету, якщо він не відхилений, то вважається взятим до роботи», - сказав він. Пинзеник наголосив, що у нього «є сумніви щодо реальності доходів, закладених урядом на 2017 рік. Вони завищені. Якщо враховувати динаміку зростання доходів, то вони завищені на 17-18%. А економіка зростає на 3%, інфляція - 8%. Не можуть доходи зрости в таких умовах на 18%. Частина доходів, близько 25 млрд грн, враховані на основі ще не прийнятих законодавчих норм. Дефіцит бюджету буде значно більше, ніж розраховує уряд. За моїми розрахунками, це буде не 3%, а 4%. Борги передбачається збільшити на 350 млрд грн. Частина боргів - це борги Нацбанку, але вони все одно не мають бути такими великими», - вважає він. Екс-міністр фінансів підкреслив: «Бюджет мав би передбачати більш радикальні реформи та зміни, чого немає в цьому проекті... Я б не хотів, щоб цей бюджет був прийнятий для країни у тому вигляді, як він поданий».
Політика Депутати почали роботу з хвилини мовчання. «Народний Фронт» поповнився ще одним депутатом Про це на ранковому засіданні 20 вересня повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій. У залі зареєструвалися 357 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Спікер закликав парламентаріїв почати роботу з хвилини мовчання в пам`ять про померлого у Львові народного депутата І скликання і видатного письменника України Романа Іваничука, а також трагічно загиблого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Таранова. «Я, як і багато депутатів, ріс на книжках Іваничука», - сказав спікер Парубій. Після цього зареєстрований ЦВК України народний депутат Владислав Данилін склав присягу на вірність Україні, виступаючи з трибуни парламенту. А голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про його входження до фракції «Народний фронт».
Політика У «Народному фронті» в цілому задоволені проектом бюджету - Бурбак Вимоги «НФ» у проекті Бюджету-2017 були враховані, тож фракція готова до розгляду документу у парламенті. Про це з трибуни Верховної Ради заявив голова фракції Максим Бурбак, передає кореспондент «АСН». «Вимоги «Народного фронту» у ньому зафіксовані. А саме, щоб оборонний бюджет був не менше 5% від ВВП, це 129 млрд грн. Друге. Було підтримано наші ініціативи Міносвіти та науки, пані Лілією Гриневич щодо підвищення зарплатні вчителям та педагогічним працівникам на 30%. Третє. Буде продовжено фінансування в сумі приблизно 14 млрд грн - будівництво та ремонт доріг нашої країни. Тому я впевнений, що ми маємо розпочати розгляд документа на рівні фракцій та комітетів», - закликав він. Нагадаємо, що проект Закону про Державний бюджет на 2017 рік був внесений до парламенту ввечері 15 вересня. Кабмін Володимира Гройсмана заклав у проект бюджету на 2017 рік наступний прогноз: зростання ВВП 3% при інфляції 8,1%; дефіцит до 3% ВВП; граничний розмір держборгу не більше 66% ВВП; надання держгарантій до 5% доходів загального фонду; середньорічний курс гривні 27,2 за долар. Для порівняння: на 2016 рік був обраний сценарій, який передбачає зростання ВВП - 2% при інфляції - 12% і курсі долара в коридорі 24,1 - 24,4 грн при дефіциті в 3,7% ВВП.
Економіка оформление ленты  Від початку року Україна конфіскувала у корупціонерів тільки 78 тис. грн із запланованих 7,8 млрд За сім місяців 2016 року на користь України надійшло 78 тис. грн конфіскованих коштів та коштів, які були отримані від реалізації майна корупціонерів. Про це говорять дані звіту про виконання державного бюджету за січень - липень цього року. Про це пише Наші гроші. Станом на 1 серпня 2016 року за кодом класифікації 50080100 «Конфісковані кошти і кошти, отримані від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за корупцію» в спеціальний фонд державного бюджету було зараховано 78 382,69 грн. При цьому за планом цього року має надійти 7,75 млрд грн коштів, які були конфісковані у корупціонерів. Згідно з проектом закону про державний бюджет, на наступний рік очікується надходження від конфіскації коштів в розмірі 10,5 млрд грн.
Події У Росії молоді люди підпалювали житлові будинки задля ефектного селфі За дорученням голови СКР Олександра Бастрикіна була ініційована передача кримінального провадження про підпал багатоквартирного житлового будинку в Костромській області з ОВС для розслідування в слідчі органи СК РФ по Костромській області. Також слідчі Слідчого комітету порушили кримінальну справу за фактом замаху на вбивство шляхом підпалу житлового будинку за ознаками злочину, передбаченого статтею 30 частини 3 і статтею 105 частини 2 Кримінального кодексу Російської Федерації. За версією слідчих, на початку вересня цього року 19-річний місцевий житель разом зі своєю 17-річною подругою зробив кілька підпалів автомобілів у Костромському районі, а також спалив двоповерховий 12-квартирний дерев`яний житловий будинок на вул. Свердлова в Костромі. Свої дії молоді люди фіксували за допомогою мобільного телефону, роблячи ефектні «селфі» на тлі пожеж. Тільки завдяки щасливому випадку ніхто не постраждав.
За кордоном На актора Джима Керрі подали в суд за причетність до смерті колишньої дівчини Актор Джим Керрі звинувачений у причетності до смерті своєї колишньої дівчини Катріони Вайт. Вдівець 30-річної Вайт - Марк Бертон, подав відповідну позовну скаргу на актора до Верховного суду округу Лос-Анджелес, повідомляє ТАСС. У документі 54-річний Керрі звинувачується у "використанні свого незліченного багатства і слави для протизаконного придбання і поширення препаратів, які викликають залежність і тому є смертельними". Бертон стверджує, що Вайт була "схильна до депресії" і "раніше намагалася накласти на себе руки", а актор прекрасно про це знав. Проте він під вигаданим ім`ям добув для неї сильнодіючі препарати, а після смерті подруги "намагався замести сліди". Бертон наполягає на суді з журі присяжних. Він також дорікнув акторові в тому, що той обіцяв відшкодувати витрати на похорон жінки. Але свого слова так і не дотримав. Відповідач назвав позов "ганьбою і безсердечною спробою нажитися на ньому і на пам`яті жінки, яку він любив". Катріону Вайт виявили мертвою у її квартирі в Лос-Анджелесі в вересні 2015 року. Вона залишила передсмертну записку, в якій ідеться про розрив із Керрі, що стався 24 вересня. Слідство визнало, що Вайт наклала на себе руки, прийнявши занадто багато препаратів наркотичної дії.
За кордоном В ООН назвали авіаудар по гуманітарній колоні «військовим злочином» Глава гуманітарних операцій ООН Стівен О'Браєн вважає, що якщо авіаудар по конвою гуманітарної допомоги ООН в районі Алеппо був навмисним, то це рівносильно військовому злочину, передає DW. «Не може бути ніяких пояснень, підстав або виправдань для ведення війни проти хоробрих і самовідданих гуманітарних працівників», - підкреслив О'Браєн. Зі свого боку, спецпредставник ООН по Сирії Стаффан де Містура висловив глибоке обурення тим, що трапилося. В ООН зажадали розслідувати подію. Раніше повідомлялося, що 19 вересня авіація завдала потужного авіаудару по конвою гуманітарної допомоги ООН в районі Алеппо, 12 людей загинули. В результаті обстрілу пошкоджено не менше 18 вантажівок з 31. Колону вантажівок з гуманітарною допомогою для регіону Алеппо сформували в результаті інтенсивних переговорів з учасниками війни в Сирії, і вона була ясно позначена як гуманітарний транспорт.
Суспільство Україна зацікавлена в казахському урані для АЕС. А казахи хочуть будувати з нами завод ТВЕЛів - Насалик Міненерго розглядає можливість поставок дешевої уранової руди з Казахстану. Про це в коментарі АСН повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик. «Коли проводився тендер, ціна була 122, 136. А зараз ціна впала в два рази, а ми працюємо по тому ж… це нормально? Ненормально, тому ми зараз обговорюємо, зокрема,  і можливість прийняти казахську сторону в поставці урану. Я говорив, що в них собівартість, вибачаюсь, 30 доларів. Вони можуть конкурувати? Можуть», - зазначив Насалик. Водночас паливний міністр додав, що казахи зацікавлені і в залученні України до будівництва заводу з виготовлення ТВЕЛів для атомних станцій у Казахстані. Раніше Україна вела переговори щодо будівництва аналогічного заводу на території України з американською компанією Westinghouse. «Коли був в Америці у мене була розмова з Westinghouse, які сказали, що ми готові на будівництво ТВЕЛ, але не самі, щоб тут була якась фінансова сторона України, бо ніхто не буде будувати. І вони підтвердили про це – якщо ви визначите, в яких пропорціях, ви також будете присутні, ми готові будувати. Казахська сторона також зараз будує завод ТВЕЛ, вони будують його на Китай і готові, щоб ми також взяли участь і мали диверсифікацію поставки» - зазначив міністр. Водночас казахська сторона виявила зацікавленість і в запуску спільних з Україною підприємств з видобутку оксиду урану як у Казахстані, так і на території нашої держави, повідомив міністр.
Суспільство Шкіряк: прем`єр-міністр, Нацполіція і МВС - за доопрацювання або скасування «закону Савченко» Так званий «закон Савченко», який передбачає враховувати один день у СІЗО як два дні тюремного терміну, стане причиною більш раннього виходу на волю злочинців, зокрема і рецидивістів. Про це в кулуарах Верховної Ради України 20 вересня заявив радник голови МВС України Зорян Шкіряк, передає кореспондент АСН. «Закон Савченко» - шкідливий. Ми бачимо, що сама народний депутат Надія Савченко влаштовує перфоманс, що не налазить на голову. Тому закон Савченко (про амністію) треба відкоригувати, враховуючи ту кількість злочинців, більш того, професійних злочинців, які виходять на волю, він оптимізму не додає», - сказав він. Радник міністра внутрішніх справ додав, що, прикриваючись нормами вищезазначеного закону, «на волю виходять відверті рецидивісти, які скоїли тяжкі злочини». «Виходячи з в`язниці, вони продовжують свою бандитську діяльність, вони грабують, ґвалтують і вбивають. А нам потрібно все це розгрібати. Тому позиція прем`єр-міністра, керівництва МВС, а також Нацполіції полягає в необхідності як мінімум редагування «закону Савченко», щоб запобігти можливості виходу на волю тих, хто скоїв тяжкі злочини. Це як мінімум. А як максимум - його треба скасувати. Адже десятки тисяч злочинців вийдуть на волю», - заявив Зорян Шкіряк. За його словами, погіршення криміногенної ситуації вже спостерігається.
Політика Верховна Рада провалила затвердження порядку денного сесії Депутати проголосували лише «за» план роботи до кінця тижня. За постанову «Про порядок денний п'ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання» на поточний тиждень до 23 вересня проголосували 243 парламентарії, передає кореспондент АСН. Про це на ранковому засіданні Верховної Ради України 20 вересня заявив спікер Андрій Парубій. «Питання порядку денного сесії є ключовим. Не прийнявши рішення про затвердження порядку денного, ми не можемо перейти до розгляду питань у першому читанні... Це надзвичайно відповідальне голосування... Я сподіваюся, що наступного тижня ми затвердимо порядок денний на всю сесію», - заявив спікер. Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд додала, що в парламенті реєструються тисячі законопроектів. Але лише 5% з них - приймаються. Тому, на її думку, важливо, щоб парламент перестав бути «законотворчим смітником».
Суспільство Кількість контролюючих інстанцій на кордоні треба скоротити - прикордонники Кількість контролюючих інстанцій на кордоні потрібно скоротити з восьми-дев’яти до двох. Про це на презентації проекту Twinning зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, передає кореспондент АСН. Він розповів, що нині в Україні на автомобільних переходах працює по вісім контролюючих служб, на авіаційних - дев’ять. А в ЄС на кордоні є лише митники і прикордонники. Метою проекту Twinnig є надання консультаційної допомоги експертів з ЄС, зокрема Литви, Польщі та Німеччини, щодо приведення українського законодавства у сфері прикордонного і  митного контролю до європейських норм. Проект працюватиме 24 місяці. На нього виділено 1,3 млн євро. Фахівці з ЄС працюватимуть щоденно у структурах ДПС. Серед напрямків їхньої діяльності - допомога в інтеграції баз даних Інтерполу викрадених авто з базами ДПС, а також з базами Нацполіції.
Суспільство оформление ленты  На кордоні зі Словаччиною бунт водіїв триває вже третю добу У Закарпатській області власники авто з іноземною реєстрацією, які вже третю добу блокують контрольний пост «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною, налаштовані блокувати кордон, поки не буде вирішена їхня проблема, повідомляє Mukachevo.net. Активісти вимагають скасувати правило для автомобілів з іноземною реєстрацією кожні п'ять днів відзначатися на кордоні. Вони називають цю умову ганебною і дискримінуючою, зокрема, вимагаючи введення єврономерів. В рамках переговорів з активістами влада запропонувала виділити окрему смугу на КПП «Ужгород» для тих, хто кожні п'ять днів робить так звану «пересічку». Але організатори протестів відмовилися, зазначивши, що вимагають змін у законодавстві, що має спростити процес «пересічок» для жителів усіх областей. Напередодні губернатор Закарпаття Геннадій Москаль закликав правоохоронців жорстко навести лад  на кордоні. Однак місцеві правоохоронці поки не зважилися на силовий розгін протестувальників. Крім того, активісти намагалися перекрити рух до КПП «Чоп», але практично відразу рух було розблоковано. Активісти планують зібрати однодумців з інших областей і вже за кілька днів продовжити мітинги в Києві.
Суспільство Кордон з Росією облаштовано лише на 12% Українсько-російський кордон нині облаштовано лише на 12%. Про це на презентації проекту Twinning зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, передає кореспондент АСН. «На сьогодні роботи з облаштування українсько-російського кордону ведуться на кошти у розмірі 200 млн грн на цей рік. Ми завершуємо роботи у Харківській області і розпочали – у Луганській. Всього облаштовано 12% кордону з РФ. Це дуже мало. Але якби таке облаштування, яке є нині у Чернігівській і Харківській областях, було хоча б на половину у Донецькій і Луганській областях свого часу, то, можливо, багатьох питань, на які ми мусили реагувати там, не було», - заявив він. Раніше повідомлялось, що  Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати проект з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону в районах, які прилягають до зони АТО.
Суспільство У прикордонників блокувальників кордону на Закарпатті послали до Ланьо і Балоги У Державній прикордонній службі не розуміють, чому мешканці прикордонних районів Закарпаття висловлюють претензії, щодо правил тимчасового ввезення автомобілів з іноземними номерами в Україну саме до прикордонників, а не до нардепів, які писали відповідні закони. Про це на презентації проекту Twinning зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, передає кореспондент АСН. За його словами, пункт пропуску «Тиса» розблоковано, в Ужгороді було заблоковано рух безпосередньо біля пункту пропуску, і там ще є люди. Їхня вимога - дозволити не вивозити авто кожні п`ять днів, а подовжити від місяця до півроку. «Однак це питання законодавства, хоча вони думають, що можна нехтувати законом і диктувати вимоги. Серйозних ексцесів там не було. Біля «Ужгорода» ще є 25-30 активістів. Проблема ця давня. Не в площині ДПС чи фіскальної служби вирішити це питання. Вирішення проблеми - діяти за законом. Є народні обранці, які у відповідності до запитів громад, де обиралися, можуть готувати законопроекти. Є відомі нардепи у Закарпатті - Балога, Ланьо. Якби вони ініціювали це питання, мабуть, воно було б вже вирішене», - заявив головний прикордонник.   Нагадаємо, що у Закарпатській області власники авто з іноземною реєстрацією, які вже третю добу блокують контрольний пост «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною, налаштовані блокувати кордон, поки не буде вирішена їхня проблема.
Суспільство МЗС Польщі: вибори депутатів на окупованих територіях ставлять під сумнів легітимність виборів Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що не визнає результати парламентських виборів в Державній Думі РФ, що були проведені на території Кримського півострова, який на законних підставах належить Україні. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Польщі, розміщеній на сайті відомства. «Польща, так само як і міжнародне співтовариство, засудила незаконну анексію Криму Росією в березні 2014 року, ця позиція була підтверджена резолюцією Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України №68/262», - зазначають у відомстві. Як наголосили у зовнішньополітичному відомстві Польщі, збереження суверенітету і територіальної цілісність України є найважливішою умовою мирного врегулювання конфлікту на сході України. «У зв'язку з цим вибори депутатів, що представлені на  окупованій території, ставлять під сумнів легітимність виборів», - підкреслює МЗС Польщі. 
Економіка Бюджетний комітет подасть до 15 жовтня пропозиції до бюджету-2017 Бюджетний комітет ввечері розпочне розгляд законопроекту про держбюджет-2017. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови Комітету з питань бюджету Іван Крулько, передає кореспондент АСН. «Сьогодні бюджетний комітет о 18:30 приступить до розгляду бюджету на 2017 рік. Після цього ми будемо працювати у режимі роботи з основними розпорядниками коштів. До 1 жовтня наш комітет прийматиме пропозиції народних депутатів і до 15 жовтня  подасть парламенту свої бюджетні висновки», - заявив Крулько.   Він нагадав, що Бюджетний кодекс передбачає, що закон про державний бюджет має бути ухвалений до 1 грудня Верховною Радою. «Ми повинні вкластися у цей строк. Якщо парламент буде працювати, буде дослухатися до пропозицій народних депутатів, то бюджет буде набагато якісніший. Зараз у такому вигляді, як він є, його приймати не можна», - додав нардеп.
Суспільство Прикордонна служба готова до впровадження безвізового режиму Державна прикордонна служба України готова до впровадження безвізового режиму. Про це на презентації проекту Twinning зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, передає кореспондент АСН. «Щоб отримати безвізовий режим, членами ЄС нам було поставлене домашнє завдання - впровадження систем біометричного контролю, підключення до баз даних Інтерполу, впровадження нових методик і технологій ЄС. Також питання боротьби з торгівлею людьми, з фінансовим тероризмом. Наші євроколеги проводили аудит виконання цих завдань. І на сьогодні комісії і експерти, які працювали з нами, дають оцінку, що прикордонне відомство виконало всі завдання із запровадження безвізового режиму», - сказав Серватюк. Раніше повідомлялося, що 5 вересня учасники засідання комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримали доповідь про надання Україні безвізового режиму. Очікується, що комітет буде голосувати за доповідь, в яку до 15 вересня можна внести правки, наприкінці вересня.
За кордоном ООН призупиняє відправку гуманітарної допомоги в Сирію Організація Об'єднаних Націй (ООН) призупинила відправку гуманітарної допомоги в Сирію після авіаудару по гумконвою в районі Алеппо, повідомляє ABC News. Як «негайний захід  безпеки рух інших гумконвоїв у Сирії було призупинено», заявив прес-секретар управління ООН з координації гуманітарних питань Дженс Лаерке. Він заявив, що події в Сирії - це «дуже, дуже чорний день для гуманітарної допомоги в Сирії і по всьому світу». За словами представника ООН, зараз вкрай важливо встановити причини трагедії з допомогою незалежного розслідування. Раніше повідомлялося, що 19 вересня авіація завдала потужного авіаудару по конвою гуманітарної допомоги ООН в районі Алеппо, 12 людей загинули. В результаті обстрілу пошкоджено не менше 18 вантажівок з 31. Колону вантажівок з гуманітарною допомогою для регіону Алеппо сформували в результаті інтенсивних переговорів з учасниками війни в Сирії, і вона була ясно позначена як гуманітарний транспорт.
Суспільство Чубаров: 24 вересня на «Чонгарі» заплановані заходи, присвячені річниці блокади Криму У суботу, 24 вересня, на КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом заплановано проведення заходів, присвячених річниці блокади Криму. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «24 вересня на «Чонгарі» будуть проведені заходи, присвячені річниці цієї події, яка, безперечно, увійде в історію українського спротиву, увійде в історію деокупації Криму», - сказав Чубаров. Нагадаємо, 20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. У середині січня 2016 року Україна рішенням уряду припинила торгові відносини з Кримом.
Суспільство Геращенко підтвердив, що лідера терористичного угрупування «Оплот» Жиліна вбили під Москвою Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко отримав підтвердження смерті лідера терористичного угрупування «Оплот» Євгена Жиліна. Про це він заявив в коментарі «Еспресо.TV». «Не МВС отримало підтвердження смерті Жиліна, а я. Мої особисті канали, яких я розголошувати не буду, повідомили мені сьогодні підтвердження цього факту», - сказав радник глави МВС, додавши, що його поховають, швидше за все, в Харкові. Тим часом представник МВС Артем Шевченко заявив, що правоохоронці не мають підтверджень смерті Жиліна. Раніше повідомлялося, що увечері 19 вересня в ресторані «Ветерок» в елітному спецселищі «Горки-2» в Одинцовському районі Підмосков'я кілери розстріляли ватажка терористичного формування «Оплот» Євгена Жиліна. За інформацією російських ЗМІ, Жилін міг бути вбитий через фінансові проблеми. Слідчий комітет РФ назвав головною версією вбивства Жиліна його комерційну діяльність, проте не виключається і особиста неприязнь у відносинах. За даними прокуратури, Жилін є організатором злочинної групи, яка протягом 2012-2014 років здійснювала реєстрацію фірм на підставних осіб, через які було конвертовано понад 50 млн грн.
Політика Литва не визнає вибори до Держдуми РФ, що відбулися в анексованому Криму, - МЗС Литовська Республіка не визнає результати виборів до Держдуми Російської Федерації (РФ), які відбулися 18 вересня в окупованому Криму. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Литви, яка опублікована на сайті відомства. «Ще раз наголошуємо, що організацію виборів до Держдуми РФ в окупованому і нелегально анексованому навесні 2014 року Криму вважаємо незаконною і даних результатів не визнаємо», - йдеться у заяві. «Суворо засуджуємо це та інші порушення територіальної цілісності й суверенітету України з боку Російської Федерації, за які Європейський Союз та його міжнародні партнери ввели відповідні обмежувальні заходи щодо Росії та індивідуальних осіб», - додали у зовнішньополітичному відомстві Литви. Нагадаємо, 19 вересня МЗС України закликало міжнародних партнерів не визнавати цих виборів.
За кордоном оформление ленты  З'явилося відео авіанальоту на гуманітарну колону ООН у Сирії Агентство Associated Press на своєму каналі в YouTube опублікувало відео авіаудару по автомобілях гуманітарної колони ООН в районі Алеппо в Сирії, в результаті якого загинули 12 осіб. Агентство відзначає, що поки неясно, хто стоїть за бомбардуванням. Як відомо, в цьому районі здійснюють авіанальоти російська і сирійська авіація. Раніше повідомлялося, що 19 вересня авіація завдала потужного авіаудару по конвою гуманітарної допомоги ООН в районі Алеппо, 12 людей загинули. В результаті обстрілу пошкоджено не менше 18 вантажівок з 31. Колону вантажівок з гуманітарною допомогою для регіону Алеппо сформували в результаті інтенсивних переговорів з учасниками війни в Сирії, і вона була ясно позначена як гуманітарний транспорт. У зв'язку з цим ООН призупинила відправку гуманітарної допомоги в Сирію.
За кордоном оформление ленты  У Білорусі заборонили показувати пропагандистський канал «Россия 24» Міністерство інформації Білорусі заявляє, що російський пропагандистський канал «Россия 24» відсутній серед 209 іноземних каналів, дозволених для поширення на території Білорусі. Про це повідомляє білоруське видання «Наша Ніва». Видання уточнює, що скандал навколо трансляції телеканалу «Россия 24» стався на одній з АЗС. Журналіст Гліб Лободенко попросив переключити канал «Россия 24», але працівники відмовилися, пославшись на наказ директора показувати саме цей телеканал. У відповідь журналіст звернувся в Міністерство інформації, Міністерство зв'язку. У Мінінформації відповіли, що показувати «Россию 24» протизаконно не тільки на заправці, а взагалі в Білорусі. Уточнюється, що супутниковий прийом телеканалу в особистих цілях не забороняється, однак якщо буде зафіксовано публічне поширення, то порушника можуть притягнути до адміністративної відповідальності.  ответственности.
Суспільство Запорізька облрада визнала РФ агресором Запорізька облрада визнала Російську Федерацію країною-агресором, а так звані організації «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями. Таке рішення депутати Запорізької області прийняли у вівторок, 20 вересня, на третьому пленарному засіданні 7-ї позачерговій сесії, передає «Укрінформ». Звернення до Президента України, Кабміну та Верховної Ради «про встановлення справедливості і визнання добровольців АТО учасниками бойових дій» було прийнято 45 голосами «за», один з депутатів не голосував. Для прийняття за основу «Заяви депутатів Запорізької обласної ради про підтримку звернення парламенту від 27.01.2015 до Організації об'єднаних націй та інших міжнародних установ про визнання Росії країною-агресором, а так званих «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями» депутатам потрібно було кілька спроб. В результаті рішення було прийнято 43 голосами «за», три депутати від «Нашого краю» утрималися.
Економіка Митниця та «Нафтогаз» - найкорумпованіші структури - нардеп Митниця та НАК «Нафтогаз України» залишаються найбільш корумпованими структурами. Про це в кулуарах Верховної Ради 20 вересня заявив голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Ми проаналізуємо надходження до бюджету цього року і подивимося, які напрацювання уряд пропонує на наступний рік. Сьогодні ми бачимо два основних джерела, які сьогодні не розвиваються якісно. Перше - це митниця, бо це найбільш корумпована організація сьогодні в країні, і за великим рахунком є ​​основною в наповненні бюджету. І друге, це НАК «Нафтогаз» - паливо, це енергетика, де є дуже серйозні проблеми», - заявив він. Він нагадав, що «випадок, коли «Укртрансгаз» опинився в приватних руках, по суті, у «ручному» управлінні, - все  це також є поганим знаком для наповнення бюджету... Ми зараз над ними працюємо і обов'язково дамо свою аналітичну записку», додав Березюк. Нагадаємо, що МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК «Нафтогаз України», своїм наказом від 7 вересня оновило статут «Нафтогазу», перебравши на себе функції з управління «Укртрансгазом», тоді як раніше це входило в компетенцію правління «Нафтогазу».
Політика Німеччина не визнала вибори в Держдуму РФ в окупованому Криму Німеччина не визнає вибори в Державну Думу РФ на території окупованого Криму. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, повідомляється на сторінці посольства в Facebook. «Разом з нашими партнерами по ЄС федеральний уряд Німеччини не визнає незаконну з точки зору міжнародного права анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, а отже, не визнає і проведення Росією виборів у Криму», - заявив німецький посол. Райхель підкреслив, що Німеччина не відправляла спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ в Крим і виступає за територіальну цілісність і суверенітет України. Раніше повідомлялося, що 20 вересня Верховна Рада прийняла постанову про невизнання Україною легітимності виборів у Державну Думу РФ сьомого скликання через проведення парламентських виборів на території тимчасово окупованого Криму.
Події оформление ленты  Під Києвом застрелено директора CAPAROL в Україні У Київській області в селі Крушинка у вівторок, 20 вересня, був застрелений директор компанії CAPAROL в Україні, пише Щит и меч. За інформацією джерела, вбивство сталося о 11:30 біля котеджного містечка Green Town. За попередніми даними, кілер стріляв з автомата Калашникова. На місці знайдені гільзи калібру 7,62 мм. Таку інформацію підтвердив в Facebook депутат Васильківської міської ради Микола Неділько. І. Мосійчук на своїй сторінці в Facebook написав, що вимагатиме від очільників ГПУ і МВС взяти вбивство директора CAPAROL під особистий контроль. Компанія Caparol - лідер у галузі лакофарбових матеріалів, систем теплоізоляції, декоративних матеріалів, а також архітектурних покриттів - високоякісні фарби для внутрішніх і зовнішніх робіт, лаки, системи теплоізоляції, матеріали для реставрації пам'яток архітектури, продукти для захисту від корозії, покриття для підлоги тощо.
Суспільство Генпрокурор усунув трьох прокурорів, які брали участь у конфлікті з НАБУ Троє працівників Генеральної прокуратури України (ГПУ) відсторонені від виконання службових обов'язків на час проведення службового розслідування за фактом конфлікту між співробітниками ГПУ і детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 12 серпня. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. «Генеральним прокурором України прийнято рішення про відсторонення трьох працівників Генеральної прокуратури України від виконання ними службових обов'язків на час проведення службового розслідування за фактом подій, які відбувалися 12.08.2016 за участю працівників Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро України на вул. Симона Петлюри в Києві», - заявили в ГПУ. Нагадаємо, 12 серпня між працівниками НАБУ і ГПУ сталася сутичка, в результаті якої працівники Генпрокуратури незаконно затримали двох співробітників НАБУ, а троє прокурорів отримали легкі тілесні ушкодження. За даними НАБУ, працівники департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки незаконно затримали і протягом 11 годин утримували двох працівників оперативно-технічного підрозділу НАБУ. За фактом незаконних дій працівників ГПУ щодо детективів НАБУ відкрито кримінальне провадження.
Політика Георгій Логвинський Интервью
Георгій Логвинський: Україна не визнає не лише Державну Думу РФ, але й нового прем'єра Росії
Верховна Рада України 20 вересня прийняла Постанову "Про Заяву з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та, відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання".  Тепер усі парламенти світу будуть зобов'язані розглянути це звернення головного законодавчого органу України. Це дає додаткові юридичні плюси "на перспективу" міжнародного трибуналу та притягнення російського керівництва до відповідальності за незаконну анексію Криму. Після переобрання "новою" Держдумою прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв буде таким самим нелегітимним - про це в інтерв'ю АСН розповів народний депутат від "Народного фронту", заступник голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, заступник голови Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський. - Верховна Рада України під аплодисменти депутатів прийняла Постанову "Про Заяву з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання". Виглядає гарно, звучить гордо. Але якими будуть реальні юридичні наслідки? Чи не буде це черговою декларацією української сторони? - Давайте чітко розглянемо, що нам це може дати. Перше. Цю заяву можна порівняти з поправкою Джексона - Вейніка (англ. - Jackson–Vanik amendment - стаття законодавства США, яка обмежує фінансові та торговельні стосунки США із країнами, які забороняють або протиправно обмежують вільну еміграцію своїх громадян. – Ред.). Цю поправку США використали проти Радянського Союзу за порушення прав людини. Так само на порушені права людини в АРК ми маємо реагувати. Які наслідки? Якщо сама Україна визнала б ці вибори до Державної Думи РФ, то опосередковано тим самим ми б визнали анексію Криму. Тобто де-факто визнали б контроль Росії і відсутність злочину. Проте ми визнаємо лише злочинну діяльність Росії. На цій базі жодних правових наслідків, включно з виборами, не може бути, вони не можуть бути визнані. Тому Україна таким чином має більш чітку та суттєву позицію в міжнародних судах. І щодо Росії ці аргументи вже повинні застосовуватись. Коли РФ назвала Крим «Південним федеральним округом», вона діяла саме з цією метою. Начебто Крим - це не Крим, а один із округів РФ. Ми бачили цю мету, її аналізували та реагували відповідним чином. Я впевнений, що буде міжнародний трибунал, де ми цю позицію можемо використати. По-друге, зараз після нашої заяви про невизнання цих виборів усі парламенти зобов'язані розглянути її. - Це юридична підстава, щоб спонукати інші країни офіційно не визнати результати виборів до Держдуми РФ? - Так. Раніше не було таких юридичних підстав для розгляду питання. Тепер є наша заява. Вони її отримали та повинні, зобов'язані розглядати. Далі - це вже завдання нашого МЗС, щоб доопрацювати це питання з усіма установами та організаціями. Які можуть бути позитивні результати? Росія може не бути ні в ПАРЄ, ні в ОБСЄ, ні в НАТО. Ніде! Бо у них не буде юридичного мандата. Тому вони будуть змушені політично викручуватися, робити щось інше. А Україна отримає саме такі юридичні наслідки. Тому я впевнений, що таким чином ми зможемо зламати систему, яка там існує. Про це говорив шановний Мустафа Джемілєв, який відсидів 15 років у тюрмі, якого я поважаю, як батька. Так само і ми сьогодні зробили великий крок на шляху, щоб разом зламати цю російську систему. - Уточнення. Ми не визнаємо результати виборів лише в Криму? Не усієї Державної Думи? Бо ж голосування, наприклад, було в Києві, у Посольстві РФ? - Ні! Ми не визнаємо усю Державну Думу! Ми не визнаємо будь-які рішення, закони, які вони прийматимуть. Ми не визнаємо жодний запит. Ми можемо не визнавати де-факто і декларативно. Тобто зараз ще існує прем'єр-міністр (Росії. – Ред.). Але з юридичної точки зору для нас вже немає там прем'єр-міністра РФ. Бо прем'єр обирається Державною Думою. - Це значить, що Медведєв вже не прем'єр? - Зараз він, очевидно, буде переобраний. Так от, саме той, хто буде переобраний цим "новим" складом Державної Думи, яку ми не визнаємо, він теж для нас не існуватиме. Але ми розуміємо, що є рішення де-факто, які працюють відповідно до права. А є ті, що надають нам можливості. Наприклад, нещодавно я брав участь у дискусії. Там до мене звернувся один із правозахисників, який повідомив, що двох людей заарештували за запитом РФ. Через те, що вони порушили закони РФ. Знаєте за що? За те, що вони захищали Україну на Донбасі. За запитом Росії вони були заарештовані та їх мали відправити туди. Фактично в день екстрадиції я це зупинив через заяву до Державної міграційної служби про статус біженців. Але в чому питання? У нас є угода з Росією про екстрадицію. Ми отримали заяву, яка була передана СБУ до суду. І все, це вже не наше питання, бо з документами формально все гаразд. Прийнято рішення про арешт. На практиці це б означало, що цих людей ми мали відправити до Росії. За захист України?! Це фактичний злочин з нашого боку. А тепер, відповідно до заяви, наша держава зобов'язана буде передовсім себе перебудувати. - Що це значить? - Навести лад. Визначитись: ми торгуємо чи воюємо з Росією. Якщо воюємо, то повинні визнавати ці юридичні факти. Зараз є така можливість. - Тобто можливі економічні наслідки такої заяви Верховної Ради? - На економічному рівні теж буде багато запитань. Але насамперед це стосується геополітичного рівня. Або ми будемо передавати наших громадян росіянам як злочинців, або їх захищаємо. І це стосується не лише екстрадиції. Таких питань багато. Це і запити російської сторони, питання щодо співпраці у певних проектах, пропозиції тощо. Є легітимний Президент України, нехай він надає повноваження Мінським угодам, нехай їх і представляє. Проте Державна Дума сама скоїла злочин, сама попалася у цю пастку. Ми це використали. Наскільки міцно? Це вже залежить від МЗС України. - В Парламентській асамблеї Ради Європи, як повідомляють наші дипломати, відбуваються дуже непрості процеси, пов'язані з бажанням російської делегації повернутися до зали ПАРЄ. Як відомо, без виконання Росією умов резолюцій, які сама ж асамблея й ухвалювала. Так, наш представник в Раді Європи Дмитро Кулєба в останньому інтерв'ю зазначив, що в Парламентській асамблеї є група людей, які хочуть повернути Росію до зали ПАРЄ за будь-яку ціну. За вашими оцінками, чи зможе Росія повернути своє право голосу в ПАРЄ і якими будуть наслідки для нас у такому випадку? - Дивіться. Це зрозумілі речі. Росія страждає від санкцій. Україна вводить ці санкції якось поступово, а Європа - серйозно. Тому Росія робить усе, йде на підкуп політиків. Це відбувається постійно. Це лобізм. Ми це бачили вже тричі. Та змогли тричі зупинити ці процеси. Все це відбувалося під значним міжнародним тиском. На жаль, зараз ми спостерігаємо те саме. Десятки або навіть сотні мільйонів доларів сплачуються політичним партіям у ЄС, щоб вони їх підтримували. Здійснюються теракти, за якими стоїть РФ. Безумовно, наша позиція дуже непроста, але ми зараз виграли. Тому переможемо ще раз.
Суспільство оформление ленты  СБУ повернула львівському музею картини, викрадені 56 років тому Служба безпеки України (СБУ) допомогла повернути дві картини, викрадені з фондів Львівського історичного музею в 1960 році, повідомляє прес-центр СБУ. Згідно із заявою спецслужби, одна з картин була виставлена ​​на інтернет-аукціон жителем Кропивницького, який не знав про її історію. Після переговорів з СБУ українець добровільно повернув державі твір мистецтва. «Йдеться про диптих - портрет Розанди, дочки молдавського господаря Лупула, дружини Тимоша Хмельницького, та портрет самого Тимоша. Картини були викрадені з Львівського історичного музею 8 лютого 1960 року», - заявили в СБУ. У повідомленні наголошується, що експерт Львівського історичного музею вже підтвердив справжність робіт. Раніше повідомлялося, що після десяти місяців розслідування СБУ українська влада передала Нідерландам картини, знайдені після крадіжки з музею в Горні в 2005 році.
Політика Після невизнання виборів до Держдуми РФ потрібно переглянути спільні проекти та питання екстрадиції - нардеп Після невизнання Україною виборів до Держдуми Росії мають бути переглянуті співпраця в україно-російських проектах та, зокрема, питання екстрадиції. Про це в інтерв'ю АСН розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, заступник Голови Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський. «На економічному рівні теж буде багато запитань. Але у першу чергу це стосується геополітичного рівня. Або ми будемо передавати наших громадян росіянам як злочинців, або їх захищаємо. І це стосується не лише екстрадиції. Таких питань багато. Це і запити з російської сторони, питання щодо співпраці у певних проектах, пропозиції і так далі. Є легітимний Президент України, нехай він надає повноваження Мінським угодам, нехай їх і представляє. Проте Державна Дума сама скоїла злочин, сама попалася у цю пастку. Ми це використали. Наскільки міцно? Це вже залежить від МЗС України», - заявив Логвинський.
Політика Після невизнання виборів до Держдуми Росія може не бути ні в ПАРЄ, ні в ОБСЄ, ні в НАТО - нардеп Голосування Верховної Ради України щодо невизнання виборів до Держдуми Росії – це, фактично, і невизнання обраного нею прем’єр-міністра Росії. Про це в інтерв'ю АСН розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, заступник Голови Постійної делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський. «Ми не визнаємо усю Державну Думу! Ми не визнаємо будь-які рішення, закони, які вони будуть приймати. Ми не визнаємо жодний запит. Ми можемо не визнавати де-факто і декларативно. Тобто зараз ще існує прем'єр-міністр (Росії - Ред.). Але з юридичної точки зору для нас вже немає там прем'єр-міністра РФ. Тому що прем'єр обирається Державною Думою», - заявив нардеп. За словами Логвинського, надалі всі держави мають розглянути заяву українського парламенту щодо виборів до Держдуми РФ та ухвалити відповідні висновки. «Які можуть бути позитивні результати? Росія може не бути ні в ПАРЄ, ні в ОБСЄ, ні в НАТО. Ніде! Бо у них не буде юридичного мандата. Тому вони будуть змушені політично викручуватися, робити щось інше. А Україна отримає саме такі юридичні наслідки», - вважає народний депутат.
Суспільство Рада ратифікувала угоду з Європейським інвестиційним банком про надання 400 млн євро аграріям. За Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Основний кредит для аграрної галузі - Україна») між Україною та Європейським інвестиційним банком» на вечірньому засіданні 20 вересня проголосували 269 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Юрій Буца повідомив, що цим законом Україна ратифікує Фінансову угоду «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» між Україною та Європейським інвестиційним банком, яка підписана 28 грудня 2015 року в Києві, на суму 400 млн євро», зазначив він. Відповідно до Угоди, «Банк виплачує кредит траншами, кількість яких не перевищуватиме 20-ти. Сума кожного траншу, якщо не є невибраним залишком кредиту, мінімально складає (або є еквівалентною) 10 млн євро. Банк не направляє позичальнику більше однієї пропозиції на виплату за один календарний місяць, і не має бути більше 6 пропозицій на виплату протягом одного календарного року. Протягом календарного місяця відбувається не більше однієї виплати траншу в рамках цієї Фінансової Угоди. Максимальна сума першого траншу не повинна перевищувати 20% від загальної суми кредиту. Максимальна сума кожного наступного траншу не повинна перевищувати 30%  від загальної суми кредиту», - написано в тексті Угоди. «Кредит надається на 12 років під менше ніж 1% річних... Такі умови наші аграрії не зможуть знайти», - сказав під час обговорення голова Радикальної партії Олег Ляшко.   У свою чергу нардеп «Батьківщини» Вадим Івченко закликав Міністерство аграрної політики забезпечити дієвий механізм надання кредитів для малих та середніх сільгоспвиробників.
Події оформление ленты  Поліція відкрила справу за фактом вбивства директора Caparol на Київщині Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного вбивства директора компанії Caparol в селі Крушинка Васильківського району Київської області, повідомили в поліції Київської області. У поліції повідомили, що близько 12:00 у вівторок, 20 вересня, перехожий виявив на дорозі в селі Крушинка невідомого закривавленого чоловіка без ознак життя. За даними поліцейських, загиблим виявився 42-річний місцевий житель, громадянин України. Зараз на місці події працівники поліції проводять оперативно-слідчі заходи для встановлення особи або осіб, причетних до скоєння цього злочину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Раніше повідомлялося, що директор компанії Caparol був убитий близько 11:30 біля котеджного містечка Green Town в селі Крушинка. За попередніми даними, кілер стріляв з автомата Калашникова. На місці знайдені гільзи калібру 7,62 мм.
Економіка Експерт розповів, коли і на скільки подешевшає автогаз Через здорожчення скрапленого автомобільного газу попит на нього скорочується, а це в свою чергу змусить компанії знизити ціни на пальне. Такий прогноз у коментарі АСН зробив експерт з енергетичних питань Генадій Рябцев. «Зменшення попиту і зниження температури обов’язково призведе до того, що скраплений нафтовий газ десь в жовтні, наприкінці жовтня почне дешевшати. Можна очікувати що з 13 до 11 грн за літр. Цілком це можливо», - зазначив Рябцев Водночас експерт повідомив, що очікувати глобального зниження ціни на скраплений автогаз не варто. Навпаки, вартість пального на АЗС через деякий час швидше за все повернеться знову до позначки 13 грн за літр, додав Рябцев. Оскільки, за його словами, поставки пального з Росії та Білорусі суттєво скоротились, українським трейдерам доведеться закуповувати газ в інших країнах, де він дорожчий. «Зараз все більше скрапленого нафтового газу буде завозитися з європейських країн, і, відповідно, вартість буде залежати все більше і більше не лише від внутрішніх якихось рівнів податків, рівня попиту, але й від курсу гривні відносно американського долара та євро, за які будуть закуповуватися ці нові партії, які будуть транспортуватися з Литви, Польщі, Румунії навіть з Єгипту», - додав Рябцев Експерт прогнозує, що вартість скрапленого газу 13 грн за літр може протриматись до весни 2017 року.
Політика Прокуратура відкрила кримінальну справу щодо виборів в окупованому Криму Прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальне провадження в зв'язку з проведенням в окупованому Росією Криму виборів до Державної Думи РФ, повідомили в прокуратурі. За даними прокуратури, російські вибори на території Криму свідчать про спробу легітимізувати Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів з регіону в російський парламент і фактично є продовженням дій з посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. «За цим  фактом прокуратурою АР Крим порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років», - заявили в прокуратурі. Нагадаємо, що низка країн і міжнародних організацій (ПАРЄ, Україна, США, Естонія, Литва, Румунія, Швеція, Данія, Канада, Німеччина) заявили про невизнання результатів російських виборів у Криму.
Суспільство Штаб АТО повідомив про зменшення кількості збройних провокацій на Донбасі Протягом вівторка, 20 вересня, у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) зафіксовано п’ять випадків відкриття вогню по позиціях українських захисників, при цьому важке озброєння російсько-окупаційні війська не застосовували, заявили у прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, проросійські бойовики порушили режим тиші на Донецькому та Маріупольському напрямках. «На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська вели вогонь з БМП по Луганському та Зайцевому. До того ж, противник обстріляв Зайцеве з міномету 120-го калібру та з гранатометів і стрілецької зброї», - заявили у штабі АТО.  На Маріупольському напрямку в районі Мар’їнки, Старогнатівки та Павлополя бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, бойовики обстрілювали з БМП позиції українських військ біля Старогнатівки.
Економіка У наступному році дизель значно подорожчає У 2017-му на українців чекає подорожчання дизельного пального на 10%. Про це в ексклюзивному коментарі АСН повідомив експерт з енергетичних питань Генадій Рябцев. За словами експерта, все тому, що уряд пропонує запровадити єдину ставку акцизного податку на дизельне пальне на рівні €125,5 за 1000 л замість диференційованої ставки €125,5 і €95 залежно від вмісту сірки.  Відповідна норма закладена у Бюджеті-2017 і призведе до подорожчання дизпалива. «Зараз у структурі (ціни – ред.) дизельного палива це приблизно третина податків. Якщо ми підвищуємо з 95 до 125-ти євро за тисячу літрів, це приблизно ще на третину. Тобто десь на 10% зросте вартість дизельного палива в роздрібі», - зазначив Рябцев. Експерт також не виключає, що вже при розгляді проекту бюджету на 2017 рік у ньому можуть закласти і підвищення акцизу на бензин, як це сталося при затвердженні бюджету на 2016 рік. Підвищення акцизу на нафтопродукти робиться на виконання директиви Європейського союзу щодо підвищення цього податку до мінімального для країн ЄС.
Події У Дніпрі затримали чоловіка, який замовив свого конкурента У Дніпрі співробітники місцевої поліції та прокуратури попередили замовний злочин щодо знищення майна комерційного конкурента шляхом підпалу, повідомили в ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області. За словами поліції, потенційному виконавцю замовили знищити майно підприємства-конкурента шляхом підпалу. Обіцяна винагорода становила 3000 доларів. «Було встановлено, що обидва підприємства займаються виготовленням полімерної продукції та мають конкурентні відносини, що підтвердило мотив вказаного замовлення», - повідомив заступник керівника Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Сергій Журавльов. У рамках спецоперації правоохоронці провели ряд обшуків, в тому числі і на підприємстві, де працює замовник підпалу. Після проведення обшуків останнього доставили до слідчих органів, де він в ході допиту зізнався у злочині. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 194 КК України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На теперішній час триває слідство.
Політика оформление ленты   Аваков: Зі звільнених по «закону Савченко» засуджених 785 знову вчинили злочини, з них - 22 вбивства Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав депутатів Верховної Ради змінити дію так званого «закону Савченко», який передбачає враховувати один день в СІЗО як два дня тюремного терміну. «Я за гуманізм, але проти потурання рецидивістам. Ми не можемо собі дозволити в поточній ситуації бути ліберальними до тих, хто вчиняє тяжкі злочини - це підриває основи безпеки в суспільстві і провокує зростання злочинності. Звертаюся до парламентаріїв, і прошу і вимагаю - як хочете, але треба негайно втрутитися і змінити дію цього закону», - написав він на своїй сторінці в Facebook. За його словами, на поточний момент по «закону Савченко» від подальшого відбування покарання звільнено 8 200 засуджених та ув'язнених, ще 34 тис. осіб підлягають звільненню за рік. «Із вказаної кількості, що вже вийшли - 785 вже викриті у скоєнні злочинів, з яких 22 - за умисне вбивство, 18 - нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 10 - зґвалтування, 405 - крадіжки, 131 - грабежі, 66 - збройні розбої, 39 - шахрайство, 20 - хуліганства і інші злочини», - заявив глава МВС. Згідно з «законом Савченко», один рік перебування під арештом у СІЗО під час досудового слідства і судового розгляду прирівнюється до двох років тюремного терміну. «Закон Савченко» названий на честь народного депутата Надії Савченко, яка є ініціатором та співавтором закону. Закон набрав чинності  наприкінці грудня 2015 року.
За кордоном Лукашенко заявив про тиск з боку Росії Президент Білорусі Олександр Лукашенко констатує погіршення торгово-економічних відносин з Росією. Про це він заявив на зустрічі з державним секретарем РФ Григорієм Рапотою, передає БЕЛТА. «Це нікуди не годиться. Ми завжди пишаємося тим, що ось товарооборот знизився, але в натуральному вираженні ми додали. Це говорить про те, що ми почали поставляти в Росію великі обсяги, але за цінами наполовину нижче. Яка прибутковість Білорусі від цього? Ніякої», - сказав Лукашенко. Президент Білорусі додав, що при поставках в Росію блокуються деякі білоруські товари, особливо продукти харчування, які закуповує Євросоюз. «У Росії вони чомусь «неякісні». Але зрозуміло: коли ми поставляємо якісний товар і за прийнятними цінами в Росію, ми б'ємо по кишенях олігархів від сільського господарства в Росії. Вони тиснуть на уряд (там зв'язки, ви знаєте не гірше за мене, які), а уряд дає команду «фас» різного роду чиновникам - від Россільгоспнагляду і так далі. Вони у нас три підприємства відкривають для поставок - п'ять закривають, п'ять відкривають - шість потім закривають. Йде неприкритий тиск», - заявив він.
Суспільство Вчені розповіли, коли Сонце знищить Землю Навіть якщо Земля уникне зіткнення з космічним камінням або небажаної зустрічі з інопланетянами, то через 3,5 млрд років Сонце почне випалювати життя на нашій планеті. А поки світило перебуває на середньому стабільному етапі еволюції. Про це передає Science Alert. Астрофізик британського Університету Сассекса Джуліан Скаддер сказала, як саме Сонце знищить Землю. За її даними, через 3,5 млрд років світило буде яскравіше на 40% і почне «кип'ятити» воду Світового океану. Через високу температуру поверхня нашої планети перетвориться на пустелю. «Річ у тім, що збільшення тепла від Сонця призводить до сильного випаровування води з поверхні планети, яка «застрягне» в атмосфері. Виникне парниковий ефект, який поглинатиме тепло, що прискорить процес випаровування», - розповіла Скаддер.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8358180522919-/ /-pc-/
Top