counter
Архів Повернутись назад 20 Травня 2016
20 Травня
Суспільство У «ДНР» почалося полювання за «диверсантами з СБУ» Слідом за «ЛНР» у «ДНР» розпочато широкомасштабну полювання за «українськими шпигунами і диверсантами з ССО і СБУ». Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. На думку бойовиків, у Донецьку та Горлівці діє потужна українська диверсійно-розвідувальна мережа, в зв'язку з чим керівництвом «держбезпеки» бойовиків поставлено ​​завдання підпорядкованим структурним підрозділам екстрено розробити і реалізувати «план заходів із виявлення та нейтралізації» українських диверсантів. «Особливу увагу рекомендується приділити керуючим органам ЖКГ, в яких нібито засіли «шпигуни», а також провести масові перевірки житлового фонду та підприємств на предмет організації схованок зі зброєю і вибуховими пристроями», - написав Тимчук. Крім того, в середовищі рядових працівників «МДБ ДНР» з числа місцевих жителів ходять чутки, що таким чином керівництво «ДНР» і російські «куратори» підшукують об'єкти для подальшої «експропріації».
Суспільство 300 бойовиків «ДНР» після перепідготовки відправлять у Нагірний Карабах З Харцизька Донецької області на базу ГРУ ГШ ЗС РФ в районі м. Санкт-Петербурга (РФ) відправлено близько 300 бойовиків із числа місцевих жителів Донбасу, переважно стрілки і сапери. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, бойовики були одягнені в камуфляж російського зразка з шевронами, на яких зображено темно-зелений прапор із двома стрічками (салатна і світло-червона), по ширині прапора - напис вірменською мовою. «За інформацією з середовища бойовиків, ця команда пройде навчання на базі ГРУ на території РФ «під патронатом» приватної військової компанії, після чого візьме участь у бойових діях в Нагірному Карабасі. Перевезення цієї команди здійснювалося автомобілями «Урал» з тактичними знаками «55» і «23», - написав Тимчук.
Суспільство Бойовики незадоволені тактикою, яку використовують їхні командири у боєзіткненнях Відразу в декількох частинах і підрозділах «1-го АК ДНР» відзначається зростання невдоволення з боку «особового складу» з числа місцевих бойовиків, які використовуються в боєзіткнення і збройних провокаціях проти українських військ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, місцевих бойовиків не влаштовує практика, що реалізується російським командуванням на низці ділянок фронту - а саме, побудова бойових порядків російсько-терористичних військ у вигляді «листкового пирога». «Безпосередньо до лінії фронту висуваються і ведуть бойові дії підрозділи, укомплектовані місцевими бойовиками з низьким рівнем бойової підготовки, а також найманців, що проштрафилися (по суті - «гарматне м'ясо»); друга лінія - підготовлені російськими інструкторами і очолювані ними ж місцеві бойовики з досить високим рівнем підготовки та російські найманці, які пройшли підготовку на території РФ; третя лінія - підрозділи ЗС РФ», - написав Тимчук.
Політика Депутати Ляшка принесли в Раду розкладачки Народні депутати фракції Радикальної партії Олега Ляшка принесли до Верховної Ради розкладачки. Про це заявив сам лідер радикалів Олег Ляшко під час спілкування з журналістами в кулуарах, передає «112 Україна». Нардепи принесли розкладачки, щоб цілодобово блокувати парламент. Вони вимагають створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з розслідування офшорних скандалів. «Ми два тижні стояли, але в ногах правди немає. Тому ми зараз принесли в парламент розкладачки. І якщо сьогодні не буде зареєстровано в парламенті нашу постанову і не розглянуть питання про створення ТСК, ми оголошуємо цілодобове блокування парламенту, в тому числі будемо ночувати на розкладачках в стінах парламенту. У нас немає іншого способу привернути увагу суспільства, змусити олігархічно-злодійську регіоналівську більшість дати нам, опозиції, можливість реалізувати своє право на розслідування корупційної діяльності вищих чиновників», - сказав Ляшко.
За кордоном Україна і Вірменія домовилися про скасування обмежень у повітряному сполученні Україна і Вірменія скасували всі обмеження в повітряному сполученні. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. «Державіаслужба домовилася з Головним управлінням цивільної авіації Вірменії про повне зняття обмежень у повітряному сполученні між країнами. Зокрема, це стосується кількості призначених перевізників і частоти рейсів... Відтепер між Україною і Вірменією відсутні обмеження щодо кількості призначених перевізників, пунктів вильоту/прильоту і рейсів», - сказано в повідомленні. Раніше, за угодою між урядом України та урядом Республіки Вірменія про повітряне сполучення, здійснювати перевезення пасажирів, вантажу та пошти могла одна призначена авіакомпанія від кожної сторони. Крім того, була обмежена і періодичність польотів - тільки до трьох рейсів на тиждень.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Нищук назвав, яку суму планують витратити на «Євробачення-2017» Міністр культури Євген Нищук заявив, що Україна планує витратити на проведення «Євробачення-2017» таку ж суму, як і Швеція - 14,5 мільйона євро. Про це він заявив в ефірі програми «Право на владу», передає «1+1». Він розповів, що Швеція витратила на проведення пісенного конкурсу 14,5 мільйона євро. Відповідно, таку суму планують витратити на конкурс і в Україні в 2017 році. «Переважно це абсолютно спонсорські кошти різних медіакомпаній, спонсорів. Так відбувається практично завжди... Проведення Євробачення-2017 - це не тільки витрати для міста, яке прийматиме конкурс, а й привабливість свого регіону і заробіток... У дні, коли проходило Євробачення-2016, у мене була робоча поїздка на запрошення шведського міністра культури, тому я був свідком великої перемоги Джамали. Я перед цим спілкувався з медіабосами, які організовували це неймовірне високотехнологічне шоу. Вони говорили про те, що це насправді є великим заробітком. Побоювання людей і міністра фінансів Олександра Данилюка, який переживає за наповнення та витрати, є природними», - розповів Нищук.
Суспільство У районі АТО ділки «прокрутили» понад 50 мільйонів гривень У районі проведення антитерористичної операції розкрито незаконну фінансову схему з використанням міжнародних платіжних систем. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, група зловмисників надавала нелегальні послуги з перерахування і переведення в готівку грошових переказів, використовуючи криптовалюту і міжнародні платіжні системи. Бізнес був організований у Донецькій та Київській областях. «Клієнти віддавали організаторам банківські платіжні картки, за якими вони здійснювали операції з переведення електронних грошових коштів у готівку та навпаки, отримуючи за це відсоток. Працівники спецслужби встановили, що зловмисники встигли нелегально «прокрутити» понад п'ятдесят мільйонів гривень, з яких не сплатили державі 4,5 мільйона гривень податків», - йдеться в повідомленні. За оперативною інформацією, серед користувачів нелегального сервісу були жителі тимчасово окупованих терористами територій. В СБУ відзначили, що під час обшуків у Києві у одного з організаторів правоохоронці виявили декілька десятків платіжних карток, комп'ютерну техніку та носії інформації, які використовувалися для здійснення фінансових операцій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.
Суспільство Розвідка: Семеро військових РФ отримали поранення на Донбасі У зоні АТО на Донбасі за два дні загинув один військовий РФ, ще семеро російських солдатів отримали поранення. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. «Зафіксовано чергові втрати в частинах і з'єднаннях 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. 18 травня ц.р. в результаті підриву на власному мінному полі в районі Дебальцевого загинув один і поранені четверо військовослужбовців розвідувальної роти 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК, які намагалися вийти в тил сил АТО у складі диверсійно-розвідувальної групи. 19 травня ц.р. поранені троє військовослужбовців зі складу 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК і 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що бойовики обстрілювали українських силовиків 19 травня 15 разів.
Суспільство Порошенко ветував закон про реалізацію житлових прав мешканців гуртожитків Президент Петро Порошенко повернув на повторний розгляд до Верховної Ради України Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Про це повідомляє прес-служба глави держави. На думку Президента, зміни повинні здійснюватися вкрай виважено. Натомість Закон містить норми, які суперечать Конституції та законам України, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та містить ризики їх порушення. «Перш за все неприйнятними є положення Закону, що встановлюють обмеження реалізації конституційних прав громадян і не відповідають конституційному принципу рівності громадян перед законом. Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно проживають у гуртожитках, на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках у залежності від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), що надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку» , - йдеться в повідомленні. Президент також зазначив, що Закон не позбавлений і інших недосконалих норм, які створюють невизначеність правового регулювання реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.
Суспільство На Луганщині контрабандист, комуніст і рятувальник шпигували на користь Росії Правоохоронці викрили діяльність резидентури ФСБ РФ, що вела розвідувально-підривну діяльність на території північних районів Луганської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Так, до складу резидентури входило троє осіб: один із керівників районного відділу ДСНС, місцевий контрабандист, а також колишній заступник районного відділення забороненої комуністичної партії. «Партійний функціонер, оголошений у розшук у зв'язку з організацією 2014 року в Марківському районі антиконституційного референдуму, керував діяльністю групи, ховаючись у Росії», - йдеться в повідомленні. Також функції зв'язкового з іноземними спецслужбами виконував чиновник ДСНС, який протягом 2014-2016 років неодноразово виїжджав до Росії. Під час одного з таких візитів восени 2015 року його завербували представники ФСБ РФ. «Зловмисники виконували завдання російських спецслужб щодо контролю за переміщенням підрозділів ЗСУ, збору інформації про розташування та функціонування блокпостів, організації режиму охорони державного кордону, а також діяльності органів державної влади та правоохоронних структур», - відзначили в СБУ. Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та оголошення про підозру в злочинах проти національної безпеки України.
Суспільство Викрито київських бізнесменів, які були спонсорами терористів Перекрито канал фінансування терористів через поставки на тимчасово окуповані території нелегально вирубаної деревини. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, менеджмент київської фірми організував скупку нелегально вирубаного лісу з декількох областей України. Бізнесмени поставляли деревину за фальсифікованими документами підприємствам вугільної галузі на підконтрольні українській влади території. «Працівники спецслужби встановили, що значна частина лісу, яка за документами відвантажувалась українським шахтам, поставлялась терористичній організації «ДНР». Нелегальний бізнес контролювався ватажками «народної республіки», продукція йшла, зокрема, і на потреби незаконних збройних формувань бойовиків», - йдеться в повідомленні. Також встановлено, що зловмисники відправляли значні обсяги нелегальної деревини за кордон через Херсонський порт. Одержувачем вантажу була іноземна компанія, яка, за оперативною інформацією, належить одному зі спонсорів терористів. В результаті обшуку в Херсонському порту було виявлено 500 кубометрів деревини, підготовленої київською фірмою для незаконного експорту. Під час обшуків у трьох столичних офісах бізнесменів правоохоронці вилучили майже півтора мільйона гривень, понад 400 тисяч доларів США, понад 130 тисяч євро, майже десять тисяч фунтів стерлінгів і сім кілограмів золота в злитках. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук Очевидно, що в парламенті недостатньо голосів для проведення реформи Чого чекати від судової реформи - зараз невідомо, бо вона поки що досить розмита. Очевидно, що необхідних 300 голосів для внесення конституційних змін в частині правосуддя в Раді не набереться. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «Триста голосів не зберуть. Це очевидно. Бо, в першу чергу, до цього часу не зрозуміло, які політичні сили підтримують судову реформу. А це незрозуміло, власне, через те, що концепція судової реформи зараз досить розмита, і незрозуміло, чого чекати. Від початку зміни в судочинстві зводяться до того, що треба провести люстрацію суддів. А ось щодо зміни системи судів, принципів роботи судової сфери тошо - зміни не виписано. Поки це все не прописано в деталях», - розповів політолог. Дем'янчук переконаний, що під судову реформу не набереться проста більшість у Раді, не кажучи вже про конституційну більшість, необхідному для внесення змін до Конституції.
Події СБУ влаштувала бойовикам засідку: один терорист убитий, троє поранені Служба безпеки України провела успішну спецоперацію зі знищення диверсійної групи терористів «ДНР» в районі проведення антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, працівники спецслужби отримали оперативну інформацію про те, що терористи систематично проходять між позиціями українських підрозділів, використовуючи особливості рельєфу місцевості. «Висока активність ДРГ на цій ділянці пояснювалася навчаннями у бойових умовах диверсантів-новачків, які пройшли спецпідготовку на території РФ. Заходячи в тил українських позицій, диверсанти обстрілювали бійців ЗСУ або намагалися захопити їх у полон», - ідеться в повідомленні. Для протидії терористам бійців Збройних сил України таємно замінили на спецназівців СБУ. Також для виманювання бойовиків перед ними засвітили макет протитанкового комплексу Javelin. «В результаті в засідку потрапила диверсійна група терористів у складі семи бойовиків. За підтвердженими даними, під час бою одного з диверсантів було вбито, ще трьох - важко поранено», - відзначили в СБУ.
Події Окупований Крим знову залишився без світла Сімферополь, Севастополь, Феодосія, Ялта та інші міста окупованого Криму залишилися без енергопостачання. Про це РИА Новости повідомив «губернатор» Севастополя Сергій Меняйло. «Причини з'ясовуються», - додав він. Відключення електропостачання в Сімферополі відбулося о 13:15 - 13:30. У комерційних і адміністративних установах, а також на соціальних об'єктах запускають резервні дизельгенератори. Мобільний зв'язок працює з перебоями. У Севастополі кораблі і частини Чорноморського флоту перейшли на автономне живлення. Голова Міненерго Росії Олександр Новак повідомив, що енергоміст у Крим працює. Він пообіцяв, що енергопостачання буде відновлено найближчим часом. За його даними, з енергосистеми Криму випало більше 500 МВт потужностей. Причини події поки незрозумілі: це може бути людський фактор або відмова техніки, сказав Новак.
Суспільство В НГУ уточнили: Полк «Азов» у сьогоднішньому марші участі не брав Підрозділ Національної гвардії «Азов» участі в марші і мітингу під стінами парламенту не брав. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії. В НГУ нагадали, що сьогодні в Києві пройшов марш, організований цивільним корпусом «Азов», під час якого активісти вирушили від Національного музею історії України у Другій світовій війні до Верховної Ради України. Вони виступають проти ухвалення рішення про проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. «Хочемо звернути увагу представників ЗМІ та громадськості, що Цивільний корпус «Азов» та окремий загін спеціального призначення (ОЗСП) військової частини 3057 Національної гвардії України «Азов» (більш відомий як полк «Азов») - це різні структури. ОЗСН військової частини 3057 Нацгвардії «Азов» базується в Маріуполі Донецької області, а військовослужбовці цього підрозділу в сьогоднішньому марші не брали участі», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Російські військові масово відмовляються брати участь в агресії Росії проти України З огляду на втрату мотивації участі у збройній агресії Росії проти України і поглиблення проблем фінансового, продовольчого та матеріально-технічного забезпечення триває падіння рівня морально-психологічного стану російських військових. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Так, за інформацією розвідки, 17 травня відмовився залишатися на передових позиціях у районі Авдіївки особовий склад 2-ї мотострілецької роти 2-го мотострілецького батальйону 11-го окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК. «Для стримування військовослужбовців на передових позиціях командуванням корпусу залучено підрозділ зі складу Федеральної служби військ національної гвардії ВС РФ», - йдеться в повідомленні. Крім того, 18 травня про намір достроково покинути військову службу заявив майже весь особовий склад 3-ї мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону 1-ї окремої мотострілецької бригади (Комсомольське) 1 АК і близько 20 військовослужбовців 7-ї омсбр 2 АК.
Суспільство В районі АТО намагалися незаконно привласнити держпідприємство, вартістю понад півмільярда гривень У районі проведення антитерористичної операції викрито спробу відчуження за борги державного бюджетоутворюючого підприємства Донецької області, оціненого в понад півмільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, керівництво одного з державних хімзаводів протягом 2012-2015 років створило штучну заборгованість перед підконтрольними структурами на суму більше ста мільйонів гривень. Паралельно менеджмент розпродавав за безцінь обладнання держпідприємства. «Кабінет міністрів України вніс підприємство до переліку запланованих до приватизації у 2016 році, цілісний майновий комплекс оцінений Фондом державного майна в суму понад 500 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні. При цьому керівники підприємства ініціювали процедуру банкрутства з метою продажу державного майнового комплексу підконтрольним структурам в рамках погашення штучної заборгованості. Зараз менеджмент підприємства ховається на тимчасово окупованій території. «Працівники спецслужби спільно з прокуратурою планують вжити заходів щодо припинення процедури банкрутства. Згодом підприємство буде виставлено на приватизацію за ціною, визначеною Фондом державного майна України», - йдеться в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Економіка «Фідобанк» визнано неплатоспроможним Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «Фідобанк» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Як повідомляється, 12 травня почався відтік коштів з рахунків юридичних осіб та коштів інших банків. В результаті відтоку коштів клієнтів, який за 12-13 травня склав близько 200 млн. грн, 16 травня почалися проблеми з виконанням зобов'язань перед клієнтами. «Станом на 20 травня 2016 року загальна сума невиконаних ПУАТ «Фідобанк» операцій клієнтів перевищила 500 мільйонів гривень (9% від його зобов'язань)», - йдеться в повідомленні регулятора. У НБУ нагадали, що в 2015 році було проведено діагностичне обстеження банку та в січні 2016 року було затверджено необхідний обсяг докапіталізації. «Протягом чотирьох місяців ПУАТ «Фідобанк» здійснив низку заходів, які призвели до зменшення суми необхідної докапіталізації більш ніж удвічі. Ці заходи включали в себе погашення кредитів великих позичальників і відповідне переформування резервів, зменшення обсягу недержавних цінних паперів, конвертації субординованого боргу, здійснення внесків до статутного капіталу і часткового прощення боргу акціонером», - йдеться в повідомленні прес-служби. В НБУ також підкреслили, що 98% (97 700 осіб) вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тисяч гривень. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Сума відшкодування становить близько 1,8 мільярда гривень. Станом на 20 травня 2016 року кінцевим бенефіціаром банку є Олександр Адаріч.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук У найближчому майбутньому можливостей для проведення виборів на Донбасі немає Проведення виборів на Донбасі можливо тільки за умови виведення російських військ з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Якщо проводити вибори раніше, то це буде просто пародією. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «Всім зрозуміло, що вибори на Донбасі можуть проводитися тільки в тому випадку, коли територію буде повністю звільнено від російських військ. Тому вони будуть проведені, коли буде відновлено контроль над територією, над кордоном. Тоді тільки можна буде щось робити. У найближчому майбутньому я не бачу можливостей для проведення виборів. Якщо вони будуть проведені, то це буде пародія, цирк, а не вибори», - зазначив політолог.
Суспільство У Тернополі заборонили вмикати російську музику У громадському транспорті, закладах громадського харчування, розважальних центрах та інших громадських місцях Тернополя заборонено звучання російської музики, виконавці якої своїми діями становлять загрозу національній безпеці України. Відповідне рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету, повідомляє прес-службі Тернопільської міськради. Як повідомляється, цьому рішенню передувала петиція від громадян. За 68 днів її підтримали понад 270 громадян. «Виконавчий комітет прийняв рішення зобов'язати всі комунальні, приватні та колективні підприємства, які здійснюють перевезення громадян України в межах Тернополя, припинити публічне відтворення аудіовізуальних творів за участю діячів культури, які внесені до списку СБУ. Таких осіб 14. Крім того, перевізникам заборонено відтворювати музику російських виконавців музичного жанру «шансон» та іншу кримінальну лірику», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Екс-директору Львівського бронетанкового заводу дали п'ять років умовно Сихівський районний суд Львова 20 травня виніс вирок у справі екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця, який підозрювався у заволодінні коштами державного підприємства в розмірі понад два мільйони гривень. Як пише УНІАН, рішенням суду екс-директора заводу визнано винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки), і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років умовно з випробувальним терміном три роки і присуджено штраф 11,9 тисячі гривень. Також суд зобов'язав його сплатити судові витрати в розмірі 17 тисяч гривень. Остапця звільнили з-під варти в залі суду.
За кордоном Росія пропонує США разом бомбити Сирію Росія пропонує США з 25 травня спільно завдавати ударів по об'єктах у Сирії, зокрема по загонах і караванах зі зброєю, які незаконно перетинають сирійсько-турецький кордон. Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, пише ТАСС. «Ми пропонуємо США як співголові Міжнародної групи підтримки Сирії з 25 травня розпочати спільні дії ВКС Росії і авіації коаліції, очолюваної Сполученими Штатами, з планування та завдання ударів по загонах «Джебхат ан-Нусри», незаконних збройних формуваннях, що не підтримують режим припинення бойових дій, а також по караванах зі зброєю і боєприпасами, збройних загонах, що незаконно перетинають сирійсько-турецький кордон, виключити при цьому удари по цивільних об'єктах і населених пунктах», - сказав Шойгу. За словами міністра оборони, Росія залишає за собою право з 25 травня в односторонньому порядку завдавати ударів по бойовиках, які не приєдналися до перемир'я в Сирії. При цьому Шойгу відзначив, що пропозицію погоджено з сирійською владою.
Суспільство В.о. голови «Аграрного фонду» допоміг розкрити схему розкрадання цукру Виконуючий обов'язки голови «Аграрного фонду» допоміг розкрити схему розкрадання цукру. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. Як повідомляється, сьогодні голов Мінагрополітики Тарас Кутовий повідомив про відсторонення Липового з посади. Причиною відсторонення, за словами міністра, стали факти крадіжки цукру зі складів установи у великих обсягах, про які стало відомо цього тижня в зв'язку з затриманням детективами НАБУ заступника прокурора Київської області. «Звертаємо увагу, що саме заява О. Липового в Національне антикорупційне бюро стала однією з підстав відкриття кримінального провадження за фактом розкрадання цукру. Крім того, О. Липовий брав активну участь у розкритті злочинної схеми», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Україна почала розбудову сектора оборони і безпеки для вступу в НАТО Україна починає реальну перебудову сектора оборони і безпеки для вступу в НАТО. Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомляє прес-служба глави держави. Як повідомляється, РНБО на засіданні розглянула Стратегічний оборонний бюлетень і питання, пов'язані з плануванням і виконанням державного оборонного замовлення. За словами Порошенка, бюлетень підготовлений за участю експертів з НАТО. «Стратегічний оборонний бюлетень - це дорожня карта реформ сектора оборони і безпеки», - підкреслив Президент, зазначивши, що документ стосується не тільки Збройних Сил України, а спрямований на встановлення термінів і конкретних завдань для комплексного реформування сектора оборони і безпеки. «Цей проект є фактичним початком реальної перебудови сектора оборони і безпеки для вступу в НАТО. Це не означає, що зараз приймається рішення про вступ. Безумовно, ми залишаємося в сфері наших міжнародних зобов'язань, але це той Рубікон, який переходять українські ЗСУ і сектор оборони і безпеки для остаточного переведення під стандарти НАТО», - сказав Порошенко. Він підкреслив, що очікуваним результатом оборонної реформи є створення на принципах і стандартах, прийнятих у країнах НАТО, ефективних, мобільних, оснащених сучасним озброєнням, військовою спеціальною технікою, об'єднаних сил оборони зразка 2020 року, які будуть мати можливість гарантовано забезпечити оборону держави. «Ми нарешті відходимо від системи побудови радянської армії і будуємо справжні і ефективні Збройні Сили. Для мене це дуже важливо, бо це є доказом того, що Україна і НАТО говорять однією мовою і добре розуміють один одного», - зазначив Порошенко. За словами Президента, також слід вдосконалити систему управління силами оборони, розмежувати повноваження органів державної влади з питань національної безпеки і оборони, і реалізація положень Стратегічного оборонного бюлетеня буде сприяти ефективному використанню ресурсів.
Події Очевидці заявили, що діти, які вийшли в море на плоту з пляшок, потонули Правоохоронці Білгород-Дністровського відділу поліції встановлюють обставини загибелі дітей у воді. Про це повідомляє прес-служба Одеського обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, надійшло телефонне повідомлення від жителя села Шабо про те, що він бачив, як на Дністровському лимані двоє дітей на саморобному плоту пливли від берега, а через деякий час почали тонути. «Правоохоронцями встановлено, що близько 16:00 двоє хлопчиків 11 і 12 років на саморобному плоту з пластикових пляшок попливли вздовж Дністровського лиману. Приблизно о 19:20 двоє місцевих жителів побачили на відстані 700 м від берега двох дітей, які стрибнули в Дністровський лиман і почали плисти в бік берега, проте через декілька хвилин вони потонули», - йдеться в повідомленні. Читайте також: В Одеській області двоє дітей вийшли на воду на плоту з пляшок і пропали Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ознаками пункту 2 частини 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Пошукові роботи тривають.
Суспільство Порошенко пропонує підняти зарплату прикордонникам Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності вирівнювання грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби з тими, хто служить у лавах Збройних Сил України, Національній гвардії та інших силових відомствах. Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони, повідомляє прес-служба глави держави. «Ми повинні прийняти невідкладне рішення про внесення змін до Державного бюджету України та забезпечити підвищення грошового забезпечення Державної прикордонної служби», - сказав Пороешкно. За його словами, неприпустимо, коли військовослужбовці різних відомств фінансуються по-різному, коли солдат у Збройних Силах, Національній гвардії отримує сім тисяч гривень, а прикордонник - 4-4,5 тисячі. У прес-службі відзначили, що Порошенко звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія з пропозицією про підтримку рішення цього питання. За словами Президента, відповідний законопроект повинен має бути внесено на розгляд парламенту як першочерговий. «Прошу визначити цей проект як невідкладний від мого імені. Ми повинні вирішити питання прикордонників найближчим часом», - сказав Петро Порошенко.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Єрмолаєв Судова сфера перестала бути гілкою влади У парламенті не знайдеться конституційної більшості, щоб підтримати судову реформу. І питання тут не стільки в змісті самої реформи, скільки в торгах між парламентаріями. Судова сфера перестала бути саме гілкою влади, і це головна проблема. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, політолог Андрій Єрмолаєв. «По-перше, часто голосування з питань Конституції пов'язані не стільки з консенсусом депутатів за щодо змісту, скільки з ситуацією суто політичною - рахунки, торг. На мою думку, з огляду на те, свідками яких голосувань ми були в останній місяць, конституційна більшість зараз неможлива в парламенті. Перше і головне, що не вирішене досі - це реабілітація судової влади як гілки влади, а не як підконтрольної виконавчим структурам і Президенту сфери прийняття судових рішень. У сучасних демократичних системах, які ми беремо за приклад, зокрема, в європейських державах, суди - це влада. Це гілка влади, і можлива вона тільки в тому випадку, якщо буде спиратися на систему самоврядування, якщо будуть розвиватися такі інститути, як суд присяжних. Ось цей комплекс повинен відбиватися в судовій реформі»- розповідає політолог. Єрмолаєв підкреслює, що політичної більшості на сьогодні немає. І якщо питання буде ставитися тільки в ключі: підтримати законопроект Порошенка чи ні, то сама судова реформа стане провалом. «Політичної більшості на сьогодні не існує. Я говорю не тільки про коаліцію, я говорю про відсутність у парламенті як такого серйозного політичного міжпартійного діалогу і спільного порядку. Якщо все зведеться до того, підтримувати законопроект Президента чи не підтримувати, і будуть перетягувати по одному голосу, то реформа провалиться. З таких питань у парламенті потрібно виробити спочатку загальну політичну платформу у вигляді, наприклад, погодженого порядку. Або в ідеалі ухвалити якусь платформу, за якою голосуватимуть не залежно від того, входять партії в коаліцію чи не входять, а тому, що є загальнополітичні інтереси. Але так як наш парламент кульгає на обидві ноги і ніколи не застосовував такого підходу, то сумніваюся, що в такому гострому питанні, як судова реформа, буде більшість голосів», - підсумував експерт.
Суспільство У Києві в авто п'яного водія знайшли зброю Київські патрульні знайшли зброю в Land Cruiser нетверезого водія. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, патрульний екіпаж рухався бульваром Лесі Українки, коли помітив авто, яке кілька разів проїхало на червоне світло світлофора. «Правоохоронці його зупинили. Відразу помітили, що у водія і пасажира є ознаки сп'яніння, однак ті категорично відмовилися від огляду. Посвідчення водія у чоловіка за кермом не виявилося, до того ж підозрювані поводилися зухвало - штовхалися, кричали, лаялися, погрожували патрульним», - йдеться в повідомленні. У прес-службі відзначили, що предмети, схожі на зброю, патрульні помітили під час поверхневого огляду автомобіля. На водія і пасажира склали дві постанови за ст. 185 КУпАП (злісна непокора вимогам патрульних) і протокол за  ст. 130 КУпАП (керування в стані сп'яніння).

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8768420219421-/ /-pc-/
Top