counter
Архів Повернутись назад 20 Січня 2017
20 Січня
За кордоном Вчені назвали 2016 рік найтеплішим за всю історію метеоспостережень Минулий 2016 рік був найтеплішим за всю історію метеоспостережень. До цього висновку прийшли дослідники Національного агентства океанічних і атмосферних досліджень США і NASA. Про це передає BBC, посилаючись на дані дослідників. 2016 рік став третім поспіль, в якому фіксують температурні рекорди. Глобальні температури перевищили в 2016 році показники позаминулого року на 0,07 градуса за Цельсієм. Вчені вважають, що певну роль зіграв феномен Ель-Ніньо, але основним фактором стали викиди парникових газів в атмосферу. «2015 рік офіційно був визнаний найтеплішим в історії метеоспостережень, однак тепер з'явилися дані, що його показники перевищені в минулому році на 0,1-0,12 градуса. На перший погляд це здається невеликим зростанням, проте якщо подивитися в довгостроковому плані, то це велике перевищення», - заявив представник NASA Гевін Шмідт.
За кордоном Наїзд на пішоходів у Мельбурні: три людини загинули, понад 20 поранені У центрі Мельбурна (Австралія) чоловік на автомобілі в'їхав у натовп людей, в результаті чого загинули як мінімум три особи, ще понад 20 отримали травми. Про це інформує 9News Melbourne. Деякі ЗМІ повідомляють, що злочинець не тільки намагався задавити людей, а й стріляв по них. «Він керував червоним автомобілем і в той же час вів вогонь», - повідомили в поліції. За інформацією The Guardian, серед постраждалих - четверо дітей. Автомобіль виїхав на тротуар на жвавому перехресті о 14:00 за місцевим часом, коли там було багато людей. За словами очевидців, почалася паніка, люди почали ховатися в навколишніх магазинах. Є повідомлення про постріли. Пізніше в поліції повідомили, що, попередньо, наїзд був здійснений дійсно навмисне, але це не є терактом. «Я можу підтвердити, що подія пов'язана з нападом з ножем на півдні міста, що мав місце раніше. Нападник зараз перебуває в поліції. Нових загроз немає», - сказав поліцейський. Про це повідомляє видання 9news.
Суспільство Кличко: ЄБРР готовий допомогти Києву в будівництві великої кільцевої дороги Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий надати допомогу Києву в будівництві великої кільцевої дороги. Про це заявив мер Віталій Кличко журналістам, коментуючи результати зустрічей на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає Інтерфакс-Україна. «Одне з основних завдань, яке ми бачимо для себе, - це будівництво великої окружної дороги, яка зможе зняти екологічну ситуацію і розвантажити транспортну інфраструктуру. Бо столиця сьогодні задихатися в транспорті. З ЄБРР в цьому плані є розуміння, вони готові нам допомогти», - заявив Кличко в кулуарах «Українського сніданку», який був організований Фондом Пінчука в Давосі. Кличко уточнив, що другий раунд переговорів з ЄБРР за цим проектом пройде незабаром у Києві. Він зазначив, що поки рано говорити про конкретні деталі майбутньої великої окружної дороги, зокрема, пройде вона через Дніпро по мосту чи тунелем.
За кордоном Армія Сенегалу призупинила військове вторгнення до Гамбії Армія Сенегалу вирішила тимчасово призупинити напад на Гамбію, щоб дати владі «останній шанс» на політичне рішення конфлікту. Про це інформує Німецька хвиля. Військові країн Економічного співтовариства держав Західної Африки дали екс-президенту країни Яйю Джамми час до полудня 20 січня, щоб він добровільно відмовитися від влади. Раніше новообраний президент Гамбії Адам Барроу приніс присягу на території посольства держави в столиці Сенегалу - Дакарі. 1 грудня минулого року в Гамбії пройшли президентські вибори. Барроу набрав на них 45,5 відсотка голосів, Джамма - 36,7%. Але останній відмовився визнавати підсумки голосування і передати владу, після чого ввів у країні надзвичайний стан. При цьому Радбез ООН 19 січня одноголосно виступила за передачу влади в Гамбії Барроу. Пізніше військові Сенегалу почали військове вторгнення в Гамбії.
Події У «Жулянах» прикордонники виявили комплектуючі до зброї та авіаційної техніки У пункті пропуску «Жуляни» (Київ) учора, 19 січня, в ході огляду багажного відділення лайнера, що здійснював рейс до Ірану, прикордонний загін виявив 17 ящиків з вантажем, на який не було ніяких документів і які не були внесені у бортовий журнал літака. Про це сьогодні повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. За словами екіпажу, ящики нібито містили ремонтний комплект для лайнера і не були враховані в бортовому журналі через неуважність. «Але прикордонники разом із представниками митниці вирішили більш детально перевірити їхній вміст. В ході спільного огляду в трьох ящиках були знайдені комплектуючі, які, попередньо, відносяться до складових протитанкового керованого ракетного комплексу «Фагот». В інших ящиках були комплектуючі до літаків», - заявили в прес-службі прикордонного відомства. Триває експертиза виявленого обладнання. За фактом виявлення предметів військового призначення було направлено повідомлення в СБУ.
Суспільство З'явилися подробиці закриття липецької фабрики Roshen Стали відомі подробиці закриття компанією Roshen Липецької фабрики. У компанії планують скоротити з фабрики близько 700 осіб. Рішення було прийнято через економічні і політичні причини, передає прес-служба Roshen. Починаючи з 2013 року, виробництво на Липецькій кондитерській фабриці скоротилося втричі. «Причиною такого скорочення стало різке зниження асортименту після необґрунтованої заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту продукції «Рошен» з України на територію Росії, а також активна дискредитація діяльності фабрики в українських і російських ЗМІ. Серед причин закриття фабрики також тиск органів влади в низці регіонів на торговельні організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики Roshen і зниження рівня купівельної спроможності населення», - йдеться в повідомленні компанії. Через спад виробництва на фабриці весь час проводилися масові скорочення персоналу. Персонал, що залишився (майже 700 осіб), поінформований про наступну зупинку фабрики.
Події Чиновника Львівської митниці затримано на великому хабарі Чиновник Львівської митниці ДФС України організував схему поборів з підлеглих. Оперативники Управління захисту економіки по області Національної поліції і слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України затримали чиновника у службовому кабінеті. Про це повідомляє Анатолій Матіос у себе в Facebook. Працівники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції України та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України задокументували корупційну діяльність керівництва Львівської митниці Державної фіскальної служби України. Правоохоронці з'ясували, що один із керівників Львівської митниці ДФС організував схему поборів зі своїх підлеглих. Зокрема, працівники повинні були платити «данину», щоб чиновник посприяв у залишенні їх на посадах у процесі реформування митниці. Щоб убезпечити себе від покарання, чиновник залучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї митниці як посередника. Правоохоронці затримали одного з керівників Львівської митниці у його службовому кабінеті після отримання від працівника відділу цього підрозділу хабара в розмірі 34 тисячі гривень і 4000 доларів.
За кордоном У РФ суддю посмертно звинуватили у вбивстві бізнесмена, який дав йому хабара Російському федеральному судді, який наклав на себе руки в середині січня в Омську, посмертно висунули звинувачення у вбивстві підприємця. Суддю Сергія Москаленка притягнуть до відповідальності за статтями Кримінального кодексу РФ (Незаконне носіння та зберігання, а також перевезення вогнепальної зброї і боєприпасів) й (Умисне заподіяння смерті іншій людині з метою приховати інший злочин). Про це заявили представники СК Росії, передає Meduza. Звинуватити суддю стало можливо після рішення кваліфікаційної колегії Омського облсуду. Москаленко в 2010-2015 роках розглядав кримінальну справу стосовно голови омської будівельної компанії «Омстрой-2001» Віктора Берга, який звинувачується в розкраданні понад 100 млн руб. у пайовиків та інших фінансових злочинах. За версією слідства, Москаленко за хабар у 8 млн руб. погодився сприяти винесенню виправдувального вироку. У жовтні 2015 року Берг був застрелений у лісосмузі в Омській області. Після цього Москаленко закрив справу через смерть обвинуваченого. У листопаді 2015 року на Москаленка було скоєно напад, під час якого йому завдали ножових поранення. Після самогубства Москаленка слідство встановило, що напад на нього було інсценовано. Влітку минулого року на Москаленка було заведено кримінальне провадження за обвинуваченням в отриманні хабара від Берга. Суддю звільнили з займаної посади.
За кордоном Адвокати Януковича наполягають на його допиті з території РФ Адвокати Януковича наполягають на його допиті з території Росії. Про це вони заявили під час сьогоднішнього засідання Печерського районного суду у справі  Віктора Януковича. Як зазначив адвокат Сердюк: «Віктор Янукович не розуміє суті звинувачень і злочинів, у яких його звинувачують». «Він готовий сприяти суду, у звязку з чим повідомляє, що готовий брати участь у всіх слідчих діях», - додав Сердюк. Однак, за його словами, Янукович продовжує вимагати, щоб участь його у слідчих діях була дистанційною, через відеоконференцію, і щоб прокурори прибули в Ростов-на Дону для проведення його допиту. Водночас прокурор зауважив, що питання про «дистанційні» слідчі дії вже розглядалося, а тому адвокати дублюють свої заяви з цього приводу.  Наразі у засіданні суду перерва, оскільки інший адвокат Януковича - Федоренко зараз пребуває у засіданні дисциплінарної комісії адвокатів Київської області. Через це захист Януковича попросив про перенесення засідання, однак суд відмовив, оголосивши лише перерву. Нагадаємо, шо суд ще не приступив до розгляду справи про держзраду Віктора Януковича по суті. Поки що розглядається можливість проведення заочного суду над ним.
Суспільство оформление ленты  У Луганській області затримали чиновницю «ЛНР» під час спроби оформити українську пенсію У Луганській області на пункті пропуску Мілове працівники Служби безпеки України затримали пособницю терористів «ЛНР», яка намагалася потрапити на підконтрольні українській владі території для оформлення української пенсії, повідомили в прес-центрі СБУ. За даними відомства, жінка після початку бойових дій у 2014 році влаштувалася старшим помічником начальника пенсійного відділу одного з бандформувань терористичної організації «ЛНР». У 2016 році вона пішла зі «служби», оформила пенсію від псевдореспубліки і спробувала оформити також українську пенсію. Під час затримання мешканка Луганська заперечувала окупацію Луганської області бойовиками т.зв. «ЛНР», проте наголошувала, що вона є громадянкою України.
Політика Захист Януковича відреагував на письмове прохання ввести війська РФ в Україну Адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що постійне представництво України при ООН заперечувало юридичне значення листа Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну, передає прес-служба адвокатського об'єднання «АВЕР ЛЕКС». «Постійне представництво України при ООН, отримавши копію заяви Януковича В.Ф. від 01.03.2014, підготувало і надіслало всім членам ООН заперечення з обґрунтуванням того, що ця заява не має юридичного значення. Зараз ми спостерігаємо, як Генеральна прокуратура надає цьому документу юридичної сили, вона його визнала вирішальним доказом у справі про державну зраду», - заявив він. Захист Януковича допустив, що реакція ООН може призвести до міжнародного скандалу і скасування резолюції ООН 2014 року щодо України і Криму. Нагадаємо, що слідство у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича отримало фотокопію заяви Януковича про прохання ввести на територію країни російські війська.
За кордоном Вперше за 150 років Білий дім залишиться без домашніх тварин Обраний президент Америки Дональд Трамп завершить переїзд у Білий дім в лічені години після інавгурації 20 січня - традиція передбачає, що першу ніч після присяги новий глава США проводить у своїй резиденції, але перший раз за 150 років родина президента не привезе з собою до Вашингтона домашніх тварин. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. За інформацією Музею президентських вихованців, починаючи з Теодора Рузвельта (два терміни, з 1901 року по 1909 рік) у Білому домі завжди були собаки, які користувалися незмінною популярністю у багатьох американців, незалежно від їхньої партійної приналежності. Часто на додаток до них перша сім'я Америки заводила й інших тварин. «Перші сім'ї з домашніми тваринами змушують усвідомити нас, що вони такі ж люди, як і ми», - заявила засновник музею Клер Маклін в інтерв'ю CBS. «Навчити дітей, та й дорослих, розрізняти президентів Америки за домашніми тваринами простіше, ніж за будь-якою іншою ознакою». Нагадаємо, інавгурація Трампа розпочнеться о 16:30 за київським часом.
За кордоном оформление ленты  Бойовики ІДІЛ зруйнували частину стародавнього амфітеатру в Пальмірі - ЗМІ Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» підірвали частину римського амфітеатру - однієї з головних визначних пам'яток стародавнього сирійського міста Пальміра, повідомляє РБК з посиланням на агентство SANA. За даними джерел у Пальмірі, терористи підірвали фасад римського амфітеатру і зруйнували і тетрапілон - руїни будівлі з чотирма входами. Саме в амфітеатрі Пальміри 5 травня 2016 року відбувся концерт оркестру російського Маріїнського театру, присвячений звільненню від терористів ІД. Серед виступаючих був і віолончеліст Сергій Ролдугін, близький до президента РФ. Місто Пальміра було звільнене в березні 2016 року сирійською армією за підтримки авіації Росії. Бойовики «ІДІЛ утримували Пальміру протягом 10 місяців. 10 грудня місто знову було захоплене бойовиками ІДІЛ. Фото: SANA
За кордоном Прем'єр Молдови заперечує, що країна зверне з європейського шляху Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп спростував заяву нового президента країни про те, що колишня радянська республіка може анулювати торговельну угоду з Європейським Союзом, передає Associated Press. Зокрема, Філіп заявив, що Конституція Молдови не дозволить президенту «оголосити або приймати такі рішення», які він назвав «політичними». «Навпаки, ми прискоримо виконання взятих на себе зобов'язань. Угода про асоціацію є частиною нашої програми, це один із стратегічних напрямків країни.... І ми виступаємо за реформи і зростання добробуту громадян», - цитує агентство заяву молдавського прем'єра. Нагадаємо, що президент Молдови Ігор Додон під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві заявив, що Угода про асоціацію з ЄС нічого не дала і не виключено, що може бути анульована з урахуванням майбутніх парламентських виборів у країні.
Суспільство Жодна з 642 справ проти медиків у 2016 році не дійшла до суду За неналежне виконання професійних обов'язків медпрацівниками або фармацевтами в 2016 році в Україні було порушено 642 кримінальні справи, з них тільки двом особам було вручено повідомлення про підозру і жодна справа не передана до суду. Станом на кінець року, 208 справ було закрито через «відсутність складу злочину», по 641 справі, куди включені і дані статистики з минулих років, рішення поки що не прийнято.Такі дані вказані у річному звіті про рівень злочинності в країні за 2016 рік, оприлюдненому Генеральною прокуратурою України. Також у 2016 році за ненадання допомоги хворому медичним працівником порушено 46 кримінальних справ, однак жодній особі не вручено підозру і жодна справа не передана до суду.За порушення прав пацієнта в 2016 році було порушено 1 кримінальну справу, але і її не було передано в суд.Всього за 12 місяців минулого року в Україні було зареєстровано 592 604 кримінальних порушення, це на 27 422 більше, ніж у 2015 році.
Суспільство Бойовикам обіцяють 9000 руб. за зіткнення з ЗСУ Морально-психологічний стан особового складу незаконних збройних організацій на Донбасі залишається на низькому рівні. Про це передає прес-служба  Головного управління розвідки ЗСУ. На захоплених територіях командування армії Росії провело заходи щодо підвищення мотивації і заохочення «військовослужбовців до несення служби» на передовій. Це не дало жодного результату. Зростає число випадків дезертирства і самовільного залишення місця «служби». З січня 2017 року командування 1 і 2 АК ЗС Росії обіцяє підлеглим виплачувати винагороду в розмірі 9 тисяч рублів (близько 4100 грн. - Ред.) на місяць на передових позиціях і участь у зіткненнях з особовим складом сил ЗСУ. Зростає невдоволення командної ланки низьким рівнем укомплектованості тих, хто несе «службу» на передових позиціях.
За кордоном Гамбію залишило 45 тис. людей - ООН На тлі політичних хвилювань з 1 січня 2017 року у західноафриканській країні Гамбія близько 45 тис. людей, переважно діти, бігли в Сенегал, повідомляє Reuters з посиланням на дані ООН. «Наступні кілька днів матимуть вирішальне значення - ще більша кількість людей може покинути країну, якщо найближчим часом ситуація не буде вирішена мирним шляхом», - заявив представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. За даними ООН, сенегальська влада готова прийняти як мінімум 100 тис. людей. Станом на 2013 рік населення країни складало 1,849 млн осіб. Нагадаємо, що Сенегал почав військове вторгнення до Гамбії для забезпечення передачі влади від попереднього президента Яйі Джамме до обраного лідеру Адама Барроу. Незабаром операція була припинена, щоб дати владі «останній шанс» на політичне розв'язання конфлікту.
Політика Велика Британія вимагатиме продовження санкцій проти РФ - Феллон Державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що Британія вимагатиме продовження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Про це він заявив на брифінгу в рамках офіційного візиту в Україну делегації Міністерства оборони Великої Британії 20 січня, передає кореспондент АСН. «Велика Британія залишається відданою у подальшому захисті територіальної цілісності України. Незважаючи на те, що на референдумі було ухвалено рішення про вихід із ЄС, це рішення не означає, що ми залишаємо Європу. Ми збільшуємо нашу підтримку процесів у Європі», - заявив він.  Він наголосив, що цього року Велика Британія розгортає військову присутність у Литві, Польщі, Румунії. «Ми також будемо опікуватись питанням продовження санкцій по відношенню до РФ до повного виконання Мінських угод», - підкреслив він.
За кордоном Берлін відкинув ідею повернення до G8 Офіційний представник уряду Німеччини спростував, що Рим і Берлін ведуть переговори про повернення до формату G8, повідомляє Reuters. Як заявив прес-секретар німецького уряду Штеффен Зайберт, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні не обговорювали це питання під час зустрічі в Берліні в середу, 18 січня. «Так що для уряду Німеччини зараз немає вказівок або причин для обговорення цього питання», - заявив він. Раніше міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано заявив, що Росія є важливим міжнародним партнером, і світові лідери повинні розглянути питання про запрошення її до групи провідних країн світу - G8. Нагадаємо, що в березні 2014 року в зв'язку з незаконною анексією Криму РФ західні країни заявили про припинення своєї участі в G8 і перехід до формату G7 (без участі РФ). До групи G7 входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.
Політика Нові зарплати держслужбовців: подвоєння окладу держсекретарям, виплати для мотивації і премії «за бажанням» Уряд окремим актом від 18 січня 2017 року врегулювала оплату праці працівників держорганів у цьому році. Серед іншого, КМУ встановив мінімальний розмір посадового окладу держслужбовця до 1 січня 2017 року - 2000 гривень, збільшив посадові оклади державних службовців та інших категорій працівників державних органів на 5-27%, упорядкував сортування посад держслужбовців за групами. Таким чином керівникам державного органу (1 група) посадовий оклад нинішнього року підвищено з 12061 грн (у 2016-му) до 13000 грн. У них буде найбільший оклад, у чиновників з наступних групи оклади зменшуються. Нагадаємо, до першої групи належать - Керівник Апарату Верховної Ради України, Державний секретар Кабміну, керівники апаратів або секретаріатів допоміжних органів при Президентові України тощо. Додатково Кабмін затвердив єдиний підхід до надання працівникам державних органів матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оздоровлення і визначив, як будуть виплачуватися надбавки за вислугу років працівникам секретаріатів і сфери обслуговування держорганів. Також Кабмін затвердив розмір надбавок до посадових окладів за ранги державних службовців. Вони, в залежності від рангу, варіюються від 200 грн - за 9 ранг і до 1000 гривень - за перший ранг. Того ж дня, 18 січня, Кабінет міністрів затвердив, що розмір премій держсекретарям і керівникам центральних органів влади буде призначатися їхніми керівниками і затверджуватися у профільного міністра, віце-прем'єра або міністра Кабінету міністрів України. Також премії головам ОДА будуть призначатися за поданням ОДА Кабінету міністрів. А премії керівникам районних адміністрацій - затверджуватися в ОДА. Окремим положенням КМУ визначив механізм застосування стимулюючих виплат державним службовцям «для посилення мотивації працівників держорганів до високопрофесійної, результативної і якісної роботи». 1) за інтенсивність праці; 2) за виконання особливо важливої ​​роботи. Ці виплати працівникам призначатимуть керівники державної служби в держоргані «в межах коштів фонду оплати праці». При цьому Державному секретарю КМУ та його заступникам, а також - держсекретарям міністерств гарантовано встановлюється надбавка «за інтенсивність праці» в розмірі не менше 50% посадового окладу та «за виконання особливо важливої ​​роботи» - теж не менше 50%. Таким чином, якщо врахувати всі надбавки і премії (а вони обчислюються в% і "множаться" на суму, рівну окладу і рангу разом узятим), то заробітна плата працівників 1-ї групи виросте приблизно на 4-10 тис. грн. Такий великий діапазон зростання пояснюється тим, що конкретний розмір "підвищення" залежить від стажу (вислуги), конкретних розмірів надбавок і премії окремого посадовця. За приблизними підрахунками, з усіма доплатами, преміями і надбавками місячна оплата праці чиновників 1-ї групи, при окладі в 13000 грн, у 2017 році коливатиметься від 35000 до 45000 тис. грн.
Суспільство Харків може залишитись без опалення «Нафтогаз України» як постачальник не надав підтверджені обсяги газу на січень цього року комунальному підприємству «Харківські теплові мережі» та ПАТ «Харківська ТЕЦ-5». В результаті чого сотні тисяч жителів Харкова можуть залишитися без опалення. Про це інформує прес-служба ПАТ «Харківміськгаз», передає УНІАН. «Ми розуміємо складність ситуації теплопостачальних компаній. Але законодавство забороняє розподіляти газ без підтвердженого обсягу його постачальником. Щоб уникнути патової ситуації в Харкові, підприємства ПЕК повинні в найкоротші терміни вирішити протиріччя разом зі своїм постачальником - НАК «Нафтогаз України» і отримати підтверджені обсяги газу на цей період», - заявив комерційний директор «Харківміськгазу» Антон Яворівський. У відомстві уточнили, що за розподіл газу без дозволу компанію можуть оштрафувати. У зв'язку з чим підприємство буде змушене припинити розподіл газу споживачам.
Політика Україна та Велика Британія посилять співпрацю у військовому секторі Україна та Велика Британія посилять співпрацю в оборонному секторі, зокрема у навчанні українських військових в Британії. Про це на брифінгу в рамках офіційного візиту в Україну делегації Міністерства оборони Великої Британії 20 січня заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми обговорили політичні питання захисту України, наше бажання захистити наші кордони та демократію. Ми отримали повну підтримку Великої Британії. Ми визначились щодо напрямків співпраці на 2017-2018 роки та розширення цієї співпраці... Та підписали відповідну заяву щодо підтвердження намірів продовжувати двостороннє співробітництво й надалі», - заявив він.  В першу чергу, обговорені питання продовження політичного діалогу. Друге - це продовження підготовки українських фахівців у вищих навчальних закладах Великої Британії в рамках операції «Орбітал». «Ми прийняли рішення про розширення підготовки таких фахівців практично для усіх напрямків ЗСУ. За останні два роки ми підготували вже більше 3 тис. українських воєнних завдяки інструкторам з Великої Британії», - додав він.  Також обговорені питання співпраці щодо кіберзахисту та співпраці розвідок.  У Міноборони повідомили, що уряд Великої Британії з 2014 року виділив понад $5 млн на матеріально-технічну допомогу ЗСУ. 
Політика У Мінсоцполітики пояснили космічні платіжки за комуналку За грудень минулого року більшість рахунків за опалення на суми 5-7 тисяч гривень отримали мешканці столиці, де спостерігається низький відсоток одержувачів субсидій. Про це у Верховній Раді заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише УНІАН. За його даними, більшість таких платіжок надійшло жителям Києва. «Якщо в середньому по Україні майже 50% домогосподарств користується субсидією, то в столиці з об'єктивних причин рівень доходів вищий. Тут субсидіями користується тільки 20% домогосподарств, і тому такі випадки є», - заявив він. Голова Мінфіну додав, що фахівці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також Мінсоцполітики будуть окремо розбиратися з кожним випадком отримання високих рахунків за комунальні послуги. «З 7,1 мільйона домогосподарств, які отримують субсидії, жодне з них космічих платіжок не отримало», - додав Рева.
Політика Полторак сподівається, що нової хвилі мобілізації не буде Міністр оборони України Степан Полторак сподівається, що ситуація в майбутньому дозволить не проводити мобілізацію взагалі.  Про це він заявив на брифінгу в рамках офіційного візиту в Україну делегації Міністерства оборони Великої Британії 20 січня, передає кореспондент АСН.  «Я сподіваюся, що обстановка в Україні, майбутня обстановка буде така, що нам не потрібно буде проводити мобілізацію... Але, якщо буде здійснена відкрита агресія проти України, то ми змушені будемо проводити мобілізацію», - заявив він.  За його словами, необхідно набирати до Збройних Сил України мотивованих, високопідготовлених, професійних військовослужбовців, колишніх військовослужбовців, які мають бойовий досвід в зоні проведення АТО, заключати з нами контракти. Полторак наголосив, що за підсумками 2016 року українська армія укомплектована 80 тис. контрактниками: «Наразі в зоні АТО виконують свій обов'язок виключно ті, хто підписав контракти». 
Події У результаті стрілянини на Гідропарку поранені троє чоловіків В одному з кафе Гідропарку в Києві між відвідувачами стався конфлікт, який переріс у бійку зі стріляниною. В результаті інциденту постраждали троє чоловіків, у них діагностовано поранення голови, грудної клітки та інших частин тіла. Злочинців, які влаштували стрілянину, затримали. Про це передає прес-служба Нацполіції Києва. «У четвер близько 22:00 в поліцію надійшло повідомлення про те, що на території Гідропарку невідомий відкрив стрілянину. Після прибуття правоохоронці встановили особи двох громадян - 37-річних жителів Броварів і столиці, які під час бійки в кафе застосували зброю. В результаті інциденту троє чоловіків, двоє жителів Києва і житель Чернігівської області, отримали поранення голови, грудної клітки та інших частин тіла. Постраждалих госпіталізували. Їхньому життю нічого не загрожує», - сказано в повідомленні. На місці поліцейські виявили предмет, схожий на пристрій для відстрілу гумовими кулями ПМ-РФ, і 10 гільз. Зброю вилучено та направлено на експертні дослідження, а злочинці були затримані в порядку ст. 208 КПК України.
Суспільство У "Київенерго" розповіли, як можна взагалі не платити за тепло Споживачі, які встановили у квартирі лічильник теплоенергії, але не передають показники в теплогенеруючу компанію, взагалі не платять за тепло. Про це під час прес-конференції 21 січня заявила директор з правового забезпечення ПАТ «Київенерго» Ольга Ієвлева, повідомляє кореспондент АСН. «Згідно з чинними нормами і правилами, якщо в квартирі є прилад обліку і свідчення не передані, то споживання становить нуль. І ми не маємо права зайти в квартиру, щоб переглянути показники. Ми зобов'язані ті гігакалорії, які залишаються, розподілити між тими споживачами, у яких лічильників немає», - пояснила вона. Водночас комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма додав, після того, як почали підвищувати тарифи на комунальні послуги, проблема погіршилася і в компанію почали все частіше надходити скарги щодо цього. Бушма навів конкретний приклад, який стався в одному з будинків на вулиці Княжий Затон. «84 квартири в цій секції будинку, 67 квартир обладнані квартирними лічильниками, 18 квартир не обладнані квартирними лічильниками. За грудень місяць 50 квартир з 67 передають свідчення по лічильнику, а при цьому 17 квартир показань взагалі не передали. Внаслідок цього у людини, у якої немає лічильника, за листопад вийшло 4500 гривень за опалення, у неї велика квартира, а за грудень 9 тисяч вийшло. Тому що нарахування за опалення тих 17 квартир, які не надали покази лічильників, автоматом перейшли на тих користувачів, які без лічильників», - розповів Бушма. У Київенерго вважають, що Міністерство регіонального розвитку має врегулювати законодавчо такий казус. Нагадаємо, з нарахуваннями зі споживання води ситуація інша - якщо споживач не надав показники за лічильником за гарячу або холодну воду, то нарахування йому здійснюються за загальним принципом.
Події Ліфт з жінкою і маленькою дитиною зірвався в Києві На вулиці Генерала Наумова, 23В у Києві в п'ятницю, 20 січня, близько 8:20 обірвався трос у ліфтовій кабіні. Про це повідомляє Анастасія Чоп у групі MAMMAS. За словами жінки, спрацювало аварійне гальмування. «Летіли пристойно з 6-го поверху, зупинилися між другим і першим. У кабіні була я і трирічний син. До цього часу трусить!» - пише Анастасія. «Ліфт старий, у кабіні і на першому поверсі при вході в ліфт не працює кнопка виклику аварійної служби, номерів для виклику рятувальної служби немає. У ЖЕКу чергової бригади немає на місці! Просиділа близько години. Слава Богу, мама знайшла номер диспетчерської служби Святошинського району та додзвонилася», - говорить дівчина. За її інформацією, бригада приїхала на виклик через 40 хвилин і то після згадки, що в кабіні пребуває маленька дитина. «Дістали і поїхали», - додала вона.
Події Стали відомі подробиці загибелі прикордонника у пункті пропуску «Краковець» У Державній прикордонній службі України підтвердили загибель українського прикордонника на міжнародному прикордонному переході «Краковець» на кордоні з Польщею, повідомляє кореспондент АСН. «Ця ситуація дійсно мала місце. В пункті пропуску «Краковець» знайшли тіло військовослужбовця. Наразі там працює слідча група. Нам відомо, що він працював на нічній зміні, відпросився в туалет. Довгий час його не було і за деякий час знайшли його тіло», - повідомили у прес-службі ДПСУ. У той же час джерело АСН з прикордонного переходу, де сталася трагедія, заявило, що прикордонник покінчив життя самогубством. Нагадаємо, що у Львівській області в пункті пропуску «Краковець» на кордоні з Польщею в п'ятницю вранці, 20 січня, знайдений мертвим прикордонник.
За кордоном Інспекція Ростовської області показала грубі порушення - Генштаб ЗСУ У період з 16 по 19 січня Україна разом з Данією і Канадою провела інспекцію на території Ростовської області РФ. Про це передає прес-служба Генштабу ЗСУ. У Генштабі зазначили, що основна мета інспекції: перевірити, чи дійсно РФ проявляє відкритість і транспарентність своєї військової діяльності, як це передбачає Віденський документ 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки (ВД-2011). Результати інспекції доведуть до країн - учасниць ОБСЄ в терміни, визначені ВД-2011, тобто протягом двох тижнів після закінчення контрольного заходу. Зокрема, буде надано звіт про перебіг інспекції цього району, який буде поширюватися офіційною мережею ОБСЄ. Інспекційна група підтвердила недотримання Росією положень ВД-2011 про надання інформації про військові сили всіх країн - учасників ОБСЄ. Біля українського кордону формується 150-та мотострілецька дивізія, яка налічує понад 10 тис. російських військовослужбовців. Ця інформація надана інспекційній групі представниками Міноборони РФ. Оприлюднена дата початку формування дивізії - 10 січня 2017 року. Це суперечить повідомленням, які Росія надала країнам-учасникам за офіційною мережею ОБСЄ в листопаді минулого року. Зокрема Російська Федерація повідомила, що не планує цього року збільшення чисельності особового складу регулярних формувань відповідно до пункту 10.3 ВД-2011.
Економіка "Київенерго" змінило період зняття показань із лічильників Оскільки ПАТ "Київенерго" змінило період зняття показників будинкових лічильників опалення, розрахунковий період у грудні збільшився до 35 днів і відповідно - виросли рахунки за опалення. Так під час прес-конференції 21 січня пояснив значно вищі суми в платіжках за опалення, які прийшли киянам за грудень, комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма, передає кореспондент АСН. «Якщо всі попередні періоди зняття показників відбувалося з 20 по 25 число, то в грудні зняття показників ми змістили з 25 по 30 число і всі наступні місяці зняття показників буде здійснюється максимально близько до кінця місяця. Нашою метою було цього місяця вирівняти календарний місяць і розрахунковий період, бо дуже багато виникало запитань щодо нарахування субсидій, щоб вони збігалися з календарним місяцем», - пояснив він. Бушма додав, що в Києві 90% житлових будинків обладнані лічильниками тепла, тому оплата за опалення для киян у будинках без лічильників розраховується, виходячи з показників аналогічних будинків із лічильниками. З его слів, у грудні минулого року тариф на опалення в Києві склав 31,27 грн за кв. м.
Суспільство Січневі рахунки за тепло будуть «серйозні» - Київенерго У Київенерго попередили, що січневі платіжки за опалення, які прийдуть киянам у лютому, також будуть суттєвими. Про це під час прес-конференції 21 січня заявив комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма, повідомляє кореспондент АСН. У компанії пояснили це погодними умовами і низькою температурою повітря. "Січень ми теж бачимо досить холодний і слід було очікувати, що платіжки теж будуть серйозні за січень. Ми бачимо, що середня температура січня дуже низька і цей фактор дуже сильно буде відображатися на сумі платежів через кількість вживаного тепла» - додав Бушма. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що киянам прийшли платіжки за опалення в грудні зі значно більшими сумами, ніж за листопад. У «Київенерго» «космічні» платіжки пояснили зміною періоду зняття показників будинкових лічильників опалення, що призвело до збільшення розрахункового періоду в грудні до 35 днів і відповідно до збільшення платежів.
За кордоном Полторак розповів, наскільки реальним є план щодо приведення Збройних сил до стандартів НАТО Міністр оборони України Степан Полторак не бачить загроз для виконання плану з приведення Збройних сил до стандартів НАТО, але наголошує, що це залежатиме від реформ в економіці в цілому. Як передає кореспондент АСН, про це він сказав на спільній прес-конференції з Державним секретарем з питань оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Майклом Феллоном сьогодні у Києві. Говорячи, наскільки реалістичними є плани, передбачені у Стратегічному оборонному бюлетені стосовно приведення ЗСУ до повної сумісності з силами НАТО до 2020 року, він сказав, що плани дійсно є амбітними, але враховуючи ситуацію, яка склалася, немає часу для того, щоб розтягувати цей процес. «Ми не маємо права на експерименти і помилки, тому що ми можемо втратити управління ЗС, і це буде безпосередньо загроза територіальній цілісності України», - сказав Полторак.  Він визнав, що завдання по переходу на стандарти НАТО є надзвичайно важкими, зокрема завершення реформування до 2020 року.  Але, за словами міністра, він особисто не бачить загроз для виконання цього плану. «Єдине в мене є застереження, воно пов'язано з тим, що реформа оборонного відомства є надзвичайно коштовною. І кінцевий успіх проведення реформ у Міністерстві залежатиме від реформ в економіці, наших фінансових спроможностей і бюджету Міністерства оборони», - пояснив він.
Політика У Порошенка не було окремої зустрічі з Пінчуком на полях Давоса - ЗМІ Президент України Петро Порошенко в рамках візиту в Давос не зустрічається з українським олігархом Віктором Пінчуком, останній лише підвів до нього екс-міністра оборони США Роберта Гейтса, повідомив агентству Інтерфакс-Україна інформоване джерело. «Це була зустріч з колишнім міністром оборони США Гейтсом, до неї президента підвів бізнесмен Віктор Пінчук», - розповів співрозмовник агентства. Таким чином, за словами джерела, у глави держави не було окремих переговорів із Пінчуком після «Українського сніданку» в Давосі. В ході зустрічі Порошенко і Гейтс обговорили співпрацю між двома країнами. Нагадаємо, що український бізнесмен Віктор Пінчук в статті для The Wall Street Journal написав, що владі України і її громадянам потрібно погодитися на низку хворобливих компромісів заради досягнення миру з Росією. У зв'язку з цим Петро Порошенко бойкотував «Український сніданок», організований фондом олігарха Віктора Пінчука в Давосі.
Політика «Батьківщина» назвала брехнею поїздку Тимошенко на інавгурацію Трампа У «Батьківщині» заявили, що депутат від БПП Володимир Ар'єв має вибачитись за поширення недостовірної інформації. «Юлія Тимошенко не планувала їхати на інавгурацію Дональда Трампа. Тому що на інавгурації, за протоколом, має бути Надзвичайний і Повноважний Посол України в США. Участь інших представників нашої держави не передбачена протоколом. Будь-які вигадки про поїздку Тимошенко на інавгурацію Трампа є чутками або відвертою брехнею», - зазначили в партії. Ар'єва назвали «головним рупором поширення цієї брехні» в Facebook. «Якщо у Володимира Ар'єва залишилася крапля честі і гідності, він повинен публічно вибачитися за брудні маніпуляції. Хоча на це важко розраховувати, так як у деяких депутатом від БПП честь і гідність закінчилися повністю. Вони говорять про «ярмарку марнославства», хоча самі є представниками цієї «ярмарки» - підступними, заздрісними і брехливими», - сказано в заяві.
Події Працівники «Мотор-Січ» заразилися тропічною малярією в Африці, один помер Двоє жителів Запоріжжя, працівники підприємства «Мотор-Січ», захворіли на тропічну малярію під час відрядження до Судану, один з них помер, повернувшись додому. «Причиною хвороби, за попередніми даними, став укус малярійного комара», - заявив головний епідеміолог Запорізької області Олександр Мащак, передає Інтерфакс-Україна. За його даними, тропічна малярія є небезпечним захворюванням і зазвичай важко переноситься людиною. «На жаль, після прибуття додому молоді люди вчасно не звернулися до лікарів. Тому специфічна протималярійні терапія була розпочата із запізненням. На жаль, врятувати одного з них не вдалося - чоловік помер», - повідомляє Мащак. Небезпеки поширення тропічної малярії в Запоріжжі немає, так як її переносником може бути тільки малярійний комар, який переносить інфекцію від хворої людини до здорової, але такого комара в регіоні немає.
За кордоном Лукашенко наказав позбутися нафтової монополії Росії Скорочення поставок нафти з Росії до Білорусі має бути заміщено альтернативними варіантами. Про це повідомив президент країни Олександр Лукашенко, приймаючи з доповіддю віце-прем'єра Володимира Семашка. «Ми нічого не приховуємо від людей. Приховувати не треба. Катастрофи немає, але скорочення поставок нафти від РФ має бути заміщено альтернативними варіантами», - сказав Лукашенко, слова якого наводять державні ЗМІ. За його словами, відповідні питання обговорювалися в кінці 2016 року. «І ми ці варіанти не просто опрацьовували. Ми деякі пробували, випробували на практиці, доставляючи нафту з Чорного і Середземного морів на наші НПФ, щоб на практиці подивитися, як це буде виглядати економічно», - заявив Лукашенко. «Я хотів би почути, як ідуть справи тут. Як просувається переговорний процес сьогодні з Росією і на перспективу, щоб визначитися, як нам діяти далі. Ну і щодо нафтовидобутку в Білорусі», - сказав він.
Політика Кабмін не погодиться на пропозицію МВФ підвищити пенсійний вік - МВФ Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що український уряд вважає неправильним рішення зменшити дефіцит бюджету Пенсійного фонду шляхом підвищення пенсійного віку, передає прес-служба міністерства. «Міжнародний валютний фонд для вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду запропонував нам методи, які застосовувалися в інших країнах - тобто шляхом підвищення пенсійного віку», - заявив міністр. За словами Реви, українська сторона під час обговорення цього питання запропонувала варіант вирішення проблеми через проведення пенсійної реформи, без збільшення пенсійного віку. Міністр також зазначив, що сьогодні триває процес створення Меморандуму з МВФ, тому говорити про якісь уже взяті зобов'язання перед фондом для отримання чергового траншу не можна.
Суспільство "АнтиПашинські" експрес-курси. Як поводитись під час погроз зброєю Якщо під час конфлікту справа дійшла до погроз пістолем, треба продемонструвати противнику свій страх, не робити зайвих рухів і звертатися до опонента на «ви», але в жодному разі не намагатися відібрати зброю. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта, повідомляє кореспондент АСН. «Треба спробувати заспокоїти протилежну сторону - завмерти, впасти, краще продемонструвати свій страх, не побояться цього, бо постає питання не з'ясування конфлікту двома сторонами, а це вже питання життя і смерті», - порадив експерт. Він додав, що тільки дуже підготовлена ​​людина, що звикла до кризових ситуацій, здатна протистояти озброєному злочинцеві, в той час як недосвідчена людина може тільки погіршити ситуацію. «Спроба кинутися, виривати зброю неодмінно призведе до мимовільного пострілу. Ця статистика, звичайно, страшна і майже стовідсоткова», - запевнив Шабовта.
Політика Експерти прогнозують, що справа Пашинського буде затягуватися, поки "жива" коаліція Поняття «необхідний захід захисту» в практиці юриспруденції важко доказове, тому, швидше за все, справа, порушена проти Сергія Пашинського, де воно присутнє, буде тягнутися роками. Таку думку на прес-конференції 21 січня висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта, повідомляє кореспондент АСН. «Швидш за все саме буде спроба це все затягнути. Досить згадати свіжі заяви прокурора Київської області, який до березня розписав "всі необхідні експертизи". Справа, що здається простою, як калоша, насправді, вимагає піврічних вимірювань, оцінок тощо. На жаль, ми в черговий раз, також, як і з Княжичами, отримаємо розмиту "імпотентну" картинку», - вважає Шабовта. Водночас політичний аналітик Дмитро Корнійчук, впевнений, що поки існує діюча коаліції, жодного просування справи проти Пашинського не буде. «Якщо ж політична ситуація зміниться, якщо посваряться БПП і Народний фронт, тоді цей фактор буде використовуватися проти Пашинського, з метою бити по рейтингу Народного Фронту», - вважає Корнійчук. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що напередодні Нового року народний депутат Сергій Пашинський у бійці прострелив ногу 38-річному місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу. Депутат заявив, що він захищався, оскільки Хімікус напав на нього першим, вдаривши пляшкою по голові.
За кордоном «Влада переходить народу». Трамп пообіцяв повернути США колишню велич 45-й президент США Дональд Трамп після присяги в п'ятницю, 20 січня, пообіцяв повернути владу американському народу, а Сполученим Штатам - колишню велич, повідомляє Інтерфакс-Україна. «З цього дня це - ваша країна. Сьогодні ми не просто передаємо владу від однієї адміністрації іншій, ми ... віддаємо її назад вам, народу», - сказав Трамп, звертаючись до американського народу під час інавгураційної промови. За словами 45-го президента, занадто довго одна маленька група людей у столиці керувала країною і пожинала плоди, тоді як народ ніс на собі тягар». Трамп також заявив, що має намір разом із американським народом «перебудувати країну». «Разом ми зробимо Америку знову сильною, багатою, гордою, безпечною країною. Так, ми всі разом повернемо Америці її велич», - сказав він під час інавгураційної промови. У своїй промові Трамп також пообіцяв «повернути американцям роботу і відновити країну руками американців і працею американців». Також новий президент США пообіцяв відновити інфраструктуру, промисловість, нові технології і армію. «З цього дня і надалі на першому місці буде тільки Америка... Ми захищали кордони інших країн, поки відмовлялися захищати власні. Це право будь-якої нації - ставити свої інтереси на перше місце», - додав він. «Нехай Господь благословить вас. Нехай Господь благословить Америку», - сказав він у кінці свого виступу.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-2,0769138336182-/ /-pc-/
Top