counter
Архів Повернутись назад 19 Лютого 2018
19 Лютого
Суспільство «Піндоський виверт мозку». Скандальна Чичеріна образила українців «Нафталінова» російська співачка Юлія Чичеріна, регулярно виступає тільки в анексованому Криму та на окупованій території Донбасу, різко висловилася про українців. Її заява прозвучала в інтерв'ю «Комсомольскій правді». На питання журналіста, - «Що розсварило росіян з українцями?», Співачка Чичеріна відповіла, - «П*ндоси, що ж ще. Українці ж - як діти, відразу і без зусиль хочуть щоб солодше було». Російська співачка вважає, що українці попалися на виверти США про хороше життя. «Але вони все ж наші, у них просто такий п*ндоський виверт мозку стався. Я бувала в Україні до війни. У нас є невеликі відмінності - в Росії, щоб почати танцювати, глядачам треба випити. А українці заводяться відразу, починають жінок в небо підкидати. А так ми однакові», - заявила співачка.
Політика Стало відомо, кого в «ДНР» чекають замість Захарченка На окупованій бойовиками терористичного угрупування ДНР території Донецької області мирні жителі незадоволені діями ватажка Захарченка. Люди очікують, що Кремль незабаром поміняє «главу ДНР». Про це повідомив в інтерв'ю виданню «Апостроф» активіст донецького Євромайдана Володимир Фомічов, який побував в полоні донецьких бойовиків. «В окупованому Донецьку люди розчаровані "владою" Захарченка. Всьому виною мізерні зарплати і зруйнована в регіоні промисловість, а також відсутність на окупованій території нормального мобільного зв'язку. У зв'язку з цим в "ДНР" депресивна обстановка», - розповів Володимир Фомічов. Також активіст повідомив, що в колонії, де його тримали бойовики, було дуже багато людей, які говорили, що ватажок «ДНР» Олександр Захарченко не справляється з ситуацією. «Якщо Путін візьметься за «ДНР» і поставить з Росії хорошу людину, то все у нас буде добре», - розповідали Фомічову ці люди.
Події Війна на Донбасі: за добу зафіксовано 10 обстрілів, є поранений Протягом неділі, 18 лютого, в зоні проведення бойових дій спостерігалася активність терористів російсько-окупаційних угрупувань, в результаті чого поранення отримав один військовий. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «За минулу добу було зафіксовано десять прицільних обстрілів опорних пунктів ЗСУ. В результаті вогню терористів поранення отримав один захисник. У задовільному стані його доставили у військовий мобільний госпіталь. Бійцеві наданий необхідний обсяг лікарської допомоги», - сказано в повідомленні. Як зазначається, на Луганському напрямку окупанти активізувалися біля Кримського, Новолуганського, Зайцевого і Троїцького, де вони стріляли з мінометів різних калібрів. Також НВФ порушували перемир'я, застосовуючи кулемети і стрілецьку зброю неподалік Станиці Луганської і Новоолександрівки.
Суспільство У православних християн починається Великий піст У православних християн 19 лютого розпочинається Великий піст, який триватиме до 8 квітня - Світлого Христового Воскресіння. Всього християни дотримуються чотирьох постів: Пилипівський (40-денний піст перед Різдвом), Великий, Петров (який присвячений святим рівноапостольним Петру і Павлу), а також Успенський (двотижневий піст на честь Успіння Пресвятої Богородиці в серпні). Найсуворішим і важливим в ієрархії є Великий піст, який передує християнському Святу Пасхи. Під час цього посту, який називають ще Святою Чотиридесятницею, заборонено не тільки вживання м'яса, а також будь-яких м'ясних продуктів, але й молока, риби та яєць. Ослаблення буває лише по великим святам - Благовіщення Пресвятої Богородиці (7 квітня), а також на Лазареву суботу (дозволена ікра). Послаблювати пост можна дітям, хворим і вагітним жінкам.
Політика Генсек НАТО звинуватив Росію в розв'язанні нової ядерної гонки Генсек НАТО Йенс Столтенберг повідомив, що РФ порушує договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), що може призвести до ядерної гонки в Європі. Про це він заявив в інтерв'ю Bild. «Модернізуючи ядерний арсенал і проводячи ядерні навчання, РФ ризикує спровокувати нову ядерну гонку в Європі. Сполучені Штати, будучи учасником договору РСМД, з'ясували, що Кремль порушує його і планує розробити і випробувати нову ракету середньої дальності. Партнери по НАТО стривожені», - говорить Йенс Столтенберг. Як повідомляється, Генсек НАТО закликав РФ дотримуватися договору і забезпечити прозорість оборонних проектів, а також військових навчань. Він назвав документ «наріжним каменем європейської безпеки», який забезпечував мир в Центральній Європі протягом десятиліть.
Політика оформление ленты  Біля меморіалу Лінкольна у Вашингтоні вшанували пам'ять Небесної Сотні У центрі Вашингтона, біля Меморіалу Лінкольна, українці. які проживають у США, вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомило посольство України в США. Траурна церемонія розпочалася виконанням пісні «Пливе кача», якою чотири роки тому в останню путь проводжали з Майдану загиблих Героїв. Після чого священики Української Католицької та Греко-католицької церков відслужили панахиду за померлими. Захід відкрив посол України в США Валерій Чалий. Він закликав українців бути гідними пам'яті учасників Революції Гідності, які віддали свої життя за майбутнє В ході церемонії до учасників з промовами звернулися керівники Фонду Україна-США, United Help Ukraine, US Ukrainian Activists, Razom for Ukraine. Церемонія завершилася виконанням гімнів України та США і запалюванням поминальних свічок. Також учасники акції принесли велику кількість квітів і розгорнули величезний прапор України.
Політика Величезний розмах. Колишній працівник розповів, як працюють і скільки отримують російські "тролі" Колишній працівник так званої російської "фабрики тролів", яка організовує масове коментування новин і постів у соціальних мережах, розповів The Washington Post про деталі роботи там. Як пише Новое время, чоловік пропрацював там з листопада 2014 року по лютий 2015 року. Він розповів, що працював у департаменті коментарів - писав коментарі під новинами. Денна норма - 135 коментарів по 200 знаків. Писати треба було те, що наказано. Зміна тривала 12 годин, два дні робочих, два - вихідних. Зарплата становила 40 000 рублів (близько 700 доларів). Чоловік розповів, що коли потрапив на "фабрику тролів", то відразу ж відчув себе персонажем твору Джорджа Оруелла 1984 - "місця, де ви змушені говорити, що біле це чорне, а чорне це біле. Там була величезна кількість людей, від 300 до 400, і всі вони писали абсолютну неправду".
Кримінал Прокуратура Києва розпочала розслідування самогубства студентки з Туркменістану Київська прокуратура №9 почала керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення 19-річної громадянки Туркменістану до самогубства. 30.01.2018 молода дівчина, громадянка Туркменістану, вийшла з навчального закладу, але не прийшла додому. Розслідування встановило, що дівчина 30.01.2018 покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона, повідомили в поліції. Власне про смерть дівчини першою заговорили не поліція, а місцева діаспора, за допомогою до якої звернулася її рідня. Дівчина навчалася в Національному медичному університеті імені Богомольця. Її звали Мукаддас Насирлаєва. Тіло нещасної поки не знайшли. Глава діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов повідомив, що у дівчини був конфлікт з керівництвом університету, оскільки у неї закінчилася тримісячна віза і потрібен був дозвіл на проживання. Для його отримання потрібно було подати в посольство Туркменістану завізовану деканом факультету заяву, однак там візувати заяву відмовилися без пояснення причин.
Економіка Японці вкотре спробують реконструювати Бортницьку станцію аерації Японія допоможе Києву реалізувати проекти із запуску Бортницької станції аерації, другого каналізаційного колектора і дюкерів через річку Дніпро. Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. "Ми провели коротку чергову зустріч. І для нас дуже важливо, що співпраця українського уряду і Японії триває досить активно", - заявив він. Зубко зазначив, що за підтримки уряду Японії, за рахунок Фонду регіонального розвитку, за рахунок місцевого бюджету Києва, буде реалізований амбіційний проект у Києві із запуску Бортницької станції аерації, другого каналізаційного колектора і дюкерів через річку Дніпро. У 2015 році АСН розповідала, що Верховна Рада України ратифікувала договір з Японією про кредит на модернізацію БСА. Згідно з угодою, Україні від Японського агентства міжнародного співробітництва буде дано пільговий кредит на суму понад 108 мільярдів японських ієн (це близько 900 мільйонів доларів США). Кредит розрахований на 40 років. А в 2016 році Кабінет Міністрів виділяв ще 32 мільйони гривень на реконструкцію Бортницької станції аерації в Києві. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
Політика Майже 5 млн українців постраждали через конфлікт на Донбасі Майже 5 млн українців постраждали через конфлікт на Донбасі. Про це на прес-конференції заявив Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер, передає кореспондент АСН. "Ми знаємо, що 4,4 млн жителів України зараз постраждали від конфлікту на Сході. І йдеться не тільки про гуманітарну допомогу, яку необхідно надавати. Йдеться про необхідність реалізації проектів з відновлення інфраструктури, щоб сюди люди могли повернутися до життя і роботи . Ми, безумовно, прихильники того, щоб надавати допомогу, яка стане основою для стабільного розвитку", - заявив він. Вокер нагадав, що з 2015 року Японія послідовно допомагає Україні у відновленні Донбасу. За цей час за її підтримки вже відновлено більше 30 інфраструктурних об'єктів на Донбасі, які постраждали через конфлікт. "Сьогодні у нас подія, коли ми говоримо про надання урядом Японії додатково $3,6 млн для задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення та відновлення східних областей України", - сказав він. Допомога надаватиметься в рамках семи проектів, які будуть впроваджуватися агентствами системи ООН в Україні, зокрема Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Програмою розвитку ООН (ПРООН), Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячим фондом ООН ( ЮНІСЕФ) Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) і Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Він запевнив, що міжнародне співтовариство, ПРООН та Захід всіляко підтримають Україну в її намірі відновити Донбас.
Події У Харкові п'яний водій давав хабара поліцейським російськими рублями У Харкові п'яний водій влаштував дорожньо-транспортну пригоду і спробував дати хабар працівникам поліції російськими рублями. Про це у себе на сторінці в Facebook пише спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко. Інцидент стався минулого тижня в нічний час. Водій авто, не впоравшись з керуванням, наїхав на бордюр. Від удару в машині спрацювали подушки безпеки. Свідки аварії відразу викликали патрульну поліцію. Як з'ясувалося, 31-річний водій був у стані алкогольного сп'яніння і не мав при собі поліса обов'язкового страхування. Щоб уникнути відповідальності і залишити місце ДТП, водій запропонував поліцейському хабар у розмірі 3 тис. російських рублів (приблизно 1,5 тис. грн. - Ред.) Харківська прокуратура повідомила водію а/м Volkswagen Bora про підозру за фактом давання хабара посадовій особі (ст. 369 м КК України).
Політика "Нехай самі себе охороняють". Аваков погрожує припинити охорону судів поліцією і НГУ Глава МВС України Арсен Аваков закликав Кабмін скасувати охорону судів поліцією і Нацгвардією. Про це він пише у себе на сторінці в Facebook. Він прокоментував рішення Шевченківського райсуду столиці відмовити в арешті колишнього бійця батальйону «Донбас», який підозрюється в пораненні з вогнепальної зброї поліцейського в ході масових заворушень під Солом'янським райсудом 15 лютого. «По суті суд схвалив стрілянину в працівника поліції, вважаючи це не тяжким злочином», - пише міністр. Арсен Аваков вимагає від Вищої ради правосуддя терміново відреагувати на це рішення суду, а від Апеляційного суду і прокуратури - винести справедливе рішення щодо підозрюваного. «Я звернувся зранку до прем'єр-міністра і попросив скликати позачергове засідання Кабміну. Я не бачу, як у подібних умовах гвардійські і поліцейські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів», - зазначив він.
Економіка KFC закрив сотні ресторанів через дефіцит курятини Всесвітня мережа фаст-фуду KFC був змушена закрити багато зі своїх ресторанів у Великій Британії після того, як у них закінчилося куряче м'ясо. Філії в Брістолі, Беркширі, Чеширі, Девоні, Ньюкаслі, Суффолку і Сурреї потрапили в неприємну ситуацію через нового постачальника курятини. Так що завсідники закладів побачили сьогодні вранці напис на їхніх дверях, який говорить, що ресторани були закриті через «проблеми з доставкою». Ситуація викликала досить бурхливу реакцію в соціальних мережах, а один з клієнтів жартома описав ситуацію як «кінець світу». Представник KFC пояснив, що проблеми виникли у 900 ресторанів. «Ми не будемо йти на компроміс щодо якості, тому деякі з наших ресторанів у Великій Британії або закриті, або скорочено їхній час роботи", - повідомив він виданню Індепендент.
Економіка Бойко: Кабмін не йде на компроміс щодо розв'язання проблеми військових пенсіонерів Кабінет міністрів не йде на компроміс щодо розв'язання проблеми військових пенсіонерів. Про це на зустрічі з представниками об'єднань військових пенсіонерів заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Ми провели зустріч з урядом в п'ятницю. Що вони нам сказали: для перерахунку пенсій військовим пенсіонерам потрібно 40 млрд грн. Їх у нас немає. Тому ми будемо готувати окремий закон. Тобто уряд продовжує ділити пенсіонерів на правильних і неправильних... Я продовжую проводити зустрічі в регіонах і бачу, наскільки ситуація напружена. Люди розуміють, що їх просто обдурили! А уряд всіляко намагається піти від зобов'язання виконувати свою ж постанову (Прим.: про перерахунок пенсій)", - заявив він. Бойко нагадав, що вже відправив депутатський запит на ім'я генерального прокурора про невиконання посадовими особами постанови Кабміну в частині перерахунку пенсій військовим. Також "Опозиційний блок" всіляко допомагає військовим пенсіонерам оформляти судові позови, щоб через суди відновити свої законні права в частині забезпечення перерахунку пенсій. Він нагадав, що в парламенті вже зареєстровано проект постанови під номером 7492, його вже підписали понад 200 депутатів. Цією постановою в парламенті хочуть зобов'язати Кабмін все-таки виконати свою постанову про перерахунок пенсій військовим. "Я обіцяю, що в понеділок на погоджувальній раді я ще раз підніму це питання. Якщо вони знову не почують його, ми підтримаємо ваші акції протесту. Але протестувати під Верховною Радою немає сенсу. Тому що в парламенті вас підтримують. Треба проводити акції протесту безпосередньо під Міністерством соціальної політики", - сказав Бойко.
Економіка Японці допоможуть Україні модернізувати порти Миколаївської області та побудувати міст через Південний Буг Японці допоможуть Україні модернізувати порти Миколаївської області та побудувати міст через Південний Буг. Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент АСН. "Ми розглядаємо можливість участі Японії в інфраструктурних проектах Миколаївської області. Зокрема, йдеться про модернізацію портів і будівництво моста через Південний Буг", - заявив він. Зубко зазначив, що для України дуже важливо, що Японія залишається надійним партнером у реалізації низки проектів."Ми вдячні послу не тільки за реалізацію проектів ПРООН, а й за надання Україні технологічної допомоги і підтримки для реалізації інфраструктурних проектів", - додав він. Зокрема, зі слів Зубка, поточного року йдеться про $1,86 млрд  - це черговий транш ПРООН, і сім з цих проектів будуть реалізовані в Україні. Зокрема, уряд Японії за підтримки ПРООН вже виділяє $3,6 млн для задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення та відновлення східних областей України. Допомога надаватиметься в рамках семи проектів, які будуть впроваджуватися агентствами системи ООН в Україні, зокрема Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Програмою розвитку ООН (ПРООН), Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячим фондом ООН ( ЮНІСЕФ) Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) і Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).
Економіка Японія виділила майже $4 млн для відновлення Донбасу Японія виділила майже $4 млн для відновлення Донбасу. Про це на прес-конференції заявив і Повноважний Посол Японії в Україні Шіґекі Сумі, передає кореспондент АСН. "У 2018 році уряд Японії планує надати Україні ще $4 млн  (Прим.: $ 3,6 млн), завдяки яким будуть імплементуватися проекти ПРООН. Відповідно, різними агенціями. Зокрема, планується закупівля радіообладнання для МВС, а також ці кошти будуть спрямовані на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб, для відновлення лікарень, закупівлю медичного обладнання. Також будуть проводитися тренінги для тих, хто повертається зі Сходу. Такі люди, безумовно, мають бути реінтегровані", - заявив він. Також він нагадав про поломку водогону на Донбасі через обстріли. На його відновлення також будуть спрямовані кошти."Я часто відвідую Схід... Тому ми будемо більше коштів спрямовувати не стільки на гуманітарні напрямки, скільки на проекти з відновлення інфраструктури", - підкреслив посол.
Події В Україні поширюється новий вид шахрайства з "мобільним банкінгом" В Україні з'явився новий спосіб отримання у довірливих осіб їхніх персональні банківських даних. Для цього зловмисники створили додаток для Android Універсальний Мобільний банкінг. Про це інформує прес-служба ПриватБанку. Як зазначається, шахрайський додаток обіцяє зручний банкінг для всіх банків. Для цього при реєстрації користувач повинен вказати дані з банківських карт, зокрема CVV-код. Додаток «Універсальний Мобільний банкінг» було додано в Google Play 14 лютого 2018 року і за три дні зібрав 5 тис. завантажень. У ПриватБанку відзначили, що єдиним додатком, що дозволяє користуватися послугами банку з мобільних телефонів, є Приват24. «Будь-які інші «мобільні банки» - фішингові програми, які створені для крадіжки даних клієнтів і грошей», - відзначили в банку.
Економіка Україна витрачає на "опалення" землі 30 мільйонів тонн вугілля щорічно - експерт Через застарілі системи теплопостачання в країні щорічно пропадає тепло, обсяг якого вимірюється у 30 млн тонн вугілля. Таку думку висловив директор спеціальних проектів Науково технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У навколишнє середовище щорічно 30 млн тонн вугілля вилітає", - зазначив експерт. За його словами, такі непродуктивні витрати вугілля мають бути скорочені. Цього можна досягти шляхом подальшого підвищення тарифів до такого рівня, який змусить споживача і виробника тепла скорочувати власні витрати. При цьому Рябцев додав, що, крім того, низькі тарифи на газ і тепло в Україні будуть блокувати власний видобуток енергоресурсу, оскільки газ по 100 доларів за тисячу кубометрів здатний покрити виключно видобуток, не залишаючи коштів на розвідку нових родовищ. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Економіка Реформи "Нафтогазу" не буде до рішення суду за позовом до "Газпрому" - експерт Реформування структури НАК "Нафтогазу" до рішення суду за позовом до "Газпрому" неможливо. Таку думку висловив директор спеціальних проектів Науково технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Якщо йдеться про відділення від вертикально інтегрованої системи оператора ГТС, то слід згадати процес, який до цих пір триває у Стокгольмському арбітражі. Там розглядаються зустрічні позови НАК "Нафтогаз-Україна" як великої вертикально інтегрованої компанії, яка, зокрема, виконує зобов'язання оператора ГТС, до "Газпрому". До вирішення спору які б то не було зміни інституційного характеру, як, наприклад, зміна форми власності, неприпустимі", - зазначив експерт. За його словами, будь-які подібні зміни в структурі компанії можуть призвести до небажаних ускладнень. При цьому Рябцев додав, що також не вирішено питання про те, що саме буде передавати "Нафтогаз" у відання оператора ГТС, якій спочатку, швидше за все, буде управлятися Міненерговугілля. НАК хоче передати виключно "труби", урядові ж структури хочуть отримати контроль над трубами і підземними газовими сховищами. Тут, за словами експерта, накладається боротьба за сфери впливу і над прибутковими активами. Як пояснив Рябцев, транзит газу приносить близько 2 млрд доларів оператору щорічно. Крім того, українська ГТС викликає великий інтерес європейських інвесторів, які до цього часу вважають її прибутковим активом. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Суспільство У Мінкульті прокоментували звинувачення Приходько в обмані Мінкульт України повідомив, що продюсер співачки Анастасії Приходько знав про зміст зйомок. Про це повідомили  в прес-службі міністерства для ТаблоID. «Дійсно, розмова Євгена Миколайовича з Анастасією була стосовно просто принципової згоди в зйомках умовного відеоролика. Це ж сфера культури, а вони знайомі і мають контакти один одного. Подальші переговори велися вже продюсерами ролика з одного боку і продюсером співачки Приходько Денисом Путінцевим з іншого, який був поінформований про зміст цих зйомок і сприяв проведенню їх», - відзначили у Нищука. «Після того, як повідомлення від співачки поширилася в Мережі, ми неодноразово намагалися зв'язатися з нею, але з учорашнього вечора і до сих пір на контакт вона не виходить. Знову таки, за наявною інформацією, на сьогоднішній ранок ролик, у якому знялася співачка, перемонтований, і на екранах зараз він без її участі», - відзначили представники міністра.
Економіка Військові пенсіонери не згодні із запропонованим Кабміном способом перерахунку пенсій та подають до суду Військові пенсіонери виступають категорично проти того, як Кабмін пропонує перерахувати їм пенсії. Про це на зустрічі з представниками "Опозиційного блоку" у Верховній Раді заявив голова організації "Ветеранів України" Віктор Шмаков, передає кореспондент АСН. "Те, до чого хоче привести нас уряд, обіцяючи новий закон про перерахунок пенсій, цей поділ військових на своїх і чужих, на чорних і білих. Це призведе до розколу військовослужбовців! Це абсолютно заплутає систему нарахування пенсій. Наша вимога проста - не потрібно вигадувати ніяких нових законів! Ми вимагали і будемо наполягати далі на виконанні всім відомої постанови про перерахунок наших пенсій", - заявив він. Учасники наради висловили протест з наміром Міністерства соціальної політики подати в парламент окремий законопроект щодо перерахунку виплат військовим пенсіонерам. Адже уряд має намір нараховувати пенсію, ґрунтуючись тільки на трьох показниках: військове звання, оклад і вислуга років. "А найстрашніше, вони хочуть відв'язати пенсію від грошового забезпечення. Вони хочуть прив'язати нашу пенсію до мінімальної зарплати", - розповів один з військових. У свою чергу, член організації Московської міської організації ветеранів Микола Мартинов додав, що ветерани Києва не дозволять Кабміну "протягнути" цей закон. "Ми протестували і будемо протестувати. Ми всіляко підтримуємо всі акції протестів. Але ми бачимо, що, на жаль, вони ні до чого не призвели. Ми звернулися до окружного суду з вимогою скасування постанови 1052  про перенесення перерахунку пенсій на 2019 рік... На жаль, ми знаємо, що суди діють в інтересах правлячої верхівки. Тому у нас немає надії, що суд відновить справедливість.У будь-якому випадку ми будемо продовжувати відстоювати наші права, вимагаючи виконання постанови про перерахунок наших пенсій", - пообіцяв він.
Події Українця засудили до трьох років в'язниці в Білорусі за ввезення гвинтівки У Білорусі суд Столинського району Брестської області засудив українця до трьох років позбавлення волі за «незаконне переміщення через митний кордон Євразійського економічного союзу і держкордон Білорусі вогнепальної зброї». Про це повідомляє місцеве відділення Радіо Свобода. Про рішення стало відомо після того, як Мін'юст України звернувся до суду для приведення покарання у відповідність до законодавства, щоб це стало підставою для екстрадиції молодого чоловіка на батьківщину. Однак суд визнав клопотання Мін'юсту безпідставним - в Україні правопорушення є адміністративним, а не кримінальним. Якщо Міністерство юстиції не оскаржуватиме це рішення суду, то українець відбуватиме покарання в Білорусі. Зараз молодий чоловік перебуває у виправній колонії №2 управління Департаменту виконання покарань МВС РК у Брестській області.
Суспільство оформление ленты  "Їхні душі назавжди на Майдані". Сім'ї Небесної Сотні поминають загиблих На вулиці Інститутській у центрі Києва відбувся флешмоб на згадку про Героїв Небесної Сотні - «Я пам'ятаю!». Учасники Майдану, студенти та родичі Героїв Небесної Сотні об'єдналися в символічний живий ланцюг, щоб таким чином згадати всіх учасників Революції Гідності, які були розстріляні взимку 2014 року. «Для всіх родичів Героїв Небесної Сотні дуже важливо бути вчора, сьогодні і завтра на цих місцях, де загинули наші рідні. Дуже хочеться бути там, де вони прожили останні хвилини свого життя. Їхні душі завжди тут, на Майдані», - каже Олена Котляр, наречена Олександра Капіноса.29-річний Олександр Капінос був у складі сотні «Волинська Січ». До Майдану вів активне громадське життя. У 2012 році оголосив голодування на знак протесту проти закону про мови під Українським домом. Без їжі витримав 12 днів. На Майдан приїхав після побиття студентів 30 листопада 2013 року. 18 лютого 2014 року Капінос отримав поранення голови, помер наступного дня о 9:00.Сьогодні під час акції на Інститутській звучала музика у виконанні академічного оркестру Збройних Сил України. А потім учасники всі разом заспівали гімн України і поклали квіти до портретів Героїв Небесної Сотні.
Економіка Грошей на субсидії всім не вистачить, а держава - найбільший боржник за ЖКГ - експерт Держава стала найбільшим боржником за комунальні послуги в Україні, причому поточного року розраховуватися з постачальниками не планує. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На сьогоднішній момент держава є найбільшим боржником в сфері ЖКГ", - зазначив експерт. За його словами, до держбюджету на 2018 рік грошей на субсидії було закладено стільки ж, скільки і в минулому році, хоча тарифи будуть підніматися. На повернення ж боргів, як підкреслив Гаврилечко, грошей не закладено зовсім. При цьому він додав, що система з 60% населення - оформителями субсидій означає, що лише 40% громадян країни платить за себе і за тих 60%, які користуються субсидією. Причому, як пояснив експерт, незважаючи на "супер-прибутковість" НАК "Нафтогазу", той не може розумно розпорядитися отриманими коштами та планує набирати все нові кредити на закупівлю газу. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Суспільство В Україну поступово повернуться морози. Де похолодає найбільше В Україні протягом тижня знову похолодає. Однак сніг йтиме дуже рідко. Як повідомляє Укргідрометцентр, вже від завтра у західних областях похолоднішає до -1ºС до -3ºС, на півночі - від -1ºС до -3ºС, в центральних і східних областях від -1ºС до -3ºС. Набагато холодніше буде в Хмельницькій обл. вночі - до -13ºС. А ось у столиці завтра вночі - до -10, вдень буде -1ºС ... - 3ºС. 21 лютого на заході країни піде сніг при температурі -1ºС до -4ºС. При цьому на півночі -1ºС до -3ºС, в центральних і східних областях від -1ºС до -3ºС. У четвер трохи посніжить ще й на півночі України. На сході і півдні вночі очікують мороз до -4ºС, а вдень повітря прогріється до +4°С. У п'ятницю, 23 лютого, сніг піде вже в центрі і на півдні країни. Температура повітря залишиться колишньою. А ось на вихідних, 24-25 лютого, в Україні буде триматися холодна погода на рівні -6ºС ...- 7ºС. Максимально негативна температура, яка прогнозується, буде на початку наступного тижня на Закарпатті - до -22 градусів.
Дозвілля оформление ленты  У Мережі "поховали" Сильвестра Сталлоне 19 лютого соцмережі вкотре достроково поховали голлівудського актора Сильвестра Сталлоне. Деякі ЗМІ повідомили, що актор помер через рак простати. Хворобу Сталлоне нібито приховував, сподіваючись впоратися з нею без зайвої уваги преси. Про смерть актора повідомив паблік World Tattoo&Piercing. «Сильвестр Гарденціо Сталлоне помер сьогодні вранці через рак простати. Актор тримав свою хворобу в секреті, але в підсумку так і не міг впоратися з нею», - написали автори спільноти, прикріпивши до поста фотографії сивого і лисіючого Сталлоне. Цю ж новину продублювали на сторінці групи в Twitter.  Шанувальники пережили нетривале нервове потрясіння, однак скоро інформацію спростували. Сильвестр виявився не тільки живий і здоровий, але і зайнятий роботою над новим фільмом. Зовсім скоро відбудеться прем'єра сіквела "Крід: Спадщина Роккі". 
Економіка Експерт вказав, де можна знайти мільярди на виплату боргів МВФ Коштів на виплату боргів України Міжнародному валютному фонду (МВФ) буде досить, якщо скоротити надприбуток НАК "Нафтогазу" за рахунок зниження тарифів для населення. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Мільярд доларів для МВФ щорічно можна отримати за рахунок того, що "Нафтогаз" припинить отримувати надприбутки, а внутрішня ситуація в економіці зміниться відповідно зниженню ціни на газ у півтора разу", - зазначив експерт. За його словами, з огляду на те, що ціна газу внутрішнього видобутку в Україні становить 30 доларів за тисячу кубометрів, населення може споживати газ по 1200-1500 гривень за тисячу кубометрів (11 млрд кубометрів з 15 внутрішнього видобутку). Для підприємств ТКЕ, на думку Гаврилечка, треба зробити мікс (4 млрд кубометрів газу внутрішнього видобутку і 4 млрд кубометрів імпортного газу) - таким чином ціна його складе 4,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Промисловість же споживатиме газ внутрішнього видобутку за "ринковою" ціною. При цьому він додав, що таким чином більше ніж удвічі скоротиться кількість оформлювачів субсидій, що звільнить близько 30 млрд гривень, які зараз ідуть на субсидії. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Економіка Військові пенсіонери вийдуть з акцією протесту під Раду 27 лютого Військові пенсіонери вийдуть з акцією протесту під Раду 27 лютого. Про це на зустрічі з представниками "Опозиційного блоку" у Верховній Раді заявив голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов, передає кореспондент АСН. "На 27 число (Прим.: лютого) ми збираємо під Радою велику акцію протесту військових пенсіонерів. Ми вже не будемо просити, ми будемо вимагати, щоб наше законне право щодо перерахунку пенсій було виконано", - заявив він.У свою чергу, інші учасники зустрічі, представники численних організацій військових пенсіонерів, попередили, що настрої їхніх соратників - радикальні. "Не факт, що нас зможуть вже стримати", - відзначали колишні військові. У свою чергу, народний депутат "Опозиційного блоку" і екс-міністр соцполітики Наталія Королевська застерегла військових від того, що уряд може їх у підсумку обдурити. "Вони зараз роблять усе, щоб вас дискредитувати... Не факт, що вам у результаті не кинуть просто подачку у вигляді підвищення пенсії на 1,5 тис., але ж це буде черговим обманом. Як, по суті, уряд вже вас кинув , починаючи з 1 січня поточного року", - підкреслила вона.
Політика Суд просять відсторонити мера Одеси Труханова від посади Солом'янський райсуд Києва отримав клопотання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Про це повідомила прес-секретар суду Яна Квітченко, передає «Радіо Свобода». Квітченко уточнила, що клопотання надійшло в понеділок, 19 лютого, тому ще не було рішення, хто з суддів буде займатися розглядом клопотання. Нагадаємо, Труханов і Вугельман були затримані 14 лютого в аеропорту «Бориспіль», їм вручили підозру про зловживання службовим становищем і заволодіння майном на 185 млн гривень. 15 лютого Солом'янський райсуд відпустив одеського градоначальника на поруки депутата від БПП Дмитра Голубова. Вугельмана ж взяли на поруки нардепи Олександр Пресман і Юрій Мірошниченко.
Економіка "Нафтогаз" приховує борг у 2 мільярди доларів перед "Газпромом" - експерт "Нафтогаз" приховує борг у 2 мільярди доларів перед "Газпромом", відповідно до Стокгольмського арбітражу. Таку думку висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "За заявами сторін і непрямим визнанням керівництва НАК" Нафтогазу ", Україна повинна буде заплатити 2 млрд доларів", - зазначив експерт. За його словами, текст вердикту Стокгольмського арбітражу засекречений, і навіть прем'єр-міністр Володимир Гройсман не знає, що ухвалив суд у суперечці між "Нафтогазом" і "Газпромом". При цьому він додав, що відстрочка з виплати боргу разом з відсотками обходиться керівництву компанії в 600 тисяч доларів щодня. Також Землянський додав, що "Нафтогаз" займає вичікувальну позицію в надії, що рішення того ж арбітражу у справі про транзитний контракт "перекриє" рішення про стягнення цих 2 млрд. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Здоров`я Пити, гуляти і спілкуватися - вчені розкрили дивовижний рецепт довголіття Дивно приємні правила довголіття склали вчення з Каліфорнії. Вони складаються з фізичних вправ по 15 хвилин на день, обов'язкової наявності хобі та щоденного заняття ним, ну і звичайно - кількох келихів вина, пише Daily Telegraph. Доктор Клодія Кавас з Університету Каліфорнії, говорить, що також важливо підтримувати свою звичайну вагу, пити по дві чашки кави на день, а особливо важливо - багато гуляти і спілкуватися з людьми. "Люди повинні позбавлятися щоденної рутини, якщо вони хочуть підвищити свої шанси дожити до похилого віку. Чим з більшою кількістю людей ви будете зустрічатися поза своєю домівкою, тим менше ризик передчасної смерті", - вважає експерт. Крім того, дослідники з'ясували, що багатьом людям, яким майже сто років, дожити до їхнього віку допомогло позитивне мислення і життєстійкість.
Політика НАТО винне в агресії Росії проти України - Лавров Блок НАТО винен у виникненні «української кризи». Таку думку в інтерв'ю сербському інформагентству БЕТА висловив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров. Текст заяви глави МЗС РФ опублікований на сайті відомства. На думку Лаврова, політика країн Заходу, які входять у НАТО, що проводиться після закінчення холодної війни, стала причиною «кризи в Україні». «Замість того щоб скористатися унікальним історичним шансом і сформувати справді загальноєвропейську структуру безпеки і співробітництва, Захід зробив вибір на користь розширення НАТО, всупереч всім обіцянкам», - повідомив російський міністр. Він додав, що НАТО розширювалося, наближалося до кордонів РФ. «В результаті стався надлом в українському суспільстві і державі, що призвів до «неконституційного державного перевороту», до різкого підвищення ролі радикалів, включно з неонацистами, у внутрішньополітичному житті нашої сусідньої країни», - розповів Лавров. Саме «надлом» став причиною введення військ до Криму, окупації і анексії українського півострова і введення найманців на Донбас.
Суспільство Заступника декана медуніверситету Києва зняли з посади після самогубства студентки Керівництво Київського національного медуніверситету імені Богомольця відсторонило від виконання обов'язків заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тимохіну після суїциду студентки Мукаддас Насирлаєвої. Про це сказано в заяві вишу. Відзначається, що Тимохіна сама написала заяву. «Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення Мукаддас 30 січня», - підкреслили в вузі. Нагадаємо, зараз у Києві батько і рятувальники шукають тіло студентки з Туркменістану, яка після розмови з Тимохіною зістрибнула з мосту Патона. Раніше у виші повідомляли, що Мукаддас була відрахована з вищого навчального закладу. Прокуратура Києва розслідує кримінальне провадження за фактом доведення до самогубства студентки. Як зазначив адвокат сім'ї студентки Ровшанбек Розметов, дівчина вчинила самогубство після того, як виш відмовився видати заяву, яка їй була потрібна для продовження посвідки на проживання в Україні.
Юмор оформление ленты  Під Фастовом рубають реліктовий ліс. Знищено вже 11 гектарів Біля Київської обласної державної адміністрації сьогодні активісти провели акцію «Захистимо фастівські ліси!». Учасники, що виступають проти вирубки фастівського лісу, вимагали зустрічі з главою КОДА Олександром Горганом, щоб з'ясувати, чому знищують ліс, і закликати припинити рубку. У Марини Ситникової батьківська хата в селі Півні Фастівського району. «У нас там нерухомість у спадок, - каже вона. - Ми в цьому селі народилися, провели там усе дитинство. Але такого свавілля, як зараз, ми ще ніколи не бачили. Ми 10 місяців вимагаємо дозвільні документи на вирубку нашого реліктового дубового лісу, але нам ніхто їх не надає. Там колишні мисливські угіддя графині Браницької, ніколи там не вирубували ліс. Такого навіть німці собі не дозволяли». «У Фастівському лісгоспі не тільки не звертають увагу на наші протести, вони і депутатів змушують голосувати так, як їм треба. Вирубали вже більше 11 гектарів, 10,5 гектара суцільної вирубки, яка заборонена взагалі», - обурюється жінка.
Суспільство Олімпійська чемпіонка Різатдінова розповіла про шлюб із олігархом-втікачем Гімнастка Анна Різатдінова, яка завоювала бронзу в індивідуальному багатоборстві на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, повідомила про шлюб із нардепом-втікачем, олігархом Олександром Онищенком. Інтерв'ю з гімнасткою опублікувало «Світське життя». За словами 24-річної Різатдінової, з 48-річним нардепом вона познайомилася на змаганнях у Європі. «Спочатку спілкування було на «ви», все було на відстані, культурно. Коли Олександр Онищенко спонсорував збірну з художньої гімнастики. Так і перетнулися», - згадала Аня. Гімнастку не хвилює бурхливе минуле Онищенка, маса романів, кілька шлюбів і дітей. «Це було в минулому, це його фундамент, я знаю цю людину зараз. Багато хто мені не вірить, коли я говорю, що він хороший батько, що він багато часу приділяє дитині, коли я розповідаю, що Саша сам купає малюка. Але це правда», - додала Анна. Вона зазначила, що дитину народила вже в шлюбі. Весілля гімнастка і олігарх зіграли в Іспанії. Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура починає процедуру заочного засудження Онищенка-втікача.
Кримінал Суд щодо харківської ДТП перенесли. Потерпілі просять конференц-зв'язок У Харкові розпочалося засідання щодо резонансної трагічної ДТП. Суддя відкрив засідання по суті щодо ДТП 18 жовтня 2017 року, яке призвело до численних людських жертв, передає кореспондент АСН. Слід зазначити, що обвинувачені Олена Зайцева і Геннадій Дронов сиділи на одній лаві підсудних за скляним огородженням в залі суду. Зайцева в чорному одязі поводилася спокійно, спостерігаючи за тим, що відбувається в залі. При цьому вона відмовилася спілкуватися з пресою. А Дронов часто опускав голову вниз, не приховуючи пригніченого стану і хвилювання. В ході засідання було озвучено низку клопотань захисту підозрюваних. На перше засідання по суті не з'явилися 4 постраждалих, 3 - подали клопотання розглянути справу без їхньої присутності, а 1 постраждала - попросила організувати відеозв'язок через перебування в Кременчуці. Суд це клопотання задовольнив. Наступне засідання в Харкові у резонансній ДТП призначено на 27 лютого. Нагадаємо, ДТП на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова в Харкові сталася 18 жовтня. Автомобіль Volkswagen зіткнувся з Lexus, який проїхав на червоне світло. Від удару друга машина влетіла в натовп людей на пішохідному переході. В результаті постраждали 11 осіб, шестеро з них - загинули.
Економіка У Венесуелі хочуть випустити власну криптовалюту У кінці минулого року президент країни Мадуро заявив про намір Венесуели створити власну криптовалюту, яка може бути використана на території зазначеної держави як засіб платежу. Більше того, влада Венесуели планувала зробити «національну» цифрову валюту забезпеченою нафтовими запасами місцевого походження. Таким чином влада Венесуели хоче виправити важке економічне становище країни. Зараз венесуельський болівар не котирується на валютному ринку Форекс і на platforma opcji binarnych. Відносно недавно лідери венесуельської держави зробили офіційну заяву, згідно з якою середня вартість «Petro» складе близько 60 доларів за одиницю. Максимальну ціну венесуельської криптовалюти визначить ринкова кон'юнктура. Протягом поточного року вартісний діапазон щодо «чорного золота» не раз перевершував раніше поставлені рекорди, перевалюючись за 70 доларів за один барель. Мадуро акцентував увагу, що перша емісійна хвиля «національної» валюти цифрового масштабу відбудеться в кінці лютого - початку березня поточного року. Сукупний обсяг випущених в обіг «петро» складе близько 100 мільйонів штук. Для реалізації задуманого заходу Венесуела виділить близько 5 мільйонів барелів  нафти. Глава Венесуели зазначив, що завдяки забезпеченості «Petro» не становитиме загрози для світової економіки, а використання сучасних технологій дозволить котирувати його на всіх біржах без будь-яких обмежень.
Економіка Roshen краще «згноїть» фабрику в Липецьку, ніж продасть за безцінь - гендиректор Гендиректор корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський заявив, що краще нехай Липецька кондитерська фабрика в країні-агресорі згниє, ніж її не куплять за ринковою ціною. Про це повідомляє LIGA.net. За словами Москалевського, українські активи в РФ коштують не менше $200 млн. «Два роки тому називалася цифра $200 млн. А зараз, я думаю, вони нічого не варті: $200 млн мені їх ніхто в Росії не заплатить, а за менше я нікому не продам», - сказав Москалевський. На запитання, чи кращим буде вихід із ситуації, щоб активи «згнили за принципом так не діставайся ж нікому», гендиректор корпорації Roshen відповів ствердно. Разом з тим офіційний представник адміністрації Липецької області сказав, що заява Москалевського - неконструктивна. Як відомо, у Росії продовжили арешт Липецької фабрики, що належить Президенту України Петру Порошенку, до весни 2018 року.
Події Усі відмовилися від допомоги Зайцевої - адвокат постраждалих у харківській ДТП Адвокат потерпілих у кривавій аварії в Харкові Дмитро Марцонь на сьогоднішньому першому засіданні суду по суті повідомив, що вже заявлені цивільні позови на отримання компенсацій в 1 млн грн за кожного загиблого, при цьому, за його словами, всі постраждалі відмовилися прийняти добровільну допомогу від рідні Зайцевої. "Всі ті люди, яких я представляю, відмовилися від добровільних внесків і допомоги з боку Зайцової. Сьогодні, так, заявлено позови на такі великі суми. Але кожен у душі сьогодні розуміє, що стягнення цих грошей перебуває під питанням. Тому основне завдання - це забезпечити реальне покарання і винесення рішення суду", - сказав він. При цьому адвокат обвинуваченої Олени Зайцевої Юлія Козир підтвердила отримання позовів від постраждалої сторони: "Але на сьогодні наша правова позиція щодо цих позовів ще не сформована". Сьогодні у Київський районний суд міста Харкова на перше засідання по суті не з'явилися 4 постраждалих, 3 - подали клопотання розглянути справу без їхньої присутності, а 1 постраждала - попросила організувати їй відеозв'язок через що засідання суду продовжиться 27 лютого.
Економіка Завтра військові пенсіонери проведуть зустріч із міністром оборони щодо перерахунку пенсій Військові пенсіонери проведуть зустріч із главою Міноборони. Про це на зустрічі з представниками "Опозиційного блоку" у Верховній Раді заявив голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов, передає кореспондент АСН. "Уряд хоче нас обдурити. У новому законі про перерахунок пенсій вони хочуть враховувати тільки військове звання, оклад і вислугу років. А найстрашніше, вони хочуть відв'язати пенсію від грошового забезпечення", - заявив він. З його слів, намір Кабміну прив'язати військову пенсію до мінімальної зарплати  є прямим порушенням їхніх прав. "20 лютого ми зустрічаємося з міністром оборони Степаном Полтораком. Ми сподіваємося, що він підтримає нас, як це вже зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який категорично заявив, що не підтримує позицію Мінсоцполітики", - сказав він. Нагадаємо, на останньому засіданні Кабміну очільник МВС виступив категорично проти підготовки нового закону про пенсійне забезпечення колишніх військовослужбовців.
Політика оформление ленты  Порошенко призначив Зеркаль представляти Україну в трибуналі ООН проти Росії Україна подала меморандум в арбітражному провадженні проти країни-агресора згідно з Конвенцією ООН з морського права. Про це повідомляє прес-служба Президента України Петра Порошенка. Наша країна в трибуналі ООН повідомить про порушення прав України в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці. Порошенко призначив заступника міністра закордонних справ Олену Зеркаль представником України в Міжнародному арбітражному суді. Як повідомила Зеркаль на своїй сторінці в Facebook, подача Україною в арбітраж ООН меморандуму про порушення Росією Конвенції з морського права відкриває розгляд справи по суті і закладає нову правову парадигму відносин з РФ. Тепер РФ повинна дати свої пояснення або надати свої можливі заперечення щодо юрисдикції. Зеркаль зазначила, що понад 20 років Україна покладалася на те, що відносини будуть мирними і багато двосторонніх договорів з РФ не мають ніяких механізмів судового врегулювання суперечок, тільки політичні.
Політика Аваков таки зняв охорону з судів. Вища рада правосуддя сподівається, що це тимчасово Нацгврадія і Нацполіція продовжать охороняти суди до виконання закону про створення служби охорони судів. Про це на брифінгу завив глава Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк у відповідь на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У той же час Бенедисюк підтвердив, що до Вищої ради правосуддя надійшла скарга на те, що Національна гвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва без пояснення причин. У відповідному листі судді кажуть, що 19 лютого вранці, близько 9:30, бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону Шевченківського суду, залишили свої пости. Також ніяких пояснень не надходило Міністерства внутрішніх справ, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, сьогодні очільник МВС України Арсен Аваков через свою сторінку в соцмережі закликав Кабмін скасувати охорону судів поліцією і Нацгвардією. Так він відреагував на рішення Шевченківського райсуду столиці відмовити в арешті колишнього бійця батальйону «Донбас», який підозрюється в пораненні з вогнепальної зброї поліцейського в ході масових заворушень під Солом'янським райсудом 15 лютого. "З рішенням суду часто не погоджуються, вважають його незаконним, несправедливим або ще якимись. І в той же час вимагають ухвалення іншого рішення. Це відбувається як до, так і після прийняття рішення. Це численні факти, які вам відомі. І в Святошинському суді, перед Солом'янським судом, в Шевченківському суді після ухвалення рішення. Ми категорично виступаємо проти будь-якого тиску на суд. Вважаємо його неприпустимим", - заявив він. Водночас голова Вищої ради правосуддя заявив, що його орган не отримував звернення щодо дисциплінарних порушень судді. "У цьому конкретному випадку хочу сказати, що звернення до Вищої ради правосуддя щодо дисциплінарних порушень суддею, не було. Тому ніякої реакції у Вищої ради правосуддя зараз немає. Що стосується дій судді, то ніякої реакції не буде, якщо не буде звернення. Буде звернення - розглянемо. Якщо будуть порушення, витребуємо матеріали справи, подивимося, як діяв суддя, як розглядав клопотання. Якщо порушень судді не було, він до відповідальності не буде притягнутий. Якщо він ухвалив незаконне рішення, воно може бути оскаржене в апеляційному інстанції і скасовано законним способом". Водночас Бенедесюк вважає штурми або блокування судів замість подачі апеляційних скарг - неприпустимими "при побудові демократичного суспільства". У той же час він вважає, що як ніколи назріло питання створення служби з охорони судів. "Відповідно до закону, така служба (Прим.: охорони судів) має бути створена. Раніше суд користувався охоронною службою "Грифон". Вона була в структурі міністерства і потім була скасована. Зараз відбувається створення служби судової охорони. І це фактично має бути правоохоронний орган, тому що він має право застосовувати зброю. В кінці минулого року нами було прийнято відповідне положення про службу. Зараз державна судова адміністрація займається пошуком кадрового складу, який це повинен робити. Але ви розумієте, що зі здати в рамках України таку службу за короткий час практично неможливо", - підкреслив він. Також Бенедисюк додав, що поки складно сказати, яка буде чисельність нової служби. "Закон припускав, що така служба повинна була бути створена ще в минулому році. На перехідний період до створення служби охорона судів покладається на підрозділи Нацполіції і Нацгвардії. В минулому році було прийнято постанову Кабміну, згідно з якою визначено: які суди і ким охороняються. Зокрема, Шевченківський суд охороняється підрозділами Нацгвардії, як і більшість важливих судів. Хоча, на жаль, основна маса судів охороняється підрозділами Нацполіції. Думаю, що зараз охорону судів відповідно до закону буде відновлено. А як буде далі, побачимо. Упевнений, що суди охоронятимуться", - запевнив він. Він визнав, що проблема створення служби охорони судів - кадрова, а не фінансова. У минулому році в бюджеті було виділено 800 млн грн на створення такої служби. Але вони були повернуті в скарбницю, враховуючи, що служба так і не створена.
Спорт оформление ленты  Конфуз на Олімпіаді: фігуристка з Франції показала більше, ніж потрібно В ході виступу на Олімпіаді в Пхьончхані під час парного виступу з Гійомом Сізероном у фігуристки з Франції Габріелли Пападакіс на грудях розстебнулася застібка сукні. Інцидент стався під час виконання парою короткого танцю. В результаті у Пападакіс оголилися груди. Однак фігуристи не стали звертати на це уваги і продовжили танець, показавши хороший результат - 81,93 бала. Пара зайняла 2-ге місце. За словами Пападакіс, їй нічого не залишалося, як продовжити прокат і молитися, щоб сукня  зовсім не злетіла. «Це мене відволікло. Щоб таке трапилося на Олімпіаді - це кошмар», - заявила Габріела після виступу. Нагадаємо, гімнастка Ганна Різатдінова, яка завоювала бронзу в індивідуальному багатоборстві на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, повідомила про шлюб із екс-нардепом, олігархом Олександром Онищенком. За словами 24-річної Різатдінової, з 48-річним нардепом вона познайомилася на змаганнях в Європі.
Політика США і РФ вже домовилися про миротворців на Донбасі - експерт Вашингтон і Москва домовилися про деталі миротворчої місії на Донбасі і домагаються схвалення Євросоюзу. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Вашингтон і Москва хочуть, щоб план щодо миротворців (на Донбасі. - Ред.) був схвалений усім світом, а потім проголосований у Раді Безпеки ООН в рамках російської резолюції, куди будуть вписані основні пункти плану Расмуссена. Ми бачимо, що все стосовно миротворців погоджено" , - зазначив експерт. За його словами, паралельно спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер зустрівся в Мюнхені з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макєєвим, щоб обговорити можливу участь білорусів у місії. Також було отримано згоду на участь Швеції, яка, як передбачається, має очолити місію. Таким чином, сторони домовилися про виконання взаємних вимог до місії: забезпечено присутність дружнього РФ контингенту на Донбасі (вимога Росії) і схвалено розташування миротворчого контингенту по всій окупованій території, включаючи кордон (вимога США). Згідно з позицією обох сторін, місія повинна буде проконтролювати процес виборів на непідконтрольною Києву території, а потім протягом декількох років простежить за дотриманням центральної українською владою закону про особливий статус Донбасу. Причому РФ і США перекладають відповідальність за місію і на Європу, і на ООН, і на НАТО. При цьому він додав, що обговорення плану Расмуссена стосовно миротворців на Донбасі на полях Мюнхенської конференції свідчить про те, що це все той же план "Волкера-Суркова", який влаштовує обидві сторони в переговорному процесі. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з британським прем'єром Терезою Мей. Про це він повідомив у себе в Twitter, супроводивши повідомлення відео і скромним підписом: "Радий приємній зустрічі з Терезою Мей". Про що говорили політики, не повідомляється. Раніше прес-служба глави Української держави повідомила, що в рамках візиту Порошенко проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН і НАТО, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Євросоюзу. З 16 по 18 лютого проходить 54-та Мюнхенська конференція з безпеки.
Культура оформление ленты  Приходько подає в суд через агітаційний ролик Порошенка Популярна співачка Анастасія Приходько готує документи до суду через передвиборчий ролик Президента України Петра Порошенка. Про це виконавиця повідомила на своїй сторінці в Facebook. За її словами, адвокати готують офіційне звернення до передвиборної команди Порошенка. «Я шокована ситуацією, яка сталася навколо агітаційного ролика пана Петра Порошенка. Зараз я разом із моїм адвокатом готуємо офіційні звернення до передвиборної команди Президента з метою встановлення кола осіб, причетних до порушення моїх прав, і подальшого звернення до суду», - підкреслила Приходько. Вона також додала, що як тільки будуть готові документи, вона відповість і на заяву міністра культури. Нагадаємо, Приходько напередодні, 18 лютого, обурилася, що її використовували в агітаційному ролику Порошенка. За її словами, міністр культури України Євген Нищук запропонував артистці знятися в соціальному ролику, проте відео вийшло політичним. У ролику українці говорять про те, що жити в Україні стало краще, перераховують досягнення. Відео завершує напис: «Йдемо вперед. Петро Порошенко».
Культура оформление ленты  Емма Вотсон пожертвувала $1,4 млн постраждалим від сексуальних домагань Знаменита актриса Емма Вотсон пожертвувала 1 млн фунтів стерлінгів ($1,4 млн) британському благодійному «Фонду справедливості і рівності». Про це повідомляє ВВС. Фонд підтримує постраждалих від сексуальних домагань. Про появу цього фонду заявили в неділю, 18 лютого. Лист про створення фонду підписали понад 200 британських та ірландських актрис. Крім Вотсон, гроші в фонд перерахували Кіра Найтлі, Том Гіддлстон, Джоді Віттакер, Гуру Мбаті-Роу, Нумі Рапас, Темзін Грег і інші. Нагадаємо, чорні сукні і костюми зірок з церемонії «Золотого глобуса»-2018 продадуть через сервіс eBay. Виручені кошти підуть на благодійну ініціативу, яка допомагає жертвам сексуальних домагань. Через велику кількість заяв про сексуальні домагання в Лос-Анджелесі створять підрозділ з розслідування сексуальних домагань у Голлівуді.  
Політика Конференція в Мюнхені: Порошенко не зміг сказати європейцям нічого нового Провал України в Мюнхені закономірний, оскільки президент Петро Порошенко не зміг сказати європейським лідерам нічого нового про реформи. Таку думку висловив політичний експерт ГО "Слово и дело" Валентин Гладких на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Той порядок денний, з якого ми виходимо до наших західних партнерів, він себе вже вичерпав, та риторика, з якою ми виходимо до наших партнерів, вона також себе вичерпала", - зазначив експерт. За його словами, порожній зал під час виступу Петра Порошенка і відсутність конструктивних переговорів з європейськими лідерами цілком закономірні, оскільки з вуст українського президента звучать одні й ті ж заяви протягом вже кількох років. "Це вже не працює для європейського споживача", - додав Гладких. При цьому він додав, що на запитання європейців про причини відсутності реформ в Україні та очищення влади офіційний Київ щоразу відповідає, що "Україна - це форпост цивілізованого світу" тощо. Таким чином спілкування з українськими політиками нагадує "розмову сліпого з глухим". Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з британським прем'єром Терезою Мей. Про це він повідомив у себе в Twitter, супроводивши повідомлення відео і скромним підписом: "Радий приємній зустрічі з Терезою Мей". Про що говорили політики, не повідомляється. Раніше прес-служба глави Української держави повідомила, що в рамках візиту Порошенко проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН і НАТО, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Євросоюзу. З 16 по 18 лютого проходить 54-я Мюнхенська конференція з безпеки.
Політика Військові пенсіонери готові поскаржитися в ЄСПЛ на український уряд Військові пенсіонери попередили владу, що подадуть у ЄСПЛ позов для перерахунку їм пенсій. Про це за підсумками зустрічі з представниками "Опозиційного блоку" заявив ветеран органів МВС Микола Міщенко, передає кореспондент АСН. "27 лютого під стінами парламенту буде Всеукраїнська акція протесту військових пенсіонерів. Чому під парламентом? Тому що нас як ніколи сьогодні підтримують народні депутати. І я сподіваюся, що вже у вівторок вони ухвалять постанову 7492, якою зобов'яжуть Кабмін виконати свої зобов'язання щодо перегляду пенсій для військових", - заявив він. Він також повідомив, що Верховний суд 15 лютого виніс рішення про правомірність перерахунку пенсій для ветеранів міліції."Ще у нас є близько 5 тис. позовів військових пенсіонерів такого плану в судах. І по 2 тис. позовів вже є рішення, якими влада зобов'язали перерахувати пенсії військовим пенсіонерам", - зазначив він. У свою чергу, голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов анонсував звернення ветеранів до ЄСПЛ: "Якщо влада не виконає рішення Верховного суду, якщо не буде виконувати рішення судів, не сумнівайтеся, ми підемо в Європейський суд з прав людини. І там будемо домагатися, щоб наші конституційні права були відновлені".
Події оформление ленты  Двоє малюків у Запоріжжі перекинули киплячий бульйон: «швидка» їхала годину У Запоріжжі двоє маленьких дітей перекинули на себе киплячий бульйон, поки мама відволіклася. Однак на виклик медики «швидкої допомоги» їхали до дітей цілу годину, передає місцеве видання Gazeta.zp.ua.. Сильні опіки отримали дворічний хлопчик і чотирирічна дівчинка. Малюки госпіталізовані в критичному стані, вони перебувають у реанімації п'ятої міськлікарні. Про те, що лікарі «швидкої» добиралися годину після дзвінка, журналістам повідомила подруга матері. Нагадаємо, в Новій Москві у дитсадку 3-річну дівчинку якимось чином  забули в заметі снігу, де вона на смерть замерзла. Вихователька і няня, повертаючись з молодшою ​​групою малюків з прогулянки, помітили, що не вистачає одного з дітей. Повернувшись на місце прогулянки, вихователі «помітили на снігу дівчинку 2014 р.н. у  стані непритомності».
Економіка Зниження тарифів і фінансування силовиків - два джерела для збільшення пенсій військовим Зниження тарифів і фінансування силовиків - два джерела для перегляду пенсій військовим пенсіонерам.Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками зустрічі з військовими пенсіонерами у Верховній Раді України заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Влада просто повинна виконувати свою постанову і перерахувати пенсії військовим. Але з відповіді прем'єра ми бачимо, що у них немає такого бажання. Тому ми зареєстрували постанову 7492, яку підписали вже 200 депутатів. Ми будемо наполягати, щоб першим питанням у вівторок ми розглянули і взяли саме цю постанову, якою ми змусимо уряд виконати свої зобов'язання. Потім треба буде ухвалити зміни до бюджету і Кабмін повинен підняти пенсії нашим військовим пенсіонерам", - заявив Бойко. Народний депутат зазначив, що уряд заявляє про відсутність 40 млрд грн, які необхідні для перерахунку пенсій, однак, за його словами, взяти ці гроші є де: "Але ми знаємо, де їх взяти! Ми готові дати їм інформацію: де їх узяти. По-перше, це зменшення фінансування діючих силових структур, яким збільшили на 23 млрд грн утримання, якщо порівнювати з минулим роком. А друге джерело - це зниження тарифів. Тоді відразу ж звільниться мінімум 28 млрд грн субсидій, які теж відразу ж можна спрямувати на пенсії військовим. Тобто фінансові можливості є. Було б бажання влади".
Політика Стало відомо, коли пройдуть вибори на Донбасі Місцеві вибори на Донбасі пройдуть на передодні парламентських виборів в Україні, але вже після обрання президента в 2019 році. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Обговорення термінів проведення виборів на Донбасі вказує на те, що вони відбудуться або під президентські вибори в Україні, або, швидше за все, вони можуть відбутися вже після президентських виборів. Вони пройдуть ближче до парламентських, щоб Донбас одночасно міг голосувати на місцевих і на загальноукраїнських виборах, забезпечивши прихід у Раду нового скликання лояльних Росії", - зазначив експерт. За його словами, західні партнери України не хочуть дарувати П. Порошенку можливість виступити миротворем в Україні напередодні президентських виборів, тому місцеві вибори на Донбасі, найімовірніше, відбудуться вже після президентських. При цьому він додав, що також Захід не хоче бачити нинішнього главу Української держави в кріслі президента після виборів 2019 року. Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з британським прем'єром Терезою Мей. Про це він повідомив у себе в Twitter, супроводивши повідомлення відео і скромним підписом: "Радий приємній зустрічі з Терезою Мей". Про що говорили лідери, не повідомляється. Раніше прес-служба глави української держави повідомила, що в рамках візиту Порошенко проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН і НАТО, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Євросоюзу. З 16 по 18 лютого проходить 54-та Мюнхенська конференція з безпеки.
Економіка Свій бізнес у ЄС. Як максимально спростити вихід на закордонні ринки Не так давно стартувала в Україні програма з просування українського бізнесу в країни ЄС. Зі своєю пропозицією вийшла європейська компанія АPholding, яка займається повним спектром консалтингових послуг з успішного просування українських компаній за кордоном. "Наші клієнти - одні з найвідоміших українських бізнесменів, - говорить керівник проекту Іванківська Олена. - І ми вважаємо Україну одним з найцікавіших напрямків на сьогодні в наданні наших послуг. Ми працюємо як з корпоративними клієнтами, так і з приватними особами", - йдеться в прес-релізі компанії. Після набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС шлях українського бізнесу був зумовлений, але залишилося дуже багато запитань щодо практичної реалізації проектів. Для цього завдання нам вдалося об'єднати європейських фахівців різних галузей, покликаних адаптувати компанії і продукцію України до роботи в правовому полі в Європейській зоні. Ми виводимо підприємства на якісно новий рівень ведення бізнесу, кажуть у компанії і перераховують свої можливості:  - Заснування європейських компаній для українських юридичних осіб в юрисдикціях ЄС (створення резидентських компаній) - Організація оперативної роботи офісів:- підбір персоналу- оренда приміщення- меблі- орг.техніка- Взаємодія з материнською компанією- Організація роботи українських компаній (представництв або філій)- Ріелтерські послуги (комерційна і житлова нерухомість)- Відкриття корпоративних розрахункових рахунків- Ведення бухгалтерії підприємств в Європі (бухгалтерський та аудиторський облік)- Допомога в Сертифікації продукції (CE, TUV, ENEC і ін.)- Стандартизація (ISO 9001 і ін)- Проведення переговорів з Банками з питань кредитування (процентна ставка для резидентських компаній в ЄС - від 3% річних)- Допомога в питаннях європейського фінансування компаній для просування своїх послуг через відкриті компанії в ЄС. Повернення до 40% суми інвестицій. Україна ніколи не була більш готова, ніж зараз. Суспільство і бізнес тільки виграють від співпраці з європейськими партнерами і, як наслідок, зростання торгового обороту. А це - шлях до розвитку, говорять у компанії. Детальніше українські виробники можуть дізнатися про компанію на сайті: www.apholding.com.ua 
Суспільство оформление ленты  Сектанти в Росії провели обряд, щоб обвалити курс долара Російська блокчейн-секта влаштувала у Підмосков'ї містичний обряд для падіння долара. Відео події було оприлюднено в YouTube. В ході обряду, який учасники секти назвали Криптомасляною, вони спалили бутафорські долари і намагалися разом з магом викликати «чорного дракона». На захід деякі прийшли в масках, з бубнами і факелами. Як заявив засновник криптовалюти prizm Олексій Муратов, він зібрав усіх любителів блокчейн-технологій у темному лісі поблизу міста Домодєдово, щоб спалити таблички з датою заснування федеральної резервної системи. Муратов упевнений, що ФРС винна у всіх бідах росіян. У дійстві брала участь темний маг Ярославна. Вона спалила священні атрибути у вогні як жертвопринесення темному дракону. Після цього Муратов пообіцяв, що всі земляни скоро будуть спостерігати, як завдяки магії впаде доларова система.
Політика Екс-глава Мін'юсту: Аваков понесе кримінальну відповідальність за скасування охорони судів Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може понести кримінальну відповідальність, якщо буде і далі наполягати на скасуванні охорони судів Нацполіцією і Нацгвардією. Про це в ефірі 112 каналу заявив екс-міністр юстиції Олександр Лавринович, передає кореспондент АСН. "Це ніяк не виписується взагалі в право (Прим .: заява Авакова). Тому що охорона судів здійснюється відповідно до закону. Зараз суди охороняються згідно із законом про судоустрій і статус суддів, що передбачає те, що охорону повинна здійснювати служба судової охорони. Яка повинна була замінити Грифон, який працював раніше. Грифон ліквідували. Але службу не створили. При цьому 26 грудня 2016 року було прийнято тимчасовий порядок охорони судів, згідно з яким, внесені зміни в остаточні положення закону, якими затверджено порядок охорони і охорона покладена на Нацполіцію і Нацгварідію. І відповідно, це положення затверджено державною судовою адміністрацією та МВС. Тому на цей момент, поки не створена служба судової охорони, поліція і Нацгвардія зобов'язані забезпечувати охорону судів", - нагадав Лавринович. Також він висловив переконання, що якщо член уряду дозволяє собі робити емоційні заяви, вважаючи, що має на це право, "то він сильно помиляється". "В даному випадку він порушує закон і зловживає своїм службовим становищем. Якщо він зробив кроки, підписав указ, якщо запропонував, то це посягання порушити закон. Думаю, що він не буде більше робити таких емоційних заяв. Тому що це серйозне порушення, яке за собою тягне кримінальну відповідальність. Думаю, що він не буде це робити. Те що зараз затягнули створення служби охорони судів, не означає, що попередні положення не діють", - заявив Лавринович. Нагадаємо, сьогодні до Вищої ради правосуддя надійшла скарга на те, що Національна гвардія зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва без пояснення причин. У відповідному листі судді кажуть, що 19 лютого вранці, близько 9:30, бійці Національної гвардії, які здійснювали охорону Шевченківського суду, залишили свої пости. У той же час Арсен Аваков раніше висловлював невдоволення тим фактом, що суд відпустив протестуючого, який стріляв в бійця Найцвардіі  і пригрозив зняти охорону з судів. Нагадаємо, інцидент трапився під судом, який відпустив на поруки мера Одеси Геннадія Труханова.
Політика Порошенко про всяк випадок шукає на Заході гарантів спокійного відходу - політолог Президент України Петро Порошенко вже шукає на Заході гарантів свого спокійного відходу. Таку думку висловив політичний аналітик Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Порошенко буде домовлятися і в першу чергу орієнтуватися на позицію Вашингтона, адже тільки Вашингтон може виступити для нього гарантом спокійного відходу", - зазначив експерт. За його словами, низькі рейтинги П. Порошенка в Україні та відсутність підтримки його кандидатури з боку США не дозволяють йому сподівається на перемогу в президентських виборах. Тому він готується до відходу, домовляючись зі сторонами, як це свого часу робили другий президент Леонід Кучма і четвертий - Віктор Ющенко. При цьому Корнійчук додав, що Порошенко водночас змушений протягом року демонструвати сильні позиції, оскільки в іншому випадку "його зметуть" достроково. На користь цього свідчать інспіровані АПУ інформаційні вкидання про те, що Банкова готує дострокові парламентські вибори або має намір фальсифікувати президентські вибори для перемоги Порошенка. Однак, на думку політолога, ці чутки не мають під собою обґрунтування, оскільки за фальсифікацію виборів "США буде бити Україну по руках". Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з британським прем'єром Терезою Мей. Про це він повідомив у себе в Twitter, супроводивши повідомлення відео і скромним підписом: "радий приємній зустрічі з Терезою Мей". Про що говорили політики, не повідомляється. Раніше прес-служба глави Української держави повідомила, що в рамках візиту Порошенко проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН і НАТО, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Євросоюзу. З 16 по 18 лютого проходить 54-та Мюнхенська конференція з безпеки.
Економіка Північний потік-2 насправді ніяк не загрожує українській ГТС. Експерт пояснив чому Запуск чергового маршруту транспортування газу в Європу в обхід України "Північний потік-2" не загрожує українським інтересам, пов'язаним з вітчизняною газотранспортною системою (ГТС). Таку думку висловив директор спеціальних проектів Науково технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У нас чомусь зараз йдеться про небезпеку для України Північного потоку-2, хоча Північний потік-2 несе найбільшу загрозу не Україні, а Польщі. А ось будь-які потоки, які йдуть у південному напрямку позбавляють Україну тієї конкурентної переваги, яку вона до цього часу має", - зазначив експерт. За його словами, через Україну йде найкоротший маршрут для транспортування природного газу в південні країни Європи - в Італію і всі країни, які є на шляху до неї. Операторам цих країн не вигідно робити закупівлі газу через Північний потік-2. При цьому Г. Рябцев додав, що в разі будівництва газопроводу в обхід України з південної сторони українська ГТС втратить свою перспективу в повному обсязі, оскільки той стане найкоротшим шляхом доставки енергоресурсу. Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.
Кримінал Донецький священик поскаржився в поліцію України на бойовиків «ДНР» Священик з Донецька звернувся в поліцію Волховахи Донецької області, щоб подати заяву на трьох російських терористів з «правоохоронних органів» так званої «ДНР», які викрали його Mercedes. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі області. Відзначається, що 33-річний священик 15 січня перебував у Ворошиловському районі біля ЦУМу. Там до нього під'їхали невідомі в камуфляжній формі на автомобілі з закордонними номерами і почали розглядати його автомобіль. «Невідомі, не звертаючи уваги на збентеженого господаря, сіли за кермо чужого авто і поїхали. Священик, перебуваючи в шоковому стані, відправився в прокуратуру «ДНР» з надією на допомогу. Але так звані захисники прав громадян відкрито повідомили, що такі випадки поодинокі, розкриттям злочину ніхто займатися не буде, а писати заяву немає сенсу», - відзначили в поліції. Священик зрозумів, що за допомогою може звертатися тільки в поліцію України, так як «влада на окупованій території відсутня, усюди панує безлад і беззаконня, а всім керують невідомі переодягнені у форму». Чоловік повідомив, що автомобіль він придбав на непідконтрольній території, але зареєстрував його в Україні. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб). Автомобіль оголошений в розшук.
Культура У Дженніфер Еністон не буде розлучення: з'ясувалося, що і весілля не було Між голлівудськими акторами Дженніфер Еністон і Джастіном Теру, швидше за все, не буде розлучення, так як не було весілля. Цю приголомшливу інформацію з'ясували журналісти Radar Online. Відзначається, що весілля Еністон і Теру нібито відбулося в 2015 році в Лос-Анджелесі. Однак в реєстрі шлюбних ліцензій немає ні Еністон, ні Теру. На користь версії про те, що пара офіційно не розписувалася, говорить і те, як повідомила Еністон про розрив з Теру. Вона сказала «separation», тобто розставання, а не «divorce», розлучення. Нагадаємо, Дженніфер і Джастін обручилися в 2013 році і кілька разів переносили своє весілля. Справу гальмував шлюбний контракт, так як Еністон значно багатша за свого тепер вже екс-чоловіка. 16 лютого стало відомо, що пара вирішила розійтися. Причиною стали постійні сварки через надокучливого сусіда-шпигуна.
Суспільство оформление ленты  Росіяни вкрали фото маленької українки для афіш конкурсу краси Російські дизайнери вкрали фотографію української дівчинки з Вінниці Дар'ї Журбенко. Про це повідомляє ТСН. У РФ проходить кастинг для дитячого конкурсу міні-міс, і фото «міні-міс світу» Дар'ї Журбенко використали на афіші. Дівчинка і її батьки не давали своєї згоди на це. Незаконне використання фото помітила організатор вінницького конкурсу краси Лілія Поліщук. Пізніше мама дівчинки розповіла, що ні з ким не підписували документів на розміщення фото. Батьки впевнені, що росіяни розуміли, що крадуть фотографію, тому вдалися до фотошопу. Нагадаємо, нова зірка українського модельного бізнесу, знаменитий колишній таксист Ігор Любченко знявся в рекламній кампанії Будинку моди Prada. Таким чином він став першим українським хлопцем-моделлю, якому це вдалося.
Суспільство оформление ленты  З України на заробітки виїхало 7% працездатного населення Офіційно з України з 2015 року виїхало за кордон в пошуках заробітку близько 7% працездатного населення. Реальна ж цифра набагато вища, пише Bloomberg. Відзначається, що безвіз з Євросоюзом посилив масовий витік робочої сили з України. Основною ж причиною поїздок на роботу за кордон є рівень оплати праці: якщо в Україні середня зарплата становить близько 7100 грн ($265), то в тій же Польщі за місяць можна отримати в середньому 3500 злотих ($1046). Серед причин, що спонукають українців виїжджати за кордон, також називається війна на Донбасі, девальвація гривні і корупція всіх гілок влади. Також наголошується, що раніше іноземні компанії шукали співробітників з великим досвідом і дипломами, а тепер наймають всіх підряд і при необхідності проводять місячний тренінг. На сьогоднішній день Польща, Словаччина і Чехія дозволяють українцям працевлаштуватися тимчасово, на кілька місяців, безвіз дав можливість працювати за кордоном як легально, так і нелегально. Транспортні зв'язки також покращилися, в тому числі нова залізнична лінія між Києвом і Варшавою. Також робочі руки вже потрібні в Данії та Ізраїлі.
Кримінал У Москві жорстоко вбили відомого артиста У Москві був жорстоко вбитий шансоньє Петро Гара. Про це передає ТАСС. За даними правоохоронців, виконавець 1984 року народження перестав виходити на зв'язок з рідними ще 14 лютого. У понеділок, 19 лютого, його тіло було знайдено в орендованій квартирі на Північному бульварі. Відзначається, що тіло артиста знаходилося у ванній і було облито хлоркою. На ньому знайшли 5 глибоких проникаючих поранень в живіт і в груди. Ведеться слідство. Нагадаємо, в грудні 2017 року в селищі Велика Новосілка Донецької області була убита сім'я – 56-річний батько, його 46-річна дружина та 23-річний син. Пізніше з'ясувалося, що вбита жінка була дочкою Валерія Шири, який був главою Великоновосілківської районної адміністрації, а також близьким другом, кумом і банщиком біглого Віктора Януковича. Убитий чоловік – був його зятем, а юнак – онуком.
Суспільство В елітній в'язниці Китаю закінчилися місця для чиновників В елітній в'язниці Ціньчен в Пекіні закінчилися місця для високопоставлених чиновників і діячів партії. Про це передає South China Morning Post. У цю в'язницю потрапляють засуджені за корупцію чиновники. В адміністрації в'язниці відзначили, що останнім часом сильно зросла кількість ув'язнених. Мало того, їх число постійно зростає, тому засуджених позбавили можливості бачитися з рідними. Перестали також влаштовувати сімейні обіди. Раніше у в'язниці для ув'язнених, які старше 60 років напередодні Нового року могли розраховувати на обід з кількома членами родини. Тепер цю традицію скасували і заборонили відвідувачам приходити за 2 тижні до і через 2 тижні після Нового року. За п'ять років антикорупційної кампанії в Китаї органи правопорядку і внутрішньопартійного контролю піддали різним покаранням більш 1,35 млн чиновників і партійців. У тому числі близько 100 держслужбовців рівня заступника міністра і вище. До тюремних термінів аж до довічного ув'язнення особливо багато засудили чиновників саме цієї категорії.
Наука і технології Церковні шпилі в Британії допоможуть роздавати інтернет Влада Великої Британії і Церква Англії підписали угоду, згідно з якою шпилі церков в селах будуть використані для установки обладнання для роздачі інтернету. Про це повідомили на сайті уряду Британії. Відтепер компанії-провайдери зможуть використовувати церковні будівлі і іншу власність, зокрема шпилі, щоб поліпшити якість широкосмугового і мобільного інтернету, а також Wi-Fi. Відзначається, що церкви традиційно розміщувалися в найвищих точках місцевості, тому їх шпилі ідеально підходять для роздачі інтернету. Комерційні угоди будуть укладатися на місцях між єпархіями і парафіями і операторами зв'язку. Крім того, шпилі щонайменше 120 британських церков вже використовуються для забезпечення зв'язку і доступу в інтернет – єпархії в Норвічі і Челмсфорді беруть участь в таких програмах 5 років. Згідно з даними британського регулятора Ofcom, 4G-мережі для клієнтів всіх чотирьох мобільних операторів країни в даний час доступні на 43% території Британії, а покриття для голосового зв'язку становить 70% території.
Політика оформление ленты  Посольство Польщі в Ізраїлі обмалювали свастиками Ворота посольства Польщі в Тель-Авіві обмалювали свастиками. Про це передає ВВС. Правоохоронці Ізраїлю зайнялися розслідуванням появи образливих знаків і написів «вбивці». Перед тим прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що євреї були серед винуватців Голокосту. Дану заяву різко засудили в Ізраїлі. Нагадаємо, Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому, зокрема, передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків. Крім того, закон передбачає покарання за публічні згадки про причетність поляків до Голокосту, за використання формулювання «польські табори смерті». Ізраїль готує відповідь на скандальний польський закон. Цей закон назвали неприйнятним і в США. Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, проте передав його в Конституційний суд.

5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
більше матеріалів




/-1,917976140976-/ /-pc-/
Top