counter
Архів Повернутись назад 19 Січня 2017
19 Січня
За кордоном оформление ленты  Новий різновид каліфорнійської молі назвали на честь Трампа На честь майбутнього президента США маленький метелик отримав ім'я Neopalpa donaldtrumpi. Канадський біолог і систематик Вазрік Назарі натрапив на раніше невідого метелика, вивчаючи колекції Музею ентомології Богарта. Про це сказано в журналі ZooKeys. До цього відкриття вважалося, що рід Neopalpa складається з одного виду, який мешкає у Каліфорнії. Але міль Трампа відрізняється від особин цього виду будовою статевих органів і оранжево-жовтими передніми крилами. «Новий вид названий на честь Дональда Дж. Трампа, який завтра складе присягу як 45-й президент США. Причина цього вибору полягає в необхідності залучити більш широку увагу громадськості до продовження захисту віддалених місць в Америці, які містять багато неописаних видів. Епітет обраний через схожість лусочок на голові молі і зачіски Дональда Трампа», - сказано в статті Вазріка Назарі.
За кордоном Вчені довели, що низькокалорійна дієта продовжує життя Вчені з американського університету Вісконсина в Медісоні представили нові докази того, що низькокалорійна дієта збільшує тривалість і якість життя макак-резусів і що вона повинна продовжити життя і людині, повідомляє РИА Новости. За останні роки було проведено всього два таких експерименти, один з яких проводили вчені з Національного центру вивчення приматів в штаті Вісконсин (WNPRC), а другий - їхні конкуренти з Національного інституту старіння в Дікерсоні (США). Обидва експерименти завершилися з прямо протилежними результатами. Виявилося, що основною відмінністю в методиці ведення експериментів було те, що вчені починали позбавляти мавп їжі в різному віці - приматологи з Інституту старіння робили це з ранніх років, а їхні колеги з університету Вісконсина - тільки у дорослому житті, коли мавпи досягали 8 років. У середньому вони жили на 2-4 роки довше, ніж мавпи з контрольної групи, а деякі особини доживали до 35-40 років, що майже в 1,5 разу більше, ніж типові терміни життя макак-резусів у неволі. Одній із найстарших мавп нещодавно виповнилося 43 роки, що є рекордом за тривалістю життя для приматів цього виду.
За кордоном ЗМІ: Вбивця 39 людей у Стамбулі вибрав мету випадково Нічний клуб у Стамбулі, де в ніч на Новий рік терорист убив 39 осіб, був обраний випадково. Затриманий за підозрою в скоєнні терористичного акту громадянин Узбекистану Абдулкадир Машаріпов заявив, що спочатку він планував здійснити теракт на багатолюдній стамбульській площі Таксім. «Я прийшов на площу Таксім, проте заходи безпеки були занадто високими, і провести напад там було неможливо. Я отримав інструкції шукати нове місце. Нічний клуб Reina здався мені відповідним для цього, там не було посиленої охорони», - заявив Машаріпов у своїх свідченнях, передає  Русская служба ВВС, посилаючись на газету Hurriyet. Під час допиту підозрюваний повідомив, що отримував вказівки з сирійського міста Ракка, яке вважається головним оплотом терористичної організації «Ісламська держава».
Політика Савченко звинуватила Пашинського в корупції в «Укроборонпромі» Савченко звинуватила Пашинського в корупції в «Укроборонпромі». Про це вона заявила в кулуарах Верховної Ради України 19 січня, передає кореспондент АСН.  «Комітет (з питань нацбезпеки та оборони. - АСН) не мав права приймати таке рішення (щодо виключення нардепа зі складу комітету. - АСН). Регламентний комітет не приймав такого рішення. Тому це не є в законодавчому полі. Це бажання і "хотєлки" Пашинського. Дуже вигідно було б, щоб у комітеті збиралися «по шайках», - заявила вона.  Савченко впевнена, що Пашинському потрібен контроль у Комітеті нацбезпеки та оборони для корупції. Оскільки нещодавно він ще був у наглядовій раді «Укроборонпрому», там само працює його син.  «Що ще потрібно для корупції? Тому будемо боротися з корупцією! Пашинському заважає будь-яка людина в комітеті, яка не лобіює його корупційні інтереси, знаходить документи, які підтверджують корупцію», - вважає вона. 
Суспільство оформление ленты  У Раді проходить виставка в пам'ять загиблих на Донбасі воїнів. Депутати не заходять У парламенті 19 січня відбувається виставка-проект "Блокпост пам'яті", передає кореспондент АСН. Один з організаторів проекту - Вадим Маштабей - колишній військовий, воював "миротворцем" на Донбасі, в Слов'янську, Дзержинську. "Ми півроку намагалися провести в Раді цю виставку речей загиблих воїнів АТО... За два дні виставку відвідало не більше 15 депутатів, на жаль. На особливу увагу депутатів наша виставка не розраховує ... Ми почали наш проект в школах, ліцеях... Там діток наш проект дуже цікавив. Ми проїхали Вінницьку, Дніпропетровську, Волинську, Хмельницьку та інші області України", - зізнається воїн. З його слів, переважно на виставці представлені особисті речі, які "передали батьки воїнів. Кожна річ, це пам'ять про загиблих воїнів, частинка загиблих в АТО", - розповів він.   
Політика Ляшко: «Що таке політика? Політика - це тонше, ніж комар пісяє!» «Що таке політика? Політика - це тонше, ніж комар пісяє!» - у кулуарах Верховної Ради України 19 січня заявив голова фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Коли йдеться про полонених, про заручників, про міждержавні стосунки, то це ще тонше, ніж комар пісяє!» - емоційно пояснював Ляшко.  Голова «Радикальної партії» вважає, що «усіляким там ведмедям у посудній лавці, російським ведмедям, нема чого робити там! «І треба забрати депутатські мандати у всіх наших депутатів, які літають у Москву!» - закликав він.  Ляшко наголосив, що в першу чергу треба «переполовинити весь комітет з питань нацбезпеки та оборони». «І це стосується не лише Наді Савченко (вчора комітет на чолі з Сергієм Пашинським прийняв рішення щодо її виключення. - АСН), а в першу чергу Сергія Льовочкіна, який разом із Юрієм Бойком їздить постійно до Москви! Де гарантії, що після засідання комітету він не іде до Москви?» - припустив нардеп. 
Політика У 2016 році на Рівненщині порушено 500 кримінальних справ за видобуток бурштину У Рівненській області за фактом незаконного видобутку бурштину в 2016 році було відкрито понад 500 кримінальних проваджень, 35 особам вже винесено обвинувальні вироки. Про це під час спільної наради з керівниками силових та контролюючих відомств Рівненщини 18 січня поінформував заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан. За його словами, за рік в області було вилучено 1,5 тонни бурштину, понад 200 знарядь для видобутку каменю та 90 одиниць транспорту. Водночас заступник прокурора Рівненщини вважає, що результати боротьби з незаконним видобутком бурштину були б кращими, якби органи місцевого самоврядування сприяли викриттю порушників, а не займали нейтральну позицію. Претензії у прокуратури, за словами Пацкана, є і до правоохоронних органів регіону, зокрема що стосується викриття організованих злочинних угруповань, в тому числі з корупційними зв'язками.
Суспільство У Криму російські військові зловживають алкоголем і влаштовують бійки з місцевими жителями На Донбасі російські військові вишукують серед населення рідних українських військових, а в Криму окупаційні війська РФ зловживають спиртним і влаштовують сутички з місцевими жителями. Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України. «На захоплених територіях Донбасу був посилений контррозвідувальний режим, який супроводжується масовими затриманнями людей, а також пошуком з боку так званого «МДБ ДНР» серед місцевих жителів осіб, які мають родинні зв'язки з представниками командного складу Збройних Сил України», - сказано в повідомленні ГУР в Facebook. За інформацією розвідки, керівництво ГРУ Генштабу ЗС РФ використовує як прикриття для відряджених на Донбас кадрових російських військовослужбовців структури т.зв. «Всевеликого війська Донського». Це дозволяє приховувати приналежність російських військових інструкторів і радників у складі формувань «ДНР/ЛНР» до Збройних Сил Росії та видавати їх за «добровольців». У Криму тривають випадки порушення військової дисципліни російськими військовими, зловживання спиртними напоями і зіткнення з місцевими жителями.
За кордоном В Іспанії за запитом ФБР затримали російського хакера В Іспанії працівники поліції за запитом ФБР затримали громадянина Росії Станіслава Лисова, який підозрюється в причетності до хакерських атак. Про це заявила сайту пропагандистського телеканалу RT дружина росіянина Дарина Лисова. За її даними, в Іспанії сім'я була у відпустці. «Нас затримали в аеропорту Барселони, коли ми приїхали віддати взятий в оренду автомобіль, перед тим як полетіти в Ліон. Коли ми вийшли з авто, підійшли двоє поліцейських, показали посвідчення і повідомили, що затримують чоловіка, почали перевіряти телефон, ноутбук і планшет», - сказала Лисова. У поліції Іспанії повідомили, що затримання проводилося за запитом ФБР і Інтерполу. Лисова розповіла, що звинувачень її чоловікові не висунули, зараз він перебуває у в'язниці Brians в каталонському Марторелі.
Політика Рада проголосує про виключення Савченко з комітету нацбезпеки Рада сьогодні проголосує про виключення Савченко. Надалі Генпрокурор може запропонувати позбавити її мандата.  Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 січня заявив член Комітету з питань нацбезпеки та оборони Іван Вінник, передає кореспондент АСН.  «Постанова про виключення Савченко зі складу комітету - абсолютно законна та може бути розглянута... Я думаю, що ми сьогодні розглянемо це питання та проголосуємо».  Він нагадав, що вчора на засіданні комітету повідомив про «сукупність фактів кримінального правопорушення на шкоду інтересам та територіальній цілісності України, які, безумовно, можуть бути предметом для слідства... Але таке слідство та підозра можуть будуть оголошені лише у разі позбавлення депутатської недоторканості... На мій погляд, у випадку із Савченко є факти державної зради. Тепер органи досудового слідства мають почати досудове розслідування... А надалі Генпрокурор буде мати право вносити на свій розсуд подань у Верховну Раду», - не виключає він. 
За кордоном оформление ленты  В Італії удар лавини зрушив готель на 10 метрів, десятки загиблих Стали відомі подробиці сходження лавини на готель Rigopiano di Farindola в Італії. Інцидент стався в регіоні Абруццо в середу ввечері. Рятувальники змогли дістатися до місця лиха тільки до 4 ранку четверга. Для цього був використаний вертоліт, після чого рятувальники частину шляху пересувалися на лижах. «Багато загиблих», - цитують італійські ЗМІ представника рятувальної служби Антоніо Крочетта. В результаті сходу лавини покрівля готелю частково зруйнувалася. Серед постояльців готелю було двоє дітей, а також десять членів персоналу, передає Daily Express. В результаті потужного удару лавина зрушила будівлю на 10 метрів. У районі лиха висота снігу подекуди перевищує два метри. Нагадаємо, в результаті сходу лавини на готель в Італії загинуло 30 осіб.
Політика Рада підтримала допуск іноземних військ в Україну цього року для участі в навчаннях Pада схвалила рішення президента щодо допуску збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях.  За Закон України «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях» на ранковому засіданні 19 січня проголосували народних 236 депутатів, передає кореспондент АСН.  Голова профільного комітету з питань нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський повідомив, що закон розроблений Міністерством оборони України з метою врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань. Фінансові витрати, пов’язані з підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань, передбачається здійснити у межах виділених на 2017 рік Міністерству оборони України асигнувань за бюджетною програмою 2101020 «Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ». Для забезпечення проведення цих навчань планується використати 34 888,3 тис. гривень.    
За кордоном У РФ дозволили не виконувати рішення ЄСПЛ у справі ЮКОСа Російська Федерація в черговий раз продемонструвала зневажливе ставлення до норм і традицій міжнародного права. Конституційний суд Росії ухвалив постанову, що рішення ЄСПЛ (Європейський суд з прав людини. - Ред.) за скаргою екс-акціонерів ЮКОСа порушує положення російської Конституції. Про це передає видання Європейська правда. Суд дійшов висновку, що постанова ЄСПЛ про виплату колишнім акціонерам компанії ЮКОС компенсації в розмірі 1,8 млрд євро не підлягає виконанню. «ЄСПЛ дійшов висновку про неправильне стягнення з ЮКОСа штрафів і сум компенсацій, так як мало місце застосування зворотної сили закону - ст. 113 Податкового кодексу Росії про трирічний термін давності притягнення до відповідальності, в тлумаченні, що дане Конституційним судом в постанові від 14 липня 2005 року», - сказано в повідомленні. Виходячи з цього, російський Конституційний суд визнав неможливим виконання постанови ЄСПЛ. «Але Росія на основі доброї волі може зробити певні виплати екс-акціонерам компанії ЮКОС, які постраждали від неправомірних дій її менеджменту, за рахунок виявленого майна компанії», - сказано в рішенні суду.
Суспільство оформление ленты  У Генпрокуратурі розповіли подробиці затримання прокурора-наркоторговця У Генеральній прокуратурі України повідомили деталі затримання прокурора Запорізької місцевої прокуратури №1, який підозрюється в неодноразовому схилянні особи до вживання наркотиків і психотропних речовин, а також у їх збуті. «Затриманий організував у місці свого постійного проживання «притон» для постійного вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, а саме особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс», психотропної речовини «метамфетамін». Зазначені наркотики прокурорський працівник вживав і систематично схиляв інших осіб до їх вживання», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ГПУ. У ГПУ повідомили, що в рамках слідчих дій проведені обшуки за місцем проживання і роботи працівника прокуратури, а також у працівника обласної прокуратури, який контактував із затриманим і причетний до скоєння кримінального злочину. В ході обшуку правоохоронці вилучили речовини, схожі на наркотичні засоби і прилади для їх вживання. Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 307 КК України (схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно та збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені повторно). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років. Нагадаємо, що напередодні генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання прокурорів, які займалися продажем наркотичних речовин.  
Події оформление ленты  Затриманий під Маріуполем росіянин розповів про службу в «ДНР» Громадянин РФ, якого напередодні затримали на Маріупольському напрямі, розповів про службу в «армії» так званої «ДНР». За його словами, він приїхав у Донецьк в 2013 році, працював вантажником. У листопаді 2015 року, коли катастрофічно стало не вистачати грошей, влаштувався в «армію» терористів «ДНР». «Проводиться агітація в газета, тролейбусах, у маршрутках. Звучать оголошення, що потрібні військовослужбовці на контрактній основі», - розповів він. За словами 28-річного росіянина, він «служив» у центрі бойового управління на пункті управління розвідки: «Приймав доповіді про обстріл, перевіряв, телефонував на позиції і доповідав». Нагадаємо, що в Донецькій області в середу, 18 січня, військовослужбовці Збройних Сил України затримали громадянина РФ - бойовика терористичного угруповання «ДНР».
Події оформление ленты  Після землетрусу Італія тоне в снігу. Фермери вирізують худобу На територіях центральної Італії, які 18 січня постраждали від землетрусів, через руйнування фермерських приміщень, від холоду гинуть тварини, повідомляє видання La Repubblica. Тварини, які опинилися на вулиці у кучугурах сныгу, хворіють або просто замерзають, пише видання. Більш того, через значні снігопади у багатьох фермерських приміщеннях, де перебували тварини, під вагою снігу обвалився дах. Багато тварин загинули. Як зазначає видання, селекціонери італійських провінцій Марке, Умбрія і Лаціо просять владу надати в повному обсязі захисні споруди для тварин, інакше всіх їх доведеться вирізати. Зараз, за ​​даними видання, фермери забезпечені такими спорудами лише на 15%. Всього в цих італійських провінціях було зосереджено близько 3 тисяч ферм, з більш ніж 100 тисячами голів великої рогатої худоби.
Суспільство В Україні на 10 вільних робочих місць претендує 108 осіб – Держстат На кінець 2016 року в Україні було офіційно зареєстровано 390.8 тисяч безробітних, повідомляє Державна служба статистики. У січні 2016 року кількість зареєстрованих безробітних складала 508,6 тисяч осіб. У цей же період потреба роботодавців у працівниках на заміщення вільних робочих місць (вакансій) складала 31.3 тисячі. Тобто на 10 вільних робочих місць претендувало 162 особи. За рік кількість офіційних безробітних скоротилася на 117,8 тисяч. Також і збільшилася потреба у працівниках – кількість оголошених вакансій у грудні 2016 року склала 36 тисяч. Тобто на 10 вільних робочих місць претендувало 108 осіб, повідомляє Держстат. Станом на грудень 2016 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних чоловіків і жінок майже зрівнялася, жінок – 196.6 тисяч осіб, чоловіків – 194.2 тисячі. В той час як на початку 2016 року безробітних жінок було на 50 тисяч більше. Дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.
Політика План повернення Криму та Донбасу слід обговорювати у закритому режимі План повернення Криму та Донбасу слід обговорювати у закритому режимі. Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 січня заявила голова Комітету у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко, передає кореспондент АСН.  «Я б радила провести в закритому режимі засідання на чолі з президентом, секретарем РНБО, урядом і парламентом, щоб виробити стратегію. Просто треба хоча б на день закритися і відкрито поговорити, послухати аргументи «Самопомочі», Радикальної партії, «Народного фронту», експертів, вивчити міжнародний досвід... Закликаю політиків, враховуючи, що у нас 2017 рік, пам'ятати уроки 1917 року, сідати за стіл переговорів, чесно говорити про стратегію, що ми робимо з Донбасом і з Кримом», - заявила вона. Гопко закликала «чесно говорити з українським суспільством про те, що війна на Донбасі може затягнутися. Зараз дуже важливо не йти на компроміси, які потім будуть мати дуже плачевні наслідки».  Слід зазначити, що фракція «Самопоміч» заявила про неприпустимість реінтеграції Донбасу на тих умовах, які пропонує Уряд. Так, у середу, 18 січня,  віце-спікер Оксана Сироїд заявила про те, що «поки не буде покараний кожен, хто підтримував російську агресію, не може йтися про реінтеграцію Донбасу». 
Суспільство Червоний Хрест планує мобілізувати понад $60 млн для України в 2017 році У 2017 році Міжнародний Комітет Червоного Хреста планує мобілізувати більше 60 млн доларів на гуманітарну допомогу Україні, повідомила прес-служба українського Президента за підсумками переговорів Петра Порошенка з президентом МКЧХ Петером Маурером. За словами Маурера, гуманітарна операція МКЧХ в Україні стане однією з наймасштабніших операцій Комітету в світі. Порошенко також звернувся до співрозмовника з проханням сприяти у звільненні українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях на Донбасі, в Криму, а також на території Росії. Він також закликав Червоний Хрест активніше захищати права українців в окупованому Криму. Крім того, під час зустрічі була досягнута домовленість домовилися про візит президента МКЧХ в Україну найближчим часом.
Події На Закарпатті 10-річний хлопчик ударив ножем іншу дитину В Іршавському районі Закарпатської області в середу, 18 січня, під час суперечки 10-річна дитина вдарила ножем 11-річного хлопчика. Потерпілий перебуває в хірургічному відділенні районної лікарні. Дитину медики забрали з с. Собатин з колото-різаними тілесними ушкодженнями в ділянці ребер, інформує прес-служба поліції Закарпатської області. Слідчо-оперативна група встановила, що в ході суперечки між потерпілим і 10-річним жителем с. Собатин останній дістав ніж і завдав удару в грудну клітку свого опонента. Нападника розшукав дільничний інспектор в лісі в гірській місцевості, де неповнолітній ховався від поліції. З місця інциденту було вилучено нiж довжиною 23 см і направлено на експертизу. Розпочато кримінальну справу за ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження).
Суспільство У Львові облаштують п'ять майданчиків для брикетування сміття Депутати Львівської міської ради на засіданні 19 січня затвердили план екстрених заходів з недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації через проблеми з вивезенням міських відходів, повідомили в прес-службі міськради. Зокрема, прийнято рішення облаштувати п'ять тимчасових майданчиків для перевантаження і брикетування сміття в кожному районі Львова. «Такі майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять зменшити напругу. Внаслідок брикетування, обсяг сміття зменшується в шість разів, а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними», - пояснив мер Львова Андрій Садовий. Він додав, що брикетоване сміття готові приймати деякі полігони побутових відходів. При цьому він не уточнив, де ці полігони розташовані. «Ми категорично не допустимо ніяких накопичень сміття у Львові. Його треба вивозити, але коли воно брикетоване, можна його вантажити в потяги, можна транспортувати різними способами. Тоді вирішуються питання і обсягу сміття, і самої безпеки під час його транспортування», - зазначив Садовий.
Політика Рідна фракція стала на захист Надії Савченко Фракція «Батьківщина», з якої була виключена Савченко, не підтримає пропозицію виключити депутата з Комітету національної безпеки і оборони України. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив депутат Ігор Луценко, пише Газета.ua. «Ми не бачимо підстав голосувати за це», - заявив політик. За його словами, в діях Надії Савченко немає складу злочину. «Я не думаю, що скандал, який зараз роздмухують навколо Савченко, об'єктивний. Вона - звичайний народний депутат. Повинна працювати в комітеті - це її обов'язок... У радикальному засудженні речей, які говорить Савченко, немає складу державної зради. Якби був склад злочину, то давно було б кримінальне провадження», - заявив Луценко. Він додав, що було б чесно виключати з комітетів усіх тих, хто робив відповідні заяви щодо Донбасу і Криму.
Суспільство Нацрада призначила перевірку СТБ через російську «Битву екстрасенсів» Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ініціювала позапланову перевірку телеканалу СТБ через трансляцію російської передачі «Битва екстрасенсів», в якій брали участь російські військові, повідомляє Укрінформ. «Був зафіксований вихід передачі «Битва екстрасенсів». Було багато резонансу, різні думки, різні пояснення. Будемо розбиратися. Тому, як і повідомляли, ми призначаємо позапланову перевірку», - заявив голова Нацради Юрій Артеменко. Артеменко наголосив, що про результати перевірки буде відомо не раніше ніж через місяць. Заступник голови правління СТБ Анатолій Максимчук відмовився коментувати ситуацію. Нагадаємо, що телеканал СТБ 15 січня показав епізод передачі «Битва екстрасенсів», в якому брали участь російські військові, які воювали на Донбасі. Один із них сказав, що «служив» в Україні.
Суспільство оформление ленты  Чим годують Раду в новому році: креветки і сьомга - для гурманів, буряк і гарбуз - для "аскетів". Після новорічних свят народних депутатів у буфеті Верховної Ради України продовжують балувати делікатесами. Так, 19 січня, на Водохреще в буфеті парламенту асортимент страв широкий, починаючи від креветок, червоної риби в свіжому і вареному вигляді, закінчуючи всілякими м'ясними стравами та солодощами. «Вилка цін» теж досить широка. Так, салат "Цезар" - з креветками коштує 115,12 грн; салат "Салмон" - найдорожча страва - зі свіжої сьомги і листя салату - 128,80 грн. Для "аскетів" - салат із буряка - за 9,42. Серед других страв у меню - "сьомга варена, маслини, лимон" - 97,27 грн за 100 г або "палтус обсмажений у білках" - 59,24 грн за 100 г. З м'ясних страв: "котлета куряча" - 17,97 грн за 100 г; "ніжка качина, тушкована з яблуками" - 72,31 грн за 150 г; "крученики по-слов'янськи" - 63,55 грн; язик варений - 33,95 за 100 г. Для аскетів або дієтиків на друге - каша "гарбузова з лимоном" за 10,08 грн або омлет із сиром за 11,24 грн. На солодке - "панна-котта з персиками" 19,32 грн або желе "фруктове з апельсинами" - 13,12 грн.
Суспільство Суддя у справі розстрілу Майдану: «Вбиті люди не становили загрози для правоохоронців» Головуючий у справі п’яти екс-беркутівців, підозрюваних у розстрілі учасників Майдану, суддя Сергій Дячук звернув увагу їхніх захисників, що було розстріляно потерпілих, які не становили жодної загрози для правоохоронців. Таке зауваження він зробив під час судового засідання після виступу адвокатів екс-беркутівців та самих обвинувачуваних, що нібито правоохоронці стріляли, оскільки учасники акцій протесту наступали на них, передає кореспондент АСН. Дячук показав фото із матеріалів справи, на якому декілька потерпілих ховаються за деревом від пострілів, деякі з них уже мертві. «Тут не йдеться про наступ і навіть не про рух у бік правоохоронців», - сказав суддя. Також він закликав учасників процесу, якщо у них є докази щодо того, що хтось із потерпілих становив небезпеку для правоохоронців, зокрема і тих, хто нині у залі суду, надавати такі докази суду. Разом з тим адвокати екс-беркутівців продовжують акцентувати на тому, що у обвинувачення немає доказів, що будь-хто з п’яти підсудних безпосередньо завдав вогнепальних поранень потерпілим майданівцям. Водночас адвокат Олександр Горошинський не виключив, що обвинувачені можуть дати покази щодо того, хто з їхніх колег-беркутівців міг стріляти. Однак ці покази прозвучать на відповідному етапі судового слідства - допиті обвинувачених. «Безумовно, якщо хтось із обвинувачуваних вкаже на якісь конкретні прізвища, то суд надасть цьому оцінку. І якщо це будуть викривальні покази, то стосовно названої особи суд може використати ці покази. Але ми аналізуватимемо покази наших підзахисних, коли вони їх нададуть», - сказав Горошинський.
За кордоном «Український сніданок» в Давосі: Відмова від підтримки України покаже слабкість США Для України можливі негативні наслідки від спроби американського президента Дональда Трампа нормалізувати відносини з РФ будуть обмежені усталеними принципами демократії і проукраїнським лобі в США. Про це повідомили учасники «Українського сніданку», який був організований Фондом Пінчука в Давосі, передає Інтерфакс-Україна. «Принесення України в жертву не зробить Сполучені Штати великою країною (передвиборче гасло Трампа «Зробимо Америку знову великою». - Ред). Це буде розглядатися як слабкість США... Ми знаємо, що Володимир Путін розуміє лише мову сили», - сказав один із європейських політиків, який займав високу посаду в НАТО. За його словами, в 1994 році Сполучені Штати з іншими державами гарантували Україні її суверенітет, територіальну цілісність і безпеку в обмін на відмову від ядерної зброї, але гарантії не були реалізовані. Учасники обговорення визнали, що заяви Дональда Трампа про президента РФ і роль Росії у подіях в Україні, необхідність зміни НАТО, слабкість Євросоюзу і політичні процеси в Європі, зокрема позиції кандидатів у президенти Франції, викликають деякі побоювання. Інший європейський політик зазначив, що, незважаючи на такі побоювання, є позиція ФРН, Британії, Польщі та інших країн Східної Європи. «У таких умовах Європа і НАТО мають бути сильними, Україну треба підтримувати в її праві визначати своє майбутнє, є червоні лінії, за які не можна переходити», - заявив він. Високопоставлений в минулому представник силового блоку Америки додав, що кандидати на ключові пости в новій адміністрації США, зокрема державного секретаря, голови міноборони, займають чітку і жорстку позицію щодо РФ. «Дональд Трамп оточив себе людьми незалежними, з чіткими позиціями, яких не можна залякати: вони говорять те, що вони думають», - говорить експерт.
Події На Харківщині виявили привласнення 18 млн грн з держбюджету У Харківській області правоохоронці викрили чотирьох членів злочинного угруповання, яких підозрюють у розкраданні 18 млн грн з державного та обласного бюджетів, виділених на закупівлю обладнання і виконання робіт з реконструкції очисних споруд каналізації в регіоні. Про це інформує прес-служба генпрокуратура України. Всім членам угруповання було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст.191 ч.5 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). До них застосували запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в розмірі від 206 до 400 тисяч гривень. Для забезпечення відшкодування збитків, завданих Україні, слідчим суддею було накладено арешт на майно підозрюваних, а саме: два будинки в Харкові і Харківській області, три квартири в Харкові, а також нежитлові приміщення в Харкові і три автомобілі.
За кордоном Янукович зібрав документи проти Парубія і Турчинова Екс-президент України Віктор Янукович планує передати докази причетності секретаря РНБО Олександра Турчинова і голови парламенту Андрія Парубія до розстрілу активістів Євромайдану українським правоохоронцям. Про це пишуть російські ЗМІ. За словами Януковича, до розстрілів причетні й інші представники української влади. Віктор Янукович розповів, що у нього є достатня кількість доказів, які підтверджують їхню провину у вбивствах Небесної сотні і правоохоронців на Майдані. «Крім цього, після мого відеодопиту 28 листопада 2016 року до мене звернулися громадяни України, які надали додаткову інформацію, що підтверджує провину зазначених осіб», - каже Янукович. Він додав, що збирається передати доказову базу українським правоохоронним органам. Однак ключові свідки у справі турбуються про свою безпеку і не готові давати свідчення слідству. Янукович сказав, що зазначеними органами керують «безпосередні організатори вбивств на Майдані».
За кордоном Внаслідок обвалення торгового центру в Тегерані постраждало 75 осіб За останніми даними, в результаті обвалення 17-поверхової будівлі в Тегерані, постраждало 75 осіб. про це передає іранське телебачення. Постраждалі, зокрема 45 пожежників, були доставлені в лікарні. Нагадаємо, жертвами обвалення в торговому центрі «Пласко» стали 30 пожежників. Раніше повідомлялося, що під уламками можуть перебувати до 100 осіб. Торговий центр був побудований 1962 році і названий на честь компанії з виробництва пластмаси. Президент Ірану Хасан Роухані сьогодні, 19 січня, розпорядився провести розслідування за фактом обвалення будівлі, передає агентство Tasnim. Президент також висловив співчуття з приводу того, що сталося, і наказав вжити всіх необхідних заходів, щоб допомогти постраждалим. За інформацією агентства, Роухані передав вказівки голові МВС Ірану Абдолрезу Рахмані Фазлі ​​про проведення розслідування щодо причини події і підготовки звіту в найкоротші терміни.
За кордоном Генсек НАТО заявив про зростання кібератак на системи Альянсу Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про різке збільшення кількості кібератак на комп'ютерні системи Альянсу, повідомляє The Washington Post. За його словами, кількість хакерських атак збільшилася на 60% в 2016 році - до більш ніж 500 атак на місяць. Багато з цих кібератак спонсоруються державою, сказав він. При цьому генсек НАТО відмовився назвати Росію відповідальною за напади, заявивши лише, що НАТО зафіксувало одну і ту ж схему при атаці на структури багатьох союзників. Столтенберг підкреслив, що НАТО уважно стежить за потенційними загрозами проти своїх країн-членів. «Ми бачили звіт декількох національних агентств - вони стурбовані потенціалом кібератак і втручань в національний виборчий процес. Це підриває демократію, одну з основних цінностей, які захищає НАТО», - заявив він.
Суспільство оформление ленты  Суд у Києві заарештував добровольця АТО, якого в Росії звинуватили у вбивстві Солом'янський суд Києва 17 січня заарештував на 40 діб грузинського добровольця Гію Церцвадзе, який брав участь у грузинсько-російській війні і бойових діях на сході України, повідомила його адвокат Ксенія Проконова. «Затримали за звинуваченням у вбивстві, яке було висунуто Російською Федерацією. Є картка Інтерполу з міжнародного розшуку. Росія запитує його екстрадицію до себе», - сказала вона. За словами Проконової, грузинський доброволець воює на боці України. А його запит з боку РФ є частиною політичного переслідування, оскільки «на сьогоднішній момент в Росії здійснюються пошуки і чистка» всіх, хто мав відношення до грузинсько-російської війні 2008 року. «Більш того, Гія не перебував на території Росії в той момент, який йому інкримінують», - заявила адвокат. Добровольця затримали 15 січня в аеропорту «Київ», оскільки він перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії.
Суспільство Нацрада оштрафувала радіостанцію за пропагандистську пісню зі словами «русские идут, ховайтесь» Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 січня прийняла рішення стягнути з телерадіокомпанії «МіКомп» з Кам'янського (колишній Дніпродзержинськ) штраф у розмірі 44 тис. грн за те, що в її ефірі прозвучала пісня російського репера Мота «День і ніч», пише УНІАН. «За результатами позапланової перевірки ТОВ «Телерадіокомпанія «МіКомп» (м. Кам'янське Дніпропетровської області)... є пропозиція визнати порушення. Керуючись статтею 72 Закону України, стягнути штраф 25% (від ліцензійного збору. - Ред.), це 44 тис. грн», - сказав голова регулятора Юрій Артеменко. У тексті пісні «День і ніч» є такі слова: «Росіяни йдуть, так що все, ховайтесь». Крім того, репер, справжнє ім'я якого Матвій Мельников, співає про те, як він піднімає «біло-синьо-червоний прапор».
Політика Львів на межі екологічної катастрофи через бездіяльність Садового Львів на межі екологічної катастрофи через бездіяльність Садового. Про це в кулуарах Верховної Ради України 19 січня заявив секретар Комітету з питань боротьби з корупцією Дмитро Добродомов, передає кореспондент АСН.  «Проблема вже давно виникла у Львові (з утилізацією сміття. - АСН). Перше. Десять років на чолі з Садовим міська влада не вирішувала цієї проблеми. Зараз йому ставлять палки у колеса, зокрема політичні. Зараз все ж таки погодили, що необхідні переробні лінії, які мали б бути давно. Але проблема номер один: чому про це так багато років говорять, зокрема про відкриті та чесні конкурси, але влада нічого не робить?» - заявив він.  Але наразі у Львові всі міські депутати, зокрема опозиційні, виступають за те, щоб максимально ефективно та швидко вирішити цю нагальну проблему.  «Бо до мене телефонують люди із одного зі спальних районів Львова. Я можу сказати, що місто справді на межі екологічної катастрофи! І це в одному із туристичних міст України», - зазначив депутат.  Раніше ми повідомляли, що Львівське сміття в брикетах можуть відправити до Польщі.
Політика Порошенко нагадав прем'єру Нідерландів про ратифікацію Угоди Україна - ЄС Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Давосі акцентував увагу на необхідності швидкої ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє прес-служба глави Української держави. «Глава держави підкреслив, що рішення грудневого засідання Європейської Ради відкривають перспективи для завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», - йдеться в повідомленні. Під час зустрічі, як повідомляє прес-служба, Рютте підтримав продовження санкцій тиску на Росію до повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом, а також якнайшвидшого введення ЄС безвізового режиму для громадян України.
Події У Києві затримано громадянина Узбекистану, який розшукується Інтерполом Сьогодні, 19 січня, Солом'янський райсуд Києва застосував екстрадиційний арешт щодо 33-річного громадянина Узбекистану, який перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в незаконному привласненні великої суми грошей. Цю інформацію опублікував прес-центр прокуратури столиці. Громадянин Узбекистану був затриманий працівниками Окремого контрольно-пропускного пункту Київ Держприкордонслужби України. В ході перевірки при ньому був знайдений паспорт Домініканської Республіки. За інформацією Інтерполу, затриманому інкримінують привласнення грошових коштів у розмірі понад 91 млн дол. США, приховування іноземної валюти на суму майже 200 млн дол. і 271 тис. 602 євро, легалізацію доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності на суму 77,4 млн швейцарських франків і 200 тис. латвійських латів, а також службове підроблення. Очікується запит від компетентних органів Узбекистану про видачу злочинця для притягнення його до кримінальної відповідальності.
Суспільство Колишнього президента СРСР Михайла Горбачова викликали в литовський суд Колишньому президенту СРСР Михайлу Горбачову вручили повістку в литовський окружний суд Вільнюса у справі про трагедію 13 січня 1991 року, коли в столиці Литви в результаті зіткнень із військовими загинули 14 осіб. Про це передає суддя Айнора Корнелія Мацявічене, повідомляє BNS. За словами Мацявічене, Михайлу Горбачову було вручено повістку на засідання суду ще 28 грудня минулого року. «До суду повернулося повідомлення про вручення судової повістки. На повідомленні, яке було адресовано суду, стоїть підпис Горбачова», - заявила вона. Повідомляється, що на судовому засіданні Михайло Горбачов може дати свідчення в форматі відеоконференції. У жовтні 2016 року окружний суд Вільнюса задовольнив прохання сина одного із загиблих в тих подіях про розслідування ролі Горбачова.
Суспільство ВМС спростували інформацію про потрапляння українського флоту в Одесі в «льодовий полон» Нагромадження битого льоду в Практичній гавані в Одесі не становить жодної загрози для виходу в море катерів і кораблів Військово-морських сил ЗСУ. Прес-центр командування ВМС ЗСУ в Facebook спростовує інформацію, яка раніше з'явилася в ЗМІ, про нібито неможливість виконання завдань за призначенням катерами і кораблями ВМС Збройних Сил через льодовий покрив морської ділянки в Практичній гавані. «Прес-центр командування заявляє, що це твердження не відповідає дійсності. У зазначеній частині моря спостерігається нагромадження битого льоду, що може створити враження нібито цілісного покриву. Але насправді це - до розчарування «знавців питань навігації» - лише льодова каша, тобто сукупність битого льоду, який не становить жодної загрози для виходу в море кораблів», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Київська влада запропонувала посилити відповідальність за п'яне водіння Депутати Київської міської ради погодили звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо посилення відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння, повідомили в прес-службі міськради. Зокрема, депутати комісії Київради з питань дотримання законності запропонували ввести кримінальну відповідальність за повторне порушення. «На жаль, в наш час водії... досить часто керують транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння... Незважаючи на збільшення штрафів, за останні шість років кількість ДТП за участю нетверезих водіїв зросла втричі, з 327 епізодів у 2010 році до 1063 в минулому, 2016-му», - заявив депутат Київради Олександр Пабат. Проект рішення має ще розглянути постійна комісія Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.
Політика Тимошенко програла Гройсману в суді Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко програла свій позов про захист честі, гідності та ділової репутації до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це АСН повідомив адвокат юридичної фірми GENTLS Олег Громовий. «Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про відхилення позову Тимошенко до Гройсмана. Повного тексту рішення ще немає, але ми можемо припускати, що швидше за все висловлювання Гройсмана (про соціальну політику уряду Тимошенко. – Ред.) - це були оціночні судження, які не підлягають спростуванню відповідно до закону України «Про інформацію». Тимошенко оспорювала у суді висловлювання Гройсмана щодо несправедливості системи соціального забезпечення, яка була при Тимошенко», - сказав Громовий. Також він додав, що наразі судове рішення не набрало чинності й у переможеної сторони є час на подання апеляції, але чи буде вона це робити, адвокату невідомо.
Політика Активісти заявляють про критичний стан системи охорони здоров'я України Система охорони здоров’я України перебуває у катастрофічному стані, вкрай необхідним є призначення очільника Міністерства. Про це заявив відповідальний секретар ГО «Українська Асоціація Нейрохірургів», заступник керівника медслужби Євромайдану Андрій Гук під час прес-конференції «Ситуація критична. З одного боку, нам кажуть, що буде реформа, але вона відкладається, з іншого - ми, активісти медичної служби Євромайдану, надали офіційно свої пропозиції, базовані на кращих світових практиках, керівництву МОЗ», - сказав Гук.  У свою чергу, керівник медичної служби Майдану, представник ГО «Українська асоціація сприяння охороні здоров’я населення» Святослав Ханенко також наголосив, що охорона здоров ’я перебуває у критичному стані. «Єдиного міністра, якого досі не призначили, – це міністра охорони здоров’я. Вийшли усі терміни для цієї посади «виконуючого обов’язки… Комітет Верховної Ради ставив питання про призначення міністра МОЗ, проте цього не робиться. Наша вимога до Андрія Парубія щодо голосування постанови про призначення міністра охорони здоров’я. Вже більше місяця пройшов конкурс на посаду держсекретаря. Але призначення затягують», - підкреслив Ханенко.  Він додав, що зараз робота Міністерства практично паралізована, воно недієздатне, і для того, щоб процес реформ у системі запрацював, необхідні механізм реалізації завдань та реакція на виклики. Народний депутат, заступник голови комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України, президент Всеукраїнського Лікарського Товариства (ВУЛТ), заступник керівника медслужби Євромайдану Олег Мусій зазначив, що зараз ми переживаємо факт знищення постмайданівськими силами, які не мають реального відношення до Майдану, але є при владі. «Це відбувається через рішення та через діяльність, що відбувається сьогодні у МОЗ. Під красивими гаслами ми бачимо повне правове безмежжя – від призначення міністра МОЗ… За 9 місяців роботи уряду не знайшли у країні жодної людини, якої можна подати на затвердження легітимним чинним міністром (охорони здоров’я), який буде нести відповідальність за галузь. Адже за кожну галузь несе відповідальність тільки легітимна особа», - наголосив Мусій.     
За кордоном Суд ООН у Гаазі опублікував повний текст позову України проти РФ Міжнародний суд ООН опублікував повний текст позовних вимог України до Росії. З повним текстом можна ознайомитися на сайті суду ООН. Україна подала позов до Міжнародного суду ООН для того, щоб притягнути до відповідальності Російську Федерацію за вчинення актів тероризму і дискримінацію протягом її агресії проти України. У позові стверджується, що РФ порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням (НЗФ), які вчинили низку терористичних актів на українській території. Крім цього, в документі сказано, що Росія порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, беручи участь у кампанії дискримінації щодо неросійських громад, які проживають на території анексованого Криму.
За кордоном Українські військові провели інспекцію Південного військового округу РФ Українські військові фахівці спільно з представниками Данії та Канади з 16 по 19 січня проінспектували військові об'єкти і залізничні станції в Південному військовому окрузі РФ, повідомили в Міністерстві оборони Російської Федерації. У повідомленні наголошується, що українська інспекційна група не надала російській стороні виявлені факти та висновки за результатами перевірки. «На жаль, всупереч усталеній практиці реалізації документа, керівник української інспекційної групи після завершення інспекції категорично відмовився повідомити російській супроводжуючій групі свої висновки і підсумки проведеної роботи», - йдеться в повідомленні Міноборони РФ. У російському військовому відомстві заявили, що інспекторам була надана можливість побувати на військових полігонах Кадамовський і Кузьмінський, залізничних станціях навантаження і вивантаження Матвєєв курган і Хапри. Крім того, інспектори отримали необхідну інформацію від командування військових частин і формувань. Українська інспекційна група в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки провела інспекцію в районах міст Ростов-на-Дону, Азов, Таганрог, Новошахтинськ, Каменськ-Шахтинський і Новочеркаськ.
Економіка оформление ленты  У МВФ заявили, що між Україною і новим траншем є «кілька технічних деталей» Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що найближчими днями буде завершено узгодження останніх технічних питань про надання Україні чергового кредитного траншу. «У мене є всі підстави вважати, що кілька останніх технічних деталей, які повинні бути розглянуті в наступні кілька днів, приведуть до реального позитивного результату», - сказала вона під час спільного підходу до представників ЗМІ після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком. У свою чергу прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко заявив, що Лагард високо оцінила здійснені в Україні реформи. «Крістін Лагард високо оцінила реформи в Україні, здійснені під керівництвом Петра Порошенка», - заявив він у своєму мікроблозі в Twitter.    Крістін Лагард високо оцінила реформи в Україні, здійснені під керівництвом Петра Порошенка#davos2017 pic.twitter.com/yKjWm6ZwUo — Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 19 января 2017 г.  
Суспільство У 2016 році в Україні зросла кількість злочинів, зокрема - тяжких на 20%. Детальна статистика За 12 місяців минулого року в Україні було зареєстровано 592 604 кримінальних порушення, це на 27 422 більше, ніж у 2015 році. Такі дані вказані в річному звіті про рівень злочинності в країні за 2016 рік, оприлюдненому Генеральною прокуратурою України. Кількість особливо тяжких злочинів у 2016 році зменшилась у порівнянні з 2015-м на майже 2,5 тис. і склала 19 021. Натомість суттєво зросла кількість тяжких злочинів: з облікованих 177 855 у 2015 році до 213 521 - у 2016 році, що на 35 666 (або на 20%) більше. Переважна кількість злочинів вчинялася в містах та селищах міського типу - 461 798. Попередити на стадії готування замаху вдалося 2527 правопорушень. Збройних нападів стало менше Порівняно з позаминулим роком у 2016-му значно поменшало злочинів, вчинених з використанням вогнепальної зброї – 1526 у 2015 році проти 579 - у 2016-му. Також поменшало злочинів, вчинених з використанням холодної зброї: 849 - у 2015-му проти 328 - у 2016 році. Натомість значно зросла кількість правопорушень, вчинених стосовно іноземних громадян – з 1451 у 2015 році до 2273 - у 2016-му. Найпоширенішими у минулому році, так само як у 2015-му, були злочини проти власності – 405 549 правопорушень, зокрема з них - 312 тисяч це крадіжки, 46 019 – шахрайство та 27 119 - грабежі. Минулого року було скоєно 312 тисяч крадіжок Злочинів проти життя та здоров’я особи у 2016 році зафіксували 45 979, з них - умисних вбивств 5992, це на 2232 менше, ніж у 2015 році. Зокрема було вбито 68 дітей, у 14 випадках мати сама вбивала свою новонароджену дитину. 19 вбивств було вчинено з особливою жорстокістю, 126 – з корисливих мотивів, 13 – на замовлення. 97 вбивств здійснили рецидивісти, а в 133 випадках було зафіксовано факт доведення до самогубства. Разом з тим у 2016 році в Україні не було зафіксовано жодного вбивства з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості. "Недоторканні" медики За неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками або фармацевтами у 2016 році було порушено 642 кримінальні справи, з них лише двом особам було вручено повідомлення про підозру та жодної справи не передано до суду. За ненадання допомоги хворому медичним працівником порушено 46 кримінальних справ, однак жодній особі не вручено підозру та жодної справи не передано до суду.   Українці не люблять платити аліменти Також у 2016 році 349 кримінальних справ було порушено за фактом зґвалтувань та 272 справи за фактом розбещення неповнолітніх. Водночас фактів ухиляння від сплати аліментів у минулому році зафіксовано 2314, з них 848 справ передано досуду. Порушень, що стосуються  невиплати зарплати, стипендій чи пенсії у 2016 році зареєстрували 685. В Україні стали частіше підробляти гроші Серед злочинів у сфері господарської діяльності найбільше зафіксовано фактів виготовлення та використання підробних грошей та акцизних марок – 1316. Це значно більше ніж у минулому році – 816 у 2015 році. За ухиляння від сплати податків у минулому році порушено 1203 кримінальні справи та 964 справ – за заняття гральним бізнесом. Також зафіксовано 23 029 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, злочинів у сфері охорони державної таємниці, недоторканності держкордонів і забезпечення призову та мобілізації – 870. 925 справ було порушено у 2016 році за фактом виготовлення порнографії та 342 – за фактом створення та утримання борделів. Також у минулому році було зафіксовано 460 випадків організації наркопритонів та порушено 309 кримінальних справ за контрабанду наркотичних засобів, 176 з яких передано до суду. Щодо злочинів проти довкілля, то найбільше було зафіксовано фактів незаконної вирубки лісів – 2313. Це набагато більше ніж у 2015 році – 1488. З 2016-му було зафіксовано 93 факти посягань на територіальну цілісність України Також у 2016 році було порушено 1865 кримінальних справ через теракт, однак лише 20 з них було передано до суду. У 2016-му за фактом створення терористичної групи чи організації було порушено 391 кримінальну справу, в той час як у 2015-му році таких справ було 849. Разом з тим протягом 2016 року в Україні було зафіксовано 302 злочини проти основ національної безпеки. Серед них - 45 правопорушень, які були спрямовані на зміну чи повалення влади. Однак до суду направлено лише 7 справ за цим фактом. Також у 2016 році було зафіксовано 93 посягання на територіальну цілісність - до суду передано лише 33 справи. За фактом державної зради було порушено 126 кримінальних справ та зафіксовано два факти шпигунства. Дезертирів і "самоволок" серед військових стало менше Щодо злочинів, які порушують порядок несення військової служби найбільше кримінальних проваджень було зареєстровано за фактом самовільного залишення військової частини або місця служби. Хоча таких випадків все ж стало менше порівняно з позаминулим роком – 2345 - у 2016 році проти 3927 - у 2015-му. Значно менше у 2016 році зафіксовано і фактів дезертирства з 997 - у 2015 році, до 386 - у 2016-му. Водночас проти 177 військових у минулому році порушено кримінальні справи за фактом викрадення зброї.
За кордоном В Ірані жінку посадили до в'язниці за «неісламські» селфі зі спортзалу В Ірані жінку-бодібілдера посадили до в'язниці після розміщення в її Instagram «неісламських» фотографій, зроблених під час тренування в тренажерному залі, повідомляє The Daily Mail. Жінку звинуватили в порушенні суворих правил Ісламської Республіки Іран щодо жіночого оголення. Її відправили до в'язниці, бо вона не змогла внести заставу в розмірі двох мільйонів ріалів (50 фунтів стерлінгів). Ім'я жінки не називається, але місцеві ЗМІ припускають, що це бодібілдер Ширін Нобахарі, яка веде блог в Instagram під ніком Shirin Muscleking. В Ірані жінка вважається оголеною, якщо демонструє непокрите тіло вище зап'ястя і щиколоток, а «поліція моралі» також виступає проти носіння жінками одягу, що щільно облягає.     ارتش تک نفره اگر قرار بود به عقايد همه احترام گذاشته بشه، این جهان هنوز درگیر الاغ و شتر و شپش و طاعون بود ! Фото опубликовано
За кордоном Китайський робот-репортер опублікував першу статтю Робот-репортер Сяо Нань, розроблений професором Пекінського університету, опублікував свій перший матеріал на сторінках щоденного таблоїду Southern Metropolis Daily, повідомляє China News. Замітка на 300 символів про туристичний бум під час Весняного фестивалю в Гуанчжоу опублікована у випуску газети за середу, 18 січня. За словами професора Вана Сяоцзюня, на написання матеріалу у робота пішло не більше секунди. «У порівнянні зі штатними репортерами Сяо набагато сильніший в аналізі даних і швидший при написанні оповідань. Але це не означає, що розумні роботи скоро зможуть повністю замінити журналістів», - пояснив професор. За словами Вана, роботи все ще не в змозі вести інтерв'ю та ставити незаплановані запитання. Вони також не мають можливості вибирати «новинний кут» інтерв'ю або діалогу.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-2,0611538887024-/ /-pc-/
Top