counter
Архів Повернутись назад 18 Листопада 2016
18 Листопада
За кордоном Відмова від соцмереж робить людей щасливішими - вчені У Данії було проведено експеримент щодо відмови від соцмережі Facebook. Люди, які провели тиждень без соціальної мережі, відчували більше задоволення життям, пише Tehnot. Дослідник з Данії провів експеримент, в якому брало участь 1095 користувачів Facebook. Після завершення дослідження анкетування показало, що відмова від соціальної мережі на тиждень збільшила рівень позитивних емоцій. Людей випадковим чином розподілили за двома групами, після чого учасників першої попросили не заходити в Facebook протягом тижня. Для вірності їх попросили видалити додатки соцмережі зі смартфонів. Учасники другої групи продовжували користуватися Facebook. Тільки 87% змогли пройшли тест і не користувалися соцмережею. Після завершення експерименту учасники заповнили анкети, де їх попросили вказати ступінь задоволення життям і кількість позитивних емоцій. Учасники першої групи відчували більше задоволення життям і відчували більше позитивних емоцій, ніж учасники другої групи.
Суспільство Двоє українців втратили медалі Олімпіади в Пекіні У четвер, 17 листопада, Міжнародний олімпійський комітет оголосив про дискваліфікацію і позбавлення нагород десяти призерів Олімпійських Ігор 2008 року, які відбулися в Пекіні, пише DW. Серед них двоє українців. Причиною дискваліфікації і позбавлення медалей стали результати повторних допінг-тестів зразків крові атлетів, у яких виявили заборонені речовини. Бронзової медалі позбавили важкоатлетку Наталію Давидову з України, яка була бронзовою медалісткою у ваговій категорії до 69 кг. Бронзової нагороди був позбавлений стрибун з жердиною Денис Юрченко (українець). Також були анульовані результати виступів трьох громадян Росії, в результаті чого борець греко-римського стилю Хасан Баро втратив «срібло», а важковаговики Хаджимурат Аккаєв і Дмитро Лапіков - «бронзу».
Політика В БПП чекають пояснення від ГПУ щодо закриттям справ проти Януковича та Ко В БПП вимагають пояснення від ГПУ щодо закриттям справ проти Януковича та Ко.  Про це в кулуарах Верховної Ради перед початком ранкового засідання 18 листопада заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН.  "Це наруга! Це виглядає як знущання, тим більше напередодні третьої річниці революції. Тому хотів би почути пояснення від керівництва Генеральної прокуратури України. Я думаю, що ми почуємо висновки від Генпрокуратури", - сказав він.  Нагадаємо, що народний депутат від "Самопомочі" Олена Сотник оприлюднила відповідь ГПУ на депутатський запит. У документі йшлося про те, що Генпрокуратура зупинила досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо екс-президента Віктора Януковича та низки високопосадовців, які із ним працювали. 
За кордоном оформление ленты  Зі знаменитих висоток у Нью-Йорку зняли написи з ім'ям Трампа Дональд Трамп хоча й переміг на президентських виборах в США, але його ім'я більше не буде прикрашати три знамениті будівлі в Нью-Йорку, побудовані більше 20 років тому його компанією уздовж річки Гудзон, повідомляє CNN. Trump Organization продала ці будівлі більше десяти років тому, але написи на них збереглися. Спочатку місцеві жителі клопотали про зняття імені Трампа з їхніх будинків, однак чекати цього їм довелося рік, поки термін угоди, в якій зазначено необхідність наявності таких написів на будівлях не закінчився.  Три будівлі, які позбулися імені Трампа, налічують близько 1300 квартир, оренда яких коштує приблизно $2600 на місяць за студію і до $12500 в місяць на мансарду. Проте залишаються ще три будівлі в комплексі, на яких ще збереглися написи «Trump Place». Вони як і раніше управляються Trump Organization.   
Політика оформление ленты  Кубів: План "Шатун" провалився Про це у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 18 листопада заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН.  "Деякі політичні сили хотіли дестабілізувати ситуацію, але це їм не вдалося. Український народ мудрий... Тому я на цифрах покажу, що економіка у нас зростає, ситуація стабілізується... Так, ці темпи повільніше, ніж хотілося б... Я переконаний, що ми разом здолаємо і популістів, і терористів!", - сказав він.  Віце-прем'єр запевнив, що Кабінет міністрів продовжить реформи.  "Коли вам будуть говорити, що реформи не відбуваються, треба бачити цифри, бачити реальні досягнення!".  Мінекономрозвитку розрахував рівень тіньової економіки за 1 квартал 2016 року:   "Він склав 38%, це значить зниження на 4% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року... Це значить, що ми поступово зростаємо".  Триває уповільнення інфляційних процесів, за 10 місяців поточного року цей показник склав лише 9,4%: "Тому за результатами поточного року ми вийдемо на зростання економіки на рівні 1%, а інфляції - 14,1%, а можливо, навіть менше!", - прогнозує він. 
Політика Від початку АТО статус учасника бойових дій отримали близько 187 тис. військовослужбовців – МО Від початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали близько 187 тис. військовослужбовців та працівників Збройних сил України (ЗСУ)  Про це під час брифінгу повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони Оксана Гаврилюк. "За минулий тиждень відзнаки оборонного відомства отримали більше 10,5 тис. учасників АТО, статус учасника бойових дій отримали близько 4 тис. осіб", - сказала Гаврилюк.  Таким чином, за її словами, з початку проведення АТО відзнаками МО нагороджено понад 30 тис. військовослужбовців та працівників ЗСУ, які брали участь в АТО, 11 тис. 770 осіб отримали державні нагороди, статус учасника бойових дій отримали близько 187 тис. військовослужбовців та працівників ЗСУ. Гаврилюк також повідомила,  що громадяни продовжують поповнювати лави ЗСУ, вступаючи на військову службу за контрактом. Так, за її словами, з початку року контракт із ЗСУ уклали понад 63,5 тис. військовослужбовців.
Політика ЄС почав "формальну процедуру" у процесі надання безвізу Україні Про це у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 18 листопада заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент АСН.  "Вчора третя і остання інституція ЄС дала остаточну відвовідь, на сьогодні три ключові інституції дали позитивну відповідь Україні, що ми відповідаємо усім критеріям ЄС. Таким чином зараз розпочнуться консультації щодо законодавчої, підкреслюю, формальної процедури переговорів надання Україні безвізового режиму", - сказав він.  Зараз, зі слів міністра, тривають консультації щодо механізму призупинення візового режиму. Є ознаки того, що європейські колеги виходять на позитивне рішення щодо формулювання застосування такого механізму. Коли це станеться, Україна відразу отримає безвізовий режим.  Він нагадав, що європейські інституції також дали чітку відповідь на агресію Росії в Криму та на Донбасі:  "У нас є чіткий політичний меседж, чітке політичне послання, що Росія робить на території України".   
Політика Гройсман порадив Тимошенко пити «валідол та кошмаритись перед дзеркалом» Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав політиків не залякувати людей заявами про катастрофу в країні. Про він заявив у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 18 листопада, передає кореспондент АСН.  "Ще раз хочу наголосити! Треба займатися реальними справами, а не кошмарити людей! Скільки можна кошмарити людей вже декілька місяців, що "все пропало"? Я вважаю, що ми маємо захистити усіх, хто потребує цього захисту та дати по рукам усім тим, хто заробляв гроші на газі багато років! Я не буду підтримувати корупцію у газовій сфері, і мене ніхто не примусить це зробити!", - заявив він.  Гройсман згадав голову "Батьківщини" Юлію Тимошенко:  "Чому ж, будуючи прем'єр-міністром, маючи більшість у парламенті, нічогісінького не було зроблено для Української держави? Навпаки! Було зроблено так, що ми зайшли у економічну кризу. І тоді кричали, що все пропало!.. Сьогодні не все пропало!".  Прем'єр порадив "не говорити про роботу, а працювати. А всі, хто говорить, що "все пропало", я їх хочу розчарувати: не все пропало! Пийте валідол та все буде абсолютно нормально, все буде стабільно!.. Ті хто болтає, то нехай перед дзеркалом репетують, нехай кошмарять самі себе!". 
Політика Гройсман: Пенсійна система привела до тотальної бідності України До пенсійної реформи треба підходити зважено. Про це у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 18 листопада заявив Голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  "Ми маємо разом з вами зважено підійти до пенсійної реформи. Бо пенсійна система країни, на при великий жаль, створила умови для тотальної бідності країни. Це є абсолютно неприпустимим. Тому ми разом з вами маємо напрацювати таке рішення, які дадуть можливість людям отримувати нормальну, мінімальну і середню пенсію. Ми сьогодні дуже серйозно над цим працюємо", - заявив він.  Для пенсійної реформи необхідні додаткові ресурси: "Якщо у нас з'явиться хоча б 1%, необхідний для цього, я впевнений, що ми це спільно з вами зробимо".  Нагадаємо, що МВФ розкритикував дії Уряду щодо пенсійної політики.
Події оформление ленты  Студентка МВС України, яка розхвалює «ДНР», розбурхала соцмережі У соціальній мережі розповіли про студентку Донецького юридичного інституту МВС Вікторію Кисельову, яка активно пропагує створення організації «ДНР» і підтримує бойовиків, які захопили Донбас. Фотографії дівчини в Facebook виклав користувач Євген Агапов. «Допоможіть дівчині з Донецька стати популярною. Вона вчиться в Києві, диплом «ДНР» не хоче», - пише користувач. Студентка родом з Донецька, яка активно симпатизує найманцям з Росії, при цьому продовжує вчитися в навчальному закладі, який після окупації переїхав до Кривого Рогу, хоча в коментарях під одним з постів дівчина пише, що їде вчитися до Києва. Кисельова похвалилася, що носила форму «правоохоронних органів» псевдореспубліки, святкувала «день утворення ДНР» і брала автограф у Дениса Пушиліна, одного з місцевих ватажків. Перший заступник начальника Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що ця інформація перевіряється.
Політика Савченко заявила, що влада розхитує війну на Донбасі, щоб уникнути перевиборів Влада розгойдує війну на Донбасі для недопущення дострокових виборів. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України 18 листопада заявила народний депутат фракції "Батьківщина" Надія Савченко, передає кореспондент АСН.  "Посилення воєнних дій на Донбасі - це теж звичайна політика. Чим більше буде загострюватися ситуація в Києві на дострокові вибори, тим більше буде посилюватися війна, щоб дострокові вибори не дозволити", - заявила вона.  Також Савченко підтримала ініціативу щодо переформатування Мінської контактної групи.  "Я неодноразово говорила про те, що тристоронню контактну групу треба переформатовуватися. Треба давно виводити з тристоронньої контактної групи людей, які там без результативно працюють вже довгий час. Та заводити людей, які хочуть результату", - додала вона.  Савченко впевнена, що "хтось розгойдує Майдан у Києві, а хтось - на Донбасі. Влада - війну на Донбасі, щоб опозиція не розгойдала Майдан у Києві. Це двосторонній рух". 
Політика Парубій попросив Гройсмана вибачитись за "болтунів" у Раді Парубій попросив Гройсмана вибачитись за "болтунів" у Раді. Про це передає кореспондент АСН.  "Ми маємо працювати! Не треба нам заважати! А ті хто болтає, нехай стоять перед дзеркалом та репетують!", - сказав Гройсман у парламенті.  У відповідь спікер Андрій Парубій сказав, що, очевидно, прем'єр-міністр обмовився щодо болтунів з цієї трибуни. "Більшість ініціатив, що тут приймаються, це наша спільна робота... Тому я дам слово, щоб Володимир Борисович скорегував свою обмовку", - сказав спікер.   Гройсман вибачився перед народними депутатами:  "Пане голове Верховної Ради, вельми шановні народні депутати! Я з глибокою повагою ставлюся до українського парламенту та парламентарів... Я мав на увазі болтунів, ви знаєте, кого я маю на увазі! Це одиниці, які нічого не вміють, крім того, що ляпати язиком. Вони це довели не один раз!".     
Політика Уряд створить робочу групу для реформи митниці - Гройсман Уряд створить робочу групу для реформи Митниці.  Про це у Верховній Раді України під час години запитань до Уряду 18 листопада заявив Голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  "Що стосується реформи української митниці. Ми зараз працюємо над тим, щоб створити робочу групу, зокрема разом із депутатами, з комітетом, щоб вийти на фіналізацію тих пропозицій, які у нас є", - заявив він.  Гройсман підкреслив, що в уряді є "багато моделей реформування української митниці. Але вже в бюджеті наступного року ми передбачаємо кошти на технічну модернізацію. По-перше, щоб зробити наші кордони неприступними для контрабанди, а по-друге, прозорими. Щоб ми чітко бачили, де є у нас проблеми".  "Контрабандне лобі робитиме все та збивати необхідні закони, але ще раз підкреслюю, ніякої нашої реформи не буде, буде наша спільна реформа, парламентсько-урядова, яка буде схвалена та підписана президентом України", - прогнозує він. 
Політика Гройсман «тримає» Одесу на особливому контролі до призначення нового губернатора замість Саакашвілі Одеська область перебуває на особливому контролі уряду до призначення нового губернатора. Про це у Верховній Раді України під час години запитань до уряду 18 листопада заявив голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН.  «Ми будемо приділяти необхідну увагу Одеському регіону до тих пір, поки буде проведено публічний конкурс і буде визначений кандидат на посаду голови ОДА Одеської області. З професійної точки зору Одеська область буде до тих пір під особливою увагою», - заявив він.  Слід зазначити, що заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко заявив, що в його «рідній Одесі» масово не надаються субсидії.  У відповідь міністр соціальної політики Андрій Рева наголосив: «Вчора заступник міністра соцполітики Мущинін разом з віце-прем'єр-міністром Кістіоном перебували в Одеській області. І одне з питань, яке вони вивчали, це стан справ із наданням субсидій і організацією допомоги в Одеській області з вирівнювання ситуації... Я розмовляв по телефону з Мущиніним, їхні враження жахливі від того, що там відбувається. Ми готуємо робочу групу, яка вийде в Одеську область і надасть практичну допомогу районам, в тому, щоб вирівняти ситуацію з призначенням субсидій», - заявив Рева.
Політика НАБУ відкрило перші справи щодо е-декларацій двох нардепів і судді Національне антикорупційне бюро України відкрило три кримінальних провадження за фактами незаконного збагачення українських чиновників. Як повідомили в НАБУ, справи порушено на підставі аналізу відомостей, наведених в електронній деклараціях двох народних депутатів України і одного представника судової гілки влади. «Досудове розслідування триває, вживається заходів для швидкого, повного та неупередженого встановлення всіх обставин скоєння кримінальних злочинів», - заявили в бюро. Нагадаємо, що, за результатами перевірки відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, четверо депутатів (Мустафа Найєм, Володимир Мисик, Сергій Мельничук та Іван Мірошниченко), які після 1 вересня 2016 року придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження нерухомого або рухомого майна, в десятиденний термін не внесли зміни в електронну декларацію.
Політика Луценко розповів, кому вигідні маніпуляції зі справою Януковича Інформація про припинення Генеральною прокуратурою України розслідування справ проти Віктора Януковича та його поплічників є маніпуляцією. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час спільного брифінгу з головою Служби безпеки України Василем Грицаком, передає кореспондент АСН. «Заяву про те, що ГПУ нібито зупинила справи проти Януковича і його поплічників, я розглядаю виключно як політичні маніпуляції тих, хто незадоволений наступом на корупцію по всій країні, зокрема і в місті Львові. Це виключно маніпуляція для того, щоб відвести увагу від того, що у Львові найулюбленіший працівник міського мера був взятий на «гарячому» під час спільної операції з СБУ  - на отриманні хабаря», - сказав він. «Подивіться на мене, колеги, напевно, вся Україна знає історію мого життя. Ви можете уявити, щоб під моїм керівництвом ГПУ думала, як би знищити справу Януковича? Це абсурд», - додав Луценко. Разом з тим він нагадав, що, згідно з чинним законодавством, будь-яке слідство в Україні може йти не більше року, але «закон дозволяє зупиняти цю справу за розшуком підозрюваних». «В момент, коли слідчий виносить підозру, з якою ознайомлюють в основному порядку протилежну сторону, справа зупиняється за розшуком… Але це дає нам можливість перейти до спеціального режиму засудження, зокрема, так званого «заочного засудження», - сказав генпрокурор. Але, як зауважив Луценко, ГПУ не може це зробити, оскільки «за балачками депутатів якось забулося, що поплічники Януковича писали Кримінально-процесуальний кодекс під себе, і в цьому кодексі передбачено, що заочне засудження можливе лише поодинці, кожного фігуранта окремо». «Як можна засудити групу: людина, яка задумала злочин, людина, яка купила пістолет і людина яка вбила в трьох різних процесах. Кожен навіть не професіонал розуміє, що не неможливо», - сказав він. Саме тому, за його словами, Генеральна прокуратура буде звертатися до народних депутатів, щоб уточнити порядок заочного засудження, щоб уже в цьому році було можливим розпочати необхідні процесуальні дії для заочного засудження Януковича і його поплічників.
За кордоном Переворот у Чорногорії: названі імена причетних росіян Росіяни Володимир Попов і Едуард Широков організували злочинне угрупування, метою якого було вбивство прем'єра Чорногорії Міло Джукановича. Про це інформує місцеве видання Vijesti, посилаючись на офіс спеціального прокурора Чорногорії. Згідно з планом злочинців, у ніч парламентських виборів 16 жовтня 2016 року перед будинком парламенту демонстранти, яких контролювала партія Демократичний фронт, повинна була почати зіткнення з поліцією. За даними слідчих, в перевороті повинні були брати участь сербські радикали. Їхню групу повинен був за дорученням Росії організувати член сербського радикального руху «Сербські вовки» Александар Сінджеліч. «Йому було доручено знайти якомога більше людей в Сербії, які будуть перебувати в Чорногорії під контролем екс-командувача сербської жандармерії Братислава Дікіча, а також людей з Демократичного фронту. За словами прокурора, громадяни Росії надали Сінджелічу форму і зброю, а також близько 200 тисяч євро», - пише видання. «Після закінчення виборів разом з політиками Демократичного фронту учасники групи повинні були прийти на мітинг, організувати конфлікт з поліцейськими і зайняти Асамблею, яку вони утримували б як мінімум 48 годин, оголосивши перемогу Демократичного фронту, а також інших опозиційних партій», - заявили в прокуратурі.
Політика Корбана намагаються повернути на пост голови «УКРОПу» Під час зборів членів партії «УКРОП», що відбулося в Дніпрі, усунутий раніше з поста голови партії Геннадій Корбан закликав прийняти на зборах резолюцію, в якій міститься вимога до нинішнього керівництва «УКРОПу» очистити його від «негідників і конформістів, які узурпували владу». У резолюції, зверненої до політради партії, зазначається, що протягом тривалого терміну керівництво секретаріату партії фальсифікувало партійні документи і порушувало статут партії. Також у резолюції містилася пропозиція призначити нових членів політради партії, а головою політради «УКРОП» - Геннадія Корбана. А також - «усунути від виконання обов'язків членів політради «УКРОПу» Борисенка, Кривенка, Гриня та Патенка за систематичні помилки в роботі, знищення низки районних організацій, дискредитації партії та її лідерів». Учасники зборів підтримали голосуванням резолюцію.
Політика СБУ підтвердила, що Медведчук літає до Москви Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що Віктор Медведчук для візитів до Москви користується літаком, не зареєстрованим в Україні. Про це він сказав на спільного брифінгу з генеральним прокурором України Юрієм Луценком, передає кореспондент АСН. «Що стосується Медведчука, він входить до Тристоронньої контактної групи у Мінську і, зокрема, до гуманітарної підгрупи, і відповідно до своїх повноважень, наданих йому керівництвом держави, включений у переговорний процес (з урегулювання ситуації на Донбасі. – АСН)», - сказав Грицак. За його словами, через це він дійсно періодично літає до Москви. «Ми це підтверджуємо. На своєму літаку, який зареєстрований, на жаль, не в Україні», - уточнив голова СБУ. На уточнююче запитання про країну реєстрації Грицак сказав, що не готовий відповісти.  
Політика Туск сподівається на прийняття механізму призупинення безвізових режимів найближчими днями Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск скоординували підходи для якнайшвидшого завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Про це повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками телефонної розмови 18 листопада. Відзначається, що Туск висловив сподівання, що вже найближчим часом інститути ЄС досягнуто домовленості про механізм зупинення безвізових режимів, що необхідно для введення безвізового режиму для громадян України. «Це рішення є вагомим політичним досягненням в процесі візової лібералізації», - зазначив Дональд Туск, коментуючи рішення Ради ЄС на рівні послів про початок міжінституційних переговорів про введення безвізу. Лідери двох країн також обговорили стан підготовки саміту Україна - ЄС, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.
Події У Києві троє злочинців побили хлопця До чергової частини Деснянського районного управління поліції надійшло повідомлення від лікарів, що до них був госпіталізований 25-річний молодий чоловік з численними травмами. За словами потерпілого, на нього напали і пограбували, повідомляють у ГУ Нацполіції Києва. На місце прибула слідчо-оперативна група, яка встановила, що потерпілий йшов додому і біля дверей в квартиру на нього напали троє невідомих. Злочинці затягли хлопця в квартиру, де побили його, зв'язали ноги мотузкою, після чого забрали мобільний телефон і банківську картку, з якої незабаром зняли 16 тис. гривень. За цим фактом розпочато кримінальну справу за стати 187 частини 1 КК України (розбій). Незабаром працівники київської поліції знайшли зловмисників, це троє уродженців Сумської області - двоє 18-річного віку і один 35 років. В ході обшуків у них було вилучено кастет і предмет, зовні схожий на пістолет.
Політика МВФ очікує від України судових вироків стосовно чиновників-корупціонерів Міжнародний валютний фонд очікує від влади України притягнення до відповідальності високопоставлених корумпованих чиновників, зокрема і за фактами порушень, виявлених в електронних деклараціях. Про це йдеться в заяві місії МВФ за підсумками роботи в Києві в період з 13 по 17 листопада, передає Інтерфакс-Україна. «Не дивлячись на досягнуті успіхи в створенні нових інститутів, зокрема Національного антикорупційного бюро України та системи електронного декларування активів чиновників, потрібні конкретні результати в залученні до відповідальності, засудження корумпованих чиновників високого рівня і повернення доходів, одержаних внаслідок корупційних діянь», - йдеться в документі. Нагадаємо, що в МВФ також заявили про необхідність надання Україні додаткового часу для реалізації поточних завдань, обумовлених у програмі співробітництва із фондом.
Події оформление ленты  У Києві жінка власноруч затримала одного з грабіжників У Києві в Голосіївському районі жінка власноруч затримала грабіжника, повідомили в столичній поліції. За даними правоохоронців, вранці в районі Стратегічного шосе жінка йшла на роботу, коли до неї підбігли двоє чоловіків. Зловмисники вирвали сумку, в якій містилися гроші, телефони та паспорт. Однак жертва пограбування наздогнала одного із зловмисників і знешкодила, другий з викраденими речами встиг сховатися. Поліція, яка приїхала на місце події,  розшукала і затримала другого грабіжника. Доставлені в управління поліції чоловіки виявилися 24-річними жителями Київської області. Зараз перевіряється інформація про їхню причетність до аналогічних злочинів. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.
Суспільство Постраждалі через забруднення навколишнього середовища під час пожежі на нафтобазі БРСМ виграли суд У Київській області Обухівський райсуд вчора, 17 листопада, виніс рішення на користь громадян, які постраждали через забруднення навколишнього середовища під час пожежі на нафтобазі БРСМ в минулому році. Про це інформує юридична компанія «Імператив плюс», яка захищає інтереси потерпілих, передає Інтерфакс-Україна. «Перший раз за всю історію України і перший раз на території країн колишнього СРСР суддя задовольнив позов, який стосується порушення екологічних прав наших громадян, і виніс рішення про компенсацію постраждалим суми еквівалента в 30 мінімальних зарплат. Головне в цьому рішенні не сума компенсації, а факт того, що Феміда прислухалася до міжнародних норм екологічного права», - цитує відомство слова директора компанії Олександра Лупейка. В результаті пожежі на нафтобазі БРСМ в Васильківському районі області, яка сталася в червні минулого року, територія навколо об'єкта була заражена бензопіреном та іншими токсичними речовинами, які чинять негативний вплив на здоров'я людей, які живуть поруч.
Суспільство оформление ленты  У Харківській області виявили схованку зі зброєю, якої вистачило б на диверсію У Харківській області вранці в п'ятницю, 18 листопада, правоохоронці в ході відпрацювання території виявили схованку зі зброєю. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Анатолій Дмитрієв. «Сьогодні співробітники управління карного розшуку спільно зі «Східним корпусом» і «Азовом» виявили на території Богодухівського району схрон зі зброєю», - заявив він. За словами Дмитрієва, зі схованки вилучили два постріли до гранатомету, корпуси гранат різних видів і запали до них, патрони калібру 7,49 до автомата Калашникова та димові шашки. Попередньо встановлено, зброя належить до сучасних зразків, а кількості вистачило б для проведення диверсійної акції. Фото: Анатолій Дмитрієв via Facebook
Суспільство оформление ленты  Журналісти показали «фортецю», в якій живе голова МВС Аваков Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в 2016 році переселився в «Фортецю» - комплекс спеціальних об'єктів МВС з особливим режимом діяльності в околицях Києва. Про це йдеться в сюжеті журналістів програми «Схеми». За словами журналістів, «Фортеця» площею 70 га розташована на вул. Вишгородській, недалеко від центру столиці. На території комплексу розташований запасний пункт управління підрозділами МВС, доступ до урядового спецзв'язку, комплекс технічного захисту інформації. Також діє госпіталь МВС і є будинки для тимчасового проживання, де, за даними міністерства, переважно живуть колишні працівники МВС і сім'ї учасників АТО. Однак, за даними журналістів, на огородженій високим парканом території комплексу проживає голова МВС Арсен Аваков. Машини кортежу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова неодноразово фіксували біля воріт комплексу. «Схоже, міністр проміняв готельний номер на проживання в будинку на закритій території... Зрештою, сам Арсен Аваков зізнався, що живе на території комплексу спеціальних об'єктів "Фортеця", - йдеться в сюжеті. «Він живе в огородженій височенним парканом чотириповерховій будівлі, що перебуває на балансі підлеглого йому відомства, добре охороняється за держкошти його ж підлеглими», - резюмували журналісти.
Політика У Раду внесли законопроект про Конституційний суд Народні депутати - члени Ради з питань судової реформи внесли на розгляд Верховної Ради проект закону «Про Конституційний суд України». Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Української держави. «Внесення на розгляд законопроекту «Про Конституційний суд України» - це приклад ефективної спільної роботи українських та іноземних вчених-конституціоналістів, народних депутатів і представників громадянського суспільства в рамках Ради з питань судової реформи», - зазначив Законопроект пропонує запровадити інститут конституційної скарги як додатковий механізм захисту прав і свобод громадян. Подати конституційну скаргу зможе фізична або юридична особа за умови, що остаточне судове рішення у її справі набрало чинності після 1 жовтня 2016 року, і з дня набрання ним законної чинності минуло не більше 3 місяців, а також були використані всі національні засоби правового захисту . Документ імплементує зміни до Конституції в частині правосуддя, які набрали чинності 30 вересня 2016 року, про порядок організації і діяльності КСУ, статусу суддів Конституційного Суду, встановлює норми щодо підстав та порядку звернення до Суду, процедури розгляду ним справ та виконання рішень суду.
Події У Дніпрі чиновники «відмивали» гроші на ремонті залізничних мостів Працівникам «Укрзалізниці» Дніпра загрожує до 12 років тюремного ув'язнення за розкрадання бюджетних коштів. Дніпропетровська місцева прокуратура №2 закінчила слідчі дії і передала до суду справу стосовно групи чиновників «Укрзалізниці», які завдали збитків державному бюджету на суму понад 1,3 мільйона гривень. За інформацією прес-служби обласної прокуратури, працівники підприємства з метою заволодіння державними коштами створили схему «відмивання» грошей. Достовірно знаючи, що в цьому немає потреби, вони розробили і затвердили план проведення ремонтних робіт опор мостів. У документації були дуже завищені вартість та кількість робіт, а тендер виграла нікому невідома компанія, близька до посадових осіб. Надалі жодні операції не проводилися, а чиновники просто підписували акти прийому виконаних робіт.
Політика оформление ленты  Суд: Геращенко принизив Януковича-молодшого, заявивши про його причетність до розстрілів Майдану Печерський районний суд Києва визнав недостовірними звинувачення депутата Антона Геращенка на адресу сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра про причетність до вбивств на Майдані, повідомляє Інтерфакс-Україна. На думку судді, заявлена ​​Геращенком інформація є недостовірною, такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію. Зокрема, йдеться про наступне висловлювання: «На сьогоднішній момент практично вся картина ясна. Ми розуміємо чітко, що за організацією масових вбивств стоять президент Янукович, його син Олександр Янукович. Без їхньої команди неможливо було б застосування вогнепальної зброї співробітниками міліції». Суд зобов'язав МВС повідомити на своєму офіційному сайті про це рішення протягом місяця з дня набрання ним законної сили. Фото: Ольга Просянюк 
Події Голову Рахункової палати посадили під домашній арешт і відібрали закордонний паспорт Солом'янський районний суд Києва обрав стосовно голови Рахункової палати України Романа Магути запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Крім того, за його словами, суд зобов'язав Магуту здати на зберігання закордонний паспорт та інші документи, які дають можливість покинути Україну. «Прокурорами САП і детективами НАБ України вживаються всі необхідні заходи для якнайшвидшого завершення досудового слідства, спрямування провадження в суд і відшкодування завданих державі збитків», - підкреслив Холодницький. Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України заявили, що підозрюваний Роман Магута може втекти до окупованого бойовиками «ДНР» Донецьк, де у нього є нерухомість. 16 листопада генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати згідно зі статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу країни.
Суспільство Під Києвом затримали колишнього ватажка Осокинської банди У місті Фастові Київської області правоохоронці затримали екс-ватажка Осокинського організованого злочинного угруповання, яке в 2008 році був оголошений в міжнародний розшук. Про це повідомили в прокуратурі Київської області. «У вівторок, 15 листопада, в місті Фастіві правоохоронними органами затримано громадянина Російської Федерації, 1969 року народження, якого з 2008 року оголошено в міжнародний розшук у зв'язку з вчиненням низки кримінальних злочинів, зокрема, за бандитизм, вимагання, шахрайство, умисне вбивство, незаконне поводження зі зброєю тощо», - йдеться в повідомленні. За клопотанням прокуратури колишньому ватажкові ОЗУ суд обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту терміном на 40 діб. Вирішується питання про його екстрадицію в РФ. Згідно із заявою прокуратури, затриманий в 1990 роках входив до найбільшого злочинного співтовариства Рязанської області. Чисельність Осокинського ОПГ сягала близько 200-300 осіб. Злочинці переважно займалися продажем наркотиків.
Економіка «Радіо Шансон» і «Ретро FM» опинилися в списку порушників мовних квот Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала перші порушення закону про квоти. Про це повідомив член ради Сергій Костинский на своїй сторінці в Facebook. Зокрема, перші порушення стосуються наступних радіостанцій: «Радіо Шансон» (ТРК «Шансон», Київ) - частка пісень українською мовою за добу становила 21%.«KISS FM» (КК ТІР «ЮТАР», Київ) - 21% відсоток за добу, 24% в проміжку часу між 7:00 та 14:00; 22% - з 15:00 до 22:00.«РЕТРО ФM» (ТРК «НБМ-РАДІО», Київ) - 24% за добу.«М FM» (РАДІО «НОВА ХВИЛЯ», ХАРКІВ) - частка україномовних пісень в проміжку між 15:00 і 22:00 склала 3%.При цьому частка українських пісень в ефірі повинна становити мінімум 25%. «Відповідно до вимог законодавства, Нацрада сьогодні прийняла рішення про призначення позапланових перевірок на цих радіостанціях. Після позапланових перевірок, у разі підтвердження порушень, до ліцензіатів будуть застосовані санкції», - повідомляє Костинский. Нагадаємо, що 8 листопада набув чинності закон про квоти на україномовні пісні в українському радіоефірі.
Суспільство У Кабміні запропонували відселити жителів прифронтових Мар'їнки і Красногорівки Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що жителів прифронтових Мар'їнки і Красногорывки в Донецькій області можуть переселити через постійні обстріли з боку російсько-окупаційних військ, передає «ОстроВ». «Я б хотів привернути увагу всього депутатського корпусу до непростої ситуації в Мар'їнці та Красногорівці. Ви знаєте, що там знову відбулися обстріли цивільного населення, і постраждали не тільки об'єкти теплопостачання, але і будинки наших українців... Ситуація складна. Два населених пункти постійно перебувають під обстрілами. І я думаю, що тут буде прийматися рішення про можливість відселення людей з цієї зони, яким постійно загрожує не тільки питання забезпечення енергією, але й існує загроза їхньому життю і здоров'ю», - повідомив він під час години до уряду у Верховній Раді. За його словами, жителям Мар'їнки і Красногорівки була надана адресна допомога у вигляді надання грубок, буржуйок і палива. Всього в бюджеті області передбачено кошти на закупівлю по 600 приладів обігріву для жителів двох міст.
За кордоном У Трампа оприлюднили імена голови ЦРУ, генпрокурора і радника з нацбезпеки Обраний президент США Дональд Трамп запропонував республіканцеві Майку Помпео очолити ЦРУ, сенатору Джефу Сешнсу стати генеральним прокурором і генералу у відставці Майклу Флінну - радником з національної безпеки. Про це йдеться в повідомленні перехідної адміністрації, передає Інтерфакс-Україна. Згідно з повідомленням, всі троє прийняли пропозицію новообраного президента США. Майк Помпео є конгресменом від штату Канзас. У Конгресі виступав проти угоди щодо іранської ядерної програми і висловлював побоювання зростаючими зв'язками Москви і Тегерана, вважаючи, що вони впливають на національну безпеку США. Джеф Сешнс - сенатор від штату Алабама і, за даними ЗМІ, є одним з перших політиків, які підтримали передвиборчу кампанію Трампа. Майкл Флінн раніше очолював розвідувальне управління Пентагону. ЗМІ називають його ключовою фігурою для укладення угоди з Росією щодо Сирії, оскільки він неодноразово висловлювався про необхідність такої угоди.
Суспільство Геращенко заявив, що Янукович-молодший і його адвокати рано радіють Народний депутат України, радник голови МВС Антон Геращенко прокоментував рішення суду, яким визнали недостовірними його звинувачення на адресу сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра про причетність до вбивств на Майдані. «Олександр Янукович і його адвокати рано радіють рішенню судді Печерського суду Остапчук І. В.», - заявив він на своїй сторінці в Facebook, відзначивши символічність, що рішення суду було винесено рівно через два роки після його заяв про причетність Олександра Януковича до злочинів проти Майдану Він додав, що на рішення Печерського районного суду Києва буде подана апеляція. Геращенко також висловив переконання, що Олександр і Віктор Януковичі незабаром будуть заочно засуджені, а «коли режим Путіна впаде», вони понесуть «своє покарання ще за свого життя». «Олександру Януковичу висунуто підозру у скоєнні низки економічних злочинів, а також він проходить у справі про створення злочинної організації, на чолі якої стояв його батько, який за помилково історії зайняв пост Президента України. Знаю, що цей мій пост прочитають і Олександр Янукович, і його батько Віктор Янукович. На ваших руках кров і сльози українського народу. Ви будете поки що заочно засуджені за ті злочини, що вчинили», - заявив Геращенко. Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва визнав недостовірними звинувачення депутата Антона Геращенко на адресу сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра про причетність до вбивств на Майдані. Також суд зобов'язав МВС повідомити на своєму офіційному сайті про це рішення протягом місяця з дня набрання ним законної сили.
Політика оформление ленты  Суд не повернув за грати беркутівця, який підозрюється у вбивстві трьох майданівців Прокурорам не вдалося повернути за грати беркутівця, який підозрюється у вбивстві трьох майданівців, повідомляє кореспондент АСН. Суддя Печерського районного суду Лариса Цокол відклала прийняття рішення по клопотанню  прокурорів і слідчого Департаменту спецрозслідувань ГСУ ГПУ про взяття під варту харківського беркутівця Олександра Бєлова на 22 листопада, оскільки Апеляційний суд Києва, який 15 листопада випустив Бєлова з-під варти на нічний домашній арешт, ще не оприлюднив повного тексту відповідної ухвали. Слід зазначити, що прокурори і слідчий наполягали на зміні запобіжного заходу на взяття під варту, оскільки декілька свідків вказують на Бєлова, як на особу, яка стріляла в мітингувальників із помпової рушниці. Також експертиза довела, що в його рушниці знайдено сліди свинцю, що підтверджує. що вона була заряжена не гумовими, а свинцевими кулями. Окрім того, прокурори додали до справи нову підозру Бєлову - незаконне поводження з боєприпасами (в нього вдома було знайдено патрони, в тому числі - перероблені), що дало їм можливість клопотати про зміну запобіжного заходу, обраного апеляційним судом. Разом з тим, адвокат Бєлова, запевнив, що його підзахисний не збирається втікати з країни і ховатися від слідства і прийде на наступне засідання суду. На сьогоднішнє засідання суду Бєлов прийшов.
За кордоном Apple виправить за $149 «сенсорну хвороба» iPhone 6 Plus Apple таки визнала наявність дефекту в iPhone 6 Plus і після місяців безперервних скарг користувачів компанія запропонувала клієнтам варіант ремонту екрана за зниженою ціною - $149, інформує Financial Times. Проблему iPhone 6 Plus з легкої руки експертів iFixit, яка займається ремонтом електронних пристроїв і консультуванням, назвали «сенсорною хворобою». Проблема полягає в тому, що сенсорний екран не завжди реагує на натискання, а у верхній частині дисплея може з'являтися миготлива сіра або чорна смужка. З серпня місяця повідомлення про дефекти почали надходити все активніше, і споживачі в США подали кілька позовів проти компанії Apple. «Важко точно сказати, скільки смартфонів страждають від «сенсорної хвороби», але кожен ремонтник, з яким ми спілкувалися, каже, що проблема зустрічається з великою частотою», - пише експерти iFixit в блозі компанії. Apple тривалий час відмовлялася визнавати факт проблеми. У повідомленні компанії сказано, що причиною є неодноразове падіння смартфона на тверду поверхню, тому Apple не буде ремонтувати iPhone 6 Plus безкоштовно і стягує фіксовану плату ($149) за ремонт. Ця пропозиція буде діяти протягом 5 років після покупки. Якщо користувач відремонтував екран за велику суму, тоді Apple відшкодує різницю. Раніше такий ремонт в компанії доходив до $329.
За кордоном Астероїд, який знищив динозаврів, викликав «миттєві Гімалаї» Вчені створили анімацію, що детально показує, як 66 млн років тому удар потужного астероїда знищив динозаврів і викликав зміну поверхні нашої планети. Про це передає Українська служба ВВС, посилаючись на Science Magazine. Дослідники почали буріння кратера Чиксулуб, розташованого в Центральній Америці. Після аналізу складу породи кратера була створена анімація, за допомогою якої можна показати удар астероїда, який знищив всіх динозаврів і змусив тверду земну поверхню змінити свою структуру. Вчені з Великої Британії повідомили, що кратер Чиксулуб утворився досить швидко в результаті падіння метеорита на нашу планету. Наслідки для довкілля були катастрофічними. Викиди атмосферу і пил з кратера вкрили небо щільною хмарою і привели до тривалих змін у кліматі - похолодання, яке тривало багато місяців або навіть років і призвело до вимирання багатьох видів рослин і тварин. Коливання твердих порід створило гору, вищу, ніж Еверест. Але в результаті зрівнювання земної поверхні залишилося лише кілька маленьких вершин. Сталося це за лічені хвилини.

Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може бути почуття пригоди та бажання підкорити нові горизонти....
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
2 травня о 3:23 почнеться 24-й місячний день, при цьому фаза Місяця буде спадною У ніч з 1 на 2 травня сни ча....
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
більше матеріалів




/-1,610141992569-/ /-pc-/
Top