counter
Архів Повернутись назад 18 Серпня 2017
18 Серпня
Події Бойовики обстріляли Зайцеве, двоє військових поранені У районі проведення бойових дій в кінці минулої доби інтенсивність обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків не зменшувалася. Про це передає прес-центр штабу АТО в Facebook. Основна активність фіксувалася в районі Авдіївської промзони. Там з 18:00 і до півночі окупанти п'ять разів били по українських позиціях з мінометів, стрілецької зброї і гранатометів. Крім того, на Донецькому напрямку під ворожим вогнем двічі виявилися українські опорні пункти біля Новоселівки (Друга). Близько 21:00 окупанти в черговий раз зі стрілецької зброї обстріляли будинки мирних жителів сел. Зайцевого. На Луганському напрямку бойовики стріляли на підступах до Кримського, Новоолександрівки  і Станиці Луганської. В результаті обстрілу укріплень в районі Троїцького з гранатомета один український боєць отримав поранення. Всього за добу постраждало двоє бійців.
Події Під Барселоною в Камбрілсі стався ще один наїзд на пішоходів: застрелено четверо терористів За інформацією іспанської поліції, під час спецоперації в Камбрілсі були застрелені четверо підозрюваних, в результаті чого попереджено другий теракт, який мав статися за нападом у Барселоні. Про це передає Бі-Бі-Сі. За словами очевидців, чутні постріли в районі порту Камбрільс. Співробітники поліції закликають жителів міста не виходити на вулицю. Камбрільс - це невелике приморське містечко на північний захід від Барселони. Точну кількість учасників нападу поки досі невідома. За інформацією місцевих ЗМІ, нападники в Камбрілсі в п'ятницю вночі мінівеном збили кілька людей, завдавши їм травм. Швидше за все, вони намагалися відтворити вчинений за кілька годин до цього напад у Барселоні. Раніше ми повідомляли, що в результаті теракту в Барселоні загинуло 13 осіб, близько 100 поранені.
Суспільство Інтерпол не оголошував картини з кримського музею в міжнародний розшук Картини з Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, які в березні 2014 року було передано в Сімферопольський художній музей, поки що не перебувають у міжнародному розшуку Інтерполу. Про це заявляє начальник департаменту Інтерполу і Європолу НПУ Василь Неволя, інформує Крим.Реалії. «Генпрокуратура послала нам через підрозділ Нацполіції запит про оголошення в розшук. Питання про його оголошення зараз вирішується на рівні Києва. Ми не вирішуємо, що робити. Ми дивимося, наскільки звернення буде відповідати стандартам та технічним умовам для того, щоб якийсь об'єкт мистецтва був оголошений у розшук», - говорить Неволя. Він не відповів на запитання, коли відомство визначиться: чи оголошувати картини в розшук чи ні. Раніше повідомлялося, що 17 серпня в ГПУ повідомили, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук 52 картини Музейного фонду України, які в 2014 році були незаконно передані в Сімферопольський художній музей.
Суспільство Лутковська запросила в РФ інформацію про місцезнаходження затриманого «агента СБУ» Лимешка Уповноважений ВР України з прав людини Валерія Лутковська направила лист омбудсмену Росії Тетяні Москальковій з проханням повідомити, де зараз утримується затриманий в окупованому Криму Геннадій Лимешко. Про це сказано в повідомленні Валерії Лутковської в Facebook. «У себе в листі Лутковська просить колегу з РФ повідомити про місце утримання українця Геннадія Лимешка під вартою, дати доручення перевірити дотримання його процесуальних прав, а саме права на захист, і в разі необхідності - сприяти в наданні йому медичної допомоги і проведенні розслідування факту можливого застосування щодо нього тортур», - сказано в повідомленні. Як зазначається, з ініціативи Лутковської було відкрито провадження Уповноваженого щодо захисту прав Лимешка.
Політика У США мер Сіетла закликає демонтувати пам'ятник Леніну Мер міста Сіетл (США) Ед Мюррей закликав демонтувати пам'ятник солдатам, які воювали в Громадянську війну на боці Конфедерації, а також знести статую засновника СРСР Володимира Леніна під Фремонтом. Про це передає Mynorthwest. «За останні кілька днів мешканці Сіетла висловили розчарування і стурбованість через символів ненависті, жорстокості і расизму в нашому місті», - заявив мер про монументи. Глава Сіетла зазначив, що пам'ятники потрібно демонтувати, незважаючи на те, що вони перебувають на приватній території. Раніше повідомлялося, що 14 серпня в США суд відхилив можливість застави для 20-річного Алекса Джеймса Філдса, якого звинувачують у вбивстві і в трьох випадках зловмисного заподіяння тілесних ушкоджень, а також втечі з місця ДТП після наїзду на демонстрацію в Шарлоттсвіллі.
Події В результаті теракту в Барселоні постраждали громадяни 18 країн В результаті терористичного акту в Барселоні поранення отримали громадяни принаймні 18 національностей. Про це передає Deutsche Welle. «В результаті теракту в Барселоні загинуло 13 осіб, понад 100 отримали травми. Постраждали громадяни мінімум 18 країн. Про це в ніч на п'ятницю повідомили представники служби цивільного захисту іспанського населення», - сказано в повідомленні, яке було опубліковано на сайті видання з посиланням на дані, озвучені каталонською владою. Серед загиблих і постраждалих у теракті є громадяни Німеччини, Франції, Іспанії, Аргентини, Нідерландів, Бельгії, Венесуели, Угорщини, Австралії, Румунії, Ірландії, Перу, Куби, Греції, Китаю, Македонії, Алжиру та Італії. Про це заявив представник іспанської влади. Але точних даних про те, хто з них постраждав, а хто загинув, поки немає.
Дозвілля оформление ленты  Дружина іноземного гравця "Шахтаря" похвалилася непристойно багатою квартирою в Києві Дружина бразильського гравця донецького "Шахтаря" Дентіньо фотомодель Даніела Соуза на своєму Youtube-каналі показала розкішну квартиру, яку її чоловікові виділила команда для проживання в Києві. За чотири дні 12-хвилинне відео про небачено багаті покої подивилися понад 400 тисяч разів. Даніела починає свій тур перед вхідними дверима величезних апартаментів, розташованих у висотці на Печерську. Вона показує заховані за глянцевими дверима лічильники та інші комунікації будинку, розповідає про надійність величезних броньованих дверей. Далі жінка показує вітальню, оформлену в золотих тонах, білу кухню зі скляною стіною, гардеробну, пральню, передпокій з дитячим будиночком, розповідає як працює система кондиціювання та опалення. Сміється, демонструючи систему сушки в унітазі. Інтер'єр квартири оформлений з пафосом, який часом навіть шокує і викликає подив.
Економіка Кабмін змінює умови надання субсидій на ЖКП. Важливі деталі Уряд хоче внести зміни у механізм призначення субсидій на житлово-комунальні послуги. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відповідний проект рішення, яким володіє агентство. Зокрема пропонується при призначенні субсидії враховувати середньомісячні сукупні доходи членів сім'ї, які проживають в житлі, не за чотири квартали, як зараз, а за два попередні квартали. Так у травні повинні враховуватися доходи за третій-четвертий квартали минулого року, а в жовтні - перший-другий квартали поточного року. Крім цього, чиновники хочуть заборонити призначення субсидій одночасно за місцем реєстрації та місцем фактичного проживання громадянина. Згідно з проектом рішення, якщо є двомісячна заборгованість за послуги ЖКГ в сумі понад 20 неоподатковуваних податком доходів громадян - 340 грн, то субсидія надаватися не буде. Зараз допомогу на оплату комунальних послуг припиняють надавати просто при наявності двомісячної заборгованості. Також щодо приміщень, де прописані недієздатні особи, над якими встановлено опікунство, будуть призначатися за заявою опікуна. Якщо громадянин, якому була призначена субсидія, помер, то сума компенсації невикористаної частини субсидії виплачується одному з членів домогосподарства, з урахуванням яких ця субсидія призначалася. Повідомляється, що цей проект рішення планується розглянути на засіданні в п'ятницю.
Суспільство Командування РФ планує покрити некомплект військ на Донбасі за рахунок призову місцевої молоді Командування терористів на Донбасі збирається покрити некомплект військ за рахунок призову місцевої молоді. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони в Facebook. «Командування окупаційних військ Росії вживає заходів з покриття некомплекту особового складу, зокрема за рахунок призову молоді з числа місцевого населення на військову службу», - сказано в повідомленні. Відзначається, що місцева «влада» отримала розпорядження щодо підготовки та проведення заходів щодо постановки молодих людей 2001 р.н. на військовий облік в 2018 році. До 25 грудня цього року керівники місцевих «адміністрацій» терористичних організацій «ЛДНР» повинні розробити проект плану проведення постановки громадян на військовий облік.
Події оформление ленты  Розгул п'яниць на дорозі: нардеп вказує на слідчого поліції, який збив мотоцикліста Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив на своїй сторінці в соцмережі про одразу два страшних дорожніх інциденти, що трапилися минулої ночі в Києві. Перший стосувався сильно п'яного водія, який намагався сховатися від поліції з маленькою дитиною на передньому сидінні. "Друга історія. На Позняках сталася ДТП, розвертаючись через подвійну суцільну водій з запахом алкоголю збив водія мотоцикла, який рухався в своїй смузі, на місці встановлено, що водій Субару Трібека є працівником Нацполіції. Наряд патрульних відмовляється опитувати свідків і відмовляється запропонувати водієві пройти тест на стан алкогольного сп'яніння!!!! Зараз водій госпіталізований швидкою. Слідчо-оперативна група їде більше півгодини. І ось ідентифікований водій "напідпитку", це дійсно працівник Нацполіції, а саме слідчий Вовк з 2-го територіального відділу поліції Дніпровського управління!!! ", - обурюється нардеп. Він звернувся до керівництва поліції з закликом оприлюднити ім'я винуватця аварії і притягнути його до відповідальності. Ігор Мосійчук опублікував фото з місця трагедії. За його словами мотоцикліст зараз перебуває у дуже важкому стані.
Події оформление ленты  Скандал з маршрутником у Тернополі. Бойців АТО продовжують принижувати Водія автобуса в Тернополі, який днями відмовився перевозити бійця АТО за пільговим квитком, - звільнили, а перевізника попередили. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Інцидент стався на автовокзалі. Водій рейсового автобуса «Михайлівка - Тернопіль» відмовився везти учасника бойових дій Артема Комісарчука за пільговим квитком, придбаним напередодні в касі. Свій вчинок водій аргументував тим, що перевізник заборонив їм брати в салон пільговиків. В адміністрації вокзалу, куди порадив звернутися водій, теж АТОвцю не допомогли і направили до облради. Колишній військовослужбовець звернувся до громадських активістів, які займаються справами воїнів АТО, після чого в Тернопільській ОДА все ж скликали спеціальний «круглий стіл». Громадські ж активісти заявляють, що такі випадки не рідкість не тільки в їхній області, але й по всій Україні. Дуже часто відмовляються везти учасників бойових дій водії київських маршруток. Тут неодноразово виникали скандали. А іноді доходило навіть до побоїв. Зокрема, в червні цього року водій одного з маршрутних таксі Києва напав на добровольця з ножем, розрізавши йому руку. У цьому випадку потерпілий заступився не за себе, а за пенсіонера, якого не хотіли провозити безкоштовно. Ще один випадок стався в березні цього року, коли водій у грубій формі відмовився перевозити учасника бойових дій, який надав посвідчення. "Воно мені нах*й не треба. Герой України, чи що? Порошенку своє посвідчення показуй. Ще раз кажу - воно мені нах*й не треба", - процитувала водія очевидець інциденту, журналіст Катерина Гончарова У переважній більшості випадків, які набирають розголосу, водіїв звільняють. Але це одиниці, і ситуація все одно не змінюється. Активісти заявляють, глобально питання не вирішується.   І це не дивно, адже за відмову перевозити безкоштовно пільговика перевізник або водій заплатить максимум 136 грн штрафу (8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).   Крім того, юристи нагадують, що і обмеження кількості пільговиків, яких можна перевозити одночасно, законодавчо не передбачено. Тобто те, що перевізники встановлюють свої квоти на перевезення, також є свавіллям. А тому будь-яка відмова від перевезення пільгових категорій є незаконною.   Юристи радять, якщо водій відмовляється перевозити людину, яка має право на безкоштовний проїзд, потрібно викликати поліцію і скласти протокол про адміністративне правопорушення. Варто також записати номер автобуса чи маршрутки, час їхнього відправлення та скаржитися в органи місцевої влади, управління захисту прав споживачів.  
Події оформление ленты  У Полтаві жінка зачинила дитину в машині в 33-градусну спеку і пішла у справах У Полтаві чоловік розбив скло в чужому автомобілі, вирішивши врятувати від 33-градусної спеки трирічну дитину, яку горе-мати зачинила в салоні авто. Про це передає міська поліція. «15 серпня близько 15:00 надійшло повідомлення від небайдужого громадянина, який розповів, що в Полтаві на вулиці Європейськый, 2 в а/м Honda CR-Z зачинане маленька дитина, яка застрягла між сидіннями машини», - сказали в поліції. Коли на місце події прибув екіпаж, то виявив розбите переднє ліве скло в машині і матір з дитиною поруч. Як з'ясувалося, чоловік проходив біля припаркованої машини і почув, як у салоні автомобіля плаче дитина. Після цього він намагався знайти власника машини, але йому не вдалося це зробити. Підійшовши до машини, він побачив, що дитина впала між сидіннями і перестала рухатися. Чоловік викликав поліцію, після чого розбив скло і дістав дитину. Надалі до машини повернулася мати, забрала дитину і була обурена розбитим склом.
Політика Під Кабміном вимагають врятувати смертельно хворих українців Сьогодні, 18 серпня, під стінами Кабінету міністрів України перед засіданням уряду пройшла акція протесту тяжкохворих, які потребують лікування за кордоном, передає кореспондент АСН. Люди в кількості до 100 осіб з плакатами, де зображені смертельно хворі діти і ті, хто потребує термінової трансплантації органів, вимагають від Кабінету міністрів виділити кошти, яких бракує, зі спеціального фонду державного бюджету на лікування за межами України для більше сотні таких пацієнтів. Так, один з таких пацієнтів Юрій Андрєєв розповів АСН, що люди зібралися під Кабміном, щоб просити особисто прем'єра Гройсмана втрутитися в ситуацію з лікуванням хворих за кордоном. "Це в першу чергу такі страшні захворювання, як лейкоз, рак крові, кісткового мозку, трансплантація серця, нирок. З бюджету недавно було виділено 186 млн грн для лікування таких хворих за кордоном. Але цих коштів вистачило лише 47 пацієнтам, а в черзі стоять ще 119 осіб. Міністерство охорони здоров'я переконувало, що виділених коштів вистачить на всіх. Але їх не вистачило. Пацієнти потребують як мінімум в 470 млн грн - цих коштів вистачить на всіх пацієнтів", - упевнений він.  
Політика Гройсман перевіряє підготовку до навчального року та опалювального сезону в трьох областях України Уряд перевірив підготовку в трьох регіонах до навчального року та опалювального сезону. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми проводимо засідання уряду, оскільки у вівторок, середу і четвер я з колегами перевірив Дніпропетровську, Миколаївську і Херсонську області та міста: Дніпро, Миколаїв і Херсон. Дуже важливо для всіх нас мати уявлення про те, що відбувається на місцях", - заявив він. Прем'єр підкреслив, що у нього був досить відвертий діалог з представниками бізнесу щодо інвестування в розвиток регіонів. "Безумовно, ми торкнулися питань освіти напередодні початку нового навчального року, житлово-комунального господарства. Перевірили як йде процес ремонту доріг", - додав він.
Події оформление ленты  У столиці чиновник вимагав 90 тис. грн за «крісло» директора навчального закладу У п'ятницю, 17 серпня, вранці в Києві за хабар в 90 тис. грн, було затримано голову однієї з конкурсних комісій КМДА. Про це передає прес-служба Національної поліції України. Столичний чиновник хотів отримати кошти від викладача київського ліцею за сприяння в призначенні чоловіка на посаду директора одного з навчальних закладів. Поліція затримала хабарника біля його місця проживання. Грошові кошти, які він отримав за вирішення питання, було вилучено. Зараз на підставі постанови суду проводяться обшуки в службових приміщеннях Департаменту та за місцем проживання чиновника. Ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.
Кримінал Зек, розчленував інспектора, жив без охорони в свинарнику Ув'язнений Одеського СІЗО, який убив і розчленував жінку-інспектора, жив не в камері, а в хозблоці без наглядачів. Про це повідомляє обласний прокурор Олег Жученко, передає «Українська Служба Інформації». Під час допиту в'язнів з'ясувалося, що вбивця не був у камері ув'язнення. Його речі, ліжко і документи були знайдені в хозблоці свинарника. Там же був ніж і сокира. Потрібно відзначити, що раніше підозрюваний відбував покарання за умисне вбивство, розбійний напад і зґвалтування в 2002 році. З 2016 його знову затримали за розбійний напад. Службовими обов'язками загиблої не передбачено, щоб та перебувала там. Ув'язнений заманив жінку в хозблок, запропонувавши їй показати виводок поросят. Там він убив і розчленував її. Експерти вивчають, чи було зґвалтування. Чоловікові загрожує довічне ув'язнення.
Політика В «Укравтодорі» вирішили зовсім по-новому перевіряти дороги В «Укравтодорі» підготували нову концепцію перевірки доріг. Про це на засіданні Кабміну заявив в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак, передає кореспондент АСН. «Укравтодор» і особисто я приділяємо багато уваги ремонту доріг. Ми розробили нову Концепцію контролю якості будівельно-ремонтних дорожніх робіт», - заявив він. За його словами, концепція передбачає обов'язкові перевірки після зимового періоду, в кінці березня, а також після поведінки ремонту та усунення виявлених неполадок. «Двічі на рік ми будемо проводити контроль якості будівництва доріг і їхнього ремонту», - пообіцяв він. Новак нагадав, що перший такий звіт за 2016 рік дозволив ліквідувати недоліки по всій країні. «Там, де ще ці недоліки не виправлені, ми будемо проводити подальшу роботу з підрядниками для їх усунення», - сказав він.
Закон і Право Новації Трудового кодексу: звільнення по електронній пошті, покарання за відсутність щеплень і збільшена відпустка Вже восени на українському ринку праці можуть відбутися істотні зміни, пов'язані з Прийняттям нового Трудового кодексу. Депутати підтримали документ в першому читанні і після виходу народних обранцем з відпустки очікується голосування за документ в цілому. Комітет з питань соціальної політики вже підготував його до другого читання і особливу увагу приділили підставам для відсторонення і звільнення працівників, повідомляє «Судово-юридична газета». Приводів для відсторонення від роботи побільшає Зокрема, якщо законопроект буде ухвалений у запропонованому зараз варіанті, то усунути від роботи зможуть працівника навіть за те, що він контактував з інфекційними хворими. Наприклад, якщо ви поспілкувалися з хворою на грип людиною - це вже привід відсторонити вас від роботи. Якщо ви відмовилися від вакцинації і медогляду або під час медичного огляду виявилося, що ви не в змозі виконувати роботу - це також є приводом вас усунути. А ось хто буде оплачувати медогляди - не уточнюється. Також співробітника можуть відсторонити від роботи через те, що він «порушує нормальну роботу юридичної особи». Але що означає поняття «нормальна робота», ніде не прописано. Так що кожна компанія зможе по-своєму його трактувати. Наприклад: якщо співробітник запізнюється на 5 хвилин, це теж може вважатися, що він порушує нормальну роботу підприємства, і працівник буде відсторонений. Звільнити зможуть за обман і відмова від щеплення Приводом для звільнення співробітника новий Трудовий кодекс надає більш ніж достатньо. Наприклад, якщо документ ухвалять, то звільнити зможуть за:           - незадовільний стан здоров'я;           - незадовільну кваліфікацію;           - відмову від щеплення або проходження медогляду;           - втрату працездатності. Також, згідно з документом, у зв'язку з призовом до армії працівника, якому не виповнилося 43 років, зобов'язані звільнити наступного ж дня після подачі заяви. Звільнити працівника можуть і за те, що він не здатний виконати доручену їм роботу. Це підноситься як обман, оскільки при прийомі на роботу кандидат на посаду вказав невірні дані або прибрехав у резюме. У разі скорочення штату роботодавець повинен попередити письмово співробітників мінімум за 2 місяці. Працівникові дозволяється в робочий час шукати нову роботу і ходити на співбесіди, при цьому відбиватися це на його заробітній платі не буде. Що стосується звільнення за власним бажанням, то в разі ухваленні законопроекту співробітник повинен буде повідомити про це роботодавця за все за 3 дні, а не як зараз - за 2 тижні. Причому зробити це можна буде по електронній пошті, а не особисто. А ось відпустку збільшать з 24 до 28 днів.
Політика Голова уряду доручив міністрам "вправити мізки" чиновниками на місцях Прем'єр України Володимир Гройсман доручив міністрам вправити мізки енергетикам, земельникам, будівельникам, поліцейським, податківцям, прокурорам, СБУшникам на місцях. Про це він повідомив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. «Я мовчати, з точки зору реакції на зловживання з боку чиновників, монополістів, контролюючих структур, не збираюся», - заявив прем'єр. Він підкреслив, якщо потрібно буде знести контролюючі або інші структури, він очолить це рух у країні. «Враження, що на здорове тіло нашої держави навішали різні інфекції, затримують наш розвиток. Ми не повинні з цим миритися», - додав він. Гройсман закликав усіх міністрів запросити всі контролюючі структури. «І вправьте їм мізки, всім: енергетикам, земельникам, будівельникам, поліцейським, податківцям, прокурорам, СБУшникам, тому що люди про це відверто говорять на місцях. З цим потрібно поставити крапку, це питання номер один сьогодні», - сказав прем'єр. У свою чергу, члени Кабінету міністрів уважно його слухали.
Події У Скадовську на базі відпочинку отруїлося 16 дітей У Скадовську Херсонської області було зареєстровано 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відпочивали на базі «Романтик». Про це інформує Держпродспоживслужба, передає Інтерфакс-Україна. За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, у 14 дітей, за попередніми даними, була виявлена ​​харчова токсикоінфекція, ще у двох дітей - гострий гастроентероколіт. Три дитини були госпіталізовані в інфекційне відділення лікарні Скадовська, решта проходять лікування в амбулаторних умовах. У Держпродспоживслужбі повідомили, що фахівці під час перевірки закладу встановили численні порушення вимог санітарного законодавства, а також нормативно-правових актів, які регламентують організацію харчування дітей. 17 серпня установа припинила свою роботу. За інформацією, власники закладу в червні цього року не допустили фахівців Держпродспоживслужби на територію і не дали можливості провести планову перевірку.
Політика В Укравтодорі хочуть запропонувати обмежити до 50 км/год швидкість у населених пунктах Укравтодор готовий подати в Кабмін ініціативу про зменшення швидкості на дорогах в населених пунктах з 60 до 50 км/год. Про це на засіданні Кабміну заявив в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Славомір Новак, передає кореспондент АСН. "Хочу подякувати всім міністерства за узгодження нашої ініціативи щодо зменшення швидкості на дорогах в населених пунктах з 60 до 50 км/год", - заявив він. Новак додав, що Укравтодор готовий подати цю ініціативу на розгляд Кабміну. "З метою фінального узгодження і втілення в життя", - сказав він. Новак упевнений, що ці зміни зменшать кількість ДТП в Україні. Нагадаємо, в кінці липня Міністерство інфраструктури України погодило без змін проект постанови "Про внесення зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху", яким передбачається зменшення швидкості руху транспортних засобів в населених пунктах з 60 до 50 км/год. При цьому з 23:00 до 6:00 в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 60 км/год.
Політика Гройсман оголосив боротьбу органам, що заважають нормальному бізнесу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очолить процес ліквідації органів, що заважають нормальному бізнесу.Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "Проблеми (в регіонах. - Ред.) - типові. Складно оформити землю, складно отримати дозвіл на будівництво. Найбільш кричуща ситуація з підключенням газу і теплових мереж. Сіли там монополісти і контролюють ситуацію! Також актуальним є питання про неправомірні перевірки бізнесу", - заявив він. Гройсман нагадав, що позиція глави держави і Кабміну єдина в тому, щоб нівелювати зайвий тиск на підприємців. "Якщо потрібно буде знести контролюючі структури в країні, то я очолю цей процес!.. Понавішували інфекції, які заважають всім!", - сказав він. Прем'єр додав, що відповідальність місцевих голів і голів адміністрацій - забезпечити нормальний бізнес-клімат на місцях. "Я не задоволений сьогодні ситуацією, яка склалася", - резюмував він.
Події Терорист у Барселоні ледь не задавив "няню Віку" Під час вчорашнього теракту в Барселоні (Іспанія), коли чоловік на фургоні в'їхав у натовп туристів, під колесами ледь не опинилася російська актриса Анастасія Заворотнюк, відома за роллю няні Віки в серіалі "Моя прекрасна няня". Про це сама актриса розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram. За її словами, вона з подругою пішла з місця аварії за десять хвилин до того, як вона сталася. "Дуже важке почуття... Ми з подругою були поруч з цим місцем і покинули його за 10- 15 хв до жахливої ​​трагедії. Сидячи на балконі за 100 метрів, дивувалися з приводу вертольотів, які кружляли у нас над головами. І тільки дзвінок мого чоловіка, який хвилювався за мене, прояснив ситуацію!" - написала вона.   Страшно в очередной раз понять, что для кого-то человеческая жизнь ничего не стоит. Больно осознавать, что снова люди стали жертвами этой бессмысленной жестокости. Глубокие соболезнования пострадавшим и их близким. Допис, поширений Анастасия Заворотнюк (@a_zavorotnyuk) Сер 17, 2017 о 10:51 PDT Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Барселоні (Іспанія) фургон протаранив натовп туристів на вулиці Рамбла в центрі столиці Каталонії. В результаті теракту в центрі Барселони загинули щонайменше 13 людей. Пізніше було названо ім'я імовірного терориста. Як повідомляється, в теракті загинули або постраждали громадяни 24 країн.
Суспільство Стало відомо, яка погода чекає на українців на День Незалежності В Україні 24 серпня, на День Незалежності, буде комфортна погода, опади не очікуються. Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "24 серпня дощі більш ймовірні вночі в Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській областях. Вдень 24 серпня періодичні опади підуть з Київської області і залишаться тільки в Сумській і Харківській. Переважно без опадів. Плюс ще й після похолодання 22-23 серпня на День Незалежності температура вирівняється і підвищиться до комфортних значень", - написала Діденко. За словами синоптика, всі охочі можуть одягнути вишиванки з довгим рукавом. Також вона повідомила про погоду в столиці. "24 серпня, в День Незалежності, за попереднім прогнозом, температура повітря в столиці буде комфортною, близько +25 градусів, а дощі припиняться і вийде сонечко", - розповіла Діденко. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава міністерства оборони України Степан Полторак заявив, що в 2017 році на День незалежності українців здивують нововведеннями в ході проведення військового параду в Києві.
Політика Готуйте гаманці: Ахметов прикупив ще два обленерго Компанія Ornex, яка входить до Групи СКМ (власник олігарх Рінат Ахметов), купила на фондовій біржі ПФТС за 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "Київенерго". Про це повідомляє СКМ, передає Інтерфакс-Україна. Купівля акцій, які виставив на продаж Фонд державного майна (ФДМ) України, відбулася в п'ятницю, 18 серпня. Вартість 25% акцій "ДТЕК Західенерго" вийшла 417,163 млн грн, і це на 20% вище початкової ціни. У свою чергу 25% акцій "Київенерго" були викуплені за стартовою ціною в 759,633 млн грн. Нагадаємо, компанія ДТЕК, яка повністю підконтрольна СКМ, має 72,24% акцій "ДТЕК Західенерго", 72,4% акцій "Київенерго" і 71,5% акцій "ДТЕК Донецькобленерго". Раніше повідомлялося, що в 2016 році найбагатшим в Україні, за версією журналу "Фокус", був власник групи СКМ Рінат Ахметов. Читайте також: Ахметов скупив майже всі акції "Донецькобленерго"
Суспільство Верховний суд Північної Ірландії визнав заборону на одностатеві шлюби законною Верховний суд Північної Ірландії розглянув дві епохальні судові справи, які були спрямовані на скасування заборони одностатевих шлюбів. Суддя О'Хара визнала заборона законним і порахувала, що він не порушує права сексуальних меншин, повідомляє The Independent. У той час як одностатеві шлюби легальні в Республіці Ірландія, Англії, Шотландії та Уельсі, вони, як і раніше, заборонені в Північній Ірландії. Суддя зазначив, що прийняв рішення базуючись не на соціальній політиці, а на законі, чинному в країні. Члени Асамблеї Північної Ірландії вже п'ять разів голосували за те, чи слід дозволяти одностатеві шлюби в регіоні, але рух було заблоковано Демократичної Юніоністської партією, яку, в свою чергу, підтримує Тереза ​​Мей. Лідер партії Арлін Фостер заявила, що продовжуватиме блокувати будь-які спроби визнати одностатеві шлюби законними. Перший позов подали двоє чоловіків, які взяли законний шлюб у Лондоні в 2014 році, але у зв'язку з переїздом в Північну Ірландію їхній шлюб був змінений на цивільне партнерство. Пред'явники другого позову - дві одностатеві пари - стверджували, що закон порушує їхні громадянські права.
Політика Авдіївка отримає український газ через новий газопровід У Донецькій області почали будувати газопровід з Очеретного в Авдіївку, який постійно буде забезпечувати газом прифронтове місто. Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Жебрівський зазначив, що після побудови нового газопроводу Авдіївка і кілька прилеглих селищ не залежатимуть від газової труби, яка йде з ОРДЛО. "Приступили до будівництва підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки: зробили розмітку траси прокладки, підрядники приступають до виконання будівельно-монтажних робіт і незабаром вже почнуться перші установки труби", - написав він. За його словами, будівництво обійдеться в 58 млн грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що українські міста Авдіївку і Красногорівку підключать до енергосистеми, підконтрольної Україні, до Дня Незалежності.
Суспільство оформление ленты  На Співочому полі показали всі області України в квітах Від кожного столичного району по квітковій композиції. У Києві на Співочому полі відкрилася виставка квітів, присвячена Дню Незалежності України. Головна тема вернісажу - регіони країни. Ось - композиція дизайнерів Солом'янського району. «Ми вибрали Волинь, - говорить один з авторів композиції Людмила Довженко. - Це регіон з давньою історією. Ми відобразили силуети церков, що символізують величезні і стародавні монастирі, яких на Волині близько десяти, церкви - в кожному селі, є старовинні храми, вежі, що нагадують контури Луцького і Острозького замків». Оболонський район столиці трудився над створенням Полісся. «Композиція показує побут і особливості цього краю. Ви бачите найпопулярнішу страву, яка була основною в регіоні, а тепер вона символічна для всієї України - український борщ. Найсмачніший борщ вважається з грибами, а вони ростуть на Поліссі», - розповідає дизайнер Оболонського району Світлана Кузнєцова. На створення кожної композиції було витрачено суму від 50 тисяч гривень. Але, за словами генерального директора КП «Київзеленбуд» Михайла Наконечного, зі столичного бюджету на організацію квіткового свята не було виділено жодної копійки. «Все створено на госпрозрахункові гроші, які можуть витрачатися на зарплати або премії, але були віддані на виставку квітів». Експозиція буде відкрита до 10 вересня. Вхід для дорослого - 30 гривень.
Події У Київській області разом з хлібницею підкинули вибухівку, є постраждалі У селі Мирне Київської області в четвер, 17 серпня, стався вибух у прибудові приватного двору. Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіції в Київській області. Як повідомляється, подружня пара знайшла у своїй недобудованій вбиральні хлібницю. Коли її відкрили, спрацював вибуховий пристрій. Чоловік і жінка отримали осколкові поранення. 31-річний чоловік госпіталізований у лікарню, 28-річна жінка відмовилася їхати в медичний заклад. Їхнє життя - поза небезпекою. Правоохоронці відправили на експертизу залишки вибухового пристрою. За фактом було відкрито кримінальне провадження ч.2 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії в нарколабораторії стався вибух, в результаті одна людина загинула, ще семеро людей отримали поранення.
Політика Саудівська Аравія виділить $100 млрд на відновлення Іраку Ірак і Саудівська Аравія ведуть переговори про новий союз, який дав би Ер-Ріяду головну роль у відновленні зруйнованих війною іракських міст. За повідомленнями, для відновлення Іраку знадобиться більше $100 млрд, повідомляє The Guardian. У Багдаді завжди вороже ставилися до Саудівської Аравії, однак недавно відносини змінилися. «Відносини налагоджуються, і це пов'язано з тим, що нова адміністрація США допомагає Саудівській Аравії відновити відносини з іншою частиною регіону», - сказав Абдулбарі аль-Зебарі, глава комітету із зовнішніх зв'язків Іракського парламенту. Багдад і Ер-Ріяд протягом 25 років не підтримували дипломатичних відносин. Але минулого року президент Іраку Фуад Масум відвідали Ер-Ріяд, а міністр закордонних справ Саудівської Аравії відправився в Багдад. У міру того як Ірак рухається до національних виборів, прем'єр-міністр Хайдер аль-Абаді заявив, що надання виборчих прав сунітам, які втратили привілеї і статус після падіння Саддама Хуссейна, має бути першим кроком на шляху до нової держави. Високопоставлені чиновники Саудівської Аравії бачать можливість відновлення сунітських районів Іраку, щоб таким чином вийти на передову позицію в регіоні.
Політика В "Укравтодорі" розповіли про свої успіхи В.о. голови Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Славомір Новак заявив, що в Україні вже відремонтовано 600 км доріг. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент АСН. "На карті України є 170 тис. км доріг міжнародного, національного, регіонального та місцевого значення. На 1 червня 2017 року ми забезпечили проїзд по більш 30 тис. км доріг, виконавши ямковий ремонт. На сьогодні середній поточний ремонт вже виконано на 600 км доріг по всій Україні", - заявив він. За його словами, ремонтні роботи проводяться завдяки фінансуванню з різних джерел. "На сьогодні на дорожні роботи з різних джерел фінансування вже направлено 5,3 млрд грн з держбюджету і 1,4 млрд грн з кредитних коштів, а також 3,2 млрд грн за рахунок митних коштів. Також передбачено додаткове фінансування в розмірі 800 млн грн і 200 і 250 млн грн - на фінансування ремонту та будівництва доріг у східних областях", - додав він. Також Новак пообіцяв, що "Укравтодор" створить так звані "чорні списки" недобросовісних компаній-підрядників. "Нами вже розроблено проект закону про внесення змін з контролю якості виконання ремонтно-будівельних робіт. Ми вже готові передати проект з метою узгодження. Він надає повноваження Укравтодору ініціювати контроль якості дорожніх робіт із залученням спеціалізованих установ. В результаті цього буде формуватися перелік недобросовісних організацій", - додав він.
Політика Ситник заявив, що Фірташ купив український завод за один долар Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що український олігарх Дмитро Фірташ купив Запорізький титано-магнієвий комбінат за один долар. Про це він розповів в інтерв'ю газеті "День". "Розслідуємо справу стосовно керівництва "Запорізького титано-магнієвого комбінату", і бачимо, що Фірташ забрав його фактично за один долар", - заявив Ситник. Однак він зазначив, що самого Фіршата притягнути до відповідальності поки не вдається. "Але ми цю справу розслідуємо. Більша її частина вже в суді", - додав директор НАБУ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що три з чотирьох хімзаводів Ostchem, що входять в об'єднання підприємств азотної хімії Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, - Черкаський "Азот", "Рівнеазот" і Сєверодонецьке об'єднання "Азот" - відновлюють виробництво добрив після більш ніж тримісячного простою.
Юмор Мораторій "у дії": за 15 років у столиці вирубали 4 тисячі гектарів зелених насаджень За останні 15 років лісопаркові господарства Києва зрубали близько 4 тис. га лісів і парків. Про це 18 серпня під час прес-конференції заявив еколог Володимир Борейко, повідомляє кореспондент АСН. «Офіційно за 15 років лісопаркові господарства Києва зрубали 1,2 тисячі гектарів, за нашими даними - 4 тисячі гектарів. Якщо Київ буде забудовуватися і далі такими темпами і будуть знищуватися зелені зони, то через 10 років місто стане непридатним для життя», - вважає він. Крім цього, Борейко зазначив, що в Києві на один гектар заготовлюється деревини більше, ніж у всій області. Причому заготівлею деревини займається комунальне підприємство «Кіевзенбуд», в функції якого, за словами еколога, це не входить. Він уточнив, що в області заготовляють 3 кубометри деревини на 1 га, а в Києві - 5 кубометрів на 1 га.
Суспільство Як Джолі і Пітт посварилися з французьким архітектором на півмільйона євро і до чого тут ім'я їхньої дочки Французький дизайнер інтер'єрів подала в суд на Бреда Пітта і Анджеліну Джолі за те, що вони не заплатили їй за роботу над замком Château Miraval, розташованим в Провансі, яким володіють спільно. Оділь Судан також стверджує, що колишня пара ледь не довела її компанію до банкрутства, не оплачуючи рахунки за проект підсвічування замка 17-го століття вартістю кілька мільйонів євро, повідомляє The Guardian. У квітні апеляційний суд Парижа ухвалив акторам заплатити Судан €565 тисяч, зокрема €60 тисяч за шкоду, завдану її репутації. Вона повідомила журналістам, що до сих пір тримала цю інформацію в таємниці, так як сподівалася вирішити проблему мирно. У 2010 році Пітт, шанувальник французького архітектора Жана Нувеля (він навіть назвав на його честь свою дочку - Шайло Нувель), попросив Судан придумати способи використання природного світла в замку і прилеглих до нього будівлях. Вона стверджує, що їй дали «карт-бланш» на висвітлення чотирьох будівель, зокрема на освітлення замку, в якому налічується 40 кімнат. Вони не підписували контракт, але Судан сказала, що кожен місяць вона висилала рахунки, а її компанія проводила технічні дослідження та установки, які були випробувані на зменшених моделях в її паризькій студії. Для виконання робіт вона найняла 17 осіб, включаючи архітекторів, дизайнерів, фахівців з освітлення та акустики, і навіть оптичного інженера для розрахунку кута сонячних променів. Через два роки і 25 мільйонів євро, проект як і раніше був незавершеним. Пітт припинив платити за  рахунками, коли його головний дизайнер заявив, що Судан виставила рахунок на €4,9 млн. Коли її прохання про виплату грошей співробітникам і підрядникам залишилися без відповіді, вона була змушена призупинити роботу над об'єктом. За десять днів Пітт надіслав їй електронного листа: «Я не знаю, як все відбувається у Франції, але в Сполучених Штатах друзі не нападають на друзів. Я завжди був прихильником твоєї творчості. Не нападай. Давайте закінчимо проект і будемо ним пишатися. Робота дуже хороша, щоб перервати її на такій ноті. Життя занадто коротке, мій друже». Другий лист говорило: «Не витрачай час на судовий розгляд. Йди за своєю мрією і не турбуйся про решту». У квітні вона отримала оплату в повному розмірі, але тепер вона хоче, щоб її юридично визнали творцем проекту освітлення в Miraval, адже після розпочатого конфлікту авторство присудили іншому співробітнику її компанії. Вона вважає, що це завдало непоправної шкоди її репутації. Юрист Пітта стверджує, що саме актор був головним автором всього проекту, адже він вже давно захоплений архітектурою і знає, як повинен виглядати замок. Тепер розведені Пітт і Джолі вирішили залишити замок як інвестицію, там вони виробляють вино та оливкову олію.

Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
більше матеріалів




/-1,13765001297-/ /-pc-/
Top