counter
Архів Повернутись назад 18 Травня 2017
18 Травня
Політика Трамп знав, що Флінн був під слідством, але призначив його радником Президент Америки Дональд Трамп до інавгурації дізнався, що екс-радник з нацбезпеки Майкл Флінн перебуває під федеральним слідством, але все одно призначив його радником у Білому домі. Про це передає видання The New York Times, посилаючись на джерела, знайомі зі справою. «Майкл Флінн розповів перехідній команді за кілька тижнів до інавгурації президента США Дональда Трампа, що він перебував під слідством за приховану діяльність як оплачений лобіст Туреччини під час кампанії», - сказали виданню двоє людей, які знайомі зі справою. Вперше про це стало відомо 4 січня 2017 року під час розмови з Дональдом Макганном, який зараз є юристконсультом Білого дому. Через кілька днів адвокат Флінна спілкувався з юристами перехідної команди. «Це говорить про обізнаність Трампа про небезпеку призначення Флінна його радником ще до інавгурації 20 січня», - сказано в повідомленні.
Політика У БПП не підтримують пакет законопроектів медреформи Супрун БПП не підтримає пакет законопроектів медреформи Уляни Супрун. Про це в кулуарах Верховної Ради України 18 травня заявив народний депутат фракції БПП Борислав Розенблат, передає кореспондент АСН. «Вчора ввечері у нас була рада фракції, де ми заслухали в.о. міністра охорони здоров'я і першого заступника щодо пакету законопроектів з медичної реформи», - заявив він. Розенблат зазначив, що прийнято рішення про те, що фракція не буде підтримувати ці законопроекти: «Ми домовилися, що буде створено робочу групу, яка напрацює єдиний пакет законопроектів по медичній реформі, які влаштують усі зацікавлені сторони». Зокрема, йдеться про чотири документи: - 6327 від 10.04.2017 Проект Закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів; - 6328 10.04.2017 Проект Закону про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в антитерористичній операції і забезпечують її проведення; - 6329 10.04.2017 Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України; - 6347 12.04.2017 Проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про державні закупівлі».
Суспільство В Україні вшановують пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу Прем'єр Володимир Гройсман вшанував пам'ять жертв депортації кримських татар. Він заявив, що Україна справедливо визнала депортацію геноцидом, так як в результаті цього постраждали майже 200 тисяч осіб, половина з яких загинули ще в дорозі «від нелюдських умов перевезення або вже на місці». Про це інформує телеканал 112 Україна. «Немає слів, які б описували печаль і смуток, що огортають нас, коли ми чуємо про винищення народів. Українці знають не з підручників історії, що таке геноцид і які травми він залишає в свідомості. Нескінченний біль протягом поколінь залишатиметься в народній пам'яті, а також впливатиме на його культуру і соціально-економічний розвиток», - сказав Гройсман. Також прем'єр-міністр додав, що сьогодні кримських татар наздогнала нова біда. «В анексованому Криму відбуваються цькування і переслідування кримськотатарських активістів, окупаційна «влада» не дозволяє вшанувати пам'ять жертв депортації, забороняються мирні зібрання. Страшно усвідомлювати, що на початку XXI століття цілий народ знову зазнає жорсткого переслідування, перш за все за національними, конфесійними та релігійними ознаками. Кримські татари знову опинилися перед смертельною загрозою», - підкреслив Гройсман.
Суспільство У Києві 20 травня обмежать рух за маршрутом велопараду У Києві в суботу, 20 травня, буде обмежено рух за маршрутом руху велопараду, який приурочений до «Велодня» - акції велосипедистів. Про це інформує прес-служба КМДА. «З 10:00 до 12:30 суботи рух автомобільного транспорту буде обмежено за наступними маршрутами: вулиця Володимирська - вулиця Богдана Хмельницького - вулиця Івана Франка - вулиця Липинського - заїзд на велотрек; Софійська площа - вулиця Володимирська - вулиця Богдана Хмельницького - вулиця Хрещатик - Європейська площа - Володимирський узвіз - Боричів узвіз - вулиця Набережно-Хрещатицька - Гаванський міст - вулиця Набережно-Рибальська - Московський міст - вулиця Труханівська - парк Дружби народів», - сказано в повідомленні відомства. Захід був ініційований громадською організацією «Всеукраїнський Велодень Київ» і проходить за підтримки Київської адміністрації. Парад починається з Софійської площі об 11:30. Цього дня о 20:00 пройде урочисте відкриття оновленого велотреку.
Суспільство На Порошенка подали в суд через блокування «Одноклассников» Юрист Роман Лихачов, який представляє Чугуївську правозахисну групу, подав позов до Вищого адміністративного суду України щодо президента Петра Порошенка. Про це Лихачов написав у себе в Facebook. Позивач вимагає визнати незаконним указ Порошенка, яким вводиться в силу рішення РНБО України від 28 квітня цього року, що передбачає обмежувальні заходи щодо фізосіб і компаній, в частині введення в дію пунктів, які передбачають блокування провайдерами доступу користувачів до низки російських порталів і соцмереж, і скасувати його в цій частині. За словами Лихачова, він не бажає миритися з «безкарним і беззаконним порушенням прав громадян». Юрист вважає ініціативу президента України обмеженням волі, яка доречна більше в КНДР, а не в країні, яка прагне в Європу.
Політика оформление ленты  Під Радою віряни Московського патріархату провели акцію протесту 18 травня під стінами Верховної Ради України зібралися віряни Московського патріархату, передає кореспондент АСН. Батюшки в рясах, черниці Московського патріархату і віряни з іконами і православними хрестами в кількості до тисячі людей провели молебень просто на площі перед парламентом, охорона якого посилена. Протестувальники  виступають проти розгляду сьогодні двох законопроектів, які є в порядку денному. Йдеться про законопроекти: №4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором» і №4128 «Про внесення змін до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості). Законопроект №4511 був внесений до парламенту 22 квітня 2016 року. Ініціаторами є нардепи від Блоку Петра Порошенка Олег Петренко, Олександр Бригинець, нардепи від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький та інші. Вони пропонують визначити особливий статус для діючих в Україні релігійних організацій, які зареєстровані в країні-агресорі. Законопроект №4128 внесений до Верховної Раду 23 лютого 2016 року. Ініціатори документа - нардепи від "Народного фронту" Віктор Єленський, Світлана Войцеховська, депутат від «Самопомочі» Ірина Подоляк, позафракційний депутат Сергій Тарута, депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий і депутати від Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов і Павло Кішкарь. У пояснювальній записці автори заявляють, що законодавством не унормовано процедуру і не уточнюється механізм змін приналежності релігійних громад до діючих в Україні та за її межами релігійних центрів. Тому приналежність громади до релігійного центру може бути змінена «шляхом реєстрації нової редакції статуту або змін і доповнень до нього, прийнятих за згодою на таку зміну простої більшості осіб, присутніх на зборах громадян, що належать до релігійної громади». Як пояснив у кулуарах парламенту нардеп фракції «Народний фронт» Іван Вінник, на практиці ухваленням закону 4128 - по суті, ліквідують монополію Московського патріархату. «У нас є Києво-Печерська Лавра, вона мені подобається, але сьогодні там службу можуть правити тільки від Московського патріархату. У разі ухвалення закону, якщо громада Київського патріархату вирішить, то службу може правити батюшка Київського патріархату в Києво-Печерській Лаврі. Тому цей закон треба приймати», - зазначив він.
Суспільство оформление ленты  Хустки і сорочки в стилі бохо. Як парламент вбрався до Дня вишиванки Парубій привітав нардепів з Днем вишиванки. 18 травня, відкриваючи засідання Верховної Ради України, спікер парламенту Андрій Парубій, вбраний у білу сорочку з блакитною вишивкою, привітав депутатів з Днем української вишиванки. На ранкове засідання парламенту з'явилося 366 парламентаріїв, передає кореспондент АСН. "Хочу всіх привітати з Днем ​​вишиванки! Дуже добре, що наша традиція продовжується, коли всі в парламент приходять у вишиванках", - звернувся він до нардепів, більшість яких прийшли у парламент в українських вишиванках. Так, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко прийшов у парламент у білій вишиванці "на випуск" з червоною національною вишивкою. А заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко одягнув вишиванку з темно-синьою вишивкою. Борислав Береза ​​вважав за краще білу вишиванку з білою вишивкою. Борислав Розенблат - з синьою. "Де я її купив? У магазині!" - розповідав він журналістам у кулуарах. Жінки-депутати також прийшли у парламент не просто в національних сорочках. Багато одягли сукні з вишивкою у стилі бохо до підлоги. Так, нардеп БПП Марія Матіос прийшла в Раду не тільки у вишиванці, а й українській хустці на голові і національній плахті.  
Політика Депутати нагадали про репресії окупантів з Кремля і депортацію кримських татар Депутати нагадали про депортацію кримських татар і репресії окупантів з Кремля. Про це у Верховній Раді України 18 травня заявив лідер Меджлісу кримських татар і народний депутат фракції БПП Рефат Чубаров, передає кореспондент АСН. «Сьогодні о 12:00 хвилиною мовчання всі ми вшануємо пам'ять загиблих кримських татар під час депортації 1944 року», - заявив він з трибуни парламенту в оточенні народних депутатів різних фракцій. У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, з його слів, всі народи України згадають, як 18 травня 1944 року сталінський режим почав депортацію кримськотатарського народу з Криму в інші республіки СРСР. «Ми робимо все для того, щоб, нарешті, вже в найближчі місяці підготувати зміни і доповнення до Конституції України і так переформатувати Кримську автономію, щоб зміцнити українство на кримській землі, щоб нарешті врахувати право кримськотатарського народу на самовизначення на кримській землі, щоб реально забезпечити права всіх, хто живе на цій землі», - зазначив він. Він нагадав, що зараз кримськотатарський народ продовжують переслідувати в Криму окупанти Росії. «З моменту окупації кримського півострова і до сьогоднішнього дня російським окупаційним режимом здійснюється цілеспрямована репресивна політика, яка спрямована на фізичне витіснення кримськотатарського народу, корінного народу Криму, за межі його історичної батьківщини», - сказав він.
Політика Депутати перенесли медичну реформу Депутати відклали медреформу. Про це 18 травня під час засідання Верховної Ради України заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Щодо законопроектів стосовно реформи системи охорони здоров'я. У мене була зустріч з фракцією БПП. Від позиції найбільшої фракції залежить результат  ухвалення законів», - заявив він. У відповідь заступник голови фракції БПП Сергій Березенко запропонував зняти з порядку денного сьогодні законопроекти, які були внесені в парламент Міністерством охорони здоров'я і рекомендовані на одному із засідань Кабміну. «На сьогодні ці закони не пройдуть у парламенті в тому вигляді, в якому вони є. Щоб їх не завалити, ми пропонуємо створити робочу групу, щоб повернути суб'єкту законодавчої ініціативи і рівно через два тижні винести їх на розгляд до парламенту в доопрацьованому і цілісному вигляді», - закликав він. Водночас голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк зазначив, що затягування медичної реформи - «смерті подібно». «Це замовлення фармакологічної мафії!», - вважає він. В результаті депутати провалили голосування із внесення законопроектів до порядку денного сесії.
Політика Раді не вистачило голосів запропонувати РНБО ввести санкції проти Януковича і екс-чиновників Український парламент у четвер, 18 травня, не підтримав внесення на розгляд РНБО пропозиції про застосування санкцій щодо екс-високопосадовців, зокрема колишнього президента України Віктора Януковича, а також бізнесменів. Про це інформує корреспондент АСН. Відповідну постанову №5350 про захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни, протидії терористичній діяльності на засіданні Верховної Ради сьогодні підтримали 202 депутати при мінімально необхідних 226. Спікер Ради двічі поставив на голосування повернення до розгляду цього питання, пропозиції також не набрали потрібної кількості голосів. «На жаль, голосів немає. Постанову було відхилено», - сказав Парубій.
Події Вимагач погрожував дружині Шумахера вбивством їхніх дітей Здирник вимагав у дружини семиразового чемпіона "Формули-1» Міхаеля Шумахера Корінни 900 тис. євро, погрожуючи розправитися з дітьми подружжя. Про це сьогодні інформує Focus з посиланням на Bild. Перший лист прийшов на електронну адресу Корінни Шумахер у лютому минулого року. Анонім написав: «Якщо ми не отримаємо гроші до 31 березня 2016 року, ваша дитина потрапить у ДТП. У «Формулі-4», так чи інакше, відбувається чимало нещасних випадків». У той час син подружжя Мік вже брав участь у гонках «Формули-4». Другий лист з вимогою коштів  невідомий відправив Еріху Сіксту - найбільшому акціонерові і генеральному директору компанії з прокату авто Sixt. Вмрахувати зловмисника вдалося після того, як Корінна звернулася в поліцію. В електронному листі вимагач залишив номер банківського рахунку. У суді 25-річний чоловік зізнався, але не зміг пояснити причини вчинку.
Суспільство Пам'ятник Богдану Хмельницькому в Чернігові розвернуть спиною до Москви У Чернігові пам'ятник Богдану Хмельницькому буде розгорнуто обличчям до П'ятницької церкви і центральної площі міста. Про це інформує прес-служба Чернігівської міської ради. Найближчим часом у Чернігові реконструюють постамент пам'ятника Богдану Хмельницькому, який розташований в однойменному сквері. «Планується, що під час реконструкції фігуру Богдана Хмельницького роботи скульптора Івана Кавалерідзе розвернуть, встановивши обличчям до центральної площі Чернігова та П'ятницької церкви», - сказано в повідомленні. Відзначається, що таким був задум архітектора пам'ятника Андрія Карнабеда, але при встановленні пам'ятника тодішнє партійне керівництво змусило розгорнути скульптуру в протилежний бік, обличчям до тодішнього обкому партії. «Карнабед все життя сподівався, що в незалежній Україні гетьмана розвернуть все-таки обличчям до церкви і спиною до Москви», - сказали в міськраді.
Суспільство Дослідження: чоловіки частіше за жінок співають про любов і секс Дослідження показали, що чоловіки частіше, ніж жінки співають про любов і секс. Результати дослідження були опубліковані в журналі Sexuality&Culture, були проаналізовані 1250 популярних пісень, починаючи від 1960 і до 2008 року, передає «Газета.ру». Із загальної кількості композицій 71% пісень були про любов і стосунки статей. При цьому в 51% використовувалося слово «любов», в 22% пісень про любов (і в 11% від загального числа) містилися відсилання до сексу, зазвичай у вигляді метафор. Крім того, в 14% пісень містилися слова, що представляють описуваних у них людей в першу чергу як сексуальні об'єкти, в 13% випадків  йшлося про жінок. У рок-піснях, R & B, у реп-виконавців половина пісень містить згадки про любов і відносини людей. Якщо серед жінок відсоток виконуваних пісень про любов протягом усього розглянутого часового відрізку становив 78-83%, то у чоловіків він впав з 69% до 59% в 2000 роках. Винятком були 1980-ті роки - в цьому десятилітті було 78% таких пісень. Серед виконуваних жінками пісень зросла кількість пісень, які згадують секс - з 6% в 1960 роках до 21% у 2000-х. Для чоловіків ці показники склали 7% і 40% відповідно.
Події Терористи обстріляли цивільних у Крутій Балці, загинули дві людини Російські терористи на Донбасі обстріляли цивільних осіб у населеному пункті Крута Балка, в результаті два місцевих жителі загинули і один був поранений. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Facebook. «17 травня ц.р. військовослужбовці 11 окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК обстріляли цивільних осіб в районі н.п. Крута Балка, в результаті чого двоє місцевих жителів загинули і один був поранений», - розповіли розвідники. Того ж дня російський військовослужбовець 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК під час суперечки застрелив військовослужбовця, призваного з числа місцевих жителів. За даними Міноборони, командування полку намагається запобігти розслідуванню фактів загибелі військовослужбовця і приховати реальні бойові втрати серед особового складу, призваного з числа місцевих жителів.
Дозвілля В ЄС розповіли, скільки треба мати при собі грошей, щоб потрапити в європейські країни 17 травня у Страсбурзі відбулася церемонія підписання законодавчого акту, яким буде запроваджено безвізовий режим для громадян України. Це фактично останній крок введення безвізу для українців. Відповідне рішення ще має бути оприлюднене в офіційному журналі ЄС і через 20 днів після цього безвізовий режим набуде чинності. Очікується, що він запрацює з 11 червня. Для подорожей по Європі без оформлення візи українцям треба мати біометричний закордонний паспорт, а ще певну кількість грошей. До речі, в кожній з країн Європейського Союзу та Шенгенської зони існують свої правила щодо суми коштів, яку необхідно мати з собою іноземцям. Наприклад, для в'їзду в Польщу на період, що не перевищує 3 дні, треба мати мінімум 300 PLN або еквівалентну суму в іноземній валюті для покриття витрат на проживання, харчування, проїзд і повернення в країну походження. Якщо термін перебування в цій країні більше 3 днів, потрібно мати при собі не менше 100 PLN на день або еквівалентну суму в іноземній валюті. Українець, який в'їжджає на територію Польщі за путівкою, в рамках молодіжного табору або спортивного заходу, або його поїздка вже оплачена стороною, що запрошує його, повинен мати не менше 20 PLN на день. А ось для в'їзду до Чехії на термін до 30 днів потрібно підготувати з собою 1100 крон на день. Сума зростає, якщо термін перебування більший. У такому випадку треба мати при собі 33 тис. крон на перший місяць і 4400 на кожен наступний місяць. Наймінімальніші вимоги про наявність коштів для  іноземців в Угорщині - близько 3,2 євро на день, а найбільші у Швейцарії - 91 євро на добу.  - Угорщина - 3,2 євро (90 грн);  - Латвія - 14 євро (400 грн);  - Польща - 300 злотих (2000 грн) перебування до трьох днів, 100 польських злотих на день (800 грн), якщо перебування понад 3 днів; - Фінляндія - 30 євро (880 грн);  - Франція - 32,50 євро (950 грн) для осіб, що мають підтвердження наявності житла та 120 євро (3500 грн) - особам, які не можуть підтвердити наявність житла;  - Нідерланди - 34 євро (1000 грн);  - Литва - 40 євро (1100 грн);  - Чехія - 40 євро (1100 грн) на день до 30 днів;  - Німеччина - 45 євро (1300 грн);  - Бельгія - 45 євро (1300 грн) для іноземців, які зупинилися у приватних осіб і 95 євро (2800 грн) - які зупинилися в готелі;  - Швеція - 47 євро на день (1370 грн);  - Мальта - 48 євро на день (1400 грн);  - Греція - 50 євро (1400 грн) на день, але мінімум 300 євро (8700 грн) на 5 днів;  - Норвегія - 500 норвезьких крон (1580 грн);  - Словаччина - 56 євро (1600 грн);  - Словенія - 70 євро (2000 грн) для дорослих, 35 євро (1000 грн) для неповнолітніх у супроводі батьків;  - Іспанія - 71 євро (2000 грн);  - Португалія - ​​75 євро (2200 грн), а також суму з розрахунку 40 євро (1100 грн) на день перебування;  - Італія - ​​269,60 євро (7800 грн) на одну людину на термін до 5 днів;  - Естонія - 86 євро на день (2500 грн);  - Ліхтенштейн - 91 євро (2600 грн), 27 євро (780 грн) - для студентів;  - в Австрії та Люксембурзі мінімальна сума коштів визначається індивідуально. Детальну інформацію щодо всіх країн можна знайти на сайті "Подорожуй відповідально" представництва ЄС в Україні. Ці кошти можна мати готівкою або на банківській картці. Прикордонні служби мають право перевірити наявність коштів на вашій банківській картці, наприклад, звернувшись на гарячу лінію банку. Крім того, при в'їзді до країн ЄС або виїзді з них українці зобов'язані декларувати при проходженні митного контролю наявну у них готівку, якщо її сума перевищує 10 тис. євро (а також еквівалент цієї суми в іншій валюті або в акціях, облігаціях тощо ).
Суспільство оформление ленты  Під Радою на захист РПЦ мітингує священик, який переміг на «Голосі країни» Під будівлею Верховної Ради України серед інших мітингує священик Олександр Клименко, який переміг у проекті «Голос країни-7». Акцію під парламентом проводять представники УПЦ Московського патріархату, які вимагають не приймати «антирелігійні законопроекти», передає «Главком». Поп Клименко після конкурсу потрапив ув скандал. В одному з постів у Facebook користувачі знайшли висловлювання священика, в якому він називає героїв Небесної сотні «божевільними». Сам отець Олександр заявив, що готовий підписатися під кожним своїм словом. Нагадаємо, в Раді планують розглянути два законопроекти - №4128 і №4511. На думку значної частини українців і деяких істориків, УПЦ МП фактично можна сміливо порівнювати з Російською православною церквою (РПЦ). А РПЦ була створена Сталіним для легалізації релігії і контролю з боку спецслужб - за принципом «якщо явище не можна подолати, його слід очолити». Раніше Московський патріарх Кирило звернувся до глав держав «нормандської четвірки» в зв'язку із запланованим прийняттям Верховною Радою України «антицерковних законів».
Політика Ватажок «ЛНР» скаржиться, що в Україні діють європейські цінності, як за часів Гітлера Ватажок терористів так званої «ЛНР» Ігор Плотницький скаржиться, що в Україні діють європейські цінності, проте зразка 1941 року, коли главою ЄС був Адольф Гітлер. «Це тотальне порушення громадянських, політичних, економічних, соціальних і культурних прав людини декларується як перемога європейських цінностей. Якщо це європейські цінності, то зразка 1941 року, коли главою «Євросоюзу» був Адольф Гітлер», - поділився думками лідер бойовиків, передають сайти терористів. Плотницький також заявив, що, на його думку, Україна нібито перетворюється на концтабір, а громадяни країни - на в'язнів. Мабуть, така реакція ватажків «ЛНР» на надання українцям безвізу з ЄС. За словами Плотницького, Київ нібито вчинив «абсурдні дії», коли у Верховній Раді України заборонили пропагандистські російські «георгіївські стрічки».
Політика Інтерпол перестав розшукувати колишнього голову Нацбанку Сергія Арбузова Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-главу Національного банку України Сергія Арбузова. Про це повідомив адвокат колишнього чиновника Сергій Ковальов. «Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова. Тим самим Інтерпол поновив його право на вільне пересування. Цьому рішенню передувало рішення комісії з контролю за файлами Інтерполу, яка розглянула аргументи Генпрокуратури й наші аргументи, ми їх оприлюднювати не будемо, не маємо права», - сказав адвокат, передає Інтерфакс-Україна. Разом з тим Генпрокуратура висунула нові звинувачення Арбузову в справі «Укртелекому». Цій справі вже три роки. Ковальов також підкреслив, що Арбузов планує повертатися в Україну. «Так, він планує. Арбузов може вільно пересуватися по всьому світу, крім України, де щодо нього відкрито кримінальне провадження», - додав адвокат.
Події На Донбасі бойовики кинули димову гранату в патруль СММ ОБСЄ СММ ОБСЄ заявляє, що контрольовані РФ терористи кинули димоутворювальний пристрій, швидше за все димову гранату, в патруль місії. Про це сказано в повідомленні на сайті ОБСЄ. «У середу, 17 травня, патруль СММ ОБСЄ у складі п'ятьох співробітників на двох броньованих джипах перебував у північно-східній околиці підконтрольного терористам «ДНР» міста Докучаєвськ (за 30 км від Донецька), прямуючи у західному напрямі, позаду вантажівки КамАЗ з номерними знаками ДК-1823. Члени СММ місії побачили шістьох чоловіків у військовій формі, які сиділи в задній частині вантажівки», - сказали в ОБСЄ. «О 13:47, коли перша машина патруля була на відстані 50 м від вантажівки, спостерігачі помітили, як один з чоловіків кинув пристрій невстановленого типу (попередньо, димову гранату), що впав за 10 м від першого автомобіля місії. Пристрій горів, утворюючи густий білий дим. Патруль СММ об'їхав пристрій, перегнав вантажівку і поїхав у найближчий відоме спостерігачам безпечне місце в Докучаєвську», - сказали спостерігачі.
Суспільство Міграційна служба запевнила: вони контролюють ситуацію з оформленням біометричних закордонних паспортів На сьогодні майже 3,5 млн громадян України вже оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон. Про це 18 травня на брифінгу заявив голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк, передає кореспондент АСН. «Вчора, 17 травня, був поставлений рекорд - за день було оформлено майже 19 тис. паспортів для виїзду за кордон. Минулого року в цей період оформлялося максимум до 10 тис. паспортів, а ще два тижні тому - максимум 14 тис. на день», - зазначив він. Соколюк запевнив, що попри ажіотаж ситуація з видачею паспортів повністю контрольована. Він додав, що в Києві відкрилися ще три центри з надання адміністративних послуг, що дозволить зменшити черги громадян у вже наявних центрах. «Громадянам, які найближчим часом не планують виїжджати за кордон, я вважаю, зараз не варто поспішати і ставати в черги, бо, на мою думку, вже через місяць ситуація буде набагато комфортнішою, ніж сьогодні», - зазначив він.
Суспільство У Києві безкоштовно виступить відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич Україну з благодійним виступом відвідає відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич. У Києві 17 вересня відбудеться його виступ на Хрещатику. Час виступу - 18:30, передає Цензор.НЕТ. Кожен українець зможе безкоштовно почути людину-легенду. Цей візит буде відрізнятися від попередніх візитів, Нік ділитиметься своїм головним секретом успіху життя без обмежень - це віра в Бога, віра в себе, віра в мрію, як бути сильним у важкі часи.Нік Вуйчич бажає надихнути і підбадьорити українців у цей нелегкий час війни і кризи. З центральної сцени Хрещатика буде пряма трансляція телеканалу «Надія» на 20 країн. Нагадаємо, Нік Вуйчич народився без рук і без ніг. Він - міжнародний мотиваційний спікер, мільйонер, бізнесмен, автор бестселерів, батько двох дітей.
Суспільство оформление ленты  У Білгороді-Дністровському облили зеленкою і намагалися кинути у сміттєвий бак члена виконкому У Білгороді-Дністровському виник конфлікт через будівництво храму Української православної церкви Київського патріархату. Представникам церкви раніше виділили земельну ділянку на Олімпійській вулиці, однак виконком зборів вдруге відмовився погоджувати розробку детального плану цієї території, передає «Думская». Член виконкому Василь Кащі заявив, що не проголосує за новий храм, так як він взагалі болгарин. Після цього Кащі сказав, що окупований Крим належить не Україні, а «людям». Це обурило присутніх на засіданні представників низки українських громадських організацій, які облили Кащі зеленкою і намагалися кинути в сміттєвий контейнер. В результаті Кащі врятували поліцейські, які відігнали активістів і відвезли члена виконкому. У свою чергу мер Білгорода-Дністровського Алла Гінак пообіцяла, що питання будівництва храму розгляне 30 травня сесія міськради. У місті немає жодного храму УПЦ КП.
Наука і технології Єврокомісія оштрафувала Facebook на 120 млн за обман при покупці WhatsApp Єврокомісія в четвер, 18 травня, оштрафувала соцмережу Facebook на $120 млн за надання неправдивої інформації при покупці сервісу обміну повідомленнями WhatsApp. Як заявив комісар Євросоюзу з питань конкуренції Маргрет Вестагер, таким чином ЄК подала сигнал компаніям чітко виконувати правила Євросоюзу, передає ВВС. Регулятори ЄС схвалили покупку WhatsApp в кінці 2014 року, оскільки угода, за їхніми даними, не загрожувала конкуренції в секторі соцмереж. Спочатку в Facebook повідомили, що не зможуть створити надійну автоматизовану систему, що дозволяє зв'язати акаунти користувачів двох сервісів. Однак у серпні 2016 року WhatsApp оголосила про оновлення умов використання сервісу і політики конфіденційності та додала можливість зв'язати номери користувачів WhatsApp з акаунтами в Facebook. Таким чином, в Єврокомісії з'ясували, що соцмережа дала неправдиві дані - технічна можливість зв'язати акаунти в Facebook і WhatsApp існувала і в 2014 році.
Політика Рада внесла зміни до закону про землі оборони Верховна Рада на ранковому засіданні 18 травня прийняла за основу проект Закону "Про внесення зміни до статті 4 Закону України "Про використання земель оборони", за що проголосували 232 нардепів, передає кореспондент АСН.  Законопроектом пропонується дозволити використовувати землі оборони, які призначені для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, для розміщення засобів зв'язку, навігації та спостереження (радіотехнічного забезпечення), що належать підрозділам об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України.  «Таке використання пропонується здійснювати за погодженням з органами місцевого самоврядування або місцевими органами виконавчої влади та Міністерством оборони України», - зазначено в пояснювальній записці.  Подальше врегулювання процесу використання земель оборони для розміщення засобів зв'язку, навігації та спостереження (радіотехнічного забезпечення), що належать підрозділам об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України, сприятиме ефективнішому використанню вже виділених земельних ділянок, дасть змогу не виводити з користування землі іншого призначення для розміщення засобів ЗНС, зменшити витрати на створення енергетичної, транспортної та соціальної інфраструктур під час введення в експлуатацію нових засобів.
Політика The Washington Post: Лідери Республіканської партії таємно вели переговори про Донбас Лідери Республіканської партії США вели таємні переговори про Донбас. Американське видання Washington Post опублікувало стенограму відповідних переговорів. Зокрема, в стенограмі йдеться, що йшли переговори про ситуацію на Донбасі, втручання Російської Федерації у вибори в США в 2016 році і ставлення президента США Дональда Трампа до президента РФ Володимира Путіна. У тексті є згадка про те, що жителів Донбасу росіяни «бомблять по 30-40 снарядів на день», а також, що «Крим пішов». «Люди кажуть, що у них є втома від України, але це насправді Росія винна у всьому», - підкреслив один зі співрозмовників. Нагадаємо, раніше видання The Washington Post повідомило, що Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим розкрив «високо секретну інформацію», що стосується ІДІЛ. Журналісти з'ясували, що цю інформацію не розкривали навіть союзникам США, не те що РФ.
Економіка В Україні заблокували рахунки російської компанії «Яндекс» Російська компанія «Яндекс» проінформувала своїх партнерів в Україні, що рахунки фірми були заблоковані. У зв'язку з цим компанія не змогла перерахувати кошти на рахунки партнерів. У «Яндексі» вважають, що блокування рахунків пов'язане з указом президента України Петра Порошенка та санкційним списком, у який потрапила і ця російська компанія, передає ТАСС. Керівництво «Яндекса» підкреслило, що не зможе швидко розв'язати проблему, проте зараз шукають «легальні рішення для відправки коштів». Нагадаємо, в Україні «Яндекс» працює з 2007 року. 17 травня набув чинності указ президента України Петра Порошенка про розширення санкційного списку російських компаній. У нього потрапили «Яндекс», Mail.ru і соціальні мережі «ВКонтакте» і «Одноклассники».
Події В Австрії на посла Великої Британії напав дикий кабан В одному з парків в околицях Відня (Австрії) дикий кабан напав на посла Великої Британії Лі Тернера. Про це Тернер написав у себе в блозі. За його інформацією, гуляючи по заповіднику Лайнцер Тіргартен у Відні, він зіткнувся зі зграєю з дорослих кабанів і декількох поросят. Розуміючи небезпеку ситуації, дипломат відразу розвернувся і пішов геть. «Через кілька секунд позаду я почув шум наче від стрибків галопом коня, обернувся і побачив, як на мене мчить здоровенний кабан, опустивши голову», - пише Тернер. Дипломат кинувся бігти і спробував залізти на розташовану неподалік купу спиляних стовбурів дерев, але послизнувся і впав, отримавши подряпини та забої. На щастя, на цей час кабан втратив вже до нього інтерес і повернувся до своєї зграї. Посол порекомендував іншим туристам при зустрічі з кабаном негайно йти, не втрачаючи при цьому тварину з поля зору. 
Політика Радники Трампа таємно спілкувалися з кумом Путіна Медведчуком - Reuters Радники президента США Дональда Трампа, зокрема, Майкл Флінн під час виборчої кампанії щонайменше 18 разів дзвонили і писали електронні листи офіційним особам Росії. Листування і телефонні розмови відбувалися всі останні 7 місяців президентських перегонів 2016 року в США, передає Reuters з посиланням на джерела. Окремо наголошується, що контактували радники Трампа не тільки з російськими чиновниками, а й з кумом Володимира Путіна, українським політиком Віктором Медведчуком. Так, з раніше невідомих розмов шість вів посол Росії в США Сергій Кисляк, частину - Медведчук. В редакції наголосили, що поки засекречені імена інших учасників переговорів. Разом з тим стало відомо, що темами бесід були відносини Росії і США. У свою чергу, Медведчук спростував інформацію Reuters. За його словами, він не знайомий з будь-ким з близького оточення Трампа.
Події оформление ленты  У Київраді сталася бійка між активістами і охороною, поліція відкрила два провадження У четвер, 18 травня, в Київраді сталася бійка між групою осіб, які намагалися потрапити до сесійної зали, і працівниками охорони. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Відзначається, що поліція відкрила два кримінальних провадження за фактами бійки. Так, провадження розпочато за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Правоохоронці повідомили, що затримали 7 осіб, в результаті бійки постраждали кілька правоохоронців. «Двоє міліціонерів отримали тілесні ушкодження, ще у трьох - пошкоджений формений одяг. В результаті в Шевченківське управління поліції для з'ясування обставин доставили сімох осіб», - розповіли в поліції. Раніше ЗМІ повідомляли про те, що до Київради намагалися увійти близько 60 активістів, які представляють мешканців будинку на вулиці Мілютенка, що перебуває у незадовільному санітарному стані. Кияни стверджували, що влада затягує питання з відселенням людей.
Політика «Церковні закони» Рада розглядати не буде - Гончаренко «Церковні закони» знімуть з порядку денного. Про це в інтерв'ю журналістам 18 травня заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, передає кореспондент АСН. «Я вважаю, що ми повинні дотримуватися принципів, коли церква і політика - це дві різні речі. Ми повинні не просто тричі, а триста разів тричі подумати перед тим, як взагалі в якісь питання, пов'язані з релігією і церквою, втручатися через законодавчі дії. Вважаю, що сьогодні ми не повинні це розглядати, і ми це розглядати не будемо», - сказав він. При цьому нардеп Борислав Розенблат додав, що вважає взагалі неправильним ухвалення цих законів. «Ми не повинні втручатися в церковні справи. Це моя особиста позиція і точка зору», - сказав він. Депутати прогнозують, що законопроекти, через які сьогодні під стінами парламенту триває мітинг у кількості до тисячі вірян Московського патріархату, будуть зняті з розгляду так само, як і законопроекти з медичної реформи. Нагадаємо, в порядку денному засідання парламенту на 18 травня вказаний законопроект №4511, яким пропонується встановити особливий статус для релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі-агресора, і законопроект №4128, що регламентує зміна підпорядкованості релігійної громади релігійним центрам шляхом реєстрації нової редакції статуту або внесення змін і доповнень до чинного.
Суспільство оформление ленты  Прокуратура Криму готує підозру Сталіну і Берії у геноциді кримських татар Прокуратура Криму підписала підозру Йосипу Сталіну і Лаврентію Берії у скоєнні геноциду кримськотатарського народу в 1944 році. Про це повідомили в прес-центрі Генеральної прокуратури України. «На сьогодні прокуратура АР Крим зібрала достатньо доказів для повідомлення про підозру, і зараз підготовлено проекти повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України Сталіну і Берії», - повідомив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов. У ГПУ зазначили, що слідство у цій справі почалося в грудні 2015 року. В ході розслідування було встановлено понад 250 сімей - потенційних потерпілих, в цілому - понад тисячу осіб. Раніше також була проведена демографічна експертиза, згідно з висновками якої, насильницьке переселення в 1944 році призвело до часткового фізичного знищення кримськотатарського народу.
Політика Бойко вважає пакет "церковних" законів рейдерським і говорить про переслідування церкви Церковні закони - рейдерські, за них немає голосів. Про це в кулуарах Верховної Ради України перед вечірнім засіданням парламенту 18 травня заявив глава фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент АСН. "Ці закони проголосовані не будуть! Адже ці закони, якщо, не дай Бог, будуть прийняті, це буде повернення навіть не в радянські часи переслідування церкви. А гірше. Ці законопроекти є в порядку денному, але вони не будуть розглядатися. Тому що навіть парламентська коаліція, влада і більшість розуміють, що такі антинародні закони сьогодні ухвалювати не можна", - заявив він. Бойко зазначив, що досягнута домовленість про те, що законопроект №4511, яким пропонується встановити особливий статус для релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі-агресорі, і законопроект №4128, що регламентує зміну підпорядкованості релігійної громади релігійним центрам шляхом реєстрації нової редакції статуту або внесення змін і доповнень до чинного, - розглядатися не будуть. "На наш погляд, ці закони - це пряме рейдерство щодо церкви, єпархій".
Політика Пєсков не зміг розтлумачити слова Путіна і попросив подивитися словник Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що слова президента РФ Володимира Путіна про «політичну шизофренію» в США є «вичерпною дефініцією». У відповідь на прохання журналістів пояснити слова Путіна, Пєсков заявив: «Хочу вам нагадати оцінку, яку дав президент тому, що відбувається зараз у США в контексті цього сюжету, можу навіть її нагадати конкретно: це «політична шизофренія». Більше додати до сказаного президентом, як вичерпної дефініції, нам нема чого». «Подивіться словник Ожегова», - відреагував він на прохання пояснити, що саме мається на увазі під виразом «політична шизофренія». Нагадаємо, раніше Путін заявив, що Росія готова надати Сенату США запис зустрічі міністра закордонних справ Сергія Лаврова з американським президентом Дональдом Трампом. Лідер Кремля також уточнив, що звинувачення Трампа після його зустрічі з Лавровим є «політичною шизофренією». «Ми бачимо, що в Сполучених Штатах розвивається політична шизофренія, нічим іншим я не можу пояснити звинувачення чинного президента в тому, що він видав Лаврову якісь секрети», - заявив Путін журналістам.
Закон і Право Родичі зможуть оформити відпустку, щоб допомагати матері доглядати за дитиною Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відпустки при народженні дитини», яким пропонують дозволити двотижневу відпустку при народженні дитини, крім породіллі, ще і її родичам. Зокрема, документом пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю та Закону «Про відпустки», якими ввести новий вид відпустки - відпустка при народженні дитини. Вона триватиме 14 днів і буде надаватися після народження дитини: 1) чоловікові, дружина якого народила дитину; 2) батькові дитини, який не перебуває в зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки; 3) бабусі чи дідусеві, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за дитиною і матір'ю дитини, якщо вона є одинокою матір'ю. Відпустка буде оплачувана. На період надання відпустки за працівником буде зберігатися місце роботи і посада, яку він обіймав, а також заробітна плата. Працівникові потрібно буде до заяви про необхідність надання оплачуваної відпустки додати копію свідоцтва про народження дитини. Такі відпустки вже введені в Фінляндії, Швеції, Франції.
Наука і технології Ходьба допомагає уникнути недоумства - вчені Завдяки ходьбі зменшуються симптоми помірних когнітивних порушень, що виникли через проблеми з судинами в мозку. Про це повідомили вчені Університету Британської Колумбії. Вчені встановили, що у людей з судинною деменцією, які ходили по три години на тиждень протягом 6 місяців, зменшився час реакції. Є й інші ознаки поліпшення роботи мозку, пише The Daily Mail. У дослідженні брали участь 38 добровольців з різними діагнозами. Учасників розділили на 2 групи. Перша група 6 тижнів ходила по три години на тиждень, а друга вела звичний спосіб життя. В результаті з'ясувалося, що в учасників групі, яка займалася ходьбою, мозок став більше схожий на здоровий. За словами фахівців, аеробні навантаження, такі як ходьба, захищають мозок від захворювань, що негативно впливають на мозок, наприклад цукрового діабету 2-го типу і гіпертонії.
Суспільство У Миколаївській області не працював телефон «швидкої допомоги», прокуратура завела справу Прокуратура Миколаївської області розпочала кримінальне провадження за фактом пошкодження лінії «103» швидкої медичної допомоги. Про це АСН повідомили в прес-службі відомства. Кримінальне провадження розпочато за ст. 360 КК України (умисне пошкодження ліній зв'язку). Досудове розслідування доручено Центральному відділу поліції Головного управління Нацполіції в області. Правоохоронці встановлять, була лінія пошкоджена навмисно чи проводилися ремонтні роботи. Нагадаємо, раніше прес-секретар Миколаївського обласного управління охорони здоров'я Юрій Багрянцев на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в зв'язку з технічними неполадками телефон швидкої медичної допомоги «103» тимчасово не працював. Він також опублікував список номерів телефонів, за якими можна було додзвонитися медикам.
Суспільство Рада змінила закон про питну воду. Тепер за очищення стічних вод підприємства повинні платити Рада на вечірньому засіданні 18 травня в цілому прийняла Закон України "Про внесення змін до Закону України" Про питну воду та питне водопостачання", за що проголосували 226 депутатів, передає кореспондент АСН. Згідно з документом, відтепер місцеві органи влади будуть затверджувати правила прийому стічних вод у системи водовідведення, зокрема буде враховуватися якість стічних вод і режим їх скидання. Разом з тим буде встановлена ​​плата для підприємств за наднормативні скиди промислових та інших стічних вод у системи водовідведення. Також, якщо через неякісну діяльність підприємств, що займаються водопостачанням питної води і централізованим водовідведенням, захворіли або отруїлися люди, або ж втратили працездатність, вищевказані підприємства зобов'язані відшкодувати споживачам збитки, а також сплатити при необхідності їх лікування. "Без прийняття закону не можна говорити про якісне постачання питної води, відведення, транспортування та очищення стічних вод для гарантованого забезпечення споживачів якісною питною водою та централізованим водовідведенням", - заявив віце-прем'єр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко . Закон набирає  чинності наступного дня після його публікації в офіційному виданні.
Політика Нардеп Гаврилюк заперечив побиття блогера: «Я його не бив! Подивіться в мої чесні очі!» Народній депутат Михайло Гаврилюк заявив, що не бив блогера в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. «Я його не бив! Подивіться в мої чесні очі!» - прокоментував Гарилюк відео, яке оприлюднив журналіст на своїй сторінці. Нардеп розповів, що журналіст і раніше задав йому питання. «Я віднєкувався. Я йому сказав: відстань від мене! Бо він вже назвав мене клоуном, образив мене. У мене є повне право, якщо у мене нема бажання, нема здоров'я - давати інтерв'ю... Сьогодні він знову йшов за мною. Знову спитав мене про інтерв'ю. Я ще раз йому сказав: я тобі не дам інтерв'ю. Я різко розвернувся і сказав йому, що інтерв'ю не дам. Але він почав різко падати. Ми йшли сходами», - розповів подробиці Гарилюк. Депутат наголосив, якби знав, що блогер «буде таке писати, поширювати такі кляузи... Він упав, я йому підклав свої ручки, а він упав, сорочка виявилася слабенька». «Сорочка розірвалася, телефон упав, обличчя розбив... Все! Доброго вам здоров'я!» - сказав Гарилюк журналістам. Нагадаємо, блогер Василь Крутчак на своїй сторінці у Facebook виклав відео, як на нього накинувся нардеп Гаврилюк у кулуарах Верховної Ради.
Події оформление ленты  Брудний, але цілий: з'явилися фото літака МАУ, який застряг у бетоні Опубліковані фотографії літака авіакомпанії МАУ з рейсу Київ - Запоріжжя, який застряг у незастиглому бетоні в аеропорту Запоріжжя, передає сайт vgorode. Як уточнили на сайті МАУ, бетонний розчин потрапив на стійки шасі і нижню частину фюзеляжу, турбіни двигуни і крила. Відзначається, що ступінь можливих пошкоджень літака буде визначено спеціально створеною комісією з розслідування цього випадку. Тимчасово всі рейси компанії будуть виконуватися з аеропорту Дніпро. Разом з тим у прес-службі запорізького аеропорту заявили, що літак МАУ в бетоні не застрявав.   Ранее сообщалось, что после приземления самолет выкатился на участок аэродрома, где был незастывший бетон. Взлетная полоса в аэропорту Запорожье открылась после ремонта на прошлой неделе.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-1,4255511760712-/ /-pc-/
Top