counter
Архів Повернутись назад 18 Січня 2018
18 Січня
Політика Міністерство у справах самотності створили в Британії Вперше в Великій Британії було створено міністерство самотності, главою якого стала Трейсі Крауч. Про це інформує видання Evening Standard. Крауч є заступником міністра з питань спорту та громадянського суспільства. «Для багатьох людей самотність - це сумна реальність в сучасному житті. Я хочу протистояти виклику для суспільства, а також вжити заходів для вирішення проблеми самотності, яку дуже сильно переживають опікуни, літні люди, а також ті, хто втратив близьких, тобто люди, які не можуть ні з ким поговорити», - повідомила прем'єр міністр Британії Тереза ​​Мей. Вона створила пост «міністра по самотності» за рекомендацією комісії парламенту з питань боротьби з самотністю. Тереза ​​Мей повідомила, що в 2018 році буде оприлюднена міжурядова стратегія пошуку способів, які зможуть зупинити самотність людей.
Політика Росія допомагає КНДР в обхід санкцій – Трамп Росія допомагає Північній Кореї, не реагуючи на накладені світом санкції. Про це заявив президент США Дональд Трамп, передає Reuters. Трамп висловив упевненість, що влада Кремля допомагають КНДР з поставками, порушуючи таким чином міжнародні санкції. «Росія не допомагає нам взагалі з Північною Кореєю. Те, в чому Китай нам допомагає, Росія зводить до нуля. Іншими словами, вона компенсує те, що забирає Китай», - сказав Трамп. На думку Трампа, президент РФ Володимир Путін цілком міг допомогти в цьому питанні, однак «на жаль, у нас не дуже тісні відносини з Росією». Нагадаємо, раніше Трамп відмовився відповідати на питання, чи доводилося йому особисто спілкуватися з Кім Чен Ином. Він називав лідера Північної Кореї «товстим коротуном» і одночасно запропонував свою допомогу в якості посередника в конфліктах.
Культура Джигарханян потрапив до лікарні Радянський і російський актор Армен Джигарханян був доставлений в лікарню. Про це повідомляє російський «Пятый канал». За даними джерела, артист потрапив до лікарні в стані середньої тяжкості. Попередньо Джигарханяна госпіталізували через ускладнення з серцем. Джерело стверджує, що актор перебуває у свідомості. Відзначається, що в театрі Джигарханяна готується нова постановка, тому він протягом останніх днів регулярно їздив на роботу. Однак через складні погодні умови, йому це давалося важко. Вранці його навіть відмовився везти на роботу водій, але Джигарханян не захотів сидіти вдома і все одно відправився в театр. Припускають, що 82-річний актор просто перепрацював. За іншою версією, він міг підхопити грип. Нагадаємо, нещодавно був розірваний шлюб між актором і режисером Арменом Джигарханяном і актрисою Віталіною Цимбалюк-Романівською. Пізніше їй пред'явили звинувачення в порушенні таємниці особистого життя. Було відкрито кілька кримінальних проваджень.
Кримінал У зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 5 поранені Протягом доби 17 січня в зоні АТО загинули 3 військовослужбовців ЗСУ, ще 5 отримали бойові травми. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що один військовий загинув під час обстрілу російських терористів. Крім того, при виконанні бойового завдання в результаті підриву техніки на міні загинули ще двоє солдатів, 5 осіб отримали травми. За добу бойовики ОРДЛО 7 раз обстріляли позиції ЗСУ, у відповідь українські військові стріляли тільки двічі. Так, на Луганському напрямку в районі Світлодарської дуги бойовики стріляли з гранатометів різних видів і 120-мм мінометів. На Донецькому напрямку обстріл проводився з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля Пісків. Також стрілянина велася біля Верхньоторецька і Новотроїцького, Гранітного і Авдіївки.
Події Через негоду в Україні без електрики залишилися 63 населених пункти У зв'язку з негодою, снігопадами і сильними поривами вітру в Україні без електрики залишилися 63 населених пункти в 5 областях. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Так, з 17 на 18 січня внаслідок ускладнення погодних умов спрацювали системи захисту ліній електропередач в Полтавській (46 н.п.), Сумській (7 н.п.), Кіровоградській (5 н.п.), Черкаській (4 н. п.) і Дніпропетровській (1 н.п.) областях. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго. Нагадаємо, з 17 січня Україна опинилася між антициклоном на сході і циклонами на заході. У зв'язку з цим, в нашій країні пройдуть снігопади, в деяких регіонах з дощем, буде «стрибати» атмосферний тиск, різко змінюватися температура повітря. Ситуація на дорогах ускладниться максимально, ожеледиця і снігові замети гарантовані. Крім того, посилиться вітер аж до штормових показників.
Спорт У Росії погрожують санкціями легкоатлетам, що «захворіли» перед допінг-тестом Всеросійська федерація легкої атлетики має намір провести внутрішнє розслідування і покарати легкоатлетів, які зняли свої кандидатури з чемпіонату Сибірського федерального округу. Це сталося в Іркутську після раптової появи допінг-офіцерів Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), передає «Лента.ру». У ВФЛА заявили, що зробили запит на офіційні документи до організаторів змагань . Відзначається, що після розслідування винним пред'являть відповідні санкції. В організації розповіли, що в російській легкій атлетиці, особливо на юніорському рівні, «є проблеми з допінгом». Нагадаємо, 36 російських легкоатлетів знялися зі змагань в Іркутську, дізнавшись про приїзд допінг-офіцерів. Практично всі заявили про раптові хвороби і травми. Однак ті легкоатлети, які знялися, в результаті не фінішували. Таким чином, вони уникли процедури проходження допінг-контролю.
Кримінал оформление ленты  Норвежець вистрибнув з вікна квартири в Харкові Поліція Харкова встановлює обставини смерті чоловіка і жінки в центрі міста. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі Харківської області. Трагедія сталася близько 11 ранку 17 січня. Очевидці звернулися в Київський відділ поліції і заявили, що з вікна будинку по вулиці Мироносицькій випав чоловік. Прибувши на місце слідчі виявили тіло 51-річного чоловіка. Загиблий був громадянином Норвегії і знімав квартиру в будинку, поруч з яким було знайдено його тіло. Коли поліцейські піднялися в квартиру до іноземця, в ній знайшли тіло загиблої 40-річної жінки з ножовими пораненнями. За даним фактом слідчим відділом Київського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування, тіла померлих відправлені в морг для встановлення причини смерті.
Суспільство Українка в США помилково виграла в лотерею $5 млн Емігрантка з України Оксана Захарова виграла в лотерею в США $5 млн через помилку продавця. Про це пише ТСН. 46-річна Захарова проживає в місті Еджвотер в штаті Нью-Джерсі. Жінка попросила клерка в супермаркеті Манхеттена продати їй квиток за $1, однак він вибив квиток вартістю в $10. За умовами лотереї Set for Life, головному переможцю належить 5 тисяч доларів щотижня протягом всього життя. «Коли клерк вручив мені не той квиток, мені стало погано, тому я вирішила просто купити його», - зазначила Захарова. Вона уточнила, що якийсь час використовувала квиток в якості закладки в книзі, а потім стерла захисне поле і побачила виграш. Жінка розповіла, що була впевнена в тому, що квиток – фальшивка. «Те, що це правда, і це сталося зі мною, я усвідомила в офісі оператора лотереї», - говорить Захарова. Виграш виплачуватимуть частинами: разова виплата в розмірі $60 тисяч (після сплати податків – $39 тисяч) і протягом наступних 19 років – щорічно по $260 тисяч (після сплати податків – $172 тисячі). Частину грошей жінка планує витратити на відпочинок з дітьми на Багамах, а решту планує витратити на оплату їх вищої освіти.
Політика У Порошенка підтвердили: президент відпочивав з сім'єю на Мальдівах Президент України Петро Порошенко відпочивав на Мальдівах на Новий рік. Про це повідомили в Адміністрації президента, передає LIGA.net. В АП уточнили, що відпочинок президент оплачував з власної кишені, а не повідомляли про його відсутність з міркувань безпеки. «Інформуємо, що Новий 2018 рік президент зустрічав вдома в сімейному колі. Кілька днів він провів у державній резиденції Гута на Івано-Франківщині», - розповіли в АП. «Також з метою короткого відпочинку Петро Порошенко здійснив приватну поїздку на Мальдіви. Цю поїздку він оплатив сам з власного рахунку задекларованими засобами, що буде відображено в його електронній декларації», - додали в адміністрації. Нагадаємо, раніше журналіст Михайло Ткач повідомив на своїй сторінці в Facebook про поїздку Порошенка на Мальдіви. Він написав навіть номер рейсу, яким летів Порошенко, тому в АП не стали приховувати цю інформацію.
Суспільство оформление ленты  На Дніпрі в Києві існує затока Комуніст На Дніпрі в Києві досі існує затока Комуніст. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Денис Казанський. «Помітив на карті в метро, ​​що в Києві на Дніпрі виявляється існує затока Комуніст. Затока Комуніст!!! Цікаво, як народжувався цей топонім? Ну з вулицями і площами все ясно. Там вішають таблички. А як відбувався процес перейменування ділянки водної поверхні? Комісія з важливих чиновників засідає в кабінеті і веде запеклі дебати? Або одного дня секретар місцевого міськкому просто ткнув пальцем в карту і сказав: «відтепер прошу вважати цю затоку комуністом?» - написав журналіст. Нагадаємо, в Україні в травні 2015 року набули чинності чотири закони про декомунізацію, що забороняють пропаганду радянської і нацистської символіки. Раніше в Києві узгодили перейменування Московського моста, вулицю Анрі Барбюса та провулок Панфіловців.
Суспільство Росіян у «ДНР» і «ЛНР» селять в чужі будинки і квартири – ЗМІ В окупованих Донецьку і Луганську «переселенці» з країни-агресора часто незаконно селяться в дорогих квартирах в центральних районах. Про це пише «Еспресо ТВ». Відзначається, що з РФ на Донбас приїжджають переважно військові та чиновники. Вони забирають собі порожні квартири і будинки забезпечених людей, вибираючи престижні райони окупованих міст. Відзначається, що за 3 роки війни на Донбасі таких «переселенців» зібралося не менше 10 тисяч. За словами головного редактора сайту «ОстроВ» Сергія Гармаша, багато росіян потрапили на Донбас в 2014-2015 роках. Серед цих «нових донецьких» переважали люди з невеликим достатком – колишні роботяги з центральних областей Росії або Кавказу. Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука зазначає, що масові переселення росіян його відомство спостерігає як в Криму, так і на Донбасі. На його думку, заселення окупованих міст приїжджими з Росії – це не жадібність, а технологія, розрахована на те, щоб закріпити людей на захопленій території. Тим самим створюється прошарок жителів, яким є що втрачати у разі, коли Україна поверне собі ці території.
Політика Закон про реінтеграцію Донбасу потрібно відхилити – нардеп Закон про реінтеграцію Донбасу потрібно відхилити. Про це журналістам перед засіданням Верховної Ради України заявив позафракційний нардеп і член Комітету з питань боротьби з корупцією Дмитро Добродомов, передає кореспондент АСН. «Правки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу, як ми бачимо, не проходять. Їх просто провалюють. Починаючи з основних: про визнання «ДНР-ЛНР» терористичними організаціями, про заборону торгівлі з цими формуваннями, про конкретну дату окупації. Без цих правок закон не має взагалі ніякого сенсу», - заявив парламентарій. За його словами, в законопроекті не враховуються правки про обмеження прав глави держави, які прописані в тілі документа. «У законопроекті передбачено збільшення неконституційних повноважень президента в законі, коли він одноосібно призначає главу оперативного штабу», - зазначив Добродомов. Нардеп не виключає, що в разі прийняття закону в такому вигляді, його оскаржать в Конституційному суді, оскільки тільки в Конституції можуть бути прописані повноваження глави держави. А окремим законом розширювати їх – антиконституційно. «Кращим варіантом було б відхилити законопроект і направити його на повторне друге читання, щоб всі ці спірні моменти були доопрацьовані в парламенті», - сказав він.
Кримінал Заступник прокурора застрелив підлітка в залі суду в США У суді американського штату Огайо сталася трагедія. У середу, 17 січня, заступник прокурора округу Франклін застрелив 16-річного підсудного в ході слухання справи, передає телеканал WCPO. У суді розглядали справу стосовно підлітка про погрози застосування вогнепальної зброї. Прямо в залі суду виник конфлікт між заступником прокурора і підсудним, а також членами його сім'ї. В результаті чиновника збили з ніг і почали бити. Він був змушений відкрити вогонь і випадково потрапив в підсудного. Відзначається, що хлопчика терміново госпіталізували, проте він помер від отриманого поранення. Нагадаємо, за минулий 2017-й рік співробітники правоохоронних органів США застрелили 987 осіб. Серед них 940 чоловіків і 47 жінок. 23% убитих поліцією США були афроамериканцями. Крім того, більше 30% убитих - це люди молодше 30 років.
Суспільство МЗС попередив українців: в Європі шторм, авіарейси скасовані Складні погодні умови спостерігаються в Нідерландах і Німеччині. У зв'язку з цим скасовано понад 200 авіарейсів. Про це повідомили в департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України. Дипломати розповіли, що в Нідерландах, крім скасованих авіарейсів, утруднене курсування поїздів між містами. У Німеччині ж екстрені служби рекомендують жителям залишатися вдома. Синоптики відзначають, що пік шторму очікується в Європі в четвер, 18 січня, і п'ятницю – 19 січня. У ці дні пориви вітру сягатимуть 130 км/год. У денний час доби також прогнозуються коливання температури. Нагадаємо, з 17 січня Україна опинилася між антициклоном на сході і циклонами на заході. У зв'язку з цим, в нашій країні пройдуть снігопади, в деяких регіонах з дощем, буде «стрибати» атмосферний тиск, різко змінюватися температура повітря. Ситуація на дорогах ускладниться максимально, ожеледиця і снігові замети гарантовані. Крім того, посилиться вітер аж до штормових показників.
Культура В Україні заборонили показ фільму «Матильда» В Україні заборонили для показу фільм режисера Олексія Учителя «Матильда». Про це повідомив член експертної ради при Держкіно Дмитро Капранов, передає ТСН. Капранов уточнив, що рішення про заборону «Матильди» було ухвалено у зв'язку з тим, що над фільмом працював музикант, який раніше став персоною нон ґрата в Україні. «Там музикант, там всю цю справу робив. Він у чорному списку. Наші глядачі можуть запитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з чорного списку - це нітрати, вони є, значить, продукція вважається отруйною», - сказав Капранов. Нагадаємо, фільм розповідає про кохання балерини Матільди Кшесинської і майбутнього імператора Росії Миколи II. Вихід фільму в РФ супроводжувався скандалами, оскільки деякі православні виступали проти фільму, в якому визнаний у країні-агресорі святим імператор постає не в належному вигляді. Представники громадського руху «Царський хрест» назвали «Матильду» «антиросійською і антирелігійною провокацією», а депутат Держдуми Наталія Поклонська попросила Генпрокуратуру перевірити картину.
Політика Парубій планує за день ухвалити закон про реінтеграцію Донбасу і про приватизацію Народні депутати ухвалять закони про реінтеграцію Донбасу, про приватизацію та про допуск іноземних військових формувань на навчання. Про це перед початком засідання парламенту заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. У залі в четвер, 18 січня, зареєструвалися 352 народних депутатів. «Пояснюю логіку на сьогодні. Нам залишилося розглянути 49 правок до законопроекту (про реінтеграцію Донбас. - Ред.). Я впевнений, що ми швидко зможемо їх пройти. І надзвичайно важливо сьогодні за нього проголосувати», - заявив Парубій. Спікер нагадав, що потім нардепи розглянуть законопроект про приватизацію. «Це фундаментальний закон, який дозволить розблокувати процес приватизації і запобіжить корупцію в цій сфері», - підкреслив він. Також нардепи сьогодні внесуть до порядку денного законопроект про створення Антикорупційного суду. «Також важливо, що ми ухвалили закон про допуск на територію України міжнародних військових формувань, що дозволить провести навчання з нашими партнерами по НАТО», - зазначив Парубій.
Економіка Удвічі дешевше за воду: молокозаводи різко знизили вартість закупівлі молока у селян Молокопереробні заводи з нового року різко знизили закупівельну вартість літра молока в підсобних господарствах. Про це АСН повідомляють жителі Полтавської області. Селяни повідомили, що з нового року молочники почали закуповувати літр молока не по 6 гривень, як раніше, а по 4 гривні. Таким чином в Україні літр незбираного молока коштує вже вдвічі дешевше літра звичайної бутильованої води. Закупівельники пояснили це тим, що молоко з підсобних господарств з 1 січня вважається практично "браком" і в магазинах з'являтися не повинно. Вони вводять селян в оману, повідомляючи, що закон про заборону закупівлі молока в підсобних господарствах чинний. Хоча насправді Мінагропрод переніс набрання ним чинності на півроку. Також 17 січня під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр Володимир Гройсман обурився ідеєю заборони прийому молока у селян. За його словами, ніхто в Україні не має права цього робити. Нагадаємо, питання про встановлення економічно обґрунтованої ціни на молоко, а також - контролю якості молокопродуктів не регулюється в Україні належним чином вже кілька років.
Політика Росіяни бояться купюр із зображенням окупованого Криму Російські громадяни і компанії бояться приймати нові купюри номіналом в 200 рублів і 2000 рублів, на яких зображений окупований Крим. Про це пише «Коммерсант». У зв'язку з цим страхом Росспоживнагляд пригрозив штрафами за відмову приймати ці банкноти. «Будь-яка відмова продавця в прийомі нових банкнот Банку Росії, що володіють всіма встановленими ознаками платоспроможності, номіналом 200 і/або 2000 рублів в рахунок оплати тих чи інших товарів (послуг) має розглядатися як протиправне діяння, що ущемляє права споживачів і необґрунтовано перешкоджає укладенню договору купівлі продажу», - заявили в Росспоживнагляді. Відомство загрожує штрафами, максимальний розмір штрафу для компаній - 50 тис. рублів. Нагадаємо, купюри номіналом 200 і 2000 рублів випущені в жовтні 2017 року. На банкноті в 200 рублів зображені символи окупованого РФ українського Севастополя. На іншій - Далекого Сходу.
Політика Ляшко вимагає звіту Гонтаревої про «вкрадені мільярди» Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко вимагає від екс-голови Нацбанку Валерія Гонтаревої звіту про «вкрадені мільярди» зі збанкрутілих банків. Про це політик заявив журналістам у кулуарах перед засіданням парламенту, передає кореспондент АСН. «У банківській сфері у нас не менша корупція. Всі ми бачили звіт детективного агентства Kroll: $6 млрд вкрадено з «Привату», в «Дельта банку» 2 млрд заплатили з бюджету, така ж ситуація з «Михайлівським». Сотні мільярдів гривень замість того, щоб спрямовувати на пенсії і зарплати, армію і оборону, енергомодернізацію, йдуть на покриття злочинних схем керівників збанкрутілих банків», - заявив він. Ляшко нагадав, що Рада ухвалила закон про притягнення таких недобросовісних власників банків до кримінальної відповідальності. «Адже вони потім сидять по закордонах і свої ж..и гріють з тьолками. А українці повинні платити за те, що вони годують женевських лебл..в або мальдівських... Ми вимагаємо відповідальності», - сказав він. Політик звернувся до президента Петра Порошенка в терміновому порядку подати нову кандидатуру на пост голови НБУ. «А від Гонтаревої - звіту за всю роботу... Куди поділилися мільярди українців і майно збанкрутілих банків?» - сказав він.
Політика Верховна Рада України ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу 18 січня після двох днів розгляду і більше 600 правок за Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163) проголосували 280 нардепів з фракцій БПП, "Народного фронту", Радикальної партії Олега Ляшка, "Батьківщини", а також депутатських груп "Відродження" та "Воля народу", передає АСН. Більшість правок опозиційних сил, зокрема "Самопомочі" та "Батьківщини", про заборону торгівлі з окупованими територіями і проти розширення повноважень президента у розв'язанні конфлікту на Донбасі, очікувано були відхилені. Зокрема, перед голосуванням голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак зазначив, що ключовим у законі є визнання факту незаконної окупації територій України Російською Федерацією. Це посилить позиції України в міжнародних судах проти Росії", - сказав він. Підтримала закон і Радикальна партія. Так, голова фракції Олег Ляшко зазначив, що "сьогодні ухвалюється ключове рішення - визнання агресії Росії". Однак в опозиції закон назвали маніпуляцією. Голова "Самопомочі" Олег Березюк додав, що в законі немає згадки конкретної дати окупації. Тому це, за його оцінками, навпаки послабить позиції України в судах. Водночас віце-спікер і член "Самопомочі" Оксана Сироїд додала про неприпустимість норми в законі, яка "дозволяє торгувати з окупантами і бойовиками". Фракція "Опоблоку" також не голосувала за закон. Так, співголова фракції Юрій Бойко зазначив, що законом ліквідується можливість мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. "Цей закон ставить хрест на Мінських угодах", - сказав Бойко. У фракції "Батьківщина" залишилися незадоволені тим, що в підсумковій редакції закону "ДНР-ЛНР" не названі терористичними організаціями. Також немає чіткої згадки про анексію Криму, а тільки є посилання на Резолюцію ООН щодо невизнання референдуму в АРК.При цьому заступник голови фракції Сергій Соболєв попередив, що фракція не голосуватиме за закон, якщо коаліція не зніме поправку в ст.5, якою з тексту вилучили згадку безпосередньо про агресію Російської Федерації. Секретар Комітету з питань нацбезпеки і оборони Іван Вінник пояснив, що "агресія щодо України може бути від будь-якої держави, тому таким чином посилена норма. Але якщо це викликає такі дискусії, я її знімаю", - сказав Вінник. У підсумку в кінцевій версії закону Російська Федерація все-таки згадується як агресор.
Події Відома білоруська співачка потрапила в ДТП Відома білоруська співачка Ядвіга Поплавська потрапила в дорожньо-транспортну пригоду (ДТП), в результаті чого артистка отримала перелом. Про це повідомило місцеве видання Sputnik Беларусь. За інформацією видання, інцидент стався ще 15 січня. Близько 22-ї години жінка переходила вулицю по нерегульованому пішохідному переходу в Мінську, і в цей момент її збила машина. Зараз Поплавська перебуває в лікарні з переломом ноги. Журналістам вона повідомила, що не має наміру подавати до суду на водія, який її збив, і лише висловила побажання, щоб на великих пішохідних переходах поставили світлофори. Водієм злощасного автомобіля виявився 51-річний чоловік. Він визнав свою провину, і тепер справа розслідується місцевими правоохоронцями. Народну артистку через травму чекає тривалий період реабілітації. Нагадаємо, на автодорозі Самара - Шимкент в Актюбінській області Казахстану загорівся автобус, в результаті загинули 52 людини.
Політика Росія визначилася зі своїми пріоритетами на Донбасі Представник Росії на Мінських переговорах Борис Гризлов перерахував пріоритети його країни. Про це повідомляють РИА Новости.. За словами Гризлова, перш за все його країна зосередитися на виконанні Мінських угод і поверненні полонених. А також - буде докладати зусиль для відновлення торгівлі та вільного пересування на Донбасі. "Найближчим часом російська делегація зосередить зусилля на чотирьох однаково пріоритетних завданнях. Перше - забезпечення результативності роботи політичної підгрупи. Друге - забезпечення режиму припинення вогню і безпеки на лінії розмежування і біля неї. Третє - якнайшвидше транспортно-економічне деблокування Донбасу. І четверте завдання - продовження звільнення утримуваних сторонами конфлікту людей", - заявив Гризлов. Нагадаємо, сьогодні, 18 січня Верховна Рада України ухвалила закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". Також спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер раніше обіцяв, що в разі виконання Росією Мінських угод США готові зняти частину санкцій.
Дозвілля "Міцний горішок" Вілліс почав фарбувати нігті і робити яскравий манікюр П'ятирічна донька Брюса Вілліса зробила відомому американському акторові манікюр, прикрасивши його нігті різнокольоровими блискітками. Про це повідомила дружина актора Емма Гемінг в своєму Instagram. На фотографії, розміщеній дружиною актора у соцмережах, відображений процес прикрашення нігтів Вілліса: діючи за інструкцією, дівчинка використовує для манікюру різнокольорові наклейки і лак із блискітками. Миле сімейне фото набрало майже 5 тисяч лайків і безліч зізнань у захопленні актором, що дозволяє дочці такі експерименти із зовнішністю, незважаючи на образ супергероя. Нагадаємо, 62-річний Брюс Вілліс і 39-річна Емма Гемінг одружені вже 8 років. Щасливе подружжя виховує двох дочок - 5-річну Мейбл і 3-річну Евелін. У актора є ще три дочки від шлюбу з актрисою Демі Мур - Румер Гленн, Скаут Ларю і Таллула Белль.   Публикация от Emma Heming Willis (@emmahemingwillis) Янв 13, 2018 at 7:11 PST
Кримінал Бойовики «ДНР» готують обстріли в день обміну списками заручників - розвідка Російські терористи на Донбасі готують провокаційні обстріли в день обміну списками заручників. Про це повідомила розвідка штабу АТО. Відзначається, що бойовики готують обстріли своїх позицій і житлових кварталів населених пунктів як на контрольованій, так і на непідконтрольній Україні території. Все це буде відбуватися в день зустрічі в Мінську тристоронньої контактної групи. Розвідники підкреслили, що своїми діями терористи хочуть дискредитувати Україну і ЗСУ в очах світової спільноти і громадянського населення окупованих територій. Нагадаємо, у четвер, 18 січня, тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі проведе перше в цьому році засідання в Мінську. На цьому засіданні Київ розраховує обмінятися з представниками ОРДЛО оновленими списками українських заручників і «соратників» бойовиків. За даними СБУ, в заручниках у терористів залишаються ще щонайменше 103 людини.
Суспільство Клімкін похвалив Кличка за особисте прибирання снігу Міністр закордонних справ Павло Клімкін змінив свою думку про якість робіт із прибирання снігу в столиці. Коментар на цю тему він написав у мікроблозі Twitter. «Проїхав містом. Сніг іде, а дороги прибрані. Напевно, мер підключився особисто», - пожартував Клімкін. Нагадаємо, в середу, 17 січня, засідання Кабінету міністрів України розпочалося із запізненням на 34 хвилини, оскільки  запізнився прем'єр Володимир Гройсман. Він почав свою промову з прогнозу погоди і попередження про те, що всі зусилля комунальників мають бути спрямовані на уникнення надзвичайних ситуацій. Також Гройсман пригрозив у разі повторення ситуації з неприбраним снігом на дорогах звільняти всіх чиновників «без роздумів». Як відомо, на трасах під Києвом для водіїв відкрили пункти обігріву на час ускладнення погодних умов. Як відомо, в Україні погіршилася погода з 17 січня, по всій країні йдуть снігопади. Проїхав містом. Сніг іде, а дороги прибрані. Напевно, мер підключився особисто :))) — Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) 18 января 2018 г.
Політика Сироїд: Ми ще не бачили остаточного тексту закону про реінтеграцію В "Самопомочі" пояснили, чому голосували за закон про реінтеграцію Донбасу. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявила віце-спікер і член фракції "Самопоміч" Оксана Сироїд, передає кореспондент АСН. "Ми ще не бачили остаточного тексту закону. Треба ще почитати, за що в підсумку проголосували. Подивимося, що вийде зараз з-під пера Комітету з питань нацбезпеки і оборони. Секретар Комітету заявив, що це велика перемога. Подивимося", - заявила вона . При цьому Сироїд пояснила, чому спочатку фракція виступала категорично проти закону, а в підсумку віддала голоси за нього."Ми голосували тому, що вперше за всі ці останні роки стався факт визнання незаконної окупації Російською Федерацією. Це історично важливе рішення для України", - зазначила вона. Водночас у "Самопомочі" незадоволені наявністю норм про право президента без згоди парламенту оголошувати військовий стан."Це порушення Конституції", - підкреслила віце-спікер. Також у фракції критикують наявність норм, що дозволяють торгувати з окупованими територіями.
Суспільство Молдованину заборонили в'їзд в Україну через георгіївську стрічку Громадянина Молдови не впустили в Україну в зв'язку з тим, що на його автомобілі була заборонена символіка. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України. Відзначається, що в середу, 17 січня, на україно-молдовському кордоні прикордонники Подільського загону виявили в автомобілі BMW предмети з російською символікою. У салоні іномарки висіла георгіївська стрічка, а в відділі для рукавичок містився російський триколор і брелок з російською символікою. Громадянин Молдови слідував через пункт пропуску «Платонове» в Україну. «Зараз зазначеній особі відмовлено у в'їзді в Україну», - підкреслили прикордонники. Нагадаємо, раніше громадянина Білорусі В.В. Злобіна оштрафували на 2550 гривень за використання прапора з георгіївською стрічкою. Це рішення ухвалив Яремчанський  міськсуд. У суді постановили також конфіскувати і знищити прапорець із забороненою символікою.
Політика У Раді сперечаються: чи дозволяється торгівля з ОРДЛО в законі про реінтеграцію У Раді тривають дискусії щодо того, чи є норма про дозвіл торгівлі з ОРДЛО в законі про реінтеграцію, який депутати щойно ухвалили. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив секретар профільного Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає кореспондент АСН. "Ні про яку торгівлю (Прим.: з ОРДЛО) в законі не йдеться, там навіть немає поняття "торгівля". Є норми про переміщення товарів особистого вжитку фізичними особами. Що також буде регулюватися постановою Кабміну. ​​Ні про яке переміщення товарів або комерційні відносини не йдеться. Це заборонено рішенням РНБО", - заявив він. Але як тільки ці території, з його слів, будуть деокуповані, всі правові відносини, а також комерційні, будуть відновлені.Слід зазначити, що в законі дійсно є ст. 10, яка передбачає, що "в'їзд осіб, переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях і виїзд осіб, переміщення товарів з таких територій здійснюються через контрольні пункти в'їзду-виїзду. "Порядок в'їзду осіб, переміщення на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій визначається Кабінетом Міністрів України", - йдеться в документі. У "Батьківщині" цю норму трактують по-своєму. Так, заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв у кулуарах парламенту зазначив, що найбільш спірна норма - дозволу торгівлі, в законі залишилася. "Ключове - це переміщення товарів. Але ми сподіваємося, що Кабмін і РНБО своїми конкретними постановами, Указами і рішеннями не дозволять відновити торгівлю "на крові", а пропишуть, який саме перелік товарів може бути в обороті", - сказав він.
Політика Законом про реінтеграцію Рада подала сигнал Донбасу і Криму - Порошенко Ухваленням закону про реінтеграцію Донбасу Верховна Рада подала сигнал жителям окупованих територій, що це - невід'ємна частина України. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив президент Петро Порошенко. Глава держави запевнив, що влада продовжить шлях для реінтеграції окупованих територій України політико-дипломатичним шляхом. «280 - за! Ми будемо продовжувати прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель політико-дипломатичним шляхом. Це - ключовий сигнал відповідного закону, який сьогодні ухвалила ВР за моєю ініціативою», - підкреслив Президент. За його словами, це сигнал і для Донбасу, і для Криму про те, що вони є невід'ємною частиною України. Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила президентський законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». Законопроект №7163 у другому читанні та в цілому підтримали 280 депутатів.
Політика Яценюк: Закон про реінтеграцію - перший крок до введення миротворців ООН на Донбас Закон про реінтеграцію Донбасу - перший крок для Резолюції ООН про введення миротворців на територію України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив екс-прем'єр Арсеній Яценюк, передає кореспондент АСН. "Сьогодні український парламент ухвалив рийняв історичне рішення. Це була принципова позиція "Народного фронту" про визнання російської агресії і окупації РФ. Український народ сьогодні побачив, що парламент здатний об'єднуватися, коли йдеться про захист національних інтересів", - заявив він. Яценюк впевнений, що закон дозволить повернути на порядок денний питання про продовження санкцій щодо Росії. "А також цей закон дозволить вже в стінах ООН, на Раді безпеки ООН, ухвалити рішення про введення миротворців на територію України на умовах, вигідних Україні. Там не буде російських або афілійованих миротворців. Там будуть миротворці, які зможуть забезпечити виведення російських військ. Природно, Росія блокуватиме таку Резолюцію ООН. Але ми вважаємо, що світова спільнота, яка сьогодні побачила визнання Росії агресором, "дотисне" Росію в необхідності ухвалення такої резолюції ООН", - сказав він. Також екс-прем'єр вважає, що закон прискорить процес надання Україні оборонного озброєння. "Це суттєвий крок щодо посилення українських позицій", - сказав він.
Суспільство 100 хворих. У Миколаєві до цього часу не знайшли джерело зараження гепатитом Кількість випадків захворювання на гепатит А в Миколаївській області збільшилася до 98 осіб, з яких 22 дитини. Про це в ході сесії Миколаївської міськради повідомила начальник міського управління охорони здоров'я Ірина Шамрай, передає місцеве видання «Новости N». Шамрай наголосила, що в стаціонарі лікарні залишаються 65 осіб. Чиновниця заявила, що збудник захворювання до цього часу не виявлено. Нагадаємо, поліція Миколаєва порушила кримінальну справу за фактом масового зараження гепатитом А у місті. Були проведені експертизи та попередньо вирішили, що причиною зараження людей стала вода з пунктів розливу. Пізніше в місцевій Держспоживслужбі заявили, що перевірять усіх продавців питної води на розлив. В українському Міністерстві охорони здоров'я відзначали, що епідемії гепатиту А в Україні немає.
Політика "Батьківщина": Закон про реінтеграцію визнає Росію країною-агресором Закон про реінтеграцію - це крок уперед на шляху звільнення України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент АСН. "Підсумкова редакція закону - це суттєвий крок уперед в порівнянні з тією законодавчою базою, яка сьогодні регулює відносини з окупованими територіями: Кримом, Севастополем і частиною Донбасу. Тому наша фракція ухвалила рішення голосувати в цілому за цей закон", - заявив він . Соболєв нагадав, що "Батьківщина" наполягла на внесенні поправки про згадку конкретно Росії як агресора."Адже будь-які аргументи, що Росію не варто згадувати, бо агресія може бути з будь-якого боку і країни, не витримують критики. Ми вважаємо таку позицію нікчемною! Тому вдячні, що в підсумку врахована наша поправка", - додав він. Також заступник Тимошенко зазначив, що другою суттєвою поправкою, яка була врахована, стала норма про захист майнових прав наших громадян. "Ті, хто втратив власність на окупованій території Криму і Донбасу, зможуть без будь-яких судових зборів відстоювати свої права в українських судах з цих питань. Ця поправка нашого нардепа Рябчина врахована. І тому ми голосували за закон в цілому, який є суттєвим кроком уперед", - пояснив він. Водночас у "Батьківщині" розкритикували норми закону, що дозволяють торгувати з окупованими територіями, і положення закону, що розширюють повноваження президента в частині одноосібного призначення глави Оперативного штабу та використання ЗСУ для деокупації.
Політика Луценко: Закон про реінтеграцію дає можливість жителям Донбасу отримати компенсації за втрачене майно Закон про реінтеграцію дозволить подати "консолідовану скаргу" проти Росії. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Закон про реінтеграцію Донбасу передбачає, що все майно наших громадян, майно України після повернення окупованих територій буде повернуто через суди. А людям будуть виплачені компенсації", - заявила вона. Луценко повідомила, що вже ведуться переговори про проведення круглого столу в Комітеті з питань національної безпеки і оборони. "Нам потрібно обговорити тему створення робочої групи з формування консолідованої скарги проти РФ як країни-агресора. Поки не був ухвалений закон, це було тільки бажанням. Тепер же, коли є закон, ми повною мірою можемо сформувати таку робочу групу і підготувати консолідовану скаргу проти Росії", - запевнила вона. На сьогодні збитки України від окупації Донбасі, з її слів, перевищили більше $50 млрд без урахування коштів для відновлення регіонів."І це без урахування Криму, де цифри будуть на порядок вище. З огляду на "віджаті" підприємства, шельф і необхідність відновлення роботи підприємств", - сказала вона.
Події Їхали на заробітки, везли із собою пальне. Стали відомі моторошні подробиці трагедії у Казахстані Пасажири, які загинули в згорілому автобусі в Казахстані, їхали в Росію на заробітки. Про це повідомляє видання 56orb.ru. Зазначається, що «Ікарус» їхав в Оренбурзьку область. Пасажири рейсового автобуса були громадянами Узбекистану, а за кермом були громадяни Казахстану. За інформацією правоохоронців, загоряння автобуса марки «Ікарус» сталося о 06:30 за київським часом на трасі Самара - Шимкент. Бічні двері автобуса були заблоковані, в результаті живцем згоріли 52 людини. Вижити вдалося п'ятьом, у тому числі двом водіям. У водіїв лікарі діагностували опіки першого ступеня тяжкості, у решти - травми незначні, вони навіть відмовилися від госпіталізації. Нагадаємо, раніше повідомили причину, чому автобус згорів так швидко. Виявилося, що в автобусі везли велику кількість пального, враховуючи, що на трасі мало АЗС.
Події В Єгипті застрягли 200 туристів з Одеси З курорту Шарм-еш-Шейх додому не можуть повернутися 200 одеситів, які виїхали до Єгипту на відпочинок. Про це повідомляє «Думська». Зазначається, що вранці у четвер, 18 січня, 200 відпочивальників не вилетіли додому в Україну через поломку літака авіакомпанії YanAir. Літак Airbus A321, реєстраційний номер UR - COJ повинен був прилетіти за ними, однак не зміг вилетіти з львівського аеропорту імені Данила Галицького. В результаті одесити після відпочинку не можуть поки дістатися додому. Цей же борт 18 січня о 12:30 повинен стартувати з Одеси в Шарм-еш-Шейх з черговою партією з 200 відпочивальників. Нагадаємо, за рік Львів отримав 615 млн євро доходів від туризму, оскільки місто в 2017 році відвідали 2,6 млн туристів. Найчастіше до Львова приїжджають українці, поляки та білоруси. Також місто люблять відвідувати жителі Туреччини, Німеччини, США, Литви, Британії, Чехії та Канади.
Політика Закон про реінтеграцію Донбасу посилить позицію України в міжнародних судах - Турчинов Закон про реінтеграцію Донбасу, ухвалений у четвер, 18 січня, Верховною Радою, посилить позицію України в міжнародних судах. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає прес-службі РНБО. «Закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України в Донецькій і Луганській областях. Крім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції з протистояння збройній агресії Російської Федерації і відновлення територіальної цілісності України», - додав Турчинов. Нагадаємо, закон підтримали 280 народних депутатів. Згідно з текстом закону, межі окупованих територій визначаються президентом за поданням Міністерства оборони. Законом передбачається, що Україна визнає тільки 2 документи, які видаються на окупованій території. Також передбачено повернення грошей за втрачене житло без судового збору.
Події Після сильної зливи в Одесі пішла під воду ціла вулиця В Одесі перекрили Приморську вулицю, оскільки вона знаходиться в затопленому стані. Про це повідомили в патрульній поліції, передає місцеве видання od.vgorode.ua. Проїзд буде закритий по вулиці від Газового провулка до Військового спуску. Патрульні на місці регулюють рух транспорту.Зазначається, що до 13:00 в місті вже випало 17,6 мм опадів, враховуючи, що місячна норма для міста в січні - 38 мм. Синоптики уточнили, що дощ йтиме весь день і більшу частину ночі. Нагадаємо, через вплив активного циклону в Україні в середу по всій країні продовжаться досить рясні снігопади одночасно з відчутним потеплінням. Така погода протримається в Україні 3-5 днів, залежно від області. Особливо складною буде погода в столиці, де опади йтимуть щодня протягом наступних мінімум п'яти днів. При цьому пік негоди очікується з ночі 17 січня до середини дня 18 січня.
Кримінал Колишній охоронець розповів, хто насправді отримав кулю в кортежі Януковича На життя колишнього президента України Віктора Януковича під час його втечі ніхто не зазіхав, а в обстріляному автомобілі він ніколи не їздив взагалі. Про це на сьогоднішньому засіданні суду щодо державної зради колишнього президента України Віктора Януковича заявив працівник Управління державної охорони Віктор Резніченко. Він повідомив, що хоча особисто не був свідком обстрілу, однак його колишній колега розповів подробиці інциденту. Коли Янукович на двох вертольотах 21 лютого летів з Межигір'я до Харкова, його охоронці на кількох автомобілях поїхали двома різними шляхами. Одна з їхніх машин (в якій не було Резніченка) на блокпосту й була обстріляна. Куля пробила водійські дверцята машини й застрягла в табельному пістолеті "Глок", який знаходився в кобурі на лівому боці охоронця Іванцова. "Іванцов (так звали колишнього колегу Резніченка) показував нам пробитий магазин пістолета, і я бачив автомобіль з пробитими дверцятами", - сказав Резніченко. Він також додав, що Янукович у цій машині не їхав - він летів до Харкова вертольотом. Більш того, за словами колишнього охоронця, саме в цьому автомобілі Янукович не їздив ніколи. Резніченко вважає, що охорона блокпоста обстріляла автомобіль з охороною Януковича, оскільки ті не зупинилися на вимогу.
Економіка Великі АЗС підвищили ціни на бензин і дизпальне В Україні великі мережі АЗС, такі як WOG, SOCAR, AMIC Energy і KLO, підвищили ціни на бензин і дизельне пальне. Про це передає УНІАН. Ціни зросли на 10-50 копійок за літр. Зокрема, на заправках WOG всі види пального подорожчали на 50 копійок за літр - до 31,45 грн за літр (бензин А-92), 32,45 грн за літр (А-95), 33,45 грн за літр (бензин А-95 Преміум), 29,95 грн за літр (дизпальне). АЗС SOCAR підвищило ціну тільки на 15 коп. за літр, до 30,99 грн за літр (бензин А-92), 31,99 грн за літр (А-95), 32,99 грн за літр (бензин А-95 Преміум), 29,49 грн за літр (дизпальне). Подорожчало пальне і в мережі БРСМ-Нафта, Енерджі Транс, KLO, Авантаж 7 і Катрал Південь.Нагадаємо, раніше директор спеціальний проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев заявляв, що нафта у світі вже не дорожчатиме, але ціни на бензин та інші нафтопродукти в Україні продовжать зростання через долар.
Події На трасі Одеса-Київ у пробці стоять близько 100 автомобілів На трасі Одеса - Київ біля села Ладиженка Черкаської області обмежили рух транспорту в напрямку столиці. Про це повідомили в прес-службі МВС. Зазначається, що на трасі утворився затор, в якому стоять близько 100 автомобілів. Крім того, в Києві і на окремих ділянках доріг у Вінницькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Черкаській та Чернігівській областях діє обмеження руху вантажного транспорту. Складна ситуація на дорогах у Полтавській області, де на окремих ділянках доріг товщина снігового покриву становить понад півметра і сніг не припиняє падати. У МВС просять водіїв за можливості сьогодні не виїжджати в дорогу, а українців у цілому максимально користуватися громадським транспортом. У поліції додали, що у Вінницькій і Черкаській областях стоять у пробках всього близько 400 автомобілів.
Кримінал оформление ленты  Сім пересадок: Колишній охоронець розповів у деталях, як Янукович втікав з України На сьогоднішньому засіданні суду щодо державної зради колишнього президента України Віктора Януковича давав свідчення нинішній працівник Управління державної охорони Віктор Резніченко. Він працював у цьому відомстві і при Януковичі, передає кореспондент АСН. Зокрема співробітник УДО давав свідчення як свідок і дуже докладно розповів, як саме втікав з України під час Революції Гідності Янукович. 21 лютого 2014 року ​​Віктор Янукович пробув в адміністрації президента в Києві до 17 години, а потім поїхав у Межигір'я. Близько 10 години вечора Резніченко почув по радіозв'язку, що Янукович із супроводом на двох вертольотах полетів з Межигір'я "в невідомому напрямку". Пізніше охорона отримала наказ виїжджати до Харкова. На кількох автомобілях охоронці виїхали до Харкова, прибувши на місце о 10 ранку 22 лютого. За словами Резніченка, Янукович вже був там, у своїй місцевій резиденції. Того ж дня день Янукович поїхав в аеропорт Харкова, де його чекали два вертольоти. В одному вертольоті був Янукович з охороною, в іншому - начальник служби безпеки президента Костянтин Кобзар, сам Резніченко та ще кілька співробітників УДО. Куди вони летять, ніхто не знав. Через годину польоту в "Украерорусі" зажадали, щоб вони повернулися до Харкова за командою Олександра Турчинова.   Оскільки до Харкова у вертольотів не вистачило б пального, вони сіли в Донецьку. І відразу ж після посадки вони почали перевантажуватися в два літаки, що стояли поруч. В один з них - "Фалькон", сів Янукович і керівник його служби безпеки Кобзар, в інший літак - охоронці. Однак полетіти на цих літаках ніхто не встиг. Співробітники Держприкордонслужби повідомили екіпажу, що виліт заборонений через відсутність деяких документів, і всі пасажири вийшли назовні. За словами Резніченка, Янукович пересів в автомобіль і поїхав. Куди саме, держохорона на той момент не знала. Пізніше охорона отримала адреси, куди приїхати і привезти речі Януковича, що залишилися. Через кілька годин автомобіль з Януковичем й автомобілями супроводу поїхали в напрямку Криму. Під Бердянськом уночі, 23 лютого, всі пересіли у вертольоти Мі-8, на яких не було бортових номерів. Зате на машинах були намальовані зірки. При цьому Резніченко припустив, що швидше за все, це були російські вертольоти. Також він висловив припущення, що пілоти також були росіянами. Супроводжувачі Януковича піднялися на борт цих вертольотів і через деякий час вертольоти приземлилися, де саме, ніхто в охороні не знав. При цьому для охорони залишилося невідомим, куди подівся Янукович, який летів на іншому вертольоті. Охорону залишили на нічліг на льотному полі, а вранці 23 лютого їх привезли до літака Ан-25, в якому сидів Янукович і кілька знайомих Резніченку охоронців, і незнайомі озброєні люди. Літак злетів, але через годину приземлився через поломку, пасажирам звеліли покинути борт. Де саме, в якому місті був цей аеропорт, свідок не знав, але за написом на автомобілі "Анапа" зробив висновок, що вони вже в Росії. Пасажирам підігнали інший Ан-26, всі сіли в нього і знову летіли близько години, і сіли, не знаючи, де вони знаходяться. На аеродромі Резніченко побачив російських військових і військову техніку. Потім Резніченко зрозумів, що вони в Ялті, в Криму, але на базі відпочинку, яка належала Російській Федерації. Увечері, цього ж дня охорону Януковича терміново зібрали і повезли на російських автомобілях у Севастополь, де в Козачій бухті заїхали на територію російської військової частини. Там керівник служби безпеки Кобзар запропонував усім охочим поїхати з Януковичем сказати про це, а таким, що відмовилися - написати відповідну заяву. При цьому охоронці не знали, куди саме їм пропонують їхати. Резніченко та ще кілька співробітників УДО відмовилися їхати з Януковичем. Вони написали заяву, залишили зброю і поїхали назад до Києва. Свідки так і не знали, куди поїхав Янукович. Окремо колишній охоронець Януковича розповів про "обстріл його кортежу". Резніченко сказав, що не був свідком обстрілу, однак його колишній колега розповів, що коли група охоронців (в якій не було Резніченка) їхала до Харкова з Києва, на одному з блокпостів їхній автомобіль був обстріляний. Куля пробила водійські дверцята машини і застрягла в табельному пістолеті "Глок", який знаходився в кобурі на лівому боці охоронця. "Іванцов (так звали колишнього колегу Резніченка) показував нам пошкоджений магазин пістолета, і я бачив автомобіль з пробитими дверцятами", - сказав Резніченко. Він також додав, що Янукович у цій машині не їхав - він летів до Харкова вертольотом. Більш того, за словами колишнього охоронця, саме в цьому автомобілі Янукович не їздив ніколи. Резніченко вважає, що охорона блокпоста обстріляла автомобіль з охороною Януковича, оскільки ті не зупинилися на вимогу.
Економіка Рада прийняла в цілому Закон про приватизацію. Як тепер продаватиметься державне майно 18 січня Верховна Рада прийняла в цілому Закон про приватизацію державного майна. За його варіант у новій редакції в другому читанні і в цілому проголосували 266 нардепів, передає АСН."Це не просто закон про приватизацію. Це закон, що знищує корупцію в сфері приватизації", - пафосно підсумував голосування спікер Андрій Парубій. У той же час, в сесійній залі був присутній особисто прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який також зазначив, що корупційні схеми в сфері приватизації не дозволяють залучити необхідні для розвитку економіки інвестиції: "У нас є два виходи: або ми зупиняємо процес корупції на збиткових підприємствах, запускаємо на них прозорий процес роботи й інвестиції... Або ж залишаємо все як є, без змін... Цей закон дозволить створити десятки тисяч нових робочих місць найближчим часом", - сказав він. У пояснювальній записці до закону нагадується, що "більше 90% державних активів введено в експлуатацію 50-150 років тому, затримка з приватизацією цих об'єктів призводить до їх подальшого руйнування, зниження інвестиційної привабливості". Законом встановлюється нова спрощена класифікація об'єктів приватизації: об'єкти малої приватизації та об'єкти великої приватизації. До об'єктів малої приватизації належать: єдині майнові комплекси державних підприємств, їхніх структурних підрозділів, у тому числі єдині майнові комплекси та їхні структурні підрозділи, передані в оренду, крім єдиних майнових комплексів державних підприємств, що належать до об'єктів великої приватизації; відокремлене майно; об'єкти незавершеного будівництва (будівлі, споруди, передавальні пристрої, які не введені в експлуатацію), законсервовані об'єкти; об'єкти соціально-культурного призначення; пакети акцій акціонерного товариства, утвореного в процесі приватизації та корпоратизації, акції (частки), що належать державі в статутному капіталі господарських товариств, інших господарських організацій і підприємств, заснованих на базі об'єднання майна різних форм власності та розташованих на території України або за її межами, крім пакетів акцій акціонерних товариств, що належать до об'єктів великої приватизації; інші об'єкти, які не належать до об'єктів великої приватизації. До об'єктів великої приватизації належать об'єкти державної власності (єдині майнові комплекси державних підприємств та пакети акцій (часток) суб'єктів господарювання, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належить державі), вартість активів яких за даними фінансової звітності за останній звітний рік перевищує 250 млн. гривень. Відповідно до Закону, оскарження приватизації державного майна та укладення договору купівлі-продажу можливе протягом трьох років з дня укладення договору купівлі-продажу або його нотаріального засвідчення (у випадках, коли нотаріальне засвідчення договору передбачено законодавством). Порівняно з чинною на сьогодні процедурою приватизації, визначеної законодавством, Законом значно скорочуються терміни її проведення, зокрема в новій редакції закону скасовується предприватизаційна підготовка (скорочення процесу приватизації на 6-12 місяців); відсутні норми щодо розроблення та затвердження планів приватизації, створення комісії з приватизації (скорочення на 2-3 місяці); продаж об'єктів на аукціоні (скорочення на 1 місяць); скасування пільгового продажу пакетів акцій (скорочення на 2-3 місяці); уніфіковані процедури продажу різних типів об'єктів тощо. Продаж банків, у капіталізації яких взяла участь держава, має здійснюватися відповідно до Закону України «Про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків, у капіталізації яких взяла участь держава», яким передбачено, що для підготовки пакетів акцій до продажу Міністерство фінансів України залучає радника з продажу пакетів акцій банків для проведення їхньої оцінки та інших заходів з продажу. У законі немає переліку об'єктів, які підлягатимуть приватизації. Оскільки документ прописує самі принципи приватизації. У той же час, в законі є список об'єктів, що приватизації не підлягають: казенні підприємства та об'єкти, необхідні для виконання державою своїх основних функцій, для забезпечення обороноздатності держави, і об'єкти права власності Українського народу, майно, що становить матеріальну основу суверенітету України.
Політика Атовці проти Манька: чому ветеранські організації вимагають скасування результатів конкурсу Учасники бойових дій та ветеранські організації мають намір домагатися скасування результатів конкурсу на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Таку думку висловив голова ГО "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій" Юрій Стеценко на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "На нашу думку, це неприпустимо, і ми, як і всі інші, будемо клопотати про скасування результатів цього конкурсу", - зазначив експерт. За його словами, сам конкурс проходив за непрозорими умовами, ветеранські організації не могли делегувати для участі в ньому своїх представників і просто не мали шансу бути представленими в цьому відомстві. Крім того, за словами активіста, очевидно, що Валентина Манька, який виграв конкурс, призначили "нагорі" і, відповідно, конкурс був підлаштований під його перемогу. Найбільше ж, за словами Ю. Стеценка, бійців турбує моральне обличчя переможця конкурсу. "Не має права очолювати держслужбу людина, що має певні "хвости" життєві за собою. На цю посаду потрібно поставити людину чесну, відкриту, без зауважень. Яка всіх влаштовувала б", - пояснив активіст. За його словами, у понеділок громадські ветеранські організації мають намір підписати лист до прем'єр-міністра. При цьому він додав, що 22 січня 2018 року об 11 годині в Палаці ветеранів пройдуть розширені збори громадської ради Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Нагадаємо, 15 січня відбувся конкурс на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, на якому переміг Валентин Манько, репутація якого викликає дуже великі сумніви у самих ветеранів. Коли про результати конкурсу стало відомо самим ветеранам, вибухнув скандал. В результаті міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зробив заяву про те, що виступає проти призначення даного кандидата.
Суспільство Human Rights Watch незадоволені відсутністю результатів розслідування щодо тортур у СБУ Зрушень і якихось результатів у розслідуванні про тортури і незаконні затримання з боку Служби безпеки України, розпочатому у 2016 році, досі немає. Про це повідомила дослідник Human Rights Watch в Україні Таня Купер на презентації щорічного звіту організації, передав кореспондент АСН. "Не дивлячись на те, що в грудні 2016 року СБУ відпустила всіх осіб, що таємно утримувалися під вартою, наприклад, у Харківському відділенні СБУ, керівництво СБУ продовжує заперечувати таку практику і причетність служби до таких дій, як таємне утримання під вартою і насильницькі дії", - зазначила експерт. За її словами, розслідування, розпочате Головною прокуратурою України, ніяких видимих ​​результатів наразі не дало. При цьому вона додала, що дуже складною залишається ситуація й на Сході країни, де люди весь час наражаються на небезпеку незаконного утримання під вартою, оскільки не мають можливості захистити свої права в разі затримання. Крім того, за словами Т. Купер, не дала результатів і робота українських правоохоронних органів із розслідування злочинів, пов'язаних з подіями на Майдані в 2014 році. Нагадаємо, у вересні 2017 року міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що Служба безпеки України протягом двох днів з тортурами утримувала без зв'язку із зовнішнім світом жінку, яку підозрюють у державній зраді. Раніше, у 2016 році, вийшла окрема доповідь Human Rights Watch і "Амнесті інтернешнл" про незаконні затримання та тортури щодо цивільних осіб з боку українських спецслужб.
Спорт оформление ленты  Усик перед поєдинком з Брієдісом: «Я скучив за боєм. Не звертаю уваги на ставки» Чемпіон світу за версією WBO Олександр Усик поспілкувався сьогодні в Києві з журналістами напередодні бою з чемпіоном світу за WBC Майрісом Брієдісом. Бій відбудеться в столиці Латвії Ризі в рамках півфіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS). Переможець зустрічі стане володарем двох чемпіонських поясів. Про суперника Усик говорить з повагою. «Абсолютно позитивне враження він справив на мене. Простий, спокійний, адекватний хлопець. Не як Марко вискочка, який говорив дурниці всякі». «Стиль у нього контратакуючий, - продовжує Олександр. - Більше любить почекати, створити свою якусь атаку, щоб потім контратакувати. А спортивна злість, вона присутня завжди. Це ж суперництво. Якщо він тебе не обзиває, це не означає, що ти повинен біля нього поряд стрибати: «чуєш, братуха, я тебе не буду чіпати і ти мене не чіпай». Ми виходимо, і кожен представляє свою країну, компанію, сім'ю, захищає свій пояс». До прогнозів на поєдинок боксер ставиться спокійно. Обіцяє лише якісно робити свою роботу - скільки заплановано і трохи більше. «Я абсолютно не звертаю уваги на те, що відбувається в Інтернеті та ЗМІ, хто ставить ставки на мене або на Майріс. Все відбудеться 27 числа в суботу ближче до півночі. Я просто буду робити те, що я люблю, - боксувати. Я скучив. Спаринги - це спаринги, а бій - це бій», - говорить він. На питання, чому, на його думку, брати Клички не зійшлися в ринзі, Усик відповів з гумором. «Тому що вони - брати. Пообіцяли мамі, що не боксуватимуть разом. А я б на їхньому місці мотанув би таку штуку - бій, хтось би здався - вони б рвонули кеш. Навіщо братам боксувати між собою. Є купа людей, щоб бити, ніж бити один одного», - віджартувався він. Бій 27 січня прийме одинадцятитисячна «Арена Рига», в касах якої вже продано 95% квитків.
Політика Головним негативним трендом 2017 року в Україні став наступ на ЗМІ - Human Rights Watch Після бойових дій на Донбасі головним негативним трендом 2017 року Україна стало зниження рівня свободи слова та ЗМІ. Про це повідомила дослідник Human Rights Watch в Україні Таня Купер на презентації щорічного звіту організації, передав кореспондент АСН. "За винятком ситуації на Сході країни, найголовнішим негативним трендом за 2017 рік в Україні стало погіршення рівня свободи вираження думок, асоціацій і свободи ЗМІ", - зазначила експерт. За її словами, уряд України, посилаючись на необхідність протистояння агресії на Сході, а також російській пропаганді вдався до низки кроків, що обмежують свободу преси. Так, наприклад, кілька іноземних журналістів протягом року були вислані з країни, а деякі не отримали дозволів на в'їзд за "антиукраїнську пропаганду". Також дослідник нагадала про відсутність результатів у справах про вбивство журналіста Павла Шеремета, а також про підпал телеканалу "Інтер". Більш того, незадоволені дослідники і продовженням функціонування в Україні провладного сайту "Миротворець", який, до всього, продовжують відкрито підтримувати деякі чиновники. Як зазначила Т. Купер, зокрема, зобов'язання щодо журналістів і громадських діячів, що займаються боротьбою з корупцією, декларувати своє майно. Потім був внесений ряд поправок і змін, проте обтяжлива звітність для громадських організацій залишилася. При цьому вона додала, що, традиційно, найбільше зауважень громадської організації в Україні зафіксовано у зв'язку з конфліктом на Сході країни, де в порушення Мінських домовленостей тривають обстріли і руйнування цивільної інфраструктури, втрати серед мирного населення. Нагадаємо, композитор Володимир Бистряков потрапив у базу сайту «Миротворець» у зв'язку з публічною підтримкою російської агресії в Україні.
Політика Експерт розповів, коли Кабмін визначиться зі створенням міністерства у справах ветеранів Структура і назва міністерства у справах ветеранів стануть відомі через три місяці, коли Кабмін, за рекомендацією профільного парламентського комітету, подасть свої пропозиції щодо нього. Таку думку висловив голова ГО "Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій" Юрій Стеценко на прес-конференції, передає АСН. "Це буде одне єдине відомство. У тримісячний термін Верховна Рада зобов'яже Кабінет міністрів створити групу і подати пропозиції щодо створення цього міністерства", - зазначив експерт. За його словами, зокрема, через три місяці буде відомий остаточний назву нового відомства, його структура і, можливо, претенденти на посаду керівника. На думку учасника бойових дій, в керівництві такого відомства повинні бути максимально представлені ветеранські організації, які як ніхто краще розуміють і розбираються в проблемах людей, які повернулися з гарячих точок. Як пояснив Ю. Стеценко, свою згоду на створення окремого відомства дали і МОЗ, і Мінсоцполітики, і деякі інші. Чиновники розуміють, що розпорошеність функцій щодо забезпечення захисту і підтримки учасників бойових дій по 8 окремих міністерствах і 20 відомствах, не дозволяють повною мірою надавати ефективну допомогу. При цьому Ю. Стеценко додав, що Держслужба у справах ветеранів війни та учасників АТО не має окремого статусу, оскільки підпорядкована Мінсоцполітики. Тому, на думку активіста, не дивлячись на особистість керівника відомства, очікувати від нього самостійної та ефективної роботи не можна. "Ми з вами повністю залежні від рішень Міністерства соціальної політики", - підсумував громадський діяч. Нагадаємо, вчора, 17 січня, на засіданні профільного парламентського комітету було прийнято рішення про створення міністерства ветеранів. Раніше, 15 січня, відбувся конкурс на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО, на якому переміг Валентин Манько, репутація якого викликає дуже великі сумніви у самих ветеранів. Коли про результати конкурсу стало відомо самим ветеранам, вибухнув скандал. В результаті міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зробив заяву про те, що виступає проти призначення даного кандидата.
Події оформление ленты  В Егейському морі зіткнулися судна Греції і Туреччини Патрульний човен Туреччини зіткнувся з грецьким судном біля групи спірних островів в Егейському морі. Про це інформує видання Hurriyet Daily News. «Кораблі зійшлися бортами. Ніяких пошкоджень зафіксовано не було, ніхто не постраждав. Інцидент повністю вичерпаний», - заявив представник грецького військово-морського флоту. Інцидент трапився біля незаселених островів Імі, поблизу турецького узбережжя, в місці тривалої демаркаційної суперечки. Острови Імі, які називають в Туреччині Кардак, знаходяться всього в 7-ми км від курортного міста Бодрум на південному заході держави. Суперечка про приналежність земель почалася в січні 1996 року. Тоді обидві країни направили морських піхотинців на два сусідніх острови. Після дипломатичного тиску Америки сторони відвели військових. Two military vessels collide as Turkish Coast Guard intercepts Greek frigate Nikiforos violating Turkish territorial waters in the Aegeanhttps://t.co/ZwZAJysS9h pic.twitter.com/BjjR4DHR41 — DAILY SABAH (@DailySabah) 18 января 2018 г.
Суспільство оформление ленты  Усик пояснив, чому подарував рукавички й автограф Онуфрію Олександр Усик прокоментував журналістам вчорашній інцидент, коли він підписав боксерські рукавички голові УПЦ МП митрополиту Онуфрію. «Ми народжуємося, живемо. У нас у кожного є якийсь проміжок для того, щоб зробити якісь хороші чи погані речі. Коли ви помрете, куди потрапите, в рай чи пекло? Всевишній пішов на муки за наші гріхи, і ми можемо врятуватися через Нього через правильні речі. Так ось і я рятуюся. Їжджу до хлопців (прикордонників - Ред.), яких я підтримую, спілкуюся з ними, тому що я за контрактом служив у прикордонній службі, і деяких я знаю особисто. Підтримую, знаєте, як? Морально. Я з ними спілкуюся не про кулі, не про зброю, а про духовне. Так само і вчора я спілкувався з блаженнішим про духовне, про спасіння душі своєї грішної. Я - заблукала овечка, яка хоче знайти притулок, врата, у які ввійдеш і спасешся», - пояснив Усик. Нагадаємо, напередодні Олександр Усик побував у гостях в митрополита УПЦ МП Онуфрія, привітав його з Різдвом і новорічними святами і подарував власні боксерські рукавички з автографом.
Події Згоріло 52 людини: за загиблими вилетів Іл-76 Міноборони Узбекистану Літак Іл-76 Міністерства оборони Узбекистану вилетів з Ташкента, щоб забрати постраждалих й тіла загиблих у результаті страшної пожежі в автобусі у Казахстані, на борту судна знаходяться фахівці МНС, співробітники МЗС, лікарі. Про це інформує РІА Новини, посилаючись на представника МНС. Раніше ми повідомляли, що в четвер, 18 січня, вранці на автодорозі Самара-Шимкент в Актюбінській області згорів пасажирський автобус, в якому було 57 осіб, в тому числі двоє водіїв. За інформацією влади Казахстану, 52 людини загинули, ще п'ятьом вдалося врятуватися. Постраждалі отримали опіки легкого ступеня тяжкості. За попередньою інформацією, пасажири є громадянами Узбекистану, водії - Казахстану. «Літак Міноборони Іл-76 о 17.00 за місцевим часом вилетів в Актобе, щоб забрати тіла загиблих і постраждалих», - зазначає співрозмовник агентства.
Суспільство КІМВ пішов на планові канікули і не має проблем з фінансуванням - прес-центр Інститут міжнародних відносин, який є підрозділом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, перебуває на планових канікулах, як і університет, і не має проблем з оплатою за опалення. Як пояснила АСН глава прес-центру Інституту міжнародних відносин Катерина Сербіна, до 23 січня тривають на канікули за планом, затвердженим ще в 2016 році. На уточнююче запитання Сербіна відповіла, що в інституту немає проблем з фінансуванням, і рішення працювати в такому режимі було прийнято у зв'язку з доцільністю і не є вимушеним заходом. Також Сербіна повідомила, що першими про проблеми в КНУ розповсюдили інформацію російські ЗМІ. Центр комунікацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка повідомляє, що канікули тривають до 23 січня. А з 24.01.2018 р. по 28.02.2018 р. факультети та інститути планують проведення навчальних та виробничих практик за межами університету, написання курсових і дипломних робіт, а також виконання завдань самостійної роботи, говориться на сайті КНУ. Цей графік був затверджений розпорядженням ректора за №42 від 20.03.2017.
Політика Депутати дозволили проведення міжнародних військових навчань на території України Депутати дозволили проведення міжнародних військових навчань на території України. Рада прийняла Закон України "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях", за що на вечірньому засіданні проголосували 235 нардепів, передає кореспондент АСН. Закон розроблений Міністерством оборони України проекту Закону України "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях" і обумовлено необхідністю виконання процедур, визначених Конституцією України, про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях, які проводитимуться у 2018 році на території України відповідно до міжнародних х договорів України у військовій сфері. Закон дозволяє допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях і буде здійснений на підставі схвалення Верховною Радою України, прийнятого Президентом України рішення про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Фінансування витрат, пов'язаних з підготовкою і проведенням багатонаціональних навчань на території України і за її межамив 2018 році, в сумі 36 034,6 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених Міністерству оборони України на 2018 рік за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ" (КПКВ 2101020) за напрямом "Підготовка військ, проведення міжнародних навчань (операцій)".
Події оформление ленты  На Німеччину та Нідерланди обрушився потужний ураган На Нідерланди і більшу частину території Німеччини обрушився потужний ураган Фрідеріке. У Нідерландах двоє людей загинули, на території країни було паралізовано рух транспорту, інформує місцевий телеканал NOS. У м. Зволле в результаті падіння дерева на авто загинув літній чоловік. Ще один чоловік помер в Енсхеді. За даними поліції, він був водієм вантажівки і вийшов з кабіни, намагаючись прибрати гілку, що  впала, але інша падаюча гілка вбила його. Від урагану в Німеччині найбільше постраждали землі Північний Рейн-Вестфалія, Саксонія, Нижня Саксонія, Шлезвіг-Гольштайн, Саксонія-Ангальт, Тюрінгія і Гессен, передає Укрінформ. У деяких місцях пориви вітру досягли 160 км/год. Місцева влада дозволила школам вирішувати самим, чи проводити заняття цього дня.
Суспільство У столичному Будинку офіцерів будуть вшановувати захисників Донецького аеропорту Пам'ятні заходи на честь захисників Донецького аеропорту пройдуть в столичному Будинку офіцерів в суботу, 20 січня. Про це повідомила сестра "кіборга" - Героя України, старшого лейтенанта Івана Зубкова Ірина Зубкова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Хочу всіх запросити на вечір пам'яті легендарних героїв - "Герої "кіборги" 242". Це буде відбувається о 12 годині 20 січня в Будинку офіцерів (Київ, вул. Грушевського, 30/1, - ред.). Буде гідне вшанування загиблих героїв", - зазначила вона. За її словами, в рамках вшанування захисників Донецького аеропорту в Будинку офіцерів буде працювати фотовиставка, на якій будуть представлені фотографії 100 героїв, які віддали життя за захист рубежів країни. Крім того, в заході візьмуть участь народна артистка України Ада Роговцева, автор гімну АТО Володимир Гейзер і його група "Шабля", групи "Mad Heads", групи "Мандри", "Тінь сонця" та інші відомі люди, які допомагають воїнам і членам їхніх сімей не тільки в пам'ятні дати, але і в інший час. Ведучою програми буде телеведуча Марічка Падалко. При цьому активіст додала, що на сьогодні зусиллями волонтерів вдалося відшукати і перевезти додому тіла майже ста загиблих у районі Донецького аеропорту воїнів. Однак досі незнайденими залишаються ще п'ятеро загиблих. Нагадаємо, Донецький міжнародний аеропорт з 26 травня 2014 став територією запеклого протистояння українських військових із терористичним угрупуванням "ДНР", які тривали 242 дня. У 2018 році в Україні вже втретє пройдуть щорічні пам'ятні заходи на честь загиблих героїв.
Здоров`я Тяжкохворі в Україні тижнями не отримують належного знеболення - Human Rights Watch Тяжкохворі люди в Україні тижнями, а іноді і місяцями не отримують необхідного знеболювання через незнання і небажання лікарів. Про це повідомила дослідник Human Rights Watch в Україні Таня Купер на презентації щорічного звіту організації, передав кореспондент АСН. "Працівники охорони здоров'я в різних регіонах країни не володіють достатніми знаннями і навичками в галузі лікування болю до цього часу. І в деяких моментах ми просто документували відсутність бажання допомагати людям. І в цих умовах, наприклад, онкохворі залишаються без належного знеболення протягом тижнів, місяців і продовжують страждати", - зазначила експерт. За її словами, нормативно-правова база в Україні щодо доступності сучасних сильних знеболювальних засобів пацієнтам і тяжкохворим людям була значно поліпшена за останні кілька років. Однак візити представників організації в різні регіони країни показали, що нове законодавство не завжди дотримується на практиці. При цьому вона додала, що позитивні зміни дослідники зафіксували в сфері забезпечення безпеки і захисту, а також інклюзивності стосовно ЛГБТ-спільноти. Як пояснила Т. Купер, багато відомств - зокрема, Міністерство охорони здоров'я та МВС, демонструють своє бажання допомагати представникам спільноти, однак на побутовому рівні гомофобія, як і раніше, широко поширена. Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк опублікував на своїй сторінці в Facebook шокуючі фото того, як виглядає обласна станція швидкої допомоги й онкодиспансер, які знаходяться в Білій Церкві. На фото чиновник зафіксував старі палати і процедурні кабінети лікарні, що не пам'ятають ремонту, а також старе обладнання для лікування важких захворювань, яке дивом підтримують в робочому стані.
Події оформление ленты  Більше нічим: Вчителям в Росії зарплату видали дровами У Кургані в середній школі зауральського райцентру Звериноголовське вчителі повідомили, що з 22 січня припиняють роботу, якщо їм не виплатять борги із зарплати. До 25 вчителів приєдналися дві третини колективу сусідньої школи в с. Круглому. Це відбувається в одному з найбідніших регіонів у Росії. 9 грудня 2017 року вчителі Звериноголовської середньої школи зібралися для обговорення стану та повідомили, що готові страйкувати. Майбутній страйк назвали «бунтом», але йдеться про законний страйк, який обумовлений ​​ст. 142 Трудового кодексу Росії - в разі затримки зарплати на термін більше 15 днів працівник має право припинити роботу на період до виплати заборгованості. На початку грудня директору повідомлень педагоги не написали - але записали відеозвернення до президента Володимира Путіна, що їм припинили платити зарплати. Губернатор Курганської області Олексій Кокорін незабаром повідомив наступне: Я, учитель історії, який має 25-річний стаж, працюю на півтори ставки й отримую 17 тисяч рублів «брудними», а «чистими» 14 тисяч. Молоді фахівці, які приїхали працювати в село, за свою роботу отримують по 12-14 тисяч». «В області скрутне становище. 100 тисяч підйомних для вчителів, які їдуть у село, скасували. Також були скасовані компенсації за світло і дрова», - вторить йому керівник місцевої профспілки вчителів Ніна Михайлова. «Це було зроблено за розпорядженням Мінфіну РФ, який порахував, що вчителі Кургану спалюють дуже багато дров - від двох до п'яти автомобілів на рік, а вартість машини - близько 8 тисяч рублів. Разом - до 40 тисяч рублів в топку. Краще по 1200 всім на руки, і грійтесь, як хочете. Взимку, в степу... » - додала вона. Місцевий обком профспілки освіти надав страйкарям консультацію, але відразу від них дистанціювався. Приїхавши до вчителів села, губернатор Кокорін назвав і винних у «помилках» - голову району, фінансового управління області та керівництво районного департаменту освіти. «Неприпустимо, коли фонд зарплати, який передбачений лише для педагогічного складу, розподілявся на технічний персонал. Ми цю ситуацію промоніторимо, вчителів проінформуємо. Якщо є можливість, то виплатимо», - сказав губернатор. Він також пообіцяв індексацію на 20% тих 1200 рублів. «Боргів немає», - сказав «Новой газете» голова Звериноголовського району Михайло Шейгец. «Я вам відповідально заявляю. Ніхто не може ні копійки витратити того, що дано на зарплату. Це треба бути хворим», - сказав він. Співрозмовник додав, що має акт позапланової перевірки, яку здійснила Держінспекція праці в Звериноголовській ЗОШ імені Кравченка. «На момент перевірки, заборгованість з виплати зарплати відсутня». Час і дата перевірки не зазначені. Також не заповнено рядок «При проведенні перевірки були присутні». У довідці від 15 січня цього року начальник місцевого управління освіти Олена Візгін повідомила: «Муніципальна казенна установа «Управління освіти адміністрації Звериноголовського району» направляє дані про середню зарплату педагогів освітніх установ Звериноголовського району за 2016 рік - 23 260 руб., за 2017 - 22 257 руб.». «Заборгованості немає, зарплата повністю видана, правових порушень немає. Я більше нічого не коментую», - каже Візгін. «Справа в тому, що в потрібну суму - в 22 тисячі рублів - входять і компенсації комунальних послуг. Ми їх вважаємо як заробітну плату, а вчителі ні», - говоритьзаступник голови району Ольга Лукоянова. «Якщо ми досягли 22 тисяч рублів, то більше вчителям ми виплатити не можемо: Звериноголовський район - на 80% дотаційний, ми ці гроші виплатили, і більше не буде. У них входять і гроші за дрова», - зазначила вона
Політика Ще троє охоронців підтвердили на суді, що ніхто не здійснював замах на Януковича Суд у справі про державну зраду Віктора Януковича допитав як свідків ще трьох діючих співробітників Управління державної охорони. Як передає кореспондент АСН, всі троє заявили, що під час втечі Януковича з України, 21-23 лютого 2014 року, ніякого замаху на нього не було. Оболонський суд заслухав свідчення охоронців Руслана Михайленка, Віталія Нечитайла та Євгена Луценка. Всі вони підтвердили лише інцидент з обстрілом машини УДО, що не зупинилася на блокпосту і заявили, що факт замаху шляхом обстрілу автомобіля Януковича неможливий в принципі, оскільки той завжди користувався броньованими машинами. Нечитайло та Михайленко також повідомили, що коли вони шляхом безлічі пересадок все ж потрапили до Криму, у них керівництво відібрало мобільні телефони і вони залишилися без будь-якої зв'язку, не розуміли, що відбувається. Незважаючи на ці свідчення, один з адвокатів Януковича заявив, що оскільки Іванцов їхав на машині УДО, то її можна прирівняти до замаху на життя президента. Адвокат у відповідь на питання "навіщо Янукович втікав, якщо на нього не зазіхали і його життю нічого не загрожувало", відповів, що той не втікав, а просто поїхав до Харкова, "щоб провести ряд зустрічей з представниками місцевого самоврядування в Україні".
Економіка У лютому аналітики прогнозують значне подорожчання молока З другої половини лютого в Україні очікується значне подорожчання молока. Такий прогноз озвучила аналітик Асоціації виробників молока Яна Музиченко, передав кореспондент АСН. "Наразі закупівельна ціна на сорт екстра продовжила низхідний тренд. Сорт екстра опустився в ціні на 10 копійок - до 10,03 грн/кг з урахуванням ПДВ. Однак розвиток світового ринку штовхає ціни на молочні продукти вгору", - зазначила експерт. За її словами, крім того, запаси масла в Європі практично вичерпані, падають вони і в США, що буде стимулювати попит на цей продукт у всьому світі, а значить, приводити до зростання цін, як мінімум, до кінця лютого. Також експерти очікують зростання світового імпорту молочних продуктів з боку Китаю і країн, які залежать від цін на нафту. "З огляду на такий розвиток ситуації і той факт, що світові тенденції доходять до України із затримкою в кілька тижнів, то варто очікувати, що стабілізація закупівельних цін на молоко стане можливою вже в другій половині лютого. Додатковий фактор росту цін визначити сезонний дефіцит молока на ринку в той період", - додала аналітик. При цьому вона нагадала, що в першій декаді січня закупівельні ціни на молоко в Україні продовжили спадний тренд і продемонстрували свою повну залежність від експорту. Нагадаємо, як повідомляла раніше АСН, молокопереробні заводи з нового року різко знизили закупівельну вартість літра молока в підсобних господарствах.
Події Військовий застрелився на посту в Дніпрі Зі смертельним пораненням уголову в Дніпрі був знайдений солдат, який охороняв склади. Постріл було зроблено з його ж автомата. За попередньою версією, це було самогубство, інформує ТСН. На службу в Національну гвардію України юнака призвали восени. Він відслужив всього два з половиною місяці. Хлопець приїхав з Кіровоградської області, був єдиною дитиною у батьків. Слідчі повідомили, що передсмертної записки він не залишив, а напередодні поводився, як зазвичай. У військовій частині не сумніваються, що солдат вчинив самогубство. Мовляв, на посту стояв сам тоді, це зафіксували камери відеоспостереження. Про мотиви його вчинку поки не здогадуються. Джерела стверджують, що хлопець таки залишив передсмертну записку, в якій поскаржився на грошові побори у військовій частині. «Юнак 1998 року народження попередньо - скоїв суїцид. За даним фактом розпочато розслідування», - повідомив представник ГУ НП по Дніпропетровській області.
Події оформление ленты  Мажорне ДТП в Харкові: 18-річний син мільйонера заарештований Київський райсуд Харкова підтримав позицію обласної прокуратури і обрав стосовно 18-річного хлопця, який підозрюється в порушенні правил дорожнього руху, що спричинили смерть і свідоме залишення без допомоги потерпілого, запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб без права внесення застави. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. Як заявив начальник відділу прокуратури Максим Блохін, ДТП сталося вчора, 17 січня, 2018 року на вулиці Салтівське шосе в районі 8-го хлібозаводу. Близько 15:00 а/м Toyota Camry збив на смерть 17-річного хлопця, який переходив дорогу по пішохідному переходу. Водій навіть не зупинився. Іномарка зникла з місця аварії. Машину і водія знайшли через кілька годин після ДТП. Триває досудове розслідування. Призначено ряд судових експертиз. Максимальна санкція статей передбачає вісім років позбавлення волі.
Політика Росії привиділася "нова війна" в законі про деокупацію Донбасу У Росії негативно оцінили прийняття Верховною Радою України закону про деокупацію. Він повністю суперечить Мінську, заявили в російському Міністерстві закордонних справ. На сайті російського міністерства йдеться, що "результат нинішнього українського законотворення повністю суперечить мінським угодами, які є загальновизнаною і безальтернативною основою врегулювання конфлікту в Україні", - йдеться в заяві. Також Росія впевнена, що в законі не йдеться про реінтеграцію, а навпаки - наближається "розкол України". МЗС Росії стверджує, що новий український закон "підтверджує лінію Києва на рішення проблеми Донбасу силовим шляхом" і "перекладає відповідальність за те, що відбувається на сході України на Росію". Більш того, в заяві стверджується, що переформатування АТО і створення оперативного штабу говорить про те, що Україна готується до нової війни. Нагадаємо, сьогодні після двох днів розгляду і більше 600 правок "За" Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (7163) проголосували 280 нардепів.
Економіка ФДМ хоче пустити з молотка 900 об'єктів: Центренерго, обленерго, Турбоатом в тому числі Фонд державного майна має намір продати 900 державних підприємств, серед який зокрема такі компанії як Центроенерго, кілька обленерго, Турбоатом і підприємства агропромислового комплексу. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив в.о. Голови ФДМ Віталій Трубаров, передає кореспондент АСН. "Велика частина сесійної зали підтримала закон про приватизацію. Природно, щоб приватизація почалася, самого закону мало. Необхідні подальші дії. Зараз потрібно буде внести зміни фактично в 20 підзаконних та інших законодавчих актів", - заявив він. З його слів, ФДМ вже підготував зміни до нормативно-правових актів, які будуть прийняті швидко. Наступним етапом, за словами Трубарова, буде розблокування об'єктів, заборонених для приватизації. "Є перелік об'єктів, які будуть виставлятися на приватизацію. Їх близько 900. Але в цьому списку понад 200 підприємств знаходяться в списку заборонених до приватизації. Але нам незрозуміло, з яких причин іноді в цей список потрапляють якісь сільсько-господарські підприємства, які потрібно продавати", - сказав він. Також за словами в.о. голови ФДМУ, запланований на 2018 рік прибуток від приватизації в 21,5 млрд грн. - цілком реальна сума. "Є пул об'єктів для цього. Ми будемо виставляти енергетичний блок. Там, де є контрольний пакет у держави по обленерго, а також - пакет 25% у держави. Так само на виході питання щодо приватизації Центренерго. Є питання по ОПЗ (Прим .: Одеському припортовому). Розглядається питання про приватизацію харківського Турбоатома. Хоча поки не визначений пакет, який буде виставлений на продаж. Це визначить Кабмін. А також - є пакет сільськогосподарських підприємств", - сказав Трубаров.
Політика Український боксер Усик зробив відверте зізнання про рідний Крим і Україну Чемпіон світу за версією WBO у важкій вазі Олександр Усик вже півроку не був у рідному Криму. Про це він повідомив журналістам на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Я не був там вже близько півроку. І новорічні свята відзначав у Києві, тому що тепер я тут живу", - зазначив спортсмен. За його словами, Київ став домівкою не тільки для нього, а й для його сім'ї, оскільки діти ходять до місцевих навчальних закладів і постійно проживають в українській столиці. Проте, О. Усик зізнався, що не забуває і Сімферополь, де він народився, був хрещений і провів дитинство. Там, за його визнанням, досі проживають близькі йому люди, в гості до яких він продовжує їздити. При цьому боксер різко осадив журналістів, які задають йому провокаційні питання про приналежність Криму. "Я не папуга, щоб повторювати по сто разів: що, де коли? Ось ви можете поїхати туди без кордонів, проїхати, як зазвичай? Або полетіти на літаку? Скажіть, ваша мета - спровокувати мене і говорити такі дурниці? Щоб потім люди з не зовсім нормальним мисленням говорили: "Ах ти, пес, зрадник!" Кого з вас я зрадив, що ви мені такі питання собачі задаєте?" - обурився спортсмен. За його словами, на поєдинках у всьому світі він виступає під прапором України і в разі його перемоги звучить український гімн. Нагадаємо, 27 січня в Ризі відбудеться об'єднавчий поєдинок між Олександром Усиком і Майрісом Брієдісом.
Події оформление ленты  Білорус за фото знайшов сім'ю, яка втратила фотоапарат у Львові Олексій Носевич, житель Мінська, провів своє власне розслідування, намагаючись знайти сім'ю, яка втратила фотоапарат у Львові. Про це інформує білоруське видання "Хартыя'97". Власниками фотоаппарта виявилися туристи з Дніпра, які в жовтні минулого року були у Львові. За словами власниці пристрою, інженера з Дніпра Олени Алексєєнко, у жовтні 2017 року вони разом з чоловіком і двома дітьми відпочивали у Львові і втратили фотоапарат, на якому були знімки за кілька років. «Ми віддали фотоапарат синові, і той десь посіяв його. Ми повернулися на ймовірне місце втрати, але не знайшли нічого. Дуже засмутилися, оскільки там були фото за три роки», - говорить жінка. Перед Новим роком фотоапарат раптово знайшовся. «Мені дзвонить класний керівник сина і заявляє, що на електронну пошту установи написав чоловік, який знайшов фотоапарат. Він залишив свої контакти - це Олексій Носевич з Мінська. Ми списалися з ним, і за моїми фотографіями він переконався, що я - власниця гаджета», - пише жінка.
Події оформление ленты  П'яний на Jaguar протаранив патруль поліції в Борисполі У Київській області в Борисполі водій в стані алкогольного сп'яніння врізався в автомобіль патрульної поліції. Аварія, в якій серйозно постраждали двоє поліцейських, сталася вночі 14 січня. Про це повідомляє патрульна поліція Борисполя у себе в Facebook. «Близько 4:00 черговий п'яний водій став винуватцем ДТП. Порушник на а/м Jaguar X-Type не дотримався безпечної дистанції та на великій швидкості протаранив службовий автомобіль Toyota Prius. Двох співробітників поліції госпіталізували з отриманими травмами. Винуватець аварії не отримав видимих ​​пошкоджень», - сказано в повідомленні. Як зазначається, водій Jaguar мав ознаки алкогольного сп'яніння. На нього було складено протокол за ст. 130 ч.1 КУпАП (керування в стані сп'яніння). Матеріали передані слідчим Бориспільського відділу поліції.
Події Жінка торгувала військовою інформацією в Харкові Співробітники СБУ виявили факт надання незаконної наукової допомоги іншій країні в розробці товарів військового призначення. Про це інформує прес-центр відомства. «Оперативні співробітники контррозвідки Служби Безпеки встановили, що місцева мешканка, екс-співробітниця однієї з науково-дослідних установ Харківської області, систематично виїжджала в одну з країн Східної Азії. На замовлення профільного інституту жінка надавала послуги з розробки та виробництва оптико-електронного пристрою, призначеного контролювати космічний простір», - сказано в повідомленні. У відомстві зазначили, що вона отримала від замовників тисячу доларів. Згідно з висновком експертів, прилад є товаром військового призначення. Він повинен був застосовуватися для виявлення об'єктів в космосі, в тому числі орбітальних апаратів і балістичних ракет. Згідно із законодавством, надання подібних послуг повинно відбуватися з дозволу Держслужби експортного контролю.
Події Смертельна ДТП на Харківщині, семеро поранених У четвер, 18 січня, вранці на трасі Чугуїв-Мілове біля с. Первомайське в Харківській області сталося смертельне ДТП. В результаті зіткнення а/м ЗАЗ і ВАЗ загинула одна людина, ще семеро отримали поранення. Про це повідомляє поліція області. «За попередніми даними, 45-річний водій а/м ЗАЗ не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ. В результаті аварії 57-річна пасажирка ЗАЗ загинула. Ще сім учасників ДТП – водії і пасажири – отримали травми різного ступеня тяжкості. Вони були госпіталізовані», - заявили поліцейські журналістам. Зараз розглядається питання про порушення кримінальної справи за ст. 286 (порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Встановлюються обставини аварії.
Події У Сімферополі школяр відкрив стрілянину з пістолета В окупованому Сімферополі учень гімназії №1 імені Ушинського з пневматичного пістолета поранив іншого школяра. Про це передає "Крыминформ", посилаючись на прес-службу регіонального «міністерства освіти». «Кілька годин тому «міністру освіти» Наталії Гончаровій надійшло повідомлення про подію в гімназії №1 імені Ушинського в Сімферополі. Один з підлітків з пневматичного пістолета вистрілив в іншого. Куля потрапила в ногу», - повідомили в прес-службі. Як стверджується, дитині терміново надали медичну допомогу. «На місце одразу виїхала бригада медиків. Лікарі надали необхідну допомогу потерпілому, діставши застряглу під шкірою пульку. Рану обробили. На даний момент загрози життю постраждалого немає, його вже відправили додому», - сказано в повідомленні. За даним фактом проводиться перевірка.
Суспільство У Туркменістані заборонили показувати по ТБ секс і шкідливі звички У Туркменістані був прийнятий закон, який забороняє показувати в передачах і фільмах секс, шкідливі звички і насильство. Закон, який був підписаний президентом Гурбангули Бердимухамедовим, обумовлений захистом національних інтересів. Про це інформує "Радио Азатлык". У Туркменістані всі види ЗМІ, особливо телебачення знаходяться у власності та під жорстким контролем держави. Контент каналів кабельного ТБ суворо цензурується, а будь-які сцени фільмів, які цензори вважають непристойними, видаляються. Єдиним способом обійти державну цензуру було супутникове телебачення, яке стало недоступним туркменістанцям. В законі чітко не вказано, що мається на увазі під «шкідливими звичками», а також хто це визначатиме. Контент на місцевих каналах складається в основному з передач, які вихваляють самого президента і його «епоху щастя і могутності».

Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
більше матеріалів




/-2,0764348506927-/ /-pc-/
Top