counter
Архів Повернутись назад 17 Жовтня 2017
17 Жовтня
Політика оформление ленты  В Адміністрації Президента назвали причину оточення в центрі Києва Безпрецедентні заходи безпеки в центрі Києва пов'язані з візитом в Україну президента Мальти. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник Головного департаменту інформаційної політики АП Володимир Горковенко. «Всьому виною президент Мальти Марі-Луїз Колейро Преко. У неї завтра державний візит в Україну. Передбачені церемоніальні заходи на площі перед Адміністрацією Президента», - розповів Горковенко. За словами чиновника, аналогічні заходи вживалися під час візиту до Києва президента Туреччини Реджепа Ердогана і візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона. Нагадаємо, з вечора 16 жовтня в Києві перекриті деякі вулиці в центральній частині міста у зв'язку з проведенням масових акцій. Як повідомив нардеп Мустафа Найєм, урядовий квартал оточений щитами. «Прохід на площу Конституції тільки через рамки. Будівля парламенту оточена подвійним ланцюгом Нацгвардії і поліції», - написав він.
Кримінал оформление ленты  Старшина роти і комірник розкрадали продукти - командир 46-го батальйону Старшина роти Володимир Фурлетов і комірник Олексій Герасименко були викриті в розкраданні продуктів харчування. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив командир 46-ї батальйону «Донбас-Україна» В'ячеслав Власенко з позивним Філін. Власенко підкреслив, що вкрадені продукти потім продавалися через магазини. Він зазначив, що продуктами солдатам допомагають волонтери, щоб солдат «їв не тільки армійську кашу, а й щоб якесь розмаїття в харчуванні було». «А в норі сидить тиловий щур. Точніше два пацюки. Щури крадуть продукти зі складу та тягнуть на продаж у магазин. Ці щури - старшина роти прапорщик Фурлетов Володимир Вікторович та комірник продскладу солдат Герасименко Олексій Павлович. Обом по 56 років», - написав Власенко. Він підкреслив, що «два діди» крали продукти у військових, які їм в онуки годяться. За словами Власенка, факти злодійства зафіксовані.
Кримінал Бойовики стріляли і підривали гранати в центрі окупованої Горлівки Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували так звані навчання бойовиків у тимчасово окупованій Горлівці. Про це повідомили в прес-службі місії. Відзначається, що на одній з площ у центрі Горлівки 20-30 чоловіків в одязі військового типу виконували різні вправи бойової підготовки. Вони відпрацьовували дії, схожі на затримання людей і відбиття атак. Мало того, велася стрілянина з застосуванням автоматів і пістолетів. Спостерігачі чули близько 100 пострілів. В ОБСЄ додали, що двічі підривали гранати. Наступного дня на тій же площі спостерігачі бачили 12 чоловіків в одязі військового типу і балаклавах, які марширували в строю і виконували майже такі ж вправи, як і напередодні. Знову велася стрілянина. Спостерігачі уточнили, що чули чотири вибухи невизначеного походження, п'ять черг з великокаліберного кулемета, а також бачили, що за цим показовим виступом спостерігали близько 200 осібу військовій формі.
Події Російський співак зі списку «Миротворця» потрапив у ДТП Відомий співак з країни-агресора Олег Газманов потрапив в аварію в Усольському районі Пермського краю. Про це виконавець написав в Instagram. «Усольський район. Пермский край. Тільки що тут потрапили в аварію. На трасі відразу дві ями - з однієї стирчить арматура, пробили колеса машини. Всім їхати обережно!» - написав Газманов. Артист їхав на концерт до Пермі. Нагадаємо, раніше Міністерство культури України опублікувало список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці. У списку значиться і прізвище Газманова. Ще в серпні 2015 року Служба безпеки України внесла російського співака Олега Газманова до списку артистів, дії яких створюють загрозу національній безпеці України. Також Газманов внесений і в «чорний список» сайту «Миротворець».
Суспільство оформление ленты  Урядовий квартал у Києві перекритий, працюють 3,5 тисячі правоохоронців У центрі Києва почали збиратися учасники запланованої на сьогодні акції протесту. До будівлі Верховної Ради мали намір проїхати активісти Автомайдану, однак їх не пропустили правоохоронці, передає кореспондент АСН. Про те, щоб активістів пропустили, з нацгвардійцями намагалися домовитися нардепи Ігор Луценко та Юрій Дерев'янко. У свою чергу, водії автомобілів активістів сигналять на знак протесту проти блокування руху. Як відомо, перед початком погоджувальної ради і засідання парламенту 17 жовтня весь центр столиці заблокували протестувальники. Близько двох тисяч протестувальників від «Самопомочі», «Батьківщини», «Національного корпусу», «Руху нових сил Саакашвілі», і руху «ЧЕСНО», а також громадських організацій проводять акцію протесту під стінами парламенту. Охорона парламенту максимально посилена. Всі центральні входи в будівлю Ради захищені кількома кордонами представників правоохоронних органів. Нардепи безперешкодно обходять протестувальників і проходять у парламент через під'їзд у будинку навпроти парламенту. По периметру, на підходах до парламенту встановлені металошукачі. Протестувальників детально оглядають. Також на території працюю кінологи з собаками. Як повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в Facebook, порядок у центрі Києва забезпечують 3,5 тисячі правоохоронців. «Не дивуйтесь і адекватно сприймайте підвищені заходи безпеки, зокрема рамки металошукачів. Після кривавого 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули четверо гвардійців-строковиків, їх встановлюють на всіх масових заходах», - підкреслив Шевченко. Вулиці в урядовому кварталі в центрі Києва перекрито. Зокрема, в урядовому кварталі перекриті вулиці Грушевського, Липська, Шовковична. В районі метро «Арсенальна» стоять поліцейські машини, перекриваючи рух.
Кримінал оформление ленты  З супермаркету в Києві жінка намагалася вкрасти свинини на 1 тисячу гривень Жінка в Оболонському районі Києва намагалася вкрасти в супермаркеті 7 кг свинини вартістю понад 1 тисячі гривень. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Зловмисницю затримала охорона магазину. Дільничні, які прибули на місце, з'ясували, що жінка взяла з прилавка 3 пакети з м'ясом і намагалася пронести їх повз касу. Однак охоронці побачили крадіжку і затримали 35-річну жінку. Правоохоронці повідомили, що у вересні киянку вже судили за аналогічний злочин, і вона перебуває на випробувальному терміні. За цим фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка. Санкція статті передбачає до 5 років тюремного ув'язнення. Жінку відправили в ізолятор тимчасово утримання. Нагадаємо, раніше в Києві сімейна пара вкрала з магазину масла на 1,5 тис. грн.
Політика Порошенко подав у Раду законопроект про скасування депутатської недоторканності Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)». Законопроект внесений як невідкладний. Згідно з інформацією на сайті парламенту, зараз він спрямований на розгляд профільного комітету. Документом пропонується виключити з Конституції норми, згідно з якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність. Якщо законопроект буде прийнятий, то притягати народних депутатів до кримінальної відповідальності, затримувати чи заарештовувати їх можна буде без відповідної згоди Верховної Ради. Таким чином, статтю 80 Конституції пропонується викласти так: «народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп». У разі ухвалення документ набере чинності з 1 січня 2020 року.
Суспільство У Луценка запевняють, що захоплений вертолітний майданчик у Києві вже у власності держави Будівля вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві, захоплена представниками деяких політсил, за рішенням суду перебуває на зберіганні держпідприємства «Фінансування інфраструктурних проектів». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. «До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на вул. Парковій. Цей об'єкт - у власності держави! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася в судах», - написала Сарган. За її словами, 3 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках більше 5 об'єктів нерухомого майна за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ «Амадеус Ко». Сарган уточнила, що ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. «В ході досудового розслідування в зазначеному кримінальному провадженні ухвалою суду від 04.07.2014 накладено арешт на нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, Паркова дорога. Також рішенням суду від 07.03.2017 накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії з відчуження корпоративних прав ТОВ «Амадеус Ко», що належать його співзасновникам Хом'яку О.В. і Файнроуд Бізнес ПОВ шляхом заборони їх відчуження, а також заборонити державному реєстратору і нотаріусам вносити зміни, пов'язані зі зміною засновників ТОВ «Амадеус Ко», - розповіла прес-секретар Юрія Луценка. Крім того, екс-меру Києва 14 липня повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Нагадаємо, увечері 16 жовтня представили «Нацкорпусу», «Свободи» та «Правого сектора» захопили будівлю з вертолітним майданчиком. Націоналісти зажадали націоналізації майданчика.
Політика Парубій дав відповідь на вимоги протестувальників під Радою В ході погоджувальної ради спікер Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що виступає за зняття депутатської недоторканності, передає кореспондент АСН. Він закликав депутатів не робити вигляд, що у них - звичайний робочий день. «На вулиці велика кількість мітингувальників, які виходять з гаслами та вимогами до української влади», - заявив він. Парубій нагадав, що протестувальники висунули три основні вимоги до влади: зняття недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміна виборчого законодавства. Спікер зазначив, що раніше в парламенті був зареєстрований законопроект про зняття недоторканності. «Але після внесення змін до Конституції в частині зняття недоторканності з суддів цей законопроект втратив актуальність. Станом на сьогодні зареєстровано законопроект за підписом 150 нардепів, а також внесений законопроект президента про зняття депутатської недоторканності. Але жоден з них на сьогодні не розглянутий комітетом. Тому даю доручення комітету з питань правосуддя розглянути їх. Як тільки вони будуть готові, я впевнений, ми їх розглянемо в сесійній залі», - пообіцяв він. Парубій також зазначив, що Венеціанська комісія закликала нардепів відкликати законопроект про створення Антикорупційного суду і рекомендує президенту внести нову редакцію законопроекту. За його прогнозами, як тільки глава держави подасть до парламенту нову редакцію законопроекту, він буде розглянутий депутатами. «Отже, ні за першим, ні за другим питання сьогодні немає рішення. Але я особисто виступаю за скасування депутатської недоторканності», - сказав він. Також спікер зазначив, що виступав і виступає за зміну виборчої системи в частині переходу на пропорційну виборчу систему з відкритими списками.
Суспільство У Німеччині пенсіонерку засудили до 6 місяців в'язниці за заперечення Голокосту Суд у Берліні засудив 88-річну німкеню Урсулу Гавербек до півроку ув'язнення за неодноразові заперечення Голокосту під час Другої світової війни. Вирок обвинуваченій винесли у понеділок, 16 жовтня, повідомляє агентство Deutsche Welle. Підсудну визнали винною в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Раніше жінку вже притягували до відповідальності за заперечення факту масового знищення євреїв нацистами під час війни. Адвокат пенсіонерки вважає, що рішення суду є порушенням права на свободу слова. Вирок ще не набрав чинності. Гавербек посадять, якщо буде подана і відхилена апеляція на рішення суду, а її саму визнають такою, що в стані відбувати тюремне покарання. Як відомо, в Німеччині за схвалення, применшення або заперечення Голокосту передбачено покарання у вигляді 5 років в'язниці і штрафу.
Політика оформление ленты  Засідання погоджувальної ради в Раді зірвано нардепами Народні депутати заблокували погоджувальну раду, вимагаючи виконати ультиматуми протестувальників під Верховною Радою. В ході погоджувальної ради голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко передала слово нардепу Мустафі Найєму в оточенні нардепів від «Свободи», а також позафракційних парламентаріїв, які підтримують партію Саакашвілі «Рух Нових сил», передає кореспондент АСН. До десятка депутатів в цей час взяли в оточення спікера Андрія Парубія. В цей час Найєм, який формально ще залишається членом фракції БПП, озвучив вимоги протестувальників під парламентом про створення Антикорупційного суду, скасування депутатської недоторканності та зміну виборчої системи. За словами Найєма, «особисто від позиції спікера залежить виконання вимог людей». У відповідь Парубій сказав, що він не є «директором парламенту, як хтось тут думає».
Політика оформление ленты  Тимошенко назвала оточення Порошенка дзявкотливими "чихуахуа і бобиками" Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ході погоджувальної ради зірвала оплески колег з опозиційних фракцій. Про це передає кореспондент АСН. "Шановні друзі, всі президенти країни, зокрема ті, хто залишав країну, їдучи в Ростов-на-Дону, намагалися всіляко принизити моє ім'я. Вони вели тисячі розслідувань, але нічого категорично не знайшли", - заявила вона. Голова "Батьківщини" додала: "І якщо зараз Порошенко хоче зі мною боротися, якщо зараз Порошенко хоче мене і моє ім'я політично принизити, то нехай виходить проти мене самостійно і бореться! А не через своїх чихуахуа! Потрібно просто абсолютно чесно боротися своїми руками, а не бобиками, які гавкають за його вказівкою!" - сказала вона. Після цього в залі пролунали оплески колег і сміх.
Події оформление ленты  В Одесі загорівся ліфт з жінкою всередині У багатоповерховому житловому будинку в Одесі загорівся ліфт, в якому була людина. Про це повідомили в прес-службі ДСНС по Одеській області. За словами рятувальників, займання сталося в понеділок, 16 жовтня, ввечері в ліфті дев'ятиповерхового житлового будинку на вулиці Шишкіна. У ньому на третьому поверсі застрягла жінка. «Рятувальники за допомогою спеціального інструменту змогли відкрити двері ліфта і вилучили звідти постраждалу, яку передали працівникам швидкої медичної допомоги. Надалі за допомогою вогнегасника було ліквідовано загоряння в електрощитовій на площі 0,2 кв. м», - сказали у відомстві. За повідомленням рятувальників, причиною пожежі стало коротке замикання електролічильника. Щоб загасити вогонь, знадобилося чотири одиниці пожежно-рятувальної техніки, а також 15 працівників особового складу.
Події У Норвегії затримали п'яного дипломата РФ, який влаштував ДТП В Осло п'яний дипломат країни-агресора влаштував аварію і був затриманий правоохоронцями. Про це повідомило норвезьке видання Verdens Gang. ДТП сталася кілька тижнів тому - в ніч на 30 вересня 2017 року, проте повідомили про неї тільки зараз. Очевидці зазначили, що автомобіль Volvo S60 врізався в припарковану машину. З'ясувалося, що авто належало іноземному посольству, а його водій мав ознаки алкогольного сп'яніння. Дипломат спробував втекти з місця аварії, але його затримали патрульні. Він не відразу надав поліцейським посвідчення дипломата, проте на його ідентифікаційній карті, виданій норвезьким оператором аеропортів Avinor, було виявлено напис «помічник військового аташе». Правоохоронці з'ясували, що ДТП влаштував російський дипломат, працівник посольства РФ в Осло. При цьому видання також називає його «розвідником ГРУ». За цим фактом відкрито кримінальне провадження, однак дипломатичний імунітет не дозволяє притягнути росіянина до відповідальності. Журналісти відзначають, що через ДТП дипломата можуть змусити покинути Норвегію. У посольстві РФ не стали коментувати ситуацію.
Політика оформление ленты  Будівлю Ради охороняють декілька тисяч нацгвардійців і поліцейських. У Маріїнському встановлено гармати Будівлю Верховної ради оточене тисячами правоохоронців, серед яких - Національна гвардія, поліція і спецназ, повідомляє кореспондент АСН. Сотні представників правоохоронних органів також охороняють по периметру і всередині весь урядовий квартал. Немає проходу до Адміністрації Президента на вулиці Банковій. Раніше в АП пояснили, що такі надзвичайні заходи безпеки введені у зв'язку з візитом в Україну президента Мальти. Водночас прихильники Михеїла Саакашвілі заявили, що такі заходи пов'язані з з мітингом, який почався зранку в центрі Києва. Також користувачі у соцмережі повідомили, що виявили вранці у Маріїнському парку гармати. Втім нардеп Володимир Ар'єв заявив, що їхнє призначення - стріляти холостими для привітання мальтійського президента Марі-Луїз Колейро Прека. Однак це теж не сподобалося користувачам соцмереж - ті висловлюють обурення святковим салютом у воюючій країні. Фото: Олександр Гусєв  
Політика Депутати витратять цілий тиждень на медреформу Народні депутати витратять на медичну реформу знову цілий тиждень. Про це на брифінгу за підсумками погоджувальної ради заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. "Виходячи з практики ухвалення реформ, це може бути тиждень", - заявила вона. Так Луценко відповіла на запитання журналістів про час, який може піти для ухвалення базового закону стосовно медреформи в другому читанні. Також вона зазначила, що фракція БПП виступає за внесення в медреформу обов'язкового пункту про поліпшення умов роботи медичних працівників на селі. Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України зазначив, що профільний комітет підготував близько 900 правок до законопроекту про медреформу. Також Андрій Парубій зазначив, що сьогодні о 13:00 парламент почне пленарне засідання з розгляду медичної реформи.
Суспільство СБУ направила до суду справу російського військового Агеєва Слідчі СБУ направили до суду матеріали кримінальної справи стосовно російського військового і диверсанта Віктора Агеєва, а також двох бойовиків т.зв. «ЛНР». Про це передає прес-служба відомства. «Слідство встановило, що військовий ЗС РФ з березня цього року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника «розвідувальної роти». Його двоє спільників, жителі Сєверодонецька та Алчевська з 2014 року були у складі бандформувань Дрьомова і т.зв. «Козачого полку ім. Платова», - сказано в повідомленні. У травні цього року в складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну Києву територію Новоайдарського району. Військовослужбовці ЗСУ виявили диверсантів, під час затримання двох з терористів було знищено на місці. Нагадаємо, мати полоненого військового просить допомоги у омбудсмена Росії.
Політика Тимошенко розповіла нардепам, як сьогодні «погано живеться» Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що 80% українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі. Лідер політсили заявила, що саме ситуація в Україні вивела тисячі людей на протест під будівлю Верховної Ради, передає кореспондент АСН. «Дорогі колеги, прекрасно все в цьому залі. Дуже чітко колеги рапортують з фракцій більшості про те, що все прекрасно в країні. Але чомусь більше 80% громадян вважають, що країна рухається в неправильному напрямі. І саме зараз, як ніколи, люди живуть погано. Сьогодні тисячі людей під Верховною Радою. Проти них вивели тисячі до зубів озброєних правоохоронців», - заявила вона. Тимошенко зазначила, що люди вимагають виконати прості пункти. Насамперед, скасувати недоторканність. По-друге, створити Антикорупційний суд, який зможе розслідувати «корупційні оборудки з ціною на газ «Ротердам+», куди закладені офшорні відкати тарифів», - зазначила вона. Голова фракції «Батьківщина» закликала спікера внести до порядку денного законопроекти про скасування недоторканності та створення Антикорупційного суду. Нагадаємо, сьогодні в центрі Києва проходять акції протесту. Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, біля будівлі Верховної Ради станом на полудень зібралися близько 4,5 тисячі осіб і ще близько 1,5 тисячі мітингують під Нацбанком України.
Політика оформление ленты  "Міша, Міша!". Саакашвілі виступає на мітингу перед Радою Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвілі прийшов під парламент і бере участь у мітингу, який організували прихильники його партії "Рух нових сил". В цілому на площі Конституції зібралося близько 1,5-2 тисячі його прихильників, а також представників інших політичних партій. Правоохоронці не перешкоджають пересуванню Саакашвілі урядовим кварталом, який повністю перекритий і оточений. Учасники мітингу вітали Саакашвілі радісними криками: "Міша, Міша!". Тим часом у ці хвилини (о 13:00) має початися саме засідання Верховної Ради. Кілька депутатів раніше заявили, що блокуватимуть трибуну, поки не виконають їхні вимоги - запуск Антикорупційного суду, зняття недоторканності з депутатів тощо. Цього тижня депутати планували розглянути медичну реформу.
Політика оформление ленты  Опубліковано відео, як у Маріїнському парку стріляли з гаубиць У Мережі було опубліковано відео, як у Маріїнському парку Києва військові здійснили кілька артилерійських залпів гаубиць на честь візиту президента Мальти Марі-Луїз Колейро Преко в Україну. Раніше ми повідомляли про гармати в Маріїнському парку. Згідно з указом президента Порошенка №746, державний візит в Україну, який здійснюється главою іноземної держави, належить до вищої категорії візитів і має велике політичне значення, а також відрізняється особливою урочистістю зі складанням всіх церемоніальних почестей як під час зустрічі, так і протягом інших заходів, які передбачені програмою візиту. Під час виконання гімнів країни, згідно з указом, лунає Салют націй - двадцять один артилерійський залп. Над Маріїнським палацом піднімається прапор України, біля центрального входу до палацу встановлюються державні прапори іноземної держави і прапори України, у дворі вишиковується почесна варта трьох видів Збройних Сил України, військовий оркестр, а також звучать фанфари. Відео публікує Інфокор у Facebook.
Політика оформление ленты  Саакашвілі закликав Порошенка піти з поста президента В ході виступу під будівлею Верховної Ради екс-президент Грузії, екс-голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі закликав Президента України Петра Порошенка піти у відставку, передає кореспондент АСН. Політик заявив, що поки главою держави є Порошенко, в країні немає прогресу. «Якщо Порошенко не почує сьогодні вас, то нам усім доведеться переміститися в інше місце. Я закликаю киян після роботи приєднатися до нас сюди. Якщо не буде ніяких рішень на благо народу, Порошенко треба подумати, щоб піти зі свого поста. У нього ще є час!» - заявив Саакашвілі. Він також додав, що при президентові Порошенку «немає прогресу, немає боротьби з корупцією». «Поки є Порошенко - будуть злидні! Поки є Порошенко - буде еміграція», - сказав Саакашвілі. Нагадаємо, сьогодні в центрі Києва проходить акція протесту. Мітингувальники вимагають нові правила виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.
Події Порошенко про мітинги: Ставлюся з розумінням, закликаю до мирного характеру Президент України Петро Порошенко прокоментував акції протесту, які проходять сьогодні, 17 жовтня, в центрі Києва. Про це передає телеканал 112 Україна. Коментар Порошенка пролунав під час зустрічі з президентом Мальти Марі-Луїз Колейро Прека. Відзначимо, що в Києві під стінами парламенту проходить акція протесту прихильників екс-губернатора Одеської ОДА, а нині лідера партії «Рух нових сил» Михеїла Саакашвілі, а також низки інших опозиційних політиків. Організатори та учасники мітингу вимагають від Верховної Ради скасувати депутатську недоторканність, а також змінити виборче законодавство, зробивши відкритими партійні списки, і створити антикорупційний суд. Раніше ми повідомляли, що на мітинги в столиці зібралося близько 6500 осіб.
Політика Тимошенко судиться з журналістами через розслідування про мережу ломбардів Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко подала в суд на журналістів, які провели розслідування про мережу ломбардів, що належать родині політика. Про це повідомляє «Українська правда». «Ніколи в житті ні я, ні моя сім'я, ні будь-хто інший не мали відношення до будь-яких ломбардів. Я прошу спростувати це в прямому ефірі», - сказала Тимошенко. Нагадаємо, розслідування провела програма «Наші гроші». Журналісти з'ясували, що сім'я політика отримала 2,4 млн грн доходів від ломбардів «Дешева готівка», які були відправлені в кіпрський офшор Diafox Consulting Limited. З'ясувалося, що головний офіс ломбарду розташований у Києві на вулиці Героїв Севастополя 48, оф. 207. У цьому ж будинку міститься офіс обласного відділення «Батьківщини».
Політика оформление ленты  Можлива спроба штурму Ради з використанням вибухових пакетів - Шкіряк Можлива спроба штурму будівлі Верховної Ради з використанням вибухових пакетів. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. «За наявною інформацією, «хор віденських хлопчиків» на чолі з «диригентом» Грішиним з дуже миролюбною і дуже побожною фракцією «Самопоміч», ймовірно, мають намір здійснити спробу штурму ВР з використанням вибухових пакетів», - написав Шкіряк. За його словами, правоохоронці готові до будь-яких викликів. «Підрозділи МВС будуть реагувати адекватно, тільки в рамках наданих їм повноважень. Але ми закликаємо всіх причетних до організації цьогорічного мітингу в ВР, а також лідерів «Самопомочі» напоумити свого невгамовного персонажа», - підкреслив Шкіряк. Цілком імовірно, він мався на увазі нардеп Володимир Парасюк, який влаштував бійку з начальником держохорони Валерієм Гелетеєм. «Влаштовувати протистояння, бійки і безлади потреби немає. Маю надію на розуміння», - додав Шкіряк.
Суспільство Залізниця Австрії запустить прямий поїзд Відень - Київ Австрійська залізниця з 10 грудня 2017 року запустить новий безпересадочний потяг сполученням Відень - Будапешт - Львів - Київ. Про це повідомили на сайті відомства. Відправлення з Києва відбуватиметься о 14:07, до Львова поїзд прибуде о 19:50, о 21:00 він буде виїжджати в ЄС. До Відня поїзд прибуде о 11:21 наступного дня. По шляху проходження поїзд також проїжджатиме Будапешт, де передбачена зупинка на 20 хвилин. Відправлення з Відня планується о 16:42, прибуття до Львова - о 10:10, відправлятися звідти  об 11:27, прибуття до Києва - о 17:11. Нагадаємо, на Закарпатті компанія «Інтербудмонтаж України» завершила будівництво Бескидського тунелю. Цей тунель - єдина одноколійна ділянка на всій довжині V Критського коридору, що проходить територією Італії, Угорщини, Словаччини, України та країни-агресора (Трієст - Любляна - Будапешт - Братислава - Ужгород - Львів).
Кримінал оформление ленты  Елітний клуб і дата-центр. Хто захопив вертолітний майданчик Януковича задовго до націоналістів Горезвісний вертолітний майданчик Януковича, через який раптом почалися перипетії в середині жовтня, так ніколи за призначенням і не діяв. Офіційна назва комплексу - Конгресно-виставковий центр "Парковий". Зведений він у порушення всіх можливих правил і законів на унікальних столичних пагорбах, які ось-ось випадуть з охоронного списку ЮНЕСКО. Втім, за часів Януковича (і не тільки) на такі "дрібниці" взагалі не звертали уваги. Так що будували, рубали і копали сміливо, не боячись поповзти вниз схилами Дніпра разом з вертольотами. Вийшов у результаті не просто майданчик - величезний бізнес-центр з конференц-залами і безліччю публічних просторів. Янукович, який не любив і боявся трястися столичними дорогами, планував літати сюди просто з Межигір'я, а потім, спеціально побудованою дорогою до Адміністрації Президента залишалося всього три квартали їзди. Чому він так і не полетів - невідомо. Однак місце довго не пустувало. У 2012 році вертолітний майданчик Януковича перетворили на подіум. Три дні там зводили сцену для справжнього фешн-шоу - все задля 15-хвилинного модного показу й амбітного повернення у світ моди відомого українського дизайнера Олени Мігдісової, яка працює під брендом Obrani. А далі пішло-поїхало. У 2015 році в комплекс заїхав дата-центр "Анте Медіам" який став власністю екс-голови Нацкомісії з регулювання зв'язку та інформатизації часів Януковича Петра Яцука. А через два роки після Революції Гідності - в червні 2016 року - відкрився елітний клуб-ресторан брата депутата В'ячеслава Костянтинівського (який "продав" свій Rolls-Royce і пішов в АТО) - Олександра. CHI - так називається цей заклад, один з найдорожчих в Україні. Брати є засновниками мережі ресторанів Carte Blanche і власниками популярного київського клубу Decadence House. Про арешт Луценко не брехав, але... Генеральний прокурор Юрій Луценко, який заявив про те, що майданчик арештовано, сказав чисту правду - з літа цього року приміщенням користуватися не можна. Його було заарештовано судом. Однак жодним чином на його діяльності насправді це не відбилося. Там усе працює так само, як і працювало раніше. Наприклад у супердорогому клубі CHI 14 жовтня виступали ді-джеї Frankey&Sandrino. Продовжує свою роботу і вищезгаданий дата-центр. Ще один ласий шматок для можливого захоплення - це 2715 квадратних метрів машинних залів на 400 серверних шаф. Це ще може бути і спробою взяти контроль на даними, що зберігаються там. Насправді вертолітний майданчик і так захоплений Також це може бути ще й спробою відрізати відступ керівництву країни на випадок необхідності екстреної евакуації з центру Києва, і навіть - банальною спробою піару. Однак з огляду на те, що на захоплення вертолітного майданчика відреагував навіть Президент, - справа серйозна. Глава держави на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Мальти змушений був відповідати на запитання журналістів про скандальний центр. Порошенку здалося, що "активісти стукають у відчинені двері - мовляв, суди і так заарештували цю будівлю і передали її в держвласність".  "Будь-які інші форми ведуть до отаманщини і хаосу і є абсолютно неприйнятними", - резюмував глава держави. Правильно, звичайно. Але... Петро Порошенко забув згадати про те, що вертолітний майданчик, ще до приходу туди активістів, окупували інші структури - і, очевидно, так само незаконно. Яку вони платять оренду і кому? Запитання поки що без відповіді.
Політика Порошенко назвав захоплення вертолітного майданчика «стуком у відчинені двері» Вертолітний майданчик на Парковій дорозі біля Верховної Ради в Києві перебуває у власності держави. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає «Укрінформ». «Прикладом стуку у відчинені двері є неприйнятне захоплення вертолітного майданчика з вимогою повернути його в державну власність тоді, коли він рішенням прокуратури у державній власності тільки на законних підставах і чекає рішення суду», - сказав Порошенко. Глава держави зазначив, що в цілому з розумінням і повагою ставиться до різноманітних акцій, але надзвичайно важливо, щоб вони проходили мирним шляхом і не було жертв. Нагадаємо, 16 жовтня націоналісти з «Національного корпусу», ВО «Свобода» і «Правого сектора» заявили, що взяли під свій контроль «вертолітний майданчик Януковича». Однак 17 жовтня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що майданчик перебуває  в управлінні державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів».
Політика "БПП" готова голосувати за законопроект Порошенка про позбавлення недоторканності депутатів Представник президента України в Раді, заступник голови фракції партії БПП Ірина Луценко повідомила, що фракція готова голосувати за внесений сьогодні Петром Порошенком проект закону про зняття недоторканності з депутатів. «Боротьба з корупцією - це досить велика проблема, на яку весь час звертає увагу президент Порошенко. Ще в 2015 році глава держави вніс до парламенту закон про зміни до Конституції, в якому прописав зняття недоторканності з суддів і депутатів. Цей проект закону не був підтриманий депутатами і залишився без розгляду», - повідомила Луценко. Так вона прокоментувала вимоги опозиційних фракцій про зняття недоторканності з депутатів, створення Антикорупційного суду, а також змін в закон про вибори, який передбачає відкриті списки і вибори за партійними списками. Луценко звернула також увагу, що президент у своїх виступах завжди закликав підтримати його ініціативу - зняти недоторканність з нардепів.
Закон і Право оформление ленты  Кооператив виконавців. Як впливові групи під дахами юрфірм збирають "ручних" приватних виконавців Реформа виконавчої служби в особі приватних виконавців, на ефективність роботи і неупередженість яких покладають великі надії, тепер загрожує перетворенням її на своєрідний "клуб за інтересами". Виконавці, яким за законом заборонено працювати десь іще, об'єднуються під дахами юридичних фірм, які теж перебувають під впливом певних груп. Програма журналістських розслідувань «Наші гроші з Дмитром Бігусом» з'ясувала, що в столиці з'явився перший так званий кооператив приватних виконавців. А молода юридична компанія, яка під своїм дахом об'єднала учасників нової професії, за дивним збігом обставин міститься поруч з будівлею Міністерства юстиції та Державної виконавчої служби. І це не дивно, адже, судячи з амбітних планів, юридична компанія Toda хоче стати саме приватною виконавчою службою і об'єднувати десятки виконавців. Про це вони прямо вказують на своєму сайті: «Юридична компанія «Toda груп» взяла на себе роль агрегатора десятка приватних виконавців «під одним дахом». Журналісти нагадують - за законом приватні виконавці повинні здійснювати свою діяльність незалежно від усіх структур і не можуть займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, зокрема бути співробітниками юридичної фірми. Але в цьому випадку нібито все законно, адже Тoda збирає приватних виконавців «під одним дахом» формально, лише роздаючи їм офіси в оренду. Поки «під дахом» юрфірми працює три приватних виконавці. Серед них - колишній керівник відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби Сергій Крайчинський,  а також Дмитро Топачевський і Ігор Щербаков.   Як з'ясували журналісти, всі троє учасників "виконавчого кооперативу" пов'язані з групою впливу, підконтрольною екс-юристу Сергія Курченка, людині, якій протягом останніх двох років приписують вплив на кадрові призначення і вирішення питань в Міністерстві юстиції, Андрію Довбенку. Дмитро Топачевський був партнером Довбенка по юридичній компанії ORUM, Ігор Щербаков працював у цій компанії директором, а Сергій Крайчинський особисто зізнався журналістам, що знайомий з Довбенком. Однак і це ще не все. У кваліфікаційній комісії, яка екзаменує приватних виконавців, працював ще один колега екс-юриста Курченка, з яким вони разом працювали у фірмі N & D Lawfirm, Андрій Реун. Зараз він - заступник директора реєстраційного департаменту при Міністерстві юстиції.  А офіс, під дахом якого працює фірма Toda, був придбаний на торгах підприємства СЕТАМ, директором якого є ще один товариш Довбенка - Віктор Вишньов. Контроль над представниками нової професії - це не тільки шанс направити виконавчі провадження в один офіс, а й зловживати в інтересах конкретного замовника. А також це можливість перенести старі зловживання на держслужбі в новий приватний сектор, йдеться в сюжеті. «Ми знову можемо зіткнутися з продажем тих послуг, від яких хочемо відійти. Якщо у нас всі виконавці незалежні і конкурують між собою, то якщо я звернувся до одного і побачив, що він за 10 днів нічого не зробив, я у нього забрав документи і пішов до іншого. Якщо ж є адміністративний контроль за виконавцями в певному регіоні, то тоді ця послуга знову продовжує ефективно продаватися, тільки тепер уже набагато дорожче», - вважає партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий. Тим часом у Міністерстві юстиції проблем зі створенням подібного "кооперативу" приватних виконавців не бачать. Мовляв, у кожного окремо представника нової професії буде своя відповідальність, так що ризики підконтрольності мінімальні. «Об'єднувати офіси вони можуть, а в залежності від того, в які структури вони об'єднуються, то треба дивитися, наскільки це правомірно з юридичної точки зору. Але я не бачу тут особливих ризиків через те, що відповідальність виконавця є персональною», - зазначив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр. Тим часом в офіс Тоda навідуються не тільки приватні виконавці, які орендують там офіс , але і їхні колеги і навіть чинні працівники державної виконавчої служби. Зокрема журналісти помітили біля офісу компанії начальника районного відділу Державної виконавчої служби Києва Анатолія Зайця, а також - вже приватного виконавця, а до цього працівника державної виконавчої служби Світлану Білан. Остання, до речі, заявила, що має намір взяти активну участь у формуванні керівництва Асоціації приватних виконавців. Варто відзначити, що приватним виконавцям на ринку перепаде досить ласий шматок невиконаних судових рішень. З майже 600 млрд грн боргів нестягнутих за рішеннями судів 360 млрд грн доведеться саме на приватних виконавців. Тому не дивно, що Міністерство юстиції може не захотіти втрачати контроль над таким великим шматком "виконавчого" пирога.
Політика оформление ленты  Гелетей про бійку з Парасюком: ударів не було, саме словоблуддя Нардеп Володимир Парасюк показав свою неадекватну і антисоціальну поведінку, яка прикривається депутатською недоторканністю. Про це заявив начальник Управління держохорони Валерій Гелетей, передає телеканал «112 Україна». «Є хороше правило - не сперечатися і не вести діалог з людьми такого типу, щоб не опускатися до їхнього рівня, бо саме це те, до чого вони прагнуть», - заявив чиновник. Гелетей уточнив, що Парасюк не завдав йому ніяких ударів.«Ударів не було, був один поштовх і його словоблуддя», - резюмував він. За словами чиновника, те, що відбулося, повністю пов'язано з неадекватною поведінкою Парасюка. Він упевнений, що Парасюк взяв із собою людину, яка знімала, бо заздалегідь хотів, щоб відбувся конфлікт. Нагадаємо, 17 жовтня в ході протестів під Верховною Радою між нардепом Володимиром Парасюком і начальником Управління державної охорони України Валерієм Гелетеєм сталася бійка.
Політика оформление ленты  Між нардепами Геращенко і Лещенком стався конфлікт з ненормативною лексикою Перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила, що нардеп Сергій Лещенко звернувся до неї з нецензурними словами стосовно її поста в Facebook. Про цей інцидент Геращенко пізніше написала на своїй сторінці в соцмережі. «До мене тільки що підійшов Лещенко з текстом: «Ти нормальна взагалі? Ти що за х..ню в своєму пості написала? Іро, мені чесно за тебе соромно». Маю додати, що мені також соромно за Сергія. За постійну агресію, за нетерпимість до іншої думки», - підкреслила вона. Геращенко додала, що від групи «єврооптимістів» у Раді чекає засудження цієї лексики і вибачень від самого Лещенка. Після цього під постом першого віце-спікера продовжилося з'ясування, хто має рацію, і хто винен. «Іро, допиши до кінця мою цитату про те, що ти нова Ганна Герман при Порошенку», - написав Лещенко. Однак Геращенко запропонувала парламентарію не вказувати їй, що писати, а давати подібні поради колезі - нардепу Світлані Заліщук, яка також приєдналася до переписки.
Політика Українці платитимуть за медицину "за протоколами" - Супрун В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, як українці платитимуть за медицину "за протоколами". Про це вона сказала в кулуарах Верховної Ради України за підсумками наради з нардепами щодо ухвалення законопроекту щодо медреформи в другому читанні, передає кореспондент АСН. "Закон і медреформа передбачає державні гарантії для лікування пацієнтів. Що стосується платної медицини, то вона буде тільки для тих, хто хоче мати страховку або хоче сам заплатити за своє лікування в приватних клініках. Це їхній вибір. Але кожен громадянин України матиме фінансові гарантії від держави, щоб заплатити за лікування в державних установах", - заявила вона. З її слів, до другого читання враховані пропозиції нардепів щодо безкоштовної державної медичної допомоги для екстреної меддопомоги, пологів. "Що стосується госпіталізації і діагностики, то це буде відбуватися за певними тарифами і протоколом", - додала вона. Супрун висловила надію, що закон про медичну реформу буде ухвалений у другому читанні. "Це дасть можливість наступного року профінансувати галузь на рівні 5% від ВВП", - прогнозує вона.
Події оформление ленты  У Дніпрі комунальники укладають кабель по кістках героїв Кримської війни У Дніпрі, на вулиці Сімферопольській комунальники укладають кабель просто по людських кістках. Старі людські останки - фрагменти стегнових, гомілкових кісток і хребта можуть бути частинами стародавнього цвинтаря, пише сайт Днепр Инфо. За даними сайту, на цій вулиці ведуться роботи з демонтажу електроопор та укладання високовольтної лінії в землю. Однак робітники на людські останки не звертають уваги. «Я ніяких кісток не викопував і нічого про них не знаю. Замовником є ​​Дніпрообленерго, всі запитання ставте їм», - заявив по телефону виконроб, який відповідає за роботу. Втім, і робочі, і жителі району знають, що в цих місцях колись містилося кладовище героїв Кримської війни. «Акція «привітайся з предками» від Дніпрообленерго» - зло відгукнулися в соцмережах про вандалізм.
Події оформление ленты  В Одеській області горе-колектори тримали чоловіка на ланцюзі в гаражі В Одеській області були затримані злочинці, які 15 жовтня за борги викрали чоловіка і посадили його на ланцюг. Про це передає УНІАН, посилаючись на ГУ НП по області. У поліцію надійшло повідомлення від жінки, яка розповіла, що її чоловіка насильно утримують в одному з гаражів. Виїхавши на місце інциденту, поліцейські виявили чоловіка, на шиї якого був ланцюг. Під час розгляду було встановлено, що двоє злочинців - 46-річний громадянин Молдови та 37-річний українець - закували знайомого, щоб «розв'язати суперечку, що виникла між ними через гроші». Зловмисникам загрожує до п'яти років позбавлення волі. «Горе-колектори не подумали про наслідки таких вчинків - на них наділи наручники. Постраждалого доставили в лікарню, де йому надали медичну допомогу, а двом його «товаришам» тепер загрожує до п'яти років позбавлення волі», - відзначили в поліції.
Суспільство До тепла у Харкові підключено майже половину житлових будинків, соцсфера повністю з теплом Станом на ранок вівторка, 17 жовтня, до опалення підключено практично половину житлових будинків у Харкові. Про це повідомляє гендиректор «Харківських теплових мереж» Сергій Андрєєв, передає Інтерфакс-Україна. «На сьогодні по Харкову на ранок було підключено 48% будинків. Практично з 250 котелень було включено 229, решту продовжують підключати", - повідомив Андрєєв під час прес-конференції. Він зазначив, що оскільки на вулиці відносно тепло і синоптики прогнозують потепління на найближчі дні, температура теплоносія низька. «Ми не будемо топити, щоб було жарко всюди. Якщо температура буде збільшуватися, ми будемо працювати так званими пропусками - не цілодобово, а в певні години», - обіцяє Андрєєв. За його інформацією, всі об'єкти соціальної сфери вже з опаленням.
Події Депутат Лінько плюнув в обличчя судді під час засідання у справі автовикрадачів Депутат-радикал Дмитро Лінько 8 жовтня напав на суддю Сергія Родіонова і плюнув у нього під час засідання в Оболонському райсуді Києва. Про це сказано в повідомленні судді про втручання в здійснення правосуддя, опублікованому на сайті Вищої ради правосуддя. Про це передає «Страна». Згідно з повідомленням, 8 жовтня суддя розглядав клопотання начальника відділу Оболонського районного управління поліції про арешт підозрюваних у викраденні авто. На розгляд справи прийшли активісти і депутат Дмитро Лінько. «В ході розгляду вищевказаних клопотань у залі суду була група невідомих мені раніше молодих чоловіків (близько 20 осіб), серед яких був депутат від Радикальної партії. Молоді люди заважали мені оголошувати рішення про застосування запобіжних заходів, голосно говорили і висловлювали погрози насильством. Вони перешкоджали виходу із зали суду мені і секретарю судових засідань», - каже суддя Родіонов. Він зазначив, що Лінько та активісти не реагували на вимогу зупинити заворушення. «Під час цих подій депутат плюнув мені в обличчя. Також невідомі спробували завдати тілесних ушкоджень підозрюваним, які були під вартою», - йдеться в повідомленні.
Події За оренду вертолітного майданчика гроші йдуть "сім'ї Януковича" - Нацкорпус Представники «Національного корпусу» поки що залишаються на території вертолітного майданчика на Парковій алеї в столиці. Як передає «Українська правда», активісти стверджують, що орендарі продовжують платити компанії, яка належить родині екс-президента Віктора Януковича. «Попри заяви Генеральної прокуратури України ми продовжуємо утримувати цю будівлю, бо, за нашою інформацією, орендарі платять компанії «Амадеус КО», яка належить «сім'ї Януковича», - говорить один з представників керівництва «Національного корпусу» Назар Кравченко. Будівлю вертолітного майданчика, який розташований на Парковій Алеї, охороняють представники Нацкорпусу, «Правого сектора» і «Свободи». Всередину активісти нікого не пускають, крім працівників комплексу: «Старших поки немає, без них пустити не можемо». Раніше ми повідомляли, хто захопив вертолітний майданчик Януковича задовго до націоналістів.
Кримінал оформление ленты  «Ви заважаєте мені грати!»: у центрі Міжгір'я місцевий депутат не дав закрити гральний заклад У селі міського типу Міжгір'я Закарпатської області місцеві активісти намагалися закрити незаконно працюючого ігрового залу, проте через втручання місцевого депутата, поліція розгубилася і нічого не зробила. "Повирішувати і зам'яти питання" на місце з'явився депутат районної ради (Відродження) і заодно - брат голови райради Михайло Щур, повідомляє сайт Мукачево.нет. Гральний заклад працював у центрі смт на вулиці Ольбрахта. Примітно, що це - за 200 метрів від відділення поліції і райради. Михайло Щур намагався не пустити активістів і поліцію всередину приміщення, просив їх "йти займатися своїми справами". Водночас усередині приміщення, судячи з відео, стоять комп'ютери з азартними іграми. Коли активісти запитали, що робить у такому сумнівному місці депутат, той відповів, що прийшов пограти, а сторонні йому заважають шумом. Нагадаємо, тільки минулого тижня на Закарпатті на чолі з генпрокурором Луценком було проведено кілька великих рейдів щодо закриття незаконних гральних закладів. Попередження: відео містить нецензурні вирази (18+).
Суспільство оформление ленты  У дитячому садку в Мукачеві обладнали соляні кімнати В одному з садочків Мукачева облаштували перші соляні кімнати. Роботи з облаштування було завершено в дошкільному навчальному закладі №5 на вул. Ярослава Мудрого, передає місцеве видання Mukachevo. Кабінет обладнаний галогенератором, також передбачено встановлення чотирьох медичних банкеток. Стіни кімнати будуть облицьовані соляної плиткою. Про це інформує Мукачівська міськрада. За рахунок коштів із бюджету міста в садку був зроблений капітальний ремонт ізолятора і медичного кабінету. Тепер діти дошкільного закладу зможуть поліпшити своє здоров'я, оскільки соляна терапія (галотерапія) є одним з кращих немедикаментозних засобів терапії хвороб дихальних шляхів, простудних захворювань, неврозів і стану тривожності. Дітьми вона переноситься дуже добре. Дошкільнятам, які часто хворіють на ГРВІ, мають ЛОР-патологію і перенесені гострі бронхіти і пневмонії, особливо показана галотерапія.
Події оформление ленты  Лихач влаштував подвійну ДТП і зніс зупинку в людьми у Рівному На вул. Млинівській у Рівному сталася масова аварія, в результаті чого дві жінки були доставлені в Рівненську міську лікарню. Про це інформує прес-служба обласної поліції. В результаті ДТП за участю трьох автомобілів, один вилетів на тротуар і зніс автобусну зупинку з людьми. «20-річний водій а/м Volkswagen Passat B5 спочатку виїхав на смугу зустрічного руху, зіткнувся з а/м Daewoo Lanos, водій якого в цей момент здійснював поворот ліворуч. Від удару Daewoo зіткнувся з BMW 520, що перебував позаду», - передає поліція. В результаті зіткнення Volkswagen відкинуло на зупинку громадського транспорту, де була 36-річна жінка. У постраждалої лікарі діагностували переломи ребер, а також численні забої. У пасажирки Daewoo, 52-річної місцевої жительки, лікарі виявили забій хребта. Вона була госпіталізована в травматологічне відділення Рівненської лікарні.
Кримінал оформление ленты  У Києві почали зносити незаконну будівлю разом з законним першим поверхом Мешканці столичного будинку на вулиці Бойчука, 37 сьогодні фарбують ворота на першому поверсі сусіднього будинку і з тривогою очікують повторного візиту комунальників, які в п'ятницю, 13 жовтня, почали демонтаж цієї споруди. Кияни побоюються, що разом з незаконною забудовою демонтують приміщення, що належать їхньому домбудинку, а рішення столичної влади - не що інше, як привід для забудовників розчистити територію для майбутньої новобудови в престижному київському районі. «У нас є повністю вся документація з мокрими печатками від самого початку будівництва нашого будинку - 1958 року, - пояснює голова ОСББ «КФ-37» міста Києва Вікторія Власова. - До нашого будинку прилягає територія, яка називається допоміжними приміщеннями і належить йому. Згідно з законом, який ще складався при УРСР, всі допоміжні приміщення перебувають у спільній власності мешканців. І як тільки була приватизована одна квартира, ці допоміжні приміщення автоматично стали належати нам». «У 2002 році за часів Омельченка починають продавати землю, - продовжує Вікторія. - І це приміщення раптом переходить під літеру  «37-Б» в 2003 році і плавно починає розбудовуватися. Ми не були поінформовані, бо все це приховувалося, не було доступу до публічної інформації. Коли ж була створена юридична особа ОСББ, ми почали поступово інвентаризувати, знайомитися з законами, виявилося, що перший поверх, де розташовані у нас котельня, теплопункт, трансформаторна і сміттєзбірник, належить до допоміжних приміщень нашого будинку». Господар надбудови, користуючись безкарністю, не тільки безперешкодно добудовував нові поверхи, а й захопив територію поруч, де раніше був дитячий майданчик. За словами сусідів, в 2013 році суд зобов'язав власника знести незаконні надбудови, але той цього не зробив. «Є чутки, що Кличко вже підписав документи на те, що тут буде висотка, з якої буде виїзд і на вулицю Звіринецьку, і на Бойчука, - каже мешканець 37-го будинку Анатолій. - А тут ґрунтові води - буквально півтора метра і вода. У нашому будинку стрічковий фундамент, у нас немає підвалу, бо під низом річка Либідь протікала. Ці ґрунти взагалі чіпати не можна». «Коли тиждень тому до нас прийшли хлопці з папером, на якому прокуратура міста Києва постановила Київблагоустрою знести повністю все, вони не врахували і не були обізнані, що у нас є, виявляється, папери. Відповідно завдання наше - не дозволити знести перший поверх. Вони не розуміють, що з людьми треба поводитися по-людськи. І якщо ви наступаєте і дійсно хочете зробити тут мегаполіс, то ви, будьте ласкаві, чиніть не загарбницькими моментами, а ведіть переговори з людьми, не відселяйте їх кудись на хутір, а запропонуйте гідні умови за ту житлоплощу, яку вони тут мають у своєму розпорядженні. Забудовники вже викупили навколо приватні ділянки. А ми цю не дамо. У нас готуються документи до суду, і я дуже сподіваюся, що ми його виграємо», - каже голова ОСББ.
Кримінал оформление ленты  У Києві знайшли схованку з боєприпасами. Поліція підозрює протестуючих Поліція виявила в Києві схованку зі зброєю та боєприпасами, які могли використовувати під час сьогоднішніх подій біля Верховної Ради. Про це заявив перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін, передає прес-служба Нацполіціі. "Під час проведення ряду слідчих дій через отриманій оперативній інформації правоохоронці вилучили зброю, боєприпаси та вибухівку", - заявив він. За його словами, винуватця будуть шукати і привернуть його до кримінальної відповідальності. Однако заместитель главы СБУ Виктор Кононенко отметил, что изъятые правоохранителями предметы могли быть использованы во время сегодняшних событий возле Верховной Рады. Напомним, в результате сегодняшний столкновения несколько человек получили травмы. Один из полицейских получил ранение головы.
Суспільство У Кабміні розповіли, на скільки виросли пенсії чорнобильців У зв'язку з ухваленням пенсійної реформи, яка передбачає перерахунок пенсій відповідно до більш високої заробітної плати, на 11% збільшилися виплати всім групам чорнобильців. Про це в Facebook повідомляє прес-служби Кабінету міністрів. Якщо раніше пенсії розраховували за показником середньої зарплати 1200 грн, то зараз при розрахунку розміру виплат береться базова середня зарплата в 3700 грн. «Також з жовтня виріс показник прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. А це означає, що зросли й інші соціальні виплати, які розраховуються з використанням цього показника. Зокрема, на 11% зросли мінімальні пенсії ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС», - сказано в повідомленні. Зокрема, мінімальний розмір виплат чорнобильцям I групи зараз складає 4138 гривень, II групи - 3702 гривень, III групи - 3267 грн. Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в міністерстві досі не вирішили чи буде зараховуватися навчання в вищих навчальних закладах до страхового стажу для отримання пенсій. Відомо, що норма про врахування навчання в вузах до страхового стажу в пенсійній реформі відсутня.
Політика оформление ленты  Невдачливому депутату Барні набили синець під оком і обплювали під Радою Народний депутат від БПП Олег Барна знову потрапив у халепу з бійкою. Цього разу його побили мітингувальники під Радою, які раніше заявили, що не збираються випускати нардепів по домівках, поки ті не проголосують за всі їхні вимоги. Невідомі зупинили Барну, коли той виходив з будівлі Верховної Ради, в ефірі "Радіо Свобода" заявив сам нардеп. Молодики кілька разів ударили депутата, зокрема - по обличчю. У Барни великий синець під правим оком. При цьому йому кричали: "Іди працюй". Нардепу вдалося вирватися з розлюченого натовпу тільки завдяки втручанню Михеїла Саакашвілі, який проходив повз. Він закликав мітингувальників дати Барні спокій. Барну відпустили, проте поки на місце підтяглася поліція, встигли обплювати. Депутат образився на мітингувальників, хоча сказав, що підтримує їхні вимоги. Фото: Леонід Краснопільський
Події Верх нелюдяності: Росіяни Карелії заморили голодом тисячі норок і лисиць На фермах Пряжинський району в Карелії (Росія) заморили голодом тисячі норок і лисиць, щоб не витрачатися на корм. Про це повідомляє російське видання Life.ru з посиланням на прес-службу регіональної прокуратури. Як повідомляється, вже порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 245 КК РФ ( "Жорстоке поводження з тваринами"). У прокуратурі зазначають, що тварин не годували, щоб позбутися від матеріальних витрат. Відзначається, що на фермах також загинули лисиці. Шкуродери складали мертвих тварин в мішки. "Встановлено, що посадові особи підприємств району, чия діяльність пов'язана з виробництвом сирого коров'ячого молока та розведенням хутрових тварин, з метою позбавлення від матеріальних витрат систематично залишали без їжі на тривалий час тварин, що утримуються на фермі, що спричинило загибель 15 телят і більше однієї тисячі особин норок ", - йдеться в повідомленні місцевої прокуратури.
Кримінал Росіянин здався поліції через привида мертвої подруги У селі Кисельов Знам'янського району Омської області Росії 19-річний місцевий житель здався поліції і зізнався у вбивстві своєї 26-річної подруги. Про це повідомляє регіональне управління МВС. Хлопця затримали за підозрою у вбивстві. Як повідомляється, із заявою про зникнення дівчини звернулася 21 серпня її мати. Вона повідомила, що дівчина не приходила додому вже п'ять днів, а її телефон відключений. Як з'ясувало слідство, хлопець з подругою вживав алкоголь, потім сталася сварка і бійка. В результаті якої - дівчина померла. "Тіло він сховав у болотистій місцевості в чотирьох кілометрах від села і замаскував його землею", - зазначили у відомстві. За інформацією місцевих ЗМІ, молодий чоловік прийшов в з повинною через те, що вбита ним дівчина не тільки стала йому сниться, а й ввижатися всюди, через що підозрюваного замучила совість.
Події оформление ленты  Під Радою поновилися сутички правоохоронців і мітингувальників Під будівлею Верховної Ради України відбулися нові сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Про це повідомив кореспондент телеканалу "112 Україна". "До паркану, який контролювали мітингувальники підійшли з десяток поліцейських, які заявили, що з цього моменту вони будуть перевіряти всіх, хто буде заходити на територію містечка і виходити з нього. Через три хвилини до паркану з боку ВР підійшли близько ста спецназівців - вони намагалися чи то пройти через паркан, то чи відтіснити мітингувальників, тому почалися перейми ", - заявив він. У свою чергу кореспондент видання Insider повідомив про те, що поліція штурмує наметове містечко. "Вони розтягнули огорожу (міста - ред.), Забрали назад свої щити (відібрані днем мітингувальниками - ред.) І взяли протестуючих в коробку", - повідомив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті зіткнення, яке сталося в Києві на перетині вул. Грушевського і вул. Садовій, травми отримали троє людей.

Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів




/-1,4572269916534-/ /-pc-/
Top