counter
Архів Повернутись назад 17 Серпня 2017
17 Серпня
Події оформление ленты  В Одесі "співробітник СБУ" збив мотоциклістку, протаранив три авто і зник В Одесі водій а/м BMW збив мотоциклістку і зник з місця аварії, забувши в салоні посвідчення працівника СБУ. Аварія сталася вчора, 16 серпня, близько 23:00 в районі 8-ї станції Великого Фонтану. Про це інформує Думская. Очевидці події повідомили, що водій BMW на швидкості збив мотоциклістку, після чого заїхав на вул. Леваневського, де протаранив ще три автомобілі. Водій покинув авто і втік у невідомому напрямі. Постраждалу госпіталізували з переломом руки та черепно-мозковою травмою. В салоні машини очевидці виявили пакет документів, в тому числі «корочку», схожу на посвідчення співробітника СБУ. Документ виданий на ім'я майора Кукси Дмитра Вікторовича. Сказано, що в Одесі зареєстрований лише один чоловік з таким ім'ям - син засновника одеської компанії «Вівал Марін» Віктора Івановича Кукси.
Політика У Трампа заявили про «економічну війну» з Китаєм Головний радник американського президента Дональда Трампа з політичних питань Стів Беннон повідомив про економічну війну між США і Китаєм. Про це він сказав в інтерв'ю The American Prospect. «Зараз ми перебуваємо в економічній війні з Китаєм. Це у всій їхній літературі. Вони не соромляться говорити, чим займаються. Один з нас буде гегемоном через 25 або 30 років, і це будуть вони, якщо ми продовжимо йти таким же шляхом. Щодо Кореї вони відволікають нас. Це показуха», - сказав Беннон. За його словами, економічне протистояння з КНР є важливим в політиці Америки. «Для мене економічна війна з Китаєм - це все. Ми повинні бути маніакально зосереджені на цьому. Якщо США продовжать нинішню політику, то, я думаю, через 10 років ми потрапимо в точку перегину, коли не зможемо вже змагатися з КНР», - заявив він.
Суспільство Жодного випадку захворювання на холеру в Миколаєві немає - ОДА Жодного випадку захворювання на холеру у людей через виявлений у Миколаєві збудник немає. Про це інформує «Радіо Свобода» заступник голови Миколаївської ОДА щодо соціально-гуманітарних питань Віталій Кондратьєв. «Після того, як ця інфекція була виявлена ​​у воді, були посилені додаткові заходи безпеки. Також були проведені додаткові обстеження, збільшено кількість точок зборів води, щоб моніторити ситуацію з тим, поширюється вона чи ні. Було мобілізовано інфекційне відділення. Ми перевірили, чи все там готове в разі чого. На сьогодні все стабільно, вода моніториться, в інших місцях, крім того місця, де були взяті перші проби з холерою. У цих місцях палички немає», - заявив він. Влада заборонила купання на всіх пляжах Миколаєва, відповідні оголошення були розміщені для інформування громадян. Заборонена також рибалка, через що проводяться рейди поліції в місцях продажу риби, яка могла бути виловлена ​​минулого тижня. Раніше ми повідомляли, що на Миколаївщині зафіксовано масовий мор риби, загинули мільйони особин
Суспільство ДФС провела обшуки на спиртзаводах в 15 областях України ДФС проводить обшуки на спиртзаводах в 15 областях України. Про це в Facebook пише перший заступник глави відомства Сергій Білан. Відзначається, що 16 серпня розпочався другий етап операції. «Ми йдемо по ланцюгу виявлення порушень при виготовленні спирту, потім при виробництві лікеро-горілчаних виробів, і нарешті при його реалізації населенню», - заявив Білан. За його інформацією, вчора, 16 серпня, понад 300 співробітників податкової міліції в 15 областях країни провели обшуки на заводах - виробниках алкоголю. Обшуки були проведені у Вінницькій, Дніпропетровській, Волинській, Запорізькій, Житомирській, Львівській, Кіровоградській, Полтавській, Одеській, Сумській, Рівненській, Харківській, Черкаській, Тернопільській і Чернігівській областях. «Обшуки проводяться за результатами аналізу криміногенної ситуації в сфері обігу і виробництва алкоголю та для перевірки наявної інформації про невраховане виготовлення цієї продукції на легальних заводах», - сказав він. Раніше ми повідомляли, що 500 правоохоронців проводять обшуки на 41 спиртзаводі України - ДФС
Події У російській в'язниці українець, незаконно засуджений у Криму, почав голодування Українець, засуджений в окупованому Криму, оголосив голодування з вимогою, щоб його перевели на материкову частину України. Про це передає агентство Бі-бі-сі посилаючись на правозахисників. «Ув'язнений протестує проти невиконання РФ резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 12 жовтня 2016 року про передачу на підконтрольну Києву територію громадян України для подальшого відбування покарання», - сказали в Центрі інформації про права людини. Ув'язнений заявив, що планує продовжувати голодування, поки йому не буде надано документ «із зазначенням дати переведення для відбування покарання в Україні». Іван Федірко зараз відбуває покарання в Республіці Адигея (Росія) з серпня 2015 року відповідно до вироку т.зв. київського райсуду Сімферополя.
Політика Державний захисник Януковича взяв самовідвід Державний захисник колишнього президента України Віктора Януковича Віталій Мешечек заявив самовідвід. Про це на своїй сторінці в соцмережі написала прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець. Суд, нагадаємо, проходить в Оболонському райсуді Києва. За словами Максимець, на початку засідання державний захисник Януковича Віталій Мешечек зробив наступну заяву: "З огляду на особливу складність цього кримінального провадження прошу прийняти мою відмову від виконання обов'язків у цьому судовому процесі", - заявив він. У той же час прокурор заявив, що це визнання некомпетентності адвоката, адже раніше, ознайомившись з матеріалами цієї справи, він заявляв про свою готовність здійснювати захист підозрюваного. Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення. Мешечка призначили Януковичу після того як той формально відмовився від послуг своїх адвокатів. Він - уродженець Донецької області. Адвокатську ліцензію отримав у 2012 році в Донецьку. Юридичною практикою займається п'ять років.
Кримінал У Дніпрі вночі трьох людей розстріляли біля супермаркету Близько 00:50 ночі четверга в Дніпрі невідомий відкрив стрілянину, в результаті чого поранення отримали три людини. Інцидент стався на проспекті Миру біля місцевого супермаркету, передає Інформатор. За словами свідків, до супермаркету під'їхало два автомобілі - ВАЗ і Daewoo Nexia бордового кольору. З останнього вийшов чоловік і відкрив вогонь по людях, які стояли біля магазину. «Постраждалі розбіглися в різні боки, зупинили автомобіль муніципальної правоохоронці і поїхали з ними», - сказав очевидець. За словами поліцейських, троє чоловіків отримали поранення. Постраждалих госпіталізували в лікарню ім. Мечникова. З ними працюють слідчі. За попередньою інформацією, у постраждалих рвані рани в результаті застосування травматичної зброї. Поліція розшукує нападника. Нагадаємо, сьогодні в Києві під час спроби пограбування розстріляли чоловіка
Події У Голландії чоловік захопив заручницю в будівлі радіостанції Невідомий захопив у заручники людей, які були в будівлі радіостанції NPO 3Fm в голландському Гілверсумі. Про це повідомляє видання Telegraaf, посилаючись на поліцію. За попередньою інформацією, в будівлі перебуває до двох осіб. Чоловік, який увійшов у будівлю, був озброєний. У виданні не повідомили, чи є люди, які перебувають у заручниках, співробітниками радіостанції. Місце інциденту було оточено. На парковці біля будівлі співробітники правоохоронних органів знайшли сумку з ножами. Мовлення радіостанції NPO 3Fm триває. За останніми даними, поліція затримала людину, яка захопила заручницю на території медіапарку. Про це передає Національне громадське радіомовлення Нідерландів (НІС). Заручницю звільнено, зараз її обстежують медики. Чоловік був озброєний ножем.
Кримінал оформление ленты  У Дніпропетровській області з «реабілітаційних центрів» звільнили 87 осіб У Дніпропетровській області поліцейські звільнили 87 осіб, яких незаконно утримували в так званих реабілітаційних центрах. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Керівники цих центрів обіцяли чоловікам допомогти позбутися наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності. При цьому родичі більшості з «пацієнтів» оплачували їх перебування в таких закладах. Якщо рідні відмовлялися це робити, то залежні мали самі заробляти собі на харчування. Люди проживали в приватних будинках у невеликих кімнатах на 6-10 осіб, спали на двоярусних ліжках. У перші місяці перебування в «центрах» їм навіть було заборонено виходити у двір. «Розпорядок їх дня складався з читання Біблії, молитов і слухання проповідей. Щоб не було можливості втекти, забирали телефон і паспорт. Коли «наставник» вважав, що людина одужала, її випускали на роботу за межами будинку. Найчастіше чоловіків залучали до важкої фізичної праці на будівництві», - уточнили в поліції. У всіх залежних, які вважають, що їх незаконно позбавили волі та залучали до примусової праці, відібрали заяви. Наразі всі постраждалі повернулися додому. Правоохоронці встановлюють організаторів так званих реабілітаційних центрів. Їм загрожує позбавлення волі до 8 років.  
Дозвілля оформление ленты  Міст Закоханих у Києві прикрасили яскравим підсвічуванням Малий міст Патона, що іменується в народі Мостом закоханих, тепер добре видно у темний час доби. У КМДА його вирішили прикрасити підсвічуванням. Освітлення моста - аскетичне, одноколірне, таємниче, а внизу - дуже яскраве. «Головне для нас було зробити міст добре освітленим, щоб було видно пішохідну доріжку, перила. Знизу освітлення зроблено для того, щоб чітко проглядалися контури моста», - пояснює перший заступник директора КП «Київміськсвітло» Володимир Проценко. За словами директора департаменту транспорту Сергія Симонова, присутнього на церемонії відкриття оновленого моста, на роботи витрачено понад півтора мільйона гривень бюджетних коштів. І в мерії на цьому зупинятися не хочуть - незабаром посилять освітлення вулиці Сагайдачного на Подолі, Софійського собору та Золотих Воріт.
Політика Суд задовольнив самовідвід держадвоката Януковича-втікача У четверг, 17 серпня, Оболонський райсуд Києва задовольнив самовідвід державного адвоката екс-президента Віктора Януковича Віталія Мешечка. Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя Владислав Дев'ятко. Про це передає 112 Україна. «Суд вважає за можливе прийняти відмову захисника від виконання своїх обов'язків, так як останній вказує неможливість здійснювати подальший захист обвинуваченого Віктора Януковича, посилаючись на п. 4 ч. 4 ст. 47 статті Кримінально-процесуального кодексу України. Суд постановив прийняти відмову захисника Віталія Мешечка від виконання обов'язків. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної правової допомоги у столиці невідкладно призначити адвоката для захисту обвинуваченого Віктора Януковича, а також забезпечити його явку 6 вересня цього року о 10:00», - повідомив суддя. Нагадаємо, державний захисник Януковича взяв самовідвід.
Кримінал У підприємця, якого намагалися пограбувати на Зоологічній, два вогнепальних поранення Приватний підприємець, якого намагалися пограбувати в Києві на вулиці Зоологічній, був госпіталізований з двома вогнепальними пораненнями. Про це сказано на сторінці Нацполіції України в Facebook. «Правоохоронці встановили особу постраждалого чоловіка. Це приватний підприємець, 1989 р.н. За інформацією лікарів, у потерпілого два вогнепальних поранення. Він був доставлений в лікарню», - сказано в повідомленні. У поліції зазначили, що нападники намагалися відібрати у нього сумку з грошима. Зараз проводиться огляд місця події, поліція спілкується зі свідками і очевидцями, щоб встановити обставини скоєння злочину. Раніше ми повідомляли, що стрілянина сталася на вул. Зоологічній. Зараз поліція розшукує зловмисника, який влаштував стрілянину і втік разом зі спільником з місця злочину на чорному авто. У Києві був введений план «перехоплення».
Політика оформление ленты  Європейський суд прийняв скаргу Романа Насірова на дії НАБУ і САП Європейський суд з прав людини прийняв скаргу тимчасово відстороненого від обов'язків голови ДФС Романа Насірова на дії Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це сам Роман Насиіов повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі.   "Європейський суд прийняв скаргу на незаконні дії НАБУ та САП. Зазнавши незаконного переслідування з боку НАБУ я публічно заявляв, що не «зламаюсь» під тиском і наполегливо вимагатиму справедливості та законності, закриття кримінальної справи та вибачень осіб, які неодмінно понесуть покарання за «фабрикування» незаконної підозри та використання моєї хвороби для власного піару, фізичного та морального тиску на мене, та мою родину", - написав у своєму пості Роман Насіров. Він також повідомив, що Генеральна прокуратура України вже відкрила низку кримінальних справ щодо дій детективів НАБУ, прокурорів САП і суддів, що стосуються вищезазначених подій. " Зараз я вже отримав повідомлення з Європейського суду з прав людини про прийняття до розгляду скарги на моє незаконне затримання 02.03.2017 року детективами НАБУ. Останнім часом НАБУ у всіх своїх негараздах звинувачує «нереформовані» суди, які начебто за наявності усіх доказів, якось не так розглядають справи та виносять не ті рішення. Хоча деякі судді саме для НАБУ виносять назаконні рішення. Сподіваюсь, що до Європейського суду з прав людини ставлення НАБУ зовсім інше, компетентність та об’єктивність Європейського суду є поза сумнівом", - написав Насіров. "Відтак, я очікую на об'єктивну оцінку Європейського суду з прав людини діям детективів НАБУ та їхнім процесуальним керівникам із САП". "На відміну від «сфабрикованої» проти мене справи, моя скарга до Європейського суду з прав людини має беззаперечну доказову базу, яка свідчить про незаконність мого затримання, незаконні дії в суді під час обрання запобіжного заходу, тиск на правоохоронців та суд, незаконне позбавлення мене волі тощо", - заявляє він. Рішення Європейського суду з прав людини у моїй справі продемонструє, що незаконні дії та свавілля деяких співробітників НАБУ не залишаться поза увагою, піар та спекуляції на радикальних настроях суспільства, приниження та тортури будуть мати наслідком відповідальність для осіб, які їх вчиняли. "Розумію, що відновлення справедливості - це неприємний, довгий та складний шлях. Але я пройду його до кінця, бо це потрібно не лише мені, а й усім нам, хто бажає жити у країні, де поважають закони та права людини", - зазначив Насіров. До свого поста він також доклав скан-копію відповіді з секретаріату ЄСПЛ з повідомленням про те, що його скарга прийнята судом. 
Політика Солом'янський суд перегляне рішення про обрання запобіжного заходу Розенблату Солом'янський суд перегляне рішення про обрання запобіжного заходу Розенблату у зв'язку з порушенням кримінальної справи проти судді. Про це в інтерв'ю журналістам заявив адвокат народного депутата БПП Борислава Розенблата Олексій Шевчук, передає кореспондент АСН. "В Апеляційному суді міста Києва не буде розглядатися скарга народного депутата Розенбалата на рішення Солом'янського суду міста Києва про обрання запобіжного заходу", - заявив він. При цьому, з його слів, у Солом'янському районному суді буде переглядатися попереднє рішення про обрання запобіжного заходу у зв'язку з тим, що проти судді Кушнір порушено кримінальну справу за незаконне судове рішення за 375 ст. Нагадаємо, що 18 липня Солом'янський райсуд Києва обрав народному депутату Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в 7 мільйонів гривень. Відповідний вирок зачитала суддя Світлана Кушнір. "Суд постановив задовольнити клопотання САП частково: призначити заставу щодо Борислава Розенблата в розмірі 7 мільйонів гривень", - зазначила вона. Згідно з рішенням суду, політик має 5 днів, щоб внести суму застави. Крім того, суд зобов'язав Розенблата носити електронний браслет, тому народний обранець не може виїхати з Києва і Житомира без дозволу слідчого, детектива або прокурора. Також він повинен здати на зберігання до відповідних органів свої закордонні паспорти та інші документи, які дають право на виїзд з України. Додамо, що в разі невиконання обов'язків заставу стягується в доход держави. Якщо ж це станеться, то, за словами судді, може бути обрана нова застава і збільшена її сума. "Термін обов'язків у разі внесення застави визначити до 12 вересня 2017 року. У разі необхідності термін може бути продовжений", - повідомила суддя. До слова, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд призначити Розенблату 10 мільйонів гривень застави. Як зазначив прокурор САП Володимир Кривенко, закон не передбачає відповідальності Розенблата в разі невнесення ним застави. "Закон нас сильно обмежує: у нас єдиний вихід - у вересні повторно звертатися до Верховної Ради", - заявив він. САП просила ще і суд заборонити Розенблату спілкуватися з нардепом Максимом Поляковим і обмежити спілкування з членами міжфракційного об'єднання ВР "Депутатський контроль". На думку прокурорів, нардеп може вплинути на свідків.
Політика Японія розмістить у себе американські системи ПРО Японська влада хоче купити кілька установок американської системи ПРО "Іджіс" для зміцнення обороноздатності країни. Про це сьогодні інформує сайт місцевого видання «Йоміурі», посилаючись на джерела в уряді. За інформацією видання, питання може обговорюватися під час майбутньої зустрічі у Вашингтоні глави Міноборони Японії Іцунорі Онодери і глави японського міністерства зовнішньополітичних справ Таро Кано з главою Пентагону Джеймсом Меттісом і американським держсекретарем Рексом Тіллерсоном. Згідно з планами влади Японії, спочатку Токіо купить не менше чотирьох систем «Іджіс», а до 2020 року їх число планується наростити до восьми одиниць. Минулого тижня японські ЗМІ повідомили, що сили державної самооборони розгортають протиракетні комплекси "Петріот" в районах, над якими могли б пролетіти ракети Північної Кореї.
Події оформление ленты  Сильна пожежа практично повністю знищила величезний ринок у Глазго Сьогодні вранці на ринку в шотландському Глазго спалахнула сильна пожежа. Користувачі соціальних мереж публікують фотографії та відео величезного стовпа чорного диму, що підіймається над містом. На місці події перебуває 12 пожежних машин, повідомляє  The Mirror.  Один свідок, який живе за три кілометри від складу, сказав, що чув два гучних вибухи близько 05:00, хоча, за повідомленнями, пожежа почалася ще раніше - о 03:45 ранку. В даний час на автомагістралі поруч з місцем події встановлено обмеження швидкості через погану видимість. На ринку кожен день працюють сотні торговців, поставляючи свіжі фрукти, овочі і рибу в ресторани і магазини по всій країні. На місці події працює близько 50 пожежних, причина пожежі ще не встановлена. Ще невідомо, чи перебував хтось на складі в момент загоряння і чи є постраждалі.  
Суспільство Саудівська Аравія відкриє кордон для катарських паломників Король Саудівської Аравії Салман наказав відкрити сухопутний кордон із Катаром, щоб сприяти щорічному паломництву до міст Мекка і Медіна, відомому як хадж. Державні ЗМІ вважають рішення першою ознакою відлиги в найгіршій дипломатичній кризі за багато років, повідомляє The Guardian. Прикордонний пункт Салва був закритий після того, як Саудівська Аравія, Єгипет, Бахрейн і Об'єднані Арабські Емірати розірвали дипломатичні і торгові відносини з Катаром 5 червня, звинувативши країну в сприянні екстремістським угрупованням. Король дозволив «в'їзд катарських паломників до Королівства Саудівська Аравія через прикордонний пункт Салва для здійснення хаджу без електронних дозволів», - йдеться в заяві. Він також дав вказівку приватним літакам, що належать саудівським авіакомпаніям «привезти всіх катарських паломників з аеропорту Дохи за його рахунок». Разом з тим, він наклав певні обмеження, сказавши, що в авіаліній повинні бути підписані спеціальні угоди зі столицею королівства Ер-Ріяд. Катарська влада звинуватила Саудівську Аравію в політизації хаджу, який пройде на початку вересня. У торішньому паломництві взяли участь 1,8 мільйона осіб. Воно є одним із п'яти стовпів ісламу і всі мусульмани повинні здійснити його хоча б один раз у житті.
Суспільство оформление ленты  Втрачена 13 років тому обручка знайшлася на морквині 84-річна жителька Альберти (Канада) Мері Грем змогла знайти втрачене 13 років тому кільце з діамантом після того, як воно опинилося на морквині, яка була викопана на городі. Про це передає Бі-бі-сі Україна. У 2004 році жінка загубила каблучку з діамантом, коли прополювала грядки на сімейній фермі. Вона засмутилася, але вирішила зберегти втрату в таємниці від усіх, крім сина. У понеділок невістка пенсіонерки, яка живе на фермі, несподівано розкрила цю таємницю, знайшовши кільце, коли відмивала криву морквину від бруду. Морквина проросла через кільце, що дозволило коштовності, яке багато років пролежала в землі, опинитися на поверхні. Син Мері відразу здогадався, кому вона може належати, і подзвонив матері. Жінка жалкує, що приховувала правду від свого чоловіка, який помер п'ять років тому. За її словами, чоловік був веселуном і, можливо, вважав би цю історію кумедною.
Політика МЗС з'ясовує ситуацію щодо українців, яких повинні вислати з Польщі МЗС України з'ясовує ситуацію щодо повернення 21 українця з Польщі через нібито порушень правил перебування на території країни. Про це заявив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН. Зараз консул України з'ясовує правові підстави, обставини і характер справи. За його словами, ситуація залишається незрозумілою, бо йдеться про інформацію з повідомлень у ЗМІ. «Поки у нас немає підтвердження польських компетентних органів, що в тому чи іншому воєводстві стільки-то українців виявлено, які незаконно перебували понад період, який визначався шенгенською візою», - сказав Кирилич. За його словами, треб ще з'ясувати, чи мали вони дозвіл на роботу, а також, з яких причин їх біло затримано.
Події оформление ленты  СБУ затримала в Запорізькій області інформатора "ДНР" Співробітники СБУ в Запорізькій області затримали жительку Мелітополя - інформатора т.зв. «Інформаційної служби політвідділу міноборони» терористичної організації «ДНР». Про це передає прес-центр СБУ. Оперативники спецслужби з'ясували, що жінка, яка позиціонувала себе як регіональний блогер, за матеріальну винагороду систематично збирала і передавали бойовикам інформацію про переміщення, місця дислокації, чисельність та озброєнні ЗСУ, які задіяні у проведенні бойових дій. Зібрані дані вона передавала по мобільному зв'язку і через Мережу, а також «доповідала» куратору про суспільно-політичну ситуацію в Мелітополі. Також жінка публікувала в різних інформаційно-політичних пабліках антиукраїнські матеріали, в яких закликала до зміни конституційного ладу.
Політика Хомутинник прокоментував кримінальну справу проти нього: Мені нічого боятися, якщо немає політичного підтексту Голова депутатської групи «Партія «Відродження» Віталій Хомутинник прокоментував розслідування Генеральної прокуратури про можливе ухилення від сплати податків. Відповідна заява міститься в прес-релізі, розісланому партією. «Протягом 20-ти років я декларував свої доходи і платив податки, тому мені нема чого боятися і я впевнений у своїй правоті. Головне, щоб у діях правоохоронних органів не було політичного підтексту, а кримінальне провадження стосовно мене не використали як важіль впливу на депутатську групу в парламенті для голосування за провладні реформи», - повідомив Віталій Хомутинник. Нагадаємо, раніше стало відомо про рішення Печерського районного суду Києва задовольнити клопотання прокурора - призначити позапланову документальну перевірку депутата на предмет дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 по 2016 роки. Суд Хомутинника за 2015 і 2016 роки. Згідно з матеріалами клопотання, народний депутат задекларував у 2015 році 32,7 млн ​​гривень, 570 тис доларів і 850 тис євро готівки, а також - 88 об'єктів цінного рухомого майна.
Політика Українські картини, вкрадені окупантами в Криму, оголосили в міжнародний розшук Міжнародна організація кримінальної поліції Інтерпол оголосила в розшук 52 картини Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, які незаконно передали в Сімферопольський художній музей під час окупації Криму. Про це повідомила прес-служба прокуратури АР Крим. Також ці картини оголосили в державний розшук. Як повідомляється, орієнтовна оціночна вартість картин станом на 20 березня 2014 склала $ 1 млн 324 тис. Серед вкрадених окупантами картин опинилися: "Місячна ніч" Івана Айвазовського, "Дорога в лісі" Івана Шишкіна, "Болото" Ісаака Левітана та інші. За словами прокурора АРК Гюндуза Мамедова, оголошення культурних цінностей у розшук Інтерполу допоможе повернути їх до Музейного фонду України. "Прокуратурою надаватиметься правова оцінка щодо кожного факту незаконного заволодіння та користування надбанням, що належать нашій державі. У тому числі, винні особи будуть відповідати перед законом", - додав він.
Політика Сенатор австралійського Парламенту прийшла на засідання в паранджі Сенатор австралійського Парламенту Полін Хенсон прийшла на засідання сенату Австралії в паранджі у відповідь на заяви, що вона висміює мусульманську віру. Вона сказала, що за допомогою подібної акції хотіла показати реальну загрозу безпеці в Парламенті і закликати до заборони релігійних предметів одягу на території всіх адміністративних будівель Австралії, повідомляє The Daily Telegraph. Хенсон повідомила, що одягла паранджу у своєму офісі, пройшла по коридору і прямо в зал засідань, і жоден охоронець не попросив її показати посвідчення. Вона раніше пообіцяла заборонити паранджу у всіх офіційних будівлях у Квінсленді, якщо її партія виграє майбутні вибори, тепер же видно, що вона хоче заборони і на національному рівні. «Я проти паранджі. Я думаю, що це не по-австралійськи. Носити її дуже незручно. Мені важко думати про жінок, які зобов'язані носити її через тиск з боку їх батьків і чоловіків», - сказала сенатор, при цьому зробивши акцент на тому, що, на її думку, носіння паранджі «не є релігійною вимогою». Своєю витівкою вона обурила парламентарів. Представники Лейбористської партії сказали, що їй має бути соромно за свою поведінку. Спікер Парламенту Стівен Паррі сказав, що не диктуватиме людям, що їм носити. Таким чином, Парламент відмовився навіть голосувати за заборону.
Події оформление ленты   "Самогубець", що просидів півдня на навісі готелю, передумав стрибати Чоловік, який три години сидів на навісі готелю "Хрещатик" у Києві і погрожував зістрибнути з нього, заліз назад у будівлю. Про це повідомляє кореспондент АСН. Приблизно о 14:10 чоловік заліз назад у будівлю готелю на центральній вулиці Києва. Як заявив невідомий чоловік, він хотів вистрибнути, тому що "його життю щось загрожує". "Я хотів врятувати своє життя від багатьох чинників. Але дійшов висновку, що жодна влада не може мені допомогти. Я не хочу влазити тому що, можливо, мене вб'ють", - заявив він. Варто зазначити, що за даними одних ЗМІ чоловік громадянин Росії і вимагав зустрічі з російським консулом, за інформацією інших засобів масової інформації - він є канадцем українського походження. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Києва чоловік погрожує викинутися з третього поверху готелю "Хрещатик".
Суспільство Батькам доведеться розщедритися. У 2017-му за шкільну форму потрібно віддати на 10% більше, ніж минулого року Шкільна форма цього року коштує в середньому на 10% дорожче, ніж минулого. Про це в коментарі АСН заявила представник підприємства, яке займається виробництвом шкільного одягу, Людмила Деміхова. «Вартість нашої форми порівняно з минулим роком зросла на 10%. Деякі виробники збільшують вартість: хто на більше, а хто на менше, залежно від того, яку сировину використовують», - зазначила вона. Зростання цін представник виробника пов'язує з інфляцією, оскільки продавці тканин, купуючи шерсть за кордоном, прив'язані до долара, а відповідно і виробники одягу теж. Крім цього, на збільшення ціни вплинуло подорожчання комунальних послуг і зростання мінімальної зарплати. За словами Деміхової, сорочка з натуральних тканин сьогодні коштує в середньому 600-750 грн., а сарафан або спідниця з піджаком - не менше 900 грн.
Політика В Україні стартувала підготовка до парламентських виборів Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник заявив, що в Україні вже розпочато підготовку до парламентських виборів. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Сьогодні фактично почалася підготовка до парламентських виборів. Всі політичні проекти почали таку роботу на етапі праймеріз. Політичні проекти вступили в інформаційну, електоральну й фінансову боротьбу", - заявив він. За його словами, політичних партій в Україні не залишилося. "У нас залишилися проекти і вождистського і лідерського типу, проекти, які ведуть боротьбу за медіамайданчики, фінансові потоки й можливості. Серед проектів, які можуть пройти в новий парламент, ми бачимо все ті ж усім відомі партії. Серед нових, які мають шанс потрапити в нову Раду, це тільки партія "За життя" Рабиновича-Мураєва і відносно новий проект Анатолія Гриценка. Решта нові проекти, включаючи Саакашвілі, не потрапляють до парламенту, згідно із соціологією", - додав Бортник. Бортник підкреслив, що старі партії також переживають кризу. "У "Самопомочі" простежуються серйозні проблеми. Рейтинг цієї партії впав до таких відміток, що вона може й не потрапити в нову Раду. Ми бачимо розкол в "Опозиційному блоці". Також ми побачимо ребрендинг "Народного фронту", адже ця сила повністю втратила довіру людей. Тому виступить своєрідним електоральним добривом влади", - прогнозує він. Всім політичним проектам в Україні доведеться подолати соціальне відчуження. "Оскільки 60% українців сьогодні взагалі не хочуть ні за кого голосувати. Велика кількість українців не визначилися. Це ключовий виклик для опозиції, яка повинна відновити довіру людей", - додав експерт. Другий виклик для українських партій лежить в зоні формування програм. "Людям потрібно дати чітку відповідь з трьох питань: бідність, включаючи тарифи, інфляцію. Другий - це корупція. Третій - війна на Донбасі", - сказав він. У будь-якому випадку, за його оцінками, залишилося надто мало часу, щоб якийсь новий політичний проект отримав підтримку громадян. Тому у виборах братимуть участь і перемагатимуть всім відомі старі політичні проекти.
Спорт Сьогодні "Динамо" зіграє з "Марітіму" в плей-офф Ліги Європи Сьогодні, 17 серпня, в Фуншале (Португалія) київський футбольний клуб "Динамо" проведе перший матч плей-офф Ліги Європи проти місцевого ФК "Марітіму". Гра розпочнеться о 22:30 за київським часом, трансляцію можна дивитися на каналі "2 + 2". Нагадаємо, 16 серпня пройшли перші матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів. Раніше повідомлялося, що київська футбольна команда "Динамо" вирушила на португальський острів Мадейра, де виступить проти португальського клубу "Марітіму" в рамках 4 кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Делегація Динамо складається з 21 футболіста, 18 з яких заявлена ​​на поєдинок з "Марітіму". Серед них: Максим Коваль, Артур Рудько, Георгій Бущан, Олександр Пантич, Микола Морозюк, Домагой Віда, Євген Хачеріді, Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора, Володимир Шепелєв, Віктор Циганков, Сергій Сидорчук, Микита Корзун, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Дерліс Гонсалес, Віталій Буяльський, Андрій Ярмоленко, Артем Кравець, Артем Бесєдін, Дьємерсі Мбокані.
Суспільство Восьмиповерховий торт і каблучка за 10 мільйонів доларів. Весілля російського олігарха сколихнуло світ Російський олігарх Олексій Шаповалов офіційно одружився на 27-річній моделі Ксенії Царициній у готелі «Barvikha Luxury Village» на московській Рубльовці. Весілля було шикарним навіть за рубльовськими стандартами - з восьмиповерховим «плаваючим» тортом і виступами відомих музикантів, повідомляє The Independent.   Это было невероятно! Спасибо всем нашим друзьям, что разделили с нами этот великолепный день. Спасибо нашей большой и любящей семье. И конечно же Спасибо моим любимым организаторам этой шедевральной свадьбы. Это было незабываемо. Whiteredblack#грани Публикация от Ksenia Tsaritsina (@ksenia_tsaritsina) Авг 13 2017 в 7:26 PDT Пара була разом протягом п'яти років і має двох дітей. Царицина показала в соціальних мережах фотографію діамантової каблучки, купленої Шаповаловим за $ 9,9 млн.   70k Публикация от Ksenia Tsaritsina (@ksenia_tsaritsina) Апр 10 2017 в 9:49 PDT Фотографії заходу також показують приголомшливі весільні наряди, які наречена змінювала протягом усього свята. Восьмиповерховий весільний торт був прикрашений бісером. На довершення «білої блискучою теми», зал був декорований сотнями білих квітів. Гості розважалися під музику улюблених музикантів пари: Поліни Гагаріної та групи «Ленінград».     Публикация от Ksenia Tsaritsina (@ksenia_tsaritsina) Авг 13 2017 в 4:19 PDT Шаповалов з дружиною живуть між Дубаєм і Росією, і Царицина регулярно публікує фотографії свого розкішного життя в Instagram, де у неї 258 тисяч передплатників.   рррр @dresscode.gallery Публикация от Ksenia Tsaritsina (@ksenia_tsaritsina) Май 15 2017 в 6:28 PDT
Політика НАБУ обшукує НКРЕКУ. Вся справа в "Роттердамі +" Національне антикорупційне бюро в четвер, 17 серпня, обшукує Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на співробітників регулятора. Як повідомляється, засідання НКРЕКУ, заплановане на четвер о 14:00, перенесли на невизначений час через обшуки. Голова НКРЕКУ Дмитро Вовк розповів журналістам про ситуацію у відомстві. "Мене відмовлялися пускати люди, які не мали жодних розпізнавальних знаків, ми тільки здогадувалися, що це НАБУ. Потім вони вирішили наклеїти собі знаки, щоб ми могли зрозуміти, хто вони. Вони говорили, що не можуть пропустити нас, вони вирішили розбити металопластикові двері", - розповів він. За його інформацією, деяких співробітників утримують фізично, а у деяких відібрали телефони. "Проводять обшуки в деяких приміщеннях, мені як голові комісії доступу не дають, зайти адвокатам також не дають", - додав Вовк. Видання зазначає, що НАБУ підозрює членів НКРЕКУ в змові в інтересах генкомпаній при затвердженні формули "Роттердам +". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час засідання в голову НКРЕКП Дмитра Вовка 4 серпня активісти кинули черевик.
Політика Неправославний Кобзон зайшовся прокльонами в бік українців Російський співак Йосип Кобзон прокляв українців і назвав негідниками представників українського сайту "Миротворець", які, як йому здалося, поглумилися над смертю російської актриси Віри Глаголєвої. Про це він розповів у коментарі російським ЗМІ. "Мракобіси, негідники, які знущаються над усім, над чим можна познущатися. Над цим знущатися грішно, адже вони православні. Не можна знущатися над пам'яттю", - заявив Кобзон "РІА Новинам". У своєму коментарі кремлівським пропагандистам "Лайф.ру" Кобзон зізнався, що він неправославний. "Будь вони прокляті, мракобіси, що втратили розум, честь, совість. Я не православний, але вважаю, що Бог їх покарає. А ми як були патріотами, як любили Росію, так і будемо любити", - заявив співак. Варто зазначити, що таку бурхливу реакцію російського співака викликав коментар українського сайту "Миротворець", в якому зазначено, що російська актриса, яка померла в середу 16 серпня, була на їхньому сайті як людина, що підтримує агресію РФ в Україні. Однак вони додали, що саме за це Віра Глаголєва була покарана смертельною хворобою (вона померла через онкологічне захворювання).
Здоров`я оформление ленты  "Пітна" шкільна форма і зошити, що псують зір. Як виробники обманюють дітей   Дві третини шкільного одягу та понад 80% зошитів є неякісними, а їх виробники обманюють покупців. Про це свідчать результати дослідження, проведеного громадською організацією «Громадський контроль захисту прав споживачів». Згідно з їхніми даними, з 12 відібраних зразків шкільного одягу, які пройшли лабораторне дослідження в Укрметртестстандарті на визначення складу тканини, в 9 - склад не відповідав зазначеному на маркуванні. «Например есть блузка, производитель которой на ярлыке указывает, что тут 70% коттона и 30% вискозы, а на другом ярлыке уже указано что здесь 100% полиэстер. По результатам исследований коттона в ней 16,2%, полиэстера – 83,8%. То есть идет полное несоответствие», - рассказала во время пресс-конференции председатель общественной организации Владислава Миронова, сообщает корреспондент АСН. Також частина виробників не вказує на маркуванні місце знаходження підприємства, що є порушенням законодавства України. «Мы приобрели рубашку, производитель которой, согласно маркировке, находится в Китае, но как выяснилось по адресу производителя он находится в России», - констатировала замглавы ОО "Общественный контроль защиты прав потребителей" Ольга Котехова. Крім цього, за стандартом до складу шкільних речей повинно входити не менше 67% натуральних тканин. Однак виробники хитрують і не вказують на маркуванні, що це шкільний одяг, і відповідно шиють вироби з чого захочуть. «Многие производители в угоду покупателям пишут тот состав, который хотят видеть покупатели. Пишут 50% или 90% шерсти, а на самом деле ее там вообще нет. Ребенок в форма с большим количеством полиэстера будет потеть, выйдет на переменку побегает охладится и ОРВИ обеспечено. А еще синтетические ткани очень намагничиваются», - отметила представитель предприятия, которое занимается производством школьной одежды Людмила Демихова. Більш того, як свідчать результати дослідження, ціна не завжди говорить про якість товару. Наприклад, гольф з натуральної тканини, який пройшов експертизу, коштував 180 грн, а сарафан, виготовлений 100% з поліестеру, коштував 450 грн.                                                                         Зошити, що псують зір Те ж саме можна сказати і про зошити. Із 6 зразків - 5 не відповідали держстандарту. При цьому ціна «бракованих» зошитів варіювалася від 1,95 грн до 4,5 грн. Серед основних виявлених порушень - занадто товсті або розмиті лінії, дуже тонкий папір. «То есть если написать с одной стороны, то с другой стороны перебивается текст и ребенку потом очень трудно писать по написанному. К сожалению даже для самых маленьких детей тетради в косую линию не соответствуют ГОСТУ», - отметила Ольга Котехова. У той же час заступник гендиректора підприємства, яке займається виготовленням зошитів, Олександр Топоровський, додав, що серед зразків є й дуже грубі порушення, які надалі суттєво впливають на здоров'я дитини. «В определенных образцах очень интенсивно нанесены линии. Поскольку резкость и контрастность между белой бумагой и ярко насыщенными линиями вызывает напряженность глаз, то если в такой тетради долго писать, могут даже слезы выступить», - отметил он. А згідно зі стандартами, колір ліній у зошиті повинен бути середньої інтенсивності.                                                       Як вибрати якісні зошити і шкільну форму Тому експерти радять вибирати зошити для своїх дітей не за гарною обкладинкою, а за якістю паперу та нанесених ліній. «Обязательно смотреть какая там бумага, какой она плотности, чтобы она не была слишком тонкой, смотреть как выведены линии, чтобы они были нормально пропечатаны, чтобы дети не напрягая глаза, могли нормально писать. Стоит также обращать внимание на маркировку таких тетрадей. Производители, которые изготавливают качественную продукцию, никогда не скрывают где они находятся», - посоветовала Ольга Котехова. Що стосується шкільної форми, то на дотик визначити пошита вона з натуральних тканин або синтетичний в наш час практично нереально, запевняють самі виробники. Це можна зробити тільки в лабораторії. Але все ж методи, як відрізнити якісний одяг, є. Для початку потрібно подивитися на етикетку, яка має містити такі відомості: найменування виробу, з чого він зроблений, дата виготовлення і термін придатності (це стосується і шкільної форми), а також місце знаходження підприємства. Наступний крок - загляньте «всередину» виробу. «Выверните изделие на изнанку, там не должно висеть никаких ниток, там будут нормальные швы и не будет три стежка на 1 см», - советует представитель предприятия, которое занимается производством школьной одежды Людмила Демихова. Крім цього, варто звернути увагу на нижній підгин у сарафані або спідниці. У дитячому одязі він не може бути меншим за 3 см. Маленький підгин може бути тільки в кльошних виробах або якщо вони з плісеровкою чи гофре. Також ознакою якісного виробу є те, що всі етикетки будуть вшиті в шов прямо при виготовленні, а не нашиті зверху. Не варто вестися й на дешеву шкільну форму. «Рубашка которая продается за 200 грн она не может быть изготовлена из натуральных тканей, рубашечная ткань из содержанием хлопка 80% и 100% она стоит порядка 4-5 долларов 1м», - рассказала Демихова. З її слів, сорочка з натуральних тканин буде коштувати не менше 600-750 грн, а сарафан або спідниця з піджаком - в середньому 900 грн. Деміхова зазначила, що цього року ціна на шкільну форму порівняно з минулим зросла приблизно на 10%.
Політика Експерт назвав найперспективніші українські політичні партії Директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко заявив, що "Народний фронт", "Опоблок" і "За життя" не мають перспектив. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Україна проходить постпартійний період свого розвитку. У нас залишилося тільки дві "реліктові" партії зі старої епохи: "Батьківщина" зі збереженою системою на місцях, впізнаваність партійного бренду і лідера, а також друга - "Свобода", де є бренд, структура на місцях, ідеологія і бажання боротися за владу, а не просто завести в парламент 5-7 осіб", - заявив він. Все інше, за його словами, це політичні проекти. "Або надбудови фінансових і навіть кримінальних структур", - додав він. Белашко переконаний, що "Народний фронт" був і залишається одноразовим політичним проектом, створеним під конкретні умови й цілі. "Тому він не має ніяких перспектив. Як не має перспектив нібито нова партія "За життя" Рабиновича, яку краще назвати театром одного актора. Так само "Опозиційний блок" - це ситуативне об'єднання, на основі якого в будь-який момент можуть створити як мінімум два нових проекти", - сказав він.
Кримінал Поліція знайшла вбивць 16-річної дівчини, тіло якої закатали в бетон Правоохоронці Запоріжжя розкрили вбивство 16-річної студентки Сусанни Шаркової, тіло якої забетонували в червні 2015 року. Про це повідомив глава Нацполіціі Сергій Князєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він заявив, що розслідування цього вбивство тривало два роки. Однак поліція змогла вийти на слід підозрюваних у вбивстві студентки. Князєв зазначив, що одним з них виявилася подруга загиблої. "Поліцейські напали на слід двох осіб: подруги вбитої і їх спільного знайомого. "Подруга" майже відразу після скоєння злочину виїхала за межі країни і наразі перебуває за кордоном. Їй заочно оголосили про підозру у вбивстві", - повідомив глава Нацполіціі. Крім іншого, Князєв розповів, що фігурант справи хотів дати хабар поліції за звільнення з-під варти. Нагадаємо, про зникнення 16-річної Сусанни Шаркової з Вільнянська стало відомо в березні 2015 року. Її шукали поліцейські, родичі, друзі й екстрасенси. Після трьох місяців пошуків її тіло виявили забетонованим у підвалі одного з приватних будинків у Запоріжжі.
Політика оформление ленты  Навальний розказав про мільйони сина прес-секретаря Путіна Голова Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексій Навальний заявив, що син прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова Микола Чоулз володіє значним статком і має кримінальне минуле. Про це навальний розповів у своєму новому відео. Фонд Боротьби з корупцією відстежив фотографії в соціальних мережах Миколи Чоулза, дізнався, що він їздить на новому Range Rover за ціною близько 152 тис. дол. Також у його автопарку були помічені Ferrari. Mercedes CLA, мотоцикл Harley Davidson. Також за фото можна визначити, що син від першого шлюбу Пєскова літає приватними літаками, подорожує на яхті, відпочиває за кордоном і захоплюється кінним спортом. Також Навальний повідомив, що син Пєскова володіє 110-метровою квартирою в центрі Москви на Великій Дорогомилівській вулиці. Її вартість може сягати 30 млн (Навальний не уточнив валюту). Крім того, він розповів про кримінальне минуле сина Пєскова. У 2009 році Чоулз у компанії двох знайомих напав на підлітка, забрав у нього гроші й побив. Ще до цього нападу його засудили до 10 місяців умовно за те, що він відібрав у дівчини телефон. Чоулз рік відсидів у в'язниці Великобританії. За даними російських ЗМІ, у 2014 році син Пєскова побив власну бабусю. Однак ніякого покарання він не отримав.  
Політика оформление ленты  Адвокати Розенблата просять суд змінити запобіжний захід Солом'янський районний суд Києва почав розгляд клопотання захисту народного депутата Борислава Розенблата про зміну раніше обраного йому запобіжного заходу у зв'язку з новими обставинами. Про це повідомила слідча суддя, передає кореспондент АСН. "Оголошую засідання суду відкритим", - сказала вона. При цьому на початку засідання захист Розенблата попросив оголосити технічну перерву через відсутність у залі столу для адвокатів. Після чого суддя дозволила захисту взяти вільний стіл, який адвокати встановили в залі, почавши процес. Після цього захист заявив про відвід секретарю судового засідання, який брав участь в одному із засідань. Адвокат Розенблата звинуватив секретаря в тому, що він не вніс у стенограму відомості про заперечення адвоката на дії головуючого при розгляді відводу судді. "А це є підставою для упередженості секретаря", - заявив він.
Політика оформление ленты  У The Economist вибачилися за те, що назвали війну на Донбасі громадянською Дослідницька організація The Economist Group вибачилася за фразу "громадянська війна на Донбасі". Її застосували в дослідженні найкомфортніших міст світу. До редакції компанії з проханням виправити помилку звернулися представники Посольства України у Великій Британії, повідомляє Європейська правда. У посольстві нагадали, що в Україні немає війни, а триває військова агресія Кремля, що визнали багато міжнародних організацій. Представник організації The Economist Intelligence Unit, яка  й проводила вищевказане дослідження, у своїй відповіді Посольству України вибачився за використання цієї фрази і запевнив, що це не було обумовлено зовнішніми факторами.  "Ми змінили термін «громадянська війна» на «конфлікт» для всіх майбутніх завантажень дослідження і майбутніх звітів - ми сподіваємося, це буде виправлено сьогодні, як це необхідно зробити, в нашому офісі в Нью-Йорку. Ми також змінили Donbass на Donbas", - йдеться в листі. Раніше АСН писала, що журнал The Economist опублікував щорічний рейтинг кращих міст світу, у якому Київ опинився в останній десятці.
Політика оформление ленты  ФСБ заманила в Росію АТОвців, щоб "повісити" на них теракти - СБУ Глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що Федеральна служба безпеки Росії хотіла звинуватити колишніх бійців АТО на Донбасі в підготовці терактів на території Росії. Про це Грицак розповів на брифінгу, передає кореспондент АСН. "Головна новинка від російських спецслужб - це використання "втемну" учасників АТО для прикриття своїх операцій", - сказав він. За словами Грицака, федеральний інформаційний центр, який називається "Аналітика і безпека", знайшов колишніх бійців, які воювали на Донбасі, нібито для заробітків у Росії. "Трьом колишнім учасникам АТО, а саме Бондарю Юрію, Морозову Сергію і Юркевичу Станіславу, жителям Дніпропетровської області посередники запропонували виїхати в Москву і здійснити там незначні будівельні роботи, за це отримати гарну винагороду... Саме на цих колишніх військовослужбовців планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві і не тільки в Москві ", - уточнив глава СБУ. За словами завербованих чоловіків, перед відправкою вербувальники відзняли посвідчення учасників АТО. Як повідомив Грицак, ці українці поїхали в Росію, де їм дали завдання фотографувати різноманітні будівлі в Москві. Однак АТОвці вирішили повернутися в Україну. Вони використали сервіс BlaBlaCar, доїхали до українського кордону і перетнули його.
Закон і Право Як правильно здати землю в оренду і не потрапити в пастку шахраїв В Україні з кожним роком трапляється все більше випадків, коли селяни, менш підковані в юридичних тонкощах здачі землі в оренду, стають жертвами шахраїв і залишаються без своєї власності. Тому в Міністерстві юстиції вирішили роз'яснити, як убезпечити себе від таких випадків.  Хто може здати землю в оренду В першу чергу для того, щоб передати землю в оренду, потрібно мати документ, який підтверджує, що ви є її власником. Особам, які оформляли право власності на землю до 1 січня 2013 року, видавали державний акт на право власності на землю або на земельну ділянку. А з 2013 року власникам землі вже видають свідоцтво про право власності на нерухоме майно або виписку з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності. При зміні власника право власності на земельну ділянку підтверджується договором купівлі-продажу або свідоцтвом про право на спадщину. Право постійного користування земельною ділянкою підтверджується відповідним державним актом.  Яким має бути договір оренди на землю Передаючи землю в оренду, обов'язково укладіть з орендарем договір, який потрібно зареєструвати. Краще документ завірити нотаріально. У ньому має міститися інформація про:        - об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування, розмір земельної ділянки);        - термін дії договору оренди, який для ділянок сільськогосподарського призначення становить від 7 до 50 років;        - орендну плату (розмір, індексація, спосіб і умови розрахунків, термінів, порядку її внесення і перегляду, відповідальність за несплату). Варто врахувати, що орендна плата не може бути меншою за 3% вартості земельної ділянки. Змінити умови договору або розірвати його можна, якщо на це згодні обидві сторони або ж у судовому порядку. Договір оренди потрібно зареєструвати Орендар має право користуватися землею лише після державної реєстрації оренди земельної ділянки, яку можуть провести виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, нотаріуси, центри надання адмінпослуг. Вартість такої реєстрації залежить від термінів. Якщо процедура терпить і її можна провести протягом 5 робочих днів, тоді доведеться заплатити 0,05 прожиткового мінімуму, а якщо зареєструвати права оренди потрібно терміново протягом 2 годин - вартість зросте до 2,5 прожиткових мінімумів.
Політика Розенблат втратив свій закордонний паспорт, але здав диппаспорти Народний депутат Борислав Розенблат втратив закордонний паспорт і звернувся за оформленням нового, заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко, передає кореспондент АСН. "За наявною у нас інформацією, пану Розенблату видавалися два документи для виїзду за кордон - це закордонний паспорт громадянина України, який за даними Державної міграційної служби втрачений", - сказав він. Також, за словами Кравченка, є інформація від МЗС про те, що Розенблат здав свій закордонний паспорт, який є дипломатичним. При цьому він підкреслив, що рішення суду, згідно з яким Розенблат зобов'язаний здати закордонні паспорти, поширюється не тільки на існуючі наразі у нього документи, а й на майбутні. Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва сьогодні розглядає клопотання захисту народного депутата Борислава Розенблата про зміну раніше обраного йому запобіжного заходу "у зв'язку з новими обставинами".
Події Російський поліцейський застрелився, добиваючи єнота У Курганській області Росії офіцер МВС поїхав на полювання і загинув у лісі. Чоловік переїхав єнота і вирішив добити його прикладом мисливської рушниці, яка вистрілила в процесі. Про смерть головного слідчого області повідомив офіційний сайт обласного управління Слідчого комітету Росії. "Наразі у кримінальній справі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин події", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, інцидент стався вночі 14 серпня біля села Із'єдугіне Шатровського району. За офіційною версією, 36-річний чоловік отримав смертельне поранення через необережне поводження з мисливською зброєю. За версією поліції, офіцер отримав поранення, коли намагався добити прикладом єнота. Перед цим він із друзями переїхав тварину автомобілем. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії п'яний чоловік поліз годувати ведмедів згущеним молоком і позбувся руки.
Події У Тернопільській області поховали 21-річного АТОвця Івана Сторчака, який загинув на Донбасі У селі Криволука Тернопільської області у четвер, 17 серпня, поховали Івана Сторчака, який загинув в зоні АТО на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської облдержадміністрації. Як повідомляється, Іван Сторчак, солдат Збройних Сил України був навідником кулеметного взводу 3-ї мотопіхотної роти військової частини А2896. Його застрелив снайпер 12 серпня в с. Водяне Волноваського району Донецької області. Як зазначають місцеві ЗМІ, 13 серпня Сторчак збирався піти в планову відпустку. В останню путь його провели з усіма військовими почестями. Крім сім'ї, з ним попрощалися кілька сотень земляків. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Окнянському районі (колиш. Красноокнянський р-н) Одеської області більше сотні людей 30 червня прийшли попрощатися із загиблою в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі 23-річною військовослужбовцем Надією Морозовою.
Наука і технології Сильний потік сонячного вітру викликав магнітну бурю на Землі Сильна магнітна буря, причиною якої став потужний потік сонячного вітру, досягне свого піку в найближчі вісім годин 17 серпня, а потім піде на спад. Про це розповів завідувач лабораторією варіації космічних променів Інституту земного магнетизму, іоносфери і поширення радіохвиль РАН Анатолій Бєлов, повідомляє агентство ТАСС. «На Сонці спостерігається корональна діра з вихідним в сторону Землі потоком сонячного вітру. Він уже викликав міжпланетну бурю і малу магнітну бурю на Землі», - сказав Бєлов. За словами вченого, ця магнітна буря оцінюється в чотири бали з дев'яти можливих. Разом з тим він уточнив, що всі магнітні бурі мають однаковий вплив на організм людини, незалежно від їх сили. На думку Бєлова, сила цієї бурі може викликати полярне сяйво. Магнітні бурі часто призводять до погіршення самопочуття людей, які страждають на хронічні захворювання і збої в роботі апаратури.
Події оформление ленты  У Перу вчителів розігнали водометами У Лімі (столиця Перу) співробітники правоохоронних органів розігнали кілька тисяч мітингувальників-вчителів, використовуючи водомети і сльозогінний газ. Кадри з місця подій опублікував портал Ruptly. Як повідомляється, кілька тисяч вчителів почали мітингувати в знак солідарності зі страйкарями. Зазначається, що загальнонаціональний страйк вчителів триває в Перу з 15 червня. За деякими даними, через мітинги в тій чи іншій мірі постраждали 1,5 мільйона школярів. Влада хоче припинити страйки і намагається домовиться з мітингувальниками, пропонуючи їм мінімальні надбавки до зарплат. Однак профспілки не мають наміру зупиняти акції протесту. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Перу пройшов мітинг проти висунення в кандидати на посаду президента країни Кейко Фуджіморі.
Суспільство У Києві запустять екскурсійний ретро-трамвай У Києві з'явиться екскурсійний маршрут, яким після закінчення реставраційних робіт курсуватиме старий трамвайний вагон типу 2М. Про це заявив гендиректор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко, повідомляє прес-центр КМДА. «Ретро-трамвай був знятий з постаменту для проведення реставраційних робіт. Ми розуміємо, як він важливий для прихильників електротранспорту і для всіх киян. Хочу запевнити, що реставраційні роботи будуть виконані кваліфікованими фахівцями нашого підприємства, у яких за плечима досвід виготовлення столичних трамваїв «Каштан», які кілька років успішно експлуатуються в Києві», - говорить Дмитро Левченко. За його даними, багато часу пішло на виготовлення креслень вагона трамвая, так як трамвай 20-30-х років минулого століття повинен відповідати первісному вигляду, він має передавати дух тієї епохи.

Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів




/-1,2736220359802-/ /-pc-/
Top