counter
Архів Повернутись назад 15 Грудня 2015
15 Грудня
За кордоном Могеріні пообіцяла, що доповідь з безвізового режиму буде опубліковано найближчими днями Доповідь Єврокомісії щодо підготовки безвізового режиму ЄС з Грузією та Україною буде опубліковано до кінця року. Про це верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила на прес-конференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн - членів ЄС у Брюсселі, повідомляє DW. «Робота в Єврокомісії триває і доповідь має бути опубліковано цього місяця найближчими днями», - запевнила Могеріні. Вона додала також, що в Євросоюзі розуміють, наскільки важливим для населення Грузії та України є питання про безвізовий режим з ЄС для короткострокових поїздок. Могеріні зазначила, що на зустрічі міністрів закордонних справ 14 грудня обговорювали також питання візової лібералізації, і дискусія показала, що є позитивний розвиток, оцінка з боку країн-членів була радше позитивною.
За кордоном Путін дозволив Конституційному суду РФ не визнавати рішення Євросуду Президент Росії Володимир Путін підписав закон, який дає право Конституційному суду РФ визнавати неможливим виконання в цілому або в частині рішення міжнародного суду. Відповідний документ розміщено на порталі розкриття правової інформації. Згідно з документом, КС РФ дозволяється визнавати нездійсненними рішення міжнародних судів, у першу чергу Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), у разі, якщо вони суперечать російській Конституції. Прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков пояснив журналістам, що рішення про пріоритет російського права над рішеннями ЄСПЛ не суперечить європейській Конвенції про захист прав людини. Він уточнив, що йдеться про ті випадки, коли стандарти, задані російською Конституцією, вищі за ті стандарти, які є в міжнародному законодавстві. «Тому тут жодного порушення немає», - підсумував Пєсков.
Суспільство СБУ затримала на хабарі двох працівників фіскальної служби У Харківській області співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі чиновників фіскальної служби. Як повідомляє прес-служба відомства, керівник спільно зі своїм підлеглим - старшим інспектором, вимагали й отримали від одного із засновників кількох комерційних фірм 10 тисяч доларів США за зменшення штрафних санкцій за результатами перевірки його підприємств. «Крім того, слідчі вимагали й отримали хабар у розмірі 100 тисяч гривень за закриття кримінального провадження стосовно посадових осіб одного з комерційних товариств», - йдеться в повідомленні. У прес-службі зазначили, що під час обшуків у затриманих також вилучено 130 тисяч гривень, понад 20 тисяч доларів США, 30 тисяч євро, ювелірні вироби і патрони. У рамках кримінального провадження у ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.
Суспільство Шокін призначив 154 керівників місцевих прокуратур Генеральний прокурор Віктор Шокін за рекомендаціями конкурсних комісій призначив 154 керівників місцевих прокуратур. Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, також створено 178 місцевих прокуратур, які почали діяти з 15 грудня 2015 року. Не було призначено керівника однієї з одеських місцевих прокуратур, оскільки рішення Одеської конкурсної комісії від 12.11.2015 про відбір кандидатів на посаду керівника прокуратури скасовано постановою Одеського окружного адміністративного суду. Крім того, не оголошувався конкурсний відбір на посади керівників у 23 місцевих прокуратурах, з них у восьми місцевих прокуратурах Автономної Республіки Крим, у зв'язку з окупацією півострова, а також у 15 місцевих прокуратурах Донецької та Луганської областей, які перебувають у зоні проведення АТО.
Суспільство Шевченко: Слова Саакашвілі є образливими для добробатів Звинувачення губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі ображають не лише главу МВС Арсена Авакова, а й добровольчі батальйони. Про це в ефірі «112 Україна» заявив спікер МВС Артем Шевченко. «...Процитуймо, що вчора точно сказав на прес-конференції голова Одеської ОДА, який за своїми посадовими обов'язками не має стосунку до правоохоронної сфери, до системи МВС і до системи Нацгвардії. Якщо бути точними, голова ОДА сказав щодо міністра, що це людина, яка контролює неформальні збройні формування і фінансує їх з корупційних доходів. І потім він сказав, що цей бардак із приватними арміями треба закінчувати. Я вважаю, що це образливі слова на адресу не лише міністра, а й тисяч добровольців, які прийшли захищати свою землю від агресора», - сказав Шевченко. Він зазначив, що це такі добробати, як «Київ-1», «Київ-2», «Дніпро-1» і т.д.
Суспільство Стало відомо, де батьківщина всіх птахів Всі сучасні птахи походять від істот, які жили 95 млн. років тому на невеликому фрагменті суші, що відколовся від суперконтиненту Гондвана - майбутньої Південної Америки, передає Telegraf.com.ua. Понад те, предки птахів пережили зліт видового різноманіття після швидкого вимирання динозаврів 66 млн. років тому. Орнітологи розглядали походження трьох нині існуючих груп птахів - безкілевих (Palaeognathae), до якої належать страуси, ківі та інші нелітаючі птахи, Galloanserae (гуси й кури) і новонебних (Neoaves) - до цієї групи належать інші види. Генетичні дані отримали за двома генами, присутніми у 230 видів: мутації в них є свого роду годинником, котрий точно вказує на виникнення і поділ видів. Також учені взяли до уваги анатомічні дані щодо 130 вимерлих видів. З'ясувалося, що останній спільний предок усіх сучасних птахів жив на заході Гондвани. Крім того, до моменту вимирання динозаврів птахи вже встигли розділитися на безкілевих, Galloanserae і новонебних. Мабуть, саме крейдо-палеогенова катастрофа дозволила цим птахам перейти до сучасного різноманітності видів (і займаних екологічних ніш), а також заселити всю планету. Цей процес відбувався під впливом тектонічних та кліматичних зрушень, вважають орнітологи. До сучасних Австралії та Нової Зеландії птахи добиралися через Антарктиду, до Євразії та Африки - через Північну Америку, користуючись виникаючими при падінні рівня моря сухопутними перешийками.
Суспільство У Донецькій області відкрили новий пункт пропуску «Мар'їнка» У Донецькій області було відкрито новий контрольний пункт в'їзду-виїзду на тимчасово непідконтрольну Україні територію. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Новий пропускний пункт називається «Мар'їнка». «З метою більш раціонального та ефективного використання сил і засобів та збільшення пропускної спроможності на напрямку Курахове - Донецьк відкрили новий контрольний пункт в'їзду/виїзду «Мар'їнка», де прикордонники здатні здійснити пропуск до 6000 осіб і 1500 транспортних засобів. Функціонування даного КПВВ дозволить значно зменшити пасажиропотік і черги на двох інших контрольних пунктах - «Зайцеве» і «Новотроїцьке», розташованих у Донецькій області», - сказано в повідомленні прикордонників. Пункт пропуску розташований за 2 км від лінії розмежування. Працювати КПВВ «Мар'їнка» буде з 7:00 до 17:00.
Події У Києві жінка «замінувала» районне управління поліції 15 грудня 2015 року до чергової частини управління поліції в Шевченківському районі Києва надійшла інформація, що в приміщенні закладено вибухівку. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Києві. «Обстеживши адмінбудівлю та прилеглу територію, правоохоронці вибухових пристроїв чи небезпечних предметів не знайшли», - йдеться в повідомленні. Встановлено особу, яка телефонувала. Нею виявилася 28-річна уродженка Київської області. Жінка пояснила, що таким чином хотіла привернути увагу суспільства до терористичної загрози. Слідчий відділ вніс інформацію про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.
Події Трьохізбенку обстріляли з гранатометів 14 грудня 2015 року бойовики обстріляли селище Трьохізбенка з протитанкових та автоматичних гранатометів. Про це сказано у повідомленні прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації у Facebook. Трьохізбенку обстріляли з боку територій, підконтрольних бойовикам. «Приблизно о 16:30 бойовики з протитанкових (СПГ-9) і автоматичних гранатометів з боку с. Пришиб (підконтрольне так званій ЛНР) обстріляли околиці селища Трьохізбенка Новоайдарського району. Наразі інформація про руйнування і потерпілих не надходила», - сказано в повідомленні. На Луганщині останнім часом було затишшя. «Після нетривалого затишшя, яке, мабуть, було викликано поминками по терористу Дрьомову, терористи знову почали обстріли регіону. Цей мужик царював деякий час у Сєверодонецьку, залишивши за собою славу збирача данини на розвиток «козацтва» і гвалтівника. Працівники «ГІАП», де сиділа банда загиблого ватажка, кажуть, що після того, як терористи втекли, сморід у приміщеннях ще довго нагадував про цих «ряджених бойовиків», - сказав глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.
Політика Янукович не хоче давати свідчення в консульстві України в РФ Захист колишнього президента України Віктора Януковича відмовив слідчим Генеральної прокуратури України в його допиті на території консульства України в РФ. Про це заявив начальник головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, пише ТАСС. За його словами, ГПУ готова по відеоконференції проводити допит, але, щоб процедура відповідала законодавству, необхідно офіційно встановити особу допитуваного, що може зробити консул. «Але як адвокат Януковича, так і сам колишній президент зазначають, що це незаконно, бо у Кримінально-процесуальному кодексі України чітко не прописано, що на території консульства можуть проводитися слідчі дії», - сказав Горбатюк. При цьому він зазначив, що консульський статут 1990 року дозволяє консулу виконувати доручення правоохоронних органів. У даному випадку - організувати проведення допиту.
Політика Порошенко: Створено умови для перезапуску двосторонніх відносин із Польщею Президент України Петро Порошенко вважає, що Україна і Польща готові до перезавантаження відносин. Про це глава держави заявив на спільній з польським президентом Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Візит відбувається після важливих парламентських виборчих перегонів у Польщі та після формування нового польського уряду. Таким чином у нас створено всі умови для перезапуску на повну потужність усіх двосторонніх відносин між Україною та Республікою Польща», - сказав Порошенко. Він також зазначив, що в цьому контексті дуже важливим є перезавантаження консультативного комітету президентів України та Польщі. Глава держави розповів, що вже намічено перший порядок денний цього комітету та визначено пріоритети економічної та культурної співпраці.
Політика Польща підтримує продовження санкцій проти РФ Польща виступає за продовження санкцій проти Росії. Про це розповів на спільній із президентом Польщі Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві глава держави Петро Порошенко, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Було підтверджено незмінну позицію Варшави щодо підтримки продовження санкцій за незаконну окупацію Криму і за неімплементацію Мінських домовленостей. І я дуже сподіваюся, що це рішення буде прийнято під час засідання ради ЄС», - сказав Порошенко. Крім того, він зазначив, що необхідно зупинити ганебну політику РФ із переслідування як кримських татар, так і українців. Дуда також зазначив, що Польща виступає за продовження санкцій проти РФ доти, доки не буде реалізовано Мінські домовленості. «Для нас дуже важливим є повне виконання Мінських домовленостей, бо ніщо не вказує на те, що їх буде реалізовано у визначений термін - до 31 грудня цього року... Наша позиція така: політика санкцій, пов'язана з Мінськими домовленостями, має продовжуватися далі і світ не повинен відмовлятися від цієї політики», - заявив Дуда.
Політика Порошенко: «Північний потік» не має жодного економічного сенсу Президент Петро Порошенко і президент Республіки Польща Анджей Дуда обговорили енергетичну співпрацю. Про це Порошенко заявив на спільній прес-конференції з польським колегою в Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Окремо ми обговорили питання енергетичної співпраці. Хотів би подякувати польській стороні за створення всіх умов розробки техніко-економічного аргументування для будівництва інтерконнектора, необхідності подальшого використання газотранспортної потужностей України для транспортування газу до Європи і неприпустимість реалізації проекту «Північний потік - 2», - сказав Порошенко. Він зазначив, що це тверда позиція Польщі та України. За словами Порошенка, «Північний потік» не має жодного економічного сенсу, а сам проект є виключно політичним.
За кордоном Порошенко: Доповідь ЄК щодо безвізового режиму скоро оприлюднять Президент Петро Порошенко впевнений, що доповідь Єврокомісії щодо безвізового режиму скоро оприлюднять, він також зазначив, що зараз немає жодних проблем. Про це глава держави розповів під час спільної з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Високий представник ЄС Могеріні оголосила, що оприлюднення безвізового звіту очікується найближчими днями, і 100% мій візит до Брюсселя цьому сприятиме. Ми поки що не бачимо жодних проблем, які можуть перешкоджати цьому процесу. Навпаки, ми впевнені, що все буде добре і всі 28 країн-членів, включаючи Польщу, сьогодні продемонстрували цілковиту підтримку надання українським громадянам права пересування без віз», - розповів Порошенко. Також президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що Польща повністю підтримує Україну в її прагненні до євроінтеграції та на шляху скасування віз.
За кордоном Польща допоможе українському бізнесу Польща надасть консультативну допомогу українському бізнесу. Про це Президент Петро Порошенко розповів під час спільної з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). На думку глави держави, Польща стане плацдармом для проникнення українських продуктів на європейські ринки. «Ми домовилися опрацювати нові шляхи посилення торговельно-економічної співпраці, особливо після початку з 1 січня поточного року поглибленої та всеохоплюючої ЗВТ з ЄС. І однією з форм практичної підтримки економічної співпраці з Україною буде надання консультативної допомоги як українському бізнесу, так і українським урядовим структурам з боку Польщі, і можливостей використання Польщі як плацдарму для проникнення українських продуктів на європейські ринки», - сказав Порошенко. Нагадаємо, що сьогодні, 15 грудня, Київ уперше відвідав з візитом президент Республіки Польща Анджей Дуда.
Суспільство оформление ленты  СБУ спіймала жінку, яка вербувала українських військових Контррозвідка Служби безпеки затримала в Луганській області вербувальницю. Про це повідомляє прес-центр СБУ. Жінка була співробітницею так званого міністерства внутрішніх справ «ЛНР» і працювала за вказівкою російських кураторів. «У грудні терористка прибула на контрольовану українською владою територію області для виконання завдання російських кураторів - вербування українських військових. Об'єктом для вербування агент ФСБ обрала прикордонника, якого планувала, не гребуючи ніякими засобами, схилити до зради і переходу на бік терористів «ЛНР». Згідно зі сценарієм російських спецслужб, за фактом зради російські та сепаратистські телеканали показали б чергову прес-конференцію зі «сповіддю» перебіжчика», - сказано у повідомленні. Вербувальниця зараз під вартою, ведеться досудове розслідування.
За кордоном Київ зможе купити вісім мільярдів кубометрів газу після будівництва інтерконнектора між Україною та Польщею Будівництво інтерконнектора між Україною та Польщею створить технічні можливості для придбання Києвом до 8 млрд. кубометрів газу. Про це під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «У нас із вами дуже тісна економічна співпраця. Я хотів би привітати, що до країни під вашим керівництвом надійшов перший вантаж газу з Катару. Це істотно підвищує енергетичну незалежність Польщі. Також це значно може підвищити енергетичну незалежність України», - сказав він. Також прем'єр повідомив, що у Польщі та України є спільний проект з будівництва інтерконнектора між двома країнами. «Коли ми його побудуємо, ви завозитимете дуже багато газу, а ми - його купуватимемо. Це до 8 млрд. кубометрів газу. І разом ми будемо більш прибутковими й енергетично незалежними», - заявив Яценюк.
Суспільство Ірина Геращенко: У полоні 139 українських військових Зниклими безвісти вважаються 762 людини. Про це повідомила представник України у підгрупі з гуманітарних питань, народний депутат Ірина Геращенко у Facebook. Даний список було зібрано міжвідомчою групою при СБУ. Серед 762 людей - 413 цивільних осіб. «Україна наполягає на чіткій, систематизованій і ретельній роботі з пошуку зниклих безвісти - на жаль, це неможливо без позиції РФ і контрольованих ними бойовиків, які традиційно гальмують вирішення всіх гуманітарних питань», - написала у соцмережі Геращенко. Крім цього, вона повідомила, що в полоні бойовиків перебувають 139 військових і цивільних осіб. «На сьогодні в катівнях ОРДО і ОРЛО утримується 139 військових та цивільних громадян... Ми хочемо мати повну інформацію, де і в яких умовах їх утримують. Звільнити їх усіх - наше завдання і наш головний виклик», - написала нардеп.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Саакашвілі боїться втратити міжнародну репутацію, а Яценюк і команда - не встигнути зміцнити економічну могутність Голова Одеської обласної державної адміністрації області Михайло Саакашвілі боїться втратити міжнародну репутацію, а прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та його команда бояться не встигнути за час перебування при владі зміцнити свою економічну могутність. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «У населення ще збереглася довіра до інституту президента, чого не можна сказати про уряд і Верховну Раду. Частина політиків розуміє, що щось потрібно робити і дуже стурбовані наслідками своєї діяльності. Через це виникають скандали. Тому боротьба Саакашвілі зрозуміла. Йому важливо не втратити міжнародну репутацію. Що стосується Яценюка і деяких міністрів, то у них інша мета. Їм потрібно встигнути за час свого перебування при владі наповнити персональний бюджет, зміцнити свою економічну могутність», - сказав він. Разом з тим, за його словами, у протистояння між Яценюком і Саакашвілі може втрутитися Президент, однак тільки в межах своїх повноважень. «Він не може не допускати (Саакашвілі, Авакова і Яценюка. - Ред.) і надалі на засідання Нацради реформ. Але винести публічну догану може. Можливо, надалі потрібно виписати норми поведінки на публічних засіданнях. Адже існують правила відвідування АП. Потрібно і чиновників вищого ешелону зобов'язати дотримуватися цих правил», - додав він.
Політика Держприкордонслужба зафіксувала факт грубого порушення норм міжнародного морського права Росією Росія порушила норми міжнародного морського права. Про це йдеться в заяві Державної прикордонної служби України, опублікованій на офіційному сайті відомства. У заяві сказано, що ДПС у ніч на 15 грудня здійснила моніторинг надводної обстановки в територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України. «В результаті проведених заходів виявлено та задокументовано, що дві самопідйомні бурові установки (СПБУ) «Петро Годованець» і «Україна», які в 2014 році було незаконно захоплено Російською Федерацією під час анексії Криму, переміщено із зони Одеського газового родовища ближче до півострова Крим (місце перебування уточнюється). У свою чергу на місці, де раніше розташовувалися ці СПБУ, Російська Федерація встановлює переміщену з АРК нафтовидобувну платформу «Таврида», яку також незаконно було захопленр торік», - ідеться в повідомленні. Біля СПБУ перебуває буксир «Центавр» (незаконно захоплене допоміжне судно компанії «Чорноморнафтогаз»), який здійснює монтажні роботи. Держприкордонслужба зафіксувала факт грубого порушення норм міжнародного морського права та Закону України «Про виключну (морську) економічну зону України». Зараз Міністерство закордонних справ готує позицію, яку буде офіційно доведено російській стороні.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Ілля Несходовський В Україні оптимальна кількість податків Податки мають стати прозорими, щоб кожен українець бачив, куди йдуть його гроші. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Ілля Несходовський. «Можливо, українців влаштувало б узагалі не платити податки. Однак, щоб населення почало справно їх платити, необхідно вирішити низку ключових проблем», - сказав він. Зокрема, за його словами, податки повинні бути прозорими, щоб можна було стежити, на що вони витрачаються. «Існує проблема щодо того, куди йдуть наші податки. Ефективність використання бюджетних витрат досить низька. Як результат - люди не хочуть сплачувати податки, тому що бачать низький рівень освіти, медицини, послуг від суддів, прокуратури, поліції», - зазначив експерт. Також, на думку економіста, потрібно знизити податковий тиск. «Не платити податки в Україні на сьогодні вигідніше, ніж платити. Рівень податкового тиску у нас один з найбільших у світі. Тому ухилення від сплати податків є досить вигідним. Той рівень тіньової економіки, який на сьогодні у нас є, а це близько 60%, якраз і відображає несправедливість податкової системи України», - додав економіст. Разом з тим Несходовський вважає, що в Україні оптимальна кількість податків. «У нас є ті податки, які мають бути для того, щоб впливати на економіку і регулювати економічні процеси в країні», - констатував експерт. Що стосується ставок, то Несходовський зазначив, що вони не найвищі у світі. «Якщо ми порівняємо з міжнародною практикою, ставки в Україні не є надто високими. Але якщо враховувати, що Україна - найбідніша країна в Європі, можна говорити про те, що ставки пригнічують діяльність підприємництва. Однак ми більше страждаємо від економічних процесів, які на сьогодні відбуваються в державі, ніж від податкової системи», - резюмував він.
Суспільство оформление ленты  Колишній мер Ужгорода облаяв поліцейських і втік В Ужгороді колишній мер міста Сергій Ратушняк облаяв поліцейських і втік від них на автомобілі. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, увечері 10 грудня близько 17:00 співробітники патрульної поліції Ужгорода помітили автомобіль Mercedes-Benz, водій якого зупинився з порушенням Правил дорожнього руху - ближче десяти метрів від пішохідного переходу, за що передбачена відповідальність згідно зі ст. 122 ч. 1 КУпАП. «Поліцейські підійшли до автомобіля, щоб звернути увагу на неправильне паркування. Водієм виявився колишній мер міста Сергій Ратушняк. На зауваження про неправильне паркування, порушення ПДР і вимогу надати документи він нецензурною лайкою висловився у бік поліцейських, після чого різко рушив з місця», - йдеться в повідомленні. У поліції зазначили, що екіпаж почав переслідувати машину, неодноразово через гучномовець вимагаючи від водія зупинитися, проте останній вимогу проігнорував, продовжуючи рух. Враховуючи технічні характеристики автомобіля переслідуваного, поліцейським не вдалося наздогнати Mercedes-Benz Ратушняка. Як повідомляється, особовий склад отримав орієнтування на встановлення місця перебування автомобіля з водієм. Водія притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки (ст. 122 ч. 1), відмову надати будь-які документи (ст. 126 ч. 1), невиконання водієм вимог про зупинку транспортного засобу (ст. 122-2).
Події В Архангельській області під час випробувань крилата ракета влучила у житловий будинок Під час випробувального пуску на полігоні Ненокса під Сєвєродвінськом Архангельської області частина крилатої ракети влучила в житловий будинок. Про це «Ленте.ру» повідомило джерело, близьке до міноборони. Як пояснило джерело, пуск здійснювся випробувачами оборонної промисловості. Одна з частин крилатої ракети нештатно відокремилася і влучила в житловий будинок. Серйозних руйнувань, пожежі та потерпілих немає. Раніше, 15 грудня, інформагентство «Біломорканал» повідомило, що близько 11:00 за московським часом (10:00 - за київським. - Ред.) у триповерховий цегляний житловий будинок, розташований у колишньому селищі Сопка (нині входить до складу села Ненокса), потрапила частина ракети, запущеної з полігону. Як передало агентство, було пошкоджено дах і чотири квартири, займання було оперативно погашено, мешканців будинку евакуйовано.
За кордоном МЗС відреагував на обшуки в «Бібліотеці української літератури» у Москві 14 грудня 2015 року слідчі органи Росії почали нову хвилю антиукраїнського тиску, провівши обшуки в Бібліотеці української літератури та приміщеннях її співробітників. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ, розміщеному на сайті відомства. У МЗС особливо підкреслили обшуки у громадянки Тетяни Мунтян, яка проходить як свідок у кримінальній справі про нібито поширення української екстремістської літератури. «Проведені у Тетяни Мунтян обшуки із застосуванням грубих методів, залякуванням та перевищенням службових повноважень слідчими органами, за результатами яких було вилучено літературу українською мовою, зокрема твори Дмитра Павличка, розцінюємо як цілеспрямовані провокаційні процеси російської влади з метою нагнітання агресивної антиукраїнської істерії на території Російської Федерації», - ідеться в повідомленні. МЗС України вимагає від російської сторони припинити відверте переслідування й залякування громадян України, зокрема Тетяни Мунтян, а також осіб, що належать до національних меншин Росії.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Юрій Гаврилечко Бізнес не може пристосуватися до системи, де кожен місяць змінюються податки Податкове навантаження на фізичних осіб не може перевищувати 30-35% заробітної плати, а на бізнес повинно бути не вище 40% доходів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економічний експерт Юрій Гаврилечко. «Бізнес зміг би нормально працювати, якби існувало три загальнодержавних податки - акциз на імпорт, податок з продажу і податок на прибуток. Що стосується персональних, то було б оптимальним залишити тільки податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок, який розподілятиметься між Пенсійним фондом, страховими компаніями та освітою», - сказав він. За його словами, податкове навантаження на фізичних осіб не може перевищувати 30-35% від заробітної плати, а на бізнес повинно бути не вище 40%. «Проте головна умова - щоб усі податки залишалися незмінними протягом 25 років, тому що бізнес може звикнути до всіх умов у податковій сфері, але не може пристосуватися до системи, де кожен місяць змінюються податки», - пояснив він. Крім того, на думку експерта, сплата податків повинна бути максимально спрощеною. «Якість податкової системи визначається тим, чи є в країні аудиторські фірми, які допомагають платити податки, чи ні. Якщо їх немає, то система настільки проста і зрозуміла, що рівень корупції практично нульовий, і кожен може розібратися з цією системою. Якщо ні, то система створена не для того, щоб люди платили податки, а для того, щоб від них ухилялися. Відповідно, вона дає можливість заробити і корупціонерам, і фахівцям з податкової оптимізації. Будь-яка оптимізація виникає там, де немає можливості зробити щось самостійно», - зазначив Гаврилечко.
Політика Порошенко прокоментував інцидент на Нацраді реформ Президент Петро Порошенко прокоментував конфлікт, який виник під час засідання Національної ради реформ між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі. Про це повідомляє прес-служба глави держави. За словами Порошенка, дискусія на Нацраді часто буває гострою та гарячою, там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. «Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка й образи, - особливо ті, які мають расистський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, пропонують комусь «забиратися з України геть». Це я запросив до України міжнародну команду реформаторів, яка вже встигла стати дійсно українською не тільки за наданими їм паспортами, а й по духу. І я не шкодую, що прийняв таке рішення», - сказав Порошенко. Читайте також: Саакашвілі накричав на Авакова, той облив його водою При цьому він зазначив, що боротьба з корупцією - це не галузь шоу-бізнесу. «Я хотів би, щоб ні державні службовці, ні народні депутати не брали участь у подібних «виставах», - зазначив Президент. При цьому він підкреслив, що більш переконливий вигляд матиме не той, хто красивіше скаже, а хто свою доказову базу подасть до Національного антикорупційного бюро.
Політика Питання зміни прем'єр-міністра на порядку денному не стоїть Питання про зміну прем'єр-міністра не стоїть на порядку денному. Про це йдеться у спільній заяві Президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, опублікованій на сайті глави держави. «Потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни. Ми засуджуємо істеричну антивладну, антиурядову та антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами», - ідеться в повідомленні. При цьому Порошенко, Яценюк та Гройсман вважають неприйнятними будь-які форми протистояння всередині парламентської коаліції як такі, що «ллють воду на млин» ворогів української державності та демократії. «Ми єдині в баченні стратегії розвитку держави. Коаліційна угода закріплює план конкретних кроків щодо її реалізації. Дискусії повинні стосуватися оптимальних шляхів втілення цього плану», - ідеться в заяві. При цьому в заяві зазначено першочергові завдання Президента, прем'єра та спікера парламенту. До них належать: посилення боєздатності Збройних Сил України; прийняття змін до податкового законодавства, які були запропоновані Кабінетом Міністрів України та визначені Президентом України як невідкладні; прийняття Закону «Про державний бюджет України на 2016 рік»; рішення, які забезпечать продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом; підтримка кроків уряду й Національного банку з економічної стабілізації та оздоровлення фінансово-банківського сектора; завершення процедури внесення поправок до Конституції України щодо децентралізації; внесення змін до Конституції України в частині судової реформи.

Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Негативна енергетика побутових приладів: комп'ютер, телевізор та ще 5 забруднювачів
Ми живемо у вік технологій, але навіть не підозрюємо наскільки небезпечними можуть бути побутові прилади Щоб д....
більше матеріалів




/-1,5983080863953-/ /-pc-/
Top