counter
Архів Повернутись назад 15 Травня 2017
15 Травня
Суспільство У МВФ назвали чай символом міжнародного спілкування Чай є інструментом співпраці між людьми, символом міжнародних зв'язків. Таку думку на форму в Пекіні висловила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард. «Зрозуміло, я знаю про китайську ініціативу «Один пояс - один шлях», я читала про неї. Звичайно, ви всі думаєте про шовк, але я думаю про чай. Чому чай? Де б ви не були - в Пекіні, Москві, Лондоні, Найробі, та де завгодно, хоч у Джакарті або Марракеші? - всюди вам наллють чай. Чай - це для всіх. Чай необхідний», - зазначила Лагард, передає ТАСС. За її словами, чай - це інструмент співпраці між людьми, він протягом століть об'єднував культури, спільноти і людей. Нагадаємо, в Словаччині Девід і Адам Нейджі потрапили в історію. Два брати представили свій проект Clear Coffee - перший безбарвний напій кави.
Події оформление ленты  На Дніпропетровщині охорона Яроша влаштувала стрілянину через вітання «Слава Україні» У населеному пункті Кам'янське (екс-Дніпродзержинськ) відбулася перестрілка, під час якої дві людини отримали поранення. У застосуванні зброї підозрюється член партії «ДІЯ» та особистого охоронець Дмитра Яроша, передає місцеве видання «Событие». Конфлікт зі стріляниною стався на вулиці Медичній. «Небажання водія таксі відповідати пасажирам на вітання «Слава Україні!» спричинило їхню бурхливу реакцію, і чоловіки вирішили зажадати відповіді силою. За словами очевидців, два пасажири вдарили водія ззаду. Також пасажири таксі почали бити машину. Один з них прострілив водієві таксі дві ноги», - сказано в повідомленні. На місце приїхали інші таксисти, один з яких також був поранений. Зараз постраждалі перебувають у лікарні. Двох учасників конфлікту затримано, ще один зник. Лідер місцевої організації «Правий Сектор» Аскольд Можейко на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву, в якій розповів ім'я одного із затриманих і додав, що він не є членом «ПС», а входить в партію «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ), а також є особистим охоронцем Дмитра Яроша.  
Політика Китай виділить Фонду Шовкового шляху 14,5 млрд доларів Китай збирається додатково виділити 100 млрд юанів (майже 14,5 млрд дол.) у Фонд Шовкового шляху. Про це повідомляє голова КНР Сі Цзіньпін під час форуму країн Шовкового шляху в Пекіні, інформує BBC. Крім цього, за його словами, імпортно-експортний банк КНР готовий виділити цільовий кредит у розмірі 130 млрд юанів на розвиток проектів ініціативи «Один пояс - один шлях». Ще 250 млрд юанів Державний банк розвитку Китаю виділить на підтримку проектів нового Шовкового шляху. У форумі беруть участь лідери 29 країн, зокрема президент РФ Володимир Путін. За словами лідера країни-агресора, інфраструктурні проекти в рамках Євразійського економічного союзу, а також ініціативи «Один пояс - один шлях» у зв'язці з Північним морським шляхом можуть створити нову транспортну конфігурацію євразійського континенту.
Політика РФ і Саудівська Аравія продовжать заморозку нафтовидобутку РФ і Саудівська Аравія погодили єдину позицію, згідно з якою держави - експортери нафти ОПЕК повинні продовжити заморозку нафтовидобутку на нинішньому рівні до березня наступного року. Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, а також міністр нафти Саудівської Аравії Халед аль-Фалех під час спільної прес-конференції за підсумками переговорів ву Пекіні сьогодні, 15 травня, інформує DW. Фінальне рішення з цього питання має бути ухвалене на зустрічі країн ОПЕК у Відні 25 травня 2017 року. Саудівська Аравія, яка в ОПЕК займає домінуючі позиції, а також інші держави - виробники нафти на чолі з РФ в кінці 2016 року домовилися обмежити видобуток нафти в першому півріччі цього року до 1,8 мільйона барелів на добу. Цей захід був покликаний забезпечити підвищення світової вартості на нафту, але за перші місяці 2017 року ціна на сировину не піднялася вище $50 за барель.
Події У Москві працівник МЗС РФ розстріляв жінку з дитиною і наклав на себе руки У Москві працівник МЗС РФ розстріляв сім'ю, після чого наклав на себе руки, передає «РЕН-ТВ». Сказано, що чоловік вистрілив жінці в обличчя, її дочка намагалася втекти, але була поранена в спину. 5-річна дівчинка померла, як і її мати. Після цього злочинець наклав на себе руки. На місці працюють співробітники поліції і слідчі. У прес-службі Слідчого комітету Росії по Москві повідомили, що за фактом злочину порушено кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 105 ч. 2 (вбивство двох і більше осіб) КК РФ. За даними слідчих, вночі 15 травня в квартирі житлового будинку, який розташований по Ленінському проспекту в Москві, були знайдені тіла чоловіка і жінки, а також п'ятирічної дівчинки з вогнепальними пораненнями. З'ясувалося, що жінка разом із донькою були в гостях у давнього знайомого, який під час зустрічі дістав мисливську рушницю і зробив у них не менше двох пострілів. Після скоєного чоловік наклав на себе руки.
Наука і технології Toyota вкладеться у створення літаючого автомобіля Японська компанія Toyota планує інвестувати майже 40 млн ієн (близько 352 тис. дол.) у розробку проекту літаючого авто SkyDrive, інформує The Independent. Автомобільна компанія передасть кошти стартапу Cartivator. Зараз на проектом SkyDrive на добровольчих засадах працює група інженерів Toyota, до сих пір він існував за рахунок краудфандінгу. Про це пише Інтерфакс-Україна. Тестові польоти реактивних машин намічені на кінець наступного року, а в 2020 році, за планом, вони зможуть взяти участь у церемонії запалювання Олімпійського вогню в Токіо. Триколісна літаюча машина буде підніматися в повітря за допомогою чотирьох роторів, за аналогією з пристроєм безпілотників. Автомобіль зможе набирати висоту до 10 метрів, а його максимальна швидкість складе до 100 км/год. Автомобіль зможе також переміщатися по землі, в цьому випадку максимальна швидкість буде 150 км/год.
Суспільство Бойовикам роздали інструкції про перешкоджання спостерігачам Терористам «ДНР» керівництво роздало пам'ятку щодо дій на блокпостах і постах, згідно з якою треба не дозволяти спостерігачам ОБСЄ спонтанний проїзд. Про це сказано в звіті СММ ОБСЄ в Україні. «У штаб-квартирі в підконтрольному урядові місті Соледар (79 км на північ від Донецька) СЦКК передав СММ ОБСЄ копію частини пам'ятки, яка, за словами представника ЗС РФ, була видана старшими за рангом членами терористичної організації «ДНР» персоналу на блокпостах і постах , які розташовані в непідконтрольних уряду районах Донбасу», - сказано в ньому. «Згідно з документом, членам організації «ДНР» було наказано зупиняти патрулі СММ ОБСЄ і не дозволяти спостерігачам проїзд, якщо ті пересуваються «незапланованими маршрутами»; не вступати в розмови з членами патруля СММ, а на будь-які запитання від Місії відповідати: «Я не компетентний давати пояснення», - передає СММ.
Суспільство КНДР погрожує США збільшити радіус дії своїх ракет Північна Корея погрожує збільшити радіус дії ядерних ракет у відповідь на продовження тиску з боку Америки та інших країн, які вимагають згортання ракетно-ядерної програми КНДР. Про це сказано в опублікованій заяві керівництва Північної Кореї, інформує Deutsche Welle. Раніше ми повідомляли, що напередодні Пхеньян здійснив черговий запуск балістичної ракети, яка пролетіла майже 780 км, піднявшись на висоту понад 2100 км, після чого ракета впала в Японському морі біля берегів РФ. У заяві керівництва Північної Кореї сказано, що такі ракети можуть нести «великі і важкі ядерні боєголовки». Пхеньян закликає Вашингтон зрозуміти, що західне узбережжя Сполучених Штатів Америки і їхні території в Тихоокеанському регіоні «перебувають у зоні досяжності ракетного удару» Північної Кореї.
Суспільство 97% українців платять за ліки Організації пацієнтів передадуть президенту і нардепам "пакети життя" з вимогою ухвалити закони для реформи охорони здоров'я. Про це на прес-конференції заявила в.о. директора БФ "Пацієнти України" Ольга Стефанишина, передає кореспондент АСН. "В Україні немає безкоштовної медицини, це не є секретом ні для кого. 97% українців платять за ліки... На жаль, держава не зробила жодного кроку для зміни системи фінансування медичної системи... Ми досі перебуваємо в системі охорони охорони здоров'я СРСР", - заявила вона. З її слів, кілька найбільших організацій пацієнтів вимагають від депутатів ухвалити пакет законопроектів для реформування системи охорони здоров'я. "Ми передамо символічні "пакети життя" з усіма необхідними ліками, бинтами, всім, за що зазвичай платять українці в лікарнях, як президенту, так і народним депутатам з вимогою прийняти необхідний пакет законів", - зазначила вона. Зокрема, йдеться про чотири документи: - 6327 від 10.04.2017 Проект Закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів; - 6328 від 10.04.2017 Проект Закону про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в антитерористичній операції і забезпечують її проведення; - 6329 від 10.04.2017 Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України; - 6347 від 12.04.2017 Проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про державні закупівлі". Вони були розроблені в Кабміні і вже передані в парламент. Ці законопроекти, з її слів, змінюють систему оплати праці лікарів, передбачають перехід на європейську систему охорони здоров'я, запровадження принципу "гроші ходять за пацієнтом". "Якщо ці закони не будуть ухвалені до початку літа, то ми втратимо ще 5 років реформи системи охорони здоров'я", - зазначила Ольга Стефанишина.
Суспільство В СБУ повідомили про викриття організатора провокаційних і підривних акцій в Україні СБУ викрила організатора низки провокаційних і підривних акцій з дестабілізації ситуації на території України. Про це в ході брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає телеканал 112 Україна. За його словами, одним із ініціаторів протестних акцій в Україні є керівник організації «Наждак» Микола Дульський, який зараз ховається в Москві. «Я не хочу звинуватити всіх представників «Наждаку», які продовжують працювати у Києві. Традиційно спецслужби ворожої для нас країни використовують цей метод як вербування з числа патріотично налаштованих громадян, своїх агентів. Другий варіант - введення своїх джерел у патріотичне середовище. Слід відзначити, що спецслужбами Росії проводиться серйозний моніторинг українських загальнодержавних і регіональних проблем, які потім застосовуються як основи для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації», - заявив він. Голова СБУ зазначив, що цей зловмисник причетний до акцій з перекриття автодороги нібито поляками у Львівській області, а також мітингу в Рівному, де звучали гасла про т.зв. «Рівненську Народну Республіку».
Події В Одесі затримано афганця «Інженера», який через Україну переправляв у ЄС громадян Південної Азії В Україні був затриманий громадянин Афганістану на прізвисько «Інженер», який тривалий час був головним організатором каналів незаконної міграції з країн Південної Азії в Україну, а згодом і країн Євросоюзу. Про це інформує прес-служба ДПСУ. «Під час тривалого спостереження було встановлено, що громадянин Афганістану на прізвисько «Інженер» довгий час був основним організатором переправлення незаконних мігрантів з Пакистану і Афганістану в Україну, і далі - в країни Євросоюзу», - сказано в повідомленні. За даними відомства, чоловік підтримував стійкі зв'язки з лідерами і учасниками ОЗГ, які спеціалізуються на переправленні нелегалів у РФ, Афганістані, Бангладеш, Пакистані Шрі-Ланці та інших країнах Азії. Через мережу посібників з числа іноземців, які живуть в Україні, він контролював більшість потоків незаконної міграції, які проходили через Україну. «Зараз можна говорити мінімум про декілька десятків незаконних мігрантів, переправлення яких організував «Інженер» тільки в 2017 році. Вартість послуги, в залежності від країни призначення, коштувала від 12 до 15 тисяч доларів», - йдеться в повідомленні.
Суспільство «Євробачення» у Києві пройшло бездоганно - керівник конкурсу Керівник пісенного конкурсу «Євробачення» Ян Ола Санд заявив про надзвичайно високий рівень організації конкурсу, що пройшов у Києві. Зокрема, в ході зустрічі з президентом Петром Порошенком він зазначив, що щорічно виникали зауваження або ж скарги до організаторів, але Україна впоралася із зобов'язаннями бездоганно. Про це передає прес-служба глави держави. «Щороку у нас є певні зауваження чи скарги: транспорт або логістика, безпека або інші аспекти. Але «Євробачення» в Києві було бездоганним, ми не мали жодних проблем. З боку України все було організовано на найвищому рівні», - зазначив Санд. Сказано, що член Адміністративної ради ЄМС Павло Грицак подякував Петру Порошенку за блискучу організацію конкурсу. «Це одне з найбільш рейтингових телешоу з багатьма ризиками і викликами, особливо в сфері безпеки. Факт полягає в тому, що була проведена відмінна робота, щоб журналісти, фанати і конкурсанти відчули гостинність Києва і були в комфортних умовах», - сказав він.
Політика Ляшко порадив своїм колегам не засиджувати «свої дупи» Не засиджувати «свої дупи» на засіданні погоджувальної ради 15 травня порекомендував колегам глава фракції Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент АСН. «Весь минулий період, коли парламент не працював у пленарному режимі, я і мої депутати їздили по Україні, зустрічалися з робочими людьми. Можу сказати: яке це задоволення спілкуватися з робочими людьми! У порівнянні з цим гнилим політичним болотом тут, у Києві, де неможливо дихати цим смородом!.. Людей не цікавить інше... Тому я пораджу: не засиджуйте свої дупи! А йдіть до людей», - звернувся він до спікера і колег.Ляшко зазначив, що сьогодні влада в таємному режимі готує пенсійну і земельну реформи. «Це злочин проти людей. Уряд заявляє, що 16 травня в Україну приїде місія МВФ, щоб представити їй проекти цих реформ. Це про що говорить: уряд є українським чи філією МВФ?» - сказав він.Ляшко зажадав забезпечити публічне обговорення в парламенті в рамках загальнонаціонального круглого столу питань пенсійної та земельної реформ. «Ми вимагаємо широкого національного круглого столу з цих питань», - додав він.
Суспільство оформление ленты  Зустрічати в аеропорту переможця «Євробачення-2017» прийшов натовп фанатів Зустрічати переможця пісенного конкурсу «Євробачення-2017» Сальвадора Собрала в аеропорту Лісабона в неділю, 14 травня, прийшла ціла юрба фанів. Крізь натовп шанувальників співак і його сестра пройшли в супроводі поліції, передає «Громадське ТБ».Португалія вперше виграла цей конкурс. Foi em Apoteose Que Salvador Sobral Foi Recebido no Aeroporto de Lisboa Após Vencer a Eurovisão.#Eurovision #CelebrateDiversity #12Points pic.twitter.com/X8vEGwLcpe — Ricardo Leal (@RickardoLeal) 14 мая 2017 г. Нагадаємо, виконання португальця набрало 758 голосів у фіналі конкурсу. Нагороду Собралу вручила переможниця «Євробачення 2016» українська співачка Джамала. Після вручення португалець вдруге виконав свою композицію. Керівник пісенного конкурсу «Євробачення» Ян Ола Санд заявив про надзвичайно високий рівень організації конкурсу, що пройшов у Києві. Зокрема, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком він зазначив, що щорічно виникали зауваження або ж скарги до організаторів, але Україна впоралася із зобов'язаннями бездоганно.
Суспільство Реванш між Кличком і Джошуа може пройти 28 жовтня в Кардіффі Промоутер боксера з Великої Британії Ентоні Джошуа Едді Хірн заявив, що реванш між Володимиром Кличком і його підопічним може відбутися восени цього року. Про це інформує телеканал 112 Україна. «Я думаю, що Володимир Кличко погодиться на реванш, тому ми розглядаємо можливі місця проведення бою. Стадіон у Кардіффі в листопаді 2017 року зайнятий «під регбі», так що 28 жовтня - чудовий варіант. Більша частина грудня вільна, але я не хочу так пізно проводити поєдинок», - говорить Хірн The Independent. «У Джоша болить плече трохи, у Володимира Кличка було розбите обличчя. Ще є кілька тижнів у травні, можливо, червень, а потім хлопці будуть думати: «Давайте повернемося до тренувального табору». Навіть якщо вони заїдуть у табори в серпні 2017 року, залишається ще два місяці для підготовки і в кінці жовтня можна проводити матч-реванш. Для Кардіффа зазначена дата - чудовий варіант», - сказав промоутер.
Політика Луценко наступного тижня відзвітує перед Радою Генеральний прокурор України Юрій Луценко наступного тижня відзвітує перед Верховною Радою. Про це на погоджувальній раді 15 травня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «Повернення коштів Януковича - це заслуга Генпрокуратури... Про це ми можемо почути з перших уст. Як відомо, генпрокурор повинен представити звіт про роботу в парламенті (за рік. - Ред.)», - заявив він. Герасимов також запропонував запросити Луценка наступного пленарного тижня, щоб він міг відзвітувати. Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко під час прес-конференції повідомив, що Луценку варто було б відзвітувати перед парламентом. «Рік - це достатній термін, коли треба давати звіт про результати. По-перше, мені здається, він мав намір, але я думаю, він нас почує, і я б радив йому провести публічний звіт Генпрокурора в парламенті... Я думаю, це буде корисно, і думаю, є про що звітувати», - сказав глава держави.
Суспільство Поїздки українців у Туреччину і Єгипет скоротяться на користь країн ЄС після введення безвізу Попит туристів із України на напрями Єгипту і Туреччини впаде після введення безвізу з ЄС і перерозподілитися в сторону країн Європи. Про це заявив виконавчий директор туристичного оператора Join UP! Дмитро Сіроухов, передає Інтерфакс-Україна. «Населення Європи не їздить до Єгипту на відпочинок, все менше - в Туреччину. Введення безвізу вплине і на попит українців на ці держави. В умовах сучасних реалій зростання за цими напрямами може зупинитися і частка ринку перерозподілиться в бік країн Євросоюзу», - сказав він. На думку Сіроухова, потік українських туристів у європейські країни збільшиться за рахунок жителів західної частини України, які зроблять вибір на користь цих напрямів замість внутрішніх курортів.
Політика Гроші Януковича треба спрямувати армії і на підтримку дітей воїнів АТО - БПП Фракція «Блоку Петра Порошенка» вимагає спрямувати гроші екс-президента Віктора Януковича на армію, інфраструктурні проекти і підтримку дітей воїнів АТО. Про це на погоджувальній раді 15 травня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «Фракція БПП підтримує ініціативу президента України і генерального прокурора України, щоб направити ці кошти (конфісковані у Януковича. - Ред.) на укріплення оборонної здатності України, інфраструктурні проекти», - заявив політик. Він підкреслив, головне, щоб ці гроші були витрачені так, «щоб це відчули наші люди». «Ми вважаємо, що частина цих коштів має піти на потреби дітей загиблих воїнів АТО. Це законодавчо має бути закріплено», - закликав Герасимов. Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що конфісковані $1,5 млрд з «общака Януковича» перераховані в Держказначейство.
Суспільство оформление ленты  Метро в Москві прикрасили портретами Сталіна і Кагановича Біля входу на станцію метро «Сокольники» у Москві в неділю, 14 травня, працівники метрополітену вивісили портрети генсека СРСР Йосипа Сталіна і його сподвижника Лазаря Кагановича. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook російський адвокат Микола Полозов. «А поки москвичі страждають на мітингах, керівництво московського метро і міська влада прикрасили станцію метро Сокольники... Сталіним», - написав адвокат. Крім того, всередині станції вивісили банер: «Великому, рідному Сталіну, ініціатору і натхненнику будівництва метро - пролетарський привіт!» У метрополітені повідомили, що таким чином провели акцію «історичної реконструкції» до 82-ї річниці початку роботи московського метрополітену. Нагадаємо, 14 травня в центрі Москви на проспекті Сахарова пройшов мітинг проти реновації. Організатори повідомили про участь у мітингу понад 17 тисяч осіб. Ця акція була заздалегідь узгоджена з владою міста. Активісти назвали своєю метою протистояти ухваленню закону про знесення старих будинків у Москві.
Суспільство Погода в Україні залишається нестабільною, а до 17 травня в Києві похолодає Протягом найближчої доби у західних і північних областях України, а також Приазов'ї збережеться нестійка погода, повідомили в Укргідрометцентрі. Нестійкість температури визначатимуть атмосферні фронти. У Приазов'ї та в західних, північних областях короткочасний дощ, місцями гроза; на решті території без опадів. Температура вночі 4-9°, на узбережжі морів до 13°; вдень 16-21°.У Києві 16 травня вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, можлива гроза; температура вночі 6-8°, вдень 19-21°. 17 травня опадів не очікується, лише вночі та вранці на Прикарпатті короткочасні дощі, місцями грози. Температура повітря вночі 3-8° тепла, на півночі Лівобережжя на ґрунті місцями заморозки 0-3°, на Закарпатті та в південній частині 8-13° тепла; вдень 14-19 , на крайньому півдні та Закарпатті 20-24°. У Києві 17 травня без опадів. Температура вночі 6-8° тепла, вдень 15-17°.
Закон і Право Які ризики закладені у відборі кандидатів у приватні виконавці Набір приватних виконавців в Україні стартував. Сьогодні, 15 травня, стартував перший кваліфікаційний іспит для кандидатів у приватні виконавці. У ньому беруть участь 25 осіб. Ще стільки ж претендентів будуть складати іспити під час наступної хвилі - 22 травня. Лише 5% судових рішень у цивільних справах виконуються Необхідність змінювати судову систему, зокрема й систему примусового виконання судових рішень, назріла в Україні вже давно. За підрахунками Світового банку, в Україні через неефективну роботу виконавчої служби і, як наслідок, невиконання судових рішень не розподілені між законно визнаними власниками майже на 400 млрд грн. Більш того, за оцінками експертів в країні лише 5% судових рішень у цивільних справах виконується у визначені законом терміни.   «Це означає, що в 95% судді працюють «у корзину». Звичайно, в цивільних справах, комерційних справах істотна частина боржників буває неплатоспроможною. Тому більш-менш до 50% справ і на європейському рівні не завжди виконувані. Однак 5% - це занадто мало. І ті країни, в яких є приватні системи виконання, демонструють показники суттєво вищі - не менше 30-40% виконання», - заявив координатор проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаускас. Представники ЄС приєдналися до реформування української виконавчої служби саме з метою підвищення відсотка виконання судових рішень в Україні. За 2-3 роки всю виконавчу службу хочуть перевести в приватний сектор 5 жовтня 2016 року в Україні набрали чинності два ключові закони "Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів" та "Про виконавче провадження". Саме вони є основою для введення в Україні інституту приватних виконавців. Водночас Довідас Віткаускас зазначив, що українська влада обрала більш повільний шлях переходу від державних виконавців до приватних, оскільки ринок якийсь час все ще буде в руках як приватних, так і державних виконавців. «Виконавців можна було б за ніч «приватизувати» - це був би найкращий підхід. В Україні зараз 5 тисяч державних виконавців. Можна їм всім видати ліцензії, і нехай ринок відбере з них кращих. І тоді за ніч ми приватизуємо службу. Є звичайно ризик зловживання, але система за два роки повністю запрацює. Нинішній підхід повільніший і обережніший, це вибір політичний», - вважає він. Водночас, за словами європейця, українська влада тільки через 2-3 роки буде готова повністю перевести виконавчу службу в приватний сектор. Для кандидатів у приватні виконавці знизили прохідний бал до 70% Вибирати приватних виконавців будуть за допомогою автоматизованого анонімного тестування, яке складається з трьох частин: тестові теоретичні питання, завдання, практичне завдання. Перші дві частини тестів система перевірятиме автоматично, а третє, практичне, завдання оцінюватиме вже Кваліфікаційна комісія, що складається виключно з представників Міністерства юстиції. Для того, щоб отримати ліцензію приватного виконавця, кандидату потрібно набрати не менше 70% правильних відповідей. Це вже знижені вимоги, про які Мін'юст оголосив 12 травня. Раніше кандидати мали  дати не менше 80% правильних відповідей. «Ці 10% прохідного балу в рази збільшують кількість тих, хто пройде. Я очікую що не менше третини будуть успішними, можливо дві третини», - впевнений президент Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа UENet» Сергій Мудрук. Модель кваліфікаційного іспиту розроблялася за участю різних експертів, зокрема й міжнародних, говорять у Міністерстві юстиції, тому запевняють - іспити будуть об'єктивними. Корупційні ризики при відборі Однак у цьому сумніваються самі кандидати в приватні виконавці. Троє з них, Олексій Воронько, Павло Коцюбинський та Сергій Арутюнян, вже звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з вимогою внести зміни в процес допуску до професії приватних виконавців. На думку юристів, прийнявши Порядок допуску до професії приватного виконавця (наказ від 25.10.2016 №3053/5), Міністерство юстиції України порушило відразу три статті (1, 8 і 19) Конституції України, статті 2 і 15 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади ", і 7 статей (17, 19, 21, 22, 23, 26 і 34) Закону України "Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів", - говорить один з позивачів до Мін'юсту і кандидат у приватні виконавці Павло Коцюбинський. "Автори реформи виконавчої служби мали на меті створити систему відбору кандидатів у приватні виконавці, яка б максимально виключала корупційний фактор. Саме тому в Законі "Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів" прописано, що кваліфікаційний іспит для майбутніх виконавців проводиться шляхом автоматизованого анонімного тестування особи, яка має намір здійснювати діяльність приватного виконавця. Таке тестування потрібне, щоб виключити людський фактор. Але чиновники спотворили ідею, закладену в Законі. І самі собі дозволили, по суті, "в ручному режимі" визначати, кому бути приватним виконавцем, а кому - ні. Вони додали до тестових завдань - практичне, оцінювати яке буде не автоматизована система, а Кваліфікаційна комісія Мін'юсту", - говорить позивач. На думку Коцюбинського, якщо Мін'юст не приведе згадані накази у відповідність до Закону, після завершення першої ж хвилі набору приватних виконавців результати тестування почнуть масово оскаржувати в судах, що фактично означатиме повну зупинку реформи. Кандидати наполягають на тому, що і практичне завдання має перевірятися автоматично, без втручання людини, наприклад так, як це робить Мін'юст при відборі приватних нотаріусів. Також питання у позивачів викликав порядок перевірки офісів майбутніх приватних виконавців. Сергій Арутюнян вважає, що ця норма містить корупційні ризики. "Закон говорить: перевірці підлягають офіси приватних виконавців, які здійснюють діяльність. Мін'юст виписав своє становище так, що перевірці може підлягати офіс майбутнього виконавця, який ще не приступив до роботи. І від цієї перевірки залежатиме - допустять його до роботи чи ні. Назвемо речі своїми іменами: можна вважати, що, перевищивши повноваження, дані йому законом, Мін'юст створив бар'єр для доступу до професії, з дуже високими корупційними ризиками", - переконаний юрист. Юристи готові відкликати свій позов, якщо Мін'юст дослухається до їхніх вимог і внесе зміни у свої положення. Поки ж позов залишається чинним - Окружний адміністративний суд Києва призначив розгляд справи на 2 серпня 2017 року. Кандидат зможе оскаржити результати тестів у суді Тим часом у міністерстві вважають, що ажіотаж навколо «практичного завдання» перебільшений. Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр пояснює, при виконанні практичного завдання приватний виконавець має скласти процесуальний документ, мовляв, всі ці документи типові і нескладні. «Людина, яка готувалася (до іспитів. - АСН), у змозі написати постанову, умовно кажучи, про передачу майна на торги тощо. Тому я думаю, що тут штучно створений ажіотаж. Не треба це порівнювати, наприклад, з конкурсом до Верховного суду, де треба написати рішення суду - це зовсім інша ситуація і її оцінювати можна по-різному. До того ж незадоволений конкурсант матиме можливість оскаржити результати в суді, порівнявши з тим, якою, в принципі, ця постанова має бути», - вважає Шкляр. Водночас у Мін'юсті залишили без відповіді запитання, навіщо до процесу оцінювання цього завдання був притягнутий людський фактор, що створило привід для позовів і оскаржень результатів у судах. З 210 навчених кандидатів на іспит погодилася лише чверть У європейських експертів до механізму відбору кандидатів у приватні виконавці поки що претензій немає. Але вони цілком можуть з'явитися, так як європейці хочуть побачити, як пройде перший іспит, чи виникнуть проблеми. Кажуть, вже потім будуть готові оцінити ефективність запропонованого Мін'юстом нового способу відбору. Але перш за все європейці наполягають - контроль громадськості за таким відбором має бути жорстким. «Ми самі по собі не критикуємо Мін'юст, наприклад, за склад комісії, бо на практиці вона ще нічого не показала, погано чи добре вона працює. Але на чому ми однозначно наполягаємо, це на тому, щоб комісія застосовувала зовнішні важелі спостереження, схожі з тими, які застосовуються щодо відбору до Верховного суду», - зазначив координатор проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаускас. У Мін'юсті стверджують, що на перший іспит, який, нагадаємо, відбудеться сьогодні, 15 травня, вони запросили представників організацій, «які допомагали у втіленні реформи в життя, а також представників профільних громадських організацій». Разом з тим новації відомства, схоже, насторожили і стривожили кандидатів у приватні виконавці. Чи то через побоювання в корупції при оцінці результатів, чи то через занадто складні завдання (або і те й інше), з 210 осіб, які пройшли навчання в міністерстві, лише 50 погодилися пройти тести. Решта кандидатів зайняла вичікувальну позицію.
Політика Коаліція активно обговорює, кого призначити головою Нацбанку і омбудсменом Коаліція проводить консультації щодо призначення нового голови Національного банку України, омбудсмена і складу Центральної виборчої комісії. Про це на брифінгу заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. «Валерія Гонтарєва написала заяву... Думаю, найближчим часом почнеться обговорення кандидатур на пост голови НБУ. Після цього, я думаю, як заведено в нашій фракції, ми зустрінемося з кандидатами, щоб визначитися, за кого голосувати», - заявив голова фракції. При цьому Герасимов зазначив, що повністю підтримує позицію президента України Петра Порошенка. «Для початку треба проголосувати за відставку Валерії Гонтаревої», - додав він. Водночас нардеп повідомив, що поки що не закінчилися консультації щодо нового кандидата на пост омбудсмена ВРУ. За його прогнозами, це питання може бути винесено на розгляд парламенту наступного тижня. Також Герасимов запевнив, що питання призначення нового складу ЦВК також обговорюється в коаліції. «Йдуть дуже серйозні консультації. І я думаю, що ми вийдемо на рішення найближчим часом », - сказав він.
Політика Тимошенко згадала стару пісню про відставку Гройсмана "Батьківщина" продовжує вимагати відставки Гройсмана. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Власенко, передає кореспондент АСН. "Батьківщина" передовсім наполягатиме на звіті і відставці уряду ", - заявив він. Власенко зазначив, що інформація, яка була представлена ​​урядом місяць тому в парламенті, "не є повноцінним звітом за рік діяльності уряду". Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що представник президента в парламенті Ірина Луценко заявляла, що підстав для відставки прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана немає. Депутати планували після канікул - у травні - розглянути постанову про довіру або недовіру Кабміну Гройсмана, проте більшість також була впевнена, що відставки не буде.
Наука і технології Microsoft: АНБ і ЦРУ також відповідальні за «вірус-вимагач» Відповідальність за масову кібератаку, як «вірус-вимагач» WannaCry, лежить на урядах, які збирають дані про уразливість у програмному забезпеченні заради своїх інтересів. Про це заявив  президент Microsoft Бред Сміт. «Ми бачили, що дані про уразливість, які збирало ЦРУ, були опубліковані на Wikileaks, тепер же дані про уразливість, вкрадені з АНБ, торкнулися користувачів по всьому світу», - заявив Сміт. Він зазначив, що схожа ситуація спостерігається, якщо використовують зброю, вкрадену у військових. Сміт підкреслив, що такий же ефект був би, якби у армії США вкрали кілька ракет «Томагавк». За його словами, подібна кібератака є симбіозом двох головних кіберзагроз у сучасному світі - дій держав і злочинних угруповань. Сміт додав, що для попередження подібної загрози потрібно розробити цифровий аналог Женевської конвенції з контролю над озброєннями. Нагадаємо, голова Європолу Роб Вейнрайт повідомив, що масова кібератака в п'ятницю, 12 травня, пройшла у 150 країнах світу й охопила понад 200 тисяч користувачів.
Політика Російська інтрига: Путін не повідомив, чи піде на наступні президентські вибори Президент Росії Володимир Путін заявив про передчасність розмовою про те, чи буде він брати участь у наступних президентських виборах. Відповідаючи на запитання, чи може він озвучити своє рішення, чи братиме участь у наступних президентських виборах в Росії, Путін сказав: «Ні». Раніше прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що Путін поки не робив ніяких заяв щодо своєї участі в президентських виборах 2018 року. Крім того, передвиборна кампанія поки не почалася, а в Кремлі нібито інший порядок денний. Нагадаємо, 14 травня президент України Петро Порошенко розповів, про що говорив по телефону з Путіним. «Остання моя телефонна розмова з Путіним стосувалася українських громадян, які утримуються в російських в'язницях. Зокрема, йшлося про звільнення Романа Сущенка», - сказав Порошенко.
Політика оформление ленты  Дружина Луценка купила Mercedes за 2,4 мільйона гривень Нардеп Ірина Луценко оновила свій персональний автопарк. 10 травня вона купила новий позашляховик Mercedes-Benz GLS 350D. Про це пише КП в Україні. Купівля джипа обійшлася Ірині Луценко в 2,43 млн грн. Про дорогу покупку дружина генерального прокурора Юрія Луценка повідомила НАЗК, опублікувавши відповідну інформацію на Єдиному держреєстрі електронних декларацій. Це третє авто у власності Ірини Луценко. У декларації за минулий рік дружина очільника ГПУ вказувала, що володіє Mercedes-Benz GL 500 2014 року випуску, а також а/м Toyota Land Cruiser 200 2010 року випуску, яка зараз числиться як викрадена. Купівля дорогого позашляховика, судячи з е-декларації депутата, по кишені їй. На рахунках у банках Юрій та Ірина зберігають понад 3,2 мільйона гривень, 6,7 тис. дол. Та 1132 євро, а готівкою - 325 тис. грн, 300 тис. дол. та 60 тис. євро.
Політика Путін з Москви побачив, що українська влада погано "провела "Євробачення" Президент РФ Володимир Путін заявив, що влада Києва не в змозі була провести пісенний конкурс «Євробачення-2017». «Те, що наші структури, залучені в процес, відмовилися брати участь (у «Євробаченні». - Ред.), думаю, вчинили правильно, бо, на мою думку, сьогоднішні київська влада не в змозі проводити заходи подібного роду», - сказав Путін журналістам, передає Інтерфакс. Він також уточнив, що ті, хто хотів подивитися конкурс, завжди могли зробити це в інтернеті. Нагадаємо, раніше керівник пісенного конкурсу «Євробачення» Ян Ола Санд заявив про надзвичайно високий рівень організації конкурсу, що пройшов у Києві. Зокрема, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком він зазначив, що щорічно виникали зауваження або ж скарги до організаторів, але Україна впоралася із зобов'язаннями бездоганно. Як відомо, Росія в 2017 році відмовилася від участі в «Євробаченні» в Києві, так як СБУ не дозволила в'їхати в Україну російській співачці Юлії Самойловій за порушення закону і виступи в тимчасово окупованому Криму. А іншого представника на конкурс Росія виставити не змогла. Переможцем «Євробачення-2017» у Києві, фінал якого відбувся в суботу, 13 травня, став співак із Португалії Сальвадор Собрал.
Суспільство Пранкер Віталій Седюк не жалкує, що показав голі сідниці на "Євробаченні" Пранкер Віталій Седюк не жалкує про те, що показав голі сідниці перед Джамалою і 200 млн телеглядачів Євробачення. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів під час перерви в залі Дніпровського районного суду, який обирає йому запобіжний захід, передає кореспондент АСН. Пранкер повідомив, що зайшов у концертний зал "Євробачення" без акредитації і запрошення. Він уточнив, що не пишається тим, що зробив, але й не шкодує. «Я зробив те, що зробив. Я нічого не маю проти Джамали, але на цій же сцені (на малій сцені конкурсу. - АСН) мав співати португалець. Але я побоявся, що у нього щось може трапитися з серцем... Це певний акт моєї творчості», - сказав він у суді журналістам. Під час короткого брифінгу зі стіни в залі суду на голову пранкера впала карта Києва.
Політика Джерелом вірусу-вимагача є спецслужби США - Путін Первинним джерелом вірусу-вимагача є спецслужби США. Про це на прес-конференції заявив президент РФ Володимир Путін. «Що стосується джерела цих загроз, то, на мою думку, керівництво Microsoft про це прямо заявило, сказали про те, що первинним джерелом цього вірусу є спецслужби Сполучених Штатів, Росія тут абсолютно ні при чому», - зазначив лідер Кремля, передає Інтерфакс- Україна. Путін також запропонував США відновити обговорення угоди з кібербезпеки й укласти міжурядову угоду з цього питання. Він додав, що установи Росії не зазнали істотних збитків від глобальної кібератаки. Разом з тим, на думку експертів, це було пов'язано із загальною технічною відсталістю РФ. Нагадаємо, раніше президент Microsoft Бред Сміт заявив, що відповідальність за масову кібератаку, як «вірус-вимагач» WannaCry, лежить на урядах, які збирають дані про уразливість у програмному забезпеченні заради своїх інтересів.
Суспільство Розділяй і навчай: в Україні з'явилися окремі класи для хлопчиків і дівчаток В Україні вирішено запустити черговий освітній експеримент - роздільні класи хлопчиків і дівчаток. Його ініціатори впевнені: в результаті на 50% покращаться оцінки і на 96% зросте мотивація до навчання. «Ми завжди починаємо будувати будинок з фундаменту. Якщо фундаментально ми правильно будемо розвивати природу дівчинки і хлопчика, які спочатку дуже сильно відрізняються, в результаті ми отримаємо гармонійну особистість», - впевнена психолог Наталя Мілагро. «Роздільне навчання сьогодні існує в школах Великої Британії, США, Австралії. Педагоги київського навчального закладу також зацікавилися цією ідеєю», - говорить представник київського департаменту освіти Олена Святенко. Нині 27 класів вже вчаться за роздільним принципом. Існує 7 класів панночок і 20 класів кадетів. Зокрема в київському ліцеї-інтернаті №23 «Кадетський корпус». «Сьогодні у нас дуже великий конкурс, - розповідає директор ліцею Наталія Головіхіна. - Дівчата приходять до нас з великим задоволенням. Вони користуються величезним повагою в нашому закладі, тому що на один дівчачий клас - два кадетських. Навчаються вони окремо, але виховуються разом. Якщо хлопчик у нас захисник вітчизни, то дівчинка - берегиня роду ».
Суспільство Суд відпустив під особисте зобов'язання "голозадого пранкера" Дніпровський районний суд як запобіжний захід обрав пранкеру Віталію Седюку, який має українське громадянство і прописаний у місті Борисполі, особисте зобов'язання з необхідністю з'являтися на виклики слідчого. Раніше, поки суддя в нарадчій кімнаті ухвалював рішення, епатажний чоловік заявив, що не жалкує про те, що показав голі сідниці перед Джамалою і 200 млн телеглядачів Євробачення, так як це "є частиною його творчості і він багато разів епатував публіку за кордоном". Раніше Президент України Петро Порошенко прокоментував витівку пранкера Віталія Седюка на фіналі пісенного конкурсу. На його думку, ця витівка не зіпсувала Євробачення. Справа Седюка розглядається за ч.3 ст. 296 (хуліганство з обтяжуючими обставинами), за що передбачено діапазон покарань від штрафу до 5 років позбавлення волі.
Суспільство Кожна четверта аптека бере участь у програмі «Доступні ліки» - віце-прем'єр Кожна четверта аптека України бере участь у програмі «Доступні ліки». Про це на нараді в Кабміні заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. «На сьогодні можемо констатувати, що спостерігається позитивна динаміка кількості аптекарських закладів, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки». Близько 5 тисяч аптек вже беруть участь в реалізації цієї програми від початку її старту. Це вдвічі більше, ніж було ще три тижні тому. Тому темпи залучення аптечних установ до програми «Доступні ліки» дають підстави стверджувати, що така кількість аптек буде збільшуватися і далі», - заявив він. Розенко підкреслив, що кожен четвертий аптечний заклад фактично є учасником програми «Доступні ліки». Зараз компенсація з держбюджету забезпечена вже за більш ніж 730 тис. рецептів. «700 тисяч наших співгромадян вже отримали ліки безкоштовно або за зниженими цінами в рамках програми «Доступні ліки», - додав віце-прем'єр. Він також повідомив, що на сьогодні всі необхідні кошти з державного бюджету вже передані на місця для виконання програми. За його словами, на сьогодні вже передбачені 500 млн грн як субвенції місцевим бюджетам. «Уже готуються зміни до бюджету 2017 року, щоб додатково на 250 млн грн збільшити розмір цих субсидій, і вони будуть збільшені, щоб забезпечити стабільне фінансування програми до кінця року», - сказав Розенко.
Суспільство оформление ленты  СБУ заочно повідомила про підозру 9 ватажкам «управління виконання покарань МВС ЛНР» У Луганській області СБУ заочно повідомила про підозру дев'яти ватажкам т.зв. «управління виконання покарань МВС ЛНР», які підозрюються в участі в діяльності терористичної організації. Про це інформує прес-служба відомства. За інформацією джерела, підставою для цього рішення стало звернення одного з екс-ув'язнених, який прибув на контрольовану Києвом територію області після відбуття покарання в Алчевської ВК №13 - закладі для хворих на туберкульоз. За словами чоловіка, зараз на захопленій території тисячі осіб утримуються у виправних колоніях в нелюдських умовах. Вони позбавлені правової та медичної допомоги, піддаються моральним і фізичним знущанням. Ватажки бойовиків використовують їх як «гарматне м'ясо».
Суспільство Близько 1,4 млн українських сімей до осені отримають компенсації за субсидіями Близько 1,4 млн українських сімей до осені отримають компенсації за субсидіями. Про це на нараді в Кабміні заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. "Отже, що стосується рішення уряду про монетизацію субсидій, то теплокомуненерго і облгази зобов'язані до 1 червня передати в управління соціального захисту населення перелік сімей, які зекономили субсидії. За нашими оцінками, таке право можуть отримати приблизно від 1,2-1,4 млн українських сімей", - заявив він. За його словами, алгоритм введення в дію рішення Кабміну про монетизацію субсидій полягатиме в наступному: "Після цього документи будуть перевірені і до 1 липня буде сформовано перелік для виплати монетизованого залишку субсидії в сумі до 700 грн", - додав він. Він нагадав, що в планах уряду - забезпечення всіх виплат за заощадженими субсидіями до вересня поточного року.
Суспільство У таксиста, який постраждав під час бійки з охороною Яроша, важкий стан, його прооперували Таксиста, який постраждав під час зіткнення з охороною нардепа Дмитра Яроша в населеному пункті Кам'янське, прооперувала бригада хірургів із Дніпра. Про це повідомив помічник нардепа, лікар-хірург «швидкої допомоги» Кам'янського Ростислав Винар. Винар зазначив, що таксисту надали повноцінну допомогу, передає «Інформатор». «На сьогодні кровообіг відновлено, нога функціонує. Стан його важкий, але стабільний», - зазначив лікар. За його словами, дружина таксиста особисто приходила до Яроша, і той надав допомогу родині, а також висловив готовність допомагати надалі. Разом з тим, за словами Винара, під слідством перебуває охоронець Яроша Михайло Навроцький, а не Роман Малісевич, якого звинувачували спочатку. Останній, швидше за все, фігуруватиме у справі як свідок. Помічник Яроша уточнив, що постраждав не водій таксі, який перевозив пасажирів, а той, хто прийшов йому на допомогу. Саме Навроцький наносив удари таксисту, розбив машину і кілька разів вистрілив у водія. Нагадаємо, в населеному пункті Кам'янське (екс-Дніпродзержинськ) сталася перестрілка, під час якої дві особи отримали поранення. У застосуванні зброї підозрюється член партії «ДІЯ» та особистого охоронець Дмитра Яроша. Підозрюваному Навроцькому інкримінують ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.
Політика Меркель і Порошенко обговорять тиск на РФ, європейський вектор України і допомогу Німеччини в проведенні реформ Під час зустрічі президента Петра Порошенка з канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка запланована на найближчий час, сторони обговорять кілька основних тем - тиск на Росію в контексті деескалації конфлікту на Донбасі, євроінтеграцію України, а також допомогу Німеччини в проведенні реформ у нашій країні. Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін, передає Інтерфакс-Україна. «Перше питання - як працювати спільно над тим, щоб тиснути на РФ, аби та виконала те, що мала зробити на Донбасі», - заявив Клімкін, додавши, що «це треба для повернення Донбасу до нормального життя і початку перехідного процесу для реінтеграції Донбасу». «Канцлер зустрічається і з новообраним президентом Франції. Треба узгодити подальші кроки в рамках «нормандського формату», скоординувати їх з нашими друзями і партнерами з США», - додав Клімкін. «Другий аспект - наш європейський вимір - і безвіз, і асоціація, і подальші кроки... Третій момент - допомога з боку ФРН реформам в Україні. Є кілька важливих проектів, як енергоефективність та створення фонду енергоефективності, де наші друзі з Німеччини нам допомагають », - розповів він. За словами Клімкіна, переговори пройдуть найближчим часом.
Суспільство У Кабміні спростували звинувачення, що «доступні ліки» - найдешевші Ліки, які продаються за урядовою програмою, не є найдешевшими. Про це на нараді в Кабміні заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН. «Я можу сказати, що абсолютною маніпуляцією є те, що ліки за програмою «Доступні ліки» найдешевші, що уряд на чомусь економить. Це не відповідає дійсності», - заявив він. Він підкреслив, що абсолютна більшість з усього списку 157 ліків - виробництва країн ЄС. Розенко зазначив, що Кабмін і МОЗ в рамках програми «Доступні ліки» розширюватиме перелік ліків. «Але пацієнтам треба вчитися відстоювати свої права і користуватися безкоштовними ліками, які пропонує сьогодні, зокрема, уряд. А з такими лікарями, які вмовляють пацієнтів переходити на дорожчі, але більш вигідні для лікарів ліки, обласні державні адміністрації повинні працювати», - закликав Розенко. Нагадаємо, що з 1 квітня Міністерство охорони здоров'я України надає кожному громадянину можливість отримати безкоштовно (або з невеликою доплатою) ліки за трьома категоріями хвороб, програма отримала назву «Доступні ліки». Це серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма і діабет 2 типу. Список препаратів, які внесли у список «Доступних ліків», опублікований у Реєстрі лікарських засобів. Список аптек, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», міститься на сайті органів місцевої влади.
Політика Кириленко нагадав Путіну, що «Євробачення» закінчилося вчора Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко у своєму мікроблозі Twitter нагадав президенту Росії Володимиру Путіну, що міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2017» успішно завершився. Коментуючи заяву лідера Кремля про те, що «київська влада не в змозі проводити заходи подібного роду», Кириленко сказав: «Збій у програмах російських пропагандистів. Путін заявив, що ми «не здатні» провести «Євробачення-2017», а Україна його ВЖЕ успішно провела!». Збій у програмах російських пропагандистів: Путін заявив, що ми "не здатні" провести #Євробачення2017, а Україна його УЖЕ успішно провела! — В'ячеслав Кириленко (@KyrylenkoVyach) 15 мая 2017 г. Крім того, за словами віце-прем'єра України, злісна заява Путіна про «здатність провести» «Євробачення-2017» тільки підтвердила, що Україна дійсно провела конкурс на найвищому рівні. Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін сказав, що влада Києва не в змозі провести пісенний конкурс «Євробачення-2017», а тому добре, що Росія відмовилася брати в ньому участь. Однак раніше керівник пісенного конкурсу «Євробачення» Ян Ола Санд заявив  про надзвичайно високий рівень організації конкурсу, що пройшов у Києві. Зокрема, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком він зазначив, що щорічно виникали зауваження або ж скарги до організаторів, але Україна впоралася із зобов'язаннями бездоганно.
Політика 85-90% українців виступають проти продажу землі - "Батьківщина" "Батьківщина" блокує продаж 1 га землі за ціною одного айфона. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявив народний депутат фракції "Батьківщини" Сергій Власенко, передає кореспондент АСН. "Ініціатива "Батьківщини" зі збору підписів для проведення всеукраїнського референдуму щодо продовження мораторію на продаж землі була заблокована за вказівкою президента... Але ми продовжуємо збір підписів під ініціативою народного референдуму. Вони хочуть отримати мільйони підписів, вони їх отримають", - заявив він . Власенко зазначив, що, за інформацією "Батьківщини", на сьогодні мінімум 85-90% українців виступають проти продажу землі. "Жоден селянин не зможе купити землю. Вся земля буде скуплена тими, хто сьогодні здійснює спекулятивні операції", - прогнозує він. Власенко підкреслив, що один з колег із БПП сказав: сьогодні 1 га землі коштує стільки ж, скільки коштує один айфон. "Звичайно ж, це не ринкова ціна. Але вони мріють скупити землю за ціною одного айфона, щоб потім перепродати її великим монополістам" , - зазначив він.
Наука і технології Вчені з'ясували: хочете дітей - лягайте спати до півночі Китайські вчені провели експеримент, під час якого з'ясували, як впливає час засипання чоловіка на якість його сперми. Дослід проводився на базі Харбінського медичного університету, в ньому брала участь тисяча чоловіків, передає Allnews. Всіх учасників розділили на три групи, одна лягала спати з 20:00 до 22:00, друга група - з 22:00 до 00:00 і третя - після 00:00. Протягом декількох днів вранці всі добровольці здавали на аналіз сперму. В результаті дослідним шляхом з'ясувалося, що кращі показники має сперма першої групи чоловіків. Найгірші результати були у чоловіків з третьої групи. Зокрема, за словами вчених, сперматозоїди першої групи були активними, сперма відрізнялася прекрасним кількісним і якісним складом. У другій і третій ці характеристики виявилися гіршими. Рекомендації вчених для чоловіків: хочете бути батьками - дотримуйтеся режиму сну і лягайте спати раніше.
Суспільство У прокуратурі розповіли, чому «голозадого пранкера» відпустили під особисте зобов'язання Висунуте пранкеру Віталію Седюку звинувачення відповідно до Кримінального кодексу України не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі. Про це повідомила прес-секретар київської прокуратури Надія Максимець. Максимець на своїй сторінці в Facebook підкреслила, що санкція ч.1 ст 296 КК України не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі. «У такому разі застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою не є можливим, бо не передбачено законодавством», - зазначила вона. Разом з тим, за словами Максимець, якщо пранкер не виконуватиме покладених на нього обов'язків, запобіжний захід може бути змінено. Так, суд поклав на підозрюваного обов'язки з'являтися за викликом до органу досудового слідства, здати на зберігання документи на виїзд за кордон, повідомляти про зміну місця проживання тощо. Нагадаємо, Дніпровський районний суд як запобіжний захід обрав пранкеру Віталію Седюку, який має українське громадянство і прописаний у місті Борисполі, особисте зобов'язання з необхідністю з'являтися на виклики слідчого.
Політика «Самопоміч» вимагатиме від Кабміну «білі книги» щодо земельної та пенсійної реформ Фракція «Самопоміч» вимагає від Кабміну подати в Раду «білі книги» щодо земельної та пенсійної реформ. Про це на брифінгу заявив голова фракції Олег Березюк, передає кореспондент АСН. «Ми хочемо, щоб Кабінет міністрів виконав свою обіцянку і повернувся до своєї концепції білих книг і надав парламенту пропозиції щодо пенсійної та земельної реформ в Україні», - заявив він. Березюк наголосив, що необхідною умовою для ухвалення пенсійної та земельної реформ має бути їх всенародне якісне обговорення. «Для пенсійної реформи потрібен аудит Пенсійного фонду. Але в Кабміні досі жодного слова про це не сказали. А без аудиту Пенсійного фонду ніяка реформа не має сенсу і не буде ефективною», - спрогнозував він. За словами політика, ще одна ключова реформа - земельна, адже сьогодні тільки олігархи і працівники правоохоронних органів мають можливість купити землю. «Об'єктивна реальність в тому, що селяни не зможуть купити землю... Тому перед тим, як щось пропонувати, парламентаріям треба  пройти нормальний шлях законодавчих ініціатив», - резюмував Березюк.
Політика У Раді попередили: Кабмін готує не пенсійну реформу, а тимчасове "рихтування" Пенсійна реформа Гройсмана - це "ситуативне рихтування" для усунення фінансових труднощів на кілька років. Про це на погоджувальній раді 15 травня заявив голова парламентської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко, передає кореспондент АСН. "Ми не розуміємо, чому Кабмін досі не передає законопроект про пенсійну реформу у Верховну Раду. Якщо ми підемо за сценарієм Кабінету міністрів і побачимо пенсійну реформу тільки тоді, коли вона з'явиться в стінах парламенту, то ми можемо, як показує практика, отримати низку альтернативних законопроектів від депутатів, і пенсійна реформа буде провалена. Цього сьогодні не можна допустити", - заявив він. Москаленко підкреслив, що неприпустимою є відсутність представників парламенту в складі робочої групи, яка розробляє пенсійну реформу. "За нашою інформацією, варіант пенсійної реформи, який має намір уряд передати в парламент, це не реформа, а ситуативне рихтування з метою на кілька років перекрити фінансові труднощі, щоб Україна мала можливості платити відсотки за кредитами".
Суспільство Суд Києва постановив взяти під варту екс-нардепа Крючкова Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення взяти під варту колишнього народного депутата Дмитра Крючкова. Рішення суду було оприлюднено в Єдиному держреєстрі 5 травня, передає Інтерфакс-Україна. Крючков є керівником компанії «Енергомережа», був народним депутатом у Верховній Раді 5-го скликання. Зараз політик перебуває в міжнародному розшуку. Арешт Крючкова був ініційований Національним антикорупційним бюро України (НАБУ). Також суд постановив взяти під варту ще одного фігуранта тієї ж кримінальної справи, однак щодо нього призначено альтернативний запобіжний захід у вигляді застави в сумі 8 млн грн. Справа стосується незаконної передачі права вимоги боргів за електроенергію від «Запоріжжяобленерго» «Енергомережі». Нагадаємо, раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що колишні народні депутати України готували акцію з дискредитації президента України Петра Порошенка.
Економіка МВФ не захотів осучаснювати пенсії і скасовувати їх оподаткування Міжнародний валютний фонд під час переговорів з Кабінетом міністрів України відмовився погоджувати осучаснення пенсій з 1 жовтня, а також скасовувати оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Як повідомило агентству Інтерфакс-Україна джерело, знайоме з ходом переговорів, МВФ відмовився від реформи, запропонованої Кабміном, йде обговорення положень реформи. Як заявляв міністр соціальної політики України Андрій Рева, представники МВФ приїдуть в Україну у вівторок, 16 травня. Кабмін представить їм проект закону про пенсійну реформу. Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяв, що пенсійна реформа в Україні буде проведена. Гройсман зазначав, що в Кабміні готові з 1 жовтня підвищити 5,6 млн пенсіонерам пенсій від 200 до тисячі гривень. «Це досить суттєве підвищення пенсій, і це підвищення буде на постійній основі, це не якісь подачки», - розповів прем'єр.
Суспільство Під виглядом медреформи держава створює нікому не підконтрольного "мегамонстра", який ворочатиме мільярдами - експерти Під виглядом реформи МОЗ планує створити нікому не підконтрольного "мегамонстра", який буде розпоряджатися 70-80 млрд грн. Про це на прес-конференції 15 травня заявив президент Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, передає кореспондент АСН. "Якщо проекти законів під "туманом" реформ МОЗ будуть ухвалені, то це буде афера не просто століття, а світу. Таким чином хочуть створити мегамонстра, який акумулює 70-80 млрд грн, який буде не підконтрольний нікому. Це колосальні корупційні ризики і загроза виведення цих коштів в офшори", - заявив він. Йдеться і про проект закону №6327 від 10.04.2017 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. За оцінками Сердюка, ухвалення цього закону "призведе до подальшого вимирання українців, які й так за останні роки вимирають у рази більше. Щорічно у нас помирає на 25 тис. осіб більше, ніж ще в 2003 році. Це кількість одного районного центру", - додав він.
Суспільство Ліки для онкохворих дітей із закупівель 2016 року досі не надійшли в Україну В Україні, як і раніше, катастрофічна ситуація із закупівлями ліків для лікування онкологічних захворювань у дітей. Про це на прес-конференції 15 травня заявила президент Фонду допомоги онкохворим дітям Валентина Маркевич, передає кореспондент АСН. "Ситуація із закупівлями ліків з дитячої онкології в Україні просто катастрофічна. Жодна лікарська одиниця, жоден розхідник, який мав бути закуплений ще в 2016 році, до нас не надійшов. Тому сьогодні ми бачимо просто знищення всієї системи лікування дітей, хворих на онкологічні захворювання", - заявила вона. Маркевич зазначила, що в таких умовах, коли діти залишаються без необхідних ліків, "говорити про якісь реформи у галузі охорони здоров'я просто блюзнірство". "Як ми лікуватимемо хронічно хворих на рак? У нас тільки на 9% профінансовано з бюджету лікування дорослих онкохворих. Люди просто вимиратимуть... Вони знищують націю, передовсім хворих дітей", - сказала Маркевич.
Події оформление ленты  У Миколаєві затримали банду наркоторговців, яку «кришував» поліцейський У Миколаєві працівники Служби безпеки України знешкодили банду наркоторговців, яку «кришував» поліцейський. Про це повідомили в прес-службі відомства на сторінці в Facebook. Правоохоронці повідомили, що банда була сформована за етнічною ознакою. Зловмисники під прикриттям міліціонера готували і продавали ацетильований опій в особливо великих розмірах через розгалужену мережу збуту в обласному центрі. Наркоторговців затримали під час продажу чергової партії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Були затримані семеро осіб, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу і оголошення про підозру Нагадаємо, в Одесі викрили 28-річного громадянина Росії, який в орендованому будинку обладнав лабораторію з виготовлення амфетаміну (наркотична речовина).
Суспільство Жоден лікар не в змозі повноцінно обслуговувати 2000 пацієнтів. Експерти критикують медреформу Реформа Супрун веде до катастрофи в медицині України. Про це на прес-конференції 15 травня заявив голова Вільної профспілки медиків України Олег Панасенко, передає кореспондент АСН. "Реформа первинної медико-санітарної допомоги в редакції МОЗ, коли лікар має укладати договори в середньому з 2 тис. пацієнтів, це просто фейк. У такому випадку лікар повинен буде працювати і вдень, і вночі, просто цілодобово, без вихідних і свят. Це порушення не тільки трудового законодавства, а й суперечить здоровому глузду", - заявив він. Він нагадав, що в планах Кабміну зобов'язати лікарів підписувати договори з пацієнтами, коли за кожного пацієнта лікареві обіцяють близько 200-220 грн. "Але хто оплачуватиме послуги санітарок? Прибиральниць? Все це ляже на плечі місцевих адміністрацій, у яких грошей і так не вистачає. Це буде катастрофою для лікарень, які на місцях залишилися без можливості оплатити драконівські комунальні тарифи за власний рахунок... Це призведе до того, що лікарні просто будуть масово закриватися. Без державної підтримки жодна державна лікарня не зможе вижити в Україні".
Суспільство Ліван продовжує визнавати дипломи медичних вишів України - посольство Влада Лівану не ухвалювала рішення про невизнання дипломів медичних вишів України. Про це заявили в посольстві України в Лівані. «Рішення про невизнання дипломів українських навчальних закладів Ліваном не приймалося, і українські випускники додатково не підтверджують свої дипломи в Лівані», - підкреслили в посольстві, передає Інтерфакс-Україна. У посольстві зазначили, що всі медики, незалежно від країни навчання, проходять у Лівані «колоквіуми», за підсумками яких їм дозволяють працювати в сфері медицини країни. У Лівані в 2012 році був створений Клуб випускників вищих навчальних закладів України. «В Україні з часів існування СРСР пройшли навчання тисячі ліванських громадян. 80% ліванських випускників радянських вишів є випускниками вишів України», - додали в посольстві. Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що Сирія, Ліван, Ірак, Палестина тимчасово або повністю припинили визнавати дипломи українських медичних вишів.
Події оформление ленты  В офісі «Національного корпусу» знайшли вибуховий пристрій У центральному офісі партії «Національний корпус» у Києві знайшли вибуховий пристрій. Про це повідомив спікер партії Ярослав Тракало. За його словами, вибуховий пристрій було зроблено на основі тротилової шашки, але до таймера не підключено. Він зазначив, що вибухотехніки, які прибули на місце, знешкодили пристрій. Він був скотчем прикріплений до вікна. Тракало уточнив, що пристрій було надіслано на експертизу. Постраждалих немає, з офісу проводилася часткова евакуація. Зараз правоохоронці Оболонського управління поліції Києва шукають причетних до події осіб. У «Національному корпусі» підкреслили, що розцінюють подію як спробу залякати членів партії. Згідно з фотографіями, оприлюдненими прес-службою політсили в соцмережах, шашка була легко примотана до скла посередині вікна офісу, розташованого на висоті трохи більше двох метрів від землі.
Наука і технології оформление ленты  Якою буде нова літаюча машина від Toyota Японський автовиробник Toyota виділить 40 млн ієн на підтримку стартапу Cartivator, ініціатори якого розробляють літаючий автомобіль під назвою SkyDrive. Про це повідомляє ВВС з посиланням на азійське видання Nikkei. Літаючий автомобіль матиме три колеса, а злітати зможе завдяки чотирьом роторам, на кшталт безпілотника. Максимальна висота, на яку зможе підніматися SkyDrive, буде 10 метрів, а максимальна швидкість в повітрі - 100 км/год. Зручний автомобіль ще й тим, що, крім як літати, він зможе також їздити по землі, розганяючись до 150 км/год. Крім того, літаючий автомобіль, за твердженням розробників, буде найменшим у світі серед аналогів. Його розміри всього 2,9 м на 1,3 м.Протестувати SkyDrive команда інженерів планує вже в кінці 2018 року. А через два роки, в 2020 році, розробники мають намір використати свій літаючий автомобіль при запалюванні Олімпійського вогню під час відкриття літніх Олімпійських ігор у Токіо. Зараз створенням літаючого автомобіля також займаються інженери з Нідерландів, Китаю, Німеччини і США.
Наука і технології ВІЛ-інфіковані люди зможуть жити так само довго, як і здорові ВІЛ-інфіковані люди можуть жити стільки ж, скільки й здорові. Згідно з результатами дослідження, опублікованими в медичному журналі Lancet, завдяки антиретровірусній терапії тривалість життя ВІЛ-інфікованих людей зросла на десять років. Згідно з висновками вчених, таких результатів вдалося досягти завдяки розробці і використанню менш токсичних препаратів, які застосовуються в терапії. Все через те, що у нових препаратів менше побічних ефектів і вірусу складніше виробити до них стійкість. Також за останні десятиліття в світі з'явилася більша кількість варіантів антиретровірусної терапії, були поліпшені програми профілактики і лікування захворювань у ВІЛ-інфікованих. Так, за результатами дослідження, рівень смертності в перші три роки серед тих, хто став отримувати препарати в рамках терапії в 1996-2007 рр., був вище, ніж серед тих, хто почав лікування в 2008-2010 рр. Як наслідок, очікувана тривалість життя для двадцятирічних людей, які мають ВІЛ-інфекцію, на сьогодні зросла для жінок на 9 років і для чоловіків - на 10. Таким чином, ті хворі, які почали антиретровірусну терапію після 2008 року, мають всі шанси дожити в середньому до 78 років. За даними благодійних організацій, більше 30% нині живих ВІЛ-інфікованих становлять люди старше 50 років. Але є виняток. Зокрема, за результатами дослідження, у наркоманів, які заразилися ВІЛ-інфекцією під час ін'єкції наркотику, значного прогресу в лікуванні не було. Всього ініціатори дослідження вивчили 18 робіт вчених з країн Європи та Північної Америки, якими було охоплено понад 88 тис. осіб. Всі вони брали антиретровірусні ліки в період з 1996 по 2010 роки. У той же час в таких регіонах як Східна Європа і Центральна Азія кількість носіїв ВІЛ зростає з кожним роком. Зокрема Україна досі залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України тільки в квітні в Україні офіційно зареєстровано 1 321 новий випадок ВІЛ- інфекцій. Всього на офіційному обліку перебуває 303 473 ВІЛ-інфікованих громадян. Антиретровірусна терапія - це метод терапії ВІЛ-інфекції, що полягає у прийомі трьох або чотирьох препаратів, які дозволяють запобігти нанесенню шкоди імунній системі і, як наслідок, прогресуванню хвороби.

Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
більше матеріалів




/-1,6727662086487-/ /-pc-/
Top