counter
Архів Повернутись назад 15 Березня 2016
15 Березня
Події Біля Новотроїцького бойовики з танка обстріляли українських військових За минулу добу зафіксовано 42 обстріли позицій сил антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Світлодарській дузі ворог шість разів обстріляв опорні пункти в Зайцевому - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і кулеметів, а в Новгородському і Майорську - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Позиції поблизу Луганського, Пісків і Верхньоторецька російські найманці обстріляли з АГС і кулеметів великого калібру. А укріплення біля Авдіївки з міномета і АГС. На Маріупольському напрямку в районі Новотроїцького близько 19:00 бойовики з танка випустили по позиціях сил АТО 18 снарядів і 25 мін з мінометів калібру 82 мм. Захисників Мар'їнки, Красногорівки, Широкиного і Талаківки російські терористи обстріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Суспільство Терористи готують «хресну ходу російськими землями Донбасу» На окупованих територіях Луганської та Донецької областей активно поширюється інформація із закликами до населення окупованих районів взяти участь у «хресній ході російськими землями Донбасу», спрямованій проти «помилкових західних цінностей». Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, при цьому бойові дії на Донбасі характеризуються як «братнє кровопролиття в Новоросії», влаштоване «одурманеним прозахідною пропагандою російським народом Київської Русі». «Хресна хода» з відвідуванням храмів УПЦ МП в окупованих районах Донецької і Луганської областей має пройти з 5 по 31 травня. При цьому серед організаторів «хресної ходи» немає релігійних організацій - лише т.зв. «громадські організації», що діють під патронатом терористів. «Відсутність серед організаторів вказівок на офіційні церковні структури і представників церкви вказує на те, що ця «хресна хода» може бути банальною провокацією з метою подальшого розпалювання ненависті на релігійному грунті - наприклад, ми не виключаємо організації бойовиками терактів із загибеллю учасників «хресноїо ходи» з подальшим звинуваченням у цьому «українських ДРГ», - зазначив Тимчук.
Суспільство В Одеській області затримали злочинця, якого шукав Інтерпол за вбивство В Одеській області прикордонниками було затримано  двох молдаван. Їх розшукував Інтерпол. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. «Сьогодні, 15 березня, в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Маяки» прибув транспортний засіб «Фольксваген». Автомобіль прямував в Україну з Молдови. Під час проходження контролю на пасажира, який перебував в автомобілі, спрацювала база даних Інтерполу. Він був у міжнародному розшуку за скоєння вбивства», - сказано в повідомленні. Крім цього, 14 березня було затримано і 33-річного молдаванина. На нього в пункті пропуску «Кучурган-авто» теж спрацювала база даних Інтерполу. Чоловік їхав із Первомайська до Одеси. Його Інтерпол розшукував за скоєння злочинів, серед яких розбійний напад і участь в організованій злочинній групі.
За кордоном Теракт в Анкарі вчинила смертниця Вибух в Анкарі 13 березня влаштувала терористка-смертниця. Дівчина була в лавах забороненої Робочої партії Курдистану. Про це повідомляє Hurriyet з посиланням на власні джерела в поліції, передає РБК-Україна. Смертницю ідентифікували за відбитками пальців. Як повідомляється, в партію дівчина вступила 2013 року. Терористка вчилася в університеті міста Баликесір. Ще раніше вона й інша студентка університету в суді звинувачувалися в участі в терористичній організації. Останнє слухання у їхній справі було в грудні 2015 року, його було відкладено. Згідно з даними ЗМІ, ім'я смертниці - Cехер Чагла Демір. Нагадаємо, в центрі Анкари 13 березня стався вибух на автобусній зупинці у одного з офісів прем'єр-міністра Туреччини. В цей час там було багато людей. Загинуло 37 осіб, ще 71 особа перебуває в лікарні.
За кордоном У Венесуелі подовжують НС в економіці на 60 днів Влада Венесуели ще на 60 днів подовжила дію надзвичайного стану в економіці. Про це повідомляє Газета.RU. Відповідний указ президента країни Ніколаса Мадуро опубліковано в урядовій Gaceta Oficial. Згідно з документом, главі держави надаються повноваження надавати захист населенню в умовах «економічної війни». Нагадаємо, що 11 лютого Національна Асамблея (однопалатний парламент) Венесуели оголосила надзвичайний стан у продовольчій сфері, так як депутати вважають, що через неправильні дії уряду країна зіткнулася з «гуманітарною кризою» і «відсутністю продовольчої безпеки». Ситуація в Венесуелі набула критичного характеру на тлі дефіциту товарів, галопуючої інфляції і падіння доходів держави, обумовленого зниженням цін на нафту, а також інституційної кризи між виконавчою і законодавчою гілками влади після початку роботи опозиційного парламенту. Днями опозиція Венесуели почала кампанію з усунення президента країни Ніколаса Мадуро від посади. У плани опозиціонерів входять референдум про відставку глави держави, поправки до Конституції і вуличні протести.
Політика Соболєв: Антикорупційний комітет ВР підтримає закон про електронні декларації Комітет з питань запобігання та протидії корупції ухвалив рішення підтримати законопроект №3755 про введення електронного декларування з пропозиціями Президента. Про це журналістам у кулуарах ВР розповів голова комітету Єгор Соболєв, повідомляє Укрінформ. «Вирішили, що все ж варто проголосувати за ці ідеї Президента і ввести відкритість майна без покарань», - відповів він на запитання, чи рекомендував комітет парламенту ухвалити законопроект про е-декларації за пропозиціями глави держави. Разом з тим народний депутат зазначив, що в ході розгляду проекту закону члени комітету не погодилися з двома положеннями документа. Зокрема, за його словами, це стосується положення про надання права судам не тільки ув'язнюати, а й накладати штрафи на посадових осіб, які подали в деклараціях неправдиві дані. Крім того, Соболєв зазначив, що не всі члени комітету згодні з нормою про те, що чиновники не повинні будуть вказувати вартість дорогоцінного нерухомого майна, а саме коштовностей і картин. При цьому він підкреслив, що представник Президента, який був присутній на засіданні комітету, зазначив, що вилучити зазначені положення законопроекту неможливо.
За кордоном Президент США позитивно оцінює рішення про виведення російських ПКС із Сирії Президент США Барак Обама зателефонував сьогодні президенту Росії Володимиру Путіну, щоб обговорити прогрес у здійсненні загальнонаціонального припинення військових дій між сирійським режимом аль-Асада і його союзниками з одного боку і озброєною опозицією з іншого. Про це повідомляє прес-служба Білого Дому. Вони обговорили заяву президента Путіна про часткове виведення російських військ із Сирії та програму подальших кроків, необхідних для повного припинення бойових дій з метою просування політичних переговорів із врегулювання конфлікту. «Президент Обама привітав таке необхідне скорочення масштабів насильства з початку військових дій, але підкреслив, що наступальні дії сирійських сил режиму Асада, що продовжуються,  можуть підірвати процес припинення бойових дій і початок відновлення під егідою ООН політичного процесу», - зазначають у Вашингтоні. Обама також відзначив певний прогрес із надання гуманітарної допомоги в Сирії, але наголосив на необхідності збільшення можливостей, щоб забезпечити безперешкодний доступ для доставки гуманітарної допомоги в узгоджені місця, зокрема місто Дар'я. Також президент США підкреслив, що політичний перехід до розв'язання сирійської кризи повинен покласти край насильству в Сирії.
Економіка Мінекономіки 2016 року сподівається отримати майже $5 мільярдів інвестицій Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) очікує близько $5 мільярдів інвестицій 2016 року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко, передає РБК-Україна. «Що стосується обсягу інвестицій, який приходить разом із Doing Business. Ми бачили різні оцінки, в середньому 10 пунктів дають близько 600 млн дол. інвестицій. Це приблизні показники, все залежить від країни, а у нас специфічна ситуація, коли є агресія у східній Україні, тобто інвестори дивляться на безпеку своїх інвестицій, а не тільки на деякі економічні, в тому числі макроекономічні, показники», - сказала вона. При цьому заступник міністра Клименко наголосила, що вже зараз в Україні спостерігається реалізація невеликих інвестиційних програм. «Ми все ж сподіваємося, що за допомогою внутрішніх грошей і, можливо, іноземних інвестицій 2016 року ситуація поліпшуватиметься. Ми очікуємо близько 5 млрд доларів інвестицій 2016 року», - сказала пані Клименко.
Події На Житомирщині затримали трьох копачів бурштину Правоохоронці затримали групу з трьох осіб, які мали намір незаконно здійснювати видобуток бурштину в Ємільчинському районі Житомирської області. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції області. «Вранці 15 березня учасники рейдової групи почули характерний звук мотопомпи, під'їхавши ближче, вони побачили трьох осіб, які організували чергову шахту», - зазначили в поліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці затримали трьох чоловіків: 21-річного місцевого жителя, 38-річного жителя Житомирського району та 28-річного жителя Житомира. «Правоохоронці вилучили мотопомпу та пожежний рукав, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину. Також до Ємільчинського відділення поліції доставлено вилучений на місці пригоди автомобіль УАЗ. З'ясування всіх обставин триває в рамках розпочатого за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК кримінального провадження», - повідомляють у прес-службі. %MCEPASTEBIN%
Суспільство Уряд виділив сім мільярдів гривень на розвиток озброєння У 2016 році на заходи з розвитку озброєння і військової техніки буде надано сім мільярдів гривень, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування 2014 року і майже у вісім разів - обсяг фінансування 2013 року. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України. «Відповідно до державного оборонного замовлення на 2016 рік, поточного року Міністерство оборони України уклало 54 договори та додаткові угоди з державними підприємствами на загальну суму майже два мільярди гривень», - повідомила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України, підполковник Оксана Гаврилюк. За результатами проведених державних випробувань 2016 року було прийнято на озброєння ЗС України  автоматизовану станцію оптико-електронних перешкод СПЕ-1. Також оборонне відомство закупило і поставило на озброєння такі види техніки: п'ять комплектів безпілотних авіаційних комплексів «Фурія», 24 автомобілі сімейства КрАЗ і МАЗ, 30 наземних радіолокаторів.
Суспільство Родичі полоненого ГРУшника Александрова наймуть нового адвоката Родичі російського спецназівця Олександра Александрова найматимуть нового адвоката замість зниклого Юрія Грабовського. Про це в перерві засідання Голосіївського районного суду Києва у справі російських диверсантів Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська, передає видання УНІАН. За її словами, про призначення так званого державного адвоката з центру юридичної допомоги не може бути й мови. «Родичі Александрова вживають усіх заходів, спрямованих на пошук адвоката для Александрова. І я думаю, що найближчим часом його буде знайдено», - сказала Соколовська. Крім того, вона додала, що новому адвокату знадобиться час для того, щоб ознайомитися з матеріалами справи. Але, скільки саме часу необхідно, Соколовська не уточнила. Сьогодні, 15 березня, адвокат Соколовська повідомила, що її колегу Грабовського оголошено в розшук як зниклого безвісти.
Суспільство ГУР: У Макіївку перекинуто групу зі ста військових ЗС РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що в районі населеного пункту Макіївка було помічене перекидання групи російських військовослужбовців в кількості близько 100 осіб. Про це повідомляє прес-служба ГУР МО України. «У населений пункт Макіївка прибув підрозділ (близько 100 військовослужбовців) зі складу окремого спеціалізованого моторизованого батальйону (м. Орел, Росія) Центрального регіонального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ РФ», - йдеться в повідомленні. У ГУР відзначають, що, відповідно до законодавства Російської Федерації, «тільки Президент РФ має виключне право ухвалювати рішення про притягнення ВВ МВС РФ до виконання завдань не за їхнім призначенням, зокрема  за межами країни». Розвідка Міноборони також підкреслила, що в оперативних планах російського командування передбачено, що на тимчасово окупованих територіях сходу України на підрозділи ВВ МВС РФ покладаються «завдання з недопущення фактів самовільного залишення бойових позицій власними військами і їхнього неорганізованого повернення в Росію зі зброєю і бойовою технікою».
Суспільство оформление ленты  Житель Дніпропетровської області намагався створити «проросійське підпілля» У місті Тернівці Дніпропетровської області затримано місцевого жителя, який через соціальні мережі намагався створити «проросійське підпілля» в регіоні. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у червні 2014 року зловмисник перебував на території тимчасово окупованого Донецька, де встановив контакт із представниками терористичної організації та отримав завдання організувати на території західного Донбасу підтримку дій бойовиків. «Повернувшись додому, спільник терористів через російські соціальні мережі почав вербувати місцевих жителів у незаконні збройні формування. Він також поширював матеріали антиукраїнського характеру, популяризував дії терористів «ДНР/ЛНР» і закликав до опору силам антитерористичної операції», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку працівники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами агітації і пропаганди терористичних організацій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Суспільство Порошенко підписав указ про святкування Дня Конституції Президент Петро Порошенко підписав Указ №94/2016 «Про відзначення 20-ї річниці Конституції України». Згідно з текстом указу, Президент постановив утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 20-ї річниці Конституції України і затвердити до 15 квітня 2016 року план відповідних заходів. Указом визначено низку доручень органам виконавчої влади щодо проведення урочистостей з нагоди 20-ї річниці Конституції України та інформаційно-просвітницьких та патріотично-виховних заходів. Крім того, Порошенко запропонував Верховній Раді України провести урочисте засідання, присвячене 20-й річниці Конституції України, за участю членів Кабінету міністрів, представників Національної академії наук України, Конституційної Комісії, інститутів громадянського суспільства.
Суспільство оформление ленты  Суд зобов'язав ГПУ почати розслідування проти колишнього спікера ВР Рибака 14 березня Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру почати розслідування злочинів, скоєних екс-спікером Володимиром Рибаком через ухвалення «диктаторських законів» 16 сiчня 2014 року. Про це повідомляє ТСН з посиланням на відповідну постанову. Причиною рішення було звернення до суду адвоката Галини Іваненко, яка в грудні 2015 року подала позов до Генпрокуратури про правопорушення Володимира Рибака за статтями 364 і 366 КК України (зловживання владою та службове підроблення), однак та не відреагувала. Зараз Печерський суд зобов'язав ГПУ внести відомості заяви Іваненко до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Коментуючи це рішення, Рибак заявив, що вперше про нього чує. «Я останні пояснення як свідок давав слідчим два роки тому. Якщо потрібно, можу ще», - сказав він. Також екс-регіонал заявив, що не спілкується з жодним із колишніх соратників, «щоб уникнути забобонів». «І з Януковичем, і з Азаровим теж не спілкуюсь. У них до мене немає запитань, а у мене до них», - сказав Рибак. Як відомо, у справі ухвалення «диктаторських законів» проходять три депутати - екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, колишні депутати Сергій Гордієнко і Олександр Стоян. Видання додає, що Рибак перебуває в Україні, проживає в Конча-Заспі на державній дачі і користується держохороною.
Суспільство Полторак: Сьомої хвилі мобілізації може і не бути Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що є ймовірність, що сьомої хвилі мобілізації, може, і не буде. Про це він заявив під час відвідування комплексу Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові, що на Львівщині, передає Zaxid.net. «За останній місяць до лав ЗСУ вступило дев'ять тисяч контрактників. Я вважаю, що стільки ж людей буде наступних два місяці. Якщо це здійсниться, то ми зможемо мінімізувати сьому хвилю мобілізації або взагалі її скасувати», - зазначив Степан Полторак. Керівник військового відомства не бачить проблем у процесі демобілізації військових, які були призвані в лютому-березні 2015 року. Він запевнив, що їхнє повернення додому буде плановим, а солдат відпустять зі служби не пізніше квітня. Нагадаємо, Степан Полторак перебуває з робочим візитом на Львівщині. Зокрема, 14 березня у Львові він ознайомився з умовами служби львівських десантників, 16 із них нагородив відзнаками за мужність в зоні проведення АТО. А сьогодні на полігоні в Яворові зустрівся з міністром національної оборони Канади, де вони разом проінспектували навчально-військову базу.
За кордоном НАТО звинувачує Москву в спробах зриву Мінських домовленостей Президент Парламентської асамблеї НАТО Майкл Тернер висловив занепокоєння щодо невиконання Росією Мінських угод. Про це він заявив у листі до голови МЗС України Павла Климкіна, йдеться в повідомленні на сайті ПА НАТО. Зокрема, він зазначив про зобов'язання Росії в межах Мінських угод щодо звільнення Надії Савченко та інших політв'язнів. «Я хотів би приєднатися до численних засуджень, які були озвучені стосовно затримання Надії Савченко», - йдеться в листі. Відзначаючи, що він повністю поділяє «обурення і стурбованість» Клімкіна щодо затримання Савченко, президент ПА НАТО заявив про небажання Москви виконувати умови Мінських угод. «Як ви знаєте, я декілька разів звертався до російської влади з вимогою звільнити всіх українських в'язнів відповідно до умов Мінських угод. На жаль, до цього часу Росія не змогла виконати ці та багато інших умов, викладені в угодах », - підкреслив Тернер. У зв'язку з цим голова ПА НАТО наголосив на важливості підтримки державами Альянсу політики санкцій проти Росії. За його словами, ПА НАТО буде «залишатися твердою в засудженні російської агресії і незаконної окупації частини території суверенної України». «Ми продовжуємо закликати Росію повною мірою виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських угод і відповідно до міжнародного права», - йдеться в листі.
Події Поліція Києва виявила в автомобілі зброю і наркотики У Дарницькому районі столиці в автомобілі, який потрапив у ДТП, правоохоронці виявили зброю і наркотики. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в місті Києві. «До чергової частини управління поліції надійшла інформація, що на вулиці Срібнокільській сталася дорожньо-транспортна пригода з постраждалими. Столичні поліцейські з'ясували, що за кермом позашляховика перебував 42-річний водій. Ймовірно, під час руху чоловікові стало зле, він не впорався з керуванням і наїхав на припаркований автомобіль. Чоловіка доставили в лікарню з підозрою на отруєння», - йдеться в повідомленні. При огляді автомобіля правоохоронці вилучили два пістолети та набої до них, кілька пляшок і пакетів із невідомою речовиною, ампули, таблетки і одноразові шприци. Крім цього, в салоні була значна сума грошей у різних валютах. «Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів , психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі», - повідомляє прес-служба поліції.
Політика Гройсман: ВР продемонструвала здатність приймати необхідні для країни рішення Верховна Рада України ухвалила Закон про електронне декларування, що був останньою вимогою для виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, і показала свою здатність приймати необхідні рішення, незважаючи на складну політичну ситуацію в країні. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба спікера парламенту. «Сьогодні Рада продемонструвала свою здатність приймати важливі і необхідні рішення для українського суспільства. Важливо, з одного боку, шукати вихід з політичної кризи, а з іншого - приймати необхідні рішення і не робити всю країну заручником пошуку шляхів виходу з політичної кризи», - заявив він. Голова парламенту зазначив, що, ухваливши Закон України №3755 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру в 2016 році» з пропозиціями Президента України, народні депутати «фактично поставили крапку в голосуванні останнього Закону щодо безвізового режиму». Гройсман запевнив, що невідкладно підпише цей Закон і направить його на підпис Президенту. «Вважаю, що цей крок дуже позитивний, така командна гра всіх гілок влади, щоб визначити і погодити з європейськими партнерами всі позиції. Тому залізна завіса буде зламана», - зазначив голова Верховної Ради. Голова парламенту також наголосив, що протягом Українського тижня в Брюсселі велася активна робота з вивчення питання можливості впровадження безвізового режиму. На всіх рівнях влади Європейського союзу запевнили, що безвізовий режим буде запроваджено, тільки-но Україна виконає технічні вимоги щодо ухвалення Закону про електронне декларування та створення Національного агентства з питань запобігання корупції. «Таким чином, Україна 100% виконала весь цей пакет Плану дій щодо впровадження безвізового режиму, і безвізовий режим буде у 2016 році», - зазначив він.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук Якщо Яценюк не подасть у відставку, можливі серйозні суспільні заворушення Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка «дотиснуть» до відставки. Сумнівів у тому, що він не буде обіймати прем’єрську посаду, немає. Якщо він не залишить прем’єрського крісла, можливе суспільне обурення й заворушення. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «По-перше, у тому, що «дотиснуть» Яценюка до відставки, я не сумніваюся. «Дотиснуть» чи він сам напише заяву, чи парламент прийме рішення про його відставку. В будь-якому разі більш-менш обережна і розумна людина вже давно б зрозуміла, що треба піти з цієї посади. Якщо Яценюк так міцно за неї тримається, то для цього є якісь причини, крім його показної відданості справі реформ. Те, що він не відданий справам реформ, усім очевидно з його поведінки під час його прем’єрства. Поки він у цьому кріслі, якихось серйозних досягнень, зрушень годі шукати. Треба ще враховувати, що парламент висить на волосинці й загроза дострокових виборів нікуди не зникла. А в разі дострокових виборів не тільки Яценюк, а й його політична сила фактично зникає з поля зору. Тут, кажучи шаховою мовою, цугцванг Яценюка. Тобто будь-який його наступний хід веде до програшу. Виграшної ситуації годі шукати», – пояснив політолог. На думку Дем’янчука, якщо Яценюк не подає у відставку, можливі досить серйозні заворушення суспільного характеру, які покажуть справжнє ставлення населення до фігури прем’єра. «У такому разі це буде визнанням слабкості і його особисто, і його політичної сили загалом. Таким чином все одно він і його політична сила ідуть у політичне небуття. На превеликий жаль, коли це все починалося, у нас були райдужні очікування. Але ми знову наступили на ті самі граблі. Справа в тому, що тут не тільки Яценюк особисто винен. Звісно, його провина в тому, що він навіть не намагався зламати систему, а став фактично її заручником. Він і його команда продовжували дії в рамках тієї політичної системи управління, яка сформувалася ще у радянські часи і яка ще й досі діє в Україні на повну силу», – дійшов висновку експерт.  
Політика Верховний суд призупинив розгляд справи про зняття недоторканності з Мосійчука Верховний суд України призупинив справу про конституційність зняття Верховною Радою недоторканності з нардепа Ігоря Мосійчука. Про це під час розгляду позову Верховної Ради на рішення Вищого адмінсуду про незаконність зняття недоторканності з депутата повідомив головуючий суддя Петро Панталієнко, передає видання LB.ua. «Верховний суд вирішив призупинити провадження у цій справі», - повідомив він. Він зазначив, що колегія суддів просить пленум Верховного суду звернутися в КС з проханням оцінити відповідність Конституції і норм регламенту Ради, що регулюють процедуру зняття недоторканності з депутатів. Розгляд справи Мосійчука продовжать після рішення Конституційного суду. Читайте також: Вищий спецсуд України визнав арешт нардепа Мосійчука незаконним Як відомо, 17 листопада 2015 року Вищий адмінсуд скасував постанову про зняття Радою недоторканності з Мосійчука. ВР України оскаржила це рішення у Верховному суді. До винесення його вердикту рішення Вищого адмінсуду не набере чинності.
оформление ленты  Блог: 
Політика Єгор Фірсов Головне завдання Росії - повернути Києву зазомбовані і непідконтрольні території Повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей навряд чи можливо здійснити за озвучений Петром Порошенком рік. Крім того, таке повернення в нині існуючих умовах суперечить українським інтересам. Якщо повернути Донбас Україні зараз, це зіграє на руку РФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Єгор Фірсов. «Ви знаєте, колись Петро Олексійович говорив дуже важливі речі, колись він говорив і про те, що АТО має тривати не місяці, а мало не години. Тому я, якщо чесно, слабо собі уявляю, як можна повернути Донбас за рік. Я в це не вірю. Зараз на окупованій території перебувають російські військові - це понад сім тисяч осіб, понад 600 танків, я не говорю зараз про важке озброєння - «Гради», «Буратіно», «Акації» тощо. У майже 40 тисяч цивільного населення є зброя (від пістолетів-автоматів до гранат). Тому упродовж року на рівному місці з Захарченком, з російськими військовими, з тією ситуацією, яку я описав, не бачу, що це буде реально», - вважає нардеп. Фірсов зазначає, що така заява Порошенка, можливо, орієнтована на Європейський союз. Крім того, повернення Донбасу зараз абсолютно не в інтересах України, зараз воно вигідно тільки Росії. «Я 25 років прожив там, у мене є контакти: родичі, однокласники, сусіди. Деяка частина проукраїнськи налаштована, я добре розумію ситуацію, яка там склалася. І повернути за рік нереально. Треба почекати, коли економіка і армія стануть сильнішими. Тоді можна теоретично говорити про те, щоб забрати Донбас військовим способом. Але не вірю, що протягом цього року ми реінтегруємо цю територію. Плюс цього не потрібно робити, бо це суперечить українським інтересам. Зараз найголовніше завдання Росії - повернути нам окупований, зазомбований Донбас, зруйнований і непідконтрольний Києву. РФ вручить його Києву і скаже, мовляв, «візьміть його і мучтеся з ним, щоб ця територія вибирала своїх губернаторів, щоб ця територія впливала на політику країни і щоб ця територія вибирала собі народних депутатів від Донецька». Тобто це план Росії, вона відверто показала, що не збирається забирати цю територію як Крим. Вона не збирається визнавати цю територію окремою державою - це вже показали псевдореферендуми на Донбасі. Це завдання Росії, а нам у жодному разі не можна вестися на цей процес. Нам потрібно постійно на міжнародній арені наголошувати на Будапештських угодах, на безпеці, на тому, що Мінські угоди мають бути реалізовані не тільки в односторонньому порядку українською стороною», - пояснив політик.
Політика Рада провалила питання про повернення активів Януковича до держбюджету Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроекти з реєстраційними номерами 4057 і 3196, які могли повернути в державний бюджет України заарештовані активи екс-президента Віктора Януковича на суму більш ніж 50 мільярдів гривень. Про це повідомляє офіційний портал парламенту України. ВР не набрала 226 голосів для даних проектів закону. Крім того, голосування відбувалося тричі, але не вистачало необхідних 226 голосів для внесення до порядку денного. В результаті чого депутати з фракції «Народний Фронт» заблокували трибуну парламенту, вимагаючи все ж внести ці законопроекти до порядку денного. У результаті Гройсман зазначив, що змушений закрити ранкове засідання, і нагадав, що вечірнє засідання розпочнеться о 16:00. Нагадаємо, що сьогодні фракція депутатів з «Народного Фронту» вимагає внести до порядку денного ці пропозиції, оскільки профільний комітет ВР з питань національної безпеки і оборони ухвалив позитивне рішення щодо даних проектів Закону.
Суспільство БПП може запропонувати Клімкіну пост прем'єр-міністра Фракція партії «Блок Петра Порошенка» попередньо обговорює три кандидатури на пост прем'єр-міністра України, які б користувалися повагою Верховної Ради і мали підтримку західних партнерів. Про це заявив народний депутат Дмитро Андрієвський (БПП), повідомляє прес-служба політичної партії. «Я і мої колеги готові голосувати за відставку Арсенія Яценюка і його уряду, коли ми будемо знати відповідну кандидатуру, коли буде ухвалено рішення фракції про підтримку нової кандидатури на посаду прем'єр-міністра. Обговорюються кандидатури Володимира Гройсмана, Наталії Яресько, ще декілька кандидатур, зокрема чинний міністр закордонних справ (Павло Клімкін. - Ред.)», - заявив Андрієвський. Він зазначив, що ці пропозиції перебувають на рівні консультацій, а чіткі рішення будуть ухвалені тоді, коли буде видно, що є 226 голосів. «Після цього можна буде проголосувати за відповідну постанову - спочатку про відставку уряду, потім внесення відповідної постанови Президентом і голосування за нового прем'єр-міністра, який дуже швидко сформує новий Кабмін», - зазначив Андрієвський.
Суспільство Полторак не пов'язує загострення на Донбасі з виведенням військ РФ із Сирії Міністр оборони України Степан Полторак не пов'язує інтенсивність бойових дій на сході України з виведенням Росією своїх військ із Сирії. Про це він повідомив сьогодні під час робочої поїздки до Львівської області на Яворівський полігон, передає УНІАН. Відповідаючи на запитання журналістів, Полторак зазначив, що збільшення «інтенсивності бойових дій на сході України не пов'язане з виведенням Росією своїх військ із Сирії». «Ми перебуваємо в стані, щоб зреагувати на зміну обстановки, але взаємозв'язку між виведенням військ із Сирії та інтенсивністю бойових дій на сході України немає», - зазначив Полторак. Нагадаємо, що 14 березня Путін наказав почати виведення основних сил РФ із Сирії з 15 березня. Тим часом у Міноборони РФ повідомили, що технічний персонал авіабази почав підготовку літаків для здійснення дальнього перельоту на аеродроми постійного базування в Російській Федерації.
Суспільство Штаб АТО: Згода бойовиків припинити вогонь виявилася порожньою обіцянкою Бойовики не дотрималися досягнутих днями домовленостей про припинення вогню на напрямі Ясинувата - Авдіївка. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Як повідомляється, українська сторона виступила з ініціативою про можливі шляхи деескалації ситуації, вдалося досягти домовленості про спільне введення режиму повного припинення вогню в напрямі Ясинувата - Авдіївка. «Слід констатувати, що усна згода бойовиків про введення режиму повного припинення вогню в цьому районі виявилася порожньою обіцянкою. НЗФ, як бачимо, здійснюють цілеспрямований обстріл і руйнування інфраструктурних та промислових об'єктів і надалі, що, на жаль, призводить до жертв серед мирного населення», - йдеться в повідомленні. При цьому в прес-центрі зазначили, що бойовики продовжують обстріли в районі фільтрувальної станції та Авдіївки.
Суспільство Бойовики прокоментували чутки про призначення Ахметова і Бойка главами окупованого Донбасу Ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко прокоментував можливе призначення олігарха Ріната Ахметова і нардепа від Опозиційного блоку Юрія Бойка на посади керівників окремих районів Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем бандформувань. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на лояльні до терористів ЗМІ. «Ця ідея не вписується в Мінський формат. Хоча б тому, що в комплексі заходів нічого не говориться про центральну владу в наших «республіках» - йдеться там  тільки про місцеві вибори», - сказав Захарченко. Коментуючи призначення Ахметова, голова квазідержави «ДНР» заявив, що «пропонувати нам у начальники олігархів - безперспективно». «Що стосується Ріната Ахметова, то ми не проти бізнесменів. Навпаки, нехай працюють у Республіці і платять податки. Але якщо бізнес зростається з владою, а саме про це і говорять українські ЗМІ, то це класичний, з підручників, приклад олігархії. Це - не до нас», - сказав ватажок бойовиків. Водночас, говорячи про Бойка і Опозиційний блок, ватажок терористів Захарченко зазначив, що «для цієї партії можливість брати участь у виборах на Донбасі буде тільки тоді, коли вони зроблять публічне покаяння перед нашими жителями і засудять дії Києва». «Без цього не рекомендую лізти в Донецьк або Луганськ», - резюмував лідер терористів «ДНР».
оформление ленты  Блог: 
Політика Єгор Фірсов Ми можемо сподіватися на те, що вже цього літа ЄС надасть нам безвізовий режим Ухвалення законопроекту про електронне декларування та питання створення Національного агентства щодо запобігання корупції - зобов'язання по «дорожній карті», яку Україна має реалізувати. Першу частину вже проголосовано, тепер справа за створенням НАПЗК. Ухвалений із правками Президента законопроект не віщує якихось несподіваних поворотів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Єгор Фірсов. «Я сподіваюся, що не буде якихось нових нюансів після того, як ми ухвалили законопроект про електронне декларування з правками Президента. Ми читали законопроект, вивчали його. І я, і Віктор Чумак, й інші особи, які займаються цим питанням. Тому якихось несподіванок не повинно бути. Я не зрозумію, чому Петро Олексійович не наклав своє вето з правками ще три тижні тому, коли це можна було зробити. Це велике запитання», - розповів нардеп. Фірсов також зазначив, що після цього залишилося тільки з'ясувати питання з Національним агентством щодо запобігання корупції. «НАПЗК - це останній крок у «дорожній карті» на шляху до безвізового режиму. В принципі, ми можемо сподіватися на те, що вже цього літа, в червні, Європейський союз нам все-таки надасть безвізовий режим. У будь-якому випадку, як би там не було, «домашнє завдання», яке ми взяли на себе - дорожню карту, - треба реалізовувати так, щоб до нас взагалі ніхто не «підкопався», - підсумував депутат.
Суспільство Ситник: Система електронних декларацій не запрацює 2016 року Введення системи електронного декларування доходів для чиновників до кінця цього року буде складно реалізувати. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час презентації прототипу веб-порталу з держреєстром майнових декларацій чиновників, передає Громадське.tv. «Думаю, введення системи електронної декларування до кінця цього року буде важко зробити. Я пропоную поділитися досвідом з Нацагентством з протидії корупції - ми можемо поділитися своїм досвідом для перевірки декларацій», - сказав він. Однак перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова сподівається, що ця система може запрацювати вже поточного року. «Ми розуміємо, що сайт-продукт готовий до запуску. Але для того, щоб почати працювати з новою системою, спочатку треба мати приміщення для НАПЗК, якісно працювати над персоналом цього органу і потрібно провести конкурс. Сподіваюся, цього року система запрацює», - сказала вона. Заступник голови Адміністрації Президента Олександр Данилюк підкреслив, що сьогодні головне - запустити систему електронного декларування. «Цього місяця буде запущено систему електронного декларування. Цього року ми будемо подавати декларації в електронному вигляді», - підкреслив він. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що система електронного декларування - це дієвий контроль за чиновниками, який дозволить кожному платникові податків знати, на що витрачаються державні кошти. Нагадаємо, що Рада ухвалила закон про електронне декларування з пропозиціями Президента.
За кордоном Венеціанська комісія схвалила бажання Франції позбавляти громадянства за тероризм Венеціанська комісія оприлюднила думку про внесення поправок до Конституції Франції в частині, пов'язаній із введенням у країні надзвичайного стану і позбавленням громадянства осіб, причетних до терористичної діяльності. Про це повідомляє Укрінформ. Комісія визнала нововведення до Основного закону Франції такими, що не суперечать міжнародним стандартам і схвалюються за умови дотримання належної процедури і пропорційності, йдеться в оприлюдненій заяві. «Європейська комісія за демократію через право (або Венеціанська комісія) тільки-но опублікувала думку, що конституційні реформи у Франції можна було б поліпшити. Зокрема, вона нагадує, що будь-яке рішення про позбавлення громадянства має повною мірою дотримуватися принципів належної правової процедури та пропорційності», - йдеться в заяві. На думку комісії, введення «механізму громадянства і позбавлення закріплених ним прав є загальним для всіх французів, незалежно від походження або натуралізації, і саме по собі не суперечать міжнародним стандартам». Однак комісія рекомендує підготувати роз'яснення положень Конституції, таке позбавлення прав є «додатковим покаранням», яке може індивідуально застосувати суддя з розгляду кримінальних справ після справедливого судового розгляду. Венеціанська комісія також схвалила положення про надзвичайний стан, але рекомендує визначити в Конституції Франції не тільки можливості оголошення (або встановлення) надзвичайного стану, а й формальні, матеріальні та часові обмеження, які повинні регулювати його. Комісія також звернулася до французької влади з пропозицією розглянути можливість надання парламенту права продовження терміну надзвичайного стану тільки кваліфікованою більшістю.
Суспільство Ситник: Нам заздрять зарубіжні колеги, що у нас є багато справ щодо корупції Іноземні колеги заздрять голові НАБУ Артему Ситнику, що в Україні дуже багато матеріалів для розслідування. Про це він розповів в інтерв'ю молдавському порталу Аnticoruptie.md. Ситник нагадав, що вже на цьому етапі НАБУ веде більше 80 кримінальних проваджень. «Насправді справи є, і фактологічного матеріалу дуже багато. Наприклад, латвійці говорили, що певною мірою заздрять нам, бо у них треба багато копати для того, щоб знайти хоч щось для розслідування. Тоді як у нас усе під ногами валяється: бери і розслідуй!» - розповів директор НАБУ. Ситник зазначає, що зараз проваджень щодо розслідування схем предостатньо, а пріоритетним напрямом є ​​судді. «П'ять ми вже задокументували, справи ряду інших в процесі розслідування... Досить цікаві і складні схеми великих держпідприємств, за допомогою яких щорічно відмиваються мільярди гривень, наприклад, такі як ДП «Укрспирт», ДП  Артемсіль», ПАТ «Укргаздовидобування», ВАТ «Одеський припортовий завод», - додав голова НАБУ. За його словами, Бюро фокусується на представниках нинішньої влади. «Дійсно, революція не закінчилася, бо причини, які призвели до неї, не усунуто. Тому ми зосередимо свої ресурси, поки ще обмежені, на нині існуючих корупційних схемах, на уряді, який, на жаль, не зробив з події потрібних висновків», - сказав директор Антикорупційного бюро України Артем Ситник.
оформление ленты  Блог: 
Політика Юрій Береза Запорука повернення частини Луганської і Донецької областей у боєздатній армії Головна запорука повернення Донбасу під управління Києва - це боєздатна армія. Потрібне також переоснащення Збройних Сил України для того, щоб говорити про терміни повернення окупованих територій Луганської та Донецької областей. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Юрій Береза. «Про терміни говорити можна тільки тоді, коли є боєздатна армія. Ми можемо повернути що і коли завгодно, коли буде армія, яка зможе за час від трьох до шести діб дійти до Москви. Тільки в такому випадку все закінчиться. На сьогодні, на щастя, вже з'явився бойовий дух. Крім того, у нас з'явилися молодші командири, здатні відмінно себе показати. Зараз актуальним є питання переоснащення армії. Я переконаний у тому, що тільки-но у нас пройде переоснащення Збройних сил, то повернення Донбасу буде не за горами. Варто засвоїти основний фактор: ніхто не буде розмовляти зі слабкими, ніхто не звільнить території просто так. У світі бояться тільки силу», - вважає Береза. Народний депутат зазначає, що військові дії в Сирії можуть вплинути і на Донбас. «Ні для кого не секрет, що навіть перед входом до Сирії війська збройних сил окупанта Росії заходять на Донбас і в бойових вправах тренуються на нашій землі, тренуються на наших солдатах. Я все більше схильний до того, щоб провести аналогію з тим, що відбувалося в Росії 17-го року минулого століття. Зараз Росія стоїть на порозі таких подій», - резюмував депутат.
Суспільство ГПУ повторно вимагатиме екстрадиції екс-міністра фінансів Юрія Колобова Генеральна прокуратура України (ГПУ) отримала офіційну відмову Іспанії екстрадувати колишнього голову міністерства фінансів у Кабінеті Миколи Азарова Юрія Колобова. Україна спробує вдруге домогтися від Іспанії екстрадиції затриманого рік тому екс-міністра фінансів, повідомляє німецьке видання Deutsche Welle. «Ми будемо повторно звертатися щодо екстрадиції», - сказав начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк. За даними Генпрокуратури, Колобова підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Його заарештували понад рік тому в курортному місті Альтеа в Іспанії. Про рішення іспанського суду про відмову в екстрадиції Колобова стало відомо в січні цього року. Представник суду в розмові з DW тоді відмовився коментувати рішення щодо Колобова, однак навів думку суддів у справі українського екс-міністра. Вони вважають, що матеріали справи, які надіслала українська сторона, свідчать, що «розслідування перебуває в недостатньо просунутій фазі».
Події Сьогодні бойовики 14 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом сьогоднішнього дня бойовики 14 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, російські найманці о 7:30 продовжили використовувати заборонене Мінськими угодами озброєння і з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції українських бійців у районі Авдіївки, випустивши чотири міни. Крім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї російські терористи вели вогонь по опорних пунктах поблизу шахти Бутівка, Опитного і Новгородського. «На Маріупольському напрямі близько 16:00 з мінометів калібру 120 мм російські бойовики відкрили вогонь по позиціях сил АТО поблизу Новотроїцького та випустили при цьому 36 мін. По укріпленнях українських бійців поблизу Широкиного терористи вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», - йдеться в повідомленні.
Економіка «Нафтогаз» має намір збільшити позовні вимоги до «Газпрому» НАК «Нафтогаз» має намір збільшити позовні вимоги до російського газового монополіста «Газпрому» до закінчення арбітражного суду в Стокгольмі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко. За його словами, до закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони будуть збільшувати свої позовні вимоги. «Вони при цьому будуть посилатися на принцип «бери або плати», а ми будемо вказувати на те, що цей принцип не може застосовуватися з низки причин (завищена ціна, абсолютно неадекватний об'єм, незаконні обмеження за місцем призначення поставок тощо)», - написав Вітренко. При цьому він зазначив, що «Нафтогаз» буде нараховувати додаткові суми як компенсацію за переплату (в порівнянні зі справедливою ціною) за поставлений газ (наприклад, 2015 року) і їхню недоплату за надані нами послуги з транзиту. «Наприклад, тільки за 1 квартал 2016 року ми нарахуємо «Газпрому» близько млрд доларів як недоплату за послуги з транзиту! У річному обчисленні за 2016 рік ця сума становила б близько 4 млрд доларів», - написав Вітренко.
Політика Порошенко закликав Світовий конгрес українців активізувати зусилля зі звільнення Савченко Президент Петро Порошенко закликав Світовий конгрес українців мобілізувати зусилля для звільнення Надії Савченко і всіх українських політв'язнів. Про це він заявив під час зустрічі з делегацією конгресу, повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко відзначив активну діяльність Конгресу, який об'єднує понад 300 українських організацій у 33 країнах світу, у справі залучення міжнародної підтримки нашої держави, поширення правдивої інформації про події в Україні і об'єднання зусиль усіх українців з метою протидії російській пропаганді. Окремо Порошенко звернув увагу на важливу ініціативу Всесвітнього конгресу українців «Захист патріотів», яка врятувала життя багатьох українських бійців. При цьому Президент зазначив першочерговість звільнення Надії Савченко і всіх українських в'язнів із російських в'язниць.
Суспільство У Львівській області шахраї надавали послуги міжнародного зв'язку У Львівській області викрито шахрайську схему з надання послуг міжнародного телефонного зв'язку. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, приватні компанії надавали послуги міжнародної IP-телефонії, забезпечуючи маршрутизацію міжнародного трафіку, маскуючи його як звичайні місцеві телефонні розмови. Під час обшуків було вилучено спеціалізоване телекомунікаційне обладнання для фіксації телефонних розмов. Зараз відкрито кримінальне провадження за ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Також перевіряється інформація про причетність зловмисників до надання незаконних послуг зв'язку комерційним організаціям Росії і компаніям, які розташовані на тимчасово окупованих територіях.
Суспільство На Запоріжжі нелегально оформляли соціальні виплати, «послугами» користувалися бойовики На Запоріжжі викрито організовану групу жителів Донецької області і посадових осіб соціальних установ Бердянська, які організували злочинну схему з оформлення соціальних виплат особам, які фактично перебувають на окупованій території. Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники без особистої присутності замовників збирали на них повний пакет документів для отримання виплат. «За домовленістю з керівництвом однієї з банківських установ оформляли банківські карти для зарахування виплат, потім переводили в готівку і вивозили на тимчасово окуповані території», - йдеться в повідомленні. За даними СБУ, «послугами» скористалося понад 500 жителів окупованої території, які фактично не покидали місць свого постійного проживання. Також серед тих, хто скористався послугами, - 20 бойовиків терористичної організації «ДНР/ЛНР».
Суспільство У Києві викрито шахрая, який виманив у бабусь 20 тисяч гривень У Києві викрито телефонного шахрая, який виманив кошти у двох пенсіонерок. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури. Як повідомляється, 32-річний киянин шляхом обману заволодів грошовими коштами двох пенсіонерок на загальну суму 20 тисяч і намагався заволодіти золотими прикрасами на суму 30 тисяч гривень. «Зловмисник разом зі спільником зателефонував постраждалим і повідомив про те, що нібито їхній знайомий збив на автомобілі дівчинку, яка зараз перебуває у важкому стані і потребує операції. За словами шахраїв, на лікування потерпілої потрібні кошти в сумі близько 20 тис. гривень. Пенсіонерки погодилися віддати ці кошти і назвали аферистам свою домашню адресу», - йдеться в повідомленні. У прокуратурі зазначили, що після цього зловмисники знову зателефонували жінкам і повідомили, що наданих грошей не вистачає і треба ще 30 тисяч гривень. Отримавши відмову через відсутність грошей, шахраї попросили передати золоті вироби, еквівалентні вказаній сумі. Коли один із зловмисників прибув до оселі жінок, його було затримано. Йому інкримінується скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно). Пошук спільника триває.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,8400270938873-/ /-pc-/
Top