counter
Архів Повернутись назад 15 Лютого 2018
15 Лютого
Суспільство Легендарна збройова компанія Remington оголосила про банкрутство Відомий виробник зброї Remington Outdoor Co (США) почав процедуру банкрутства. Про це сказано в прес-релізі компанії, яка уклала угоду зі своїми кредиторами про підтримку реструктуризації бізнесу. «Важка ситуація в індустрії зробила нинішню угоду розумною. Упевнений, що це перегрупування буде для Remington гарантією подальшої роботи  як сильної компанії, а також національної спадщини», - повідомляє голова ради директорів Джим Гайслер. Remington заявила також, що продовжить свою роботу в звичайному режимі, продовживши виплати торговим партнерам і співробітникам. Реструктуризація ніяк не вплине на сервіс і клієнтську підтримку. Головний виконавчий директор Ентоні Ачітеллі заявив, що компанія «вийде з процесу з більш низьким об'ємом позикових грошей і високою ліквідністю».
Наука і технології Росіяни бояться, що українці перетворять винищувач «МіГ» на штурмовик Літакобудівна корпорація "МіГ" застерігає українців від спроби переробити винищувач МіГ-29 на штурмовик. Про це повідомляє РИА «Новости». Модернізацію радянського МіГ-29 збираються провести на Львівському авіаційно-ремонтному заводі. Інженери мають намір зробити з винищувача штурмовик і збільшити термін служби літаків до 35-40 років. «Поки провідні світові авіабудівні компанії працюють над максимальною багатофункціональністю, український ОПК вибрав альтернативний шлях розвитку - зробити з гарного винищувача посередній штурмовик», - обурюються в країні-агресорі. У російській корпорації переживають, що продовження ресурсу літаків на 20-40 років може виявитися небезпечним. Росіяни кажуть про застарілу конструкторську документацію, нібито отриману незаконним шляхом.
Політика Росія є головною загрозою в Східній Європі - доповідь Міжнародний інститут стратегічних досліджень рекомендує урядам європейських країн оптимізувати свої витрати на оборону для успішного протистояння таким загрозам, як посилення РФ. «Росія є головною загрозою в сфері безпеки для країн Північної і Східної Європи», - сказано в щорічній доповіді інституту, яка була оприлюднена напередодні в Лондоні. Директор інституту Джон Чіпман зазначає, що «європейські країни все ясніше усвідомлюють, що світ - небезпечне місце», і форсують витрати на оборону. За його словами, в 2017 році витрати країн ЄС на військові потреби збільшилися на 3,6%, що є найвищими темпами зростання в світі. Чіпман вказав, що це викликано зростаючим тиском з боку Америки, яка закликає Європу більше дбати про власну оборону, а також умов, що змінилися сприйняттям загроз в Європі.
Події оформление ленты  У Львові на вулиці знайшли метрову ігуану Біля смітника у дворі багатоповерхового житлового будинку у Львові була знайдена метрова ігуана. Про це сказано в сюжеті ТСН. Люди, які першими помітили ящірку, відразу відвезли її в зооцентр. «Небезпека полягала в тому, якщо її не помітити, то тварину можна було б переїхати автомобілем. Я боялася, чесно. Але вона настільки була скута, лапки скручені, вона майже не подавала ознак життя. Обклали її пляшками з гарячою водою і принесли килимки», - каже рятівниця ігуани Марія Петришин. Те, що ящірка вижила, ветеринари вважають дивом, так як тварина провело на холоді майже годину, а цього достатньо, щоб теплолюбна ігуана замерзла до смерті. Незабаром власниця тварини знайшлася. Як з'ясувалося, та втекла через відкриті балконні двері, коли господиня прибирала в тераріумі.  
Суспільство Колишній чоловік Сніжани Єгорової втік від неї в Європу Український шоумен і актор Антін Мухарський заявив, що покинув Україну і збирається просити політичного притулку в одній з країн Європи. Про це він пише у себе в Facebook. Свій від'їзд Мухарський пояснив фінансовими претензіями від екс-дружини, телеведучої Сніжани Єгорової. У них є троє спільних дітей. Згідно зі шлюбним контрактом, Мухарський повинен виплачувати на утримання дітей 3 тис. дол. щомісяця. За його інформацією, в контракті був також пункт про можливість перегляду цієї суми, якщо його матеріальне становище зміниться. У 2014 році Антін Мухарський почав заробляти менше, але екс-дружина не погодилася зменшити суму аліментів, каже шоумен. «20 травня 2014 роки я звернувся до Оболонського райсуду з позовом про перегляд суми аліментів, яка вказана в контракті, а також визначення порядку побачень з дітьми. Але позов досі не розглянуто», - говорить Мухарський. За його словами, рішення виїхати з країни він прийняв після затвердження закону про посилення відповідальності особам, які не платять аліменти.
Політика У РФ відповіли НАТО на прохання «прозоріше розміщувати» «Іскандери» Заступник голови комітету Держдуми РФ Юрій Швиткін повідомив, що Росія не зобов'язана надавати НАТО інформацію про розміщення ракетних комплексів «Іскандер» в Калінінградській області. Про це інформує РІА Новини. Зокрема, політик повідомив, що він не бачить підстав для такого обміну інформацією, так як з боку Північноатлантичного Альянсу «реальних» дій для конструктивного діалогу немає. «НАТО знову ж діє за своїми подвійними стандартами, кажучи на словах одне, а на ділі роблячи зовсім інше», - вважає політик. Він зазначив, що дії Росії Федерації, на відміну від США, не суперечать нормам міжнародного права. «При цьому право, де розташовувати ракетні комплекси «Іскандер», в якій кількості, виходячи з інтересів нашої держави, залишається за нами. Звичайно, це робиться при дотриманні норм міжнародного права», - додав він.
Події Помер пастор-протестант, якого по-звірячому катували бойовики в Донбасі Помер пастор Олександр Хомченко, який пройшов через тортури терористів «ДНР». Про це інформує Радіо Свобода. Хомченку було всього 59 років. Останнім часом він вів богослужіння в Мар'їнці. До початку війни на Донеччині чоловік був пастором протестантської церкви в Донецьку. «Хомченко є одним з організаторів «молитовного Майдану» в Донецьку і, за його інформацією, він вів богослужіння тоді, коли «російські танки увійшли до Донецька». Після одного з богослужінь його заарештували. Дев'ять днів Хомченка утримували в захопленому приміщенні управління МВС, а пізніше - в бомбосховищі військкомату Макіївки», - сказано в повідомленні. Після звільнення він розповів, що його били і піддавали тортурам, зокрема на дибі. Хомченко зазначив, що його катували представники російської розвідки. «Мене підняли на дибу і одягли протигаз, в очах відразу потемніло. Я відчув, що починаю втрачати свідомість і набрав повітря в легені, а ті підставили вату з нашатирним спиртом. Потім перекривали кран, потім відкривали і занурювали шланг в воду», - каже пастор Хомченко. Про причини його смерті нічого не повідомляється.
Політика Держдеп визнав джаз знаряддям пропаганди в роки холодної війни У музеї історії Держдепу США була відкрита експозиція, яка присвячена «джазовій дипломатії» Америки в роки холодної війни. Про це повідомила представник музею Елісон Манн, інформує ТАСС. «У нас є нова експозиція, яка була встановлена сьогодні і яка присвячена «джазовій дипломатії», а також афро-американським музикантам, які брали участь в дипломатичних зусиллях в роки холодної війни. Учасники «джазової дипломатії» відправлялися в держави радянського блоку. Це була кампанія по просуванню джазу як спосіб протидії радянській пропаганді», - говорить вона. На запитання учасника брифінгу, чи застосовував Держдеп «джазову дипломатію» в інших державах, Манн послалася на те, що в музеї є «відома фотографія Луї Армстронга верхи на верблюді, яку зробили під час його поїздки в Єгипет».
Суспільство оформление ленты  15 лютого відзначають Стрітення Господнє. Звичаї і прикмети Сьогодні, 15 лютого, християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє - одне з найбільш шанованих християнами і останнє велике свято зими. Не дарма його називають Зимобором. З цього дня зима вже здає свої позиції. Стрітення - не перехідне свято - а тому його дата завжди фіксована - на сороковий день після Різдва. За біблійною легендою, на сороковий день від народження маленького Христа Діва Марія принесла його до Єрусалимського храму за стародавнім звичаєм. Біля храму їх зустрів священик Симеон, який чекав зустрічі з Господом, не повірив, що месію народить звичайна діва, проста жінка. І тоді Дух Святий напророчив йому, що Симеон зможе вмерти лише тоді, як побачить народження Господа. Так і сталося.   Слово "стрітення" старослов'янською мовою означає "зустріч", а друге значення цього слова - "радість". У народі зі Стрітенням пов'язували очікування весни. «Прийшла громовиця - зими половиця», говорили в народі. На Стрітення в церквах служать службу - освячують воду і свічки. Свічки, освячені в цей день, запалювали у велику грозу, сподіваючись врятуватися від удару блискавки. Також їх вкладають у руки помираючим. Вважалося, що вогонь цієї свічки полегшує передсмертні страждання і очищує людину від гріхів. А ось освяченою цього дня водою лікували хворі місця і пристріт - хвороби, викликані «поганим оком». Мандрівників і торговців освячували цією водою, бажаючи доброго шляху. Також батьки благословляли синів, проводжаючи на війну. Якщо під вечір на Стрітення потепліло, то літо перемогло. Також потепління в цей день вважалося прикметою майбутнього великого врожаю меду. У Стрітення церква забороняє будь-які роботи, крім тих, що служать на благо людей. У цей день не робиться прибирання та прання. Також церква не схвалює вживання спиртного. На Стрітення існує заборона на сварки і лайливі слова. Не варто ходити в лазню і розважатися в саунах. А ось займатися рукоділлям цього дня можна. Гадати в це свято чесним християнам категорично не можна. Спроби подивитися у майбутнє ставлять під сумнів Божий задум і є гріховними, каже церква.
Спорт оформление ленты  "Динамо" зустрінеться в Лізі Європи з унікальною командою Сьогодні київське Динамо в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи зіграє в Афінах з місцевим АЕКом, який оглядачі називають не інакше як специфічна і унікальна команда, пише Динамоманія. Справа в тому, що в цьому сезоні лише чотири клуби в груповому раунді Ліги Європи не програли жодного матчу. Серед них - і АЕК. Але він - єдиний, хто зробив це, фінішувавши на другому місці. Аталанта, Зальцбург і Зеніт виграли у своїх групах. В цілому грецький колектив нікому не поступається на міжнародній арені вже у восьми матчах поспіль! А ще АЕК увійшов в історію Ліги чемпіонів як клуб, який завершив всі свої шість поєдинків групового етапу внічию - з Генком, Ромою та Реалом). Раніше екс-футболіст "Динамо" Владислав Ващук заявив, що не просто бажає перемоги киянам, а й практично впевнений, що вони її в Афінах добудуть. А колишній футболіст Динамо Стефан Решко повідомив, що остерігається за гру "Динамо" з АЕКом і за результат, який може вийти в цій грі.
Політика Не було навіть білизни. На суді щодо Януковича в.о. міністра оборони розповів про небоєздатність армії в 2014 році До початку 2014 року через масові скорочення і недофінансування українська армія була абсолютно не готова до бойових дій. Про це заявив в.о. міністра оборони в 2014 році Михайло Коваль на засіданні суду, який розглядає справу про державну зраду Віктора Януковича, передав кореспондент АСН. "Армія не була готова - вона була деморалізована... Це було знищення збройних сил", - зазначив офіцер. За його словами, на початок 2014 року із 35 з'єднань і частин сухопутних військ були готові всього 10, п'ять - частково готові, а 20 - зовсім не готові до ведення бойових дій. У ВМС - із 37 з'єднань і частин 14 були готові, 8 - частково готові, 15 - не готові. З 5 бригад повітряно-десантних військ, готова лише 1. "За всіма канонами військового мистецтва, збройні сили можуть вести бойові дії, якщо вони мають готовність не менше 70%. А у нас - із 117 - готові 56. Порахуйте", - пояснив він. Крім того, була знищена системна мобілізація - таким чином, в обласних військкоматах залишилося 6 осіб. З 2010 року не проводили збори резервістів взагалі. Крім того, постійні скорочення особового складу призвели до того, що в частинах залишалося вкрай мало кадрових офіцерів. Також, за його даними, вкрай низьким було і фінансування: військовослужбовці отримували низькі зарплати і сиділи на "голодному пайку". При цьому, за словами Коваля, було дуже обмежене забезпечення - новим призовникам могли видати лише "камуфляж" і кепку, взуття та білизни на забезпеченні не було. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Кримінал оформление ленты  Люди мочилися від страху і ховалися в шафах. Опубліковані нові подробиці кривавої бійні у Флориді Студенти виклали в Мережу моторошне відео стрілянини у старшій школі Флориди. Нагадаємо, в результаті кривавої бійні напередодні загинули щонайменше 17 осіб і не менше 14 отримали поранення. На кадрах видно дітей, що сидять і лежать на підлозі в класі. Коли лунають звуки стрілянини, з різних кінців класу і з коридору доносяться несамовиті крики. Після кривавого розстрілу підозрюваний був затриманий. Як виявилося, він раніше вчився у цій же школі, але був відрахований за погану поведінку. Це 19-річний Ніколас Круз. Деякі свідки говорили, що стрілець спочатку привів у дію пожежну сигналізацію, а коли піднялася метушня, став хаотично вбивати людей. Також деякі студенти розповідали, що спочатку подумали, що сталася навчальна тривога. Тому спочатку не були сильно стурбовані тим, що відбувається. Плутанини ситуації додав той факт, що напередодні працівники служби безпеки сказали учням на зборах, що у них може бути тренування, під час якого поліцейські стрілятимуть холостими патронами. "Тому, коли ми ховалися в кімнаті, люди говорили, що чули постріли, а ми не знали, чи справжні вони", - розповів один зі студентів. На щастя, деякі студенти додумалися забарикадуватися в класах. «Ми почули якісь різкі звуки, але навіть не здогадувалися, що відбувається. Ми вийшли на вулицю і побачили, що охоронець в гольф-клубі дуже швидко біжить і кричить, щоб ми втікали», - розповідає студент Райан Кадель. За його словами, деякі люди навіть мочилися від страху і впадали в істерику. «Люди намагалися з'ясувати, що відбувається. Він і два десятка інших студентів бігли до найближчої будівлі, забившись у велику шафу, де просиділи більше 90 хвилин. Вбивця застрелив 14 осіб всередині школи та трьох - на вулиці. Школа, в якій сталося масове вбивство, вважається дуже престижною. У ній навчаються понад 3000 студентів з багатого передмістя Форт-Лодердейл. Учитель математики цієї школи Джим Гард розповів журналістам, що в минулому році він вчив підозрюваного. "У мене він провчився майже рік. Він виглядав як звичайний школяр. Нічого видатного. Він не проявляв активність у класі, не був гамірним, не поводився зухвало", - розповів Гард. Влада, яка в рамках розслідування почала аналізувати мотиви, знайшла повідомлення в соціальних мережах, які охарактеризувала як «дуже, дуже тривожні». Наприклад, стрілок публікував в Instagram фотографії зі зброєю, на інших фото він цілився через лазерний приціл в інший будинок. На ще одному фото - вбите земноводне. Як заявив місцевий шериф, мати стрілка померла. Інші його родичі не помічали нічого дивного у поведінці хлопця: «Він був пригнічений, можливо, трохи з примхами. Але він ніколи не виявляв жорстокості».
Події оформление ленты  У Львові п'яний водій влаштував чотири ДТП У Львові п'яний водій на а/м Ford Focus у ніч на четвер вчинив чотири ДТП. Про це передає патрульна поліція міста. За попередньою інформацією, працівники патрульної поліції отримали виклик від мешканки будинку по вул. Нечуя-Левицького, під вікнами якої Ford протаранив дорожній знак. Водій з місця аварії зник, але патрульні знайшли його трохи далі на цій же вулиці. «Як виявилося, він знову потрапив у ДТП - в'їхав у дорожні стовпи. Очевидно, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння», - зазначили правоохоронці. На цій же вулиці водій Ford також протаранив Audi 80, а потім BMW X5, сховавшись з місць ДТП. «Після затримання перевірка на драгері показала результат 2 проміле алкоголю», - кажуть поліцейські. На водія було складено вісім протоколів: чотири - за ДТП, три - за втечу з місця ДТП, а також за управління транспортним засобом у нетверезому стані.
Кримінал Двоє морських піхотинців розстріляли чотирьох товаришів по службі під Маріуполем Військові окремої бригади морської піхоти, чиї тіла були знайдені в орендованому будинку на Донбасі, вживали спиртні напої перед смертю. Про це інформує телеканал 112 Україна, посилаючись на джерела в правоохоронних органах. За повідомленням журналістів, інцидент стався в тилу в районі Широкиного (під Маріуполем). Військові морської піхоти вживали алкогольні напої, після чого відкрили стрілянину. Крім цього, Лівий берег передає, що були вбиті четверо морпіхів за місцем дислокації в/ч А-2802 в екс-пансіонаті в с. Бердянське Донецької області. Вони були застрелені двома товаришами по службі з автоматів Калашникова. Ймовірна причина конфлікту - нестатутні відносини. Військова служба правопорядку і Національна поліція встановлюють причини і подробиці події.
Кримінал Прокуратура на суді вимагає тримати Труханова під вартою Солом'янський районний суд Києва зараз обирає запобіжний захід меру Одеси Геннадію Трухановому, який підозрюється у причетності до корупції в Одеській міській раді, передає кореспондент АСН. Сам Труханов з'явився на засідання. Судове засідання проходить при великій кількості преси і посиленій охороні. Прокуратура клопоче про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На початку засідання прокурор заявив, що чиновники міської ради Одеси, вступивши у змову, домовилися заволодіти грошима міста в розмірі 185 мільйонів гривень. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для мера Одеси Геннадія Труханова прокуратура клопотатиме про утримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень. Труханов був затриманий 14 лютого в аеропорту "Бориспіль". Він є фігурантом так званої справи заводу "Краян". Разом з ним затримано шістьох осіб, ще двоє перебувають у розшуку.
Політика Напередодні анексії Росія проводила в Криму "навчання" під виглядом підготовки до Олімпіади Росія відпрацьовувала військову операцію із захоплення Криму напередодні анексії під виглядом підготовки до зимових олімпійських ігор. Про це заявив в.о. міністра оборони в 2014 році Михайло Коваль на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Під виглядом підготовки до зимової олімпіади в Сочі Росія створила потужне угруповання Збройних сил напередодні кримських подій. І тоді ми побачили чітко, що заявлений один літак Іл-76 - тут раз - їх 8 прилетіло. Замість 3 заявлених вертольотів прилітає 11. А були анонсовані навчання Чорноморського флоту \", - зазначив офіцер. За його словами, така інформація була отримана по лінії прикордонної служби в кінці лютого. На думку воєначальника, подібні військові операції були проведені в Чехословаччині, Угорщині, Афганістані. "Наявність Чорноморського флоту давала можливість під виглядом фахівців прибути на місце керівникам і провести рекогносцировку за допомогою провідників з числа місцевого населення і стрімко виходити до об'єктів захоплення. Стара відпрацьована система", - пояснив Коваль. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Культура Децентралізація загрожує збереженню культурної спадщини країни - Княжицький Передача в концесію пам'яток культури створить корупційні ризики і поставить під загрозу їхній захист. Про це в ході засідання круглого столу заявив голова Комітету ВРУ з питань культури і духовності Микола Княжицький, передає кореспондент АСН. "У питанні захисту пам'яток культури є кілька базових аспектів. Насамперед, саме суспільство повинно розуміти, що таке культурна спадщина, що з нею робити", - заявив він. По-друге, за оцінками депутата, в самому Міністерстві культури необхідно зупинити всі корупційні ризики і схеми, які завжди існували при старій владі. "Коли отримували заборони або дозволи на забудову в тих чи інших зонах. Тому дуже важливо, щоб міністерство працювало не тільки над створенням електронного реєстру культурної спадщини, а й видавало популярну літературу про перелік цих пам'яток. Щоб для громади це не було абстрактним згадуванням у реєстрі , а конкретною історією для людей", - підкреслив він. Депутат розповів, що в умовах децентралізації та реформи місцевого самоврядування питання захисту такої культурної спадщини на місцях стало вкрай актуальним. Тут, на його думку, можлива передача в концесію цих пам'яток є одним із корупційних ризиків. "Можливо, не скрізь. Але тут все-таки потрібна загальна державна політика: передаємо ми їх у концесію чи ні. Це загальнодержавна політика. Коли ми дивимося на кожну культурну пам'ятку, ми всі, починаючи з міністра, закінчуючи головою на місцях, повинні думати: що робити з цією пам'яткою. Але такого підходу немає", - зазначив він. З його слів, зараз у парламенті є проект закону під номером 1553, який передбачає створення наглядових рад на місцях щодо захисту пам'яток ЮНЕСКО. Поки що у Верховній Раді України немає консенсусу щодо ухвалення закону в цілому.
Політика Генерал Коваль: Контролювати кордон у 2014 році було неможливо через масову зраду військових Відновити контроль над підрозділами державного кордону на початку березня 2014 року не вдалося через масове зради українських військовослужбовців в Криму. Про це заявив в.о. міністра оборони в 2014 році Михайло Коваль на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Коли була втрачена ситуація, оперативний штаб не міг потрапити на територію Криму. Ми планували регіональне управління зробити на Масандрі і відновити управління і взяти під контроль підрозділи державного кордону. Мені довірили одному поїхати в Крим і організувати - я б організував, якби не було наших зрадників. Зрада було повсюдно", - зазначив офіцер. За його словами, очільник Прикордонної служби України генерал Михайло Литвин відправив саме його, оскільки довіряв і знав як людину, здатну виходити з кризових ситуацій. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Суспільство Багато пам'яток культури в Україні можуть знести і побудувати бізнес-центри - експерт Менше 10% пам'яток культури України внесені в Держреєстр, що створює величезне поле для корупції, знесення і будівництва бізнес-центрів. Про це в ході засідання круглого столу заявила координатор урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції» Оксана Величко, передає кореспондент АСН. "Культурна спадщина для когось - це просто краса, а для когось - можливість її знести і побудувати там будинок. Тому треба чесно говорити про корупційні ризики, які існують в Україні у сфері культурної спадщини", - заявила вона. У свою чергу, Тамара Мазур, заступник міністра культури України додала, що боротьба з корупцією в будь-якій сфері можлива і ефективна тільки за умови забезпечення прозорості та мінімального втручання людини в ті чи інші процеси. "Зробивши інвентаризацію в сфері культурної спадщини, ми дійшли висновку, що на сьогодні в Україні, навіть при нинішніх умовах, вкрай складно забезпечити прозору процедуру захисту такої спадщини, яка існує у всіх розвинених країнах. А без створення бази надання адміністративних послуг кардинально процес змінити буде неможливо", - зазначила вона. За її словами, інвентаризація культурної спадщини продемонструвала жахливі цифри. "Ми дійшли висновку, що на сьогодні в Україні перебуває 130 тис. пам'яток культури, з яких тільки 52% - інвентаризовано, а 7,2% - відображені у Державному реєстрі нерухомості культурної спадщини. Тобто тільки незначну кількість таких пам'яток у нас зареєстровано в Держреєстрі", - підкреслила вона. Заступник міністра зазначила, що регулювання і управління пам'яток відбувається в ручному режимі, в законодавстві - не прописані чітко норми, що забезпечують захист культурної спадщини. "Сам реєстр фактично існує сьогодні в паперовому вигляді", - сказала вона. На її думку, створення єдиного електронного ресурсу, який би об'єднав усю вичерпну інформацію про культурні пам'ятки, дуже актуально. Також треба запровадити постійну процедуру моніторингу відповідно до цього реєстру. Все це могло б зупинити процес знищення культурної спадщини. Вона розповіла, що міністерство вже почало роботу над підготовкою такого реєстру. У програмі діяльності уряду до 2020 року передбачено створення такого електронного реєстру даних. Передбачається, що створення такого реєстру буде профінансовано з державного бюджету, а також за рахунок коштів міжнародних донорів.
Культура Пам'ятки культури у Києві відберуть у недобросовісних власників Пам'ятки культури в Києві відбиратимуть у комунальну власність у недобросовісних власників. Про це в ході засідання круглого столу заявив заступник директора Департаменту культури КМДА, керівник управління охорони культурної спадщини Олександр Никоряк, передає кореспондент АСН. "Цей рік у нас - рік захисту культурної спадщини. Тому я думаю, що нам необхідно багато зробити для збереження, реставрації та охорони наших пам'яток. У Києві склалася така ситуація, що дуже часто останнім часом пам'ятки то горять, то їх підпалюють. А недобросовісні власники ніяк за це не відповідають. Тому в закон треба вносити зміни", - заявив він. З його слів, Департамент культури КМДА вже підготував зміни до базового закону щодо захисту культурних пам'яток: "Адже сьогодні власник доводить пам'ятку до руйнування. А штрафи за це - мізерні. І довести його провину - практично неможливо". Чиновник підкреслив, що змінами до закону пропонується закріпити норму про передачу таких пам'яток у комунальну власність. "Це буде повернення в державну і комунальну власність. Що стосується штрафів, то ми пропонуємо встановити єдині штрафи, як для фізичних, так юридичних осіб. Коли ці зміни будуть ухвалені, впевнений, власники будуть розуміти, що в їхніх руках - перлини, які треба берегти... А якщо вони будуть їх доводити до руйнування, то місто їх забиратиме, виставлятиме на аукціони, щоб цими перлинами захоплювалися наші туристи", - прогнозує він. У свою чергу, голова профільного комітету парламенту Княжицький зазначив, що сьогодні відбудеться засідання робочої групи нардепів і представників столичної влади, де будуть обговорюватися ці законодавчі зміни.
Політика Порошенко розповів, про що говорив із Путіним по телефону Президент України Петро Порошенко підтвердив, що мав недавно телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це передає агентство Укрінформ. За інформацією глави держави, під час розмови йшлося переважно про обмін заручниками, а також розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі. «Мета розмови переважно складалася з двох частин. Перша - це те, про що було заявлено три роки тому, на початку 2015 року при укладенні Мінська-2. Нам потрібні миротворці, як повітря», - сказав глава держави. Крім цього, він повідомив, що обговорив з президентом РФ повернення заручників. «І друга позиція - ми не можемо зупинитися на шляху звільнення заручників. Я обговорив конкретні деталі - списки, прізвища тих, кого ми повинні повернути з окупованих територій, а також тих, кого ми повинні повернути з РФ», - сказав Порошенко.
Події ГПУ: Біля Широкиного двоє військових застрелили чотирьох морпіхів У зоні проведення бойових дій на Донбасі застрелили чотирьох морських піхотинців. Про це у себе в Facebook передає речник Генпрокуратури Андрій Лисенко. «Військова прокуратура сил АТО разом з поліцією Донецької області на першій лінії оборони біля н.п. Широкине виявила факт убивства чотирьох військових одного з підрозділів ЗСУ. На тілі загиблих були знайдені вогнепальні поранення, а в приміщенні, де перебували останні, - ознаки приховування злочину (закладки вибухівки та підпалу)», - пише Лисенко. За його словами, після дослідження доказів правоохоронці встановили причетність до вбивства морпіхів двох їхніх товаришів по службі. Підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК України. «За участю їхніх захисників були проведені слідчі експерименти, а також допит, під час якого військові зізналися про обставини вбивства, яке було скоєно на ґрунті нестатутних відносин. Зараз із затриманими проводяться невідкладні слідчі дії. Їм готується повідомлення про підозру за ст. 115 ч. 2 п.п. 1, 12 (умисне вбивство двох або більше осіб вчинене за попередньою змовою) КК України», - сказав Лисенко.
Кримінал оформление ленты  Прокурор на суді розповів, як Труханов купив руїну за 185 мільйонів гривень громади Одеси Мер Одеси особисто керував злочинною схемою з купівлі аварійної будівлі за завищеною ціною. Про це під час засідання в Солом'янському районному суді Києва, який обирає запобіжний захід Геннадію Труханову, заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає кореспондент АСН. Труханов з поки що невстановленими особами вирішили заволодіти грошима одеської громади. На одному із засідань Одеської міськради було повідомлено, що в 2016 році одеська влада заощадила 206 мільйонів гривень і виникла необхідність обговорити, куди саме будуть використані ці гроші. Але вже на той момент була сформована група осіб на чолі з Трухановим, його заступником Вугельманом, директором Департаменту комунальної власності Одеської міської ради Спектором і його заступником Родіоновим, головою постійної комісії Одеської міськради з питань комунальної власності Шкрябаєм, а також інші юрособи та їхні представники. Серед них були навіть зареєстровані у Великій Британії. За словами прокурора, вступивши в змову, чиновники і юрособи створили якесь підприємство, внісши у його статутну власність стару аварійну будівлю, що раніше була адміністративним приміщенням заводу "Краян". Його орієнтовна вартість - близько 11 мільйонів гривень. Загальна його площа - 14 тис. кв.м. "Далі все відбувалося дуже швидко. Цьому приміщенню було присвоєно поштову адресу, а в Одеську міськраду направлено пропозицію щодо купівлі цього приміщення. Дуже швидко профільні департаменти розглядають і дають позитивні довідки та доповідні щодо цього приміщення. Мова там йшла про те, що саме це приміщення потрібно Одеській міськраді, бо там треба розмістити "Єдиний прозорий офіс". І при цьому ніхто не звертає увагу на те, що ці документи не вносилися відповідним чином на сесію міськради. Все відбувалося швидко, щоб ввести в оману депутатів, які повинні були узгодити цю угоду", - заявив прокурор на суді. Також прокурор САП процитував кілька аргументів, які, за його словами, говорять про те, що саме мер Одеси керував підготовкою необхідних документів. Труханов ввів в оману депутатів, показуючи їм макети і фото майбутнього "прозорого офісу".  Також під його керівництвом були забезпечені документи про нібито хороший стані будівлі, до якої "можна відразу в'їхати і працювати". За словами прокурора, депутатів всіляко квапили ухвалити позитивне рішення, переконували, що іншого подібного приміщення в Одесі немає. Заради цього рішення за добу була скликана позачергова сесія міськради Одеси. У підсумку депутати затвердили покупку будівлі. Всю операцію чиновники провернули за півроку.
Події На Рівненщині 200 видобувачів бурштину напали на поліцейських На території Рівненської області близько 200 видобувачів бурштину вчинили напад на працівників поліції, які охороняли місця його незаконного видобутку. Про це зазначили в поліції. Інцидент стався напередодні, 14 лютого, в урочищі Осова Дубровицького району. В результаті сутички постраждали п'ятеро працівників поліції, сімох нападників затримано. Трьом зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні заворушень. Вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські за допомогою екскаватора закопували рови і ями, утворені внаслідок видобування бурштину. В цей час їх оточило близько 200 осіб, які вимагали покинути територію і дозволити видобуток бурштину, в разі невиконання їхніх вимог зловмисники погрожували вбивством. В результаті між натовпом і поліцейськими сталася сутичка. За скоєне злочинцям загрожує до восьми років позбавлення волі.
Кримінал У мера Одеси Труханова є паспорти громадянина Росії та Греції - САП Мер Одеси Геннадій Труханов уникав вручення йому підозри в корупції, роз'їжджаючи по закордонах майже два місяці. Про це під час засідання з обрання меру запобіжного заходу у Солом'янському райсуді Києва сказав представник сторони обвинувачення - Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає АСН. За словами прокурора, це свідчить про ризики втечі і впливу на слідство в разі відпущення Труханова на свободу. Також прокурор повідомив, що для цього у Труханова, ймовірно, є паспорт РФ, виданий у 2002 році, ідентифікаційний код в РФ, і паспорт Греції з 2011 року. Також, за словами прокурора, Труханов має можливість перебувати і нормально існувати за кордоном, адже у нього є закордонний паспорт і значні фінансові ресурси. У слідства є аудіозапис телефонної розмови Труханова, про те, що йому днями повинні вручити підозру НАБУ. Наступного дня він виїхав за кордон. 19 по 23 грудня Труханов перебував нібито у відрядженні в Туреччині, з 26 грудня по 21 січня - у відпустці, з 22 до 25 січня - у Греції, з 26 по 28 січня - Швейцарії, з 29 січня по 11 лютого - знову у відпустці і з 12 до 14 лютого - так зване відрядження в Чехії.
Політика Спроби деблокувати Крим призвели б до величезних втрат серед цивільних - Коваль Спроби деблокувати Крим у березні 2014 року призвели б до значних втрат серед цивільного населення. Про це заявив в.о. міністра оборони в 2014 році Михайло Коваль на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Це мали бути дуже хороші штурмові групи, дуже добре підготовлені. І втрати серед цивільного населення були б дуже великі, якби в столиці Автономії почалися бойові дії", - зазначив офіцер. За його словами, крім того, перший постріл дав би можливість агресору заявити про те, що на півострові почалася громадянська війна. При цьому він додав, що вже до кінця березня 2014 року, коли він як в.о. міністра виводив війська з півострова, не було кого виводити. "Загроза широкомасштабного вторгнення тоді була. У нас була чітка розвідінформація, але у нас не було сил і засобів протидіяти", - додав при цьому Коваль. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Стало відомо, чому РФ прибирає пости на кримському кордоні РФ призводить систему контролю на адміністративному кордоні з Кримом до стандартів, які відповідатимуть стандартам на всіх інших ділянках їхнього кордону. Про це сьогодні, 15 лютого, передає УНН, посилаючись на помічника голови Державної прикордонної служби України Олега Слободяна. За його інформацією, після цього громадян будуть менше зупиняти під час перетину адмінкордону з окупованих Кримом. «Блокпости, що стояли безпосередньо на адмінкордоні , росіяни знімають і залишають систему відеоспостереження, а також розвивають пункти пропуску на анексовану територію Криму і зміцнюють їх. Вони фактично приводять систему контролю на адмінкордоні до стандартів, які є у них на інших, т.зв. мирних ділянках кордону. Тепер при перетині ділянки у осіб, які прямують до Криму або виїжджають звідти, буде менше позицій, де їх зупинятимуть», - додав Слободян. Він також додав, що, прибираючи т.зв. блокпости, РФ хоче показати, що «тут проходить їхній кордон, такий, як в інших місцях».
Суспільство оформление ленты  29 років. У річницю виведення військ із Афганістану в Києві поминали тих, хто не повернувся Сьогодні, в День виведення військ з Афганістану, до пам'ятника воїнам-афганцям біля Свято-Воскресенського храму несуть квіти в пам'ять про тих, хто не повернувся. Тут зустрілися як побратими воїнів, так і їхні родичі та друзі. Афганець Юрій Шахов прийшов сюди, щоб вшанувати пам'ять загиблих хлопців і зустрітися з бойовими товаришами. «Дуже важко згадувати. Як то кажуть, хорошого мало чого можна згадати, а погане просто не хочеться. Багато хлопців звідти не повернулося», - говорить він. Біля пам'ятника священнослужителі провели панахиду за всіма загиблими у військових діях в Афганістані. «У свято Стрітення Господнього, велике християнське свято, 29 років тому відбулася ще одна важлива подія - відбулася зустріч багатьох людей, що вийшли з війни і повернулися під мирне небо, - бере слово настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблих воїнів-афганців протоієрей Сергій Ющик. - Наш храм відкритий для того, щоб тут знаходили заспокоєння серця матерів, чиї діти загинули в Афганістані, серця ветеранів Афганістану. Але у нас є ще особливі молитви за сучасність, бо більше 300 афганців вже поклали свої життя, захищаючи цілісність нашої держави». «У цієї дати для нас подвійний сенс. По-перше, ми всі радіємо, що закінчилася афганська війна. З іншого боку, ми сумуємо за загиблими нашим побратимам. В афганському співтоваристві все більше звучить питання, що нам потрібне в Україні ще одне свято, і дуже швидко - свято закінчення війни на Сході, бо гинуть наші діти, наші брати», - каже голова Українського союзу ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.
Події Під Києвом обікрали лікаря, поки вона рятувала потерпілих у ДТП У середу, 14 лютого, під Києвом обікрали жінку-медика, яка допомагала потерпілому в дорожньо-транспортній пригоді. Про це розповіла  жертва грабіжників Тетяна Ярошенко у себе в Facebook. За її даними, вони з чоловіком їхали в Київ по Гостомельській трасі і помітили ДТП. Зупинившись за 10 метрів від місця аварії, Тетяна взяла аптечку з рюкзака і побігла оглядати потерпілого, а чоловік підійшов слідом. «Тут ще той, хто збив, бігає, дружина того хлопця прибігла, Нацполіція, суєта, іноді біля нас зупинялися машини і питали, що сталося», - пише вона. «Дочекавшись прибуття швидкої допомоги, пара повернулася до авто, де виявила, що з переднього сидіння вкрали рюкзак. Як виявилося, вікно було прочинене і дістати речі можна було». - додала вона. «Поверніть документи, посвідчення інструктора, там два паспорти, пропуск в МО, картки, $130 і велика аптечка, теж доларів на 100», - резюмувала Ярошенко.
Події У Сирії в результаті вибуху загинули ще 15 найманців із Росії У результаті вибуху на складі боєприпасів у Сирії загинули 15 російських найманців приватної військової компанії (ПВК). Про це передає The Guardian, посилаючись на Сирійську групу моніторингу дотримання прав людини. Вибух прогримів на сховищы боєприпасів у м. Табія Джазіра у провінції Дейр-Ез-Зор. У групі повідомили, що компанія відповідала за «захист газових і нафтових родовищ, які контролюються режимом Башара Асада». Як зазначається, росіяни супроводжували сили сирійського режиму в ході просування до газових та нафтових родовищ на східних берегах Євфрату, які контролюються сирійською опозицією. Спостерігачі вважають, що сили Башара Асада намагалися отримати доступ до зброї, яка міститься на складі, але привели в дію пастку з вибухівкою. Як повідомляється, від вибуху загинули 23 людини, з яких 15 були росіянами.
Події оформление ленты  На Миколаївщині жителі села перекрили автодорогу, вимагаючи її ремонту Вранці в четвер, 15 лютого, близько 30 осіб перекрили автомобільний рух на автодорозі Н-14 «Миколаїв - Кропивницький» в с. Водяно-Лорине. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївській області. Громадяни вимагають відремонтувати дорогу, яка проходить через їхнє село. Судячи з фото, дорожнє покриття перебуває в украй плачевному стані, можливо, асфальт на дорозі повністю знищений великовантажним транспортом, який і зупинили місцеві жителі. Справа в тому, що, згідно із законом, дороги місцевого значення ремонтуються за рахунок місцевої громади, але часто сільськими дорогами користуються так звані фури і транзитний транспорт. Перевантаження, яке в Україні часто допускають водії фур, здатне знищити менш ніж за рік будь-яку дорогу, як вже сталося зі знаменитим автобаном Київ - Одеса. Водночас великовантажники не платять до місцевих бюджетів ні копійки. Перевірка ваги фур на українських дорогах зараз працює лише в тестовому режимі.
Кримінал Труханов заперечує наявність російського і грецького громадянств Мер Одеси Геннадій Труханов заперечує, що у нього є громадянство Росії і Греції, а також наполягає на тому, що законно відпочивав у відпустці. Про це він заявив під час засідання Солом'янського райсуду Києва, який обирає йому запобіжний захід, передає АСН. На питання судді, чи має він громадянство інших країн, Труханов відповів негативно. Він додав, що вже звертався в поліцію, вимагаючи спростувати цю інформацію. Нагадаємо, раніше прокурор САП висловив думку, що у Труханова можуть бути паспорти Російської Федерації і Греції. Також Труханов заявив, що поїхав у відпустку вперше за три роки. "Я вперше за три роки був у відпустці... Хоча у нас, здається, 45 діб на рік дається. До 18 січня я був у відпустці. Далі я продовжив відпустку", - сказав він, додавши, що не "догуляв" законом визначену відпустку . Свій виступ на суді Геннадій Труханов почав із того, що 15 хвилин аргументував необхідність якнайшвидшого відкриття єдиного центру адмінпослуг в Одесі, оскільки його відсутність загрожувало "хаосом і соціальним вибухом, всюди були бійки і склоки". Нагадаємо САП звинувачує Труханова у покупці аварійної будівлі за завищеною ціною і подальшому привласненні 185 млн грн.
Політика Турчинов у суді: Прихована анексія Криму почалася ще 20 лютого Приховане захоплення Криму з боку військ Росії почалося ще 20 лютого 2014 року. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Прихована фаза захоплення Криму почалася 20 лютого, коли на Майдані пролилася кров, коли Янукович ще формально залишався президентом. З 27 лютого - захоплення Кабміну і парламенту Криму, почалася активна фаза захоплення Криму", - зазначив він. За його словами, паралельно з цим, згідно з даними української розвідки і даними іноземних партнерів, на північній і східній кордонах України почалася концентрація збройних сил РФ для підготовки вторгнення на материкову частину країни. Також по всьому південному сходу - від Харкова до Одеси - проходили сепаратистські мітинги, інспіровані Кремлем. При цьому він додав, що режим Януковича довів країну до банкрутства - на кінець лютого на казначейських рахунках не було коштів на армію, на елементарні соціальні виплати. Влада ж була практично паралізована, оскільки після втечі Януковича з Києва і України зникли практично всі керівники центральних органів виконавчої влади. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Турчинов зізнався, що змушений був брехати, називаючи армію сильною Щоб не сіяти паніку серед населення, на початку березня 2014 року необхідно було заявляти про боєздатність і силу української армії. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Після того, як почалася російська агресія, російські війська почали захоплювати Крим, коли російські війська почали нависати над нашими кордонами і в багатьох регіонах почалися сепаратистські повстання, почалася реальна паніка. І для того, щоб паніка не переросла в безлад, я змушений був брати на себе відповідальність, заспокоювати людей і говорити, що в країні є армія і армія вас захистить", - зазначив чиновник. За його словами, насправді армія і її боєздатність на той час перебували у жалюгідному стані, проте заявити про це відкрито було неможливо. При цьому він додав, що всі боєздатні сили ЗСУ було вирішено зосередити на головних шляхах від державного кордону з РФ і Білоруссю. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика НАТО готується до протистояння в разі агресії РФ НАТО готується до ефективного протистояння в разі агресії Росії. Про це на прес-конференції заявив заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков, передає кореспондент АСН. "Вчора і сьогодні у Брюсселі триває засідання міністрів оборони НАТО. Для України це засідання є ключовим форматом у стосунках з альянсом. Це засідання є важливим, оскільки воно фактично є підготовчим для великого саміту з НАТО, який пройде в липні поточного року", - заявив він. За його словами, міністри оборони вже фактично готують ключові рішення, розглядають різні варіанти порядку денного саміту. "Можна сказати, що останнє засідання у Брюсселі сьогодні і вчора є фактично логічним продовженням того, що було в листопаді минулого року. По-перше, вже ухвалено рішення про створення ще двох командувань. Після завершення Холодної війни в НАТО було 22 тис. осіб у таких командуваннях, а в останні роки - тільки 7 тис. осіб. Тобто було скорочення штабного складу... Сьогодні ж ухвалено рішення про розширення. Це говорить про те, що НАТО насправді веде підготовку для того, щоб ефективно протистояти у випадку російської агресії", - пояснив він. За його оцінками, для альянсу сьогодні є дві загрози: зі сходу в особі Росії та іншого флангу - у вигляді тероризму і незаконної міграції. Тому для альянсу вкрай важливо виробити оптимальну модель реагування на ці загрози.
Події оформление ленты  Справа Труханова: у дворі суду в бійці підстрелили спецназівця У дворі Солом'янського райсуду Києва, який обирає запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, почалася бійка між правоохоронцями та активістами, які прийшли підтримати Труханова, передає кореспондент АСН. Раніше до суду, крім групи підтримки Труханова, підтяглися і так звані "Національні дружини". З цієї групи вигукували гасла "Труханова на нари" тощо. Поліція затримала кількох людей.  Після цього між прихильниками Труханова і Нацдружіной почалася бійка, яку поліція намагалася розборонити. При цьому в поліцію полетіли фаєри. Були чутні хлопки, схожі на постріли. Як мінімум один правоохоронець отримав кульове поранення. Зараз суд пішов до нарадчої кімнати для винесення рішення. Нагадаємо, прокурори САП вимагають для Труханова утримання під вартою. (Фото і відео: УП)
Економіка В Україні незаконно перебуває майже 250 тисяч «євроблях» - Продан В Україні перебуває 425,4 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацією, при цьому з порушенням терміну розмитнення - 246,4 тисячі. Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, передає «Економічна правда». Він уточнив, що Кабмін шукає шлях вирішення питання з водіями «євроблях», оскільки намагається врахувати інтереси тих, чиї авто перебувають на митній території з порушенням термінів, і тих, хто чесно заплатив всі митні платежі при розмитненні. За інформацією чиновника, в 2017 році в Україну було ввезено майже 960 тисяч авто з іноземною реєстрацією. Зараз у країні перебуває 425,4 тисячі таких авто, з порушенням терміну - більш 246,4 тис. автомобілів. «Тобто ці машини не зареєстровані, з них не сплачено податки», - підкреслив Продан. Нагадаємо, раніше власники машин на єврономерах не раз проводили акції, спалюючи шини і перекриваючи дороги. Останній масовий мітинг відбувся під стінами Верховної Ради у вересні 2017 року.
Політика Турчинов: До кінця лютого 2014 року влади в Україні не було і рятувати Крим було нікому До кінця лютого 2014 року органи влада в Україні залишалася обезголовленою, тому проводити операцію з деблокування об'єктів у Криму не було кому. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "На превеликий жаль, на 27 лютого фактично ще не було влади. Без уряду, без керівництва силових структур вживати ефективних заходів було практично неможливо", - зазначив чиновник. За його словами, головним завданням перед ним як в.о президента було сформувати нову коаліцію в парламенті і сформувати новий Кабінет міністрів. При цьому він додав, що після повідомлення про захоплення парламенту АР Крим відразу дав наказ внутрішнім військам півострова про деблокування будівлі. Однак через кілька годин надійшло повідомлення про те, що будинок було оточено, але під тиском невідомих змушені були відступити. Крім того, надходила інформація про можливе вторгнення російських військ на материкову частину країни, тому було ухвалено рішення перекинути найбільш боєздатні війська на головні напрями. Таким чином, війська були зосереджені на Київському, Харківському, Сумському напрямах.
Суспільство Громадський транспорт у Німеччині зроблять безкоштовним Влада Німеччини скасує плату за проїзд у громадському транспорті в окремих містах країни у відповідь на вимогу Брюсселя підвищити якість повітря. Про це заявив представник уряду Штеффен Зайберт, передає germania.one. Мета пропозицій - скоротити на вулицях число приватних автомобілів. Чиновник підтвердив, що кабмін скерував до Єврокомісії лист, у якому повідомив про заходи з метою скорочення рівня викидів вуглекислого газу. Представник Меркель визнав, що вимога термінова і вона буде відповідальністю ще чинного уряду. Майбутньому уряду доведеться виконувати програму «Чисте повітря 2017-2020» і займатися питаннями фінансування запропонованих заходів. Список міст із безкоштовним проїздом ще не визначений. За словами представника транспортного міністерства, це повинно бути 5 міст. Швидше за все, ними стануть Бонн, Ессен, Герренберг, Ройтлінген і Маннгайм. Влада хоче забезпечити в містах чисте повітря і уникнути введення заборон на користування дизельним транспортом. Якщо влада Німеччини не виконає вимогу ЄК, їй загрожує Європейський суд.
Суспільство оформление ленты  Пірсу Броснану погрожують в'язницею за рекламу сигарет Суд Індії зажадав від голлівудського актора Пірса Броснана пояснити його зйомки в рекламі освіжувача для рота Pan Bahar, який містить шкідливий для здоров'я жувальний тютюн. Про це пише Daily Mail. Акторові дали 10 днів для пояснень, інакше йому загрожує до 2 років в'язниці або штраф у 5000 рупій (56 фунтів). Реклама була зняла ще в 2016 році, в ролику актор грає Джеймса Бонда: перемагає лиходіїв, фліртує з красивими жінками і роз'їжджає на шикарному спортивному автомобілі. У фіналі ролика Броснан дістає з кишені піджака упаковку тютюнового освіжувача для рота, який медики безпосередньо пов'язують з розвитком раку. Разом з тим в Індії заборонили рекламу тютюну і виробів із нього. Сам актор ще в 2016 році звинуватив компанію Pan Bahar в обмані і заявив, що вони неправильно використовували його образ. За словами актора, його запросили рекламувати освіжувач ротової порожнини і відбілювач зубів, який не містить ніяких шкідливих інгредієнтів.
Політика Турчинов у суді познущався з адвоката Януковича: "Може, це проблеми зі здоров'ям?" Секретар РНБО Олександр Турчинов під час засідання Солом'янського суду, який розглядає справу про госудапрственной зраді Віктора Януковича, досить різко відреагував на нападки адвоката Януковича Віталія Сердюка, передає кореспондент АСН. Після чергового зауваження адвоката в бік Турчинова про те, що той говорить неправду, той раптом відповів з іронією: "Адвокат Януковича, будь ласка, не підвищуйте голос, а то у вас можуть бути проблеми зі здоров'ям і ви не зможете давати інтерв'ю". Це зауваження Турчинова викликало сміх у залі, а адвокат обурився, що йому погрожують, "використовуючи службове становище". При цьому Сердюк продовжив говорити на підвищених тонах. "Це вам не цирк, цирк у вас буде на дачі на шашликах", - відповів Турчинов. Потім він звернувся у суду: "Ваша честь, я дуже прошу, щоб ця людина не підвищувала голос, коли ставить запитання. Може, це - якісь проблеми зі здоров'ям, тоді нехай інший адвокат нормально поставить запитання". На це адвокат відповів, що вважає за можливе ставити запитання таким тоном, яким вважає за потрібне. У відповідь суддя холоднокровно заявив Сердюку, що йому ніхто не погрожував. Також суддя нагадав, що є відеозапис, на якому у Сердюка вже пропадав голос від крику, це зауваження викликало буквально істеричних сміх у залі суду. Суддя попросив адвоката зосередитись на допиті Турчинова, оскільки "іншої такої можливості не буде".
Політика Лист Януковича - фіговий листок, яким РФ прикрила агресію проти України - Турчинов Лист Януковича з проханням ввести війська став фіговим листком, яким РФ прикрила свою агресію проти України. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "У російської влади не було жодних аргументів, щоб пояснити свою агресію. І як такий аргумент вони надали так званий лист Януковича. Таким чином, Росія отримала політичний фіговий листок, щоб прикрити свою агресію", - зазначив чиновник. За його словами, на засіданні Радбезу ООН, на якому РФ надала "лист Януковича" з проханням ввести війська, її дії підтримали лише Венесуела, КНДР і подібні країни - сателіти Росії. При цьому він додав, що в цей період розмовляв з головою Держдуми Сергієм Наришкіним, який попередив його про можливість вторгнення російської армії на територію України.
Політика Турчинов на суді: Янукович сам порушив угоду з опозицією, покинувши країну Четвертий президент України Віктор Янукович сам порушив угоду з опозицією, виїхавши з країни в кінці лютого 2014 року. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Було ухвалено рішення підписати угоду, першим пунктом якої було відновити Конституцію 2004 року. Однак Янукович не зміг її підписати, а замість цього втік з країни", - зазначив чиновник. За його словами, до 20 лютого  Янукович і його оточення вже були не в змозі керувати країною, оскільки український народ вимагав відповідальності за кров, пролиту на Майдані. При цьому він додав, що західні партнери України на той момент не розуміли положення глави держави і наполягали на підписанні угоди між українською владою і опозицією, яку не було в підсумку виконано у зв'язку із втечею Януковича. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика оформление ленты  Влада РФ вперше визнала загибель росіян у Сирії Представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила, що в Сирії загинули п'ять росіян у результаті авіаудару США. Про це Захарова повідомила на брифінгу в Москві, передає «Газета.ру». Новини про загибель російських найманців ПВК «Вагнера» у Сирії Захарова назвала «класичною дезінформацією». Вона додала, що, крім загиблих, є і постраждалі, але в Кремлі ще хочуть провести перевірку і з'ясувати, чи точно всі ці люди росіяни. «Я хотіла б ще раз підкреслити, що не йдеться про російських військовослужбовців», - сказала Захарова. Також, за її словами, не відповідає дійсності інформація про загибель понад 600 російських найманців. Представник МЗС РФ уточнила, що в Сирії воюють громадяни з усіх регіонів світу, включаючи Росію і країни СНД. Нагадаємо, 7 лютого в результаті авіаудару міжнародної коаліції на чолі з США в Сирії загинули бійці ПВК «Вагнера». Дані про загиблих різняться, йшлося про від 100 до 600 загиблих бойовиків. "Займитесь лучше собой, нежели заниматься дезинформацией в отношении Российской Федерации".Мария Захарова заявила, что информация о погибших в Сирии российских военных не соответствует действительности:https://t.co/WbySdPjI4B pic.twitter.com/a3eGagzNRb — ТАСС (@tass_agency) 15 февраля 2018 г.
Кримінал оформление ленты  Поліція звільнила заручників на підприємстві в Кам'янському На промисловому підприємстві в місті Кам'янське Дніпропетровської області невідомі в масках захопили працівників заводу в заручники, побили їх і заборонили людям виходить з приміщення. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Правоохоронці провели операцію зі звільнення заручників. Про подію на підприємстві поліція дізналася о 16:00 в середу, 14 лютого. Зараз зловмисників затримано. У нападників вилучили 7 одиниць мисливської гладкоствольної зброї, один пристрій травматичної дії, заряди і 7 ножів. Під час операції ніхто не постраждав. Нагадаємо, 1 лютого в селі Олексіївка Харківської області пацієнти взяли в заручники лікаря «швидкої», яка прибула за викликом. Інцидент стався вчора, 1 лютого, в приватному будинку на вул. Суворова. 35-річна співмешканка 42-річного хворого не випускала з дому лікаря.
Політика Турчинов пояснив, чому не ввів військовий стан після захоплення Криму Воєнний стан в Україні після захоплення Криму Росією не було введено через необхідність провести вибори. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "27 лютого ввечері я дав розпорядження підготувати відповідний указ про введення воєнного стану, отримати політичну підтримку якого планував 28 лютого. Однак мої колеги не підтримали таке рішення", - зазначив чиновник. За його словами, введення воєнного стану допомогло б "трохи заспокоїти ситуацію", коли з подачі Кремля країну охопили сепаратистські мітинги і сіялася російська пропаганда в ЗМІ і соцмережах. При цьому він додав, що разом з тим введення воєнного стану суворо обмежує права громадян. За його словами, парламент вирішив провести вибори нового, легітимного, президента, якого визнає, зокрема, і Росія. Таким чином, Україна зупинила посягання з боку РФ і Віктора Януковича під приводом відсутності легітимної влади в країні. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Скандал із Вайнштейном призвів до суїциду в Голлівуді Колишній агент актриси Роуз МакГоуен - Джилл Мессік не витримала напруги секс-скандалу, у який потрапила актриса і продюсер Гарві Вайнштейн і скоїла суїцид. Про це повідомили родичі агента, пише The Los Angeles Times. 50-річна Мессік наклала на себе руки через сильну депресію, яка проявилася у неї на тлі розбірок МакГоуен і Вайнштейна. «Її ім'я миготіло в заголовках знову і знову, громадськість почала проявляти до неї підвищену увагу, а Гарві намагався відчайдушно виправдати себе - все це стало для Джилл руйнівним. Ці обставини зламали її, але ж вона почала повертатися до свого звичного життя», - розповіли рідні. У своєму прощальному листі Мессік заявила, що МакГоуен вступила в інтимний зв'язок з Вайнштейном за обопільною згодою. Це викликало великий інтерес і ажіотаж. А Роуз звинуватила екс-агента в наклепі.
Політика В Угорщини не вийде заблокувати відносини України з НАТО Дії Угорщини не зможуть заблокувати відносини України з НАТО. Про це на прес-конференції заявив заступник директора Інституту світової політики Микола Белесков, передає кореспондент АСН. "Факт, що угорсько-українське протистояння призвело до неучасті України в засіданні міністрів оборони НАТО, природно, призведе до іміджевих втрат для України. Але попри це Україна все одно має весь спектр можливостей і механізмів, щоб взаємодіяти зі своїми міжнародними партнерами" , - заявив він. Белесков зазначив, що американська сторона, як і представництво НАТО в Україні, дуже чітко і однозначно заявляють про прогрес України в напрямі руху до стандартів альянсу. Зокрема,  йдеться про ухвалення змін до закону "Про національну безпеку і оборону". "Тому Україна навіть попри блокування активно взаємодіє зі своїми партнерами. При необхідності є можливість додаткових контактів по лінії МЗС або Міноборони. Хоча угорська сторона взяла стратегічну лінію на блокування позицій України, що багато в чому пояснюється майбутніми виборами в Угорщині і курсом партії на захист прав етнічних угорців... Але те, що робить Угорщина, не буде викликом для України. Блокування Угорщини не вплине на наші довгострокові відносини з НАТО", - упевнений він. Нагадаємо, Угорщина заблокувала участь України в засіданні в Брюсселі через "мовні" статті закону "Про вищу освіту України".
Кримінал оформление ленты  Рідню кума Януковича вбили бійці «Донбасу» - МВС Затримано трьох підозрюваних у вбивстві родини в Донецькій області. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. Затримання відбувалося із залученням бійців КОРД. За даними поліції, двох безпосередніх виконавців виявили в Донецькій області, ще одного підозрюваного - в Києві. «У зловмисників вилучено арсенал нелегальної зброї і боєприпасів», - повідомив Аброськін. Він зазначив, що затримані брали участь в АТО, деякі з них проходили службу в батальйоні «Донбас». Останнім часом вони входили у внутрішній корпус батальйону «Донбас». Нагадаємо, в грудні 2017 року в селищі Велика Новосілка Донецької області була убита сім'я - 56-річний батько, його 46-річна дружина та 23-річний син. Пізніше з'ясувалося, що вбита жінка була дочкою Валерія Шири - який був головою Великоновосілківської районної адміністрації, а також близьким другом, кумом і банщиком Віктора Януковича. Убитий чоловік - був його зятем, а юнак - онуком.
Політика Уряд витратив мільйони на премії чиновникам. Топ-10 щасливчиків Активісти оприлюднили список з десяти чиновників Кабінету міністрів, які отримали найбільші премії в 2017 році. На прес-конференції 15 лютого в Києві представник громадської організації "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець зачитав цей список, передає кореспондент АСН. Громадські активісти склали список на основі аналізу декларацій чиновників, які є у відкритому доступі: "Наші аналітики проаналізували декларації 112 чиновників вищої ланки міністерств. Але склали десятку найбільш премійованих за даними відкритих джерел". 1. Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко - 608 050 грн надбавок і премій. 2. Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов - 512: 211 грн надбавок і премій. 3. Державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олексій Перевезенцев - 462 750 грн надбавок і премій. 4. Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук - 460 479 грн надбавок і премій. 5. Перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська - 433 275 грн надбавок і премій. 6. Державний секретар Міністерства соціальної політики України Віктор Іванкевич - 426 448 грн надбавок і премій. 7. Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак - 391 611 грн надбавок і премій. 8. Державний секретар Міністерства оборони Олександр Дублян - 382 418 грн надбавок і премій. 9. Державний секретар Міністерства фінансів України Євген Капінус - 340 689 грн надбавок і премій. 10. Державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць - 340 259 грн надбавок і премій. Разом у сумі - близько 5 мільйонів гривень на премії тільки 10 чиновникам Кабміну.
Політика Турчинов: 90% працівників СБУ у 2014 році зрадили країну Антитерористична операція в Криму на початку 2014 року була неможлива, оскільки більшість працівників місцевих правоохоронних органів зрадили присягу. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Служба безпеки України не виступала з пропозицією проведення АТО в Криму, бо з працівників СБУ, за офіційними даними, 90% зрадили і тільки 10%, які працювали в СБУ, залишилися вірними присязі. Тобто при такій тотальній зраді не було з ким СБУ проводити в Криму АТО", - зазначив чиновник. За його словами, населення Криму, як і Донбасу, було "отруєно" російською пропагандою, яка протягом багатьох років безперешкодно насаджувалася в цих регіонах країни, тому масовий перехід на бік агресора жителів окремих областей України цілком закономірний. При цьому він додав, що з 2014 року Росія за допомогою цих "зрадників" веде гібридну війну проти народу України. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Події оформление ленты  У БЦ «Гуллівер» знову бійка: озброєні люди вигнали компанію з 33-го поверху Близько 50 невідомих, озброєних ножами та вогнепальною зброєю, вигнали представників БЦ «Навігатор» з 33-го поверху БЦ «Гуллівер». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомило Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами. Відзначається, що діями збройних людей керувала така собі Оксана Чепіжко, яка є акціонером «Банку Юнісон». «Чепіжко Оксана, даючи розпорядження особам, які прибули разом з нею (в кількості 50 осіб) вигукує, що «живими або мертвими, але винести їх з приміщення. Негайно», - розповіли в агентстві. Станом на 14:30 поліція на виклик не прибула. Нагадаємо, 8 лютого працівники Головної військової прокуратури і Нацполіції прибули в бізнес-центр «Гуллівер» для виконання рішення суду про передачу приміщень 31, 32 і 33 поверхів в управління АРМА. Ця нерухомість належить ТОВ «Юнісон груп» і була заарештована у справі проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Три поверхи були ним передані в управління постановою Печерського райсуду від 29 вересня 2017 року. Оскільки агентство самостійно не управляє заарештованими активами, 17 листопада АРМА уклало відповідний договір з ТОВ «Коллієрз Інтернешнл».
Політика Мінсоц і Міненергетики побили "рекорд" за кількістю премійованих у 2017 році Міністерство соціальної політики і Міненергетики побили рекорд за кількістю чиновників у керівному складі, яких преміювали в кінці 2017 року. Про це на прес-конференції заявив президент "Української антикорупційної асоціації" Дмитро Гамаш, передає кореспондент АСН. "Великі премії виплатили керівникам Мінсоцполітики та Міненергетики в кінці 2017 року. Важливо, що тут до керівного складу в цих міністерствах зараховують не тільки заступників міністра і міністра, а й керівників департаментів", - уточнив він. Активіст навів за приклад Мінсоцполітики - 132 працівники отримали в грудні премій на 2 млн 913 тисяч грн, в середньому - по 22 000 грн кожному. У Міненергетики керівного складу налічується 103 людини. "Скільки премій вони отримали - у відповіді прямо не сказано. Зазначено лише, що сума додаткового матеріального стимулювання в порівнянні з груднем 2016 року, зросла в 7,2 разу", - вказав активіст. При цьому, за словами активістів, питання преміювання підлеглих керівники міністерств вирішують на свій розсуд і в рамках преміального фонду, який становить 20% річного обсягу посадових окладів. При цьому просто вибирають цей фонд "до копійки". Нагадаємо, раніше АСН розповідала про топ-10 чиновників Кабміну, які отримали найбільші премії в 2017 році.
Політика Вірними Україні в Криму залишилися менше 1% міліції і менше третини в ЗСУ - Турчинов Вірними присязі Україні в Криму залишилися менше 1% працівників міліції і менше 30%  військовослужбовців Збройних сил України. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Менше 1% залишилося у міліції тих, хто залишився відданим Україні, хто не зрадив. Дуже небезпечна ситуація була для Збройних сил - 71% зрадників. Це контингент, який ми мали в Криму", - зазначив політик. За його словами, зокрема, з Криму вийшло на материкову частину України всього 4 тисячі військовослужбовців ЗСУ, з Управління держохорони, де працюють "добірні" бійці, - всього 20 осіб. При цьому він додав, що ці цифри підтверджені Військовою прокуратурою, однак їх довгий час доводилося тримати в таємниці, щоб не сіяти паніку серед населення. У той же час, на його думку, така ситуація з кадрами визначила і перспективи центральної влади встановити контроль на півострові. Таким чином, неможливо було чинити опір силовому захопленню Криму.
Політика Парубій пообіцяв МВФ ухвалення закону про Антикорупційний суд до кінця травня Верховна Рада буде всіляко сприяти створенню Антикорупційного суду. Про це заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі в четвер із групою експертів Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) на чолі з керівником місії МВФ в Україні Рон Ван Роденом, передає кореспондент АСН. "Українська сторона дуже високо цінує співпрацю з МВФ і робить усе можливе для виконання Меморандуму, а також для реформування української економіки. Дуже часто нам доводиться витримувати важкі дискусії, але головне те, що ухвалюємо важливі рішення для реформування економіки", - сказав він і розповів про реформи, які ухвалила Верховна Рада. Зокрема Парубій наголосив на важливості Закону "Про приватизацію державного майна", схваленого в січні цього року: "Цей закон не тільки дозволяє почати приватизацію державних об'єктів, він ще й антикорупційний, створює прозорі правила для приватизації в Україні. Він дозволить одночасно і наповнити Державний бюджет і знизити корупційні ризики, які, на жаль, існують на державних підприємствах. У наших планах перейти до конкретних об'єктів приватизації. Сподіваюся, що цієї весни процес почнеться . Сповнений оптимізму, що вийдемо на позитивне рішення". Одним з найважливіших законів у системі боротьби з корупцією, що стоять на порядку денному, Парубій назвав закон про Антикорупційний суд. Він зазначив, що докладає всіх зусиль для якнайшвидшого його створення, і нагадав, що в умовах активної дискусії про формат Антикорупційного суду в минулому році ним було направлено відповідні законопроекти до Венеціанської комісії. У відповідь та дала "тверді висновки і рекомендації, яким цей суд має бути". Зараз, за його словами, після відкликання попередніх законопроектів інших авторів, у Верховній Раді зареєстрований законопроект, внесений Президентом України щодо створення Антикорупційного суду. Він буде включений до порядку денного Ради в кінці лютого, а ухвалений, швидше за все, до травня. Нагадаємо, раніше МВФ висунув категоричні вимоги про створення АКС.
Політика Найбільш "працьовиті". Активісти озвучили розмір премій деяких міністрів Активісти озвучили четвірку премій міністрів уряду, які отримали, за їхніми твердженнями, премії за сприяння міністра фінансів Олександра Данилюка. На прес-конференції представник громадської організації "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець заявив, що виплати були узгоджені міністром особисто, бо це "своєрідне коло друзів Данилюка", передає кореспондент АСН. "Наші аналітики провели аналіз і встановили, що тільки 4 міністри в 2017 році отримали надбавки і премії, виплату яких погоджує особисто міністр фінансів Олександр Данилюк", - заявив Аронець. Як стверджує Аронець, премії отримали: - Міністр інфраструктури України Володимир Омелян - 314 035 грн надбавок і премій. - Міністр культури України Євген Нищук - 206 508 грн надбавок і премій. - Міністр соціальної політики України Андрій Рева - 183 983 грн надбавок і премій. - Міністр оборони України Степан Полторак - 179 680 грн надбавок і премій.
Політика Турчинов: З Криму вдалося вивести зброї на 1,5 млрд дол. Українська армія після окупації Криму вивезла зброї приблизно на 1,5 млрд доларів, хоча кораблі так і залишилися в портах півострова. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Крим був окупований, тому повернути кораблі ми не змогли. Хоча дуже багато зброї ми змогли вивести з Криму - десь на півтора мільярда доларів, якщо не помиляюся", - зазначив політик. За його словами, Росія заблокувала виведення кораблів ВМФ України, підірвавши в Донузлаві свій корабель. Українські судна не були вчасно виведені з півострова, оскільки головнокомандувач Березовський цьому перешкодив. При цьому він уточнив, що Крим був спочатку окупований, а потім анексований. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Поляков за кордоном просять доносити у посольства про антипольські розмови Влада Польщі закликала співвітчизників за кордоном доносити до посольств та консульств Польщі про антипольські висловлювання. Про це пише NDR. Відповідні листи із закликом розіслав голова польського Сенату Станіслав Карчевський. «Будь ласка, документуйте будь-які антипольські висловлювання, заяви і думки, які шкодять нам, і реагуйте на них», - закликав чиновник. Він просить повідомляти дипломатам про «наклеп, що впливає на репутацію Польщі». На думку глави Сенату, поляки в Польщі і за кордоном зіткнулися з «болючим, несправедливим і непідтвердженим формулюванням «польські табори смерті», а також зі звинуваченнями, що Польща причетна до Голокосту. Як зазначив посол Польщі в Берліні Анджей Пшілебськи, документування антипольських заяв і так було «звичайним завданням дипломатичного або консульського представництва».
Економіка У березні в Україні почнуть будувати вже бетонні дороги Україна вже в березні почне проект щодо відмови від асфальтних доріг і переходу на бетонні, як у США і ЄС. Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент АСН. "Для нас дуже важливо перейти до бетонних доріг в Україні. Для цього у нас є всі можливості і технології. І я вірю, що вже в березні ми ухвалимо остаточне рішення щодо застосування всіх норм і стандартів будівництва бетонних доріг, які замінять асфальтові", - заявив він. З його слів, поточного 2018 року на реконструкцію та будівництво доріг всіх значень в Україні планується витратити 50 млрд грн, що передбачено бюджетом Дорожнього фонду. "У цьому процесі Україна може застосувати стандарти, які вже існують в США або ЄС... Моя мрія, як міністра, щоб принаймні схід і південь України мали бетонне покриття автодоріг. Ми розуміємо, що альтернативи бетонним дорогам немає", - сказав він. Раніше міністр вже анонсував будівництво перших доріг з бетону. "Це будуть дороги Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської областей. Це буде принаймні південна частина дороги, яка з'єднає Гданськ і Одесу", - обіцяв він.
Суспільство Україна потрапила в десятку найбільш «нещасних» країн світу Україна потрапила до рейтингу найбільш «нещасних» країн світу. Про це пише Bloomberg. У 2018 році наша країна зайняла 7 місце списку, який склали на основі показників інфляції та безробіття для 66 країн. Відзначається, що в цьому році показники України навіть покращилися, так як ще в 2017 році ми були на 5-ій позиції. Перше місце вже закріпилося за Венесуелою, вона лідирує в рейтингу 4-ий рік поспіль. Найщасливішою країною став Таїланд, однак, з огляду на нестандартну методологію розрахунку безробіття в цій країні, Сінгапур, що займає друге місце, також заслужив на увагу. Індекс нещастя заснований на концепції, що низькі інфляція і безробіття є індикаторами економічного благополуччя людей в країні. Разом з тим низькі показники можуть ввести в оману. Так, стійко низькі ціни можуть бути ознакою слабкого попиту, а надто низьке безробіття може ускладнювати умови для пошуку нової, кращої роботи.
Кримінал Забивали, як худобу, на очах один у одного. Аброськін розповів страшні подробиці вбивства родини на Донеччині Національна поліція затримала третього підозрюваного в скоєнні потрійного вбивства в Донецькій області, яке сталося в грудні минулого року. Раніше були затримані ще двоє підозрюваних. Всі вони є бійцями батальйону "Донбас" написав на своїй сторінці в соцмережі перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін. Він розповів страшні подробиці розправи над людьми, метою якої було заволодіння матеріальними цінностями. Також за словами Аброськіна, третій підозрюваний ховався на дачі в садовому товаристві, а з будинку виходив тільки в місцевий храм. Аброськін вказав, що за весь час служби не бачив такої жорстокості та звірства. "Злочинці так знущалися над мирними жителями нашої країни. Їх важко назвати просто злочинцями, це покидьки. Постраждалих вбивали по звірячому, як худобу. Поставили на коліна всіх трьох, змусили читати молитву і по черзі, на очах один одного, вбивали. Це стало відомо з початкових свідчень затриманих. За свідченнями цих покидьків, вони отримали здобич 40 000 гривень", - написав Аброськін.
Політика Мер Одеси Труханов зібрався завтра вийти на роботу Відпущений Солом'янським райсудом на поруки мер Одеси Геннадій Труханов в п'ятницю, 16 лютого, зібрався вийти на роботу. Про це заявив адвокат Труханова Олександр Лисак, передає «Громадське ТБ». «Він їде в Одесу, завтра сесія буде, він повертається до роботи», - сказав Лисак. Крім того, градоначальник має намір провести сесію міськради. Нагадаємо, суд у Києві відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова. САП підозрює мера в привласненні і розтраті понад 185 млн гривень. 13 лютого НАБУ повідомили Трухановому про підозру. Під час засідання суду про запобіжний захід для Труханова, який є громадянином країни-агресора, під будівлею відбулися зіткнення тітушок і націоналістів, представників батальйону «Донбас». Один правоохоронець був поранений, затримано більше 30 осіб.
Політика Договір про дружбу з РФ допомагає Україні відстоювати позиції в міжнародних судах - Турчинов Договір про дружбу з Російською Федерацією допомагає Україні відстоювати свої позиції в міжнародних судах проти російської агресії. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Для того, щоб мати серйозні позиції в міжнародних судах, Україні необхідна угода про дружбу з РФ, оскільки там Росія чітко визнає кордони України, включно з Кримом. І стоїть там підпис російського керівництва", - зазначив політик. За його словами, цей документ є дуже важливим доказом порушення Росією суверенних кордонів України і "варварського" захоплення українських територій в Криму і на Донбасі. При цьому він додав, що Росія хотіла б денонсацію цієї угоди з боку українського керівництва. Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд прийняв рішення про початок спеціального судового провадження стосовно четвертого президента України Віктора Януковича. За даними Генпрокуратури, В. Януковича підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.
Політика Суд у справі Януковича оголосив перерву до 21 лютого Суд у справі про державну зраду четвертого президента України Віктора Януковича оголосив перерву до 21 лютого 2018 року. Про це заявив суддя Владислав Дев'ятко на засіданні суду, передав кореспондент АСН. "Перерва у нас до 21 лютого на 10 годину", - зазначив суддя. За його словами, у сторони захисту вже закінчилися питання, тому сьогоднішнє засідання закрилося. При цьому він подякував свідку Олександру Турчинову, що той знайшов час прийти в суд і відповісти на всі питання по обидва боки. Нагадаємо, в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду біглого екс-президента Віктора Януковича можуть допитати президента України Петра Порошенка. Про це повідомив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає кореспондент АСН. Відзначається, що допит заплановано наступного тижня.
Політика Мінкульт, Міноборони, Мінінформполітики і Мінрегіонбуд - лідери в "антирейтингу" найбільших премій чиновникам Мінкульт, Міноборони, Мінінформполітики, Мінторгу та Мінрегіонбуд - "лідери в антирейтингу" найбільших премій чиновникам в кінці 2017 року. Про це на прес-конференції заявив голова громадської організації "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець, передає кореспондент АСН. "Ми представляємо результати дослідження ефективності та прозорості преміювання державних чиновників в грудні 2017 року. Так, інформації про преміювання топ-чиновників надали нам 11 міністерств з 18. Громадські активісти не отримали відповідей від: Мінагрополітики, Мінекології, Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінмолодьспорту, МОЗу та Мін'юсту", - заявив він. При цьому, за його словами, громадяни повинні знати, які посадові оклади і премії отримують чиновники, оскільки зарплату їм нараховують по податках, які платимо всі ми разом. "Поточна інформація про рівень зарплат в міністерствах, ЦООВ, ОДА та РДА мала бути доступною, але на сайті Нацагентства з питань державної служби відповідний розділ ще порожній. Приховують інформацію про премії навіть ті міністерства, керівники яких називають себе прогресивними і проєвропейськими", - зазначив Аронець. Він повідомив, що розміру нарахованих премій у грудні 2017 року по кожному персонально чиновнику не вказало жодне з міністерств, яке направило відповідь. Зате чиновники нагадали перелік нормативно-правових актів, якими регламентуються умови і порядок оплати посадових осіб, керівників та керівних працівників державних органів, а також нарахування надбавок за вислугу років, за доступ до держтаємниці, інтенсивність праці і виконання особливо важливої ​​роботи. Підводячи підсумки дослідження, Аронець назвав топ-5 міністерств з високим рівнем премій по результатами грудня 2017: Мінкульт, Міноборони, Мінінформполітики, Міністетство окупованих територій і Мінрегіонбуд. "Місячні премії і надбавки можуть складати дві, а то і більше місячних зарплат. Причому в різних міністерствах заступники міністрів отримують абсолютно різні надбавки. Наприклад, в грудні керівний склад Міноборони - 5 осіб - отримав 245,6 тис, тобто в середньому по 49 тис на чиновника. А як ви думаєте, керівний склад Мінкульту скільки отримав? Мабуть, таки повинні отримати менше, правда? Так ось, керівники Мінкульту - 5 людей - отримали надбавок на 429,6 тис. грн, тобто в середньому по 86 000 гривень. Серед інших відповідей: троє керівників Мінрегіонбуду отримали 89 тис, тобто по 30 тис. На кожного, хоча Мінрегіонбуд незрівнянно "більше" міністерство, ніж Мінкульт. А 5 осіб керівного складу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій отримали 176 480 грн, тобто в середньому по 35 тис. А 12 осіб керівного складу Мінінформполітики отримали 435 350 грн, тобто в середньому по 36 тис. грн. "Найменші" премії - в середньому по 8 тис. - із загальної суми в 47 тис. грн. виплатити 6 особам начальницького складу Міносвіти", - підкреслив Аронець.
Політика Політикам Австралії заборонили секс з колегами Міністрам Австралії заборонили займатися сексом з їх співробітниками. До такого рішення схиляється прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл, пише Bloomberg. Прем'єр переглянув кодекс поведінки міністрів і заборонив їм сексуальні відносини з їх співробітниками, оскільки це може привести до скандалу подібного до того, в якому недавно брав участь віце-прем'єр Барнабі Джойс. Джойс на початку тижня вибчився в ході ефіру не телеканалі перед своєю дружиною і чотирма дочками після позашлюбного зв'язку з колишньою радницею Віккі Кемпіон. Після скандалу розпався шлюб Джойса, в якому він перебував 24 роки. Мало того, з'ясувалося, що Кемпіон вагітна. Віце-прем'єр зараз у відпустці, і намагається протистояти закликам піти у відставку. Прем'єр-міністр же заявив, що міністерський кодекс буде оновлено, щоб заборонити міністрам «незалежно від того, одружені вони чи не одружені, вступати в сексуальні відносини зі своїми колегами».
Культура оформление ленты  З'явився трейлер продовження мультфільму «Суперсімейка» У мережі був опублікований трейлер продовження мультфільму «Суперсімейка», який вийшов на екрани в 2004 році. Трейлер випустила компанія Disney. «Суперсімейка 2» стане довгоочікуваним продовженням оскароносного мультфільму від Pixar. Проект очолив режисер і автор сценарію Бред Берд, який створив першу «Суперсімейку», а також «Рататуя» і «Сталевого гіганта». За сценарієм, Елен згадає молодість, одягне костюм Еластики і підніметься на захист світу. А її чоловік Боб намагатиметься знайти спільну мову з трьома невгамовними дітьми. З появою чергового суперлиходія сім'ї знову доведеться об'єднати свої сили. Вихід мультфільму був спочатку запланований на 21 червня 2019 року, але творці перенесли дату і шанувальники мультфільму побачать його на рік раніше.
Події Поліція в Росії викликала священиків, щоб побороти духів Поліцейські в Томській області Росії викликали на допомогу священиків, коли побачили, як в приватному будинку «відбувається щось дивне і літають ножі». Про це передає Tomsk.ru. Інцидент стався в понеділок, 12 лютого. Мешканці одного приватного будинку – чоловік і жінка і їх 15-річний прийомний син – викликали поліцію. Прибулі правоохоронці з'ясували, що в будинку нібито дві доби літають предмети і падає меблі. Полтергейст продовжився і при правоохоронцях, зокрема, впала шафа, з порожньої кімнати вилетіла палиця, а з полиці впали книги. Не знайшовши раціонального пояснення того, що відбувається, поліцейські звернулися за допомогою до священиків. У будинок приїжджав священнослужитель з Колпашевскої єпархії. Він помолився в будинку, і «полтергейст» трохи вщух, але потім ці явища продовжилися знову.
Події У Києві від грипу померла 7-річна дівчинка У селищі міського типу Коцюбинське Київської області від грипу померла семирічна дівчинка. Смерть підтвердили в Департаменті охорони здоров'я КМДА, передає УНІАН. Як відзначили медики, дівчинка померла 7 лютого, проте до цього часу не було ясно, чи дійсно причиною смерті був грип. Тепер же, після лабораторних досліджень діагноз підтвердився. Дівчинка жила в селищі Коцюбинське, хоча прописана була на Оболоні в Києві. Лікарі наголосили, що причиною смерті стало невчасне звертання за медичною допомогою. Дитина захворіла 1 лютого, проте до лікарів батьки звернулися 6 лютого, а 7 числа дівчинка померла через безліч ускладнень, включаючи серцеву недостатність. Нагадаємо, за останній тиждень в Києві зареєстрували понад 25 тисяч випадків захворювання на грип. З них 18 тисяч діти, в тому числі 8 тисяч шкільного віку.
Суспільство Офіціантів кафе і ресторанів Львова зобов'язали говорити тільки українською Працівників кафе і ресторанів Львова зобов'язали використовувати під час обслуговування клієнтів виключно українську мову. Про це сказано в постанові міськради Львова. Офіціанти можуть використовувати і іншу мову, проте тільки на прохання клієнта. Постанову депутати затвердили на засіданні міськради 15 лютого. «Ми в рекомендаційному стилі даємо поради закладам харчування і обслуговування, щоб в установах були екземпляри державною мовою і англійською мовою», - сказав віце-мер з питань розвитку Андрій Москаленко. Також наголошується, що цінники, реклама, вивіски, афіші, меню обов'язково повинні бути написані державною мовою. Реклама може бути іноземною мовою, але поруч з її текстом повинен бути переклад на українську. Подібні правила стосуються також меню, квитків і чеків.
Спорт оформление ленты  Перший в історії поєдинок чоловіка і жінки-трансгендера пройде в Бразилії Перший в історії поєдинок жінки-трансгендера Анн Веріату і бійця змішаного стилю ММА Раільсона Пайшау пройде в Бразилії. Про це повідомляє mmafighting.com. 21-річна Анн Веріату є володарем коричневого пояса з джиу-джитсу. Вона впевнена, що товариші по команді і друзі Пайшау вважатимуть його зобов'язаним перемогти, чинитимуть на нього тиск. «Так було протягом моєї кар'єри в джиу-джитсу, не думаю, що в MMA щось зміниться», - зазначила Веріату. Нагадаємо, чемпіон світу за версіями WBO і WBC в першій важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) вперше потрапив в топ-10 рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. У десятці кращих відразу 2 українця. Так, друге місце займає чемпіон світу у другій напівлегкій вазі Василь Ломаченко, а замикає десятку Олександр Усик, який вийшов недавно в фінал Всесвітньої боксерської суперсерії і об'єднав чемпіонські титули за версіями WBO і WBC.
Кримінал оформление ленты  Стрілку в США оголосили підозру в умисному вбивстві 17 осіб Суд в США заарештував 19-річного Ніколаса Круза, якого підозрюють в умисному вбивстві 17 осіб. Про це передає Daily Mail. Раніше за підсумками допиту Круза йому було пред'явлено звинувачення в умисному вбивстві 17 людей і поранення ще близько 10. Після пред'явлення звинувачення Круза доставили у в'язницю округу Броуард. Нагадаємо, 14 лютого Круз відкрив стрілянину у вищій школі «Марджорі Стонман Дуглас». Круз був учнем цього навчального закладу, проте його виключили за систематичне порушення шкільної дисципліни. Молодий чоловік відкрив вогонь з гвинтівки. Злочинець купив гвинтівку в минулому році. Круз благополучно пройшов перевірку, яка проводиться в США при покупці приватною особою вогнепальної зброї. Перед нападом він надів протигаз, так як приніс з собою в школу димові шашки. Стрілок навмисне вмикнув сирену пожежної тривоги, щоб спровокувати паніку і домогтися більшого числа жертв. Діти стали вибігати з класних кімнат в коридор, де і почалася бійня.
Суспільство Район «червоних ліхтарів» в Амстердамі скоро зникне Відомий район «червоних ліхтарів» Де Валлен в Амстердамі скоро зникне. Про це пише Independent. Відзначається, що багато вітринних борделів, в яких жінки виставлені напоказ, закриваються. Це стосується і аналогічних зон секс-індустрії повсюдно в Нідерландах. Зараз в голландському Сенаті на розгляді знаходиться законопроект, який у разі його прийняття зробить кримінальним злочином дії клієнтів повій, якщо вони платять за секс з жінкою, що стала жертвою торгівлі людьми, використовуваної сутенерами або примушувати до цього будь-якими іншими способами. Законопроект став результатом дій активістів за скасування продажу секс-послуг. Голландці легалізували свою індустрію борделів в 2000 році. Уряд обіцяв, що результатом цього буде безпека для жінок і кінець торгівлі людьми. Але сталося протилежне: ввезення секс-рабинь різко зросло, попит також виріс.
Суспільство На співбесідах в Польщі почали питати українців про Бандеру Українців, які намагаються отримати дозвіл на проживання в Польщі, на співбесідах стали питати про їхнє ставлення до діяльності УПА і Степана Бандери. Про це передає RP.pl. Як повідомила глава організації «Євромайдан Варшава» Наталія Панченко, вже надійшли сигнали, що якщо українець сумнівається у відповіді або недостатньо чітко говорить, то його заявка відразу відхиляється. «Люди мають документи, що підтверджують їх походження, однак якщо вони недостатньо рішучі в своїй відповіді щодо Бандери – тоді до побачення, Польща», - розповіла вона. За словами Панченко, був навіть випадок, коли українець отримав відмову, хоча його діди і батько мали польське громадянство. Відповідаючи на запитання про своє ставлення до діяльності ОУН-УПА, він відповів: «А хіба я знаю, ніколи не був у цих зв'язках, тому я не знаю. У кожного своя правда. Кажуть, вони були в Польщі і Україні. Ніколи в це не вникав».

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-2,1715729236603-/ /-pc-/
Top