counter
Архів Повернутись назад 14 Вересня 2017
14 Вересня
Спорт «Шахтар» обіграв «Наполі» в першому матчі Ліги чемпіонів Донецький ФК «Шахтар» обіграв італійський «Наполі» у себе на полі з рахунком 2:1 в першому турі групового етапу ЛЧ УЄФА. На 15-й хвилині зустрічі, яка пройшла в Харкові, рахунок відкрив бразилець Тайсон. На 58-й хвилині аргентинець Факундо Феррейра подвоїв перевагу донецького клубу. Але на 72-й хвилині поляк Аркадіуш Мілик з пенальті забив м'яч у ворота українського клубу, однак «гірники» змогли утримати переможний рахунок. У ще одному матчі групи F «Манчестер Сіті» (Англія) на виїзді розгромив голландський «Феєноорд» з рахунком 4:0. Після першого туру «Ман Сіті» і «Шахтар» виявилися лідерами групи. У середу, 13 вересня, Андрій Ярмоленко вийшов у складі дортмундської «Боруссії» на матч Ліги Чемпіонів проти «Тоттенхема» і відзначився голом, але це не допомогло його новій команді. Англійці виграли з рахунком 3:1.
Політика ЄС сьогодні може продовжити «адресні» санкції через агресію РФ в Україні Рада Євросоюзу з юстиції та внутрішніх справ у четвер у Брюсселі прийме рішення продовжити «адресні» санкції щодо персон і організацій, яких у ЄС розцінюють як такі, що «підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України». Комітет постійних представників країн Євросоюзу 6 вересня без обговорення погодив рекомендацію Раді ЄС про чергове продовження на півроку цих індивідуальних санкцій. Дипломатичне джерело в інститутах Євросоюзу повідомило "Інтерфаксу", що рішення ради може бути ухвалено в четвер, 14 вересня. Попереднє продовження пройшло 13 березня цього року, обмежувальні заходи були продовжені до 15 вересня 2017 року. Такі санкції включають заморожування активів фізичних і юридичних осіб у ЄС і заборону на поїздки в країни Європейського Союзу. Відповідно до березневого постановою Ради ЄС, санкції були поширені на 150 осіб і 37 організацій.
Політика Держсектору США заборонили використовувати антивірус "Касперського" Міністерство внутрішньої безпеки США заборонило державним установам країни використовувати відому антивірусну програму. Про це сказано на офіційному сайті міністерства. У заяві наголошується, що протягом місяця всі установи повинні відзвітувати про наявність програм «Лабораторії Касперського», через два місяці скласти план переходу на іншу продукцію, а через три місяці повністю відмовитися від використання цього ПЗ. «Такі дії ґрунтуються на ризиках для інформаційної безпеки, які продукти «Лабораторії Касперського» становлять для федеральних інформаційних систем США. Міністерство стурбоване зв'язками між певними представниками «Лабораторії Касперського», розвідки РФ та іншими урядовими органами, зокрема нормою російського закону, що розвідувальні установи Росії можуть зажадати або змусити «Лабораторію Касперського» надати допомогу і перехопити комунікації, які проходять через російські мережі», - йдеться в повідомленні.
Політика У Білорусі стартують російські військові навчання «Захід-2017» Сьогодні, 14 вересня, в Білорусі стартують спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017». Такі навчання є відновленням радянської традиції навчань країн Варшавського договору, який готувався протистояти НАТО. РФ і Білорусь з 2009 року вирішили відновити подібні навчання, хоча потенційного ворога не називали. Вони проводяться раз на два роки почергово на території Росії та Білорусі. У 2015 році таких навчань не було, передає Радіо Свобода. Особливість навчань цього року - зміна геополітичної обстановки: агресивні дії РФ проти України, а також її протистояння з НАТО, і Білорусь, яка була переговорним майданчиком для РФ і України в обговоренні проблеми Донбасу, за словами військових аналітиків, виступила союзником країни-агресора. За інформацією Міноборони Білорусі, на території країни пройдуть навчання на семи полігонах і в окремих місцевостях, де навчатимуться 10 200 військовослужбовців, з яких 7000 з білоруських підрозділів, 3000 - з російських.
Політика Європарламент закликав ввести санкції проти чиновників РФ у справі Магнітського Європарламент закликав ЄС ввести санкції проти 32 чиновників РФ, які причетні до кримінального переслідування юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Про це сказано в резолюції, яка була прийнята Європарламентом. «Ми повторюємо свій заклик з минулих резолюцій, що Євросоюз повинен прийняти санкції проти 32 державних чиновників Росії, відповідальних за смерть Сергія Магнітського. Щодо вказаних осіб має бути застосована заборона на отримання віз і заморожені фінансові активи», - сказано в резолюції. Адвокат Сергій Магнітський викрив найбільшу корупційну схему в історії РФ, за що був заарештований і убитий у в'язниці. У 2012 році Америка прийняла список санкцій, в який включили відповідальних за цей злочин росіян. ЄП схвалив список з 32 фігурантів у 2014 році і з тих пір часто закликав ЄС ввести санкції проти них.
Політика Експерт: Путін хоче ввести російських миротворців на Донбас Президент РФ Володимир Путін хоче закріпити уявлення і розуміння, що Росія не є учасників конфлікту і це «громадянська війна» в Україні. Про це в інтерв'ю ТСН повідомив російський політтехнолог Станіслав Бєлковський. «Путін не стратег, а тактик. На тактичному рівні він задоволений. Мінські домовленості є фейком. Стратегічно все це треба, щоб примусити Захід до переговорів про «любов». Це у нього не виходить, але тактично Володимир Путін задоволений тим, що відбувається, так як Мінські угоди базуються на свідомо нездійсненних пунктах, а саме про визнання особливого конституційного статусу ОРДЛО, а також проведення в цих районах виборів за законами України. Погодьтеся, неможливо уявити собі українські вибори в цих місцях, де беруть участь БПП, «Батьківщина» тощо», - зазначив Бєлковський. Він пояснив, чому Москва прагне ввести миротворців РФ на територію Донбасу. «Ще одна складова частина доктрини в тому, щоб «ДНР» і «ЛНР» були визнані сторонами переговорів. Володимир Путін сказав, що миротворців можна вводити лише за згодою всіх сторін. Під сторонами мається на увазі, зокрема, «ЛДНР». Тим самим він хоче закріпити уявлення і розуміння, що РФ не є стороною конфлікту і що це громадянська війна в Україні, а Росія лише зовнішній модератор і можливий спонсор, не більше того», - наголошує російський політтехнолог.
Події Зловмисник з рушницею в Києві напав на кур'єра з пістолетом У Києві працівники поліції затримали зловмисника, який вчинив збройний напад на кур'єра. Про це інформує прес-служба поліції міста. Інцидент стався вчора о 21:30 в Голосіївському районі столиці. До чергової частини поліції надійшло повідомлення, що на прос. Науки на нього напали. На місце інциденту терміново виїхала слідчо-оперативна група. Потерпілий розповів, що працює кур'єром одного з інтернет-магазинів. Отримавши замовлення на доставку пневматичного пістолета на прос. Науки, він прибув на місце, де до нього вийшов покупець і запропонував пройти в квартиру, щоб оглянути замовлення. Після чого чоловік зайшов у квартиру, забрав коробку і зачинив двері перед кур'єром. Коли потерпілий зажадав повернути товар або розрахуватися за доставку, злочинець вийшов до нього з рушницею і почав погрожувати. Поліція вирішила провести обшук в приміщенні зловмисника. За час обстеження будинку співробітники поліції вилучили вкрадений товар, мисливську рушницю і патрони до нього. Злочинець був затриманий в квартирі. Це 31-річний киянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.
Політика Депутат-втікач Онищенко має намір балотуватися на пост Президента України Депутат-утікач Олександр Онищенко має намір балотуватися на пост Президента України на чергових виборах глави держави в 2019 році. Про це він заявтл в інтерв'ю американському виданню The Washington Times, повідомляє Інтерфакс-Україна. "Так, я вирішив балотуватися. Порошенко розглядає мене як сильного політичного і економічного противника. Тому його перша мета полягала в тому, щоб позбавити мене і опозицію фінансових ресурсів і змусити мене покинути рідну країну", - вважає він. При цьому народний депутат не виключає, що після оприлюднення цього рішення проти нього не будуть висунуті нові звинувачення. Нагадаємо, Олександр Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання державних коштів при видобутку і продажу природного газу, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Також в СБУ заявили про початок досудового слідства щодо депутата-втікача за ознаками державної зради.
Події У Луганській області сталося масове отруєння студентів Прокуратура Луганської області контролює хід розслідування кримінальної справи за фактом отруєння студентів у Старобільському районі. Про це інформує прес-служба Генпрокуратури. 12 вересня ввечері в Старобільське районне медичне об'єднання звернулися студенти одного з навчальних закладів області, які проживають у гуртожитку, зі скаргами на нудоту і головний біль. Вже 47 жителів району звернулися за медичною допомогою, з яких 14 студентів. Вони були госпіталізовані з діагнозом «гостра кишкова інфекція». За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 325 ч. 2 (порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та інших інфекційних захворювань, а також масових неінфекційних захворювань (отруєнь) та боротьби з ними, якщо ці дії спричинили тяжкі наслідки) КК України. Зараз проводяться першочергові слідчі дії. Процесуальне керівництво в даному виробництві відбувається групою прокурорів Старобільської місцевої прокуратури.
Політика Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович відвідає Київ Віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович 15 вересня відвідає Україну з робочим візитом. Про це повідомили в прес-службі представництва Євросоюзу в Україні. "Віце-президент хотів би обговорити питання прогресу реформ в енергетичному секторі, реформ "Нафтогазу" і транспортування газу", - йдеться в повідомленні прес-служби. У Києві Марош Шефчович планує зустрітися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, віце-прем'єр-міністрами Геннадієм Зубком і Володимиром Кістіоном, міністром енергетики Ігорем Насаликом та головою правління "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим. "Я чекаю дискусії з українським керівництвом щодо наших подальших кроків. Ми повинні використовувати весь потенціал України в сфері енергоефективності, енергетики та транспортування газу", - заявив напередодні візиту до Києва Марош Шефчович.
Події оформление ленты  У НАБУ назвали причину затримання депутата Київради Кримчака Детективи НАБУ назвали причину затримання депутата Київради, соратника колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Сергія Кримчака, а також його можливого спільника. Про це інформує прес-служба Бюро. «Депутата Київради і його можливого спільника затримали за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, які передбачені ст. 191 і ст. 209 КК України», - сказано в повідомленні НАБУ. За версією слідства, в 2010-2011 роках затриманий Сергій Кримчак обіймав посаду секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин. Таким чином він мав доступ до інформації про наявність у Києві ділянок землі, що перебувають у комунальній власності. Детективи вважають, що тоді Кримчак організував злочинну схему заволодіння трьома з ділянок, вартістю понад 3,5 млн гривень. «На думку детективів НАБУ, суть схеми полягала в тому, що чиновник за допомогою родича заволодів ділянками землі в Шевченківському районі столиці, що перебувають у комунальній власності. Після цього чиновник легалізував отримані злочинним шляхом ділянки, внісши їх у статутний фонд заснованого можливим спільником товариства», - сказали у відомстві. Зараз детективи НАБУ і прокурори САП проводять слідчі заходи, спрямовані на отримання додаткових доказів, а також встановлення інших можливих учасників корупційної схеми і викриття інших епізодів махінацій з київською землею.
Політика Суд заарештував ще одного учасника «прориву» Саакашвілі через кордон 13 вересня один із районних судів Львова заарештував другого учасника прориву екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі через державний кордон на пункті пропуску «Шегині». Про це сказано в повідомленні прес-служби поліції Львівської області. "Один з районних судів міста Львова обрав запобіжний захід у вигляді арешту щодо 35-річного жителя Волинської області. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених трьома статтями КК України", - наголошується в повідомленні. Зокрема, затриманому інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон, опір правоохоронним органу і групове порушення громадського порядку. «На підставі наданих матеріалів судом прийнято рішення про взяття чоловіка під варту терміном на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 32 тисяч гривень», - сказано в повідомленні поліції. Нагадаємо, раніше суд Львова заарештував на 2 місяці одного з учасників «прориву» державного кордону на пункті пропуску «Шегині» під час проходження екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на територію України.
Політика Guardian: Флінн таємно працював на американо-російський бізнес-проект з будівництва АЕС Комітети американського Конгресу перевіряють інформацію про таємну підтримку Майклом Флінном - в ході його перебування радником президента - плану створення на Близькому Сході приватних американо-російських АЕС. Про це інформує «Українська правда», посилаючись на The Guardian. «Однією з нових деталей, які були виявлені слідчими, є те, що план з ядерної енергії, який Майкл Флінн, як вважає, таємно просував в ході передвиборної кампанії і після того, як він отримав посаду в Білому домі, привернув державну компанію РФ , яка зараз перебуває під санкціями Америки», - повідомляє видання. В основі розслідування лежить пропозиція, яка була розроблена Майклом Флінном та іншими перед виборчою кампанією в 2016 році для створення американо-російського партнерства, яке будуватиме і експлуатуватиме АЕС на Близькому Сході. У листі, який було опубліковано провідними демократами Конгресу США, сказано, що Майкл Флінн порушив федеральний закон, який приховав свою поїздку на Близький Схід у червні 2015 для просування цього проекту. План передбачав створення міжнародного консорціуму американських, голландських, французьких, арабських, англійських, російських, українських і ізраїльських компаній для проектування і будівництва 40 ядерних реакторів. Учасники розслідування намагаються встановити, чи підтримує зараз адміністрація Трампа цей проект.
Події На шахті в Китаї стався вибух, загинули 9 гірників На невеликій вугільній шахті в північній провінції Китаю Хейлунцзяне в середу, 13 вересня, стався вибух. Про це повідомляє агентство Reuters. В результаті вибуху загинули дев'ять робітників. Інцидент стався на вугільній шахті Юйчень, розташованій у місті Цзісі. Ця державна шахта виробляє близько 60 тисяч тонн вугілля на рік. Відзначимо, що в серпні ще на одній шахті також сталася аварія, в результаті якої постраждали декілька робочих. У зв'язку з цим, Держрада Китаю 31 серпня 2017 року оголосила про початок нового етапу перевірок безпеки на вугільних шахтах і хімічних заводах. Перевірки мали початися у вересні. Обсяг видобутку вугілля в Китаї в серпні впав до 10-місячного мінімуму. За даними Національного бюро статистики Китаю, шахти скоротили виробництво в результаті великих аварій.
Події Поліція затримала двох чоловіків зі зброєю і боєприпасами на автостанції в Харкові На автостанції в Харкові працівники поліції затримали двох чоловіків зі зброєю і боєприпасами. Про це сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції по області в Facebook. «Співробітники поліції встановили кілька фактів незаконного носіння вибухових пристроїв і зброї. Чоловіків з небезпечними предметами поліцейські виявили на автостанції», - сказано в повідомленні. Як повідомляється, під час проведення огляду речей у сумці у одного з чоловіків правоохоронці виявили штик-ніж, німецький бойовий ніж і корпус ручної гранати РГД-5, Ф-1, два уніфіковані запала до ручних гранат. У 23-річного чоловіка поліція виявила корпус ручної гранати РДГ-5, а також уніфікований запал до ручних гранат. Зараз за цими фактами порушено кримінальні справи за ст. 263 ч. 1 і. 2 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Події У Таджикистані вертоліт президента випадково вбив директора аеропорту У Таджикистані від лопатей президентського вертольота був убитий начальник аеропорту м. Хорог Ділдор Максудшоєв. Про це вчора, 13 вересня, повідомляє «Радіо Озоді» з посиланням на УМВС ГБАО. Начальник аеропорту перебував серед чиновників, які зустрічали і супроводжували президента країни під час його поїздки в Дарвазький район. «Безглузда трагедія трапилася під завісу поїздки глави республіки Емомалі в с. Яхчі Сор Дарвазського району Гірничо-Бадахшанської автономної області. Від пориву вітру лопатей президентського судна начальник аеропорту м. Хорог Ділдор Максудшоєв впав і вдарився головою об камінь. Дорогою в Дарвазську лікарню він помер», - повідомляє видання. Місцева влада назвала загибель Максудшоєва безглуздою випадковістю. Його похорони відбудуться у четвер, 14 вересня.
Події У СІЗО Одеси ув'язнена жінка напала на інспектора В Одеському СІЗО ув'язнена жінка напала на інспектора, який відкрив камеру, щоб розняти бійку жінок. Про це повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак, передає Укрінформ. За словами Маслака, в одній з жіночих камер почалася сварка, яку вирішив припинити молодший інструктор. «Одна з ув'язнених, раніше неодноразово судима, вибігла з камери і накинулася на інспектора і завдала їй кілька ударів кулаком по тулубу», - розповів чиновник. Він уточнив, що жінку зупинили, але «довелося застосувати заходи фізичного впливу». Нападницю ізолювали від основної маси ув'язнених жінок. Нагадаємо, в серпні в Одеському СІЗО сталася трагедія. Так, 17 серпня ввечері на подвір'ї СІЗО в контейнері для сміття знайшли частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув'язнений. На думку правоохоронців, він зґвалтував і задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер. Після цього відсторонили від посади начальника СІЗО Одеси, а за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО прокуратура області відкрила кримінальне провадження. Крім того, з СІЗО почала надходити інформація, що після вбивства в ізоляторі «ввели репресії».
Політика Північна Корея обіцяє «потопити» Японію і перетворити США на «попіл» Північна Корея пригрозила використати ядерну зброю, щоб «потопити» Японію і перетворити Сполучені Штати на «попіл і темряву». Ця заява прозвучала після ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН, яка ухвалила санкції проти КНДР 12 вересня 2017 року, повідомляє Reuters. Північнокорейський Азіатсько-Тихоокеанський комітет миру, який займається міжнародними зв'язками і пропагандою, також закликав до припинення діяльності Ради Безпеки, який він назвав «знаряддям зла». Пхеньян заявив, що ООН керують «пособники США» за допомогою «хабарів». «Чотири острови Японського архіпелагу мають бути потоплені ядерною бомбою. Японія більше не повинна існувати поруч з нами», - йдеться в заяві комітету, опублікованій офіційним інформаційним агентством країни. Пхеньян пригрозив знищити США, Японію і Південну Корею. «Давайте перетворимо США на попіл і темряву. Давайте посилимо нашу злість за допомогою всіх тих заходів відплати, які ми готували до цього моменту», - йдеться в заяві. Комітет також згадав Південну Корею як «зрадників і собак» Сполучених Штатів. Японія різко відреагувала на заяву Північної Кореї. «Ця провокаційна заява є кричущим прикладом того, як Північна Корея посилює напругу в регіоні, це абсолютно неприйнятно», - заявив секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга на офіційній прес-конференції 14 вересня.
Події ЗМІ: Названо ім'я замовника вбивства Вороненкова Російське видання Росбалт повідомляє про відповіді ГПУ на запит у справі про вбивство екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, що надійшла в Москву . Організаторами злочину були названі дві людини. «Перший - Володимир Тюрін - екс-чоловік Марії Максакової, яка вийшла потім заміж за Вороненкова. Другий - власник банку, який працює в Криму. Вказані дати, коли ті нібито зустрічалися на півострові для обговорення підготовки злочину. Далі йдуть відомості про тісні зв'язки банкіра і Тюріна з кримінальним світом, а також спецслужбами РФ. Все ведеться до того, що зазначені особи організували вбивство за дорученням співробітників спецслужб РФ», - повідомляє співрозмовник агентства. Вдова Вороненкова - Максакова - повідомила, що Генпрокуратура не розкривала правоохоронним органам Росії імен організаторів убивства.
Політика оформление ленты  Тимошенко не збирається ні з ким об'єднуватись на виборах Партія «Батьківщина» не буде нікого підтримувати на майбутніх президентських і парламентських виборах, а також не буде ні з ким об'єднуватися. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко, передає прес-служба політсили. «Я більше не буду довіряти людям, за яких я не можу поручитися. Тільки наша команда!» - сказала Тимошенко. Вона також зазначила, що великий вибір партій і кандидатів у президенти зміцнить опозицію. За словами Тимошенко, конкуренцію ніхто не відміняв. «Якщо в країні буде політичне болото і буде однопартійна система і будуть намагатися висунути одного лідера, то людей позбавлять альтернативи», - заявила політик. Вона також запевнила, що опозиція буде домагатися проведення дострокових парламентських і президентських виборів, а також відсторонення від влади Президента України Петра Порошенка. Тимошенко додала, що «Батьківщина» може координувати роботу з «Самопоміччю», «Рухом нових сил» Михайла Саакашвілі, «Громадянською платформою» Анатолія Гриценка, «Свободою», «Справедливістю» Валентина Наливайченка, «ДемАльянсом», а також політиками Дмитром Добродомовим і Віктором Чумаком.
Економіка Експерти підрахували, на скільки дорожче стало приготувати вареники з картоплею З початку 2017 року продукти для приготування вареників з картоплею подорожчали на 15%. Собівартість цієї страви підрахували в Асоціація постачальників торговельних мереж. «Ми взяли найпростіший рецепт вареників з картоплею для того, щоб нагодувати середньостатистичну українську сім'ю: 1 кілограм картоплі, 800 грамів пшеничного борошна вищого гатунку, води 400 мл, 1 чайної ложка солі. У готові вареники для смаку додали 250 грамів сметани», - написав на своїй сторінці в Facebook генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко. Так, за даними Держстату, за 8 місяців цього року картопля подорожчала на 1,1 грн і в вересні коштує 6,7 грн за кілограм. На 90 коп. з початку року подорожчало і борошно, яке у вересні вже коштує 9,7 грн за кг. Найбільше за цей час зросла в ціні сметана - з 9,8 грн за 250 грамів на початку року до 11,2 грн у вересні. «Тобто ця смачна страва нам обходилася на початок року в 22,4 грн. На 11 вересня вареники з картоплею коштували вже 25,7 грн. Таким чином українські вареники з картоплею та сметаною з початку року подорожчали на 3,3 грн, або на 15%», - підсумував Дорошенко. Раніше експерт констатував, що попри заяви прем'єр-міністра, що найближчим часом ціни на м'ясну продукції знизяться, в торгових мережах м'ясо продовжує дорожчати. Зокрема, куряче філе коштує вже в середньому 102 грн за кілограм.
Події У Кривому Розі на хабарі затримали начальника сектора поліції Начальник одного з секторів Криворізького відділу поліції Дніпропетровської області був затриманий за підозрою у хабарництві. Про це інформує прес-служба СБУ. «Правоохоронці з'ясували, що підполковник вимагав від місцевого комерсанта хабар в розмірі 15 тис. грн за неперешкоджання торгівлі в громадських місцях», - сказано в повідомленні. Співробітники спецслужб затримали начальника сектора в його кабінеті при отриманні усієї суми хабара. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 368 ч. 3 (хабарництво) КК України. Зараз вирішується питання про оголошення про підозру затриманому, а також обрання щодо нього запобіжного заходу. За даними правоохоронців, підполковник вимагав від комерсанта 15 тис. грн, а в обмін обіцяв закрити очі на торгівлю в громадських місцях.
Кримінал У поліції є відео закладки вибухівки в автомобіль Тимура Махаурі Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом підриву автомобіля загиблого в центрі Києва громадянина Грузії, бійця добробатау Тимура Махаурі. Про це повідомив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко. «Ми розслідуємо, аналізуємо відео, але деталі не розголошуємо в інтересах слідства», - сказав Шевченко, передає Інтерфакс-Україна. Раніше ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що у поліції є відеозапис, на якому видно, як невідомий чоловік приводить у дію детонатор для підриву автомобіля Махаурі. За словами джерела, вибухівка була закладена в підлокітник у салоні автомобіля, а на місці вибуху були виявлені частини детонатора і дистанційного механізму приведення його в дію. Нагадаємо, 8 вересня біля Бессарабського ринку був підірваний автомобіль Toyota Camry. В результаті загинув громадянин Грузії Тимур Махаурі. Наталія Целовальникова отримала важкі поранення, неушкодженою залишилася тільки 7-річна дівчинка. Було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене суспільно небезпечним способом), пізніше в поліції припустили, провадження може бути перекваліфікована на ст.258 КК (теракт). Потужність закладеного в автомобіль вибухового пристрою становила від 600 гр до 1 кг у тротиловому еквіваленті.
Політика Американці хочуть викупити у Росії її дипломатичні будівлі в США Держсекретар США Рекс Тіллерсон кілька разів «за закритими дверима» пропонував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову продати Вашингтону заблоковані російські дипломатичні будівлі в США. Про це повідомляє "Коммерсантъ", з посиланням на власні джерела. "Американці пропонували російській стороні один варіант - виставити заблоковану дипвласність на продаж. До цього за закритими дверима кілька разів закликав голову МЗС РФ Сергія Лаврова держсекретар США Рекс Тіллерсон", - пише газета, зазначаючи, що російська сторона продавати будівлі не має наміру. Уточнюється, що з трьох заарештованих 2 вересня будівель дві, які знаходяться в Сан-Франциско та Вашингтоні, - викуплені Росією, а ще одна -у Нью-Йорку - перебуває в оренді. За даними американського порталу про нерухомість Trulia.com, вартість тільки будівлі в Сан-Франциско може становити 50 млн доларів.
Суспільство оформление ленты  Продукти харчування й ціни у супермаркетах Донецька викликали ажіотаж у мережі Військовий Збройних Сил України Анатолій Штефан опублікував у себе на сторінці в Facebook вартість продуктів в окупованому Донецьку. «Трохи фотографій цін і товарів у магазині», - пише Штефан. Так, наприклад, мисливські ковбаски - 454 руб/кг, ковбаса «Домашня» - 350 руб/кг, сосиски «Апетитні» - 133 руб/кг, ковбаса «Докторська» - 138 руб/кг. Незважаючи на те, що Макіївка перебуває під контролем проросійський окупантів, місто випускає товари виробництва України, так, наприклад, майонез ТМ «Весела родина», вартість якого варіюється від 23 до 50 рублів. Глазурований сирок коштує 16 рублів, відерце сметани - 90 руб., вершки - 39 руб, а йогурт «Активіа» - 69 руб. «Ціни в кацапських рублях. Деякі позиції навіть дешевше в гривні. Ще газ, електроенергія з України безкоштовно, то взагалі краса!», «на 20% ціни вищі, ніж у Києві. Питання в якості, особливо ковбаси», «масло дешевше, ніж у Львові ((( «Мене здивували не ціни, а достаток українських товарів... У торгують убл*дків нічого святого», - пишуть українці.
Політика оформление ленты  Мати співачки Лободи подала заяву про припинення повноважень депутата в Ірпені Мати відомої співачки Світлани Лободи, депутат Ірпінської міськради Наталія Лобода звернулася із заявою про дострокове припинення її депутатських повноважень. Про це повідомив мер Ірпеня Володимир Карплюк. Мер зазначив, що на наступній сесії Ірпінська міськрада розгляне її заяву. «До рішення Наталії Василівни ставлюся з розумінням, адже вона останнім часом піддавалася нападкам у ЗМІ, які суттєво вплинули на стан її здоров'я. Жителі Ірпеня, особливо її виборчого округу, вдячні Наталії Василівні Лободі за активну депутатську діяльність та активну участь у справі збереження і захисту зелених зон», - написав Карплюк на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, про те, що Наталія Лобода перестала бути депутатом, той же Карплюк заявляв ще в березні цього року. Тоді в соцмережах, а пізніше і в міськраді обговорювали, що, будучи депутатом, Лобода вручала російським пропагандистам тортик в ефірі програми Малахова «Пусть говорят».
Суспільство У Києві в найближчі години очікуються сильні пориви вітру Укргідрометцентр попередив, що в четвер, 14 вересня, у Києві очікуються сильні пориви вітру. Про це інформує прес-служба КМДА. Як повідомляється, що в найближчі години і до кінця дня в Києві очікуються пориви вітру 15-18 м/с. Київська служба порятунку при Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища в разі посилення вітру рекомендує щільно закрити всі вікна будинків, прибрати з лоджій і балконів предмети, які можуть випасти назовні; а також триматися подалі від рекламних щитів, дерев і ліній електропередачі; в разі сильного вітру сховатися в природному укритті або найближчому приміщенні; уникати знаходження біля великих дерев, особливо тополь, і не паркувати авто поруч з ними. Управління з питань НС при падінні дерев або гілок, при травмуванні людей і інших випадках рекомендує терміново інформувати екстрені служби.
Економіка Україні потрібно продовжити співпрацю з МВФ, щоб виплатити борги - експерт Наступний транш МВФ не є критичним для України, але співпраця потрібна для погашення запозичень протягом наступних 4 років. Про це на прес-конференції заявив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент АСН. «Програма співробітництва з МВФ не нова для України. Класичним прикладом співпраці України і МВФ можна згадати розмову на плівках Мельниченка, де на той час президент Кучма заявляє про виконання Україною взятих на себе зобов'язань перед МВФ. Природно, час минув. Багато що змінилося, але потрібно пам'ятати, що не МВФ прийшов до нас, а ми звернулися до МВФ по допомогу», - заявив Устенко. Він нагадав, коли відкривалася чинна програма співпраці з МВФ в березні 2015 року, золотовалютні резерви становили $ \5,5 млрд. «І тоді наш дефолт був неминучий, якби не було валютного закачування. А зараз золотовалютні резерви $18 млрд. Якби в березні 2015 року не було допомоги МВФ, обмежувачів і бар'єрів авантюристичної політики, ми б не змогли втриматися на плаву», - вважає експерт. Коментуючи приїзд в Україну делегації МВФ під керівництвом першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, економіст зазначив, що «так просто друга людина в МВФ не приїжджає в країну». «Це може говорити про абсолютний прогрес країни і виконання зобов'язань», - вважає Устенко. При цьому експерт додав, що наступний транш МВФ для України не є критичним. «Для погашення боргу цього року потрібно всього $1,5 млрд. І це некритично. Але наступного року нам необхідно буде повернути $3,8 млрд, а ще через рік вже $8 млрд. Тобто через рік істотно зросте навантаження на курс. Тому від поточного моменту на чотири роки в перспективі ми повинні будемо повернути загалом вже $20 млрд. А, враховуючи наявність нинішніх резервів, це неможливо. Тому виникає необхідність продовження співпраці з МВФ на наступні роки», - пояснив він.
Події У Маріуполі поліцейського і його дружину затримано на хабарі Працівникові поліції Маріуполя, а також його дружині загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання хабара. Як повідомили в прокуратурі Донецької області, 36-річний інспектор чергової частини погодився допомогти місцевому жителю в «делікатній» справі. Як з'ясувалося, останній був на обліку в наркологічному диспансері, але попри це він хотів отримати водійські права. Щоб отримати їх без складання іспитів і медобстеження, він звернувся до свого знайомого поліцейського Той пообіцяв посприяти отриманню дозволу на водіння авто наркоману. «Для цього поліцейський у Херсонській області вступив у злочинну змову зі співробітниками відповідних установ. Послуги оцінив у 600 доларів. За домовленістю «замовник» передав 15,6 тис. грн, а також фотографії для посвідчення водія дружині інспектора. Після цього подружжя було затримано», - сказали в прокуратурі. Обвинувальний акт направлено до суду, подружній парі загрожує тривалий тюремний термін.
Політика На навчання в Білорусь Росія звезла близько 100 тисяч солдатів - Міноборони Німеччини Реальна чисельність російських військовослужбовців на навчаннях «Захід-2017» у Білорусі оцінюється у більш ніж 100 тисяч. До такого висновку прийшли в Міноборони Німеччини, пише кореспондент Frankfurter Allgemeine Лоренц Гемікер. Журналіст нагадав, що Міноборони РФ заявляло про 12,7 тисячі своїх військовослужбовців у Білорусі, а також про 250 танків, 200 артилерійських гармат, 10 військових кораблів, а також підрозділи МВС, Росгвардії, ФСБ і МНС. Навчання, як не втомлюються підкреслювати росіяни, носять «виключно оборонний характер, але західні ЗМІ вважають інакше». У Міноборони Німеччини зазначають, що вказана кількість солдатів - 12,7 тисячі - фіктивне. Таку цифру вказали, щоб Росія могла обійти свої зобов'язання як член ОБСЄ. Реальну чисельність російських військовослужбовців на цих навчаннях міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн оцінює більш ніж у 100 тис. Цього року паралельно з навчаннями «Захід» пройдуть і інші: на Кольському півострові і в Калінінграді; на Балтиці пройдуть морські навчання. На думку Заходу, сценарій навчань також спрямований на конфлікт з НАТО і окупацію країн Балтії. «І хоча останнє навряд чи можливо, мета цього брязкання зброєю, з точки зору НАТО, виключно наступальна. І робиться все це з образливим наміром налякати східних членів Північноатлантичного альянсу», - резюмував Гемікер.
Юмор оформление ленты  Мера Кличка звинуватили у змові з «чорними забудовниками» і знищенні історичного Києва Ляльку мера Києва Віталія Кличка сьогодні вранці встановили біля входу в КМДА. Так почалася нечисленна акція протесту в форматі флешмобу «Як забудовники Київ ховають». Двоє активістів, члени Громадської ради при Голосіївській районній адміністрації, принесли до дверей будівлі на вулиці Хрещатик, 36 частини від манекена, які зібрали в одне ціле. Поставили ляльку біля дверей, попередньо одягнувши на неї маску міського голови і прикрасивши доларовими купюрами. Активісти впевнені: у них є підстави стверджувати, що мер у змові із забудовниками. «Старого нашого Києва вже немає, немає скверу, немає нічого», - говорить учасник акції, журналіст Ігор Рудич. «У нас у Голосієві люди вже гинуть за метраж. Проспект Голосіївський, 70, корпус 2, загинуло двоє людей. Поліція не розслідує, прокуратура умиває руки, - обурюється Ігор. - «Некомпетентними» органами було висунуто версію, що це вибух газу. Люди за допомогою журналістів встановили, що це був не вибух газу, це підрив. Зараз прокуратура нібито розслідує. До цього часу людей не визнано потерпілими, є постраждалі, але немає потерпілих. Чекали, що Кличко приїде до них, але він у цей час відкривав велодоріжки і не приїхав до киян, яких тероризують вибухами, організованими «чорними забудовниками».
Політика Слободян: За фактом прориву кордону правоохоронці склали 69 протоколів За фактом прориву державного кордону України правоохоронці склали 69 протоколів. Про це повідомляє прес-секретар ДПСУ Олег Слободян, передає Інтерфакс-Україна. За словами Слободяна, було складено протоколи на 69 осіб, учасників прориву державного кордону в ПП «Шегині» 10 вересня цього року. «На сьогодні вже є протоколи на 69 осіб. Це ті, хто були ідентифіковані», - повідомив він. Також повідомляється, що в ДПСУ допускають, що про замінування ПП «Шегині» того дня могли повідомити прихильники колишнього губернатора Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. «Якщо припустити, що дзвінок надійшов від провокаторів з числа прихильників Саакашвілі, то таким чином була звільнена територія ПП «Шегині» для подальшого штурму і безперешкодного пересування до кордону. Чи так це? Встановить слідство. Аноніма, який заявив про мінування, зараз розшукують», - зазначив Слободян.
Суспільство оформление ленты  У Києві на Бессарабській площі ввечері обмежать рух транспорту через відкриття форуму YES У Києві на Бессарабській площі рух транспортних засобів буде обмежено в четвер, 14 вересня, ввечері у зв'язку з урочистим відкриттям 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в будівлі КП «Бессарабський ринок» (Бессарабська площа, 2). Про це пише Інтерфакс-Україна. Це визначено розпорядженням КМДА. Обмеження руху діятиме з 17:00 до 19:30 на ділянці від вулиці Великої Васильківської до вулиці Басейної (крім транспортних засобів учасників зустрічі, при наявності конференційного транспортного бейджа YES). На час проведення зустрічі відповідні зміни будуть внесені в роботу маршрутів наземного столичного пасажирського транспорту, які курсують цими вулицями. Крім того, у зв'язку з проведенням на НСК «Олімпійський» ввечері матчу між командами «Динамо» (Київ) - «Скендербеу» (Корча, Албанія) будуть деякі зміни в роботі деяких станцій Київського метро. Як передає кореспондент АСН, рух у районі Бессарабської площі вже практично паралізовано. Автомобілі їдуть дуже повільно через велику завантаженість центру Києва.
Події У прокуратурі Києва спростували версію вбивства Вороненкова на замовлення колишнього чоловіка Максакової Слідство зараз перебуває на завершальній стадії у розслідуванні вбивства колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова, який був застрелений у центрі Києва в березні цього року. Найближчим часом прокуратура оголосить про його результати. Про це в Facebook пише прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець. Вона спростувала також поширену в ЗМІ РФ інформацію, що прокуратура повідомила російській стороні дані про результати розслідування вбивства Дениса Вороненкова. РосЗМІ писали нібито з посиланням на правоохоронні органи, що вбивство Вороненкова було скоєно колишнім чоловіком Максакової на замовлення спецслужби РФ, «злодієм у законі» Володимиром Тюріним. При цьому Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що замовник вбивства екс-депутата перебуває в РФ.
Культура оформление ленты  Дорну замість «співака року» в Росії дали пляшку віскі У країні-агресорі пройшла церемонія нагородження «GQ Людина року», організована журналом GQ. Про це повідомляє УНІАН. Переможцем в номінації «Музикант року» став Баста (Василь Вакуленко), хоча за нагороду боролися також Хаскі і Іван Дорн. Конкуренцію їм склали Теодор Курентзіс, художній керівник Пермського театру опери і балету, і піаніст Денис Мацуєв. Разом з тим Івану Дорну дали спеціальний приз Johnnie Walker «Рух вперед». Минулого року музикантом року в Росії став Шнур. Нагадаємо, в Україні Дорн став скандально відомий після його інтерв'ю в передачі «вДудь». Тоді співак заявив, що не підтримує воїнів АТО і вважає агресію Росії проти України «сваркою». Пізніше міністр культури України Євген Нищук назвав «неприпустимою і образливою» заяву українського співака. Також 30 травня стало відомо, що Дорн скасував свій концерт в Одесі.  
Економіка «План Маршалла» для України: в Мінекономіки розповіли подробиці «План Маршалла» для України розрахований на 10 років і вже в 2018-2020 роках передбачає виділення по $5 млрд на рік. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку Степан Кубів, передає прес-служба відомства. «Ми погодили пріоритети діяльності, які лягають в площину інфраструктурних проектів, енергоефективності, цифрової економіки через призму малого бізнесу», - сказав міністр. Раніше з Кубівим зустрівся екс-прем'єр Литви Андрюс Кубілюс, який є співавтором «Плану Маршалла» для України. Кубілюс наголосив, що за умови отримання Україною щорічних інвестицій в сумі $5 млрд зростання її економіки складе 6-8% ВВП. «За підрахунками експертів 5 млрд євро інвестицій в економіку на рік забезпечать Україні зростання економіки на 6-8% річних... з ініціативи литовських колег саме такі обсяги фінансування взяті до уваги «Плану Маршалла», - додав Кубілюс. У свою чергу нардеп Ганна Гопко повідомила, що вже почала працювати робоча група з представників Ради і Кабміну, в завдання якої входить до 25 вересня розробити конкретні кроки і заходи інвестиційного плану, які будуть представлені на саміті Східного партнерства у листопаді 2017 року. План Маршалла - програма допомоги Європі після Другої світової війни. Його створив у 1947 році держсекретар США Джордж К.Маршалл, діяти план почав у квітні 1948 року. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості. У програмі брали участь 17 країн Європи.
Суспільство Американця заарештували за заяви про висмикування волосся Гілларі Клінтон Федеральний окружний суд у Брукліні ухвалив взяти під арешт американця Мартіна Шкрелі за його заяви в соцмережі Facebook. Про це пише The New York Times. Екс-главу фармацевтичної компанії Шкрелі судять у справі про шахрайство. Раніше суд призначав 34-річному Шкрелі заставу в $5 млн, однак скасував своє рішення після того, як держзвинувачення повідомило, що підприємець у період слідства почав становити загрозу для суспільства. Слідчі повідомили, що бізнесмен переслідував жінок у соцмережі, а також запропонував $5 тисяч тому, хто «висмикне пасмо волосся» у Гілларі Клінтон під час туру на честь виходу її книжки. Пізніше Шкрелі відредагував свій запис, потім повністю його видалив і заявив, що це був жарт. Однак його дії почала розслідувати спецслужба. У суді ж сторона звинувачення заявила про «значний ризик», що хтось все одно може серйозно сприйняти пропозицію Шкрелі висмикнути волосся у Клінтон і спробувати це зробити. Американця посадили під варту до січня 2018 року.
Суспільство Кортеж Саакашвілі зупинила поліція через порушення ПДР Екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі вчинив нове адміністративне порушення. Цього разу не було дотримано правил дорожнього руху, передає ТСН. Минулої ночі Саакашвілі зник зі львівського готелю, пізніше його знайшли на Львівському форумі видавців. Уже ввечері 13 вересня політик переїхав до Чернівців, де виступив на центральній площі міста. Після цього джип із Саакашвілі в супроводі двох автомобілів виїхав із заміського комплексу поблизу Чернівців, де він ночував, і вирушив у бік міста. На трасі авто розігналися до 150 км/год. Кортеж зупинили патрульні за перетин суцільної смуги і обгін у недозволеному місці. За даними журналістів, патрульні недовго розмовляли з водієм, штраф не виписували, порушників відпустили. Після цього кортеж суцільну лінію перетинав ще кілька разів.
Події оформление ленты  У Кенії помічені рідкісні білі жирафи Пара рідкісних білих жирафів була помічена в Кенії на радість місцевих жителів і захисників природи. Відзняті кадри з тваринами - третя відома людству поява білих жирафів, повідомляє The Guardian. Рідкісний вид сітчастих жирафів страждає від генетичного стану, званого лейкізм. Він викликає часткову або повну втрату пігментації зовнішнього покриву. На відміну від альбінізму тварини з лейкізмом продовжують виробляти темний пігмент у м'яких тканинах, що пояснює темні очі білих жирафів. Служба охорони природи виявила жирафів у заповіднику Ishaqbini Hirola в окрузі Гарісса, Кенія, про місцезнаходження жирафів їм повідомили місцеві жителі. Регіон перебуває в управлінні неурядової організації «Програма охорони природи Хірола», яка займається охороною зникаючого виду антилоп Буба Гантер, одного з найрідкісніших у світі. Управління організації написало в своєму блозі, що жирафи були вперше помічені місцевими жителями в червні 2017 року. Сітчасті жирафи містяться у списку «тварин, що перебувають під загрозою зникнення», Міжнародного союзу охорони природи. За оцінками, всього 8500 особин живе в дикій природі. Середовищем існування унікальних тварин є Сомалі, південь Ефіопії та північ Кенії.
Наука і технології Ілон Маск назвав дату презентації нової вантажівки-безпілотника На 26 жовтня заплановано презентацію першої вантажівки-безпілотника Tesla. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив керівник корпорації Ілон Маск. За словами винахідника, показ відбудеться в Хоторні, штат Каліфорнія. «Варто побачити цього звіра особисто. Це нереально», - написав Маск. Разом з тим журналісти встигли з'ясувати деякі характеристики нової вантажівки. Так, автомобіль, що розробляється компанією Маска, зможе проїхати до 480 кілометрів без додаткової підзарядки. Нагадаємо, на автосалоні у Франкфурті було продемонструвано електричний позашляховик WEY XEV виробництва китайської компанії Great Wall. На думку експертів, автомобіль явно схожий на кросовер Tesla Model X. Tesla Semi truck unveil & test ride tentatively scheduled for Oct 26th in Hawthorne. Worth seeing this beast in person. It's unreal. — Elon Musk (@elonmusk) 13 сентября 2017 г.
Політика Порошенко сподівається, що Рада наступного тижня завершить судову реформу Президент Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада скоро завершить судову реформу. Про це пише прес-секретар глави держави Святослав Цеголко в мікроблозі в Twitter. «Я очікую, що наступного тижня Рада завершить судову реформу. Ми не буде миритися з несправедливим судочинством, зокрема для бізнесу», - повідомив Петро Порошенко на зустрічі з представниками іноземного та українського бізнесу в четвер. Порошенко зазначив також, що доходи бюджету зросли завдяки детінізації, децентралізації і боротьбі з корупцією. Він нагадав, що в рамках судової реформи вищі спеціалізовані суди будуть ліквідовані, колишній Верховний суд замінить новий - сформований за допомогою прозорої процедури, яка була підтримана міжнародними партнерами.
Політика Європейський парламент подає в суд на Азербайджан за підкуп європейських чиновників Європейський парламент закликав розслідувати заяви журналістів про те, що Азербайджан володів секретною «чорною касою» на $2,9 млрд для оплати впливовим європейським політикам за просування позитивного іміджу авторитарного режиму, повідомляє The Guardian. Депутати Європарламенту зажадали провести «всебічне» розслідування «спроб Азербайджану та інших автократичних режимів... впливати на європейських парламентарів за допомогою незаконних дій». До того ж голова Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав до безпрецедентних судових позовів проти Азербайджану в зв'язку з відмовою звільнити політв'язня. Ягланд заявив, що відмова звільнення є порушенням вказівок Європейського суду з прав людини. Ягланд має на увазі азербайджанського опозиційного лідера Ільгара Мамедова, який сидить у в'язниці за організацію і участь у політичних демонстраціях 2013 року. Судді ЄСПЛ визнали, що Мамедова утримують під вартою за критику влади, але уряд Азербайджану відмовився його звільнити. Судовий процес щодо уряду, який відмовляється виконати вказівки ЄСПЛ, - безпрецедентний крок у 68-річній історії Ради Європи. Ягланд хоче посилатися на статтю 46.4 Конвенції Ради Європи, яка в підсумку може призвести до виключення Азербайджану з правозахисного органу. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що керівна еліта Азербайджану управляє корупційними схемами на $2,9 млрд для просування власних політичних інтересів, підкуповуючи європейських політиків і відмиваючи гроші через мережу «мутних» британських компаній.
Суспільство оформление ленты  Викладач київського університету вимагав від студента 13 тисяч гривень Поліцейські затримали викладача кафедри управління персоналом та економіки праці Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана у його службовому кабінеті. За даними прокуратури Києва, учитель вимагав та отримав від студента хабар у 13 тисяч гривень. Як повідомили в прокуратурі, студент успішно склав вступні іспити і був зарахований на I курс факультету економіки агробізнесу університету на бюджетну форму навчання. Однак викладач вимагав хабар за «неперешкоджання його подальшого навчання за державний рахунок». Викладач погрожував студенту позбавленням бюджетного утримання і переведенням на контрактну форму навчання за результатами наступної сесії. Зараз вирішується питання про запобіжний захід для хабарника.
Політика оформление ленты  Україна розширюватиме співпрацю з ЄС і може увійти до Шенгенського союзу - Порошенко Україна може увійти до Шенгенського союзу. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу в Києві, передає прес-секретар глави держави Святослав Цеголко. «Ми будемо розширювати нашу співпрацю з Євросоюзом. Я вірю в те, що ми можемо увійти в Шенгенський союз. Я вірю в те, що ми можемо увійти в Митний європейський союз. Я вірю в те, що ми можемо увійти в Єдиний енергетичний союз. Вірю, що Україна буде членом єдиного авіаційного простору», - підкреслив Президент. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія проведе оцінку виконання Україною безвізу до кінця 2017 року. Звіт буде доступним і відкритим в інтернеті. Рішення Ради ЄС про введення безвізу для короткострокових поїздок українців у 30 країн Євросоюзу і Шенгенської зони 11 червня набрало чинності. Я вірю в те, що ми можемо увійти до Шенгенського cоюзу, Митного європейського союзу, Єдиного енергетичного союзу. - П pic.twitter.com/afUONHHvFw — Svyatoslav Tsegolko (@STsegolko) 14 сентября 2017 г.
Кримінал оформление ленты  Спортсмени в кривавій бійці відбили київський спорткомплекс у рейдерів. Поліція не втручалася У Києві сталася кривава бійка між людьми, які намагалися захопити спортивний комплекс "Восход", розташований на вулиці Бориспільській, 8 у Києві, і спортсменами, які тренувалися в цьому приміщенні, і місцевими активістами. Новий орендар приміщення збирався його зайняти, виселивши насильно спортклуб, однак нарвався на запеклий опір. Загалом, як повідомляє поліція, в бійці постраждало шестеро осіб. "К. Стрижак з ножем напав на одного з активістів. Хлопця з пораненням доставили в лікарню. Поліція була на боці рейдерів і ніяк не реагувала на жителів району і не здійснювала ніяких дій, щоб звільнити приміщення СК від нападників. Але під тиском громадськості змушена була визнати, що приміщення захопили незаконно, і вжити заходів, щоб звільнити СК. Але поки поліція викликала підтримку, громада сама взялася за справу і звільнила СК "Восход" від банди рейдерів Стрижака і Ко", - написали на своїй сторінці в соціальній мережі активісти. У поліції ж заявили, що тільки з'ясовують обставини події, уточнивши, що чоловік, який, імовірно, поранив людей ножем, теж отримав тілесні ушкодження. Йому нададуть медичну допомогу і потім доставлять у поліцію. Також туди доставлять всіх учасників бійки і свідків. Крім того, правоохоронці заявили, що встановлюють власників спортклубу і перевірять документи, надані людьми, які зайняли приміщення.
Суспільство В Україні успішно випробували українсько-польський безпілотник ударної дії На полігоні в Гончарівському Чернігівської області пройшли успішні випробування розвідувально-ударного комплексу «Сокіл». Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. Голова РНБО зазначив, що комплекс «Сокіл» складається з однієї розвідувальної і трьох ударних бойових машин. «Він здатний знаходити і точно вражати цілі, використовуючи, в залежності від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної і термобаричної дії», - підкреслив він. За словами Турчинова, випробування проходили у складних метеоумовах - пориви вітру досягали 14-17 м/с. «Наступний крок - поставити їх на озброєння і ефективно використовувати в бойових умовах», - сказав секретар РНБО. Турчинов також уточнив, що безпілотник - продукт «успішної кооперації українського підприємства «ЧеЗаРа» з польськими партнерами».
Суспільство Майбутній опалювальний сезон в Україні буде гірший за попередні. До чого варто підготуватися В Україні якість проходження опалювального сезону з кожним роком погіршується і в майбутньому вона буде ще гірше. Про це 14 вересня під час прес-конференції заявив директор Спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН. «У регіонах вже давно забули, що таке гаряча вода, адже економія вугілля полягала в тому, що частина теплових станцій відключала споживачів від гарячого водопостачання не тільки влітку», - зазначив він. Крім того, за словами експерта, така економія енергетичних ресурсів призводила до того, що нормативна температура тепла, яка мала бути в приміщеннях під час опалювального сезону, постійно знижувалась. «Колись вона була 21 градус, потім сказали, що достатньо 18 градусів, потім - 16-ти, а минулого року була низка регіонів, у яких ця температура становила 10-12 градусів. Тому ми пройдемо опалювальний сезон на тих запасах газу і вугілля, які будуть, але добробут українського населення, на жаль, погіршиться цього року в порівнянні з попередніми , - зазначив Рябцев. Раніше експерт з енергетичних питань Валентин Землянський заявляв, що прогнозований дефіцит вугілля на опалювальний сезон, тобто до кінця березня 2018 року, становитиме 4 млн тонн. Зокрема бракуватиме 1 млн тонн вугілля газової групи і 3 млн тонн антрациту.
Політика Терористи в «ЛНР» вважають «оголошенням війни» введення миротворців ООН Один з ватажків так званої «ЛНР» Владислав Дейнего заявив, що пропозиція Держдепартаменту США розмістити миротворців ООН на всій території Донбасу означатиме «оголошення війни». Про це повідомляє РБК. «Будь-які спроби просувати збройні сили на територію іншої «держави» - це називається «оголошення війни». Вони хочуть оголосити війну? Вони її отримають», - заявив Дейнего. Представник бойовиків також сказав, що США нібито можуть розпоряджатися контингентом миротворців ООН, оскільки «вони його фінансують». Нагадаємо, офіційний представник Держдепу США Гізер Ноєрт повідомила, що Вашингтон виступив за розміщення миротворців ООН на Донбасі, зокрема на кордоні з РФ. За її словами, держави Євросоюзу, наприклад Німеччина, погоджуються в цьому з США. Раніше президент країни-агресора Володимир Путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. В ході бесіди з'ясувалося, що Путін готовий врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їхнє право «охороняти місію ОБСЄ» не тільки на лінії зіткнення. Однак, як заявила влада Німеччини, в ході розмови було сказано про розміщення миротворців ООН не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях на окупованій території Донбасу.
Здоров`я оформление ленты  Селені Гомес пересадили нирку Відома співачка Селена Гомес повідомила, що цього літа вона перенесла операцію з пересадки нирки в надії, що вона допоможе їй у боротьбі з вовчаком. 25-річна співачка також розповіла, що донором стала її краща подруга Франсія Райса, яку вона назвала «сестрою» і подякувала за «найбільший дар і жертву», повідомляє The Daily Mail. «Я неймовірно тобі вдячна. Я так сильно тебе люблю», - написала вона на своїй сторінці в Instagram. Там же вона поділилася фотографією, на якій вона і Райса лежать пліч-о-пліч на лікарняних ліжках, тримаючись за руки. Селена опублікувала дві інші світлини, на одній з яких видно її хірургічний шрам. В емоційній заяві колишня зірка Діснея написала: «Я дуже добре знаю, що деякі мої шанувальники помітили, що я ніде не з'являлася довгий час. Ви запитували, чому я не просуваю свою нову музику, якою надзвичайно пишаюся. Я дізналася, що мені потрібно було пройти процедуру з пересадки нирки через вовчак, і тепер я одужую. Це те, що мені потрібно було зробити для мого здоров'я. Я щиро хочу поділитися з вами подіями, які сталися зі мною за ці останні кілька місяців. Я хочу публічно подякувати своїй родині і неймовірній команді лікарів за все, що вони зробили для мене до і після операції. І, нарешті, в світі недостатньо слів, щоб описати, як я вдячна моїй прекрасній подрузі. Вовчак, як і раніше, іноді неправильно розуміють, але прогрес йде». Потім Селена додала посилання на веб-сайт Alliance Lupus Research в надії, що її передплатники ознайомляться з її захворюванням.
Суспільство Закон про нові правила обліку тепла і води не працюватиме - екс-міністр Квартирні лічильники на ЖКП не варто викидати, так як закон про будинкові вузли обліку працювати не буде. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. «Кабмін не пояснив людям: як ми тепер будемо платити за житлово-комунальні послуги і що тепер робити з квартирними лічильниками, які, на мою думку, неправильно рекомендують викинути», - заявив він. Екс-міністр упевнений, що насправді квартирні лічильники ще довго будуть комерційними. «І поки не буде змінений базовий закон про житлово-комунальні послуги, «вузли будинкових лічильників» - не будуть комерційними, як це пропонує ухвалений закон про комерційний облік, який президент підписав, не розібравшись, що він суперечить іншим законам», - упевнений Кучеренко . Колишній чиновник нагадав, що, за новим законом про комерційний облік, громадяни за свій рахунок повинні купити і встановити будинковий вузол обліку. За його оцінками, це просто нереально буде реалізувати на практиці. «Адже навіть монополіст не знає, де потрібно встановлювати такі лічильники», - додав він. Також, за його словами, втрати води і тепла в мережах в середньому по країні на сьогодні становлять від 20-30%, які «зашивають» у тарифи у вигляді корупції. «Люди повинні вимагати насамперед, щоб монополіст навів лад у своїх мережах, а тільки потім наводити лад у своїх будинках. Тому сам закон про комерційний облік не буде поки що працювати на практиці», - прогнозує він. Нагадаємо, 11 вересня Кабінет міністрів України на своїй сторінці в Facebook дав роз'яснення після набрання чинності законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Нові правила стосуються обліку тепла і води.
Суспільство оформление ленты  У прихильника Саакашвілі у квартирі знайшли зброю і боєприпаси Поліція виявила у квартирі одного з учасників «прориву» екс-президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на пункті пропуску «Шегині» зброю і боєприпаси. Про це повідомили в Нацполіції Львівської області. За даними правоохоронців, 13 вересня в квартирі одного з учасників подій на ПП «Шегині» провели обшук і виявили автомат Калашникова, 790 патронів калібру 5,45 мм і 301 патрон калібру 7,62 мм. Вилучену зброю та боєприпаси направлено на експертне дослідження. Нагадаємо, 10 вересня Михайлу Саакашвілі вдалося перетнути польсько-український кордон в пункті пропуску «Шегині». Прихильники політика прорвали оточення прикордонників. В результаті «прориву» постраждали 8 прикордонників і 13 працівників поліції. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 12 вересня прикордонники вручили Саакашвілі протокол про вчинення адміністративного правопорушення - незаконного перетину кордону. Цю справу 18 вересня розгляне Мостиський райсуд Львівської області.
Політика Москва послала в Білорусь танкову армію, яку там не чекають Бригаду Першої танкової армії РФ з Підмосков'я піднято по тривозі в ході  білорусько-російських військових навчань «Захід 2017». Про це повідомили «Інтерфаксу» в прес-службі Західного військового округу країни-агресора. «Особовий склад танкового з'єднання зі штатним озброєнням і технікою здійснив марш на залізничну станцію навантаження, після чого військовим ешелоном протягом доби буде перекинутий у район проведення навчання на територію Республіки Білорусь», - сказали в прес-службі. В ході навчань відпрацьовують нібито виявлення незаконного збройного формування на території союзної Росії держави. «Командуванням Західного військового округу було прийнято рішення про підйом по тривозі особового складу окремої танкової бригади Першої гвардійської танкової армії, дислокованої в Підмосков'ї», - повідомили у військовому окрузі.У свою чергу Міністерство оборони Білорусі спростувало заяви російського відомства про перекидання підрозділів 1-ї танкової армії Західного військового округу на територію країни для участі в навчаннях «Захід-2017». Як повідомив прес-секретар головного управління ідеологічної роботи Міноборони Володимир Макаров, всі підрозділи російської складової регіонального угруповання військ, які беруть участь у навчаннях «Захід-2017», вже перебувають на території Білорусі і приступили до виконання завдань у рамках навчань. «Прибуття інших підрозділів з Росії не передбачено», - уточнив він.
Політика Євросоюз продовжив дію адресних санкцій проти Росії Рада Євросоюзу продовжила термін дії санкцій проти Російської Федерації на шість місяців до 15 березня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС. Ці санкції передбачають арешт активів та заборону на в'їзд до країн ЄС. Санкції поширюються на 149 фізичних та 38 юридичних осіб. Зі списку були виключені 4 людини через їхньою смертю. Крім того, 3 юридичні особи з минулих санкційних списків провели злиття, їхні назви з переліку зникли. Разом з тим була додана ще одна структура. Нагадаємо, попереднє продовження санкцій сталося 13 березня 2017 року, обмежувальні заходи були продовжені до 15 вересня 2017 року. Відповідно до березневої постанови Ради ЄС, санкції були поширені на 150 осіб і 37 організацій. Раніше Європарламент закликав ЄС ввести санкції проти 32 чиновників РФ, які причетні до кримінального переслідування юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.
Суспільство У всіх кіосках Києва заборонили продаж алкоголю Депутати Київської міської ради ухвалили рішення заборонити продаж алкоголю в малих архітектурних формах (МАФ). Це рішення підтримав 81 депутат Київради. На сайті Київради зазначається, що в столиці існувала законодавча колізія в частині продажу алкоголю в МАФах. Як зазначив депутат від фракції «Солідарність» Владислав Михайленко, алкогольні напої в столиці можна продавати тільки в капітальних спорудах. «Тимчасові споруди жодним чином не відносяться до капітальних споруд, тому фактично, видаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, ми порушуємо чинне законодавство», - заявив депутат. Політик також вважає, що Київрада «виконала волю городян», заборонивши продавати алкоголь в МАФах. Він упевнений, що це рішення допоможе боротися з «наливайками».
Політика оформление ленты  Соратник Корчинського стверджує, що це він на фото в Придністров'ї, а не Яценюк На фото членів УНА-УНСО в Придністров'ї, яке опублікував слідком РФ у «справі» екс-прем'єра Арсенія Яценюка, зображений соратник лідера Братства Дмитра Корчинського В'ячеслав Артеменко. Про це він сам сказав на відео, опублікованому на сторінці Корчинського в Facebook. «Яценюком» був Слава (колись скромний бойовик, а нині зірка Всесвітньо-Броварського телебачення)», - підкреслив Корчинський. На відео Артеменко розповів, що брав участь у бойових діях в Придністров'ї 25 років тому. Фото, на підставі якого слідком РФ звинуватив Яценюка, зроблено, за його словами, в Рашкові. Там Артеменко командував гарнізоном УНА-УНСО. Нагадаємо, в країні-агресорі сфабрикували справу проти екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, його звинувачують у нібито участі у Першій чеченській війні на боці чеченських сепаратистів. Тепер також «з'ясували», що Яценюк воював і в Придністров'ї.
Політика ОБСЄ зробить усе, щоб розв'язання конфлікт на Донбасі - Гремінгер Новий Генсек ОБСЄ докладе всіх зусиль для розв'язання конфлікту на Донбасі. Про це на брифінгу заявив Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер, передає кореспондент АСН. «Я зроблю все, щоб співпраця ОБСЄ з Україною посилювалася. І будьте впевнені, що ОБСЄ докладе всіх своїх зусиль для розв'язання конфлікту в Україні і навколо неї. Ми закликаємо сторони до повного і всеосяжного виконання Мінських угод», - заявив він. За його словами, на посаді Генсека ОБСЄ він зробить усе, щоб наростити потенціал для врегулювання конфлікту на Донбасі. «Я маю намір посилити нашу взаємодію і співпрацю з ООН для того, щоб наростити потенціал ОБСЄ з врегулювання конфліктів та розв'язання тієї кризи, яка відбувається в нашому регіоні», - підкреслив Гремінгер.
Політика оформление ленты  Сакварелідзе вручили підозру через штурм кордону з Саакашвілі Соратнику Міхеїла Саакашвілі і члену його партії Давиду Сакварелідзе було повідомлено про підозру у вчиненні низки правопорушень у зв'язку з подіями на українсько-польському кордоні 10 вересня. Про це стало відомо з онлайн-трансляції, яку веде на своїй сторінці сам політик. На відео представник правоохоронних органів застав Сакварелідзе за обідом в одному із закладів громадського харчування у Львові і зачитав йому підозру. Свідками цього стали адвокат і прихильники колишнього правоохоронця. Сакварелідзе закидають групове порушення громадського порядку, незаконне переправлення людей через державний кордон та опір працівнику правоохоронного органу. Поки Сакварелідзе зачитували підозра він висловлював невдоволення фразами: "Цим нас не зупинять. Це смішно". Також він заявив, що його переслідують з політичних мотивів.
Політика оформление ленты  Мер Дніпра прирівняв кортеж Саакашвілі до пересувного цирку з мавпочками Мер Дніпра Борис Філатов видав розпорядження, яким на час візиту в місто екс-президента Грузії і екс-голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі тимчасово призупиняється дія указу про заборону в місті гастролей пересувних цирків з тваринами. Про це градоначальник повідомив на своїй сторінці в Facebook. «13 червня минулого року своїм розпорядженням я заборонив у Дніпрі гастролі пересувних цирків з тваринами. На час візиту Михайла Саакашвілі і «Руху нових сил» у ввірене мені земляками місто призупиняю дію вищевказаного розпорядження», - написав Філатов. Він також попросив поліцію міста забезпечити громадський порядок. Мер розпорядився, щоб «відповідні служби забезпечили дезінфекцію території та гігієну проведення заходу». «Виділяю додаткових двірників і фахівців комунального підприємства «Зооконтроль», які відловлюють бродячих тварин для стерилізації. Прошу всіх місцевих глядачів не ображати артистів. Від вас провокацій тільки і чекають. Будьте поблажливі до душевнохворих. Нехай цирк залишається цирком», - підкреслив Філатов. Нагадаємо, з 10 по 12 вересня Саакашвілі перебував у Львові, далі його кортеж попрямував до Чернівців. Зараз кортеж виїхав з Чернівців.
Суспільство оформление ленты  "Сашо, ти щось читаєш, крім православних календарів?" Усик обурив мережу дивним поздоровленням Боксер Олександр Усик привітав своїх передплатників Інстаграм з днем ​​"Святого князя Невського", викликавши хвилю обурення у громадян,  які добре знають історію . "Зі святом, день пам'яті благовірного, Олександра Невського", - написав Усик, приєднавши до свого посту малюнок князя. Багато його передплатників відгукнулися на привітання у відповідь приємними побажаннями, проте багато хто підняв на сміх і розкритикував боксера за його недалекі погляди. "Картинка воно, звичайно, гарна, а міф ще краще! Тільки за фактом "Невський" данину з земель Київської Русі збирав, братався з чингізідами, а коли битва була йому всього 6-8 років було, а про різанину у верхньому Новгороді взагалі промовчу... це історичні факти! Благовірний?? Не чекав такого поста в тебе, якщо чесно. Почитай праці Бiлiнського і Веллера на цю тему, якщо цікаво, ну або хоча б подивися лекції", - написав один з користувачів. Інший поцікавився, що читає Усик, крім православних календарів. Усик регулярно потрапляє під критику патріотів, так як часто їздить тренуватися і відпочивати в Крим.   С праздником
Події У Польщі чоловік викрав потяг, щоб дістатися центру міста У місті Леґьоново в Польщі 35-річний місцевий житель викрав потяг. Про це повідомила прес-секретар місцевої поліції Емілія Куліговська, передає видання Tvnwarszawa. У поліції розповіли, що чоловік розбив скло локомотива, який стояв на станції, увірвався в кабіну машиніста і наказав йому продовжити рух. Куліговська підкреслила, що нападник поводився агресивно і погрожував машиністу. На викраденому поїзді він проїхав близько 1,6 км до центру міста і спробував втекти, проте був зупинений поліцією. Зловмисника доставили в лікарню. Нагадаємо, поліція м. Лафкін у Техасі опублікувала відеозапис, як жінка, яка підозрюється в крадіжці товарів з магазину, викрала джип. 33-річна Тоша Фей Спонслер була затримана працівниками поліції за підозрою в крадіжці товарів з магазину парфумерії та косметики. Один з правоохоронців надів наручники на жінку,  посадив на заднє сидіння поліцейського джипа і пристебнув її ременем безпеки.
Політика Генсек ОБСЄ: Пройде немало часу, поки місія миротворців з'явиться на Донбасі Розміщення місії миротворців на Донбасі - непростий процес. Про це на брифінгу заявив Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер, передає кореспондент АСН. «Відстань між пропозицією (про розміщення місії миротворців на Донбасі) і її реалізацією - чимала. Я не хочу зараз робити жодних припущень щодо мандата місії миротворців або ж її оснащення. Насамперед дипломати у Нью-Йорку повинні будуть погоджувати як технічні, так і дипломатичні аспекти того, як у результаті виглядатиме цей мандат», - заявив Гремінгер. При цьому він зазначив, що в ОБСЄ за три роки напрацьовано величезний досвід, який потрібно внести в концепцію місії. Генсек нагадав, що обговорював питання про розміщення місії миротворців 13 вересня з президентом України Петром Порошенком. «Очевидно, така місія має бути узгоджена Радою безпеки ООН. Зараз можна сказати, що ще чіткого розуміння немає. І процес не буде простим. ОБСЄ готова запропонувати свої експертні навички в цьому питанні», - сказав він. Гремінгер вкотре нагадав, що головною умовою розміщення такої місії є виконання мінських угод обома сторонами.
Здоров`я Дієтологи розповіли, як просто нормалізувати травлення і запобігти здуттю живота Від активованого вугілля до гіркої зелені і селери: австралійський дієтолог Емі Скілтон поділилася переліком продуктів, які допомагають впоратися зі здуттям живота. Прості рішення можуть допомогти вам полегшити біль, викликану неприємним явищем, повідомляє The Daily Mail. Багато людей страждають від здуття після їжі, але для деяких це щоденна проблема, яка може викликати важкі наслідки. Незважаючи на те, що вчені називають багато причин, що викликають цю проблему, головними з них вважають важку вуглеводну їжу, таку як хліб і спагеті, а також стрес. І хоча існує незліченна кількість медичних препаратів для усунення неприємних симптомів, експерти стверджують, що краще скористатися природними засобами. Активоване вугілля. Науковці виявили, що активоване вугілля полегшує біль, викликану кишковими газами. «Чорна таблетка» допомагає шляхом «вбирання» шкідливих кислот і газів, які можуть накопичуватися в кишечнику, викликаючи неприємні відчуття. Саме таблетки з деревного вугілля ефективно полегшують симптоми здуття. Звичайно, вони нададуть лише симптоматичне полегшення, а для розв'язання проблеми вам доведеться звернутися до лікаря. Зелень. Вживання великої кількості зелених листових овочів не тільки корисно для вашого здоров'я, але також вважається відмінним засобом для усунення проблем з кишечником. Зелень з кожним прийомом їжі зробить вас здоровіше, запобіжить здуттю, запорам та іншим неприємним проблемам з кишечником. Початок дня зі жменьки руколи і цикорію, политих оливковою олією з лимонним соком, безперечно, допоможе вашому травленню. Від здуття допомагає капуста, шпинат, крес-салат, броколі, рукола, листова зелень з верхівки буряка, зелень кульбаби і салат ендівій. Селера. Дієтологи одноголосно заявляють: селера - супер-їжа, особливо якщо ваш організм затримує рідину і ви часто відчуваєте себе опухлими. Експерт з питань харчових продуктів Лінда Бут вважає, що селера також чудово підходить для жінок, які страждають від здуття живота перед місячними. Це корисно для підтримання водного балансу в організмі і допомоги вашій травній системі. Хоча люди переважно використовують сік селери, дієтологи радять додавати її насіння в салат. Селера - природний сечогінний продукт, який допомагає ниркам зганяти зайву рідину.
Економіка Перейшли на дрова. За останні три роки в Україні значно впало споживання газу За останні три опалювальні сезони споживання газу населенням скоротилося на 4 млрд кубометрів, а промисловістю - аж в три рази. Про це 14 вересня під час прес-конференції заявив член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, передає кореспондент АСН. За його словами, якщо протягом опалювального сезону 2012-2013 рр. населення споживало 14 млрд кубометрів газу, то вже в 2016-2017 рр. споживання скоротилося до 10 млрд кубометрів газу відповідно. «Це за рахунок Криму, Донбасу і також за рахунок економного використання газу. Люди стали економити після зростання тарифів», - зазначив експерт. Що стосується промисловості, то за аналогічний період споживання скоротилося втричі - з 15 млрд кубометрів у 2012-2013 рр. до 5 млрд кубометрів під час останнього опалювального сезону. «Але це далеко не успіх і заслуга "Нафтогазу". Це викликано зубожінням населення і зменшенням потужностей підприємств», - вважає Корольчук. Раніше в ПАТ "Укртрансгаз" повідомляли, що станом на 1 вересня 2017 року в українських підземних сховищах накопичено 14,8 млрд кубометрів газу. У планах "Нафтогазу" до початку опалювального сезону накопичити 17 млрд кубометрів блакитного палива.

Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
Руна Райдо: найсильніший талісман для тих, хто збився зі шляху
За допомогою рун можна змінити свою долю Рунічні обереги та талісмани езотерики вважають дуже сильним засобом,....
більше матеріалів




/-4,3897571563721-/ /-pc-/
Top