counter
Архів Повернутись назад 14 Лютого 2017
14 Лютого
За кордоном У NASA вибрали три можливих місця для посадки ровера Mars 2020 У 2020 році на Марсі приземлиться ще один марсохід. Експерти Національного аерокосмічного агентства США майже визначилися з місцем посадки ровера. Славне сімейство марсоходів НАСА, представлене апаратами Curiosity і Opportunity, поповниться новим ровером - апаратом Mars-2020, який продовжить місію своїх попередників, що полягає в пошуку слідів органічного життя. У НАСА впевнені, що життя мало існувати на Червоній планеті в минулому.  «Можливо, воно існує і зараз, просто добре ховається. Чи так це - нам потрібно з'ясувати під час проекту Mars-2020 », - говорять учені. За їхніми словами, в переліку передбачуваних місць посадки марсохода присутні такі локації, як кратер Езеро, Колумбійські пагорби або Північно-Східний сирт.  Вибір місця для посадки марсохода - це етап, від якого залежить успіх місії.
Політика Насалик: Імпорт електроенергії з РФ виключений У Міністерстві енергетики України виключили можливість імпорту електроенергії з РФ для покриття дефіциту в енергосистемі. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик в ефірі Свободи слова, передає ICTV. «Я впевнений, що імпорт електроенергії з Росії не варто навіть розглядати, тому що не буде його у нас, і ми зробимо все, щоб відмовитися від цієї позиції», - сказав міністр. Крім того, Ігор Насалик впевнений, що введення тимчасових надзвичайних заходів дасть можливість знизити ризики виникнення дефіциту в Об'єднаній енергосистемі країни. Насалик додав, що повністю відмовитися від використання вугілля антрацитної групи в енергетиці ми зможемо через 2-2,5 року. Остаточно рішення про переведення блоків ТЕС з антрациту на вугілля газової групи міністерство прийняло після зупинки поставок вугілля з неконтрольованих територій в травні-червні минулого року.
За кордоном У США заарештували майже 700 мігрантів, що становлять загрозу для країни За тиждень імміграційна поліція США заарештувала понад 680 осіб за порушення міграційного законодавства Америки. Про це повідомив міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі, передає Reuters. При цьому 75% заарештованих були звинувачені у скоєнні злочинів. За словами Джона Келлі, заарештовані - це іммігранти, які скоювали вбивства або були затримані за керування авто у нетверезому стані. Він зазначив, що проведені операції були частиною рутинної роботи і пов'язані з операціями імміграційної і митної поліції Америки. «Насправді ми затримували людей, які є злочинцями, закоренілими злочинцями, в деяких випадках з великим послужним списком зловживань і проблем», - сказав президент США Дональд Трамп під час прес-конференції з прем'єром Канади Джастіном Трюдо.
За кордоном Боротьба за Курили: РФ дуже розлютила Японію Уряд Японії розчарований рішенням Москви дати назви п'яти безлюдним островам Курильської гряди, передає Радіо Свобода. Представник японського уряду Есіхіде Суга назвав такий крок Москви таким, що суперечить і є неприйнятним для Токіо. П'ять безіменних островів разом із Курилами в Японії називають «північними територіями». Курильські острови були захоплені у Японії за часів Другої світової війни. Японія і СРСР так і не змогли підписати мирний договір щодо Курильських островів. Минулого тижня прем'єр Росії Дмитро Медведєв своїм рішенням дав нові назви островам на честь радянських діячів: міністра закордонних справ СРСР Андрія Громика, Анни Щетиніної - першої в світі жінки-капітана далекого плавання, генералів Кузьми Дерев'янка та Олексія Гнечка, губернатора Сахалінського регіону Ігоря Фахруддінова.
Суспільство Ганапольський: Прилєпіна вб'ють на Донбасі, а звинуватять Україну Журналіст Матвій Ганапольський висловився про російського письменника Захара Прилєпіна, який став міжнародним терористом і поїхати на Донбас, щоб приєднатися до терористичної організації «ДНР». Про це Ганапольський пише в своєму блозі. За його словами, Прилєпін є фашистом, і таких, як він, давно вивчили на Нюрнберзькому процесі. Ганапольський повідомив, що Прилєпін разом із Прохановим є оспівувачами війни. «Проблема в тому, що коли наш романтик із застиглою усмішкою лежатиме на донецькій бруківці з кулею в лобі, в РФ почнуть кричати, що укри вбили великого російського письменника», - додав він. На думку журналіста, українські військові вб'ють не «великого письменника», а банального агресора і фашиста, який лізе на війну проти сусіда і хоче написати про це роман. Він закликав громадян РФ зупинити Прилєпіна, бо «літературний спецназ» є тільки в голові письменника, а в житті таких, як він, чекає куля.
Політика Розенко: Рада має прийняти закон для реформування пенсійної системи забезпечення Про це перед засіданням уряду 14 лютого заявив віце-прем'єр Павло Розенко, передає кореспондент АСН.  «Ми запізнилися з запровадженням солідарної пенсійної реформи як мінімум на 12 років. Кризові явища 2009 року, які ми отримали в пенсійній системі, а також в 2012-2013 рр. набагато б легше ми пройшли, якби мали справжню накопичувальну пенсійну систему. Бо зміст накопичувальної системи в тому, що вона не продається відразу, не роздається громадянам, а вкладається в економічний розвиток держави», - заявив він.  Розенко сподівається, що Верховна Рада України найближчим часом проголосує за відповідний законопроект про реформування пенсійної системи.  «Це урядовий законопроект 4608, він доопрацьований суттєво із зауваженнями фахівців, експертів, а також міжнародних фахівців. Тому я сподіваюся, що у депутатів вистачить політичної волі його прийняти»,  - прогнозує він. 
Економіка Краун Ейджентс Лімітед, ЮНІСЕФ та ПРООН невчасно постачають ліки в Україну, але беруть гроші і комісійні наперед Станом на 01.05.2016 року міжнародні спеціалізовані організації, такі як Краун Ейджентс Лімітед, ЮНІСЕФ та ПРООН, не поставили Україну лікарських засобів і медичних виробів на суму 1 885 309 900 грн. Про це сказано в підсумковому звіті Державної аудиторської служби України, яка проводила ревізію фінансово-господарської діяльності Міністерства охорони здоров'я України за період з 01.08.2013 по 01.05.2016. У документі уточнюється, що ПРООН не поставила товару на 574 098 900 грн, чим порушила умови угоди, укладеної з Міністерством охорони здоров'я України, в частині поставок медикаментів протягом шести місяців з дня передоплати. У звіті сказано, що в 2015 році Міністерство охорони здоров'я України уклало угоди на поставку медикаментів з вищезазначеними організаціями та на їх виконання наприкінці 2015 року перерахувало авансом 2,19 млрд гривень. «Якось покарати організацію за такі затримки неможливо, оскільки в укладених з ними угодах зазначено, що спеціалізовані організації не несуть відповідальності за будь-які претензії, які виникають через укладені угоди або пов'язані з ними», - сказано в звіті. Також у документі зазначається, що, згідно з цими домовленостями, на комісійну винагороду цим міжнародним організаціям МОЗ повинен витратити з держбюджету 110,7 млн ​​грн, а також оплачує вартість послуг уповноважених підприємств з організації митного оформлення, зберігання, страхування та доставки лікарських засобів, медичних виробів, що закуповуються МОЗ через ПРООН та Краун Ейджентс Лімітед тощо.
Економіка «Спрощенцям», які не встигли закритись у 2016-му, доведеться платити податки за квартал Підприємцям, які працювали на спрощеній системі оподаткування і закрилися в січні-лютому 2017 року, доведеться сплатити єдиний податок за квартал. Про це в коментарі АСН повідомила експерт з податкових питань Оксана Пукшин. Зокрема, для підприємців І групи ця сума досягне за квартал 960 грн, II групи - 1920 грн, III - в залежності від доходу, з якого доведеться заплатити 5% податків. За словами експерта, для підприємців, які працюють на загальній системі оподаткування, пільговий період для закриття підприємств продовжили до кінця березня 2017 року. «До кінця березня вони можуть закритися, а з 1 квітня їм доведеться вже платити. Але це ті, що на загальній системі оподаткування. А ті, що на єдиному податку, вони як платили, так і платять. Якщо ми говоримо про єдиний податок, то вони повинні заплатити за квартал», - зазначила Пукшин. Водночас, як повідомили АСН в Державній фіскальній службі, єдиний соціальний внесок фізична особа - підприємець має сплатити тільки за той місяць, коли фактично відбулося закриття. «Якщо фізична особа - підприємець здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності в січні 2017 року, обов'язок сплати єдиного внеску виникає тільки за січень 2017 року», - написали представники ДФС у відповідь на запит АСН.
Події оформление ленты  У Києві перекинувся легковик: жінка-пасажир загинула, водій - у комі На Бориспільському шосе у Києві напередодні, 13 лютого, перекинувся Daewoo Lanos, одна людина загинула, ще четверо постраждали. Про це передає прес-служба управління Нацполіції столиці. Вчора о 9:22 в поліцію Києва надійшло повідомлення, що на Бориспільському шосе біля зупинки громадського транспорту «Орлятко» перекинувся а/м Daewoo Lanos. «За попередніми даними, 35-річний водій не впорався з керуванням, вчинив наїзд на бічний розподільний відбійник, вилетів з проїжджої частини і перекинувся. Пасажирка померла на місці, водій у стані коми і троє його пасажирів із переломами та іншими травмами були госпіталізовані», - повідомили в поліції. Розпочато кримінальну справу за ст. 286 ч. 2 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Політика Гройсман обіцяє підвищення всіх соцстандартів Кабінет міністрів України у 2016 році зупинив падіння економіки, це дає можливість підвищення всіх соцстандартів. Про це прем'єр-міністр заявив під час засідання уряду в ході публічного звіту щодо результатів роботи уряду у 2016 році, передає кореспондент АСН. "Якщо ми відчували економічне падіння, включно з 2015 роком, і на те були об'єктивні причини, то в 2016 році нам вдалося забезпечити більш серйозне зростання, яке дорівнювало 2,2% економічного зростання щодо минулого року. Але найголовніше - ми в четвертому кварталі мали економічне зростання в економіці 4,7% ВВП. Це означає, що українська економіка почала вставати з колін і в перспективі ми будемо мати можливість, зокрема, і щодо підвищення всіх соцстандартів", – сказав він. Також Гройсман нагадав, що бюджет виконано з дефіцитом 3,1%. "Ми при прогнозованому дефіциті до 3,7% змогли увійти в показник 3,1% дефіциту бюджету 2016 року", – наголосив очільник уряду. За його словами, економічне зростання дає змогу наповнювати бюджет і перенаправити ці кошти на підвищення якості життя людей.  "Сьогодні Україна отримала шанс на економічне зростання та підвищення якості життя", - підкреслив він.
Політика ГПУ оголосила в міжнародний розшук екс-генерала СБУ, який закликав до повалення влади Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про здійснення спеціального попереднього розслідування стосовно екс-генерала Служби безпеки України, який закликав до захоплення влади в країні. У прес-службе Генпрокуратури повідомили, що генерал, діючи за попередньою змовою групи осіб, розповсюдив через ЗМІ матеріали із закликами до насильницького повалення влади.Зараз генерал оголошений у міжнародний розшук. Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України. Окремо відзначимо, що в ГПУ не назвали прізвище генерала. Нагадаємо, раніше прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного попереднього розслідування повідомлено про підозру колишньому прокурору Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Сергію Нянчуру за фактом державної зради за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.
Політика Гройсман назвав Тимошенко «мамою слабкості і корупції» Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду у вівторок, 14 лютого, досить різко розкритикував діяльність лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, вказавши на неї як на головну причину більшості бід української економіки, а так само натякнувши на її причетність до корупційних схем , повідомляє кореспондент АСН з засідання. "Я вважаю, що "мамою" української економічної слабкості, знищення української незалежності, корупції, популізму та неефективності є Юлія Тимошенко", - заявив Гройсман на засіданні уряду. Нагадаємо, днями Тимошенко внесла до парламенту постанову про звільнення В.Гройсмана з поста прем'єр-міністра України. Однак наступної доби постанова з сайту парламенту зникла, через що лідер «Батьківщини» збирається подавати до суду.
Економіка МОЗ три роки фінансувало Товариство Червоного Хреста, яке не працювало У 2013-2015 роках і I кварталі 2016 року Міністерство охорони здоров'я за рахунок державного бюджету виділило 252 261 100 грн на утримання патронажної служби Товариства Червоного Хреста України, яка не здійснювала діяльність у сфері охорони здоров'я. Про це сказано в підсумковому звіті Державної аудиторської служби України, яка проводила ревізію фінансово-господарської діяльності Міністерства охорони здоров'я України за період з 01.08.2013 по 01.05.2016. Як зазначено у звіті, засоби для ТЧХ України виділялися за бюджетною програмою «Організація і регулювання діяльності установ та окремі заходи у системі охорони здоров'я» (КПКВК 2301350). «Це не відповідає пріоритетам державної політики МОЗ у сфері охорони здоров'я як головного розпорядника бюджетних коштів за вказаною програмою», - сказано у звіті. Більше того, як зазначено в документі, Товариство Червоного Хреста України отримувало ці кошти, не маючи затвердженого порядку їх використання в рамках Державної програми щодо забезпечення надання медичної та соціально-побутової допомоги самотнім громадянам похилого віку та інвалідам.
Події Чоловік через ревнощі вбив двох людей і вистрілив собі в голову в Запоріжжі У Запоріжжі чоловік через ревнощі застрелив двох людей, після чого вистрілив собі собі в голову. Про це інформує прес-служба ГУ НП в області. Інцидент стався вчора, 13 лютого, ввечері. У поліцію надійшло повідомлення, що на вул. Григорія Квітки-Основ'яненка були виявлені тіла 40-річної жінки та 44-річного чоловіка з вогнепальними пораненнями голови. На місці правоохоронці виявили гільзи калібру 9 мм. У місті ввели план «Сирена». «Вжитими заходами розшуку було встановлено, що до вбивства причетний чоловік 1966 року народження, раніше судимий за розбійний напад і незаконний обіг зброї. Під час затримання злочинець чинив озброєний опір, після чого спробував накласти на себе руки, вистріливши собі в голову», - повідомили в поліції. На місці затриманому було надано невідкладну медичну допомогу. Він доставлений у лікарню. Попередньо, причиною подвійного вбивства стали ревнощі. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 115 ч. 2 (Умисне вбивство) КК України.
Економіка Через блокаду Донбасу НКРЕКП може підняти тарифи на електроенергію Крім віялових відключень українцям також варто очікувати і підвищення тарифів на електроенергію. Про це 14 лютого під час прес-конференції у Києві заявив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, повідомляє кореспондент АСН. Експерт вважає, що після закінчення опалювального сезону оптово-ринкова ціна на електроенергію буде переглянута в бік підвищення, а відповідно - будуть переглядатися і тарифи як для промисловості, так і для населення. «Ми вже чули заяви НКРЕКП, що ми з вами недоплачуємо майже 60%, тобто ціна за кВ/год для населення має становити 2,30 грн. Так ось, це буде ще не так багато в умовах, якщо Україна повністю перейде на імпортний ресурс», - вважає Землянський. Він уточнив, що якщо поставка антрациту з непідконтрольних територій не відновиться і Україні доведеться закуповувати більш дороге вугілля за кордоном, то це сильно збільшить вартість виробництва електроенергії на ТЕС. «Найдорожча електроенергія буде на тих ТЕС, які запускатимуть газомазутові блоки, вона коштуватиме майже 3 грн за кВ/год, і це тільки собівартість виробництва. Виробництво електроенергії з імпортного вугілля становитиме приблизно 2,20-2,15 грн за кВ/год при сьогоднішній собівартості 1,32 грн за кВ/год», - припустив експерт. На його думку, на закупівлю імпортного антрациту і газу для газомазутних блоків до кінця року Україні знадобиться 15 млн грн.
За кордоном Генсек НАТО планує зустрітися з главою МЗС РФ Лавровим Генеральний секретар НАТО Єнс Столентберг повідомив, що збирається зустрітися з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим на конференції з безпеки в Мюнхені. Про це пише Інтерфакс-Україна «Я зустрінуся з главою МЗС РФ Лавровим у Мюнхені. Ми раніше зустрічалися на полях мюнхенської конференції з безпеки», - заявив він під час прес-конференції в Брюсселі. За його словами, «це корисний майданчик для продовження діалогу з РФ». «Я чекаю на зустріч, тому що НАТО йде подвійним шляхом у відносинах з Росією. Ми хочемо забезпечити передбачуваність. Ми також забезпечуємо збільшення присутності Альянсу в східній частині НАТО, забезпечуємо стримування. Одночасно ми підкреслюємо важливість збереження відкритими каналів для діалогу з РФ, особливо в такі важкі часи. Ми повинні забезпечити політичний діалог з Російською Федерацією», - заявив він. Конференція відбудеться 17-19 лютого.
Суспільство Порошенко посмертно нагородив генерала, який відмовився розганяти Майдан Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив генерал-полковника Геннадія Воробйова орденом Богдана Хмельницького I ступеня. В Указі глави держави сказано, що генерал був відзначений високою державною нагородою за видатні особисті заслуги у зміцненні обороноздатності та безпеки України, самовіддане служіння народу, зразкове та бездоганне виконання військового обов'язку. «Боляче, що такі люди йдуть саме зараз. Дякую за гідну службу, Геннадію Петровичу. За витримку, за мужність і за чесність спасибі. Світла пам'ять про Вас назавжди залишиться в наших серцях», - зазначив Порошенко, передає прес-служба Адміністрації Президента. Нагадаємо, екс-перший заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов з позивним «Вільний» 11 лютого раптово помер у своєму кабінеті ректора Національної академії оборони.Воробйов в 2009-2014 роках був командувачем Сухопутних військ. 16 січня 2014 року він відмовився виконувати наказ про застосування сили до активістів Майдану. З початком агресії проти України генерал-полковник Воробйов брав участь у розробці багатьох військових операцій, зокрема під Дебальцевим. Протягом двох років проведення АТО на Донбасі генерал безпосередньо був на передовій. Останні місяці бойовий досвід передавав наступному поколінню військових, керуючи Національним університетом оборони. За сумлінну та бездоганну службу Геннадій Воробйов нагороджений орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів, орденом «За мужність» III ступеня, багатьма медалями та відзнаками Міністерства оборони України та інших силових структур держави.
Політика Гройсман не виключає кризу в енергетиці та металургії України Подальше блокування вантажного залізничного сполучення з окупованими територіями Донецької та Луганської областей може спричинити кризу в енергетиці та металургії. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу. "Сьогодні деякі українці власними руками хочуть зірвати опалювальний сезон і змусити застосувати віялові відключення електроенергії. Це неприпустимо. Потрібно розмежувати боротьбу з контрабандою і боротьбу з українським народом", - заявив він. За його словами, від цих поставок залежить робота металургії, яка забезпечує значну частку експорту та валютних надходжень у країну. "Якщо Авдіївський коксохімзавод міг зупинитися від обстрілу росіян, то тепер він може зупинитися, так як у нього немає сировини для роботи", - пояснив він. Гройсман нагадав, що в структурі виробництва в Україні електроенергії понад 30% припадають на електроенергію з вугілля, а такі міста, як Київ, Харків, Черкаси та Чернігів, серйозно залежні від вугілля в плані забезпечення теплом.
Суспільство МОЗ пропонує дозволити всиновлювати дітей ВІЛ-інфікованим, хворим на рак 4-ї стадії і з хворобою Альцгеймера Міністерство охорони здоров'я України пропонує надати можливість усиновлення дітей ВІЛ-інфікованим особам, людям з онкологічними захворюваннями четвертої стадії, а також хворобою Альцгеймера. Проект наказу оприлюднено на сайті відомства, повідомляє Інтерфакс-Україна. У проекті йдеться про те, що «люди з ВІЛ, позбавлені можливості реалізувати своє право на усиновлення дітей, таким чином дискримінуються». В цілому перелік хвороб, при яких людям заборонено всиновлювати дітей скорочений більш ніж удвічі - з 18 до восьми захворювань. Крім цього, з переліку також виключені деякі захворювання, при яких чинний наказ дозволяє особам бути усиновителями «в разі стійкої ремісії розладів поведінки і емоцій, що спостерігалися в дитячому і підлітковому віці, розладів, пов'язаних з психічним розвитком, поведінковим синдромом, пов'язаним з фізіологічними розладами та фізичними факторами».
Політика Через день-два можуть ввести надзвичайний стан в енергосистемі - Зубко Надзвичайний стан в енергосистемі можуть ввести через день-два. Про це в інтерв'ю журналістам після завершення засідання уряду 14 лютого заявив віце-прем'єр Генадій Зубко, передає кореспондент АСН.  «Пройшло засідання антикризового штабу, яким запропоновані заходи. Тепер міністру палива та енергетики треба розробити їх. Міністру палива та енергетики було доручено підготувати ці заходи, щоб дати конкретну інформацію: що саме треба здійснити в межах цих надзвичайних заходів... Думаю, що день-два важливості для прийняття рішення не буде вже мати», - заявив він. При цьому віце-прем'єр закликав не боятися введення такого стану в енергосистемі:  «Це введення можливості використовувати надзвичайні заходи в енергосистемі, не треба плутати це з надзвичайним станом... Думаю, що нам треба зважити та підготуватися по областях. Вчора було оприлюднено сім областей, але нам треба подивитися та визначитись щодо пікових навантажень. І найголовніше, як ці заходи вплинуть на те, що споживання вугілля знизиться з 28 тис. т до 20 тис. Але населення має бути захищено, з теплом та світлом». 
Політика У Кремлі відкидають звинувачення в кібератаках на штаб кандидата в президенти Франції У Кремлі назвали абсурдними звинувачення на адресу влади Росії в причетності до кібератаки на штаб руху «Вперед», кандидатом в президенти Франції від якого є Еммануель Макрон. «Не може бути й мови про будь-яку причетність офіційної Москви до цих атак, мали вони місце чи ні. Будь-які звинувачення офіційної Москви у можливій причетності (до цих атак) - вони абсурдні», - заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС. За словами Пєскова, такої ж позиції Кремль дотримувався і в зв'язку з обвинуваченнями, які лунали з Вашингтона. «Ми не мали і не маємо жодного наміру втручатися у внутрішні справи інших країн, тим більше - в їхні електоральні процеси. Ніколи офіційна Москва цим не займалася, не збирається займатися надалі і не збирається миритися з проявами, коли хтось намагається втручатися в наші власні справи ззовні», - зазначив прес-секретар Путіна. Нагадаємо, генеральний секретар руху «Вперед» Рішар Ферран заявив, що штаб піддається кібератакам з боку Росії. Ферран підкреслив, що російські ЗМІ щодня повідомляють фейкові новини про рух, а сайт кампанії Макрона і його бази даних щодня піддаються «сотням і навіть тисячам електронних атак, що виходять з території РФ».
Політика Парламент схвалив зміни до закону України «Про дошкільну освіту» Уряд схвалив постанову про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту» щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності.  Про це на засіданні уряду 14 лютого заявила міністр освіти Лілія Гриневич, передає кореспондент АСН.  «Я хочу надати пояснення. Наша пропозиція полягає у тому, щоб Мінекономрозвитку вивчив доцільність використання двох важелів: ліцензування та атестації дошкільних закладів. Бо ліцензування - це процедура визнання спроможності надання освітніх послуг дошкільними закладами, а атестація - дотримання таких вимог щодо надання відповідної освіти», - заявила вона. Гриневич наголосила, що уряд іде шляхом дерегуляції та спрощення ліцензування. Тому має спростити відповідні процедури для шкільних закладів.
Політика У ВРП сьогодні немає світла, а також кворуму, щоб усунути Гречківського за підозрою в шахрайстві У Вищій раді правосуддя, яка сьогодні мала розглянути клопотання Генеральної прокуратури про тимчасове відсторонення від посади члена ВРП Павла Гречківського у рамках розслідування кримінального провадження, де йому інкримінують вимагання $500 тис., не вистачає кворуму для розгляду питання щодо відсторонення. Відтак ВРП відклала розгляд на 15:00 22 лютого, повідомляє кореспондент АСН. Як пояснив голова ВРП Ігор Бенедисюк, сьогодні на засіданні присутні 14 із 15 членів ВРП, в той час як для кворуму потрібно 14, але з огляду на те, що Гречківський не може брати участі в обговоренні питання про його власне відсторонення, кворуму саме з цього питання немає. Також сьогодні Вища рада правосуддя працює втемну. У будівлі ВРП з третьої години ночі немає електроенергії. Проте проведенню засідання це не завадило. 
Політика ВРП з 20-ї спроби звільнила колишню суддю Печерського райсуду Інну Отрош Вища рада правосуддя 14 лютого звільнила з посади судді Печерського районного суду Інну Отрош. Остання ще 26 лютого 2014 року залишила межі України і не поверталася. За неофіційною інформацією, Отрош очолила суд у Ялті. Про це повідомляє кореспондент АСН. Впродовж двох років Інна Отрош надсилала до ВРП (на той час – ВРЮ) повідомлення, що хворіє, проте жодних підтверджуючих документів цьому не було. Таким чином, розгляд питання щодо її звільнення переносився близько 20 разів. Нагадаємо, раніше ВРЮ відмовилася ініціювати звільнення суддів Печерського районного суду Києва Інни Отрош і Родіона Кірєєва. Неофіційно було відомо, що їх звинувачували у втручанні в роботу автоматизованої системи розподілу справ між суддями. Також ВРЮ відмовилася звільнти Отрош, яку звинувачували в організації неналежних умов проведення судового процесу у справі Тимошенко.
Економіка Без припинення блокади швидко закупити вугілля можна буде тільки в Росії і вдвічі дорожче Швидко заповнити запаси антрацитової групи вугілля на складах українських ТЕС можна тільки за рахунок імпорту з Російської Федерації. Про це 14 лютого під час прес-конференції в Києві заявив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. «Я зараз говорю про те, до чого може призвести результат блокади», - сказав експерт. За словами Землянського, вугілля, яке можна імпортувати з інших країн, можливо буде доставити в Україну не раніше ніж за два місяці, до того ж різниця у вартості імпортованого вугілля та вугілля з непідконтрольних територій складатиме близько 1 тис. грн на тонні. «Є "український Роттердам", який працює зараз у формулі НКРЕКП, і вугілля продається за ціною 1730 грн за тонну всередині країни і за цією ж ціною купується на неконтрольованій території. І вугілля, яке буде закуповуватися в Роттердамі в режимі онлайн - в кращому випадку його ціна без доставки на станції буде становить 2700 грн за тонну. На сьогодні котирування в Роттердамі щодо вугілля складають близько 85-86 доларів за тонну, додайте сюди транспорт, додайте сюди надбавки, які з'являться в договорах за ризики, плюс 100% передоплата», - порахував експерт.
Політика Кабмін компенсує 15% вартості техніки для сільгоспвиробників Уряд компенсує 15% вартості техніки для сільгоспвиробників. Про це на засіданні уряду 14 лютого повідомив міністр АПК Тарас Кутовий, передає кореспондент АСН.  «На розгляд уряду виноситься проект постанови щодо порядку використання бюджетних коштів для часткової компенсації сільгоспвиробникам техніки та обладнання вітчизняного виробництва... Пропонується часткова безповоротна компенсація за техніку та обладнання вітчизняного виробництва у розмірі 15% від вартості, яка придбана через банки, відповідно до переліку, який запропонує Мінфін», - заявив він.  Прем'єр Володимир Гройсман назвав постанову дуже важливим рішенням не лише для сільського господарства, а й розвитку промисловості. А члени Кабміну схвали цю постанову.  Завдяки цій постанові до 2020 року рівень локалізації української техніки складатиме 60%, прогнозує Кутовий.
Політика У Печерському суді суддя три роки числилась на роботі, хоча не з'являлася на місці У Вищої ради правосуддя донині немає достеменної інформації щодо суддів, які лишилися на окупованих територіях Сходу, про це журналістам заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк, повідомляє кореспондент АСН. Говорячи про суддю Інну Отрош, яку ВРП нині звільнила, він зазначив, що до 2016 року ніхто не цікавився, чому вона не з'являється на роботі. "Сьогодні було розглянуто питання щодо несумісності. Воно надійшло минулого року. Тобто три роки Отрош числилася суддею, хоч і була відсутня на робочому місці", - заявив Бенедисюк. Він також додав, що голова Печерського суду до ВРП також не звертався щодо відсутності Отрош на роботі.Окрім того, він зазначив, що ВРП не може самостійно ініціювати звільнення суддів, які  зараз працюють на окупованих теоиторіях.  "Де у нас була інформація, що судді здійснюють "правосуддя" на окупованих територіях, ми звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії. Нажаль, ВРП не є контролюючою до всіх суддів. До того ж на сьогодні відсутня загальна база суддів. Також ми звернулися до Державної судової адміністрації, щоб вона повідомила щодо тих суддів, які довгий час не перебувають на робочому місці. Але самі ми не можемо ініціювати звернення до себе щодо звільнення суддів. Це може зробити будь-яка особа, звернувшись із дисциплінарною скаргою", - повідомив голова ВРП. Разом з тим Бенедисюк запевнив, що суддів, які до сьогодні числяться такими, що працюють, але на роботу не приходять, залишилося небагато.  
Політика Тимошенко відреагувала на звинувачення Гройсмана: Це свідчення слабкості Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що звинувачення в корупції з боку прем'єра Володимира Гройсмана є свідченням слабкості і нездатності діяти чесно. Про це передає прес-служба Тимошенко. «Ці образи - це свідчення слабкості і нездатності діяти морально, чесно і духовно. Я дякую за цю «валентинку» від прем'єра напередодні свята», - сказала Тимошенко журналістам. Вона також зазначила, що Володимир Гройсман під час засідання уряду наголосив на тому, що економіка країни зростає і українцям стає краще жити, хоча насправді це не відповідає реальному стану справ. «Моя реакція стосується не образ проти мене. Вона стосується того, що прем'єр думає, що його політика дозволяє українцям жити краще. Це - неадекватно», - додала Юлія Тимошенко.
Суспільство В Україні до квітня створять власний «Оскар» Одеський міжнародний кінофестиваль ініціював створення Національної Кінопремії. Як повідомили в прес-службі кінофестивалю на своїй сторінці в Facebook, перше нагородження відбудеться вже в квітні цього року. «Проведення церемонії нагородження переможців першої Національної Кінопремії відбудеться 20 квітня 2017 року. Це єдина в Україні премія в сфері кіно, яка об'єктивно відзначить досягнення українських кінематографістів у 14 номінаціях. Головною відзнакою Національної Кінопремії обрана статуетка «Золота Дзиґа» - символ стрімкості, невпинного розвитку і нескінченності», - відзначили в прес-службі. Організатори планують повідомити про деталі проведення першої Національної Кінопремії, а також заснування Української Кіноакадемії на прес-конференції в Києві 20 лютого.
Події На Дніпропетровщині серійний грабіжник погрожував підірвати п'ятиповерхівку У селі Черкаське Дніпропетровської області серійний грабіжник погрожував підірвати п'ятиповерховий будинок. Про це інформує 056.ua, посилаючись на прес-службу підрозділу особливого призначення КОРД. 29-річний чоловік, який підозрюється у скоєнні серійних збройних грабежів, забарикадувався в одній з квартир п'ятиповерхового житлового будинку і погрожував підірвати всіх, хто намагатиметься проникнути до нього в житло. При цьому він говорив, що прикривається "живим" щитом. Пізніше стало відомо, ним мала стати його співмешканка. «Отримавши дозвіл на затримання злочинця і оцінивши ситуацію, я вирішив почати з ним переговори. На контакт з нами підозрюваний не йшов довго. Він погрожував підірвати будинок з мешканцями, а потім накласти на себе руки, але з часом ми змогли вмовити його відпустити заручницю. Ще за годину зловмисник сам здався», - говорить старший штурмової групи КОРДу Андрій. У будинку поліцейські вилучили обріз гладкоствольної рушниці, багато патронів 16-го калібру і бойову гранату Ф-1. Крім цього, було виявлено бронежилет 4-го класу захисту.
Події Пірати, які захопили в полон українських моряків і сімох росіян, висунули вимоги Пірати, які захопили в полон членів екіпажу судна BBC Caribbean в територіальних водах Нігерії, висунули вимоги. Про це повідомляє начальник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає Інтерфакс-Україна. «Уповноважені вести переговори встановили контакт з піратами, які викрали членів екіпажу судна BBC Caribbean. Зловмисники оприлюднили вимоги і повідомили про задовільний стан членів екіпажу», - сказав він. Кирилич уточнив, що вимоги, які були висунуті піратами, не є публічною інформацією. «Група, яка веде переговори, була сформована власником судна, і вона веде переговори з піратами абсолютно конфіденційно в інтересах справи для звільнення заручників», - сказав він. Нагадаємо, разом з українцем пірати захопили і сімох росіян.
Події Досудове слідство у справі Гречківського на фінальній стадії. Справа - за психекспертизою подільника - ГПУ Досудове розслідування у справі члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, якому інкримінують замах на шахрайство, перебуває на завершальній стадії. Про це 14 лютого в інтерв'ю журналістам сказав прокурор Генеральної прокуратури Андрій Паршутін. За його словами, розслідування затримується через проведення психіатричної експертизи подільника Гречківського. "Справа перебуває на стадії завершення. Зараз виконуються вимоги ст. 290 про відкриття матеріалів справи іншим сторонам провадження. Водночас під час розслідування особа (арбітражний керуючий на прізвище Шкляр. - АСН) заявила, що її психічний стан істотно погіршився, що і стало підставою для проведення комплексної амбулаторної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного", - сказав прокурор. Також він додав, що прокуратурі невідомо, коли завершиться експертиза. Разом з тим він зазначив, що цей підозрюваний має такий же статус, як і Гречківський. "Обидва учасники є співвиконавцями. Їм інкримінують незакінчений замах на шахрайство. Максимальна санкція за цим звинуваченням - до 12 років позбавлення волі", - сказав Паршутін. Раніше АСН повідомляла, що Вища рада правосуддя через відсутність кворуму відклала розгляд клопотання Генеральної прокуратури про тимчасове відсторонення від посади члена ВРП Павла Гречківського на 22 лютого.
Політика У Кремлі зібралися захищати честь Путіна Російським юристам слід «серйозно опрацювати» питання про додаткові законодавчі норми, що захищають персонально президента країни. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. «Потрібно вивчити міжнародний досвід, де і як застосовуються ці закони. Тут не варто ні відкидати, ні формулювати якусь позицію поспішно», - заявив Пєсков, передає РБК. За його словами, президент «конструктивно відноситься» до критики, але образи в Кремлі вважають неприйнятними. Він зазначив, що, можливо, варто задуматися про правові механізми захисту честі і гідності глави держави. «Безумовно, ні президент, ні його адміністрація не сприймають матеріалів, які містять образи. Ми вважаємо це неприйнятним», - пояснив Пєсков. Нагадаємо, навесні 2016 року російські ЗМІ повідомляли про підготовку в Держдумі РФ проекту закону «Про захист честі і гідності президента РФ». Роман Худяков, який представляв тоді в парламенті ЛДПР, пояснював, що про розробку такого закону він замислився, виявивши у відеосервісі YouTube низку відеороликів, що містять прямі образи на адресу президента Росії. У 2015 році петиція із закликом до ухвалення закону про захист честі і гідності президента Росії розглядалася на порталі «Российская общественная инициатива». Як міру покарання за образу президента РФ автор петиції пропонував встановити штраф у розмірі 50 тис. руб. і виправні роботи на 72 години. Однак на підтримку петиції було подано лише 292 голоси (1427 - проти), після чого голосування було закрито.
Суспільство оформление ленты  Весілля з розмахом. Тепер у Києві можна укласти шлюб на "Олімпійському" У день святого Валентина закохані пари укладали шлюб просто на центральному стадіоні України - НСК «Олімпійський». Реєстрація проходила в межах пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу». «У молодих людей з'явилася можливість одружитися на одній з наймасштабніших арен країни, де емоції вболівальників зашкалюють, де багато хто переживав перемоги, - сказав під час церемонії міністр юстиції Павло Петренко. - Ці перемоги повинні бути у кожної родини. Я б хотів, щоб ті молоді сім'ї, які сьогодні будуть створені, пройшли по життю, тримаючись міцно за руки, щоб кожен день їх зігрівали кольори українського прапора». «Любіть один одного, а про документи подбає Міністерство юстиції», - сказав міністр і додав, що всі українські громадяни, навіть ті, хто проживає на тимчасово окупованих територіях, мають право скористатися цими сервісами - укласти шлюб швидко, отримавши легальні українські документи. «Наш проект почався з того, що в прифронтовій зоні та в місті Херсоні, який найближче до Криму, ми створили центри, де можна зареєструвати шлюб», - уточнив Петренко. Після цього сервіс став доступним у 20 містах України, і понад п'ять тисяч пар скористалися ним. «Ми дали можливість вільним людям у вільній країні самим визначатися, яким має бути у них весілля, - кажуть у Мін'юсті. - Такого не було ще недавно - доводилося чекати 30 днів». Але якщо одружитися протягом доби можна, то розлучитися - ні. «Реформи повинні мати певну межу», - дуже серйозно констатував міністр. Молодята раді не тільки можливості укласти експрес-шлюб, їм подобається обрана дата. «Це так символічно - в свято закоханих розписатись. У нас чудове свято! Ще недавно ми не думали, що можна так швидко одружитися - подати заяву і відразу розписатися. Виявляється, це реально!» - каже Анна.
Економіка У тому, що українці можуть залишитися без світла і тепла, частково винен Кабмін Заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про те, що Україна зимовий сезон 2016-2017 рр. пройде і без вугілля із зони АТО, виявилися лише словами. Блокування поставок антрациту з непідконтрольних територій показало, що без донбаського вугілля українські ТЕС можуть зупинитися. Виявилося, що за півроку з моменту, коли влітку 2016-го вже виникали аналогічні проблеми з постачанням сировини з Донбасу, практично нічого не було зроблено для того, щоб якось зменшити залежність української енергетики від вугілля із зони АТО. Надзвичайному стану в енергетиці бути Вже майже три тижні активісти разом з народними депутатами блокують вантажні залізничні сполучення з окупованими територіями Донецької і Луганської областей, мотивуючи свої дії боротьбою з контрабандою. На засіданні Кабміну, яке відбулося 14 лютого, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що такі дії можуть призвести до кризи в енергетиці та металургії. "Сьогодні деякі українці власними руками хочуть зірвати опалювальний сезон і змусити застосувати віялові відключення електроенергії. Це неприпустимо. Треба розмежувати боротьбу з контрабандою і боротьбу з українським народом", - заявив він. В уряді стверджують, такі дії активістів можуть залишити частину українців без світла. Оскільки 30% електрики в Україні виробляється теплоелектростанціями, які працюють на вугіллі антрацитової групи, і на підконтрольній частині країни це вугілля не видобувається. Тому в уряді стали всерйоз замислюватися над введенням надзвичайного стану в енергосистемі. Віце-прем'єр Геннадій Зубко 14 лютого заявив, що особливий стан можуть ввести через день-два. Експерт з енергетичних питань Валентин Землянський уточнив, що це вже шостий надзвичайний стан за останні три роки. Але в чому проблема? Чому вже три роки поспіль українська влада наступає на одні і ті ж граблі? Ще на початку вересня 2016 року міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик стверджував, що Україна зможе обійтися без вугілля із зони АТО за рахунок імпорту сировини з-за кордону, а також при переведенні тих ТЕС, які працюють на антрациті, на вугілля газової групи.   У «Нафтогазу» не вистачить газу на запуск газомазутних блоків ТЕС?   В крайньому разі на теплоелектростанціях будуть запускатися газомазутні блоки. У цьому випадку доведеться витратити більше газу. З огляду на це Міненерго доручило «Нафтогазу» запастися на зимовий сезон 2016-2017 рр. 17 млрд куб. м газу. Однак «Нафтогаз» норматив не виконав і закупив лише 14,5 млрд куб. м пального, з яких на сьогодні залишилося вже 9 млрд. «Газу не вистачить. Пан Коболєв не назбирав до початку опалювального сезону 17 млрд куб. м газу, чого від нього вимагало Міненерго, поставивши нас усіх у дуже неприємну ситуацію», - зазначив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. Більш того, за словами експерта, на деяких ТЕС газомазутні блоки буде дуже складно запусти, якщо взагалі вдасться.   «За моєю інформацією, в компанії ДТЕК газомазутних блоків просто немає, вони довгий час не працювали і запустити їх практично неможливо. Такі блоки залишилися тільки на Трипільській і Зміївській ТЕС», - сказав Марунич. Взимку імпортувати вугілля з-за кордону припинили Що ж стосується імпорту вугілля з-за кордону, то, за даними компанії «Центренерго», в січні - листопаді 2016 року у ТЕС і ТЕЦ України відвантажено майже 1,2 млн тонн імпортованого вугілля енергетичних марок, зокрема з ПАР надійшло 424 тис. тонн вугілля, з РФ - 639,5 тис. тонн, з Польщі - 129,2 тис. тонн. Днями в "Центренерго" заявили, що вивчають можливість укладення довгострокових контрактів на поставку вугілля з ПАР. Але чому взимку поставки імпортованого вугілля припинилися - незрозуміло. Ясно лише одне: було б бажання і гроші, Україна могла б ввозити 700-720 тис. тонн вугілля на місяць тільки через порти. Тепер, коли поставки з непідконтрольної території припинилися, швидко закупити антрацит можна буде тільки в Росії, впевнений експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. Імпорт вугілля з тієї ж ПАР займе як мінімум два місяці, до того зараз його ціна буде на 1 тис. грн вища, ніж ціна вугілля з непідконтрольних територій, впевнений експерт. «Є «український Роттердам», який працює зараз у формулі НКРЕКП, вугілля продається за ціною 1730 грн за тонну всередині країни і за цією ж ціною купується на неконтрольованій території. І вугілля, яке буде закуповуватися в Роттердамі в режимі онлайн, - в кращому випадку його ціна без доставки на станції становитиме 2700 грн за тонну. На сьогодні котирування в Роттердамі щодо вугілля складають близько 85-86 доларів за тонну, додайте сюди транспорт, додайте сюди надбавки, які з'являться в угодах за ризики, плюс 100-відсоткова передоплата», - порахував Землянський. Для переходу з антрациту на вугілля газової групи знадобиться 2-2,5 року Також минулого року в Кабміні заявляли про необхідність відмови від використання антрацитової групи вугілля в енергетиці. Але лише недавно профільний міністр уточнив, що для цього знадобиться 2-2,5 року. За словами Насалика, рішення про переведення блоків ТЕС з антрациту на вугілля газової групи міністерство прийняло після зупинки поставок вугілля з неконтрольованих територій в травні-червні 2016 року. Але до конкретних дій ще далеко, переконаний експерт Дмитро Марунич. «На вугілля газової групи хочуть перевести два блоки Зміївської теплоелектростанції, це буде коштувати 240 млн грн. Але поки немає ще навіть техніко-економічного обґрунтування, затвердженого Кабміном, і треба враховувати, що ці блоки легше перевести, тому що там фактично потрібно лише змінити систему подачі пального, а це набагато легше і дешевше, ніж перебудовувати інші складові вугільного блоку», - уточнив експерт. Навіть якщо перевести всю генерацію, яка працює на антрациті, на вугілля газової групи, виникне інша проблема. «Де взяти стільки вугілля цієї групи? Його немає стільки в Україні», - впевнений Марунич. Чи подорожчає електрика? Всі ці дії: і закупівля вугілля за кордоном, і перехід ТЕС на газову групу вугілля, і запуск газомазутних блоків на ТЕС - призведуть до того, що ціна на електроенергію для населення може зрости. «Найдорожча електроенергія буде на тих ТЕС, які запускатимуть газомазутні блоки, вона коштуватиме майже 3 грн за кВ/год, і це тільки собівартість виробництва. Виробництво електроенергії з імпортного вугілля становитиме приблизно 2,20-2,15 грн за кВ/год при сьогоднішній собівартості 1,32 грн за кВ/год», - припустив Землянський.   Він вважає, що після закінчення опалювального сезону оптово-ринкову ціну на електроенергію буде переглянуто в бік підвищення, а відповідно, будуть переглядатися і тарифи як для промисловості, так і для населення. «Ми вже чули заяви НКРЕКП, що ми з вами недоплачуємо майже 60%, тобто ціна за кВ/год для населення повинна становити 2,30 грн. Так ось, це буде ще не так багато в умовах, якщо Україна повністю перейде на імпортний ресурс», - вважає Землянський. Віялових відключень електроенергії не уникнути Те, що найближчого місяця українців очікують віялові відключення, експерти не сумніваються. Але це за умови, що блокада поставок вугілля з непідконтрольної території не припиниться. «Протягом цих 40 днів віялові відключення стануть цілком очевидним явищем у низці українських регіонів. Першою потрапляє під це промисловість, слідом за нею йде населення», - сказав він. А будь-яке віялове відключення - це колосальні збитки для промисловості. «Причому, чим більш технологічне виробництво, тим більших збитків воно зазнає. Високотехнологічним підприємствам в умовах відключення електрики краще припинити роботу. Якщо зупиняється роботизований конвеєр, щоб його запустити, знадобиться доба, а то й більше», - констатує експерт з економічних питань Всеволод Степанюк. Треба працювати вночі Вирішити проблему пікових навантажень на енергосистему можна простим шляхом, який використовували ще за радянських часів, вважає Валентин Землянський. «На жаль, у нас не переглядається графік споживання електричної енергії, як це було за радянських часів. Тоді підприємствам пропонувалося переходити на нічний режим роботи для того, щоб базову атомну енергію використовувати і зменшувати ці піки навантаження. Більше того, підприємства, які переходили на нічний режим роботи, отримувати додаткові кошти з бюджету за те, що вони користуються дешевою електричною енергією», - розповів експерт. Але до таких порад наші чиновники зазвичай не прислухаються.
Політика Президент Молдови вважає «провокацією» відкриття представництва НАТО Президент Молдови Ігор Додон назвав «провокацією» плановане відкриття представництва НАТО в Кишиневі. «Ми співпрацюємо досі. Всі програми пройшло дуже добре. Але навіщо нам офіс НАТО? Офіс НАТО в Кишиневі, в нейтральній країні, є провокацією», - заявив Додон, передає «Радіо Свобода». Глава держави порекомендував парламенту і уряду не поспішати з цим питанням. «Якщо вони це будуть прискорювати, то наступний уряд і парламент скасує цю угоду, НАТО закриє офіс і піде з Молдови. Для чого це?» - сказав Додон. Нагадаємо, президент в Молдові виконує переважно представницьких функцій. Уряд Кишинева залишається під контролем коаліції партій, які виступають за продовження зближення з Євросоюзом і НАТО. У свою чергу, обраний в грудні Додон неодноразово заявляв, що хоче відновити політичні та економічні відносини з Росією. Перша закордонна поїздка Додона як президента Молдови була в Москву.
Політика Громадянство Росії отримали 13 «беркутівців», які проходять у «справі Майдану» Російське громадянство отримали 13 колишніх бійців київського спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються в розстрілі активістів Євромайдану. Про це повідомив прокурор Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Роман Псюк. Він додав, що ще двоє «беркутівців» отримали в Росії посвідку на проживання, передає «Громадське ТБ». «21 оголошений у розшук. У РФ були направлені клопотання з проханням про арешт. Станом на сьогодні ми отримали відповіді по 15 особам. Двоє отримали посвідку на проживання, 13 отримали громадянство РФ. Щодо шістьох очікуємо відповіді», - сказав Псюк. Нагадаємо, на зараз тільки п'ять «беркутівців» перебувають на лаві підсудних. Їхня справа слухається вже півтора року в Святошинському районному суді Києва. Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в серпні 2014 року правоохоронці планували затримання 20 «беркутівців», підозрюваних у розстрілі учасників Революції Гідності, проте напередодні операції вони покинули територію країни. Всі злочини, вчинені під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «справу Майдану», що налічує 89 кримінальних проваджень. У них проводять розслідування вбивства 91 людини.
Події У Рівному троє п'яних дівчат викрали Hummer і розбили його 13 лютого в Рівному  увечері патрульні поліцейські під час оформлення ДТП виявили, що причиною аварії став викрадений джип Hummer, за кермом якого сиділа 16-річна дівчина. Про це поліції повідомили перехожі. Як з'ясувалося, вона разом із подругами напилася і викрала джип, катаючись містом, вдарила Daewoo Lanos, повідомляє Інтерфакс-Україна. Обидва авто отримали механічні пошкодження. Також під час аварії автомобілі пошкодили металевий паркан.Самі дівчата, скоївши ДТП, втекли з місця аварії, але вже незабаром інспектори встановили місце проживання імовірної водійки і викликали до відділення її матір. Одну з пасажирок поліція знайшла в одному з розважальних закладів Рівного. Примітно, що дівчина-викрадачка через якийсь час сама з'явилася на місце події, де її виявили патрульні і запросили в медустанову на огляд. Як з'ясувалося, дівчата-підлітки орендували позашляховик, а коли водій вийшов із машини, дівчата сіли за кермо і зникли.
Суспільство У центрі Києва з'явився 10-метровий мурал У Києві днями на фасаді житлового будинку на вул. Саксаганського, 118 з'явилась десятиметрова мозаїка «Балакучий динозавр». Про це передає ArtUkraine, повідомляє 44.ua. Мозаїчний мурал був створений ілюстратором Лерою Ляшенко (Lera Sxemka) і скульптором Костянтином Скритуцький, який займався оформленням Пейзажної алеї. Художній об'єкт був втілений у складній техніці мозаїки. Панно вирізняється яскравою кольоровою гамою. За словами організаторів, щоб досягти насичених кольорів, мозаїку зробили в Італії за спецзамовленням. «Ескіз, адаптація - це зайняло близько шести місяців. Потім панно треба було викласти. Протягом місяців ми складали величезний пазл. Як їх наклеїти, прорахувати, масштабувати? У такої роботи багато нюансів, і вона забирає багато часу», - говорить Скритуцький.

Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів




/-1,2068200111389-/ /-pc-/
Top