counter
Архів Повернутись назад 13 Грудня 2016
13 Грудня
Суспільство Звільненого з полону полковника ЗСУ затримали за співпрацю з «ДНР» Військового розвідника, полковника Збройних Сил України Івана Без'язикова, який був звільнений з полону терористів у липні 2016 року, затримали за підозрою у співпраці з «ДНР». Про це заявила його дружина Маргарита Кушнірова, інформує «Громадське». За її інформацією, за Іваном Без'язиковим прийшли четверо в цивільному одязі, вони показали ордер на обшук, в якому було сказано, що полковник ЗСУ підозрюється у співпраці з терористами «ДНР». «Перебуваючи в полоні у формування «ДНР» вступив у це формування і виконував обов'язки заступника начальника першого відділу агентурної розвідки», - сказано в тексті ордера. З будинку Без'язикова була вилучена техніка: комп'ютери, планшети, фотоапарати, карти пам'яті та мобільні телефони. Зараз затриманий перебуває у слідчому ізоляторі, йому наданий державний адвокат.
Суспільство Стала відома доля дівчинки, залишеної в квартирі на 9 днів Життю маленької дочки 20-річної Владислави Подчапко, яка залишила своїх двох дітей у зачиненій квартирі, нічого не загрожує. Про це інформує ТСН. «Дворічній дівчинці Ані стало краще. Її життю нічого не загрожує, вона видужує, додає у вазі. Біля дитини перебуває індивідуальна няня, яка виконуватиме всі визначені лікарські призначення», - сказала заступник головного лікаря Київської міської дитячої клінічної лікарні Альбіна Анісімова. Дівчинку перевели з реанімації в звичайну одномісну палату. При ній намагаються не згадувати про маму, тата і загиблого брата. Зараз Аня перебуває в ізоляції від інших людей за порадою психологів. Їй і її 2-місячній сестрі Соні знайшли патронатну сім'ю, де вони будуть жити, поки вирішуватиметься питання з батьківськими правами матері і батька.
Суспільство ГПУ завершила досудове розслідування у справі за підозрою Єфремова Генпрокуратура України заявила, що 9 грудня цього року завершила досудове розслідування у кримінальній справі за підозрою колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Олександра Єфремова. Про це сказано на сайті ГПУ. Єфремов на підставі зібраних належних та допустимих доказів обґрунтовано підозрюється в організації захоплення будівлі Луганської ОДА, а також пособництво в захопленні будівлі УСБУ в Луганській області (ст. 27 ч.3, ст. 341) КК України. Політик підозрюється у скоєнні навмисних дій для зміни меж території та державного кордону країни в порушення встановленого Конституцією України порядку за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків (ст. 110 ч.3 Кримінального кодексу), а також організаційному сприянні створенню і діяльності терористів «ЛНР». Олександр Єфремов підозрюється у державній зраді, а саме діянні, умисно вчиненому українцем на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності держави. «Тепер сторона захисту, згідно зі ст. 290 КПК України, може ознайомитися з усіма зібраними звинуваченням матеріалами досудового розслідування», - передає відомство.
Суспільство Надії Савченко запропонували відкрити посольство «ЛДНР» у Києві Журналісти проекту «Гроші» в ході експерименту вирішили запропонувати від імені терористів депутату Надії Савченко допомогти відкрити представництво «ЛДНР» в Києві. Про це сьогодні повідомляє «Українська правда». Під час експерименту Надії Савченко подзвонив журналіст, сказавши, що дзвонить із Донецька за дорученням Олександра Захарченка, і запропонував співпрацю. Пізніше депутату подзвонив нібито від імені донецьких терористів професійний актор і призначив зустріч у кафе. Журналісти додали, що Савченко говорила зі «шпигуном» просто із сесійної зали Верховної Ради. «Агент» Дмитро на зустрічі запропонував Надії Савченко відкрити посольство «ЛДНР» у Києві під прикриттям культурного центру. В результаті депутат назвала проект «За мир». Савченко зазначила, що він повинен початися на релігійні свята. На зустрічі депутат заявила, що не любить Кремль, РФ і російську владу. За інформацією видання, біля кафе, де проходила зустріч, були помічені чотири спецагенти, які стежили за зустріччю. Потім журналісти припустили, що або Савченко сама повідомила про контакт з терористами, або її телефон прослуховують.
Політика Посол Польщі сказав, коли точно Україні дадуть безвіз і які виникнуть проблеми Безвізовий режим до країн Європейського союзу для України почне працювати вже через 2-3 місяці. Про це заявив посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Це не так довго (безвізовий режим). Я думаю, що через 2-3 місяці. Але проблема в тому, що він буде тільки для тих, хто має біометричний паспорт», - сказав посол. Пєкло зазначив, що, за даними статистики, тільки 10% жителів України мають біометричні паспорти. «Тобто це теж не швидкий процес. Українці захочуть отримати біометричні паспорти, і будуть черги не в візові центри, а щоб отримати біометричні паспорти», - зазначив посол. Він також зазначив, що біометричний паспорт коштуватиме дорожче, ніж звичайний. Нагадаємо, надзвичайний і повноважний посол, глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі зазначив, що безвізовий режим набере чинності через кілька місяців. «Я не можу назвати точну дату, але йдеться тільки про юридичні формальності всередині Європейського Союзу», - сказав він.
Суспільство WBC оголосив Віталія Кличка «вічним» чемпіоном світу Колишній чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко удостоївся престижної боксерської премії. Мер Києва був оголошений «вічним» чемпіоном світу з боксу в суперважкій вазі. Ця подія відбулася в Америці на 54-му щорічному з'їзді WBC (Всесвітня боксерська рада), передає портал Klitschko-brothers.com. "Немає нічого неможливого. Я народився в СРСР, великій країні, де професійний бокс був заборонений. У 1986 році я побачив, як Тайсон став наймолодшим чемпіоном світу у важкій вазі і сказав друзям: «Знаєте, хлопці? Одного разу я буду битися з суперниками на кшталт нього. Одного разу я буду чемпіоном світу у важкій вазі. І я таки підняв над собою цей пояс, який раніше належав Мохаммеду Алі і Майку Тайсону. Важливо, щоб у людини була мрія і вона робила все, щоб її досягти», - сказав Кличко.
Політика Озвучені основні ризики для України на 2017 рік: популізм, відмова Заходу і протести Популізм, відмова Заходу та протести - основні ризики для України на 2017 рік. Про це на прес-конференції 13 грудня заявив керівник аналітичного відділу "Агентства медіастратегій" Євген Булавка, передає кореспондент АСН.  "На запитання: як призначення уряду Гройсмана в квітні цього року сприяло на розвиток країни, - 80% опитаних експертів вважають, що це сприяло відносній стабілізації ситуації", - заявив він.  При цьому більшість експертів прогнозує, що уряд на чолі з Володимиром Гройсманом продовжить працювати після квітня 2017 року, коли спливе імунітет. Деякі експерти вважають, що кадрових ротацій не уникнути.  Які дії уряду найбільше запам'ятаються українцям?  "Серед різких - це підвищення мінімальної зарплатні, встановлення ринкової ціни на газ, ремонт доріг", - зазначив експерт.  Переважна більшість експертів також вважає, що співпраця з Верховною Радою є лише з окремих законопроектів.  "Але співпраця уряду і парламенту є непередбачуваною. Все це, на думку експертів, закладає на 2017 рік наступні ризики: посилення активності популістів, зменшення підтримки з боку міжнародного співтовариства та протести на фоні збільшення тарифів", - сказав він.  В цілому, за оцінками експертів, треба йти у наступний рік з поміркованим оптимізмом, "відчуття, що є лише зрада, такого нема".  Опитано було 30 провідних українських експертів щодо підсумків роботи уряду в 2016 році.   
Події Підозрюваний у вбивстві втік ыз засідання Святошинського райсуду Києва Напередодні, 12 грудня, ввечері з Києво-Святошинського суду втік вбивця Василь Стрижка. Це громадянин Молдови 1990 р.н., інвалід. За фактом втечі підсудного було розпочато два кримінальних провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Києва, передає АСН. Напередодні з приміщення Києво-Святошинського райсуду Київської області, що на вулиці Мельниченка, 1, втік 26-річний уродженець Молдови, який був під вартою за звинуваченням у замаху на вбивство, незаконному зберіганні зброї і крадіжці. Було встановлено, що близько 18:00 після судового засідання підсудний відпросився в туалет, біля дверей штовхнув конвоїра і втік через вікно. За цим фактом зареєстровано кримінальну справу за ст. 393 ч.2 КК України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти).
Політика Уряд ройсмана спробують змістити навесні 2017 року Гройсмана спробують змістити з поста навесні 2017. Так вважають у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента".  "Зміна уряду (у квітні 2016 року. -АСН) була головною внутрішньо політичною подією року. Це зняло певну політичну напругу, невизначеність у парламенті, на 2016 рік це зняло тему дочасних виборів Верховної Ради. Хоча в кінці року цю тему знову спробували розхитати... Зараз ми починаємо виповзати з кризи, що є позитивною тенденцією", - сказав голова центру Володимир Фесенко.  Що найбільше запам'ятається українцям? "Звичайно, збільшення тарифів. І це запам'ятається далеко не позитивно. Але що також відмічають українці, так це масштабний ремонт доріг по всій країні, що почався", - підкреслив Фесенко.  Щодо основних ризиків на 2017 рік, то це збереження загрози популізму.  "Популізм стає проблемою не лише для України. Основною загрозою для уряду буде спроба усунути його у квітні 2017 року, коли спливає імунітет. Сили, які зацікавлені в дочасних виборах, будуть робити все, щоб усунути Гройсмана. Це можливо навесні. Але чи буде ця спроба результативною? Не думаю", - прогнозує експерт.  Він підкреслив, що до квітня 2017 року усунути уряд Гройсмана можливо лише через вуличні протести. В квітні, коли спливає рік затвердження Програми дій уряду, тобто імунітет, це спробують зробити через парламент.  Фесенко додав, що у 2017 остаточно буде сформовано апарат адміністрації Трампа, а значить - буде визначена політика щодо України. Що стосується відносин з ЄС, які зараз загальмувалися, то "не треба драматизувати ситуацію щодо підтримки чи не підтримки України! Так, ситуація буде непростою. Але Україні потрібна точкова співпраця, яка буде направлена на зростання економіки, а не на отримання кредитів МВФ". 
Суспільство СБУ: 27 українських військових, які потрапили в полон, перейшли на бік «Д/ЛНР» 27 військовослужбовців Збройних Сил України, які потрапили в полон до терористів «Д/ЛНР», перейшли на бік ворога. Про це повідомив керівник апарату Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає LB.ua. За даними представника СБУ, військова контррозвідка запобігла 76 фактам вербування українських бійців російськими спецслужбами і терористами «ЛНР» і «ДНР». Терористи завербували 63 військовослужбовців, проте вони повернулися на підконтрольну уряду територію і повідомили про факт такого вербування. За словами Ткачука, військовослужбовці, які зізналися у вербуванні, будуть звільнені від кримінального переслідування Крім того, за даними СБУ, за фактом жорстокого поводження в полоні 31 скарга спрямована на адресу різних міжнародних організацій, зокрема до верховного комісара ООН з прав людини. Нагадаємо, що військового розвідника, полковника Збройних Сил України Івана Без'язикова, який був звільнений з полону терористів у липні 2016 року, затримали за підозрою у співпраці з «ДНР».
Політика Майдана-3 не буде як мінімум до весни 2017 року Масштабних протестів проти діючої влади не буде щонайменше до весни 2017 року. Про це на прес-конференції 13 грудня заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, передає кореспондент АСН.  «Головна небезпека, яка очікувалася, прогнозувалася великою кількістю експертів, що до кінця року цей уряд впаде внаслідок соціальних протестів, які назрівають та зрештою визріють у Майдан-3 чи іншу форму, тепер зрозуміло, що, судячи з усього, це вже не відбудеться. І не відбудеться як мінімум до кінця імунітету цього уряду, тобто до кінця квітня 2017 року вже нічого не виходить. А нові коливання можливі навесні, коли вже буде тепліше, по-перше. По-друге, все ж люди переживають за зростання тарифів», - сказав він.  Ця зима стане доказом того, що Україна вистоїть.  «Майже кожну зиму Росія прогнозує апокаліпсис, але у нас нормальний процес, можливість домовлятися не з «Газпромом», що є позитивним», - наголосив він.  На думку експерта, не слід песимістично сприймати начебто сигнали про те, що на міжнародній арені ситуація для України складається негативно після обрання президентом США Дональда Трампа та затягування євроінтеграції через позицію Нідерландів. «Головне, що ми не знаходимося в активній фазі воєнних дій. Та динаміка, яка є наразі, це затягування Мінського процесу, що вигідно Україні. Це може тривати декілька місяців. Будь-яка зміна цього вектору, зовнішньої кон'юнктури може негативно вплинути на економічну ситуацію в Україні», - заявив експерт.
Суспільство В СБУ розповіли про звірства терористів «Д/ЛНР» проти українських заручників Служба безпеки України опитала 1 402 військовослужбовців, які побували в полоні у бойовиків «ДНР» і «ЛНР», і більшість з них заявили про тортури. «Опитано 1402 військовослужбовця, більшість з яких засвідчили, що до них застосовувалися тортури для примусу до переходу на бік ворога», - йдеться в повідомленні СБУ в Twitter. За даними СБУ, найбільшу жорстокість терористи проявляли до десантників, артилеристів, спецпризначенців, розвідників і бійців добровольчих батальйонів. Переважно, за даними СБУ, до полонених військових застосовувалися такі види тортур, як ампутація кінцівок, удушення, ураження електрострумом, опіки хімічними кислотами, прасками, примус під загрозою смерті до вбивства інших полонених, побиття гумовими палицями, металевими прутами, прикладами автоматичної зброї, голодування і розміщення в положенні стоячи в ямах.
Події Обвалення гуртожитку в Чернігові: поліція спростувала вибух Обвалення житлового будинку в Чернігові, в результаті якого загинула одна жінка, відбулося не через вибух. Про це повідомили в поліції Чернігівської області. «Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обвалення будівлі в обласному центрі, в результаті якого одна людина загинула, інша отримала тілесні ушкодження. Попередня інформація про вибух не підтвердилася», - заявили в поліції. За даними правоохоронців, в будівлі сталося обвалення плити перекриття з 4-го поверху на 1-й, під час якого було пошкоджено вісім кімнат. Під час проведення рятувальних робіт з-під завалів звільнили 17-річного жителя будинку і виявили тіло загиблої жінки 1991 року народження. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 270-1 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства). Нагадаємо, що увечері 12 грудня в Чернігові обвалилася будівля.
Економіка Призупинення держрегулювання цін на продукти не спричинило стрибка цін – МінАПК Тимчасове скасування державного регулювання цін на продукти харчування не мало суттєвого впливу на ріст споживчих цін в цілому. Про це повідомив директор департаменту продовольства Мінагрополітики та продовольства  України  Микола Мороз під час круглого столу сьогодні в Києві. «Ми очікували сезонні коливання цін, це в першу чергу на молочну групу. І в принципі, як показують зміни цін, за відповідний період – за два місяці і першу декаду грудня – ціни дійсно суттєво не змінилися. Тобто призупинення регулювання цін не мало суттєвого впливу на ринок», - сказав він. При цьому Мороз зазначив, що суттєво змінилися ціни на молочну продукцію, по деяких видах – 10-15%. «Це пов’язано передовсім з сезоннністю. Другий фактор – ріст цін на світовому ринку. Третій фактор, який має вплив, - обмежена пропозиція сировини на ринку», - уточнив він. Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня тимчасово скасовано державне регулювання цін на продукти харчування.  Відповідну  постанову  Кабінету Міністрів було затверджено на засіданні уряду 22 вересня.
Економіка В 2017 значного росту цін на гречку не очікується, але дотації плануються – МінАПК Згідно з прогнозами з регіонів, в 2017 році не передбачають значні коливання цін на гречку, але Міністерство аграрної політики, щоб перестрахуватися, планує дотації для виробників. Про це повідомив директор департаменту продовольства Мінаграрополітики Микола Мороз під час круглого столу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Щодо коливання цін на крупу гречану, якої в минулому році в нас була пропозиція приблизно на рівні попиту, в результаті виникла на ринку невелика диспропорція і ціни злетіли вгору», - сказав він. За його словами, з новим сезоном з початку збору врожаю ціни стабілізувалися. «Наступного року, як надають прогнози регіони, проблеми ми не бачимо», - сказав Мороз. «Але Мінагрополітики вирішило перестрахуватися, планується закупка гречки до Аграрного фонду, щоб можна було інтервенції проводити…  Наступного року плануються дотації з бюджету виробникам гречки», - сказав він, додавши, що поки що рано говорити про це, бо бюджет не прийнятий.
Події У Львові п'яна багатодітна мати кинула немовлям у поліцейських У Львові багатодітна мати залишила дітей на батька і пішла розпивати спиртні напої. Повернувшись додому, вона влаштувала дебош у квартирі і кинула немовля. Її госпіталізувала бригада з психіатричної лікарні. Про це передає прес-служба патрульної поліції Львова. За ніч патрульні поліцейські тричі виїжджали на виклики на вул. Гетьмана Мазепи. Останній раз був близько 3 години ночі. П'яна жінка, яка викликала поліцейських, не могла потрапити додому. 30-річна жінка, мати чотирьох дітей, наймолодшій з яких кілька місяців, покинула дітей на невизначений час на батька і розпивала алкоголь. У квартирі п'яна жінка, тримаючи дитину на руках, влаштувала сварку і намагалася побитися з чоловіком і патрульними. Під час цього 4-місячне немовля випало з рук жінки, але інспектори підхопили дівчинку. «У зв'язку з неадекватною поведінкою жінки на місце викликали лікарів з психіатричної лікарні. Побачивши лікарів мати кинула дитину поліцейським і дівчинку знову врятували від падіння», - сказано в повідомленні.
Економіка Суттєвого зростання цін на продукти харчування в 2017 році не очікується - експерт Суттєвого зростання цін на продукти харчування в 2017 році не очікується, якщо не буде стрибків курсу долара і євро. Про це сказав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко під час круглого столу сьогодні в Києві, передає кореспондент АСН. «Якщо говорити про прогноз на наступний рік, то ціни на продукти харчування будуть більше інфляції відсотків на два-три», - сказав він. За його словами, якщо враховувати, що на полицях 95% продуктів харчування є українського виробництва, то 5% імпорту суттєвої ролі не грає. «Якщо не буде істотного зростання курсу долара, то ми і не побачимо особливого зростання цін», - сказав він. Дорошенко підкреслив, що це за умови відсутності стрибків курсу долара і євро. За його словами, на новорічні свята ціни будуть вище на 10-20% на м'ясо, торти, на деякі кондитерські вироби вже перед самим Новим роком. Але, з іншого боку, як зазначив Дорошенко, спостерігаються акції на 20-40%. «Передноворічний подорожчання і акції в торгових мережах один одного урівноважать», - додав він.
Політика Геращенко анонсувала на завтра скайп-зустріч з питання звільнення заручників Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, народний депутат Ірина Геращенко анонсувала на середу, 14 грудня, засідання гуманітарної підгрупи в режимі відеоконференції з питання звільнення заручників. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook. «Українська сторона ініціює проведення 14 грудня скайп-конференції гуманітарної підгрупи ТКГ по одному питанню - питанню звільнення заручників. Прислали відповідну ініціативу ОБСЄ, сподіваюся, її підтримають всі сторони, якщо вони дійсно зацікавлені у звільненні заручників до Різдва», - заявила нардеп. Геращенко нагадала, що 7 грудня в Мінську українська сторона запропонувала передати бойовикам ОРДЛО 228 осіб в обмін на 42 українських заручників, яких утримують терористи «ДНР» і «ЛНР». «Готові працювати в режимі скайп-конференції, щоб вийти на рішення для звільнення заручників, щоб 21 грудня було в Мінську продуктивним і результативним», - резюмувала нардеп.
Політика Майже половина українців виступає за дострокові вибори Ради та Президента Майже половина опитаних українців виступає за дострокові вибори Верховної Ради та Президента України. Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий, передає кореспондент АСН.  «Кількість громадян у грудні 2016 року, які підтримують дострокові вибори становить трохи більше 49%. Порівнюючи цей показник з минулими періодами, можна сказати, що ця кількість зменшується. При цьому 41% - виступають проти дострокових виборів. Показово, що кількість противників дострокових виборів - не змінюється. Це говорить про більш менш усталену динаміку ставлення щодо дострокових виборів», - сказав він.  Трохи більше 45% громадян виступають за дострокові вибори Президента. «При цьому так само 45% - виступають  проти. Порівнюючи з попередніми періодами, ми також спостерігаємо зменшення на декілька відсотків тих, хто виступає за дострокові вибори Президента», - додав він.  Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за виключенням тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента «віч-на-віч».
Суспільство Тільки 9% українців вірять в надання безвізового режиму Лише 9% українців вірять в надання безвізу ЄС.  Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, передає кореспондент АСН.  "Ставлення українських громадян до європейської інтеграції змінюється... Ми до безвізу ближче, а віра в нього - все менше... Якщо у 2015 - 24% опитаних вірили, що ми отримаємо безвізовий режим з ЄС у 2016 році, то, за останніми даними, кількість тих, хто вірить, що ми отримаємо безвізовий режим у найближчі місяці, становить не більше 9%", - сказав він,  Проте, за його словами, соціологія показує, що при цьому 15% українців вірять, що ми отримаємо безвізовий режим "через рік".  "Якщо порівнювати рік до року, то кількість тих, хто не вірить у безвізовий режим, зростає", - підкреслив він.  Він додав, що в громадській думці спостерігається наступна тенденція, коли кількість прихильників європейської інтеграції стрімко зростала після Помаранчевої революції, а потім Революції Гідності.  У свою чергу, директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий звернув увагу на те, що процеси децентралізації спостерігаються в самому ЄС, де починають переважати праві політичні погляди та уподобання, відцентрові тенденції.  Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за виключенням тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.  
За кордоном У Кремлі підтвердили неофіційні переговори з Савченко щодо обміну полоненими Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив факт неофіційних переговорів Кремля з народним депутатом Надією Савченко щодо обміну полоненими. Про це він заявив, відповідаючи на запитання, наскільки Кремлю комфортно вести переговори з Савченко, передає УНІАН. «В цьому випадку подібні контакти не можуть носити міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу. Ким би він не був», - сказав Пєсков. Відповідаючи на уточнююче запитання, хто з боку РФ вів переговори з Савченко в Мінську, Пєсков сказав: «Точно зараз не назву». Представник Кремля також назвав переговори України з бойовиками «Д/ЛНР» безальтернативними. Крім того, Пєсков зазначив, що результативність участі Савченко в переговорах щодо обміну полоненими «буде залежати від того, наскільки президент і уряд України надають значення подібним контактам, наскільки вони можуть використовувати ці контакти для отримання інформації з перших рук».
Політика Рейтинг Порошенка і Тимошенко зрівнявся, - соціологи Рейтинги Порошенко та Тимошенко зрівнялися. Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий, передає кореспондент АСН.  "Якщо взяти лідерів президентського рейтингу, то підтримка Петра Порошенко та Юлії Тимошенко у грудні 2016 року зрівнялася. Вони мають по 11%. Далі в президентському рейтингу на третьому місці - 7% - Юрій Бойко, четверте місце - 6,1% - Вадим Рабинович. Далі з невеликим розривом ідуть - по 6% - Андрій Садовий та Олег Ляшко. 4,6% - у Анатолія Гриценка, 3,1% - у Олега Тягнибока, 2,5% - Дмитра Яроша, 2,2% - Володимира Гройсмана", - заявив він.  Якби вибори президента відбулися у грудні, то із кількості тих, хто визначився та прийшов би на вибори, результати голосування були б наступні:  Петро Порошенко - 16,8%; Юлія Тимошенко - 16,8%; Юрій Бойко - 10,7%; Вадим Рабинович - 9,3%; Андрій Садовий - 9%; Олег Ляшко - 9%. При цьому рівень довіри до діючого президента Петра Порошенка становить на кінець листопада  25%, тобто баланс довіри склав"мінус 44%" на кінець листопада, кажуть соціологи. За їх словами, якщо порівнювати, то наприкінці президентської каденції баланс довіри у Віктора Януковича становив "мінус 77%", а у Віктора Ющенка - "мінус 70%".  Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.
Суспільство оформление ленты  Користувачі соцмереж шоковані корпоративом із ведмедем У соціальній мережі Facebook серед українських користувачів розгорівся скандал навколо експлуатації ведмедя на новорічному корпоративі в одній із компаній. Користувач Ксенія Ярмоленко опублікувала знімок, на якому вона стоїть поруч із ведмедем на святкуванні новорічного корпоративу. «Ну все, понеслась! Сезон новорічних корпоративів відкрито! Ведмедя на корпоративі у моїй практиці ще не було», - підписала вона фотографію у Facebook. Однак багатьох користувачів обурило жорстоке поводження з твариною, якого використовували заради забави на корпоративі. В результаті дівчина була змушена видалити фото і закрити доступ до своєї сторінки. Нагадаємо, що в 2014 році у Верховній Раді зареєстрували ініціативу, якою пропонувалося заборонити утримання ведмедів і вовків у ресторанах, кафе, автозаправних станціях та інших не пристосованих для цього місцях. Однак цю норму в закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» так і не внесли.  
Політика Вісім партій пройшли би до парламенту у разі дострокових виборів У разі проведення дострокових виборів до Верховної Ради України пройшли би вісім партій.  Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий, передає кореспондент АСН. «Якщо б дострокові парламентські вибори відбулися останніми тижнями грудня, то кількість політично активних громадян склала б понад 66-67%. Ця цифра є незмінною у порівнянні з серпнем-вереснем-жовтнем», - сказав він. Згідно з дослідженням, 20,5% респондентів відповіли, що не прийшли б на вибори, а 30% громадян не визначилися із вибором. Якщо врахувати ці дані і якби вибори відбулися наприкінці грудня, то у нову Верховну Раду потрапили би: 15,3% - Батьківщина - 43 мандати 14,6% - БПП-Солідарність  - 41 мандат 11,1% - Опозиційний блок - 31 мандат 9,9% - Самопоміч - 28 мандатів 9,2% - Радикальна партія Олега Ляшка - 26 мандатів 7,9% - «За життя» - 22 мандати 6,6% - «Громадянська позиція» - 18 мандатів 6% - ВО «Свобода» - 16 мандатів  
Політика Клімкін про збройну місію ОБСЄ на Донбасі: «Це стрибок у майбутнє» Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для Організації з безпеки і співпраці в Європі стане серйозним викликом розміщення збройної місії на Донбасі. Про це він сказав у інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. «Для ОБСЄ це (озброєна місія ОБСЄ на Донбасі) - стрибок у майбутнє. Нічого подібного в історії ОБСЄ раніше не було», - заявив глава МЗС України. За його інформацією, ОБСЄ переживає  досить серйозну кризу, в тому числі і через блокування деяких питань представниками Росії. Також питання збройної місії ОБСЄ постійно блокується російською стороною. «Це питання я порушував у дискусіях з усіма. Але щоб така місія була, нам потрібне рішення Росії, оскільки блокування цього питання Росією -  єдине, що нам заважає», - розповів Клімкін.
Політика Експерти спрогнозували, чи доведеться Україні віддавати Росії борг Януковича Україна швидше за все програє справу, яку розглядає Високий суд Лондона, щодо боргу перед Росією в 3 млрд. доларів. Таке припущення висловив керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман, повідомляє кореспондент АСН. «Виключно за документами Україна повинна віддати гроші. Тепер питання, коли і на яких умовах. Я думаю, що якусь розстрочку протягом 2017-2019 років ми отримаємо», - висловився експерт. Такої ж думки дотримується і колишній міністр економіки Віктор Суслов. «Я думаю, що суд буде програний з імовірністю 100%, тому що Україна не визнає цей борг, а сподіватися на політичне рішення лондонського суду досить наївно», - додав Суслов. У той же час у Міжнародному фонді Блейзера прогнозують, що віддавати борг Україна почне не раніше, ніж наприкінці 2018 року. Нагадаємо, в 2013 році після того, як Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, Росія погодилася надати Україні фінансову допомогу на $ 15 млрд, встигнувши виділити $ 3 млрд через покупку єврооблігацій. У лютому цього року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу.
Економіка Прокуратура відкрила справу проти «Арселор Міттал Кривий Ріг» через незаконне звільнення 21 співробітника Прокуратура почала кримінальне провадження за фактом незаконного звільнення 21 працівника компанії «Арселор Міттал Кривий Ріг», які проходили військову службу в Збройних силах України. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області. «Криворізькою місцевою прокуратурою № 1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних виробництвах, розпочатих за фактами грубого порушення законодавства про працю посадовими особами ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» (ч.1 ст.172 КК України)», - заявили в прокуратурі. За даними прокуратури, 14 начальників структурних підрозділів компанії в порушення вимог законодавства про працю незаконно звільнили 21 працівника в період проходження ними строкової військової служби. Їм готується повідомлення про підозру. Крім того, вісім незаконно звільнених військовослужбовців через суд домоглися відновлення на роботі і виплати їм грошових коштів за час вимушеного прогулу.
За кордоном Пєсков зробив вигляд, що не бачив найманця Вагнера на прийомі у Путіна Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не зміг сказати, чи був на прийомі в Кремлівському палаці Дмитро Уткін, також відомий як Вагнер, який, за інформацією ЗМІ, брав участь у бойових діях на Донбасі. Про це інформує російське агентство «РІА Новини». «Мені потрібно перевірити список запрошених. Я не можу так одразу сказати. Я перевірю і повідомлю вам», - заявив Дмитро Пєсков, відповідаючи на прохання підтвердити повідомлення про те, що Дмитро Уткін (Вангер) брав участь у прийомі Героїв 9 грудня у Георгіївському залі Кремля і в якій якості. Навесні 2016 видання «Фонтанка» писало, що в РФ є приватна військова компанія «ПГК Вангера», яка відправляла людей воювати на Донбас і в Сирію. «Її втрати не входять до офіційної статистики, проте це не заважає президенту Росії Володимиру Путіну нагороджувати російських найманців», - повідомляло видання.
Політика Нідерланди люто не хочуть програти вибори. Експерт пояснив голландську нелюбов до України Позицію Нідерландів щодо України не варто перебільшувати. Процес євроінтеграції "розморозять" після парламентських виборів там. Про це в інтерв'ю АСН заявив політолог Вадим Карасьов. "Позицію Нідерландів щодо України не варто перебільшувати. Вона носить передвиборний, кон'юнктурний, а не стратегічний характер. Ми повинні пам'ятати, що на початку 2917 року в Нідерландах - вибори, і там політики повинні враховувати пропопулістскую хвилю, настрої. Правляча партія і прем'єр Нідерландів просто люто не хочуть програти парламентські вибори. А демократія, необхідність враховувати глас народу на референдумі в Європі - це не просто слова", - сказав він. Він нагадав, що "саме популістські сили ініціювали в Нідерландах референдум, з результатами якого сьогодні на хвилі виборів повинні рахуватися правлячі сили, вони змушені лавірувати. Але не виключено, що після того, як правлячої партії і прем'єру вдасться зберегти владу після виборів, буде знижений градус цієї риторики, а Україна повернеться до тих самих позицій про можливість незначних змін угоди про асоціацію з ЄС". Що ж до "відкату" євроінтеграційних процесів на тлі позиції Нідерландів і затягування рішення про безвізовий режим, то, на думку Карасьова, "про жодні нові Союзи (АСН: як заявив останній президент СРСР Михайло Горбачов) і говорити не варто. Усі подібні заяви й ідеї щодо створення якихось нових спілок, тим більше напротивагу ЄС, не просто нереальні - вони контрпродуктивні на сьогодні для України ", - вважає він.
Політика Тука висловився за введення інституту префектів на Донбасі Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що децентралізація влади в Україні можлива лише з настанням миру, передає ЛІГА.net. «Я вважаю, що нічого особливого в Донецьку немає. Немає різниці між Донецьком і Львовом (у питаннях децентралізації). Тому децентралізація повинна відбутися по всій території України, мова йде про те, коли настане мир і спокій», - зазначив він. За його словами, у прифронтових районах Донбасу наразі повинні бути лише цивільно- військові адміністрації, повинна бути жорстка вертикаль влади, а на території ОРДЛО після деокупації повинен бути запроваджений інститут префектів. За його словами, його завдання полягатиме в тому, щоб стежити, як керівництво громад, місцеві старости дотримуються норм Конституції.
Суспільство 85% українців переконані: цілей Майдану не досягнуто 85% опитаних українців переконані, що цілі Майдану ще не досягнуті.  Про це на прес-конференції 13 грудня заявив директор Центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук, передає кореспондент АСН. «На запитання: чи досягнуто мети Революції Гідності - 85% громадян України відповіли негативно. Лише 6,4% сказали, що поставлених Революцією цілей досягнуто. Отже, результати такого опитування, на жаль, невтішні... Це говорить про те, що ми маємо високий рівень розчарування у суспільстві», - заявив він. У свою чергу Михайло Пересунько - виконавчий директор Київського прес-клубу - озвучив результати соціологічного дослідження щодо протестних настроїв у суспільстві. «Третина опитаних - 37,4%- вважає ймовірними нові масові протести. Не передбачають жодних акцій протесту та вважають ситуацію спокійною - 28,3%», - сказав він. Серед основних причин перше місце займає  «стрімке погіршення життя» - 68,7%, на другому місці - «неспроможність сплачувати за новими тарифами» - 42%. Кожен 4-тий українець вважає, що нові протести можуть початися через «кричущу корупцію влади» або через невиплату пенсій чи зарплат. Лише по 8% відповіли, що нові заворушення можливі через зміну зовнішнього курсу чи прихід до влади праворадикальних сил. Опитування населення країни проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, АР Крим). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента „віч-на-віч”.
Суспільство Експерт розповів, на скільки більше українці заплатять цього року за олів'є і кутю Вартість продуктів, необхідних для приготування олів'є,  цього року  порівняно з минулим роком дорожча орієнтовно на 30-35%, куті - 65%. Про це повідомив глава Аграрної партії України Віталій Скоцик на круглому столі сьогодні в Києві. «Індекс олів'є», як ми його називаємо за принципом «борщового набору» цього року порівняно з минулим роком зріс орієнтовно на 30-35%», - сказав він. В цілому ж за останні два роки, з його слів, олів'є подорожчало вдвічі. Що ж до інгредієнтів для приготування Різдвяної куті, вони, за словами експерта, за рік подорожчали на 65%. Зокрема, ціна на пшеничну крупу зросла на 45-47%, меду - збільшилася удвічі, а родзинок - у 2,5 рази. Крім того, Скоцик звернув увагу, що популярний «Київський торт» минулого року в цей період часу коштував 124 грн, зараз - 230 грн. За його словами, все це призводить до скорочення купівельної спроможності населення: «Споживання продуктів в Україні знизилося за останні 3 роки в 3,4 рази».
За кордоном Майже 35 тисяч дітей покинули Мосул від початку операції зі звільнення міста від ІГІЛ Майже 35 000 дітей покинули Мосул після того, як іракські війська розпочали операцію зі звільнення міста від терористів ІГІЛ, повідомили в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ), передає Інтерфакс-Україна. «Діти - невинні жертви будь-якого конфлікту, і в цьому конфлікті вони найневинніші жертви», - заявив агентству AP представник ЮНІСЕФ в Іраку Пітер Хокінс. За його словами, він не може надати точні дані щодо кількості загиблих серед дітей з початку спецоперації. «Ми знаємо, що діти, які стояли в черзі за водою, ставали мішенню бойовиків. Сьогодні вранці я бачив фотознімок дитини, в яку поцілив снайпер, коли та стояла в черзі за водою», - зазначив він. Агентство АП зазначило, що співробітники організації весь час надають допомогу дітям у Мосулі.
Політика В ЄС підтвердили, що Україна здійснила безпрецедентні реформи Україна здійснює безпрецедентні реформи економічної та політичної систем і виконала всі умови для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом. Про це йдеться у спільній доповіді Європейської служби із зовнішньої політики і політики безпеки та Європейської комісії. Відзначається, що в доповіді, який опубліковано напередодні третього Ради асоціації Україна-ЄС, який має відбутися 19 грудня 2016 року, розглядається стан виконання Україною Порядку денного асоціації з 1 січня 2015 року. Згідно з доповіддю, Україна здійснила ряд реформ у боротьбі з корупцією та очищенні банківської системи і приступила до здійснення масштабних реформ в енергетиці, а також зміцненню демократії та верховенства права. У документі також підкреслюється, що в деяких інших сферах, таких як приватизація державних підприємств, а також у соціальному і медичному секторах, реформи просунулися повільніше. У доповіді також наголошується, що Україна успішно виконала всі критерії щодо лібералізації візового режиму. «У цьому контексті угода, досягнута 7 грудня Радою і Європейським парламентом про механізм зупинення (безвізового режиму), відкриває шлях до завершення лібералізації візового режиму для України», - йдеться в повідомленні.
Економіка Експерти лякають українців дефолтом у 2018 році Через відсутність прогресу в реформуванні економіки, а також чіткого плану, як повинна розвиватися країна в найближчі роки, а також - з огляду на складну економічну ситуацію, Україну вже у 2018 році може очікувати дефолт. Такий прогноз озвучив журналістам керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман, повідомляє кореспондент АСН. «Відсутність значущого прогресу в реформах і в проведенні реформ в економіці і відсутність стратегічного бачення розвитку країни, що собою повинна представляти економіка країни через 4-5 років. Останній фактор, на жаль, нас поки просто веде до дефолту в 2018 році», - вважає Найман. Експерт переконаний, що якщо восени наступного року економіка реально не прискориться, то в 2018 році Україну чекатиме чергова реструктуризація зовнішніх боргів. «Коли у нас одночасно з ВВП, що заробляє Україна, вилучається величезна частка на виплати за зовнішніми боргами і плюс ми змушені так чи інакше підтримувати інфраструктуру, яка украй зношена, ми можемо дійти до кінцевої точки, коли кількість ресурсів обмежена і потрібно вибирати: або інвестувати в те, щоб не розвалилася енергетика там, або дороги, залізниці, або здійснити виплати за зовнішніми боргами», - додав Найман. Водночас, з огляду на ту ситуацію в економіці, яка існує на сьогодні, і ті показники й новації, які закладені в держбюджеті на 2017 рік, експерт прогнозує, що зростання економіки в 2017 році не перевищить 2%.
Події У Києві чиновник-сепаратист жорстоко побив підлеглого - героя Революції Гідності У Києві начальник комунального підприємства жорстоко побив підлеглого, героя Революції Гідності. Євген Сагуйченко попросив виділити йому матеріальну допомогу на операцію, а у відповідь Святослав Мельник напав на нього з кулаками. Про це пише в Facebook помічник депутата Станіслав Коломієць. «Женя - герой Революції Гідності: ​​під час протистоянь на Майдані він отримав кульове поранення в голову, в результаті чого втратив око. У нього четверо дітей, він займається волонтерством для бійців АТО», - пише він. За інформацією джерела, Сагуйченко працює в компанії «Київтранспарксервіс». На ім'я начальника він написав заяву, де попросив про матеріальну допомогу. «Мельник накинувся на Євгена з кулаками, побив, навмисне завдаючи ударів по голові, в скроню. Він кричав і лаявся, що не бачити Жені ні грошей, ні лікарняного, і шкода, що його не добили під час Майдану», - пише він. Коломієць додав, що Мельник відомий у колективі підприємства сепаратист. Він часто висловлювався, що схід країни повинен бути російським. «Багато разів він говорить, що «Україна - не країна», що скоро схід буде російським, як і має бути», - заявив Коломієць. Сагуйченко перебуває в лікарні зі струсом мозку, він майже нічого не бачить іншим оком.
Суспільство У столиці закрили на карантин майже 40 шкіл - КМДА У Києві через погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на грип та ГРВІ закрили 37 шкіл, ще в 16 школах частково закрили окремі класи. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає прес-служба КМДА. «Минулого тижня кожному навчальному закладу дали право приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу за відсутності 20% дітей від загальної кількості учнів через захворювання на грип та респіраторні захворювання як на рівні школи, так і на рівні класу», - пояснив Поворозник. За його словами, зараз найбільший рівень захворюваності серед школярів спостерігається в Шевченківському, Солом'янському, Подільському та Оболонському районах столиці. Представник КМДА додав, що дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.
Політика У Генпрокуратурі спростували заяву екс-прокурора про справу проти запорізького губернатора Інформація про ініціювання Генеральною прокуратурою України кримінальних проваджень щодо керівництва Запорізької обласної державної адміністрації, Національного банку України не відповідає дійсності. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган. За її словами, цю інформацію озвучив колишній прокурор Владислав Куценко, посада якого була скорочена і зараз він перебуває поза штатом, ухиляючись від отримання повідомлення про скорочення. «Відповідно згаданий працівник не уповноважений представляти або коментувати офіційну позицію Генеральної прокуратури з будь-яких питань», - додала Сарган. Нагадаємо, що Владислав Куценко заявив, що ГПУ ініціює розслідування щодо голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля у справі про земельні махінації.
Політика Експерт розповів, чи варто Україні очікувати грошей від МВФ Виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко прогнозує, що до літа 2017 року програму співпраці України з МВФ буде поставлена ​​на паузу. Про це він заявив 13 грудня під час прес-конференції, повідомляє кореспондент АСН. «Програма з МВФ перебуває в зоні серйозного ризику, нам здається, що програма з МВФ буде перебувати в такому ось пасивному стані як мінімум у першому півріччі наступного року», - вважає Устенко. На його думку, затримка з наданням Україні траншів МВФ вкрай ускладнить завдання обслуговування зовнішніх боргів України і виплати за цими боргами. У 2017 році Україна повинна виплатити за зовнішніми боргами 3,6 млрд доларів, додав експерт. «Якщо немає програми співпраці з МВФ, значить немає ніякого іншого додаткового закачування валюти в країну, немає грошей ні від Європейських структур, ні від Світового банку, ні від, природно, так званих кредитних гарантій від міністерства фінансів США. А мінімальна потреба України у зовнішньому кредитуванні перебуває на рівні близько 5 мільярдів доларів. Без цих 5 мільярдів доларів підтримувати фінансову стабільність в країні буде вкрай важко», - вважає Устенко.
Економіка Економісти пророкують кризу в Китаї, Індії та Туреччині Якщо найближчим часом таким країнам, як Китай, Індія і Туреччина, не вдасться уникнути кризи, України він теж торкнеться. Про це в коментарі АСН повідомив керуючий партнер компанії Capital Times Ерік Найман. «Дуже високою є ймовірність кризи в Індії, Китаї, Туреччині. Те, що відбувається в цих країнах, викликає серйозні побоювання щодо того, що цим країнам вдасться все ж уникнути кризи. А якщо почнеться криза в Китаї, то через 3 місяці вона докотиться до нас»- вважає Найман. Експерт додав, що Китай та Індія- одні з найбільших споживачів сировини у світі, і навіть якщо українські підприємства безпосередньо нічого не продають туди, ціни на сировину істотно впадуть. А оскільки в Україні сировинна економіка, то це падіння істотно вплине на нас, уточнив Найман.
Суспільство Андріївський узвіз може втратити статус пішохідної вулиці У Києві Андріївський спуск може втратити статус пішохідної вулиці і там знову будуть їздити автомобілі. Це станеться, якщо автомобілісти будуть продовжувати ламати боларди (обмежувальний стовп. - Ред.), а працівники поліції не каратимуть порушників. Про це в Facebook пише координатор процесу громадського обговорення проекту обмеження руху на Андріївському узвозі від компанії «Еста Холдинг» Юлія Нікітіна. «Дорогі незадоволені жителі Воздвиженки, Володимирської і Подолу! Не переживайте через перекритий Андріївський. Судячи з усього, вам треба почекати, і ваша проблема вирішиться сама собою. Будете їздити далі через спуск і порушувати правила дорожнього руху», - пише вона. Боларди збивають регулярно, зазначила Нікітіна. Винних не покарали. «Поліцейських на вулицях немає і, судячи з усього, не буде. Собівартість заміни одного боларда майже 3 тисячі євро. Це стовп з електронікою, доставка і установка. Ні бюджет району, ні міський бюджет не потягнуть постійний дорогий ремонт», - пише Нікітіна. «Якщо змін не буде, то боларди доламають. А ремонтувати їх нема за що», - підкреслила вона.
Суспільство Для крадіжок грошей з рахунків українців придумали нові пристрої В Україні шахраї застосували скімінг-пристрій нового покоління, що робить небезпечним користування банкоматами. Новий скімінг-пристрій типу «глибока вставка» для банкомату було вперше застосовано в Україні. Для європейських країн це давно не новина, але на території нашої держави раніше вони не зустрічалися. Про це повідомляє Українська міжбанківська Асоціація членів платіжних систем (EMA). Скіммінг-пристрій «глибока вставка» розміщується в області картридера банкомату. Після закладання пластикової карти в картрідер пристрій зчитує інформацію з магнітної смуги. Цей скімінг-пристрій відрізняється від звичайних тим, що зовні його зовсім не видно. Звичайні скіммінгові пристрої помітні візуально, вони трохи стирчать з картридера і часто прикріплені до нього за допомогою клею, магніту або скотча. Але пристрій типу «глибока вставка» майже неможливо помітити. Але як же захистити свої гроші? Скіммінг-пристрої лише зчитують дані карти, які без пін-коду не мають жодної користі для шахраїв. Тому при користуванні банкоматами необхідно максимально прикривати клавіатуру від сторонніх очей, щоб злочинці не побачили пін-код. Це ж треба робити в супермаркетах та інших магазинах.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,930389881134-/ /-pc-/
Top