counter
Архів Повернутись назад 13 Жовтня 2016
13 Жовтня
За кордоном Вчені зуміли вбити ракові клітини вітаміном В2 Міжнародний колектив вчених під час експериментів з'ясував, що вітамін В2 (рибофлавін) можна застосовувати для лікування раку. Дослідження було опубліковане в виданні Scientific Reports. Автори виявили спосіб активації B2 в тканинах, що призводить до смерті ракових клітин. Раніше було відомо, що в ході важкого каскаду хімічних реакцій рибофлавін може виробляти активні форми кисню, що знищує ракові пухлини. Однак питання зводилося до того, щоб активувати рибофлавін і запустити каскад таких реакцій. B2 приходить у збуджений стан, якщо вплинути на нього променями світла в синьому або ультрафіолетовому діапазонах. Однак таке світло не проникає в біологічні тканини на глибину, необхідну для знищення ракової пухлини. Для цього і треба було створення окремих наночасток. Особливість полягає в тому, що ті вміють перетворювати слабке інфрачервоне світло на ультрафіолетове.
За кордоном Дві жінки звинуватили Трампа в сексуальних домаганнях Дві мешканки США повідомили, що кандидат у президенти Америки Дональд Трамп насильно цілував і чіпав їх у минулому. Про це інформує The New York Times. 74-річна Джесіка Лідс повідомила, що майже 35 років тому вона летіла в Нью-Йорк і сиділа біля Трампа в літаку в кабіні першого класу. Несподівано він підняв підлокітник, що розділяв їх, і почав її торкати за груди, намагаючись залізти під спідницю. За словами жінки, «він був як восьминіг, його руки були всюди». Друга «жертва Трампа» на ім'я Рейчел Крукс заявила, що в 2005 році зіткнулася з мільярдером в ліфті будинку Трамп Тауер. Знаючи, що її компанія працює з Дональодм Трампом, вона назвалася, потиснувши руку, він не відпустив жінку, а почав цілувати, спочатку в щоку, потім у губи. За словами жінки, це виглядало як насильство, вона відчула себе приниженою. Сам Дональд Трамп в інтерв'ю NYT повідомив, що «нічого цього ніколи не було».
Суспільство Яценюк прибув на допит у ГПУ у справах Майдану Колишній прем'єр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк прийшов на допит в Генпрокуратуру у справах Майдану. Спілкування екс-прем'єр-міністра з пресою транслював телеканал «112 Україна». «Слідство встановлює роль кожного учасника ОЗУ, яке очолював тодішній президент Віктор Янукович і членами якого були голова МВС, голова СБУ, генпрокурор та інші силовики. Події, що відбувалися на Майдані, робилися з прямою санкції вищого керівника України. Слідство з'ясовує, яким чином поводилися працівники правоохоронних органів, коли вони відправляли «тітушок». Я бачив, як у парку міліція прикривала цих «тітушок». У процесі допиту будуть запитання, яку роль виконували голови МЗС Німеччини, Польщі та Франції, які часто приїжджали до Віктора Януковича і вели з ним переговори. Відтворюється повна картина, що передувала Майдану. У процесі слідства встановлять роль і місце окремих депутатів. Це набагато менша папка матеріалів, ніж яка була минулого разу», - сказав Яценюк.
Суспільство На окупованому Донбасі п'яний бойовик на БМП зніс газорозподільний пункт В окупованому терористами «ДНР» селищі Яковлівка Донецької області п'яний бойовик знищив газорозподільний пункт. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. «11 жовтня при здійсненні маршу колони військової техніки одного з підрозділів 11 окремого механізованого полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ за маршрутом н.п. Ясинувата - полігон «Торез» була пошкоджена газова інфраструктура Донецької області», - йдеться в повідомленні ГУР. Уточнюється, що одна з БМП підрозділу в районі н.п. Яковлівка внаслідок алкогольного сп'яніння механіка-водія відхилилася від маршруту руху і зруйнувала газорозподільний пункт. В результаті, за даними розвідки, знищення цивільної інфраструктури призвело до порушення газопостачання місцевому населенню і виникнення пожежі.
Суспільство Гройсман про опалювальний сезон: «Розслабтесь, усе під контролем» Україна має достатньо ресурсів, щоб спокійно пройти опалювальний сезон 2016-2017 рр. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради в уряді, передає кореспондент АСН. «Для всіх громадян я хочу сказати про те, що газ, електроенергія є в необхідній кількості. Є 100% готовність розпочати опалювальний сезон», - сказав Гройсман, завершуючи нараду. Він закликав місцеву владу бути готовою до погіршення погодних умов, «щоб людям було тепло і затишно в їх будинках». «А друге питання - щоб українські сім'ї отримали державну підтримку. На цих питаннях я просив би зосередитися... І якщо ви не вирішуєте проблему - ви самі стаєте проблемою», - сказав він. «Тим, хто говорить, що все пропало, що Україна не готова до опалювального сезону, хочу сказати: колеги, розслабтеся, ситуація контрольована», - підкреслив глава уряду.
Політика У Порошенка та Олланда анонсували зустріч у «нормандському форматі» Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з президентом Франції Франсуа Олландом домовився про телефонну конференцію лідерів-країн «нормандської четвірки» для вирішення проблем безпекової ситуації на Донбасі. Про це повідомили у прес-службі глави української держави за результатами телефонної розмови 13 жовтня. «Петро Порошенко і Франсуа Олланд домовилися про продовження консультацій у Мінську на рівні дипломатичних радників глав держав «нормандського формату», після якої наступного тижня лідери України, Франції і Німеччини проведуть телефонну конференцію», - говориться у повідомленні. У Єлисейському палаці підкреслили, що під час розмови з Порошенком президент Франції заявив про готовність у найближчий час взяти участь у зустрічі в «нормандському форматі», яка повинна дати вирішальний імпульс для розв'язання кризи на Донбасі. «Петро Порошенко поінформував про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема, збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння. Він також наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ», - заявили у Президента України. Окрім того, повідомляється, що Президенти України і Франції погодилися на особливій важливості безпекового компоненту, який досі не виконала Росія і який має бути першочерговою частиною дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.
Суспільство Вищий адмінсуд підтримав звільнення колишнього начальника Генштабу ЗСУ Вищий адмінсуд України визнав законним звільнення адмірала Юрія Ільїна з посади начальника Генштабу - головнокомандувача ЗСУ. За інформацією Генпрокуратури, 28 вересня Вищий адміністративний суд погодився з доводами Головної військової прокуратури і залишив без задоволення скаргу Ю. Ільїна. Адмірал хотів скасувати в судовому порядку контракт про проходження військової служби, а також визнати незаконним наказ Міністерства оборони України про зарахування його в розпорядження. На думку прокуратури, Юрій Ільїн хотів виправдати свою неявку в Генеральний штаб ЗСУ для вирішення питання про подальше проходження служби під час окупації Криму. Головна військова прокуратура розслідує кримінальну справу за фактом неявки Ільїна на місце служби.
За кордоном Американський есмінець обстріляв узбережжя Ємену У Ємені військові США завдали точкових ракетних ударів по трьох радіолокаційних станціях повстанців-хуситів після того, як американський есмінець і  корабель, що супроводжував його, вдруге за тиждень були обстріляні. Про це пише «Дзеркало тижня». «Попередньо, об'єкти були знищені. Удари були завдані як міра самооборони моряків, кораблів і нашої свободи навігації у стратегічній Баб-ель-Мандебській протоці», - зазначає прес-секретар Пентагону Пітер Кук. За його словами, удари стали відповіддю на запуск повстанцями-хуситами за чотири дні трьох ракет у напрямку есмінця ВВС США USS Mason. Атака на об'єкти шиїтських повстанців схвалена президентом Америки Бараком Обамою за пропозицією міністра оборони країни Ештона Картера, а також глави об'єднаного комітету начальників штабів Джозефа Данфорда. Раніше ми повідомляли, що біля берегів Ємену обстріляли ракетами американський есмінець
Суспільство Генпрокуратура затримала львівського прокурора на хабарі в $2 тис. Правоохоронці викрили на хабарі в $ 2 тис. Прокурора Львівської місцевої прокуратури № 3. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. За даними слідства, прокурор вимагав та отримав хабар за прийняття в судових дебатах позиції щодо звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням. Зловмисник затриманий за фактом отримання другої частини неправомірної вигоди. Зараз проводиться комплекс слідчих і розшукових дій, а також вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Дії прокурорського працівника кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України. За скоєне хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.
Суспільство В Україні викрили незаконний канал переправлення терористів в ЄС Співробітники Служби безпеки України викрили канал незаконного переправлення вихідців з Центральної Азії і Близького Сходу в країни Західної Європи. Як повідомили в прес-центрі СБУ, в рамках відпрацювання оперативної інформації правоохоронці затримали чотирьох нелегалів, один з яких знаходився в міждержавному розшуку, а інший розшукувався Інтерполом за підозрою в скоєнні теракту. У затриманих під час обшуків вилучили підроблені документи, що дають право на перетин кордонів держав Європейського Союзу (паспорти, дозволи на працевлаштування, візи, водійські посвідчення громадян держав ЄС), чисті бланки документів, підроблені паспорти громадян України і українські паспорти зі зрізаними фотографіями, печатки і штампи, які використовувалися для виготовлення підроблених документів, фальшиві посвідчення учасників бойових дій і печатки виправних установ і військкоматів.
Суспільство Києву повернули землі біля Софійського собору, віддані під забудову житлового будинку Київський апеляційний господарський суд розірвав договір оренди земельної ділянки біля Софійського собору в Києві, який незаконно віддали під забудову. Про це повідомили в Генеральній прокуратурі України. «Постановою суду в повному обсязі задоволено позовні вимоги заступника прокурора міста Києва про незаконність надання в оренду земельної ділянки, розташованої на вул. Стрітенській поблизу Софійського собору», - йдеться в повідомленні прокуратури. За даними слідства, Київрада в 2003 році передала в оренду земельну ділянку площею 0,1 га приватній структурі для будівництва житлового будинку. Згідно із заявою ГПУ, ця земля належить до земель історико-культурного призначення та перебуває в охоронній (буферній) зоні об'єкта всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра».
За кордоном ЄС може виставити Великій Британії рахунок на 20 млрд євро через Brexit Європейський Союз в рамках Brexit може зажадати від Великої Британії погасити зобов'язання на суму 20 млрд євро, однак підсумкова сума буде залежати від переговорів Лондона і Брюсселя. Про це пише газета Financial Times з посиланням на інформовані джерела, передає «РБК-Україна». За даними видання, сума в 20 млрд євро є максимальною оцінкою частки Великої Британії в фінансових зобов'язаннях країн ЄС на термін до 2019 року. Всього сукупний обсяг різних чинних багаторічних фінансових зобов'язань, прийнятих членами ЄС за час його існування, перевищує 300 млрд євро. «Ця сума включає в себе, зокрема, неоплачені бюджетні асигнування в сумі 241 млрд євро, пенсійні зобов'язання на 63,8 млрд євро і зобов'язання з фінансування різних багаторічних проектів, зокрема інфраструктурних, на 32 млрд євро», - уточнює видання. Нагадаємо, що при самому «жорсткому» сценарії Brexit Велика Британія щорічно втрачатиме до 73 млрд євро (66 млрд фунтів стерлінгів).
Суспільство оформление ленты  «Авіасвіт-ХХІ». Авіакосмічна надія - в моделях і натуральну величину «Авіасвіт-ХХІ» - 10-й Міжнародний авіакосмічний салон відкрився 11 жовтня в Києві. Він проходить у столиці раз на два роки. У величезному виставковому павільйоні - моделі військових і цивільних вертольотів і літаків, наприклад, найбільшого транспортного АН-124-100 «Руслан», а також - зразки в натуральну величину. Є тут дирижаблі, аеростати, двигуни для літаків, бойових і космічних ракет, низка експериментальних зразків. Відвідувачі можуть сісти за штурвал і відчути себе в небі. На виставці представлені літальні апарати і комплектуючі, а також новинки. Наприклад, державне підприємство «Антонов» показало повномасштабну модель безпілотного літального апарата. Розробники говорять, що незабаром він увійде до складу майбутнього тактичного безпілотного авіаційного комплексу. Крім того, керівництво підприємства сподівається, що отримає замовлення на будівництво партії українських літаків. Якщо вітчизняні літаки будуть замовляти і в Україні, це підвищить довіру до підприємства в світі, призведе до збільшення кількості пропозицій з-за кордону, вважають в «Антонові».
Події оформление ленты  Охоронці київського супермаркету ногами жорстоко побили людину У Києві охоронці одного з супермаркетів мережі «АТБ» на очах у перехожих і відвідувачів жорстоко побили людину. На відео, яке опублікували в соцмережі, видно, що чоловіка били ногами, зокрема і по голові, вибивали з рук телефон, просто біля входу в магазин. При цьому охоронці кричали: «Ах, ти в поліцію хотів дзвонити! Ну все, тобі...» В кінці відео видно, що охоронці також обурилися, що їх дії знімають перехожі. Автори запису стверджують, що інцидент стався біля супермаркету «АТБ», який розташований у Києві на вулиці Лебедєва-Кумача, 7в. Що послужило причиною побиття людини, поки невідомо. Редакція АСН намагалися отримати коментар з приводу того, що сталося, у представників компанії «АТБ». У відділі зі зв'язків з громадськістю, який функціонує в Дніпрі, журналістам повідомили, що відповідальна за це питання людина зайнята, і попросили залишити телефон для зв'язку з редакцією. Однак на момент виходу новини - не зателефонували. Раніше інші працівники в офісі «АТБ» нам повідомили, що знають про інцидент. Редакція опублікує коментар представників супермаркету, якщо отримає його. Обережно, у відео - ненормативна лексика. 18+
Політика Комуністку Александровську випустили під домашній арешт на поруки Рабіновича Екс-нардепа від КПУ Аллу Александровську суд випустив з-під варти під цілодобовий домашній арешт, зобов’язавши носити електронний браслет. Про це АСН повідомив її адвокат Валентин Рибін. Він зазначив, що зміна запобіжного обумовлена станом здоров’я та взяттям на поруки нардепом Вадимом Рабіновичем. «Це була зміна запобіжного, ініційована захистом. Стан її здоров’я, ми про це давно наголошували, є тяжкий. До того ж Рабінович стосовно Александровської дав письмове поручительство. Та й доказова база там занадто слабка. Тому запобіжний змінили», - заявив він. Нагадаємо, що Александровській інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі.
Події оформление ленты  У Києві виявили підпільний цех з виробництва ліків: вилучено фальсифікат на 5 млн грн У Києві співробітники Служби безпеки України виявили масштабне підпільне виробництво фальсифікованих лікарських засобів.Як повідомили в прес-центрі СБУ, нелегальне виробництво було розташоване в орендованому приміщенні на території одного з автотранспортних підприємств у Святошинському районі столиці. «Організатори через засновану ними легальну комерційну структуру поставляли контрафактну продукцію аптечним мережам і, в рамках держзамовлення, лікувально-профілактичним установам по всій території України», - повідомили в спецслужбі, додавши, що фальсифіковані ліки зараз вилучаються з роздробу.Під час обшуків вилучили понад 20 000 флаконів готової до реалізації продукції, сім тонн спирту для її виготовлення, підроблені етикетки для маркування та фальсифіковану документацію про походження медикаментів. За попередніми оцінками, вартість вилученої продукції становить майже 5 млн грн.  
Політика Окупаційна влада Криму залишила Чийгоза під вартою - адвокат Так званий Верховний суд Криму залишив під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Про це повідомив його адвокат Микола Полозов. «Невчасно повідомивши учасників, відмовивши захисту в ознайомленні з матеріалом, судді залишили Чийгоза під вартою», - написав він у Twitter. При цьому термін продовження арешту не вказується. Крім того, Ахтем Чийгоз заявив відвід всій колегії суддів. «Просидівши 5 хвилин в нарадчій кімнаті, судді відмовилися від самовідводу», - додав Полозов. За даними т.зв. прокуратури Криму, Чийгоз звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна) КК РФ, решта - в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 212 (участь у масових заворушеннях) КК РФ. За версією слідства, Чийгоз нібито 26 лютого 2014 організував масові заворушення під стінами Державної ради республіки (в той час Верховна рада), в результаті яких двоє людей загинули, 79 отримали травми різного ступеня тяжкості.
Економіка оформление ленты   Половина ринку алкоголю перейшла в "тінь" Продавці «паленої» горілки і компонентів до неї в останні два тижні зачаїлися. Після десятків трагічних смертей, зафіксованих переважно в східних областях України, активне пересування по країні отруйного вантажу призупинилося. Звичайно ж, не тому, що постачальники смертельної горілки передумали нею торгувати, вони всього лише вичікують, коли ситуація вляжеться, щоб продовжити збут «пальонки» по «своїм» магазинам і «точкам», і скільки приховано по складах цієї отрути, не знає ніхто. 54 людини вже попрощалися з життям, вживши метаноловий сурогат. Здавалося б, після такого гучного інциденту повинні зашевелитися всі причетні міністерства і відомства. Але ні! На сайті Міністерства охорони здоров'я про факт отруєння людей алкоголем - ні слова, на сайті МВС - єдина згадка про інцидент датується 29 вересня, коли поліція затримала і вилучила велику партію контрафакту. У повідомленні говориться, що зловмисники працювали в Харкові і на Донбасі, а сурогат поширювали на територію всієї східної України і Миколаївської області. Поліція повідомила, що перевіряє об'єкти торгівлі з метою отримання небезпечних спиртних напоїв з обігу. Але через кілька днів, коли люди продовжили вмирати, стало зрозуміло, що постачальники ці - не головні, вилучена партія - не найбільша, а «пальонку» по торговим мережам вилучили не всю. Станом на 12 жовтня кількість випадків отруєння алкоголем зросла до 131, з них - 54 летальних. Про це повідомили в Держспоживслужбі. У Запорізькій області загальна кількість випадків отруєнь сурогатним алкоголем становить 17, в Дніпропетровській - вісім (з них один смертельний), у Харківській - 87 (40 летальних). У Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь за цими галузями становить - 19, з них завершилися летальним результатом 13).   Відразу кидається в очі географія смертей: найбільше - в Харківській області, а самі випадки як отруєнь, так і вилучень сурогату фіксуються на прикордонних із зоною бойових дій на Донбасі територіях. Вершина айсберга Крім того, що горілкою на всю і безперешкодно торгують в інтернеті, її дуже просто можна купити з рук. Як розповіли кореспондентам АСН жителі Полтавської області, у них контрафактний алкоголь - вже розлитий в скляну тару, в пластикових бутлях оптом, розливний в «генделиках» - продавався всюди майже два роки! У кожному селі по три-чотири «точки», де господарі будинку «бодяжать» отруту з купленого оптом спирту невідомого походження і продають місцевим жителям - 35 гривень за 500 грамів. Це стандартна такса по всій Україні. Один з авторів цього тексту на власні очі спостерігав факт продажу в магазині такої горілки. Купити можуть тільки «свої». Потрібно просто сказати: «Мені ту, що по 35». І тобі видають "півлітрушку" з-під прилавка. Але і це, як виявилося, не все. У невеликому кафе горілку (!!!) наливали в пластикову тару прямо з бочки з краником. Кому скільки потрібно, та хоч в трилітрову банку! Вартість - та ж! Спробувати на смак це пійло ми не ризикнули, але, як описують ті, хто його вживав, контрафактна горілка «легше» п'ється, так як має слабший градус, але похмілля від неї важке і болюче. До слова, що цієї горілкою труїлися люди і раніше - в регіонах знають всі місцеві жителі. Але, за їхніми словами, в більшості ці випадки не фіксувалися як отруєння алкоголем. Адже інакше б його виробників і продавців рано чи пізно знайшли б і покарали. Але нічого подібного не відбувалося. Також місцеві жителі підозрюють, що самопальна горілка дає вельми важкі ускладнення на здоров'я людини, особливо - на психіку, і навіть викликає звикання. Але, як ми пам'ятаємо, в Міністерстві охорони здоров'я поки що проблемою отруєння українців не потурбувалися. Де джерело отруйного контрафакту? Як розповіли кореспондентам АСН жителі Полтавщини, до них горілку привозять з Харківської та Дніпропетровської областей. В одному випадку нам повідомили: сурогат возять з непідконтрольних територій «ДНР» і «ЛНР». Схема чітка, постачальники працюють швидко - аби платили гроші. Продають його практично в кожному місті і селі на ринках, в невеликих магазинчиках і на дому. Природно, ніяких документів ні на спирт, ні на вже розлитий по пляшках сурогат немає. Інформація від народних депутатів і експертів теж різниться. Наприклад, член Комітету з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат Віктор Чумак вважає, що спирт для фальсифікованого алкоголю в Україну контрабандою везуть з РФ і Дагестану. "МВС і ДФС, де повинні бути спеціальні підрозділи, зобов'язані працювати злагоджено і системно над цією проблемою. Чому немає результатів? Чому не повідомляють суспільству про результати конкретних кримінальних проваджень, рейдів і так далі? Тому що система начебто є, але вона неефективна, вона застаріла, її треба міняти. Це система, яка не відповідає сьогоднішнім реаліям ", - сказав він. Також Чумак повідомив, що, за його інформацією, поширення на ринку фальсифікованого алкоголю пов'язане з величезною кількістю «тіньових» грошей на ринку. "Це великі гроші, чорні прибутки. Спирт для фальсифікату завозять контрабандою з Росії і Дагестану, там найдешевший спирт. З нього і виробляють "палену" горілку. На цьому заробляють дуже великі гроші", - сказав він. А ось інший член Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції, позафракційний депутат Юрій Дерев'янко взагалі вважає, що поставки фальсифікованого алкоголю "кришують" в уряді. "На моє глибоке переконання, з незаконним обігом фальсифікованого алкоголю в Україні ніхто системно не бореться. Вся ця мафія, яка займається незаконним обігом підакцизних товарів, отримує мегаприбутки і дуже добре себе почуває. Є прозора електронна система обліку акцизних марок, щоб будь-який громадянин міг в магазині, купуючи алкоголь, точно перевірити: це фальсифікат чи ні, це горілка, з якої сплатили податки чи ні", - заявив він. Нардеп упевнений, байдужість уряду до загибелі понад півсотні громадян злочинна. А про те, що тіньовий ринок алкоголю зростає, свідчить той факт, що навіть при збільшенні акцизів на алкоголь розміри надходжень від цього податку до бюджету не збільшилися. «Дірка» і потенційний «чорний» прибуток тільки збільшуються. Правоохоронні органи, СБУ, МВС - всі вони просто зобов'язані інформувати Президента і Прем'єра про такі випадки, в тому числі коли гинуть люди. Якщо уряд про це знає, але не реагує, то вони зацікавлені в цьому, значить - вони це "кришують", - говорить нардеп. Також Дерев'янко вважає, що необхідно приймати зміни в закон про кримінальну відповідальність за продаж підакцизних товарів. Тим часом генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на питання АСН: звідки в Україні контрафактний спирт, з упевненістю відповідає: «З державного підприємства «Укрспирт». І цього всі в упор не помічають - а це 50% ринку алкоголю, який знаходиться в тіні. І це не просто гроші, а дуже великі гроші». За його словами, така ситуація існує вже давно, і нею особливо не цікавилися з тієї причини, що раніше контрафакт робився з якісного спирту, а тепер - ні. «Це був нормальний питний спирт. Значна частка підприємств, які виробляють легальний алкоголь, вони ж виробляють і нелегальний, з якого просто не виплачуються податки. А тепер у нас 55 гривень - мінімальна ціна на півлітра горілки - вона може бути висока. Так що почали використовувати вже технічний спирт», - припустив експерт. Також Олексій Дорошенко прокоментував інформацію про завезення спирту з непідконтрольних територій: «Як кажуть, цей спирт був завезений з непідконтрольних територій. Можливо це так. Хоча потрібно бачити матеріали кримінальної справи. Можливо, це і наш внутрішній спирт, просто дають таку дезінформацію, що спеціально це привезли для того, щоб отруїти ». Кого зловили і кого будуть судити Отже, послані депутатами до поліції, ми звернулися з питанням про проблему сурогатного алкоголю до директора Департаменту комунікації Нацполіціі Ярославу Тракало. Той заявив, що проблема поширення сурогату - це питання фіскалів і Держспоживстандарту, а Нацполіція реагує тільки на наслідки. «Що ж стосується нас, то ми реагуємо, якщо вже є факт отруєння, якщо вже відкрито кримінальне провадження, ми діємо в рамках цього кримінального провадження, ми проводимо рейд і інші законом передбачені заходи", - заявив він. Йдемо до директора Департаменту комунікацій МВС України Артему Шевченко. У нього інформації ще менше: нацполіція "працює" над фактами незаконного продажу сурогатного алкоголю, але скільки вже напрацьовано - незрозуміло. "Нацполіція працює (по виявленню фактів незаконного продажу сурогатного алкоголю. - АСН). Щодо інформації про надходження такої продукції з території, яка не підконтрольна українській владі (незаконних т.зв. формувань «ДНР» і «ЛНР»), то по кожній окремій нагоді треба дивитися окремо", - сказав він. На уточнююче запитання щодо інформації про незаконний продаж сурогатної горілки "на розлив", що триває в Полтавській області, Шевченко відповів: "По Полтаві я особисто не отримував такої інформації". Але ось до справи підключилася СБУ. 12 жовтня в столиці викрили підпільний цех з виробництва спирту, повідомила Київська прокуратура №7 разом з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів України в сфері економічної безпеки СБУ. Фальсифікований алкоголь четверо киян «бодяжили» вдома. Правоохоронці вилучили обладнання для виробництва фальсифікованого медичного спирту, а також майже дві тонни водно-спиртової суміші. І це в столиці - під носом у всіх центральних правоохоронних структур! А що ж діється в регіонах? Скоро в Києві відбудеться суд над 25-річним чоловіком, який налагодив незаконне виробництво і збут алкогольного сурогату на території столиці. Його справу веде Київська прокуратура №5. Цех з незаконного виготовлення алкогольних напоїв зловмисник влаштував в Черкасах, а горілку продавав в столиці. Під час обшуків у нього вилучили понад 19 тис. літрів алкогольного сурогату та обладнання. Загальна статистика боротьби з «паленкой» від УКРІНФОРМ З початку 2016 року підрозділами податкової міліції вилучено з незаконного обігу близько двох мільйонів літрів спирту та фальсифікованого алкоголю на суму майже 216 мільйонів гривень. Про це заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, в поточному році в рамках операції «Акциз 2016» була припинена робота 112 незаконних виробництв фальсифікованої алкогольної продукції, в минулому році - 95. За дев'ять місяців 2016 року було відкрито 339 кримінальних проваджень, затримано 11 осіб, а економічний ефект заходів з протидії незаконному обігу спирту та алкоголю в 2016 році становить понад 150 мільйонів гривень. За словами Сергія Білана, в Харкові з незаконного обігу вилучено чотири тисячі літрів технічного спирту, перекритий канал постачання метилового спирту для незаконного виробництва фальсифікату, вилучені з незаконного обігу 23 тонни технічних рідин з вмістом метанолу. Тільки ось на питання, хто ж виробляє всі ці сотні тисяч тонн спирту, з якого підробляють горілку, відповіді немає. Побороти тіньовий ринок алкоголю просто Тим часом експерти вважають, що боротися з контрафактом в Україні, як завжди, почали не з того краю. Адже дві головні проблеми - занадто висока вартість алкоголю через різке збільшення акцизів і слабкий контроль за самим виробництвом спирту всередині країни - так і залишаються невирішеними. «Ці акцизи нам уже «спущені» Євросоюзом, і ми підписали Асоціацію. Там є ставки акцизів, до яких ми повинні підняти (свої. - Ред.) протягом 10 років. Відповідно, ми ці ставки потроху піднімаємо. Правильно було б зараз, у міру того як у нас все більше йде в «чорний» і «сірий» ринок, акцизи відпустити трохи. Тому що збільшення акцизів грошей в бюджет більше не призводить, а ось до смертей - вже так ... Це може бути далеко не останній випадок (смертельні отруєння. - Ред.)», - вважає експерт Олексій Дорошенко. Що стосується боротьби з тіньовим оборотом алкоголю, який становить, за словами експертів, вже близько 50% від всього ринку, то варто посилити контроль над внутрішніми виробниками спирту. "Все дуже просто. У нас 43 працюючих спиртзаводи і непрацюючих - 25. Правда, ті, що «не працюють» по кілька років, теж виробляють спирт. Тому що коли у тебе немає жодного найманого працівника, але божевільні витрати електрики і води, то вони ж кудись йдуть? Треба поставити біля всіх 43 заводів, наприклад, податкові пости, і все - проблема буде вирішена», - запевняє Олексій Дорошенко. Експерт наполягає: головна проблема саме в неврахований спирт, зробленому в Україні, а не в завезеному з-за кордону або непідконтрольного Донбасу. «Якби весь цей алкоголь і спирт завозили звідкись, то йшли б цілі каравани цистерн. Таке просто не могло б залишитися непоміченим! Так, ми періодично чуємо про якісь труби, які копають з Росії, з Молдови до нас, але основна частина все одно - наша. В «Укрспирті» всі ці заводи вдень ​​працюють «наліво», а вночі - «направо», - заявив Дорошенко. Щодо контролю виробництва спирту редакція АСН кілька днів тому звернулася з письмовим запитом до «Укрспирту», ​​але на момент виходу статті відповіді не отримала.
Суспільство Уряд затвердив оновлений споживчий кошик, але з можливістю доопрацювання Кабінет Міністрів у вівторок, 11 жовтня, ухвалив з можливістю доопрацювати постанову «Про затвердження наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення», якою оновив споживчий кошик. Про це в коментарів АСН повідомив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. «Вона (постанова – ред.) пройшла слухання в уряді, схвалена, але з доопрацюванням. Там ще є заперечення чи пропозиція у Міністерства фінансів доопрацювати, є у віце-прем’єр-міністра, ще здається у енергетиків. Тобто розробник, яким є Мінсоцполітики, повинен це все узгодити з іншими членами уряду», - уточнив Осовий.   За словами Осового, для формування своїх пропозицій до постанови урядовці мають три дні. Нагадаємо, в Україні востаннє набір продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для встановлення прожиткового мінімуму затверджувався ще у 2000 році. 
Суспільство Глава Міноборони розповів, коли відведуть війська в Станиці Луганській Міністр оборони Степан Полторак назвав умови, які необхідні для успішного розведення сил і техніки в Станиці Луганській в Луганській області, передає «РБК-Україна». За його словами, рішення про відведення українських військ зі Станиці Луганській буде прийнято після припинення обстрілу території і моніторингу ситуації представниками ОБСЄ. «У районі Золотого відведення сталося відразу після того, як були виконані всі вимоги та умови. Трохи інакше ситуація склалася в Петровському, де ми тільки з другої спроби відвели війська, так як під час першої спроби наші війська потрапили під обстріл. Ми припинили відведення наших військ з цього району і повернулися на початкове положення. Пізніше повернулися до цього тільки тоді, коли були виконані всі умови», - розповів Полторак. Раніше Головне управління розвідки повідомляло, що в Станиці Луганській проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО.
Суспільство У штабі АТО спростували заяву ватажка «ДНР» про підбитий український вертоліт У штабі антитерористичної операції повідомили, що заява ватажка бойовиків так званої «ДНР» Олександра Захарченка про те, що бойовики нібито підбили вертоліт українських військових, не відповідає дійсності. Про це УНІАН повідомив речник прес-центру штабу АТО підполковник Віктор Шубець. «Ця інформація не відповідає дійсності. Більш того, ми не використовуємо бойові вертольоти в зоні АТО, ми використовуємо транспортні вертольоти, і то, лише в екстрених випадках для евакуації поранених», - заявив він. Нагадаємо, як повідомили російські і сепаратистські ЗМІ, ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що бойовики підбили вертоліт українських військових, який зміг приземлитися на підконтрольній українській владі території.
Суспільство оформление ленты  У Києві 70 юних кадетів отримали свої перші погони Напередодні Дня захисника України в ліцеї «Кадетський корпус» - день відкритих дверей. Батьки і друзі учнів, а також всі охочі можуть бути присутніми на відкритих уроках, познайомитися з викладачами. Сімдесяти найменшим вихованцям школи старшокласники надягають погони. Вони ж стають їхніми наставниками. «Наша школа виховує дітей в національно-патріотичному дусі, і святкувати Покрову - одна з наших хороших традицій. Саме цього дня ми ведемо дітей в храм для того, щоб надіти їм погони. Вони ж дають обітницю, що завжди будуть ввічливими, люблячими синами, які поважають своїх друзів, школу, Батьківщину, і просто хорошими людьми», - говорить директор ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» Наталія Головіхіна. У старшокласників своя програма. Їм демонструють пристрій автомата Калашникова та іншої зброї, правильність надягання захисних костюмів. Кадети беруть участь у спортивних змаганнях - змагаються в естафетах, перетягують канат, міряються силою, стріляють у тирі.
Події Правоохоронці почали розслідування справи про жорстоке побиття чоловіка охоронцями «АТБ» Прокуратура міста Києва почала досудове розслідування справи про жорстоке побиття чоловіка охоронцями супермаркету «АТБ». Про це повідомили в прокуратурі міста. «Київської місцевою прокуратурою №9 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом нанесення людині тілесних ушкоджень співробітниками охорони ТОВ «АТБ - Маркет» за адресою: м Київ, вул. Лебедєва-Кумача, 7-в, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (Хуліганство)», - йдеться в повідомленні прокуратури. Відзначається, що досудове розслідування доручено слідчому відділу Солом'янського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві. За даними прокуратури, 7 жовтня приблизно о 21 годині двоє охоронців магазину «АТБ» завдали тілесних ушкоджень літньому чоловікові просто на вході в магазин. На відео, яке опублікували в соцмережі очевидці інциденту, видно, що чоловіка били ногами, зокрема і по голові, вибивали з рук телефон, просто біля входу в магазин. Увага! На відео присутня ненормативна лексика!
Суспільство Back in the USSR. Мінімум українця в 10 разів менше реальних потреб  11 жовтня уряд таки схвалив оновлений набір продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для встановлення прожиткового мінімуму, так званий «споживчий кошик». Це рішення ще не підписав прем’єр  11 жовтня уряд таки схвалив оновлений набір продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для встановлення прожиткового мінімуму, так званий «споживчий кошик». Це рішення ще не підписав прем’єр, до того ж ухвалили його «з можливістю доопрацювання» (така вже багаторічна чиновницька традиція в Україні склалася). Вносити зміни до нинішнього «кошика» почали ще минулого року. Навесні цього року міністр соціальної політики Андрій Рева також обіцяв ініціювати підвищення прожиткового мінімуму та перегляд споживчого кошика. Однак його затвердження з невідомих причин затягнулось. 150 г м’яса на день для дорослої людини, один рулон туалетного паперу на місяць та відсутність мобільного зв’язку – на думку урядовців цього достатньо для нормального існування пересічного українця. Експерти та представники профспілок констатують, навіть якщо новий кошик уряд затвердить, радіти особливо не буде чому, адже оновлений «набір для виживання» не надто відрізняється від попереднього: 150 г м’яса на день для дорослої людини, один рулон туалетного паперу на місяць та відсутність мобільного зв’язку – на думку урядовців цього достатньо для нормального існування пересічного українця. Уряд змусили через суд переглянути вміст споживчого кошика Востаннє (а загалом – вперше за всю історію незалежності) споживчий кошик, на основі якого визначається прожитковий мінімум українців, затверджували у 2000 році. Хоча закон вимагає оновлювати споживчий кошик кожні п’ять років, нинішні  розрахунки не змінювались уже більше 15. У 2015 році Кабінет міністрів програв дві судові справи щодо необхідності перегляду прожиткового мінімуму і вмісту споживчого кошика за позовом юриста,  керівника проекту "Відкритий Суд" Станіслава Батрина. Клопотання уряду про призупинення перегляду прожиткового мінімуму Вищий адміністративний суд відхилив. Зараз рішення суду підлягає примусовому виконанню, а Державна виконавча служба України відкрила відповідне виконавче провадження, каже юрист. «Станом на 12 жовтня 2016 року немає рішення уряду про затвердження цих переліків. Тому уряд, коли подавав проект бюджету вже на 2016 рік, вчергове порушив прямі вимоги закону, які вимагали від нього встановлювати ці стандарти життя винятково після проведення і затвердження результатів науково-громадської експертизи» «Станом на 12 жовтня 2016 року немає рішення уряду про затвердження цих переліків. Тому уряд, коли подавав проект бюджету вже на 2016 рік, вчергове порушив прямі вимоги закону, які вимагали від нього встановлювати ці стандарти життя винятково після проведення і затвердження результатів науково-громадської експертизи», - зазначив Станіслав Батрин. Українці такі суворі, що сплять на одній подушці 15 років  Офіційно оновлений споживчий кошик не був оприлюднений жодним відомством. Натомість на сайті проекту «Відкритий суд» є перелік наборів продуктів, товарів та послуг, який затвердила науково-експертна комісія. Тепер українцям передбачені лише одна подушка на 15 років, два комплекти постільної білизни на чотири роки і один махровий рушник на шість років. Так, згідно з документом, у мінімумі, який Кабмін вважає достатнім для середньостатистичного українця, немає мобільного телефона, проте досі є радіоприймач. Жодних мандрівок за кордон, лише приміські поїздки. З невідомої причини втричі, в порівнянні з попереднім кошиком, зменшено кількість текстильної білизни. Тепер українцям передбачені лише одна подушка на 15 років, два комплекти постільної білизни на чотири роки і один махровий рушник на шість років. Не менш цікаві дані і в частині засобів гігієни: дві зубні щітки та 12 рулонів туалетного паперу на рік. За рік українець має використати шість пар спідньої білизни та 10 пар шкарпеток. Вперше у кошику передбачені жіночі штани: одна пара на чотири роки. Сукню теж можна придбати, але лише дві на сім років. А от для непрацездатних чоловіків передбачено лише три сорочки на п’ять років.  100 г вати, 20 таблеток жарознижуючих засобів, 30 таблеток судинно-розширюючих. У кошик додали також термометр та пластир. Гідне життя в розумінні уряду це, зокрема, можливість шість разів на рік відвідати театр та придбати не більше шести книжок.  В оновленому переліку передбачено не більше ніж 2 кг сала на рік для українця. Щодня одна людина зможе з'їсти котлету на 150 грамів, а риби близько 30 грамів. Що ж до продуктів, то в оновленому переліку передбачено не більше ніж 2 кг сала на рік для українця. З м’яса одній особі на рік передбачено: 8 кг свинини, 9 кг ковбаси, 14 кг курятини, 16 кг яловичини. Тобто щодня одна людина зможе з'їсти котлету на 150 грамів, а риби близько 30 грамів. Також у новому кошику передбачено для однієї працездатної особи чотири яйця на тиждень та 150 г молока на день. Вперше до споживчого кошику внесли чай, каву та спеції. Однак деякі, здавалося б, необхідні товари та послуги не згадуються взагалі. «У кошику немає освітніх і медичних послуг. Хто знає, скільки коштують в аптеці ліки, розуміє, що іноді самі ліки коштують більше, ніж уряд розраховує прожитковий мінімум для пенсіонерів», -  коментує експерт з економічних питань Всеволод Степанюк. Зміни у споживчому кошику затвердили, але остаточно рішення ще немає Зі слів представників Федерації профспілок України, які теж були залучені до процесу актуалізації споживчого кошика, оновленням споживчого кошика цей процес не можна назвати. «Це такий компромісний варіант…дещо збільшені окремі норми (продуктів харчування. – Ред.), щодо непродовольчих теж проведено певне коригування, особливо в тій частині, яка стосувалася термінів носки того чи іншого одягу, наприклад було, що раз на 10 років носити одяг, зараз зменшені ці норми… і лікарські послуги, цей склад теж дещо розширено», - зазначив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. «Якщо вони знову запропонують нам жити за стандартами 1999 року, то ми будемо, звичайно, це оскаржувати» Тим часом Батрин запевнив, якщо Кабмін ухвалить постанову в тому вигляді, який затвердила комісія, знову піде до суду. «Якщо вони знову запропонують нам жити за стандартами 1999 року, то ми будемо, звичайно, це оскаржувати», - зазначив юрист. Мінфін вмикає калькулятор З 2000 року споживчий кошик ґрунтовно не переглядали, лише щось доповнювали, начебто перераховували вартість, збільшували прожитковий мінімум, але картина лишалася загалом нереалістичною, і такі норми споживання інакше ніж крайніми злиднями назвати не можна. Чиновники збільшували кошик рівно на стільки, на скільки вистачало бюджетних коштів. Адже за вартістю споживчого набору в Україні визначається прожитковий мінімум, який встановлює межу бідності. А цей прожитковий мінімум впливає на розрахунок мінімальної зарплати і пенсії, стипендії та допомоги на дітей. Тобто, чим біднішим і дешевшим буде кошик споживання, тим менший розмір соціальних стандартів може встановити держава, а відповідно – і менше витрачати грошей з бюджету. «Кабінет міністрів вважає прожитковий мінімум як фізіологічну норму виживання, саме виживання, а не життя. На мою думку, це помилка. Бо прожитковий мінімум повинен мати не тільки фізіологічні норми, а й відтворення, хоча б відтворення робочої сили. Тобто людина не просто повинна не померти з голоду, вона повинна нормально працювати»  «Кабінет міністрів вважає прожитковий мінімум як фізіологічну норму виживання, саме виживання, а не життя. На мою думку, це помилка. Бо прожитковий мінімум повинен мати не тільки фізіологічні норми, а й відтворення, хоча б відтворення робочої сили. Тобто людина не просто повинна не померти з голоду, вона повинна нормально працювати, вона повинна мати ресурси для підвищення кваліфікації, ресурси для оздоровлення», - зазначив експерт з економічних питань Всеволод Степанюк.  За останні 10 років різниця між прожитковим мінімумом і реальною вартістю споживчого кошика постійно росла, оскільки рівень прожиткового мінімуму, що закладається в держбюджет, “заморожували”. «Офіційний розмір прожиткового мінімуму вдвічі поступається фактичному. Той, що затверджений на серпень, - становив 1399 грн в середньому на одну особу, а розрахований у фактичних цінах за серпень 2669 гривень - в два рази більше», - розповіла заввідділом дослідження рівня життя Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Людмила Черенько. В уряді визнають, збільшувати прожитковий мінімум до рівня реальної вартості споживчого кошика немає фінансових можливостей.   «Ми, подаючи свої пропозиції до бюджету на 2017 рік, казали, що треба встановити мінімальну зарплату не менше, ніж фактична величина прожиткового мінімуму. Ну а Мінфін вмикає калькулятор і говорить,  що на це потрібно 385 млрд грн на зарплати» «Ми, подаючи свої пропозиції до бюджету на 2017 рік, казали, що треба встановити мінімальну зарплату не менше, ніж фактична величина прожиткового мінімуму. Ну а Мінфін вмикає калькулятор і говорить,  що на це потрібно 385 млрд грн на зарплати», - зазначив голова Федерації профспілок Григорій Осовий. Вартість «європейського кошика», розробленого для українців, – 15 тис. грн Допомогти урядовцям усвідомити європейські стандарти взялися в Асоціації постачальників торгових мереж. «Зараз споживчий кошик є абстрактним поняттям. Ми його хочемо перетворити з абстрактного на досить реальний. Тобто ми вносимо в кошик рівно те, що у нас повинно бути для нормального рівня життя, для середнього рівня життя, і йдемо за планом. Наприклад, говоримо, що до 2025 року на 100% держава через роботодавців, через все інше своєму громадянину зможе забезпечити такий кошик», - зазначив у коментарі АСН генеральний директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко. В асоціації, розробляючи єврокошик, за основу братимуть показники країн, що найбільше схожі з Україною щодо клімату та звичок населення, наприклад Литва, Естонія, Польща, Словаччина. В асоціації, розробляючи єврокошик, за основу братимуть показники країн, що найбільше схожі з Україною щодо клімату та звичок населення, наприклад Литва, Естонія, Польща, Словаччина. «Ми хочемо отримати те, що у них входить до споживчого кошика, паралельно розробити продукти, послуги і товари, які у нас є першорядними, якими у нас завжди користуються і, відповідно, узагальнити й отримати нормальний європейський кошик. За нашими оцінками, його вартість може скласти не менше 15 тисяч гривень», - пояснив Дорошенко. Вже за кілька місяців кошик європейського зразка запропонують Кабміну на розгляд. Німці мають право на садівника, а французи – на собачого перукаря За кількістю компонентів нинішній український споживчий кошик не надто відрізняється від показників розвинених країн. Приміром, споживчий кошик американця нараховує 300 продуктів і послуг, француза — 250, англійця — 350, німця — 475. Старий український кошик містить 297 позицій. У споживчому кошику британця передбачені витрати на підключення до інтернету, покупку мр3-плеєра та гітари, навіть послуги садівника. Навіть найбідніші німці мають право на цифровий фотоапарат та відеокамеру, сканер та принтер, а також - тонометр. Французи закладають у споживчий кошик послуги перукаря, косметичні засоби та харчі для котів та собак. Американці мають у кошику тютюнові та горілчані вироби, а також витрати на мобільний та комп'ютерний зв'язок. Однак у розвинених країнах беруть не кількістю, а якістю. Наприклад, у споживчому кошику британця передбачені витрати на підключення до інтернету, покупку мр3-плеєра та гітари, навіть послуги садівника. Навіть найбідніші німці мають право на цифровий фотоапарат та відеокамеру, сканер та принтер, а також - тонометр. Французи закладають у споживчий кошик послуги перукаря, косметичні засоби та харчі для котів та собак. Американці мають у кошику тютюнові та горілчані вироби, а також витрати на мобільний та комп'ютерний зв'язок. Українські реалії За даними Асоціації постачальників торгових мереж, вже в другому кварталі 2016 року українці купили на 15% менше продуктів, ніж у першому.   Та українцям такий «шик» найближчим часом не світить. Адже держава взялася спочатку вирішувати не проблему бідності громадян,  а окремого бізнесу, нещодавно скасувавши регулювання цін на соціальні продукти харчування. Уже за кілька днів після ухвалення цього рішення ціни на продукти подерлися вгору. Прожитковий мінімум при цьому не зростає. Тому великій частині українців доведеться економити на їжі. За даними Асоціації постачальників торгових мереж, вже в другому кварталі 2016 року українці купили на 15% менше продуктів, ніж у першому.  
Політика Російську делегацію не можна повертати до ПАРЄ до повного припинення агресії на Донбасі - Порошенко Президент України Петро Порошенко назвав передчасним відновлення повноважень російської делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Вважаю передчасним порушення питання про відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ до повного припинення російської агресії та брутального порушення основоположних норм міжнародного права, в тому числі Ради Європи, а також повного відновлення територіальної цілісності України», - заявив він. Окрім того, він назвав схвалення двох резолюцій ПАРЄ щодо України «спільною перемогою української дипломатії, депутатів Верховної Ради України та проукраїнської міжнародної коаліції». «ПАРЄ вперше визнала Росію країною-агресором, закликала її вивести свої війська і припинити військову підтримку бойовиків та чітко підтвердила беззаперечну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи Крим», - резюмував Президент. Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ прийняла дві резолюції по Україні - щодо політичних наслідків російської агресії в Україні та про порушення прав людини на непідконтрольних українській владі територіях на Донбасі і в окупованому Криму.
За кордоном Помер італійський письменник, лауреат Нобелівської премії Даріо Фо У четвер, 13 жовтня, у віці 90 років помер італійський письменник, драматург, лауреат Нобелівської премії з літератури Даріо Фо, повідомляє РБК. У повідомленні уточнюється, що два тижні тому його госпіталізували в лікарню через ускладнення з легенями. Письменник був удостоєний Нобелівської премії з літератури в 1997 році за свій літературно-театральний жанр з наступним формулюванням: «Даріо Фо, продовжуючи традицію середньовічних блазнів, висміює владу, повертаючи гідність поневоленим». Світову популярність письменникові принесло його твір «Випадкова смерть анархіста», який він написав у 1970 році. Він заснований на реальній історії залізничного робітника, який впав із четвертого поверху в поліцейську дільницю Мілана, де потім був допитаний.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,6614692211151-/ /-pc-/
Top