counter
Архів Повернутись назад 13 Вересня 2016
13 Вересня
Суспільство Двоє з трьох українців працювали у відпустці Сучасні гаджети, мобільний зв'язок та інтернет роблять працівників доступними фактично 24 години на добу. Перебуваючи навіть у літній відпустці, українці перевіряють робочу пошту, відповідають клієнтам і хвилюються, побачивши пропущені повідомлення. Чим зумовлена ​​така необхідність бути постійно на зв'язку у відпустці і як до цього поставилися «білі комірці», дізнавався портал hh.ua. Опитування показує, що двоє з трьох українців хоча б раз, але працювали у відпустці. Для кожного 7-го українця це звичайна практика. Трохи менше третини можуть присвячувати роботі частину відпочинку. І ще чверть опитаних вирішували робочі момент лише як виняток не більше одного-двох разів. Тримати руку на пульсі співробітників змушують важливі справи, необхідність відповідати на запити керівників і курирувати проекти. Бойова готовність «білих комірців» продиктована швидше умовами роботи в компанії, ніж їхнім добровільним рішенням. Лише один з десяти дозволяє собі вимкнути телефон і не заходити на робочу пошту. Для декого перебувати на зв`язку з офісом є побажанням (63%) або обов'язковою вимогою (26%) керівництва.
Суспільство Сили АТО відбили атаку російських диверсантів біля Станиці Луганської За минулий понеділок, 12 вересня, російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), повідомили в прес-центрі АТО. Найбільша кількість порушень зафіксована на Донецькому напрямі - бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Провокаційні обстріли з боку противника велися по позиціях в Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому і Новгородському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120-го і 82-го калібру. На Луганському напрямі зафіксовано 10 порушень режиму тиші. Окупанти вели вогонь з БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї - по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці і Ніжньотеплому. Крім того, близько 16:00 позиції одного з підрозділів ЗСУ в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ, сили АТО вогнем відбили атаку диверсантів. На Маріупольському напрямі, де зафіксовано дев`ять порушень режиму тиші, противник відкривав вогонь в районі Чермалика з забороненої Мінську домовленостями артилерії 122-го калібру. За захисникам Широкино і Красногоровки застосував міномети 82-го калібру. Також з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по гранітних, Мар`їнці, Старогнатівці і Широкино.
За кордоном ЗМІ дізналися місце закладки бомби в лайнері A321, що розбився в Єгипті Терористи помістили вибуховий пристрій у хвостовій частині російського лайнера A321, що розбився в Єгипті 2015 року . Про це повідомляє «Коммерсантъ» з посиланням на дані міжнародної технічної комісії, яка розслідує обставини катастрофи Експерти, за інформацією видання, встановили, що терористи помістили вибуховий пристрій із таймером у відсік так званого розсипного вантажу, розташованого в хвостовій частині повітряного судна. Бомбу сховали між традиційно привезеними з Шарм-еш-Шейха плетеними меблями і дитячими візочками. На думку експертів, детонація невеликої за потужністю бомби призвела до відриву хвостової частині літака і його переходу в некероване пікірування. Нагадаємо, що літак A321 російської авіакомпанії «Когалимавіа» розбився 31 жовтня 2015 року під час польоту над Синайським півостровом. Всі 224 людей, які перебували на борту, загинули. Відповідальність за загибель літака взяла на себе терористична організація «Ісламська держава».
Політика Україна пригрозила бойкотом ПАРЄ, якщо повернеться російська делегація Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може припинити свою участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в разі, якщо будуть відновлені повноваження російської делегації. Про це він заявив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, повідомляє Укрінформ. «Наша позиція дуже проста: якщо повноваження російської делегації, наприклад, в ПАРЄ, будуть визнані, позитивно визнані, ми будемо розглядати різні варіанти - аж до того, щоб не брати участь у роботі ПАРЄ», - заявив він. За його словами, Україні потрібно приймати «чіткі та радикальні кроки». Глава МЗС також нагадав, що вибори в Державну думу РФ нелегітимні через проведення на території тимчасово окупованого Криму. Раніше повідомлялося, що представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що в ПАРЄ йде кулуарна підготовка до того, щоб повернути РФ. Нагадаємо, що в 2014-2015 роках у зв'язку з російською агресією на Донбасі і анексією Криму ПАРЄ прийняла низку резолюцій, в яких позбавила російську делегацію ряду повноважень: права голосу, права участі в роботі статутних органів і права участі в моніторинговій місії асамблеї.  
Політика Клімкін анонсував масштабний позов проти Росії Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна цього тижня подасть позов до Міжнародного трибуналу ООН з морського права в зв'язку з порушеннями Росією конвенції ООН з морського права. Про це він заявив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, передає ЛІГА.net. «Він містить такі фундаментальні питання, як використання морського простору, порушення екологічної безпеки, але також, наприклад, і об'єкти культурної спадщини», - розповів міністр деталі позову проти Росії. Нагадаємо, що в липні 2016 року Державна прикордонна служба заявила про порушення Росією міжнародного морського законодавства в Чорному морі. Зокрема, РФ продовжує проведення незаконних розвідувально-бурових робіт на морському шельфі України, що є грубим порушенням норм конвенції ООН з морського права і закону України «Про виключну (морську) економічну зону України».
Події оформление ленты  ЗСУ: Відео з затриманням малолітніх диверсантів у «ДНР» – фейк Речник Збройних Сил України Дмитро Гуцуляк у ексклюзивному коментарі АСН заявив, що інформація про затримання групи неповнолітніх українських диверсантів на території так званої «ДНР» фейк і вигадка терористів. «Звичайно, це постановка. Ще вчора Міністерство оборони надавало інформацію, що з`явився якийсь фейковий документ ще по збитому «Боїнгу». При тому цей «документ» містить значні помилки. Російські окупаційні війська не гребують залучати дітей до своєї діяльності. У них є відповідні табори. Тому не думаю, що така інформація відповідає дійсності», - заявив у коментарі АСН Дмитро Гуцуляк. Нагадаємо, напередодні ЗМІ розповсюдили новину про затримання чотирьох підлітків, які нібито зізналися у диверсійній діяльності проти російських окупантів.  
Економіка В Україні можуть скасувати збір до ПФ при купівлі валюти - Нацбанк Меморандум співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачає скасування обов'язкового збору до Пенсійного фонду при купівлі іноземної валюти. Про це у вівторок повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передають «Українські Новини». «Ми вважаємо, що цей закон (про скасування збору в пенсійний фонд) буде прийнятий. І цей пункт внесений до меморандуму співпраці з МВФ», - сказав він. Чурій зазначив, що скасування 2% збору з операцій купівлі іноземної валюти фізичними особами сприятиме детінізації валютного ринку. Нагадаємо, що Рада директорів МВФ планує розглянути питання про виділення Україні наступного кредитного траншу 14 вересня. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Політика Турчинов назвав заяви ЗМІ про кадрову ротацію в силових відомствах «інформаційною диверсією» Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов спростував повідомлення ЗМІ про ротацію очільників ключових силових відомств, згідно з якою він нібито може очолити Міністерство внутрішніх справ. «Сьогодні через окремі ЗМІ була здійснена чергова інформаційна диверсія російської пропагандистської машини на нашій території. Стиль роботи кремлівських провокаторів і їхні заготовки залишаються незмінними - дестабілізувати Україну зсередини, створити штучні конфлікти і посіяти недовіру», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Турчинов підкреслив, що помилкові чутки про нове призначення поширюються в розпал «путінського збройного божевілля на наших кордонах і на окупованих територіях нашої країни». Нагадаємо, що 12 вересня агентство РБК-Україна з посиланням на джерела в Адміністрації Президента заявило, що на Банковій розглядають можливість відставки міністра внутрішніх справ Асрена Авакова. У разі зняття Авакова з посади голови МВС цей пост може обійняти секретар РНБО Олександр Турчинов.
Політика 50 млн євро Арбузова конфісковані на користь Латвії. Українська сторона не надала інформацію В рамках розслідування у справі про походження грошей, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки, на сьогоднішній день декількома вердиктами латвійських сyдів 50 млн євро вже визнані незаконно набутими і вилучені на користь латвійської держскарбниці. Про це повідомляє сайт Delfi. Восени 2014-го генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії заарештовано 49,3 млн доларів США. Та й на рахунках компанії підприємця і політика Юрія Іванюшенка в латвійських банках "застрягли" 32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків, зазначив Ярема. Команда De facto з'ясувала, що розслідування в Латвії щодо "українського сліду" триває. Однак ні Арбузов, ні Курченко або Іванюшенко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде латвійська Держполіція, підозрюваних немає. Інформація від українських колег, що цікавить латвійські правоохоронні органи, в їхнє розпорядження так і не надійшла. Це підтвердив і генпрокурор Ерік Калнмейєр, який рік тому побував в Україні і зустрічався з посадовими особами МВС України. "На жаль, ми від України у відповідь не отримали інформації про те, що ці гроші були вкрадені у держави і їх слід повернути Україні", - зазначив він. Латвійські закони дозволяють ще до завершення розслідування визнати капітали нелегально отриманими і конфіскувати. Цією можливістю і скористалася Держполіція.
Суспільство Суд заарештував майно колишнього ректора НАУ Солом`янський районний суд Києва заарештував майно колишнього в.о. ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимира Харченка, викритого у хабарництві. Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ). Згідно з рішенням суду від 31 серпня, арешт накладено на квартиру, два будинки, гараж і грошові кошти (1 млн 505 тис. 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро). «Захід забезпечення кримінального провадження (арешт майна) обраний для забезпечення дієвості правосуддя», - уточнили в НАБУ. Досудове розслідування триває. Нагадаємо, 26 серпня 2016 року детективи НАБУ разом з прокурорами САП і співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка під час отримання частини хабара в розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро). Спецслужби заявили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора за призначення на посаду в університеті.
За кордоном Авіакатастрофа під Смоленськом: у Польщі прийняли рішення про ексгумацію всіх жертв Спеціальна група слідчих прокуратури Польщі прийняла рішення про ексгумацію всіх жертв авіакатастрофи під Смоленськом (РФ), в якій загинуло керівництво Польщі на чолі з президентом Лехом Качинським. Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на радіостанцію RMF FM. Прокуратура поки не оприлюднила список і порядок проведення ексгумаційних робіт. Однак, за неофіційною інформацією, про їх проведення вже поінформовано чотири сім'ї загиблих. У повідомленні наголошується, що офіційний представник прокуратури Ева Бялик заявила про те, що до роботи над розслідуванням причин авіакатастрофи підключені «відомі науково-дослідні центри в Європі з метою проведення додаткових досліджень та експертиз». Нагадаємо, на вівторок, 13 вересня, у Варшаві заплановано закрите засідання смоленської спецкомісії, яка розслідує причини катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського під Смоленськом. Однією з тем наради буде поява нових доказів, які свідчать про те, що екіпаж літака, що розбився, був введений в оману диспетчерами вежі контролю за польотами.
Суспільство У КМДА вимагають від будівельників припинити використовувати «тітушок» на будівництвах Забудовники повинні припинити залучати приватні охоронні компанії до охорони будмайданчиків. Забезпечувати дотримання порядку на законних будівництвах повинні правоохоронці. Про це в ефірі «Шустер Live» заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє сайт КМДА. «Має припинитися використання приватних охоронних компаній забудовниками для охорони будівництва... І це - принципова позиція міста. Сьогодні ведуться переговори з міністром внутрішніх справ і головою Нацполіції про те, якщо будівництво законне - правопорядок на ньому має охороняти поліція. Тоді не буде зіткнень і проблем», - підкреслив Володимир Бондаренко. При цьому Бондаренко відзначив, що документи, які є в компанії «Київміськбуд» і які видавала Київська міська рада, видані без порушення законності. «Рішення Київради щодо Святошинського провулка було прийнято 10 грудня 2014 року, ще до прийняття обов'язкової норми про детальний план території. Питання в тому, що забудовник не спілкувався з людьми. Навіть отримавши всі документи, забудовнику, який збирається будувати за рахунок ущільнення забудови, необхідно поспілкуватися з місцевими жителями, показати, як буде розвиватися ця територія - той самий проект детального плану території», - зазначив керівник апарату КМДА.
Суспільство Росія збільшила експорт пива в Україну втричі попри ембарго Росія за підсумками першого півріччя 2016 року збільшила експорт пива в Україну втричі попри  введене ембарго на ввезення товарів із Росії. Про це повідомляє «КоммерсантЪ» із посиланням на дані митної статистики. За даними видання, на частку України в структурі експорту російського пива за підсумками півріччя припало більше 60%. «Головним драйвером зростання стала Україна: поставки туди за цей період виросли в 3,3 разу - з 1,86 млн до 6,06 млн дал. Таким чином, в загальному обсязі експорту Україна посіла 62,4%», - пише «Ъ». За даними видання, основний обсяг експорту в Україну припадає на продукцію трьох пивоварних компаній - МПКБ «Очаково» (марка «Очаково»), ТОВ «Липецкпиво» («Приятель») і МПК ( «Жигули», «Хамовники»). Нагадаємо, в липні 2016 року Кабмін продовжив дію дзеркального торгового ембарго щодо РФ до кінця 2017 року, до переліку потрапило і пиво.
Суспільство Данилюк заявив про неспроможність РФ у рішеннях МВФ Російська Федерація і раніше голосувала проти підтримки МВФ України, але програма розширеного фінансування EFF все одно затверджувалася. Про це повідомляє голова українського Мінфіну Олександр Данилюк, передає «Апостроф Економіка». «Рада директорів Міжнародного валютного фонду приймає рішення більшістю голосів. РФ має таке ж право голосу, як і будь-який член Ради. На минулих голосуваннях Російська Федерація також ніколи не підтримувала рішення МВФ про виділення Україні траншів. Але, незважаючи на це, фонд двічі приймав позитивні рішення, і Україна отримала два транші в рамках програми фінансування», - заявив чиновник. За його словами, Мінфін очікує позитивних результатів голосування Ради директорів 14 вересня, а також «отримання третього траншу». Раніше ми повідомляли, що Росія голосуватиме проти виділення траншу від МВФ для України. Також Данилюк заявляв, що Україна повинна скоротити «нереалістичний» бюджет, щоб задовольнити умови МВФ.
Політика «Асамблея порожніх розмов». Геращенко виступила за відмову України від участі в роботі ПАРЄ Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що підтримує бойкот Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в разі визнання повноважень російської делегації. Про це вона заявила на своїй сторінці в Facebook. «Якщо ПАРЄ визнає повноваження нелегітимної делегації Держдуми, якщо ПАРЄ наплює на свої ж принципи і дозволить повернутися делегації країни, яка не виконала жодної резолюції ПАРЄ і чхати хотіла на всі норми міжнародного права - українській делегації (і делегаціям інших країн, які усвідомлюють деградацію такої організації) слід розглянути можливість про призупинення своєї участі в «Асамблеї порожніх розмов», - заявила вона. Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може припинити свою участь в роботі ПАРЄ в разі, якщо будуть відновлені повноваження російської делегації.
Суспільство Понад 2,5 тис. українських героїв віддали життя за наше право будувати нову Україну Про це повідомив Президент України Петро Порошенко під час церемонії вручення ключів від квартир військовим у Дніпрі, передає кореспондент АСН. «Україна заплатила дуже велику ціну – більше 2,5 тис. українських героїв віддали своє життя за наше право будувати нову державу. Впевнений в тому, що ми її не зрадимо», - зазначив глава держави. Порошенко також висловив увпевненість, що «об`єднані українці здатні перемогти будь-якого ворога, здатні зупинити агресію, агресію РФ, яка підступно напала на нас і анексувала Крим, забезпечила вторгнення російських військ на сході нашої держави». Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Дніпрі. Зазначимо, що Порошенко сьогодні вручить ключі від нових квартир військовослужбовцям, візьме участь у відкритті новозбудованого дитячого садка в селищі Ювілейне. Також планується, що глава держави відвідає музей АТО в регіоні.
Економіка Нацбанк очікує до кінця року отримати два транші від МВФ на $2,3 млрд Заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій заявив, що отримання третього траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) очікується в другій декаді вересня 2016 року, передає УНІАН. За його словами, в 2016 році Нацбанк прогнозує отримання двох траншів від МВФ на $2,3 млрд - третього траншу на $1 млрд і четвертого на $1,3 млрд. «Це еквівалент в СДР, там один мільярд доларів. Гроші приходять зазвичай після рішення Ради протягом 2-3 днів, тобто дуже швидко. Якщо рішення буде позитивним, ми отримаємо не те що до кінця вересня, а вже в другій декаді... А якщо ми продовжимо співпрацю з МВФ, як за нашими прогнозами, ми отримаємо ще один транш - то це $1,3 млрд ще додатково. Тобто, всього $2,3 млрд до кінця року», - сказав Чурій. Чурій додав, що слідом за траншем від МВФ Україна отримає $1 млрд держгарантій від уряду США і 600 млн від Єврокомісії, які також прив'язані до програми з МВФ. Нагадаємо, що Рада директорів МВФ планує розглянути питання про виділення Україні наступного кредитного траншу 14 вересня. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Суспільство Канада і ОБСЄ дають на перенавчання української поліції 300 тис. євро Канада та ОБСЄ будуть навчати Нацполіцію України. Про це на брифінгу 13 вересня заявив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв, передає кореспондент АСН. «Процес реформування правоохоронних органів, в результаті чого створюється нова Нацполіція, багатогранний. Завдяки нашим міжнародним партнерам нам вдалося створити нову патрульну поліцію. Ми говоримо про конкретну програму перепідготовки патрульної поліції та підрозділів у боротьбі з торгівлею людьми. Ці курси мають на меті створення нової патрульної поліції... Ключовим тезисом є створення такої структури, де права людини будуть понад усе», - заявив він. У розробці програми взяли участь представники Канадської поліцейської місії та ОБСЄ. Так, координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба підкреслив, що місія ОБСЄ готова підтримувати Україну в реформуванні правоохоронних органів. «Тільки на поточний рік ми передбачили 300 тис. євро на підвищення кваліфікації та навчання представників поліції», - сказав він. «Саме навчання розпочалось 7 вересня для 28 начальників управлінь патрульної поліції та групи лінійних патрульних поліцейських. Підвищення кваліфікації в усіх містах України, де функціонує патрульна поліція, почнеться 19 вересня. Навчальна програма розрахована на 12 днів, що складає 98 навчальних годин», - повідомив перший заступник начальника ДПП Олексій Білошицький. Мета цього навчального курсу - вдосконалення навичок з пропорційного застосування сили й тактики комунікації, роботи в команді, забезпечення прав людини, протидія корупції. «Основний акцент у навчальних матеріалах зробили на правах людини і особливостях роботи з жертвами торгівлі людьми, зокрема з дітьми. Цей курс розроблений за допомогою міжнародних партнерів, за допомогою ОБСЄ... До кінця року 3000 патрульних пройдуть перекваліфікацію. А у майбутньому усі представники поліції пройдуть такі курси», - додав Білошицький. Підвищення кваліфікації працівників Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, розпочалось 12 вересня на базі Національної академії внутрішніх справ. Тематику курсів визначили на основі опитування рядових патрульної поліції та їхніх командирів - близько 3000 респондентів з усієї України. Це дозволило покращити програму навчання та врахувати думку працівників патрульної поліції. Мета цього навчального курсу - вдосконалення навичок з пропорційного застосування сили й тактики комунікації, роботи в команді, забезпечення прав людини , протидія корупції. Основний акцент у навчальних матеріалах зробили на правах людини і особливостях роботи з жертвами торгівлі людьми, зокрема дітьми.
Суспільство У Києві можуть заборонити продаж алкоголю в нічний час - ЗМІ Депутати Київської міської ради на сесії в четвер, 15 вересня, можуть розглянути питання про повну заборону продажу алкоголю в Києві в нічний час. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в Київській міській державній адміністрації. За даними видання, якщо рішення буде підтримано депутатами Київради, то повна заборона на продаж алкоголю діятиме з 23:00 до 10:00. За порушення заборони пропонується позбавляти продавців ліцензій на реалізацію алкогольних і тютюнових виробів. Раніше повідомлялося, що Кабмін планує підвищити акциз на алкоголь і сигарети. Акцизний податок на солодове пиво пропонується підняти до 2,78 грн за літр (замість нинішніх 2,48); на натуральні вина з додаванням спирту і кріплені - до 8,02 грн за літр (замість 7,16); на вина ігристі - до 11,65 грн за літр (замість 10,40).
Політика ГПУ прокоментувала рішення Латвії конфіскувати 50 млн євро Арбузова Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив про можливість повернути в Україну майже 50 млн євро українських екс-чиновників, які були конфісковані з банківських рахунків в Латвії, повідомляють «Українські новини». «Звичайно є (шанси)», - сказав він, додавши, що 14 вересня відвідає Ригу для обговорення цього питання. За його словами, така можливість прописана в конвенціях Ради Європи та ООН з цього питання. Проблема полягає не у рішенні латвійського суду, а в інших питаннях, які вимагають розв`язання, підкреслили в Генпрокуратурі. Нагадаємо, що, згідно з рішенням кількох судів Латвії, гроші, які могли бути викрадені з держбюджету України, а потім легалізовані через латвійські банки, визнані незаконно набутими і вилучені на користь латвійської держскарбниці. Зокрема, у колишнього віце-прем`єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії заарештовано 49,3 млн доларів.
Економіка Порошенко чекає наступний транш від МВФ вже завтра Президент України Петро Порошенко допустив, що вже завтра, 14 вересня, Україна може отримати черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це він заявив під час виступу в Дніпропетровській області у вівторок, 13 вересня, передає телеканал «112 Україна». «Нехай Бог простить! Завтра, 14 вересня, у нас буде черговий 1 млрд траншу МВФ, який будує фундамент під наші реформи», - сказав Порошенко. За даними телеканалу, перед цими словами Президент перехрестився. Нагадаємо, що в Нацбанку чекають отримання третього траншу в розмірі $1 млрд від МВФ у другій декаді вересня 2016 року. Крім того, Нацбанк прогнозує отримання четвертого траншу на $1,3 млрд до кінця 2016 року. Рада директорів МВФ планує розглянути питання про виділення Україні наступного кредитного траншу 14 вересня. Програма фінансової допомоги МВФ в розмірі $17,5 млрд була схвалена в березні 2015 року строком на чотири роки. У 2015 році Україна отримала два транші за програмою в обсязі $5 млрд і $1,7 млрд.
Суспільство Миколаївських копів звільнили з поліції Копів Миколаєва за невтручання у бійку молодиків напідпитку звільнено з Нацполіції. Про це на брифінгу 13 вересня заявив перший заступник начальника ДПП Олексій Білошицький, передає кореспондент АСН. «Щодо інциденту, то він насправді мав місце. За результатами інциденту проведено службове розслідування», - заявив він. За його словами, в результаті прийнято рішення щодо звільнення трьох працівників поліції. «Звільнено також одного командира з займаної посади. Він вже не є командиром батальйону. А також до чотирьох патрульних були застосовані дисциплінарні стягнення», - додав він. Нагадаємо, у ніч на 30 серпня в центрі Миколаєва патрульні проявили бездіяльність, коли двоє молодиків напідпитку влаштували сварку і били перехожих. Співробітники правоохоронних органів, яких прибуло п'ять нарядів, довго не могли заспокоїти молодих людей. Головним заводієм конфлікту в Миколаєві є 32-річний Геннадій Симов, який у 2007 році закінчив Чорноморський національний університет ім. Петра Могили за спеціальністю «Соціологія».
Політика Фонд Катерини Ющенко вимагають покарати за розкрадання благодійних коштів Фонд Катерини Ющенко вимагають покарати за розкрадання благодійних коштів, виділених українцями на будівництво «Лікарні майбутнього». Про це на прес-конференції 13 вересня заявив правозахисник Едуард Багіров, передає кореспондент АСН. «Головне питання з будівництвом «Лікарні майбутнього» Фондом Катерини Ющенко: де гроші і хто їх вкрав? Багато українців підтримали проект, профінансували його. Але цей проект закопали. Тому при правильному і законному розслідуванні справи можна знайти кошти, які були вкрадені», - заявив він. За його словами, гроші нікуди не зникають, навіть якщо вони бралися готівкою. «Я впевнений, що це можна буде довести за допомогою доказів того: хто і коли підписував документи на отримання коштів Фондом... Головне, щоб слідство було об'єктивним, а в процес слідства не втручалися вищі посадові особи країни. Сподіваюся, що в цьому випадку вся справа не закінчиться лише інформаційним шумом, як це відбувається з іншими гучними справами. Юридична перспектива справи щодо Фонду Ющенка є. Вона виникає тоді, коли в справі починає працювати закон, а не принцип «кум-сват-брат». Якщо включиться закон, то вже через півроку ми зможемо почути прізвища тих, хто вкрав гроші», - вважає він. Багіров зазначив, що зараз в Україні продовжують працювати різні благодійні фонди, які акумулюють великі гроші. «Тому потрібно зробити все на прикладі судового процесу (з Фондом Катерини Ющенко), щоб аналогічні шахраї не продовжували привласнювали благодійні кошти», - закликав він. Нагадаємо, що голова фонду і дружина екс-президента Віктора Ющенка Катерина заявила, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо можливого розкрадання коштів при реалізації проекту благодійного фонду Катерини Ющенко «Лікарня майбутнього».
Політика На Донбасі викрали і вивезли на Кавказ до 150 українців - Тука Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що в ході бойових дій на Донбасі були викрадені і незаконно вивезені в Росію до 150 громадян України, передає ЛІГА.net. «За різними оцінками, від 50 до 150 (осіб вивезено), але немає жодної гарантії, яка саме кількість. Звичайно, це все проводилось незаконним шляхом, нелегально, таємно, тому потрібно досліджувати долю кожної людини», - сказав Тука. За його словами, факти таємного викрадення українців незабаром будуть оприлюднені. Більшість із них перебувають у статусі зниклих безвісти. «За моєю інформацією, під час бойових дій ці люди, бійці ЗСУ або добровольчих батальйонів, потрапляли в полон. Потім їх переправляли на Кавказ», - сказав він. Нагадаємо, що радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що бойовики «ДНР» і «ЛНР» заявили про готовність звільнити 47 українських заручників в окупованому Донбасі.
Лавров запропонував свій спосіб врегулювання конфлікту на Донбасі Голова МЗС РФ Сергій Лавров запропонував розробити «дорожню карту» для врегулювання ситуації на сході України. Згідно з планом, зміцнення безпеки на Донбасі відбудеться паралельно з конституційною реформою в державі. Цю заяву С. Лавров зробив на прес-конференції зі своїм люксембурзьким колегою Жаном Ассельборном. Новину повідомляє «Преса України». Голова російського зовнішньополітичного відомства вважає, що зрушення процесу Мінських домовленостей з мертвої точки можливий лише тоді, коли українська влада разом з Луганськом і Донецьком «пройдуть свою частину шляху». За словами Лаврова, поки ж Київ ухиляється від прямого діалогу з «ЛДНР» в рамках контактної групи. «Лінія Києва на те, щоб для початку забезпечити режим повної тиші мінімум протягом місяця, а потім почати обговорювати політичні аспекти Мінських угод - це лінія на безкінечне затягування процесу», - додав Сергій Лавров.
Суспільство СБУ видворила з України росіянку за причетність до ІДІЛ Служба безпеки України (СБУ) видворила з України громадянку РФ, яка може бути причетна до діяльності терористичної організації «Ісламська держава», повідомили в прес-центрі СБУ. «26-річна громадянка РФ 10 вересня прибули до Харкова авіарейсом зі Стамбула. При проходженні прикордонного контролю вона не змогла пояснити мету свого візиту в Україну, крім того, що її депортували з Туреччини за причетність до діяльності міжнародної терористичної організації ІДІЛ», - заявили в СБУ. За словами спецслужби, росіянка постійно плуталася в своїх біографічних даних і не змогла розповісти, чим вона займалася на території Туреччини. Згідно з повідомленням, росіянка 12 вересня добровільно виїхала в напрямі Росії. Раніше повідомлялося, що в Харкові затримали 39-річного громадянина Таджикистану, який причетний до «Ісламської держави».
Політика Тристороння контактна група закликала до дотримання режиму тиші на Донбасі Тристороння контактна група закликала до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Про це в Facebook написала прес-секретар представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «Тристороння контактна група закликала до дотримання режиму припинення вогню», - повідомила вона. За її словами, під час відеоконференції за участю представників ОРДЛО були заслухані доповіді керівника СММ ОБСЄ, координатора від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертугрула Апакана, а також офіцерів із СЦКК. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську, 21 вересня, додала вона. Нагадаємо, 12 вересня близько 16:00 позиції одного з підрозділів ЗСУ в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ, сили АТО вогнем відбили атаку диверсантів.
За кордоном Угорщина різко відповіла на заклики Люксембургу виключити її з ЄС Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто різко відповів на заклики очільника МЗС Люксембургу Жана Ассельборна і зазначив, що лише угорський народ має право вирішувати, бути їм у Євросоюзі чи ні. Про це передає РИА Новости. Угорська влада розкритикували міністра закордонних справ Люксембургу Жана Ассельборна як «класичного нігіліста», який давно працює на руйнування культури і безпеки Європи. Про це повідомляє голова зовнішньополітичного відомства Угорщини Петер Сіярто 13 вересня, відреагувавши на інтерв'ю Ассельборна. За його даними, він не сприймає колегу з Люксембургу як серйозного політика і назвав його нігілістом. «У минулому Жан Ассельборн показав себе легковажним інтелектуалом. Він хоче виключити Угорщину з Євросоюзу, однак він давно виключив себе з розгляду як серйозного політика. Угорщина завжди захищала Європу - як це робить і зараз», - вважає міністр. Раніше ми повідомляли, що очільник МЗС Люксембургу запропонував виключити Угорщину з Євросоюзу.
Суспільство оформление ленты  Генштаб назвав терміни демобілізації військовослужбовців шостої хвилі Генеральний штаб Збройних Сил України (ЗСУ) спланував демобілізацію військовослужбовців шостої черги. Про це повідомив заступник начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай, передає прес-служба Міністерства оборони України. «Якщо не буде погіршення військово-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президенту України проект відповідного нормативного акту, почати звільнення шостої черги в поточному місяці і основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити в жовтні 2016 року», - зазначив Талалай. За його словами, звільнення здійснюватиметься поступово, щоб не допустити різкого зниження боєготовності підрозділів. Зараз в органах військового управління та військових частинах розробляються списки і плани-графіки звільнення особового складу. Всі військовослужбовці під час мобілізації, які не захочуть залишитися в лавах Збройних Сил України, будуть звільнені в установленому порядку. Нагадаємо, що 2016 року 50 тис. українських добровольців записалися до лав ЗСУ.
Події У Києві чоловік викликав поліцію і зламав патрульному руку У Деснянському районі Києва чоловік напав на працівників поліції і завдав одному з них тілесних ушкоджень. За попередніми даними, у постраждалого перелом руки, передає прес-служба Національної поліції. Правоохоронці прибули на місце після повідомлення чоловіка, який заявив, що біля квартири будинку на вулиці Маяковського стоїть його раніше викрадений мопед. Поліцейські звернулися до власника з вимогою показати документи, які підтверджують право власності на мототранспорт. У відповідь вони почули лише лайку, а незабаром чоловік напав на поліцейських з кулаками. Спроби заспокоїти зловмисника не увінчалися успіхом і правоохоронці застосували сльозогінний газ з наручниками. «Після інциденту інспектор поліції звернувся в травмпункт з підозрою на перелом руки», - сказано в повідомленні. Вже розпочато кримінальну справу за статтею 345 частини 2 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Затриманому загрожує до п'яти років в'язниці. Раніше ми повідомляли, що в Києві поліція зупинила мікроавтобус з гранатами і вибухівкою
Міноборони проведе службове розслідування якості забезпечення 54-ї ОМБр Міністр оборони України Степан Полторак доручив провести службове розслідування щодо забезпечення будівельними матеріалами 54-ї окремої механізованої бригади (ОМБр). Про це йдеться в повідомленні міністерства. «З огляду на інформацію, отриману від волонтерів, щодо проблем із забезпеченням 54-ї окремої механізованої бригади матеріалами для фортифікаційного обладнання опорних пунктів в АТО, міністр оборони генерал армії України Степан Полторак доручив провести службове розслідування», - заявили в міністерстві. У відомстві запевнили, що проблема із забезпеченням підрозділів будівельними матеріалами буде вирішена в найкоротші терміни. Нагадаємо, в 2015 році Міноборони України розпочало службове розслідування через повідомлення в ЗМІ про те, що бійці 54-ї окремої механізованої бригади змушені купувати продукти і пальне за свої гроші.
Суспільство Україна запустить у Грузію залізничний пором Представники українського та грузинського урядів у вівторок, 13 вересня, домовилися про пряме міжнародне залізничне сполучення через порти двох держав. Така угода була підписана на Міжнародному морському форумі в Батумі. За інформацією прес-служби Міністерства інфраструктури України, це важливий документ, що дає можливість з'єднати Україну, Казахстан, Грузію і Азербайджан на Великому Шовковому шляху. За даними голови відомства Володимира Омеляна, було зроблено багато зусиль, щоб транзит став ще більш дешевим і збільшилася швидкість доставки товару, а головне, щоб було комфортно для бізнесу. Міністр додав, що зараз вимоги ринку такі, що швидкість доставки товару має не менш важливе значення, ніж ціна доставки. Все більше компаній готові нести додаткові витрати, щоб товар був доставлений не за 2-3 місяці, а за 9-15 днів.
Політика У 2016 році Польща планує видати українцям більше мільйона віз Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що за підсумками 2016 року кількість виданих громадянам України віз перевищить один мільйон. Про це він повідомив польському виданню Rzeczpospolita, передає Гордон. «Польща протягом багатьох років є лідером в галузі видачі віз у зону Шенгену і національних віз для громадян України. Цього року ми очікуємо перевищення порога в один мільйон виданих віз», - заявив очільник МЗС Польщі Ващиковський також підтримав Україну в прагненні отримати безвізовий режим з країнами Євросоюзу. На його думку, зняття візових бар'єрів з боку ЄС «стане ще одним важливим кроком в інтенсифікації контактів у Європі і просуванні спільних цінностей». Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко сподівається, що вже в жовтні 2016 року Україна отримає безвізовий режим з ЄС. Нагадаємо, що 5 вересня учасники засідання комітету Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримали доповідь про надання Україні безвізового режиму. Очікується, що комітет голосуватиме за доповідь, в яку до 15 вересня можна внести правки, наприкінці вересня.
Події Слідство назвало будинок, з якого підірвали авто Шеремета Підрив автомобіля Павла Шеремета, журналіста «Української правди», який стався 20 липня 2016 року, міг бути здійснений з покинутої будівлі за адресою вул. Івана Франка, 17. Така інформація була надана рішенням Печерського суду від 1 вересня, до якого 18 серпня звернувся слідчий у цій справі з проханням надати дозвіл на огляд у зазначеній будівлі. У документі сказано, що цей будинок розташований у місці, з якого дуже зручно спостерігати за припаркованими машинами біля будинку П. Шеремета, а також за перехрестям вул. Івана Франка та Богдана Хмельницького, де і стався вибух. Суд надав слідству дозвіл на огляд цього будинку. «З зазначеного місця злочинцеві було найзручніше дистанційно підірвати автомобіль Шеремета, залишаючись непомітним», - йдеться в рішенні суду. Павло Шеремет загинув в результаті підриву автомобіля 20 липня 2016 року в центрі Києва.
Суспільство Ватажки «ДНР» і «ЛНР» анонсували «безумовне припинення вогню» Терористичні організації «ЛНР» і «ДНР» повідомили, що готові з 00:00 15 вересня розпочати дотримуватися «режиму тиші» на Донбасі, який був оголошений ще 1 вересня українською стороною. За словами ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка, він вже дав своїм бойовикам розпорядження «про безумовне припинення вогню» на «підконтрольній йому» території з 15 вересня, інформує DW. «Ми хочемо сказати, що з опівночі 15 вересня припиняємо будь-які обстріли територій і ведення будь-яких бойових дій, а також закликаємо українську сторону поставитися до цього серйозно», - сказав Захарченко, додавши, що бойовики залишають за собою право вести «вогонь у відповідь». У свою чергу ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький також повідомив про наказ встановити односторонній режим припинення вогню цієї ночі. Нагадаємо, Україна вимагала припинити вогонь з 1 вересня.
За кордоном Samsung назвала причину загоряння смартфонів Galaxy Note 7 Південнокорейська компанія Samsung назвала причину загоряння смартфонів Galaxy Note 7, повідомляє Bloomberg. Згідно із заявою компанії, за попередніми даними, вибухи смартфонів пов`язані з виробничим дефектом батареї. У повідомленні говориться, що через помилку на виробництві на пластини батареї здійснюється додатковий тиск. У свою чергу, тиск на пластини призводить до контакту позитивних і негативних полюсів, що і викликає надмірне виділення тепла. В Samsung проте підкреслили, що треба провести більш ретельний аналіз, щоб визначити «точну причину» пошкодження батареї. Раніше повідомлялося, що Samsung офіційно повідомила про відкликання смартфонів Galaxy Note 7 через інформацію, що в нових смартфонах вибухають акумулятори. До 1 вересня по всьому світу було зафіксовано 35 таких інцидентів. У зв`язку з цим акції компанії подешевшали на 10,61%, що призвело до зменшення капіталізації компанії майже на 22 млрд дол.
Суспільство Справа «паперової лікарні» К. Ющенко. Політзамовлення чи справжнє розслідування? Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» на чолі з дружиною Президента України (2005-2010) Катериною Ющенко звинувачується в розкраданні понад сотні мільйонів гривень, зібраних на «проект-фантом» - будівництво дитячої «Лікарні майбутнього». Про це 12 вересня на своїй сторінці Фейсбук написала сама Катерина. Вона впевнена, ця справа - політичне замовлення з метою дискредитації її чоловіка. Мовляв, з 2005 року, з моменту початку проекту, її Фонд пережив більше десятка перевірок СБУ, КРУ, Генпрокуратури, податкової та правоохоронців. «Жодна з перевірок не виявила нічого протизаконного в діях нашого фонду, жоден зі слідчих не знайшов навіть натяку на викрадення, привласнення, нецільове використання зібраних благодійних коштів», - пише Ющенко. На офіційному сайті Фонду у вересневому інтерв`ю Катерина розповідає, що за всі ці роки фонд не витратив жодної копійки державних коштів. При цьому вона підкреслила, що внесок громадян України у цей проект дуже малий. Але багато читачів точно згадають, як активно, зокрема через соціальну рекламу на ТБ, збирали гроші. А багато - і перераховували їх задля хворих дітей. Але, як стверджує Ющенко, «на рахунки реально надійшло 100 млн гривень, а витратили на його реалізацію - 170 млн грн...» «Все, що ми повинні були зробити, ми зробили, залучаючи великі кошти в реформування сектора охорони здоров`я України. На жаль, держава не виконала своїх зобов`язань», - запевняє вона. І при цьому уточнює – більша частина зібраних коштів - внески великого бізнесу.   Реальні цифри - вдвічі вищі   О Однак у ЗМІ можна знайти інші цифри. Станом на 2016 рік, згідно з офіційним фінзвітом Фонду на його сайті, на рахунки надійшло понад 174 млн грн. З них виключно на медичні цілі витрачено - 96 млн грн. Щодо самої будівлі лікарні, то за 10 років звели лише фундамент. Він давно поріс бур`янами і, швидше за все, вже не придатний для будівництва. Ще 50 млн грн пішли на виготовлення проектної документації «Лікарні майбутнього». Причому компанія-проектувальник - «Будова-Центр-1», збанкрутувала. А виділені пізніше державою на «Лікарню майбутнього» майже 60 млн грн в результаті пішли на клініку у Львові. Водночас Олександр Максимчук, директор фонду «Дитяча лікарня майбутнього», стверджує, що мільйони витрачені на закупівлю медобладнання для медцентру «Нова» біля Львова. «Зараз говорять, що ці гроші інвесторів - Віктора Пінчука, Ріната Ахметова, що це були хабарі Віктору Ющенку. Ось ці «хабарі» Ющенка (показує обладнання центру «Нова»). Ще майже 36 млн грн Фонд «Україна 3000» спрямував на закупівлю обладнання для двох держустанов - Інституту раку та Інституту акушерства і гінекології», - коментує звинувачення в розтраті коштів Максимчук. Але й тут ЗМІ довідалися, виявляється, центр «Нова» - приватна установа, що обслуговує пацієнтів зовсім не безкоштовно. Фонд не брав на себе зобов`язання побудувати лікарню... і в угодах з державою ми погодилися на розробку проектно-кошторисної документації та сприяння державі у придбанні обладнання і навчанні лікарів. Угоди були укладені з Державним управлінням справами та Клінічною лікарнею «Феофанія» - К.Ющенко Проте ми з вами дійшли, мабуть, до основного аргументу. Голова Фонду Катерина наполягає: «Фонд не брав на себе зобов`язання побудувати лікарню... і в угодах з державою ми погодилися на розробку проектно-кошторисної документації та сприяння державі у придбанні обладнання і навчанні лікарів. Угоди були укладені з Державним управлінням справами та Клінічною лікарнею «Феофанія», - продовжує наполягати Катерина Ющенко. Ось на цьому місці вже не знаходиться ні аргументів, ні заперечень. Є тільки одне але – чи давали б люди і бізнес гроші на проект, назвися він - іржавий фундамент і купа паперу?   Зібрав, вкрав - у в`язницю!   Правозахисник Едуард Багіров упевнений, що «головне питання в будівництві «Лікарні майбутнього» Фондом Катерини Ющенко: де гроші і хто їх вкрав?». Бо й справді багато простих українців, а не тільки олігархів підтримали проект, профінансували його. «Але цей проект закопали. Тому при правильному і законному розслідуванні справи можна знайти кошти, які були вкрадені», - упевнений він. Гроші нікуди не зникають, навіть якщо вони бралися готівкою. «Я впевнений, що це можна буде підтвердити за допомогою доказів того, хто і коли підписував документи на отримання коштів Фондом... Головне, щоб слідство було об`єктивним, а в процес не втручалися вищі посадові особи країни... Сподіваюся, що в цьому випадку вся справа не закінчиться лише інформаційним шумом, як це відбувається з іншими гучними справами. Юридична перспектива справи щодо Фонду Катерини Ющенко є. Вона виникає тоді, коли в справі починає працювати закон, а не принцип «кум-сват-брат». Якщо включиться закон, то вже за півроку ми зможемо почути прізвища тих, хто вкрав гроші», - переконаний експерт. Судовий розгляд щодо Фонду Ющенко має стати показовим для інших благодійних організацій. Тим більше що, прикриваючись війною на Сході і АТО, зараз в Україні продовжують працювати всілякі благодійні фонди, що акумулюють великі гроші, каже він. «Треба зробити все на прикладі судового процесу (Прим.: з Фондом Катерини Ющенко), щоб аналогічні шахраї не продовжували привласнювати благодійні кошти», - вважає Багіров. Історія з «Лікарнею майбутнього» - це аморальний приклад. Коли хворі діти ризикують завтра померти, на їхній трагедії наживаються... Це удвічі й утричі аморально. Адже це не просто «брудні» гроші. Цим пробито «дно». Такі речі від початку підривають довіру. А без довіри людей жодної модернізації і реформ просто не буде - А. Золотарьов   З ним згоден політолог із Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов. «Історія з «Лікарнею майбутнього» - це аморальний приклад. Коли хворі діти ризикують завтра померти, на їхній трагедії наживаються... Це удвічі й утричі аморально. Адже це не просто «брудні» гроші. Цим пробито «дно». Такі речі від початку підривають довіру. А без довіри людей жодної модернізації і реформ просто не буде», - прогнозує він.   Альтернативна версія - вистава чи політпереслідування   При цьому політолог Руслан Бортник нагадав, що «до теми з Фондом Катерини Ющенко ми повертаємося вже «в 20-те». «Порушення кримінального провадження цього разу - наслідок останніх політичних підкилимних процесів», - підкреслив він. За інформацією політичного експерта, президент України Ющенко останнім часом вів переговори з так званими «нерукопотисними» олігархами, які разом могли обговорювати спільні дії щодо незручної для них нинішньої влади. Це могло стати спусковим гачком у справі», - припускає він. Але справа може бути і банальним зведенням рахунків. «Не варто забувати, що багато олігархів дали гроші на Фонд Катерини Ющенко, а вони були витрачені «в нікуди». Плюс є зацікавленість в економічних активах Ющенка, який залишився далеко не бідною людиною в цій країні. У цій ситуації і те й інше - це елемент тиску на Ющенка», - вважає Бортник. У свою чергу політолог Михайло Павлів згоден з превалюванням політичного підґрунтя. Усі гучні судові розгляди, починаючи зі справи Корбана і закінчуючи «добробатами», організовують не за законами юриспруденції, а за законами театральної сцени. Це однозначно політичний тиск - М.Павлів   «Влада не ставить завдання розслідувати і покарати. Основне завдання - влаштувати інформаційний галас навколо чергової «гучної справи», цього разу - щодо Ющенка». Таким чином, за його словами, у високих кабінетах створюють «ще одне інформаційне шоу»... «Усі гучні судові розгляди, починаючи зі справи Корбана і закінчуючи «добробатами», організовують не за законами юриспруденції, а за законами театральної сцени. Це однозначно політичний тиск», - упевнений експерт. Незалежно від того, що це - черговий приклад цинічного злодійства чи переслідування з політичних мотивів, факт залишається фактом. Обіцяної 10 років тому лікарні, де мали лікувати найважчі хвороби - дитячий рак, лейкемію, генетичні порушення, орфанні захворювання, немає. І це - вже само по собі злочин проти нашого з вами майбутнього.  
Суспільство Радника Гройсмана викрито в роботі на Кремль Радник прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана Єжи Міллер був викритий у роботі на Кремль. За інформацією «Польського радіо», він допоміг Росії у справі авіакатастрофи літака польського президента під Смоленськом. Єжи Міллер очолював комісію, яка досліджувала катастрофу. Він переконав членів комісії описати результати, щоб вони збігалися з висновками чиновників із Росії. «28 квітня 2010 року пройшла зустріч Міллера з комісією досліджень авіакатастроф державної авіації. Є збережені записи переговорів. Нинішній радник Володимира Гройсмана тоді переконував польських фахівців, що образ їхньої роботи повинен бути одностайним і злагодженим, в суспільстві не має породжувати сумнівів», - сказано в повідомленні. Видання зазначає, що тоді було заплановано поширення фальшивого образу смоленської авіакатастрофи. До фактів ставилися вибірково, а інформацію фальсифікували. «На засіданні комісії під головуванням Міллера було прийнято рішення, щоб слідство передати Росії», - додало видання.
Події На одеському кладовищі вбили чоловіка Працівники поліції Одеси затримали злочинця, який вбив бездомного чоловіка на кладовищі. Про це повідомляється на сайті ГУ Нацполіції в Одеській області. Повідомлення про виявлення тіла надійшло в Малиновський відділ поліції. Правоохоронці, які прибули на місце трагедії, виявили тіло чоловіка з численними тілесними травмами. В ході слідчих дій було встановлено, що загиблим є 34-річний бездомний, який проживав на кладовищі. Правоохоронці почали прочісувати територію кладовища і виявили на лаві між могилами сплячого чоловіка. За словами очевидців, саме він провів із убитим останній день його життя. Підозрюваним виявився раніше судимий 35-річний бездомний, який теж проживав на кладовищі. Правоохоронці з'ясували, що протягом дня злочинець разом зі своєю жертвою розпивали спиртні напої. Під час повернення на кладовище загиблий нецензурно висловився на адресу свого опонента, у чоловіків стався конфлікт, під час якого зловмисник до смерті побив свою жертву. Розпочато кримінальну справу за ст. 115 частини 1 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
Суспільство Турчинов: реалізація ракетної програми - шлях до забезпечення надійного захисту нашої держави Парадигма розвитку сучасного суспільства супроводжується значним збільшенням числа і масштабів збройних конфліктів, що тягне за собою значне зростання попиту на якісну зброю, в тому числі, українського виробництва. Про це в інтерв'ю «УНІАН» заявив прес-секретар РНБО Олександр Турчинов, йдеться на сайті відомства. За його словами, зараз Україна відновила свою присутність на ринках озброєнь і повертає втрачені позиції. «Український ОПК має бути не лише потужним стимулом промислового зростання, але і здатним забезпечити збільшення валютних надходжень для бюджету держави», - сказав О. Турчинов. Розвиток української оборонної промисловості стимулює економіку країни - збільшується кооперація, удосконалюються технології, створюється багато нових робочих місць. Секретар РНБО додав, що підприємства нашого оборонпрому виробляють широкий спектр військової техніки і зброї, які відповідають стандартам НАТО - починаючи від пістолетів і автоматів, закінчуючи бронетехнікою і потужними ракетними комплексами. «Треба озброюватися так, щоб не було потреби переозброюватися, щоб українська зброя не поступалася кращим світовим зразкам», - зазначив він. Турчинов назвав одним із важливих завдань ракетобудування - відновлення ракетного щита України. «Реалізація ракетної програми - шлях до забезпечення захисту нашої держави. В роботі - перспективні розробки, що дозволяють повернути Україні втрачене лідерство на ринку ракетних технологій», - резюмував Олександр Турчинов.
Економіка У Росії половина імпортної солі - з України Половина всього обсягу імпортованої Росією солі в 2015 році була привезена з України. Про це повідомляє «РИА Новости» з посиланням на дані Федеральної митної служби РФ. «Згідно зі статистикою ФМС, в 2015 році РФ імпортувала 1,76 мільйона тонн солі (включно зі столовою і денатурованою) на 83,104 мільйона доларів. З України було ввезено 864,264 тисячі тонн солі (49,1% в загальному обсязі імпорту) на 16,856 мільйона доларів», - повідомляє російське агентство. Решта імпорту солі, за даними російських митників, доводиться на Білорусь (36,7%), Казахстан (7,4%), а також Туреччину (2,3%), Нідерланди (1,6%) і Данію (1,2 %). Раніше повідомлялося, що Росія за підсумками першого півріччя 2016 року збільшила експорт пива в Україну втричі. Нагадаємо, в липні 2016 року Кабмін продовжив дію дзеркального торгового ембарго щодо РФ до кінця 2017 року, до переліку потрапило і пиво.
Суспільство В Україні визнали неконституційним дозвільний характер публічних богослужінь Конституційний суд (КС) визнав неконституційною норму закону про свободу совісті та релігійні організації щодо дозвільного характеру проведення публічних богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій. Про це повідомили в прес-службі уповноваженого Верховної Ради з прав людини. 26 жовтня 2015 року уповноважений з прав людини Валерія Лутковська звернулася до КС з конституційним поданням щодо визнання зазначених положень такими, що не відповідають положенням статті 39 Конституції. У поданні уповноваженого стверджувалося, що до будь-якого публічного богослужіння, релігійного обряду, церемонії чи процесії, які за своїм характером є мирними зібраннями, повинна застосовуватися стаття 39 Конституції. Це означає, що такі заходи повинні проводитися за умови завчасного повідомлення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, а обмеження щодо реалізації цього права може встановлюватися виключно судом. При цьому стаття 21 закону «Про свободу совісті та релігійні організації» передбачає дозвільний характер, що, очевидно, суперечить положенням статті 39 Конституції.
Суспільство Вчені висунули нову теорію виникнення Місяця Вчені прийшли до висновку, що до складу Місяця входять породи мантії древньої Землі, які були відірвані від нашої планети. Це сталося під час зіткнення з Теєю. Ситуація свідчить про те, що майже вся Земля після зіткнення випарувалася. Новину передає Преса України. Таку теорію висунули експерти Гарвардського університету. Вчені заміряли ізопоти, які в підсумку показали, що частинки елементів в матерії Місяця і Землі не відрізняються. Останні декілька десятків років вважалося, що природний супутник Землі утворився в результаті зіткнення Теї з нашою планетою, яка тоді ще зароджувалася. В результаті зіткнення стався викид матерії Теї і прото-Землі в космос. З цієї речовини, на думку вчених, і утворився Місяць. Раніше повідомлялося, що Місяць зіткнувся з протопланетою.

Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів




/-1,972216129303-/ /-pc-/
Top