counter
Архів Повернутись назад 13 Квітня 2016
13 Квітня
Події На Донеччині стався обвал двох шахт, є загиблі У Донецькій області стався обвал двох вугледобувних шахт, унаслідок чого один гірник загинув, двох госпіталізували, а ще одного шукають рятувальники. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Донецькій області. «Вночі 12 квітня до Торецького відділення Бахмутського відділу поліції надійшло повідомлення від диспетчера ДП «Торецьквугілля» про те, що на дев'ятому уступі, ділянки №95 шахти «Північна» стався обвал перекриття породи. Загалом на нічну зміну на шахту заступило 15 осіб, троє з них - на зазначену ділянку. Двох працівників госпіталізовано до ЦМЛ Торецька. Одна людина опинилася під завалами. Зараз її доля невідома. Решта гірників самостійно піднялися на поверхню. Гірничо-рятувальні пошукові роботи тривають», - ідеться в повідомленні. Увечері того ж дня до Вугледарського відділення Волноваського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на ділянці шахти «Південнодонбаська №1» стався обвал породи. Внаслідок чого загинув гірник. На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група відділення поліції у повному складі. Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України. Правоохоронці з'ясовують обставини обох пригод.
Суспільство Співробітника ООН бойовики «ДНР» тримають у підвалі і відмовляють у доступі міжнародних місій У «ДНР» тримають у заручниках співробітника ООН. Крім того, бойовики відмовляють міжнародним місіям у доступі до бранця. Про це у Facebook повідомила уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко. Співробітника організації тримають у підвалі. «На жаль, на сьогодні він залишається в підвалі. І до нього не допускають представників міжнародних місій - ані МКЧХ, ані ООН, ані ОБСЄ. Співробітника місії ООН, громадянина України, захопили в заручники ще 8 квітня. Питанням його звільнення займаються гуманітарні місії, СБУ, МЗС і гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи», - написала Геращенко у соцмережі. На сайті ООН повідомили, що, за їхньою інформацією, із полоненим добре поводяться. В організації зазначили, що ООН мобілізувала всі ресурси для забезпечення негайного і безумовного звільнення свого співробітника.
Суспільство В Одесі невідомий повідомив про замінування двох будівель судів В Одесі анонім повідомив про те, що замінував адміністративні будівлі Приморського та Апеляційного судів міста Севастополя. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «О 8:22 на спецлінію «102» надійшло телефонне повідомлення чоловіка, який пригрозив підірвати адміністративні будівлі Апеляційного і Приморського судів. На місця пригоди відправлено слідчо-оперативні групи Малиновського та Приморського відділень поліції, експертів-вибухотехніків і керівників поліцейських відділів, на території яких розташовані адміністративні будівлі судів», - йдеться в повідомленні. Встановлено, що погрози чоловіка пов'язані із затриманням правоохоронцями його родичів. У своєму повідомленні правопорушник висловив намір підірвати адміністративні будівлі Апеляційного і Приморського судів, якщо до 11:00 його рідних не буде звільнено. Вживаються заходи щодо евакуації з приміщень відвідувачів і працівників судів, а також щодо встановлення особи правопорушника. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Суспільство На Рівненщині поліцейські виявили три кілограми бурштину у місцевого жителя Працівники поліції затримали місцевого жителя, який перевозив у своїй машині три кілограми бурштину-сирцю. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Рівненській області. «Працівники роти спеціального призначення, підлеглі ГУ НП у Рівненській області, які зараз відбувають службу на Сарненщині, на автодорозі Київ - Ковель, у лісовому масиві біля автозаправної станції в Сарнах, помітили автомобіль марки ВАЗ-2106. Біля машини підозріло себе поводили двоє чоловіків. 24-річний житель міста Сарни, власник транспортного засобу, погодився на здійснення огляду авто працівниками поліції. У салоні спецназівці знайшли вісім поліетиленових пакетів, у яких був бурштин-сирець вагою майже три кілограми», - йдеться в повідомленні. Слідчо-оперативна група, яка одразу прибула за викликом, з місця пригоди вилучила камені для проведення експертизи. Водія та пасажира авто, 23-річного жителя села Клесів Сарненського району, поліцейські доправили у відділення поліції. Зараз із ними спілкуються правоохоронці. Відомості за даним фактом внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення та інші пригоди. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.
Суспільство Колишні фірми депутата Олега Царьова хотіли перевести на себе кредит у 42 мільйони гривень Суд скасував рішення, за яким сейшельський офшор Vada RRio Holding Ltd не зможе стягнути з ДП «Дніпропетровський науково-виробничий комплекс «Електровозобудування» майже 42 мільйони замість надавача кредиту ВАТ «БГ Банк». Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 29 березня, передає видання Наші Гроші. Як виявилося, в 2012 році «Банк Перший» відкрив «Електровозобудуванню» кредитну лінію на 20 млн грн під 21% у гривнях і 12,5% у доларах США. В рамках цієї лінії в 2012 році держпідприємство отримало $2,5 мільйона кредиту. «Однак з'ясувалося, що ще в травні 2014 року «Банк Перший» («БГ Банк») поступився правом вимоги цього боргу ТОВ «Компанія «Фералко». Вартість продажу права вимоги становила 26 млн грн, що за курсом НБУ становило $2,21 мільйона», - пише видання. Компанія «Фералко» поступилася правом вимоги ТОВ «Хай Тек Груп Лтд» з Маршаллових островів за $2,37 мільйона, а та, в свою чергу, сейшельському офшору Vada RRio Holding Ltd за ту саму суму. За даними НГ, у 2008 році засновником «Фералко» був маршальський офшор «Хай Тек Груп Лтд», який був засновником ТОВ «Торговий дім «Маринель» з 2008-го по 2012 рік. Раніше засновниками ТД «Маринель» були екс-нардеп від Партії регіонів Олег Царьов і його дружина Лариса. Пізніше низка фірм Царьова, які було оформлено через цей офшор, було передано Тимофію Бєляєву, якого вважають одним з людей в оточенні нинішнього мера Дніпропетровська Бориса Філатова.
Економіка «Газпром» планує оскаржити штраф від АМКУ на суму 86 мільярдів гривень Російська компанія «Газпром» оскаржить штраф Антимонопольного комітету України (АМКУ), який стягнув з неї 86 мільярдів гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу в 2009-2015 роках. Про це повідомляється в інформаційній системі порталу «Судова влада України», передає LB.ua. Позов розглядатиме Господарський суд Києва. Третіми особами до справи залучено «Нафтогаз України» і «Укртрансгаз». Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року АМКУ повідомив, що в 2009-2015 роках «Газпром», займаючи монопольне становище на ринку, постійно порушував умови транзитного контракту з НАК «Нафтогаз» і ігнорував будь-які звернення про зміну умов співпраці на економічно обгрунтовані та взаємовигідні. 22 січня 2016 року АМКУ наклав штраф на «Газпром».
Події У Києві невідомий напав зі зброєю на трьох студенток і таксиста У Києві в ніч на середу озброєний чоловік відібрав у трьох студенток мобільні телефони, гроші та поранив водія таксі. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в столиці. «До столичної поліції звернулися студентки і повідомили: близько 2 години ночі до них підбіг чоловік і, погрожуючи зброєю, відібрав у них три мобільних телефони та 1000 гривень. Після скоєння злочину зловмисник зник у невідомому напрямку», - повідомили в поліції. Через деякий час до поліції звернувся водій таксі, який перебував приблизно за тією ж адресою, що й потерпілі. Він розповів, що пасажир, перебуваючи в салоні його автомобіля, здійснив чотири постріли, внаслідок чого таксист дістав дві травми. Потерпілого з вогнепальними непроникаючими пораненнями плеча і грудей доправили до лікарні. Слідчі Солом'янського управління поліції внесли обидві пригоди до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікували їх як «погроза вбивством» та «розбій».
Суспільство оформление ленты  ГУР оприлюднила ім'я ще одного російського куратора ЗС РФ Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило дані про чергового російського куратора бойовиків так званої ДНР. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Встановлено, що на посаді «заступника командира з роботи з особовим складом 7-ї окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве, Україна) 2-го АК (Луганськ, Україна) Центру територіальних військ (Новочеркаськ, Росія) Південного військового округу (Ростов-на-Дону, Росія) ЗС Російської Федерації» перебуває полковник ЗС РФ Кирієнко Олександр Валентинович 1971 р.н., уродженець Смоленської області», - йдеться в повідомленні. У розвідці зазначають, що до прибуття на тимчасово окуповані території України полковник збройних сил РФ Кирієнко проходив службу на посаді «офіцер відділу виховної роботи 93-ї дивізії протиповітряної оборони (м. Владивосток) 11-ї армії ВПС і ППО (м. Хабаровськ) Східного військового округу (м. Хабаровськ) ЗС РФ». На фото - полковник ЗС РФ Кирієнко Олександр Валентинович
За кордоном Саудівська Аравія відмовилася зменшувати видобуток своєї нафти Саудівська Аравія більше не розглядає можливість скорочення нафтовидобутку, із пропозиціями про яку до уряду країни звертаються інші нафтовидобувні країни. Відповідну заяву зробив міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, повідомляє агентство Reuters із посиланням на саудівську газету al-Hayat. Аль-Наїмі повністю виключив переговори з цього питання. «Ви можете забути про цю тему», - наголосив він, відповідаючи на відповідне запитання журналістів. Нагадаємо, що члени ОПЕК (Організації країн - експортерів нафти. - Ред.) і країни - виробники нафти, що не входять до картелю, збираються провести чергову зустріч 17 квітня в столиці Катару Досі. Метою зустрічі мало стати досягнення домовленості про замороження рівня видобутку задля підтримання ціни на нафту.
За кордоном Генеральна прокуратура Панами провела обшук у компанії Mossack Fonseca Вчора, 12 квітня, о 17:00 за місцевим часом генеральна прокуратура Панами разом з працівниками поліції здійснила обшук в офісі фірми Mossack Fonseca, яка причетна до так званого офшорного скандалу. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву генпрокуратури Панами. «Місцева поліція раніше заявляла, що в офісі компанії шукала будь-які документи, які вказували б на те, що їх використовували в незаконних діях», - передає видання. Також зазначається, що обшук здійснювався спецпрокурором генпрокуратури Панами Хав'єром Каравалльо, який займається боротьбою з організованою злочинністю та відмиванням грошей. Сам співзасновник фірми, Рамон Фонсека, повідомив, що компанія «не порушувала жодних законів, не знищувала жодних документів, а всі операції здійснювала легально». Нагадаємо, що, за даними світових ЗМІ, саме витік 11,5 мільйона документів з даної фірми і став причиною міжнародного скандалу, який дістав назву «Панамський архів».
Політика У БПП внесли зміни до можливого складу нового Кабміну Фракція Блоку Петра Порошенка прийняла рішення про зміну низки кадрових позицій у новому Кабінеті Міністрів. Як пише РБК-Україна, передбачається, що Андрій Рева замість Міністерства охорони здоров'я очолить Мінсоцполітики, а Геннадій Зубко залишиться на чолі Мінрегіону. Водночас як кандидата на пост міністра охорони здоров'я нардепи БПП розглядали заступника голови відомства Віктора Шафранського. На пост віце-прем'єра у справах АТО і окупованих територій, крім Володимира Кістіона, з'явилася ще одна кандидатура - голови Агентства з питань Донбасу Вадима Черниша. При цьому глава парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна може очолити Державну фіскальну службу. Крім того, повідомляється, що Володимир Гройсман досі не визначився з кандидатом на пост глави Міненерго.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області знайдено масове поховання бойовиків У Донецькій області знайдено масове поховання невстановлених людей. Про це повідомляє прес-служба Бахмутського відділу поліції ГУ НП у Донецькій області. За інформацією правоохоронців, сьогодні до слідчого відділу Бахмутського відділу поліції від пошукової групи гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація-200» поштою надійшло повідомлення про те, що під час пошукових робіт у районі між селами Спірне і Грубівка Берестовської сільської ради Бахмутського району знайдено місце поховання невстановлених людей у ​​камуфляжній формі. «Тіла поховані за територією населених пунктів, у 2014 році в цьому районі тривали активні бойові дії. Попередньо відомо про 18 останків людей. На одязі є нашивки незаконних збройних формувань», - ідеться в повідомленні. На місці працює слідчо-оперативна група Бахмутського відділу поліції. Особи загиблих та причини смерті встановлюються.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Палій Результати діяльності Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра ми зможемо оцінити через три місяці Перші результати діяльності Володимира Гройсмана на посаді прем'єр-міністра ми зможемо оцінити через три місяці. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Яценюк прийшов до влади у досить критичний момент, тому тут треба робити певну знижку на цей рахунок. Крім того, хоч як це дивно, і він зміг зберегти соціальні виплати, незважаючи на непросте економічне становище та війну. Також Яценюку вдалося кардинально вирішити питання з імпортом газу і енергетичною залежністю від партнерів», - зазначив політолог. На думку експерта, кандидатура спікера ВР Володимира Гройсмана на пост глави уряду покаже результат уже в найближчі три місяці, а то й швидше. «Самого ж Гройсмана можна охарактеризувати як досить енергійну і діяльну людину, яка розуміє суть того, про що говорить. Я впевнений, що він намагатиметься досить продуктивно працювати. Гадаю, що в найближчі три місяці буде видно результаті його роботи, можливо, навіть і швидше», - наголосив політолог. Олександр Палій переконаний, що кандидатура Юрія Луценка на посаду глави ГПУ розглядалася тому, що для роботи в такій структурі важко знайти людину, яка б могла ефективно в ній працювати. «Що стосується заяви Юрія Луценка про готовність стати генеральним прокурором України, варто зазначити, що з приводу роботи на цій посаді багато говорили про необхідність відповідного досвіду. Однак у наших реаліях іноді цей досвід був дуже негативною і обмежувальною обставиною. Очевидно, що потрібних людей, які змогли б там працювати, за великим рахунком, небагато. Тому вибір Президента і припав на Луценка. Я вважаю, що його кандидатура - досить непоганий вибір», - резюмував експерт.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олексій Плотніков Курс валют у банках, що змінюватиметься протягом дня, буде чіткіше відповідати економічним та політичним реаліям Якщо банки дістануть право змінювати курс протягом дня, він буде більш чітко відповідати економічним і політичним реаліям. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков. «Не можу однозначно сказати, що це добре чи погано. Комерційний курс чіткіше відповідатиме нашим реаліям. Наприклад, якщо щось сталося і це позначилося на курсі гривні, банкам не треба чекати наступного дня», - пояснив він, коментуючи інформацію, що НБУ найближчим часом буде змінено підхід до касових операцій, банкам можуть дозволити змінювати обмінний курс протягом дня кілька разів. Плотніков вважає, що якщо такий дозвіл буде дано, це не дуже позначиться на формуванні курсової політики комерційних банків. «Принаймні курс буде більш чітко відповідати економічним і політичним реаліям країни. Але сказати, що ця норма дозволить більш чи менш активно продавати валюту, я не можу», - підсумував економіст.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Андрій Семидідько Поліція перебуває у стані становлення, населення має навчитися захищатися Доки в країні триває реформа правоохоронної системи і поліція перебуває у стані становлення, населення має навчитися захищатися. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив юрист, глава Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько. «Поліція перебуває лише в процесі становлення. Такі напрацювання, як щомісячники, щотижневики здачі зброї, поки що малоефективні. Водночас збільшився потік незаконної зброї з району проведення АТО. Ми постійно чуємо про закладки і схованки. Також дуже відчутно вдарив по іміджу поліції випадок із неправомірним застосуванням зброї під час погоні за БМВ. Загалом можна сказати, що злочинність зросла в рази. І, за великим рахунком, поліція тільки фіксує правопорушення, але немає профілактики злочинів з боку ЗМІ, громадянського суспільства. Доки триває перехідний період, громадяни повинні вміти захистити себе самі», - зазначив експерт. «Вал дрібної злочинності, такий як викрадення телефонів, побутові загрози, дрібне хуліганство, взагалі не реєструється. При цьому в Києві та області можна помітити збільшення скоєних злочинів тяжких та середньої тяжкості - нападів, розбою, пограбувань приватних будинків», - наголосив він. Семидідько зазначив, що поліція не здатна вирішити питання з рейдерством, бо нові кадри просто не в змозі проводити такі розслідування. «За Януковича рейдерство здійснювалося за такою схемою - через порушення кримінальних справ за допомогою прокуратури та МВС. Після цього починалися переговори з приводу зміни керівництва або власника, визначення частки і так далі. Пізніше був сплеск використання криміналітету під виглядом псевдопатріотичних батальйонів, які займалися грабежами і перерозподілом власності. Зараз, коли триває перехідний період в МВС, багато професіоналів пішли зі структури, тоді як поліція лише фіксує виклики, не розбираючись у суті питання», - резюмував експерт.
Політика У Росії запідозрили Григоришина у несплаті податків Правоохоронні органи РФ розслідують справу щодо українського бізнесмена Костянтина Григоришина за підозрою у несплаті податків на суму майже 675 мільйонів рублів. Про кримінальну справу стало відомо під час розгляду в Мосміськсуді скарги захисту Григоришина на проведення у бізнесмена обшуків, пише Медуза. У матеріалах слідства, оголошених під час засідання суду, йдеться, що ТОВ ПІК «Созидание», бенефіціарним власником якого був Григоришин, не відраховувала податок на додану вартість у 2009-2010 роках. Загальну суму несплачених податків слідство оцінює в 674 мільйони 934 тисячі рублів. У матеріалах справи також фігурує генеральний директор ПІК «Созидание» Володимир Богатирьов. ПІК «Созидание», згідно з даними з відкритих джерел, займається оптовою торгівлею машинами та іншим устаткуванням. У компанії є представництва в Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі і Красноярську.
Політика Поклонська призупинила діяльність меджлісу «Прокурор» окупованого Росією Криму Наталія Поклонська винесла рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Копію документа вручено представникам меджлісу, пише ТАСС. «Сьогодні мною було прийнято рішення про призупинення діяльності громадського об'єднання «Меджліс кримськотатарського народу» з метою недопущення порушення федерального законодавства», - сказала Поклонська. У своєму рішенні вона посилається на статті 9 і 10 ФЗ «Про протидію екстремістській діяльності». Рішення прокуратури Криму було відправлено до міністерства юстиції РФ для включення його до загального переліку громадських та релігійних об'єднань, діяльність яких припинено на території РФ. «Припиняються права громадського об'єднання. Його членам забороняється користуватися всіма державними та муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити будь-яку роботу. Всю їхню пропаганду буде заборонено», - пояснила Поклонська.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Владислав Старинець Нездатність знизити рівень злочинності позначається на економіці України у вигляді відсутності прямих інвестицій Нездатність поліції зменшити рівень злочинності прямо позначається на економіці України у вигляді відсутності прямих інвестицій. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів економіст Владислав Старинець. «Ця проблема виражається у відсутності прямих інвестицій, потік яких з кожним днем дедалі зменшується. Адже інвестори хочуть бачити гарантії безпеки своїх прав, починаючи з можливості захищатися в судах і закінчуючи елементарним питанням особистої безпеки. Вони бачать, що діється нині в Україні, і великого бажання інвестувати в таку країну у них немає. Тому ми і бачимо, що фінансові потоки з'являються де завгодно, але тільки не в нашій країні. Всі великі виробництва намагаються обминути Україну», - зазначив експерт. За словами Старинця, коефіцієнт роботи реформованої поліції є дуже низьким, оскільки статистика показує зростання тяжких злочинів. «Коефіцієнт ефективності низький. Суха статистика свідчить про зростання тяжких правопорушень, таких як пограбування або вбивства. До того ж і розкриття цих злочинів є дуже низьким», - наголосив економіст. На його думку, саме неконтрольований потік вогнепальної зброї із зони бойових дій, а також банальна контрабанда є однією з причин зростання злочинності. Економіст упевнений, що єдиний варіант зупинки злочинності для поліції - це заміна кадрів, залучення на службу професіоналів.
Події Упродовж минулої доби ЗСУ тричі відкривали проти бойовиків вогонь у відповідь Збройні сили України тричі відкривали вогонь на напрямках безпосередньо при наближенні противника до передової лінії оборони. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО. «У зоні проведення АТО зафіксовано 32 випадки порушення режиму тиші. У напрямку Авдіївки бойовики здійснили 15 обстрілів наших позицій з мінометів та озброєння меншого калібру. Під розривами мін калібру 120 мм і 82 мм опинилися і захисники Майорського і Водяного, а біля Зайцевого ворог одночасно з мінометами здійснив вогневий наліт по артилерії калібру 152 мм», - йдеться в повідомленні. Також прес-служба штабу АТО зазначає, що в Пісках терористи вели вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Водночас у Мар'їнці знову було виявлено ворожого снайпера, який стріляв по українських бійцях як прицільно, так і хаотично.
Події На Житомирщині СБУ затримала торговця вибухівкою і боєприпасами Співробітники УСБУ в Житомирській області спільно з поліцією та прокуратурою затримали торговця військовими боєприпасами. Про це повідомляє прес-служба СБУ. «34-річний приватний підприємець з Бердичева намагався налагодити канал постачання та продажу засобів ураження, незаконно вивезених з району проведення антитерористичної операції. Правоохоронці затримали ділка у промисловій зоні райцентру», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку у торговця знайшли 1,4 кілограма тротилу в шашках і три гранати Ф-1 із запалами. Засоби ураження зловмисник оцінив у дві тисячі доларів США. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для з'ясування походження вибухівки і боєприпасів, а також встановлення всіх осіб, причетних до каналу постачання.
Події Працівники поліції міста Хмельницький спіймали на місці злочину серійних крадіїв Хмельницькі правоохоронці спіймали на гарячому серійних крадіїв, які скоїли не менш п'яти крадіжок. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в області. «Під час чергової крадіжки зловмисників на гарячому затримали співробітники Державної служби охорони. Загалом їх підозрюють й п'яти крадіжках з приватних будинків у мікрорайонах Ракове і Книжківці. Зловмисники потрапляли до приміщення, зламуючи вікна за допомогою лома. Кажуть, що побачили таке «навчальне» відео в мережі інтернет і вирішили теж спробувати», - йдеться в повідомленні. Все крадене - золоті вироби, електроінструменти, цифрову та побутову техніку - збували до ломбардів. Деякі речі залишали собі, як, наприклад, фотоапарат. Окрім крадіжок з будинків, неповнолітнього зловмисника підозрюють ще й у чотирьох крадіжках велосипедів, які він взяв зі сходових майданчиків багатоповерхівок. Усі велосипеди вилучили вже у нових власників. Зараз обидва зловмисники перебувають під домашнім арештом. За скоєння низки крадіжок їм загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.
Суспільство Кольченко розповів про умови свого перебування у в'язниці Челябінські правозахисники Ольга Фролова, Тетяна та Микола Щури відвідали з плановою перевіркою українського політв'язня Олександра Кольченка в колонії міста Копєйська Челябінської області. Про це Тетяна і Микола Щури написали у Facebook. «Саша - молодець, не занепадає духом, почувається добре, багато читає. Він докладно розповів нам, як минає його день, що він їсть у їдальні. Дуже дякував товаришам, які надіслали йому посилку, завдяки якій він може ще підкріпитися в загоні. Він купив картки для таксофона і міг зателефонувати мамі», - пише Тетяна Щур. За її словами, Кольченко сумує за домівкою. «Він із захопленням розповідав нам, як брав участь в екологічних акціях, в акціях пам'яті, присвячених загиблим від рук фашистів російським активістам. Згадував про бійки з фашистами: відчувається, що він увесь там - на батьківщині». Також Олександр дуже хвилюється за Надію Савченко. Нагадаємо, що російський режим звинуватив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка в причетності до терактів у Криму. За сфабрикованим звинуваченням Сенцова засудили до 20 років ув'язнення, Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму.

Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
більше матеріалів




/-1,0932199954987-/ /-pc-/
Top