counter
Архів Повернутись назад 12 Травня 2017
12 Травня
Суспільство «Манчестер Юнайтед» і «Аякс» гратимуть у фіналі Ліги Європи У фіналі Ліги Європи УЄФА зустрінуться голландський футбольний клуб «Аякс» і англійський «Манчестер Юнайтед». В 1/2 фіналу «Аякс» за сумою двох матчів (5:4) здобув перемогу над французьким «Ліоном». У свою чергу «Манчестер Юнайтед» з рахунком 2:1 виграв у іспанської «Сельти», передає Укрінформ. Манчестер Юнайтед впорався з тиском суперника в другому півфінальному матчі Ліги Європи, зігравши c Сельтою (1:1) внічию на Олд Траффорд і вийшовши у фінал. На 17-й хвилині Маруан Феллайні головою замкнув подачу Маркуса Решфорда на дальню штангу, а Ронкалья зрівняв рахунок за п'ять хвилин до закінчення основного часу. В кінці гри Факундо Ронкалья і Ерік Бейі отримали по червоній картці за бійку. Нагадаємо, Фінал Ліги Європи УЄФА відбудеться 24 травня на «Френдс Арені» у Стокгольмі (Швеція).
Суспільство Проведено жеребкування між переможцями другого півфіналу «Євробачення-2017» Між переможцями другого півфіналу 62-го пісенного конкурсу «Євробачення-2017» було проведено жеребкування. Таким чином визначені місця, в якій саме частині фіналу виступатимуть співаки, передає Eurovision.ua. Список виглядає наступним чином: Болгарія - 2 частина, Білорусь - 1, Хорватія - 1, Угорщина - 1, Данія - 1, Ізраїль - 1, Румунія - 2, Норвегія - 2, Нідерланди - 1, Австрія - 1. Нагадаємо, напередодні, 11 травня, відбувся другий півфінал конкурсу, в якому з 18 учасників обрали другу десятку. Ще 10 учасників фінального концерту визначилися під час першого півфіналу 9 травня: це Sunstroke Project (Молдова), Діхай (Азербайджан), Демі (Греція), Робін Бенгтссон (Швеція), Сальвадор Собрал (Португалія), Кася Мошь (Польща), Арцвік ( Вірменія), Ісайя (Австралія), Ховіг (Кіпр) і Бланш (Бельгія).Фінал «Євробачення-2018» пройде в Києві 13 травня.
Події Одеситка організувала викрадення і жорстоке побиття подруги заради приватного будинку В Одесі жінка найняла двох чоловіків, щоб викрасти і побити подругу, а також забрати у неї документи на приватний будинок, повідомили в прес-службі Нацполіції Одеської області. За даними правоохоронців, жінка і два її приятелі під'їхали до потерпілої і силою посадили її в автомобіль. Постраждалу вивезли за місто, де били по обличчю, забрали сумку з грошима і мобільний телефон. Після цього, погрожуючи насильством щодо потерпілої і її неповнолітньої дочки, жінку змусили впустити їх у свою квартиру. Там злочинці забрали комп'ютер, документи на приватний будинок і змусили жінку написати розписку, що вона продає нерухомість одному з нападників. Потерпіла з черепно-мозковою травмою, рубаною раною губи і травмами була доставлена ​​в міську лікарню. Побачивши рани, лікарі викликали поліцію. В ході слідчих заходів був затримані всі фігуранти справи. Обвинуваченим загрожує до 8 років в'язниці, їм повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.
Суспільство оформление ленты  Аваков: Арештований перший «тітушка», який побив 9 травня АТОвців у Дніпрі Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в Дніпрі за рішенням суду на два місяці заарештований один «тітушка», який брав участь у побитті АТОвців 9 травня. «Перший дніпровський тітушка вже за ґратами - рішенням суду заарештований на 2 місяці. І настрій різний на двох фотографіях з різницею в два дні. І Вілкули не допомогли... Далі гарантовано буде...» - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, 9 травня в Дніпрі сталося відразу кілька бійок і скандалів, зокрема біля пам'ятника Слави, інша - біля цирку. Були побиті АТОвці, яким дісталося від «тітушок», що супроводжували так званий «безсмертний полк». Було травмовано 14 осіб. Через побоїще, яке відбулося 9 травня в Дніпрі, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив головне керівництво МВС області і міста. 11 травня він публічно попросив вибачення у всіх українців на засіданні Кабміну. Раніше в соціальних мережах назвали прізвища 6 «тітушок», які в Дніпрі побили АТОвців 9 травня.
Політика У ФБР спростували заяву Трампа: при Джеймса Комі бюро не було «в сум'ятті» Виконуючий обов'язки директора ФБР Ендрю МакКейб спростував заяву президента США Дональда Трампа про те, що під час роботи директором бюро Джемса Комі, «ФБР було в сум'ятті». Як заявив МакКейб в ході надання свідчень у комітеті з розвідки Сенату, працювати з Комі «було найбільшим привілеєм і честю», передає Euronews. «Можу вам також сказати, що директор Комі мав широку підтримку в ФБР і надалі її має», - сказав МакКейб. Раніше Дональд Трамп назвав колишнього директора ФБР Джеймса Комі «піжоном», який займається саморекламою. 10 травня Трамп звільнив главу ФБР Джеймса Комі. Разом з тим, за даними опитування NBC News  на платформі SurveyMonkey, більшість американців не схвалюють звільнення Джеймса Комі. Так, 54% опитаних не вважають доречною відставку Комі. Протилежної думки дотримуються 38% респондентів. Крім того, 46% американців упевнені, що звільнення пов'язане з розслідуванням щодо контактів виборчого штабу Трампа з Росією.
Політика оформление ленты  Трамп закликав Україну і Росію укласти мир Президент США Дональд Трамп у своєму мікроблозі Twitter закликав Україну і Росію до миру. «Вчора, в один день, у мене були зустрічі з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним», - написав Трамп. Американський президент також опублікував фотографії зі своїх зустрічей з українським та російським міністрами і прикріпив хештег #LetsMakePeace («Давайте укладемо мир»). Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що не очікували від РФ публікації фото зустрічі з Лавровим. Фотографії розмістило інформагентство ТАСС, при цьому Білий дім не публікував фото зустрічі, хоча фотограф Білого дому також був присутній в Овальному кабінеті. «Вони нас обдурили. У цьому вся проблема з росіянами - вони брешуть», - повідомило джерело CNN у Білому домі. Разом з тим Трамп під час зустрічі з Клімкіним підтвердив готовність до співпраці з Україною для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.
Події На Донбасі за добу загинули двоє бійців ЗСУ, ще 6 отримали поранення На Донбасі в зоні АТО за добу загинули двоє військових ЗСУ, ще 6 солдатів отримали поранення. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО в Facebook. Терористи за добу 53 рази обстріляли позиції ЗСУ, велика частина обстрілів пройшла після 18:00 до опівночі. На Приморському напрямку бойовики застосовували зброю найбільшу кількість разів. Так, недалеко від Маріуполя під вогонь бойовиків неодноразово потрапили позиції ЗСУ поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Чермалика, Павлополя. Там бойовики переважно використовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, озброєння БМП. З такого ж озброєння і 82-мм мінометів бойовики вели вогонь по підрозділах української армії в районі Мар'їнки. Крім того, біля  Мар'їнки і Лебединського працював снайпер бойовиків. На Донецькому напрямку були обстріляні опорні пункти біля Авдіївки і Луганського. Стріляли терористи зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів калібрів 120 і 82 мм. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ в районі Пісків, Новолуганського і Новгородського. Неподалік Майорськоа і Верхньоторецька бойовики били з озброєння БМП. На Луганському напрямку терористи пізно ввечері з автоматичних станкових гранатометів били по українських позиціях поблизу Новозванівки, а біля Валуйського - зі стрілецької зброї.
Події Винищувач Росії над Чорним морем пролетів за 6 метрів від літака ВМС США Російський винищувач Су-27 над Чорним морем пролетів за 20 футів (6 метрів) від патрульного літака ВМС США. Як повідомив NBC News представник ВМС США, інцидент трапився 9 травня. Зближення відбувалося з американським літаком P-8A Poseidon, коли той виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі. У США назвали це зближення безпечним, хоча зазвичай таку відстань між літаками вважають надзвичайно небезпечною, з огляду на швидкість, висоту над рівнем моря та інші показники. Нагадаємо, в Чорне море увійшов ракетний ескадрений міноносець класу Арлі Берк USS Oscar Austin. «USS Oscar Austin (DDG 79) увійшов у Чорне море, щоб продемонструвати прихильність США до колективної оборони наших союзників і партнерів НАТО в регіоні Чорного моря», - підкреслили у флоті США.
Події У передмісті Одеси чоловік вистрілив в голову працівнику фірми з відмикання замків В Чорноморці розлучений чоловік не хотів впускати в дім колишню дружину, тому з травматичної зброї вистрілив у голову працівникові фірми, що відкриває замки, повідомили в прес-службі Нацполіції Одеської області. За даними правоохоронців, чоловік 1971 р.н. після розлучення більше 5 років судився з дружиною про розподіл майна. Весь цей час дружина проживала окремо. 1 травня жінка з документами на право власності прийшла в будинок. За документами, вона - єдиний власник житла. З нею прийшов працівник фірми, яка надає послуги з відмикання замків. Незгодний з її діями колишній чоловік з травматичної зброї вистрілив у голову працівникові. Потерпілий із травмою голови госпіталізований до лікарні. На місце злочину прибули поліцейські, які з'ясовують обставини справи. Вирішується питання про внесення відомостей про подію в реєстр з попередньою кваліфікацією - ст. 15 (замах на злочин) і ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Суспільство Російського мільярдера в Лондоні змусили виплатити колишній дружині рекордні $584,5 млн Високий суд Лондона 11 травня виніс рішення, згідно з яким російський мільярдер має виплатити при розлученні колишній дружині 453,58 млн фунтів стерлінгів ($584,5 млн). У суді імена учасників процесу не називалися, повідомлялося також, що це 61-річний виходець з Кавказу і 41-річна жінка зі Східної Європи. Вони познайомилися й уклали шлюб у Москві, а потім переїхали в британське графство Суррей, пише ВВС. За даними російських ЗМІ, швидше за все, йдеться про 61-річного екс-співвласника компанії «Нортгаз» Фархада Ахмедова. Статки олігарха, який займає 67-ме місце в російському списку Forbes, оцінювали в $1,3 млрд. Чоловік наполягав у суді, що вніс «особливий» вклад в добробут сім'ї, проте суд порахував участь подружжя рівним. За рішенням суду, сума виплат складе 41,5% від сімейних активів. Ахмедов виїхав до Великої Британії в 1986 році, де став трейдером на лондонській біржі хутра. У 1987 році він створив компанію Tansley Trading, яка поставляла обладнання радянським газовим підприємствам. У 2004-2009 роках бізнесмен представляв у Раді Федерації Краснодарський край і Ненецький автономний округ. В кінці 2012 року Ахмедов за $1,38 млрд продав свою частку в компанії «Нортгаз» НОВАТЕК.
Суспільство У Києві вперше пройде Кубок Європи бодібілдингу, фітнесу У Києві вперше пройде Кубок Європи бодібілдингу, фітнесу. Будуть представлені такі категорії як: "бікіні" і "жіноча фігура". Про це на прес-конференції 12 травня заявив голова Київської обласної федерації WABBA Ukraine, призер чемпіонатів України та Європи з бодібілдингу Олександр Паеранд, передає кореспондент АСН. "20 травня в Києві піде чемпіонат Європи бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу. Вперше в історії Києва ми проводимо такий міжнародний конкурс у нас. Якщо ми успішно проведемо цей конкурс, то в подальшому ми зможемо проводити в Україні такі конкурси як: "Містер-Юніверс" , чемпіонати світу. Очікувана кількість учасників - 500 осіб, можливо, далі більше", - заявив він. На чемпіонат Європи бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу будуть представлені 10 чоловічих і 10 жіночих категорій. Судді конкурсу будуть як з країн Європи, так і України. При цьому, за словами Наталії Касперської, голови Київської міської федерації WABBA Ukraine, міс Всесвіт-2013 і головного тренера жіночої збірної України, в конкурсі будуть представлені такі категорії, як "бікіні", "жіноча фігура": "Це категорії, які показують всю жіночу красу, жіночого тіла, здоров'я нашої нації".
Економіка МАУ значно знижує ціни на авіаквитки. Скільки коштуватимуть польоти Авіакомпанія Міжнародні авіалінії України заявила, що вводить тариф low-cost з додатковими обмеженнями і знижує вартість як внутрішніх, так і міжнародних перельотів, повідомляє ЛІГА. Однак квитки low-cost не можна буде повернути або обміняти, а оформити їх потрібно за 180 днів до вильоту. Безкоштовно пасажир зможе взяти з собою тільки ручну поклажу до 7 кг. Наприклад, куплений зараз переліт із Києва в Амстердам в січні 2018 року обійдеться в 2074 грн (тут і далі ціни квитка в обидва боки), з Києва до Відня - в 2075 грн, з Києва до Парижа - в 3142 грн, з Києва до Мюнхена - в 2340 грн. Також у МАУ заявили, що тепер внутрішні перельоти коштують стільки ж, скільки і поїздка в фірмовому вагоні поїзда - куплені заздалегідь квитки Київ - Львів - Київ на січень 2018 обійдуться в 774 грн. Злітати з Києва до Дніпра і назад в січні 2018 року можна буде за 1004 грн. Стільки ж коштує і з'їздити з Києва до Одеси і назад.
Події оформление ленты  Український сержант добровільно здався в полон бойовикам «ЛНР» - штаб У штабі АТО в п'ятницю, 12 травня, підтвердили, що військовослужбовець Збройних Сил України Тарас Гап'як добровільно здався в полон бойовикам так званої «ЛНР». Як відомо, 11 травня терористи виклали відео, на якому людина у військовій формі розповідає про добровільну здачу в полон в зв'язку з нібито поганими умовами служби в ЗСУ. У штабі уточнили, що Гап'як самовільно залишив місце служби в кінці березня 2017 року. За цим фактом було проведено службове розслідування, а також направлено повідомлення до військової прокуратури і в Військову службу правопорядку. Гап'яка позбавили звання «сержант». Матеріали службового розслідування направлені до військової прокуратури для прийняття правового рішення за статтею 430 КК (добровільна здача в полон).
Події Міноборони РФ назвало «привітанням» небезпечне зближення свого винищувача з літаком США Російський винищувач Су-30 9 травня над Чорним морем «привітав» американських пілотів літака Р-9 Poseidon, підлетівши на критично близьку відстань у 6 метрів. Про це заявили в Міноборони РФ. У відомстві підтвердили «перехоплення» американського літака, який виконував звичайні операції в міжнародному повітряному просторі, передає ТАСС. Інцидент стався близько 12-ї години дня за київським часом. «Над нейтральними водами Чорного моря була виявлена ​​повітряна ціль, що наближалася до державного кордону РФ. Для перехоплення цілі в повітря було піднято винищувач Су-30 зі складу чергових сил ППО Південного військового округу. Після зближення на безпечну дистанцію пілот російського винищувача візуально ідентифікував повітряний об'єкт як американський літак-розвідник P8A Poseidon», - розповіли в Міноборони РФ. Відзначається, що після цього зближення літак США змінив маршрут польоту в бік віддалення від кордону з Росією. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що винищувач ВКС РФ пролетів на відстані 20 футів - менше 7 м від патрульного протичовнового літака P-8A Poseidon ВМС США.
Суспільство оформление ленты  Один з фаворитів «Євробачення-2017» заспівав у барі Києва Представник Португалії на Євробаченні-2017 Сальвадор Собрал, якого називали фаворитом конкурсу, заспівав кілька пісень у барі Києва. Як повідомила на своїй сторінці в Facebook журналістка Тамара Кудрявченко, улюбленець «Євробачення» Собрал вирішив поспівати під акомпанемент музикантів Groovin 'High Нагадаємо, за прогнозами букмекерів, друге місце на «Євробаченні-2017» може зайняти Сальвадор Собрал з Португалії з піснею Amar pelos dois. Як відомо, 27-річний співак гостро потребує пересадки серця. Українці в соціальних мережах закликають підтримати виконавця. У фінал конкурсу з другого півфіналу вийшли такі країни: Болгарія, Білорусь, Хорватія, Угорщина, Данія, Румунія, Ізраїль, Норвегія, Нідерланди, Австрія. Ще 10 учасників фінального концерту визначилися під час першого півфіналу 9 травня: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Португалія, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр і Бельгія.
Наука і технології Вчені назвали фрукт, який бореться з раком молочної залози Вживання в їжу плодів манго значно знизить імовірність захворіти на рак молочної залози. До такого висновку прийшли співробітники університету Техасу під час  низки досліджень. Вчені проводили випробування на мишах, намагаючись з'ясувати, як поліфеноли впливають на ракові і звичайні клітини. В результаті стало ясно, що зростання ракових клітин знижується приблизно на 90% при 5 мкг/мл GAE, передає Allnews. Крім того, дослідним шляхом було доведено, що концентрація поліфенолів манго значно скорочує проліферацію клітин, не заражених раком, майже на одну п'яту частину. За словами вчених, поліфеноли мають ефект знищення, що є нестандартним для ракових клітин. Нагадаємо, суд Сент-Луїса (штат Міссурі) зобов'язав компанію Johnson & Johnson виплатити як компенсацію $110 млн жительці США, яка захворіла на рак після використання продукції з вмістом тальку.
Суспільство Сирія, Ліван, Ірак, Палестина припинили визнавати українські меддипломи Сирія, Ліван, Ірак, Палестина тимчасово або повністю припинили визнавати дипломи українських медичних вишів, оскільки бал у випускників вузів істотно знизився, повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на зборах з питань медичної освіти, пише Капітал. За словами міністра, традиційно з цих країн до нас приїжджало дуже багато іноземців, однак зараз виникли проблеми через занадто низький бал вступників у медичні вищі навчальні заклади, проблеми створює і відсутність доступу до інтернатурі. Водночас, за словами Гриневич, в Україні цілком реально вирішити ці проблеми і в цілому поліпшити якість надання освітніх послуг у медичних вишах. З понад 64 тис. іноземців, що навчаються в Україні, майже 40% отримує освіту саме за медичними спеціальностями.
Економіка За 2016 рік українських мільйонерів стало менше на 25% - податкова В Україні за 2016 рік дохід понад 1 млн грн задекларували 3504 людини. У порівнянні з 2015 роком кількість українських мільйонерів зменшилась на 25%, або на 1180 осіб. Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, відзначили в прес-службі ДФС. Але, не дивлячись на істотне зменшення кількості багатіїв, їхні доходи за минулий рік виросли на 13%, або сукупно на 3,2 млрд грн. Найбільше мільйонерів, більше третини від загальної кількості, числиться в Києві. У Харківській області налічується 287 мільйонерів, Дніпропетровській - 216, Одеській - 211. В цілому декларації про майновий стан і доходи за 2016 подали майже 513 тис. українців, які сукупно задекларували 50,8 млрд грн. З них громадяни заплатять податку на доходи фізичних осіб - 1,62 млрд грн, військового збору - 226,5 млн грн. Водночас правом на податкову знижку скористалися понад 65 тис. осіб, яким буде повернуто податок на доходи фізичних осіб в сумі 110,6 млн грн.
Події Футболіста «Волині» звинувачують у причетності до падіння з 9-го поверху 26-річної дівчини Рідні 26-річної Ірини Савчук звинуватили захисника футбольного клубу «Волинь» Дмитра Задерецького в причетності до падіння дівчини з 9-го поверху. За твердженням рідних, футболіст викинув Ірину з вікна після сварки, передає УНН. Подія трапилася 7 травня в Луцьку. Рідні стверджують, що у футболіста проблеми з алкоголем. Зараз Ірина Савчук перебуває в реанімації у критичному стані, у неї численні переломи. Поліція розслідує кримінальну справу, в ході якої перевірить причетність Задерецького до падіння дівчини. Правоохоронці зазначили, що зараз є 3 версії події: 1) дівчину скинули з дев'ятого поверху, 2) дівчина впала з необережності, 3) це була спроба самогубства. «Футболіст у свідченнях пояснив, що не зміг затримати дівчину, а в поліцію не повідомив, бо перебував у стані афекту. Ми отримали відео з камер спостереження і звіряємо дані з інформацією свідків», - повідомили в поліції.
Суспільство Кримчанин незаконно заволодів київської квартирою співробітника Посольства Іспанії Прокуратура Києва викрила кримчанина, який незаконно заволодів квартирою працівника Посольства Іспанії в Україні, повідомили в прес-службі  прокуратури Києва. За даними прокурорів, 57-річний житель Криму на комп'ютері виготовив і роздрукував постанову судді Окружного адмінсуду Києва про задоволення адміністративного позову чоловіка. Цим же документом скасовувалося рішення про державну реєстрацію квартири і місця для парковки, розташованих на вулиці Хорива. Відзначається, що квартира і паркомісце коштували більше 5 млн гривень. Використовуючи зазначену постанову та інші документи, видані державними органами, шахрай перереєстрував на себе право власності на вказане нерухоме майно. Дії чоловіка кваліфіковано за ч.1, 4 ст. 358 (підробка документів і їх використання) і ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України.
Суспільство оформление ленты  «Горбатий Запорожець» міг стати дизайнерським автомобілем Були опубліковані фотографії дизайнерських напрацювань можливого зовнішнього вигляду знаменитого «горбатого Запорожця». Розробкою нової моделі ще в 2013 році займався дизайнер Mr. Dicks. Його ескізи отримали безліч позитивних відгуків, передає запорізьке видання «Голос». Дизайнеру пропонували відправити свої ескізи на «АвтоЗАЗ», проте далі створення ескізів справа не пішла. Нагадаємо, в грудні 2016 ПАТ «Запорізький автомобільний завод», який входить в корпорацію «УкрАВТО», змінив назву на «Промавтоінвест» і форму власності з публічного на приватне акціонерне товариство (АТ). «Промавтоінвест» (раніше. - ЗАЗ) методом повномасштабного виробництва випускає автомобілі під брендом ЗАЗ (Sens, Lanos, Lanos-фургон, Vida і Forzа), вантажні автомобілі і автобуси на шасі і агрегатах індійської ТАТА.
Події 9 травня в Дніпрі. П'ятьом особам повідомлено про підозру в причетності до безладів П'яти особам повідомили про підозру в злочинах, скоєних під час проведення святкових заходів 9 травня в Дніпрі, двом повідомлення готується, заявили в Генеральній прокуратурі України. Всього, за даними ГПУ, в рамках відповідного кримінального провадження правоохоронці затримали сімох громадян, причетних до заворушень. З однією особою слідчі вже уклали угоду про визнання провини і вона надала важливу інформацію і співпрацює зі слідством.Всього в кримінальному провадженні визнані потерпілими 10 осіб, проведено близько 20 обшуків, 19 осіб упізнано. Шляхи фінансування організації заворушень у місті встановлюються. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що слідчі обласної прокуратури Дніпра допитують депутата фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула як свідка у справі про зіткнення, які сталися 9 травня в Дніпрі.
Суспільство Голову українського журі «Євробачення» не запросили на виступ учасників Голову журі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» Юрія Рибчинського організатори заходу не запросили ні на червону доріжку, ні на виступи учасників. Рибчинський поскаржився, що здивований таким ставленням організаторів до нього та інших членів журі. Він зазначив, що доводиться оцінювати конкурсантів «по монітору», і немає ніяких гарантій, що сам конкурс їм взагалі вдасться подивитися вживу, передає Allnews. Він також сказав, що ні з ким з членів журі не були підписані угоди, тому вони не знають, на яких засадах працюють - безкоштовно чи за гроші. «Хоча я працюю в журі не перший раз, і завжди така робота була оплачуваною», - додав Рибчинський.Втім, додав голова журі, що можна говорити, коли навіть Джамалу, завдяки якій проходить сам конкурс, не пустили на червону доріжку. «Це ж якийсь театр абсурду», - заявив він.
Суспільство оформление ленты  «Парад» у Донецьку: путінські байкери і переодягнені у шахтарів студенти В окупованому Донецьку терористи провели «парад» на честь третьої річниці псевдореферендума, який країна-агресор Росія провела 11 травня 2014 року. Хода тривала близько 1,5 години і пройшла головними вулицями міста, передають «Новости Донбасса». Колону очолили путінські байкери клубу «Нічні вовки», а також духовий оркестр. На початку колони також рухалися ставленики окупантів, зокрема, «мер Донецька» Олексій Кулемзін і глави окупаційних адміністрацій інших міст, які контролюють бойовики «ДНР». У «параді» брали участь представники різних міст і районів області - приблизно по 250-300 осіб. Замикали ходу представники різних районів області, зокрема і найбільш постраждалих від обстрілів. В одній з колон йшли студенти донецьких вишів, одягнені в робочий одяг шахтарів і металургів. Кожній делегації міст вручили до 20 «прапорів» «ДНР». Деякі учасники параду тримають прапори Росії. Пізніше на донецькому стадіоні «Олімпійський» виступили російські групи «Мираж», «Русский размер», «Челси», а також Олександр Маршал. Росія виділила на святкування більше 1 мільйона рублів.
Політика У Чорному морі почалися нові навчання країн НАТО У Чорному морі почалися нові морські навчання країн НАТО, в яких беруть участь понад 700 військових з Румунії, Великої Британії і США. Навчання триватимуть чотири дні в румунських територіальних водах. Закінчаться вони 15 травня, передає ТАСС.В ході навчань румунський фрегат Regele Ferdinand, а також морські тральщики Lt. Dimitrie Nicolescu і Lupu Dinescu разом з американським есмінцем USS Oscar Austin проведуть маневри по боротьбі з підводними човнами. Крім того, пройдуть протиповітряні навчання за участю двох літаків МіГ-21 «Лансер» ВВС Румунії і двох винищувачів Typhoon британських ВПС. Навчання повинні зміцнити взаємодію між різними родами військ країн НАТО. Відзначається, що в оснащення американського есмінця Oscar Austin входять ракетні установки Tomahawk і системи морської артилерії, що дозволяє знищувати ворога на відстані понад 1000 км. Нагадаємо, раніше винищувач ВКС РФ над Чорним морем пролетів на відстані 20 футів - менше 7 м від патрульного протичовнового літака P-8A Poseidon ВМС США. Пізніше в Міноборони РФ назвали маневр «привітанням».
Події У Харкові затримали банду, яка жорстоко побила поліцейського Харківські поліцейські затримали злочинну групу за вчинення 13 розбійних нападів і шести пограбувань. За словами начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Анатолія Дмитрієва, до складу ОЗГ входили вісім громадян віком від 18 до 22 років, жителі Харкова і області. Як було встановлено, злочини вони скоювали з вересня минулого року. Чоловіки, погрожуючи пістолетом, нападали на перехожих поблизу будинків, у під'їздах і на вулицях. У своїх жертв вони відбирали гроші, особисті речі та мобільні телефони. На рахунку зловмисників зухвалий напад на інспектора патрульної поліції Харкова, який вони скоїли 9 грудня минулого року біля під'їзду будинку на вулиці Танкопія. Поліцейський перебуває у важкому стані досі й вимагає дорогого лікування. Кілька днів тому грабіжники побили чоловіка, який торгував морозивом. Потерпілий у важкому стані перебуває в лікарні.
Суспільство оформление ленты  Заступник міністра Георгій Тука у прямому ефірі освідчився своїй коханій Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі «5 каналу» зробив пропозицію своїй коханій. За словами Туки, таким чином він перехопив естафету від заступника міністра юстиції з реєстрації шлюбів, передає «5 канал». «Хочу зараз запросити свою дружину, з якою ми 21 рік живемо разом, але ми до цього часу не є офіційно подружжям. Віто, я тобі пропоную все ж зареєструвати наші відносини і стати моєю офіційною дружиною», - сказав Тука. Нагадаємо, учасниця пісенного конкурсу «Євробачення-2017» Яна Бурчеська отримала пропозицію руки і серця під час другого півфіналу. Яна розповіла ведучому Тимуру Мірошниченку, що чекає дитину. Після цього її коханий Олександр дістав обручку і зробив співачці пропозицію.
Суспільство Російські офіцери переводяться в Сирію, щоб не служити на Донбасі Офіцери Російської Федерації переводяться в підрозділи для бойових дій у Сирії, щоб уникнути служби на Донбасі. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook. За даними розвідників, офіцери з'єднань і частин 1 АК ЗС РФ намагаються уникнути подальшого проходження служби на Донбасі шляхом перекладу в підрозділи, які направляються для участі в бойових діях на території Сирії. Відзначається, що нові підрозділи формуються в рамках розгортання 8-ї армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ. Розвідники повідомили про тотальне невдоволення офіцерів РФ умовами проходження служби, рівнем і своєчасністю виплати грошей. Часто військові самовільно залишають місця проходження служби і здійснюють самогубства. Так, командир взводу 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК самовільно залишив військову частину зі зброєю.
Суспільство Жителька Астани обклеїла будинок портретами Назарбаєва, щоб уберегти від знесення Жителька Астани спробувала захистити свій будинок від знесення, обклеївши його портретами президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. За словами Несіпкуль Уябаєвої, землю в столиці країни вилучають для потреб держави, а компенсацію дають мізерну, передає видання 31.kz. «Чому я повісила цей портрет? Бо чиновники не бояться не Бога, нікого. Тому нехай бояться нашого президента», - заявила місцева жителька. За даними журналістів, ділянка в 6 соток і двокімнатний будинок містяться на лівому березі столиці, поруч офіси великих компаній і урядовий квартал. Будинок був куплений сім'єю з 7 осіб 9 років тому. Чиновники оцінили майно сім'ї всього в 4,5 мільйона тенге. На ці гроші в Астані важко купити навіть кімнату в гуртожитку.
Події оформление ленты  Учасниці Євробачення через прапор загрожує в'язниця Представниця Ісландії на пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Свала Бьйоргвінсдоуттір може бути оштрафована або отримає рік тюремного ув'язнення на батьківщині за дії з національним прапором під час церемонії відкриття пісенного конкурсу, передає Обозреватель, посилаючись на видання Visir. Відзначається, що Свала в ході церемонії відкриття пісенного конкурсу в Києві запустила в небо прапор Ісландії, який був прив'язаний до кульок, як це робили інші учасники Євробачення. Але, за словами керівника скаутської організації в Ісландії, яка вважається хранителем національного прапора, співачка порушила кілька правил щодо поводження з прапором країни, за що передбачена відповідальність. «По-перше, на прапорі забороняється дописувати або домальовувати що-небудь до вже наявних символів. По-друге, прапор Ісландії може бути піднято лише на флагштоку, а не запущений в небо на кульках. Якщо мати на увазі, що кулі з прапором рано чи пізно впадуть, то буде порушено ще одне положення закону: прапор не повинен торкатися землі. Згідно з правилами, цей прапор має бути негайно спалений», - каже хранителька прапора. Такі порушення законів Ісландії караються штрафом або роком в'язниці.
Суспільство оформление ленты  Міністр Омелян нагородив моряків, які не дали росіянам захопити український катер Співробітники Морської пошуково-рятувальної служби та екіпаж катера, який завадив спробі російського корабля захопити катер у Чорному морі, отримав нагороди з рук міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Зокрема, були нагороджені: Сергій Боярка (механік пошуково-рятувального катера «ПРК-05»), Ігор Війтенко (капітан-наставник служби безпеки мореплавання), Максим Малиновський (моторист 1 класу - матрос 1 класу), Артем Мальгін (капітан пошуково рятувального катера «ПРК-05»), Володимир Сахаров (матрос 1 класу пошуково-рятувального катера «ПРК-05»), Олег Фідзін (начальник служби безпеки мореплавання), повідомили в прес-службі відомства. «Наші моряки не здалися, врятували себе та український катер, повернулися в порт базування. Ви зберегли власну честь і честь України», - сказав міністр. Нагадаємо, 23 квітня у Чорному морі в районі Скадовська під час українських штатних навчань військовий корабель РФ намагався захопити катер морської пошуково-рятувальної служби України. У свою чергу в ФСБ РФ заявили, що катер морської пошуково-рятувальної служби України нібито вів фото і відеозйомку російських кораблів
Суспільство Сили спеціальних операцій оголосили набір бійців. Як потрапити Генштаб почав набір у Сили спеціальних операцій України. Пресі показали фільм про те, як у надлюдських умовах проходить відбір найкращих бійців. 12 травня начальник відділу комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Андрій Полонський анонсував набір кандидатів, передає кореспондент АСН. "Генштаб Міноборони України почав пояснювальну, рекламну рекрутингову кампанію для залучення військовослужбовців за контрактом. Окремо йдеться про залучення кадрів до лав сил спецоперацій. Коротко про вимоги для відбору в участі з підготовки в кваліфікаційному курсі для таких сил. Це повинні бути особи до 35 років з відмінною фізичною підготовкою і здоров'ям, ось щодо здатності витримувати надлюдські навантаження. Також повинна бути величезна стресостійкість", - заявив він. Після цього пресі показали документальний фільм "Гарт сталевих" про створення сил спеціальних операцій в лавах Збройних сил України. "Саме ці сили використовують кращий досвід провідних армій світу. Для цього створено спеціальний курс, де навчання проходять тільки найкращі .. Для початку вони проходять дуже суворий огляд у лікарів. Не всі проходять цей етап. Тільки найкращі потрапляють до лав тих, хто може пройти курс. Кредо спецсил - якість переважає над кількістю", - повідомили автори фільму. У фільмі показані кадри підготовки в суворих зимових умовах у спеціальних таборах, де у військових забирають навіть телефони та особисті речі. "Кожен отримує спеціальний жилет з номером. З цього моменту - немає імен і прізвищ для інструкторів, усі рівні .. Тепер надлюдські фізичні і психологічні навантаження - стають їхніми постійними супутниками. Вони годинами тримають важкі рюкзаки зі спорядженням над головами... Бігають на довгі дистанції, проходять всі нові і нові спецзавдання... Тільки одиниці доходять до кінця", - розповідає голос за кадром. Ті, хто проходить важке випробування, залишаються служити в складі сил. "Надалі фізичні навантаження для них будуть тільки збільшуватись. Особливість в тому, що завдання їм не повідомляють заздалегідь, про них вони дізнаються тільки перед самим виконанням на плацу... Кандидатів випробовують навіть у нічний час, проводячи спеціальні завдання", - додали автори фільму.
Суспільство Антонов виграв в уряду Туреччини суд на $1 мільйон Держпідприємство Антонов у турецькому суді виграло судову суперечку з Головним управлінням аеропортів Туреччини щодо інциденту з вантажним Ан-124-100 Руслан (Україна), що зіткнувся під час зльоту зі зграєю птахів в аеропорту Анкари в березні 2008 року. Про це інформує прес-служба юридичної фірми Ільяшев і партнери, що представляла інтереси підприємства в турецькому суді, повідомляє Інтерфакс-Україна. Рішенням 14-го Господарського суду I інстанції Анкари підприємство України одержало компенсації $1 млн за недотримання аеропортом норм ICAO в частині безпеки польотів. «Суд постановив, що Туреччина в порушення законодавства та норм ICAO не вжила в аеропорту можливих заходів орнітологічної безпеки, в результаті чого виникла аварійна ситуація. Посилання відповідачів на форс-мажор суд відхилив», - йдеться в повідомленні. Також відповідачем будуть в повному обсязі сплачені послуги юристів і експертів, які були залучені ДП «Антонов».
Економіка Очільник Запорізької податкової отримав невідомо від кого у подарунок квартиру в Києві Начальник Головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області Олексій Кавилін отримав у подарунок квартиру площею 277 кв. м. Квартира розташована у житловому комплексі бізнес-класу «Времена года», передає видання Bihus. Подарунок оформили 29 березня 2017 року, однак дарувальник не вказаний. Журналісти підкреслили, що квартира вдвічі менша за площею і без ремонту в цьому ЖК на вторинному ринку починається від 6 млн гривень. Ціна 4-кімнатної квартири, схожої на ту, що подарували Кавиліну, досягає 16 млн гривень. У декларації за 2016 рік Кавилін зазначив, що володіє двома гаражами в Києві площею 17 і 18 кв. м. Також він задекларував два автомобілі Toyota Camry і Range Rover, п'ять дорогих годинників, $170 тисяч, 160 тисяч євро і більше 3 мільйонів гривень готівкою. Начальником ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін став у вересні 2014 року.
Суспільство Вихідними в Україні пройдуть сильні дощі з грозою Вихідними по всій території України дощитиме, крім Сімферополя (АР Крим). Про це передає Укргідрометцентр. Завтра, 13 травня, на заході України синоптики обіцяють дощі з грозою, а також незначне похолодання. У Львівській, Рівненській, Волинській, Тернопільській та Хмельницькій областях температура повітря буде на рівні +13 - +15 градусів вдень і +5 - +7 вночі. В Івано-Франківській області температура повітря буде від +15 до +17 вдень, +6 ... + 8 вночі. У Вінницькій та Чернівецькій областях +16 - +18 вдень, а вночі +7 - +10. У Закарпатській області +19 - +21 градусів вдень і +11 - +13 вночі. У східних областях прогнозуються дощі з грозою. В середньому температура повітря складе +11 - +15 градусів вдень, а вночі - +6 - +8. У Києві температура залишиться на рівні +12 - +14 вдень, а вночі + 8-10. У неділю на сході і півдні України, а також у центральних областях очікуються сильні дощі. На нашому сайті ви можете подивитися прогноз погоди на тиждень.
Політика Апеляційний суд залишив екс-депутата Мартиненка на свободі Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Спеціальної антикорупційної прокуратури та залишив екс-нардепа Миколи Мартиненка на поруках нардепів. Крім того, в ході засідання Мартиненко поскаржився суду на стеження за ним. У прокуратурі це спростували, вказавши на порушення Мартиненком процесуальних зобов'язань і тиск на суд, передає «Громадське ТБ». Нагадаємо, 20 квітня Мартиненка затримали у справі про розкрадання $17 мільйонів. Однак 22 квітня суд відмовився заарештувати Мартиненка і віддав його на поруки депутатам та міністрам партії «Народний фронт». Це рішення прокурори оскаржили в суді, вони намагалися домогтися утримання Мартиненка під вартою з запорукою в 300 млн гривень. Засідання мало відбутися 3 травня, проте останньої миті його скасували через те, що в суд не надійшли матеріали справи з суду попередньої інстанції.
Наука і технології Bentley спеціально для зоозахисників зробить салон автомобіля з грибів і медуз Компанія Bentley має намір створити автомобілі, в яких салон буде зроблений з протеїну, грибів і медуз. Як повідомив директор з дизайну компанії Штефан Зілафф, шкіру в салоні замінять спеціально для клієнтів-веганів, які не користуються матеріалами тваринного походження, передає Auto Express. «Ми не можемо продати Bentley, на обробку якого йде до 20 шкір тварин, клієнту-вегану, який не використовує матеріали тваринного походження. Скоро ми представимо Bentley з обробкою салону, яка задовольнить подібну категорію покупців», - сказав він. Також, за словами Зілаффа, компанія розробляє нову концепцію дизайну для електрокарів. Нагадаємо, в кінці березня у мережі були опубліковані фото зимових випробувань у Швеції нового лімузина, який, з величезною часткою ймовірності, є передсерійним екземпляром топової моделі в лінійці проекту для чиновників Володимира Путіна «Кортеж».
Події оформление ленты  У Дніпрі маленька дівчинка випала з вікна 5-го поверху, життя їй врятував козирок над входом У Дніпрі в п'ятницю, 12 травня, 3-річна дівчинка випала з вікна 5-го поверху в будинку на проспекті Богдана Хмельницького. Інцидент стався близько 12:45 передає видання «Інформатор». За даними поліції, на момент НП у квартирі перебували мама і двоє дітей - 3-річна дівчинка та 9-річний хлопчик. Мати була зайнята зі старшим сином в іншій кімнаті і не бачила, як менша злізла на вікно і сперлася на москітну сітку. Життя дівчинці врятував пластиковий козирок стоматології на першому поверсі будівлі. Звідти дитину зняли рятувальники, «швидка допомога» відвезла дівчинку в лікарню з відкритою черепно-мозковою травмою, травмою грудної клітки, закритим переломом передпліччя і струсом мозку. Дитина, як і мати, перебуває в шоковому стані. На місці працює патрульна поліція і слідчий, обставини події з'ясовуються.
Політика США приєднається до процесів, які змусять РФ виконувати Мінські угоди США можуть бути залучені до окремих елементів взаємодії в рамках Нормандського формату.  Про це на брифінгу 12 травня заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент АСН.  «Головне, що я б схотів згадати це дружня і партнерська атмосфера. Що для мене було надзвичайно важливо у Вашингтоні, так це політичний сигнал про те, що США є і будуть нашим найважливішим другом і партнером. Дуже важливо, що США продовжуватимуть послідновно підтримувати Україну, але це також чіткий сигнал про те, хто є відповідальним, що саме Росія відповідальна за війну проти України, тобто цей сигнал теж важливий. І те, що питання України є одним з найбільш пріоритетних для цієї адміністрації теж дуже важливо», - заявив він.  Він підкреслив, що який момент, який буде дійсно скоординований з Нормандським форматом це може бути також варіант паралельного залучення США до окремих елементів взаємодії в рамках Нормандського формату.  «Це може бути паралельний процес. Якраз це ми зараз обговорюємо», - додав міністр. 
Політика Кремль не зміг відповісти на заклик Трампа до миру з Україною Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не став коментувати заклик президента США Дональда Трампа укласти мир між Україною і Росією. На прохання журналістів прокоментувати пропозицію Трампа Пєсков сказав: «Залишу без відповіді», - передає РИА «Новости». Разом з тим Пєсков повідомив, що в Кремлі розраховують, що «одержимість» Заходу «російським фактором» скоро пройде. «Безумовно, ця емоційна, скажімо так, одержимість так званим російським фактором, яка старанно підтримується на плаву в Америці - засумує нас. Але, з іншого боку, ми розуміємо, що потрібно бути терплячими, одержимість скоро пройде. Ми сподіваємось», - сказав він. Нагадаємо, раніше Трамп у своєму мікроблозі Twitter написав, що в один день зустрівся з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Американський президент прикріпив хештег #LetsMakePeace («Давайте укладемо мир»).
Суспільство оформление ленты  Українські каратисти з тріумфом повернулися з Туреччини До Києва з чемпіонату Європи з карате в Туреччині повернулася збірна України. Вона стала головною сенсацією змагань - 15 спортсменів завоювали десять медалей, двоє зайняли п'яті місця. «Майже всі наші чемпіони - відмінники. Бо це інтелектуальний вид бойових мистецтв, - говорить засновник українського карате Валерій Галан. - Якщо немає інтелекту, то ви не виграєте жодних змагань, адже тут дуже багато складових, головна з яких - робота мозку. Хочу сказати, що наше карате виховує любов до людей, а наша майстерність дозволяє нам сподіватися, що вони не будуть нас ображати». «Карате, яким ми займаємося, - це не тільки ці красиві хлопці й дівчата, які зараз на самому верху, а за ними стоять більше десяти тисяч людей у федерації, - продовжує він. - Це ті люди, які займаються через день у спортивних залах. Вони не на вулицях, вони в тій атмосфері, де є любов, де є виховання, де вони отримують навантаження, які ретельно прораховуються. Це оздоровчий вид спорту». Дворазова чемпіонка Європи Катерина Крива не може сьогодні точно сказати, чому вибрала саме цей вид спорту. «У нашому місті було не дуже багато спортивних секцій, - говорить вона. - Я починала займатися легкою атлетикою, але в одинадцять років друг познайомив мене з моїм першим тренером. Потім вступила до Львівського державного університету фізичної культури, де познайомилася зі своїм другим тренером, і тоді почала займатися професійно».
Політика Клімкін спростував, що Україна платила лобістам за його зустріч із Трампом Міністр закордонних справ України Павло Клімкін спростував інформацію про те, що за його зустріч з президентом США Дональдом Трампом лобісти заплатили $30 тисяч, передає кореспондент АСН. «Я за визначенням, і це мій принцип, не використовую жодних лобістів або інших для організації будь-яких зустрічей. Як на мене, це була дуже змістовна зустріч, яку президент Трамп почав з того, яка ситуація в Україні», - підкреслив Клімкін. Нагадаємо, раніше позбавлений українського громадянства народний депутат Верховної Ради Андрій Артеменко на своїй сторінці в Facebook заявив, що Україна заплатила американській лобістській компанії $400 тисяч за зустріч Клімкіна з Трампом. «За цю зустріч українська сторона заплатила відомій американській лобістській фірмі грошима українських платників податків, вкраденими у українського народу в розмірі 400 тис. доларів США», - написав він. Як відомо, зустріч Трампа і Клімкіна відбулася в Білому домі 11 травня, під час неї сторони обговорили підтримку України і ситуацію на Донбасі.
Події оформление ленты  В Одесі під час пластичної операції померла 21-річна дівчина В Одесі працівники поліції з'ясовують обставини смерті Ірини Магльованої, яка робила пластичну операцію в клініці «Моцарт», передає видання «Думская». За інформацією видання, 21-річна дівчина прийшла в клініку «Моцарт» на останню операцію з ринопластики. У неї була вроджена патологія (заяча губа і вовча паща). До цього її оперували в інституті стоматології. В ході операції у 21-річної пацієнтки піднялася температура до 40 градусів. Викликали реанімацію і її відвезли в клініку Odrex, але врятувати дівчину не вдалося. Заступник головного лікаря з лікувальної роботи цього медцентру Тетяна Федорченко повідомила, що пацієнтку привезли у стані клінічної смерті. Її намагалася врятувати команда реаніматолов понад півтори години. Згідно з висновком експертів, причина смерті - злоякісна гіпертермія, тобто реакція на наркоз.
Суспільство Джоан Роулінг закликала шанувальників не купувати вкрадений рукопис приквела до «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг у своєму мікроблозі Twitter закликала шанувальників не купувати цінний рукопис приквела до «Гаррі Поттера», який було вкрадено при пограбуванні у Бірмінгемі. PLEASE DON'T BUY THIS IF YOU'RE OFFERED IT. Originally auctioned for @englishpen, the owner supported writers' freedoms by bidding for it. https://t.co/ljEQyyj9yY — J.K. Rowling (@jk_rowling) 12 мая 2017 г. Свою розповідь у 800 слів Роулінг написала на листівці формату А5. Рукопис продали на благодійному аукціоні на користь англійського ПЕН-клубу. Анонімний покупець заплатив 25 тисяч фунтів стерлінгів ($32 тисячі). Разом з тим листівку вкрали з будинку в Бірмінгемі разом з коштовностями. Поліцейські підкреслили, що придбати листівку захочуть тільки фанати Гаррі Поттера. В оповіданні Роулінг йшлося про події, які сталися за три роки до народження Гаррі Поттера. Дійовими персонажами є Северус Снейп і Джеймс Поттер, два підлітки, які привернули увагу поліції. Рукопис завершується вказівкою на те, що це уривок з приквела, робота над яким насправді не ведеться.
Суспільство Під Дніпром знайшли 16-річну дівчину-втікачку, яку хотіли насильно видати заміж У місті Синельникове Дніпропетровської області вранці в п'ятницю, 12 травня, волонтери знайшли і відправили додому зниклу 16-річну дівчину, яка втекла від родичів. Інара Гаджиєва пішла з дому 10 травня і не виходила на зв'язок з рідними. Знайшли її недалеко від Дніпра, передає «Інформатор». Правоохоронці з'ясували, що розшукувана Інара перебувала разом із Джафаровим Аджі-Ахмед Пунхан Огли, 1995 року народження. 16-річну дівчину хотіли видати заміж за хлопця проти її волі. На знак протесту дівчина втекла з дому з іншим. Нагадаємо, нещодавно відбулося весілля української співачки Джамали. Співачка одягла на весілля, яке відбулося за звичаями ісламу, пишну сукню з накидкою на голову. І сукня і накидка були виготовлені зі щільної тканини і прикрашені мереживом і перлами.
Суспільство В Україні стрімко ростуть ціни на продукти Борщовий набір українців істотного подорожчав. Про це на прес-конференції 12 травня заявив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає кореспондент АСН. "Ситуація на споживчому ринку в квітні характеризувалася зростанням цін на продукти харчування. Передовсім на так звану овочеву групу. Зростання було значним. Рекорд продемонстрував "борщовий набір": картопля, овочі, цибуля, буряк. Подорожчання тієї ж капусти було в 2,4 разу. Це абсолютно унікальна ситуація і факт показовий. Ціна цибулі зросла на 77% або на 3 грн на кг. Буряка - на 45%, картоплі - на 22% ", - заявив він. Якщо вважати, що 55% всіх доходів українців витрачається на харчування, а овочі і хліб у споживчому кошику - основні продукти, то подорожчання овочевого набору серйозно вдарило по кишені людей. "Як відомо, чим бідніші люди, тим менше вони споживають м'ясо. Основа їхнього раціону - хліб і овочі. Українці в рази споживають менше м'яса, ніж європейці. Санітарна норма - 80 кг м'яса на рік. Українці споживають не більше 52-53 кг на 1 людину". Продовжує зростати ціна на хліб. "За 4 місяці - це 11%. Це великий показник, адже це 10-12 копійок на 1 кг. Люди переходять на картоплю, адже і хліб уже дорогий. Тому, за санітарними нормами, українці значно "переїдають" картоплю, "не доїдаючи " м'ясо ". У травні багато чого залежатиме від погодних умов. "Одна справа, коли тепло, тоді з'являється молода картопля, молода капуста. А якщо пролітає сніг, то ціна в 2-3 рази буде більшою, ніж вартість аналогічної продукції минулого року. При цьому вартість продукції торішнього врожаю трохи впаде, але трохи". В цілому рівень інфляції за квітень склав 0,9% в умовах, коли послуги ЖКГ залишаються найбільш затратними у загальних витратах українців. І стабілізація цін очікується не раніше червня-липня, коли остаточно з ринку буде виведена продукція минулого року.
Економіка Цього року інфляція досягне 14-15%, а $1 коштуватиме 31 грн Інфляція в 2017 досягне 14-15%, а курс гривні - 30-31 за $1. Про це на прес-конференції 12 травня заявив економічний експерт Віктор Скаршевський, передає кореспондент АСН. «За 300 місяців Незалежності України ціни росли 260 місяців. І 40 місяців була дефляція, пов'язана з сезонністю. Це червень-липень місяці, коли влітку спостерігається зниження цін. Цього року інфляція буде виражатися в двозначному числі. Це важливо, адже Кабмін у бюджеті заклав 8% інфляції, а Нацбанк - 9,1%... Як відомо, Світовий банк ще кілька місяців тому погіршив прогноз інфляції для України з 8,5% до 10%. Тобто Світовий банк вже підтвердив двозначне число інфляції», - заявив він. Експерт упевнений, що ціни ростимуть і далі. «Думаю, що за підсумком 2017 року зростання цін складе не менше 14-15%, якщо не буде якихось серйозних шоків для економіки. Чому буде таке зростання цін? Тому що ми залишаємося імпортозалежною країною, наша економіка залежить від курсу $». При цьому, з його слів, незначне зміцнення гривні останнім часом буде нетривалим. «Це свято недовго триватиме. Вже з березня ціни на продукцію України почали знижуватися... У другій половині року слід очікувати істотного тиску на курс і прискорення інфляції з девальвацією», - прогнозує він. За його прогнозами, у кращому випадку курс національної валюти до кінця 2017 року сягне позначки 30-31 грн за $1.
Події оформление ленты  У Києві затримано групу сутенерів-вимагачів Сьогодні, 12 травня, Київська місцева прокуратура № 7 разом з працівниками Нацполіції затримала групу злочинців, яка втягувала дівчат у заняття проституцією, займалася вимаганням та здійснювала розбійні напади. Про це інформує прес-служба столичної прокуратури. За повідомленням джерела, в ході обшуків за місцем проживання злочинців були вилучені чорнові записи, «база клієнтів», комп'ютери, транспортні засоби та банківські картки. Слід відзначити, що від злочинної діяльності угруповання постраждало понад 20 осіб. Крім того, за цим фактом готується повідомлення про підозру в примусі осіб до заняття проституцією із застосуванням сили, вчиненому організованою групою. Також готується повідомлення про підозру в розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.
Закон і Право Кандидатам у приватні виконавці знизили прохідний бал на іспиті до 70% - Мін'юст Прохідний бал на автоматизованому анонімному тестуванні для приватних виконавців знизили з 80% до 70%. Про це 12 травня на прес-конференції в Києві повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає кореспондент АСН. «Згідно з порядком допуску до іспиту, потрібно було набрати 80%. Ми знизили цей бал і він для першої групи, яка складатиме іспит, буде вже 70%. Ми по 5 балів зняли з першої і третьої частини іспиту», - уточнив він. Таке рішення Мін'юсту підтримали й міжнародні організації. Зокрема, президент Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа UENet» Сергій Мудрук зазначив, що високий прохідний бал міг спровокувати недобір приватних виконавців. «Ці 10% прохідного балу, вони в рази збільшують кількість тих, хто пройде. Я очікую що не менше третини будуть успішними, можливо, дві третини», - додав він. Зазначимо що перший кваліфікаційний іспит для приватних виконавців, в якому візьмуть участь 25 претендентів, відбудеться 15 травня, другий - 22 травня. Як повідомляла раніше АСН, відповідно до закону, приватні виконавці будуть займатися тільки виконанням рішень у сфері бізнесу. Як сподіваються в Мін'юсті, приватні виконавці буту мотивовані якомога швидше виконати рішення суду, бо вони отримають винагороду у відсотках від суми позову.
Економіка Ціни на продукти в Україні зрівнялися з європейськими Ціни на продукти харчування в Україні зрівнялися з європейськими. Про це на прес-конференції 12 травня заявив голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає кореспондент АСН. «Є хороша новина. Ціни далі рости не будуть. На сьогодні є два фактори, які говорять, що ми досягли стелі. З одного боку - це купівельна спроможність, яка стабільно падає протягом останніх місяців. І зростання мінімальної зарплати на це не вплинуло. Ще одна причина - ми досягли рівня європейських цін на внутрішньому ринку. Це має призвести до цінової стабілізації », - заявив він. Але, за його словами, є і «погана новина». «Вона полягає в тому, що є ще найдешевші продукти, які дешевше, ніж у Європі. Це якраз овочевий набір, який становить основу раціону українців. Перш за все це картопля. Ціни на ці продукти ростуть найбільше і найшвидше. Зростання на овочеву групу склав 20-30% за початок весни, а на деякі овочі - на 40%. Це говорить про далеко не ринкові принципи формування ціни на цю групу. Тому овочі будуть ще дорожчати. Зростання цін на овочі буде до нового масового врожаю», - прогнозує він.
Події У двір будинку судді Вищого госпсуду Данилової кинули гранату У двір будинку, де живе суддя Вищого господарського суду України Мальвіна Данилова, в ніч на четвер, 11 травня, невідомі кинули гранату, передає ТСН.ua. «Мені весь час надходять погрози. Я думаю, це пов'язано з рішеннями, які я ухвалювала в суді. Не можу сказати, в якому вигляді надходять ці загрози, так як обіцяла слідчим не розголошувати», - сказала Данилова, зазначивши, що після вибуху гранати вона отримала «пропозицію» від злочинців повторити скоєне. За її інформацією, прильоту гранати передували польоти безпілотників над будинком, який належить її цивільному чоловікові, колишньому голові Державної судової адміністрації Руслану Кирилюку. У листопаді минулого року в їхній будинок увірвалися троє зловмисників, які зв'язали Кирилюка і Данилову, після чого винесли з дому цінні речі.
Суспільство оформление ленты  Від війни до мирного життя. У Києві відбувся аукціон картин українських воїнів Благодійний аукціон картин, написаних учасниками бойових дій на Сході, відбувся в Києві. Всі роботи були створені під час творчої реабілітації, яку воїни проходили в рамках проектів Міжнародного благодійного фонду «Творча Криївка». Одна з організаторів проекту Катерина Габак каже, що вона працює в проекті як психолог, але за освітою мистецтвознавець. «Ті наші воїни, які захищають зараз країну на Донбасі, є насправді пасіонаріями, - розповідає вона. - Якби не війна, ця їхня пасіонарна енергія, можливо, була б налаштована на творчість. Насправді дуже важливо цінувати не тільки героїчний і військовий внесок цих людей, але і внесок просвітницький, мистецький. Бо ті хлопці і дівчата, які були у нас на реабілітації, можливо, навіть не розуміючи, не думаючи про це, пишуть історію своїми військовими досягненнями, і цими картинами також». «Коли сталося те, що сталося в Криму і на Донбасі, ми з сестрою вирішили йти добровольцями на війну, - пояснює Катя, доброволець батальйону «Айдар». - Провоювала я півтора року. Першого ж дня, коли потрапила на фронт, побачила двох 200-х. І так тривало весь 2014 рік - два, п'ять, тринадцять. Щодня. Ви знаєте, там доводиться закривати емоції, просто закритися, бо ти маєш робити те, що маєш робити. Ці емоції були закриті на півтора року. Коли ти потрапляєш у мирне життя, бачиш кафе, ресторани - життя прекрасне, а ти не такий - ти повернувся з війни. Як кажуть, з корабля на бал, тільки з фронту. Для мене «Творча Криївка» стала перехідним містком від війни до нормального життя. Знаєте, найбільше боялися збожеволіти». Учасники проекту розповідають, що в Америці та Ізраїлі є цілі державні інститути, які допомагають фронтовикам повернутися з війни. А у нас, як виявилося, при величезній, здавалося б, паперовій армії, реально, станом на 2014-2015 рік, не було нічого. «Якби не волонтери, наслідки були б куди гірші», - впевнена Катя.
Події В Одесі громадянин РФ обладнав нарколабораторію В Одесі викрили 28-річного громадянина Росії, який в орендованому будинку обладнав лабораторію з виготовлення амфетаміну (наркотична речовина). Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Одеській області. До поліцейських надійшла інформація, що росіянин за місцем проживання продає наркотики. Під час проведення обшуку в будинку у чоловіка було виявлено лабораторне обладнання: колби, шланги, електронні ваги, піпетки, фольга, прекурсори та пристрій для охолодження виготовлених речовин. Також було вилучено 600 доз амфетаміну, таблетки «Бупрен ic» і «бупренорфін гідрохлорид» - близько 400 доз. Як з'ясувалося, правопорушник має освіту хіміка і п'ять років тому приїхав в Україну для працевлаштування. Зараз злочинець затриманий у порядку статті 208 КПК і поміщений у СІЗО.
Суспільство оформление ленты  В Індонезії на берег викинуло невідому величезну морську істоту У провінції Малуку (Індонезія) хвилями на берег винесло тушу невідомої морської істоти, довжина якої становить 15 метрів, а вага майже 35 тонн. Залишки померлої тварини виявили рибалки на березі, передає news.com.au. За словами місцевих жителів, істота схожа на величезного кашалота або кальмара. Спочатку вони вважали його залишками човна, а як роздивилися - звернулися до місцевої влади, щоб тушу прибрали з пляжу, так як вона почала розкладатись й фарбувати воду в червоний колір. Вчені, які прибули на місце, щоб ідентифікувати морську істоту, з'ясували, що вона була на березі близько трьох днів перед тим, як на неї натрапили рибалки. Чиновник припустив, що на берег винесло останки великої особини горбатого кита або морської корови, які зустрічаються в цих водах.
Події За подвійним вибухом у Римі стоять анархісти Стало відомо, що за вибухом у Римі, який стався в п'ятницю, 12 травня, вдень біля поштового відділення, стоять анархісти. Сама вибухівка була оснащена таймером і складалася з двох частин. Про це пише RaiNews. У поліції Італії вибух у Римі назвали «показовим актом» анархістів. Зараз саме ця версія розглядається правоохоронцями як основна. Нагадаємо, в п'ятницю біля будівлі поштового відділення в центрі Риму стався вибух, в результаті чого було пошкоджено припаркований поруч автомобіль. Постраждалих немає. За словами очевидців, всього пролунали два вибухи. У поліції заявили, що вибухівка була оснащена таймером. Сама бомба складалася з двох компонентів - ємності з горючою сумішшю і вибухового механізму. Правоохоронці прокоментували повідомлення про два вибухи, зазначивши, що обидва з них викликані спрацьовуванням одного і того ж пристрою.

Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Натуральне каміння може виступати не тільки як прикраса Кожна людина може підібрати мінерал, який залучатиме д....
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
більше матеріалів




/-1,508584022522-/ /-pc-/
Top