counter
Архів Повернутись назад 12 Січня 2017
12 Січня
За кордоном Вчені назвали молюска-хамелеона на честь Девіда Боуї На узбережжі Гавани іспанські вчені виявили новий вид голожаберного молюска, який може міняти колір, що нетипово для морських безхребетних. Тварина отримала ім'я Девіда Боуї (музиканта, який помер у 2016 році ) - Jorunna davidbowiei. Результати дослідження були опубліковані в іспанському журналі Vieraea. Дослідники Леопольдо Моро зі Служби біорізноманіття уряду Канарських островів і Хесус Ортеа з Університету Ов'єдо встановили, що в спокійному стані молюск білого кольору і майже прозорий. Але якщо його потривожити, наприклад, відірвати від каменів, то він рожевіє або сіріє. Перші зразки Jorunna davidbowiei були виявлені в багатолюдному місці, біля Національного океанаріуму Куби, де зберігалися довгі роки, поки їх не вивчили вчені з Іспанії. Вони зіставили цей експонат з двома зразками, що зберігалися в Інституті океанології Куби, після чого виловили живого мешканця цього регіону Мексиканської затоки і провели над ним експерименти. В результаті дослідження вдалося підтвердити гіпотезу, що цей молюск являє собою новий вид голожаберних, в результаті чого дослідники отримали право зареєструвати його як першовідкривачі. «Завдяки здатності змінювати забарвлення новий вид названо на честь музиканта і співака, «хамелеона» Девіда Боуї, який помер у січні 2016 року. Він став першим, чия музика отримала індивідуальний імідж, заснований на його особистості і колекції предметів мистецтва», - підкреслюють автори дослідження в Vieraea.
За кордоном «Не час облизувати чоботи влади». Світлана Алексієвич покинула Російський ПЕН-центр Білоруська письменниця і лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич в середу, 11 січня, заявила про свій вихід зі складу Російського ПЕН-центру, передає «Наша Нива». Своє рішення письменниця пояснила виключенням з ПЕН-центру журналіста Сергія Пархоменка. «ПЕН декларував, що це не справа письменників - когось захищати, щось відстоювати, справа письменників - сидіти тихенько і писати, тобто, чесно кажучи, облизувати чоботи влади», - сказала Алексієвич. Нобелівський лауреат додала, що її довго просили не йти з Російського ПЕН-центру, і вона залишалася в організації, сподіваючись, що «вдасться вистояти в цій боротьбі, що «темна» частина не переможе, але не вдалося». При цьому членом Білоруського ПЕН-центру Світлана Алексієвич залишається.
Події На Донбасі бойовики 62 рази обстріляли позиції ЗСУ, один боєць загинув За минулу середу, 11 січня, російсько-окупаційні війська 62 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, один український військовий загинув, п'ятеро отримали поранення і травми, повідомили в прес-центрі штабу АТО. За даними українських військових, бойовики на Маріупольському напрямку з 120 і 82-мм мінометів обстрілювали Красногорівку і Мар'їнку. З гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по Павлополю, Гнутовому, Гранітному, Водяному, Новогригорівці, Широкиному, Талаківці, Мар'їнці. На Луганському напрямку окупанти з 122-мм артилерії стріляли по Троїцькому. З 120 і 82-мм мінометів і гранатометів різних систем - по Новозванівці і Троїцькому. З озброєння БТР і великокаліберних кулеметів - по Кримському. По Станиці Луганській - зі стрілецької зброї. На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська обстрілювали з 120 і 82-мм мінометів позиції ЗСУ в районі Авдіївки, Зайцевого, Новгородського і Троїцького. З гранатометів і стрілецької зброї - стріляли по Авдіївці, Майорську, Північному, Новоселівці Другій, Залізному, Верхньоторецькому і Зайцевому. По Опитному вогонь вів снайпер, а по Авдіївці - БМП.
Події Поліція повідомила подробиці бунту бійців «Торнадо» у Лук'янівському СІЗО У Києві в Лук'янівському СІЗО один з бійців розформованої роти «Торнадо» отримав поранення, заявив у коментарі «112 Україна» очільник поліції м.Києва Андрій Крищенко. За його словами, слідство з'ясовує, поранив  «торнадівець» себе сам чи його поранили. Бійця відправили до медичного закладу, його стан стабільний. Голова київської поліції уточнив, що нападу на охорону Лук'янівського СІЗО не було. За словами Крищенка, був короткочасний бунт: «торнадівці», які також перебувають у Лук'янівському СІЗО, вимагали від охорони, щоб пораненому надали невідкладну медичну допомогу. Водночас, за інформацією народного депутата Ігоря Мосійчука, інцидент в СІЗО стався після того, як після повернення з суду бійці «Торнадо» виявили посилення режиму їхнього утримання. На знак протесту «торнадівець» заточкою відрізав собі вухо. «Коли привезли бійців «Торнадо» з суду, їх закрили в камери, де утримуються ув'язнені в той час, поки в їхніх основних камерах проводиться обшук. До «торнадівців» підійшов один з представників адміністрації, контролер. Він сказав, що поки вони були на суді з їхніх камер вилучили спортивний інвентар. І до того ж повісили так звані «баяни» - додаткові решітки, які практично перекривають доступ світла в камеру. У відповідь на це один з ув'язнених, «торнадівець» із позивним «Ахіллес» почав відрізати собі вухо. По суті, його відрізав і кинув ним у цього співробітника тюремної адміністрації», - розповів він в ефірі «112 Україна». За словами нардепа, співробітники СІЗО не спробували надати допомогу. Замість цього вони втекли у зброярку і там закрилися. Один, побачивши кров, знепритомнів. «Ув'язнені залишилися наданими самі собі. Вони (співробітники СІЗО) там дві години сиділи. Тут почалися чутки, що СІЗО захопили, співробітників адміністрації захопили. Це не відповідає дійсності», - розповів Мосійчук.
Економіка Мінфін скористається помилкою Ради і створить фінансову поліцію Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що його відомство планує скористатися «помилкою» депутатів, які випадково ліквідували податкову міліцію, і створити фінансову поліцію. «В кінця 2016 року через технічну помилку Верховна Рада фактично оголосила податкову міліцію поза законом вже з 1 січня 2017 року... Чи варто виправляти помилку, знову легалізуючи репресивну податкову міліцію? Очевидно, що ні. Треба рухатися тільки вперед. Тому найближчими днями Мінфін внесе на розгляд уряду законопроект про створення фінансової поліції, яку чекає бізнес і про яку також ідеться в меморандумі з МВФ», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами Данилюка, в основі нової фінансової поліції лежатиме аналітичний, а не силовий підхід. Основним принципом буде невтручання в роботу чесного бізнесу. Також в рамках реформи буде скорочено штат з 15000 осіб до 2500 і збільшені зарплати. Працівники  фінансової поліції будуть відбиратися через прозорий конкурс і незалежну комісію. Представники силового блоку не зможуть складати більше 25% від загального штату. «Ми плануємо подати проект закону на розгляд уряду на найближчому засіданні і після прийняття направити законопроект до парламенту. У цьому законопроекті бажано, щоб депутати все ж уникли «технічних помилок», - підсумував міністр.
Політика Конфлікт у Кабміні: голова Держекоінспекції звинуватив міністра екології в підтримці підозрюваного в корупції Голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка звинуватив міністра екології України Остапа Семерака в лобіюванні інтересів начальника житомирської Держекоінспекції Богдана Гнатюка, щодо якого розпочато службове розслідування. «Сподіваюся, що службове розслідування не тільки покладе край корупційній діяльності чиновника Житомирської екоінспекції, але і допоможе зрозуміти мотиви особистої зацікавленості міністра екології України Остапа Семерака в покритті протиправних дій і лобіюванні інтересів обласного чиновника на рівні Кабінету міністрів України», - заявив Заїка в коментарі АСН . За словами глави Держекоінспекції, Семерак «фактично провів через уряд рішення на підставі одного лише голослівного і взагалі нічим не підкріпленого листа від корумпованого чиновника, який зараз перебуває під слідством і щодо якого відкрито кримінальне провадження. Заїка також повідомив, що за начальником Держекоінспекції в Житомирській області Гнатюком стоять численні зловживання і порушення чинного законодавства, зокрема - корупція, діяльність в інтересах третіх осіб, незаконне знищення держмайна. При цьому під час перевірки фактів його зловживань він майже півроку перебував в оплачуваних відпустках і на «лікарняних» за рахунок бюджетних коштів, тобто - за рахунок платників податків. Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів проведе службове розслідування стосовно голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки, оскільки є кілька звернень «щодо голови інспекції та керівників її структурних підрозділів».
Економіка Підприємцям, які закрили свій бізнес, платитиме держава - експерт ФОП, які закрилися в кінці 2016 року через через нововведення, що передбачають сплату єдиного соцвнеску навіть при відсутності доходу, зареєструються в Центрі зайнятості і будуть отримувати допомогу від держави. Про це в коментарі АСН зазначив генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В'ячеслав Биковець. За даними сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot, з кінця грудня 2016 року в Україні закрилося вже майже 130 тисяч фізичних осіб - підприємців. «130 тисяч українських підприємців, самозайнятих осіб, які не вважались безробітними, незалежно від того працювали вони чи ні, вони не претендували на допомогу з безробіття, завтра вони підуть у Центр зайнятості, і їм повинні будуть виплачувати допомогу з безробіття, і цілий рік через Центр зайнятості вони будуть отримувати допомогу», - зазначив В'ячеслав Биковець. Він додав, що за останні три роки умови для підприємців тільки погіршуються. Навантаження на бізнес зростає через високі кредитні ставки, високий рівень корупції в країні і високі податки, вважає Биковець. «Мені здається, що ми будемо мати незабаром не 130 тисяч тих, хто припинили свою діяльність свідомо і самостійно, а це може бути і 260, і ще більше», - прогнозує він.
Події Поліція відкрила справу за фактом інциденту в Лук'янівському СІЗО Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту в Лук'янівському СІЗО за участю бійців роти «Торнадо», повідомила агентству Інтерфакс-Україна речник ГУ Національної поліції в м.Києві Оксана Блищик. «Щодо тих подій, які відбулися в Лук'янівському СІЗО, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 (Кримінального кодексу України «Опір представникові влади під час виконання ним службових обов'язків». - Ред.)», - Повідомила вона. При цьому вона підкреслила, що під час інциденту поліцейські працювали виключно за межами території СІЗО, оскільки ізолятор входить у сферу відповідальності Міністерства юстиції України. Санкція статті 342 КК України передбачає штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Нагадаємо, 11 січня в Києві в Лук'янівському СІЗО був короткочасний бунт, один з бійців розформованої роти «Торнадо» отримав поранення.
Події Загострення на Донбасі: ОБСЄ повідомила про понад 300 вибухах за тиждень У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ констатували постійне порушення режиму припинення вогню на Донбасі на новорічні та різдвяні свята: з 2 по 8 січня спостерігачі зафіксували 336 випадків відкриття вогню, повідомляє Інтерфакс-Україна. «Факти порушення режиму припинення вогню 7 січня наші спостерігачі фіксували на всіх «гарячих точках». Зокрема, в районі н.п. Гнутове і Харчовик зафіксовано 40 розривів снарядів, випущених з гранатометів, два вибухи в повітрі, 56 вибухів невизначеного походження», - сказав перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг. За його словами, половина обстрілів була зафіксована в районі Світлодарська. Крім того, такі випадки були в районі Маріуполя, Горлівки, на ділянці Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт.
Події Рух транспорту обмежено в Закарпатській і Одеській областях - ДСНС У Закарпатській області в четвер, 12 січня, тимчасово обмежили рух великовагового транспорту в зв'язку з сильними снігопадами і ожеледицею, повідомили в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій. «З 08:30 12 січня тимчасово вводиться обмеження руху великовагових транспортних засобів на автодорозі державного значення Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Бібрка - Львів у межах Закарпатської області», - йдеться в повідомленні. За даними ДСНС, в області спостерігається погіршення погодних умов: сильні снігопади, різкі пориви вітру, ожеледиця. Крім того, в Одеській області зберігається часткова заборона на рух усіх транспортних засобів по трасі Одеса - Рені і обмежено рух вантажівок на автодорозі Кропивницький - Платонове.
Суспільство оформление ленты  Червоненко розповів, звідки взяв снайперську гвинтівку Колишній міністр транспорту і зв'язку і екс-голова Запорізької обласної держадміністрації Євген Червоненко прокоментував звинувачення народного депутата Ігоря Мосійчука в тому, що колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі подарував Червоненко автомат. «По-перше, не автомат, а штурмовий карабін. Подарував мені його, ізраїльського виробництва, не українського, не губернатор, а президент Саакашвілі в 2004 році. Як народному депутату президент іншої країни має право дарувати», - сказав Червоненко в інтерв'ю виданню «Журналіст». «Це не автомат Саакашвілі, це українська снайперська гвинтівка або мисливський карабін, продається в магазинах, називається Z10. Але ця гвинтівка мені дорога тим, що її створила повністю українська фірма «Зброяр» і українські спецназівці і снайпери відмовляються від барретт і працюють з такою зброєю в АТО», - додав він. Нагадаємо, що народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук пообіцяв звернутися в поліцію для розслідування факту неправомірної видачі зброї колишньому парламентарію Євгену Червоненку.  
Суспільство оформление ленты  Українці під кінець року страждали від надмірних навантажень на роботі Більшість українців під кінець року страждають від втоми на роботі. Про це свідчать результати опитування, проведеного порталом rabota.ua. З 400 опитаних респондентів 82% зізналися, що відчувають професійну втому. Хоча в 2015 році таких було на 12% менше.   Основна причина, чому українці під кінець року почуваються як "вичавлений лимон", - це надмірне навантаження на роботі, стреси і неможливість піти вчасно у відпустку. Також майже 40% опитаних скаржаться на одноманітну і нецікаву роботу.   Але більшість українців не збираються сидіти склавши руки і сумувати. Майже 70% опитаних стверджують, що налаштовані дати втомі рішучий бій, зустрічаючись з друзями, читаючи цікаві книжки, здійснюючи приємні покупки тощо. Є й такі, які борються з втомою сном, відпусткою і спортом.   А ось 15% опитаних, які заявили, що не втомились під кінець року, запевняють, що допомогли їм у цьому улюблена робота, сім'я і друзі. Ще третині опитаних зберігати бадьорість духу допомагає відстороненість від робочих проблем.
Суспільство В Україні зафіксована тенденція до зменшення захворюваності на грип та ГРВІ - МОЗ На сьогодні в Україні  зафіксовано тенденцію до зменшення захворюваності на грип та ГРВІ. Про це повідомила завідувач «Центру грипу та ГРВІ» Державного закладу «Український центр з контролю й моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Дихановська під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. За її словами, зараз зафіксовано тенденцію до зменшення захворюваності, проте ці дані можуть не відображати реальної картини. «Зараз ми спостерігаємо закономірну тенденцію до зниження захворюваності протягом першого тижня року», - сказала вона. За її словами, це пов'язано із новорічними святами та канікулами у навчальних закладах. «Проте ми бачимо, що в 13 областях України показники захворюваності перевищили епідеміологічні пороги від 2,5% у Херсонській області до 58% у Черкаській» – сказала вона, додавши, що на першому тижні зареєстровано шість летальних випадків. Вона уточнила, що найбільший показник захворюваності на ГРВІ та грип зафіксовано у Волинській, найменший - в Луганській області. Крім того, Дихановська повідомила, що з початку епідемсезону було зареєстровано понад 3 млн захворілих на грип та ГРВІ.
Події оформление ленты  Боєць «Торнадо» розповів свою версію подій у Лук'янівському СІЗО У Києві в Лук'янівському СІЗО не було спроби захопити приміщення ізолятора, була спроба доведення до самогубства бійця розформованої роти «Торнадо», повідомив «торнадівець» з позивним Батя у коментарі Цензор.НЕТ. «За нашою інформацією, ніякого захоплення не було, ніхто не захоплював заручників, поліцейських, але була спроба доведення до самогубства одного з політв'язнів. На знак протесту була здійснена спроба самогубства. Зараз хлопець перебуває в лікарні швидкої допомоги. Що трапилося, ми точно не знаємо. Інформація про те, що захопили зброярку - неправда», - повідомив він. За словами голови комітету звільнення політв'язнів Тетяни Близнюк, спробу самогубства на знак протесту вчинив боєць з позивним Ахіллес. «За нашою інформацією, його довели до такого стану, потім представники СІЗО чогось злякалися, закрилися в збройовому відділенні і відмовлялися надати йому медичну допомогу. Потім викликали швидку і відвезли в лікарню», - розповіла вона.
Події У МОЗ розповіли, скільки людей померло від переохолодження Від переохолодження і обмороження в Україні вже померли 40 осіб, з них - на вулиці 27 осіб. Про це повідомила начальник управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Тімошенко під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «На сьогодні МОЗ проводить моніторинг кількості постраждалих від переохолодження і обмороження. Станом на сьогоднішній ранок 869 осіб звернулися за допомогою до закладів охорони здоров’я, з них шпиталізовано 753 особи. На жаль, ми маємо 40 смертних випадків. Станом на сьогодні ми маємо 40, вчора це було 29, тобто ми маємо позитивну динаміку», - зазначила вона. За її словами, на вулиці померли 27 осіб, в закладах охорони здоров’я – три особи, в будинках – десять осіб. Найбільша кількість постраждалих від переохолодження, як уточнила Тімошенко, – це Рівненська, Львівська, Миколаївська області. «Причиною смертей стало вживання алкоголю і замерзання від цього», - сказала вона.
Економіка Названі галузі, в яких може додатися робочих місць у 2017 році Оскільки інвестиційний клімат в Україні не надто сприятливий, додаткові робочі місця в 2017 році можна буде створити переважно за рахунок державного замовлення. Про це в коментарі АСН зазначив голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Зокрема він зазначив, що є два напрямки, які зможуть в поточному році забезпечити створення додаткових робочих місць, - це оборонна галузь і інфраструктура. «В контексті посилення обороноздатності країни - це один із напрямів, де будуть такі можливості розширення і створення нових робочих місць, і друге - це інфраструктурні об'єкти, зокрема розвиток дорожнього будівництва теж буде дозволяти залучати додатково працівників», - зазначив Осовий. Він додав, що в попередні роки загальний обсяг державного замовлення становив близько 300 млрд грн. Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики і праці Андрій Рева заявив,  що рівень зайнятості в Україні становить всього 56,2%.
Політика Холодницький повідомив подробиці зустрічі з Коломойським у страсну п'ятницю Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що в 2016 році зустрічався з українським олігархом Ігорем Коломойським. «Заходжу до себе, тут купа охорони по всіх поверхах. Дивлюся, в приймальні разом зі своїм юристом сидить Коломойський. Він каже: «А я до вас прийшов». Питаю: «Чому?» Каже: «Познайомитися, поспілкуватися». Зрозуміло, що вже не вижену», - заявив він в інтерв'ю Українській правді. За словами Холодницького, зустріч відбулася в страсну п'ятницю перед Великоднем (п'ятниця, 29 квітня 2016 року). Розмова тривала 45 хвилин, обговорювали «2014 рік, революцію, його діяльність у Дніпрі, у справах жодних розмов не було», додав керівник САП. «Запросив у кабінет, запитав його: «Каву будемо пити», - відмовився. Він цього питання просто не очікував... Я так зрозумів, що це був якийсь ознайомчий візит, кожен шукає якісь підходи. Про роботу і справи ми не говорили, таємниці в цій зустрічі не було», - розповів Холодницький. Глава САП додав, що після цієї зустрічі ніяких контактів з Коломойським не було.
Суспільство Від початку епідемічного сезону в Україні від грипу померло 18 людей - МОЗ За період початку епідемічного сезону в Україні від грипу померло 18 людей. Про це повідомила завідувач «Центру грипу та ГРВІ» Державного закладу «Український центр з контролю й моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Дихановська під час прес-конференції сьогодні у Києві. «Епідемічний сезон ми рахуємо від 3 жовтня, тож з початку епідемічного сезону ми маємо 18 осіб, які померли саме від грипу, що підтверджено лабораторними дослідженнями. Це на рівні минулого епідемічного сезону», - сказала вона.   За її словами, хворі померли від грипу штаму Н3N2 «Гонконг», проте це ще має бути підтверджено під час дослідження лабораторії у Лондоні, яка займається визначенням вірусу грипу. Нагадаємо,  на першому тижні цього року зареєстровано 6 летальних випадків . За прогнозами МОЗ, наступну хвилю захворюваності на грип та ОРВІ слід очікувати, починаючи з середини січня.
Суспільство У МОЗ прогнозують наступну хвилю грипу Наступну хвилю захворюваності на грип та ГРВІ слід очікувати, починаючи з середини січня. Про це повідомила завідувач «Центру грипу та ГРВІ» Державного закладу «Український центр з контролю й моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Дихановська під час прес-конференції сьогодні у Києві, передає кореспондент АСН. «Ми очікуємо підйом захворюваності, починаючи з середини січня місяця, коли діти повернуться до своїх навчальних закладів», - зазначила Дихановська. Вона додала, що в МОЗ сподіваються, що розповсюдження інфекції не буде широким. «Ми надаємо рекомендації органам самоврядування щодо своєчасного введення обмежувальних заходів», - сказала Дихановська. Нагадаємо, на сьогодні в Україні  зафіксовано тенденцію до зменшення захворюваності на грип та ГРВІ.
Економіка оформление ленты  Київська митниця склала Топ-5 найдивніших випадків контрабанди в 2016 році Київська митниця в 2016 році зіткнулася з досить нестандартними випадками порушень митних правил, повідомили в Державній фіскальній службі. На першому місці, згідно з рейтингом порушень митних правил, перебуває перевезення соколів. У 2016 році митники припинили дві спроби незаконного вивезення 12 соколів в ОАЕ і Ліван. Вартість одного птаха - 10 тис. доларів. Під час транспортування контрабандисти загорнули крила птахів у тканину і скріпили жовтою паперовою клейкою стрічкою в ділянці лап. На другому місці - 17 старовинних ікон, яким, за попередніми висновками експертів, понад 50 років. Старовинні ікони намагався вивезти громадянин Нідерландів під виглядом сучасних ікон. Третім у рейтингу йде вантаж на 38,1 кг червоної ікри, 58,4 кг червоної в'яленої, копченої, солоної риби і зрізів черевець риб, а також 9,8 кг печінки тріски, який намагалися незаконно ввезти в Україну троє наших співвітчизників через пункт пропуску «Бориспіль». В аеропорту «Бориспіль» митники також затримали українського пенсіонера, який намагався провезти з ОАЕ понад 3,6 кг кокаїну під виглядом цукерок. Солодко-наркотична контрабанда зайняла четверте місце в списку ДФС. Замикає Топ-5 колекція з 212 срібних монет, яку намагалися вивезти з України в Канаду. У пункті пропуску «Бориспіль» серед особистих речей українця виявили старовинні монети Швеції, Франції, Німеччини, Польщі, Великої Британії, Хорватії, Єгипту, Югославії, Лівану, Мексики, Аргентини, Канади, Республіки Тива, Іспанії, Греції, Люксембургу, Італії, Данії, царської Росії, Бельгії і т.д. випуску 1725-1959 рр.
За кордоном США розширили санкції проти КНДР Мінфін США додав до списку санкцій проти КНДР сім високопоставлених чиновників цієї країни. Про це інформує Reuters. Санкції проти них були розширені через порушення прав людини і цензуру. «Режим Північної Кореї бере участь не тільки в серйозних порушеннях прав людини, а й реалізує жорстку політику цензури, щоб приховувати свою нелюдську і деспотичну поведінку», - сказав директор відділу з контролю за іноземними активами Джон Сміт. Державний департамент США повідомив, що введення санкцій співпало з виходом другої доповіді про порушення прав людини і цензуру в Північній Кореї. «Пхеньян продовжує здійснювати вбивства без вироку суду, довільні арешти і затримання, насильницькі зникнення, примусову працю і тортури. Багато з порушень відбуваються в політичних таборах, де, за оцінками експертів, перебуває від 80 до 120 тисяч осіб, зокрема діти», - сказано в заяві Держдепу. Під санкції потрапила молодша сетра Кім Чен Ина Кім Йо Чжон і заступник Трудової партії Кореї.
За кордоном Автор компромату на Трампа відправляв його в ФБР, ЗМІ та сенатору США - ЗМІ Доповідь про компромат на обраного президента США Дональда Трампа спочатку змінила кількох замовників, а потім передавалася низці осіб з метою перевірки викладених у ній припущень, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Guardian. За даними джерел видання, запит на складання «досьє» на Дональда Трампа надійшов колишньому співробітнику британської розвідслужби МІ-6 Крістоферу Стілу від суперника мільярдера по праймеріз республіканців. Потім на неї знайшовся новий замовник - вже від демократів. «Автор досьє зміг зібрати значну кількість матеріалів про Д.Трампа від своїх російських джерел, з якими від співпрацював роками і довіряв їм, а також від олігархів, які проживають на Заході», - пише видання. Потім доповідь було відправлено в ФБР, а також, імовірно, в розвідслужбу власної країни, яка не стала займатися цією справою, залишивши її американцям. Крім того, колишній розвідник у Нью-Йорку зустрівся з журналістом з журналу Mother Jones, який написав про існування компромату на Трампа в кінці жовтня 2016 року. За інформацією газети, в листопаді про документи стало відомо сенатору-республіканцеві Джону Маккейну. Однак, так як викладене в доповіді неможливо перевірити без належного розслідування, сенатор не захотів особисто вплутуватися в цю справу.
Події Пам'ятник загиблим полякам на Львівщині було підірвано - поліція Пам'ятник загиблим у 1944 році полякам, встановлений в с. Гута-Пеняцька у Львівській області, був зруйнований вибухом, повідомив заступник начальника обласного управління Національної поліції Микола Самарчук. «Попередньо встановлено, що пам'ятник пошкоджено в результаті вибуху невстановленого безоболочного вибухового пристрою - про це свідчать сліди кіптяви на стелах і уламках пам'ятника. З місця події експерти-вибухотехніки вилучили речові докази, які підтверджують цю версію», - повідомив поліцейський. Нагадаємо, в ніч на 10 січня у Львівській області невідомі пошкодили пам'ятник полякам, загиблим від рук гітлерівських військ у 1944 році в с. Гута-Пеняцька. Глава «Українського інституту національної пам'яті» Володимир В'ятрович назвав знищення пам'ятника провокацією, спрямованою на загострення польсько-українських відносин, що вигідно третій стороні. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.
Події На Донбасі 11 російських найманців втекли в Росію - ГУР Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що на початку 2017 року 11 російських інструкторів самовільно залишили навчальний центр і повернулися в Росію через низьку заробітну плату і спроби командування залучити їх до бойових дій на Донбасі. За даними ГУР, російські найманці здійснювали підготовку фахівців військових спеціальностей, зокрема снайперів і саперів. «Командування російських окупаційних військ уникає розголосу цієї події через імовірне зростання панічних настроїв у російському суспільстві і загрозу нових терористичних актів, вибухів, з'ясування відносин зі стріляниною і суїцидом (як це було 8 січня ц.р. в Москві) психічно неврівноважених інструкторів-вбивць», - заявили в розвідці. Крім того, 11 січня військовослужбовець 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ Віталій Кирієнко з позивним Херсон самовільно залишив пост на передовій позиції і, погрожуючи зброєю, заволодів транспортним засобом цивільної особи для втечі від переслідування.
Події На базі відпочинку під Харковом сталася перестрілка Під Харковом на території бази відпочинку «Дубрава» сталася перестрілка. Про це інформує прес-служба ГУ Нацполіції по області. Інцидент стався ще в понеділок, 9 січня, коли в поліцію повідомили, що невідомі люди проникли на територію бази відпочинку. Як з'ясувалося, нещодавно призначений директор бази разом з друзями приїхав туди відпочивати. При цьому колишній директор, який перебував там же, підійшов до них і відкрив стрілянину з гладкоствольної рушниці, поранивши в голову одного з чоловіків. Новий директор дістав пістолет і почав відстрілюватися в сторону бік, поранивши його при цьому. Обидва постраждалих були доставлені в лікарню. Стан здоров'я чоловіків лікарі оцінюють як задовільний. Колишньому директору бази відпочинку було вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, який передбачено статтею 15, п. 1 ч. 2 і статтею 115 (замах на вбивство) КК України. Тривають слідчі дії.
За кордоном 12 українців братимуть участь у програмі уряду Японії для молодих лідерів На честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною 12 молодих українців братимуть участь у програмі уряду Японії «Корабель молодих лідерів світу» (Ship for world youth leaders program). Про це повідомляє посол Японії в Україні Шигекі Сумі. «Програма «Корабель молодих лідерів світу» має велику історію, вона була заснована ще в 1958 році. Цього разу Україна братиме участь у цій програмі, і 12 молодих українців поїдуть і на власні очі побачать Японію. Є безліч причин, чому Україна була обрана в 2017 році для участі в цій програмі, одна з яких - це те, що цього року ми відзначаємо 25-річчя дипломатичних відносин між двома країнами», - сказав пан Сумі на прес-конференції в Києві, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, учасники програми перебуватимуть у Японії 10 днів, де відвідають лекції з історії, мовні лекції та японського мистецтва. Вони будуть проживати в сім'ях, що допоможе краще пізнати місцевий побут. Друга половина програми - подорож на кораблі в басейні Тихого океану протягом місяця.
Економіка Кабмін дав негласне розпорядження: економити газ де тільки можливо Кабінет міністрів України дав негласне розпорядження економити газ для мінімізації можливих ризиків транзиту російського газу в Європу. Про це на прес-конференції 12 січня заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, передає кореспондент АСН. «Треба звернути увагу на найважливіший фактор - як наповнені наші підземні газові сховища. Ні для кого не є секретом, що Україна увійшла в опалювальний сезон з рекордно низькими обсягами запасів - 14,6 млрд куб. м газу. Початок відбору почався раніше, ніж ми планували, зима не така тепла, як ми чекали. Кабмін і «Нафтогаз» планували накопичити близько 17 млрд куб. м газу, але з об'єктивних і суб'єктивних причин цього не сталося», - сказав він. З 14,6 млрд куб. м близько 5 млрд куб. м газу - це буферний, технологічний газ, який не підлягає відбору. «Тобто, ми накопичили газу з розрахунку на теплу зиму, а цей розрахунок поки не виправдовується. Чи вистачить газу? Якщо буде такий же характер зими, температурний режим, то ми вийдемо на початок квітня з рівним графіком, в цілому, швидше за все, газу в наших газових сховищах вистачить. Але обсяг запасів буде мінімальним», - прогнозує він. Однак, якщо зимовий період і холоди триватимуть, «вдарить жорстка зима, температура буде триматися мінус 15 на протязі 20 днів, то ризики однозначно будуть». Проблема полягає в тому, що такі низькі обсяги газу «не покривають піки», тобто важливо не тільки, щоб газу вистачило, але і важливо, щоб до початку березня була забезпечена добова продуктивність: «Якщо в кінці лютого вдарять сильні морози, то чи вистачить цієї добової продуктивності для покриття транзиту російського газу? Тут цілковитої упевненості немає. Є неофіційна інформація, що Кабмін вже закликає економити газ, не закривати його, а економити для всіх, де тільки можливо... Тому виникає питання: кого ж будуть рятувати в такому випадку - австрійських чи українських бабусь? Якщо раптом не буде вистачати газу всередині країни, то виникне дилема: або виконати повністю зобов'язання по транзиту, або «бабусь» рятувати? Думаю, будуть рятувати «австрійських бабусь», урізуючи передовсім промислові українські підприємства. Тому ризики є».
Суспільство Прокуратура проводить перевірку інциденту в Лук'янівському СІЗО Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом чинення опору працівникам Лук'янівського СІЗО обвинуваченими бійцями розформованої роти «Торнадо», повідомили в Генеральній прокуратурі України. За даними прокуратури, 11 січня після повернення із засідання Оболонського районного суду м.Києва десять колишніх бійців «Торнадо» в приміщеннях збірного відділення вчинили опір працівникам установи, відмовлялися виконувати законні вимоги адміністрації і слідувати до камер. При цьому один з ув'язнених демонстративно завдав собі тілесного ушкодження у вигляді порізів лівого вуха. За цим фактом прокуратурою м.Києва здійснюється перевірка, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУ Національної поліції України в м.Києві порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 342 КК України (опір представникові влади, крім державного виконавця, приватного виконавця, під час виконання ним службових обов'язків).
Політика Україна проходить опалювальний сезон «по лезу бритви» Україна проходить опалювальний сезон «по лезу бритви». Не виключені провокації «Газпрому», і тоді нам не допоможе Європа. Про це на прес-конференції 12 січня заявив експерт з питань енергетики Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. «Досить велика кількість повідомлень і новин з'являється про зниження температури в оселях, квартирах наших громадян. Не скрізь, де є індивідуальне опалення, а хто користується централізованим теплопостачанням, у тих температура залишає бажати кращого, м'яко кажучи. Офіційно ніхто не підтвердить, але я думаю, що вже дано установку на режим економії газу на загальнодержавному рівні. Щоб можна було завершити опалювальний сезон. Природно, публічно ніхто з чиновників це не підтвердить», - сказав він. За оцінками Землянського, поточний опалювальний сезон Україна «проходить по лезу бритви: крок вправо, крок вліво, вже можуть виникнути істотні проблеми... Якщо виникне будь-який форс-мажор технічного порядку, або якщо це станеться свідомо, а я б не став виключати таких варіантів, і ми знаємо, що з боку «Газпрому» можуть бути подібного роду дії, то у нас резерву газу немає. І це потрібно дуже чітко розуміти. В такому випадку, крім як звертатися до того ж «Газпрому», у нас варіантів не буде. Адже європейське співтовариство не зможе заповнити той дефіцит, який може з'явитися в разі форс-мажору (наприклад, як було в 2009 році з вибухом на одній з ділянок газопроводу з російського боку. - АСН)», - зазначив він.В цілому ризики для проходження опалювального сезону в Україні зберігаються «Не все пропало. Але ті рішення про накопичення достатніх резервів газу, які не були прийняті керівництвом Мінпаливенерго і «Нафтогазу», створюють ризики. Також зберігається загроза провокацій з боку «Газпрому», - сказав експерт.
За кордоном На «Дожде» прокоментували заборону на трансляцію в Україні На російському телеканалі «Дождь» повідомили, що шкодують про рішення Нацради заборонити його трансляцію на українських теренах і порадили дивитися ефіри на сайті. Про це сказано на сайті Дождя. Про припинення трансляції російський телеканал повідомив представник провайдера «Воля», який є партнером «Дождя». За його словами, рішення про виключення російського каналу з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає законодавству України, було прийнято в четвер, 12 січня. Офіційний документ опублікують 16 січня. З цього моменту в українських операторів буде місяць, щоб виключити телеканал «Дождь» з мереж. «Мені шкода, що український Нацрада прийняла це рішення... Сподіваюся, що наш глядач з України знайде можливість дивитися «Дождь» на нашому сайті, через наші програми в Smart TV та інші канали дистрибуції», - сказала генеральний директор телеканалу Наталя Сіндєєва. Також вона прокоментувала звинувачення Нацради України через які було прийнято це рішення - демонстрація карти РФ з Кримом в складі і трансляція реклами в ефірі каналу. За словами Сіндєєвої, відповідно до умов договорів з усіма провайдерами, мовлення на українській території здійснюється з використанням IP без прямої комерційної реклами і Нацраді України було повідомлено про це. За її словами, телеканал керується законодавством Росії при зображенні російської карти.
Події оформление ленты  У Дніпрі ситуація з бандитизмом вийшла з-під контролю, люди в масках розгромили авто міськради Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що в місті орудує банда «тітушок», які б'ють комунальників і громлять техніку, поліція при цьому не діє. «Сьогодні в Дніпрі ситуація з бандитизмом почала виходити з-під контролю. Містом абсолютно відкрито, при мовчазному сприянні «правоохоронців», пересуваються люди в масках, які б'ють комунальників і громлять техніку», - заявив він на своїй сторінці в Facebook. За словами Філатова, до вечора очікується прибуття ще близько 300 «тітушок» з Кривого Рогу та Запоріжжя. Як повідомили в Дніпровській міськраді, 12 січня було скоєно напад на міську комісію, яка перевіряла якість прибирання снігу. Невідомі розбили машину, яка перевозила членів комісії, після чого зникли на позашляховику Land Cruiser з номерним знаком АЕ 5555 СВ. Пізніше автомобіль, в якому перебували члени комісії, підрізав той самий Land Cruiser. З нього вийшли невідомі в масках і без будь-яких пояснень почали трощити машину комісії. У службовій «Газелі» пошкоджені два колеса і розбите скло, ніхто з членів комісії не постраждав.
Політика оформление ленты  ВРЮ дала старт реорганізації у Вищу раду правосуддя Вища рада юстиції ухвалила рішення щодо створення комісії для її реорганізації у Вищу раду правосуддя відповідно до закону «Про Вищу раду правосуддя». За відповідне рішення сьогодні одноголосно проголосували 14 членів ВРЮ, присутні на засіданні ради, передає кореспондент АСН. Згідно з законом, Вища рада правосуддя утворюється шляхом реорганізації ВРЮ упродовж двох місяців із дня створення відповідної комісії з питань реорганізації. Члени ВРЮ набувають статусу членів ВРП і працюють відповідно до термінів їхнього обрання. Також при цьому ВРП стає правонаступником штату працівників ВРЮ та її майна. Нагадаємо, 3  січня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Вищу раду правосуддя». Документом визначається, що ВРП є колегіальним, незалежним конституційним органом державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі. ВРП складається з 21 члена.
Політика «Нафтогаз» буде наживатися на дефіциті газу - експерт «Нафтогаз» буде наживатися на дефіциті газу. Про це на прес-конференції 12 січня заявив заступник директора науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев, передає кореспондент АСН.  «Європа рекомендувала нам накопичити 19 млрд куб. м газу для забезпечення транзиту. Минулого року така рекомендація була на рівні - 20,9 млрд куб. м газу. Нами було накопичено всього 14 млрд куб. м, а закачування припинилося 16 жовтня», - сказав він.  Експерт вважає, що така ситуація є свідченням наступного: «Буде штучно створюватися дефіцит. Буде війна за ліміти на газ. І ця війна за ліміти буде приносити додаткові прибутки. Зокрема й облгазам, підрозділам «Нафтогазу».  При цьому бюджетним споживачам, які є збитковими, не є «цікавими «Нафтогазу», просто урізатимуть ліміти.
Суспільство оформление ленты  Член Вищої ради правосуддя отримуватиме 180 тис. грн зарплатні Вища рада юстиції ухвалила рішення, що розмір винагороди члена Вищої ради правосуддя становитиме посадовий оклад судді Верховного суду з коефіцієнтом 1,5 – 180 тис. грн. За відповідне рішення сьогодні одноголосно проголосували 14 членів ВРЮ, присутні на засіданні ради, передає кореспондент АСН. «Передбачається, що розмір винагороди члена ВРП встановлюється в розмірі посадового окладу судді Верховного суду з коефіцієнтом 1,5. Законом «Про судоустрій і статус суддів» визначений базовий розмір посадового окладу судді Верховного суду 75 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого встановлено на 1 січня календарного року», - йшлося під час засідання. Також було затверджено штатну чисельність ВРЮ на 2017 рік. Відповідно до держбюджету на 2017 рік, розмір прожиткового мінімуму на одну особу для працездатних осіб з 1 січня 2017 року становить 1600 гривень. Нагадаємо,  Вища рада юстиції ухвалила рішення щодо створення комісії для її реорганізації у Вищу раду правосуддя відповідно до закону України «Про Вищу раду правосуддя».
Економіка Чому «Нафтогаз» не має рації, перекриваючи газ підприємствам ЖКГ Чотирьом населеним пунктам Київської області (смт Коцюбинське, смт Бородянка, м.Тетіїв і Переяслав-Хмельницький) варто готуватися до відключення гарячої води і зниження температури в квартирах до +12. Все через борги місцевих підприємств (ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго», КП КОР «Бородянкатепловодопостачання», КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» і КП КОР «Тетіївтепломережа») перед газовиками. Хоча борги ці багаторічні, саме зараз «Нафтогаз» «став у позу» - там заявили, що надавати газ боржникам більше не збираються. Втім «відрубати» тепло населенню взимку повністю забороняє закон, тому мінімальні ліміти газу для функціонування системи все ж будуть виділятися. "У гіршому варіанті людей у квартирах може чекати температура - максимум плюс 12", - прогнозує енергетичний експерт Дмитро Марунич. Кому вже «закрутили кран» Ще напередодні, 11 січня, ВАТ «Київоблгаз» припинив постачати газ двом котельням Переяслава-Хмельницького, які забезпечують теплом 13 багатоквартирних житлових будинків. «Це 25% від наших потужностей. На вулиці мінусова температура і з обіду вже не надходить тепло в житлові будинки. Попереджень про те, що у нас сьогодні передбачалося таке відключення, ми не отримували. Нам повинні були повідомити заздалегідь», - у коментарі АСН заявив в.о. генерального директора КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» Роман Швидкий. У КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» дійсно є заборгованість перед «Нафтогазом» у розмірі 18 млн грн. Однак борги ці виникли через несвоєчасне відшкодування державою боргу по компенсації різниці в тарифах, що, до слова, склав 18 млн грн, запевняють тепловики. Згідно з новим законодавством, з 2016 року вищезгадана компенсація державою більше не виплачується, а підприємства теплокомуненерго повинні самі привести свої тарифи у відповідність до реальних витрат. Одна біда - нові тарифи не затверджуються. «Ми подали заяву в НКРЕКП на встановлення нових тарифів і перед новим роком отримали відмову. Наше підприємство на сьогоднішній день діє і працює ще за тарифами, які були затверджені в 2014 році. Ми сьогодні покриваємо свою фактичну собівартість виготовлення і транспортування теплової енергії десь у районі 65-67%. Виходить, що заборгованість держави виникла ще в попередні періоди і ми залишилися з боргами без можливості на сьогоднішній день їх покрити», - пояснює головний переяславський тепловик. За словами Швидкого, саме через ці борги НАК «Нафтогаз» відмовляється надавати компанії грудневі ліміти на газ, а також - на січень 2017 року. За умовами укладених договорів на поставку газу з «Нафтогазом», теплокомуненерго повинні заплатити за не менш ніж 90% спожитого раніше газу. «Крім того, згідно з постановою Кабінету міністрів, ми обслуговуємося на рахунках із спеціальним режимом використання, тобто плата за теплоенергію споживачами сплачується на ці спеціальні рахунки і з цих спеціальних рахунків, відповідно до нормативів НКРЕКП "Ощадбанк" самостійно списує кошти Нафтогазу на транспортування газу і тому подібне. Тобто ми не впливаємо на сьогоднішній день на розподіл коштів і рівень розрахунків з НАК "Нафтогаз". Нас просто загнали у глухий кут», - скаржиться Швидкий. Як населені пункти готуються жити без тепла Тим часом сільський голова Бородянки, яка теж ось-ось залишиться без тепла через неподання газу тепловиками, Олександр Сахарук каже, що дізнався про це під час телефонної лінії з «Київобленерго». Він підтвердив, що КП КОР «Бородянкатепловодопостачання», швидше за все, не отримала ліміти на газ через борги за попередній період. І хоча засновником підприємства є Київська обласна рада, тепловики вимагають компенсувати їм різницю в тарифах саме від місцевої ради, що, за словами Бородянського голови, не передбачено бюджетним законодавством. Погашати цю різницю повинен засновник підприємства - Київська облрада. Олександр Сидорук також пояснив, що розрахунки по субсидіях у Бородянці здійснюються практично в повному обсязі, але великою проблемою залишається несплата за спожиті послуги від приватних споживачів. Тепловики нібито взагалі не працюють над цим. «Черговий директор цього підприємства був призначений 25 грудня 2016 року. Сталося це через побиття людей. Попередній директор взагалі пропрацював 4 місяці. Всі вони - не місцеві. Щодо збільшення тарифів, у нас було звернення, але рішення досі так і не прийняли. Але справа не стільки в тарифах, скільки в самій господарській діяльності цього підприємства. Тут є боргові зобов'язання, які накопичилися за всі попередні роки», - заявив Олександр Сахарук. Село як може намагається допомогти підприємству скоротити витрати. «Ті будинки, в які економічно невигідно подавати тепло, наприклад, де зі 100 квартир заселено тільки 10, відключені від теплоцентралі. Ми попередньо провели збори з мешканцями, провели з ними роз'яснювальну роботу.  Запропонували перейти на індивідуальне газове або електричне опалення. Таким чином ми відключили від теплової мережі 10 будинків. Безповоротні витрати підприємства зменшились», - заявив сільський голова. Проте комунпідприємство працює так само нестабільно. Що буде робити населений пункт без тепла, сільський голова поки відповісти не може. Бородянка навіть кілька разів готова була викупити це підприємство. Однак щоразу отримувала відмову без пояснення причин. Втім є ще один вихід - радикальний. Адже Бородянка вже давно відмовилася від централізованої подачі гарячої води. Свого часу, коли спостерігалися особливо тривалі перебої, місцеві жителі спільно перейшли на бойлери, а від послуг комунальників взагалі відмовилися. «Ситуація з гарячою водою дала людям поштовх. Вони виграли перш за все в тому, що стали повністю незалежними від примх комунальників. Що стосується опалення, то через монополізм ми теж якісної послуги не маємо. Наприклад, на початку сезону півтора тижня у нас нормального опалення все одно немає. Телефони розриваються», - каже сільський голова. Хто ще готується до відключення газу і за що Що стосується інших населених пунктів - Тетіїва і Коцюбинського, то в КП КОР «Тетіївтепломережа» щодо припинення подачі газу нам відмовилися давати коментар навідріз. А в «УКРОПТ «Майстер-Енерго», яка обігріває Коцюбинське, заявили, що їм поки що газ не вимкнули. Хоча проблеми є. «Ще не вимкнули, але попередження було. У нас тариф дуже маленький, і немає різниці в тарифах з місцевого бюджету. Завтра має бути сесія (Коцюбинська селищна рада. - АСН), повинні прийняти рішення, щоб відшкодувати різницю в тарифах і заплатити за газ», - коротко прокоментував нам ситуацію заступник директора ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго». Станом на 12 грудня 2016 року держава заборгувала постачальникам житлово-комунальних послуг 18,3 млрд гривень. Левова частка цих боргів припадає на виробників тепла та гарячої води. Але, як бачимо, підприємства ЖКГ підтверджують - якби держава розрахувалася з ними за своїми зобов'язаннями (це субсидії і різниця в тарифах до 2015 року), то їм би вдавалося хоч якось зводити кінці з кінцями і розрахуватися за спожитий газ. Здається, держава навмисне "заганяє" підприємства ЖКГ в борги - фактично доводить до банкрутства. За словами енергетичного експерта Дмитра Марунича, позиція НАК "Нафтогаз", з одного боку, цілком зрозуміла. "Компанія має рацію, адже є борги... Проблема лежить у площині того, що не можна було аж так піднімати тарифи, потрібно було оздоровлювати економіку країни, щоб зростали доходи громадян", - визнає Марунич. Водночас інший експерт, Валентин Землянський, вважає, що "Нафтогаз" зайняв неадекватну позицію, поставивши під загрозу відключення тепла і води у 4 населених пунктах у Київській області. "Ситуація з боргами теплопостачальних підприємств не нова, вона виникала і раніше, причому регулярно. Незалежно від того, була система субсидій чи ні, борги ці були. А рішення знаходиться в політичній площині. По суті, місцева влада раніше домовлялася з Кабміном, і ліміти на газ виділялися. Але зараз "Нафтогаз" попередив, що не надасть необхідні обсяги природного газу для 4 теплопостачальних підприємств Київської області, думаю, це пробний крок з боку НАКу. "Нафтогаз" хоче подивитися, як буде працювати «європейська система» в наших умовах", - заявив він. Водночас експерт упевнений, що такий різкий крок не вирішить проблему непогашення газових боргів у корені. "Адже борги виникають, зокрема, через недофінансування місцевих бюджетів для покриття різниці тарифів і субсидій, і це замкнуте коло: центральний бюджет не виділяє достатню кількість грошей місцевим бюджетам, підприємства ЖКГ не отримують кошти, не розраховуються за газ. А НАК "Нафтогаз" цього разу зайняв абсолютно неадекватну позицію, тобто таку, що відповідає тільки букві, але не духу закону. Як кажуть, проблеми індіанців - шерифа не хвилюють", - зазначив він. Землянський прогнозує, що рішення цієї проблеми якщо і знайдеться, то тільки політичне, бо в цьому питанні все залежить лише від виділення коштів із центрального бюджету.
Суспільство оформление ленты  Родичі Турчинова володіють розкішними маєтками під Києвом - ЗМІ Родичі секретаря РНБО України Олександра Турчинова несподівано стали власниками великої кількості нерухомості перед початком подачі е-декларацій. Про це інформує журналіст Дмитро Гнап, посилаючись на розслідування «Громадського». За його словами, в електронній декларації Олександра Турчинова не вказано жодного з елітних об'єктів нерухомості. Вони записані на його 73-річну тещу Тамару Белибу. У документах сказано, що вона володіє особняком у селі Білогородка Київської області. Площа маєтку складає 1000 квадратних метрів. Журналіст додав, що, згідно із законодавством, якщо майно належить дорослим родичам, які проживають окремо, то його не треба декларувати. «Ну і незадовго до електронного декларування літні теща і тесть Турчинова стали успішними: крім маєтку, у них з'явилося багато офісних площ. Наприклад, 6 тисяч квадратів у будівлі на прос. Корольова. А також багато нерухомості, яку ви не знайдете в е-декларації самого Турчинова», - каже журналіст. Він згадав, що оточення Турчинова і президента Порошенка намагалося будь-яким способом загальмувати запуск е-декларування в Україні.
За кордоном Парламентська криза в Польщі: опозиція розблокувала трибуну Сейму У Польщі найбільша опозиційна сила «Громадянська платформа» в четвер, 12 січня, припинила майже місячне блокування трибуни Сейму, повідомляє Укрінформ. Відразу після розблокування маршалок Сейму Марек Кухцінський почав засідання парламенту, на якому оголосив перерву до 25 січня. «У зв'язку з тим, що ця ситуація призвела до певних змін, слід провести більш глибокий аналіз ситуації і того, що мало місце протягом останніх декількох тижнів», - заявив він. Опозиціонер Гжегож Схетина повідомив, що в зв'язку з поновленням нормальної роботи ЗМІ у парламенті, а також можливістю нормально вести законодавчу діяльність його партія припиняє блокування трибуни. Водночас опозиція буде ініціювати відставку маршалка за «допущені помилки», що призвело до парламентської кризи в Польщі.
Події В ОБСЄ розповіли про вантаж-200 на кордоні з РФ Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що на українсько-російському кордоні був помічений фургон із написом "Груз-200", повідомляє Корреспондент.net. «7 січня о 3:58 Спостережна місія на прикордонному пункті пропуску «Донецьк» побачила фургон, зареєстрований в Україні, який перетинав кордон із Російською Федерацією в Україну. Фургон мав повідомлення "Груз-200" на папері формату А4 за лобовим склом», - відзначили в місії. При цьому в місії не мали можливості перевірити, чи перевозив автомобіль тіла загиблих. Пізніше цього ж дня спостерігачі СММ на прикордонному пункті пропуску «Донецьк» побачили фургон з номерами терористів «ЛНР». На лобовому склі машини був напис російською мовою «Похоронные услуги». Фургон перетинав кордон України в Росію. У СММ ОБСЄ заявили, що троє чоловіків і одна жінка в цивільному одязі супроводжували фургон. Однак, чи була всередині труна, місії не вдалося встановити.
Суспільство Стали відомі подробиці затримання в Криму активіста Виноградова Працівники ФСБ РФ так само, як і активіста Українського культурного центру Криму Андрія Виноградова, затримали його дружину Наталю. Про це сказано на сторінці Кримської правозахисної групи в Facebook. За інформацією правозахисників, в будинку сім'ї Виноградових у Сімферополі в четвер, 12 січня, вранці силовики провели обшук, під час якого вилучили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої. Після обшуку подружню пару Виноградових відвезли в Управління ФСБ РФ, розташоване на території окупованого півострова на вулиці Івана Франка, 13. «О 14:00 жінку відпустили, їй повернули телефон. Працівники ФСБ взяли у неї «розписку про нерозголошення інформації», - сказано в повідомленні. За даними правозахисників, Виноградов все ще перебуває в управлінні ФСБ РФ, до нього допустили адвоката.
Політика У НАЗК озвучили суми, які партії отримають із держбюджету Національне агентство з питань запобігання корупції розподілило державні кошти, виділені на фінансування статутної діяльності політичних партій в 2017 році, повідомила голова відомства Наталія Корчак «Відповідним рішенням передбачається надання: «Народному Фронту» - 113 млн 753,5 тис. грн, «Блоку Петра Порошенка» - 112 млн 103,6 тис. грн, «Самопомочі» - 56 млн 394,56 тис. грн, «Опозиційному блоку» - 48 млн 467,7 тис. грн, РПЛ - 38 млн 257,9 тис. грн, «Батьківщині» - 29 млн 182,2 тис. грн», - написала вона на своїй сторінці в Facebook. Крім того, «Самопомочі» за збереження гендерної квоти під час парламентських виборів передбачено 44 млн 239,94 тис. грн. «Тим, у кого виникають питання щодо «Опоблоку», який у 2016 році відмовився від державного фінансування - на цей час у НАЗК немає жодної заяви про відмову від фінансування», - заявила Корчак.
За кордоном У Human Rights Watch похвалили справи проти «Беркута», парад ЛГБТ і звільнення Коцаби Справи проти «Беркута», парад ЛГБТ та звільнення Коцаби - прогрес щодо прав людини в Україні.  Про це на прес-конференції 12 січня заявив директор Human Rights Watch у справах Європи та Центральної Азії Г'ю Вільямсон, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми презентуємо частину частина нашого звіту. Наступного тижня він буде представлений Дональду Трампу... В Києві ми відкриваємо наш новий офіс, будемо Вести нашу роботу, відображаючи ситуацію з правами людини», - повідомив він.  Звіт охоплює 9 країн. Це огляд щодо ситуації про права людині, як вони відповідають загально-світовим принципам.  Так, Таня Купер - представник Human Rights Watch в Україні - розповіла про позитивні моменти, про які можна говорити в Україні:  «В першу чергу це позитив, який стосується судових процесів щодо притягнення до відповідальності «беркутівців», винних у смертях людей під час Майдану 2014 року... Ми хочемо підкреслити, що суди, які відбуваються щодо батальйонів «Айдар» та «Торнадо», мають і далі тривати. Позитивним моментом є зняття звинувачень у державній зраді з блогера - Руслана Коцаби», - повідомила вона.  При цьому вона наголосила на тому, що організація закликає українську владу забезпечити прозорий суд, унеможливити тиск на прокурорів у справах проти членів «Айдара» та «Торнадо», що прослідковується і ставить під загрозу винесення правосудного рішення.  Окремо вона підкреслила покращення ситуації з захистом прав ЛГБТ-спільноти, трансгендерів, геїв та лесбіянок. Зокрема, вона нагадала про проведення параду цих спільнот. Але рівень гомофобії  серед українських чиновників залишається ще занадто високим. 
Політика У Європарламенті розповіли, чи отримає Україна безвіз у квітні-травні Доповідач Європарламенту з питань безвізу Марія Габріель повідомила, що зробить усе, щоб міжінституційний діалог у Євросоюзі щодо безвізового режиму для України пройшов в лютому, а не в квітні 2017 року. Про це вона заявила в Брюсселі після того, як 12 січня Комітет громадянських свобод ЄП підтримав візову лібералізацію для Грузії, пише Радіо Свобода. Відповідаючи на запитання, коли подібне голосування можна очікувати щодо України, Габріель заявила: «Це інша боротьба, якщо так можна сказати. Тому що спочатку ми домовилися щодо механізму призупинення безвізу. Він буде поставлений на голосування на пленарному засіданні в лютому 2017 року разом з питанням Грузії, і моя мета полягає в тому, щоб почати тріалог якомога швидше. Це означає, що я буду продовжувати чинити тиск на Раду, щоб мати першу розмову не в квітні, а в лютому». На запитання, чи може безвіз для України запрацювати в квітні-травні цього року, Габріель сказала: «Ми робимо все, що можемо, для цього, ви добре мене знаєте». За її словами, поки точну дату назвати не можна, але вона зазначила, що робить усе для якнайшвидшого проходження процедур у Європарламенті і подальшої швидкої публікації в офіційному журналі ЄС, після чого рішення набере чинності.
Події оформление ленты  У Тернопільській області 13 осіб залили «кров'ю» приміщення райсуду У Тернопільській області поліція затримала 13 осіб, які 12 січня увірвалися до зали районного суду під час слухань у справі про вбивство депутата Кременецької міськради і громадського активіста Віталія Ващенка, повідомили в обласному управлінні Національної поліції. «За попередньою інформацією, невідомі увірвалися до зали засідань і кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. В результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження», - заявили в поліції. Після акту вандалізму хулігани сіли в машину, яка, за даними поліції, належить одній з націоналістичних організацій. По дорозі в напрямку Тернополя їх зупинили працівники поліції і супроводили до обласного центру. Однак уже в центрі міста вандали почали тікати з мікроавтобуса. Правоохоронці, застосовуючи спецзасоби, затримали їх. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 Кримінального кодексу України - хуліганство, вчинене групою осіб. Нагадаємо, що 26 травня 2016 року, в Кременці Тернопільської області двоє невідомих напали і побили до смерті депутата Кременецької міськради Віталія Ващенка у дворі його будинку.
Суспільство Human Rights Watch: Українські військові і сепаратисти застосовують тортури до цивільних Human Rights Watch: українські військові і сепаратисти застосовують тортури до цивільних. Про це на прес-конференції 12 січня заявила представник Human Rights Watch в Україні Тетяна Купер, передає кореспондент АСН. «На сході України як українські урядові сили, так і підтримувані Росією «сепаратисти», піддавали цивільних осіб, підозрюваних у пособництві або в участі в конфлікті на боці супротивника, тривалому безпідставному затриманню. При цьому затримані були позбавлені доступу до адвоката, а їхні родичі не отримували про них достатньої або взагалі жодної інформації. Більшість затриманих стикалися з тортурами, жорстоким чи іншим недозволеним поводженням», - заявила вона. За її словами, деяким відмовляли в необхідній медичній допомозі: «Щодо обох сторін надходили повідомлення про сексуальне насильство, але через небажання потерпілих надавати справі розголосу задокументовані лише деякі епізоди», - підкреслила вона. Станом на кінець липня 2016 року Human Rights Watch спільно  з Amnesty International було виявлено таємне утримання під вартою в харківському управлінні СБУ 18 осіб, з яких один провів там 16 місяців. «Тринадцять згодом були звільнені, п'ятеро на момент підготовки цього огляду, імовірно, залишалися під вартою. В СБУ практику офіційно не визнаного утримання під вартою заперечують. Головний військовий прокурор України обіцяв провести розслідування, але на момент підготовки цього огляду будь-яких відчутних результатів немає», - наголошується в доповіді. У самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках (ДНР і ЛНР) місцеві органи безпеки діють без оглядки на законність, що позбавляє утримуваних ними осіб доступу до прав і будь-яких засобів захисту.
Суспільство Як вберегтися від другої хвилі "Гонконгу", не сподіваючись на МОЗ За прогнозами епідеміологів, вже найближчим часом варто очікувати наступну хвилю захворюваності на грип. Медики радять вакцинуватись, оскільки один зі штамів грипу "Гонконг" дуже небезпечний і призводить до тяжких наслідків і навіть смерті. І чим раніше ввести в організм ретровірус, тим краще. Але, як виявилося, МОЗ не особливо то й потурбувався про те, чи вистачить усім українцям доз вакцини від грипу. В Україні штам грипу "Гонконг" в останній раз був зафіксований 50 років тому Щорічно епідемії грипу забирають життя десятків, а то і сотень українців. Як констатували в МОЗ України, від початку епідемсезону, що почався 3 жовтня 2016 року і триває до цього часу, в Україні від грипу померло вже 18 осіб. Зараз на території України циркулює три штами вірусу грипу - H3N2 (Гонконг), H1N1 і вірус грипу "В". Але якщо останні два вже кілька років вирують на території України й у більшості українців вже виробився імунітет до цих штамів, то «Гонконг» в Україні спостерігався 50 років тому, тому імунітет українців не стійкий до цього вірусу. Саме від цього виду грипу, за попередніми даними МОЗ України, і померли всі 18 жертв. Цей штам, власне як і будь-який інший, з яким українці не "знайомі", небезпечний ускладненнями. Небезпечний не тільки "Гонконг" Особливо обережними радять бути людям похилого віку і тим, хто страждає на хронічні захворювання, оскільки грип може спровокувати загострення хвороб. У МОЗ навіть хотіли з 2016 року ввести примусову вакцинацію від грипу осіб з груп підвищеного ризику, але до цього часу подібне нововведення не запрацювало. Однак небезпека важких ускладнень від "Гонконгу" існує для всіх, незалежно від віку. Лікарі закликають при перших же симптомах хвороби звертатися до лікаря, бо наслідки можуть бути непередбачуваними. "Якщо грип не лікувати правильно, якщо ослаблений імунітет хворого, він може спричинити серйозні ускладнення як на окремі органи, так і цілі системи організму. Це і гайморити, якщо є схильність захворювань носових пазух, викривлення носової перегородки, порушена прохідність носової порожнини, при ослабленні імунітету, звичайно, грип може призвести до таких наслідків, зокрема перейти в бронхіти, запалення легенів... Що стосується інших органів, то передовсім - це серце, нирки», - пояснює асистент профільної кафедри Національного медичного університету імені Богомольця, лікар-отоларинголог 15-ї Київській лікарні Катерина Терентьєва. Без вакцини - нікуди? Щоб не захворіти, лікар радить в епідемічні періоди дотримуватися правил гігієни і намагатися не відвідувати місця масового скупчення людей. Але найкращими «ліками» від грипу фахівці майже одностайно називають все ж вакцину. "ВООЗ рекомендує проводить вакцинацію за кілька місяців до осінньо-зимового періоду, коли ми фіксуємо зростання кількості захворювань на грип, аж до епідемій. Не можна сказати, що вакцина кожен раз абсолютно нова, простими словами, вакцина містить штами грипу, які були в попередньому році, за рахунок цього вона містить не весь вірус, а лише його основні елементи», - зазначив кандидат медичних наук, завідувач відділення Київської міської клінічної лікарні №14, лікар-терапевт Михайло Дзубик. Вакцинація не захищає на всі 100% від можливості захворіти на грип, проте знижує ризик ускладнень. Тобто у вакцинованих людей хвороба буде проходити в більш легкій формі. Однак тут виникає інша проблема - бідність більшості українців, а також - відсутність доступу до ліків, коли в населених пунктах відсутні аптеки. «У нас рівень вакцинації залишається вкрай низьким, що пов'язано в цілому з рівнем життя. Іноді хворим у селах навіть поруч із Києвом не вистачає коштів, щоб купити найпростіші вітчизняні препарати від гіпертонії і серця. Що говорить про вакцинацію», - вважає Дзубик. Де шукати вакцину від грипу Знайти вакцину від грипу як у державних, так і приватних клініках, де за неї просять 700-800 грн, не так і просто. У грудні заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський запевняв, що у відсутності вакцини винні самі українці - мовляв, "велися" на пропаганду проти вакцинації. Тому виробники відмовляються завозити в Україну препарати. "На жаль, як я розумію, було тільки 110 тис. доз вакцин, які були привезені в Україну взагалі на замовлення. Чому? Тому що минулого року використали лише 50 тис. доз. Виробники не хочуть привозити їх в Україну, тому що бачать, що вони можуть лежать в аптеках і ніхто не буде закуповувати", - пояснила на початку листопада в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. Але вже в кінці листопада 2016 року в Міністерстві охорони здоров'я відзвітували - в Україну завезли дві вакцини від грипу, загальною кількістю 100 500 упаковок, поставки продовжаться і доз вистачить усім. Чи то попит великий, то чи в профільному міністерстві сказали неправду, але дефіцит якісних і не захмарно дорогих вакцини від грипу все ж існує.
За кордоном Трамп несе загрозу правам людини в США - Human Rights Watch Human Rights Watch: Трамп несе загрозу правам людини в США. Про це на прес-конференції 12 січня заявив директор Human Rights Watch у справах Європи і Центральної Азії Х'ю Вільямсон, передає кореспондент АСН. «Обрання Дональда Трампа  президентом в листопаді 2016 року увінчало кампанію, позначену жінконенависницькою, ксенофобською і расистською риторикою. І політика Трампа, якщо вона буде відповідати передвиборній риториці, може завдати величезної шкоди вразливим групам населення, суперечить основним зобов'язанням Сполучених Штатів в галузі прав людини», - заявив він. У самій доповіді нагадується, що кампанії Трампа включали депортацію мільйонів нелегальних іммігрантів, зміни до законів США щодо обвинувачених у тероризмі. Обраний президент також пообіцяв скасувати більшість доступних медичних законів, що раніше забезпечувало 20 млн незастрахованих американців в отриманні доступу до медичної страховки. За словами Х'ю Вільямсона, представники Human Rights Watch проведуть зустріч з Дональдом Трампом, де будуть підняті всі перераховані питання і ризики для погіршення ситуації з дотриманням прав людини.
Економіка У Коцюбинському поки що не відключили газ "тепловикам" Село Коцюбинське (Київська область), ще не відключили від газу, хоча попередили про таку можливість. У компанії «УКРОПТ «Майстер-Енерго», яка забезпечує населений пункт теплом, сподіваються на рішення сільради про виділення грошей для погашення боргу перед «Нафтогазом». Про це в коментарі АСН повідомив заступник директора ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго». «У нас тариф дуже маленький, і немає різниці в тарифах з місцевого бюджету. Завтра повинна бути сесія (Коцюбинська селищна рада. - АСН), повинні прийняти рішення, щоб відшкодувати різницю в тарифах і заплатити за газ», - уточнив він. Нагадаємо, 11 січня в ВАТ «Київоблгаз» повідомили, що НАК «Нафтогаз України» не надав необхідні обсяги природного газу чотирьом теплопостачальним компаніям в Київській області (КП КОР «Бородянкатепловодопостачання», ТОВ «УКРОПТ «Майстер-Енерго», КП КОР «Переяслав Хмельницьктепломережа» і КП КОР «Тетіївтепломережа») через накопичені борги.
Політика Замість Саакашвілі. Що цікавого ми знаємо про нового голову Одеської області Степанова 1. Максим Степанов - знайома особистість в Одеській обласній держадміністрації. Він вже працював там першим заступником голови ОДА в 2008-2010 роках. Тоді його шефом був призначений Віктором Ющенком Микола Сердюк. Останній був не тільки однодумцем Ющенка, але і його односельцем. Сердюк теж народився в селі Хоружівка (Сумська область). Віктор Янукович, який змінив Віктора Ющенка на посту президента країни, відразу звільнив і Степанова, і Сердюка з посад. 2. До роботи в Одеській ОДА Максим Степанов попрацював на посаді заступника гендиректора компанії "Торговий дім "Газ України" НАК "Нафтогаз України", а потім - заступника гендиректора "Промислово-фінансової компанії "Віче". 3. У 2003 році Максим Степанов був призначений на пост заступника голови Державної податкової адміністрації України. 4. З 2004 до 2008 року Степанов очолював раду директорів "Республіканського правового союзу". 5. Будучи звільненим з Одеської ОДА, Максим Степанов недовго залишався безробітним. У 2011 році його призначають на посаду директора поліграфкомбінату "Україна", яке друкували бланки на найважливіші державні документи - паспорти, водійські права, а також - бюлетені для виборів. При Степанові поліграфкомбінат почав випуск біометричних паспортів, навколо чого виник скандал. Комбінат звинуватили в непрозорому формуванні ціни на документ. Степанов всі звинувачення заперечував. 6. У 2015 році Максим Степанов, будучи директором поліграфкомбінату "Україна", став лауреатом загальнонаціональної премії "Людина року-2015" в номінації "Менеджер року". 7. Свого часу "Радіо Свобода" повідомляло, що Максим Степанов вів спільний бізнес з Леонідом Юрушевим. Останній фінансував виборчі кампанії Арсенія Яценюка і володіє готельним бізнесом у столиці. 8. У конкурсі на главу ОДА Одещини разом з 41-річним Степановим подали документи ще 30 претендентів. Конкурс проходив 20 грудня. На останньому, третьому етапі конкурсу Максиму Степанову протистояли доцент Одеського регіонального інституту управління Олександр Остапенко, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка, та екс-губернатор Тернопільщини Юрій Чижмарь, мер міста Балта Сергій Мазур і виконавчий директор «Центру підтримки бізнесу» Артем Ващиленко.
За кордоном У Німеччині машиніст сприйняв сніговика на шляхах за людину Розіграш, який придумали троє жителів Німеччини, обійшовся німецьким залізницям у 5000 євро. Машиніст пасажирського потяга сприйняв зібраного на рейках сніговика за живу людину і застосував екстрене гальмування. Про це пише BBC. Це сталося напередодні, 11 січня, вдень поруч із м. Везенберг на півночі країни. Три людини, особистість яких поки не встановлена, зліпили на рейках сніговика зростом майже півтора метра. Машиніст потяга, який прямував цією колією, сприйняв його за людину і застосував екстрене гальмування, що дуже серйозно шкодить гальмах поїзда. Постраждалих серед пасажирів немає, але збитки оцінили в 5 тисяч євро. Доля сніговика залишилася невідомою: німецькі видання не уточнили, чи встиг машиніст зупинити поїзд. Поліція шукає тих, хто зліпив сніговика.

Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів




/-2,4108340740204-/ /-pc-/
Top