counter
Архів Повернутись назад 11 Жовтня 2017
11 Жовтня
Події Бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ, четверо військових поранені На Донбасі за минулу добу було зафіксовано 15 обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook. На Луганському напрямку бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї стріляли по опорних пунктах ЗСУ біля Новоолександрівки. В результаті цього поранення отримав один військовий. Крім того, під ворожим вогнем вчора ввечері опинилися українські позиції поблизу Трьохізбенки. На Донецькому напрямі число вогневих провокацій зменшилось, але й тут бойовики не повністю дотримувалися режиму тиші. В результаті обстрілу з озброєння БМП і великокаліберного кулемета біля Зайцевого ще один військовий отримав поранення. Біля Майорська окупанти застосували кулемет. На Приморському напрямі в ході обстрілу укріплень ЗСУ поранення отримали двоє військових в районі Широкиного.
Політика Пенсійна реформа набрала чинності Сьогодні, 11 жовтня, після вчорашньої публікації закону в «Голосі України» набрала чинності пенсійна реформа. Найбільш суперечлива норма в пенсійній реформі - введення обов'язкового накопичувального рівня з 2019 року, повідомляє РИА Новости.. При Кабміні України створено робочу групу, яка має розробити дорожню карту його запуску. Якщо уряд піде на введення обов'язкового накопичувального рівня пенсійної системи, то в уже в 2018 році країну чекає черговий серйозний етап пенсійної реформи. Зараз у країні діє солідарна система нарахування пенсій. У жовтні 2011 року в Україні розпочався перший етап пенсійної реформи, основним елементом якого є поступове збільшення пенсійного віку для жінок до 60 років (замість 55) протягом десяти років. Нинішній етап не передбачає збільшення пенсійного віку, але передбачає підвищення мінімально необхідного для виходу на пенсію страхового стажу з 1 січня наступного року з 15 до 25 років, а також подальше щорічне підвищення на рік.
Події Пожежа в Калинівці: ліквідовано понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів Під час ліквідації пожежі на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області рятувальники вилучили 2 251 вибухонебезпечний предмет. Про це інформують у прес-службі ДСНС України. «Зараз йде очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у п'ятикілометровій зоні навколо арсеналу з боєприпасами. Було обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 22,773 тисячі гектарів території, виявлено та вилучено 2251 вибухонебезпечний предмет. Всього з початку робіт було отримано і виконано 427 заявок від місцевого населення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів», - сказано в повідомленні. У відомстві повідомили, що  станом на 7-му ранку середи, 11 жовтня, відкритих осередків горіння, а також вибухів боєприпасів не спостерігається.
Політика Посольство України отримує вибачення від чехів через слова Земана Посольство України в Чехії отримує вибачення і слова підтримки від чехів через скандальну заяву президента країни Мілоша Земана про Крим. Про це у себе на сторінці в Facebook пише посол України в Чехії Євген Перебийніс. «Я хочу подякувати десяткам чехів, часто незнайомим людям, які сьогодні надіслали посольству слова підтримки і вибачення», - пише він. «Я добре знаю, що мільйони чеських друзів солідарні з громадянами України в боротьбі проти російського окупанта і агресора. Інакше бути не може в країні, народ якої дав світові Вацлава Гавела», - зазначає посол. Раніше ми повідомляли, що в Страсбурзі під час свого виступу президент Чехії запропонував заплатити Києву за анексію Криму і «узаконити» окупацію. Він також сказав, що настав час зняти санкції з Росії.
Події Зґвалтував і повісився: у Тернополі знайшли мертвого чоловіка У Тернополі працівники кабельних мереж виявили тіло невідомого молодого чоловіка на даху будинку. Повішеного побачили в ході планових робіт вчора, 10 жовтня, близько 12:00 на даху одного з будинків у центрі міста. На місце викликали працівників поліції. Про це передає видання 20 хвилин. Видання відзначає, що фахівці не виявили слідів насильницької смерті. Чоловік повісився на кабелі електромереж, поруч стояла драбина. Експерти сказали, що чоловік повісився приблизно добу або дві тому. Поліція відпрацьовує одну з версій, що чоловік - це людина, яка була в розшуку за підозрою в пограбуванні в одному з гральних закладів Тернополя. 25 вересня в одному із залів з ігровими автоматами чоловік зґвалтував дівчину. За даними ЗМІ, молодик затягнув у туалет 19-річну касирку, зґвалтував її, побив і забрав у жертви 7000 грн, після чого втік. У постраждалої множинні гематоми обличчя та передпліччя, а також струс головного мозку. Через кілька днів у Facebook з'явилася сторінка такого собі Назара Бурякова. Чоловік написав, що він - Назар Оприсек, якого розшукує поліція за підозрою в зґвалтуванні. У повідомленні наголошується, що це він скоїв злочин і кається. Чоловік пообіцяв, що вчинить самогубство.
Події оформление ленты  СБУ затримала в Києві банду «колекторів-вимагачів» У Києві працівники СБУ припинили діяльність організованого угруповання, яке під виглядом колекторів вимагало гроші. Про це передає прес-служба відомства в Facebook. Правоохоронці встановили, що злочинці отримували доступ до баз боржників деяких фінансових установ. «Через фірму-прикриття ОЗУ за безцінь купувало кредитні зобов'язання фізичних осіб. Надалі злочинці починали залякувати боржників, дзвонили їм, родичам, а також колегам по роботі з вимогою повернути кошти з відсотками. «Колектори» погрожували фізичною розправою, викраденням близьких, а також змушували громадян переводити гроші на банківський рахунок», - йдеться в повідомленні. Оперативники СБУ задокументували, що з початку 2017 року злочинці отримали понад 7 млн ​​грн. Співробітники СБУ викрили 11 учасників угруповання в офісі після перерахування коштів від чергового боржника.
Культура оформление ленты  Картину Леонардо да Вінчі продадуть з молотка, ціна від $100 млн Останню з картин художника Леонардо да Вінчі, яка була виявлена ​​в приватній колекції, буде продано на аукціоні. Стартова ціна картини складе $100 мільйонів. Цікаво, що у Франції раніше був виявлений ескіз оголеної Мони Лізи. Про аукціон, на якому продадуть картину видатного Леонардо Да Вінчі передає видання Time. Картина, датована XVI століттям, носить назву Salvator Mundi (з латині «Спаситель світу»), на ній зображений Ісус Христос. Історія неясна багато в чому, загадкова і туманна. Портрет, який спочатку зберігався в колекції короля Карла II, перейшов до незаконного сина герцога Букінгемського. Потім картина да Вінчі зникла надовго і була знайдена знову, коли її виставили на торги в 1958 році. Потім полотно знову зникло і з'явилося тільки в 2005 році на черговому аукціоні.  
Політика Іспанський уряд проводить екстрене засідання щодо ситуації в Каталонії Уряд Іспанії сьогодні, 11 жовтня, зібрався на надзвичайне засідання, темою якого стало обговорення наступних кроків Мадрида з проблеми Каталонії, влада якої повідомила про намір домогтися відокремлення регіону від країни. Про це передає агентство Associated Press, повідомляє Інтерфакс-Україна. Засідання пройшло під керівництвом прем'єра Іспанії Маріано Рахоя. Як очікується, пізніше сьогодні прем'єр виступить перед парламентом країни. Вчора пізно ввечері в Twitter Женералітета (виконавчої влади) Каталонії було опубліковано повідомлення, згідно з яким голова регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон, а також його заступник Оріол Жункерас, спікер парламенту Каталонії Карме Форкадель і 72 депутати зі 135 поставили свої підписи під документом, який затверджує Каталонію як незалежну державу.
Політика оформление ленты  Росія заочно заарештувала нардепа Парасюка і оголосила його в розшук Слідчий комітет Росії повідомив, що взяв заочно під варту народного депутата України Володимира Парасюка і оголосив його у міжнародний розшук. Росіяни заявляють, що справа стосується участі Парасюка в "нападі на Генеральне консульство РФ у Львові і наруги над прапором РФ". Крім того, росіяни зазначають, що на їхнє консульство в 2014 році напали Володимир Романцов, Олексій Бакай та Володимир Назаренко. Слідство базувалося на відео, отриманому з відкритих джерел. Втім на відео акції, яка пройшла 9 березня 2014 року і була спрямована на підтримку Надії Савченко, не чутно і не видно, як Парасюк палив прапор Росії. У підписі до відео міститься прохання до ЗМІ не розповсюджувати перекручену інформацію. Мовляв, триколор спалив "натовп протестувальників". Також у Росії сказали, що правоохоронні органи України за тривалий час розслідування цих фактів винних не встановили.
Економіка Кабмін сьогодні починає виплату підвищених пенсій Уряд в середу, 11 жовтня, починає виплату підвищених пенсій. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Сьогодні набрав чинності закон про нову пенсійну систему. І сьогодні ми починаємо процес виплати підвищених пенсій. Як я і обіцяв, фактично вся система готова для розрахунку нових пенсій», - заявив Гройсман. За його словами, всі, хто отримав перші платежі, отримають доплату до пенсій. «У цьому місяці ми забезпечимо виплату підвищених пенсій 9 млн пенсіонерів... І це тільки початок оновлення пенсійної системи», - пообіцяв голова Кабміну. Прем'єр додав, що більше в Україні не буде практики виплати мінімальної пенсії в розмірі 940 грн. «З жовтня мінімальна пенсія буде 1452 грн. Ніхто менше не отримуватиме. Ми також скасували 15% оподаткування пенсій, люди почнуть отримувати повну пенсію», - заявив Гройсман.
Політика До Південної Кореї прибув атомний підводний човен США "Тусон" До берегів Південної Кореї, у якій хакери Північної Кореї викрали плани щодо вбивства Кім Чен Ина, на вихідних підійшов американський багатоцільовий атомний підводний човен (АПЧ) «Тусон». Про це інформує Тихоокеанське командування збройних сил США, передає Інтерфакс. За інформацією агентства «Ренхап», АПЧ типу «Лос-Анджелес» минулої суботи зайшов у порт м. Чінхегу на південному сході Південної Кореї. На борту підводного човна близько 150 осіб, човен може виконувати «різні місії, а також підтримувати професіоналізм у використанні новітніх навичок підводного флоту». У заяві не сказано, коли «Тусон», що базується на Гавайських островах, повернеться назад. Вчора корейське видання The Chosun Ilbo писало, що ВМС США направляють до берегів Корейського півострова інший атомний підводний човен «Мічиган».
Кримінал На Закарпатті спалили кафе, що належить родині депутата-браконьєра У селі Вари Берегівського району Закарпатської області 10 жовтня згоріло кафе, яке належало родині скандально відомого депутата райради Рудольфа Бакова, передає місцеве видання Mukachevo.net. Факт пожежі підтвердили в ДСНС Закарпаття. Заява про пожежу надійшла до рятувальників 10 жовтня о 16:10, хоча загоряння виникло близько 5:45 в кафе на вулиці Варошберег. Пожежею приміщення кафе було знищено повністю. Причина та збитки встановлюються. Тим часом у поліції підтвердили, що це був підпал. Свідки події бачили, як невідомі особи розбили вікно і кинули всередину «коктейль Молотова». Пожежа завдала матеріальної шкоди як власнику закладу, так і людині, яка здавала приміщення в оренду. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 194 КК - умисне пошкодження майна шляхом підпалу. За це передбачається покарання від 3 до 5 років позбавлення волі. Журналісти нагадали, що депутата Бакова правоохоронці затримали 25 травня за браконьєрство.
Події Максакова: Путіну непотрібно вбивство Вороненкова Президент РФ Володимир Путін не був зацікавлений у вбивстві колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Про це в ефірі одного з російських телеканалів повідомила дружина загиблого та співачка Марія Максакова. Вона вважає, що Кремль не був зацікавлений у вбивстві Дениса Вороненкова. «Я завжди говорила, що Москва не має ніякого відношення. Володимиру Путіну це було зовсім нецікаво і непотрібно», - сказала Максакова. Щодо її екс-цивільного чоловіка Володимира Тюріна, то співачка вважає, що у нього була особиста зацікавленість у смерті Вороненкова. «Те, що вам здається версією, - це не домисли, це те, що доведено слідством і передано до суду. З цим вам доведеться якось миритися. Те, в яких інтересах діяв Тюрін, - це інші питання», - зазначила Максакова. Нагадаємо, Максакова визнала, що Вороненков "страшенно дратував" її колишнього чоловіка і розповіла, де той живе зараз.
Політика ЄС відхилить спроби Угорщини переглянути асоціацію з Україною - журналіст Спроби Угорщини переглянути Угоду про асоціацію з Україною через новий український закон про освіту будуть відхилені Радою Євросоюзу. Про це в своєму мікроблозі Twitter заявив з Брюсселя журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк. «Угорщина винесе на обговорення Ради міністрів закордонних справ 16 жовтня український закон про освіту, спроби переглянути Угоду про асоціацію з Україною будуть відхилені», - написав він. #Hungary will bring up the #Ukraine’s edu law at the Eu foreign affairs council on 16 Oct. attempts to review the Ukr AA will be dismissed — Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) 11 октября 2017 г. Нагадаємо, раніше голова МЗС Угорщини Петер Сіярто в ході візиту в Ужгород заявив, що на наступному засіданні Ради ЄС Угорщина ініціює перегляд Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Угорцям, у яких немає жодної української школи, не подобається, що діти на Закарпатті будуть навчатися українською мовою, а угорську вчитимуть як одну з іноземних. У свою чергу голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ розглядає перегляд Угоди про асоціацію тільки в контексті забезпечення чіткої європейської перспективи України.
Суспільство оформление ленты  Російська порноактриса запропонувала Медведєву і Жириновському "прийняти її в користування" Російська порноактриса Катерина Макарова, відома за фільмами для дорослих під ім'ям Мейсі Сенс, зробила несподівану заяву про криптовалюту. Дівчина записала відеозвернення до лідерів чотирьох політичних партії РФ - Дмитра Медведєва, Володимира Жириновського, Геннадія Зюганова і Сергія Миронова. Порноактриса перейнялася розвитком країни, тому виступила за легалізацію криптовалюти. «Я переживаю за майбутнє Росії. Ігнорування кріптоавлюти не дасть нам розвиватися. Я вважаю, що за криптовалютою - майбутнє. Якщо ми зараз легалізуємо її одними з перших, це дасть нам шанс стати світовим лідером», - сказала Макарова. В обмін на цей закон дівчина обіцяє зробити те, що вона вміє найкраще - надати секс-послуги. «Якщо ви зусиллями фракцій зможете узаконити криптовалюту, то я зі свого боку зроблю те, що можу найкраще - втілю в реальність будь-які ваші фантазії. Ухваліть закон і приймайте мене у тимчасове користування», - зазначила порноактриса.  
Кримінал Житель Чернівців зламав сервер великого мобільного оператора і зробив собі «безліміт» Житель Чернівців зламав сервер одного з найбільших мобільних операторів України та зробив собі «безліміт» на використання 3G інтернету. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області. Компанії 29-річний чоловік завдав шкоди на більш ніж 1 млн гривень. Сервер був зламаний ще на початку 2017 року шляхом підбору паролів. Чернівчанин отримав доступ до серверів компанії на правах адміністратора і поповнив три своїх особистих рахунки в білінговій системі на суму близько 1 млн гривень. У липні 2017 року були не активовані більше 100 скретч-карт цього ж оператора мобільного зв'язку на загальну суму понад 10 тисяч гривень. За оперативною інформацією, чоловік підшукував можливості збуту цих скретч-карт для переведення коштів на картках у готівку. В ході обшуків у хакера вилучили 3G модеми зі зміненими ESN номерами, комп'ютери, жорсткі диски, Wi-Fi маршрутизатори та мобільні телефони. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів).
Суспільство Служба надзвичайних ситуацій повинна стати «спецназом» - Гройсман Служба надзвичайних ситуацій повинна стати українським «спецназом». Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. «Я ініціював, щоб ми сьогодні заслухали інформацію про реальну ситуацію в Службі надзвичайних ситуацій. Хочу підкреслити, що Служба повинна стати нашим спецназом з надзвичайних ситуацій», - заявив прем'єр. Гройсман підкреслив, що уряд вже робить усе для належного забезпечення Служби надзвичайних ситуацій. «Це повинно забезпечити повний спокій нашим громадянам», - запевнив він. Прем'єр пообіцяв, що фінансове забезпечення Служби буде на високому рівні. «Ми вдвічі вже піднімали зарплату ДСНС. Будемо робити це і далі, щоб забезпечити всім необхідним наших рятувальників», - додав він.
Політика «Нафтогаз» розраховує на величезні виплати від «Газпрому» «Нафтогаз» розраховує, що після винесення Стокгольмським арбітражним судом рішення за позовом до «Газпрому» Росія виплатить Україні «мільярди доларів». Про це повідомляє комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко, передає DW. «Ми очікуємо, що «Газпром» виплатить нам значну суму. Йдеться про мільярди доларів, якщо не про суму понад десять мільярдів. Ми не очікуємо, що в результаті процесу ми щось будемо платити «Газпрому», - додав він. Вітренко зазначає, що російська компанія повинна обов'язково здійснити виплати, так як в іншому випадку до її зарубіжних активів застосують санкції. «У будь-якій країні, яка ратифікувала Нью-Йоркську конвенцію про виконання рішень арбітражів, можна прийти і накласти стягнення на ці активи. Наприклад, на газ, який «Газпром» поставляє в Європу, або інші активи», - сказав представник НАК.
Політика У Латвії готуються перевести навчання в російських школах на латиську мову Президент Латвії Раймонд Вейоніс виступив за поступовий перехід російських шкіл на державну мову навчання. Глава держави повідомив, що обговорив це питання з прем'єром країни Марісом Кучинським, передає Інтерфакс-Україна. Вейоніс заявив, що спочатку педагоги мають бути готові викладати латиською мовою, а також латиську мову слід ввести у дитсадках. За словами президента, Міністерству освіти і науки доручено підготувати інформаційну доповідь з точним описом того, як можна було б впровадити цей план у реальність. Прем'єр країни також заявив в ефірі місцевого телебачення, що питання про перехід освіти на латиську мову потрібно розв'язати до лютого. «Дискусії повинні пройти в певні терміни - допускаю, що до лютого або березня майбутнього року», - сказав Кучинський. Парламентська коаліція в понеділок підтримала поступовий перехід шкільної освіти на державну мову. Так, 6 жовтня міністр освіти і науки Карліс Шадурскіс заявив, що з 2020/2021 навчального року всі загальноосвітні предмети в середніх школах планується викладати тільки латиською мовою, але в школах нацменшин буде збережена можливість вивчати рідну мову, літературу і предмети, пов'язані з культурою та історією. Нагадаємо, після того, як в Україні ухвалили новий закон про освіту, деякі сусідні країни почали протестувати проти викладання українською мовою. Закон розкритикували в країні-агресораі, Румунії та Угорщини.
Економіка Уряд виділив 100 млн грн для підвищення безпеки складів з боєприпасами Уряд виділив 100 млн грн з резервного фонду для підвищення безпеки зберігання боєприпасів. Про це на засіданні Уряду заяви міністр оборони Степан Полторак, передає кореспондент АСН. «На ваш розгляд пропонується проект розпорядження Уряду щодо здійснення заходів, пов'язаних з підвищення рівня технічної безпеки зберігання боєприпасів ЗСУ. З метою виділення із резервного фонду 100 млн грн на виконання робіт по підвищенню захищеності наших об'єктів», – заявив він. Прем'єр Володимир Гройсман підтримав цю пропозицію. «Це треба робити, і робити максимально швидко», – закликав прем'єр. Як відомо, пожежа і детонація боєприпасів на військових складах під Калинівкою Вінницької області сталася ввечері 26 вересня. Були евакуйовані більше 30 тисяч місцевих жителів. В результаті НП постраждали дві людини. Вибухи припинилися вранці 28 вересня, проте розмінування території біля Калинівки триватиме до кінця листопада.
Кримінал Підпільний завод у Львові виготовляв фальшиві харчові добавки На Львівщині було виявлено виробництво, на якому випускали фальсифіковані харчові концентрати. Про це повідомили в Нацполіції області, передає місцеве видання «Львівська газета». Було вилучено 40 тисяч одиниць фальсифікованої продукції, 265 тисяч гривень і $5 тисяч, обладнання для виготовлення добавок. Загальна вартість вилученого - понад 2,2 млн гривень. На заводі був налагоджений повний цикл виробництва фальсифікованих харчових концентратів. Реалізовували фальсифікат під виглядом продукції відомих іноземних товаровиробників. Завод розмістили в орендованому приміщенні іншого колишнього заводу. У підпільному цеху виготовляли порошки для печива, розпушувачі тіста, киселі, ванільний цукор тощо. Керував підприємством житель Львова. Добова потужність виробництва - понад тисячу пачок харчових добавок. На виготовлену продукцію наносили логотипи марок і адреси заводів, на яких дійсно здійснювали виробництво аналогічної продукції. На місці виробництва було 10 осіб, які стежили за технологічним процесом з виготовлення харчових добавок і сухих концентратів. Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.
Події Ватажок «ДНР» наказав розстріляти диверсантів із сусідньої «ЛНР» Ватажок бойовиків терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко в ході одного зі своїх інтерв'ю на запитання про принципи взаємодії з терористами «ЛНР» анонсував розстріл групи «диверсантів», яка прибула з боку ОРЛО в ОРДО. Про це передають сепаратистські видання. Ватажок терористів Захарченко сказав: «Ми затримали диверсантів, які прийшли до нас з «ЛНР». Швидше за все, диверсанти будуть у нас розстріляні. «Влада» повинна показувати зуби. Адже в іншому випадку у нас почнуться потім безбоязні зради». Нагадаємо, мова йде про замах на заступника Захарченко на прізвисько Ташкент. Машину "міністра доходів і зборів "ДНР" Олександра Тимофєєва підірвали 23 вересня в Донецьку. Однак він залишився живим. Захарченко заявляв, що підривників затримали.
Політика Чубаров: Пропозиція президента Чехії про викуп Криму Росією - образлива Пропозиція президента Чехії Мілоша Земана скасувати санкції проти РФ і розв'язати питання Криму шляхом виплат компенсації Україні є неприйнятною і образливою. Про це на форумі в Празі заявив нардеп України й голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає «Крим.Реалії». «Одна з версій щодо пана Земана - він залежний від Москви, друга версія... він хоче розв'язувати  проблеми з майбутніми виборами президента шляхом відволікання уваги на якісь проблеми, які чеського виборця менше хвилюють. Його пропозиція не те що неприйнятна, вона є образливою», - сказав Чубаров. Нардеп закликав політиків у Чехії засудити заяву Земана. Нагадаємо, Мілош Земан 10 жовтня в Парламентській асамблеї Ради Європи сказав, що вважає анексію Криму Росією «завершеною справою» і запропонував розв'язати кримське питання за допомогою компенсацій Україні.
Політика Парасюк прокоментував свій арешт у Росії Нардеп України Володимир Парасюк прокоментував рішення Слідчого комітету РФ про його заочний арешт. Про це передає InfoResist. За словами депутата, в березні минулого року біля Генконсульства Росії у Львові була просто акція протесту. «Насамперед це була акція протесту проти того, що наші громадяни незаконно утримуються на російській території. Я хочу сказати вам, що ніхто нічого там не захоплював. Це була просто акція. Тим більше я проти, щоб у нас були якісь дипломатичні відносини з країною-агресором. Я проголосував, щоб був візовий режим з Росією, і це реакція на мою позицію. От і все. Повірте, Росія несе тільки пропагандистські певні речі. Я вважаю, що в міжнародному розшуку вона не знайде свого місця», - сказав він. Раніше ми повідомляли, що в Росії заочно заарештували депутата Парасюка.
Кримінал Терористи на Донбасі залякують мирних жителів «наступом» ЗСУ Російське окупаційне командування активно залякує мирних жителів Донбасу швидким «наступом» Збройних сил України. Про це на брифінгу заявив спікер Міністерства оборони з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко. «Центром інформаційного протиборства 8-ї армії Південного військового округу та інформаційно-пропагандистськими підрозділами так званого 1 АК серед місцевих жителів і військовослужбовців російських окупаційних військ інтенсивно поширюється інформація про можливий «наступ» Збройних Сил України», - повідомив Лисенко. Раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що командування РФ на Донбасі таємно організовує провокації проти сил АТО. Так, командуванням 2 АК (Луганськ) ЗС РФ віддаються окремі розпорядження командирам підлеглих частин щодо місць і часу здійснення провокаційних обстрілів позицій сил АТО, щоб спровокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь для подальшого звинувачення підрозділів українських військовослужбовців у порушенні досягнутих домовленостей з деескалації обстановки на лінії розмежування сторін.
Політика Порошенко закликав ПАРЄ подвоїти зусилля щодо захисту прав людини на Донбасі і в Криму Президент Петро Порошенко закликав Парламентську Асамблею Ради Європи подвоїти  зусилля щодо захисту прав і свобод людини на окупованих територіях Донбасу, а також в окупованому Росією Криму. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Я закликаю також високоповажну ПАРЄ продовжувати приділяти особливу увагу питанню дотримання прав людини в окупованому Донбасі і Криму. Лише пильна увага до цих регіонів зможе якось послабити нинішні переслідування», - повідомив президент України під час пленарного засідання Асамблеї у Страсбурзі. «Я закликаю членів ПАРЄ, комітет міністрів, комісара з прав людини, генерального секретаря і відповідні моніторингові органи подвоїти свої зусилля, які спрямовані на захист прав і свобод людини», - додав президент.
Спорт Збірна України гратиме у другому дивізіоні Ліги Націй Збірна України гратиме в дивізіоні В футбольної Ліги Націй. Про це стало відомо після матчів європейської кваліфікації на Чемпіонат світу - 2018. Склади груп формуються відповідно до рейтингу УЄФА, передає XSport. До Дивізіону B, в якому гратиме Україна, також увійшли команди Австрії, Уельсу, Росії, Словаччини, Ірландії, Швеції, Північній Ірландії, Данії, Боснії і Герцеговини, Чехії і Туреччини. Так, у дивізіонах А і В будуть 4 групи по 3 команди, в той час як дивізіон С розділять на 4 групи (в одній буде 4 збірних, в трьох інших - 3). Нагадаємо, що Україна не зможе потрапити в одне тріо з Росією, тому що збірні з політичних причин розведуть по різних групах. Матчі Ліги націй триватимуть у вересні-листопаді 2018 року. Перша гра відбудеться 6 вересня. 10 жовтня ввечері пройшли заключні матчі європейського відбіркового циклу чемпіонату світу-2018, після чого стали відомі всі вісім учасників стикових матчів. Це збірні, які посіли другі місця у себе в групах (за винятком Словаччини, у якої показник набраних очок найгірший).
Політика Порошенко відповів президенту Чехії словами Черчилля Президент Петро Порошенко, коментуючи слова свого колеги з Чехії Мілоша Земана щодо можливої ​​компенсації анексованого РФ Криму, підкреслив, що не збирається торгуватися за українські землі. Про це він повідомив під час свого виступу на сесії ПАРЄ, передає ТСН. «У 1950 році Вінстон Черчилль, ідейний батько Ради Європи, звернувся до асамблеї на тлі загрози, яка утворилася через конфлікт між СРСР і Європою. Він сказав, що у Москви є можливості для створення великих неприємностей. З урахуванням обставин Черчилль сказав важливу річ: «Або ми доведемо своє значення, цінність і вагу Європи, або ми програємо». Пам'ятаючи ці слова, я відкидаю твердження тих, хто сказав, що Крим - це завершена справа», - додав Порошенко. Він зазначив, що трибуна в ПАРЄ «була створена не для закликів торгуватися територіями за гроші, нафту або газ, не для закликів про умиротворення». «Цього не було ніколи. Сьогодні той день, коли Кремль підштовхує Європу до реальності, яка так хвилювала Черчилля 70 років тому», - додав він.
Культура оформление ленты  Чому однозначно варто подивитися перший український фільм-фентезі "Сторожова застава" Творці фільму-фентезі "Сторожова застава" представили своє творіння пресі за два дні до старту широкого прокату по всій країні. 5 вересня кіностудія Kinorob вже презентувала Державному агентству України з питань кіно цей фільм. Нагадаємо, за підсумками п'ятого конкурсного відбору Держкіно він отримав державну фінансову підтримку в розмірі понад 18 мільйонів гривень. Єгор Олесов, один з продюсерів фільму, говорить, що всього на його створення було витрачено 40 млн гривень, з яких 45% - профінансувала Держкіно. Картину знімали 52 дні. У Карпатах - в Коростишівському кар'єрі. У Києві - на Лисій Горі і місцевих болотах, а головна локація - велика декорація самої застави, побудована на студії FILM.UA. Вона розташована на столичному житловому масиві Троєщина. Дуже багато костюмів. Складна робота була у художника з костюмів Антоніни Белінської. Десь півроку працювали зі скетчем до фінального результату, до пошиття костюмів. Декорацію будували теж десь місяців шість-вісім. Потім вона стояла взимку, набула фактурності і стала більш реалістичною, - розповідає продюсер. «Сторожова Застава» є дебютною повнометражною роботою режисера Юрія Ковальова. Продюсери фільму - Єгор Олесов і Юрій Прилипко, сценаристи - Сашко Дерманський, Ярослав Войцешек і Юрій Ковальов. Оператором картини є Юрій Король. Композитори - Владлен Пупков і Сергій Сидоров. Творці фільму стверджують, що на сьогодні - це один з найбільш технічно складних проектів, який створювався у нашій країні. Юрій Прилипко, продюсер, говорить що у "Сторожовій заставі" є близько 1700 склеювань (переривань кадрів фільму для вставки спецефектів). Тобто 40% фільму в тому чи іншому вигляді були зроблені за допомогою візуальних ефектів. Мабуть, кожен VFXер у країні так чи інакше був причетний до проекту, хтось допомагав, хтось радив, хтось безпосередньо працював. І, напевно, найскладніше в проекті для нас було знайти спільну мову, оскільки у кожного  своє власне сприйняття. Нагадаємо, сценарій до фільму писався за мотивами книжки Володимира Рутківського. Певна привабливість його в тому, що ми бачимо дуже багато нових облич - Данило Каменський, Єва Кошова, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Георгій Дерев'янський, Слава Красовська, Ержан Нуримбет, Ерболат Тогузак та Іван Денисенко. Ну от хіба що зірка Наталія Сумська не вписується в це правило.   Данило Каменський, який грає головного героя Вітю, зізнається, що роль далася йому непросто. З дитинства через одну ситуацію він почав боятися висоти. Цей страх переслідує його все життя до певної миті. Потім він стає більш дорослим і мужнім. Мені було спочатку складно зрозуміти цього персонажа, чому він так думає, чому він так робить і взагалі стає іншою людиною, це дуже важко. Стріла в лоб - так стріла в лоб!   "Сторожова застава" - фільм однозначно знятий для українського глядача. Сценаристи вплели у нього жарти, які зрозуміємо тільки ми. Наприклад богатир, знімаючи шолом, говорить: "Ех, ну що ж, стріла в лоб - так стріла в лоб!". Зал буквально вибухнув сміхом, адже всі згадали епохальну обіцянку колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка піти під кулі у часи Майдану.   Цей український фільм-фентезі, по-перше, для українського глядача. Ідея картини в тому, що якщо вірити в свої сили, то можна здолати все. Це стосується кожного з нас, які б складнощі не були на вашому шляху, - говорить режисер Юрій Ковальов. Пилип Іллєнко, голова Держкіно, говорить - радий, що держава вирішила підтримати саме цей фільм. Водночас він визнає, що у стрічки була нелегка доля. За його словами, головне, що в Україні розвиваються різні жанри кіно, які задовольняють запити максимально широкої глядацької аудиторії. Цей жанр є одним з найпопулярніших у світі, і повноцінна кіноіндустрія не може існувати, якщо вона в ньому не працює. А далі все залежить від реакції глядача, для якого це кіно і створювалося. Це український фільм для українського глядача, а може, й не тільки для українського, - говорить Іллєнко. Продюсери впевнені в потенціалі свого творіння. Вони вели переговори про продаж прокатних прав відразу з кількома компаніями. Film.ua Group раніше повідомляла, що збирається продати права на показ «Сторожової застави» в Японію, також було укладено угоду про попередній продаж всіх прав на повнометражне фентезі з дистриб'юторською компанією Veera Film & Distribution на територію Індії, а також з дистриб'ютором Visicom Surya Gemilang - на території В'єтнаму і Малайзії. А на American Film Market права на показ фентезі «Сторожова застава» були продані в Китай. Однією фразою про фільм можна сказати - після його завершення хочеться, щоб він тривав ще щонайменше годину. А може - дві. Він розслабляє і затягує, а герої до кінця стрічки немовби стають твоїми близькими друзями. Найкращою ілюстрацією цього може бути реакція дочки активіста Олександра Аронця. Після допрем'єрного показу дівчинка просто розридалась.
Події Князєв: До пограбування автобуса на Херсонщині причетні сепаратисти з "ДНР" До пограбування пасажирського автобуса в Херсонській області причетні сепаратисти з «ДНР» з російським корінням. Про це повідомляє голова НП України Сергій Князєв у соцмережі Facebook. «Підозрювані в нападі на автобус на Херсонщині виявилися сепаратистами з Горлівки в Донецькій області, яких за аналогічні злочини затримували ще у вересні минулого року», - сказано в повідомленні. За його словами, восени 2016 року оперативники Рівненської області затримали горлівських сепаратистів, які скоювали злочини на трасах країни. Метою нападників була «дестабілізація в Україні». «Постраждалих багато було, і люди почувалися беззахисними, так як поліція, на їхню думку, не могла допомогти в цьому. Але угруповання було затримано. Як встановлено, що вона має російське коріння, а затримані брали активну участь у бойових діях на Донбасі на непідконтрольній Києву території», - зазначив Князєв.
Політика Коломойський пропонував Ляшку «кінчити Петра» і створити коаліцію з Тимошенко Олігарх Ігор Коломойський навесні 2017 року пропонував лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку створити коаліцію разом з фракцією «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Про це повідомив сам Ляшко, передає «Українська правда». «Коломойський дзвонить через день, агітує мене, щоб я пішов з Юлькою в коаліцію і щоб ми "грохнули" Петра. Я кажу йому: «Бенічко, якщо ти хочеш "кінчити" Петра, дочекайся 2019-го, він до другого туру не вийде. А якщо ти хочеш зараз дострокові вибори - це він їх виграє», - заявив Ляшко. За словами політика, він відкинув пропозицію олігарха, заявивши тому: «Беню, ти - лох! Хіба ти не розумієш, що вона першою почне тебе кінчати?» Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ляшко продав свій будинок в елітному селищі за 15,9 млн грн. Інформацію про продаж нерухомості вніс до своєї декларації. Журналісти з'ясували, що покупцем став батько Юрія Риженкова, гендиректора ТОВ Метінвест Холдинг, компанії, яка управляє групою Метінвест, що належить олігархові Рінату Ахметову і його бізнес-партнеру, нардепу Вадиму Новинському.
Політика Україна гарантує право на навчання рідною мовою, але вивчення державної є обов'язковим - Порошенко Україна гарантує право на навчання рідною мовою, проте при цьому вивчення державної мови буде обов'язковим. Про це повідомляє президент Петро Порошенко, передає Інтерфакс-Україна. «Я хочу запевнити, що ми належним чином будемо гарантувати мовні права відповідно до національного законодавства, а також міжнародних стандартів і зобов'язань, зокрема право навчатися рідною мовою. Але при цьому треба буде вивчати і державну мову - українську», - сказав президент України на пленарному засіданні ПАРЄ в Страсбурзі. Він також висловив надію, що висновки Венеціанської комісії дозволяти зняти суперечливі трактування закону, який «практично має на меті забезпечити гідне місце для національних меншин у єдиному українському суспільстві».
Кримінал Заступника Полторака і директора департаменту держзакупівель МО затримали за розтрату 149 млн грн Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про розкриття схеми щодо розтрати державних коштів на 149 000 000 гривен при закупівлі пального для Міноборони України. Сьогодні, 11 жовтня, детективи Бюро під керівництвом прокурорів САП провели кілька обшуків і затримали заступника Міністра оборони України, а також директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МО. Зараз директором Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України є полковник Володимир Гулевич. Водночас, хто саме з кількох заступників міністра оборони був затриманий детективами, невідомо. Однак видання "Обозреватель" стверджує, що затриманий заступник міністра оборони Ігор Павловський. За версією слідства, на початку 2016 року відбулися торги на закупівлю пального.  За їх результатами 26 квітня було затверджено одну з пропозицій як найбільш вигідну.  13 і 18 травня 2016 року було укладено 14 договорів на постачання пального для військової техніки на більш ніж 1 млрд грн, але в червні-серпні 2016 року замовник і постачальник уклали низку додаткових угод, згідно з якими безпідставно збільшена ціна за одиницю товару в середньому на 16% від початкової ціни. В результаті на користь постачальника без будь-яких підстав було перераховано ще 149 млн 339 тис. грн. На думку слідства, чиновники Міноборони змовилися з комерсантами і вчинили злочин, передбачений ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України - «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».
Суспільство Тепло киянам почнуть давати з 16 жовтня - Кличко Опалення в будинках киян будуть вмикати з понеділка, 16 жовтня. Про це заявили в прес-службі КМДА. За словами мера столиці Віталія Кличка, зараз увімкнуть опалення в школах, дитсадках і лікарнях, але тільки за їхніми заявками. «З наступного понеділка ми запускаємо систему опалення для подачі тепла в житлові будинки міста. Технологічно потрібно 7-10 днів, щоб система повністю запустилася й ефективно працювала», - розповів Кличко. Він також зазначив, що звернувся до Кабміну з пропозицією про зниження ціни на газ для дитсадків, шкіл та лікарень. «Міська влада Києва не може допустити, щоб в нинішній ситуації заручниками різниці в тарифах стали 514 дитячих садків, 483 школи, 150 лікарень і низка установ соціального захисту. Київ наполягає на тому, щоб на рівні Кабінету міністрів України було ініційовано нараду, на якій буде невідкладно розв'язано це питання», - сказав градоначальник. Нагадаємо, опалення вже дали жителям Львова, Вінниці, Черкас і Харкова. У Києві 9 жовтня почали підключати до опалення об'єкти соцсфери.
Політика Парасюка Інтерпол не розшукує - Аваков Нардеп Володимир Парасюк, а також інші громадяни України, про яких писали пропагандистські ЗМІ країни-агресора, не перебувають у міжнародному розшуку. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба МВС. «Офіційно підкреслюю, що згідно з обліком Інтерполу станом на 11 жовтня 2017 року Парасюк та інші громадяни України, які фігурують в публікаціях російських ЗМІ, в міжнародному розшуку не перебувають», - сказав Аваков. Міністр підкреслив, що за статутом Інтерполу не розглядаються справи військового, релігійного, політичного і расового характеру. У зв'язку з цим Аваков назвав заяви ЗМІ РФ «черговою провокацією». «МВС України направило звернення до Генерального секретаря Інтерполу, в якому ми підкреслюємо неприпустимість використання російською стороною механізмів МОУП - Інтерпол для політичного переслідування громадян України», - заявив голова МВС. Нагадаємо, раніше в РФ повідомили, що нардепа Парасюка і ще троьх українців заочно заарештували в Росії за «напад на диппредставництва» в 2014-2016 рр. За словами самого Парасюка, в березні минулого року біля Генконсульства Росії у Львові була просто акція протесту.
Кримінал Двоє українців на замовлення «ДНР» готували теракт у Маріуполі - Грицак Служба безпеки України запобігла теракту російських спецслужб і так званої «ДНР» у Маріуполі. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент АСН. «Ми не планували сьогодні проводити брифінг, але одна з операцій стосовно Донбасу і областей змусила нас відреагувати... Ми сьогодні ухвалили рішення дати коротку статистику про те, щоб було зрозуміло, що робила СБУ з 2014 року по сьогоднішній день, яких ми результатів досягли», - заявив Грицак. За його словами, 9 жовтня головним управлінням СБУ в Донецькій області були затримані два агенти «МДБ ДНР», які готували терористичний акт у Маріуполі. «За останній час нам вдалося запобігти низці терористичних актів, першим з яких мав стати терористичний акт на залізничному вокзалі за маршрутом поїзда «Маріуполь - Київ». Цей теракт повинен мав бути організований щодо пасажирів», - підкреслив Грицак. Він зазначив, що в разі реалізації теракту було б багато людських жертв. Грицак повідомив, що СБУ затримала головного організатора підготовки теракту в Маріуполі й областях. Ним виявився Дмитро Забудський, який воював у складі т.зв. «ДНР», зокрема під Дебальцевим, потім був введений до складу «МДБ ДНР». «Саме він керував підготовкою терактів... За задумом російських спецслужб, він повинен був контролювати низку терактів у Маріуполі і в областях, щоб показати нездатність української влади запобігати цьому суцільному терору», - додав Грицак. Голова СБУ уточнив, що затриманий і другий спільник Забудського. При затриманні у них було вилучено гранати, зброю і детонатори. «За цю роботу їм обіцяли від 3 до 5 тис. доларів... Вони проводили розвідку на вокзалі, території т.зв. ятки для АТОвців на вокзалі... Слідство триває і кваліфіковано за с. 1 ст. 158», - сказав голова СБУ.
Економіка Забрати в українців квартири за борги за ЖКП не вийде - екс-міністр Квартири за борги за ЖКП у влади забрати не вийде. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ 2007-2010 рр., голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. «Ринку газу в Україні немає. Ринкової ціни на газ немає. Ціна на газ у нас державно регульована», - заявив Кучеренко. Він нагадав, що Кабмін не може надати документи  про обґрунтованість ціни на газ. «В ході судового засідання, де я є представником Юлії Тимошенко проти Кабміну і Гройсмана, стало ясно, що ця заява Кабміну про ринкову ціну на газ - лише весела картинка і презентація... Беруся констатувати, що весь цей тарифний процес і в цілому енергетичний процес вийшов повністю з правового поля... Навіть лякалки, що прийдуть і заберуть квартири за борги, не спрацюють! Ну, прийдуть, заберуть п'ять-десять квартир! Але не можна вганяти процес у загальне таке русло. Це не вийде... Якщо ситуацію не вивести, нас чекає колапс системи», - упевнений Кучеренко. Нагадаємо, раніше директор спеціальних проектів НТЦ «ПСИХЕЯ» Геннадій Рябцев заявив, що Мінпаливенерго замишляє підняти вартість газу для населення на 17% з наступного опалювального сезону. «Саме кінцевий споживачів платить за товар і за недієздатне і неефективне керівництво в енергетичній галузі», - підкреслив експерт.
Політика оформление ленты  Порошенко шістьома мовами розповів у ПАРЄ про ситуацію з вивченням мов в Україні В ході засідання ПАРЄ Президент України Петро Порошенко шістьома мовами продемонстрував, що наявність нацменшин в Україні сприяє вивченню іноземних мов. Про це повідомив телеканал «112 Україна». «Дозвольте привести свій власний приклад. Я народився на півдні Одеської області в центрі болгарської громади України, і я говорю болгарською. Я переїхав туди, де була громада румунів, і я розмовляю румунською. Далі, коли я почав працювати в Києві з нашими польськими колегами, я можу все зрозуміти польською», - розповів Порошенко. За його словами, він також вільно володіє англійською та російською. Глава держави додав, що має намір домагатися, щоб нацменшини в регіонах України були двомовними і тримовними. Нагадаємо, 28 вересня в Україні набрав чинності закон про освіту. Закон передбачає, що з 5-го класу освітній процес в країні буде здійснюватися українською мовою, а мова нацменшини буде вивчатися як одна з іноземних.
Суспільство На Покрову в Україні можливі провокації - Грицак СБУ не виключає провокацій 14 жовтня, в День захисника України, але забезпечить порядок і законність на вулицях. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент АСН. «СБУ зробить усе, щоб забезпечити законність і порядок на вулицях нашої держави», - заявив він, відповідаючи на запитання про можливі провокації на Покрову. При цьому Грицак не виключив провокацій, зокрема 14 жовтня, коли заплановані марші центральними вулицями українських міст. «Я не здивуюся найбруднішим провокаціям з російського боку. А що стосується Києво-Печерської лаври, то вже не перший тиждень ходить така інформація. Ми її перевіряємо», - додав він. Нагадаємо, українці з нагоди Дня захисника отримають три вихідних - 14-16 жовтня. Це свято є державним і відзначається 14 жовтня.
Культура оформление ленты  Часи Русі: як виглядають декорації до фільму "Сторожова застава" Завтра, 12 жовтня, у широкий прокат виходить «Сторожова застава» - український пригодницький фільм, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книжки Володимира Рутківського. «Це українське фентезі для українського глядача, - говорить режисер. - Ідея фільму в тому, що якщо вірити в свої сили, то можна здолати все, які б складнощі не були на шляху. Це стосується кожного з нас». Бюджет картини - 40 мільйонів гривень. З них 45% профінансувало Держкіно. Стрічка була відзнята за 52 дні. Зйомки відбувалися у кількох локаціях - Карпатах, Коростишівському кар'єрі і Києві. Найбільша декорація - сторожова застава - була побудована на студії FILM.UA. «З точки зору технологій, це, напевно, один з найскладніших проектів, який здійснювався в нашій країні. Всього у фільмі - 1700 склеювань. Тобто 40% фільму в тому чи іншому вигляді були зроблені за допомогою візуальних ефектів», - говорить продюсер Юрій Прилипко. Напередодні показу продюсери представили пресі одну з головних локацій зйомки - зведену на території кіностудії декорацію самої застави. Для того, щоб вона набула особливого фактурного вигляду, її після зведення ще рік тримали на відкритому повітрі - відкритою дощам і вітрам.
Економіка Volkswagen заборонив продавати свої автобуси і вантажівки в окупований Крим Гендиректор російського представництва Volkswagen Маркус Озегович направив всім дилерам листа, у якому нагадав про заборону продавати вантажівки і автобуси компанії в тимчасово окупований Крим. Про це написали «Ведомости». Зокрема, заборонено як прямий продаж автомобілів і запчастин, так і через посередників. Обмеження стосуються компаній, які містяться в Криму або планують використовувати техніку на території півострова. У компанії відзначили, що проти окупантів у Криму діють санкції і порушення заборони може призвести «до серйозних економічних наслідків, зокрема до відмови від ввезення на територію Росії» вантажівок, спецтехніки і автобусів. Санкції діють з 2014 року після того, як країна-агресор анексувала Крим і почала війну на Донбасі. Водночас продавець-консультант великого кримського автодилера запевняє, що спецтехніку, автобуси або запчастини Volkswagen у Криму купити можна.
Кримінал Затримано жінку-військовослужбовця ЗСУ, яка передавала інформацію спецслужбам РФ - СБУ Служба безпеки України заарештувала завербовану російськими спецслужбами українську жінку-військовослужбовця Родіонову. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент АСН. «Хороша робота контррозвідки, коли 5 жовтня було затримано жінку-військовослужбовця Національної гвардії України, таємниценосія, яка працювала на центральній базі Нацгвардії. Ця ситуація має резонанс. І ми називаємо її прізвище. Це жінка, Родіонова, з нею проводяться слідчі дії», - заявив він. За словами голови СБУ, ця жінка влітку 2016 року поїхала в РФ, де живе її сестра. «Там вона була завербована спецслужбами РФ. У неї було два псевдоніми: «45» і «Невський»... Вона передавала документи з обмеженим доступом», - уточнив Грицак. Чиновник зазначив, що особисто виступає за заборону на виїзд в РФ без дозволу МЗС українським чиновникам і політикам.
Політика Прокурори попросять заставу для чиновників Міноборони в 1/3 розтраченої суми Для затриманих за підозрою в розтраті чиновників Міноборони прокурори проситимуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі третини суми розтрати. Про це на брифінгу повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Громадське ТБ». Холодницький також уточнив, що є шанс повернути розтрачені гроші. Цим зараз і займається прокуратура. Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що заступник міністра оборони і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів були затримані через розтрату 149 млн гривень в рамках корупційної схеми в Міноборони. Зокрема, був затриманий заступник міністра оборони України Ігор Павловський і директор департаменту держзакупівель Міноборони Володимир Гулевич.
Політика оформление ленты  Президент Чехії посварився з журналістами в Страсбурзі і погрожував «вбити» оператора Президент Чехії Мілош Земан влаштував сварку з журналістами під час візиту в штаб-квартиру Ради Європи в Страсбурзі. Про це повідомив чеський телеканал Newsroom ČT24. Інцидент стався у вівторок, 10 жовтня. На відео чутно, як Земан звертається до супроводжуючої особи: «Приберіть цього оператора, або я його вб'ю». У свою чергу прес-секретар президента заявив, що реакція Земана була адекватною, оскільки оператор «намагався перешкодити президенту на його шляху». Kvůli vtipu M. Zemana o likvidaci novinářů přišlo gen.taj. Rady Evropy 5 podnětů. Podobná slova zazněla i dnes před společnou schůzkou. pic.twitter.com/XvGFfR7Xqw — Newsroom ČT24 (@NewsroomCT24) 10 октября 2017 г. Пізніше українські журналісти також зняли відео, на якому Земан явно намагається зосередитися на тому, що йому говорять. На кадрах видно неадекватну реакцію президента Чехії. Нагадаємо, в ході свого виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні й узаконити анексію Криму. Він також повідомив, що слід було б зняти санкції з країни-агресора.
Кримінал оформление ленты  Що відомо про затриманих за підозрою в корупції чиновників Міністерства оборони Сьогодні НАБУ і САП зробили кілька обшуків і затримали двох високопоставлених чиновників Міністерства оборони за підозрою в корупції під час закупівлі пального для армії. Йдеться про заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора департаменту держзакупівель Міноборони Володимира Гулевича. Їх підозрюють у розтраті близько 150 мільйонів держкоштів. Генерал-лейтенант Ігор Павловський. 53 роки. Народився в Первомайську, закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище а потім - Академію Збройних Сил України та Національний університет оборони України. Служить у ЗСУ з 1983 року. Починав військову кар'єру з посади комісара Олександрійського об'єднаного міського військового комісаріату Кіровоградської області. З січня 2014 року - по квітень 2015-го - був начальником Тилу Збройних Сил України. Заступником Полторака був призначений 8 квітня 2015 року. Одружений, у нього є дочка. Свого житла немає - є квартира від Міноборони і земельна ділянка в Одеській області, зареєстрована на дружину. Авто не змінює протягом декількох років - задекларований "Фіат" 1994 року випуску. За 2016 рік отримав близько 500 тисяч гривень доходу у вигляді зарплати в Міністерстві оборони, а також - близько 30 тис. грн пенсії і 65 тис. грн зарплати задекларувала його дружина. З цінностей вказано тільки готівку в сумі 339 тисяч гривень. Гулевич Володимир Віталійович в 2015 році був призначений директором Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Одружений, має двох синів. Має статус учасника АТО. Судячи зі щорічної декларації, у Гулевича немає навіть власного житла. Квартира в 65 кв.м у Києві, як і єдиний автомобіль, записані на його дружину. Її місце роботи і зарплата при цьому не вказуються. За 2016 рік він отримав близько 300 тисяч зарплати, плюс аліменти на одного з синів, допомога на дитину і виплати як учаснику АТО. Судячи з того, що за два роки сума грошей, що зберігаються в банку,  не змінилася - 65 тисяч доларів, відкладати з зарплати у начальника департаменту не виходило.
Закон і Право Як не допустити відключення послуг за великі комунальні борги Постачальник комунальних послуг, згідно із законодавством, не має права відключати боржникові холодну воду, а всі інші надані послуги можуть обмежуватися тільки щодо людини, яка за них не платила. Про це 11 жовтня під час прес-конференції заявив аналітик громадської організації "Публічний аудит" Тарас Галайда, передає кореспондент АСН. За словами юриста, зараз тема заборгованості з житлово-комунальних послуг актуальна як ніколи. Тарифи весь час зростають, а люди не стають багатшими. Тому суми боргів з житлово-комунальних послуг наблизилася до 30 млрд грн, зазначив він. При цьому Галайда нагадав, що, згідно із законодавством, постачальники послуг за борги все ж можуть відключати газ, опалення, гарячу воду. А ось холодна вода, навіть при істотній заборгованості, у споживача має бути завжди. Її відключати заборонено законом. При цьому припиняти надання послуг, що надаються, можна тільки безпосередньо боржникові. «Постачальник, якщо у нього немає технічної можливості або йому боржник не відчинив двері або перешкоджає відключенню, вдається до того, що відключає або весь під'їзд, або весь стояк, або цілий будинок і таким чином шантажує людей. Це незаконно і такі дії можна оскаржувати в суді», - зазначив юрист. Ті, хто справно платить за житлово-комунальні послуги, але через одного або кількох боржників у багатоповерховому будинку були відключені від газу, гарячої води чи електрики, повинні звертатися в суд. Їм за незаконне відключення законодавством передбачена компенсація в розмірі недоотриманих послуг. «За весь період незаконного відключення постачальник повинен компенсувати споживачеві весь обсяг недоотриманих послуг і додатково в судовому порядку матеріальну та моральну шкоду», - додав Галайда. Що стосується самих боржників, то їх за три дні до запланованого відключення газу, опалення або гарячої води постачальник повинен письмово попередити про свої дії, а споживач повинен підписати таке повідомлення. Щодо електрики дається 30 днів для того, щоб попередити споживача про відключення. «Якщо на момент відключення борг погашений, досить надати квитанцію бригаді, яка приїхала здійснити відключення. Це є підставою, щоб не відключати вас від мережі», - констатував експерт. Якщо справа дійшла до суду, який визнав борг споживача, і він все одно його не гасить, то стягнути заборгованість можуть як державні, так і приватні виконавці, які нещодавно з'явилися на ринку. Методи такого стягнення різні і залежать вони, зокрема, і від суми боргу. Якщо споживач заборгував постачальнику житлово-комунальних послуг більше 64 тис. грн (20 мінімальних зарплат), то виконавець має повне право виставити на продаж квартиру, будинок або земельну ділянку боржника. Якщо сума менше, виконавці часто або накладають арешт на банківські депозити боржника, або дають запит роботодавцю на щомісячні відрахування з зарплати. Згідно із законодавством, сума таких щомісячних стягнень не може перевищувати 20% від зарплати або пенсії.
Економіка Середня місячна зарплата чиновника в «Нафтогазі» перевищує 1 млн гривень - екс-міністр Середня зарплата в «Нафтогазі» - 1 млн гривень на місяць. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ 2007-2010, голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. «Україна взяла на себе зобов'язання перед МВФ, але за півтора року що сталося з економікою країни і з НАК «Нафтогазом»? З економікою - зрозуміло. З НАК - 28 млрд грн нерозподілених доходів. Ну, я щиро радію за цих хлопців. За зарплати Коболєва і взагалі середні зарплати в 1 млн гривень на місяць у хлопців з «Нафтогазу», які вони отримують на душу. У них там працює 652 особи, які отримують такі зарплати», - заявив він. При цьому, за його словами, за планом «Нафтогаз» повинен добувати 1,5 млрд куб м газу на рік. Але в реальності Україна видобуває менше половини заявлених обсягів. «Виходить в результаті, що з нас з вами здерли величезну суму грошей як підвищені тарифи. Але що ми отримали в результаті?» - сказав Кучеренко.
Суспільство Опалення в Запоріжжі увімкнуть у листопаді - чиновник У Запоріжжі опалювальний сезон почнуть на початку листопада. Про це повідомив начальник концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, передає «Перший Запорізький». В ході засідання депутатської комісії з питань життєзабезпечення Грек уточнив, що зараз до опалювального сезону в Запоріжжі не готові 130 житлових будинки. Договори щодо інших будинків будуть підписані до кінця тижня. «Ми дивимося на погодні умови. За попередніми даними, цілком можливо, що тепло протримається до кінця місяця і опалення ми увімкнемо на початку листопада. При цьому в бюджетних установах опалення ми готові вмикати з 16-17 жовтня», - зазначив Грек. Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко також заявив, що опалення в місті будуть починати вмикати з понеділка, 16 жовтня. За його словами, щоб повністю підключити всі будинки, потрібно 7-10 днів. Опалювальний сезон стартував у житлових будинках Львова, Вінниці та Черкас. У Харкові 9 жовтня підключили майже всі школи і лікарні, в житлових будинках міста і області опалення увімкнуть з 15 жовтня.
Кримінал У справі відмивання грошей в Міноборони затримані ще дві людини - Холодницький У справі про корупційні схеми із закупівлею пального для армії затримано 4 осіб, включно з заступником міністра оборони Ігорем Павловським і директором департаменту держзакупівель Міноборони Володимиром Гулевичем. Про це на брифінгу заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає «Громадське ТБ». Холодницький уточнив, що заступнику міністра Ігорю Павловському і директору Департаменту держзакупівель Володимиру Гулевичу вже вручили повідомлення про підозру. Ще двоє осіб зараз перебувають у статусі затриманих. За словами Холодницького, нові затримані самі прийшли в НАБУ і ніякої протидії не чинили. «Це буде враховано при обранні їм запобіжного заходу», - зазначив керівник САП. Нагадаємо, 11 жовтня детективи НАБУ і САП провели низку обшуків, в результаті яких за підозрою в причетності до злочину затримали чиновників Міноборони. Пізніше стало відомо, що затриманим заступником міністра оборони виявився генерал-лейтенант Ігор Павловський.
Суспільство Політв'язня Олега Сенцова етапують на Ямал Незаконно засуджений у РФ український політв'язень кінорежисер Олег Сенцов написав листа правозахисниці Тетяні Щур, в якому повідомив, що його етапують у місто Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Лист правозахисниця опублікувала на своїй сторінці в Facebook. Лист був відправлений 27 вересня з Кірова, де Сенцов перебував, за його словами, «проїздом» з Якутії на Ямал. Сенцов розповів, що за час етапу він побував у кількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Він уточнив, що до нього не застосовували заходи фізичного впливу, не принижували людську гідність. Наводимо текст листа повністю: «Пишу вам проїздом з міста Кіров. Проїжджав недавно ваші краї в своєму черговому вояжі, який мені абсолютно безкоштовно, з харчуванням і посиленою охороною влаштував ФСВП РФ. Прямую з Якутії на Ямал через Сибір і Урал. Я вже прикинув, що за ці три з гаком роки, завдяки цьому російському туроператору, зміг подивитися всі великі річки Росії: Волгу, Каму, Об, Єнісей і Лєну. Навіть краєм ока бачив Байкал з віконця повітряної в'язниці на рейсі чартером Якутськ - Іркутськ. Тепер знову маю намір не тільки подивитися Об, але і тимчасово оселитися десь у районі її впадання в однойменну Губу. Назва місця - Лабитнангі (сподіваюся, що правильно написав), це десь поруч з ХАРП, «Полярною совою» і полярними ведмедями. Гарантують полярну ніч і північне сяйво. Як на мене, то було б дуже нерозумно відмовлятися від такої втішної пропозиції, тим більше, що моєї думки ніхто особливо не питав. Дорогою оглянув кілька місць, що вважаються «страшними» : Іркутськ, Омськ, ось тепер Кіров. Купин не зібрав, нічого такого, що принижує гідність або фізичного впливу не було помічено. Режим, але на «будьте люб'язні». Часи змінюються або вміло вдають? Сподіваюся, що все-таки перше. Листів ваших у Якутії не отримував, хоча знав, що ви мені писали. Писав один від себе, але, судячи з усього, він теж не дійшов. Якутія в цьому плані якась чорна діра. В цілому у мене все добре, самопочуття нормальне, політ проходить благополучно. Передавайте всім нашим привіт! На цю адресу писати, природно, не треба - зараз возять по етапах швидко, тому я рушу далі раніше, ніж ви отримаєте цього листа. (Сподіваюся, що отримаєте, якщо Кіров не як Якутія). На цьому дозвольте відкланятись. Окремий привіт Саші Кольченку. Не сумніваюся, що у нього все добре: Тундра не пропаде! Всього вам найкращого!З повагою, Олег Сенцов, 27.09.17».
Економіка Не скоро. Уряд затвердив план впровадження накопичувальної пенсійної системи Уряд схвалив план заходів щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017-2018 роки. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів у середу, 11 жовтня, передає кореспондент АСН. Розробити законопроект, який повинен визначити правила і вимоги до програм обов'язкової і добровільної участі в накопичувальній пенсійній системі, зокрема розміри страхових внесків і бази їх нарахування, планується в першому кварталі 2018 року. Про це сказано в проекті рішення, що є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна". Згідно з цим проектом, до кінця 2017 року планується розробити законопроекти про критерії відбору недержавних пенсійних фондів, а також створення умов для вільного руху капіталів і введення нових фінансових інструментів для інвестування. Крім того, до кінця цього року планується розробити і подати до Верховної Ради проекти законів про удосконалення вимог до компаній, які управляють пенсійними активами та про визначення правил відбору та зміни недержавного пенсійного фонду. До квітня 2018 року в парламент планується також подати законопроект про гарантування прав учасників накопичувальної пенсійної системи. Нагадаємо, сьогодні, 11 жовтня, набув чинності закон про пенсійну реформу, який передбачає проведення осучаснення пенсій, підвищення мінімальної пенсії та збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. Також закон передбачає введення з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи.
Політика Горбатюк, який веде справи Майдану: Заступник генпрокурора втручається у справу Пшонки Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів винесла догану начальнику Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергію Горбатюку. Про це повідомили в прес-службі комісії на своїй сторінці в Facebook. Відзначається, що своє рішення комісія ухвалила за скаргою заступника генпрокурора Юрія Столярчука. У свою чергу Горбатюк розповів, що протягом лютого-березня «Столярчук ухвалював процесуальні рішення, на нашу думку, незаконні або не дозволяв їх ухвалювати. Ми їх оскаржували, а на якомусь етапі він вирішив ці справи у нас забрати, пише «Українська правда». Горбатюк в свою чергу писав скаргу генпрокурору, і, за його словами, ці скарги не мали ніякої реакції. Він додав, що конфлікт зі Столярчуком у нього триває більше року. Горбатюк також підкреслив, що Столярчук використовував свої службові повноваження в конкретному кримінальному провадженні - йдеться про розслідування справ про причетність певних посадових осіб до злочинів, пов'язаних з генпрокурором Януковича Віктором Пшонкою. За словами Горбатюка, Столярчук робив усе можливе, щоб звести справу нанівець, навіть намагався забрати справу.«Висновок комісії абсурдний. За їхньою логікою, прокурор беззаперечно повинен виконувати накази керівника, навіть якщо вони є незаконними», - додав Горбатюк. Він зазначив, що планує оскаржити рішення комісії прокурорів про винесення йому догани.
Закон і Право оформление ленты  У поліції нагадали, де і коли можна голосно співати, кричати і довбати стіни Жодних ремонтів або криків вечорами. Інакше заплатите штраф. У будні дні з 22:00 до 8:00 заборонено голосно співати і кричати, а також голосно слухати музику або радіо, а з 21:00 до 08:00 забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом. Про правила користування приміщеннями житлових багатоповерхових будинків і гуртожитків нагадали в прес-службі Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області. Правоохоронці зазначили, що в неробочі та святкові дні проводити ремонтні роботи заборонено і вдень. Однак є й винятки. Якщо мешканців усіх прилеглих квартир або житлових приміщень у гуртожитку дали дозвіл на такі роботи, то їх можна проводити і вечорами, і в святкові і неробочі дні. Тим, хто порушує ці норми, загрожує штраф у розмірі: для громадян - від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-255 грн); для посадових осіб і суб'єктів господарської діяльності - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255-510 грн); в разі повторного порушення протягом року - від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 2550 грн) з конфіскацією предметів порушення тиші.  

Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
більше матеріалів




/-1,4313390254974-/ /-pc-/
Top