counter
Архів Повернутись назад 11 Липня 2015
11 Липня
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Таран Якщо не провести судову реформу, інші реформи теж не відбудуться Кількість скандалів, пов'язаних з неправомірним винесенням судових вироків і з корупціонерами, що втекли, можна пояснити браком в країні судової реформи. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран.«Це все результат браку судової реформи. Це та сфера, де реформа практично не відбулася. І це важливо розуміти, адже якщо у нас не буде повноцінних суддів, що працюватимуть, то всі інші реформи теж не відбудуться. Адже якщо справа доводиться до суду, а потім людину однаково відпускають, то який сенс реформувати правоохоронну систему? Або як можна говорити про розвиток економіки, якщо немає права власності? Це прямий наслідок браку реформ у судовій сфері», - розповів Таран.За словами експерта, судову реформу варто негайно прискорити.Крім цього, Таран акцентував увагу на тому, що необхідно жорстко контролюваті діяльність суддів.
Суспільство У Донецькій області ділки ухилилися від сплати понад 150 мільйонів гривень податків Управлінням Державної фіскальної служби в Донецькій області встановлено факт несплати податків посадовими особами трьох ТОВ у розмірі понад 150 мільйонів гривень. З’ясовано, що в період з січня по травень 2015 посадові особи двох підприємств продали паливно-мастильні матеріали, незаконно вироблені на потужностях третього підприємства, через мережу автозаправних станцій без нарахування й сплати до бюджету акцизного податку. А щоб приховати незаконне походження ПММ, посадові особи штучно завищили суми податкового кредиту з ПДВ шляхом оформлення операцій з придбання нафтопродуктів у п'яти суб'єктів транзитно-конвертаційної спрямованості. Ця операція дала змогу зловмисникам ухилитися від сплати податків. В результаті зазначених дій державному бюджету було завдано збитків розміром понад 150 мільйонів гривень. Дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків. Досудове розслідування проводить Слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Донецькій області.
Політика Лікарчук розкритикував запропоновану Кабміном реформу митниці Заступник голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук виступив з критикою на адресу запропонованого Міністерством фінансів законопроекту «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оптимізації територіальних органів державної фіскальної служби». Про це Лікарчук заявив в ході Всеукраїнського митного форуму, що проходить в Одесі.Заступник глави ДФС зазначив, що він категорично проти ліквідації митниць як юридичних осіб та їх злиття з територіальними органами ДФС. При цьому він зазначив, що необхідно розвивати такий інструмент як пост-аудит контроль, який, за словами Лікарчука, дасть змогу максимально спростити і прискорити процедури по оформленню вантажів, не знижуючи ефективності контролю.«Ми проти подвійного підпорядкування департаменту боротьби з митними правопорушеннями, вважаємо що митний пост-аудит як форма контролю повинен бути у віданні заступника голові ДФС», - зазначив Лікарчук.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Попов Сепаратистам не можна надавати жодного особливого статусу Зміни до Конституції, запропоновані в проекті Петра Порошенка, не мають допускати жодного особливого статусу для сепаратистів. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат Ігор Попов.«Я прогнозую, що цей законопроект свої 226 голосів отримає, проте восени 300 голосів він не набере. Перше зауваження фракції Радикальної партії стосується формулювань щодо особливого статусу самоврядування для окремих районів Луганської та Донецької областей. Тобто їх закріплять в Конституції, а потім законом можна буде маніпулювати в інший бік. А позиція Радикальної партії в тому, щоб жодного особливого статусу сепаратистам не надавати », - розповів Попов.Депутат зазначив, що у колег по парламенту є великі зауваження до того, що новим проектом Конституції передбачається право розпуску місцевих рад Президентом.«Краще було б інше формулювання, наприклад, пізупінення акта, але не розпуск. Адже ця процедура досить не прописана і там можуть бути зловживання. Відповідно, для цього є навіть колишні члени Партії регіонів, які все це в парламенті підтримають. Але даний законопроект восени однаково триста голосів не збере», - наголосів Попов.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександра Решмедилова Керівництво країни вирішило процес децентралізації підлаштувати під себе В Основний закон України готуються зміни, пов'язані з децентралізацією влади за досвідом Польщі. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила політолог, аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного Центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова.За її словами, потрібно чітко розуміти, що пора знімати «рожеві окуляри» і втілити реформу.«Для початку потрібно брати до уваги українські реалії, їх специфіку і унікальність. Принципова відмінність полягає в тому, що поляки спочатку мали політичну волю. Польська реформа почалася ще в кінці 80-х. Показово, що до цього ініціатори реформ готували їх мало не десятиліття в підпіллі "Солідарності". У травні 90-го реформа набула чинності разом з першими виборами до місцевих органів влади. Таким чином, у Польщі реформа тріває ось вже 26 років», - говорить Решмеділова.На її думку, вже на старті є серйозна відмінність: у Польщі за децентралізацію відповідала одна людина - уповноважений у ранзі заступника міністра.«У нас видимість політичної волі - в особі Порошенка, Гройсмана, Яценюка та інших політиків. А насправді це лише спроба імітувати, напередодні виборів, виконання своїх обіцянок, даних на Майдані. До того ж, керівництво країни явно вирішило процес децентралізації підлаштувати під себе, щоб посилити вертикаль Президента », - зазначила експерт.Вона вважає, що неприйнятно надавати Президенту право достроково припиняти повноваження місцевих рад та старост у випадку, якщо вони діють за межами повноважень, встановлених Конституцією та законом.«У проекті закону написано, що префектів призначає Президент за поданням Кабміну. Але звільняє з посади Президент за своїм розсудом. Це неприйнятно, в тому порядку, в якому префекти призначаються, вони повинні і звільнятися. Якщо ми посилаємося на досвід Польщі, то там воєводи (префекти) призначаються і звільняються Радою міністрів. Це ж по суті органи, що здійснюють виконавчу владу на місцях», - зазначила Решмеділова.На думку експерта, децентралізація влади повинна супроводжуватися добре продуманою додатковою інституційно-фінансовою підтримкою для менш розвинених регіонів або проходити економічну реструктуризацію.«Позитивні ефекти децентралізації будуть помітні вже через 5-7 років, тобто в середньостроковій перспективі. Децентралізація в Польщі, після закінчення 26 років, все ще триває. При цьому у Польщі, крім власних, є гроші ЄС, до того ж чималі», - сказала експерт.«Спокуса змінити Конституцію велика, але Основний закон писати на чернетку не можна, варто не сліпо переймати чужий досвід, а враховувати нашу національну, історичну, ментальну специфіку. Краще ще сім разів відміряти, а вже потім різати», - резюмувала Решмеділова.
Події Аброськін розповів, як співробітників ДАІ змусили зізнатися в переході на бік «ДНР» Співробітники ДАІ Донецької області, побувавши в полоні у бойовиків ДНР, повернулися до Маріуполя. Як написав на своїй сторінці в Facebook голова МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін, Віталій Балбеков і Олексій Кобзар пробули в полоні 19 днів.За словами Аброськіна, наступного дня після затримання бойовики «ДНР» вивезли їх трьох, зокрема і знайомого Германа Сальникова, під Єленівку з метою розстрілу. Спочатку стріляли в Германа, поранили, після цього підійшов до нього один з бойовиків і добив ударом шаблі в спину.«Потім наших співробітників ДАІ відвезли до Донецька. У Донецьку їх били колишні товариші по службі. Зокрема, Микола Крюченко, «заступник Міністра внутрішніх справ «ДНР», наполягав на їхньому публічному визнанні, що «міста молодої республіки розстрілюють фашисти хунти». А «начальник ДАІ поліції «ДНР» Володимир Єфімов, відомий хабарник з Макіївки, пропонував стати «співробітниками ДАІ поліції «ДНР», - написав Аброськін.За його словами, співробітників ДАІ попередили, що єдиним способом вижити для Балбекова і Кобзаря - це зробити на камери заяву про перехід в поліцію «ДНР». Після спілкування з «журналістами ДНР», з їх слів, вони були відпущені і потім вже через територію Росії за допомогою українського консульства в РФ, через контрольовану ділянку державного кордону, повернулися в Україну.«Нині Віталій Балбек і Олексій Кобзар знаходяться в Маріуполі. Як і інші співробітники ДАІ області, вони виведені за штат для проведення переатестації. З ними працюватимуть психологи, також вони пройдуть поліграф », - написав Аброськін.
Події «Правий сектор» зробив заяву щодо подій у Мукачевому Люди народного депутата Михайла Ланьо намагалися знищити бійців «Правого сектора». Про це йдеться у зверненні ПС.«У Мукачевому на Закарпатті сотні ошалілих від безкарності бандитів Михайла Ланьо - нині депутата ВР України - спробували фізично знищити бійців «Правого сектора», - йдеться в повідомленні.За інформацією ПС, в цій силовий акції взяли активну участь і «бандити в міліцейських погонах, які перебувають на утриманні одіозного кума головного ворога України - Віктора Медведчука».«Після запеклого бою вбито двох біійців «Правого сектора», поранено - чотирьох (з них двоє - важко). Забравши вбитих і поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів і відійшов у гори», - йдеться у зверненні.Як повідомляється, нині по бойовій тривозі піднімають спецназ для знищення бійців «Правого сектора».«Якщо це відбудеться - почнеться незворотний процес. Ми не дозволимо нікому відстрілювати наших побратимів. Наші вимоги: негайний публічний арешт депутата Ланьо, який брав безпосередню участь у подіях, всіх бандитів і силовиків, що відкривають вогонь, і тих, хто віддавав наказ », - йдеться у зверненні.Крім того, ПС звернувся до Збройних сил України не брати участі в операції зі знищення бійців ПС.
Суспільство У Рівненській області припинено спробу видобутку бурштину Учора, 10 липня, у Рівненській області прикордонники припинили незаконний видобуток бурштину. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.Як повідомляється, дільничний інспектор прикордонної служби отримав інформацію про можливі протиправні дії на ділянці відділу «Березове». Незабаром прикордонники Луцького загону, співробітник МВС і прокуратури недалеко від кордону на напрямку населеного пункту Обсіч затримали семеро осіб, які за допомогою мотопомпи незаконно намивали «сонячне каміння». Жодних документів при собі затримані не мали, однак назвалися громадянами України.Зараз на них складено документи про адміністративне правопорушення за порушення прикордонного режиму. Крім того, дані про незаконний видобуток бурштину будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Події СБУ взяла на себе керування спецоперацією в Мукачевому Керівництво спецоперацією з локалізації групи озброєних осіб, які влаштували перестрілку в Мукачевому, взяв на себе Антитерористичний центр Служби безпеки України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.За його словами, з групою озброєних нападників тривають переговори про складання зброї та припинення вогню.«Усі факти, заявлені в ЗМІ про можливе "кришування" контрабанди групою осіб з оточення народного депутата Михайла Ланьо та його шефа, будуть детально перевірятися СБУ і МВС у межах операції по боротьбі з контрабандою», - написав Геращенко.Та водночас він зазначив, що МВС не веде боротьби з патріотами.«Міліція зобов'язана запобігати збройним зіткнення між ким би вони не відбувалися і хто б у них не брав участь», - написав Геращенко.

8 основних правил наведення порядку
8 основних правил наведення порядку
Дуже важливо наводити порядок вдома та підтримувати в ньому чистоту Це правило знайоме багатьом, але далеко не....
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
більше матеріалів




/-0,53368186950684-/ /-pc-/
Top