counter
Архів Повернутись назад 11 Червня 2017
11 Червня
Суспільство оформление ленты  Головні новини 10 червня: Безвіз для України, вбивство в РФ, Крим затопило Увечері 10 червня в центрі Києва проходили масові гуляння з нагоди набрання чинності безвізового режиму України з Євросоюзом. У центрі міста зібралося понад 10 тисяч осіб, переважно молоді люди. На Європейській площі проходив концерт, зі сцени ведучі розповідали про шляхи України до безвізу з ЄС. «Ось нам, браття-українці, і посміхнулася доля, про яку мріяло і боролося не одне покоління наших предків! Ми зібралися, щоб разом виконати «Оду радості» з нагоди отримання законного права і реальної можливості безвізових поїздок до країн Європейського Союзу», - заявив зі сцени президент України Петро Порошенко. 10 червня в селищі Кратове під Москвою чоловік з мисливської рушниці з території свого приватного будинку відкрив стрілянину по перехожих. В результаті стрілянини загинули чотири людини, ще двоє отримали поранення. Працівники поліції оточили будинок, звідки велася стрілянина. Злочинець стріляв у правоохоронців і підірвав кілька вибухових пакетів, після чого втік у ліс. Під час перестрілки отримав поранення один працівник Росгвардії. У будинку вбивці сталася пожежа і до вечора будинок повністю згорів. Вже встановлено, що вбивцю звуть Ігор Зенков 1967 року народження. Чоловік страждає на психічні розлади. Також у російських ЗМІ повідомили, що раніше він воював у Чечні. В окупованому Сімферополі в суботу, 10 червня, в результаті сильної зливи затопило частину Залізничного району міста і кілька вулиць у приватному секторі. Висота потоку води в деяких місцях проїжджої частини перевищує кліренс машин, багато вулиць міста перетворилися на річки. За прогнозами синоптиків, рівень води в річках Криму підніметься на півтора метра.
Спорт Латвійка з українським корінням виграла Roland Garros У Парижі завершився фінальний матч Відкритого чемпіонату Франції Roland Garros у жіночому одиночному розряді, в якому 20-річна латвійська тенісистка Олена Остапенко обіграла тенісистку з Румунії Сімону Халеп. Матч завершився з рахунком 4:6, 6:4, 6:3. Про це повідомляє офіційний сайт змагань Roland Garros. За одну годину і 59 хвилин Олена Остапенко виконала 3 ейси проти 0 у суперниці і реалізувала 8 з 19 брейк-поінтів (6/26). Всього Олена Остапенко виграла 102 розіграші м'яча проти 94 у суперниці. Олена Остапенко виграла і свій перший «Великий Шолом» у кар'єрі з першої спроби. До цього латвійська тенісистка виграла сім турнірів під егідою ITF (друга за значимістю серія). При цьому Остапенко стала наймолодшою ​​чемпіонкою турніру «Великого Шолома» з 2006 року, коли росіянка Марія Шарапова виграла US Open у віці 19 років. Відомо, що рідна бабуся Олени Остапенко живе в Запоріжжі, а батько свого часу грав за футбольний клуб «Металург».
Події Доба в АТО: 4 бійці ЗСУ загинули За минулу добу в зоні АТО на сході України бойовики 73 рази обстріляли позиції ЗСУ. В результаті цих обстрілів загинули чотири українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО. Три бійці ЗСУ загинули в результаті прямого попадання міни. Поранення отримали четверо українських військовослужбовців, ще троє військових отримали бойові травми. На Приморському напрямку бойовики 29 разів обстріляли позиції сил АТО. Вогонь вівся по опорних пунктах під Водяним, Мар'їнкою, Широкиним, Красногорівкою, Чермаликом, Гнутовим, Талаківкою і Павлополем. На Донецькому напрямку терористи обстрілювати передмістя Авдіївки. Також вогонь вівся по опорних пунктах ЗСУ біля Троїцького, Верхньоторецька, Кам'янки та Луганського. На Луганському напрямку ворог стріляв по позиціях ЗСУ поблизу Дінця, Станиці Луганської і Валуйського.
Суспільство У США заарештували вчительку за секс з трьома учнями В американському штаті Північна Кароліна поліція заарештувала 25-річну вчительку математики початкових класів Ерін Макаулиф зі школи Рокі-Маунт, яку підозрюють у сексуальних відносинах з трьома старшокласниками. Про це повідомляє телеканал wncn.com. Ерін МакАуліфф звинувачується в непристойній поведінці і сексі з трьома неповнолітніми учнями, двом з яких по 17 років і одному 16 років. Адміністрація школи Рокі-Маунт повідомила про підозри в поліцію, а потім звільнила жінку. За словами опитаних школярів, Ерін Макаулиф пропонувала їм позакласні заняття з поліпшення навичок критичного мислення та розв'язання проблем. Суд обрав дівчині запобіжний захід у вигляді взяття під варту з можливістю вийти під заставу в 20 тисяч доларів. Перше засідання у її справі призначено на 12 червня.
Події Кривава бійня в Підмосков'ї: стрілка ліквідував спецназ Слідчі встановлюють всі подробиці бійні, яку увечері 10 червня влаштував у підмосковному селищі Кратово 49-річний місцевий житель Ігор Зенков, який застрелив чотирьох перехожих і чинив активний опір бійцям Росгвардії. Чоловік убив двох сусідів і забарикадувався в приватному будинку. Пізніше під вогнем опинилися ще двоє жителів Кратово - вони померли в лікарні. Правоохоронці оточили місце події і почали штурм. Однак ситуація ускладнилася тим, що стрілець виявився озброєний гранатами. Зенков підпалив будинок, закидав силовиків гранатами і сховався в лісі. Після опівночі вбивця зробив спробу вирватися з оточення, його ліквідували правоохоронці. В ході спецоперації поранення отримали четверо бійців СОБР. «Під час спецоперації постраждали чотири спецназівці СОБР. Поранення легені, здоров'ю не загрожують», - повідомив глава МВС РФ Володимир Колокольцев.
Суспільство Таксисти в Києві роздувають ціни У Києві після заборони сервісу Яндекс.Таксі у служби таксі UBER більше не залишилося серйозних конкурентів, і вона підвищила вартість поїздки. Про це розповів глава Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк, пише ubr. «Після заборони сервісу Яндекс.Таксі у служби таксі UBER більше не залишилося конкурентів і вона підвищила коефіцієнт на поїздки. Тепер, викликаючи службу таксі UBER, клієнти змушені переплачувати в кілька разів, якщо в їхній районі немає автомобіля. Раніше мінімальний тариф у дешевих служб таксі становив 35 гривень, зараз - 40-50 гривень. Багато служб таксі скористалися новинами про закриття Яндекс.Таксі і підняли ціни. І хоча зараз додаток Яндекс.Таксі працює, однак ця служба скасувала доплати своїм водіям за виконані замовлення, що позначилося на загальному підвищенні тарифів Зараз ціна одного кілометра в Києві, в залежності від служби таксі, може варіюватися від 5 до 20 гривень, середній чек дорівнює 100 гривням за поїздку», - розповів Андрій Антонюк.
Події На Донбасі без води залишилися чотири фільтрувальні станції Через зупинку насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водогону було припинено подачу води на чотири фільтрувальні станції: дві Маріупольські, Карлівську і Великоанадольську. Про це в Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «В результаті обстрілу бойовиків перебита лінія електропередач, виведений з ладу трансформатор, також пошкоджено будівлю насосної станції. Без водопостачання залишаються міста, які живляться з Карлівської фільтрувальної станції, - це Селидове, Українськ, Покровськ, Гірник, Мирноград, Родинське, Новогродівка, селища Цукурине, Гостре і Кураховка. У Волноваському районі є свої насосні з резервуарами, з яких зараз подається питна вода населенню. Теж саме і в Маріуполі - резерви води в місті є», - написав Павло Жебрівський. За його словами, зараз СЦКК домовляється про встановлення тривалого режиму тиші, а бригада ремонтників вже виїхала на станцію.
Суспільство Як боротьба за екологію розділила США і залишила Трампа на самоті У США сформований Кліматичний альянс для підтримки Паризької угоди. Керівники американських штатів, таких як Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон, створили в коаліцію, покликану і далі сприяти виконанню Паризької угоди. Пізніше до альянсу приєдналися губернатори штатів Міннесота, Вірджинія, Массачусетс, Вермонт, Гаваї і Коннектикут, пише Нью-Йорк Таймс. Деякі з цих штатів уже беруть участь у міжнародних кліматичних угодах, але ця коаліція має на меті виконання приписаних Паризькою угодою норм, таких як зниження шкідливих викидів в атмосферу на 26-28%. Поки не прийняті норми для кожного конкретного штату, але Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон разом відповідають за 10% всіх викидів парникових газів у країні. Нагадаємо, що губернатор Каліфорнії раніше заявив про екологічний проект, що розробляється спільно з китайським урядом. Тим самим він намагається довести, що битва з кліматичними змінами не погіршить стан економіки штату. Коаліція буде працювати паралельно з ініціативним проектом колишнього мера Нью-Йорка Майкла Блумберга. У проекті об'єдналися понад 30 мерів американських міст, понад 80 керівників ВНЗ і більше 100 представників бізнесу країни. Міжнародні компанії, такі як Mars Inc, Hewlett-Packard, також підтримали ініціативу. Вони працюють над планом забезпечення цілей, визначених Паризькою угодою, і направлять його для розгляду в ООН, сподіваючись, що там їхню ініціативу розглянуть як доповнення до загальної декларації. Однак в ООН поки не впевнені, яким чином можна застосувати план, що розробляється, адже поки не існує механізму участі в угоді для учасників не-країн. В інтерв'ю Майкл Блумберг заявив: «Ми будемо робити все те, що має робити Америка. Основна частина рішень, потрібних для підтримання угоди, ухвалюється керівниками місцевої влади та юридичними особами. І якщо всі вони об'єднаються в ухваленні цих рішень, то зможуть домогтися тих же результатів, що і при федеральному контролі». У муніципальної влади у штатах достатньо повноважень, щоб ухвалювати відповідні рішення, включно зі створенням програм швидкісних перевезень та інших інфраструктурних проектів, такі як поліпшення системи очищення стічних вод. Вашингтон, наприклад, виділяє субсидії на покупку електромобілів, а в столиці штату Юта Солт-Лейк-Сіті, де наслідки глобального потепління особливо помітні, буде здійснено повний перехід на відновлювану енергію до 2032 року. Одним із зобов'язань Америки в рамках Паризької угоди було фінансування бюджету організації - $14 млн. Після демаршу Дональда Трампа фінансувати її нікому. Але благодійна організація, очолювана Блумбергом, пропонує відшкодувати цю суму протягом наступних двох років.
Політика Безвіз: у в'їзді в ЄС відмовили чотирьом українцям Станом на ранок 11 червня майже 800 громадян України в безвізовому режимі перетнули кордони країн ЄС, у в'їзді було відмовлено лише чотирьом українцям. Один українець був без паспорта, інші раніше порушували правила ЄС, повідомляє департамент консульської служби МЗС України. Станом на 10:00 кордон з Польщею без віз перетнули 539 осіб. У пункті пропуску Шегині в перетині кордону було відмовлено одному українцю, якому заборонений в'їзд в ЄС. Кордон зі Словаччиною перетнули 733 людини, з них 33 в безвізовому режимі. Двом українцям відмовили у в'їзді в зв'язку з перевищенням терміну попереднього перебування в ЄС. До Румунії в безвізовому режимі в'їхав 151 громадянин України, одному було відмовлено у в'їзді в зв'язку з відсутністю біометричного паспорта і необхідної візи.
Політика Прогрес України наближає її членство в Євросоюзі - Порошенко Значний прогрес України у проведених реформах наближає перспективу її членства в Євросоюзі. Про це в неділю, 11 червня, в Закарпатській області заявив президент України Петро Порошенко на церемонії з нагоди введення безвізового режиму з ЄС разом з президентом Словаччини Андреєм Кіскою, повідомляє Інтерфакс-Україна. «На шляху до безвізового режиму з ЄС ми спільними зусиллями змінили країну, а наші партнери з Європи стримали своє слово. Чим більший прогрес ми демонструємо на шляху ключових реформ в країні, тим більше аргументів у українського народу з'являється для того, щоб надати Україні і перспективу членства в Європейському Союзі, так як, відповідно до 49 статті Римського статуту, Україна є європейською державою», - сказав Петро Порошенко.
Політика У Євросоюз без віз виїхали вже понад 1100 українців За 15 годин дії безвізового режиму України з країнами Європейського Союзу вже понад 1100 українців перетнули держкордон з країнами ЄС за біометричними паспортами, повідомляє 11 червня Держприкордонслужба України. За даними відомства, більшість українців для подорожі в країни Євросоюзу використовували автомобільні пункти пропуску (69%). Ще 31% громадян України для перетину кордону України з ЄС вважали за краще повітряний транспорт. Сумарно 11 червня кордон перетнули близько 28 тисяч осіб, з яких 5 тисяч 913 осіб за біометричними паспортами, зокрема 1100 - без віз. Від початку дії безвізового режиму у в'їзді відмовили п'яти громадянам. Зокрема, не пропустили одну дитину, яка їхала з батьками, маючи звичайний закордонний паспорт без візи, тоді як у батьків були біометричні паспорти. Чотирьом українцям було відмовлено у в'їзді в ЄС. Причинами стали відсутність біометричного паспорта і порушення під час минулих поїздок у країни Євросоюзу.
Політика МЗС України готове ввести для росіян в'їзд за біометричними паспортами Офіційний представник міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що відомство підтримує ідею влади України про введення режиму в'їзду російських громадян в Україні за біометричними паспортами, повідомляє 11 червня телеканал «112 Україна». «Навіть віз буде мало для контролю на кордоні громадян Росії, що в'їжджають в Україну, так як візи - це тільки один з елементів. У майбутньому можливе введення в'їзду виключно за біометричними паспортами, з візами і реєстрацією в міграційній службі України», - заявила Мар'яна Беца. Разом з тим, за словами представника МЗС України, до такого важливого рішення треба підходити виважено. «Ми абсолютно підтримуємо введення візового режиму з Росією. Але виходимо з того, що треба дуже виважено підходити до нашої стратегії, з розумінням трьох основних чинників. Треба враховувати, що в Росії перебувають від двох до чотирьох мільйонів громадян України, а влада РФ ввела спрощену процедуру отримання російського громадянства. Фактично ми можемо втратити наших громадян», - сказала Беца.

Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
більше матеріалів




/-0,5965142250061-/ /-pc-/
Top