counter
Архів Повернутись назад 11 Травня 2017
11 Травня
Суспільство оформление ленты  Жителька Кривого Рогу побачила портрет діда у невідомого хлопця на параді 9 травня Жителька Кривого Рогу побачила портрет свого діда в руках одного з учасників ходи з портретами на 9 травня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат міськради Юлій Морозов. «У хлопця в окулярах портрет мого дідуся. Ось тільки він до Миколи Зарицького (якщо хлопець несе портрет «типу» свого діда) не має ніякого відношення. І я найменше хотіла б до його пам'яті таке ставлення. Є родичі і для початку треба питати, хотіли б ми показну ходу з його портретом. І навряд чи цей юнак усвідомлює серйозність цього свята», - зазначила кріворожанка Тетяна Кавнатская. Вона підкреслила, що її мама плакала, побачивши фото.     У свою чергу депутат додав, що на фото видно директора і завуча міської школи, які, мабуть, також не усвідомлюють всієї ганьби. «Позорники. Люди без принципів і без совісті. Ще й втягують у це нещасних бюджетників і, що найгірше, дітей», - додав Морозов.
Суспільство У Кривому Розі підвищення зарплат вимагають гірники шахти, що належить російському олігархові У Кривому Розі більше 300 гірників шахти ПАТ «Євраз Суха Балка», яка належить російському олігархові Абрамовичу, перебувають під землею і вимагають підняття зарплати. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. «Значна частина з них вже під землею півтори доби. Адміністрація вчора тільки близько 20:00 спустилася з небес до протестувальників і запропонували підняття заробітної плати тільки на 12% з 1 травня», - розповів Волинець. За його словами, гірники вимагають не менше 20% підвищення з 1 травня, а також подальшого поетапного підвищення зарплат на 30% до серпня. Волинець уточнив, що шахтарі перебувають на глибині 1343 м, де можуть сісти тільки на сиру підлогу вироблення. Дружини і діти гірників також на території підприємства. «Акціонерами цього підприємства також є група Приват і СКМ», - додав Волинець. Як повідомлялося, на шахтах «Ювілейна» і «Фрунзе» в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області проходила підземна акція протесту гірників з вимогою підвищення зарплати.
Події оформление ленты  У Києві затримано здирників, які вимагали $1,3 млн "для генпрокурора". Фото Працівники військової прокуратури та карного розшуку Національної поліції Києва затримали групу вимагачів, які вимагали у приватного підприємця $1,3 млн, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі, додавши до повідомлення фотографіями вимагачів. "... Два адвокати і один підсудний за статтею за умисне вбивство громадянин вимагали від приватного підприємця 1,3 млн дол. Для передачі особисто генпрокурору України. Інакше погрожували всім - від наїзду на бізнес до фізичної розправи", - написав генпрокурор сьогодні вранці. За словами Луценка, справу вдалося розкрити тільки завдяки довірі підприємців, а також він закликав інших, постраждалих від здирництва осіб звертатися за допомогою до правоохоронців.
Кількох шанувальників "Євробачення" з Росії відправили додому просто з Борисполя Російських шанувальників "Євробачення" не пустили в Україну, затримавши в аеропорту "Бориспіль" на 6 годин, відправили додому через Мінськ, повідомляє ТАСС  з посиланням на організатора російського pre-party конкурсу Дмитра Мельникова. За його словами, російських фанатів "Євробачення" у місто "не пустили навіть після того, як вони надали куплені на шоу квитки". Також Мельников повідомив, що така доля спіткала мінімум п'ятьох осіб. "На шість годин вони були заблоковані без їжі і води. Ці люди не були в Криму", - наполягає Мельников. Також, за його словами, офіційна версія відмови - росіяни не можуть надати підтвердження, навіщо приїхали до Києва. Митники вимагають у них акредитаційний бейдж, хоча він видається виключно в прес-центрі у Києві за паспортом. Це митникам відомо, бо всі іноземні делегації приїжджають таким же чином", - поскаржився російський продюсер.
Політика США підтримують вільну Україну - Клімкін Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США виступають на підтримку вільної України. У своєму мікроблозі Twitter голова українського МЗС після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом повідомив: «Лідери США і вільного світу підтримують вільну Україну». У свою чергу посол України в США Валерій Чалий також розцінює зустріч із Трампом і Пенсом як сигнал підтримки українського народу. «Неабиякий день серед буднів дипломата. Зустріч у Білому домі з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом  під час візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна - це чіткий сигнал підтримки народу України та української діаспори Америки», - написав Чалий на своїй сторінці в Facebook. Крім того, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook підкреслила, що під час зустрічі Клімкіна та Трампа йшлося, зокрема, про анексований Крим і ситуацію на Донбасі. «Дуже важлива зустріч! Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та наш посол Валерій Чалий зустрілися з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом і поспілкувалися щодо ситуації на Донбасі і в окупованому Криму. Особливо важливо, що ця зустріч відбулася в дні, коли у Вашингтоні перебував міністр закордонних справ РФ Лавров», - додала вона. Нагадаємо, Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна та обговорив з ним ситуацію на Донбасі і подальшу підтримку Києва Вашингтоном. Перед цим відбулася зустріч глави українського зовнішньополітичного відомства з Пенсом.
Політика Син генпрокурора Росії зібрався будувати готелі в окупованому Криму Син генерального прокурора Росії Юрія Чайки - Ігор Чайка зареєстрував у тимчасово окупованому Криму компанію «ПБК», яка будуватиме готелі та розвиватиме турбізнес. Компанія була заснована в кінці квітня 2017 року. Передбачається, що вона буде не тільки будувати готелі, але також працюватиме туроператором і екскурсійним бюро, передають російські ЗМІ. У квітні на економічному форумі окупантів у Ялті Ігор Чайка заявив, що планує купити санаторій «Зорі Росії» біля міста, який незаконно забрало Управління справами президента країни-агресора. Санаторій був побудований в 1985 році і до окупації називався «Зорями України». Комплекс займає 9 га, кадастрова вартість ділянки оцінюється майже в 40 млн рублів. Гендиректором фірми «ПБК» значиться Іван Баукін. Він же керує двома фондами, засновником яких є Ігор Чайка.
Суспільство оформление ленты  Російського опозиціонера Навального помітили у п'ятизірковому готелі в Іспанії Російського опозиціонера Олексія Навального помітили у п'ятизірковому готелі в Іспанії. Про це в своєму Instagram розповіла російська виконавиця Людмила Чеботіна. Вона виклала ролик, де показала Навального, який приїхав на Піренеї на лікування ока і тимчасово живе у фешенебельному готелі Ohla Eixample. Вартість доби проживання в цьому готелі становить 300 євро або 20 тисяч рублів. В Іспанії Навальний живе з сім'єю, вартість проживання становить мінімум 40 тисяч рублів на добу. В описі готелю зазначається, що він розташований біля відомих творінь Антоніо Гауді - будинків Каса-Бальо і Каса-Міла. У готелі є відкритий басейн з краєвидом на Барселону, а в ресторані відвідувачів пригощають традиційними стравами регіону Ебро. Навальний перебуває в Іспанії на лікуванні. Він лікує обпалену сітківку ока, що постраждала, коли його облили зеленкою.  
Політика У Білому домі прокоментували зустріч Трампа і Клімкіна США заявили про незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Про це сказав віце-президент США Майкл Пенс у своєму мікроблозі Twitter, коментуючи зустріч з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. «Сьогодні я зустрівся з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і підкреслив незмінну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України», - написав Пенс. Today I met with Foreign Minister @PavloKlimkin & emphasized unwavering U.S. support for Ukraine’s sovereignty and territorial integrity. pic.twitter.com/RzF9GfFWDd — Vice President Pence (@VP) 11 мая 2017 г. Крім того, в прес-службі Білого Дому підкреслили, що президент США Дональд Трамп поспілкувався з Клімкіним і підтвердив підтримку України з боку США і «бажання працювати з нашими українськими партнерами з метою мирного врегулювання конфлікту». Нагадаємо, Трамп прийняв у Білому домі Клімкіна та обговорив з ним ситуацію на Донбасі і подальшу підтримку Києва Вашингтоном. Раніше віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook підкреслила, що під час зустрічі Клімкіна та Трампа йшлося, зокрема, про анексований Крим і ситуацію на Донбасі. «Особливо важливо, що ця зустріч відбулася в дні, коли у Вашингтоні перебував міністр закордонних справ РФ Лавров», - додала вона.  
Події оформление ленты  У Дніпрі хотіли спалити офіс «Опоблоку», але схибили Вночі у четвер, 11 травня, двоє невідомих кинули пляшки із запальною сумішшю в будівлю, де розташований офіс «Опозиційного блоку» в Дніпрі. Як відзначили в прес-службі політсили, в результаті виникла пожежа, за щасливим збігом обставин, ніхто не постраждав. «11 травня о пів на четверту ранку двоє невідомих чоловіків, приховуючи обличчя під капюшонами, кинули кілька пляшок із запальною сумішшю в офіс Опозиційного блоку на пр. Яворницького, 5. Після цього нападники втекли на автомобілі», - повідомили в прес-службі. Відзначається, що вогонь гасили дві пожежні машини. Разом з тим користувач Денис Давидов у Facebook  розповів, що був спалений хол будівлі, а не сам офіс. «Згоріла у когось робота... але спалили тільки одну партію», - написав він. Однак інші користувачі у коментарях до посту Давидова уточнили, що офіс партії розташований на 5-му поверсі будинку, а на інших поверхах містяться приміщення, що належать людям, які не мають стосунку «Опоблоку».
Економіка НБУ прогнозує зниження процентних ставок за депозитами У січні-квітні поточного року процентні ставки за депозитами фізичних осіб істотно знизилися і, швидше за все, будуть знижуватися й далі. Вартість річних вкладів у гривні та доларах зменшилась на 1.7% і 1% відповідно - до 15.7% і 4.6% річних. Про це йдеться в огляді банківського сектора, який опублікував Національний банк України на своєму сайті. «Відсоткова політика держбанків стала драйвером зниження ставок за гривневими вкладами. Ставки доларових депозитів оновили історичні мінімуми», - йдеться в огляді. Зокрема, станом на квітень середня ставка за гривневими депозитами на три місяці для фізичних осіб склала 14,8%, на шість місяців - 15,7%, на дев'ять місяців - 15,1% і на рік - 16,2% річних. За доларові вкладення станом на квітень 2017 року банки платили фізичним особам за депозити на три місяці - 3,4%, на шість місяців - 4,1%, на дев'ять місяців - 3,9% і на рік - 4,9% річних. «Вартість депозитів реагує на зниження облікової ставки з запізненням, тому можна очікувати подальшого здешевлення гривневих депозитів населення», - йдеться в огляді.
Політика Гройсман наказав пересаджати за ґрати всю "пітушню" з Дніпра за провокацій 9 травня Гройсман наказав пересаджати за ґрати всю "пітушню" з Дніпра за провокацій 9 травня, передає кореспондент АСН з засідання Кабінету міністрів, яке проходить в Києві. "Перше, що я хочу сказати: на початку травня, цими травневими днями ми вшановуємо пам'ять тих, хто невинно був знищений фашистським режимом під час Другої світової війни... Пам'ять героїв, які врятували світ від фашистської чуми... Всі нормальні люди цими днями згадують цю страшну і жахливу війну, яка торкнулася кожної родини", - заявив Володимир Гройсман. На думку прем'єра, кожна нормальна людина думає про те, щоб не допустити повторення цих страшних подій. "Хоча ми знаємо, що сьогодні Україна потерпає від навали окупантів. Але є й інші, хто використовує ці дати для розколу, провокацій і роз'єднання... В цілому ми можемо сказати, що по всій території України ситуація була контрольованою. Тут ми повинні подякувати кожному співробітнику Нацполіції", - закликав прем'єр. При цьому прем'єр дав доручення розібратися з інцидентом у Дніпрі й зробити не тільки кадрові висновки. "Те, що відбулося в Дніпрі, абсолютно неприпустимо. Провокація, яка сталася, повинна повністю бути розслідувана. Ми знаємо, що Нацполіція відразу ж ухвалила необхідні кадрові рішення. Але це не кінець. Кожен працівник Нацполіції має проаналізувати: чому це сталося. Треба зробити так, щоб більше таких провокацій не було... Треба дати серйозну кримінальну оцінку. Я дивився на тих бройлерів, які там бігали! Ця "пітушня" повинна сидіти за ґратами!" - закликав він. Гройсман додав, що сьогодні на засіданні Кабміну буде заслухано голову Нацполіції за фактом провокацій 9 травня.
Політика У Росії відповіли Омеляну на вимогу повернути Кубань Губернатор Краснодарського краю Росії Веніамін Кондратьєв порадив міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну не дратувати кубанське козацтво. Коментуючи заяву Омеляна про відновлення авіасполучення з Росією тільки після того, як РФ поверне Україні Кубань, Кондратьєв сказав: «Кубань ніколи не була і не буде українською». Російський чиновник вважає, що «не треба дражнити козацтво, яке завжди захищало Кубань як частину російської землі», передає РИА «Новости» «Коли Катерина II дарувала запорізьким козакам у користування російську землю для створення козацьких куренів, вона не могла взяти до уваги продовольчі проблеми сучасної України, не існуючої на той часовий історичний період як такої», - додав губернатор. Відзначимо, що російський письменник Аркадій Бабченко також  9 травня розповів про роль козаків в історії СРСР і Кубані зокрема. «А ось цікаво, всі ось ці виряджені осавули з нагайками і в шапках, які сьогодні з георгіївськими стрічками заполонять Москву на славу Сталіна - вони знають щось про Лієнц? Про Юденбург? Як видавали козаків? Про Козачий стан і П'ятнадцятий козачий кавалерійський корпус? Про те, що тільки з Кубані з німцями пішло приблизно триста тисяч осіб? Про те, що через козачі частини, які воювали на боці Німеччини, пройшло від вісімдесяти до ста п'ятдесяти тисяч? Про те, як англійці в Лієнці і Юденбурзі видали СМЕРШу та НКВС близько шістдесяти тисяч козаків?» - нагадав Бабченко історію. Крім того, він нагадав, як НКВД розстрілював козаків на місці. Так, 16 червня під час чергової видачі на місці було розстріляно 59 осіб.
Суспільство Окупанти в Криму заявили, що чекають Джамалу з концертами Російські окупаційні власті заявили, що запрошують українську і кримськотатарську співачку Джамалу відвідати анексувати Крим. За словами так званого постпреда Криму при президенті РФ Георгія Мурадова, проблеми з відвідуванням окупованого Криму у Джамали можуть виникнути тільки через Київ, передає ТАСС. Представник окупантів заявив, що в Криму будуть раді бачити Джамалу. «Напевно, потрібно нам найближчим часом направити Джамалі запрошення, і я це питання погоджу з керівництвом «республіки», щоб вона не сумнівалася в тому, що ми з повагою ставимося до її близьких, до її роду, і хочемо, щоб вона побачилася з своїми рідними», - підкреслив Мурадов. Нагадаємо, переможниця «Євробачення 2016» Джамала раніше заявила, що хотіла б виступити з концертами в Криму, проте не може навіть відвідати рідних на анексованому Росією півострові. «Я дуже хочу виступати в Криму, але, на жаль, зараз я не можу навіть просто поїхати туди і побачити свого дідуся, який дуже хворий. А про виступ я вже мовчу», - сказала співачка.
Події оформление ленты  У Росії дівчина сама зібрала автомобіль і загинула в ньому У Казані вранці 9 травня в салоні свого автомобіля було знайдено мертвою 29-річну дівчину. Слідчі з'ясували, що причиною загибелі стало токсичне отруєння. Трагедія сталася в гаражі ГСК «Залізничник», розташованому в селищі Займище, передає kznlive.ru. Труп дівчини виявили в автомобілі ВАЗ-2108. Очевидці повідомили, що вона не раз проводила тюнінг свого автомобіля. Правоохоронці припускають, що увечері 8 травня дівчина займалася своєю машиною, не дотрималася техніки безпеки в закритому приміщенні і задихнулася. Нагадаємо, в Києві 9 травня на зупинці Дачній - в бік виїзду з міста - близько 2-ї години ночі сталася ДТП, в якій постраждали 4 людини. Водій автомобіля Daewoo Lanos віз двох пасажирів і зупинився для посадки третього. Неочікувано ззаду в автомобіль на пристойній швидкості врізався бензовоз Daf.
Політика Новий президент Південної Кореї змінить «Блакитний дім» і почне еру Кванхвамуна Новообраний президент Південної Кореї Мун Чже Ін намір змінити резиденцію «Чхонваде», що в перекладі означає «Блакитний дім». У цій резиденції президенти країни перебували з моменту закінчення Другої світової війни. Однак Мун Чже Ін заявив про намір підшукати офіс у районі центральної сеулської площі Кванхвамун, передає Інтерфакс-Україна. «Після того як із приготуваннями буде закінчено, я покину Блакитний будинок і почну еру президента Кванхвамуна», - заявив президент. Він також має намір проводити масові публічні дискусії на площі Кванхвамун. Водночас, за словами Мун Чже Іна, підземні приміщення Чхонваде будуть використовуватися для нарад з важливих питань національної безпеки. Крім цього, президент прийматиме іноземних гостей на території старої резиденції. Нагадаємо, Мун Чже Ін відразу після вступу на посаду 10 травня заявив, що готовий відвідати Північну Корею з метою нормалізації двосторонніх відносин.
Суспільство оформление ленты  Представник Болгарії на «Євробаченні-2017» незаконно виступав у Криму Представник Болгарії на пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Крістіан Костов незаконно виступав в анексованому Криму. Відео виступу юного артиста є в Youtube. Так, Костов виступав в «Артеку» 1 червня 2014 року - в рік анексії українського Криму державою-агресором Росією. Костов був учасником проекту «Первого канала» - першого сезону «Голос. Діти». Крім того, у Костова, крім болгарського, є також російське громадянство. У другому півфіналі «Євробачення» Костов співатиме композицію Beautiful Mess. Нагадаємо, перший півфінал конкурсу пройшов 9 травня. Визначились 10 фіналістів: Молдова, Азербайджан, Греція, Швеція, Португалія, Польща, Вірменія, Австралія, Кіпр і Бельгія. Ще 6 учасників потрапляють у фінал автоматично: Україна як господарка конкурсу і Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина і Франція як засновники і спонсори конкурсу. Як відомо, Служба безпеки України заборонила в'їзд у країну співачці з Росії Юлії Самойловій, яка незаконно відвідувала Крим у 2015 році.  
ФСБ після допиту відпустила кримського татарина Ізетова В анексованому Росією Криму ФСБ після допиту в «Центрі Е» відпустила затриманого у четвер в с. Строганівка татарина Різу Ізетова. Про це Ізетов заявив у коментарі «Радіо Свобода». Співробітники Центру розповіли про причини проведення обшуку, а також допиту кримського татарина. За їхніми словами, ФСБ шукало документи, які мають відношення до зниклого в минулому році Меметова, підозрюваного в участі в незаконному бандформуванні. «Вилучили планшет і ноутбук. Хотіли, щоб я дав якісь свідчення. Пославшись на ст. 51, відмовився розповідати і підписувати. Адвоката не пустили», - заявив Ізетов. За його слова, на допиті у нього питали про його ставлення до релігії. Вилучені речі обіцяють повернути після експертизи. ФСБ РФ провела обшуки в будинку Різи Ізетова, після чого його відвезли у відділок.
Суспільство За час проведення «Євробачення» в поліцію звернулися 12 іноземців - Князєв Дванадцять іноземців звернулися за допомогою до Національної поліції. Про це на засіданні Кабміну заявив глава Нацполіціі України Сергій Князєв, передає кореспондент АСН. «У зв'язку з проведенням «Євробачення-2017» для забезпечення правопорядку залучено майже 10 тисяч працівників правоохоронних органів, а також 3 тисяч військовослужбовців Нацгвардії», - заявив він. За його словами, на цей час грубих порушень правопорядку в зв'язку проведенням міжнародного пісенного конкурсу не допущено. «Всього за допомогою в поліцію звернулися 12 іноземців. Є 12 фактів.Переважно вони ставали жертвами незначних майнових злочинів: 8 крадіжок, там вкрали 200 грн, там мобільний телефон, там планшет. Більшість з них розкрито. Також є два нещасних випадки та два шахрайства», - підкреслив Князєв.
Політика Кабмін продовжив дію надзвичайного стану в енергетиці ще на один місяць Кабмін продовжив ще на місяць надзвичайні заходи на ринку електроенергетики. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив міністр енергетики Ігор Насалик, передає кореспондент АСН. «Я прошу продовжити надзвичайні заходи на ринку електричної енергії ще на місяць. Але хочу озвучити кілька цифр. У нас три місяці вже надзвичайних заходів в енергетичному секторі. Сьогодні на складі у нас - 2 млн 200 тис. тонн вугілля - рівно стільки, скільки у нас було на початок опалювального сезону. При цьому внесок атомної енергетики за квітень склав - 62%... Тоді як у квітні минулого року цей показник був - 47%», - сказав він. З його слів, надзвичайні заходи дозволили заощадити 1 млн 700 тис. тонн вугілля. Прем'єр зазначив, що «є пропозиція підтримати це рішення».
Політика У ЄС назвали умови, за яких заберуть безвіз У затвердженому в четвер, 11 травня, Радою Євросоюзу документі про надання Україні безвізу йдеться, що ЄС може призупинити дію безвізового режиму в разі проблем у держави з міграцією і безпекою. Документ був опублікований на сайті Ради ЄС. Призупинення безвізового режиму стало можливо завдяки ухваленню окремого механізму спеціально під Україну. «Ухвалення постанови про лібералізацію візового режиму для українців є важливою подією, яка має сприяти зміцненню зв'язків між народами України і Європейського Союзу. Він слідкує за завершенням потрібних реформ України в низці галузей, зокрема міграції, громадського порядку та безпеки, зовнішніх зв'язків та основних прав. Крім того, нещодавно затверджений Євросоюзом механізм передбачає можливість припинення процесу лібералізації візового режиму в разі виникнення проблем з міграцією або безпекою», - сказано в документі.
Економіка Дорога до банкрутства ОПЗ на догоду Фірташу відкрита рішенням суду - ФДМ Шлях до банкрутства Одеського припортового заводу на догоду олігарху Дмитру Фірташу відкритий рішенням суду. Про це на засіданні Кабміну заявив в.о. голови Фонду держмайна України Дмитро Парфененко, передає кореспондент АСН. «Вчора апеляційний суд відхилив всі наші апеляції та клопотання... Апеляційний суд підтвердив рішення Южненського міського суду про задоволення клопотання компанії Ostchem Дмитра Фірташа про можливість реалізувати на території України рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з Одеського припортового заводу $193 млн боргу, не беручи до уваги пені і штрафів. Відкрито потенційний шлях до банкрутства ОПЗ», - заявив він. Парфененко зазначив, що ФДМ і ОПЗ готують касаційну скаргу і клопотання про зупинення цього рішення.«Також ми готуємо серію технологічних кроків, які унеможливлять банкрутство ОПЗ», - підкреслив він. У свою чергу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що держава не повинна допустити продовження «оборудок Фірташа і Льовочкіна». Тому сьогодні викликає на допит Парфененка, до якого, за словами Авакова, виникли якісь запитання.
Економіка Процедуру встановлення й обслуговування касових апаратів має бути спрощено Гройсман доручив спростити обслуговування системи касових апаратів. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент TodayNews. "Є ще одна річ - розрахункові касові апарати. Я подивився те, як їх сьогодні використовують. Це дуже зарегульований ринок. За ними потрібен величезний бюрократичний догляд. У всіх країнах світу вони використовуються як просте програмне забезпечення, фіксують купівлю-продаж. У нас - ні. У нас же все окремо: підключення, обладнання та обслуговування", - заявив він. Гройсман зажадав розробити всі необхідні рішення для дерегуляції розрахункових касових апаратів. "Я вважаю, це теж монопольна і корупційна складова, яку потрібно розбомбити". Гройсман доручив профільному заступнику міністра Максиму Нефьодову в короткі терміни підготувати необхідні зміни до постанов Кабміну та законів України. "Треба спростити цю систему", - заявив прем'єр. Як повідомляла АСН раніше, з 1 квітня 2017 року всім продавцям складної побутової техніки доведеться видавати покупцеві чек.
Суспільство оформление ленты  Три роки - в'язні Кремля. В Україні нагадали Путіну про незаконно засуджених Акція на підтримку в'язнів Кремля, заарештованих рівно три роки тому в Сімферополі, відбулася на Хрещатику. Активісти, які прийшли підтримати хлопців і нагадати людям про них, роздавали листівки із зображенням Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Олексія Чернія. Нагадаємо, Афанасьєва та Чернія затримали 9 травня, Сенцова - 10 травня, а Кольченка - 16 травня 2014 року. Паралельно з акцією в соціальних мережах був запущений хештег «пораотпускать», який адресований не судді, не прокурору, а особисто президенту РФ Володимиру Путіну. Щоб віртуальна акція стала більш масовою, ніж реальна на Хрещатику, активісти закликають усіх небайдужих активно постити хештег. Крім того, можна написати Сенцову, Кольченку і Чернію листи і підписати листівки. «Ми через адвокатів їх обов'язково передамо», - кажуть активісти. «Сьогодні річниця арешту Олега, вже пройшло три роки, насправді - це пекельна цифра - три роки у в'язниці, та ще й у колонії суворого режиму», - говорить двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан. Вона раніше жила у Москві, але після подій у Криму переїхала до Києва. «Ця акція для того, щоб людям нагадати, що непогано б підтримувати політв'язнів, згадувати про них. На листівках написано «пораотпускать» - це хештег, з яким можна сфотографуватися. Це такий своєрідний флешмоб на підтримку «кримських терористів». Фотографії потім будуть викладатися на сторінці Let my people go і Євромайдан SOS».
Політика Аваков на Кабміні попросив вибачення у всіх українців за 9 травня Аваков публічно попросив вибачення у всіх українців. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "Я хочу сказати кілька слів. На тлі того, що по всій країні поліцейські спрацювали більш-менш гідно, я хочу вибачитися перед українським народом і перед кожним за неналежну реакцію поліцейських на ті обставини, які були в Дніпрі", - заявив він. До 10 липня МВС зможе дати публічну інформацію та звіт про проведену перевірку як поліцейських, так і представників органів місцевої влади, сказав він. Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман наказав пересаджати за ґрати всю "пітушню" з Дніпра за провокацій 9 травня. Також, журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook назвав прізвища 6 «тітушок», які в Дніпрі побили АТОвців 9 травня.
Політика У Кремлі заявили, що не сприймають «вільних трактувань» Мінських угод від США Немає місця для вільних трактувань Мінських домовленостей. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прохання прокоментувати заяву президента США Дональда Трампа про те, що відповідальність за реалізацію Мінських угод лежить на Росії. «Що стосується в цілому Росії і виконання Мінських домовленостей, то ми неодноразово відзначали, що Росія не є стороною Мінських домовленостей, вона є країною-гарантом, як Франція і Німеччина», - сказав Пєсков. Пєсков зазначив, що українське питання обговорювалося на зустрічі президента США Дональда Трампа і глави МЗС РФ Сергія Лаврова в Вашингтоні. За його словами, Росія не сприймає вільних трактувань Мінських угод, передає Інтерфакс-Україна. «У самих домовленостях чорним по білому написано, хто які умови має виконувати. Немає місця для вільних трактувань Мінських домовленостей. Це досить лаконічний короткий текст, який навряд чи винесе різночитання», - додав він. Пєсков також відмовився коментувати зустріч Трампа з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.
Події У «Жулянах» затримані турок і українка, які продавали дівчат у секс-рабство В аеропорту «Жуляни» (Київ) працівники поліції Головного управління Нацполіції затримали групу работоргівців. Про, інформує прес-служба поліції Чернігівської області. Міжнародне злочинне угруповання було організовано громадянином Туреччини, студентом одного з київських вузів, а його спільницею була жителька Чернігова. Турок займався оформленням закордонних документів і відправляв дівчат за кордон, а його напарниця підшукувала малозабезпечених кандидаток у Чернігові. Дівчат заманювали обіцянками заробітної плати в 3,5 тис. дол. на місяць. «Після збору доказів працівники поліції затримали спільників в аеропорту «Жуляни» під час відправлення двох дівчат на Кіпр. Зловмисники також планували відправити туди ще трьох дівчат з Чернігова», - сказано в повідомленні. Зараз постраждалі дають свідчення поліції.
Економіка Керівництво Одеського припортового заводу і Фонду держмайна буде притягнуто до відповідальності Володимир Гройсман доручив притягнути до відповідальності керівництво Одеського припортового заводу і Фонду державного майна. Про це він заявив на засіданні Кабміну 11 травня, передає кореспондент АСН. "Я впевнений, що директор ОПЗ і юристи, які найняті, задіяні у цій брудній схемі... Доведення до банкрутства підприємства. Я на всю країну про це заявляю. Тому я даю урядове доручення, його повинні підтримати. Фонду державного майна - захистити державне майно, якщо треба, будь ласка, міняйте менеджмент заводу. терміново! Юристів - терміново. Таке ж доручення Мін'юсту - використовувати всі можливі заходи для захисту державного майна", - заявив прем'єр-міністр. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко зазначив, що всі матеріали мають терміново бути направлені до ГПУ і НАБУ про можливий службовий злочин як керівництва ФДМ, так і ОПЗ. Нагадаємо, кілька разів Одеський припортовий завод пробували продати, і щоразу - безуспішно, останнього разу на завод просто не знайшлося покупців, навіть попри те, що ціна величезного комбінату була знижена в кілька разів. Колись успішне підприємство за кілька останніх років набралося боргів і декларувало збитки.
Події Військові РФ на Донбасі 9 травня сп'яну стріляли по цивільних об'єктах, двоє застрелилися На травневі свята зросла кількість злочинів внаслідок зниження морально-психологічного стану особового складу російських військ на Донбасі.  Як повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України, російські військові регулярно залишали бойові пости зі зброєю. Крім того, у 2 АК військовослужбовцями було скоєно два самогубства. «9 травня взяті під арешт військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК і 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК за здійснення стрільби по цивільних об'єктах у стані алкогольного сп'яніння», - відзначили в розвідці. У зв'язку з цими подіями російські окупанти організували збір офіцерів-психологів, з якими проводяться заняття з профілактики суїциду.
Події На Львівщині горе-мати залишила немовля в камері схову У Львівській області жінка залишила свою новонароджену дитину в камері схову. Про це інформує місцеве радіо «Нео Радіо» в Facebook. «Напередодні в міському відділі поліції 30-річна жінка, жителька одного з сіл Радехівського району, розповіла, що це її третя вагітність. У них з чоловіком вже є двоє дітей, а ця вагітність була небажаною... За її словами, ніхто вдома не знав про її вагітність. У п'ятницю, 5 травня, вона народила вдома і до середи дитина «жила» в літній кухні. Напередодні вона приїхала в Червоноград, взяла велику сумку в клітинку, поклала туди дочку, пляшечку для годування і віднесла сумку в камеру схову», - йдеться в повідомленні. Через кілька годин вона повернулася за дитиною. Причини такого вчинку встановлюються. Вчора горе-матір оглянули лікарі, незважаючи на проблеми зі здоров'ям, вона відмовилася від госпіталізації, покинувши шпиталь самостійно. Дитина досі перебуває в дитячому відділенні лікарні.
Економіка Аваков: Фірташ і Льовочкін займаються чорними махінаціями на Одеському припортовому заводі Фірташ і Льовочкін проводять чорну махінацію щодо ОПЗ. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "Я пропоную, щоб в.о. голови ФДМ Дмитро Парфененко вже сьогодні дав свідчення у департаменті захисту економіки МВС. Я вважаю, що є змова пана Фірташа і Ostchem з деякими державними діячами в минулому і в теперішньому часі. Поки нас Фірташ із Льовочкіним відволікають "Безсмертним полком", за цією стіною вони проводять чергову махінацію", - заявив він. У відповідь прем'єр доручив Парфененку відвідати МВС і дати свідчення. "Я також направлю сьогодні в НАБУ, думаю, що їм буде це цікаво - майже $300 млн, як це відбувається. Крім того, я звернуся до Генпрокурора, щоб він під особистий контроль узяв цю справу", - зазначив Гройсман. Нагадаємо, ще в 2015 році тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Ostchem з Group DF Дмитра Фірташа продавав природний газ Одеського припортового заводу за завищеною ціною з метою довести його до банкрутства, в зв'язку з чим Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження. Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман доручив залучити до відповідальності керівництво Одеського припортового заводу і Фонду державного майна.
Суспільство Трьом фігурантам кримінальної справи про теракт у Петербурзі висунули звинувачення Трьом фігурантам кримінального провадження про теракт у метро Петербурга висунули звинувачення. Про це сказано в повідомленні на сайті Слідчого комітету Росії. Зараз розслідування у кримінальній справі про теракт у Петербурзі, який був здійснений 3 квітня, триває. Серед фігурантів перебувають десять осіб, трьом з яких вже було висунуто звинувачення. «Бахраму Ергашеву, Мохамед-Юсуфу Мірзаалімову і Ібрагімжону Ерматову було висунуто звинувачення у скоєнні злочинів, які передбачені ст. 205 ч. 3 п. «Б» і ст. 222.1 ч.2 (терористичний акт; незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв) Кримінального кодексу Росії. Іншим учасникам звинувачення буде висунуто найближчим часом.
Політика Аваков про светр "СРСР" Глуховері: "У мене є плащ СРСР з велотреку до п'ят!" Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков упевнений у правильності призначення на посаду головного поліцейського Дніпропетровщини Віталія Глуховері і не підтримує критику його кандидатури в соціальних мережах, передає кореспондент АСН. "У нас соцмережі ні за що не відповідають. У нас блогер публікує чергову нісенітницю, і всі кидаються в цьому напрямку", - відповів він на запитання про критику призначення новим керівником поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховері, який позує на фото в червоному светрі з написом "СРСР".Аваков нагадав, що Глуховеря ще в 2014 році був призначений ним як професіонал і як людина, яка була здатна взяти ситуацію під контроль. "При ньому Дніпро перестав бути сепаратистським містом. Він став прифронтовим містом. Він витримав важке навантаження. Так, Глуховеря - сивий чоловік, так, він народився в СРСР, так само, як і я. І так, він надів на себе в 2005 році светр збірної СРСР з хокею. У мене є плащ збірної СРСР з велотреку. До п'ят. І це дало підставу для того, щоб нести ось цю нісенітницю? Ця людина - патріот до мозку кісток. Я цілком йому довіряю. У нас не так багато офіцерів, які здатні тримати удар у такому серйозному регіоні, яким є Дніпро", - підкреслив він. Нагадаємо, напередодні в соцмережах піднялася хвиля критики щодо призначення Віталія Глуховері.
Суспільство Російський письменник про «Євробаченні»: Торжество поганого смаку і виставка вульгарних артистів Відомий російський письменник, головний редактор Esquire Russia Сергій Мінаєв назвав пісенний конкурс «Євробачення» «торжеством поганого смаку і виставкою найвульгарніших, безглуздих артистів». На своїй сторінці в Facebook він нагадав, що за 61 рік видатними світовими зірками стали тільки АББА і Селін Діон, «можна згадати ще Кутуньо, але він локальною зіркою вже був», а решту 59 переможців світовий шоу-бізнес «злив в унітаз». Пісні конкурсу він охарактеризував так: «штампи, маскарад, г*внотексти». «Але найдивніше навіть не в конкурсі, а в тому щорічному інтернет-обговоренні, що відбувається за підсумками. Всіх нудить, всі кричать про кров з очей, проклинають бородатих баб, які гнуть скрепи і виють про несправедливе до нас голосування», - додав Мінаєв. За його словами, йому «Євробачення» нагадує ситуацію, коли «кожного травня до вашого будинку привозять сміттєві контейнери, які жахливо смердять. Ви три дні ходите, сваритесь, потім контейнери відвозять».«Ви хворі чи що?» - резюмував письменник. Нагадаємо, в 2017 році «Євробачення» приймає Київ після перемоги Джамали ув Швеції. У четвер, 11 травня, відбудеться другий півфінал конкурсу, а 13 травня пройде фінал і стане відомо ім'я переможця конкурсу.
Політика Націоналісти під будівлею МВС вимагають відставки Авакова після подій 9 травня Активісти Добровольчого руху ОУН, а також низки інших націоналістичних організацій і партій під будівлею МВС проводять акцію протесту з вимогою відставки очільника відомства Арсена Авакова у зв'язку з діями поліцейських щодо активістів організації у центрі Києва 9 травня в їхньому офісі. Про це повідомляє кореспондент АСН. Зараз біля прохідної міністерства на вулиці Богомольця в центрі Києва перебуває декілька десятків людей, у деяких у руках червоно-чорні прапори з написом «ОУН», прапори України. До активістів приєдналися декілька десятків активістів «Правого сектора» і «Свободи». Натовп скандує гасла з критикою голови МВС Арсена Авакова. Нагадаємо, сьогодні на засіданні Кабміну Аваков публічно попросив вибачення у всіх українців за дії поліції 9 травня.
Суспільство Батьки ватажка «ДНР» Захарченка отримують українську пенсію - міністр Батьки ватажка терористів так званої «ДНР» Олександра Захарченка отримують пенсію на території України. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. «Ось батьки Захарченка отримують пенсію на нашій території. Їхній синуля там себе президентом назвав (у палаті №6 всі наполеони і президенти), а вони чомусь у «новоросійський» рай не їдуть», - повідомив міністр в інтерв'ю «Цензору». За його словами, перешкоджати «пенсійному туризму» майже неможливо. Як відомо, багато жителів окупованого Донбасу їздять за українськими пенсіями через лінію розмежування. «До речі, Плотницький - військовий пенсіонер. Давайте і йому будемо платити пенсію! А чого ні?! Він - громадянин України. Ми ж і його права порушуємо!» - додав Рева. Нагадаємо, нещодавно ватажок терористів так званої «ДНР» Олександр Захарченко розповів про те, як «керівництво» недореспубліки зустрічалося в 2014 році з інопланетянами.
Політика Reuters дізналося про роль помічника Путіна на Донбасі Помічник російського президента Володимира Путіна Владислав Сурков визначає внутрішню політику т.зв. адміністрації бойовиків на Донбасі, а також вирішує, хто яку посаду в ній займе. Три людини, які займали високі «посади» в псевдореспубліках на Донбасі, розповіли Reuters, як Владислав Сурков контролює ситуацію на місцях. «Будь-який дзвінок із Кремля розцінювався як дзвінок із канцелярії Господа Бога і не обговорювався, а негайно приймався до виконання», - сказали колишні терористи. Три джерела видання повідомили, що Кремль увесь час примушував піти більшість «організаторів повстання», погрожуючи смертю або позбавленням волі. Крім того, вони сказали, що Владислав Сурков зіграв ключову роль у призначенні Захарченка ватажком бойовиків «ДНР». Нібито ватажки терористів готували його до «посади міністра оборони «ДНР». Але після зустрічі з Владиславом Сурковим у Кремлі з офісу помічника президента Росії надійшла пропозиція призначити Олександра Захарченка на «посаду №1». За словами одного з джерел видання, для допомоги терористові у «передвиборчій кампанії» в Донецьк приїжджали росіяни, які працювали на Суркова. П'ять джерел, зокрема наближене до адміністрації російського президента, і інше, що працювало з Владиславом Сурковим у Кремлі, заявили, що той весь час зустрічається з лідерами терористів на Донбасі і в РФ.
Суспільство В СБУ розповіли, чим загрожує представнику Болгарії на «Євробаченні» виступ у Криму Представника Болгарії на «Євробаченні-2017» Крістіана Костова не буде покарано за те, що виступав в анексованому Криму влітку 2014 року. В СБУ зазначили, що Костов виступав до того, як прийняли порядок перетину адмінкордону з окупованим півостровом. Відзначимо, що під час виступу Костова в Криму йому було лише 14 років. Зараз же він є одним із фаворитів букмекерів. Крім того, на своїй сторінці в Facebook речник СБУ Олена Гітлянська підкреслила, що, відповідно до ч. 3 ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», рішення про заборону в'їзду в Україну приймається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, Службою безпеки України або органами державного кордону. «СБУ приймає рішення про заборону в'їзду в Україну іноземцям або особами без громадянства в інтересах забезпечення національної безпеки України. Рішення про заборону в'їзду в Україну особі приймається в разі, якщо є наявність достатньої інформації, одержаної в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його здійснення, що суперечить інтересам забезпечення безпеки України», - написала Гітлянська. Нагадаємо, раніше стало відомо, що представник Болгарії на пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Крістіан Костов виступав в «Артеку» 1 червня 2014 року - в рік анексії українського Криму державою-агресором Росією.
Політика Штурм офісу ОУН у Києві 9 травня був законним - Аваков Штурм офісу ОУН у Києві 9 травня був законним, тому були підстави. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент АСН. "Деякі спекуляції були по Києву, що нібито поліцейські безпідставно штурмували офіс однієї з радикальних організацій", - заявив він. Аваков підкреслив, що для обшуку офісу "Добровольчого батальйону ОУН" були підстави. "Коли збиралися учасники акції, поліцейські побачили у вікні офісу цієї організації людину в камуфляжній масці і з гранатометом на плечі. З цього питання треба було ухвалити рішення: думати, що це жарт, або прийняти негайне рішення, яке й ухвалили поліцейські, - увійти в це приміщення і локалізувати проблему. В результаті правоохоронці знайшли в приміщенні порожній тубус, але вони не могли знати спочатку про рівень небезпеки для людей. Тому було ухвалено рішення, щоб не допустити провокацій напередодні рішення Ради міністрів ЄС щодо безвізу і в рамках проведення Євробачення", - підкреслив він. Аваков упевнений: "Ми ухвалили рішення, яке, я вважаю, було правильним. Найближчим часом ми опублікуємо підстави для такого рішення". Нагадаємо, зараз під стінами МВС націоналісти вимагають відставки Авакова.
Суспільство Що дає українцям безвіз: країни, умови, терміни 11 травня Рада Європейського союзу ухвалила рішення про безвізовий режим України з ЄС. Наступним кроком має стати підписання документа президентом Європарламенту і послом головуючої в Євросоюзі країни - Мальти. Після оприлюднення законодавчого акта в офіційному журналі ЄС через 20 днів він набере чинності. Встановлено ліміт: не більше трьох місяців, кожні півроку Але це - формальності. Тому з середини червня українці зможуть їздити в Європу без віз. Безвізовий режим дозволить громадянам України короткострокове перебування в державах - членах ЄС, а саме - не більше 90 днів протягом півроку. Для більш тривалих візитів потрібно оформити візу. Водночас безвіз із ЄС не дає право українцям на проживання, працевлаштування або навчання в країнах ЄС. Тобто йдеться переважно про ділові або туристичні поїздки, подорожі з релігійною метою або для відвідування родичів. Українці зможуть їздити без віз до 30 європейських країн Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави - члени ЄС і країни Шенгенської зони (22 з 28 країн - членів ЄС). Винятком залишаються Велика Британія і Ірландія, які не підписали Шенгенську угоду. До угоди про Шенгенську зону також приєдналися країни, які не є членами ЄС - Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія. Тому безвіз поширюватися і на ці країни. Такі країни, як Румунія, Болгарія і Хорватія, які не входять до Шенгенської зони, але зобов'язалися підтримувати Шенгенське законодавство, теж стануть відкритими для українців. Для поїздок до Європи варто оформити біометричний паспорт Перетинати кордон європейських країн без віз зможуть лише ті громадяни України, які оформили біометричний закордонний паспорт. Для цього треба звернутися в Державну міграційну службу або до дипломатичної установи України за кордоном. Відсутність паспорта з чіпом не є перешкодою для подорожей по Європі. Однак власникам старих паспортів у будь-якому разі треба буде отримувати візу. Жодних виписок із банківського рахунка або довідок з роботи Крім паспорта, українцям варто бути готовими до того, що європейські прикордонники можуть попросити додаткові документи, що доводять мету вашої поїздки. Наприклад, бронь готелю або запрошення. До речі, форма запрошення тепер може бути довільною. Для того щоб підтвердити, що ви збираєтесь повернутися в Україну, слід мати при собі зворотний квиток, а для тих, хто подорожує на автомобілі, - страховий поліс цивільної відповідальності, так звану «зелену карту». Водночас зворотний квиток не вимагатимуть у тих, хто їде в Європу у справах. Також на кордоні вас можуть попросити підтвердження достатніх фінансових коштів на планований період перебування. Для цього достатньо показати платіжну електронну картку і прикладений до неї чек з банкомату, на якому видно баланс на карті. Доказом платоспроможності буде і дзвінок на гарячу лінію банку, де підтвердять наявність коштів на картці. Ще громадянам України потрібно буде придбати поліс медичного страхування. Українців можуть і не пустити в ЄС У разі, якщо українець не може підтвердити свою платоспроможність на час поїздки або не надає інформацію про мету поїздки, прикордонники можуть відмовити у в'їзді на територію відповідної країни. Якщо людина перебувала або перебуває у списку осіб, яким раніше був заборонений в'їзд до відповідної європейської держави, її теж не впустять у країну. Варто зазначити, що угоди про малий прикордонний рух, укладені з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, застосовуватимуться і в подальшому без змін.
Економіка Кабмін продаватиме малі підприємства через систему ProZorro Кабмін запустив "малу приватизацію". Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Ми повинні запустити такий проект, який дозволить прозоро продавати невеликі державні підприємства, спростить цей процес для покупців, прибере корупцію і бюрократію при реалізації об'єктів малої приватизації", - заявив він. При цьому, за словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, для запуску пілотного проекту треба внести зміни у внутрішні укази Фонду держмайна для гармонізації його процедур з процедурами системи ProZorro. У свою чергу, міністр Кабміну Олександр Саєнко повідомив, що ФДМ і Мінекономрозвитку відпрацьовували цей пілотний проект і пропозиції щодо пілотного проекту. "І щоб почати малу приватизацію з використанням інструменту ProZorro і на відкритих електронних аукціонах дати новий поштовх цьому процесу. Якщо він буде успішний, ми зможемо його розширити на продаж великої частини об'єктів", - упевнений він. При цьому в.о. голови Фонду Дмитро Парфененко підтвердив, що відповідні зміни вже підготовлені.
Політика У Єврокомісії прокоментували надання безвізу Україні Єврокомісар з внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос висловив задоволення і радість щодо рішення надати безвізовий режим Україні, заявивши, що це рішення стало результатом втілення реформ в Україні, цитує чиновника його прес-служба. "Радий, що ми наближаємося до кінця процесу, і я вітаю ухвалення Радою ЄС рішення щодо лібералізації візового режиму для України - заключного кроку на шляху до безвізового режиму в Шенгенську зону для громадян України", - заявив європейський чиновник. Він констатував, що Україна пройшла довгий шлях і сьогоднішнє рішення Ради ЄС - це визнання і винагорода за величезні праці українського народу. "Важливо зберегти цей прогрес, а ЄС продовжуватиме надавати підтримку і допомогу українській владі в цій справі", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що дає українцям безвіз.
Економіка Гройсман доручив розібратися з корупцією у перерозподілі радіочастот Розібратися з корупцією в перерозподілі радіочастот доручив на засіданні Кабміну 11 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "У мене на підписі є постанова про перерозподіл радіочастот. Мені надійшло застереження з боку секретаріату про те, що ця постанова може нести корупційні ризики... Перш ніж підписати, треба зрозуміти, чи не буде тих проблем, які були раніше. Щоб це було публічно відкрито і якісно, ​​а найголовніше - конкурентно. Щоб не підігравати тим, хто потім захоче в ручному режимі все перерозподіляти", - заявив прем'єр. Гройсман зазначив, що перед її підписанням він вимагає провести в терміновому порядку робочу нараду з усіма зацікавленими сторонами. "З тією метою, щоб ми оцінили, є там ризики чи ні", - сказав він. Гройсман доручив провести цю нараду профільному заступнику міністра економічного розвитку Максиму Нефьодову. "Я прошу провести цю нараду максимально оперативно, щоб відразу підписати постанову в разі, якщо інформація про корупційні ризики не підтвердиться".
Суспільство оформление ленты  ОУН під МВС заявила, що у них забрали гроші, комп'ютери, мобільні телефони Активісти ОУН і ще кількох націоналістичних рухів вимагали відставки очільника МВС Арсена Авакова. Для цього вони прийшли під будівлю МВС. Причина - неправомірні, на їхню думку, дії силовиків щодо активістів організації в їхньому офісі 9 травня. «Штурм був би в будь-якому випадку, бо влада не хоче, аби народ зупиняв путінський так званий «безсмертний полк», - впевнений лідер ОУН Микола Коханівський. - У нас у штабі існує музей, в якому є тубуси, каски. Хлопці висували цей тубус, щоб налякати ментів. Зараз все роздувається так, ніби це основна причина. Але це не так. Ми що, не знаємо міліцію?.. Штурмували і сказали б, що вибухівка була». «І якби вони нас випустили, ми робили б те, що й робили - зривали стрічки, штовхалися з міліцією, і таким способом перешкоджали, як всі нормальні українці, цьому ганебному маршу, - продовжує він. - А так як хлопці були заблоковані, то вони воювали так, як воювали, і перешкоджали так, як перешкоджали». Коханівський стверджує, що в організації забрали всі гроші, комп'ютери, мобільні телефони. «Зрозуміло, ніхто нам їх не поверне. Проти цього ми й протестуємо, бо країна повертається, власне, в Росію», - уточнив активіст. «Звідки такий макіяж? У мусорів питайте, - каже ОУНівець, друг Сухий, який постраждав під час штурму, на його обличчі - гематоми і шрами. - З 5-ї годині ранку офіс був оточений з усіх боків поліцією, нікого не випускали. А з 9-ї години, не пояснюючи причин, почався штурм, почали двері кувалдами вибивати. Я ще не всі травми обстежив, був тільки в лікарні щелепно-лицевої хірургії. Ще невідомо, що з ребрами і правою рукою. Поки лікарі зафіксували перелом правої лицьової кістки і забиту рану». «Ми говоримо про порушення громадського порядку, - пояснює голова прес-служби МВС Артем Шевченко. - Воно виражається в тому, що люди з вікон кидають предмети. Не кидайте, люди, ці предмети, не буде ніяких підстав у поліції реагувати. У вікні з'являється людина з предметом, дуже схожим на реактивний протитанковий гранатомет. Як потім виявилося, він там і був, тільки вистріляний. Це очевидна підстава для поліції реагувати і застосовувати силу в межах закону». «Особа зі зброєю має бути затримана, це загроза суспільству, громадянам і навіть самому правопорушнику, - коментує ситуацію заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич. - Згідно із законом, поліція могла вжити і більш жорстких заходів». Як стало відомо пізніше, всіх раніше затриманих ОУНівців відпустили, тільки один з них отримав два місяці домашнього арешту. Йому інкримінуються хуліганські дії.
Політика Ірпінський депутат задекларував 586 квартир площею з футбольне поле Ігор Аверкій, Депутат Ірпінської ради від «Нових облич» має у власності 186 квартир площею більше футбольного поля стадіону «Олімпійський». Ще 400 квартир депутат продав минулого року. Про це інформує «Громадський рух «Честно», посилаючись на електронну декларацію політика. Сам Ігор Аверкій сказав, що задекларованих квартир 191, а не 186. «Я знаю точну кількість квартир, які задекларував. Їх 191. Я зареєстрував усі квартири на своє ім'я, в подальшому планую продавати так, як це визначено законом: йду до нотаріуса, ми виконуємо всі необхідні дії. Це не схема ухилення від сплати податків, я легалізував квартири, щоб оплатити все, що повинен сплатити країні, не треба думати, що я щось приховую. Я плачу всі податки», - сказав він. Вся нерухомість розташована  в Ірпені, де Аверкій веде будівництво, а також має право голосу на сесіях міськради. Загальна площа всіх квартир - 7000 888,1 кв. м, що більше, ніж площа футбольного поля НСК «Олімпійський» у Києві.За минулий рік він заробив близько 20 тисяч гривень, водночас дохід від продажу 400 квартир за 2016 рік склав понад 50 млн грн.
Наука і технології Tesla відкрила передзамовлення на «сонячний дах» Компанія Tesla разом з SolarCity розробила фотоелектричні панелі, які виглядають як проста черепиця. Також був відкрито передзамовлення. Про це інформує Bloomberg. У виданні вважають, що покрівля з такого матеріалу обійдеться середньому будинку майже у 50 тисяч доларів. В Америці установка перших панелей почнеться влітку 2017 року, а за межами США - в 2018 році. Вартість 1 кв м складе майже 220 дол. Окремо треба буде заплатити 5,5 тис дол. за батарею Powerwall 2 на 14 кВт потужності, саме вона буде акумулювати енергію від даху. «Черепиця» дуже міцна і компанія дає гарантію на термін служби будинку або до нескінченності: «Дивлячись, що настане раніше». Покупці не зобов'язані покривати енергогенеруючими панелями весь дах: частину можна покрити звичайною черепицею. Тут треба відштовхуватися від свого енергоспоживання.
Політика Гонтарева ще дуже довго може пропрацювати у статусі "в.о." Гонтарева ще дуже довго може пропрацювати у статусі "виконуючого обов'язки голови Національного банку". Про це на прес-конференції 11 травня заявив політолог Віталій Бала, передає кореспондент АСН. "Ситуація з головою Нацбанку цілком залежатиме від президента. Це його кандидатура. І насамперед ця кандидатура має бути прийнятна для нього. Якщо нова кандидатура на пост голови Нацбанку не буде прийнятна для нього, то ми будемо бачити статус "в.о" стільки, скільки потрібно буде", - заявив він. При цьому Бала нагадав, що перебування Гонтаревої на посаді в.о. може створити проблему тільки в одному. "Коли треба буде підписувати угоду з МВФ. Але ми недавно отримали транш, тому зараз за великим рахунком нічого підписувати їй не потрібно. До цього фактично рік ми нічого не підписували з МВФ. Ось тому є запас як мінімум рік. Тим більше що історія знає приклади, коли міністри писали заяви про відставку, а потім "поверталися", - констатує Бала.
Суспільство Кабмін виділить із бюджету ще 250 млн грн на "Доступні ліки" Кабмін виділить з бюджету додатково 250 млн грн на програму "Доступні ліки". Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Попри наявність низки проблем, що існують сьогодні за програмою "Доступні ліки", зокрема, недостатній асортимент препаратів і дефіцит деяких з них спостерігається в Чернігові, Сумах, Одесі, а також недостатня кількість аптек: Харків, Ізюм, Васильків. Але через деякий час програма працюватиме безперебійно. Прем'єр повідомив: "У змінах до бюджету, які ми направимо до парламенту найближчим часом, передбачається збільшення фінансування програми ще на 250 млн грн. Згідно з нашими прогнозами, цього достатньо до кінця поточного року. На наступний рік ми закладемо необхідну кількість грошей, щоб кожен громадянин, який потребує ліках, міг їх отримати", - підкреслив він. Гройсман зазначив, що в планах уряду - введення в програму нових нозологій, а також розширення переліку препаратів за нозологіями, що вже входять в програму. "Кількість препаратів, асортимент ліків і хвороби, за якими такі ліки вводяться, має бути розширено, і це завдання, яке я ставлю перед Міністерством охорони здоров'я", - сказав він. Нагадаємо, раніше в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі опублікувала посилання на інтерактивну карту, на якій позначено всі аптеки, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".
Суспільство 82 студенти з малозабезпечених сімей та сиріт отримають стипендії Верховної Ради 82 студенти з малозабезпечених сімей та сиріт отримають стипендії Верховної Ради в 2017 році. Про це на засіданні Кабміну 11 травня заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. Уряд призначив стипендії 58 студентам вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації - 900 грн на місяць - і 24 студентам III рівнів акредитації - по 750 грн на місяць. Також сьогодні Кабмін схвалив Указ президента про 28 довічних стипендій правозахисникам, передає кореспондент АСН. "Згідно з проектом Указу глави держави, такі стипендії планується призначити на підставі пропозицій обласних державних адміністрацій. Такі довічні державні іменні стипендії виплачуються щомісячно в розмірі 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, незалежно від отриманої зарплати, пенсії або матеріального змісту", - заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева. Рішення прийнято членами уряду одноголосно.
Суспільство Будівництво РФ Керченського моста може призвести до екологічної катастрофи Будівництво РФ моста через Керченську протоку в окупований Крим може призвести до екологічної катастрофи. Про це інформує прес-служба прокуратури АР Крим. «За наданою інформацією експертів, серйозні роботи можуть перетворити Азовське море на Чорноморську затоку. Зміна хімічного складу води призведе до смерті багатьох живих організмів, зокрема дельфінів, які занесені до Червоної книги. Будівництво Керченського моста в протоці призведе до регіональної екологічної катастрофи. В порушення вимог Водного кодексу України, а також норм міжнародного права будується міст, який викликає небезпеку екології Азовського і Чорного морів: забруднення, порушення природного відтворення водних біоресурсів та знищення їх», - сказано в повідомленні.
Культура Фільм про Сердючку за 2 млн і 15 млн за їжу для гостей. На що витратили мільярд "Євробачення" Сьогодні, 11 травня, відбудеться другий півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2017. Подія міжнародного масштабу, яка покликана, за словами чиновників і організаторів, популяризувати Україну у світі. Однак таке просування обходиться країні не так вже й дешево. Кошторис конкурсу, який ще в грудні 2016 року становив 655 млн грн, в кінцевому підсумку зріс до 855 млн грн, повідомляє Українська правда. Більшу частину - 455 млн, виділили з державного бюджету, ще 165, млн - з бюджету Києва. Решту планують зібрати за рахунок спонсорів, продажу квитків тощо. Бути зіркою нині дорого На що ж витратили такі шалені гроші? Більшість закупівель товарів і послуг для проведення конкурсу проводилися через сайт електронних торгів Prozorro. Саме тут можна побачити розцінки за все, що пов'язано з Євробаченням. Так, наприклад, виступ минулорічної переможниці конкурсу Джамали в півфіналах і фіналі Євробачення-2017 коштуватиме організаторам майже 1 млн грн. Однак продюсер співачки запевнив, Джамала виступає безкоштовно, а зазначену суму витратили на організацію шоу для трьох номерів. Майже 400 тис. грн коштує виступ у фіналі конкурсу ще однієї переможниці Євробачення від України - Руслани. Більше того, відеоролик до її виступу обійшовся організаторам ще майже в 300 тис. грн. Ще одна вражаюча цифра - 1,8 млн грн. Саме стільки витратили на створення короткометражного фільму "Євробачення з Вєркою Сердючкою". Сама ж виконавиця на конкурсі виступати не буде. У 550 тис. грн обійшлося організаторам Євробачення створення відеоролика "Тренінг ведучих". До речі, ведучим конкурсу Володимиру Остапчуку і Олександру Скічку заплатять за їхні послуги по 190 тис. грн. Одяг для них - це теж окрема стаття витрат. Ексклюзивні костюми від українських дизайнерів обійшлися майже в 900 тис. грн. За написання музичного супроводу до пісенного конкурсу організатори заплатять 873 531 грн, ще 4 млн грн коштували послуги з проведення кастингів, пошуку і підбору танцівників, вокалістів. За одне лише освітлення головної сцени віддали 79 млн грн Ще одна суттєва стаття витрат - оренда Міжнародного виставкового центру, яка обійшлася державі більш ніж у 35 млн грн. Консультації з будівництва сцени і її дизайн, який розробила компанія Wieder Design, коштували більше 8 млн грн. Водночас сам монтаж і демонтаж сцени - це окремі витрати - понад 30 млн грн. Окремо організатори заплатили за світлове обладнання - аж 79 млн грн, ще понад 32 млн грн віддали за оренду відеоекранів і відеопроекторів. Майже 2,5 млн грн обійшлося організаторам відкриття пісенного конкурсу і найдовша червона доріжка на Євробаченні. До речі, тільки паркан, який створював коридор для проходу доріжкою, коштував 816 тис. грн. Частування гостей свята також влетіли в копієчку. На послуги з кейтерінгу організатори планують витратити 15,5 млн грн, а на розміщення гостей у готелях - більше 12 млн грн. Безпека понад усе Охорона офіційних делегацій та учасників Євробачення обійдеться організаторам у більш ніж 1 млн грн. Охорона церемонії відкриття і концерту, який відбувся 7 травня, коштувала майже 1,3 млн грн. Сума ж витрат на охорону головної арени Євробачення Міжнародного виставкового центру та організацію системи пропуску обійдеться більш ніж 10 млн грн. Ще 23 млн грн було витрачено на технічні засоби, необхідні для забезпечення безпеки конкурсу. Наприклад установка металевих рамок у МВЦ і в фан-зонах коштувала майже 9 млн грн. Понад 14 млн грн організатори заплатили за системи відеоспостереження. Центральна фан-зона на Хрещатику обійшлася майже в 5 млн грн За організацію так званих аfterparty під час Євробачення, які відбуваються в Euroclub у виставковому центрі "Парковий", з державного бюджету заплатять 2,7 млн ​​грн. Тільки паркан і сценічні конструкції центральної фан-зони міста Євробачення, яка розміщена на Хрещатику, коштували майже 1,6 млн грн, ще більш 1 млн грн заплатили за забезпечення фан-зони екранами і 800 тис. грн - за звукове обладнання. Найдорожчим у центральній фан-зоні виявилося брендування і декор - понад 1,9 млн грн. По 2,5 млн грн коштувала державі організація роботи фан-зон на Софійській і Троїцькій площах. Витратити - витратять, а ось заробітку від заходу не очікують. Коштів чиновники і організатори не шкодують, оскільки впевнені - імідж важливіше.

Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів




/-1,7261769771576-/ /-pc-/
Top