counter
Архів Повернутись назад 11 Лютого 2016
11 Лютого
Події Бойовики понад 50 разів обстріляли позиції сил АТО Минулої доби бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, найбільш напружена ситуація зберігалася у передмістях Донецька та Горлівки. З гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по позиціях сил АТО в Пісках, Опитному, Авдіївці і на шахті «Бутівка». Сім разів противник зі стрілецької зброї та гранатометів обстрілював Мар'їнку. «У районі Горлівки окупанти застосували міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Наші опорні пункти у Троїцькому та Новгородському було обстріляно з гранатометів різних систем, а по українських укріпленнях у Майорську і Зайцевому окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 і 120 мм», - ідеться в повідомленні. Також мінометного обстрілу зазнали позиції сил АТО у Красногорівці.
Суспільство Бойовики збираються розширити мовлення телеканалів РФ на підконтрольну Україні територію Бойовики «ДНР» мають намір розширити мовлення російських телеканалів на підконтрольну Україні територію. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, керівництво «ДНР» віддало вказівку «комітету з телебачення і радіомовлення «ДНР» вжити екстрених заходів із недопущення українського телерадіомовлення на окупованих територіях Донецької області, а також розширення теле- і радіомовлення «ДНР» і російського ТБ на територію, підконтрольну Україні. «У розпорядженні сказано, що в разі необхідності «комітет» повинен підготувати заявку для одержання з РФ відповідного технічного обладнання. Наразі в Донецьку функціонує два підконтрольних бойовикам телецентри», - написав Тимчук.
Економіка Нардеп: Заява Лагард - це червона картка для уряду Заява директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард - дуже серйозний і тривожний сигнал від МВФ. Про це сказав народний депутат, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності Михайло Довбенко, коментуючи слова Лагард про можливість припинення видачі кредитів Україні, повідомляє прес-служба БПП. «Тривога з їхнього боку спостерігається з осені минулого року, адже перенесення і неотримання Україною третього траншу, неотримання наприкінці року четвертого траншу - це вже були певні сигнали. А сьогоднішня заява Крістін Лагард - це вже червона картка для уряду», - наголосив Михайло Довбенко. На його переконання, Україна повинна на це реагувати, оскільки заява Крістін Лагард - сигнал для українських іноземних партнерів. «Навіть з точки зору фінансиста, третій транш у розмірі 1,7 мільярда або четвертий транш не є критичними для економіки України. Але для України є критичним сигнал для всіх іноземних інвесторів, підприємців, банкірів, промисловців: працювати з Україною чи не працювати», - зауважив народний депутат.
Суспільство Бойовики готують мобілізацію, але можна відкупитися за долари З метою укомплектування окупаційних військ т.зв. влада «ДНР» планує запровадити на підконтрольній території «строкову службу». Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. Так, передбачається здійснювати «призов» чоловіків віком від 18 років, які ще не брали участі в бойових діях у складі проросійських терористичних угруповань. «Обов'язковому призову» підлягають особи, які раніше проходили службу в силових структурах України. Уникнути т.зв. призову можна лише в разі цілковитої непридатності за станом здоров'я або шляхом дачі хабара (від 2000 до 3500 доларів США)», - йдеться в повідомленні. Крім того, з метою запобігання ухиленню від військової служби заборонений виїзд з окупованих районів Донецької області чоловіків віком від 18 до 65 років без спеціального дозволу «МДБ ДНР». «Всім, хто не виконав зазначену вимогу, після повернення загрожує конфіскація майна і тюремне ув'язнення», - йдеться у повідомленні.
Події оформление ленты  У Вінницькій області співробітники поліції вилучили арсенал зброї та наркотики Вчора поліцейські вилучили арсенал боєприпасів і один кілограм наркотиків у будинку жителя міста Іллінці Вінницької області. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції у Вінницькій області. «30-річний чоловік зберігав у домогосподарстві, де мешкав разом з батьками, гранати, патрони, саморобні вибухові пристрої, димові шашки та наркотичні засоби. За наявною інформацією, затриманий сам виробляв вибухові пристрої», - йдеться в повідомленні. Коли до будинку прийшли поліцейські для проведення санкціонованого обшуку, чоловік повів себе неадекватно, кинувся на правоохоронців із саморобним вибуховим пристроєм, а потім закрився в кімнаті. Кинувши через вікно вибуховий пакет, він намагався втекти, проте його було затримано поліцейськими. «Серед вилученого - дві ручні гранати, велика кількість різнокаліберних патронів, близько кілограма вибухової речовини, гвинтівка і саморобні предмети для відстрілу. Крім вибухових речовин поліцейські вилучили... безліч пакетів, згортків із марихуаною, розфасованих у порції», - зазначено в повідомленні. Слідчим відділенням поліції порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) КК України. За таке правопорушення затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі.
Суспільство НАБУ відкрило низку кримінальних проваджень на суму в два мільярди гривень Національне антикорупційне бюро України відкрило низку кримінальних проваджень, за якими збитки, завдані державі, оцінюються в 2 мільярди гривень. Про це під час брифінгу заявив директор НАБ Артем Ситник, передає РБК-Украина. За словами глави антикорупційного бюро, кількість перевірених чиновників становить 21 тис. осіб. «Зараз аналітичне управління отримало потужний інформаційний ресурс, який використовуватиметься не лише для забезпечення розслідування кримінальних проваджень детективами Національного антикорупційного бюро. Зараз ми підрахували, що приблизна кількість чиновників, підслідних антикорупційного бюро, становить 21 тис. осіб», - повідомив він. Глава НАБУ зазначив, що в обробці аналітиків НАБ перебуває майже 1500 суддів. У НАБ сподіваються, що перші підозри у кримінальних провадженнях буде оголошено в березні. «Сподіваюся, найближчим часом, десь березень місяць... Будемо виходити на підозру і на відправлення справ до суду», - підсумував Ситник.
Суспільство В Україні ще 15 російських каналів заборонено до мовлення Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України повідомила, що виключила з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України, 15 російських телеканалів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства. «У зв'язку з виявленими під час моніторингу з 16-го по 28 січня 2016 року порушеннями вітчизняного законодавства відтепер на території країни не можуть ретранслювати такі телеканали: «Совершенно секретно», «Кто есть Кто», «Шансон-ТВ», «Парк развлечений», «Мир сериала», «Авто плюс», «Кухня ТВ», «КХЛ», «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боец», «Время: далекое и близкое», «Настоящее Страшное Телевидение» («НСТ») та «Сарафан», - йдеться в повідомленні. Голова Нацради Юрій Артеменко розповів, що основними причинами заборони мовлення для цих телеканалів стали порушення законодавства в частині національної безпеки та законодавства про рекламу, де відбувається показ персон, котрі потрапили під санкції від України, і показ реклами, права на яку ці ЗМІ не отримали. За пропозицією заступника голови Національної ради Уляни Фещук вирішено дати провайдерам місяць для виконання цього рішення, тому воно набуде чинності через місяць з моменту його оприлюднення.
Події оформление ленты  У Києві поліція виявила лабораторію з виробництва амфетаміну У Голосіївському районі столиці правоохоронці карного розшуку знайшли нарколабораторію, в якій виготовлявся амфетамін. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Києві. Про нарколабораторію поліцейським розповів місцевий житель. «Приміщення, де виготовляли «білий порошок», знаходилося в одній з багатоповерхівок. Зловмисник знімав однокімнатну квартиру близько року. Жодної інформації від сусідів про неприємний запах до поліції раніше не надходило», - йдеться в повідомленні. Для виявлення та фіксації злочину, пов'язаного зі збутом наркотиків, правоохоронці здійснили кілька закупівель амфетаміну. Під час чергового відпрацювання поліція затримала 32-річного уродженця Сумської області. «Правоохоронці знайшли та вилучили у нього близько кілограма порошкоподібної речовини білого кольору та спеціальне обладнання для його виготовлення. Також у квартирі поліцейські вилучили пістолет та набої до нього. Речові докази відправили на експертизу», - йдеться в повідомленні. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 307 (збут наркотиків) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, підозрюваного заарештували. Зараз встановлюються канали, за якими затриманий одержував сировину для виготовлення наркотичної речовини.
Політика Порошенко порадив депутатам зосередитися на ухваленні необхідних законів Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради проголосувати за законопроекти про приватизацію та про безвізовий режим з ЄС. Про це повідомляє прес-служба глави держави. За інформацією прес-служби, Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард обговорили подальші кроки співпраці. «Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програму фінансування і програму нашої співпраці з МВФ припинено, - не дочекаєтеся. Навпаки, ми обговорили те, що треба ухвалити найближчим часом», - сказав Петро Порошенко. За словами Президента, серед кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, ухвалення низки законопроектів так званого безвізового пакета і виконання положень Меморандуму співпраці з МВФ. «Раджу, щоб уряд та Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні введення ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію та імплементацію програми корпоративного управління НАК «Нафтогаз». У перший ж пленарний тиждень прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію і закони про безвізовий режим», - наголосив Президент. За його словами, це будуть зміни до закону про призначення антикорупційного прокурора, які повністю узгоджено з МВФ і опрацьовано урядом, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіскації.
Політика Чубаров заявив про «шквал обшуків» у Криму Сьогодні в Криму відбувається «шквал обшуків» у будинках кримських татар, здійснюються допити активістів кримськотатарського національного руху. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, голова меджлісу Рефат Чубаров. За його словами, обшуки здійснюються в будинках Даміра Мінадирова (Ялта), Бахтіяра Топуза (Ялта), Рустема Османова (Бахчисарай), Нарімана Мамединова (с. Холмівка Бахчисарайського району, після обшуку затримано і вивезено до Севастополя), Арсена Халілова (с. Холмівка Бахчисарайського району), члена контактної групи з прав людини Емір-Усеїна Куку (Ялта, після обшуку затримано). «Викликано на допит до «прокуратури» м. Сімферополя заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Під час допиту «прокурор» вимагав від нього пояснень про діяльність меджлісу «у зв'язку зі скаргами громадян». Після завершення допиту Нарімана Джелялова відпущено», - написав Чубаров. Читайте також: Необов'язково відключати Крим раз і назавжди, Україні варто хоча б продемонструвати свої можливості При цьому він зазначив, що деякі зі згаданих вище кримських татар зустрічалися зі спецпредставником генерального секретаря Ради Європи під час його візиту до окупованого Криму наприкінці січня 2016 року. «Ситуація з правами людини в окупованому Криму погіршується з кожним днем. При цьому весь арсенал цілеспрямованих репресій окупаційна влада спрямовує проти кримських татар, а також людей інших національностей, котрі сповідують іслам», - зазначив Чубаров.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олександр Палій Інцидент з погонею не вплине на довіру населення В Україні поліція діє досить лояльно по відношенню до порушників. Застосування зброї поліцейськими було виправданим, адже вони могли підозрювати, що в машині перебувають терористи або злочинці. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Олександр Палій. «Гадаю, що у нас дуже лояльно все це відбувається, бо у США або в європейських країнах у машині, яка тікає від погоні, можливо, всіх застрелили б. У США поліція має колосальні права. Наприклад, просто навіть до кишені лізти в присутності поліції треба лише з дозволу, тому що поліцейські можуть запідозрити, що буде застосовано зброю. У нас усе це більш ліберально так і залишилося, незважаючи на війну. Адже зараз є терористична загроза, тому застосування зброї щодо цієї машині, яка тікала на великій швидкості, є виправданим не тільки в Україні, а й у будь-якій країні. Поліцейські діяли за інструкцією», - розповів політолог. На думку експерта, інцидент із гонитвою ніяк не вплине на довіру населення до поліції. «Одним шкода хлопця, іншим шкода тих людей, котрі могли постраждати через цих утікачів. Думки різні, єдиної громадської думки з цього питання немає», - наголосив Палій.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олег Виноградов Гора, яка народила мишу Днями Міністерство охорони здоров'я оприлюднило «Концепцію реформи фінансування охорони здоров'я», підготовану в 2016 році робочою групою при міністерстві, і країна нарешті побачила, що король-то знову голий. Практично всі позиції, викладені в цій концепції, це старі та непрохідні ідеї, які протягом останніх 20 років висувалися в попередніх стратегіях, концепціях і програмах і не пройшли. Отже, відповідно до запропонованої концепції, майбутня реформа охорони здоров'я стоїть на трьох китах. Перший - це встановлення гарантованого пакету послуг. Другий - створення єдиного замовника у вигляді національної агенції. І третій - скасування бюджетного фінансування лікарень і запровадження системи оплати за надану допомогу. Дивно, що Міністерству охорони здоров'я, представникам інших міністерств, громадським та міжнародним організаціям (а саме їхні представники входять до складу робочої групи, яка працювала над концепцією) після Майдану знадобилося два роки, щоб видати на-гора такий документ. Тепер цікаво, скільки часу знадобиться, аби зрозуміти, що це привид реальних реформ. Спробуємо розібратися хоча б із питанням фінансування. У концепції йдеться, що воно здійснюватиметься на базі наявного нині бюджету, нібито інші моделі не ефективні. При цьому ціни на медичні послуги, виходячи зі встановленого переліку та наявності грошових ресурсів, встановить агенція. Медики більше не отримуватимуть бюджетних зарплат, але зможуть заробляти від кількості наданих послуг. А шляхом автономізації лікувальних установ неформальні платежі узаконять. За послуги, які не належать до пакета, хворим доведеться платити або добровільно страхуватися. Слід зауважити, що ця концепція суперечить Конституції України і навряд чи перескочить не лише через профільний парламентський комітет, а й через Мін'юст і ВРУ. До того ж рішення Конституційного суду від 2002 року дає підстави заблокувати таку реформу в судах. По-друге, розрахунок вартості медпослуг на існуючому обсязі бюджетного фінансування неминуче призведе до дуже низької ціни на медичну послугу, а це, у свою чергу, до низького рівня заробітної плати медпрацівника. Зрештою лікарі змушені будуть не тільки «дозаробляти» з пацієнта, а й упритул займуться гіпердіагностикою та припискою неіснуючих хворих. По-третє, в системах ціноутворення і фінансування послуг найважливішими моментами є рівновага попиту та пропозиції, конкуренція та відповідальність перед споживачем. Ідея створення неконкурентоспроможної, ціноутворюючої агенції під управлінням МОЗ, з економічної точки зору, є відверто бездарною. Крім того, передбачається, що всі лікарні змушені будуть укласти з цією агенцією контракти. Важко уявити, скільки корупційних схем народиться на цьому ґрунті і збереться довкола цієї структури. Ще один момент, який звертає на себе увагу, коли знайомишся із текстом цієї «новонародженої дитини»: там просто з лишком пишномовних лозунгів на кшталт «Зросте якість!», «Пацієнт зможе вільно обирати лікаря!», «Зменшаться неформальні платежі!» тощо. Цікаво, наскільки ж (або у скільки разів) тоді збільшаться формальні? На папері нібито все гарно, але в документі абсолютно немає хоча б якихось прогнозів, аналітичних розрахунків, аналізу з економічного, юридичного та правового боків. Таке враження, що це реферат студента. Можна було б ще довго розбирати цей текст по кісточках, але зрозуміло одне: робота цілого міністерства, великі гранти, купа експертів - усе це гора, яка народила мишу. Вже чую, як міністр казатиме потім, що зробив усе: концепцію розробив, закони хороші - теж, а ось депутати погані, не прийняли таких необхідних Україні реформ. Та от питання: чи справді Україні потрібні такі реформи?!    
Суспільство Фіскальна служба збирається перевірити вуз Ківалова Головне управління Фіскальної служби України почало позапланову перевірку Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якої є народний депутат Сергій Ківалов. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе. «Сьогодні Головне управління Фіскальної служби України в Київській області починає позапланову перевірку фінансово-господарської діяльності Національного університету «Одеська юридична академія». Вона проводитиметься в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактами привласнення бюджетних коштів та ухилення від сплати податків посадовими особами академії в період з 2010-го по 2012 рік», - пише заступник генпрокурора. На думку Сакварелідзе, є підстави вважати, що керівництво університету ухилялося від сплати податків, взаємодіючи для цього із низкою фіктивних підприємств. Зараз прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у цьому провадженні за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 212 КК України. «Примітно, до цього часу протягом 15 років податкові органи не провели жодної перевірки цієї установи. Для того, щоб домогтися можливості провести таку перевірку, нам довелося задіяти відповідні підрозділи Генеральної прокуратури, а також звернеться по дозвіл до одного із судів м. Києва», - наголосив Сакварелідзе.
Суспільство «Прокурор» анексованого Криму про арешт татар: це - терористи Прокурор окупованого Росією Криму Наталія Поклонська заявила, що УФСБ по Криму порушило кримінальну справу за фактом діяльності організації «Хізб ут-Тахрір» і вже затримало чотирьох її учасників. Про це вона повідомила виданню Крыминформ. «Федеральною службою безпеки по Республіці Крим за результатами спільної перевірки з органами прокуратури республіки було зібрано матеріали, порушено кримінальну справу за ч. 1 і ч. 2 ст. 205.5 КК РФ «Організація діяльності терористичної організації і участь у ній», - сказала Поклонська, уточнивши, що її відомство узгодило рішення про порушення справи із ФСБ. Вона додала, що в рамках розслідування було затримано учасників організації «Хізб ут-Тахрір». «Під час розслідування даної кримінальної справи чотирьох підозрюваних затримано. В рамках розслідування проводяться обшуки. Конкретно йдеться про відому організацію «Хізб ут-Тахрір», яка належить до терористичних організацій і здійснювала свою діяльність на території міст Ялта та Алушта», - заявила «прокурор». Коментуючи повідомлення про численні обшуки сьогодні в будинках кримських татар, Поклонська закликала не робити акцент на національності. «Це не татари - це терористична організація. Ми не робимо розбивки за національністю», - зауважила Поклонська. Нагадаємо, що 4 лютого Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив «безпрецедентний рівень» порушення прав кримчан, зокрема кримських татар, на окупованому півострові.
Події На Закарпатті головлікар лікарні погоріла на хабарі Співробітники Управління захисту економіки та Національної поліції затримали чиновницю під час одержання хабара на робочому місці. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Закарпатській області. «За видачу листа непрацездатності головний лікар міської лікарні вимагала від 26-річного місцевого жителя хабар у розмірі 4000 гривень», - ідеться в повідомленні. Працівники поліції затримали 50-річного медика у службовому кабінеті. Під час обшуку з сумки жінки вони вилучили 4000 гривень, одержані за надані «послуги». «Наразі проводяться слідчі дії та вирішується питання про затримання головного лікаря медичного закладу в порядку ст. 208 КПК України. Слідчим управлінням Нацполіції в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», - сказано в повідомленні. Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Палій Заява Лагард - це спроба простимулювати уряд Не варто хвилюватися через заяви голови Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард з приводу можливого припинення фінансування України через повільний прогрес України з реформами та боротьбою з корупцією. Її слова були сигналом українському уряду, що необхідно пожвавити реформи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Олександр Палій. «Заява Лагард мала на меті простимулювати український уряд у проведенні реформ. У принципі, хвилюватися не варто, Президент їй швиденько зателефонував, заспокоїв її. Глава МВФ і Президент домовилися узгодити графік реформ найближчим часом. Тому все нормально», - розповів політолог. Палій упевнений, що про припинення співпраці з МВФ у разі можливої ​​відставки уряду не йдеться. Але певне призупинення фінансування може відбутися. «Не те щоб припинити, але призупинити співпрацю МВФ до формування нового уряду цілком може. У нас так записано в Конституції: не можна відправляти у відставку уряд, не обравши новий. Якщо це станеться, буде певна пауза, а отже, виникнуть і проблеми. Тому зараз не дуже багато бажаючих відправити уряд у відставку», - зазначив експерт.
Економіка Яресько планує створити систему електронного контролю бюджету Міністерство фінансів України планує створити нову систему електронного контролю бюджетних коштів. Про це заявила Наталія Яресько під час засідання уряду, передає РБК-Україна. «Ми вже дуже багато зробили відносно формування модуля i.data, і у вересні він запрацює на повну силу. Кожен зможе перевірити використання публічних коштів. Наступний етап - автоматизація всього бюджетного документа обороту в системі «прозорий бюджет», - заявила міністр. На думку глави Мінфіну, нова система буде «революційною в усіх напрямах і відповідатиме стандартам Світового банку і МВФ, де буде інтегровано всі дані ДФС, Нацбанку, Держказначейства і системи Prozorro». «Всі документи без зайвої паперової роботи всіх міністерств та відомств автоматично заливатимуться до Єдиного службового кабінету в цій системі. Вона буде багаторівневою, і коли ми проект закінчимо - кожен українець зможе не лише бачити бюджетні показники, а й порівняти їх за роками, за регіонами і постатейно», - наголосила Яресько. Міністр упевнена, що ця система посилить громадський контроль за витрачанням державних коштів і зробить процедуру прозорішою, що допоможе подолати корупцію.
Суспільство У філіях «Укргазвидобування» ГПУ проводить обшуки Генеральна прокуратура України проводить обшуки в чотирьох філіях компанії «Укргазвидобування». При цьому керівництво компанії про проведення зазначених обшуків не було поінформовано. Як повідомляє прес-служба компанії, обшуки проводяться на підставі постанов Печерського районного суду м. Києва від 28.01.2016 року, а предметом обшуків є вилучення документів щодо взаємовідносин ВАТ «Укргазвидобування» з підприємствами-контрагентами з постачання обладнання протягом 2014-2015 років. «Надання додаткової інформації, а також юридичного висновку про дії Генеральної прокуратури України є наразі неможливим у зв'язку з обмеженням комунікації з керівниками філій, на яких проводяться оперативні дії (заборона спілкування, в тому числі в телефонному режимі)», - йдеться в повідомленні.
Події Прокуратура продовжує збір доказів за фактом нічного переслідування BMW Прокуратура міста Києва проводить досудове розслідування і збір доказів у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками Київської патрульної поліції в ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW, що призвело до загибелі 17-річного хлопця. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва. «Правова кваліфікація події - це ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Для забезпечення повного, всебічного та об'єктивного розслідування... призначено понад 20 експертиз», - йдеться у повідомленні. Зокрема, здійснюється судово-медична експертиза тіла загиблого М. Медведєва, а також судово-медичні експертизи на предмет наявності тілесних ушкоджень у працівників поліції і пасажирів автомобіля BMW. Призначено судово-балістичні експертизи, експертизу матеріалів і засобів відеозвукозапису, вилучених у працівників поліції з відеореєстраторів, комплексну автотехнічну, товарознавчу та трасологічну експертизи автомобіля BMW. «Також ініційовано проведення службового розслідування Департаментом патрульної поліції Національної поліції України. Прокуратура міста вживає всіх передбачених законом заходів, спрямованих на встановлення істини у кримінальному провадженні в найкоротші терміни», - йдеться в повідомленні.
Суспільство «Метро» забезпечуватиме харчуванням бійців ЗСУ Міністерство оборони України замовлятиме харчування для бійців у міжнародній мережі супермаркетів «Метро Кеш енд Керрі». Про це сказано у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі. «Той факт, що велика міжнародна компанія з високими корпоративними стандартами змогла чесно виграти тендер, свідчить про те, що реформа справді працює. Ми впевнені, що угода з «Метро» послужить гарним прикладом для інших компаній, які раніше не мали довіри до держави як до ділового партнера», - йдеться у повідомленні прес-служби. Тендер проводився шляхом купівлі лота експериментальних поставок провізії до військ. Стартова ціна лота становила 3,24 мільйона гривень, і той, хто запропонував найменшу вартість, виграв. Компанія «Метро» запропонувала знизити ціну до 2,15 млн. гривень. «Таким чином, економія державних коштів становила понад 1 мільйон гривень, або майже 34% від базової суми», - йдеться у повідомленні. Завдяки цьому військове відомство України здобуло можливість достатньо заощадити на харчуванні військовослужбовців. Так, на харчування одного солдата на добу раніше витрачалося 57,24 грн. на суші і 59 грн. на кораблі. Зараз на добу витрачатимуть 42,39 грн., а на кораблі - 44,41 грн.
Події Сьогодні бойовики 20 разів обстрілювали позиції сил АТО З початку доби бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, опорні пункти військових в Опитному, Пісках і на шахті «Бутівка» було обстріляно зі стрілецької зброї і протитанкових гранатометів. З аналогічної зброї бойовики тричі відкривали вогонь по Мар'їнці. Також по українських укріпленнях у Луганському противник вів вогонь з великокаліберного кулемета. Крім того, в районі окупованої Горлівки окупанти застосовували по позиціях сил АТО в Новгородському і Верхньоторецькому гранатомети. Крім того, по наших опорних пунктах у Майорському ворог вів вогонь із зенітної установки, а в Зайцевому - з міномета. На маріупольському напрямку українські укріплення неподалік від населеного пункту Павлопіль терористи обстріляли з гранатометів, а в Широкиному працював ворожий снайпер.
Події В Одеській області згоріло сім дачних будинків Сьогодні в Одеській області в дачному селищі згоріло сім будинків. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. За інформацією рятувальників, інформація про спалах надійшла о 6:34. Під час розвідки було встановлено, що горять двоповерхові дачні будиночки, з'єднані одним дахом. Пожежа ускладнювався сильним вітром, який сприяв швидкому поширенню вогню. Крім того, через шторм на морі неможливо було здійснити забір води для гасіння пожежі. «О 7:39 вогнем було охоплено вже 7 будинків на загальній площі 350 кв. м. О 8:49 пожежу було локалізовано, а о 10:15 - повністю ліквідовано. Внаслідок пожежі було пошкоджено 7 двоповерхових будинків на загальній площі 350 кв. м», - ідеться в повідомленні. Причину займання встановлюють. Загиблих та потерпілих немає.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» затримав нелегальну партію продуктів У місті Артемівськ Донецької області співробітники спецпідрозділу податкової міліції ДФС «Фантом» затримали два автомобілі з двома тоннами продуктів харчування. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби. «Автомобілі ВАЗ-2107 і ВАЗ-31063 під керуванням громадян України було зупинено в місті Артемівськ. При їх огляді було знайдено сир, масло і ковбаси загальною вагою близько двох тонн. За словами водіїв, зазначену продукцію вартістю понад 146 тисяч гривень вони придбали в Сєверодонецьку і планували продати її у Світлодарську», - йдеться у повідомленні. При цьому громадяни не зареєстровані як підприємці. Щодо водіїв складено протокол про адміністративне порушення, передбачене ч. 1 ст. 164 (порушення порядку здійснення господарської діяльності) КУпАП.
За кордоном Вакцина проти вірусу Зіка буде готова за рік Міністр охорони здоров'я Федеративної Республіки Бразилія Марсело Кастро заявив, що вакцина проти вірусу Зіка буде готова наступного, 2017-го, року. Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє британське видання BBC. Він наголосив, що йдеться про те, що вакцина буде готова до клінічних випробувань, але не до практичного застосування. За словами глави міністерства, всі роботи з розробки вакцини проводитимуться в кооперації з університетом штату Техас (США), а на дослідні роботи буде виділено $1,9 мільйона в майбутні п'ять років. Також стало відомо, що в Бразилії помер третій дорослий від ускладнень, викликаних вірусом Зіка. Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я попередила про збільшення з настанням весни небезпеки поширення вірусу Зика в Європу.
оформление ленты  Блог: 
Політика Віталій Бала Погоню і стрілянину можуть використовувати для дискредитації реформи МВС Трагічний інцидент із загибеллю підлітка внаслідок погоні київської поліції за порушниками став частиною політичних спекуляцій. Але для того, щоб із ним належним чином розібратися, потрібно відкинути всі спекуляції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Я вважаю, що це питання вже почало політизуватися. За великим рахунком, треба спокійно, без спекуляцій, у першу чергу політичних, розібратися з цією ситуацією, що насправді сталося. По-друге, на жаль, ми вирішили, що якщо щось відбувається в країні, воно має бути як у реаліті-шоу. Що про все має постійно говоритися. З моєї точки зору, питання з цим інцидентом тією чи іншою мірою, свідомо чи несвідомо, використовується саме проти змін, які відбуваються в МВС», - упевнений політолог. Бала зазначає, що реформи відбуваються не так швидко, не так якісно, ​​як хотілося б. «Але все ж реформи відбуваються. Тому я думаю, що хтось, можливо, спеціально, хоче таким чином дискредитувати всі питання, пов'язані саме з реформуванням МВС», - підсумував експерт.
Суспільство У поліції розповіли, скільки зброї вилучено з початку року на Донеччині Від початку року на Донеччині вилучено 689 одиниць боєприпасів, в тому числі 438 гранат, близько 14,7 кг вибухових речовин і 11 вибухових пристроїв, 10 з яких - шахтні детонатори. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, також виявлено та вилучено 20 одиниць вогнепальної зброї, зокрема ручний кулемет Дегтярьова, вилучений наприкінці січня з автомобіля у 37-річного жителя Красноармійська. «Протягом останнього тижня вилучення нелегальної зброї і боєприпасів зафіксовані в Красноармійську, Вугледарі, Дзержинську, Костянтинівці, Селидовому, а також в Артемівському і Мар'їнському районах», - йдеться в повідомленні. Зараз за всіма фактами порушено кримінальні провадження у ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.
Суспільство Росія посилила концентрацію військ у Криму Концентрацію військ у Криму у зв'язку з проведенням військових навчань посилено. Про це повідомив міністр оборони Сергій Шойгу під час доповіді президенту РФ Володимиру Путіну про проведення раптових навчань у Південному військовому окрузі, повідомляє ТАСС. «Посилено угрупування військ у Криму, сили авіації та протиповітряної оборони до відбиття масованого авіаційного удару умовного противника готові», - заявив Шойгу. За його словами, війська та сили Південного військового округу, з'єднання та військові частини Центрального військового округу, повітряно-десантних військ, військово-транспортної авіації приведені у повну бойову готовність і взялися до виконання навчально-бойових завдань. З метою перевірки систем та управління у Південному і Центральному військових округах розгорнуто польові рухомі пункти управління, для відпрацювання питань розгортання територіальної оборони сформовано штаби в Ростовській області, Севастополі та Сімферополі, доповів президенту міністр, додавши, що війська та сили, які беруть участь у навчаннях, перекинуто на відстань до 3 тис. км і виведено на 18 полігонів.

Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваша енергія та амбіції будуть на піку Вам мож....
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 2 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може бути почуття пригоди та бажання підкорити нові горизонти....
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 1 на 2 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
2 травня о 3:23 почнеться 24-й місячний день, при цьому фаза Місяця буде спадною У ніч з 1 на 2 травня сни ча....
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
більше матеріалів




/-1,3358690738678-/ /-pc-/
Top