counter
Архів Повернутись назад 10 Травня 2016
10 Травня
Суспільство У Луганській області 13 людей отруїлися шаурмою 13 жителів міста Старобільська, селищ Половинкине, Підгорівка і Чмирівка госпіталізували до лікарні через отруєння шаурмою. Про це повідомили в прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України. «Спалах захворювання на гострий гастроентероколіт зафіксували серед жителів міста Старобільська, селищ Половинкине, Підгорівка і Чмирівка Луганської області. Зараз відомо, що внаслідок спалаху постраждали 13 осіб, серед яких двоє дітей до 15 років. Усіх потерпілих з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт» було госпіталізовано до інфекційного відділення Старобільського районного територіального медичного об'єднання. Медична допомога надається в необхідному обсязі. За попередніми результатами розслідування встановлено, що найбільш ймовірне виникнення спалаху захворювання пов'язане з продукцією ФОП «Ханіф Абу», - сказано в повідомленні. Як зазначають у службі, всі потерпілі вживали шаурму.
Суспільство Пункти пропуску в зоні АТО за добу перетнули понад 18 тисяч осіб Минулої доби контрольні пункти в'їзду-виїзду в зоні АТО на Донбасі перетнули 18,2 тисячі осіб та 3 тисячі 600 транспортних засобів. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Пасажиро-транспортний потік був інтенсивним. «Сьогодні вранці для перетину лінії розмежування через КПВВ «Зайцеве» на в'їзд з неконтрольованої території перебувало150 автомобілів, а на виїзд 140. У «Мар'їнці» на оформлення чекали 500 і 150 транспортних засобів на в'їзд і виїзд відповідно. У контрольному пункті «Гнутове» в обох напрямках перебувало по 10 автомобілів. Загалом через КПВВ пройшли: «Зайцеве» - 6380 осіб і 1330 транспортних засобів; «Мар'їнка» - 5805 осіб і 1460 транспортних засобів; «Гнутове» - 3030 осіб та 775 транспортних засобів; «Станично-Луганське» - 3030 осіб», - сказано в повідомленні. КПВВ продовжують працювати у штатному режимі.
За кордоном У США вважають, що РФ і Китай розробляють можливість атакувати їх у космосі Представники міноборони США вважають, що Росія і Китай розробляють можливість атакувати Штати в космосі. Про це сказано в повідомленні The Washington Post із посиланням на співробітників оборонного відомства США. «У Пентагоні побоюються, що військові супутники США можуть стати легкою здобиччю в умовах, коли РФ і Китай розробили технології, здатні зруйнувати оборонну інфраструктуру США в космосі. Кожна військова операція, яка відбувається у світі, критично залежить від космосу, в тій чи іншій формі... Чи усвідомлюють наші громадяни повною мірою залежність від космосу чи ні, інша частина світу дуже уважно спостерігає за нами», - сказав командувач військово-космічними силами США Джон Хайт. Також командувач стратегічним командуванням США Сесіл Хейні зазначив, що доступ до космічних технологій вже мають Північна Корея, Іран і деякі ісламістські організації. «Ми повинні зрозуміти, що незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космосі», - сказав Хейні. А помічник держсекретаря США з питань контролю за озброєннями Френк Роуз висловив стурбованість «розробленням Росією і Китаєм протисупутникової зброї» і зазначив, що у Вашингтоні прагнуть запобігти поширенню конфлікту в космосі. Як повідомляється, в 2016 році Пентагон планує витратити на космічні програми 22 млрд доларів, а 5 млрд доларів інвестувати в космічні навчання.
Суспільство Тандіт: Звільнення заручників стало заполітизованим процесом Учасникам переговорів про звільнення заручників стало складніше вести переговори. Про це в ефірі «5 каналу» повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт. «На жаль, тема визволення заручників дуже заполітизована. Нам, учасникам переговорів, які реально домовляються, набагато важче працювати зараз, тому що з того боку ставляться до наших хлопців як до товару, справді як терористи до своїх заручників, умови постійно змінюються. Деякі політики починають піаритися на цій темі, втручаються у процес переговорів і заважають нам вести діалог про звільнення», - наголосив він. Тандіт повідомив, що протягом усього часу переговорів було звільнено або знайдено 3043 людини. Втім, досі в неволі залишаються 127 українців, з них - 115 осіб перебувають на територіях, підконтрольних так званим «ДНР» і «ЛНР», і 12 осіб - у Росії.
Події На Дніпропетровщині в ДТП загинули двоє людей і дитина У Дніпропетровській області в ДТП загинули три людини. Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в області. Аварія сталася за участю автомобілів Mitsubishi і ВАЗ. Три людини загинули, двоє перебувають у реанімації. «Водій автомобіля Mitsubishi Pajero Sport, рухаючись не введеною в експлуатацію дорогою, не надав перевагу автомобілю ВАЗ-2104, який рухався по головній дорозі, і врізався в бічну частину автомобіля ВАЗ. В результаті ДТП пасажири автомобіля ВАЗ, жителі Дніпродзержинська - 54-річна жінка, 25-річна дівчина і 6-річна дитина - загинули на місці. При цьому 33-річного водія цього ж автомобіля та його 27-річну пасажирку доправлено до реанімаційного відділення лікарні», - сказано в повідомленні. Винуватцеві ДТП вручено письмове повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Політика Тимошенко: «Батьківщина» не підтримає кандидатуру Луценка на посаду генпрокурора Фракція політичної партії «Батьківщина» виступає проти призначення генпрокурором кандидата без юридичної освіти і не збирається  підтримувати главу фракції БПП Юрія Луценка як кандидата на цю посаду. Про це журналістам повідомила голова фракції Юлія Тимошенко. «Намагаються «протягти» законопроект про те, що генпрокурор може не мати юридичної освіти... Цей закон робиться під Юрія Луценка... Хочу дуже чітко сказати, що фракція «Батьківщина» не підтримає законопроект про те, що генеральний прокурор України може не мати юридичної освіти, оскільки це процесуальна фігура», - сказала вона. Крім того, Тимошенко заявила, що фракція буде проти призначення наближеної до Президента Петра Порошенка кандидатури на посаду генпрокурора. Раніше депутат від «Батьківщини», голова парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін заявив, що виступає за призначення Луценка на посаду генпрокурора.
Події Нацгвардія припинила незаконний видобуток бурштину в Житомирській області Працівники Національної гвардії України в Житомирській області викрили три незаконні бурштинові шахти, після чого затримали сімох нелегальних старателів. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії. «В Олевському районі Житомирської області тривають оперативно-профілактичні заходи з протидії незаконному видобутку бурштину. Під час відпрацювання лісових масивів поблизу села Андріївка патрульні військової частини №3047 Північного київського округу Нацгвардії спільно з поліцейськими виявили двох місцевих жителів, які розмивали ґрунт за допомогою мотопомпи. Неподалік з іншого мотопомпою працювали ще троє нелегальних «копачів», їх також затримали і передали слідчо-оперативній групі Національної поліції», - йдеться в повідомленні. Також, за повідомленням прес-служби відомства, ще двох жителів Житомира цього ж дня впіймали під час скоєння злочину біля села Обище. Встановивши насос, чоловіки 25 і 35 років тільки почали облаштовувати нову шахту бурштину. Загалом цього дня нацгвардійці вилучили три мотопомпи, автомобіль УАЗ, пожежні рукави, металеві труби і стрижні. Всі знаряддя незаконного видобутку стануть доказами в досудовому розслідуванні, відповідну інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.
Суспільство Розвідка: Внаслідок дій бойовиків може погіршитись екологічна обстановка на Донбасі На територіях тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей бойовики знищують інфраструктуру і промислові об'єкти, що може призвести до різкого погіршення екологічної обстановки в регіоні. Про це повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Внаслідок дій бойовиків питну воду може бути забруднено ртутною породою. «Зокрема, 6 травня військовослужбовці 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК ЗС РФ розпочали демонтаж і вивезення на металобрухт обладнання «Шахти 2-біс» колишнього Микитівського ртутного комбінату (не працює з 1990 року, нині перебуває в режимі «сухої консервації»). У разі припинення роботи насосів для відкачування води на зазначеному об'єкті можливе обвалення русла водопроводу «Сіверський Донець - Донбас», що в свою чергу призведе до припинення поставок питної води на більшу частину Донецької області, її забруднення ртутною породою і затоплення прилеглих до підприємства селищ Ртутне, Мічуріне і Бесарабка», - сказано в повідомленні. Крім цього, 7 травня військові 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК ЗС РФ почали різання і вивезення на металобрухт металевих конструкцій ВАТ «Теплогірський завод гідроустаткування».
За кордоном Сотні загиблих біженців на шляху до ЄС було поховано в безіменних могилах Близько 1250 мігрантів, які загинули під час спроби дістатися Європи через Середземне море, було поховано в безіменних могилах протягом останніх двох років. Про це повідомляє BBC. Тіла багатьох потонулих у морі мігрантів було викинуто на берег і знайдено рибалками. За даними ЗМІ, на території Греції, Туреччини та Італії було знайдено щонайменше 70 могил, в яких було поховано потонулих біженців. Влада цих країн визнає, що не має змоги встановити особи всіх загиблих біженців, незважаючи на активну допомогу волонтерів. Переповнені човни з мігрантами часто зазнають краху біля берегів Європи, жертвами таких корабельних лих стають сотні людей. У середині квітня човен, на борту якої було близько 400 мігрантів, затонув у Середземному морі після відплиття з Єгипту.
Економіка Кубів про відмову від газу: Стратегія держави в питанні заміщення палива повинна мати стимулюючий характер Стратегія держави в питанні заміщення палива повинна мати стимулюючий характер. Так прокоментував заяву віце-прем'єр-міністра Павла Розенка щодо відмови від газу перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, передає «112 Україна». Через таку стратегію зараз українці мають вибір: скористатися газом для опалення свого будинку чи перейти на альтернативні види палива. «Такий приклад, коли ми говоримо про ті самі Карпати, які журналісти і мій колега міністр екології відвідали, ми побачили викид тирси, ми побачили знищення великої кількості дерев, ми побачили, що сьогодні може давати енергоефективність і формувати відповідний продукт на опалення. Тому, мені здається, що стратегія держави повинна мати стимулюючий характер для людини і для сім'ї, яка визначатиме для себе сама, чи потрібен газовий котел і проведення газу умовно там за 160 км і відповідно та ціна, яка є ринковою, чи, наприклад, купити той самий якісний, ефективний, енергозберігаючий калорійний котел на тверде паливо, який дозволить сформувати додаткові робочі місця, формування відповідних брекетів, формування пеллет та іншого. Тобто це абсолютна альтернатива, і людям обирати - або, або, або», - сказав Кубів.
Політика У Раді цього тижня розглянуть 15 законопроектів для співпраці з МВФ Протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада планує розглянути 15 законопроектів, які необхідні для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це 10 травня на брифінгу за підсумками погоджувальної ради заявив голова парламенту Андрій Парубій, передає РБК-Україна. «Вже сьогодні ми включаємо до порядку денного близько 15 законів, необхідних для співпраці з МВФ і для підвищення соціальних стандартів українців», - сказав Парубій. Він зазначив, що в пріоритеті законопроекти про зміни до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування пенсій, спрощення реєстрації імпортних ліків і фінансове забезпечення проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Нагадаємо, що сьогодні, 10 травня, до України прибула місія Міжнародного валютного фонду.
Політика Депутатам-прогульникам урізали заробітну плату Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав розпорядження про зняття заробітної плати з народних депутатів, які не відвідують пленарні засідання. «Зняття заробітної плати, про яке я вже підписав розпорядження, - важливий елемент. Також важливим є озвучення тих депутатів, які не з’являються на робочі місця. І я проситиму, щоб «Голос України» публікував дані реєстрації», - повідомив Парубій. Спікер парламенту зазначив, що самі ці методи нічого не вирішать, якщо «не буде громадського тиску». Нагадаємо, напередодні Парубій заявив про намір «карати гривнею» депутатів-прогульників. Він нагадав, що норма про позбавлення депутата частини зарплати за неявку з неповажної причини на пленарне засідання застосовувалася раніше, і висловився за те, щоб знову застосувати таку санкцію.
Події П'яний житель Трьохізбенки вимагав від поліцейських скласти зброю і підірвав гранату Житель села Трьохізбенка в Луганській області підірвав гранату Ф-1 неподалік від поліцейських. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в області. Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння. «О 14:40 місцевий житель підійшов до бійців батальйону «Луганськ-1», які несли службу в с. Трьохізбенка, дістав гранату і зажадав від поліцейських здати зброю. Правоохоронці намагалися вмовити чоловіка не жартувати і віддати їм гранату. Уже висмикнувши запобіжне кільце гранати Ф-1, правопорушник змінив свої вимоги і побажав отримати від правоохоронців магазини з патронами. Через відсутність навичок користування боєприпасами чоловік припустився помилки, внаслідок чого спрацював запал гранати. Почувши звук і злякавшись, чоловік кинув гранату в інший бік», - сказано в повідомленні. Граната вибухнула за вісім метрів від поліцейських. На щастя, жертв і потерпілих немає. Слідчими Новоайдарського відділу поліції цей факт внесено до ЄРДР і кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Підозрюваного затримано на підставі ст. 208 КПК України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Володимир Орлов Що змінилося на митниці за рік керівництва Романа Насірова? Сьогодні виповнюється рівно рік відтоді, як Державну фіскальну службу очолює Роман Насіров, який отримав свою посаду після найбільш демократичної, але не сказати прозорої, процедури конкурсу. Рік - це якраз той період, коли керівник повністю вникнув у роботу і знає не лише як працює система, а й як вона НЕ працює. Це час, коли глава відомства має надати громадськості результати своєї роботи і в першу чергу бути чесним перед самим собою і відповісти на питання, що вдалося зробити і що зробити не вдалося. Для цього слід провести аналіз тих планів, які будував тоді ще претендент на посаду голови ДФС і порівняти їх з результатами. Отже, щодо митниці рік тому Роман Насіров пообіцяв зробити 5 речей. 1. Поліпшення адміністрування податків. А саме - впровадження концепції «єдиного вікна» при митному оформленні товарів у пунктах пропуску через державний кордон та на внутрішніх митницях. Хотілося б багато написати, але красномовніше і чесніше буде поставити тут просто пробіл! Нічого. Тобто взагалі! 2. Забезпечення наповнення бюджету (боротьба з контрабандою). Рекорди бюджету ніяк не пов'язані з «безкомпромісною боротьбою» ДФС із тіньовим сектором економіки. Це всього-на-всього тенденції зовнішньоекономічної діяльності, які мають об'єктивний характер. Так, справді, в 1 кварталі 2016 року митниці зібрали майже 51 мільярд гривень. Це на 10 млрд. (або на 25%) більше, ніж за такий самий період 2015-го. Але чим спричинені додаткові доходи? На жаль, їхня причина - девальвація гривні і курсова різниця. А зовсім не «детінізація», «боротьба з контрабандою», заниженням митної вартості і т.д. Середній курс долара в 1 кварталі 2015 року був 21,8 грн., у 2016-му - 25,7 грн. за долар. З огляду на те, що зовнішньоекономічні контракти укладаються переважно в доларах, а податки з імпорту розраховуються, виходячи з поточного курсу, - в 2016 році 7,2 млрд. платежів до бюджету було одержано саме таким чином. Решта «перевиконання» відбулося за рахунок зміни структури імпорту, збільшення обсягів імпорту окремих товарів і появи товарів з більш високим податковим навантаженням. Наприклад, 840 мільйонів гривень було сплачено за імпорт природного газу, який не імпортувався в 1 кварталі 2015-го. Якщо брати транспортні засоби, то додаткових 1,3 млрд. грн. було отримано за рахунок збільшення кількості імпортованих автомобілів. З них близько 200 мільйонів становив імпорт малолітражок (до 1500 куб. см), які взагалі не оформлювалися в 2015 році. Ще 1 мільярд було забезпечено за рахунок збільшення імпорту нафтопродуктів. Варто також зазначити, що за рахунок боротьби безпосередньо з контрабандою бюджет особливо не наповниш. Для початку потрібно розібратися з термінологією. Так, з 2012 року предметами контрабанди відповідно до Кримінального кодексу України є культурні цінності, отруйні, вибухові речовини, радіоактивні матеріали, зброя, а також наркотики, психотропні речовини, їхні аналоги або прекурсори. Як за рахунок цих заборонених предметів підвищувати платежі до бюджету - залишається загадкою. Втім, швидше за все, Роман Насіров мав на увазі те, що контрабандою називають у народі боротьбу з незаконним (з приховуванням або поза митним контролем) переміщенням товарів через митний кордон. За весь 2015 рік в Україні було зареєстровано 110 проваджень за фактом контрабанди предметів (ст. 201 КК), обвинувальний вирок отримала 1 особа. Ще 207 проваджень порушено за фактами контрабанди наркотиків (ст. 305 КК), обвинувальний вирок винесено щодо 4 осіб. Все це красномовно свідчить про «якість» матеріалів, переданих органам розслідування, а також про вкрай низький рівень взаємодії фіскальної служби з СБУ. І ще раз підтверджує, що такими темпами бюджет за рахунок боротьби з контрабандою вже точно не наповнити. 3. Боротьба з корупцією. А саме - завершення люстраційних процесів, проведення відкритих конкурсів на заміщення відповідальних посад, впровадження системи мотивації співробітників ДФС. Рік тому було обіцяно відкриті конкурси на митниці, в реальності сьогодні половина посад начальників митниць (13 з 26) - досі є вакантною. Та що там казати, у нас уже понад півроку вакантна навіть посада заступника глави ДФС, відповідального за митний напрям. По суті керівника митниці. Чому? Питання відкрите. Не реалізовано й дані Романом Насіровим рік тому обіцянки про «впровадження системи мотивації співробітників ДФС». Мотивація у більшої частини співробітників ДФС відсутня, а професійні кадри продовжують залишати службу. Я вже неодноразово звертав увагу на той простий факт, що зарплата митного інспектора залишається незмінною з 2005 року: приблизно 2,5-3 тисячі гривень. Тільки 10 років тому це було 500 доларів, а тепер - близько ста. На своє утримання Митна служба витрачає близько 1% від суми зібраних платежів до бюджету. Не розумію, чому керівник відомства не може публічно порушити питання про підвищення заробітних плат своїм співробітникам? Крім того, можна сказати, що вже стало доброю традицією скасування різного роду надбавок і доплат та підвищення окладів інспектора, щоб забезпечити прозорість процедури «зарплатоутворення». Але з кожним таким підвищенням на руки інспектори отримують менше. Це правило діє безвідмовно. Завжди! Можна й далі вдавати, що держава бореться з корупцією, але доки не буде забезпечено мотивацію для митника, включаючи гідну матеріальну винагороду, перспективи розвитку кар'єри, правовий захист, це буде чергова демагогія. Майстерність же формалізму в центральному апараті ДФС досягла своєї найвищої межі, особливо щодо «скорочень». Торік у керівництві ДФС заявили про те, що здійснили скорочення штату на 30%. Але безпосередньо перед початком таких «скорочень» у керівництві ДФС спочатку подбали про те, щоб штат максимально «роздути». Що було зроблено? До штату центрального апарату перед скороченнями включили всіх співробітників регіональних підрозділів внутрішньої безпеки, довівши чисельність цього Головного управління до 466 осіб. Таким чином при 30-відсотковому скороченні апарату «в жертву» переважно й було принесено цих людей. Пізніше співробітники внутрішньої безпеки без особливих труднощів знайшли собі місця в структурі регіональних органів ДФС. А скорочення на папері - проведено. Примітно, що фіскальна служба має одночасно 3 штатні структури. І це абсолютне ноу-хау! Тепер позбуватися неугодних стало ще простіше. Людині з 1-ї штатки пропонують підвищення в 2-й, а в 3-й такої посади вже не існує. Люстрацію теж проведено «на відмінно». Людей, які з початку 90-х створювали українську митницю як невід'ємний атрибут української державності, було звільнено. 4. Оптимізація структури ДФС та її територіальних органів. Вона «вилилася» у «шедевральні» законопроекти авторства ДФС, одним з яких пропонувалося забрати у митниць статус юридичних осіб, а іншим - збільшити кількість заступників глави ДФС. Причому необхідність ухвалення обох законопроектів подається голосно і пафосно: «на виконання зобов'язань перед МФВ» щодо вдосконалення роботи органів ДФС». Але! Жодних вимог щодо ліквідації митних органів як самостійної структури місія МВФ не висувала. Понад те, перетворення митниць на структурні підрозділи податкових інспекцій вкрай негативно впливатиме на ефективність здійснення митної справи, що, отже, не відповідає економічним інтересам, ані України, ані... МВФ. А в контексті масштабності поставлених завдань щодо реформування митниці прем'єром Володимиром Гройсманом та, як наслідок, отримання додаткових надходжень до бюджету ці законопроекти викликають, м'яко кажучи, подив. Тут я реформ не бачу зовсім - радше просто знищення митниці, поглинання її податковою службою. 5. Забезпечення виконання положень програмних документів у частині податкового і митного адміністрування. Це такі документи, як «Стратегія сталого розвитку «Україна-2020», Угода про асоціацію між Україною та ЄС, Програма діяльності Кабінету Міністрів України, Меморандум про економічну і фінансову політику з МВФ. Про цю проблематики я також писав не так давно. Угода про асоціацію з ЄС набула чинності з 1 січня 2016 року і в рамках документа в України є не лише преференції, а й зобов'язання. Можна виділити два основних зобов'язання для України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Серед них - впровадження інституту уповноважених економічних операторів (УЕО) та приєднання до Спільної транзитної системи ЄС (NCTS). Для виконання цих зобов'язань встановлено терміни і часу на реформи залишається не так і багато - 7 місяців. Причина неможливості виконати ці зобов'язання проста - відсутня законодавча база. Однак, швидше за все, у керівництва ДФС зовсім інші пріоритети. Після всього описаного зміцнюєшся на думці, що навіть якщо ти інвестбанкір чи просто «чесна и поважна людина», без професіоналізму, досвіду, перевіреної команди, а найголовніше - внутрішнього стрижня побороти і змінити систему навряд чи вийде. Загалом, аналізуючи роботи ДФС у напрямку за рік, можна побачити, що розвитком служби цілий рік просто ніхто не займався. Таке відчуття, що керівництву ДФС було просто не до митниці.
Події Російський завод хотів незаконно отримати 800 тисяч гривень компенсації Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили механізм привласнення державних коштів менеджментом одного з російських підприємств, розташованого в Черкаській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ. «Керівництво електромеханічного заводу торік уклало договір на поставку продукції з одним з українських підприємств. Співробітники спецслужби встановили, що в документах комерсанти значно завищили вартість поставок. Документація стала підставою для подання менеджментом «заявок» на відшкодування з держбюджету податку на додану вартість. У підсумку за фінансову угоду російський завод незаконно отримав понад 800 тисяч гривень державних грошей», - ідеться в повідомленні. Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях підприємства правоохоронці вилучили документацію, печатки, штампи, які доводять проведення фінансової операції. Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Рада уточнила умови прийому до вузів осіб з території проведення АТО Верховна Рада України передбачила для тих, хто живе на території проведення антитерористичної операції (на період її проведення), можливість вступу до будь-якого евакуйованого з території АТО і тимчасово окупованої території вищого навчального закладу з території Донецької та Луганської областей, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації, за умови складання лише вступних іспитів на конкурсній основі. За ухвалення законопроекту №4350 проголосували 264 депутати при мінімально необхідних 226, передає офіційний портал ВР. Для тих, хто живе на території АТО і отримав документ про повну загальну середню освіту, прийом до таких вузів здійснюватиметься за результатами зовнішнього незалежного тестування з урахуванням середнього бала атестата або на конкурсній основі за результатами вступних іспитів. Відповідні зміни внесено до законів «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», «Про вищу освіту», «Про загальну середню освіту». У вівторок Рада прийняла пропозицію щодо усунення неузгодженостей в ухваленому законі (проголосували 245 депутатів). Згідно з прийнятими пропозиціями, закон набуває чинності з дня, що слідує за днем ​​його опублікування, і вводиться в дію через місяць із дня набуття ним чинності.
Політика Рада провалила закон про Генпрокуратуру Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив вечірнє засідання парламенту. Перед закриттям депутати провалили голосування за законопроект №4469 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури і Державного бюро розслідувань». Про це повідомляє НБН. «Вечірнє засідання оголошую закритим. Завтра о 10:00 збираємося в залі», - сказав Парубій. Як повідомлялося, 21 квітня Рада не змогла включити до порядку денного законопроект №4469 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури і Державного бюро розслідувань». Законопроект, який розширює коло осіб, котрі можуть претендувати на посаду генерального прокурора України, було внесено до парламенту 19 квітня 2016 року. Його автори - депутати Руслан Князевич і Сергій Алексєєв (фракція «Блок Петра Порошенка»).
За кордоном Ердоган поскаржився на ЄС за невиплату трьох мільярдів євро Євросоюз так і не надав Туреччині обіцяні три мільярди євро, виплату яких передбачено угодою про подолання кризи біженців. Про це президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган поскаржився, виступаючи на прес-конференції, передає DW. Говорячи про вимогу Брюсселя до Анкари стосовно зміни антитерористичного законодавства, Ердоган порадив Євросоюзу змінити своє. За його словами, країни ЄС стали притулком для радикалів. «Європейські країни залишаються безпечними гаванями для політичних відростків терористичних угруповань... Те, що ЄС критикує нашу країну через визначення тероризму, є чорною комедією», - сказав Ердоган. Ердоган ще раз наголосив, що Туреччина не змінюватиме своє антитерористичне законодавство заради безвізового режиму з ЄС. При цьому він висловив упевненість, що ЄС запровадить безвізовий режим із Туреччиною і без цього. Турецький президент сподівається, що це станеться до жовтня.
оформление ленты  Блог: 
Політика Борислав Береза Ситуація із ГПУ та ЦВК - не просто кадрові питання, вони можуть змінити державу Наразі та ситуація, яка відбувається з ГПУ і ЦВК, переросла просто кадрову політику і кадрові питання. Рішення проблем у цій сфері, зокрема з призначенням нового складу Центрвиборчкому і нового генпрокурора, - це питання, які можуть змінити державу. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза. «ГПУ і ЦВК - не просто кадрові питання, а кардинальні. Це питання, які можуть змінити державу. Не можна пересваритися там, де і так ворожнеча. Ми фактично бачимо серпентарій співтоваришів. Це попутники, яким поки що по дорозі. Однак найближчим часом вагон можуть відчепити і вони злізуть. Але в залі немає голосів щодо генпрокурора», - розповів Береза. Він також звернув увагу на те, що кандидатури не публічні. Він пов'язує це з тим, що весь час усе змінюється. Також нардеп зазначив, що все йде не за процедурою.
оформление ленты  Блог: 
Політика Оксана Сироїд Посада генпрокурора не повинна служити політичній системі Реформу прокуратури було знищено ще до її початку. Проблеми з вирішенням кадрових питань походять від залежності політичної системи, від того, що Президент зацікавлений у концентрації своїх повноважень і влади. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд. «Щодо прокуратури - ми бачимо повне знищення реформи прокуратури, яку ще навіть не розпочато. Щодо ЦВК - ми побачимо кандидатури, які буде запропоновано Президентом. Ми свою кандидатуру давно подали», - сказала Сироїд. На запитання кореспондента АСН, чому питання часто вирішуються кулуарно і ходять чутки про те, що ЦВК хочуть розділити між БПП і «Народним фронтом», віце-спікер Ради відповіла, що це відбувається через залежність системи. «Це все від незрілості і наміру. На жаль, політична система є залежною. І на жаль, глава держави зацікавлений у концентрації своїх повноважень і влади. Але це не матиме добрих результатів. Адже посада генпрокурора повинна забезпечити представництво державного обвинувачення в суді, а не служити політичній системі», - зазначила нардеп. За словами віце-спікера парламенту, ЦВК стоїть на варті фундаментальних прав громадян - обирати і бути обраним. «Якщо таким органом маніпулювати, як це триває два роки, ми знищуємо право громадян на вибори», - резюмувала Сироїд.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,1994290351868-/ /-pc-/
Top