counter
Архів Повернутись назад 10 Березня 2017
10 Березня
За кордоном Багаті іноземці готові платити 220 тис. фунтів на рік, щоб зберегти конфіденційність Багаті іноземці вважають за краще платити податок близько 220 тисяч фунтів стерлінгів (близько 267 тисяч доларів) на рік на нерухомість у Британії вартістю понад 20 мільйонів фунтів замість того, щоб розкривати імена реальних власників. Про це інформує The Guardian. Уряд Великої Британії в 2013 році ввів податок на будинки, які зареєстровані на «нефізичних осіб», щоб спробувати переконати багатих власників не ховатися за чужими іменами. Але представники Управління з податків і митних зборів Британії вказали, що власники елітної нерухомості вважають за краще заплатити 220 тис. фунтів, щоб не реєструвати будинки під справжніми іменами. «Для людей з власністю вартістю 20 млн фунтів на рік податок становить 220 тис. фунтів. Це не така і велика плата за конфіденційність», - сказав партнер бухгалтерської компанії HW Fisher Джеймі Моррісон.
Суспільство оформление ленты  Врятувати пасажира: водіїв громадського транспорту навчать надавати домедичну допомогу Навчання з надання першої допомоги постраждалим у результаті ДТП для водіїв комунальних підприємств міста пройшли в Києві. Подібний тренінг відбувся вперше. Його організатор - Міністерство охорони здоров'я України. «Сьогодні є кілька елементів, які знижують смертність на дорогах, тому ми розуміємо, що вчасно надана домедична допомога - дуже важливий елемент для того, щоб зберегти людське життя, - говорить директор державного підприємства «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров'я України Юрій Чорний. - І якщо кожен водій матиме такі навички, щоб надати першу допомогу, думаю, ми збережемо життя багатьох тисяч людей, які потрапляють у ДТП». Семінар розрахований на вісім годин. «Такий невеликий курс кожен водій зможе пройти й отримати необхідні навички», - упевнений Чорний. У залі водії автобусів і тролейбусів. Кожен з них не тільки слухає тренерів, але й відпрацьовує все сказане. «Є таке поняття - «золотий час», це перша година після події, протягом якої чим раніше надається допомога, тим менше буде наслідків і більше шансів у людини залишитися як мінімум не інвалідом, - розповідає інструктор з надання долікарської допомоги Оліфіренко Інна. - Але якщо розібратися в цій годині, то у нас є золотих двадцять хвилин - час, за який, за нормативами приїзду швидкої поза містом, мають доїхати професіонали, які будуть надавати цю допомогу. Ми не вчимо виконувати роботу за професіоналів, ми вчимо дотримуватися власної безпеки і, при необхідності, надавати першу долікарську допомогу потерпілому». В курсі - основні принципи надання домедичної допомоги постраждалим у результаті ДТП відповідно до сучасних міжнародних стандартів. Перше правило: «Завжди пам'ятайте про особисту безпеку, ви повинні врятувати життя потерпілому. Але не ціною власного». Тільки пам'ятаючи це, треба діяти далі. «Заблокуйте колеса, вимикайте запалювання, будьте готові для гасіння вогню в разі загоряння автомобіля, - кажуть інструктори. - Викликайте бригаду екстрених служб». Далі - огляд потерпілого і визначення ознак життя. «Якщо їх немає, почніть серцево-легеневу реанімацію, попередньо переконавшись, що ребра не зламані, - навчають водіїв тренери. - Натискати на грудну клітку. Частота натискань має становити не менше 100 за одну хвилину, глибина - не менше п'яти, але не більше шести сантиметрів». Вони все демонструють на практиці. «Припинити проведення серцево-легеневої реанімації можливо тільки при появі ознак життя», - кажуть фахівці.
За кордоном У Південній Кореї затвердили імпічмент президента і готуються до виборів У Південній Кореї Конституційний суд підтвердив імпічмент президента Пак Кин Хе, за який раніше проголосував парламент. Президентські вибори пройдуть у перебігу двох місяців, передає агентство AFP. Сказано, що рішення про імпічмент 8 суддів Конституційного суду одноголосно підтримали. Це означає, що Пак Кин Хе негайно буде відсторонена від влади, а також може бути піддана кримінальному покаранню за звинуваченнями в корупції. Пак Кин Хе - перший демократично обраний президент Південної Кореї, який був позбавлений цієї посади. Скандал розгорівся після того, як у кінці жовтня 2016 року журналісти телеканалу JTBC в сміттєвому баку одного з готелів Сеула знайшли планшет, де виявили 200 секретних документів 2012-2014 років, серед яких були 44 чернетки промов Пак Кин Хе. Як виявилося, промови правила Чхве Сун Сіль, яку опозиційні сили називають «ворожкою».
Суспільство За добу бойовики 80 разів обстріляли позиції ЗСУ, поранені семеро бійців За минулу добу терористи вчинили 80 обстрілів позицій ЗСУ в зоні проведення бойових дій, в результаті чого п'ятеро українських військових отримали поранення, ще один травмований. Про це передає прес-центр штабу АТО. На Маріупольському напрямку окупанти стріляли по Красногорівці, Новотроїцькому, Водяному, Мар'їнці, Павлополю і Богданівці з мінометів. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики обстріляли Старогнатівку, Лебединське, Мар'їнка, Новогріровку, Тарамчук, Чермалик, Широкине, Гнутове і Водяне. По Талаківці вів вогонь снайпер. На Луганському напрямку з мінометів терористи обстрілювали Кримське, Попасну та Новоолександрівку, зі стрілецької зброї і гранатометів - Новозванівку, Станицю Луганську і Новоолександрівку. На Донецькому напрямку бойовики стріляли по Невельському, Майорську, Авдіївці, Дачі та Луганському з мінометів, Опитному, Кам'янці, Луганському, Піскам, Невельському, Авдіївці, Троїцькому та Зайцевому - з гранатометів і стрілецької зброї.
Події У п'ятницю окупанти випустили 120 снарядів з артилерії і «Градів» по позиціях ЗСУ Сьогодні, 10 березня, терористи продовжили обстріл позицій ЗСУ, а також тилових районів у зоні проведення бойових дій із застосуванням важкого озброєння, яке заборонено Мінськими угодами. «З початком доби п'ятниці, 10 березня, терористи продовжили обстріли позицій бійців ЗСУ, зокрема із застосуванням артилерії калібру 152 мм. З 2:00 до 04:00 вогонь вівся як по передових позиціях ЗСУ, так і по тилових районах, які знаходяться в глибині нашої території. Це ставить під загрозу життя місцевих жителів», - сказано в повідомленні штабу АТО. Ці дії спрямовані на те, щоб сили ЗСУ відкрили у відповідь вогонь, після чого бойовики звинуватили б українську сторону в обстрілі мирного населення», - йдеться в повідомленні. «Ніч пройшла неспокійно .. На Маріупольському напрямку терористи застосували танк... Найскладніше було на Луганському напрямку - там окупанти стріляли з РСЗВ БМ-21 «Град». Всього було випущено 120 снарядів», - сказав спікер штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі телеканалу 112 Україна.
Суспільство Вбивство поліцейських у Дніпрі: двоє свідків упізнали Пугачова Вчора відбувся суд у справі обвинуваченого у вбивстві двох поліцейських екс-бійця колишнього підрозділу Торнадо Олександра Пугачова, на якому ще двоє свідків трагедії впізнали його. Про те інформує Радіо Свобода. На засіданні в Центральному райсуді Дніпра касир-контролер автовокзалу Сергій Олійник, який першим давав свідчення, повідомив, що впізнав у ньому людину, яка, погрожуючи йому пістолетом, наказала відкрити шлагбаум в бік виїзду з автовокзалу. Крім того, лікар лікарні ім. Мечникова Юрій Грабовський, який обстежив Олександра Пугачова в день вбивства працівників поліції, упізнав у ньому людину, яка звернулася в клініку і в якої він томографом виявив кулю, що застрягла в ребрах. За словами Грабовського, 25 вересня після обіду медпрацівниця до нього в кабінет привела пацієнта з вогнепальним пораненням. «Чоловік нічого не говорив про поранення, а я нічого не питав. Обстежив, результат - поранення вогнепальне, всередині - куля. Я намагався тягнути час, так як пацієнт не знав, скільки триватиме обстеження. Потім прийшла група захоплення, а я просто вийшов», - сказав свідок.
Політика Мін'юст: Справа проти РФ в Гаазі призведе до суду над Путіним Рішення Міжнародного суду ООН за позовом України проти РФ уможливить суд над президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, а також його оточенням. Про це повідомляє міністр юстиції Павло Петренко, передає телеканал «Україна». За словами Петренка, Міністерству юстиції України вдалося зібрати велику кількість доказів, які були спрямовані до Міжнародного суду ООН. «Ми, фактично, зібрали календарний щоденник порушень прав людини з боку Росії, які були зафіксовані в анексованому Криму і на Донбасі. Незважаючи на деякі скептичні зауваження експертів щодо тривалості судового процесу, я впевнений, що це суд, який у кінцевому підсумку призведе до рішення на користь України, а також кримінального суду над Володимиром Путіним і його оточенням», - додав Петренко.
Суспільство оформление ленты  Опубліковано повний текст листа Генпрокуратури РФ з запереченням прохання Януковича про введення військ Генеральна прокуратура РФ спростовує факт звернення Віктора Януковича до Володимира Путіна з закликом ввести війська в Україну. Про це інформує РБК-Україна, у розпорядженні якого потрапила копія відповіді Росії. Заяви Віктора Януковича не надходили офіційно в адміністрацію Володимира Путіна і до Ради федерації РФ. Таким чином Генпрокуратура Росії спростувала інформацію, що в 2014 році екс-президент України Янукович направив офіційну заяву з проханням ввести війська Росії в країну. «Ні в АП РФ, ні в Радфед Росії жодних заяв Віктора Януковича з проханням використовувати ЗС РФ на території України не надходило і даними державними органами не є розглядалося», - сказано в документі. У прокуратурі додали, що заяви Віктора Януковича не були підставою для звернення Володимира Путіна до Ради Федерації Росії щодо згоди на використання російської армії в Україні.
Події Волинець назвав попередню причину аварії на шахті «Степова» Причиною вибуху на шахті «Степова» могло стати використання кабелю, який не відповідав правилам експлуатації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. Він зазначив, що представники експертної та державної комісій виявили, що на стику лави і конвеєрного 119-го штреку зникло 10 метрів кабелю, який був задіяний для роботи в шахті. Однак Волинець припускає, що обрізка кабелю сталася не випадково. «На мою думку, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії. На моє тверде переконання, науково-технічний центр у м.Львові, погоджуючи схему провітрювання на 133-й лаві і прилеглих виробках, припустився помилки. Цим і було закладено міну уповільненої дії, яка спрацювала в момент збігу двох факторів: високий рівень метану і наявність іскри», - написав Волинець. Голова профспілки передбачає, що в результаті цього частина гірників загинула, задихнувшись газами, які утворилися в результаті горіння метану.
Нещодавно звільнений «в'язень Кремля» Дадін знову заарештований У Москві працівники поліції затримали активіста Ільдара Дадіна, який недавно був звільнений з колонії. За даними Новой газеты, Дадін провів одиночний пікет біля будівлі Федеральної служби виконання покарань у центрі російської столиці з вимогою відправити у відставку голову відомства по Карелії. «Ми провели поодинокі мітинги. До мене підійшов поліцейський і попросив показати паспорт. Зазвичай я не чиню опору, тому показав документи, більше питань не було. У Ільдара з собою паспорта не виявилось, він був затриманий для встановлення особи», - повідомив джерелу активіст Лев Пономарьов, який брав участь в акції разом із Ільдар Дадіним. За його словами, дружина Дадіна Анастасія Зотова привезла паспорт, і активіста скоро повинні випустити. Дадін - перший в РФ засуджений за кримінальною статтею щодо повторних порушень на мітингах.
Політика Гройсман обіцяє швидко розібратися з питанням прийому банками РФ «паспортів «ЛДНР» Український прем'єр-міністр Володимир Гройсман розраховує на швидку реакцію НБУ і РНБО через ситуацію, що склалася зі «Сбербанком Росії», який почав приймати «паспорти» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Про це інформує телеканал 112 Україна. «Вчора я розмовляв з президентом і головою НБУ на цю тему. Сьогодні ця робота ведеться. З'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді. Якщо це дійсно так, то я думаю, що РНБО і НБУ, і президент України швидко відреагують на цю ситуацію. Відповідь буде дуже-дуже адекватною. Правильно, що ви підняли це питання. Це неприпустимо, коли бандитські організації, які підтримуються Росією, мало того, що повидавали якийсь «вовчий квиток», і хто його буде визнавати, але і, зокрема, замішані фінансові інститути», - сказав прем'єр-міністр.
Політика Кабмін робить усе можливе, щоб реімбурсація запрацювала з 1 квітня Наступного тижня Кабмін прийме всі документи, щоб із 1 квітня запрацювала реімбурсація  На наступне засідання Кабінету міністрів буде внесено весь пакет нормативних актів, необхідних до прийняття, щоб програма реімбурсації ліків запрацювала з 1 квітня. Як передає кореспондент АСН, про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час засідання уряду.  За його словами, уряд розпочинає процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків.  "Міністерство охорони здоров'я сьогодні внесло порядок використання коштів, тобто фактично 500 млн грн будуть направлені в регіони, щоб у кожному регіоні програма запрацювала по безкоштовних ліках. На наступний уряд буде внесено весь пакет, щоб програма реімбурсації запрацювала з 1 квітня", - сказав він.
Політика оформление ленты  Заступник голови СБУ сам попросив НАБУ перевірити його матеріальні статки Перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина особисто написав заяву в НАБУ, в якій попросив перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про його матеріальні статки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, опублікувавши відповідну заяву. Вона додала, що причиною такого звернення до антикорупційного бюро стала «величезна зацікавленість до «декларації» про доходи першого заступника голови СБУ Павла Демчина» з боку ЗМІ. «Повірте, що він сам не менш зацікавлений у ретельній перевірці інформації про себе, поширеної в ЗМІ... Заступник голави СБУ впевнений, що поширена про нього інформація є неправдивою», - написала Гітлянська. Свою заяву Демчина відніс у НАБУ особисто. Її вже зареєстрували, повідомила прес-секретар відомства.
За кордоном оформление ленты  Опублікована унікальна кольорова кінозйомка похорону Сталіна З'явилися раніше невідомі кадри похорону Йосифа Сталіна у Москві. Похоронна процесія лідера СРСР знімалася майором армії США Мартіном Манхоффом. На сьогодні це єдина відома незалежна кінохроніка, передає Радіо Свобода. Кольорові плівки виявив історик Дуглас Сміт із Сіетла, який передав кадри журналістам. Відомо, що майор американської армії Мартін Манхофф працював у Москві помічником аташе понад рік. Він зробив кольорові відеокадри з балкона будинку. На кадрах видно, як солдати утворюють коридор, по якому на Красну площу виносять тіло Йосифа Сталіна. Далі йдуть високопоставлені особи з похоронними вінками, а потім за труною йдуть сотні людей, а тіло Сталіна занесли в Мавзолей. Є інформація, що американець міг знімати відео для американських спецслужб, тому кадри не оброблялися.
Суспільство оформление ленты  Студент зімітував самогубство і викрив куратора групи смерті у Черкасах 18-річний житель Миколаєва вирішив зімітувати своє самогубство, щоб викрити куратора так званих «груп смерті» «Синіх китів». Молода людина сама знаходила у соціальних мережах людей, які доводять дітей до самогубства, щоб потім інформація про них потрапила до поліції. Молодий чоловік увійшов у довіру до керівника однієї з таких «груп смерті», виконуючи всі його завдання, проте порізи на руці імітував фарбою. Студент зміг встановити не тільки адреси кураторів, але й відмовити дітей від самогубства, сказано в сюжеті ТСН. Фарбами хлопець імітував порізи, які йому наказав зробити куратор «групи смерті». За кілька днів він «виконав» всі 50 завдань. «Стояли завдання різати вени, вирізати на руці кита, дивитися жахливі фільми», - каже хлопець. За його словами, куратор поступово вів його до самогубства. Останнім завданням і був суїцид. Куратор запропонував молодій людині повіситися або стрибнути з висотки. Той вибрав другий варіант. Доказом «смерті» стало селфі з покрівлі висотки, а також прощальні слова молодої людини у себе на сторінці. На такий пост хлопця терміново відреагувала поліція. Коли його знайшли цілим і неушкодженим, то не повірили детективу-любителю. Юнак розповів, що його метою було викриття кураторів. Він вирішив боротися з ними разом ыз друзями. Як було встановлено за IP-адресою, один із кураторів перебуває у РФ, ще двоє з України. Один в Черкасах, другий у Первомайську.
За кордоном ГУР: Бойовики «МВС ДНР» розстріляли двох російських військових У Луганській області в Антрациті двоє п'яних військових вчинили напад на представників терористичної організації «МВС ДНР». Про це інформує ГУР Міноборони України. «Вчора, 9 березня, двоє п'яних військових 2 АК (Армійський корпус бойовиків «ЛНР». - Ред.) в окупованому Антрациті напали на працівників так званого «МВС ДНР», які проводили слідчі дії на місці вбивства місцевого жителя. В ході сутички військові намагалися відібрати зброю у бойовиків «МВС ДНР». Проти правопорушників було застосовано зброю на ураження, в результаті чого військовослужбовці Росії отримали поранення і були затримані», - передає розвідка. За інформацією МО України, також представники російської ФСБ із залученням особового складу комендантського полку 2 АК проводять слідчо-оперативні заходи щодо розшуку військовослужбовців 4-ї окремої мотострілкової бригади 2 АК, що підозрюються в пограбуванні банку в Луганську.
Суспільство Бойовики розповіли, хто знищив терориста «Гіві» Терористи так званого «МВС ДНР» повідомили, що отримали дані про виконавців убивства бойовика Михайла Толстих на прізвисько «Гіві», який був знищений 8 лютого в Донецьку. На думку бойовиків, це зробили військовослужбовці 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ. Про це в п'ятницю, 10 березня, повідомив глава «МВС ЛНР» Леонід Пасічник, передає 112 Україна. «Є підстави вважати, що вбивство Михайла Толстих на прізвисько «Гіві» було сплановано у відділі контррозвідки СБУ, а виконано фахівцями 8-го полку спеціального призначення ЗСУ», - каже бойовик. «У Хмельницькому дислокується 8-й полк спецназу спеціальних операцій ЗСУ. Командир полку - полковник Олег Нечаєв, начальник відділу розвідки - майор Павло Балов з позивним «Кедр». В СБУ створили спеціальний відділ, який організовує «диверсійно-терористичну діяльність» на території «республік» і РФ», - додав Пасічник. За його словами, «ці люди несуть відповідальність за знищення «Гіві».
Суспільство Екс-генконсулу Грузії в Одесі Нішніанідзе повідомили про підозру в заволодінні державними коштами У п'ятницю, 10 березня, о 14:00 в Печерському районному суді Києва почався розгляд справи щодо колишнього генерального консула Грузії в Одесі Теймураза Нішніанідзе, який підозрюється у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. Генпрокуратура України вже вручила йому підозру. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт) з альтернативою внесення застави в сумі, визначеній законом. Як пише в Facebook прес-секретар голови ГПУ Лариса Сарган, Нішніанідзе підозрюється в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. «Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, при оперативному супроводі Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ повідомив про підозру екс-генконсулу Грузії в Одесі Теймуразу Нішніанідзе в заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб, а також в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом», - пише Сарган. За її даними, слідство встановило, що Нішніанідзе, діючи у змові з іншими працівниками консульства, з червня 2012 по листопад 2013 року надав до податкового органу документи на відшкодування понад 17 мільйонів гривень ПДВ за нібито куплений товар у фірмових магазинах «Louis Vuitton», «Dsquared2», «Gucci», «Helen-Marlen» та інші, які розташовані в Києві і Одесі. Це дає підставу повернення йому коштів як іноземцю. Сумарна вартість «куплених» працівниками консульства одягу та інших товарів за власні кошти має бути понад 12 мільйонів доларів США. Собі Нішніанідзе заявив і отримав до відшкодування ПДВ понад 4 мільйони гривень. Гроші відшкодовувалися на його рахунок, і незабаром вони знімалися в банківських терміналах Києва та Одеси. Частину ПДВ майже на 1 млл грн Нішніанідзе було відшкодовано за «покупки» в періоди, коли він навіть не перебував в Україні і фізично не міг купувати товари.
Суспільство На передову Донбасу повертають важке озброєння - Хуг Важке озброєння повертають на передову Донбасу. Про це на прес-конференції 10 березня заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент АСН. «За минулий тиждень ми зафіксували присутність уздовж лінії розмежування 69 одиниць невідведеного важкого озброєння. 47 одиниць - на непідконтрольних офіційному Києву, 22 - на підконтрольних», - заявив він. «Станом на сьогодні є стабільна тенденція невідведення важкого озброєння і повернення вже відведеного озброєння на позиції. Зокрема, наші спостерігачі зафіксували відсутність 20 гаубиць в місцях відведення сил АТО, в місцях відведення т.зв. «ДНР» не вистачало 17 танків і 9 мінометів», - заявив він. Спостерігачі «продовжують стикатися з випадками перешкоджання в доступі до місць відведення, коли сторони просто не хочуть показувати щось».
Суспільство оформление ленты  На мосту Патона в Києві з'явиться пересувний відбійник КМДА планує запровадити систему для безпечного реверсу Road Zipper на мосту Патона в столиці до кінця цього року. Про це в Facebook пише заступник голови відомства Ілля Сагайдак. Система Road Zipper з'явиться не тільки на мосту, але й на прос. Соборності (колишній Возз'єднання. - Ред.) до Дарницької площі. Road Zipper - це бар'єр, який пов'язаний між собою секціями, кожна з яких важить понад 450 кг. Також буде спеціальний автомобіль спеціальну, який здатний змінювати положення відбійника протягом короткого часу. Робота автомобіля буде відбуватися без перекриття руху. На практиці це означає, що вранці буде додано одна-дві смуги на правий берег, а ввечері - у зворотний бік. Аналогічні системи встановлені мосту Golden Gate у Сан-Франциско, на мосту Теодора Рузвельта у Вашингтоні, на мосту Коронадо в Сан-Дієго і в інших країнах. Нижче показаний принцип роботи на мосту в Сан-Франциско.
Політика Штаб блокади Донбасу дав уряду 14 днів для закриття «Сбербанку» в Україні Штаб блокади Донбасу висунув ультиматум уряду з вимогою закрити відділення «Сбербанку Росії» в Україні через обслуговування клієнтів за «паспортами» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Про це заявив Анатолій Виногродський, начальник Штабу блокади під час прес-конференції, передає телеканал 112 Україна. «Ми даємо два тижні вкладникам «Сбербанку Росії», щоб ті вилучили звідти свої кошти. Через два тижні, якщо Кабмін не закриє це підприємство, то ми закриємо його по всіх відділеннях, які є в Україні, самі», - зазначив Виногродський. Учасники блокади також звернулися до прем'єра, голови МВС і генерального прокурора України з вимогою проконтролювати, «щоб гроші «Сбербанку Росії» не пішли в країну-агресора». Яким саме способом Виногродський збирається закривати відділення банку, він відмовився уточнити.
Політика Українці зможуть їздити до Туреччини по ID-картками Уряд прийняв рішення «Про  підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про умови взаємних поїздок громадян».  Рішення прийнято на засіданні Уряду, передає кореспондент АСН.  Відповідна угода «новаторська» та передбачає можливість перебування  громадян обох країн, виїжджати та виїжджати, знаходитися в країні протягом 90-та днів за ІD-картками, а не за звичайним паспортом.   Прем'єр Володимир Гройсман нагадав, що наступного тижня у нього відбудеться робочий візит до Туреччини, де буде погоджено це питання. «Тепер українці зможуть відідати до Туреччини за ІD-картками».  Відповідна практика - унікальна. Бо для України Туреччина - перша країна, куди можна буде віддати за карткою, а не паспортом. 
Політика оформление ленты  Штаб блокади погрожує Гройсману 2 квітня зупинити поставки вугілля з Росії Штаб економічної та енергетичної «блокади Донбасу» заявив уряду України, що 2 квітня почне активну фазу блокади, яка передбачає повну зупинку поставок вугілля з Росії. Заяву штабу оприлюднив другий командир батальйону «Донбас» Анатолій Виногродський. «Ми даємо уряду термін до 2 квітня підписати договори про постачання вугілля з країн, які не ведуть військові дії з Україною. З 2 квітня наші спостережні пункти, які до цього часу будуть встановлені на всіх основних залізничних переходах в РФ, почнуть активну фазу блокади», - підкреслив командир. Він зазначив, що все вугілля з Росії припинить надходити в Україну. «Як мінімум йде третій місяць, коли пан Гройсман та його уряд зобов'язані були провести диверсифікацію поставок енергоносіїв відповідно до рішення РНБО», - додав Виногродський.
Суспільство оформление ленты  На Волині в місця видобутку бурштину прибули поліцейські з усієї України На Волинь в місця незаконного видобутку бурштину для забезпечення порядку прибули правоохоронці з різних областей України. Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції України у Волинській області. Додаткові сили поліції спрямовані в Маневицький і Любешівський райони, де займаються незаконним видобутком бурштину. На місці поліцейські зустрілися з головами районних адміністрацій і разом з лісниками та прикордонниками провели координаційні наради.   «Поліція і надалі буде забезпечувати належний правопорядок в місцях незаконного видобутку бурштину. Зараз в цілодобовому режимі охорону громадської безпеки забезпечує достатня кількість співробітників поліції і лісової охорони. У разі необхідності оперативно будуть задіяні військовослужбовці Національної гвардії», - зазначив заступник начальника обласного ГУ Нацполіціі Сергій Козак. У поліції повідомили, що правоохоронцям, які несуть службу в лісі, доставили нові утеплені намети, пристрої для їх обігріву.
Події оформление ленты  Названо прізвища росіян, загиблих під час аварії вертольота в Стамбулі Названо прізвища росіян, які загинули в передмісті Стамбула під час падіння вертольота. У МЗС Росії підтвердили, що жертвами аварії стали п'ять осіб, четверо з них були громадянами РФ, ще двоє людей отримали поранення, передає РИА «Новости». Разом з тим, за інформацією компанії Eczacıbaşı, загинув генеральний директор VitrA (російського підрозділу холдингу Eczacıbaşı) Салім Озен, а також росіяни: Олександр Ванін, Ігор Кочергін, Людмила Чурова і Олена Бадрага. Нагадаємо, о 11:20 вертоліт Sikorsky S-76, що належить групі компаній Eczacıbaşı, впав на автодорогу в районі Бююкчекмедже, через п'ять хвилин після вильоту з аеропорту Ататюрка. Причиною катастрофи, за даними турецького Мінтрансу, стало зіткнення вертольота з телевізійною вишкою в умовах сильного туману. Вежа висотою 257 метрів побудована 15 років тому недалеко від виставкового центру і траси Стамбул - Едірне, зараз вона не використовується. Холдинг Eczacıbaşı, заснований в 1942 році, займається будівництвом і фармацевтикою, в його склад входять 49 компаній, зокрема VitrA. У Росії працюють два заводи холдингу з виробництва керамічної плитки та сантехніки.
Політика Кількість випадків застосування важкого озброєння на Донбасі за тиждень виросла на 230%. Кількість випадків застосування важкого озброєння на Донбасі лише за останній тиждень зросла на 230%. Про це на прес-конференції 10 березня заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент АСН. "Кількість випадків застосування важкого озброєння, зокрема, танків, мінометів, артилерії, зокрема реактивних систем залпового вогню (Град, Ураган тощо. - АСН)", - заявив він. Хуг підкреслив, що, за даними спостерігачів, кількість застосування такого озброєння минулого тижня виросла на 230%."Особливе занепокоєння викликають 400 випадків застосування реактивних систем залпового вогню", - сказав він.Також Хух наголосив, що в цілому ситуація на Донбасі залишається складною."При цьому панує атмосфера безкарності", - додав він.
Економіка оформление ленты  У Києві збанкрутілий завод спробував захопити чуже майно, щоб заплатити свої борги російському банку У Києві давно непрацюючий завод спробував захопити майно, що не належить йому, щоб віддати одному з російських банківяк погашення своїх боргів. А законних власників приміщень і орендарів оголосив «рейдерами». Про це заявляють підприємці, які орендують виробничі приміщення на вулиці Пшеничный, 4. Представники бізнесу обурені, так як їх, що на законних підставах працюють на цій території, в деяких ЗМІ відкрито називали рейдерами, навіть не перевіривши у них відповідні документи. Інцидент стався 9 березня в Києві на території виробничого комплексу, де 16 років тому розташовувався «Завод комунального машинобудування» (ЗКМ). Зараз багато об'єктів заводу вже знесені. А до побудованих нових «ЗКМ» не має жодного стосунку, заявляє юрист, керуючий партнер юридичної компанії "Pravovest" Гліб Сегіда, що представляє інтереси нинішніх власників і орендарів нових приміщень. Ще в 2000-х роках, за словами юриста, старі будівлі заводу (близько 1500 квадратних метрів) були знесені і є відповідні акти демонтажу. Але, незважаючи на це, робляться спроби повернути у власність непрацюючого заводу зведені на їх місці нові будівлі квадратурою навіть не 1500, а більше 4000 тисяч квадратних метрів, говорить юрист. «На сьогоднішній день ЗКМ, по суті, являє собою «пустушку», набравши купу боргів. Тепер тут ведуть законну господарську діяльність різні орендарі, включаючи "Автометрополіс", що є фірмовим СТО Suzuki і Mazda. Також тут ремонтують і обслуговують автомобілі «Спілки участніків АТО», - повідомив Гліб Сегіда. «ЗКМ» перебуває в процесі ліквідації та рішеннями судів на його майно накладено заборону і тривають судові тяжби, стверджує юрист. «Не дивлячись на це, арбітражний керуючий Наталя Левченко все одно провела перереєстрацію власності «ЗКМ» на філії одного з працюючих в Україні російських банків, який є основним кредитором «ЗКМ». У цій справі вже відкрито кримінальне провадження. Розуміючи, що законних підстав для цієї перереєстрації не було і не сьогодні-завтра суд її скасує, вони організували силове захоплення приміщень», - заявив Гліб Сегіда. На фото, за словами Гліба Сегіди, - арбітражний керуючий Левченко і представники російського банку. За його словами, захоплення спробували здійснити, незаконно потрапивши на територію підприємства, близько 30 невідомих озброєних людей, які приїхали з Харкова. «Вони просто перелізли через паркан і зупинили роботу підприємства. При цьому на місці не були присутні ні виконавча служба, ні поліція. Не надали жодних документів, на підставі яких вони тут з'явилися, листів про виселення, наприклад. Хоча навіть якщо припустити, що власник приміщення змінився, чого не відбувалося, принаймні законним способом, то на орендарях це все одно не повинно було позначитися. В такому випадку завжди надсилається письмове повідомлення про виселення. Природно, нічого такого не було", - заявив юрист. Тим часом виконуючий обов'язки директора компанії «Автометрополіс» - орендар приміщень, Тетяна Фещенко заявляє, що звинувачення на їхню адресу про захоплення будівель є брехнею, так як підприємство на законних підставах працює в цьому приміщенні з середини 2016 року, і, вступаючи в права в.о . директора, вона перевіряла всю відповідну документацію. «У мене зараз на руках є всі договори оренди і підряду, які давали мені можливість в повному обсязі вести господарську діяльність на території цієї СТО. Це - авторизований сервісний центр Suzuki і Mazda. У нас тут працює відповідно до закону оформлених 77 осіб. Ми ведемо офіційну господарську діяльність. Якби були якісь порушення прав власності або оренди, то податкова та інші контролюючі служби просто не дали б підприємству працювати», - заявляє підприємець. Більш того, каже Тетяна Фещенко, на цій СТО серед інших, обслуговуються і державні підприємства, які не уклали б договір з підрядником, що будь-яким чином порушує закон. Вона повідомила, що саме представники підприємства викликали на місце поліцію, після того як виявили на своїй території невідомих людей в чорному. Зреагувавши на повідомлення про можливе рейдерство, на місце прибув і наряд «КОРД», всі учасники подій були допитані, а озброєні люди - виведені з території підприємства. Відео: Фейсбук Гліба Сегіди Тим не менш, деякі ЗМІ, в своїх повідомленнях про інцидент, які Тетяна вважає «замовними», настільки перекрутили інформацію, що звинуватили поліцію в участі в рейдерському захопленні, каже вона. Більш того, за словами Тетяни Фещенко, ця спроба захоплення вже не перша - остання робилася в квітні 2016 року. За цими фактами в різний час порушувалися такі кримінальні провадження:  - від 23.04.2016р. за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115, ч.4 ст.190 КК України. - № 12016100080007188 від 14.07.2016, за ознаками кримінального злочину передбаченого ч.3 ст. 206-2 КК України. - № 42016000000001331, від 27.05.2016 за фактами вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України. Щодо вчорашнього факту спроби захоплення підприємства також ведеться слідство.
Суспільство оформление ленты  У Києві показали найкрутіші мотобайк різних часів У Міжнародному виставковому центрі в Києві відкрилася спеціалізована виставка мототехніки та екіпіровки - «Мотобайк». Вона - найбільша в Україні. Серед учасників як виробники мотоциклів та велосипедів, так і представники автосервісів. Тут можна знайти велосипеди від декількох тисяч гривень до сотень. Вартість деяких мотоциклів перевищує ціну авто представницького класу. Саме мотоцикли - головні на цій виставці. Основні виробники - Yamaha, KTM, BMW, Honda, Ducati - представили свої новинки. Це як спортбайки, так і туристи. Організатори кажуть, саме вони визначають, яким буде двоколісний друг в майбутньому. Показати себе вирішили і автосервіси. Одне з декількох мотоциклетних СТО займається ремонтом і тюнінгом. «Ось у деяких з цих примірників рідних деталей залишилося менше, ніж нових, - говорить представник компанії Олексій. - Серед них є і Harley-Davidson. Деякі деталі для нього ми замовляли спеціально, деякі виготовляли самі ». Вже завтра на майданчику перед виставковим центром відбудеться дріфт-шоу. Спеціально запрошені гості покажуть один з найнебезпечніших трюків - рух з буксує заднім колесом без використання переднього гальма.
Політика НБУ перевіряє, які російські банки обслуговують клієнтів з «ДНР» і «ЛНР» Національний банк України направив до російські банків запити, що стосуються обслуговування ними клієнтів з «паспортами ДНР» і «ЛНР», повідомили в прес-службі НБУ. Відзначається, що якщо інформація про роботу з подібними клієнтами підтвердиться, то Нацбанк буде звертатися до Ради національної безпеки і оборони з метою застосування санкцій проти материнський структур представлених в Україні банків з державним російським капіталом. Як зазначила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, в разі застосування санкції будуть спрямовані на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України. Нагадаємо, санкції до російських банків планується ввести у відповідь на прийняття президентом РФ Володимиром Путіним указу «Про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України» від 18 лютого 2017 року. Цей указ надав банкам РФ право обслуговувати своїх клієнтів з використанням «паспортів» так званих «ЛНР» і «ДНР». Раніше повідомлялося, що під санкції Національного банку і Кабміну України можуть потрапити не тільки російські, але й закордонний банки, що мають у Росії дочірні підрозділи. Діючі в Росії, закордонні банки повинні виконувати законодавство РФ, а тому будуть змушені працювати з клієнтами, у яких є «паспорти ДНР» і «ЛНР».
Економіка Росія вже місяць не постачає дизельне пальне в Україну Протягом останнього місяця Росія призупинила поставки дизельного пального в Україні, так як у експортерів відсутні документи, які видає Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ. Як повідомили в Міністерстві енергетики РФ, у Росії немає міжурядових угод щодо поставок нафтопродуктів в Угорщину і Україну, передає Інтерфакс. «Поставки дизельного пального в зазначених напрямках здійснюються господарюючими суб'єктами, виходячи з економічної доцільності, відповідно говорити про припинення поставок Російською Федерацією некоректно», - відзначили в Міненерго. Поставки дизпального припинилися ще 8 лютого 2017 року через переукладання контрактів на експорт.В даний момент нафтопродукти, які повинні були поставлятися в Україну, перерозподіляються за іншими напрямами, зокрема в Приморськ і Новоросійськ. Нагадаємо, на початку вересня 2016 року Росія вже припиняла поставки дизпального в Україну по трубі, так як «Транснефть» отримала припис Центральної енергетичної митниці з повідомленням про анулювання ФСТЕК Росії висновків, виданих російським учасникам зовнішньоекономічної діяльності на поставку нафтопродуктів. 
Суспільство Українці незадоволені рівнем життя, але вже втомилися протестувати Незважаючи на присутність воєнної загрози і тих суспільно-політичних та соціально-економічних ризиків, які вона несе, головним джерелом зростання соціальної напруженості в Україні в останні два роки (2014-2015 рр.)стало загострення проблем у сфері матеріального забезпечення населення. Так оцінили стан соціальної напруженості у 2015 році в Україні представники Національного інституту стратегічних досліджень, опублікувавши у березні 2017 року на офіційному сайті організації на цю тему аналітичну записку "Ризикогенні фактори соціальної напруженості в Україні". Середній дохід на одного члена сім’ї у 2015 році складав 85 доларів Зокрема, результати моніторингового опитування, здійсненого Інститутом соціології НАН України у липні 2015 року, свідчать про те, що середній сукупний дохід на одного члена сім’ї в Україні у цей період складав 1882 грн, тобто 85 доларів. Тоді як у 2014 році цей показник дорівнював 1717 грн, що складало 133 долари. Науковці констатують, що в 2015 році відчуття бідності населенням України значно поглибилось. Зокрема респонденти відзначили, що фактичний прожитковий мінімум у 2015 році був майже вдвічі менший за реальний. При необхідних 164 доларах українці отримували лише 85. Більше того, 9 з 10 респондентів дослідження зазначили, що не мають можливості заощаджувати. А це означає, що найменші проблеми зі здоров’ям або вихід з ладу предметів першої необхідності перетворюється на складну життєву ситуацію. При цьому найбільш уразливими виявились представники робітничих спеціальностей, 40,1% з яких зазначили, що у разі втрати основного джерела доходу вони зможуть прожити, забезпечуючи свої мінімальні потреби, не більше місяця, 33% вказали трохи більший термін - 1-3 місяці. Зважаючи на це, у 2015 році серед українців посилились страхи щодо втрати роботи. Так, згідно з опитуванням, понад 70% респондентів зазначили, що, на їхню думку, зараз люди найбільше бояться саме втратити роботу. У липні 2015-го 53% українців не готові були терпіти зниження рівня життя Саме через погіршення матеріального становища протягом останніх кількох років українці не надто задоволені реформами, які проводяться в країні, і не готові їх підтримувати. Особливо скептично до змін ставляться люди робітничих професій.  Під час опитування у липні 2015 року більше половини з них (53,3 %) заявили, що не готові терпіти зниження рівня життя, 37% готові його терпіти лише нетривалий час і тільки 5% виявили готовність прийняти погіршення умов життя задля втілення реформ. Водночас частка тих, хто вважав, що у найближчий рік ніяких позитивних змін у житті країни не відбудеться, у 2015 році порівняно з 2014 роком збільшилась на більш як 10%, до 51,7% опитаних. А тих, хто вірив у позитивні зрушення, поменшало на 3%. Таких серед опитаних було 19%. Експерти НІСД впевнені, що це свідчить про продовження процесу накопичення  імпульсів для соціального вибуху. Донецька та Луганська області є лідерами з соціального напруження серед населення Науковці відзначають, що в Україні у 2015 році ситуація з соціальною напруженістю дещо погіршилась у порівнянні з попереднім роком. Зокрема, окрім Донецької та Луганської областей, негативні настрої людей превалювали також у Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Черкаській, Миколаївській та Херсонській областях. При цьому, за даними НІСД, Волинська та Тернопільська області на той момент мали значні проблеми з матеріальною забезпеченістю населення, хоча там рівень соціальної напруженості не надто проявлявся. «Ситуація в сфері зайнятості та матеріального забезпечення демонструє незначне покращення лише в окремих областях. В більшості ж областей України негативна дія факторів у цих сферах посилилась, створюючи несприятливу ситуацію в суспільстві та формуючи ризики та загрози національній безпеці держави», - зазначено в записці інституту. Українці не готові протестувати Однак, попри незадоволення своїм становищем у суспільстві, більшість українців не готова відстоювати свої права через протестні акції. За даними моніторингового опитування, здійсненого Інститутом соціології НАН України у липні 2015 року, готовність населення брати участь в акціях протесту в цілому по країні знизилася: кожен другий респондент (порівняно з 43,5 % у 2014 р.) відповів, що скоріше не готовий долучатися до мітингів і демонстрацій, в той час як виявили таку готовність тільки чверть респондентів (25,5 % у порівнянні з 29,6 % за рік до того). Найбільше тих, хто готовий виходити на вулиці заради своїх прав, на той момент було в західних областях України та м. Києві. Загалом експерти Національного інституту стратегічних досліджень оцінили ситуацію в Україні та більшості регіонів як напружену та таку, що сприяє загостренню соціальних проблем. 
Політика Прокурори оскаржили рішення суду про маленьку заставу для Насірова в 100 млн грн Прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури оскаржили рішення Солом'янського райсуду Києва про арешт відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з правом внесення застави в розмірі 100 млн гривень. Як повідомив прес-секретар САП Ярослав Гордієвич, апеляція була подана вранці в п'ятницю, 10 березня, передає «Ліга». Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру у так званій «газовій справі». Затримання Насірова проходило в лікарні «Феофанія». Потім його госпіталізували нібито з підозрою на інфаркт міокарда. Пізніше медики відзначили, що цей діагноз не підтвердився. Насірову інкримінується прийняття незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн. 7 березня Солом'янський райсуд Києва відправив Насірова під арешт з правом внесення застави в розмірі 100 млн грн. Того ж дня голова САП Назар Холодницький заявив, що прокуратура оскаржить це рішення і буде наполягати на встановленні застави в розмірі 2 млрд грн.
Суспільство Українці з 1 квітня зможуть відвідувати Албанію без віз Між Україною та Албанією з 1 квітня почне діяти угода, що передбачає скасування віз для громадян обох країн строком до 90 днів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний консул України в Мюнхені Вадим Костюк. Чиновник повідомив, що угода між Кабінетом міністрів України та Радою міністрів Республіки Албанія була підписана 4 листопада 2016 в місті Тирана. Згідно з документом, громадяни України та Албанії, які користуються дійсними проїзними документами (наприклад, закордонним паспортом) можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території держави іншої Договірної Сторони протягом терміну, що не перевищує 90 днів. Нагадаємо, раніше уряд ухвалив рішення про підписання Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки, що передбачає можливість в'їзду і виїзду громадян обох країн протягом 90-днів за ID-картками.
Суспільство У РПЦ пропонують точковими ракетними ударами знищувати «зрадників батьківщини» У Російській православній церкві закликали знищувати «зрадників батьківщини» точковими ракетними ударами. З такою "християнською" пропозицією виступив протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін. Він на своїй сторінці в Facebook запропонував скасувати для держзрадників мораторій на смертну кару. За його словами, слід задуматися над створенням спецпідрозділів, які виконували б вироки, а також дозволити точкові ракетні удари. Чаплін заявив, що потрібно залякати осіб, які втекли з країн «незахідних орієнтації», а також подумати над їх знищенням. «Психологічний комфорт всієї цієї публіки треба, нарешті, зруйнувати. Не варто ховати від неї перспективу помсти», - написав Чаплін. Разом з тим Чаплін повідомив, що російська цивілізація - істинно християнська, вона «завжди була готова за себе постояти і не давала жодних шансів ворогам народу».
Політика Український олігарх-втікач може бути причетний до «націоналізації» підприємств у «ДНР» - СБУ До проведення «націоналізації» українських підприємств на окупованій території Донбасу міг бути причетний олігарх-втікач Сергій Курченко. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак. Він зазначив, що в інформації, що надходить в СБУ, часто згадується прізвище Курченка, передає Інтерфакс-Україна. Грицак також додав, що всередині «ДНР» і «ЛНР» є багато конфліктів, пов'язаних з проведенням так званої націоналізації, і «націоналізуються» кращі прибуткові підприємства. «Вони націоналізуються в інтересах тих, хто зараз перебуває в Росії», - підкреслив Грицак. За його словами, поки немає точних даних про причетність інших високопоставлених чиновників-втікачів до «націоналізації». Нагадаємо, ватажки бойовиків Донбасу на початку березня заявили про введення «тимчасової адміністрації» на українських підприємствах. Уже заблоковано донецьке відділення «Укртелекому» і стадіон «Донбас Арена».
Події оформление ленты  Ветеран АТО розбив обличчя генералу Віктору Палію за «колорадську стрічку» У Будинку офіцерів у Києві екс-голові української розвідки, генералу Віктору Палію розбили обличчя. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Роман Сініцин. Сініцин зазначив, що генерал Палій є беззмінним головою Громадської ради при Міноборони. У п'ятницю, 10 березня, в Будинку офіцерів відбулося засідання ради.   За словами волонтера, рада регулярно отримує фінансування з бюджету, «пиляє» мільйони гривень щорічно, і на бюджетні ж гроші «влаштовує проросійські ватяні заходи, зрежисовані у Москві». В ході засідання голова громадської організації «Новий вогонь», ветеран АТО Дмитро Резніченко спробував поставити питання щодо проведеного в травні 2016 року флешмобу «Безсмертний полк», де люди йшли вулицями Києва з «колорадськими стрічками». При цьому він уточнив, що ця хода була організована українською громадською організацією і профінансована державою.   «Коли мова зайшла про георгіївські стрічки, діди стали на амбразуру і почали волати: «це почесно», «хто дав вам право називати їх колорадськими», - розповів Синіцин. Він додав, що в результаті Резніченко не стримався і розбив генералу Палію обличчя. Відзначається, що на місце події була викликана поліція і на Резніченка написали заяву.
Політика У Чорногорії проросійські сили хочуть провести «референдум» як у Криму У Чорногорії проросійські політики зібралися проводити несанкціонований референдум, аналогічний тому, який у березні 2014 року було проведено в українському Криму. Як повідомляє Financial Times, за допомогою «референдуму» проросійські сили намагаються перешкодити приєднанню Чорногорії до НАТО. За словами глави опозиційної чорногорської Демократичної народної партії Мілана Кнежевича, який пов'язаний з путінською партією «Єдіная Росія», «референдум» обов'язково покаже, що більшість людей у Чорногорії виступає проти НАТО. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей звернулася з закликом до Заходу посилити протидію «російській дезинформаційній кампанії, яка дестабілізує ситуацію на Західних Балканах». Раніше спеціальний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч заявив про те, що російські спецслужби брали участь у підготовці перевороту в Чорногорії. У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав голослівними заяви прокурора Чорногорії.
Суспільство оформление ленты  У Росії побитого інспектором ДПС водія ще й оштрафували У Кемеровській області Росії інспектор ДПС без причини застосував до водія грубу силу, виволік його з машини, стукнув головою об службову «Ниву», після чого суд визнав дії інспектора законними. Події відбулися 23 лютого в Югрі. Старший лейтенант В. затримав автолюбителя, який повертався з лікарні. За офіційною версією, яку озвучила начальник прес-служби УМВС по ХМАО Ольга Обмайкіна, власник чорного Nissan Qashqai не був пристебнутий, за що і був зупинений інспектором, пише «360». Водій нібито відмовився надавати документи на автомобіль та посвідчення водія, «вів себе агресивно і провокував поліцейських на конфлікт». Однак на відео видно, що працівник ДПС самостійно відстібає ремінь безпеки, після чого силою витягає водія з салону. На прохання водія пояснити йому причину зупинки чіткої відповіді не послідувало, а його самого приклали головою об службову «Ниву». Правоохоронець доставив водія у відділення, а наступного дня йому був виписаний штраф за непокору законній вимозі поліцейського. У підсумку російський суд постановив, що в діях працівників поліції провини не встановлено. Постраждалого водія суд оштрафував за непокору інспектору.
Політика Януковича хочуть допитати в Межигір'ї біля страусів, які «скучили» Прокурори Генеральної прокуратури України запропонували втікачеві екс-президенту Віктору Януковичу приїхати на територію Межигір'я, де його допитають біля страусів. Про це повідомив військовий прокурор Руслан Кравченко. Коментуючи пропозицію прокуратури Росії допитати Януковича на території Росії в присутності українських слідчих, Кравченко сказав, що українські прокурори не поїдуть до Росії на допит, пише Цензор.НЕТ. «На території Росії ми не маємо права допитувати. Ми можемо тільки бути присутнім. Якщо я буду там, то що? Я - в країні-агресора, Янукович - підозрюваний. Я, як прокурор, повинен його затримати і доставити до суду для обрання запобіжного заходу!» - підкреслив Кравченко. Він запропонував втікачеві екс-президенту допитати його в Межигір'ї і пообіцяв, що Януковичу забезпечать повну цілодобову охорону і не обмежуватимуть у часі. «Зробимо це на території України, а точніше - на території Межигір'я біля страусів, які скучили! Досить ховатися - прийшов час відповідати за свої протиправні вчинки, скоєні проти України і народу України!» - сказав Кравченко.
Події Поранений киянин наздоганяв грабіжників, які вкрали у нього сумку з 4 млн грн У Києві в п'ятницю, 10 березня, четверо невідомих у масках вистрілили в ногу чоловікові і відібрали у нього сумку, в якій було близько 4 млн грн. Подія трапилася на вулиці Кіквідзе, передають «Вартові. Еспресо». Після пограбування зловмисники зникли з місця події на автомобілі Volkswagen білого кольору. Потерпілий, не дивлячись на вогнепальне поранення, спробував наздогнати нападників. Зараз у місті введений план «Перехоплення» щодо розшуку та затримання злочинців. Нагадаємо, в лютому в Солом'янському районі Києва зловмисники напали на автомобіль ВАЗ на виїзді з території підприємства, в салоні якого двоє співробітників перевозили понад один мільйон гривень. ВАЗ «підрізала» іномарка, з якої вийшли четверо чоловіків у масках і чорному одязі. Невідомі з газового балончика бризнули в обличчя водієві і пасажирові, забрали з заднього сидіння автомобіля пакет з грошима і втекли.
Політика Штаб блокади планує відкрити три нових редути на кордоні з РФ і вимагає закрити "Сбербанк" Штаб блокади торгівлі з окупантами опублікував на своїй сторінці в Facebook заяву з повним переліком вимог. У заяві йдеться, що з 2 квітня штаб планує відкрити ще 3 редути уздовж державного кордону України і країни-агресора - Російської Федерації. Крім того, з 2 квітня штаб також загрожує повністю перекрити поставки товарів з України в Росію залізницею, а також повністю зупинити поставки вугілля з Росії в Україну залізничним шляхом.«При цьому вантажі, що йдуть транзитом з інших країн, затримуватися не будуть. При цьому на даному етапі блокади пасажирське сполучення також затримуватися не буде», - підкреслили в штабі. Від влади України в штабі зажадали негайно перейти до закупівель вугілля антрацитної групи з країн, які не ведуть агресивну війну проти України. Також у штабі зажадали від Верховної Ради прийняти закон «Про конфіскацію» підприємств, що належать РФ, а також майна країни-агресора у відповідь на аналогічні дії в окупованому Криму та окупованій території Донбасу. Від НБУ вимагають відкликання ліцензії у «Сбербанку» Росії за заяви про обслуговування клієнтів з «паспортами ДНР» і «ЛНР». Крім того, в штабі зажадали від керівництва РФ і ватажків бойовиків негайного звільнення військовополонених.
За кордоном оформление ленты  «Диявольський сміх» прем'єра Терези Мей став новим інтернет-мемом Користувачі соцмереж перетворили прем'єра Великої Британії Терезу Мей, яка посміялася над запитанням глави британських лейбористів Джеремі Корбіна, на інтернет-мем. Про це інформує видання The Telegraph. Поведінка британського прем'єр-міністра Терези Мей у парламенті нагадала користувачам соцмереж «злісний» сміх лиходіїв у мультиках і фільмах. Через якийсь час у мережі з'явився хештег #Theresalaughs. Користувачі почали показувати свої варіанти сміху Терези Мей. «Схоже, що Мей еволюціонує в свою остаточну форму», - пише один із користувачів соцмереж.   Theresa May looks like she's evolving into her final form. pic.twitter.com/5hDZzF0VUG — Jamie Ross (@JamieRoss7) 8 марта 2017 г. Did anyone else see Theresa May eating a fish during PMQs earlier? #PMQs #Budget2017 pic.twitter.com/HJdIvR2hJo — Harry Davidson (@davidsonhrj) 8 марта 2017 г. For those that couldn't hear it. #pmqs #theresalaughs pic.twitter.com/bkcgmD9ZQC — Ashley Farrall (@faz432) 8 марта 2017 г.

Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Лунный день сегодня 23 апреля 2024 года
Щодня на нас з вами чекають нові пригоди, і щоб вони були позитивними, важливо прислухатися до порад астрологі....
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 22 на 23 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
23 квітня о 19:32 розпочнеться 16-й місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року, представлений Анжелою Перл, обіцяє успішний початок дня, наповненого продукти....
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 23 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 23 квітня 2024 року наголошує, що важливо прислухатися до інтуїції Вона може вказати напрямок і до....
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 23 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба розповіла, що 23 квітня буде сприятливим днем для деяких знаків зодіаку щодо любовних стосунків О....
більше матеріалів




/-1,571004152298-/ /-pc-/
Top