counter
Архів Повернутись назад 09 Лютого 2016
9 Лютого
Політика Кононенко просить очну ставку з Абромавичусом Народний депутат Ігор Кононенко звернувся із клопотанням до Національного антикорупційного бюро України, в якому попросив слідство провести очну ставку як з міністром економічного розвитку Айварасом Абромавичусом, так і з іншими особами, причетними до його обвинувачення. Про це Кононенко написав на своїй сторінці у Facebook. Він також зазначив, що готовий дати дозвіл про доступ до його «можливого» спілкування і СМС-листування з міністром. Читайте також: Лещенко опублікував скандальне листування між Абромавичусом і Пасишником Кононенко переконаний, що слідство має з'ясувати правду, і тут важлива максимальна відкритість та оперативність. «Як ви вже знаєте, я закликав пана Абромавичуса разом зі мною пройти відкрите тестування на поліграфі. На жаль, поки що відповіді від нього немає. Хоча тестування на поліграфі не є поширеною практикою, однак у цій справі, з огляду на її значний резонанс, такий крок був би дуже доречним», - написав Кононенко.
Події У Росії під час вимушеної посадки військового вертольота загинули чотири людини Міністерство оборони Росії повідомило про аварію вертольота Мі-8 у Псковській області та загибель екіпажу машини - трьох льотчиків і техніка-інструктора. Про це повідомили в управлінні прес-служби та інформації міноборони. «За доповіддю пошуково-рятувальної групи, яка прибула на місце вимушеної посадки вертольота Мі-8, внаслідок аварії три льотчики зі складу екіпажу і один технік-інструктор загинули», - зазначили у військовому відомстві. Як пише ТАСС, для з'ясування обставин катастрофи до місця аварії вертольота вилітає комісія Головного командування ПКС Росії і Служби безпеки польотів ЗС РФ. Вертоліт Мі-8 з аеродрому «Острів» Псковської області здійснював плановий навчально-тренувальний політ. О 18:21 за київським часом зв'язок з екіпажем перервався.
Суспільство оформление ленты  Суд зобов'язав Авакова спростувати заяву про винуватість Тягнибока у подіях 31 серпня Печерський райсуд Києва визнав не відповідною дійсності інформацію глави МВС України Арсена Авакова про винуватість лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока у зіткненнях між протестувальниками та правоохоронцями під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова партії Олег Тягнибок. «Міністр Аваков, згідно з рішенням суду, має спростувати недостовірну інформацію проти «Свободи» і компенсувати судові витрати», - повідомив Тягнибок. У зв'язку з цим суд зобов'язав МВС України «протягом одного місяця з дня набуття рішенням законної сили провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, яку було оприлюднено міністром внутрішніх справ України Аваковим Арсеном Борисовичем».
За кордоном Відбулася чергова ротація сил українських миротворців у Конго На Львівщині відбулися урочистості з нагоди відправлення 250 військовослужбовців чергової, шостої, ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних сил України стабілізаційної місії ООН у Демократичній Республіці Конго. Про це повідомив Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів). Урочистості відбулися на базі 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ. «У Демократичній Республіці Конго і в подальшому триває війна між різними бандформуваннями. Тому наші льотчики і особовий склад українського контингенту майже щодня наражаються на небезпеку. Однак усі військовослужбовці мають досвід участі в різних миротворчих місіях, а головне - вони брали участь в антитерористичній операції в Донбасі», - зазначив начальник армійської авіації командування Сухопутних військ української армії, генерал-майор Валентин Пістрюга. Також військовослужбовці 6-ї ротації протягом трьох тижнів успішно пройшли бойову злагодженість на Херсонщині. Крім загальновійськових дисциплін, армійці здавали тести на знання англійської мови і тренувалися за напрямами спеціальної професійної підготовки.
Події У Києві затримали працівника офісу за крадіжку мільйона гривень Працівниками кримінальної поліції ГУ Нацполіції в м. Києві було заарештовано працівника фірми, який украв з офісу понад 1 мільйон гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Києві. «До працівників карного розшуку звернувся 35-річний співзасновник комерційної установи, розташованої в Дарницькому районі столиці. Чоловік повідомив, що з його офісу зник мільйон гривень», - зазначають у прес-службі. Під час проведення оперативно-розшукових заходів за відбитками пальців правоохоронці встановили особу підозрюваного і вже за два дні затримали його. Злодієм виявився 30-річний підлеглий, який працював у компанії перекладачем. Чоловік мав вільний доступ до кабінету керівника, тому зробив дублікат ключів і за відсутності директора викрав гроші. «Затриманий пояснив правоохоронцям, що не зміг втриматися від спокусливої ​​суми, бо хотів придбати автомобіль. Зловмисник не встиг скористатися викраденим, гроші повернули власнику», - йдеться в повідомленні. Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Політика Глава НАБУ: Абромавичуса продовжать допитувати в середу Допит міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса продовжиться у середу. Про це під час спілкування зі ЗМІ заявив глава Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник, передає «112 Україна». Допит продовжиться о 16:00. «Проведення допиту Абромавичуса буде здійснено в середу о 16:00... Зараз триває детальний допит заявника у справі, після того, як ми зберемо всі документи, котрі він нам надасть, будуть ті факти, які він нам повідомить і які буде підтверджено доказами, перевірятимуться детективами НАБУ шляхом допиту свідків, проведення одночасного допиту кількох осіб, проведення виїмки документів. Ми максимально прозоро розслідуватимемо цю справу, але з огляду на таємницю слідства», - сказав Ситник. Нагадаємо, що перший допит Абромавичуса відбувся в понеділок, 8 лютого. 3 лютого голова МЕРТ Айварас Абромавичус заявив про свою відставку, звинувативши у блокуванні роботи міністерства заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка.
Суспільство У метро Києва закликають не жертвувати гроші «людям зі скриньками» У поїздах київського метро лунатиме заклик не жертвувати гроші псевдоволонтерам. Про це повідомляє прес-служба Київського метрополітену. Так, фахівці розробили технічну можливість і зараз одночасно в трьох депо ведуть роботу із запису відповідного тексту в систему. Частина поїздів з оголошеннями вже вийшла на лінії. «Це наступний крок постійної боротьби підприємства з «людьми зі скриньками». Нагадаємо, що недавно метрополітен організував публічні обговорення цього питання з правоохоронцями, представниками фондів та активістами. Після чого оголошення з проханням не давати гроші неперевіреним особам або представникам благодійних організацій зазвучали на ескалаторах», - ідеться в повідомленні. У прес-службі також зазначили, що підприємство підтримує законопроект, який передбачає заборону збору коштів у громадському транспорті.
Суспільство У Києві правоохоронці ліквідували канал контрабанди товарів У Києві ліквідовано контрабандний канал, який було організовано менеджментом однієї з міжнародних кур'єрських служб доставок та інспектором поста «Спеціалізований» Київської міської митниці. Як повідомляє прес-служба СБУ, підприємці і митник організували механізм імпорту в Україну партій дорогих товарів під виглядом міжнародних експрес-відправлень без сплати митних платежів. «Щотижневий обсяг незаконно ввезених товарів становив у середньому понад 30 тисяч доларів США. Інспектор отримував «премію» в розмірі 10% від суми митних платежів, несплачених комерсантами», - йдеться в повідомленні. Як розповіли в СБУ, під час обшуків правоохоронці вилучили партію мобільних телефонів та аксесуарів вартістю понад 100 тисяч американських доларів, оформлену як експрес-відправлення з ухиленням від сплати митних платежів. Співробітники спецслужби також знайшли печатки іноземних компаній, котрі вважаються відправниками вантажів, і печатки Київської міської митниці. Знайдено також програмне забезпечення, завдяки якому партії товарів штучно дробилися на нібито персональні відправлення. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають обшуки і необхідні слідчі дії.
Політика Соболєв: Проти Семенченка зібрано кілька томів кримінального провадження Народний депутат України від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв стверджує, що проти його колеги та однопартійця Семена Семенченка прокуратура вже зібрала кілька томів кримінальної справи. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook. «Слідчий прокуратури проговорився, що зібрано вже томи справи проти Семена Семенченка. Для цього прокуратура заарештувала або викликала на допити не менше сімох бійців «Донбасу». Схема роботи традиційна: або даєш свідчення на комбата, або звинувачуємо тебе», - пише Соболєв. Нардеп також зазначає рівень цинізму роботи органів прокуратури, які йдуть на свідоме порушення законів та Конституції, адже «слідство проти народного депутата має бути розпочато лише після дозволу Верховної Ради». Депутат додав, що о 12:00 його фракція збирається оприлюднити матеріали про роботу прокуратури в даному напрямі і про дії представників фракції «Самопоміч». «О 12:00 лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк оприлюднить якомога більше матеріалів про роботу прокуратури в цьому напрямі і нашу реакцію на це», - наголосив Соболєв.
Суспільство Тимчук: Біля Алчевська бойовики посилюють позиції У Луганській області, в районі Алчевська-Перевальська, бойовики зосередили більше тисячі осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Сили бойовики зосередили протягом останнього тижня. «У районі Алчевська-Перевальська перебуває до 1 тис. бойовиків (зосереджено протягом останнього тижня). Періодично з цього формування висуваються групи бойовиків у напрямку Брянки, Стаханова. Західніше зафіксовано: район Ломоватки - 10-11 одиниць різної бронетехніки (без танків, переважно БМП-1 і МТ-ЛБ), у районі Алмазного і Калинового - по посиленій роті (по 9-10 одиниць бронетехніки, автотранспорт, вогневі засоби типу 120-мм/82-мм мінометів, ЗУ-23-2, до батареї 100-мм МТ-12 «Рапіра»), техніку частково замасковано на позиціях, частково перебуває на видноті (схоже на демонстраційні дії)», - написав Тимчук.
Суспільство Комунальники Києва пропонують збільшити штрафи за кинуте мимо урни сміття Комунальні служби міста Києва хочуть збільшити штрафи за кидання сміття мимо місць його утилізації. Про це повідомив директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русин, передає видання «Город Киев». «Зараз штрафи за викидання сміття дуже смішні: 80-170 гривень. Ця сума не відображає ступінь провини. Тому необхідно посилити систему штрафів. Вони (штрафи) мають бути великими, наприклад, 3-5 тис. гривень. Після того, як людину один раз оштрафують, наступного разу вона вже замислиться, куди необхідно викидати сміття», - зазначив Русин. За його словами, сьогодні в Україні через відсутність невідворотності покарання і безвідповідальності такі дії і відбуваються. «Багато хто любить наводити як приклад досвід європейських країн. Там, якщо ти порушив, то рано чи пізно доведеться відповісти. А у нас усі звикли вважати, що це їх не торкнеться. Якщо зросте система штрафів, то люди повинні будуть усвідомити, що дотримуватися закону дешевше, аніж його порушувати», - резюмував він.
Суспільство У Костянтинівці зловили розшукуваного «козака «ДНР» У Костянтинівці Донецької області поліція зловила «козака «ДНР», який перебував у розшуку. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП України в області. «Правоохоронці отримали оперативну інформацію, що учасник бандформування втік від «русского мира» і повернувся до Костянтинівки. Операція із затримання минула успішно, зараз бойовик дає свідчення. У листопаді 2014 р. раніше судимий за скоєння крадіжки чоловік приєднався до лав терористів, вступивши в «козаки». Йому видали автомат Калашникова і гранати, підрозділ мав броньовану техніку, гранатомети та міномети», - сказано в повідомленні. Поліція зазначає, що спочатку чоловік отримував винагороду 4 тисячі гривень на місяць, а потім йому довелося «служити» безкоштовно. Бойовика оголосили в розшук за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
За кордоном оформление ленты  СБУ оприлюднила дані про причетність російських військових СЦКК до співпраці з «ДНР» та «ЛНР» (відео) Служба безпеки України надала докази причетності російських військових Спільного центру координації та контролю (СЦКК) про припинення вогню до підтримки квазідержав «ДНР» та «ЛНР». «СБУ привернула увагу до діяльності російської групи офіцерів СЦКК і показала, що вони, прикриваючись мандатом, співпрацюють із терористами», - заявив голова СБУ Василь Грицак. У спецслужбі України зазначають, що 27 січня у російських військовослужбовців СЦКК було вилучено 14 посібників з військової справи з грифом обмеження доступу «ДСК» (для службового користування. - Ред.). «2 лютого цього року у групи офіцерів знайдено методичні матеріали та курси лекцій за російським зразком», - зауважили в СБУ. Також спецслужба України вилучила у росіян різні військові шеврони, прапори НЗФ т.зв. ДНР/ЛНР та іншу пропаганду. Крім того, в СБУ наголосили, що низка офіцерів ЗС РФ отримали нагороди від імені квазідержави «ДНР/ЛНР» «за допомогу в боротьбі проти агресії України».
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олег Мартиненко Погоні та стрілянина - це голлівудські сценарії, нормальна поліція так не працює Дії поліції під час погоні по нічному Києву були цілком законними. Правоохоронці мали право застосовувати зброю в такій ситуації. Про це в коментарі «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів експерт, директор Центру досліджень правоохоронної діяльності Олег Мартиненко. «Поліція могла не застосовувати зброю, адже скільки патрульних автомобілів було задіяно в погоні. Можна було б спробувати заблокувати авто. Поліція могла і мала право, власне, це і диктувалося ситуацією, застосувати зброю, тобто вони правомірно застосовували зброю. Але те, що вони застосували зброю в рамках закону таким чином, що вбили пасажира, є незаконним, тому за це має бути кримінальна відповідальність для того поліцейського, зі ствола якого і було випущено смертельну кулю. Вони мали право застосовувати зброю, але не в такий незаконний спосіб. Таким чином поліцейські створили небезпеку для здоров'я і життя осіб, які не мали відношення до ситуації», - розповів експерт. За словами Мартиненка, необхідно було спробувати блокувати авто, але зброю треба було застосовувати так, аби це не зашкодило іншим людям або майну. «Якщо, наприклад, вони стріляли б у машину (на швидкості в колесо), то авто занесло б, воно вдарило б дві-три сусідні машини і зупинилося. Поліція заарештувала б водія і пасажирів. За завдану шкоду тим двом-трьом машинам вдареним хто платитиме? Поліцейський. Це він таким чином застосував зброю. Тому на Заході ви не побачите стрілянини по колесах, хіба що в голлівудських фільмах, там поліція завжди переслідує порушника до останнього, намагаючись його затиснути, щоб застосувати зброю таким чином, аби потім не платити за це. Друга ситуація: якщо ж поліцейські влучили в колеса, машина пішла юзом, вона вдарилася у стовп, внаслідок зіткнення загинув один пасажир та водій. Хто відповідатиме за ці смерті? Поліцейський. Це буде необережне застосування зброї, необережне вбивство. Тому погоні та стрілянина - це голлівудські сценарії. Нормальна поліція так не працює», - запевняє експерт. Він також зазначив, що те, що сталося, ніяк не позначиться на реформі МВС, бо самої реформи просто немає. «Що стосується реформи, то її немає. Просто новий підрозділ з новою назвою, переодягли нових людей у нову форму. Система роботи не змінилася, особистий склад не змінився. Ті 10%, яких відсіяли по Київській області, це такий відсів особового складу, який робить будь-який новий міністр. Якісно склад не змінився, система роботи не змінилася, залишилася тією самою. Навряд чи можна вважати реформою те, що ми переодягли кілька тисяч нових молодих людей, котрі не мають жодного впливу на внутрішні процеси поліції. Що стосується ставлення людей до даної ситуації та їхньої довіри до поліції, то їм, за великим рахунком, байдуже. Я бачив опитування людей у Facebook з приводу згоди чи незгоди щодо застосування зброї в цій ситуації. Абсолютно смішний дитячий хід. Там одержаний результат 92,8%, але повірте, якщо ми зараз проведемо опитування людей, чи потрібно знову повернути смертну кару, то більшість буде «за». Але ми ж не вводитимемо смертну кару, порушуючи міжнародні зобов'язання», - резюмував експерт.
Суспільство У київській школі хлопець погрожував учням пістолетом У Києві у приміщенні навчального закладу хлопець погрожував зброєю школярам. Про це повідомили у прес-службі Головного управління столичної Нацполіції. Поліцейські розшукують цього юнака. «До чергової частини Подільського управління поліції надійшло повідомлення про те, що в ліцеї невідомий чоловік погрожує дітям зброєю. Так, 10-річна дівчинка розповіла правоохоронцям, що в холі ліцею хлопець приблизно 18 років демонстрував пістолет. Невідомий хвалився, що зброя справжня, навіть ударив дитину по коліну. Приїхавши на місце пригоди, патрульні поліцейські побачили підозрілого хлопця, який почав бігти і через кілька вулиць викинув предмет, схожий на пістолет», - сказано в повідомленні. Поліцейські вилучили зброю. За попередніми даними, вона пневматична. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України.
Суспільство У штабі АТО розповіли, чому бойовики не борються з епідемією грипу Спецслужби Російської Федерації навмисно не вживають жодних заходів із протидії поширенню епідемії грипу на окупованих бойовиками територіях. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. За інформацією штабу, це робиться для деморалізації місцевих жителів та збереження контролю за населенням регіону, серед якого поширюються антиросійські настрої, а також для можливості приховати перед населенням Росії загибель військовослужбовців ЗС РФ, котрі перебувають на українській території. Читайте також: В окупованій частині Донецької області від грипу померло 540 осіб При цьому у штабі АТО наголосили, що напередодні епідемії не було вжито відповідних і достатніх заходів із забезпечення доступу населення до медичних послуг, що є одним з основних обов'язків влади перед населенням.
Події Поліція Кривого Рогу затримала жінку, яка продавала зброю та боєприпаси Криворізька поліція затримала жительку міста, яка на ринку пропонувала покупцям придбати пістолет та набої до нього. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. «До чергової частини Центрально-міського відділення поліції м. Кривий Ріг надійшло повідомлення, що на міському ринку жінка продає зброю», - йдеться в повідомленні. На ринку правоохоронці виявили 40-річну громадянку, раніше не судиму, підозрювану в продажу зброї та боєприпасів. Жінка добровільно віддала свою сумку. У ній було знайдено пістолет у розібраному вигляді і 44 патрони калібру 7,65 мм. «Як пояснила громадянка, патрони і частини пістолета їй дав знайомий чоловік, у якого вона протягом останніх років прибирає в квартирі. Він запропонував жінці продати ці речі, на що вона погодилася», - уточнюється в повідомленні. Вилучені предмети відправлено на експертизу. Після проведення експертизи для затриманої буде обрано запобіжний захід. Слідчим відділом Центрально-міського відділення поліції вирішується питання про порушення кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання чи продаж вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.
Економіка Експерт: Закон про реструктуризацію валютних кредитів може реально заробити Законопроект про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, одержаними на придбання єдиного житла, може бути ухвалено і реалізовано. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів економіст Віктор Лисицький. «Дуже чітка соціальна спрямованість у законопроекту. До тих, хто, незважаючи на складнощі, тягнувся, платив і не мав неповерненої простроченої заборгованості станом на 1.01.2014, прописано одне ставлення. А хто плюнув на все, не повинен розраховувати на гроші інших вкладників. Держава нічого на це не дає. Банківська система намагається бути гуманною, розуміє ситуацію, в якій перебуває вся країна», - пояснив він. За словами Лисицького, такий закон може реально заробити - перешкод цьому немає. «Цей закон створить зрозумілі і реалізовані умови збалансування інтересів банків, держави і позичальників», - додав економіст. Він зазначив, що під дію нових правил потраплять не всі валютні позичальники. «Це буде кілька тисяч осіб. Потрясінь не повинно бути, хоча їх спробують організувати», - упевнений Лисицький. Що ж стосується прописаного в перехідних положеннях законопроекту зняття мораторію на вилучення заставного майна, то Лисицький зазначив, що це вимушений захід. «Якщо людина знає, що у неї можуть забрати щось, вона поводиться інакше», - акцентував економіст. «Банки вкрай зацікавлені у збереженні відносин з клієнтом. Для банку клієнт - це все. У нас немає ніякої «принудиловки», а є ринкова система. І банки дуже зацікавлені у збереженні своєї репутації», - підсумував Лисицький. Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №4004 «Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, одержаними на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)». Його підготували Міністерство фінансів спільно з Національним банком України та Незалежною асоціацією банків України.
За кордоном НАТО звинувачує Росію у зриві переговорів з врегулювання конфлікту у Сирії Нещодавні авіаудари Росії в Сирії підривають роботу всіх сторін з пошуку політичного врегулювання конфлікту в цій країні. Про це на прес-конференції у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає РБК-Україна. За словами генсека НАТО, Альянс не прагне протистояння з Росією або нової холодної війни. Але він вважає, що розгортання Росією наземних та повітряних сил у Сирії «змінює стратегічний баланс і підвищує напруженість у регіоні». «НАТО не братиме на себе бойову роль у Сирії. Ми допомагатимемо посилювати потенціал країн Альянсу, які беруть участь у коаліції проти ІДІЛ», - сказав Столтенберг. Крім того, генсек наголосив, що Україна залишається для НАТО одним з головних питань на порядку денному і Альянс продовжить її підтримувати в політичному і практичному плані. Також Столтенберг нагадав про необхідність припинення вогню на Донбасі і виконання Мінських угод.
Суспільство У Донецькій області знайшли ще дві схованки зі зброєю та боєприпасами Як повідомляє прес-служба СБУ, у т.зв. сірій зоні в районі населених пунктів Новотроїцьке і Докучаєвськ Донецької області було виявлено схованку з трьома гранатометами РПГ-18 і РПГ-22, а також з двома пострілами до гранатомету РПГ-7. Під час огляду боєприпасів правоохоронці встановили, що постріл ТБГ-7 було виготовлено в Росії в 2008 році. Крім того, в покинутому приватному будинку в селі Новомихайлівка зі схованки вилучили три гранатомети РПГ-22, вісім пострілів до гранатомета РПГ-7, протипіхотну міну МОН-50, протитанкову міну ТМ-62М, сім детонаторів до мін, шість гранат РГД-5, РКГ і Ф-1 із запалами, дві тротилові шашки, 19 пострілів ВОГ-25 до підствольного гранатомета ГП-25 і 46 пострілів ВОГ-17 до АГС-17. Матеріали документування та засоби ураження передано до Національної поліції для відкриття кримінальних проваджень.
Політика «Самопоміч» звернеться до Генпрокуратури і СБУ через тиск на Семенченка Фракція політичної партії «Самопоміч» має намір звернутися до Генпрокуратури і СБУ за фактом можливого тиску на свого однопартійця Семена Семенченка. Про це народний депутат сам розповів журналістам, повідомляє РБК-Україна. «З порушенням закону про статус народного депутата України, Конституції, регламенту Верховної Ради і Кримінально-процесуального кодексу слідчими Генеральної прокуратури, а саме військової прокуратури ведуться негласні слідчі дії щодо мене за тими же самими епізодами, які вже було розглянуто нормальними, чесними, патріотичними слідчими Генпрокуратури ще рік тому», - розповів Семенченко. За словами колишнього комбата, йому стало про це відомо від бійців батальйону «Донбас», командиром якого він був, що їм погрожували арештом у разі, якщо останні не погодяться свідчити проти нього. «Ми сьогодні звернемося до НАБУ і СБУ із заявою щодо генпрокурора Шокіна і головного військового прокурора Матіоса. Я впевнений, що подібні дії, незаконні стосовно народного депутата України, не могли б бути вчинені, якби не було узгодження зверху», - наголосив Семенченко. Зокрема, нардеп зазначив, що його хочуть звинуватити у викраденні людей і погрозах начальнику поліції Кривого Рогу. «Викрадення людей, погрози начальнику поліції Кривого Рогу. У справах, за якими змушують хлопців давати проти мене свідчення - це взагалі, починаючи від убивств і закінчуючи незрозуміло чим. Усе це нібито за період 2014 року», - зазначив Семенченко і додав, що хлопці з батальйону «Донбас» не схотіли надавати свідчення проти нього.
За кордоном Посольство України в Сирії тимчасово евакуюється до Лівану Дипломатичне представництво України в Сирії тимчасово переміщує частину персоналу посольства через загострення ситуації в країні. Про це представники посольства написали на своїй сторінці у Facebook. «У зв'язку із загостренням ситуації безпеки в Сирії Міністерством закордонних справ України прийнято рішення про тимчасове переміщення персоналу ПУ в Сирії до Лівану з 1 березня 2016 року», - сказано в повідомленні. Як зазначили у відомстві, представники України і далі продовжуватимуть свою роботу відповідно до міжнародних норм. «Співробітники Посольства України в Сирійській Арабській Республіці продовжать виконання своїх функцій, передбачених статтею 3 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, і з цією метою на регулярній основі, залежно від розвитку ситуації безпеки, перебувають у Сирійській Арабській Республіці», - йдеться у повідомленні. Дипломати також зауважили, що всі контактні дані посольства залишаються незмінними.
За кордоном Турчинов: РФ готується до агресивних воєнних дій проти України Збройні сили Росії з російсько-терористичними військами здійснюють активну підготовку до агресивних дій проти України. Про це йдеться в заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, передає прес-служба РНБО. «Всі ці військові навчання відбуваються у безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Понад те, в рамках раптової комплексної перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го і 2-го армійських корпусів», - зазначив Турчинов. На думку секретаря РНБО, збройні сили Росії разом з 1-м і 2-м армійськими корпусами та іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, здійснюють активну підготовку до агресивних бойових дій, що є «прямою загрозою для нашої країни».
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Шабовта Заяви СБУ часто бувають політично заангажованими Дуже часто заяви СБУ політично заангажовані, не винятком може бути і заява Служби безпеки про те, що вона отримала докази співпраці з терористами офіцерів російської групи Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Але головна проблема в тім, що згодом такі заяви часто зникають і не знаходять подальшого підтвердження. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта. «Мені здається, дуже багато заяв СБУ є прогнозованими. Ми знаходимо російський слід навіть там, де забракло б фантазії його шукати. Але багато заяв потім не знаходять жодного розвитку, тим більше вони не отримують якогось публічного продовження з точки зору того, що було зроблено відповідні висновки. З іншого боку, все-таки СБУ досить закрита служба, і ставити під сумнів те, що вони часто повторюються в якихось моментах, напевно, теж неправильно. Мені здається, що дуже часто заяви і власне певні рішення є політично заангажованими. І хотілося б, щоб заяви, які претендують на якийсь вибух громадської думки і які знаходять досить сильне і документальне, й інше підтвердження, були відкритими для суспільства. Хотілося б, щоб суспільство могло хоч трохи знати про це. А так, прикриваючись великою таємницею слідства, ця інформація дуже часто вмирає потім назавжди», - розповів експерт. На його думку, це призводить до того, що дедалі частіше такого роду інформація перестає викликати довіру в суспільстві.
Суспільство Співробітник ФБР працюватиме разом із детективами НАБУ У Національному антикорупційному бюро України постійно перебуватиме представник Федерального бюро розслідувань (США). Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє прес-служба бюро. За словами Ситника, співробітник ФБР разом із детективами працюватиме над міжнародними дорученнями і контролюватиме їх проходження через компетентні органи США. За його словами, цього місяця НАБУ мають відвідати представники ФБР, які допомагатимуть детективам відстежувати грошові потоки. «Під час нашої роботи ми побачили, що в багатьох справах грошові потоки пов'язані із закордоном. Тому ми звертатимемося по міжнародну правову допомогу до партнерів - правоохоронних органів інших держав. Звичайно, це може вплинути на темпи розслідувань», - зазначив Ситник.
Події оформление ленты  У Києві невідомі стріляли в чоловіка У Дарницькому районі Києва невідомі відкрили вогонь по чоловіку, який виходив зі свого будинку. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Києві. «Пригода сталася в Дарницькому районі столиці, на вулиці Анни Ахматової. Попередньо встановлено, що чоловік вийшов з дому і спочатку почув постріли, а потім відчув біль. Стріляли кілька разів з автомобіля «Деу». В результаті у чоловіка три поранення в плече і стегно. Йому надають необхідну медичну допомогу», - йдеться у повідомленні. Зараз поліція шукає зловмисників, які після стрілянини втекли. На місці пригоди працює слідчо-оперативна група, проводиться ретельний огляд місця події та встановлюються всі обставини інциденту. Попередньо встановлено, що стріляли з травматичної зброї. «Відомості про пригоду внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Дарницького управління поліції, вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - зазначається в повідомленні прес-служби.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Шабовта Поліцейські залишаються «скороспілками»: у них слабка підготовка і погана зброя Від нових поліцейських рано очікувати злагодженої роботи і впевненої поведінки в нестандартних ситуаціях, бо у них було замало часу на підготовку. Через це і стався інцидент із погонею зі смертельними наслідками в Києві. Крім відсутності гарної підготовки, поліції бракує і якісної зброї. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт і президент Української федерації професіоналів безпеки Сергій Шабовта. «Роль нової патрульно-постової служби в якійсь реформі (псевдореформі, як на мене) явно перебільшено. І нехай у 27 містах, як це заявляв пан Аваков, скоро з'являться нові поліцейські. Це не базові підрозділи поліції, які насправді визначають якість та результативність боротьби зі злочинністю, забезпечують громадський порядок. Нас чомусь увесь час годують історіями про те, що це саме ті дивовижні люди, які все це і зроблять. Треба чітко розуміти, що навіть за час практичної обкатки вулицями Києва поліцейські все одно залишаються «скороспілками», їх підготовка є вкрай слабкою. Вони за прискореним курсом пройшли підготовку, хоча їм потрібно набагато більше часу, аби насправді стати зубастими фахівцями, які будуть професіоналами. Від цих хлопців апріорі зарано чекати солідної упевненості і злагодженої роботи», - вважає експерт. Шабовта зазначив, що пригоду із гонитвою не можна назвати незвичайною. Але при цьому не було зроблено елементарних речей - вулиці не було перекрито. «Це говорить про те, що злагодженості та координування в масштабах міста немає взагалі. Колись ті самі даішники насправді були досить професійними, вони виставляли кілька рубежів, прораховували всі варіанти і розподіляли сили перехоплення. Причому саме перехоплення, а не погоні по всьому місту з величезним ризиком для людей і з потенційно можливими руйнуваннями. Насправді поліцейські діяли як могли: кинулися навздогін. Пощастило, що не було ще більших нещасть», - розповів фахівець. Експерт вважає, що значною мірою дії поліції були правомірними, адже в авто могли бути, наприклад, терористи. «Те, що машина на величезній швидкості із колосальним ризиком тікала від переслідування, наїхала на поліцейського, свідчить про те, що підозрювати поліції можна було все, що завгодно. Поліцейські діяли в міру своїх сил. Але треба враховувати, що це була ніч, поліція непідготовлена ​​і стріляла з поганих пістолетів «Форт». Це взагалі негодяща зброя. Аваков, який списав під нову поліцію стільки грошей, на жаль, не вважав за можливе озброїти поліцейських гарною зброєю. Він їх одягнув у дорогу форму, взув, а пістолети - погані. В результаті було застрелено хлопця. На жаль, чекати іншої якості роботи від цих поліцейських не доводиться», - підсумував Шабовта.
Події Командирам полігону світить дев’ять років в'язниці за «умови» утримання бійців Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного військового округу України відкрито кримінальне провадження через відсутність забезпечення соціально-побутовими умовами та продовольством бійців 53-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України на полігоні Широкий Лан (Миколаївська область). Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного військового округу. «Люди в погонах втратили надію на те, що командування вирішить зазначені проблеми, і пішли до прокурора. Дізнавшись про це, командири та чиновники заметушилися: і автобус знайшли, і людей нагодували», - йдеться в повідомленні прес-служби. Пізніше до розташування гарнізону прибув полковник юстиції О. Кот, який отримав від військовослужбовців заяву про їхнє неналежне забезпечення соціально-побутовими умовами та продовольством. На підставі заяви військова прокуратура Миколаївського гарнізону внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 426-1 КК України. «У рамках кримінального провадження проведено першочергові слідчі дії. Вже опитано близько 30 військовослужбовців і командирів військової частини, оглянуто місце події. Під час проведення слідчих дій встановлено, що 3-й батальйон 53-ї бригади було передислоковано на Широколанівський полігон з Дніпропетровської області чотири дні тому. Тилові служби не встигли організувати прийом і розміщення особового складу відповідно до вимог статуту, а командири на місці не вжили заходів зі створення нормальних побутових умов для людей. Зокрема, в наметі замість 20 розмістили майже втричі більше військовослужбовців», - йдеться в повідомленні. Зараз військова прокуратура Південного регіону досліджує низку питань щодо діяльності командування військової частини зі створення належних умов проживання особового складу в польовому таборі, дотримання прав військовослужбовців на матеріальне забезпечення та медичну допомогу.
Суспільство оформление ленты  Бойовики «ДНР» планують відключити українські канали за «екстремістську інформацію» Влада терористичної «ДНР» розпорядилася відключити майже всі українські телеканали за «інформацію екстремістського характеру». Про це йдеться в листі так званого міністерства інформації «ДНР», передає Укрінформ. Як сказано в листі, найближчим часом українською владою заплановано «комплекс заходів з включення блоків інформації екстремістського характеру в мережу українських телеканалів, що віщають на території «ДНР» (у тому числі тематичних - спортивних, дитячих, пізнавальних тощо)». З цією метою бойовики квазідержави «ДНР» планують припинити мовлення телеканалів України до 10 лютого 2016 року. Після цього «міністерство інформації ДНР» збирається перевірити виконання даного розпорядження всіма суб'єктами власності. У листі чітко вказується перелік українських каналів - від інформаційних до дитячих.
Суспільство МВС планує оскаржити рішення суду за позовом Тягнибока У МВС мають намір оскаржити судове рішення за позовом лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока. Про це повідомив директор департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась, передає прес-служба МВС. «Печерський суд м. Києва задовольнив позовну заяву Олега Тягнибока до МВС та його глави Арсена Авакова частково. Зокрема, недостовірними було визнано лише окремі уривки фраз міністра внутрішніх справ, виголошених ним на брифінгу в МВС 31 серпня минулого року. У зв'язку з цим судом винесено рішення про необхідність проведення брифінгу для спростування зазначених фраз. На сьогодні суд оголосив лише вступну та резолютивну частину рішення, тому мотиви, якими керувався суд, стануть відомими трохи пізніше. Поки що це рішення не набрало законної сили. Отже, після одержання в установленому порядку повного тексту судового рішення в МВС планують подати апеляційну скаргу на нього», - сказав Горбась.
Події Сьогодні бойовики 18 разів обстрілювали українських військових З початку доби бойовики 18 разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, українські укріплення в районі Троїцького було обстріляно з великокаліберних кулеметів, зенітної установки і міномета калібру 82 мм. Крім того, з гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по опорних пунктах Збройних сил України в Пісках і Опитному, а в Авдіївці бойовики обстріляли позиції сил АТО з БМП. «Гаряче було в районі Мар'їнки, де російські найманці вісім разів відкривали вогонь по наших укріпленнях. Тут ворог застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети», - йдеться в повідомленні. Також на маріупольському напрямку опорний пункт сил АТО біля Водяного бойовики обстріляли з гранатомета.
Події Східну частину Канади паралізовано через сильні снігопади У канадських атлантичних провінціях - Новій Шотландії, Острові принца Едуарда, Ньюфаундленді, Лабрадорі та Нью Брансвіку - через сильні снігопади, що тривають уже другу добу, не працюють школи та дитячі садки. Як пише ТАСС, за даними Національного метеобюро, за останню добу тут вже подекуди випало понад 40 см снігу. У кількох районах негода супроводжується сильним вітром і поривами до 90 км на годину (25 метрів на секунду). В регіоні також не працює багато адміністративних установ, офісів та вищих навчальних закладів. Через важкі погодні умови тимчасово припинено поромне сполучення між провінціями, а в місцевих аеропортах скасовано або затримано сотні авіарейсів. На острові Кейп-Бретон (провінція Нова Шотландія) повністю скасовано автобусне сполучення через погану видимість на дорогах. Влада регіону просить населення без крайньої необхідності не користуватися автотранспортом.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,9062178134918-/ /-pc-/
Top