counter
Архів Повернутись назад 09 Січня 2018
9 Січня
Кримінал У Болгарії застрелили бізнесмена, близького до правлячої партії країни У столиці Болгарії Софії застрелили великого підприємця Петра Христова. Про це повідомляє місцеве видання Novinite.bg. Вбивство сталося 8 січня 2018 року. Христов був власником компанії «Лактіма», одного з найбільших в країні виробників молочних продуктів. У бізнесмена випустили 8 куль з малокаліберного пістолета в спину. Він помер до того, як його водій зумів доставити 49-річного бізнесмена в лікарню. Поліція країни розслідує всі можливі версії злочину, у тому числі пов'язані з бізнесом загиблого, а також можливою наявністю у вбивці особистих мотивів. «Поки немає даних про те, що він отримував погрози», - йдеться в повідомленні. Відзначається, що вбитий Христов був близький до правлячої в Болгарії партії ГЕРБ ( «Громадяни за європейський розвиток Болгарії»), в тому числі колишнього віце-прем'єра і екс-глави МВС Цвєтана Цветанова.
Події Россошанський розповів подробиці вбивства Ноздровської Під час допиту затриманий за підозрою у вбивстві відомої правозахисниці Ірини Ноздровської Юрій Россошанський розповів деталі вбивства. Також був проведений слідчий експеримент. Про це повідомляє інформоване джерело, передає INSIDER. За інформацією видання, Юрій Россошанський повідомив, що він діяв один і вбив Ірину Ноздровську в ході сварки з нею на зупинці громадського транспорту в с. Демидів. «Під час допиту затриманий сказав, що на зупинці виникла сварка, після чого він дістав ніж і завдав Ноздровській удари в область шиї. Після скоєння злочину чоловік відтягнув її до річки, одяг, на якому була кров, спалив у себе вдома в печі», - говорить співрозмовник. Суд щодо обрання запобіжного заходу у відношенні Россошанського був призначений на 9 січня, обвинувачувач збирається просити для нього утримання під вартою.
Політика КНДР і Південна Корея почали перші за три роки переговори На кордоні Південної і Північної Кореї сьогодні, 9 січня, о 10:00 за місцевим часом почалися перші з 2015 року переговори між Сеулом і Пхеньяном. Про це інформує агентство Reuters. Згідно з повідомленням джерела, перед початком зустрічі обидві сторони висловили оптимізм щодо результатів цих переговорів. «Діалог пройде добре. Північна і Південна Корея сьогодні будуть вести розмову з позицій щирості і серйозності», - зазначає голова Комітету з мирного об'єднання Рі Сон Гвон, що очолює делегацію Північної Кореї. Його колега, глава делегації Південної Кореї, міністр у справах національного об'єднання Чо Мін Гюн теж висловив оптимізм. «Переговори почалися після того, як Південна і Північна Кореї тривалий час були роз'єднані, але я вважаю, що перший крок — це половина справи», - говорить він.
Події Війна на Донбасі: за добу поранені троє військових У зоні проведення бойових дій на Донбасі за минулу добу в результаті обстрілу бойовиків були поранені троє військових ЗСУ. Про це інформує прес-центр штабу АТО в Facebook. «Темна половина минулої доби, починаючи з 19:00, в районі проведення бойових дій пройшла без порушень режиму тиші, уздовж всієї лінії розмежування не було зафіксовано жодного обстрілу. Але до цього російсько-окупаційні війська шість разів порушували перемир'я», - сказано в повідомленні. На Луганському напрямку окупанти більш як чотири години обстрілювали позиції ЗСУ в районі Світлодарської дуги, з гранатометів і кулеметів вели вогонь на підступах до Світлодарська. На Донецькому напрямку терористи вели стрілянину з важких мінометів калібру 120-мм по бійцям ЗСУ біля Павлопіля, а з БМП, кулеметів і гранатометів стріляли біля Талаківки.
Події Аброськін: Підозрюваний у вбивстві Ноздровської не кається Підозрюваний у жорстокому вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровськойї, якого затримали вчора, 8 січня, не зізнається у скоєнні злочину. Про це заявив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін у себе в Facebook. «Ні про яке відверте зізнання затриманого не йдеться. Тільки завдяки зібраному масиву доказів ми встановили підозрюваного. В ході розмови після затримання я особисто спілкувався з людиною, яку ми підозрюємо у скоєнні вбивства. Вона не кається у скоєному і не збирається каятися», - пише В'ячеслав Аброськін. За його інформацією, деякі «фахівці» продовжують давати поради поліцейським, як їй потрібно працювати. «Розкриття злочинів - це найважча робота зі збору доказів, відтворення обставин події, встановлення особи, яка його вчинила, і подальше затримання. Не можна затримати людину, тому що «хтось домислив і чув», - зазначає він.
Події КДБ Білорусі завербував українця для стеження за військовими і прикордонниками Комітет державної безпеки Білорусі завербував громадянина України, який там жив 11 років. Про це інформує місцевий телеканал Белсат. «Українець, після 11 років проживання в Білорусі і повернення на батьківщину, прийшов в управління Служби безпеки в Чернігівській області та зізнався, що його завербував КДБ Білорусі», - сказано в повідомленні. Як зазначається, протягом 2006-2017 років громадянин України весь час проживав із дружиною в Хойнікському районі Гомельської області. У червні минулого року влада Білорусі позбавила його виду на проживання, і він повернувся до батьків у сел. Ріпки Чернігівської області. У липні 2017 року під час чергової поїздки в Білорусь до своєї дружини в прикордонному ПП «Нова Гута» під загрозою заборони в'їзду на територію країни співробітник КДБ запропонував йому співпрацю. Чоловік погодився, підписавши відповідні конфіденційні документи. Громадянин України повинен був отримувати завдання і передавати інформацію в Білорусь в ході особистих зустрічей зі співробітником КДБ в «Новій Гуті». Йдеться про збір даних про місцевих жителів, які брали участь у проведенні АТО на Донбасі, а також розвідданих про автомобільний транспорт і особовий склад ДПСУ та правоохоронних органів України, які розташовані на території Ріпкинського району біля кордону з Білоруссю.
Кримінал Криваве вбивство у Києві: поліція затримала підозрюваних У Києві працівники поліції затримали підозрюваних у вбивстві чоловіка, що сталося в ніч на неділю, 7 січня, в Подільському районі. Про це інформує  відділ комунікації поліції столиці. Нагадаємо, що близько опівночі на Різдво в поліцію надійшло повідомлення, що на вулиці Костянтинівській виявлено тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті. Співробітники карного розшуку Подільського району та київського главку під час оперативно-розшукових заходів з'ясували, що до вбивства чоловіка були причетні 35-річна уродженка Запорізької області, а також 31-річний житель Донецької області, який раніше мав судимість. Протягом доби після вбивства підозрюваних затримали і доставили у відділення поліції. Як з'ясувалося, між знайомими стався конфлікт, в результаті чого потерпілий отримав колото-різану травму.
Події Визнаний мертвим ув'язнений ожив перед розтином В іспанській в'язниці ув'язнений прокинувся в морзі лікарні, куди він потрапив після того, як три лікарі констатували його смерть. Про це інформує BBC. Гонсало Монтойя Хіменес відбував тюремне ув'язнення в тюрмі в іспанській провінції Астурія. Ув'язнений прийшов до тями за кілька годин до того, як судмедексперти повинні були розітнути тіло. За інформацією членів його сім'ї, на тілі чоловік були мітки, які наносяться перед аутопсією. «Його вже підготували до розтину», - кажуть вони в інтерв'ю газеті La Voz de Asturias. Зараз чоловік перебуває у відділенні інтенсивної терапії під наглядом лікарів у м. Ов'єдо. За попередньою інформацією, у Хіменеса стався напад каталепсії. При цьому діагнозі у людини сповільнюються життєво важливі функції, причому так сильно, що іноді може здатися, що людина померла. Офіційного підтвердження діагнозу поки немає.
Суспільство 60 звільнених заручників залишаються у шпиталях. Розпочато другий етап їхньої реабілітації 24 звільнених військових залишаються у військовому госпіталі Києва. Про це на прес-конференції заявила психолог Наталя Зарецька, передає кореспондент АСН. "На сьогодні на території військового шпиталю перебуває 24 особи, які проходять лікування. Поки ми ще не знаємо, яка частина з них залишиться для проходження реабілітаційної допомоги. Що стосується цивільних, то на вчора в лікарні Феофанія було 36 осіб. Проблема в тому, що багато з них відпрошуються, хочуть побачити Київ або поїхати до рідних", - заявила вона. З її слів, у Феофанії перебувають не тільки ті, хто потребував медичної допомоги. Але і звільнені за соціальними показниками: без житла, всі, хто раніше проживав на непідконтрольній території. Вона зазначила, що етап надання необхідної медичної допомоги вже пройдено і настає наступний: "Сьогодні можемо перейти вже до другого - реабілітаційного етапу. Адже люди, які довгий час перебували в умовах вимушеної ізоляції під тиском, піддавалися побиттю або психологічному тиску, вимагають саме психологічної реабілітації", - зазначила вона.
Закон і Право оформление ленты  Кияни збунтувалися проти їзди зі швидкістю 50 км на годину е встигнувши як слід набрати чинності обмеження швидкості автомобілів на міських магістралях, яке прозвали в народі "законом третьої передачі", вже "дістало" багатьох водіїв. Так на сайті КМДА зареєстровано відразу два петиції з вимогою повернути водіям право їздити з "нормальною" швидкістю, принаймні на магістралях, пристосованих для такої швидкості. Одна з петицій говорить, що це обмеження може бути актуальним для досить вузьких і спокійних вулиць центру міста, на яких багато наземних пішохідних переходів, світлофорів тощо. Водночас у місті є досить велика кількість широких доріг, часто розділені відбійниками, вулиць, на яких немає перехресть, світлофорів, наземних переходів. Так що на таких дорогах обмеження швидкості просто не має сенсу. Наприклад, це вул. Перемоги, вул. О. Теліги, просп. М. Бажана, Столичне та Наддніпрянське шосе, Велика Окружна дорога тощо. Автори петиції пропонують на таких вулицях встановити індивідуальний, більш високий швидкісний режим, що позначити відповідними дорожніми знаками. Всього за три дні петиція зібрала третину необхідних голосів. Інша ж петиція пропонує на дорогах у межах міста з кількістю смуг більше 3 в кожному напрямі збільшити дозволену швидкість руху до 70-80 км/год. Як аргумент згадується також і поліпшення екологічної ситуації. У цієї петиції значно менше голосів. Тим часом і водії, які намагаються бути законослухняними, все частіше обурюються, що абсолютна більшість їхніх колег нові правила швидкісного режиму ігнорує.  Незважаючи на те, що багато користувачів стверджують, що поліція поки не може штрафувати за перевищення швидкості, в Ніжині обіцяють виписувати штрафи без попередження. Як заявила начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, порушника штрафуватимуть відразу, без попередження. "Незнання закону не звільняє від відповідальності", - зазначила вона. 
Кримінал Адвокати Ноздровської сумніваються у винуватості затриманого підозрюваного Адвокати Ноздровской мають сумніви у винуватості затриманого поліцією підозрюваного. Про це в ефірі 112  каналу заявила адвокат убитої Таміла Ульянова, передає кореспондент АСН. "У нас є дуже великі сумніви щодо версії, озвученої слідством і помічниками депутата, самими депутатами та експертами. У нас великі сумніви з цієї версії. Тому що нас, як сторону потерпілої, до цього часу не допустили до матеріалів кримінального провадження. Більш того, у нас є сумніви, оскільки ми бачимо протиріччя фактів, які представляють у ЗМІ і правоохоронними органами", - заявила Ульянова. При цьому адвокат Олександр Панченко повідомив, що захист буде присутній на засіданні суду щодо обрання запобіжного заходу затриманому підозрюваному: "Нас всіляко намагаються відсторонити від слідства і не допустити до матеріалів справи... У нашому випадку вийшло так: під час нашого спілкування з Нацполіцією ми відзначили, що будемо співпрацювати зі стороною обвинувачення, якщо ми будемо чітко впевнені, що зазначена особа скоїла вбивство Ірини Ноздровської. Тільки так. Але після цього до нас почалося незрозуміле ставлення. У нас дуже багато запитань до досудового розслідування і багато сумнівів щодо особистості, яку вони хочуть представити як вбивцю ", - підкреслив він. Адвокати нагадали, що Ірину Ноздровську вбили 28 грудня. А затримання підозрюваного відбулося 5 днів тому без санкції суду. "Тому пан Амброськін або маніпулює, або ж робить все для піару... У нас є інші підозрювані. Але ми не можемо зараз вказати на цю особу. Адже ми не знаємо, чи проводили правоохоронні органи розслідування щодо цієї особи, яка може зникнути або знищувати докази. Ми зацікавлені в тому, щоб був знайдений вбивця Ірини, а не нам представили нібито вбивцю", - додав Панченко.
Політика Поляки пояснили, навіщо одягли українських робітників у синьо-жовту форму Компанія Lindab, яка зобов'язала українців на своєму заводі в Польщі носити синьо-жовту форму, пояснила, навіщо так зробила. Як написала Gazeta Stołeczna, пославшись на повідомлення асоціації проти расизму Never Again, директор скандального відділення компанії заявив, що наші співвітчизники мають іншу форму, "оскільки не знають польської мови", повідомляє Гордон. Нагадаємо, всього на заводі з виробництва дахів працює 200 осіб, серед них - 40 українців. Інформацію про різну форму поляків і українців повідомив правозахисникам іноземний підрядник цієї компанії. Самі українці на іншу форму скарги нікуди не направляли. Представник Never Again Анна Татар заявила, що, незважаючи на таке пояснення директора, саме такий жест є "принизливою сегрегацією". Скарга на ці дії спрямована в національну інспекцію Польщі. Ніхто з офіційних осіб її ще не прокоментував.
Суспільство Вчені назвали страшні цифри реальних втрат України в Голодоморі Вчені наполягають, що і в Україні, і за її межами кількість загиблих у Голодоморі була в рази більше, ніж вказують офіційні джерела в нашій країні. Про це заявив президент Фонду Голодомору-геноциду (Чикаго, США) Микола Кочерга, передає кореспондент АСН. "Ми повинні встановити правду: скільки було замордовано Голодомором українців в 32-33 роках. Ми не розуміємо, чому ще досі відбувається якась полеміка на цю тему. Адже треба встановити правду про те, скільки українців було знищено. Але, на жаль, чомусь самі українці не можуть дійти згоди і порахувати кількість жертв страшного терору ", - заявив він. У свою чергу, Олеся Стасюк, гендиректор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», додала, що держава на цьому етапі підтримує ідею розслідування реальної демографічної складової Голодомору 32-33 років. "Оскільки ми бачимо наміри низки наукових діячів, які хочуть законсервувати цифру жертв у кількості 3,9 млн. Саме тому ще два роки тому за участю КНУ ім. Тараса Шевченка була проведена перша конференція всіх, хто займається розслідуванням цієї теми. Була прийнята резолюція, згідно з якою рекомендується визнати кількість жертв Голодомору: 7 млн ​​в Україні і 3 млн - за її межами на Кубані і Поволжі. Однак демографи і окремі науковці не просто проігнорували ці рекомендації. Вони продовжують згадувати цифру в 3,9 млн жертв від Голодмору ", - зазначила вона. За словами Стасюк таке умисне зменшення кількості жертв пов'язане з багатьма фактами. Починаючи з заборони офіційно реєструвати загиблих, закінчуючи тим, що інформація про Голодомор багато років була під забороною і фальсифікувалася радянською владою. При цьому Володимир Сергійчук, професор КНУ ім. Шевченка, нагадав, що ще місяць тому демографи України знову озвучили цифру в 3,9 млн жертв Голодомору. "Однак ми не можемо погодитися з такою цифрою. Демографи ґрунтуються у своїх висновках на двох переписах населення. Але ми неодноразово доводили, що ці переписи були сфальсифіковані. Тому заявляти про кількість жертв на підставі цих документів не можна", - додав історик. Гендиректор Національного музею та історики запевнили, що робота над тим, щоб донести правду про кількість жертв Голодомору, триватиме.
Здоров`я Менше, ніж у Білорусі. Названо суму, яку МОЗ виділив на одного українця на рік Міністерство охорони здоров'я України виділило на одного українця в рік тільки близько $77,  і вся ця сума піде на зарплати медикам і на утримання лікарень. Про це заявив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, передає кореспондент АСН. "На одного українця в рік офіційно виділяється $77  на медицину. Це найнижчий показник у Європі. Адже, наприклад, на одного француза виділяють 5 тис. євро на рік", - заявив він. Український показник фінансування медицини в розрахунку на одну людину, з його слів, навіть менше, ніж у Білорусі. Сердюк зазначив, що так звана медична реформа вже призвела до того, що в реальності пацієнтів у розрахунку на одного сімейного лікаря більше, ніж припускав МОЗ: "У деяких лікарів вже по три тисячі пацієнтів. Такі приклади є в столиці. Тому незрозуміло, як бюджетні кошти будуть розподілені між пацієнтами ", - зазначив він. Сердюк додав, що $60  з виділених 77, піде на мізерні зарплати медикам. Решта - "на стіни в лікарнях". "За нашими підрахунками, щоб хоча б медсестра отримувала гідну зарплату, в Україні потрібно звільнити трьох з чотирьох працюючих медсестер. Більшість з яких вже виїхали до Польщі", - підкреслив він. Все це, за його прогнозами, призведе до величезних черг у лікарнях і поліклініках, а також сплеску захворювань.
Події "Спайдервумен": Закарпатка зістрибнула з п'ятого поверху і втекла в невідомому напрямі Мешканка Мукачева Закарпатської області вижила після падіння з п'ятого поверху. Добу поліція шукала героїню надзвичайної пригоди, оскільки з місця інциденту стрибунка втекла в невідомому напрямі. Проте нещасну таки знайшли. Як пояснив чоловік жінки, 8 січня вони з дружиною посварилися. Чоловік вийшов в іншу кімнату і в той час почув, що дружина зістрибнула з вікна. Як з'ясувалося, жінка відчинила вікно і впала вниз на балкон першого поверху, що пом'якшило падіння. Дивним чином постраждала не просто пережила падіння, вона примудрилася ще й втекти невідомо куди. Поліція припускає, що вона була в шоковому стані. Правоохоронці доставили потерпілу до лікарні. Найдивовижніше, що вона відбулася тільки забоями без переломів. Причину падіння з вікна жінка пояснити не змогла, передає Політека.
Кримінал Адвокати Ноздровської: захист досі не допускають до матеріалів слідства Адвокати убитої юристки Ноздровської заявляють, що захист досі не допускають до матеріалів слідства. Про це перед засіданням Вишгородського суду щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ірини Ноздровської заявив її адвокат Олександр Панченко, передає кореспондент АСН. "Доступу до документів слідства у нас до цього часу немає. Ми чули тільки заяви філософів, політологів, помічників депутатів, самих депутатів, які коментували справу і тим самим формували позицію громадськості, яка зручна слідству. Але ми є єдиною стороною потерпілої і заявляємо, що ці люди не мають жодного стосунку до слідства", - заявив він. При цьому адвокат Ірини Ноздровської Таміла Ульянова також підтвердила, що захист убитої не має жодного доступу до матеріалів слідства. Також юристи висловили підозру, що доступ до матеріалів слідства, можливо, мають люди, які до нього не належать. Нагадаємо, раніше адвокати повідомили, що є великі сумніви у скоєнні вбивства затриманим.
Події Росія мститься за введення біометричного контролю Прикордонники Росії без пояснень і документальних підтверджень почали не пускати в РФ громадян України. Число таких провокацій збільшилося після 1 січня 2018 року, коли в ДПСУ розповіли, скільки громадян РФ пройшло біометричний контроль при в'їзді на українську територію, передає ТСН. «Як і очікувалося, в ході святкових днів були зроблені провокації проти громадян України з боку РФ у зв'язку з введенням біометричного контролю. Тільки протягом 9 січня російська сторона не пустила 18 транспортних засобів без складання документів і пояснення причин», - заявив перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк. У свою чергу, Україна, очікуючи збільшення числа провокацій, підсилила пункти пропуску особовим складом і технікою. Раніше ми повідомляли, що з 1 січня цього року Україна ввела біометричний контроль в ході перетину кордону для громадян 71 країни, серед яких і Росія.
Економіка Нардепам видали близько 10 млн грн компенсації за проїзд Депутати після підвищення зарплат цілком могли б обходитися і без компенсації на проїзд - а це близько 38 тис. грн на рік. Про це в коментарі 112 каналу заявила позафракційний нардеп Наталія Веселова, передає кореспондент АСН. "Я часто їжджу на Донбас. Користуюся послугами громадського транспорту. Я їжджу або простим поїздом або Інтер Сіті. В принципі, компенсації на проїзд, яку мені виділяють, мені вистачає. На роботу їжджу на таксі, а коли є великі пробки, то на метро", - заявила вона. При цьому Веселова зазначила, що без компенсації на проїзд можна обійтися. "Тим більше після підвищення зарплат депутатам. Можна було б обійтися без компенсації за проїзд", - сказала вона. Згідно з офіційною інформацією, в минулому році 250 народних депутатів отримали компенсацію з бюджету за проїзд. Кожен депутат отримав по 38 170 грн компенсації, а в цілому сума компенсації становила 9 млн 400 тис. грн. У списку тих, хто отримав компенсацію: віце-спікери Ірина Геращенко, Оксана Сироїд. А також голови фракцій "Народний фронт" Максимум Бурбак, "Самопоміч" Олег Березюк, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко і представник президента в парламенті Ірина Луценко.
Політика Дев'ятьох польських міністрів відправлено у відставку Дев'ять польських міністрів позбулися своїх посад одночасно після проведення в уряді Польщі кадрових ротацій. Про це передає телеканал TVN24. Відзначається, що був звільнений міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський, глава МВС Маріуш Блащак, міністр оборони Антоні Мацеревич, а також міністр фінансів (цю посаду обіймав прем'єр Матеуш Моравецький). Крім того, посад позбулися міністр підприємництва і технологій, міністр інвестицій і розвитку, міністр охорони здоров'я, міністр навколишнього середовища, міністр інфраструктури. На місце всіх звільнених одразу ж були призначені нові чиновники. Зокрема, МЗС очолив Яцек Чапутович, Мінфін - Тереза ​​Червінська, МВС - Йоахім Брудзинський, а попередній глава МВС - Маріуш Блащак призначений міністром оборони. Главою Мінприроди став Генрик Ковальчик, міністром охорони здоров'я Лукаш Шумовський, міністром інвестицій та розвитку Єжи Квечинський, міністром підприємництва та технологій Ядвіга Емільович, міністром інфраструктури Анджей Адамчик.
Дозвілля оформление ленты  Стара, яка молодиться, красуня чи двійник? Шанувальники Пугачової критикують її нову фігуру Користувачі соцмережі пересварилися через фотографії Алли Пугачової. Фото показала в Instagram співачка Ольга Орлова. Воно зроблене під час святкування Різдва в зоряній компанії: Алли Пугачової, Максима Галкіна, Олександра Буйнова та Валентина Юдашкіна та інших знаменитостей. На фото 68-річна Пугачова демонструє приголомшливу фігуру. Передплатники Орлової і фанати Пугачової обсипали жінок і компліментами і критикою.  "Алла Пугачова гарна, звичайно. Фігура просто років на 15!", "Аллу Борисівну не впізнати!", "Пугачова-дівчинка! Так тримати!!". Водночас інші критикували метра естради: "Це двійник. Фігура надто струнка для неї. Алла сильно сутула, спина колесом. А тут фігура 30 річної", "Так подивіться поблизу обличчя Алли, воно ж одутле і обрюзгле і очі з набряклими віками. Стара, що молодиться. Ганьба. Брала б приклад із Лайми, Ірини Понаровської, Ротару - ось хто гідно дорослішає", - написали інші користувачі.
Суспільство оформление ленты  Намісник Києво-Печерської лаври заявив, що Крим ніколи не був українським Намісник Києво-Печерської лаври владика Павло заявив, що Крим ніколи не був українським, і немає ніякої УПЦ Московського патріархату, а є тільки РПЦ. Відео діалогу з московським попом у Києві зняли активісти організації С14 під час акції протесту. За словами священика, приєднання Криму до України в 1954 році нібито було «незаконним». «Це незаконно було зроблено свого часу, за Сталіна. Ти знаєш історію, що Крим ніколи не був українським», - сказав владика Павло, звертаючись до лідера націоналістичної організації С14, бійця АТО Євгена Карася. Відео розмови Карась розмістив у себе в Facebook. Після цього учасники акції уточнили, що це відбувалося за часів Микити Хрущова (колишній генсек ЦК КПРС. - Ред.), але владика Павло продовжував стверджувати, що «було при Сталіні все зроблено». Говорячи про те, з ким воює Україна на Донбасі, владика Павло сказав, що він «не був на війні». «Невідомо тому - хто і з ким», - додав він. Він також уточнив, що в Україні немає «Московського патріархату». «Є Російська православна церква, а не Московський патріархат», - заявив владика Павло.
Кримінал оформление ленты  Суд у справі Ноздровської затримується, але клопотання отримано Суд щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ноздровської вже отримав клопотання на обрання запобіжного заходу підозрюваному у її вбивстві. Про це в інтерв'ю журналістам заявила прес-секретар Вишгородського районного суду Вікторія Ніколаєнко, передає кореспондент АСН. "Клопотання від Прокуратури вже надійшло до суду. Визначено суддю у справі. І це суддя Олексій Рудюк. Зараз він веде іншу справу. Але як тільки звільниться, буде повідомлено про час і місце судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному", - заявила вона. Будівля суду заповнена журналістами, їх у сам зал засідань не пускають. Також невідомо, чи перебуває у будівлі сам підозрюваний.  Нагадаємо, адвокати Ірини Ноздровської раніше заявляли, що їх не допускають до матеріалів справи. Також вони заявили, що є деякі сумніви у причетності до справи затриманого.
Події Озвучено причину смерті колишнього зятя Юлії Тимошенко Колишній зять українського політика і нардепа Юлії Тимошенко - 49-річний британський музикант Шон Карр помер від дуже важкої і тривалої хвороби. Подробиці смерті відомого байкера розповів "Вестям" його друг Раймонд Девіс Макроббі. За його словами, у Шона вже давно були проблеми зі здоров'ям. Він помер у клініці від внутрішніх кровотеч. Також Макроббі розповів, що тіло співака кремують у Празі. А ось поховають у Великій Британії. Дата поминальної служби по Шону Карру невідома. У 2005 році Карр одружився з Євгенією Тимошенко, донькою лідера української партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Пара розлучилася в 2012 році. У шлюбі вони не народили дітей. Однак у Карра є син і дочка від різних шлюбів. Через рік після розлучення Карр одружився з британкою. Євгенія ж Тимошенко взяла шлюб через два роки. Вона вийшла заміж за одеського бізнесмена Євгена Чечоткіна.
Суспільство Олігархові Ахметову в суді заборонили витрачати більше 20 тисяч євро на місяць Українському олігарху Рінату Ахметову заборонили витрачати більше 20 тисяч євро на місяць. Таке рішення ухвалив окружний суду міста Нікосії на Кіпрі. Рахунки бізнесмена були заморожені у справі «Укртелекому», повідомляє «Цензор». У суді постановили, що відповідачі можуть «використовувати і розпоряджатися грошовою сумою в 20 000 євро щомісяця для покриття власних судових витрат». Рішення ухвалили 27 грудня 2017 року. З позовом до суду звернулася компанія Raga Establishment, яка належить екс-голові правління «Родовід банку» Денису Горбуненку. У компанії заявили, що продали Ахметову «Укртелеком» за $860 млн в 2013 році, проте з цієї суми олігарх виплатив лише $100 млн. У Raga також призводять список активів Ахметова, які можуть бути заморожені в разі відповідного рішення національних судів. Відзначається, що це акції UATelecominvest (Кіпр), акції банку «ПУМБ», «СКМ-Інвест», «СКМ Спорт Лімітед» (Кіпр), «Стадіон «Шахтар», «СКМ Менеджмент» (Нідерланди), ESPV Limited, UMBH та інші активи.
Політика НАБУ завершило розслідування справи Мартиненка. Підозрюється за чотирма статтями Сьогодні в Національному антикорупційному бюро заявили, що завершили розслідування у справі колишнього голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколи Мартиненка. Йому і його захисту дали доступ до матеріалів кримінального провадження. Мартиненко підозрюється у зловживаннях при реалізації контракту купівлі-продажу уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через австрійську компанію Steuermann і заволодінні майном держпідприємства "Енергоатом". Раніше в САП припускали, що колишньому нардепу загрожує до 12 років позбавлення волі. Екс-народний депутат підозрюється у скоєнні злочинів, кваліфікованих за:- ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ( «Організація заволодіння організованою групою чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі»); - ч.1 ст.255 КК України («Створення злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів, керівництві такою організацією, участі в ній і в злочинах, вчинюваних такою організацією»); - ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.5 ст.191 КК України («Організація заволодіння злочинною організацією чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великому розмірі»); - ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 КК України («Організація легалізації (відмивання) злочинною організацією доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненою в особливо великому розмірі»). Крім того, серед інших підозрюваних у провадженні - чинні керівники ДП «СхідГЗК», Державного концерну «Ядерне паливо», НАК «Нафтогаз» України », ВАТ« Об'єднана гірничо-хімічна компанія» і структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом». Нагадаємо, в той час нардеп від "Батьківщини" Мартиненко в грудні 2012 року очолював комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Восени 2014 року пройшов до Ради з партією "Народний фронт" і також став головою комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. 1 грудня 2015 року Мартиненко написав заяву про складання депутатських повноважень. Він заявив, що проти нього "розгорнута потужна дискредитаційна кампанія". Раніше нардеп від БПП Сергій Лещенко заявив, що в Швейцарії ведеться кримінальне розслідування щодо Мартиненка. Однак той заперечував це. 22 грудня Рада проголосувала за позбавлення Мартиненка депутатського мандата.
Події оформление ленты  Росіяни ледь не потопили на навчаннях свій корабель Російський великий десантний корабель «Ямал» провів спільні стрільби з аналогічним ВДК «Орськ», після чого його помітили з серйозними ушкодженнями корпусу. Про це пише видання «Южный курьер». Про цю подію в пропагандистських ЗМІ країни-агресора нічого не повідомлялося. Подібні казуси в РФ намагаються приховувати. Однак на свіжих фото ВДК-67 «Ямал», який відноситься до Чорноморського флоту ВМФ РФ і є частим гостем у Сирії, у корабля видно серйозні пошкодження. Разом з тим на фото 20 грудня 2017 року, в ході спільних навчань з ВДК «Орськ», коли обидва кораблі виконували артилерійські стрільби по морських, берегових і повітряних цілях, пошкоджень у «Ямалу» не було. Таким чином, НП сталася саме в цьому проміжку часу. У журналістів виникло запитання, можливо, це «Орськ» залишив слід на корпусі «Ямалу».
Суспільство оформление ленты  Кияни звинувачують цирк «Кобзов» у зараженні їхніх дітей кором У Києві багато батьків повідомили, що після відвідин цирку «Кобзов» їхні діти заразилися кором. Про це пише «Українська правда». Відзначається, що хворі діти в кінці грудня 2017 року побували на виставах розважального закладу. Хвороба настала відразу після відвідин цирку. Дітей лікують у Київській дитячій міській клінічній інфекційній лікарні. Як зазначила на своїй сторінці Facebook одна з мам постраждалої дитини Тетяна Клішина, «всі діти, що перебувають із нами в палаті (бокс №1), побували в одному і тому ж місці! Цирк «Кобзов» на Контрактовій площі». Вона уточнила, що симптоми захворювання у всіх з'явилися в 29-31 числах грудня 2017 року. При цьому в цирку вони побували 20-25 грудня. За словами жінки, хворі діти різного віку. Кір діагностували навіть у тих, у кого було щеплення. Слова Тетяни підтвердила Ольга Мірошниченко, яка виклала фото дочки і повідомила, що вони також були на виставі в «Кобзова» 23-24 грудня 2017 року, а тепер лежать у тій же лікарні з кором. Нагадаємо, станом на 9 січня 2018 року в лікарні Києва перебуває 14 дітей, хворих на кір. 12 із них надійшли в стаціонар з початку цього року.
Суспільство оформление ленты  «Станиця Луганська» переходить на новий графік роботи З 10 січня контрольний пункт в'їзду і виїзду «Станиця Луганська» працюватиме по-новому. Про це йдеться на сторінці місцевої адміністрації в соцмережі. "Контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» переходить на новий графік роботи, а саме з 10 січня цього року пропуск осіб буде здійснюватися в нових тимчасових рамках, які встановлюються для режиму роботи контрольного пункту з 07:00 до 17:00.У зв'язку зі змінами режиму роботи КПВВ просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні поїздок і перетині лінії розмежування в районі проведення АТО", - заявили в адміністрації.  Нагадаємо, раніше громадяни не могли перетинати контрольний пункт "Станиця Луганська", оскільки міст, що веде на непідконтрольну територію, був пошкоджений. Тепер же його відремонтували.
Суспільство Кількість хворих на гепатит у Миколаєві зросла до 62 осіб У Миколаєві кількість хворих на гепатит А зросла до 62 осіб. Про це повідомили в прес-службі Миколаївської міськради. Відзначається, що на ранок 9 січня 2018 року в місті зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А. Лабораторно діагноз підтверджений у 24 осіб, зокрема у 3 дітей. За даними влади, у більшості хворих форма перебігу захворювання середньої тяжкості, у двох людей, зокрема у 1 дитини - форма перебігу важка. Нагадаємо, поліція Миколаєва порушила кримінальну справу за фактом масового зараження гепатитом А у місті. Були проведені експертизи та виявлено, що причиною зараження людей стала вода з пунктів розливу. Пізніше в місцевій Держспоживслужбі заявили, що перевірять усіх продавців питної води на розлив. В українському Міністерстві охорони здоров'я відзначали, що епідемії гепатиту А в Україні немає.
Кримінал оформление ленты  Суд обирає запобіжний захід підозрюваному в убивстві Ноздровської Вишгородський суд почав засідання з обрання запобіжного заходу обвинуваченому у вбивстві правозахисниці. Підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської Юрія Россошанського доставили в зал Вишгородського суду Київської області, передає кореспондент АСН. Клопотання про запобіжний захід розглядає суддя Олексій Рудюк. Сторони озвучують свої позиції. Сам підозрюваний Юрій Россошанський перебуває в "акваріумі". Це старий чоловік. Йому 64 роки. Пенсіонер. Працює шофером в "Київобленерго". У нього є один адвокат. У потерпілої сторони - сім'ї Ноздровської - 4 захисники. Юрій Россошанський - батько Дмитра Россошанського, який збив на смерть сестру Ірини. У підсумку він був засуджений на 7 років тюремного ув'язнення. А 23 грудня відбулося засідання суду, де Дмитра Россошанського могли відпустити за амністією. Нібито на цьому засіданні суду батько погрожував Ірині тим, що "їй недовго залишилося жити". Підозрюваний на засіданні 9 січня 2018 року підтвердив, що йому вручено підозру і що він не згоден із запропонованим прокурором запобіжним заходом - утримання під вартою на 60 діб без права застави. Сторона звинувачення пояснює свою вимогу тим, що Россошанський може ховатися від слідства, а також знищив частину доказів, що підтверджують його причетність до злочину. Також є ризики незаконного впливу на свідків і родичів вбитої Ірини Ноздровської, які проживають недалеко від сім'ї Россошанського. У свою чергу, Юрій Россошанський 1954 року народження в ході засідання підтвердив, що отримав висунуту йому підозру. При цьому сторона захисту відзначала недостатність висунутих доказів обвинувачення. Кримінальне провадження щодо Юрія Россошанського відрито за статтею "умисне вбивство". Водночас адвокати Ноздровської сумніваються, що саме батько Россошанського вбив правозахисницю.
Суспільство оформление ленты  Дочка Сінді Кроуфорд знялася для «біблії моди» - журналу Vogue Дочка знаменитої моделі Сінді Кроуфорд - Кайя Гербер знялася для популярного в світі моди журналу Vogue. Про свій сольний дебют у журналі юна модель написала в своєму Instagram. 16-річна Кайя розповіла, що знялася для лютневого випуску журналу. Для знакової фотографії Гербер позувала в міні-сукні від Saint Laurent з рожевим об'ємним верхом і чорним низом. Образ доповнили високі чоботи, прикрашені страусиним пір'ям, і великі аксесуари геометричних форм. "Я могла про таке тільки мріяти. Спасибі всім, хто зробив цю обкладинку. Ви зробили мене найщасливішою дівчинкою на світі", - написала Кайя. Відзначимо, що свого часу Сінді запросили знятися для обкладинки Vogue тільки в 20 років. Модельна кар'єра Гербер складається більш ніж вдало. Все чудово в неї і в особистому житті: в кінці минулого року інсайдери стверджували, що у молодої дівчинки роман з сином актриси Петсі Палмер (яка давно дружить з Кроуфорд) - Фентоном. 
Кримінал оформление ленты  Обвинувачений у вбивстві Ноздровської обіцяє співпрацювати зі слідством і визнає підозру Обвинувачений у вбивстві Ноздровської  Юрій Россошанський обіцяє співпрацювати зі слідством. Про це він заявив на засіданні Вишгородського суду Київської області, передає кореспондент АСН. "Я від слідства не переховувався і ховатися не збираюся. І прошу застосувати щодо мене особисте зобов'язання. Я активно брав участь у слідчих діях. І на першу вимогу з'явлюся на допит. Я ветеран праці, пенсіонер. У мене все", - заявив він . Россошанський зачитував своє звернення в суді з аркуша формату А4. При цьому на питання звинувачення, яке наполягає на утриманні під вартою у вигляді запобіжного заходу, про причини визнання підозри, Россошанський не відповів і адресував це запитання своєму адвокату. У свою чергу адвокат підозрюваного, коментуючи запобіжний захід, акцентував увагу на тому, що його підзахисний не має намірів переховуватися від слідства. Він жодного разу не згадав про те, що Россошанський не причетний до вбивства. Адвокати сім'ї Ноздровської кажуть, що, оскільки Россошанський визнає підозру (хоча і не зізнався у вбивстві), то не наполягають на утриманні його під вартою. І що обрання запобіжного заходу для нього залишають на розсуд суду. Зараз суддя пішов у дорадчу кімнату.
Суспільство Суд заборонив «Укрпошті» повертати гроші передплатникам десяти газет Господарський суд ухвалив рішення зупинити незаконні дії керівництва ДП «Укрпошта». Про це повідомив юрист газети «Експрес» Олексій Малярчук. За його словами, суд ухвалив рішення за позовом газети «Експрес». Документ набув чинності 4 січня. «У позові ми просили суд заборонити здійснювати «Укрпошті» будь-які дії, пов'язані з поверненням коштів передплатникам газет «Експрес», «Моя сповідь», «Добрий лікар», «Порадник господаря», «Історія плюс», «Зайчик». Тому суд задовольнив позовну заяву і заборонив «Укрпошті» повертати передплатникам кошти за передплачені за 2018 рік видання», - зазначив Малярчук. Юрист повідомив, що «Укрпошта» з вересня по грудень 2017 року зібрала гроші за підписку у сотень тисяч людей по всій країні. А з початку року вдалася «до абсолютно протиправних дій - блокування доставки газет передплатникам, шантажу, дезінформації читачів про невихід наших видань, незаконного повернення їм коштів». У газеті стверджують, що загальний борг «Укрпошти» перед компанією - видавцем газети становить понад 70 млн гривень. «Ми будемо ставити питання про погашення «Укрпоштою» боргу в повному обсязі. А питання відповідальності керівництва «Укрпошти» за незаконні й аморальні дії в період з першого по 8 січня, коли передплатників газети «Експрес» на поштових відділеннях масово дезінформували, що газета закривається, шляхом обману повертали кошти - це питання вивчать слідчі», - додав Малярчук.
Кримінал оформление ленты  Вбили, розчленували і зняли шкіру. Поліція розслідує жахливе вбивство в Києві У Дарницькому районі Києва поліція виявила розчленоване тіло невідомої людини. Імовірно, нещасну жертву вбили і розчленували напередодні Нового року. На сторінці спільноти "Київ оперативний" в Facebook опубліковані свідчення опитаної поліцією жінки, поліція знайшла в лісосмузі біля її багатоповерхівки частини людського тіла. Воно настільки понівечене, що не вдалося встановити - це був чоловік або жінка. Для можливого впізнання поліцейські показували фото татуювання жертви. "Пояснивши, що це шматок руки, на якому розташовано татуювання, попросили придивитися і згадати, чи ні в кого не бачили схожого. Розглянувши, я зрозуміла, що шкіра жертви була знята, оскільки цей шматок тіла був натягнутий на звичайну пляшку (заради фото)" , - додала вона.  У коментарях під постом користувачі згадали, що напередодні Нового року в Києві розшукувалася дівчина Дана. Вона вийшла з магазину і з тих пір її вже ніхто не бачив.
Події оформление ленты  Злидні й розруха: в «ЛНР» розмалювали пам'ятники терористам В окупованому Перевальську Луганської області невідомі розмалювали синьо-жовтою фарбою пам'ятники загиблим терористам так званої «ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Роман Кошмал. Від рук невідомих постраждали пам'ятники на так званій меморіальній алеї ліквідованих бойовиків. Люди нагадали про те, що на окупованих територіях вже зачекалися України. Так, на деяких плитах із зображенням загиблих терористів з'явилися нецензурні слова. На танку, який, очевидно, розташований на тій же «меморіальній алеї» написали «ЛНР - злидні і розруха» і «Путін х**ло». Нагадаємо, одного з терористів «ДНР», який був переданий окупантам на Донбас під час процедури обміну полоненими, жорстоко побили «свої ж». Повідомляється, опричники так званого «МДБ ЛНР» вибивають з Максима Гармаша свідчення, що той співпрацює зі Службою безпеки України. Гармаша вивезли з лікарні в «центральний підвал «МДБ» Донецька» 6 січня. Відомо, що у потерпілого перелом щелепи.
Суспільство Соліст Львівської опери потрапив у базу «Миротворця» як пособник терористів Соліст Львівського театру опери та балету Микола Санжаревський потрапив у базу сайту «Миротворець». Журналісти заявили, що співак є «пособником терористів». У базу він потрапив 8 січня. Його звинувачують у «проведенні антиукраїнської пропаганди» і «зборі коштів для бойовиків «ДНР». У Львівському театрі вже пообіцяли провести службове розслідування у зв'язку з антиукраїнськими поглядами співробітника. Крім того, журналістка з Одеси Олена Добровольська заявила про сепаратистські погляди соліста. Вона опублікувала скріни з соцмереж Санжаревського, де він публікував пости про підтримку російських терористів і поширював антиукраїнську інформацію. Микола Санжаревський також є арт-директором Львівської школи академічного і сучасного балету.
Економіка Мінфін хоче "потрусити" багатих українців і дозволити податковій перевіряти їх банківські рахунки Міністерство фінансів хоче змусити українців, що мають прибуток понад 50 млн грн на рік, подавати декларації. Як говориться в уже розробленому законопроекті на сайті Мінфіну, пропонується віднести до таких громадян з трьох категорій: - є кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) великого платника податків; - прямо або побічно володіють 10% і більше відсотками статутного (складеного) капіталу або права голосу придбаних акцій (часток) юридичної особи, що є податковим резидентом іншої держави і який задекларував (який отримав) дохід за попередній податковий (звітний) рік €10 млн і більше; - або загальний річний оподатковуваний дохід за попередній податковий (звітний) рік якого перевищує 50 млн грн. Так Мінфін вже підрахував, що в деклараціях за минулий рік 63 фізособи задекларували доходи на суму понад 7,658 мільярдів гривень. Податкова донарахувала їм 225,2 млн грн податку на доходи фізосіб і 26,6 млн грн військового збору. Відомо, що в законопроекті пропонується дозволити Державній фіскальної службі стежити за оборотом грошей на банківських рахунках цих платників податків.
Кримінал Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Ноздровської на 2 місяці Вишгородський районний суд взяв під арешт Россошанського за підозрою у вбивстві правозахисниці Ноздровської. Таке рішення на засіданні оголосив суддя Олексій Рудюк, передає кореспондент АСН. "З огляду на те, що Россошанський підозрюється в особливо тяжкому злочині .., знищив ряд доказів ... Суд прийняв рішення застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом 60 днів", - заявив він. Суддя додав, що це рішення може бути оскаржене протягом 5 днів. Суд відхилив прохання обвинуваченого не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і застосувати особисте зобов'язання. Рудюк пояснив ухвалене рішення тим, що підозрюваний може ухилитися від слідства і чинити тиск на свідків. Тому його утримання під вартою буде сприяти виконанню процесуальних вимог до нього. Також суддя зазначив, що Россошанському загрожує тюремне ув'язнення від 7-15 років. Раніше суддя озвучив ряд страшних подробиць вбивства.
Політика Український паспорт визнали найкращим серед країн СНД Український паспорт був визнаний кращим серед паспортів країн СНД. Про це повідомили фахівці компанії Henley&Partnerts, що представила оновлений рейтинг «Індекс паспортів». Серед світових держав паспорт України зайняв 44 місце. Рейтинг складається щороку. У ньому розподіляють країни по можливості відвідувати різні держави світу без візи. Протягом останніх п'яти років перше місце в рейтингу незмінно зберігається за паспортом Німеччини. У 2018 році з німецьким паспортом можна подорожувати без візи в 177 країн світу, що на одну країну більше, ніж в минулому році. Друге місце займає Сінгапур (176 країн). Третє розділили відразу 8 держав: Велика Британія, Данія, Італія, Норвегія, Фінляндія, Франція, Швеція, Японія. Громадяни цих країн отримали можливість відвідувати без візи 175 країн світу. Більшість з них за рік поліпшили показники безвізового доступу в інші країни.
Кримінал Адвокат потерпілої сторони сумнівається, що вбивцею є саме Россошанський Адвокат потерпілої сторони, а саме — дочки убитої Ірини Ноздровської сумнівається в тому, що вбивцею є саме Юрій Россошанський, якого сьогодні суд постановив взяти під варту на 2 місяці. Адвокатам слідчі так і не надали жодних доказів, які свідчили б про те, що саме Россошанський є вбивцею, повідомив журналістам після засідання Вишгородського суду адвокат Олександр Панченко, передає кореспондент АСН. Юрист повідомив, що не ознайомлений з результатами досудового слідства: "Яким був характер тілесних травм, що призвели до смерті, треба звірити ці дані з матеріалами, озвученими сьогодні в суді. Якщо нам не нададуть матеріали слідства, ми будемо скаржитися і вважати, що слідство щось приховує. Воно може приховувати іншу особу, причетну до вбивства. Я б хотів бачити, як Россошанський, якому зараз 64 роки, несе півтора кілометра тіло жінки, спокійно закинувши його на плече", - заявив Панченко. Юрист має сумніви, що Россошанський вбив жінку самостійно, або що він взагалі причетний до вбивства. Панченко не виключив, що чоловік обмовив себе з якоюсь метою.
Культура У Росії померла мати Михайла Круга У Твері померла мати знаменитого російського співака Михайла Круга, Зоя Воробйова. Про це повідомили в прес-службі Фонду Творчої Спадщини Круга. «Сьогодні зранку не стало мами Михайла Круга, Зої Петрівни ... Їй був 81 рік ... Висловлюємо свої найглибші співчуття рідним і близьким», - відзначили у фонді. Про смерть матері вбитого співака повідомила і сестра Круга Ольга Медведєва. За її словами, у жінки стався інфаркт, вона 2 дня провела в лікарні. Увечері 8 січня ще нічого не віщувало біди, однак 9 січня о 9 ранку її не стало. «Серце зупинялося три рази», - розповіла Медведєва. Поховають матір співака на Дмитрово-Черкаському цвинтарі Твері, поруч з сином. Сам Михайло Круг був убитий в 2002 році. У нього кілька разів вистрілили злочинці в його будинку в селищі Мамуліно в Твері. Круг, незважаючи на зусилля лікарів, помер вранці 1 липня 2002 року.
Кримінал оформление ленты  Стоматологи з Кривого Рогу публічно поскаржилися на домагання начальства У Дніпропетровській області лікарі поскаржилися, що їх керівник нібито їх домагається, а тим, хто відмовили — жорстоко мстить. Колектив дитячої стоматології з Кривого Рогу написав листа міському голові, в якому розповів, що головний лікар дитячої стоматології №1 їх домагається, повідомляє "Днепр24". Згідно з листом колективу КУ «КМСКП №1 «ДОР», розміщеному на «ресурсному центрі Кривого Рогу», через помсту за відмову головлікар нібито ухвалив закрити дитяче відділення. Замість цього він вирішив, що необхідно ввести його в штат лікувально-профілактичного відділення. На думку колективу, головний лікар зводить рахунки з завідуючою дитячим відділенням, яка відповіла на його домагання відмовою. Як поскаржилися медпрацівники в листі, головлікар нібито надавав недвозначні знаки уваги не тільки медперсоналу, а й навіть бухгалтерам.
Здоров`я Кір в Україні: Лікарі обіцяють нові сплески вже через кілька днів Як тільки закінчаться шкільні канікули, варто очікувати чергового сплеску захворюваності на кір. А разом з нею — і інших респіраторних хвороб. Адже в навчальних закладах діти дуже близько контактують, а половина з них не має щеплень. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на доцента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П. Л. Шупика Федора Лапія. «Коли навчання відновиться, швидкість поширення кору ростиме. Це стандартна ситуація, з закінченням шкільних канікул у нас взагалі зросте захворюваність на застуди, грип та кір також, тому що кір, як і так звані застуди, передається повітряно-крапельним шляхом», - сказав Лапій. Лікар закликав батьків вакцинувати дітей, якщо така імунізація не була проведена вчасно, згідно з календарем щеплень: "На превеликий жаль, будуть нові випадки кору, на жаль, будуть нові смертельні випадки кору. Тому кір — хвороба, яка забирає життя: чим більше буде хворих , тим більше буде в співвідношенні і померлих», - зазначив Лапій. Він заявив, що багато батьків просто купили дітям довідку про щеплення від кору, тим самим піддали їх величезній небезпеці.
Культура оформление ленты  Співачку Ольгу Полякову запідозрили у вагітності Відому співачку Ольгу Полякову сфотографували з вагітним животиком. Знімок зробив продюсер зірки Михайло Ясинський. На фото зображена Оля Полякова під час відпочинку на Шрі-Ланці. «Поки молодші ловлять рибок під наглядом Сиддхартхи Гаутами старша займається композицією. Суперблондинка повинна бути задоволена фотосесією», - написав Ясинський. Перед новорічними святами Полякова неодноразово натякала, що готова стати мамою втретє. «Після корпоративів я поїду з чоловіком в романтичну відпустку, і надружимо, можливо, хлопчика вже», - зазначила якось Полякова. Нагадаємо, раніше відома телеведуча, співачка і «суперблондинка» з тонкою талією Ольга Полякова опублікувала знімок, який був зроблений в гримерці. На фотографії Полякова стоїть в тілесному боді і тримає в руках тарілку з їжею. Фото розбурхало користувачів соцмереж та шанувальників співачки.
Події оформление ленты  Безпілотник США знову облетів окуповану Росією територію України Розвідувальний безпілотник США RQ-4 Global Hawk у вівторок, 9 січня, облетів окуповані Росією території України. Пересування дрона можна відстежити в сервісі CivMilAir. Вранці безпілотник стартував з авіабази Сігонелла, що знаходиться на острові Сицилія в Італії, увійшов в повітряний простір України і зробив кілька проходів уздовж лінії фронту в Луганській і Донецькій областях. Після польоту над Донбасом дрон зробив коло над тимчасово окупованим Кримом на висоті близько 16 км. Відзначається, що безпілотник в третій раз з початку 2018 року здійснив обліт лінії протистояння з Росією. Так, 7 січня борт UAVGH000 пролетів над територією Вінницької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Одеської областей, після чого оглянув зону конфлікту з російськими терористами.
Кримінал Жителя Ірпеня, який викрав і закрив в труні людину, посадили на 5 років Чоловіка, який разом з подільниками викрав і помістив в труну людину, засудили до 5 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Київської області. Інцидент стався в квітні 2015 року. За даними прокуратури, 46-річний зловмисник з двома подільниками під'їхали на автомобілі до будинку потерпілого, застосовуючи фізичну силу до останнього, чоловіка заштовхали в автомобіль і відправилися за місцем проживання обвинуваченого. Слідство з'ясувало, що на місці зловмисники завели чоловіка в гараж, помістили його в труну, забивши кришку цвяхами, де і незаконно утримували. Надалі викрадачі планували вимагати гроші за звільнення потерпілого, проте останньому в той же день вдалося самостійно звільнитися і повідомити про викрадення поліції. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 (викрадення і позбавлення волі людини за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисника визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі.
Культура Український співак виступить на Євробаченні-2018 від іншої країни Відомий поп-співак Микита Алексєєв братиме участь в пісенному конкурсі Євробачення-2018 від Білорусі. Виконавець вже подав відповідну заявку. «У розпорядженні Super опинилося ексклюзивне відео з записом пісні, яку співак Alekseev записав для участі в конкурсі Євробачення-2018», - повідомила редакція на своїй сторінці в Instagram. Як відомо, 24-річний артист є громадянином України. Він готує трек, який є англомовною версією його нового хіта «Назавжди». Доля пісні і заявки Алексєєва вирішиться 11 січня на відборі в Мінську. Нагадаємо, раніше Алексєєв відкликав заявку на участь в національному відборі на Євробачення-2018 від України. Співак повідомляв, що припинив співпрацю з командою Нацвідбору на чолі з музичним продюсером Русланом Квінтою. Крім того, Микиту Алексєєва в 2017 році визнали найкращим виконавцем в Білорусі.
Культура оформление ленты  Девід Бекхем використовував для свого ролика музику українського гурту Знаменитий британський футболіст Девід Бекхем використовував музику українського гурту «ДахаБраха» для рекламного ролика власного бренду House 99. Спортсмен використав композицію Sho Z-Pod Duba. Новий бренд House 99, в назві якого згадується рік весілля Девіда і Вікторії Бекхем, випускає товари для чоловіків. У колекцію входять засоби і інструменти по догляду за шкірою і волоссям. Музиканти ж відзначили, що переговори і залагодження формальностей по використанню треку тривали близько 6 місяців. «Ми раді, що наша музика може бути доречною в будь-яких сферах життя, а також в будь-яких країнах світу», - відзначили в групі. «ДахаБраха» - українська етно-хаос гурт, була сформована Владом Троїцьким в театрі «Дах». Раніше музику DakhaBrakha використовували в якості саундтреків для канадського фільму «Урожай Диявола», мультфільму «Німфа: Лісова пісня» та американського серіалу «Фарго».
Суспільство оформление ленты  У магазині Сум продають зошити з фотографіями Сталіна і зброєю РФ У канцелярському магазині Сум продавали зошити, на яких зображені Сталін, члени сім'ї Романових, а також військова техніка країни-агресора. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив громадський активіст Олександр Такул. За його словами, все це перемежовувалося забороненою в Україні символікою, зокрема, георгіївськими стрічками. У свою чергу прес-секретар прес-служби управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута розповіла, що спецслужба перевірить продаж в магазині «Лібраріум» зошитів зі Сталіним. «Зараз проводиться перевірка за даним фактом, після чого будуть прийняті відповідні рішення», - зазначила вона. Нагадаємо, в окупованому Севастополі до 138-го дня народження радянського диктатора Йосипа Сталіна дітей приймали в піонери і виконували пісню «Поверніть Сталіна». Місцеві комуністи зі сцени обговорювали персону вождя радянського народу і виконали з піонерами пісню «Поверніть Сталіна». Крім того діти прийняли клятву піонерів радянських часів.
Суспільство Школярі в Одесі не вчитимуться майже весь січень через кір В Одесі через спалах кору керівникам шкіл рекомендовано продовжити зимові канікули на тиждень, до 21 січня. Про це передає «Радио Свобода». Згідно з рішенням оперативного штабу по кору, який був створений при міському Департаменті охорони здоров'я, вільний від занять тиждень дозволить зменшити контакти між дітьми в ймовірний інкубаційний період захворюваності на кір. Батьки ж зможуть зробити щеплення своїм дітям. «Пропущений тиждень буде компенсований за рахунок ущільнення навчального матеріалу, відпрацьовувати його не доведеться», - зазначила директор міського департаменту освіти і науки Олена Буйневич. За її словами, в Одесі діє рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міськраді про те, що без щеплення від кору діти не зможуть відвідувати школи і дитсадки. Станом на ранок 9 січня на стаціонарному лікуванні в медичному закладі перебувають 112 хворих на кір. З 75 дітей, що перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні, 16 – це діти першого року життя. Зростання захворюваності на кір було зафіксовано в Одесі навесні 2017 року. Відтоді лабораторно підтверджено 744 випадки хвороби, в тому числі – 466 дітей. П'ятеро одеситів (3 дітей і 2 дорослих) померли від ускладнень кору.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,405476808548-/ /-pc-/
Top