counter
Архів Повернутись назад 08 Жовтня 2015
8 Жовтня
Політика Тристороння контактна група може зібратися на екстрене засідання Через учорашній обстріл бойовиками нині опрацьовується питання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи. Як повідомляє прес-центр АТО, одразу після обстрілу українська сторона повідомила про інцидент представникам ОБСЄ. Вчора керівник української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін провів телефонну розмову із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом, який підтвердив факт отримання міжнародними спостерігачами матеріалів обстрілу українських бійців у районі Троїцького. Нагадаємо, вчора о 12:25 в районі населеного пункту Троїцьке бойовики протитанковими керованими ракетами обстріляли український опорний пункт, на якому проводилися інженерні роботи. Загалом злочинці здійснили два пуски. У результаті одна з ракет потрапила в екскаватор і чотири українських військовослужбовців дістали поранення.
Події оформление ленты  У Києві самозванці за гроші обіцяли високі посади Служба безпеки України припинила діяльність організованої злочинної групи, яка за незаконну грошову винагороду обіцяла сприяти у призначенні на керівні посади в державних органах влади. Як повідомляє прес-служба СБУ, було задокументовано факт вимагання в держслужбовця хабара у двадцять тисяч доларів США за допомогу в його призначенні на керівну посаду до одного з органів державної влади України. Трьох зловмисників затримали на місці злочину під час одержання першої частини хабара. Один з них перебував у загальнодержавному розшуку. Як зазначається, затримані використовували підроблені посвідчення різних органів влади і представлялися своїм потенційним «клієнтам», використовуючи прізвища високопоставлених чиновників, у тому числі глави Адміністрації Президента України. Зустрічі проводилися біля Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів України. Під час слідчих дій встановлено й інші факти вимагання цією групою осіб грошей за «працевлаштування» на керівні посади в різних органах виконавчої влади країни, у тому числі в Кабміні, міністерствах та обласних державних адміністраціях. Під час обшуків в офісі та приватних квартирах затриманих було знайдено підроблені паспорти громадян України та громадян інших країн, підроблені посвідчення різних установ України, документи на призначення низки осіб на керівні посади до органів державної влади, документи виборчих комісій. Також вилучено значні кошти і зброю. У рамках кримінального провадження, відкритого за матеріалами Служби безпеки України, затриманим оголошено підозри про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою або внесення застави.
Суспільство Працівники «Укрзалізниці» разом зі спільниками бойовиків привласнили понад 20 мільйонів гривень держкоштів Служба безпеки України викрила посадових осіб «Укрзалізниці» і ТОВ «Смарт менеджер», які привласнили держкошти на загальну суму 21 мільйон гривень. Як повідомляє прес-служба СБУ, встановлено, що ДП уклало низку договорів з організації висвітлення своєї діяльності у ЗМІ - про підготовку аналітичних матеріалів, новин, статей, сюжетів, послуг з дослідження та аналізу медіапростору, проведення тренінгів для персоналу, проте фактично згадані послуги не надавалися, а кошти було відмито через фіктивні структури. Під час обшуків в офісних і домашніх приміщеннях посадовців, причетних до незаконної діяльності, було вилучено документи, що вказують на проведення безтоварних операцій з держпідприємством. Крім того, в офісному приміщенні фірми, яка працювала з ДП «Укрзалізниця», знайдено докази виконаних замовлень «чорного PR» відносно політиків, бізнесменів, представників органів влади. «Бюджет медіа-активності підприємства, яке спеціалізувалося на поширенні в інтернеті та ЗМІ замовленої інформації і навмисно дестабілізувало ситуацію в країні, досягав кількох мільйонів гривень на місяць», - йдеться в повідомленні. Крім того, в приміщенні одного з посадовців комерційного підприємства знайдено матеріали, що підтверджують зв'язок із терористичною організацією «ДНР», зокрема інформацію про осіб, які знімали готівку для потреб бойовиків. Наразі перевіряється інформація про співпрацю цього підприємства з «ДНР» і «ЛНР». Слідчі дії тривають.
Події Правоохоронці затримали ще одного підозрюваного у справі Мельничука Генеральною прокуратурою спільно з МВС України було затримано ще одного підозрюваного у справі щодо народного депутата Сергія Мельничука. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «7 жовтня 2015 року слідчими Генеральної прокуратури при взаємодії зі співробітниками МВС України оперативно проведено операцію і на підставі постанови слідчого судді затримано ще одного з розшукуваних підозрюваних у цій справі», - йдеться в повідомленні. Зараз організовано доставку підозрюваного до суду для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Нагадаємо, що 2.10.2015 слідчим відділом управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних посадовими особами, які займають особливо відповідальне становище, Генеральної прокуратури України було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України, колишнього командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука і п'ятьох інших осіб у скоєнні ними у складі озброєної банди розбійних нападів, викраданні людей, заволодінні транспортним засобом і застосуванні насильства до співробітників правоохоронних органів.
оформление ленты  Блог: 
Політика Юрій Бойко Відведення озброєння - безумовно, перемога України Шлях до відновлення миру та суверенітету України буде важким, але проходитиме в дипломатичних рамках. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив лідер фракції «Опозиційного блоку», народний депутат України Юрій Бойко. За його словами, для досягнення миру необхідно втілити в життя Мінські та паризькі домовленості. «Вже сьогодні зупинилася війна. Триває відведення озброєння. Це, безумовно, перемога нашої країни. Далі необхідно провести вибори на тих територіях за українським законодавством. Буде легітимна влада, з якою розмовлятиме Київ. Розпочнеться політичний діалог, відновляться економічні відносини і ці території повернуться (під контроль України. - Ред.)», - сказав Бойко. При цьому Бойко зазначив, що парламент готовий ухвалити відповідні закони для врегулювання ситуації.
Події В Одесі судитимуть грабіжника-рецидивіста Слідчий відділ Приморського районного відділу міліції міста Одеси відправив до суду обвинувальний акт відносно раніше неодноразово судимого 38-річного одесита, який, перебуваючи на пляжі «Отрада», пограбував відпочивальника. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Одеській області. «Маючи злочинний умисел, зловмисник пішов на пляж, де спостерігав за речами, залишеними громадянами без нагляду. Так, у поле його зору потрапила сумка чоловіка з особистими речами на загальну суму понад тридцять тисяч гривень. Правопорушник, переконавшись у тому, що за ним ніхто не спостерігає, схопив речі і почав тікати. Але потерпілий помітив його і викликав міліцію», - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали злочинця. Порушнику закону повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.
Політика Порошенко не схотів посилити покарання за корупцію Президент України Петро Порошенко не підтримав збільшення міри покарання до 20 років позбавлення волі для державних службовців. Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію №22/000048-еп. Як зазначив Президент, згідно з чинним законодавством України, кримінальна відповідальність за хабарництво передбачає міру покарання у вигляді ув'язнення на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. При цьому, як наголосив глава держави, максимальний термін позбавлення волі в Україні становить до 15 років за особливо тяжкий злочин, у тому числі за умисне вбивство. «Внесення змін лише в одній статті Кримінального кодексу України щодо посилення міри покарання державним службовцям до двадцяти років позбавлення волі може не відповідати тяжкості кримінального правопорушення порівняно з іншими злочинами, передбаченими кримінальним законодавством України», - йдеться у відповіді Порошенка. За його словами, на рівень хабарництва впливає радше невідворотність покарання, ніж його суворість. Тому пріоритетом є проведення судової реформи.
Суспільство У РФ «проукраїнський шпигун» загримів у колонію суворого режиму на 12 років Брянський обласний суд Росії 7 жовтня засудив до 12 років колонії суворого режиму громадянина РФ Віктора Шура, обвинуваченого в шпигунстві на користь України. Про це повідомляє прес-служба суду. «Шура визнано винним в тому, що він, будучи громадянином РФ, 9 грудня 2014 року здійснював розвідувальну діяльність на території Брянської області - зібрав відомості, які становлять державну таємницю, про режимний об'єкт міністерства оборони РФ за завданням Державної прикордонної служби України», - сказано в повідомленні. У суді вважають, що ці відомості, у разі передачі їх спецслужбам України, могли бути використані проти безпеки Росії. Шура було затримано в той же день. «У судовому засіданні Шур визнав себе винним у державній зраді та співпраці зі спецслужбами іноземної держави», - стверджують у суді. Вирок поки що не набув чинності. Нагадаємо, що зараз у Росії тривають гучні суди над громадянами України, незаконно утримуваними силовими структурами Російської Федерації: Надією Савченко, Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком.
За кордоном Туреччина може відмовитися від російського газу через Сирію Туреччина може переглянути питання закупівель російського газу через загострення відносин з Росією після порушення турецького повітряного простору. Про це заявив президент Туреччини Тайіп Ердоган, передає Reuters. «Ми є покупцем номер один природного газу з Росії. Втрата Туреччини буде серйозною втратою для Росії. У разі необхідності Туреччина може купувати природний газ у будь-яких інших місцях», - сказав президент Туреччини. Ердоган наголосив, що Анкара «не може погодитися з нинішнім станом справ», а пояснення Росії з приводу порушень повітряного простору назвав «непереконливими». Крім того, Ердоган зазначив, що Туреччина також може переглянути питання про будівництво АЕС «Аккую» за російським проектом. «Якщо росіяни не побудують АЕС «Аккую», хтось інший прийде і побудує її», - додав Ердоган.
Суспільство оформление ленты  У Чернівцях із зони АТО військовий постачав зброю За інформацією правоохоронців, викрадені військові засоби привозив зловмисникам із зони АТО один з військовослужбовців. Під час обшуку у затриманих членів організованої злочинної групи було вилучено автомат Калашникова, автомат VZ.58 чеського виробництва, гранати Ф-1 і РГД, велику кількість набоїв різного калібру. Крім того, в районі проведення АТО контррозвідка СБУ знайшла схованку, в якій було вісім ящиків снарядів калібру 23 мм, 20 снарядів калібру 30 мм, п'ять ракет до протитанкового ракетного комплексу «Конкурс», 17 гранат до підствольного гранатомету, п'ять боєприпасів до ручного гранатомета, дві міни, патрони різного калібру, фаустпатрон і гранати часів Другої світової війни. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28 (скоєння злочину організованою групою) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що 29 вересня 2015 року в Чернівецькій області співробітниками Служби безпеки України було нейтралізовано злочинну групу, яка торгувала вивезеною із зони АТО зброєю.
Події Старенька викинула у вікно 27 тисяч гривень, аби допомогти дочці 78-річна жителька Запоріжжя викинула з вікна квартири аферистові 27 тисяч гривень, щоб урятувати свою дочку від відповідальності за нібито скоєну нею ДТП. Про це повідомила прес-служба МВС Запорізької області. За інформацією правоохоронців, шахрай розбудив стареньку о 5 ранку представившись міліціонером. Він сказав, що дочка пенсіонерки була ініціатором ДТП і, щоб уникнути кримінальної відповідальності, за неї потрібно внести заставу в сумі 27 тисяч гривень. Пенсіонерка, не роздумуючи, зібрала і скинула гроші на прохання афериста з вікна в пакеті. Пізніше, зателефонувавши дочці, вона з'ясувала, що в ДТП та не потрапляла. Жінка одразу звернулася до міліції. Відомості про скоєння злочину за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Суспільство При будівництві оборонних споруд у Маріуполі використовували схему привласнення грошей Співробітники Служби безпеки виявили корупційну схему при будівництві оборонних споруд Маріуполя. Посадові особи привласнювали кошти. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Організатором угоди був один з керівників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, звільнений з посади влітку цього року. Зловмисник чинив тиск на керівництво місцевих державних підприємств для виділення коштів нібито на термінове будівництво інженерних споруд. При цьому чиновник послався на відсутність коштів у державному бюджеті України. Він вказував реквізити комерційної структури, на які держпідприємства мали переказати гроші», - сказано в повідомленні. В результаті цієї схеми на рахунки фірми мали надійти 1,5 мільйона гривень. Нагадаємо, що фірма була непричетна до будівництва фортифікаційних об'єктів. «Завдяки втручанню співробітників спецслужби більшу частину платежів вдалося скасувати. Решту суми заблоковано на рахунках», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Політика Депутати підтримали створення агентства з розшуку та повернення активів корупціонерів Народні депутати в першому читанні підтримали законопроект №3040 про створення Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Як передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН), за даний законопроект проголосували 237 депутатів. Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту, його ухвалення дозволить створити окремий незалежний орган, уповноважений на здійснення розшуку, повернення та управління коштами і майном, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, що забезпечить ефективне позбавлення власності осіб, котрі скоїли кримінальні злочини, надасть інструменти ефективного розпорядження активами, які може бути конфісковано, а також створить механізми повернення в Україну виведених незаконним шляхом активів. Законопроектом також передбачається, що агентство буде незалежним, його голова обиратиметься через відкритий конкурс.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Результат у боротьбі з корупцією приносить мінімізація участі чиновників у прийнятті рішень Мінімізується участь чиновників у прийнятті рішень. Нині найуспішнішою є боротьба з корупцією у Міністерстві юстиції, мінімальні показники - у прокуратурі. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Боротьба з корупцією відбувається. По-перше, мінімізується участь чиновників у прийнятті рішень, що важливо, бо корупція пов'язана саме з людським фактором. По-друге, відкриваються реєстри нерухомості, тобто оборот майнових прав буде під контролем», - сказав він. Крім того, за словами Цибулька, створюються нові антикорупційні органи. «Хоч і відбувається це повільно, але зрушення є. Наші західні партнери вже хотіли бачити результат, проте необхідно розуміти, що нам дісталася радянська спадщина. Комуністична корупція - це спосіб управління. Посткомуністична корупція стала з елементами криміналу. Тому ще важливо змінювати психологію населення, а це найскладніше», - зазначив він. Експерт вважає, що найефективніший результат у боротьбі з корупцією приносить мінімізація участі чиновників у прийнятті рішень, особливо в держзакупівлі. «Зараз уже багато зроблено для запровадження електронних торгів, тому, швидше за все, до кінця року у нас буде законодавча база і завершиться формування антикорупційних інвестицій. А що стосується результатів їхньої роботи, то побачимо згодом», - сказав Цибулько. Разом з тим, на думку політолога, серед міністерств найкраще видно, як відбувається боротьба з корупцією, в Міністерстві юстиції. «Поява нової поліції - це також елемент боротьби з корупцією, але міліцейською. Хоча в МВС продовжують існувати два інститути - старий і новий, але відбувається поступове заміщення флагмана. Робиться це повільно у зв'язку з браком ресурсів у держави, але добре, що всі ці процедури відбуваються під жорстким контролем західних партнерів», - зазначив він. Разом з тим експерт стверджує, що проблемними були і залишаються сфери охорони здоров'я та освіти. «Хоча Міністерство освіти з його демократичними реформами також можна віднести до борців з корупцією», - наголосив Цибулько. Також складний процес боротьби з корупцією відбувається в Міністерстві оборони, Міністерстві палива та енергетики, Міністерстві інфраструктури і НАК «Нафтогаз України». «Найбільш закрита зона - це Міноборни, Міненергетики та НАК «Нафтогаз». Це держава в державі. Сюди ж можна віднести й Мінінфраструктури. У цих сферах дуже складно зруйнувати і демонтувати клани», - констатував він. За словами Цибулька, інша модель корупції існує в прокурорсько-судовій системі. «Найбільший успіх серед силовиків спостерігається в СБУ. Вони зайнялися радикальним очищенням своїх лав, і не лише від зрадників, а й від корупціонерів. І це принесло результат. Прокуратура на даний момент залишається найскладнішим органом, з мінімальними успіхами в реформі. Вона залишається практично непідйомною інституцією, незважаючи на те, що там і відбулося кілька показових процедур та скорочення штату, але результату поки що не видно», - резюмував він.
Події У Луганській області міліціонер обклав жителів міста даниною У Луганській області затримано міліціонера, який вимагав від жителів одного з районних центрів хабарів. Як повідомляє прес-служба СБУ, до спецслужби звернулися мешканці районного центру. Вони скаржилися на дії начальника підрозділу дільничних інспекторів райвідділу внутрішніх справ, який обклав даниною підприємців та місцевих жителів. «Перевірка підтвердила - міліціонер справді вимагав хабарі, не гребуючи ані грошима, ані сільгосппродукцією. Зокрема, задокументовано три епізоди отримання незаконної винагороди на суму майже 10 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні. Як зазначається, зловмисника затримали під час одержання чергового хабара. Під час обшуку за місцем його проживання було вилучено патрони різного калібру та холодну зброю, які зберігалися без відповідного дозволу. Затриманому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, скоєне повторно та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та обрано запобіжний захід - утримання під вартою.
Суспільство Тренери із США вже почали навчати українських інструкторів для КОРДу Американські тренери вже почали навчання 20 українських інструкторів для спецпідрозділу КОРД (Корпус оперативно-раптового дії). Про це повідомили у прес-службі МВС України. Навчатимуть інструкторів протягом двох тижнів - представники Управління з боротьби з наркотиками DEA мін'юсту США. Після цього вже самі українці вчитимуть бійців спецпідрозділу поліції КОРД. Нагадаємо, що США допомагатимуть Україні у формуванні підрозділу на зразок американського SWAT. Про це заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань боротьби з міжнародною наркоторгівлею та злочинністю Вільям Браунфілд заявляв ще 22 липня 2015 року. 2 жовтня 2015 року міністр МВС України Арсен Аваков оголосив, що українсько-американська група візьметься до підготовки тренерів для КОРДу 5 жовтня.
Події оформление ленты  У Київській області наркоторговець отримав поштою кілограм наркотиків Служба безпеки України затримала організатора постачання контрабанди особливо небезпечних наркотичних речовин до Київської області. Як повідомляє прес-служба СБУ, замовивши наркотики з-за кордону через інтернет, 23-річний зловмисник збирався збувати їх у розважальних закладах серед наркозалежних. Співробітники СБУ затримали наркоділка у приміщенні одного з поштових відділень Дарницького району столиці під час отримання бандеролі. З неї правоохоронці вилучили майже кілограм порошкоподібної речовини з особливо небезпечною психотропною складовою, обіг якої заборонений. Слідчі Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.
Політика Турчинов: Росія провокує ядерний конфлікт Дії Росії в Сирії можуть призвести до ядерної катастрофи. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба відомства. «Загалом здійснено 26 пусків крилатих ракет морського базування (КРМБ) 3М14 з універсального корабельного комплексу «Калібр-НК», - зазначив Турчинов. За його словами, застосування ЗС РФ крилатих ракет для ураження об'єктів на території Сирії не можна пояснити військової доцільністю, «тому що уражені цілі були в зоні досяжності російських літаків». «Мета Москви - продемонструвати міжнародному співтовариству рішучість і здатність російської армії застосовувати потужну ракетну зброю», - додав він і наголосив, що ці ракети здатні також нести ядерний боєзаряд. На думку секретаря РНБО, використання подібної зброї створює надзвичайно небезпечний прецедент, привчаючи міжнародне співтовариство до пасивного спостереження за бойовим застосуванням ракет, здатних нести ядерний боєзаряд. «Такі дії РФ - реальний і дуже небезпечний крок у напрямку провокування глобального воєнного конфлікту з можливим використанням ядерної зброї», - резюмував Турчинов. Нагадаємо, вчора, 7 жовтня 2015 року, міністр оборони РФ Шойгу в доповіді Володимиру Путіну повідомив про завдання удару ракетами великого радіусу дії ракетного комплексу «Калібр НК» по об'єктах у Сирії з кораблів Каспійської флотилії.
Суспільство Жителя Дніпропетровська судитимуть за завдання півмільйонних збитків державі Жителя Дніпропетровська засудять за незаконне вирубування дерев. Воно завдало державі майже півмільйонної шкоди. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області. «У травні 2015 року чоловік, при відсутності спеціального лісорубного квитка, здійснив незаконне вирубування 154 дерев на території Петриківського району, через що державному підприємству «Дніпродзержинське лісове господарство» було завдано збитків у розмірі майже півмільйона гривень», - сказано в повідомленні. Прокуратура вже відправила до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника за ст. 246 КК України. Тепер чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із конфіскацією незаконно добутого.
Суспільство У Донецькій області бойовики викрали жінку з проукраїнськими поглядами У Комінтерновому бойовики «ДНР» викрали проукраїнськи налаштовану жінку. Це місто «сірої зони». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. «Вчора, в денний час, у Комінтернове, розташоване в «сірій зоні», увійшло озброєне угруповання бойовиків «ДНР». Одна група перебувала на околиці населеного пункту, інша прочесала всю територію села. Метою їхнього «рейду» були проукраїнськи налаштовані жителі. З будинку №50 на вулиці Кірова викрали Лідію Дядюн. За словами мешканців, раніше в полоні у бойовиків деякий час перебував її чоловік - Микола Дядюн», - написав Аброськін у соцмережі. Аброськін зазначив, що селище розташоване в нейтральній смузі між підконтрольною Україні територією і тимчасово окупованою бойовиками. У Комінтерновому мешкають близько 300 жителів. Ведеться слідство.
Політика В Україні ввели фінансування партій з держбюджету Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект про фінансування партій з держбюджету. За відповідне рішення проголосували 229 депутатів. Зокрема, документом пропонується запровадити (починаючи з 1 липня 2016 р.) пряме державне фінансування політичних партій. Таке фінансування здійснюватиметься у формі щорічного держфінансування статутної діяльності партій, не пов'язаної з участю таких партій у виборах, і часткового відшкодування витрат партій на здійснення передвиборної агітації на виборах народних депутатів України. Законопроектом передбачається ввести облік таких коштів на спеціально відкритих з цією метою рахунках партій у банках, заборонити перерахування таких коштів виборчих фондів, а також наділити повноваженнями з контролю за законністю їх використання Рахункову палату і Національне агентство з питань запобігання корупції.
Події МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Східного Єрусалима і Палестини Міністерство закордонних справ України радить громадянам утриматися від поїздок до Східного Єрусалима, на палестинські території і до населених пунктів Ізраїлю, розташованих у безпосередній близькості від Сектора Газа. Про це повідомляє прес-служба МЗС. «У зв'язку із загостренням ситуації в Ізраїлі МЗС рекомендує громадянам України утриматися на даному етапі від відвідування без крайньої необхідності Східного Єрусалиму, палестинських територій (особливо міст Наблус, Віфлеєм, Хеврон, Рамалла, Тулькарм, Дженін та їхніх околиць) і населених пунктів Ізраїлю, розташованих у безпосередній близькості від Сектора Газа», - йдеться у повідомленні. Громадянам, які перебувають на території Ізраїлю, слід проявляти підвищену пильність і обережність, дотримуватися правил особистої безпеки, постійно стежити за новинами про розвиток ситуації в країні. У разі потрапляння в надзвичайні або критичні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися до посольства України в Ізраїлі (тел.: +972 54 667 67 82, електронна пошта: emb_il@mfa.gov.ua), представництва України при Палестинській національній адміністрації (тел.: +972 59 410 30 99, електронна пошта: pm_ps@mfa.gov.ua) або телефонувати на «гарячу лінію» МЗС України: (+38) 044 238 16 57.
оформление ленты  Блог: 
Політика Парламент підтримав пакет антикорупційних законів Верховна Рада прийняла пакет антикорупційного законодавства, яке забезпечить виконання Україною зобов'язань на шляху до безвізового режиму з ЄС. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України. За словами міністра юстиції Павла Петренка, ухвалені законопроекти вводять більш ефективний механізм конфіскації та арешту активів, якими зможуть надалі скористатися наші правоохоронні органи. «Слідчий, відповідно до цього закону, має право накласти арешт на майно корупціонера згідно з судовим рішенням, щоб активи не були виведені за кордон, а перейшли в український бюджет», - наголосив міністр. Як повідомляється, ЄС пропонує поширити спецконфіскацію не лише на корупційні правопорушення, а й на інші умисно скоєні злочини. Але тільки у випадку, коли слідство доведе, що майно нажите незаконним шляхом. Також Верховна Рада ухвалила базу чіткого поділу компетенції правоохоронних органів. Цей закон виключає дублювання підслідності в різних правоохоронних органах. Він також дає можливість виключити альтернативну підслідність під час розслідування злочинів проти тероризму, передавши їх СБУ, і обмежує СБУ повноваженнями розслідування злочинів, які стосуються виключно національної безпеки або тероризму. На думку Петренка, ухвалення цього закону стане міцною базою для розподілу компетенції між правоохоронними органами, що виключить затягування і плутанину у слідчому процесі. Крім того, парламент підтримав законопроект, у зв'язку з яким буде створено Національне агентство України з питань визначення, пошуку та управління активами, набутими корупційним шляхом. «Наші правоохоронні органи мають обмежені можливості пошуку активів, особливо, якщо їх переправляють за кордон. ЄС уже створила відповідні служби визначення і пошуку нелегальних активів», - розповів Петренко. «Вже за добу можна буде отримати повну інформацію про активи та підприємства підозрюваного в Євросоюзі», - заявив він.
Економіка Порошенко обговорив у Казахстані участь України в шовковому шляху Під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Казахстану Карімом Масимовим сторони обговорили питання розширення транспортної інфраструктури для перевезення вантажів з Азії до Європи через Казахстан та Україну. Про це повідомляє прес-служба глави держави. За інформацією прес-служби, йдеться про проект у рамках ініціативи «Економічний пояс шовковий шлях» за маршрутом Західний Китай - Західна Європа. Крім того, сторони обговорили низку інфраструктурних проектів, в яких можуть взяти участь українські виробники. Зокрема, проекти в будівельній, машинобудівній, нафтогазової та аграрній галузях, а також питання диверсифікації газопостачання України. Раніше повідомлялося, що Порошенко відбув з робочим візитом до Казахстану.

Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 16 травня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Завтра, 16 травня, зірки обіцяють вам день, наповнений можливостями та новими відкриттями Будьте готові до нес....
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
За попередженням Анжели Перл, 16 травня 2024 року всі знаки зодіаку мають бути готовими до викликів, які може ....
більше матеріалів




/-1,039323091507-/ /-pc-/
Top