counter
Архів Повернутись назад 08 Вересня 2017
8 Вересня
Політика Іспанський суд пригальмував хід референдуму в Каталонії Конституційний суд (КС) Іспанії призупинив дію закону про референдум, який прийняв парламент Каталонії, щодо незалежності цього автономного співтовариства. Про це повідомляє іспанське агентство EFE. Як повідомляється, суд розглянув чотири апеляції, які подав уряд Іспанії. На думку Мадрида, документ, який прийняв каталонський парламент, йде в розріз з Конституцією. Як аргумент влада призводить судовий вердикт від 2015 року про неприпустимість будь-яких дій, що підривають єдність держави. Таким чином, суд "заморозив" закон про каталонський референдум до винесення вердикту щодо апеляцій іспанської влади. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більша частина депутатів регіонального парламенту підтримала проведення референдуму про незалежність Каталонії.
Події Минулої доби в АТО на Донбасі загинув український військовий За минулу добу в зоні АТО на Донбасі в результаті обстрілів терористів загинув боєць збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в соціальній мережі Facebook. За добу бойовики терористичних організацій "ЛДНР" 25 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. "В цілому минула доба в районі проведення АТО завершилася без істотних змін в обстановці. Як і вдень, російсько-окупаційні угруповання продовжили обстріли позицій сил АТО на Донецькому і Приморському напрямках. Ввечері та вночі переважно противник застосовував гранатомети і стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні Авдіївської промзони Донецької області в результаті обстрілу позицій сил АТО загинув український військовослужбовець.
Події На Кариби рухається потужний ураган "Хосе" До Карибському басейну наближається ураган "Хосе". Зараз у нього третя категорія потужності з можливих п'яти. Про це йдеться в повідомленні Національного центру з попередження ураганів США, передає агентство Reuters. Зараз "Хосе" перебуває приблизно за 955 км на схід від Малих Антильських островів, максимальна стійка швидкість вітру складає близько 195 км/ч. На думку фахівців центру США, за найближчу добу вітер може посилитися. Нагадаємо, це вже четвертий ураган, що наближається до США. Раніше були зафіксовані "Гарві", "Ірма" і "Катя". Нагадаємо, 5 вересня, ураган "Ірма", який рухається з Атлантичного океану, досяг максимальної п'ятої категорії. Він зруйнував 95% французької частини острова Сен-Мартен на Карибах. В результаті загинули не менше десяти осіб. Крім того, від урагану "Гарві" у США загинули 70 людей.
Політика Москаль про звинувачення Савченко: "Вона, крім літра горілки, ні в чому не розбирається" Нардеп Надія Савченко ні в чому, крім літра горілки, не розбирається, заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль у відповідь на звинувачення Савченко в тому, що він нібито очолює закарпатське напрямок контрабанди сигарет. Москаль попросив журналістів через місяць перевірити, як депутат виконала свою обіцянку надати правоохоронцям докази цієї контрабандної діяльності. «Хочу нагадати, що за закарпатською митницею стоять угорська, словацька та румунська митниці, які теж перевіряють вантажі. Значить, за логікою Савченко, я очолюю не тільки закарпатську, а й румунську, словацьку та угорську тютюнові мафії. Якщо людина, крім літра горілки, ні в чому не розбирається... Запитайте самі її через місяць!» - заявив Москаль.  Нагадаємо, в одному з телеефірів Савченко сказала, що контрабанда сигарет з ОРДЛО йде через керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, а в ЄС - вже через Москаля.
Політика "Ніж у спину": в Угорщині розкритикували закон України про освіту Міністерство закордонних справ Угорщини розкритикувало недавно ухвалений Верховною Радою України закон про освіту. На їхню думку, він порушує права угорської меншини. Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто, повідомляє сайт уряду. "Україна встромила Угорщині ніж у спину, внісши зміни до закону про освіту, який сильно порушує права угорської меншини", - заявив Сіярто. Міністр підкреслив, що, на думку угорської влади, - цей закон ганебний. "Це неприпустимо, що Україна позбавила угорців їхнього права здобувати освіту рідною мовою в школах і університетах, і залишила їм таку можливість тільки в дитячих садах і початкових школах", - додав він. Читайте також: Українська мова в українських школах: чому угорці і росіяни - проти
Політика Гончаренко оцінив свої вокальні дані і розповів про зустріч з президентом Заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко розповів деталі зустрічі партії з президентом України Петром Порошенком. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Вчора ввечері ми зустрічалися в одній з резиденцій голови держави за містом. Він сам визначає, де зустрічатися. Це його право... На зустрічі були виключно депутати, члени уряду. І Юрій Луценко, який відразу сказав, що прийшов "без папочки" (нових подань на позбавлення недоторканності нардепів. - Ред.), і всі видихнули", - заявив він. Журналісти поцікавилися у Гончаренка про те, що було на зустрічі у президента, на що нардеп віджартувався:"Ніяких концертів не було! Я міг би заспівати, але не став. Мої вокальні дані не такі, що могли б принести задоволення присутнім", - сказав він. При цьому він додав, що обговорювали поточні політичні моменти. "Ми обговорювали і вчорашнє звернення, і плани, все, що може цікавити депутатів", - сказав він.
Політика Депутата "Самопомочі" в Раді звинуватили в божевіллі Віце-спікера Верховної Ради звинуватили в божевіллі під час засідання уряду. У п'ятницю, 8 вересня, спікер Андрій Парубій відкрив ранкове засідання парламенту, де зареєструвалися 334 нардепи, передає кореспондент АСН. "Сьогодні у нас традиційно в залі присутній Кабінет міністрів на чолі з прем'єр-міністром. Привітаємо наш уряд!" - сказав він. Потім перед годиною запитань і відповідей до уряду спікер дав слово нардепу Юрію Березі від імені двох фракцій: БПП і "Народного фронту". Береза ​​зажадав від фракції "Самопоміч" пояснити слова віце-спікера Оксани Сироїд про незаконне перебування українських солдатів на передовій. За його словами, на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони віце-спікер дозволила собі заяви, які "тепер тиражують всі російські пропагандистські канали". "Це божевілля однієї представниці фракції або всієї політичної сили?" - сказав він. Нардеп від імені двох провладних фракцій і в оточенні інших нардепів-колег біля трибуни попросив керівництво "Самопомочі" дати "моральну оцінку таким висловлюванням".
Здоров`я У Києві троє людей отруїлися салатом з морепродуктами - ЗМІ У Києві три людини потрапили до лікарні з отруєнням, після того як з'їли салат "Морський" у кафе Salateira (Позняки). Про це повідомили в київській Держпродспоживслужбі у коментарі виданню Корреспондент.net. Як повідомляється, три людини потрапили з отруєнням в Олександрівську лікарню в неділю, 3 вересня. "В ході проведення перевірки було встановлено, що вони 1 і 2 вересня в Salateira їли салат "Морський". Після чого відчули себе погано. Всі вони були доставлені в лікарню 2 вересня з діагнозом "гостра кишкова інфекція", - йдеться в повідомленні. Після перевірки з'ясувалося, що продукти в закладі зберігалися не за правилами. А у 14 співробітників закладу не було медичних книжок. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві на центральному залізничному вокзалі з поїзда зняли 18 дітей через масове отруєння.
Політика ОБСЄ нарешті побачило більше 50 танків сепаратистів на Донбасі Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 51 танк бойовиків терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Про це йдеться у звіті місії. Як повідомляється, танки були на полігонах. "За межами відповідних ліній відведення, але поза виділених місць зберігання зброї та техніки місія зафіксувала 13 нерухомих танків Т-64 на полігоні поблизу села Круглик (близько 30 км на північний захід від Луганська. - Ред.). Крім того, було 12 танків невстановленого типу. "Один рухався у південно-східному напрямку на полігоні поблизу села Тернове (57 км на схід від Донецька. - Ред.), а також 5 танків Т-72, ​​що рухалися на південь в тому ж районі", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі місії ОБСЄ помітили пересування трьох танків (Т-72) бойовиків біля окупованого Луганська (Луганська область).
Політика Китайський мільярдер просить політичного притулку у США Гуо Венгуй, також відомий як Майлс Квок, вважає, що в Китаї його «сприймають як політичного опонента правлячого режиму». Пекін видав ордер на арешт Гуо, але звинувачення проти нього неясні, повідомляє видання BBC. Державні ЗМІ звинувачують його у дачі хабара міністру, Гуо факт хабара заперечує. Він вважає, що режим переслідує його за критику на адресу партії. Венгуй покинув Китай у 2014 році і з тих пір опублікував серію повідомлень і відеороликів у Twitter і на YouTube, у яких прямо звинуватив провідних членів правлячої Комуністичної партії Китаю в корупції. Він також опублікував відомості, які, за його твердженням, є офіційною державною таємницею перед ключовим з'їздом КПК, який проходить кожні п'ять років і цього року запланований на 18 жовтня. У квітні 2017 року китайський уряд випустив «червоне повідомлення» про арешт Гуо через міжнародне поліцейське агентство Інтерпол. Китайські ЗМІ повідомляють про низку розслідувань, відкритих щодо Гуо. 19 злочинів, у яких його звинувачують, включають викрадення людей, зґвалтування, шахрайство і відмивання грошей. Останню справу було відкрито за звинуваченням у дачі хабара віце-міністру держбезпеки Китаю в розмірі $8,7 млн, сам віце-міністр зараз заарештований і перебуває під слідством. Поки не ясно, яке рішення щодо китайського мільярдера ухвалить американська влада. Тим часом у США на Гуо подали в суд кілька китайських громадян і компаній, звинувачуючи його в наклепі.
Політика Кабмін чекає, коли Рада проголосує за пенсійну реформу Міністр соціальної політики і праці Андрій Рева чекає від Верховної Ради ухвалення закону про пенсійну реформу. Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає кореспондент АСН. "Законопроект про пенсійне забезпечення зараз допрацьовується. За пропозицією 81 депутата, згідно з чіткою процедурою і регламентом, він готується до другого читання. Комітетом з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення на засіданні 6 вересня розглянуто 2151 поправку і законопроект підготовлений до другого читання", - заявив він. Рева додав, що Кабмін "чекає розгляду законопроекту в сесійній залі". За його словами, ухвалення законопроекту дозволить вже з 1 жовтня переглянути пенсії і підняти їх 9 млн пенсіонерів. Також буде скасовано оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. "Солідарна пенсійна система себе вичерпала, тому ми зобов'язані провести пенсійну реформу", - сказав він.
Політика Прикордонники попереджають про проблеми через повернення "блудного" Саакашвілі Державна прикордонна служба просить українців не перетинати кордон в пункті пропуску "Краковець" з 9 по 12 вересня через те, що саме ним  хоче скористатися Михайло Саакашвілі для повернення в Україну. Про це повідомили в прес-службі ДПСУ. Служба зазначає, що 10 вересня політики і депутати збираються проводити масові акції біля пункту пропуску "Краковець". Саме тому прикордонники рекомендують українцям вибрати інші маршрути. "У прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі діють особливі правила - прикордонний режим, який регламентує порядок в'їзду, перебування, проживання, пересування поблизу кордону громадян України та інших осіб", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство 30 травня 2015 року. А 26 липня 2017 року його позбавили українського громадянства. Пізніше він повідомив, що планує повернутися в Україну 10 вересня. Пізніше Саакашвілі заявив, що коли він 10 вересня приїде з Польщі в Україну, з ним будуть тисячі прихильників.
Політика У Раду внесуть законопроект про підвищення пенсій військовим Кабінет міністрів України внесе до Верховної Ради законопроект про підвищення пенсій військовослужбовцям. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр соціальної політики і праці Андрій Рева, передає кореспондент АСН. "Уряд бере на себе зобов'язання, відповідно до закону, який ми внесли про пенсійне забезпечення, що вже до 1 листопада ми представимо в парламент проект закону про підвищення пенсій військовослужбовцям", - заявив він. І додав, що пенсії будуть підвищені всім: солдатам, офіцерам, як тим, що зараз воюють, так і тим, які служили раніше. "Ми повинні їм забезпечити перерахунок пенсій", - запевнив він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр соціальної політики і праці Андрій Рева чекає від Верховної Ради ухвалення закону про пенсійну реформу.
Економіка Названо рік, коли Україні не знадобиться вугілля марки "Антрацит" Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що вже в 2019 році Україна більше не знадобиться вугілля марки "Антрацит". Про це він заявив під час години запитань до уряду, передає кореспондент АСН. "Ще в травні минулого року прем'єр-міністр України поставив завдання нашому міністерству - диверсифікувати поставки на ТЕЦ антрацитового вугілля. Нам вдалося протягом року зменшити обсяги на 3,5 млн тонн споживання антрациту. У наступному році буде ще мінус 3,5 млн тонн. А на 2019 рік Україна взагалі не потребуватиме антрацитного вугілля", - заявив він. При цьому, з його слів, зменшення споживання вугілля марки "Антрацит" призводить до необхідності збільшення видобутку обсягів вугілля марки "Газ". Він нагадав, що на наступний рік виділено 1 млрд грн для підтримки вугільної галузі. "На сьогодні всі проекти з підтримки вугільної галузі пройшли експертизу Мінекономіки, нашим міністерством розроблений порядок використання цих коштів. І на наступному засіданні Кабміну цей порядок буде розглянуто. Це дозволить за рік збільшити видобуток вугілля марки "Газ" на 2,2 млн тонн".
Події У "ДНР" осоромилися під час навчань на випадок наступу України Терористи на окупованій території Донецької області з тріском провалили навчання на випадок, якщо українські війська війська підуть у наступ, повідомив на своїй сторінці в соцмережі координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук. За його словами, провести ефективні військові навчання не вийшло, так як рівень професіоналізму виявився низьким. Також у «військкоматах» «ДНР» відсутня оперативність. "В умовах широкомасштабного наступу ЗСУ і загальну мобілізацію в "ДНР". Попередні підсумки негативні: навчання показали низький рівень непрофесіоналізму «співробітників військкоматів», неоперативність і невміння діяти в подібних ситуаціях. У приватних бесідах «співробітники військкоматів» висловлюють крайнє невдоволення подібними раптовими перевірками ", - написав Тимчук.
Здоров`я оформление ленты  У 2016 році нас стало на півмільйона менше. Що найчастіше зводило українців у могилу В Україні за останній рік від різних причин померло понад 580 тис. людей. Про це свідчать дані Держстату, повідомляє Слово и Дело. Найчастіше українці помирають від хвороб серця і кровоносних судин. Серед померлих з цієї причини майже третина. На другому місці причин смертності - пухлини і новоутворення. Вони відправляють на той світ майже кожного сьомого серед покійних. ДТП, самогубства та інше є третіми за кількістю: приблизно кожен двадцятий громадянин гине під дією тих чи інших зовнішніх факторів. При цьому кількість смертей від самогубства перевищує кількість загиблих у результаті аварій. На кожні 100 тис. осіб в Україні припадає 17 самогубств, а від ДТП гине 12 осіб. За даними статистики, більше схильні до того, щоб звести рахунки з життям, чоловіки, вони роблять цей крок у п'ять разів частіше за жінок. Також чоловіки в чотири рази частіше гинуть в аваріях. Часто українці помирають і від отруєнь, при цьому не в останню чергу викликаних підробленими спиртними напоями. На 100 тис. населення приблизно кожен 11-й загинув від отруєння. Крім того, насторожує статистика Держстату щодо смертності дітей до 1 року - на 100 тис. осіб в Україні припадає 722 смертельних випадки серед немовлят. Чоловіки в Україні в середньому помирають майже втричі частіше.
Економіка Гройсман пообіцяв здешевлення м'яса в країні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що найближчими тижнями в Україні знизяться ціни на м'ясну продукцію. Про це він заявив в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент АСН. "Наше завдання в 2018 році нарощувати обсяги тваринництва і птахівництва в країні. Ми сьогодні є серйозним експортером", - заявив він. Прем'єр повідомив, що Кабмін працював над тим, щоб вартість м'ясопродуктів всередині країни знизилася вже найближчим часом. "У найближчі тижні ми доб'ємося зниження ціни на м'ясопродукти всередині країни. Ми цього досягнемо. Я думаю, що це нам вдасться цього року. Я так це бачу. І весь тиждень цим питанням займалися", - сказав він. За оцінками прем'єра, в країні треба підтримувати роботу не великих агрохолдингів, а фермерських господарств. Нагадаємо, раніше директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко повідомив, що в Україні піднялася ціна на м'ясні продукти.
Суспільство Нова реформа: за 10 років пенсійний стаж піднімуть до 35 років Міністр соціальної політики і праці Андрій Рева заявив, що після введення нової реформи, пенсійний стаж протягом 10 років піднімуть до 35 років. Про це він сказав під час години запитань до уряду, передає кореспондент АСН. "Ми пропонуємо 10-річний перехід (підвищення пенсійного стажу. - Ред.). Так, з 1 січня 2018 страховий стаж для призначення пенсії у 60 років складе 25 років. І до 35 років ми будемо йти наступних 10 років", - заявив він. За його словами, бездефіцитності пенсійного фонду України можна досягти тільки після закінчення цього періоду.Нагадаємо, Рева закликав нардепів прийняти закон про пенсійне забезпечення в другому читанні найближчим часом. "Законопроект про пенсійне забезпечення зараз допрацьовується. За пропозицією 81 депутата, згідно з чіткою процедурою і регламентом, він готується до другого читання. Комітетом з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення на засіданні 6 вересня розглянута 2151 поправка і законопроект підготовлений до другого читання", - відзначав він.
Політика Трамп-молодший заперечує змову з Росією Старший син Дональда Трампа заперечує змову з іноземним урядом, стверджуючи, що, пішов на зустріч з російським адвокатом для отримання інформації про «придатність, характер або кваліфікацію Гілларі Клінтон», повідомляє The Guardian. У четвер Дональд Трамп-молодший сказав про це співробітникам судової комісії Сенату, які допитували його в приватному порядку в рамках розслідування про зв'язки Трампа з Росією. Сенаторам можна було бути присутніми на допиті, але не ставити запитань. Трамп-молодший сказав, що на сумнозвісній зустрічі були присутні тільки сім осіб, хоча публіці відомо про вісім. Семеро людей, яких згадав Трамп, включають його самого, британського публіциста Роба Голдстоуна, Пола Манафорта, Джареда Кушнера, Наталю Весельницьку, перекладача і Іраклія Кавеладзе, який працював на сім'ю Агаларових. Трамп-молодший не згадав російсько-американського лобіста Ріната Ахметшина, колишнього радянського офіцера контррозвідки, який раніше визнав, що був присутній на зустрічі на запрошення Весельницької і підтвердив свої слова перед присяжними в Вашингтоні. Трамп-молодший також сказав, що відомості, надані йому, були «марними». «Мене цікавила лише інформація про придатність, характер або кваліфікацію кандидата в президенти, і я вважав, що повинен хоча б вислухати їх. Я не вступав у злочинну змову, і я не знаю нікого в передвиборному штаті, хто перебуває в змові з будь-яким іноземним урядом», - заявив Трамп-молодший. Він погодився на допит після того, як голова судової комісії, республіканець Чак Грасслі з американського штату Айова погрожував викликати його в суд.
Наука і технології На Сонці стався третій потужний спалах. Чого чекати Землі У п'ятницю, 8 вересня, зранку вчені зафіксували ще один потужний викид енергії на Сонці. Цей викид виявився вже третім за останні дні, його потужність оцінюють як максимальну. Про це повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту Академії наук (ФІАН), передає видання "РИА Новости". На думку астрономів, такі спалахи викидають у відкритий космос величезну кількість енергії, яку можна порівняти з трильйонами мегатонн тротилу. Після спалаху ці викиди наближаються до Землі у вигляді гігантських хмар плазми. Вони досягнуть нашої планету вже сьогодні ввечері. Цей спалах спровокував на Землі потужні магнітні бурі, а в деяких районах і сильні полярні сяйва. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на світилі стався найбільший за 12 років спалах. Вибуху був наданий бал X9.3. Всього за сучасну історію спостереження за Сонцем було зареєстровано п'ять таких спалахів.
Кримінал Фінансовий аналітик Amazon торгував інсайдерською інформацією Колишній фінансовий аналітик Amazon визнав себе винним у торгівлі інсайдерською інформацією. Він надав колишньому однокурснику відомості про квартальні зведеннях компанії, перш ніж вони були оприлюднені, щоб той міг заробити на продажу акцій, повідомляє The Telegraph. Влада заявила, що Бретт Кеннеді надав Мазару Резахані, однокурснику з Університету Вашингтона, інформацію з закритої бази даних Amazon, що в першому кварталі 2015 року прибуток компанії збільшиться, при цьому втрати будуть мінімальними. За свою послугу він отримав $10 тисяч. Комісія з цінних паперів і бірж США заявила, що прибуток Резахані від торгівлі акціями Amazon склав $116 тисяч. Резахані опублікував результати продажів в інтернеті, вихваляючись, що «цифри були очевидними» і «п'ятирічна дитина могла здогадатися, що потрібно було зробити». Резахані був засуджений до п'яти років позбавлення волі в березні 2017 року за звинуваченням у шахрайстві з цінними паперами. У четвер в окремій справі Бретт Кеннеді визнав себе винним за тим же обвинуваченням у Федеральному суді міста Сіетл, США. Спочатку Кеннеді мав провести у в'язниці 20 років, але прокурор рекомендуватиме тюремне ув'язнення терміном не більше одного року і одного дня, так як він погодився заплатити $10875 штрафу.
Політика Ляшко в Раді показав Гройсману розкішний особняк і яхту Косюка Голова Радикальної партії Олег Ляшко під час години запитань до уряду в парламенті влаштував шоу біля трибуни, продемонструвавши прем'єру Володимиру Гройсману плакати із зображенням яхти й маєтки "олігарха і барона Косюка", передає кореспондент АСН. "У минулому році ми з боєм вибивали кошти з бюджету на дотації для фермерських господарств. Але малі фермери їх так і не побачили. Зате олігархи Косюк і Бахматюк отримали сотні мільйонів бюджетних коштів і придбали на них розкішні вілли і яхти. Ми вимагаємо від прем'єр-міністра Гройсмана негайно припинити це здирництво, коли гроші селян йдуть олігархам, і змінити порядок нарахування дотацій фермерським господарствам. Допомогу від держави має отримувати простий селян, щоб зберегти корову в своєму дворі. Тільки так ми зможемо відродити тваринництво!" - кричав Ляшко з трибуни, коли його однопартійці тримали в руках плакати. У відповідь голова Уряду Володимир Гройсман відреагував спокійно. "Насправді, аграрний сектор, який формує майже 17% ВВП, є дуже важливим для економіки і селян. Порядок підтримки, затверджений парламентом, такий, що дотації отримують ті, хто виробляє. Чи справедливо це?.. Ми в 2018 році плануємо додатково 1 млрд грн для підтримки українського фермерства, що дозволить підтримати фермерів на селі", - пообіцяв він.
Кримінал оформление ленты  Прикордонники на Буковині пропускали авто на "єврономерах" за великі хабарі На одному з міжнародних автомобільних пунктів пропуску на Буковині (Західна Україна) співробітники прикордонної служби за хабарі пропускали в Україну автомобілі з іноземною реєстрацією. "Посадові особи пункту пропуску організували злочинну схему, за якою громадяни-нерезиденти безперешкодно ввозили автомобілі з іноземною реєстрацією. Крім того, всі транспортні засоби були оформлені на підставних осіб. За таку послугу митники отримували по 200 доларів за один автомобіль", - йдеться в повідомленні. Як зазначає поліція, за два місяці таким чином через кордон пройшло більше 800 автомобілів. Зараз затримано 5 осіб, у яких знайшли 100 тисяч доларів, 4 тисячі євро і зброю. Крім того, правоохоронці виявили список, у якому вказана сума хабарів. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Закарпатській області оперативники управління захисту економіки Нацполіції спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону затримали співробітника прикордонної служби та митника в пункті пропуску під час одержання ними хабара в розмірі 750 доларів США.
Політика Гройсман пообіцяв відібрати газорозподільні мережі у Фірташа і Льовочкіна Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що газорозподільні мережі заберуть у олігархів Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна. Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент АСН. "Ми вживаємо всіх можливих заходів спільно з Генеральною прокуратурою. І я думаю, що ми скоро ми вийдемо на фіналізацію рішення. Як ви знаєте, продовжує діяти робоча група. Це юридичне питання, яке треба розмотати", - заявив він. Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко поставив запитання прем'єру: "Скільки ви будете дозволяти Льовочкіну і Фірташу грабувати народ? Чому газорозподільні мережі служать не українцям, а гроші йдуть у кишені олігархів? Коли ви прикриє цю корупційну контору?". На що прем'єр запевнив, що Кабмін зробить усе для повернення газорозподільних мереж. "Ми працюємо над тим, щоб диверсифікувати поставки газу в Україну і газорозподільними мережами. Ми закликаємо місцеві органи влади забирати собі, на муніципалітети, газорозподільні мережі. Ми займаємося цим питанням... І мені все одно, які там стоять прізвища! Ми не дамо нікому грабувати Україну і українців", - сказав він.
Політика Сироїд не вибачатиметься за заяву про незаконність перебування військових в АТО Віце-спікер і член "Самопомочі" Оксана Сироїд заявила, що не збирається вибачатися за "істерику" членів "Народного фронту". Про це вона заявила в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Мені немає за що вибачатися перед українськими солдатами, на відміну від нардепа Юрія Берези", - заявила вона. Віце-спікер назвала "істерикою" позицію глави Комітету з питань національної безпеки і оборони, а також його членів щодо її висловлювань. Сироїд нагадала, що тільки Головнокомандувач може забезпечити юридичний захист наших солдатів своїм рішенням, які захищають Україну від російської агресії. "Це не моя позиція. Це норми міжнародного права. У Конституції України чітко написано, що в разі військової агресії проти країни президент звертається до парламенту, який приймає рішення про участь наших військових у захисті наших кордонів. Те, що вони цього досі не роблять, це відвертий саботаж", - впевнена вона. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сироїд під час засідання парламентського комітету з питань нацбезпеки заявила, що ЗСУ перебувають у зоні АТО на Донбасі незаконно.
Політика Російські пропагандистські пости у Facebook побачили 70 млн американців Згідно з аналізом експерта зі складних рекламних систем, пропагандистські пости в Facebook, що фінансуються Росією, ймовірно, побачили від 23 до 70 мільйонів осіб у залежності від регіону. Це означає, що до 28% аудиторії дорослих американців були охоплені кампанією, повідомляє The Daily Beast.  Незрозуміло, скільки груп, таких як SecureBorders Russia, брало участь у компанії, але в одній тільки цій групі було 133 тисячі передплатників. Експерти вважають, що всього в соціальній мережі було створено близько 25 спільнот, сукупна кількість передплатників у яких становить понад 3 мільйони. При цьому пости були «географічно орієнтовані», тобто зміст їх змінювався в залежності від штату або регіону. Політично заряджені пости привертають величезну увагу в соціальних мережах. Точне охоплення російської кампанії залишається загадкою, яку може допомогти з'ясувати тільки Facebook.
Спорт Турецький клуб орендував півзахисника української збірної Півзахисник "Динамо" і збірної України Сергій Рибалка тепер гратиме за турецьку футбольну команду "Сівасспор". Про це повідомляється на офіційному сайті турецького клубу. Як повідомляється, 27-річного Рибалку орендували на один рік. Його нова зарплата не повідомляється. Відзначимо, контракт українського футболіста з київським "Динамо" діє до закінчення наступного року. Demir Grup Sivasspor´umuz, profesyonel futbolcu Sergiy Rybalka ile resmi sözleşme imzaladı.https://t.co/m0ejq0tBhK pic.twitter.com/OcjWoS8bQj — Sivasspor (@SivassporKulubu) 8 вересня 2017 р. Як відомо, Рибалка грає за "Динамо" з 2008 року, але в основному складі команди він тільки з 2014 року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тренер дортмундської футбольної команди "Боруссія" (Німеччина) Петер Бос прокоментував стан і готовність 27-річного українського футболіста Андрія Ярмоленка, який нещодавно перейшов у команду, до дебютної гри за нову команду.
Здоров`я В Україні катастрофа зі щепленнями від кашлюку та правця В Україні в 2016 році менше половини дітей прищепили від коклюшу, дифтерії та правця. Про це повідомили в прес-службі МОЗ з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я. За 8 місяців цього року рівень застосування щеплень виріс, проте не є достатнім, щоб захистити суспільство від небезпечних хвороб. Так зараз від коклюшу, дифтерії та правця щеплено тільки 29% дітей віком до року. За даними МОЗ, виріс і рівень вакцинації дітей від туберкульозу - 47% проти 13% в 2016 році, гепатиту «В» (42% проти 9%), кору, паротиту, краснухи (56% проти 38%). Разом з тим зменшилася кількість вакцинованих дітей від поліомієліту. «Показники охоплення дітей віком до одного року поліпшуються, але все ще не досягають 95%, рекомендованих ВООЗ», - додали у відомстві. Лікарі стверджують, що в регіонах є всі вакцини, крім вакцини для профілактики поліомієліту: в п'яти регіонах вона закінчилася через неправильно оформлений запит.
Економіка Курятину перетворили на дорогий "делікатес", а держава ще й доплатила за це Не минуло й півроку, як у Кабміні зацікавилися істотним подорожчанням продуктів харчування. Зокрема, в ході години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр Володимир Гройсман впевнено заявив, що ціни на м'ясну продукцію знизяться вже найближчими тижнями. "Найближчими тижнями ми доб'ємося зниження ціни на м'ясопродукти всередині країни. Ми цього досягнемо. Я думаю, що це нам вдасться цього року. Я так це бачу. І весь тиждень цим питанням займалися", - сказав він. Як вдасться досягти такої благої мети найближчим часом, прем'єр не пояснив, але зазначив, що на майбутнє в країні необхідно підтримувати роботу не великих агрохолдингів, а фермерських господарств. "Наше завдання в 2018 році - нарощувати обсяги тваринництва і птахівництва в країні. Ми на сьогодні є серйозним експортером", - заявив він. Курятина по-європейськи Ціни на м'ясну продукцію в Україні почали рости вже з початку року. Як зазначив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, вартість яловичини за поточний рік зросла на 31% і зараз в середньому становить 108 грн за кг. Під кінець серпня істотно додала в ціні і свинина. Всього від початку року вона подорожчала на 44% і кілограм цього м'яса зараз коштує в середньому 101 грн. За його оцінками, в Україні ціни на м'ясну продукцію в 2017 році досягли вже європейських відміток. А в деяких випадках навіть перевищили їх. Це, зокрема, стосується курятини. Якщо в березні 2017 року продукти з курятини в Україні були дешевші, то в серпні вартість курятини зросла і зараз кілограм філе коштує практично як кілограм свинини. При цьому його вартість уже вище ніж у сусідніх європейських країнах. Бройлер у тій же Польщі коштує 41 грн за кг, а в Україні - 63 грн. В Естонії таке м'ясо вже обійдеться в 70 грн, Литві - 95 грн. А ось філе курятини в Польщі і Естонії коштує в межах 95 грн, тоді як в Україні вже більше 100 грн. «Ми вже наблизилися до межі нашої купівельної спроможності. Далі ми будемо їсти або імпортні продукти харчування, або ж стимулювати через дотації споживання українського продукту", - додав Дорошенко. Рука уряду Але і таке стимулювання не дає ефекту, оскільки за першу половину 2017 року держава виплатила птахівникам більше 50% всіх дотацій для сільгоспвиробників. А найбільший виробник курятини отримав більше 40% всіх виплачених дотацій. «У сухому залишку маємо політику уряду, спрямовану на підтримку великого бізнесу за рахунок малого і середнього і за рахунок зростання цін. Уряд за останній рік все зробив для посилення ролі великого бізнесу, знімаючи всі існуючі бар'єри на споживчому ринку», - вважає Дорошенко. Подорожчання м'яса курей в умовах монопольного ринку в Україні пояснюється виключно зростанням експорту, упевнений директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін. З його слів, великим виробникам курятини, яких в Україні можна порахувати на пальцях однієї руки і об'єм виробництв яких становить більшу частину на ринку, вигідніше продавати свій продукт за кордон. Що вони і роблять. А коли експорт зростає, різко скорочується пропозиція на внутрішньому ринку, і ціни, відповідно, зростають. «Виробництво курятини на сьогодні повністю індустріалізовано, основний сегмент ринку виробляється промисловим способом, причому декількома виробниками, а коментувати ситуацію на монопольному ринку може тільки Антимонопольний комітет», - пояснив експерт. АМКУ ніяк не ухвалить рішення А ось Антимонопольний комітет розібратися з ситуацією не може вже більше року. Ще 7 липня 2016 року АМКУ почав розслідування щодо обґрунтованості зростання цін на ринку курячого м'яса. Рішення досі немає, але в комітеті попередньо знайшли виправдання такому подорожчанню. Зокрема, в АМКУ вважають, що на ціну курятини вплинув дефіцит свинини на ринку в зв'язку з африканською чумою. Відповідно зріс попит - зросла і ціна. Також серед причин - подорожчання зернових, а також істотне збільшення експорту курятини. Однак в Антимонопольному комітеті не виключають, що якщо зловживання монопольним становищем все ж буде виявлено, то буде порушено відповідну справу. Закінчити розслідування обіцяють вже в жовтні цього року. А поки уряд і АМКУ потурають монополістам, українці з кожним місяцем витрачають все більше коштів на їжу. Зараз рівень витрат на продукти харчування однієї сім'ї в середньому становить вже понад 50% її доходів.
Кримінал Заарештовано майно Запорізького алюмінієвого комбінату - прокуратура Суд постановив заарештувати все майно Запорізького алюмінієвого комбінату. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області. «Прокуратурою і судом було прийнято рішення про накладення арешту на все майно Запорізького алюмінієвого комбінату», - сказано в повідомленні. Зараз розслідується кримінальне провадження за фактом розкрадання на Запорізькому алюмінієвому комбінаті. Правоохоронці підозрюють, що посадові особи підприємства завдали збитків на понад 5 млн гривень. Кримінальне провадження було відкрито в 2016 році за ознаками ч. 3, 5 ст. 191 КК України. Керівництву загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років. Нагадаємо, раніше СБУ викрила членів міжнародного злочинного угруповання, які підозрюються в умисному знищенні виробничого комплексу Запорізького алюмінієвого комбінату в інтересах конкурентів з Росії.
Події оформление ленты  «Євробляхи» влаштували в Києві погоню з перестрілкою: двоє поранених У Києві на перехресті вулиць Дегтярівської і Зоологічної 8 вересня сталася погоня і стрілянина. Про це повідомляє телеканал «112 Україна». Як повідомили очевидці події, два автомобілі з іноземними номерами влаштували погоню. У якийсь момент з одного автомобіля відкрили стрілянину по іншому, після чого обидві машини зникли. У свою чергу Інтерфакс-Україна повідомляє, що в результаті перестрілки поранення отримали 2 людини. На місці знаходиться слідчо-оперативна група, патрульні, експерти-криміналісти та працівники карного розшуку. «Спочатку правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Білоруській виявили автомобіль з пошкодженими вікнами, в салоні якого лежить предмет, схожий на автомат. А через кілька хвилин на лінію 102 надійшла інформація про те, що в медичний центр на вулиці Бердичівській за медичною допомогою звернулися двоє чоловіків з вогнепальними пораненнями», - розповіли у відділі комунікації поліції Києва. Нагадаємо, в Миколаївській області поліція відкрила кримінальну справу за фактом стрілянини, яка сталася 4 вересня. Між водієм автомобіля Geely і водієм ВАЗ-2110 стався конфлікт на дорозі, один автомобіль почав переслідування. Коли машини порівнялися, водій відкрив стрілянину з пістолета і поранив іншого, який виявився 31-річним жителем міста Миколаїв.
Політика У Путіна раптово вирішили, що вже йне хочуть миротворців на Донбасі Глава МЗС Росії Сергій Лавров на брифінгу в Москві за підсумками переговорів з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріану повідомив, що хоче уточнити деталі заяви президента РФ Володимира Путіна про миротворців на Донбасі. Про це передає УНІАН. За словами Лаврова, мета її - домогтися суворого виконання Мінських угод, де записано, що контроль над кордоном України буде переданий тільки після виконання політичних домовленостей. «Це не сили ООН, це саме місія зі сприяння охороні спостерігачів ОБСЄ. Вона знаходиться в повній відповідності з логікою Мінських домовленостей», - сказав Лавров. Міністр зазначив, що РФ готова до озброєння спостерігачів СММ, але у ОБСЄ немає досвіду збройних місій, а у ООН є.«Наша пропозиція полягає в тому, щоб спостерігачі ОБСЄ сумлінно чітко й ефективно виконували спостереження за реалізацією Мінських домовленостей; давайте віддамо їм збройну охорону, склад якої буде визначений сторонами конфліктів - Києвом, Донецьком і Луганськом», - сказав він. Нагадаємо, 5 вересня після саміту БРІКС у Китаї президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден із введенням миротворців ООН на Донбас. Однак лідер Кремля назвав свої умови. Так, він зазначив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ. «Ці сили повинні знаходитися на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки», - додав Путін.
Здоров`я оформление ленты  Австралійський школяр, який змінив стать, передумав. Доведеться відрізати груди 2 роки тому Патрік Мітчелл, якому на той момент було всього 12 років, попросив свою матір почати приймати гормони естрогену після того, як лікарі поставили йому діагноз «гендерна дисфорія» або «розлад гендерної ідентичності». Це стан, в якому людина відчуває дискомфорт через невідповідність між його біологічною статтю і гендерною ідентичністю, повідомляє The Independent. Прислухавшись до порад професіоналів, які наполягали, що це єдине правильне рішення, мати дозволила Патріку почати зміну статі. Він відростив волосся і почав приймати гормони, через які у нього з'явилися груди. Але через два роки Мітчелл змінив своє рішення. На початку 2017 року вчителі в школі стали звертатися до нього в жіночому роді, що змусило його задуматися, чи правильний він зробив вибір. «Я почав розуміти, що мені дійсно комфортно в моєму тілі», - сказав він. В результаті Мітчелл зізнався у своїх почуттях матері і пояснив, що хоче повернутися назад до чоловічої статі. Він припинив приймати ліки і збирається провести операцію з видалення грудей. Тоді як гендерна дисфорія зустрічається рідко, кількість людей, охочих змінити стать, збільшується через зростання обізнаності в суспільстві. Опитування 10 тисяч осіб, проведене в 2012 році Комісією з питань рівності і прав людини, показало, що приблизно 1% опитаних в якійсь мірі сумніваються у своїй статі.
Економіка Україні на опалювальний сезон ніде взяти ще 4 млн тонн вугілля Прогнозований дефіцит вугілля на опалювальний сезон, тобто до кінця березня 2018 року, становитиме 4 млн тонн, з яких 1 млн тонн - вугілля газової групи і 3 млн тонн - вугілля антрацитної групи. Про це 8 вересня під час прес-конференції заявив експерт з питань енергетик Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. «Причому з джерелами поставок є істотні проблеми. Вугілля з ПАР - там обраний практично весь ресурс, є трохи австралійського, але це не рятує ситуацію. Є американське, вартість якого може досягти 130 доларів за тонну і є варіант імпорту з РФ по 80 доларів за тонну», - додав він. Землянський зазначив, що закупівля американського вугілля обійдеться країні на 4,5 млрд грн дорожче, ніж російського: «Це гроші, які ляжуть в тариф, це гроші, які будуть тиснути на оптову ціну і як наслідок на тарифи для споживачів». З його слів, зараз на складах ТЕС накопичено всього 1,5 млн тонн вугілля. При цьому початок опалювального сезону на складах повинно бути 3,6 млн тонн вугілля, з яких 1,6 млн тонн - це антрацитна група і 2 млн тонн - це вугілля газової групи.
Спорт оформление ленты  Ломаченко дав прогноз про бій Усика Український чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко заявив, що на початку буде складний бій між українським боксером Олександром Усиком і німцем Марко Хуком. За словами Ломаченко, Усику спочатку буде незручно боксувати. «На початку бій буде складним, поки Хук буде свіжим. Він досить брудний боксер, він кострубатий, незручний. Спочатку буде важко. Але після того, як Саша відчує його, коли він приміряється до нього », - підкреслив Ломаченко. «Сподіваюся, що Усик його тактично грамотно посадить функціонально. А далі, я думаю, буде без проблем. Коли бій перейде екватор, в п'ятому-шостому раунді Саня з нього новачка буде робити », - прокоментував Ломаченко. Нагадаємо, бій Усик - Хук відбудеться 9 вересня на арені Max-Schmeling-Halle в Берліні. Як відомо, 6 вересня пройшла дуель поглядів, в ході якої Хук штовхнув і обізвав українця.
Здоров`я 47-річна Гвен Стефані вагітна четвертою дитиною Гвен Стефані знову вагітна в 47 років. За повідомленнями RadarOnline, термін вагітності становить кілька місяців. Співачка чекає на свою першу дитину з кантрі-співаком Блейком Шелтоном. У Стефані вже є троє синів, молодшому з яких лише три роки, які народилися в шлюбі з рок-музикантом Гевіном Россдейлом, з яким вона розлучилася в 2015 році. Стефані і Шелтон планували вагітність протягом кількох місяців. Для того, щоб завагітніти, Гвен відвідувала клініку в Каліфорнії, де пройшла процедуру ЕКО, яку вона поєднувала зі спеціальною акупунктурою. Обидві зірки повністю звільнили свій розклад у підготовці до народження. Джерело, близьке до пари, стверджує, що Гвен зрозуміла, яким чудовим батьком може стати Блейк, і захотіла подарувати йому дитину. Шелтон розлучився зі своєю першою дружиною через те, що вона була не готова до народження дітей.
Здоров`я 2 тисячі за 26 років. Україна посідає перше місце в Європі за материнською смертністю Україна зпосідає перше місце в Європі за материнською смертністю. Про це під час засідання круглого столу заявила глава Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, передає кореспондент АСН. При цьому, за її словами, доля дітей жінок, які загинули під час пологів або під час вагітності, статистикою МОЗ не відслідковуються. "За часів незалежності у нас загинуло 2 тис. матерів. Ми не отримали статистику від МОЗ щодо смертності дітей. Тому точно не знаємо, що сталося з дітьми померлих жінок (Прим.: під час виношування, пологів або у постпологовий період)", - заявила вона. З її слів, аналіз, статистика і політика МОЗ стосується причин смертності матерів при народженні, після пологів або під час виношування дитини на сьогодні не відповідають реальному стану речей. Нардеп нагадала, що проблема високого рівня смертності є актуальною у всьому світі. Оскільки в світі щорічно помирає від 550 до 600 тис. вагітних, породіль і матерів, що народили. "Ми можемо зменшити материнську смертність в Україні. На жаль, сьогодні цей показник у нас учетверо більший, ніж в сусідній Білорусі. Вона найбільша в Європі. Протягом останніх місяців я направила не одне депутатське звернення в регіони і області щодо наявності необхідних препаратів, що зупиняють кров тощо... Але не від усіх отримала відповіді. І про ці випадки  знатимуть губернатори цих областей", - пообіцяла вона. Богомолець закликала профільні громадські організації, лікарів і фахівців розробити спільно план і чіткий алгоритм дій для зменшення смертності матерів. Згідно з даними ВООЗ, до 89% випадків смертей матерів можна було б попередити, якби жінки мали доступ до основних послуг в сфері охорони здоров'я і видів медичного обслуговування. До 2013 року однією з основних причин смертності матерів була кровотеча після пологів. Але за останні п'ять років відзначається зменшення смертей після аборту. У 2016 році найбільша кількість материнських смертей сталася через ускладнення, пов'язані з екстрагенітальною патологією. На другому місці - смерть від емболії навколопліднимі водами, коли через високий тиск рідина потрапляє в кровоносну систему жінки, вбиваючи її.
Кримінал Перестрілка в Києві: поранено двох громадян Киргизстану В результаті перестрілки на перехресті вулиць Дегтярівської та Зоологічної в Києві були поранені двоє громадян Киргизстану. Про це повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко. За його словами, обидва поранених перебувають у 17-ій лікарні Києва з численними травмами, передає телеканал «112 Україна». Медики повідомили правоохоронцям, що у чоловіків вогнепальні поранення кінцівок, у одного поранення в живіт. «Постраждалі є громадянами іншої держави. За попередньою інформацією, вони громадяни Киргизстану. Будемо сподіватися, що їхньому життю нічого не загрожує», - заявив Крищенко. Він зазначив, що обстріляли автомобіль Jaguar, також постраждав автомобіль Porsche, його зачепили на перехресті. «Він безпосередньої участі в стрілянині не брав», - розповів начальник поліції.
Закон і Право За п'яне водіння без прав доведеться довічно ходити пішки. Законопроект подано в Раду Народні депутати пропонують істотно посилити покарання за водіння автомобіля в нетверезому стані або під дією наркотичних речовин. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді. Як зазначено в пояснювальній записці до проекту закону, щодня в Україні в результаті аварій гине понад 10 осіб, ще не менш ніж 100 отримують важкі каліцтва. А взагалі кількість померлих в результаті ДТП в нашій країні в два рази більше, ніж в середньому в Європі - 106 осіб на 1 млн жителів. Майже в 40% випадків аварії відбуваються з провини п'яних водіїв. Щоб якось змінити сумну статистику, депутати вирішили посилити покарання для водіїв-п'яниць і наркоманів. Зокрема, пропонується у разі ДТП, в якому потерпілий отримав важкі травми і яке сталося з вини нетверезого водія, позбавляти останнього волі на строк від 8 до 10 років, а також на 10 років відбирати водійські права. Аналогічно покараний буде п'яниця або наркоман і за ДТП, яке призвело до загибелі однієї або декількох осіб. Зараз за аналогічне порушення водію загрожує від 3 до 8 років в'язниці. Якщо в результаті ДТП померло кілька постраждалих, винуватця аварії можу посадити на 5-10 років з одночасним позбавленням прав на термін до 3-х років. Крім цього, законопроектом передбачено, що якщо з'ясується, що п'яний водій, який спровокував ДТП, не мав права керувати транспортним засобом, його посадять у в'язницю на 5 років, а також він буде довічно позбавлений права сідати за кермо. При цьому, вже не важливо, якого ступеня тяжкості каліцтва отримав потерпілий внаслідок аварії.
Суспільство оформление ленты  Влада Каліфорнії забрала біотуалети у безхатченків Влада каліфорнійського міста Анахайм відібрала у табори безхатченків портативні біотуалети, які були куплені і подаровані жителям табору активістами. Волонтери хотіли хоч якось полегшити життя сотням чоловіків, жінок і дітей, що живуть в наметах або під відкритим небом, повідомляє The Guardian. Тепер люди не мають іншої можливості сходити в туалет, окрім як в кущах або в відрах, або в тісній відокремленості своїх наметів. «Це криза суспільної охорони здоров'я бездомної спільноти», - сказав адвокат і активіст Мохаммед Алі. Алі навів у приклад нещодавній спалах гепатиту А в Сан-Дієго, сказавши, що він може повторитися, якщо місцеві лідери не вдадуться до швидких дій. П'ятнадцять людей загинули і ще сотні людей були інфіковані, більшість з них були безхатченками. Найближчий від табору громадський туалет перебуває на відстані більше кілометра від того місця, де живуть місцеві жителі. Тому активісти вирішили купити і доставити туди три портативних біотуалети. Але через 72 години після того, як туалети були встановлені, рада округу Оріндж, де живуть заможні каліфорнійці, визнала встановлення біотуалетів несанкціонованим і постановила їх прибрати. Активісти перенесли їх на 300 метрів, щоб вони були розташовані під юрисдикцією міста, а не округу. Але вже через тиждень міська рада також постановила їх прибрати. Міський уряд конфіскував туалети і переніс на склад. Багато людей в таборі не можуть працювати через інвалідність або психічні захворювання. Інші просто не в змозі йти в ногу з вартістю життя в Анахаймі. Діснейленд є найбільшим роботодавцем міста, і недавні протести позбавили компанію можливості платити зарплату, через що деякі працівники залишилися без даху над головою. Алі сказав, що не опустить руки і буде домагатися офіційного дозволу на установлення громадських туалетів на території табору. І якщо він не зможе вирішити питання з владою, він вже знає, що робитиме. «Наш наступний крок - встановити переносні туалети на причепі, припаркувати їх поруч із табором і переміщати кожні 72 години».
Кримінал Головного архітектора Харкова суд посадив під цілодобовий домашній арешт Печерський районний суд Києва обрав головному архітектору м. Харкова Сергію Чечельницькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Архітектор є підозрюваним у справі про виділення землі псевдожитлово-будівельним кооперативам (т.зв. кооперативна схема), передає Інтерфакс-Україна. «Застосувати до підозрюваного ... запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт із забороною залишати місце проживання», - сказано в ухвалі суду. Відзначається, що раніше суд вже обирав Чечельницькому запобіжний захід, але він до нього не застосовувався, оскільки матеріали справи щодо нього і ряду інших службових осіб Харківської міськради були виділені в окреме провадження. Нагадаємо, прокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міськради кримінальних злочинів. З'ясувалося, що чиновники Харкова в 2008-2014 роках створили більше 90 обслуговуючих кооперативів і незаконно привласнили землі, що належать територіальній громаді Харкова. Було присвоєно земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю понад 4,05 млн грн. Поряд з іншими особами, до злочину причетна заступник міського голови Тетяна Овіннікова. 15 вересня 2016 року в Харкові слідчі Генпрокуратури при силовій підтримці СБУ проводили низку обшуків у цій справі. Обшук пройшов у готелі «Національ», де живе мер Харкова Геннадій Кернес. Мер заявив, що справа є політично заангажованою. 2 червня Генпрокуратура вручила підозра у справі Сергію Чечельницькому та його заступнику. У червні 2017 року суд обрав Чечельницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, встановивши можливість внесення застави в сумі 15 млн грн.
Культура Помер засновник модного дому «Ів Сен-Лоран» П'єр Берже Французький магнат, філантроп і колекціонер, який був рушійною силою модного дому Yves Saint Laurent П'єр Берже, помер у віці 86 років після тривалої хвороби. Про це повідомляє The Guardian. Берже був одним з найвпливовіших бізнесменів французького світу моди, відомий тривалими особистими й діловими стосунками з легендарним дизайнером Ів Сен-Лораном. Обидва чоловіки очолювали компанію Yves Saint Laurent спільно з моменту її заснування в 1961 році. Жорсткий Берже займався бізнесом, у той час як творчий Сен-Лоран створював дизайни, які сформували французький стиль у 1960-х і 1970-х роках. Берже народився в Іль-д'Олерон на заході Франції, був сином податкового чиновника і вчителя. Будучи бунтівним підлітком, він рано пішов зі школи, прагнучи знайти своє місце в культурному світі столиці. Історія його життя є сагою про «людину, яка сама себе зробила». Незважаючи на те, що він був вихідцем з бідної сім'ї, Берже став одним із найвпливовіших людей у світі мистецтва. Коли Берже зустрів Сен-Лорана, талановитий молодий художник і дизайнер зайняв пост головного дизайнера в модному домі «Діор». Весняна колекція Сен-Лорана зробила його зіркою, і коли Діор звільнив його незабаром після успіху, Берже умовив друга створити свій власний бренд і перетворити його в імперію.  Сен-Лоран страждав від депресії, і Берже став рушійною силою компанії, організовуючи бізнес і піклуючись про друга. В останні роки життя Берже вирішив продати свою велику книжкову колекцію і частину творів мистецтва, пожертвувавши великі суми фондам, які займаються пошуком ліків від СНІДу.
Суспільство Журналісти підрахували, скільки українців зможуть вийти на пенсію в 2018 році У 2018 році ліміт за стажем пройде 70% 60-річних пенсіонерів, у 2028 році - 55%. Про це повідомляє РБК-Україна. За даними журналістів, вік, у якому людина зможе вийти на пенсію, залежить від кількості років, протягом яких людина платила єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Так, наступного року, щоб вийти на пенсію в 60 років, потрібно буде мати не менше 25 років стажу. Щороку ця цифра буде рости на 1 рік стажу. Таким чином, це і є приховане підвищення пенсійного віку, про який не говорять чиновники. Якщо не буде потрібної кількості років стажу, вийти на пенсію в 60 років не дадуть. Представники Кабміну пропонують або докуповувати стаж, заплативши ЄСВ за кожний відсутній місяць, або продовжувати працювати, щоб добрати стаж, або досягти більш зрілого віку. «Уже наступнго року вийти на пенсію в 63 роки зможуть ті, у кого є стаж від 15 до 25 років, в 65 років - від 15 до 16 років. Якщо стажу не вистачає - держава з бюджету буде платити соціальну допомогу», - додали журналісти.
Кримінал оформление ленты  У «реабілітаційних центрах» в Сумах катували наркоманів й алкоголіків У Сумах викрито «реабілітаційні центри», співробітники якого застосовували тортури до наркозалежних людей і алкоголіків. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури. За даними слідства, потерпілі незаконно утримувалися співробітниками «центру». Родичі «пацієнтів» платили за утримання в закладі від 5 до 10 тисяч гривень щомісяця. Правоохоронці провели 13 обшуків за місцем проживання кураторів і персоналу і в двох центрах, розташованих у приватних будинках на околиці міста. Так, в одній будівлі проходили нібито курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності 17 осіб, в іншому - 14. Дії куратора псевдоцентрів кваліфікуються ч.2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КПКУ. Санкція статті 127 передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.
Події оформление ленты  На Бессарабці в Києві вибухнув автомобіль, водій загинув, жінка травмована Біля Бессарабської площі в Києві стався вибух в автомобілі з іноземними номерами. Про це повідомляють численні очевидці трагедії. Свідки припускають, що автомобіль вибухнув з середини. За даними журналістів, медики «швидкої допомоги» забрали постраждалу жінку, а також тіло чоловіка. За інформацією очевидця події, в машині, крім постраждалої жінки, також була дитина, дівчинка, яка, за його оцінкою, не постраждала. Зараз на місці НП працює поліція і медики, навколо зібрався натовп людей. Зазначається, що в результаті вибуху був повністю знищений автомобіль. Постраждав ще один автомобіль, розташований поблизу. Пізніше прес-служба ДСНС повідомила, що чоловік-водій у результаті вибуху загинув. Рятувальники повідомили, що вибух стався о 18:21 на вулиці Велика Васильківська, 5. Після вибуху машина не загорілася, встановлюється причина вибуху. Нагадаємо, сьогодні в Києві сталася перестрілка, в результаті якої було поранено двох громадян Киргизстану. 
Політика Суд Москви вдруге відмовив Siemens в арешті турбін в окупованому Криму Арбітражний суд Москви повторно відмовив Siemens у накладенні арешту на турбіни, які були окупантами доставлені до Криму. Про це сказано в матеріалах справи. Компанія Siemens вдруге подала заяву про накладення арешту на 4 турбіни, у зв'язку з тим, що російська фірма «Технопромекспорт» проводить їх монтаж. У суді заявили, що демонтаж турбін спричинить значні часові та фінансові витрати, а їх повернення буде скрутним або неможливим. Суд вже відмовляв в арешті газових турбін за позовом Siemens. Як відомо, про те, що німецькі турбіни відправили в окупований Крим, з'ясували в липні журналісти Reuters. 7 липня компанія Siemens почала розслідування незаконних поставок турбін окупантами. Пізніше гендиректора російського партнера Siemens звільнили, а в ЄС узгодили нові санкції проти Росії через турбін Siemens.
Кримінал оформление ленты  В результаті вибуху автомобіля в центрі Києва загинув чеченець, який воював в АТО Біля Бессарабського ринку в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля загинув чеченець Тимур Махаурі. Як повідомив знайомий загиблого, він воював у зоні АТО на Донбасі, передає Інтерфакс-Україна. За даними ДСНС, також у результаті вибуху постраждала жінка-пасажир, їй відірвало ногу. Крім того, радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк уточнив, що дитина, яка знаходилася в машині, не постраждала. Наразі правоохоронці встановлюють причину вибуху. Товариш двоюрідного брата загиблого повідомив, що Махаурі служив у чеченському батальйоні імені шейха Мансура. При цьому другий чоловік, який представився товаришем по службі загиблого, сказав, що Махаурі воював в АТО в батальйоні ім. Джохара Дудаєва і був «особистим ворогом» глави Чечні Рамзана Кадирова. «Це Тимур Махаурі. Він знаходився в нашому батальйоні ім. Джохара Дудаєва. Він брав участь ще в першій і другій чеченській війні. Його Кадиров називає своїм особистим ворогом, за ним давно вже полювали. Швидше за все, це і є їхній слід», - сказав товариш по службі загиблого, уточнивши, що йдеться про російський слід.  Знайомі загиблого заявили, що Махаурі вже не перший раз намагалися вбити. Вони підкреслили, що пасажири, які переували в автомобілі, не були його дружиною і дитиною. Також з'ясувалося, що в даний час загиблий Махаурі - громадянин Грузії, жив він у Києві. У МВС України журналістам підтвердили смерть відомого чеченця Тимура Махаурі. Правоохоронці також уточнили, що він у 2017 році отримав умовне покарання в Україні.
Наука і технології оформление ленты  Комп'ютер навчили відрізняти геїв від гетеросексуалів Штучний інтелект може точно визначити сексуальну орієнтацію людини за фотографією. У новому дослідженні зазначається, що комп'ютер має набагато більш ефективним «гей-радаром», ніж люди, розповідає The Guardian. Дослідження провели в Стенфордському університеті. Комп'ютерний алгоритм правильно відрізнив гетеросексуальних від гомосексуальних чоловіків у 81% випадків, серед жінок цей показник менший - 74%. Результати дослідження знову порушили питання про біологічне походження сексуальної орієнтації, а також етичності використання технології розпізнавання осіб, адже це програмне забезпечення здатне порушити недоторканність приватного життя людини. Експеримент був заснований на аналізі понад 35 тисяч фотографій, які чоловіки й жінки добровільно розміщували на сайтах знайомств у США. Дослідження показало, що гомосексуальні чоловіки і жінки схильні мати «гендерно-атипові» риси і вираз обличчя, тобто, чоловіки-геї виглядають більш жіночними і навпаки. Дані також виявили певні фізіологічні тенденції, у тому числі, що у гомосексуальних чоловіків більш вузькі щелепи, більш довгі носи і більші лоби, ніж у гетеросексуальних чоловіків. Крім того, у гомосексуальних жінок навпаки, більші щелепи і вузькі лоби порівняно з гетеросексуальними жінками. Люди з визначенням орієнтації за фото впоралися набагато гірше, тільки в 61% випадків для чоловіків і 54% - для жінок. Вчені переконані, що сексуальна орієнтація пов'язана з впливом певних гормонів на організм ще до моменту народження. У Стенфордському дослідженні також зазначено, що штучний інтелект можна використовувати для вивчення зв'язку між рисами обличчя і низкою інших явищ, таких, як політичні погляди, психологічний стан або характер.

Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою м....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів




/-1,6621949672699-/ /-pc-/
Top