counter
Архів Повернутись назад 08 Липня 2015
8 Липня
Події Аваков створив управління з повернення незаконно привласнених держактивів Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков своїм указом створив Управління із забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. За словами Авакова, управління забезпечуватиме взаємодію з правоохоронними органами інших держав з метою виявлення та заморожування активів осіб, щодо яких проводиться слідство МВС, як в Україні, так і за кордоном. Крім того, управління забезпечуватиме вилучення кримінальних активів на користь держави на підставі рішень українських та іноземних судових органів. Першочерговими завданнями управління є виявлення державних коштів, виведених з України колишнім міністром екології Миколою Злочевським, справи, пов'язані зі Сергієм Курченком і з групою компаній Дмитра Фірташа. Аваков також відзначив, що начальником управління призначено Олену Тищенко.
Суспільство Штаб АТО: Ситуація на Донбасі загострилася Бойовики посилили обстріли в зоні АТО, вогонь по українських силовиках за добу 7 липня відкривали 40 разів. Про це повідомила прес-служба штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. «Лише з 18 до 24 годин по всій лінії розмежування проросійські бандформування 40 разів обстріляли позиції сил АТО. О 22:00 в районі н.п. Луганське українські військові виявили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків. Використовуючи тільки стрілецьку зброю, наші воїни змусили диверсантів відступити», - сказано в повідомленні штабу АТО. Як повідомляється, обстріл вівся бойовиками з мінометів заборонених калібрів на Маріупольському напрямку, біля населених пунктів Новогригорівка і Піски. Під вогонь терористів потрапили позиції військових біля Щастя, Троїцького, Авдіївки, Новгородського, Мар'їнки, Луганського, Лозового, Кірова, Світлодарська та Майорського. Уранці 8 липня бойовики обстріляли військових біля Станиці Луганської, Опитного, Мар'їнки і Пісок.
Події На посади детективів НАБ заявки подали понад дві тисячі осіб На першому етапі відбору кандидатів на посади детективів Національного антикорупційного бюро на сто відкритих вакансій подали документи 2233 особи. Про це заявив голова НАБ Артем Ситник, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «На сьогодні оголошено конкурс на зайняття 100 посад, документи ж подали 2233 людини. В цілому в бюро передбачено 242 посади детективів. Сподіваємося, що перший етап відбору буде завершений протягом двох тижнів, що дозволить перейти до наступних двох етапів відбору. Повністю завершити набір ми плануємо до кінця серпня», - сказав Ситник. При цьому він зазначив, що не всі вакантні сто місць можуть бути зайняті. «Набір жорсткий, тому можемо набрати тільки 50-70 чоловік», - підкреслив він. За його словами, основними критеріями для відбору є наявність юридичної освіти, дворічного юридичного стажу, а також відсутність участі в корупційних схемах. Вікових обмежень немає. Крім того Ситник підкреслив, що ця посада об'єднуватиме функції детектива і слідчого. «Тобто, по суті, це новий інститут у правоохоронній системі. Досі у нас не готували фахівців, які можуть успішно проводити розшукові та слідчі дії», - сказав Ситник.
Події Бойовики обстріляли вантажівку з військовими: один солдат загинув, троє поранені На Луганщині біля Трьохізбенки терористи відкрили вогонь по КамАЗу з військовослужбовцями АТО. В результаті обстрілу є загиблий і поранені. Про це повідомили в прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. Недалеко від лінії розмежування, в 15 км від Трьохізбенки, на лівому березі Сіверського Дінця, розташоване село. У цій місцевості проходить контрабанда алкоголю і продуктів. «Українські військові контролювали ділянку вздовж Сіверського Дінця, щоб не допустити спроб переправлення вантажів, за що і були обстріляні з автоматів і гранатометів. Вогонь вівся з правого (окупованого) берега річки, ширина якої тут всього метрів двадцять», - сказано в повідомленні Москаля. Один солдат отримав важкі осколкові і кульові поранення. 26-річний військовий помер незабаром після госпіталізації. Ще троє бійців АТО отримали поранення різного ступеня тяжкості. Всі вони госпіталізовані. Нагадаємо, що, за даними прес-центру АТО, ситуація на Донбасі загострилася.
оформление ленты  Блог: 
Політика Андрій Лозовий Команда Президента робить все можливе, щоб зірвати ухвалення закону про місцеві вибори Рішення про скасування позачергового засідання, яке було заплановано на 9 липня, стало неприємною несподіванкою для більшості народних депутатів. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив заступник голови фракції Радикальної партії Андрій Лозовий. «У вівторок три години лідери фракцій обговорювали зі спікером Володимиром Гройсманом порядок денний на позачергове пленарне засідання Верховної Ради. Про все домовилися, все узгодили. А пізно ввечері з'являється повідомлення Гройсмана, що засідання не буде. Представники БПП щось порішали на Банковій і поставили депутатів перед фактом», - заявив Лозовий. Депутат припускає, що за офіційною причиною - якісніше підготувати порядок денний - криється бажання пропрезидентської фракції не ухвалювати нове законодавство про місцеві вибори. «Чому скасували позачергове засідання? Укріплююсь в думці, що команда Президента робить все можливе, щоб зірвати прийняття закону про місцеві вибори. Їм не потрібні нові правила виборів - вони хочуть провести вибори за старою системою, провести вибори в ручному режимі», - говорить Лозовий. Соратник Олега Ляшка не впевнений, що закон про місцеві вибори вдасться ухвалити на черговому пленарному засіданні Верховної Ради 14 липня. «У мене є сумніви щодо цього. Дай Бог, щоб я помилявся», - підсумував Андрій Лозовий.
оформление ленты  Блог: 
Політика Леонід Ємець Ідея ухвалити закон про місцеві вибори на черговому засіданні Ради - утопічна Незважаючи на заяву спікера Володимира Гройсмана про те, що позачергового засідання Верховної Ради не буде, народні депутати зроблять ще одну спробу зібратися поза планом. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат від фракції «Народний фронт» Леонід Ємець. «Сьогодні вранці я звернувся до спікера Володимира Гройсмана, щоб він мені видав підписні аркуші для збору підписів на підтримку проведення позачергового засідання. Думаю, вдасться зібрати 150 необхідних підписів», - сказав Леонід Ємець. Депутат підкреслив, що ідея ухвалювати закон про місцеві вибори у другому читанні на черговому пленарному засіданні 14 липня утопічна. «Закон про вибори треба ухвалити на позачерговому засіданні Ради. Його ж можна провести не тільки в будні дні, а й у вихідні, - каже Ємець. - У вівторок (14 липня - ред.) в порядку денному Верховної Ради і так дуже багато питань. А щоб прийняти повноцінний закон про вибори, потрібно тільки на одне це питання витратити цілий день. Адже до нього є 1700 поправок і ми повинні всі їх розглянути».
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Вороненко Правки до Конституції практично не децентралізують владу, а якраз навпаки Нова редакція Конституції не сприяє децентралізації влади. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог Олексій Вороненко. «Зміни до Конституції практично не децентралізують владу, а якраз навпаки - централізують її. Згідно з новою редакцією у президента з'являється право розпускати обласні ради та звільняти губернаторів, що ніяк не є децентралізуючим чинником», - сказав він. Крім того, за його словами, пропонується норма, згідно з якою в місцевих бюджетах залишатиметься 40% зароблених грошей тим чи іншим регіоном. «Однак це мало. Якраз максимум 40% має йти в центр, а все інше - залишатися на місцях», - пояснив Вороненко. Він зазначив, що складно говорити про нову редакцію Конституції як про децентралізуючу владу. «Якщо і відбувається децентралізація, то вкрай несуттєва», - резюмував політолог.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Дем'янчук Коаліція не здатна наразі прийняти якесь рішення Коаліція не здатна наразі прийняти якесь рішення, а тому депутати Верховної Ради скасували позачергове засідання парламенту, призначене на 9 липня. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив політолог, завідувач кафедри політології Національного університету України «Києво-Могилянська академія» Олександр Дем'янчук. «У першу чергу засідання не провели тому, що в нинішній ситуації стало зрозуміло, що без додаткових і дуже тривалих переговорів прийняти будь-яке рішення в принципі неможливо. Коаліція роздроблена, набрати необхідну кількість голосів буде складно, тому просто немає сенсу. Очевидно, в цей час до 17 липня триватимуть консультації, здійснюватиметься певний тиск на окремі фракції, депутатські групи і окремих депутатів», - розповів політолог. За його словами, таке рішення про скасування цілком зрозуміло і спочатку було сумнівно, що буде позачергове засідання.
Суспільство Мешканець Попасної планував підірвати хлібозавод Співробітники Служби безпеки затримали жителя Попасної Луганської області, який планував здійснити терористичний акт у рідному місті. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Як розповів затриманий, бойовики «ЛНР» викрали його недалеко від лінії зіткнення. Через погрози фізичної розправи з його родиною затриманий погодився здійснити теракт. За інформацією прес-служби, бойовики забезпечили 30-річного чоловіка протитанковою міною в бойовому стані та інструкціями з її закладки на одній з центральних частин міста. Здійснити теракт планувалося під час перебування на вулиці великого скупчення мирних жителів. «Опинившись в місті, людина змінила плани і вирішила закласти міну на хлібозаводі, де працювала. Правоохоронці затримали терориста поблизу цього підприємства, вилучили та дезактивували міну», - йдеться в повідомленні. Зараз проводяться невідкладні оперативні дії з виявлення спільників, причетних до організації терористичного акту.
Суспільство Мешканка Маріуполя розгорнула в інтернеті масштабну антиукраїнську діяльність Служба безпеки України затримала мешканку Маріуполя, яка вела активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, затримана модерувала близько п'ятисот груп у соціальних мережах, в яких перебувало близько півтора мільйона осіб. У групах поширювалися заклики до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, підтримки терористичних дій на сході країни, публікувалися відео в підтримку мобілізації бойовиків тощо. Як повідомляється, під час обшуку була вилучена комп'ютерна техніка та електронні носії з матеріалами, що підтверджують протиправну діяльність жінки. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.109 Кримінального кодексу України.
Суспільство Управління з повернення активів займеться справами Курченка і Фірташа Скандальні справи Курченка і Фірташа щодо відмивання грошей вже взяті в роботу Управлінням щодо забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом. Таку інформацію оприлюднила на брифінгу керівник новоствореної структури Олена Тищенко. «Ми вже розслідуємо цикл відмивання грошей Курченка і використання ним для цього власних банків. Це мільярдні суми відмивання грошей. Ми хочемо спільно з латвійськими колегами створити спільну слідчу групу щодо Курченка. За одним лише фактом там 13 мільярдів гривень», - розповіла Тищенко. Також вона зазначила, що в роботу взяті і справи Фірташа і Каськіва, а також активи Януковича. «Ми займаємося активами Януковича - це 1,4 мільярда доларів, які вже заморожені за санкціями. Але ми займаємося тільки тими активами, де не задіяні високопосадовці. Рештою, там, де високий політичний рівень задіяних осіб, займається ГПУ», - розповіла керівник управління. Тищенко зазначила, що з моменту знаходження рахунку і встановлення, кому він належить, до його заморожування та арешту може пройти близько місяця-двох. А от питання вилучення коштів вже залежить від кримінального вироку.
Політика Депутати пікетують ГПУ з вимогою зняти недоторканність із кримських суддів Близько 20 народних депутатів зібралися під будівлею ГПУ і вимагають розглянути на найближчому засіданні парламенту питання про зняття недоторканності з 274 кримських суддів. Як передає кореспондент «Аналітичної служби новин», за словами депутатів, Генеральна прокуратура затягує процес підготовки подань про позбавлення недоторканності. «Ці люди зрадили присягу на вірність Україні, на сьогоднішній день вони виносять рішення іменем Росії. Ці зрадники повинні бути покарані», - заявив народний депутат від Народного фронту Георгій Логвинський. Він підкреслив, що ще рік тому були зібрані і передані до Генпрокуратури всі матеріали щодо цих суддів, але Генпрокуратура не поспішає готувати подання до Верховного суду і Верховної Ради. У свою чергу його колега Андрій Тетерук уточнив, що після позбавлення недоторканності кримських суддів до кримінальної відповідальності повинні бути притягнуті кримські прокурори, співробітники СБУ та військові, які перейшли на бік агресора.
Політика Парубій вимагає відсторонити від роботи суддів, які розглядали справи Корнійця та Шапакіна Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів звернення про відсторонення суддів, які прийняли рішення про тримільйонну заставу стосовно затриманих високопоставлених співробітників прокуратури.Про це Парубій написав на своїй сторінці в Facebook. «Переконаний, що судді, які прийняли рішення відпустити під заставу заступника прокурора Київської області та чиновника Генпрокуратури, повинні бути відсторонені від роботи. Відповідне звернення я направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів», - написав Парубій. Нагадаємо, Печерський районний суд обрав запобіжний захід Олександру Корнійцю і Володимиру Шапакіну у вигляді взяття під варту з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 мільйона гривень.
оформление ленты  Блог: 
Політика Вадим Денисенко Зміни до Основного закону ухвалюватимуться в три етапи Процес внесення змін до Конституції орієнтовно затягнеться на два роки. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Вадим Денисенко. «Зміни до Конституції проводитимуться в три етапи. На першому, нинішньому, етапі до Основного закону країни будуть внесені зміни в частині децентралізації. Україна скористалася успішним досвідом Польщі з проведення децентралізації», - сказав Денисенко. Політик уточнив, що «децентралізацію» народні депутати планують ухвалити 16 липня. За словами парламентарія, на другому етапі будуть прийняті зміни до розділу «Судоустрій». «Думаю, протягом року зможемо вийти на нову систему судоустрою країни, - додав депутат. - У рамках третього етапу будуть внесені зміни до Конституції в частині прав і свобод людини». Також Денисенко зазначив, що, швидше за все, питання статусу Донбасу і Криму будуть зафіксовані в Основному законі в процесі третього етапу конституційних змін.
Політика Коаліція – публічне кохання У нинішньому парламенті немає тонких кулуарних інтриг. Те, що відбувається, більше схоже на гладіаторські бої, притому не коаліції з опозицією, а «більшовиків» між собою. Популізм зашкалює. І часом здається, що хтось у запалі підведе голову і крикне глядачам: «Ті, хто йде на смерть, вітають тебе». Мимоволі побоюєшся, що незабаром вже пересічному українцеві, про якого нібито піклуються народні обранці, доведеться вирішувати, «відпустити» чи «добити». І дай Бог, це станеться на виборах. Усе пропало Ось чого тільки вартий останній пленарний тиждень (так і хочеться сказати забобонно - «крайній»). Він був феєричним. Варто згадати і складне голосування за реформу Національної поліції, прокуратури, органів внутрішніх справ. І схвалення «під завісу» скандального закону про реструктуризацію валютних кредитів №1558-1, який став ще одним каменем спотикання в коаліції і приводом для звинувачення депутатів у передвиборчому популізмі. (До речі, навіть Президент Петро Порошенко в одному з інтерв'ю зазначив, що голосування за закон про валютні кредити викликав стурбованість майбутнім коаліції та Верховної Ради). Ситуація повинна була прояснитися після зустрічі «більшовиків» із главою ВРУ. Нагадаємо, спікер Ради Володимир Гройсман, анонсуючи проведення зборів, написав у Facebook, що в коаліції немає місця іграм «один хороший, всі погані» або «всі хороші, хтось один поганий». Глава ВР традиційно відзначив, що коаліція вже не раз знаходила рішення в надзвичайно складних питаннях. І нагадав: коли на передній план виходять політика та популізм - це глухий кут. Глухий кут не тільки для парламенту, а й для країни. Проте до цього багато народних депутатів відкликали голоси за цей закон - мовляв, у метушні не зрозуміли, за що голосують. Завдяки їм у збірці вітчизняних політичних анекдотів з'явилися нові: «Чоловіки масово відкликають підписи з РАГСів, аргументуючи тим, що, ставлячи їх, не розібралися», «тих, хто відкликав голоси за закон про валютні кредити більше, ніж представників депутатського корпусу» тощо. Також багато хто запропонував парламентарям замислитися, що буде, якщо виборець скаже, що не розібрався і зажадає відкликати свій голос. Йдучи – йди А у шанувальника й істинного цінителя анекдотів Юрія Луценка (який очолює пропрезидентську фракцію в парламенті і заявляв раніше, що схвалення примусової конвертації всіх валютних кредитів у гривню стане катастрофою для країни) здали нерви. І він подав у відставку. Потім послідувала двогодинна зустріч із Президентом, на якій, згідно з офіційною інформацією, Петро Порошенко висловив підтримку Луценкові як лідеру фракції і запропонував повернутися на посаду. Остаточне рішення Юрій Віталійович ще не озвучив, але сумнівно, що він все ж таки вирішить піти. До речі, його колега Ігор Кононенко вже не перший день віддувається за «відставника». То каже, що рішення було прийнято емоційно, то - що фракція визначиться, чи відпустити главу з посади, у четвер, 9 липня. До речі, плодом того емоційного засідання Ради була і заява про можливе офіційне розлучення з коаліцією фракції «Самопоміч». Нардеп від якої Єгор Соболєв заявляв, що надалі його соратники не хочуть мати справи з клептократами, голосуючими з «Опозиційним блоком». Але ці слова на тлі прийдешніх місцевих виборів більше нагадували роботу на електоральний результат. Адже у «Самопомочі» тільки 31 багнет. А серйозною проблемою для існування коаліції може стати хіба що вихід представників БПП (144 депутати) або ж - «Народного фронту» (81 депутат), у яких таких планів немає. І - о диво. Виявилося, ніхто нікуди йти не збирався. Лідер фракції Олег Березюк пояснив, що Соболєв говорив дещо про інше, а саме - про необхідність розмовляти з людьми. Він також виправдався: опозиційна поведінка його «більшовицької» фракції викликана тим, що в парламенті немає кому діяти з конструктивною критикою. Ось і доводиться періодично опонувати, коли є деструктив. І вовки ситі, і вівці цілі Незважаючи на напругу і створення інтриги засідання у Гройсмана, яке відбулося 7 липня 2015-го, не стало останнім днем ​​більшості. Обійшлося без публічних скандалів. Усі в один голос заявляли про необхідність зберегти коаліцію і провести позачергові збори парламенту для прийняття дуже важливих законів. Зокрема тих, які стосуються патрульних поліцейських, які вже несуть службу, а також необхідних для отримання чергового траншу МВФ. І - закону про місцеві вибори, щодо якого найбільше розбіжностей. Є вимоги зафіксувати в першій трійці списку лідерів партій і блоків, не запроваджувати двотуровість виборів мерів великих міст, прописати, що в перегонах можуть брати участь тільки ті проекти, яким не менше року. Ранок вечора мудріший Така ідилія розчулювала. Адже мужі нібито про державу думають, працювати понаднормово збираються. Якби не одне «але». Зібрати депутатів на позачергове засідання буде непросто. Адже не секрет, що часто вони приїжджають після «тижня роботи в округах» із хорошою морською засмагою. До ранку виявилося - вже ніхто нікуди не поспішає. Депутати, які на морях, можуть знову розбирати валізи. А у чому весь цимес? Уночі було прийнято рішення не проводити позачергове засідання. Офіційна причина - необхідно якісніше підготувати порядок денний. Насправді причин дві. Перша - немає голосів під закон про місцеві вибори. До нього є 1700 поправок. Деякі дуже конкретні. Наприклад, «радикали» готові голосувати за умови ліквідації можливості участі у виборах блоків, запровадження мінімального «віку» для партій-учасниць (не менше року з дня реєстрації), а також - що партія повинна брати участь у виборах у 2/3 округів по всій країні, а не лише в окремих «удільних князівствах». У «Самопомочі» основні зауваження також стосуються виборчих блоків, гарантії безпеки зберігання і транспортування бюлетенів, заборони політичної реклами і скорочення депутатського корпусу. У Юлії Тимошенко вимога - зафіксувати першу партійну трійку в списках, гарантувати партійним лідерам проходження в місцеві органи влади. Крім того, є спроби прибрати з проекту норму про проведення виборів мера в два тури, невигідну Віталієві Кличку та Андрієві Садовому (другий, кажуть, брав участь у засіданні коаліції у глави ВР). І тут варто згадати про подію минулого місяця. А саме - як депутати відправили у відставку з поста глави СБУ Валентина Наливайченка. І про кулуарні розмови про договірне голосування. Нібито УДАРу та «Самопомочі» пообіцяли, що вибори мерів у великих містах (Київ, Львів) відбудуться в один тур. А Блок Тимошенко отримає крісло міністра екології, а також - фіксування першої трійки в партійних списках. Друга причина - в Адміністрації президента вимагали повторно винести в зал і переголосувати скандальний закон про реструктуризацію валютних кредитів. Але Юлія Тимошенко, Олег Ляшко та Олег Березюк категорично проти. Що недивно в переддень місцевих виборів і традиційної агресивно популістської манери поведінки політичних сил в кампаніях. Ясна річ, у випадку, якщо Президент ветує законопроект №1558-1, (який, до речі Національний банк України вимагав відхилити, попереджаючи, що той стане руйнівним для фінансової та банківської системи і принесе збитки на суму близько 100 млрд грн), з'явиться ще один козир у боротьбі з «соціальною несправедливістю». Можна так самих себе перехитрити. Адже тих, хто потрапив у кабалу з валютними кредитами, набагато менше, ніж людей з чистою кредитною історією, незгодних брати на себе ризики інших, платити за їхніми рахунками.

Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів




/-0,87638783454895-/ /-pc-/
Top