counter
Архів Повернутись назад 08 Квітня 2016
8 Квітня
Події За добу зафіксовано 70 обстрілів з боку бойовиків Минулої доби бойовики 70 разів відкривали вогонь по силах АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. На донецькому напрямку порушення режиму тиші зафіксовано біля Авдіївки, Луганського, Пісків, Опитного, Невельського, Верхньоторецького, Артемова, Кам'янки, Світлодарська та Богуславського. Терористи використовували міномети калібру 120 мм і 82 мм у поєднанні з гранатометами, кулеметами та стрілецькою зброєю. У районі Павлополя бойовики вели вогонь з самохідних артилерійських установок у напрямку Новотроїцького. На Луганщині по українських бійцях бойовики стріляли з гранатометів різних систем у районі Трьохізбенки, а в Станиці Луганській постріли лунали зі стрілецької зброї. За вказаний період сили АТО 19 разів відкривали вогонь у відповідь, при цьому застосовуючи виключно зброю малого калібру.
Суспільство У Києві в гаражі знайшли арсенал із 44 гранатами і 16 тисячами набоїв У Києві, в Дніпровському районі, виявили арсенал із боєприпасами. Про це повідомили в прес-службі Головного управління столичної Національної поліції. Арсенал знайшли в одному з гаражів. «Оперативники вилучили з орендованих боксів гаражно-будівельного кооперативу 44 гранати Ф-1 та РГД-5 і стільки ж запалів до них, реактивну протитанкову гранату, 53 гранатометних постріли ВОГ, 5 сигнальних ракет, кілька десятків трубок із порохом, пістолет Макарова і понад 16 тисяч патронів різного калібру», - сказано в повідомленні. Всі боєприпаси вилучили та відправили на експертизу. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Носков Топ-5 проблем будівельного бізнесу Корупція, як і раніше, залишається головною проблемою девелоперів Києва та Київської області. Сьогодні вже вирішено гостре питання з реєстрацією прав власності на новобудови через нотаріусів. За все інше, починаючи з виділення земельної ділянки, закінчуючи дозвільними документами на будівництво, доводиться платити. Друга глобальна проблема - бюрократія і відсутність електронного документообігу. Чиновник завжди на свій суб'єктивний розсуд може попросити донести якийсь папірець, а потім другий, третій... Історія повторюється в другому, п'ятому кабінеті... Врешті-решт терміни отримання деяких документів (на землю, про присвоєння поштової адреси, розрахунків та оплати пайової участі в розвитку інфраструктури міста) іноді розтягуються на півроку-рік замість кількох днів. В еру інформаційних технологій досить перевести переписку і документообіг в електронний вигляд, аби прибрати корупційну складову та бюрократію. Тоді буде видно, на якому етапі відбувається затримка оформлення і видачі необхідних документів та хто винен. Раціонально було б також розміщувати на сайті райдержадміністрацій декларації будівельних об'єктів і листування РДА з Київземом, БТІ, архітектурою під час отримання поштової адреси. Третя проблема - відсутність грамотного регулювання і контролю за будівництвом, що негативно позначається на всій галузі. З одного боку, ми говоримо, що нас контролюють і перевіряють. А з іншого - чому у такому разі у нас так багато незаконних забудов і недобудов? Київська міська держадміністрація розводить руками, мовляв, не в її повноваженнях вирішувати такі питання. Держархбудконтроль (ДАБК) повноваження має, але не діє. А правоохоронні органи взагалі незрозуміло, як повинні блокувати незаконні забудови. У них немає відповідних інструментів впливу. Четверта проблема - відсутність системності у використанні інструментів інвестування в житло. Сьогодні на ринку є дорогі і складні інструменти або дешеві, але незаконні. Ініціатива реєструвати нерухомість, що будується, плюс-мінус могла б вирішити питання. Зараз же треба мати Фонд фінансування будівництва (або випускати цінні папери), що дуже дорого для невеликого забудовника. Та й покупець квартири не завжди розуміє юридичний сенс документів, які підписуються при купівлі нерухомості. Попередні договори - незаконні. Вони не дають жодної гарантії і захисту інвестору. Для маленьких об'єктів і девелоперів вихід - житлово-будівельні кооперативи, але й їх обіцяють з 1 січня 2017 року прикрити. Ну і нарешті п'ята проблема - відсутність системного підходу до реформування галузі. Багато ідей, багато починань, а коли буде результат - ніхто не знає. Бізнесу потрібен не процес реформ, а їхній результат і розуміння терміну його досягнення. На сьогодні дуже важко планувати навіть на середньострокову перспективу. Плани будуються виключно на вірі у «світле майбутнє».  
За кордоном ЗМІ Польщі: Тіла деяких жертв смоленської авіакатастрофи підмінили До труни останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського, який загинув у смоленській катастрофі, помістили тіло іншої людини. Про це повідомляє Польське радіо. «За інформацією Gazeta Polska, тодішній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск знав, що росіяни в труну останнього польського президента в еміграції Ришарда Качоровського помістили останки іншої людини», - пише ресурс. Як зазначається, уряд Польщі мав отримати інформацію, що «дослідження ДНК не підтвердили, чи справді рештки, поміщені в труну президента Качоровського, належать йому». Цю інформацію тодішньому послу в Москві Єжи Бару повідомив російський чиновник відділу міжнародної юридичної співпраці слідчого комітету при генпрокуратурі РФ Литвишко. Крім цього було ще кілька підмінених тел.
Події У Києві підпалили кабінет судді, який веде справу російських ГРУшників За фактом підпалу кабінету судді, який головує в суді у справі російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба столичного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. Як зазначається, внаслідок пожежі частково вигорів кабінет судді, при цьому документи у справі не постраждали. «Правоохоронці розглядають кілька версій скоєного правопорушення, основна з яких - професійна діяльність судді», - йдеться в повідомленні. У поліції зауважили, що невідомі кинули пляшки із легкозаймистою речовиною до адміністративної будівлі, де був кабінет.
Суспільство МАК назвав причину краху «Боїнга» під Ростовом Міждержавний авіаційний комітет завершив попередній аналіз даних з бортових самописців «Боїнга» авіакомпанії Flydubai, який розбився в аеропорту Ростова-на-Дону. Про це повідомляє Meduza із посиланням на звіт комісії. «За результатами попереднього аналізу інформації бортових самописців встановлено, що екіпаж літака здійснював захід на посадку в режимі ручного пілотування (автопілот вимкнений) в складних метеоумовах (нижня межа хмарності 630 м, вітер 230 гр. 13 м/с, пориви 18 м/с, слабкий зливовий дощ, туман, на прямій сильна бовтанка і помірний зсув вітру)», - йдеться в звіті. Як випливає зі звіту МАК, пілоти в процесі повторної спроби посадки за чотири кілометри від аеропорту на висоті 220 метрів прийняли рішення піти на друге коло та ініціювали набір висоти. На висоті 900 метрів стабілізатор літака було відхилено на п'ять градусів на пікірування, внаслідок чого лайнер перейшов в енергійне зниження. Запобігти зіткненню із землею пілотам не вдалося. У МАК зазначають, що посадка відбувалася у складних погодних умовах, і наголошують, що пілоти мали достатній досвід управління даним типом літаків. Нагадаємо, що 19 березня 2016 року Boeing 737-800 авіакомпанії Flydubai розбився під час посадки в аеропорту Ростова-на-Дону. Внаслідок аварії загинули всі 62 людини, які перебували на борту літака.
Суспільство Тука: Біля Золотого козачі формування проігнорували російських кураторів На окупованій території, неподалік від Золотого, козаки не дали можливості бойовикам терористичного угруповання «ЛНР» відкрити контрольно-пропускний пункт. Про це в ефірі телеканалу ЛОТ заявив глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає Liga.net. «За даними нашої розвідки, я знаю, що та частина біля Золотого контролюється козаками, які відкрито послали подалі і Плотницького (ватажка «ЛНР». - Ред.) з його так званим військом, і кураторів з Росії», - зазначив Тука. Він наголосив, що відкриття КПВВ «Золоте» було заплановано згідно з Мінськими домовленостями, і є відповідні документи, які це підтверджують. «Я не знаю, що вони (бойовики. - Ред.) хотіли, вони зараз розповідають, що вони передумали. То нехай передумують скільки завгодно. Є документи, які підписані», - сказав Тука.
Суспільство В Івано-Франківську друкарня друкувала фальшиві паспорти Співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою та поліцією виявили підпільну друкарню, яка виробляла підробні документи в Івано-Франківську. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Організували друк фальшивих внутрішніх і закордонних паспортів громадян України і посвідок на проживання в Україні жителі Івано-Франківська та Закарпатської області. Вони надавали «послуги» українцям, які хотіли виїхати до країн Євросоюзу, та іноземцям, які бажали жити в Україні без законних підстав. Так, клієнтам, які через порушення візового режиму втратили право в'їзду на територію Шенгенської зони, правопорушниками створювалися паспорти-двійники реально існуючих людей. Вони лише вклеювали в документ фото замовника, який збирався їхати до Європи», - сказано в повідомленні. За свої фальшиві документи організатори брали від двох до трьох тисяч євро. Крім цього, українці працювали і з іноземцями. Їм вони підшукували українок, які за винагороду укладали з іноземцями фіктивний шлюб, і виготовляли фальшиві посвідки на проживання. «Під час обшуків у квартирах і машинах організаторів нелегального бізнесу правоохоронці вилучили десятки внутрішніх і закордонних паспортів, фотографії клієнтів, сотні фальшивих документів, зокрема довідки про присвоєння ідентифікаційних кодів, посвідки на проживання, свідоцтва про народження», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.
За кордоном Прем'єр Великобританії зізнався в одержанні прибутку з панамського офшору Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон розповів про те, що отримував фінансовий прибуток від офшору на Панамі, зареєстрованого на його батька Іена. Про це повідомляє видання The Guardian. У спеціально організованому інтерв'ю на телеканалі ITV News глава уряду Великобританії підтвердив прямий зв'язок із фондом британської податкової компанії свого батька, відомості про який містилися в «панамських документах». «Визнавши, що це були «важкі кілька днів», прем'єр-міністр розповів, що він вклав свої гроші в акції разом зі своєю дружиною Самантою починаючи з 1997 року і під час свого перебування в ролі лідера опозиції. Пізніше бенефіціари було продано в січні 2010 року з метою одержання прибутку в розмірі £19 тисяч», - передає видання. Кемерон також повідомив, що заплатив прибутковий податок на дивіденди, який підлягає необхідній сплаті. Також глава британського уряду наголосив, що продав усі акції перед входом на Даунінг-стріт, оскільки не хоче, «щоб хтось сказав, що у вас є інші справи або корпоративні інтереси під час роботи на Даунінг-стріт».
Суспільство На Житомирщині зловили шістьох копачів бурштину У Житомирській області затримали копачів бурштину. Про це повідомили в прес-службі ГУ НП в області. Шестеро чоловіків (дві бригади) добували камінь в урочищі біля с. Обище. «Чоловіки при світлі ліхтарів за допомогою мотопомп займалися розмиванням ґрунту і видобутком дорогоцінних каменів. З організованих ними рудників було вилучено дві мотопомпи - дизельну і бензинову, пожежні рукави та інші знаряддя праці. Правопорушниками виявилися жителі Житомирської області - з Коростенського, Лугинського та Олевського районів у віці від 30 до 54 років», - сказано в повідомленні. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 ч. 2 ст. 240 (замах на скоєння порушення правил охорони або використання надр) КК України. Розпочато кримінальні провадження.
Суспільство Розвідка Міноборони повідомила про нові спроби РФ приховати свої втрати на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що керівництво Федеральної служби безпеки РФ провело в Ростові-на-Дону координаційне засідання, на якому обговорювалося питання про нерозголошення інформації про втрати військовослужбовців ЗС РФ на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Встановлено, що 4 квітня 2016 року в м. Ростов-на-Дону представниками ФСБ РФ проведено робочу нараду за участю «мера» Донецька І. Мартинова, його заступника І. Пономаренка та «генерального прокурора» так званої ДНР А. Співака, де головна увага приділялася недопущенню витоку інформації про загиблих і поранених військовослужбовців ЗС РФ», - зазначається в повідомленні. У ГУР наголосили, що під час зустрічі «мер Донецька» Мартинов отримав завдання організувати спорудження в Донецьку комплексу спеціальних приміщень для зберігання та ідентифікації тіл загиблих російських військовослужбовців, у т.ч. з використанням мобільної лабораторії визначення ДНК, яка прибула з Росії до Донецька 9 березня цього року. «Відповідно до вимог співробітників російських спецслужб такий комплекс має розташовуватися на ізольованій території, з жорстким пропускним режимом, а «мер» Мартинов несе персональну відповідальність за витік будь-якої інформації про існування даного комплексу», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Прокуратура Києва не висунула жодних підозр щодо винуватців обвалу будинку на Хмельницького Прокуратура міста Києва не оголосила про підозру особам, які можуть бути причетними до обвалення будинку по вул. Богдана Хмельницького, 12-14, яке сталася 25 лютого цього року. Про це йдеться у відповіді за запит «Аналітичної служби новин» (АСН) до столичної прокуратури. «Наразі досудове розслідування триває під керівництвом прокуратури міста Києва. У кримінальному провадженні призначено низку експертиз з метою встановлення обставин пригоди», - йдеться у відповіді. Також у прокуратурі повідомили, що ведуться слідчі дії для встановлення обставин кримінального правопорушення. «У рамках даного кримінального провадження повідомлення про підозру не проводилися», - повідомляє прокуратура міста Києва. Нагадаємо, що 25 лютого 2016 року в столиці по вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 обрушився будинок. Внаслідок аварії постраждали шестеро осіб з ремонтно-будівельної бригади, які здійснювали заміну перекриттів будинку. За фактом пригоди прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 271 (порушення нормативно-правових актів про охорону праці, що призвело до тяжких наслідків) КК України.    
оформление ленты  Блог: 
Політика Геннадій Друзенко Україна прагне до спільноти, яке переживає істотну кризу Українській стороні не варто звинувачувати себе у провалі референдуму в Нідерландах за ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС. Хвилюватися Україні варто через те, що вона йде до спільноти, в якій уже є криза, і як раз її оголив цей референдум. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт-міжнародник Геннадій Друзенко. «Не думаю, що результат референдуму - це недоробки української сторони. Європейські інститути, європейський парламент - це вони відстоювали інтереси з боку ЄС і в останню чергу це стосується України. Це питання Україну трохи зачепить, але не дуже. Адже йдеться про політичну частину угоди, яка не є компетенцією держав-членів, а виключно є компетенцією ЄС, тому вона працюватиме, незалежно від результатів референдуму», - розповів експерт. Політолог зазначив, що Україні варто звернути увагу не на результати референдуму, а на те, що вона збирається приєднатися до спільноти, в якій розвивається серйозна внутрішня криза. «Це більше криза самого Європейського союзу. Референдум загалом був не стільки щодо України, вона була лише приводом. Голландські популісти показали ставлення до цінностей європейської інтеграції. Ми йдемо до спільноти, яка переживає істотну кризу - ось про це і треба думати Україні», - підсумував Друзенко.
Події На Дніпропетровщині капітана поліції судитимуть за хабар у 125 тисяч гривень Прокуратура Дніпропетровської області відправила до суду обвинувальний акт щодо капітана поліції за одержання неправомірної вигоди у розмірі 125 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області. «Встановлено, що обвинувачений, працюючи на посаді старшого оперуповноваженого одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, запропонував громадянину, який незаконно заволодів автомобілем, надати йому неправомірну вигоду в 125 тисяч гривень за вирішення уповноваженими особами органу досудового розслідування питання про його непритягнення до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні. Поліцейського викрили в одержанні хабара в службовому автомобілі. Затриманому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) КК України.
Економіка Розенко заявив про відкриття 40 кримінальних проваджень за фактом організації виплат фіктивним переселенцям Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив, що на сьогодні Службою безпеки України та органами прокуратури відкрито близько 40 проваджень проти чиновників, які організовували схеми призначення соціальних виплат фіктивним переселенцям. Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає прес-служба міністерства. «Ми жодним чином не обмежуватимемо в правах реальних переселенців. Кримінальні справи порушуються лише проти чиновників, які приймали рішення і оформлювали пенсії, соціальну допомогу без присутності людей, реєстрували людей за фіктивними адресами. Це працівники Державної міграційної служби, органів соціального захисту населення та управлінь Пенсійного фонду. Це ті люди, які приймають рішення про призначення допомоги», - наголосив Розенко. Він нагадав, що з державного бюджету виділяється близько 30 млрд грн на рік на соціальні виплати переселенцям. «Через злочинні схеми частина цих коштів перетікає на окуповані території і служить фінансуванням для терористичних організацій», - сказав Розенко. Міністр соціальної політики зауважив, що профільне міністерство і СБУ продовжать роботу з перекриття цих схем. «Ми наступили на хвіст корупції. Ми неодноразово казали про те, що десятки мільярдів бюджетних коштів крутиться в тіньових оборотах. Тому зрозуміло, що зараз зсередини намагаються заблокувати цей процес. Але ми будемо рухатися далі. Ми наведемо лад у цій сфері. І я закликаю представників громадських організацій до співпраці і допомоги в наведенні порядку, а не до порожнього критиканства», - зазначив Розенко.
За кордоном Греція депортувала чергову хвилю мігрантів Другу групу мігрантів було відправлено ​​з Греції до Туреччини в рамках реалізації угоди між Європейським союзом та Анкарою, спрямованої на зменшення кількості нелегалів, які потрапляють до ЄС. Про це повідомляє BBC. Також відомо, що пором із 45 пакистанцями, які намагалися потрапити до Європи черга Балкани, вже відплив від острова Лесбос. За даними британського агентства, загалом до Туреччини в п'ятницю буде відправлено 140 осіб на двох поромах. Депортація мігрантів викликала протести: троє людей кинулися в воду, намагаючись зупинити паром, але були перехоплені береговою охороною. Крім того, учасники протесту зібралися біля входу в місцевий порт. Нагадаємо, що в понеділок з Греції до Туреччини було відправлено перших мігрантів у рамках угоди з ЄС. Цього ж дня до Німеччини прибула перша партія сирійських біженців.
Економіка Пайетт розповів, що допоможе здійснити «економічне диво» в Україні Посол США в Україні заявив, що наявність новітніх технологій та відкритий доступ до державних даних допоможуть Україні трансформувати традиційні сектори економіки. Про це він сказав журналістам, повідомляє Укрінформ. «Значна частина проведеної роботи, про яку ми сьогодні говоримо, стосується відкритих даних. Прозорість у сфері відкритих даних - це один з інструментів для боротьби з корупцією, економічного зростання, залучення інвестицій. І, як правило, люди, які говорять, що таке зробити неможливо, - це люди, які отримують вигоду від старої системи», - сказав Пайетт. Він додав, що нові технології можуть змінити традиційні сектори економіки шляхом створення нових послуг, сприяти економічному зростанню, поліпшити якість життя. «Україна має всі складові, аби пройти шляхом трансформацій. У вас є кваліфіковані інженери, технологи. Ви маєте особливу ДНК, націлену на творчість та інновації, а також у вас є національна прихильність до демократії і громадянського суспільства», - зауважив посол США.
За кордоном У Нагірному Карабаху оголошено період повної тиші У зоні проведення бойових дій на території невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) було оголошено період тиші, який почнеться з 15:00 за місцевим часом. Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони Азербайджану. «За посередництва бакинського офісу ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста з 15:00 до 20:00 планується провести пошук і подальше транспортування тіл військовослужбовців, які загинули на полі бою», - сказали у відомстві. У військовому керівництві НКР розповіли, що домовленості про початок «в умовах найсуворішого дотримання режиму перемир'я» пошуку тіл загиблих досягнуто за сприяння Червоного Хреста. Представник єреванської місії МКЧХ Зара Аматуні підтвердила агентству, що організація вже допомагає сторонам конфлікту в пошуку тіл загиблих і зниклих безвісти, «в організації їх передачі рідним, проведення обміну». Нагадаємо, що ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня 2016 року. Почалися бойові дії із застосуванням авіації та артилерії. Сторони звинуватили одне одного в порушенні перемир'я на лінії зіткнення, а також заявили про значні втрати противника і обмежені власні втрати.
Події У Вінниці викрили діяльність групи поліцейських-вимагачів Оперативники внутрішньої безпеки у Вінницькій області спільно з прокуратурою і Службою безпеки України викрили злочинну діяльність трьох поліцейських та іноземця, які систематично займалися вимаганням коштів у громадян. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України. «До Управління внутрішньої безпеки Нацполіції у Вінниці звернулися двоє іноземців. Вони повідомили про те, що співробітники поліції вимагають у них гроші. Крім того, чоловіки розповіли, що поліцейські провели несанкціонований обшук їхнього будинку. Під час обшуку працівники поліції нібито знайшли недопалок з наркотичною речовиною, після чого викрали з квартири гроші в сумі $700 і 500 євро, паспорти та інші особисті документи іноземців. За повернення вилучених документів і непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів співробітники поліції висунули чоловікам вимогу - заплатити $5 тисяч через свого посередника», - йдеться в повідомленні. У рамках розслідування провадження, після передання частини неправомірної вигоди в розмірі $400, посередника було затримано, а кошти - вилучено. Цього ж дня співробітники УВБ, прокуратури та УСБУ у Вінницькій області затримали трьох поліцейських. «Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного із затриманих правоохоронці вилучили 23 патрони калібру 5,45 мм і 13 патронів калібру 9 мм. Крім того, в його приватному автомобілі було знайдено згорток подрібненої речовини рослинного походження вагою 20 грамів», - зазначається в повідомленні. Вилучені кошти і нелегальні предмети відправлено на експертизу. Наразі вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей щодо затриманих ще за двома статтями Кримінального кодексу: 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) та 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.
Суспільство У ГПУ повідомили про причини відновлення пошуку Юрія Іванющенка У Генпрокуратурі підтвердили, що знову оголосили в розшук екс-регіонала Юрія Іванющенка за підозрою в незаконному розкраданні коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу. Про це в ефірі телеканала 112 Украина повідомив начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк. «Дніпровський районний суд скасував постанову про розшук і затримання. В Апеляційному суді це було оскаржено... ГПУ звернулася за відповідним дозволом, який було надано», - сказав Горбатюк. За його словами, розслідування щодо екс-регіонала Іванющенка триває, йому повідомлено про підозру за ст. 191 КК України в незаконному розкраданні коштів держбюджету, а також незаконному збагаченні - це пов'язано із коштами Кіотського протоколу. «Також триває розслідування щодо зміни власників підприємства «7-й кілометр», яке є промисловим ринком Одеси. Перевіряється його причетність до неправомірних дій», - додав він. Нагадаємо, що 1 квітня 2016 року Дніпровський суд Києва скасував розшук соратника Януковича Юрія Іванющенка. Однак 7 квітня Генпрокуратура ухвалила нову постанову про розшук екс-регіонала.
Суспільство ГПУ: Мін'юст не вніс до Реєстру всіх чиновників-корупціонерів Генпрокуратура вказала Міністерству юстиції України на неналежне ведення ним реєстру корупціонерів. Відтак на держслужбу можуть знову потрапити особи із корупціогенною складовою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ. «До початку ведення Національним агентством із запобігання корупції Єдиного державного реєстру осіб, які скоїли корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, Міністерство юстиції України продовжує здійснювати повноваження із забезпечення ведення Єдиного державного реєстру осіб, які скоїли корупційні правопорушення. Однак Мін'юст неналежним чином виконує покладені на нього законом обов'язки», - наголошується в повідомленні. У ГПУ нагадали, що протягом 2015 року до відповідальності за скоєння корупційних і пов'язаних з корупцією правопорушень притягнуто 2475 осіб, з яких до реєстру внесено лише 990, що становить 40% від загальної кількості. До реєстру досі не внесено рішення судів, які набули законної чинності і відправлені до Міністерства юстиції України протягом 2013-2014 років. «У зв'язку з цим Генеральною прокуратурою України з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог закону 4.04.2016 в порядку ч. 3 ст. 65 закону внесено подання», - сказано в повідомленні.
Події У Чернігові на хабарі погорів податківець У Чернігові правоохоронці затримали посадовця одного з підрозділів податкової міліції на хабарі в 30 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Чернігівській області. Керівник одного з відділень податкової міліції Державної податкової інспекції міста Чернігів отримав від підприємця 30 тисяч гривень хабара і передав йому акт перевірки з мінімальною сумою штрафних санкцій. Сьогодні чиновник одержав гроші в автомобілі підприємця, після чого хабарника затримали. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За подібне кримінальний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.
Події У Київській області двоє людей загинули під колесами потягів За добу в Київській області під колесами поїздів загинули двоє людей. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, 7 квітня на станції «Мотовилівка» 14-річний громадянин, який мав проблеми зі слухом, переходив залізничну колію в невстановленому місці. Внаслідок наїзду поїзда він загинув на місці. Того ж вечора на станції «Вишневе» електропоїзд сполученням Київ - Фастів збив на смерть 39-річну жінку без постійного місця проживання. Встановлено, що потерпіла, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, переходила залізничні колії в невстановленому місці. Наразі відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Політика Кулеба: дипвідносини з РФ зведені до нуля, але розривати їх не можна Посол з особливих доручень українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що дипломатичні відносини України та Росії зведені майже до нуля, однак повністю розривати їх не можна. Про це він заявив в інтерв'ю журналу «Фокус», прокоментувавши рекомендацію профільного комітету Ради розірвати ці відносини. За його словами, «дипвідносини можна було розривати під час анексії Криму, коли ще не почалися події на Донбасі, коли не було наших політв'язнів у РФ». «Що ми маємо зараз? Російсько-українські дипломатичні відносини зведені майже до нуля, ми працюємо в нормандському форматі, в Мінській контактній групі, але іншої співпраці фактично немає. Якщо ми розірвемо відносини з Росією, хто ходитиме на суди Карпюка або відвідуватиме Савченко в СІЗО? Крім того, в РФ проживає багато українців, яким потрібна підтримка і комунікація», - заявив він. Кулеба зазначив, що це можна буде зробити лише в разі серйозного загострення обстановки. «Якщо, не дай боже, на Донбасі почнуться повномасштабні бойові дії і потрібно буде крім суто військових робити різкі політичні кроки, тоді це питання можна буде порушити, зараз же це абсолютно неправильно», - сказав він.
Суспільство Лубківський: Азаров програв суд з приводу наклепу з боку СБУ Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров програв суд у справі про наклеп проти СБУ і колишнього радника глави Служби безпеки Маркіяна Лубківського. Фото відповідних судових рішень Лубківський опублікував у своєму Facebook. У квітні минулого року на той час радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив про можливі акції, покликані дестабілізувати ситуацію в Києві та інших містах. Він також заявив, що фінансує їх колишній прем'єр Микола Азаров. Після цього в червні 2015 року представники Азарова звернулися до суду з позовом до Служби безпеки України за участю третьої особи - Лубківського - про визнання інформації недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права позивача - право на повагу честі і гідності, на недоторканність ділової репутації. 5 лютого Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову. Відповідне рішення опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень. В опублікованому рішенні Апеляційного суду Києва від 7 квітня йдеться, що суд частково задовольнив апеляційну скаргу представника Азарова, змінивши рішення Шевченківського райсуду - виключивши «з мотивувальної частини рішення висновки суду про недоведеність факту поширення інформації, яка є предметом спору».
Суспільство СБУ оприлюднила відео з деталями кримінального провадження Краснова Служба безпеки України оприлюднила відеозапис з роз'ясненням подій навколо затримання і подальшого повідомлення про підозру главі громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіславу Краснову. Відео опубліковано на офіційному каналі СБУ в Youtube. У відео Краснова звинуватили в симуляції проблем зі здоров'ям під час засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу. Крім того, на відео наводиться розмова нібито Краснова з його нібито російським куратором Костянтином Голосковим, записана в Мінську (початок о 15:35). Також показані результати перевірки Краснова на поліграфі, проведеної в присутності представника «Азова». Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Станіславу Краснову з домашнього арешту з носінням електронного браслета на 2-місячне утримання під вартою.
Події Поліція Харкова виявила нарколабораторію з виробництва амфетаміну У Харкові у власника приміщення вилучено майже 50 грамів амфетаміну та обладнання для його виготовлення. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Харківській області. «Встановлено, що 36-річний чоловік незаконно придбав обладнання для виготовлення психотропних речовин і налагодив їх виробництво. За попередніми даними, наркотик зловмисник планував продавати», - йдеться в повідомленні. Оціночна вартість наркотику на чорному ринку становить близько 50 тисяч гривень. Співробітниками Слідчого управління спільно зі співробітниками кримінальної поліції ГУ НП Харківської області в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів і психотропних речовин) Кримінального кодексу України, було проведено санкціонований обшук за місцем проживання харків'янина. Після проведення низки слідчих дій та експертиз буде вирішено питання щодо остаточної кваліфікації зазначеного злочину відповідно до чинного законодавства України. Слідчі дії тривають.
Суспільство У районі АТО запобігли двом диверсіям проти військових У Донецькій області запобігли двом диверсіям, спрямованим проти українських військових. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, на трасі Маріуполь - Новоазовськ, яка використовується лише військовими підрозділами, було виявлено саморобний вибуховий пристрій. «Диверсанти заклали вибухівку на автомобільному мосту в районі села Лебединський. Вибуховий пристрій було виготовлено з двох протипіхотних мін МОН-50 і двох мін калібру 82 мм, тротилу вагою 400 грамів і електродетонатора. За допомогою зарядного пристрою було протягнуто шнур на узбіччя, де диверсанти організували спостережний пункт», - йдеться в повідомленні. Крім того, в селі Карлівка співробітники СБУ знайшли п'ять мін із саморобними запалами на розтяжках. Їх розмістили в лісосмузі неподалік від дороги, яка веде до однієї з військових частин.
Суспільство Меру Попасної оголошено про підозру в організації «референдуму» в 2014 році Співробітники Служби безпеки України задокументували протиправну діяльність міського голови Попасної Юрія Онищенка, який у березні-травні 2014 року організував у місті «референдум» на підтримку терористичної організації «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, навесні 2014-го Онищенко брав активну участь в організації антиукраїнських мітингів та підтримці сепаратистів. «Мер скликав позачергову сесію Попаснянської міськради, на якій особисто оголосив депутатам заяву президії Луганської облради з вимогами проведення антиконституційного референдуму. Онищенко надав приміщення і вирішував матеріально-технічні питання для проведення фейкового волевиявлення», - йдеться в повідомленні. У СБУ зазначили, що з початком антитерористичної операції він фінансово підтримував незаконне збройне формування. В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, Онищенку оголошено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, скоєне представником влади. Матеріали передано до суду для обрання запобіжного заходу.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Василь Поворозник Ситуація із Кононенком і Абромавичусом насторожила МВФ Серйозну фінансову допомогу Україна отримуватиме лише тоді, коли налагодить співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Утім, невеликі обсяги можливі навіть у стані підвішених відносин з МВФ. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Поворозник. «Питання допомоги в першу чергу залежить від того, наскільки нам вдасться налагодити співпрацю з МВФ. Це якщо говорити про серйозну допомогу і про серйозну співпрацю з міжнародними зовнішніми донорами. Бо, на жаль, інші джерела інвестицій для нас закриті. Я думаю, що на невеликі обсяги чергової допомоги ми можемо розраховувати навіть в умовах підвішених відносин з МВФ. Але якщо говорити про серйозну допомогу, то ключова - від фонду - в тому, що інші організації та уряди країн оглядаються: наскільки можна працювати з країною, з огляду на складну економічну ситуацію в Україні та воєнні дії на сході», - розповів економіст. Поворозник акцентує увагу на тому, що Україна зараз веде переговори, щоб отримати транш, який нам мали надати ще близько півроку тому. Але щоб гроші дісталися Україні, необхідно подолати політичну кризу. «На щастя, у нас зараз золотовалютні резерви в районі 13 мільярдів доларів, за березень вони впали до 12,7. Деякі політики гадають, що ми обійдемося і без допомоги МВФ. Ключове питання - це подолання політичної кризи в плані формування технократичного уряду. Поки що це питання не вирішено, співпраця з МВФ у підвішеному стані. Для МВФ дуже важливо працювати з партнером, якому можна довіряти. Звичайно, ми не завжди виконували його рекомендації, але для нього були важливими саме напрям і розуміння того, що партнер (у даному випадку Україна) готовий іти і працювати в певному напрямі. Якщо раніше у МВФ це відчуття було, то після скандалу з Абромавичусом і Кононенком з'явилися істотні проблеми у співпраці. Це, скажімо так, насторожило МВФ, і він поставив умову про формування технократичного уряду», - зазначив експерт.
Суспільство Жебрівський спростував імовірність свого призначення на посаду генпрокурора Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не отримував пропозиції очолити Генеральну прокуратуру, а якщо вона надійде - відмовиться. Про це він заявив в інтерв'ю ЛІГА.net. «Мені така пропозиція не надходила. Ми говорили про це з Президентом минулого року - були з цього приводу незрозумілі чутки - і я сказав, що мене ця позиція не цікавить... Я Президенту сказав, що себе генеральним прокурором не бачу. Це було в листопаді чи грудні. Президент мені відповів: які чутки, є чинний генеральний прокурор (Шокін. - Ред.), я чутками не керуюся», - сказав він. На уточнююче запитання про те, чи не надходила пропозиція вже після голосування у Верховній Раді за відставку Шокіна, Жебрівський відповів, що таку пропозицію не розглядає і каже про це щиро.
Політика РФ може передати Україні Сенцова, Кольченка, Афанасьєва та Солошенка Мін'юст Росії доручив тюремній службі підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні для подальшого відбування покарання чотирьох засуджених, у тому числі режисера Олега Сенцова. Як пише РИА Новости, в мін'юсті заявили, що остаточне рішення прийматимуть російські федеральні суди. Міністерство уточнює, що від України надійшов запит про передачу Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова і Юрія Солошенка для подальшого відбування покарання на батьківщині. Мін'юст доручив Федеральній службі виконання покарань підготувати необхідні документи, які потім перевірять на відповідність положенням Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року і за відсутності підстав, що перешкоджають передачі, відправлять українській стороні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Павло Рудяков На думку міжнародних партнерів, ми не виконуємо своїх зобов'язань Фінансова допомога від міжнародних партнерів не припиниться, але можуть виникнути певні проблеми. Складнощі будуть через те, що допомога надається під реформи, а от уявлення про реформи різні. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Інформаційно-аналітичного центру «Перспектива» Павло Рудяков. «Допомога не припиниться, але останнім часом проблема полягає в тому, що виділення чергових траншів пов'язане із певними умовами, які ми повинні виконати. На думку партнерів, ми недостатньою мірою виконуємо свої зобов'язання. Це викликає необхідність узгоджувати і повторювати попередні домовленості. А саме - з тими ж японцями. Є певні умови, які вони вважають, що ми не виконали так, як слід. І це проблема. Але думаю, що допомога триватиме з різних організацій, установ, у тому числі з японських та американських джерел», - розповів політолог. Він акцентує увагу на тому, що гроші виділятимуться під реформи. Однак є нюанс, що міжнародні партнери під реформами розуміють одні кроки, а українська сторона - інші. «У такому випадку з'являються підстави для нових вимог. Гарним прикладом є історія з МВФ. Офшорний скандал за участю Президента взято до уваги, але США і Японія не будуть одразу навішувати ярлик на Порошенка. Однак, на превеликий жаль, скандал розвиватиметься, це лише верхівка. Це як в історії з Кучмою - почали з одного, потім потягнулося. Але варто пам'ятати, що гроші виділяються Україні, а не Президенту», - резюмував Рудяков.
Політика оформление ленты  Біля АП запахло Майданом Біля офісу Президента запалили шини. Ті, хто прийшов на Банкову, спершу слоганами та кричалками вимагали люстрації силовиків і прокурорів, а пізніше на знак протесту підпалили покришки. Проведення акції анонсував Сергій Коба. Його ж помаранчевий автомобіль було припарковано поруч з Адміністрацією Президента. «Ми хочемо, щоб усі чітко розуміли, що це не Майдан, ні третій, ні п'ятий, ні десятий, - говорить представник Люстраційного комітету Вінниччини Анатолій Банах. - У нас є конкретні вимоги. Серед них - чесне і прозоре розслідування справи Антона Шевцова, який ще недавно був у нас керівником Національної поліції, повне перезавантаження працівників прокуратури, де фактично відбулася проста рокіровка, всі помінялися місцями. А також перегляд усіх тих справ наших українських патріотів, які сьогодні перебувають у судах, у СІЗО та в'язницях. Це нонсенс, коли представники колишньої Партії регіонів і ті депутати, які голосували за закони 16 січня, ходять у дорогих костюмах і їздять на дорогих машинах центром Києва, а наші хлопці, які проливали свою кров, сидять у тюрмах». Все почалося з мирного протесту. Мітингувальники просили, аби до них вийшов представник АП або сам Президент. Пізніше були навіть згодні самі піднятися в адміністрацію для переговорів. Але на Банковій сказали, що розмови сьогодні не вийде. Тоді загорілися шини. Весь цей час за мітингувальниками спостерігала поліція. Кілька сотень правоохоронців спочатку стояли осторонь, а потім сформували кордон перед АП, перегороджуючи активістам шлях до будівлі. Хтось із представників правоохоронних органів спровокував штовханину, кинувши палаючі шини під авто активістів. З пожежею впоралися за допомогою вогнегасників. Від них на асфальті залишився білий порошок. «Сьогоднішній мітинг організували активісти з різних регіонів на знак протесту проти бездіяльності Служби безпеки та Президента, який відповідає за національну безпеку. Також ідеться про корупційні призначення. Люди хотіли зустрітися з Президентом, передати факти, щоб він втрутився в цю ситуацію», - каже представник ГО «Автомайдан» Олексій Гриценко. До слова, учасники мітингу назвалися «Автомайданом». Однойменна громадська організація, до якої належить і Гриценко, незабаром виправила: вона не брала участі в протестах. «Вимоги її учасників нам зрозумілі, деякі підтримуємо, але серед протестувальників є, на жаль, сумнівні особистості, псевдоавтомайданівці, у щирість намірів яких ми не віримо у зв'язку з їхньою участю в замовних акціях у минулому, за що їх у тому числі й було виключено з нашої організації», - заявили в «Автомайдані». «Всі ці єфремови та інші, хто язиком ляпав за сепаратизм, вони всі винні, аж до Ахметова і Медведчука. Всіх їх має бути покарано. А вони намагаються повернути старий режим і повернуть його. Хтось сьогодні вірить у зміни? Ні. А ми віримо, і тому ми тут», - заявляє активіст Сергій Коба. Ініціатори ж акції сказали, що їхній протест є безстроковим і вони не підуть, не поговоривши із Президентом Порошенком.

Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
більше матеріалів




/-1,2011821269989-/ /-pc-/
Top