counter
Архів Повернутись назад 07 Листопада 2016
7 Листопада
Суспільство У Києві з'явиться пам'ятник королеві Франції Анні Ярославні 10 листопада в сквері на Львівській площі в центрі Києва відбудеться відкриття пам'ятника «Анна Ярославна. Королева Франції», творцями якого є скульптори Костянтин Скритуцький і Федір Баландін, повідомляють «Факти». «Я пишаюся тим, що є земляком такої великої і красивої жінки, як Анна Ярославна - королева Франції», - заявив скульптор Костянтин Скритуцький. «Наша робота доносить ідею, що ми не вступаємо в Європу, ми до неї повертаємося. Я щасливий, що Анна дочекалася свого часу. Її дід Володимир вже близько 200 років «прикрашає» схили Дніпра, а батько Ярослав - 20 років «охороняє» Золоті ворота в Києві. Тепер вся родина збереться разом», - розповів Федір Баландін. Дочка князя Київської Русі Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди Анна Ярославна в 1048 році виїхала до Франції, ставши дружиною короля Франції Генріха I, а потім - прабабусею 30 європейських королів.
Події На Донбасі бойовики 52 рази порушили режим тиші За минулу неділю, 6 листопада, російсько-окупаційні війська 52 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників на Донбасі. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, на Маріупольському напрямку зафіксовано 32 провокації, на Луганському напрямку - 12, на Донецькому - вісім. За даними українських військових, на Маріупольському напрямку бойовики обстріляли з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї позиції сил АТО поблизу Старогнатівки, Новотроїцького та Гнутового, в Березовому - з гранатометів і озброєння БМП. «У районах Мар'їнки, Павлополя, Талаківки і Водяного бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 мм і 120 мм, у Красногорівці, крім мінометів, стріляли з озброєння танка. По укріпленнях захисників України в Широкиному бойовики застосували кулемети, міномети обох калібрів, вогонь БМП, ствольну артилерію 122 і 152 калібрів», - повідомили в штабі АТО. На Луганському напрямку в районах Щастя, Жовтого та Новоолександровки ворог використовував проти сил АТО гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю, а в Станиці Луганській - також вогонь снайперів і міномети калібру 82мм. На Донецькому напрямку в Новотроїцькому російсько-окупаційні війська застосовували проти українських воїнів стрілецьку зброю, в Зайцевому - гранатомети різних систем, міномети калібру 82 мм. У напрямку підрозділів сил АТО поблизу селища Троїцьке були обстріли з мінометів калібру 120 мм, а в Авдіївці та Луганському вогонь вели з озброєння танків, БМП, мінометів 82 і 120 калібрів.
Події Поліція встановила причину вибуху в квартирі у Львові Вибух, який пролунав 6 листопада в квартирі у Львові, був викликаний вибухонебезпечним предметом, повідомила начальник відділу комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, передає Інтерфакс-Україна. «За попередніми даними, вибух був викликаний вибухонебезпечним предметом, яким саме - зараз встановлюють фахівці», - сказала вона. За її словами, в результаті вибуху загинув чоловік. Він був «чорним археологом», в його квартирі знайшли численні предмети і частини боєприпасів часів Першої та Другої світових воєн. Нагадаємо, що увечері 6 листопада в квартирі 12-поверхового житлового будинку на вулиці Грінченка у Львові стався вибух, в результаті якого загинув 33-річний чоловік. Його мати, яка перебувала в сусідній кімнаті, не постраждала.
Події У Київському військовому ліцеї сталася пожежа, є постраждалі У неділю, 6 листопада, в результаті пожежі у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна постраждав офіцер і один ліцеїст. Про це повідомляє 5.ua з посиланням одного з ліцеїстів Дмитра. За його словами, причиною пожежі стали невимкнені комп'ютер і принтер, що є порушенням правил безпеки в ліцеї. «Спочатку загорівся комп'ютер, а потім принтер. Димом був заповнений весь перший поверх. На другому перед собою нічого не було видно», - сказав ліцеїст. Він повідомив, що незначні опіки рук отримали офіцер і один ліцеїст, які намагалися винести майно з палаючого приміщення. Також ліцеїст додав, що на всій території ліцею спостерігається сильний запах гару, через який багато ліцеїстів непритомніють. «Керівництво ліцею додому нікого не відпускає. Відпустили тільки п'яту роту, яка територіально розташована ближче до кабінету, в якому була пожежа. Всі інші роти залишаються в ліцеї. З цих рот додому відпускають тільки київських, і то серед багатих», - розповів ліцеїст.
Економіка На Волині близько 50 шахтарів оголосили голодування У Волинській області гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування через невиплату заробітної плати, йдеться в повідомленні Незалежної профспілки гірників України. «Гірники налаштовані рішуче: близько 50 осіб з першої зміни вже голодують, до них мають намір приєднатися і колеги з другої зміни», - йдеться в повідомленні. За словами голови первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василя Прадіда, протестувальники вимагають погасити заборгованість із зарплати в повному обсязі. «Вимагаємо тільки погасити наявну заборгованість із зарплати, яка вже складає три місяці. Нам взагалі заборгували 7 млн ​​грн. При бажанні такі гроші могли б і знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті на наступний рік було передбачено фінансування на добудову рудника. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика», - висунув вимоги шахтарів Прадід. Нагадаємо, що 27 жовтня близько 300 гірників нововолинських шахт перекривали митний перехід «Ягодин» у Волинській області, щоб привернути увагу української влади і світової громадськості.
Політика Саакашвілі про відставку Лорткіпанідзе: Це перший начальник поліції, який не брав хабарів Голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі прокоментував відставку начальника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе. «Це був перший начальник поліції протягом дуже довго періоду в історії Одеси, який не брав хабарів. Спочатку у нього відібрали більшість функцій, а потім почали цькування з усіх боків», - написав він у Facebook. Саакашвілі подякував Лорткіпанідзе за те, що зберіг мир в Одесі і повернув місто до нормального і спокійного життя. «Ну що ж, тепер корупціонери і мерзотники всіх мастей можуть святкувати перемогу. Я їх запевняю, дуже ненадовго», - підкреслив він. Нагадаємо, що 7 листопада Гіоргі Лорткіпанідзе заявив про відставку з поста начальника поліції Одеської області, зокрема, через складну кадрову обстановку в ГУ Нацполіції області.
Суспільство Деокупація Донбасу неможлива за один день - історик Процес деокупації територій Донецької та Луганської  областей не швидкий та неможливий за один день. Про це на круглому столі 7 листопада заявила доктор історичних наук, волонтер руху «Деокупація. Повернення. Освіта» Олена Стяжкіна, передає кореспондент АСН.  «Деокупація - цей той процес, який має бути правильним, чітким та усвідомленим. Зрозуміло, що в ситуації на Донбасі є фактор розлому по цивілізаційному принципу, свою роль тут зіграв інформаційний вимір, антиолігархічна напруга, певною мірою соціальний розлом. Але це не відміняє акт агресії та окупації Російською Федерацією. Там де немає російських ГРАДів, там немає війни... За 20 років ми можемо отримати Ірландію, або єдину Україну, нехай навіть різну, розломлену. Але не таку Україну, яка потрібна російським окупантам. Тому треба працювати не над відновленням Донбасу, а над переосвоєнням Донбасу», - заявила вона.  Деокупація, за її словами, в першу чергу залежить від самої України. «Необхідна декомунізація свідомості на «великій» Україні, що стане основою деокупації територій, які звільняються... Скільки це буде тривати? Ми маємо бути готові до того, що це буде тривалий процес. Це не вийде за один день, як на території  «великої» України, так і звільнених територій. Це не має нас лякати. Досвід деокупації Бельгії, Нідерландів та інших країни доводить, що цей процес не швидкий», - прогнозує вона.  Вона впевнена, що в першу чергу необхідно забезпечити українську освіту на деокупованих територіях. «Це перший і ключовий момент. Без запровадження української освіти можна не повертатися... Амністія - це дуже добре, цього вимагають Мінські домовленості. Але разом з амністією необхідний механізм про відповідальність, що буде передбачати кримінальну чи адміністративну відповідальність тих, хто винен, та зніме «тавро» з тих, хто не винен. Це дуже важливо. Щоб зняти той розподіл, який нав'язує Росія», - закликала вона. 
Суспільство Путін може піти з Донбасу через внутрішні проблеми РФ - експерт Росія може припинити окупацію Донбасу через внутрішні проблеми. Про це на круглому столі 7 листопад заявив доктор філософських наук, культуролог, член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від громадської організації освітян і науковців Олексій Панич, передає кореспондент АСН.  «Ситуація в деокупації  Донбасу України - унікальна. Ми маємо молоду державу, якій 25 років. Ми маємо кордони 50-х років ХХ ст., тобто навіть не внаслідок Другої світової війни. Оформлення нації почало відбуватися в результаті лише другого Майдану. Такої ситуації, як ми маємо зараз в Україні, не було в жодній країні світу. Тому ми можемо лише вивчити досвід деокупації  Іспанії, Південної Африки, бо це не стане для нас готовим рецептом деокупації. Все одно нам прийдеться самостійно займатися деокупацією», - заявив він.  За його словами, Російська Федерація внаслідок своїх внутрішніх проблем може «піти з Донбасу», а Україна має використати цей вакуум, щоб повернути окуповані території. Тому він закликав владу працювати над створенням абсолютно нової України. Бо, на його думку, повернення Донбасу можливе лише при новій, іншій Україні. 
Суспільство Деканоїдзе анонсувала переатестацію поліцейських із зони АТО Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе анонсувала на листопад атестацію працівникі спеціальних підрозділів поліції, зокрема і тих, хто перебуває в зоні АТО, повідомляє «Радіо Свобода». «Атестація - це перша хвиля очищення. Структура, яка багато десятиліть не виправдовувала сподівань суспільства, повинна піддаватися постійному очищенню, бо це дуже важливо для правоохоронної системи, яка змінює свою суть», - сказала Деканоїдзе. Вона зазначила, що атестація пройде за новими стандартами. Нагадаємо, що згідно з даними МВС, 26% керівного складу поліції після атестації були звільнені, в цілому не пройшли випробування 14% працівників. З 68 135 осіб, які були допущені до атестації, 5 257 осіб не пройшли атестацію і були звільнені, 4 766 рекомендовані до зниження в посаді, 4 479 рекомендовані комісіями до підвищення на посаді.
Суспільство Страх, ненависть та гнів. Психолог озвучила наслідки окупації Криму та Донбасу Переважна більшість населення Донбасу потребує психологічної допомоги внаслідок російської агресії на українській території. Про це на круглому столі 7 листопада заявила консультант Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Олена Маленкова, передає кореспондент АСН.  «За соціологічними даними, не менше 70% тих, хто проживає на Донбасі, заявили, що потребують психологічної допомоги внаслідок воєнної агресії. Це треба зрозуміти, з цим необхідно працювати, бо у людей величезні проблеми», - заявила вона.  У свою чергу кандидат психологічних наук, соціальний психолог-конфліктолог Ірина Брунова-Калісецька додала, що наслідком окупації Криму та Донбасу стали ненависть, страх та гнів.    «Наразі як з однієї сторони Донбасу та Криму, так і з іншої сторони, у людей внаслідок цієї війни, окупації українських територій є декілька емоцій. Це страх, гнів та ненависть... Я про це можу говорити, як соціальний психолог», - сказала вона.  Тому, на її думку, влада для повернення Криму та Донбасу має зрозуміти, що без подолання цих трьох основних емоцій ефективної деокупації не буде.  «Без розуміння того, що робити з цими соціально-психологічними проблемами, жодні освітні, політичні та інші програми з деокупації не будуть ефективними», - сказала вона.  Вона підкреслила, що жоден з досвідів світових повернень територій для України не спрацює, тому необхідно виробити свій механізм. 
Суспільство оформление ленты  Журналісти дізналися, як прокурор «подарував» собі службові квартири Начальник управління організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів Генеральної прокуратури України Олег Улинець та його дружина мають п'ять квартир, три з яких вони придбали у власність безкоштовно або на вигідних умовах, говориться в розслідуванні програми «Схеми». За даними журналістів, Олег Улинець за час роботи в прокуратурі на вигідних умовах отримав квартири в Чернівцях, Донецьку і Львові. Зокрема, чернівецька трикімнатна квартира була надана прокуратурою при переїзді на роботу в прокуратуру Чернівецької області. Згодом він обміняв її на іншу квартиру площею 295 кв.м і приватизував. У Донецьку прокурор уклав договір про пайову участь в будівництві квартири і викупив її за 50% від вартості. У Львові Улинець також отримав службову квартиру, яку приватизував, а потім обміняв на іншу - на 146 кв.м в будинку недалеко від центру міста. Ще дві квартири і офісне приміщення у Львові придбала дружина за власні кошти.
Події оформление ленты  Блогер показав, на що перетворила війна шикарні автосалони Донецька Блогер із Донецька відвідав усі колись шикарні автосалони міста, порівнявши їх зовнішній вигляд з тим, як вони виглядали до війни і зараз. Майже за три роки війни колись квітуче місто прийшло в занепад і рівень життя в ньому значно погіршився, повідомляє Обозреватель. "Хочу показати інший Донецьк... Найголовніше, там живуть люди", - розповів BINANSIST KV. Колись розкішний автосалон Porsche зруйнований до фундаменту.     Колись популярний автосалон Nissan тепер забитий фанерою.     Розташований на цій же вулиці салон Ford тепер більше схожий на занедбаний ангар.     Але їм ще пощастило, в порівнянні з салоном Peugeot. Той не просто спорожнів, після часткового руйнування, будівлю розтягнули на металобрухт.   Так само не залишилося каменя на камені від салону Mitsubishi.  
Політика Донбас вийде повернути через 5-10 років - Цибулько Повернення Донбасу можливе через 5-10 років.  Про це на круглому столі 7 листопада заявила радник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олеся Цибулько, передає кореспондент АСН.  "Ми в міністерстві не використовуємо термін "деокупація", бо це військове поняття. Ми використовуємо поняття ООН - "розбудова миру"... Це означає, що ми маємо щось робити, коли війська окупантів вже пішли. Тобто, це не означає процес військових дій. Цей термін "розбудова миру" - більше правильний та нейтральний, бо ми не воюємо з нашими громадянами. А виключно з тими воєнними угрупованнями, які воюють на нашій території. Це дуже важливо, бо не викликає ненависті у людей, які залишаються на не підконтрольних територіях", - сказала вона.  За її словами, треба визнати, що на не підконтрольних територіях "є ті, хто нас чекають, чекають повернення до України. Але є й ті, хто нас не чекає. Це треба також визнати. Але більшість, як показує соціологія, вже просто хочуть миру, припинення війни. Тому розбудова миру - це термін більш комфортний для людей".  Цибулько нагадала, що ПАРЄ в одній останній резолюції визнала неефективний контроль за територіями, які окуповані.  "В нашому випадку на відміну навіть Кіпру, де цього добивалися 30 років, цей неефективний контроль визнаний дуже швидко... Що це дає? Цим визнано, що Росія контролює повністю місцеву владу на цих територію, на міжнародному рівні визнано, що саме Росія контролює ці території. Це перемога для України, бо це відкриває можливість громадянами звертатися до Європейського суду з прав людини на реституцію на компенсацію збитків. Європейський суд вже не буде десятки років досліджувати цю ситуацію, бо це вже визнано на рівні ПАРЕ", -  сказала вона.  Що стосується "розбудови миру", то всі мають зрозуміти, що це дуже довгий процес.  "На практиці це від 5 мінімум до 10-ти років. Тому ми повинні налаштовуватися, що це не буде швидко. Поки що  не можемо визначитися: з якими меседжами ми підемо на Донбас? Бо не знаємо у який спосіб відбудеться ця де окупація? У мирний спосіб чи воєнний сценарій Хорватії, коли було військове звільнення території. Чи росіяни підуть самі чи під пресингом міжнародної спільноти. У будь-якому випадку ми маємо працювати", - зазначила експерт. 
Політика Саакашвілі заявив про відставку з поста глави Одеської облдержадміністрації Очільник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив про свою відставку. Про це він сказав на брифінгу в понеділок, 7 листопада, в Одесі, передає Інтерфакс-Україна. «У ситуації, що склалася, я вирішив подати у відставку і почати новий етап боротьби», - сказав Саакашвілі. Він пояснив, що останньою краплею для нього стали електронні декларації чиновників, в яких депутати і чиновники вказували мільйони і просили матеріальну допомогу. Крім того, Саакашвілі звинуватив Президента України Петра Порошенка в підтримці корупційних кланів в Одеській області. Нагадаємо, що 7 листопада Гіоргі Лорткіпанідзе заявив про відставку з поста начальника поліції Одеської області, зокрема, через складну кадрову обстановку в ГУ Нацполіції області.  
За кордоном Трамп обурений рішенням ФБР щодо електронного листування Клінтон Кандидат у президенти США республіканець Дональд Трамп розкритикував Федеральне Бюро розслідувань, яке знову реабілітувало його суперницю Гілларі Клінтон у справі щодо її електронного листування. Про це інформує ВВС Україна. «Ми вивчили відправлені і отримані листи Гілларі Клінтон за час її роботи державним секретарем Америки. На підставі перевірок ми не змінили висновки, які були зроблені щодо держсекретаря США Клінтон в липні», - сказано в листі директора ФБР Джеймса Комі членам конгресу. Тоді Комі повідомив, що Клінтон недбало ставилася до секретності документів, які проходили через її сервер, але при цьому не зробила нічого протизаконного. Але Дональд Трамп на мітингу в передмісті Детройта зазначив, що ФБР не могло проаналізувати 650 тис. електронних листів, про які йшлося, за таку кількість часу. «Зараз Гілларі Клінтон захищає нечесна система. Це шахрайська система. Я говорив про це протягом тривалого часу», - говорить Трамп.
Суспільство оформление ленты  44% мешканців Донбасу вважають війну РФ «громадянською війною» Майже 20% громадян, які проживають на окупованих територіях Донецької області, ідентифікують себе як громадяни т.зв. «ДНР». Про це на круглому столі 7 листопада заявив керівник аналітичного центру «Фабрика думки Донбас» Дмитро Ткаченко, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми фіксуємо 18% громадян, які проживають на окупованих територіях, які ідентифікують себе як громадяни «ДНР»... Якщо говорити про Донецьку область, то тут ми бачимо декілька важливих факторів такої ситуації. В першу чергу, це історична ідентичність, це і патерналізм, і важливість історичних та культурних зв'язків з РФ... Тому нам мало просто позбавлення «вірусу» з цієї території. Україні необхідно запропонувати нові ідеї Донбасу, які замінять проросійські ідеї», - заявив він.  За його словами, найбільша кількість громадян Донбасу - це все ж таки т.зв. «болото», яке за своєю ментальністю є «совком», тяжіє до Росії та СРСР.  «Дуже важливо, що 28% респондентів сказали, що вони бояться повернення до України. Це говорить про те, що ці люди вірять пропаганді «ДНР», вони не знають та бояться повернення до України. Тому їм необхідно запропонувати нові ідеї та зробити правду основною нашою зброєю... При цьому 44% мешканців окупованих територій вважають війну РФ не воєнною агресію проти України, а громадянською війною... Тому необхідно робити усе, щоб роз'яснити цим людям, що нема альтернативи європейській інтеграції, що в реальності це гібридна війна з РФ, а не громадянська війна», - додав він. 
За кордоном У Києві суд заарештував працівника СБУ за хабарництво У Києві суд заарештував старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Полтавській області, який був затриманий на отриманні хабара 3 листопада 2016 року. Про це пише УНН, посилаючись на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону. Печерський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді арешту з внесенням застави 110240 грн для старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Полтавській області, якого затримали на отриманні хабара в розмірі $1000. Військова прокуратура повідомила правоохоронцю про підозру за статтею 368 частини 3 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням)
Суспільство П'яна ДТП в Києві: синові депутата загрожує до трьох років ув'язнення Винуватцеві масштабної ДТП у Києві - синові народного депутата Ігоря Молотка Денису - загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник міністра МВС Зорян Шкіряк. «Перспективи абсолютно нормальні. Я нічого не можу сказати про суд. Але від Національної поліції ми зробимо все можливе. Денису Молотку загрожує до 3 років ув'язнення. Покарання винуватця ДТП буде залежати від ступеня тяжкості тілесних травм, які були нанесені потерпілим», - зазначив він. За словами радника голови МВС, той факт, що Молоток відмовився від проходження експертизи, свідчить про те, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння. «Наскільки я знаю, він перебував у стані глибокого алкогольного сп'яніння, його товариш теж. Ніякі "корочки", ніякі тата-мами, ніякий соціальний статус ні правопорушника, ні його родичів не допоможе уникнути відповідальності», - сказав він. Нагадаємо, вночі 6 листопада в Києві сталася ДТП за участю сина народного депутата Ігоря Молотка Дениса, який на автомобілі Mercedes GL врізався в Matiz піцерії Mamamia і «Пріус» патрульної поліції. Народний депутат України Ігор Молоток заявив, що не перешкоджатиме розслідуванню обставин ДТП, заявивши, що всі витрати на лікування травмованих він бере на себе.
Політика Саакашвілі «все набридло і він втомився», але пообіцяв боротися далі Саакашвілі як причину своєї відставки назвав глобальну корупцію, яка все ще сильна в країні і вразила, за його словами, всі гілки влади. Зібравши пресу і свою команду біля недобудованої будівлі Морського вокзалу, в якій Саакашвілі мав намір реалізувати проект «Відкритого митного простору», він заявив, що гроші на ремонт були розграбовані. «Як завжди, нас обдурили. Ще на початку року Президент мені обіцяв, що він підтримає цей проект. У квітні він урочисто повторив ці обіцянки. І він пальцем не ворухнув, щоб цей проект набув чинності», - заявив Саакашвілі. Також він нагадав, що кілька днів тому закрився центр обслуговування громадян, який Президент відкрив перед місцевими виборами, обіцяючи «незворотні реформи». «Потім, з подачі членів його ж фракції, були прийняті нові норми, які не дозволяють цьому центру працювати. Я закликав Президента не підписувати цей закон, а він його підписав. Центр закрився. Одесити залишилися зі старим центром Труханова, де потрібно чекати два місяці або давати хабарі. Мені це набридло, я від цього реально втомився», - заявив Саакашвілі. Він заявив, що всі прогресивні починання в області були подолані силами регресу». Згадав намети, які ставив, щоб стежити за реконструкцією дороги Одеса - Рені. «Вбивати жалюгідні копійки на ці дороги, тоді як вони публікують ці декларації, де більше грошей, що знадобилися б, щоб полагодити всі дороги по цій і декількох інших областях. Це - не робота, мені набридло і я дуже втомився», - сказав губернатор. Саакашвілі поскаржився, що йому 4 місяці не призначають трьох з чотирьох заступників і в області «почали продавати місця голів районних адміністрацій». «Адміністрація Президента через фальшивий конкурс, замість молодих людей, яких ми привели за прозорим конкурсом, знову привела старих корупціонерів. Я хочу всім сказати: мені набридло. І яка різниця українцям, хто до них буде байдуже ставитися Порошенко чи Янукович?! Яка різниця, хто їх буде грабувати - Єнакіївський чи Кононенко?!» - обурився Саакашвілі. Він також згадав у цьому контексті імена Гончаренка і Прессмана. «Аваков і Насіров - стовпи корупції, як були, так і залишилися на своїх місцях. Я не збираюся це терпіти, мені це набридло, я від цього втомився. Мене так багато і так цинічно ще ніхто в житті не обманював», - заявив Саакашвілі. Він повідомив, що останньою краплею для нього стали електронні декларації чиновників, в яких «знахабнілі пики» вказували мільйони готівки і при цьому отримували соцдопомогу. «Президент в Одеській області особисто підтримує два клани - це клан бандитський, кримінальний клан з убивць 90-х - клан Труханова, і Ізмаїльський корупційний клан Урбанського, і реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам-сепаратистам з нашого краю Антона Кіссе» , - заявив губернатор. Він висловив переконання, що таким чином область здають не лише корупціонерам, а й «ворогам України». Він заявив, що не хотів би залишати одеситів з їхніми проблемами, але все ж подає у відставку і починає новий «етап боротьби».
Політика Саакашвілі не здатний на виснажливу і відповідальну працю - політолог Губернатор Одещини Михеїл Саакашвілі подав у відставку, щоб перейти таким чином у більш зручне середовище діяльності, аніж «виснажлива і відповідальна чиновницька робота». Про це АСН заявив політолог Олексій Гарань. «Я думаю, що він прийняв популістське рішення, зручне для нього. Працювати на посаді голови обласної державної адміністрації - це наполеглива виснажлива праця, і він повинен відповідати за результат цієї праці. На цій роботі він, на жаль, більше займався зовнішнім піаром, поїздками по регіонах України зі своїм антикорупційним рухом, замість того щоб концентруватися на конкретній роботі в своїй області. Він постійно виходив за межі своєї компетенції, постійно критикуючи когось нагорі. Тобто він порушував етику державного службовця», - переконаний політолог. На думку Олексія Гараня, Саакашвілі нині обрав для себе шлях легший і комфортніший – у політику, «де можна буде всіх критикувати, ні за що не відповідаючи». Що ж до грузинської команди загалом, то, на думку політолога, тут треба результат праці кожного оцінювати окремо. «Є так звана грузинська команда, і її результат треба оцінювати, так би мовити, конкретно. Тобто є люди, які працюють на результат і дають цей результат, наприклад Згуладзе і Деканоїдзе, а от у самого Саакашвілі це не вийшло, все залишилося на рівні піару», - висловив переконання Гарань.
Події На Луганщині поліцейська група потрапила під обстріл з боку бойовиків «ЛНР» У Луганській області під обстріли російсько-окупаційних військ потрапили працівники місцевої поліції. Про це йдеться в повідомленні ГУ Національної поліції області. «Увечері, 4 листопада, в районі с. Новозванівка Попаснянського району під артилерійський обстріл потрапили на службовому автомобілі Renault Duster співробітники слідчо-оперативної групи Попаснянського відділу поліції, які їхали на місце події», - заявили в поліції. Крім того, в результаті обстрілу з АГС-17 з боку окупованих сіл Довге та Жовте околиць с. Лопаскине був пошкоджений газопровід середнього тиску, без газопостачання залишилося 57 домогосподарств с. Лобачеве. Також, за даними поліції, бойовики «ЛНР» обстріляли околиці с. Новоолександрівка Попаснянського району - пошкоджена кабіна екскаватора, який належить ДСНС.
Суспільство У Луганській області судитимуть главу «Держкомстату ЛНР» Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний висновок щодо голови так званого «Державного комітету статистики «ЛНР». «Оскільки зазначена особа переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, вона оголошена в розшук і щодо неї проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт спрямований до суду», - повідомили в прокуратурі області. Нагадаємо, що в лютому 2015 року громадянка України була призначена на посаду голови так званого «Державного комітету статистика «ЛНР». У вересні 2015 року їй було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в діяльності терористичної організації). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Політика Порошенко використав Саакашвілі, і він більше йому не потрібен - політолог Відставка Саакашвілі - це точно не "жертва" боротьби з корупцією в Одесі. Про це в інтерв'ю АСН 7 листопада заявив політолог Віктор Небоженко. «Це було б занадто просто. Саакашвілі - дуже досвідчена  людина. За останній рік він сам для себе не міг визначитися між двома прожектами: чи перетворити Одесу як губернатор за допомогою Заходу на форпост боротьби з корупцією та реформ. Чи будувати свій політичний проект в Україні. Йому треба було робити щось одне: або перетворювати Одесу на місто-взірець у боротьбі з корупцією, чи займатися будівництвом на національному рівні своєї партії. Ні те, ні інше у нього не вийшло", - заявив він. Небоженко вважає, що в результаті "Саакашвілі використав Президент Порошенко, який дозволяв йому зіткнутися то з Коломойским, то з Аваковим. На цьому "потреба" в Саакашвілі закінчилася. «Він не може повернутися до себе в Грузію, бо його партія програла на виборах. Він не може повернутися до українського бомонду, бо відсторонений від Президента, від Верховної Ради. Тому на деякий час Саакашвілі "затихне", щоб перечекати. Але він залишиться в Україні, бо не йому вирішувати, де йому перебувати", - вважає політолог. Зараз, на думку Небоженка, перспективи участі політичного проекту Саакашвілі та його грузинських соратників, які також заявили про відставку, в можливих виборах в Україні "погані", - додав Небоженко. "Бо він показав себе, демонструючи за останній рік рівно протилежні стратегії: з одного боку він був губернатором, з іншого - намагався будувати свою політичну кар'єру. Тому і те, і інше - провалилося. Він не став ні хорошим губернатором і не підняв свій достатньо непоганий на той час політичний рейтинг. І тепер Президент не потребує його послуг. Зараз про вибори не йдеться. Але Захід не перестане користуватися Саакашвілі, він буде дуже корисний в Україні для продовження скандалу з е-декларуванням", - прогнозує політолог.
Економіка оформление ленты  ЗМІ дізналися про санкції Росії у відповідь проти українських цистерн З 2 листопада «Российская железная дорога» ввела заборону на переміщення по території Росії залізничних цистерн українського виробництва. Про це повідомляє OilNews із посиланням на телеграму РЖД. Повна заборона на переміщення вводиться щодо вагонів «Укрспецтрансгаз», «УКРРОС-Транс», «Євразія Транс Сервіс», «Дніпровський КПК», «Лізингова компанія ВЛ», «Трансгарант-Україна», «Риф-Транс-ЛТД», «Укрспецвагон», «ТД «Західний», «Стрийський ВРЗ».   Нагадаємо, що Україна ввела санкції щодо російської компанії «СГ-Транс», яка надає послуги з перевезення нафтопродуктів, зокрема ЗВГ. Загалом антиросійські санкції передбачають розширення списку «адресатів» до 682 осіб - росіян, громадян України та низки інших країн і більш ніж 270 юридичних осіб.
Суспільство Бунт проти начальника поліції в Черкаській області: Аваков і Деканоїдзе почули активістів Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе призупинили призначення Валерія Лютого начальником поліції Черкаської області. «Міністр внутрішніх справ і керівник Нацполіціі запрошують громадськість Черкащини для обміну думками з цього приводу, представлення позицій і висловлення аргументів, після чого і буде прийнято остаточне рішення про призначення керівництва ГУНП Черкаської області», - цитує Інтерфакс-Україна заяву Нацполіції. При цьому в МВС і Нацполіції підкреслили, що не піддаватимуться тиску і не керуватимуться емоціями при прийнятті кадрових рішень, «але в той же час для них важлива співпраця з громадськістю та готовність прислухатися до аргументів». Нагадаємо, що 5 листопада активісти низки громадських організацій вийшли на акцію протесту під будівлю Черкаської обласної поліції з вимогою скасувати призначення начальником обласної поліції Валерія Лютого, який є вихідцем з команди мера Харкова Геннадія Кернеса.
Політика Поправки до закону про Нацполіцію: бий, не представляючись, можна навіть електрошокером ні за що Народний депутат Ігор Луценко опублікував  у соцмережі порівняльну таблицю до законопроекту Авакова - Деканоїдзе щодо посилення прав поліції та обов’язків громадянина. Зокрема передбачаються зміни до статті 126 КУАП щодо відмови передати в руки поліцейському водійське посвідчення і реєстраційні документи на авто. Стаття 263 КУАП у пропонованій редакції дозволяє адмінзатримання не на три години, як тепер, а на добу. Згідно зі статтею 266, більше не потрібно двох свідків, що підтверджують факт обстеження водія поліцейським на наявність в крові алкоголю. В статті 16 пропонують закріпити норму, що забороняє водію покидати авто без дозволу інспектора поліції. Окрім того, пропонується внести зміни в статтю 18 Закону про Нацполіцію, згідно з якими поліцейські з підрозділу особливого призначення не зобов’язані представлятися і показувати посвідчення на вимогу громадянина, проте такі поліцейські повинні мати на формі номер свого жетона. Стаття 20 забороняє поліцейським приховувати жетон на уніформі. А стаття 34 пропонує зобов’язати водія відкривати багажник авто або причеп для поверхневого огляду (нагадаємо, раніше КСУ визнав недоторканість рухомого майна нарівні з нерухомим - тобто на практиці для огляду багажника потрібно було залучати двох свідків. - АСН). У статті 35 до причин зупинки авто додали необхідність оглянути водія на предмет перебування у стані сп’яніння. А в статті 45 пропонується дозволити застосовувати спецзасоби і до осіб, які вчинили адмінпорушення, і щодо яких виникла підозра, що особа має намір вчинити адмінпорушення. У чинній редакції цієї статті спецзасоби застосовувалися лише до тих, хто підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення і чинить опір при затриманні, намагається втекти.
Політика Виведення військ із Придністров'я обмежить агресію Росії - Тимчук Заява щодо готовності України надати «зелений коридор» для виведення російських військ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна в невизнаному Придністров'ї, відкриває можливість перейти до вироблення якихось ефективних механізмів вирішення цього конфлікту. Таку думку в коментарі АСН висловив координатор групи «Інформаційний опір», нардеп від «Народного фронту» Дмитро Тимчук. «Міністр оборони України, який проводив переговори з міністром оборони Молдови, не має повноважень, природно, укладати подібні договори, давати подібні дозволи і т.д. Але, як можна зрозуміти з відповідного повідомлення, міністр оборони України все-таки отримав якісь повноваження, принаймні на те, щоб обговорити це питання», - сказав Тимчук. Що стосується готовності Росії, за його словами, «тут ідеться  не про її готовність, а про готовність України, Молдови та ОБСЄ (під егідою якої проводяться переговори взагалі про врегулювання придністровського конфлікту, і ці переговори тривають досить багато років) врегулювати придністровський конфлікт, прибравши дестабілізуючий фактор в особі російських військовослужбовців». «Не секрет, що, незважаючи на те, що Росія постійно розповідає про якусь там миротворчу місію своїх військових у ПМР, проте вони є дестабілізуючим фактором не тільки для Молдови, а й в цілому в регіоні», - зазначив експерт. За його словами, російські військові в ПМР не є миротворчими, це інструмент Росії для здійснення суто військових сценаріїв у регіоні. «І тут ідеться про те, щоб створити ще один важіль впливу на Росію, щоб якось обмежити її агресивні амбіції щодо захоплення нових територій, підтримки в гарячому стані конфліктів уже існуючих. Якщо ОБСЄ до подій на Донбасі намагалася всидіти на двох стільцях, одночасно розуміючи всю серйозність і загрозу, яка виходить від російських військ у ПМР, все-таки йти на поступки Росії, зараз такої позиції, слава Богу, немає», - додав він. На його думку, заява щодо готовності України на «зелений коридор» відкриває можливість перейти нарешті до «не просто розмусолювання теми придністровського конфлікту під егідою його рішення, а дійсно до вироблення якихось ефективних механізмів вирішення цього конфлікту». «Тобто перший початковий крок, який повинен бути зроблений зі стабілізації в цьому регіоні, - це виведення звідти російських військ, потім можна говорити про подальші дипломатичні і різні етапи під егідою ОБСЄ. Але головне, що заважає вирішити цей конфлікт, - що Придністров'я перебуває в сфері інтересів Кремля», - підсумував він. Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що міністри оборони України і Молдови домовилися, що Україна готова надати «зелений коридор» для евакуації російських військ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна в невизнаному Придністров'ї.
Економіка Кабмін хоче узаконити провезення товарів на окупований Донбас Радник міністра у справах окупованих територій і переселенців Юрій Гримчак заявив, що український уряд планує затвердити список продуктів, які можуть перетинати лінію розмежування. Про це він заявив в інтерв'ю Донбасс. Реалии. «Сьогодні узгоджується список товарів, які можуть перетинати лінію розмежування, щоб унеможливити незаконне перетинання товарів. Це не контрабанда, оскільки це не межа з державою, це - Україна. Коли ми забороняємо ввозити продукти харчування, ми втрачаємо ринок, ми втрачаємо гроші», - сказав він. Гримчак додав, що незабаром Кабмін повинен прийняти постанову, якою затвердить офіційний список товарів, дозволених до перевезення через лінію розмежування. «Постачальники зможуть офіційно ввозити товар. Але особливий контроль буде за товарами подвійного призначення», - повідомив радник міністра.
Політика Демарш команди Саакашвілі - це підготовка до перевиборів навесні 2017-го – експерт Саакашвілі своїм демаршем починає готуватися до позачергових виборів. Про це в інтерв'ю АСН 7 листопада заявив політолог Вадим Карасьов. "Відставка губернатора Саакашвілі говорить про те, що він повертається у звичне для себе амплуа - політика-демократа-популіста. Це, у свою чергу, означає, що привід дострокових парламентських виборів стає для України все більш вірогідним. Коли можливі такі вибори? Я думаю, що вже в лютому-березні 2017 року. Саме тому Саакашвілі залишив губернаторське крісло, щоб повністю зайнятися підготовкою до таких виборів", - заявив він. На думку політолога, дострокові вибори Верховної Ради будуть розігруватися не лише на основі соціально-економічного невдоволення українців. "Розвиватиметься тема пороку, гедонізму, крайньої межі розкоші, в якій купаються політики та депутати, в результаті е-декларування. По суті, про це вже заявив сам Саакашвілі, критикуючи статки наших політиків. Я лише це переклав іншою мовою", - вважає він. За прогнозами експерта, шанси пройти до нової Верховної Ради у разі дострокових виборів вже весною цього року у Саакашвілі  непогані. "Він може пройти, проповзти у новий парламент, щоб потім увійти до коаліції з пропрезидентським БПП. Головна мета такого політичного проекту "єврооптимістів" Саакашвілі, куди увійдуть Сакварелідзе, Касько, а можливо, й інші популісти-демократи з "Демальянсу", в тому, щоб якомога більше відтягнути голосів у інших правоцентриських сил: "Батьківщини", "Самопомочі" та "Радикальної партії Олега Ляшка". Я не думаю, що це змова, але певна координація є", - висловив думку політолог.
Економіка Економіст про перспективу створення ЗВТ з Китаєм: Вони нічого швидко не роблять Швидкість створення українсько-китайської зони вільної торгівлі залежить від обох сторін, це може зайняти до п'яти років. Таку думку в коментарі АСН висловив економічний аналітик, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. «Чим більше угод про зону вільної торгівлі є у країни, яка експортоорієнтована, тим краще. Україна є експортоорієнтованою країною. Половину свого ВВП отримує за рахунок експорту товару. Також правда, що останні кілька років відбувається різке зниження українського експорту, і багато в чому через це і відбувається падіння української економіки. Різко змінилася структура нашого експорту. Якщо до 2013-го, до 2014 року Російська Федерація займала близько третини в нашій структурі експорту, а Європейський Союз - близько 25%, то зараз ЄС займає близько 40% в загальній структурі нашого експорту, а РФ насилу дотягує до 10%. Ось ця зміна в структурі нашого експорту при паралельному зниженні в абсолютних розмірах нашого експорту, бо в реальності було падіння в грошовому еквіваленті, змушує Україну намагатися знаходити для себе нові ринки», - пояснив експерт. І ось одним з таких ринків збуту, як акцентував Устенко, для України може бути китайський ринок. «Китайський ринок важливий для України, враховуючи її орієнтацію в торгівлі насамперед на товари з низьким рівнем доданої вартості. Особливий інтерес становить ринок аграрної продукції в Китаї. Наскільки реальні ці плани, я думаю, вони реальні, але для того, щоб вони були реалізовані, не варто думати, що йдеться про місяці, йдеться про роки роботи, тим більше що китайська економіка - це величезний механізм, тому заява прозвучала, але наскільки швидко вона піддається реалізації - відкрите питання», - розповів експерт. На його думку, швидкість підготовки цього питання залежить від обох сторін. «Китайці, як правило, нічого швидко не роблять», - зазначив Устенко. На уточнююче запитання, про які проміжки часу йде мова, він сказав: «Від року до, скажімо, п'яти». Нагадаємо, китайська сторона запропонувала на робочому рівні створення українсько-китайської зони вільної торгівлі.
Суспільство Українська армія знищує унікальний заказник в Одеській області - WWF Міністерство оборони України незаконно віддало під оранку території унікального Тарутинського степу в Одеській області. Про це йдеться в повідомленні українського представництва Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). «Ландшафтний заказник «Тарутинський степ», що зберігає останні незаймані степові екосистеми України, зараз відкривають місцеві фермери за контрактами з Міноборони (якому ця земля не належить). З 5200 га заказника, який є об'єктом природно-заповідного фонду України і охороняється законом, вже близько 1500 га знищено», - заявили у фонді. За даними WWF, ландшафт Тарутинського степу має величезне культурне значення, оскільки є одним з останніх збережених степових ділянок не тільки в Україні, але і в Європі. За відомостями організації, українські військові мають намір повернути колишній військовий полігон, який до 2012 року розташовувався на території заказника. «Важливо, що повернути землі колишнього полігону Міноборони хоче не з метою проведення військових навчань на цій території, а з метою отримання прибутку від комерційної сільськогосподарської експлуатації землі», - відзначили у фонді.
Суспільство На заміну тепломереж в столиці потрібно більше 15,5 мільярдів гривень У Києві 70% теплових мереж зношені, а на їх повну заміну потрібно 600 млн доларів. Про це в коментарі АСН повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв. «Системою теплозабезпечення з 2001 року в місті управляла «Укренерго». У міста було розуміння того, що «Київенерго» раз управляє то відповідно повинна проводити капітальні ремонти. Але «Київенерго», в рамках своєї інвестиційної програми, достатньо небагато робила. А мережі міські, через рік закінчиться контракт з «Київенерго» і це буде проблема міста», - констатував він. Пантелеєв зазначив, що в КМДА уже розробили комплексну програму розвитку ЖКГ, в якій велику увагу приділено тепломережам. Однак, за його словами, для повної заміни тепломереж у бюджеті Києва коштів немає.    
Суспільство Довіра до Нацполіції зросла до 46% - Деканоідзе Довіра до працівників Національної поліції зросла з майже нуля до 46%. Про це на прес-конференції 7 листопада заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, передає кореспондент АСН.  «Сьогодні ми відмічаємо річницю створення Національної поліції  України, тому я буду говорити виключно про реформи та досягнення в Нацполіції», - заявила вона.  За її словами, довіра до Національної поліції складає 46%. «Я дуже пишаюся тим, що до нас такий рівень довіри. Хоча ще два роки назад довіра була не більше 2-3%. Або навіть з мінусом. Я розумію, що це кредит довіри населення України... Але якщо є виклики, оцінки та негативні оцінки, ми все ж таки реагуємо на них», - сказала вона.  Деканоідзе нагадала, що за рік роботи Нацполіції звільнено 5600 осіб з правоохоронних органів, 4400 підвищено на посадах та ще близько 4400 «звільнені зі своїх нагрітих місць», тобто понижені.  «Ми вже маємо 12 тис. нових поліцейських, які пройшли прозорий конкурс», - підкреслила вона. 
Суспільство Ріст злочинності за Нацполіції склав 25% В Україні злочинність зросла на 25% переважно через матеріальне зубожіння українців і російську агресію на Донбасі. Про це на прес-конференції 7 листопада заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає кореспондент АСН. «Зростання злочинності становить - 25%, при цьому 85% - це зростання майнових злочинів. Так, це йде від того, що ми не стаємо багатшими. Люди стають біднішими... Але не варто забувати, що є фактор війни... Тому я вважаю, що номер один, перший ворог для України - це Путін. Тому поліція буде робити все, щоб боротися проти злочинності», - заявила вона. Голова Нацполіції зазначила, що за 9 місяців, незважаючи на всі виклики і труднощі, вдалося зробити дуже багато. «Єдиний вихід у поліцейських, у голови і заступників - це подальші реформи... Ми розуміємо, що якщо не буде ефективної роботи, то не буде довіри», - підкреслила вона.
Події На Рівненщині невідомі намагалися зіштовхнути в кювет авто з прикордонниками У Рівненській області поліцейські були змушені здійснити попереджувальні постріли, бо невідомі спробували блокувати прикордонний наряд, який слідував на службовому автомобілі. Про повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу ДПСУ. У понеділок близько 3 години ночі на Рівненщині невідомі спробували блокувати прикордонний наряд, який їхав на службовому автомобілі. Прикордонники несли службу на автомобілі «УАЗ» і поверталися до прикордонного підрозділу. Якоїсь миті на дорозі між н.п. Жадень і Миляч невідомі спробували блокувати прикордонний патруль на трьох автомобілях «Мерседес Віто», «Фольксваген-Кадді» і «Опель Вектра». Вони хотіли притиснути прикордонний «УАЗ» до узбіччя або навіть скинути в кювет. Всі автомобілі були без номерних знаків. З огляду на потенційну загрозу старший наряду змушений був зробив кілька пострілів у повітря з автомата, після чого злочинці зникли.
Політика Керівник Держрезерву не виключає свого звільнення. Кубів прислав шість перевірок Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук не виключає, що Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка має винести рішення щодо дисциплінарного провадження відкритому щодо нього, рекомендуватиме Кабміну звільнити керівника Держрезерву. Про це Мосійчук заявив у коментарі АСН. «Мені, як голові Держрезерву, приписують усі проблеми Держрезерву за 25 років, і не проведення претензійно-позовної роботи, і збільшення дебіторської заборгованості і кадрової політики. На всі ці аргументи ми надали заперечення. Тому якщо це засідання …буде заангажованим, то я не виключаю, що вплоть до рекомендації Кабміну на звільнення мене», - зазначив він. Мосійчук заявляє, що за час його керівництва Держрезервом в агентстві відбулося уже 5 перевірок. «Я сьогодні вийшов на роботу, мені Степан Іванович Кубів засилає вже шосту перевірку. Це прямий тиск, в мене всі документи заблоковані в міністерстві економічного розвитку, мені премію не погоджують з початку року, я працюю на свої 10 тисяч гривень», - додав голова Держрезерву. Нагадаємо, сьогодні 7 листопада в Національному агентстві з питань державної служби Комісії з питань вищого корпусу державної служби мала оголосити рішення по дисциплінарному провадженню відкритому щодо Голови Державного агентства резерву Вадима Мосійчука. Однак засідання комісії перенесли. Як пояснив сам Мосійчук, засідання, в якому він мав намір брати участь, відклали нібито через його ж відсутність.
За кордоном Розслідування Смоленської катастрофи: Президентське подружжя Качинських ексгумують 14 листопада Загиблих у результаті авіакатастрофи в російському Смоленську екс-президента Польщі Леха Качинського і його дружину Марію ексгумують 14 листопада, потім 18 листопада їхні останки без офіційних урочистостей повернуть у саркофаг, повідомляє Укрінформ. Священик Здзіслав Сохацький повідомив, що під час процедури відкриття саркофага в королівському замку на Вавелі він разом з іншим священнослужителем прочитає молитву. Під час перепоховання тіл екс-президента і його дружини буде відслужена заупокійна служба. Відзначимо, що експерти візьмуть тести ДНК екс-президента і його дружини. Нагадаємо, Варшава відновила розслідування причини катастрофи літака президента Польщі Леха Качинського під Смоленськом. Польща стверджує, що Смоленська авіакатастрофа була спланована Кремлем. 10 квітня 2010 року авіалайнер Ту-154М Повітряних сил Польщі, на борту якого перебував президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська, а також відомі польські політики, майже все вище військове командування, розбився під Смоленськом, РФ. В результаті аварії загинули всі 96 осіб, які перебували на борту.
Політика Деканоїдзе поки не йде слідом за Саакашвілі Хатія Деканоїдзе заявила, що поки не планує йти з посади голови Національної поліції України Про це вона сказала на прес-конференції 7 листопада, передає кореспондент АСН. «Я перебуваю на посаді. І якщо я коли-небудь буду приймати таке рішення, ви дізнаєтеся про це першими», - заявила вона, відповідаючи на запитання преси про можливу відставку після заяви голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі. Показово, що в ході прес-конференції голові Нацполіції кілька разів ставили це запитання. Вона відмовлялася на нього відповідати, ще раз закликавши журналістів: «Я прошу з повагою ставитися до Нацполіції і прошу вас ставити запитання, пов'язані з цими справами». Нагадаємо, що 7 листопада Михаїл Саакашвілі заявив про відставку з поста глави Одеської обласної держадміністрації. Саакашвілі як причину своєї відставки назвав глобальну корупцію, яка все ще сильна в країні і вразила всі гілки влади.
Події Син депутата Молотка був п'яним у момент скоєння ДТП в Києві Син нардепа Молотка був п'яним за кермом, що призвело до ДТП у Києві.  Про це на прес-конференції 7 листопада заявив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, передає кореспондент АСН.  "Проходити тест на алкоголь та здавати аналізи він відмовився. Але є свідчення від лікаря про те, що він мав всі ознаки алкогольного сп'яніння", - зазначив керівник поліції столиці. За його словами, в результаті аварії вже порушено кримінальне провадження. Травмовані пасажири все ще перебувають у лікарні.  Ігор Молоток, який обирався до Ради по виборчому округу №160 у Сумській області, підтвердив, що сталася аварія за участі його сина Дениса. Він пообіцяв, що бере лікування постраждалих на себе. "Незалежно від того, з чиєї вини сталася ДТП, висловлюю щире співчуття постраждалим...Поряд з цим, жодним чином не перешкоджатиму об'єктивному розслідуванню обставин ДТП", - повідомив він у Facebook. Згідно з статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відмова від огляду на стан алкогольного сп'яніння тягне за собою штраф і позбавлення прав на один рік.
Суспільство Деканоїдзе знала про відставку начальника Одеської поліції Лорткіпанідзе Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе знала про відставку начальника обласного управління Одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе. Про це вона заявила на прес-конференції 7 листопада, передає кореспондент АСН. «Я скажу так. Звичайно, я про це знала. Це було принципове рішення пана Лорткіпанідзе. Якщо ви запитаєте мене про коментарі, то Гіоргі був чесним поліцейським. І завжди сумно, коли чесні поліцейські залишають посади. Я вдячна йому за роботу», - сказала вона. На уточнююче запитання про «цькування» Лорткіпанідзе, вона додала: «Я дуже уважно послухала його заяви. Звичайно, проблеми є. Після атестації в Одесі, на жаль, Одеса стала тим містом, де дуже велику кількість особового складу було звільнено... Вакансій особового складу в Одесі по поліції десь 25%. Це було проблемою, і ми про це з паном Лорткіпанідзе говорили». На питання про те, хто займе його місце, вона відповіла: «Я думаю, що буде прийнято хороше рішення». Нагадаємо, що 7 листопада Гіоргі Лорткіпанідзе заявив про відставку з поста начальника поліції Одеської області, зокрема через складну кадрову обстановку в ГУ Нацполіції області.
Політика Експерт оцінив шанси Саакашвілі потрапити до Верховної Ради Проект Саакашвілі наразі не потрапляє в парламент, але в перспективі може стати однією з п'яти-шести таких сил. Про це в інтерв'ю АСН 7 листопада заявив політолог Володимир Фесенко. "Сама по собі відставка пана Саакашвілі жодним чином не вплине на дострокові парламентські вибори. Як би люди Саакашвілі цього не хотіли. Його відставка зрозуміла та закономірна. На посту губернатора він досягнув межі", - сказав він. На думку Фесенка, сам Саакашвілі "зрозумів, що після поразки на виборах у Грузії він має політичні перспективи лише в Україні. Тому вирішив остаточно розв'язати собі руки, позбавитись зобов'язань перед Президентом та почати займатися політикою". "Зараз рейтинг політичного проекту Саакашвілі та його соратників "непрохідний" до Верховної Ради. Хоча в перспективі його партія може потрапити до нового парламенту, вважає експерт. "Перспективи партії Саакашвілі в Україні обмежені. Чому? Враховуючи його особистий політичний рейтинг. Зараз цей проект, за соціологічними опитуваннями, не потрапляє у парламент. Якщо ж у перспективі його партія потрапить до парламенту, то буде лише однією з п'яти-шести інших політичних сил. Не більше. Тобто переможцем вона точно не стане", - прогнозує він.
Суспільство Терорист Захарченко знищив символ «Новоросії» Ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко в Донецьку відкрив торговий центр на місці супермаркету «Метро», після захоплення і розграбування якого фактично і почалася історія псевдореспубліки. Героїчно «взятий» терористами ТЦ «Метро» в 2014 році по праву може вважатися символом «русского мира». У найперший день бойових дій на сході України в Донецьку в один з найбільших супермаркетів був частково зруйнований. Через це всередину міг потрапити практично кожен охочий. Сотні літрів елітного спиртного, тонни «безкоштовних» продуктів, все це стало «народним» надбанням. Патріоти Донбасу візками вивозили буржуйську продукцію до себе додому більше одного тижня. Ватажки «ДНР» визнали 28 травня національним святом «Днем взяття Метро». Днями Захарченко прийняв нове вольове рішення. За інформацією видання Без Табу, в рамках програми «Повернемося в Україну» Захарченко разом із кураторами Кремля пішли на хитрий хід - перейменувати «Метро». Тепер це супермаркет «Міст».
Економіка Експерт пояснив, коли чекати ЗВТ з Китаєм Про терміни створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Китаєм і Україною можна буде говорити, коли буде конкретний проект цієї угоди, а не просто заява. Таку думку в коментарі АСН висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.«З досвіду зон вільної торгівлі з іншими країнами ми можемо сказати, що це (підготовка ЗВТ) займає досить тривалий час, тобто роки. Хоча іноді і набагато швидше. Тут треба розуміти, що Китай є досить важливим торговим партнером України, і також треба розуміти, що в більшості випадків зони вільної торгівлі вони не повні, тобто насправді те, наскільки швидко буде прийнято, залежатиме від того, які будуть винятки в цьому договорі про ЗВТ. Якщо ми можемо подивитися, наприклад, нашу угоду про ЗВТ з Євросоюзом, і побачити, що там є спеціальні режими, наприклад, з експорту зернових або обмеження імпорту автомобілів в Україну. Такі речі досить часто прописуються у всіх ЗВТ. Тому сказати, наскільки швидко і успішно можна отримати таку ЗВТ, буде залежати від того, що буде внесено у цю зону, а що буде чітко прописано, що не включається», - сказав він. Експерт додав, що в України досить багато продукції, яка і раніше експортувалася в Китай і може піти туди і надалі. «Це сільськогосподарська продукція, промислова продукція. Насправді тут немає чогось одного. Є досить великий спектр. Ми не є монотоварним постачальником у Китай», - уточнив Жолудь. Тим часом, він підкреслив, що завжди краще чекати не заяви, а вже конкретного документа. «Ось коли буде проект (документа) про ЗВТ, тоді його треба почитати і робити якісь висновки з нього, бо із заяв робити висновки досить складно», - сказав економіст. Нагадаємо, китайська сторона запропонувала на робочому рівні створення українсько-китайської зони вільної торгівлі.
Економіка Пальне, яке продають на українських АЗС, псується через півроку - керівник Держрезерву Держрезерв не може поповнювати свої запаси за рахунок пального, яке продається на українських автозаправних станціях. Як повідомив в коментарі АСН голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, пальне, яке продається на АЗС, через додавання біодобавок, може зберігатися максимум півроку, тоді як у державному резерві пальне повинно зберігатися як мінімум кілька років. «Пальне, яке перетинає кордон з Україною, з іноземних нафтопереробних заводів, з цим пальним, з якістю щось трапляється. Це признають самі нафтопереробники, і чому нафтопереробники самі не хочуть сюди постачати? Тому що є механізми в держави. котрі заважають працювати відкрито», -  наголосив голова Держрезерву. Мосійчук зазначив, що Державне агентство резерву України уже розробило проект щодо нових стандартів закладання палива в держрезерв. «Фактично ці стандарти дадуть можливість завозити паливо безпосередньо з нафтопереробних заводів наших країн-сусідів таких як Польща, Литва, Румунія, Болгарія, Угорщина і мати гарантію що воно не буде неякісним», - додав він.  
Події Під Житомиром викрадачі чоловіка відстрілювалися від поліцейських У понеділок, 7 листопада, в Олевському районі Житомирської області поліцейські затримали групу злочинців, які підозрюються у викраденні чоловіка. Про це інформує відділ комунікації поліції області. «На трасі Київ - Ковель правоохоронці виявили автомобіль Ford. Четверо чоловіків, які були в салоні авто, чинили збройний опір поліцейським і намагалися сховатися, відстрілюючись від поліції. Затримати злочинців вдалося лише після того, як поліція прострелила їм колесо. Затримані - жителі Київської області та м. Запоріжжя. У багажнику іномарки був знайдений 22-річний чоловік з вогнепальним пораненням, житель Олевського району», - кажуть у поліції. Постраждалого госпіталізували. В салоні авто було знайдено кілька помпових рушниць і травматичну зброю.
Суспільство Суд зняв домашній арешт із заступника директора ОПЗ Щурікова У Києві апеляційний суд розглянув скаргу, яка була подана захистом замдиректора Одеського припортового заводу (ОПЗ) Миколи Щурікова щодо перегляду стосовно нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, який було призначено 7 вересня Солом'янським районним судом міста. Про це повідомили в прес-службі суду. Тоді райсуд постановив взяти М. Щурікова під домашній арешт із забороною покидати місце проживання з 21:00 до 7:00 до 7 листопада 2016 року. На засіданні Апеляційного суду Києва в понеділок було ухвалено частково задовольнити скаргу сторони захисту, рішення Солом'янського районного суду - скасувати. «Ухвалити нове визначення, яким клопотання заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження терміну дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту стосовно Миколи Щурікова - задовольнити», - йдеться в рішенні.
Суспільство У КМДА кожен лічильник тепла в багатоповерхівці хочуть обладнати сигналізацією. Платитимуть мешканці Про це в понеділок, 7 листопада, під час брифінгу в КМДА заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент АСН.   «Фактично це сигналізація на теплопункт, в разі проникнення в приміщення сторонньої особи одразу сигнал потрапляє на пункт поліції охорони і через 3-4 хвилини приїжджає наряд і затримує зловмисника. Навіть якщо і сталось щось з лічильником то фінансову відповідальність за нього несе поліція охорони», - зазначив Пантелеєв. Зі слів Пантелеєва, послуги поліції охорони оплачуватимуть мешканці будинку, а коштуватимуть вони 5 грн з квартири. В 12 будинках столиці така система вже працює, мешканці ще 20 багатоповерхівок вже виявили бажання її встановити, зазначив він.  Обладнувати будинки такою системою будуть за рахунок місцевого бюджету. «Місто готове сьогодні фінансувати витрати на встановлення обладнання в будинках, це приблизно 10-15 тисяч гривень. В проекті бюджету нами подано пропозицію щодо 10 мільйонів гривень саме на ці цілі, на встановлення обладнання з охорони. І в ідеалі ми бачимо таку систему в кожному будинку», - додав Пантелеєв. Він наголосив, що такі заходи необхідні, оскільки за рік у Києві викрали уже 241 лічильник.
Суспільство ГПУ: одному з «тітушок» обрали запобіжний захід Щодо одного з «тітушок», жителя Черкас, суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави. Про це інформує УНН, посилаючись на прес-службу ГПУ. 3 листопада поліція затримала жителя Черкас (тітушку), який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених статтею 27 частини 5, статті 28 частини 2, статті 365 частини 3 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки), статтею 383 частини 2 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), статтею 384 частини 2 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Він підозрюється в тому, що 23 січня 2014 року виступило посібником працівників «Беркута» в Києві в провокації конфлікту, а також у затриманні із застосуванням насильства шести учасників «Автомайдану» і пошкодженні їхніх авто на вул. Щорса. Також чоловік підозрюється в неправдивих свідченнях про нібито вчинення цими особами тяжких злочинів. Він заарештований на 2 місяці.
Політика оформление ленты  ЗМІ підрахували, скільки зі своїх обіцянок виконав Саакашвілі Голова Одеської обласної адміністрації Міхаіл Саакашвілі, який сьогодні 7 листопада заявив про свою відставку,  виконав лише трохи більше третини від обіцяного. Видання «Слово і Діло» підрахувало що очільник Одещини з 34 обіцянок виконав лише 14, стільки ж знаходяться «у процесі» виконання. А от ще шість  обіцянок Саакашвілі взагалі не виконав. Зокрема губернатор Одещини обіцяв провести відкритий конкурс на посаду голови обласної митниці, чого не відбулося. Також Саакашвілі запевняв, що новий термінал Одеського аеропорту запрацює вже навесні 2016 року, а з 1 березня цього року буде запущена електронна митниця. Однак новий термінал відкриють лише наступного року, а електронна митниця досі не запущена. Серед виконаного голова Одеської ОДА може пишатися створенням центру адмінпослуг в Одесі та облаштуванням під Маріуполем блок-посту для підрозділу «Шторм». Також Саакашвілі обіцяв, доки не доб’ється повного фінансування робіт на трасі  Одеса-Рені, робочі зустрічі та прийоми проводитиме в наметі на цій же трасі, що і зробив.  
Політика Адвокати родин Небесної Сотні дорікнули Луценку за маніпуляції з законопроектом Адвокати родин Небесної Сотні дорікають Юрію Луценку за дезінфомацію, розповсюджену ним щодо результатів зустрічі з потерпілими у справах розстрілу майданівців. Про це АСН одна з адвокатів Вікторія Дейнека. Вона розповіла, що під час цієї зустрічі з генпрокурором, що відбулася 5 листопада, родини загиблих майданівців та їхні адвокати домовилися про необхідність доопрацювання закону "Про заочне засудження". Однак в ефірі одного з телеканалів генпрокурор заявив, що проект закону вже нібито узгоджено з потерпілими.  "Ми не погоджували проект змін до заочного засудження. Ми домовились, що надамо наші пропозиції до проекту генерального прокурора. Однак погодження на зустрічі не було", - зазначила Дейнека.  Нагадаємо, 5 листопада Юрій Луценко зустрівся з родинами  Небесної Сотні. Під час зустрічі, за словами прес-секретаря Луценка Лариси Сарган, Юрій Луценко вислухав пропозиції адвокатів родичів героїв Небесної сотні щодо внесення змін до законодавства про заочне засудження і попросив публічної підтримки законопроекту щодо цих змін.
Політика Саакашвілі розв'язав собі руки, сподіваючись на вибори 7 листопада в українці, жартуючи, в соцмережах пропонують назвати днем ​​"прощання з грузинськими політиками". Адже саме цього дня голова Одеської обласної державної адміністрації та одіозний політик Міхеїл Саакашвілі голосно грюкнув дверима. Очікувано, він не просто заявив, що подає у відставку, а прямо звинуватив самого Президента України Петра Порошенка в тому, що він підтримує два злочинні клани в Одесі, які "здають область ворогам": "І в цей час єдине, що я бачу, що жоден порядний чиновник, який почав по-новому дійсно працювати, не отримує не тільки захисту - вони абсолютно беззахисні, бо верховна влада в Києві прямо напускає на них всяких там Пресманів, Гончаренків... і коли реально в Одеській області Президент особисто підтримує два клани - клан бандитський, кримінальних вбивць 90-х Труханова та Ізмаїльського, корупційний клан Урбанського. І реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам - сепаратистам із "Нашого краю", Антону Кіссе", - пафосно виступав Саакашвілі перед недобудованим Морським вокзалом в Одесі. Повторивши сім разів, що йому все набридло, він, втім, дав зрозуміти, що не йде назавжди. І відтепер почне активну політичну діяльність в Україні: "Я той солдат, який йде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба для повної перемоги - для того, щоб звільнити Україну від цієї гидоти, від цього корупційної бруду, що капіталізує на крові наших солдатів, на жертвах Майдану, що зрадила ідею української революції та у якої єдина мотивація свого існування - це набивати собі кишені, посилювати свій клан і остаточно пограбувати Україну до нитки. Не дочекаєтесь", - волав Міхо. До того, як "перший пішов", начальник обласного управління Одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе поскаржився на брак кадрів і подав у відставку з поста глави одеської міліції. Своє рішення Лорткіпанідзе пояснив тим, що поліції "потрібна нова кров", а немає. Він підкреслив, що очолював поліцію області півтора року і за цей час брав участь у реформуванні старої поліції на нову. Саакашвілі назвав Гіоргі Лорткіпанідзе першим в Україні начальником поліції, який не брав хабарів. Його чесність підтвердила і голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка відмовилася на вечірньому брифінгу відповідати на запитання преси, чи йде вона за Міхо. Деканоїдзе вирішила тримати інтригу, додавши, що якщо вона вирішить подати у відставку, то ЗМІ "дізнаються про це першими ". Реакція соцмереж від віршів до політичних "некрологів" Радник майже відставного губернатора Одеської області і такий же "ображений" на київських чиновників - Саша Боровик - знаково прокоментував відставку свого патрона, відкривши деякі "карти" на предмет майбутньої політичної діяльності Саакашвілі Ко: "Підтримки Президента так і не було. Він і його команда "кидали" нас за кожної слушної нагоди. Мені здається, треба йти і ставати одним з лідерів реформаторської опозиції до Президента і консерваторів у парламенті. Навіть якщо Президент зараз почне щось обіцяти. Період обіцянок минув. За два роки до виборів прореформаторські сили повинні об'єднатися, щоб забезпечити собі перемогу на наступних президентських і парламентських виборах. Із сучасних українських політиків ніхто такого поки в своєму житті не зробив, і опозиція виглядає дуже слабо - досвід є тільки у Саакашвілі" . При цьому радник Саакашвілі уточнює, що ці прогнози не означають, що сам Саакашвілі має балотуватися на виборах, але "повести за собою він може". За прогнозами Боровика, на місце Саакашвілі поставлять "ручного" губернатора, слухняного і лояльного до Президента. Цікаво, що мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці відреагував на відставку Міхо віршами: Mikheil Saakashvili - Ти борець, це Тобі: "Щоб схопити левня, військо обступило навкруги. Лихо, що він з ними скоїв! їх жаліли б вороги - Розбивав лоби лобами, бив і нищив до ноги, Канчуком навпіл панахав, повен гнівної снаги." ("Витязь в тигровій шкурі", Ш.Руставелі) Показово, що радник міністра МВС Арсена Авакова, з яким публічно конфліктував Саакашвілі, нардеп Антон Геращенко присвятив екс-губернатору довгий пост, критикуючи Міхо, прогнозуючи майбутню спільну гру українського грузина і... Володимира Путіна! "Припускаю, що швидше за все більшість членів так званої команди Саакашвілі найближчим часом підуть з посад в українській владі, крім тих небагатьох, хто хоче без піару працювати на благо нашої країни. Міхеїл Саакашвілі буде намагатися з перемінним успіхом займатися партійним будівництвом і робити все для того, щоб домогтися дострокових парламентських виборів. У нього в цій справі чимало союзників - Юлія Тимошенко, Опозиційний блок, оскільки ПР і залишки команди Януковича чекають реваншу. І, нарешті, його незримим союзником буде ВВП, для якого чим гірше в Україні - тим краще йому", - упевнений радник голови МВС. Геращенко нагадав, що призначення Міхеїла Саакашвілі очільником саме Одеської ОДА не було випадковим. "Його поставили туди, щоб очистити Одесу від команди Коломойського, з чим Міхеїл блискуче впорався за кілька тижнів. Щоправда Ігор Валерійович особливо і не пручався. Його головні битви з президентською командою, схоже, ще попереду. Потім Міхеїла використовували як таран проти прем'єра Арсенія Яценюка. Йому обіцяли, що якщо Яценюк чіплятиметься за своє місце, то Президент розпустить парламент, будуть нові вибори і Саакашвілі поведе до парламенту цілу партію, а потім може стати прем'єр-міністром України. Він повірив і з потроєною силою включився в критику прем'єр-міністра і членів його команди, кульмінацією якої став конфлікт з Арсеном Аваковим на раді реформ у грудні минулого року", - зазначив нардеп "Народного фронту". Коли Президент домігся своєї мети і Арсеній Яценюк поступився своїм місцем ставленику Петра Порошенка - Володимиру Гройсману, Міхеїл Саакашвілі став зайвим і непотрібним. "Більш того, він вийшов з-під контролю. Почав проводити безглузді антикорупційні форуми, які є не чим іншим, крім як персональними піар-акціями. Останні півроку команда Саакашвілі, забувши про Одесу, займалася виборами в Грузії, перемогти на яких їм не вдалося. Тепер, після провалу на виборах в Грузії і повної відсутності підтримки Президента, у Саакашвілі просто не було іншого виходу, як піти у відставку", - написав нардеп. На думку Геращенка, у Михайла Саакашвілі не вийшло і не могло вийти бути хорошим губернатором в Україні. "Він природжений руйнівник. Але він не зібрав в Одесі команду будівельників, подібно до тієї, яка у нього була в Грузії... Він пішов звичним шляхом інтриг, конфліктів і публічних образ... Давайте, нарешті, перестанемо чекати "чарівника у блакитному вертольоті", який прилетить до України, змахне чарівною паличкою і ми почнемо жити як у Швейцарії - багато і спокійно. Так не буде, поки ми не зрозуміємо, що ніхто, крім нас, не зробить наше життя і нашу країну щасливою і процвітаючою!" - закликав він. У свою чергу, позафракційний нардеп і член комітету по боротьбі з корупцією Борислав Береза ​​був менш різким у прогнозах. "Далі можливо тільки два сценарії - або він займеться своїм політичним проектом, або поїде з України, незважаючи на всі заяви. А поки він візьме невелику паузу, і вже найближчим часом все стане зрозуміло. Більше мене хвилює: хто стане новим головою ОДА?" - написав він на своїй сторінці в Facebook. На це запитання на Банковій поки мовчать. В офіційному короткому повідомленні Адміністрація Президента пообіцяла "вивчити заяву" Саакашвілі. Природно, поки ні слова про те, хто може зайняти його місце. Але в соцмережі вже прогнозують посилення мера Одеси Геннадія Труханова, що явно не на руку президентській вертикалі. Так, на думку одеського політичного оглядача Леоніда Штекеля, після відставки Саакашвілі позиції Труханова різко зміцніли. "У нього немає зараз конкурентів. Заяви  "Опозиційного блоку" про протистояння з Трухановим я вважаю несерйозними", - заявив Штекель. Він зазначив, що зараз не існує кандидатів для заміни Саакашвілі і Гіоргі Лорткіпанідзе. Підготовка до перевиборів Ради? Так, в інтерв'ю АСН політолог Вадим Карасьов пояснив, що демарш Саакашвілі говорить про одне: "Він повертається в звичне для себе амплуа - політика-демократа-популіста. Це, в свою чергу, означає, що привід дострокових парламентських виборів стає для України все більш імовірним. Коли можливі такі вибори? Я думаю, що вже в лютому-березні 2016 року. Саме тому Саакашвілі залишив губернаторське крісло, щоб повністю зайнятися підготовкою до таких виборів". На думку політолога, дострокові вибори Верховної Ради будуть розігруватися не тільки на основі соціально-економічного невдоволення українців, а й розвиваючи тему пороку, гедонізму, межі розкоші, в якій купаються політики і депутати в результаті електронного декларування. "По суті, про це вже заявив сам Саакашвілі, критикуючи статки наших політиків. Я тільки це перевів іншою мовою", - вважає він. За прогнозами експерта, шанси пройти до нової Верховної Ради в разі дострокових виборів вже навесні цього року у Саакашвілі непогані. "Він може пройти, проповзти в новий парламент, щоб потім увійти в коаліцію з БПП. Головна мета такого політичного проекту «єврооптимістів» Саакашвілі, куди увійдуть Сакварелідзе, Касько, а можливо, й інші популісти-демократи з "ДемАльянсу", в тому, щоб якомога більше відтягнути голосів у інших правоцентристських сил: "Батьківщини", "Самопомочі" і "Радикальної партії Олега Ляшка". Я не думаю, що це змова, але певна координація є", - припускає він. Не треба переоцінювати У свою чергу політолог Володимир Фесенко, навпаки, вважає, що сама по собі відставка Саакашвілі ніяк не вплине на дострокові парламентські вибори. "Як би люди Саакашвілі цього не хотіли, але це жодним чином не пов'язано. Його відставка зрозуміла і закономірна. На посаді губернатора він досяг межі", - сказав він. На думку Фесенка, сам Саакашвілі "зрозумів, що після поразки на виборах в Грузії він має політичні перспективи тільки в Україні. Тому вирішив остаточно розв'язати собі руки, позбутися зобов'язань перед Президентом і почати займатися політикою". Зараз рейтинг політичного проекту Саакашвілі і його соратників "непрохідний" до Верховної Ради. Хоча в перспективі його партія може потрапити до нового парламенту. З цим погодився політолог Віктор Небоженко. На його думку, перспективи участі політичного проекту Саакашвілі і його соратників у можливих виборах в Україні поки "погані". "Бо він показав себе, демонструючи останній рік рівно протилежні стратегії: з одного боку, він був губернатором, з іншого - намагався будувати свою політичну кар'єру. Тому і те, й інше - провалилося. Він не став хорошим губернатором, не підняв свій досить непоганий на той час політичний рейтинг. І тепер Президент не потребує його послуг. Зараз про вибори не йдеться. Але Захід не перестане користуватися Саакашвілі, він буде дуже корисний в Україні для продовження скандалу з електронним декларуванням", - прогнозує він.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,9008941650391-/ /-pc-/
Top