counter
Архів Повернутись назад 07 Жовтня 2016
7 Жовтня
Суспільство The Independent: США заявляють про високу ймовірність війни з РФ На семінарі за участю вищого штабного командування Пентагону генерали США повідомили про високу ймовірність війни Америки і Росії. Про це пише видання The Independent. Військові зазначили, що конфлікт із Росією або Китаєм може бути «дуже смертоносним і швидким». Через гонку озброєнь, якою Китай і РФ займалися протягом останніх кількох років, Америка може постати перед сценарієм, якого ніхто не бачив протягом останніх 60 років. Заступник начальника штабу армії США генерал-лейтенант Джозеф Андерсон повідомив, що Америка постала перед лицем екзистенційної загрози з боку країн, які ведуть себе в умовах мілітаризованого суперництва агресивно. «На кого це схоже? На Росію?» - поставив запитання Андерсон. Видання опублікувало графік, де видно, що США і Росія мають найбільший ядерний потенціал серед країн планети. Арсенал Америки налічує 6970 ядерних боєголовок, а Росії - 7300 боєголовок.
Суспільство За добу на Донбасі поранено 6 російських окупантів - розвідка Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони на своїй сторінці у Facebook. Зокрема, чергові втрати особового складу Збройних сил РФ на сході України протягом доби склали шість поранених зі складу чотирьох полків. Повідомляється, троє з них зі складу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), по одному зі складу окремого штурмового батальйону (Макіївка), 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 армійського корпусу (Донецьк) та 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 армійського корпусу (Луганськ) Збройних сил РФ. Крім того, як заявляють в розвідці, основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності чергових сил та засобів, а також було проведено тренування протидиверсійного резерву 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 армійського корпусу (Луганськ) збройних сил РФ. Окупанти до вищого ступеня бойової готовності приводили чергові розрахунки протиповітряної оборони 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 армійського корпусу (Донецьк) та 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 армійського корпусу збройних сил РФ у зв’язку з виявленням безпілотних літальних апаратів сил АТО (бойовики отримали дозвіл на знищення українських літальних апаратів). Також зусилля ворога зосереджувалися на посиленні інженерного забезпечення.
Політика НАБУ не зможе саджати корупціонерів через прорахунки НАЗК Національне антикорупційне бюро України матиме сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів, якщо Національне агентство з питань запобігання корупції не усуне розбіжності між фактичною формою е-декларації та затвердженою НАЗК. Про це йдеться в заяві НАБУ, опублікованій на офіційному сайті структури. «Існування подібних розбіжностей ставить під сумнів легітимність заповнених декларацій, відповідно, стає неможливим довести склад злочину за статтею 366-ˡ Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»). Тільки за умови відповідності форми декларації чинному законодавству НАБУ та НАЗК матимуть правові підстави для аналізу поданих декларацій на предмет наявності в них ознак адміністративних чи кримінальних правопорушень», - йдеться в заяві НАБУ. Про цю ж проблему на останньому засіданні уряду 5 жовтня заявив міністр юстиції Павло Петренко. Він вважає, що форма електронної декларації не відповідає чинному закону про запобігання корупції. Заслухати представників НАЗК урядовці планують на наступному засіданні Кабінету міністрів, яке відбудеться орієнтовно 12 жовтня.
Події На Львівщині поліція зі стріляниною затримала неповнолітніх викрадачів У п'ятницю, 7 жовтня, близько шостої ранку в передмісті Червонограда на Львівщині сталася стрілянина. Поліція застосувала табельну зброю в гонитві за підлітками, які викрали автомобіль ВАЗ-2106. Викрадачі вже затримані, обійшлося без жертв. «Близько 6 ранку в поліцію надійшло повідомлення від 39-річного чоловіка, за словами якого з вулиці Шептицького невідомі викрали його авто. Патрульні встановили місцезнаходження викраденого автомобіля, але на вимогу зупинитися злочинці не реагували, а тільки почали набирати швидкість», - повідомляє львівська поліція. Коли викрадачі виїхали за межі міста, поліцейські почали стріляти по колесах. Тільки після цього автомобіль вдалося зупинити. У салоні автомобіля було двоє раніше судимих ​​підлітків 15 - 16 років.
Економіка Прокуратура РФ встановила порушення на липецкій фабриці Roshen Російська прокуратура в ході перевірки на заводі Roshen в Липецьку встановила порушення вимог російського законодавства про промислову безпеку. Про це повідомили в прокуратурі Жовтневого району м. Липецька, РФ. «В АТ ЛФК Roshen технологічна схема газового обладнання ГРП не відповідає фактичному розташуванню обладнання, на зовнішніх ділянках газопроводів є сліди корозії, план заходів з локалізації та ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, на земельних ділянках, що входять в охоронні зони газорозподільних мереж, організовано складування будівельних матеріалів», - заявили в прокуратурі. За результатами перевірки щодо посадових осіб винесено постанову у справі про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 9.1 КоАП РФ. Винні посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 20 000 рублів.
Політика Україна передала МЗС РФ ноту протесту в зв'язку з затриманням журналіста Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту протесту в зв'язку з незаконним затриманням в Москві українського журналіста Романа Сущенка та недопуском до нього українського консула. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на сторінці в Facebook. У повідомленні наголошується, що в департаменті відбулася зустріч з першим секретарем з консульських питань посольства РФ в Україні І.І.Заворіним. «Російському дипломату було висловлено занепокоєння у зв'язку з ненаданням всупереч положенням Віденської конвенції про консульські зносини і Консульській конвенції між Україною і Російською Федерацією дозволу на зустріч консульської посадової особи України з незаконно затриманим на території Росії українським журналістом Романом Сущенком та ігноруванням російською стороною численних звернень посольства України в РФ з цього приводу», - заявили в українському МЗС. Нагадаємо, що МЗС України викликало російського консула для дачі пояснень через недопуск українського дипломата до журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.
Політика Україна подає позов проти Росії в Гаазький суд Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна подає позов проти Росії в Міжнародний суд ООН за використання надр на континентальному шельфі в окупованому Криму, повідомляє ЛІГА.net. «Конвенція, яка відноситься до грубого і нахабного порушення прав України тим, що наші надра використовуються на континентальному шельфі в Криму. Ми за цією конвенцією вичерпали всі досудові механізми врегулювання з країною-агресором, і зараз йде процес ініціювання справи в міжнародному суді ООН», - підкреслив він. Крім цього, за його словами, на поточний момент українська влада збирає всі дані про порушення з боку РФ двох міжнародних конвенцій: конвенції у боротьбі з фінансуванням тероризму та конвенції з ліквідації всіх форм расової дискримінації. «За цими двома конвенціями у Росії немає можливості уникнути міжнародного суду, якщо ми доведемо її причетність до порушень, зазначених у конвенціях», - сказав він.
Суспільство У Міноборони відзвітували про успішне розведенні військ в районі Петровського і Богданівки У п'ятницю, 7 жовтня, на ділянці Богданівка - Петровське в Донецькій області відбулося успішне розведення сил і засобів українських військ і загонів противника. Про це повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН. За його словами, сили АТО відійшли на один кілометр на захід і зайняли нові, заздалегідь обладнані позиції. Лисенко також відзначив, що процес відведення був верифікований представниками СЦКК і ОБСЄ. Раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що в разі порушення домовленостей на цій ділянці українські війська за 10 хвилин в повній бойовій готовності займуть колишні позиції і візьмуть під контроль всю територію. Нагадаємо, 21 вересня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки в населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації.
Політика Росія планомірно готувалася до агресії проти України - Мін'юст Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Росія, починаючи з 1990 років, вписувала в міжнародні угоди положення про те, що в разі порушення вона має право відмовитися від розгляду такої справи в міжнародному суді, повідомляє ЛІГА.net. «Росія планомірно готувалася до агресії. Бо вся російська дипломатія, починаючи з 90-х років, цілеспрямовано при підписанні міждержавних і міжнародних угод включала положення, які дозволяли їй не поширювати на ці угоди право міжнародного суду», - заявив він. За його словами, після аналізу декількох тисяч міжнародних угод Мін'юст і МЗС знайшли «невелику, але серйозну кількість угод, які дозволяють нам без згоди країни-агресора звернутися в міжнародний суд». Міністр також повідомив, що Україна вже направила до Європейського суду з прав людини п'ять скарг з приводу Росії. Раніше повідомлялося, що Україна подає позов проти Росії в Міжнародний суд ООН за використання надр на континентальному шельфі в окупованому Криму.
Суспільство оформление ленты  У КМДА показали поетапний процес укріплення станції «Героїв Дніпра» У Києві тривають роботи з укріплення станції метро «Героїв Дніпра», ніякі інші будівельні роботи не проводяться. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. У повідомленні КМДА наголошується, що укріплення станції складається з п'яти етапів, яке за своєю технологією повинно бути проведено безперервно. Першим етапом робіт є закріплення піщаних ґрунтів хімічними розчинами з боків станції і частково під станцією. Другий етап робіт включає формування захисної діафрагми станції метро уздовж стін станції, що формується через створення двох захисних екранів із залізобетонних паль. Третій етап передбачає поліпшення гідроізоляції, що досягається через формування нових гідроізоляційних шарів. На четвертому етапі проведення робіт додаткові шари гідроізоляції будуть покриті ґрунтом. П'ятим етапом робіт передбачається накриття станції захисним перекриттям із залізобетонних паль.
За кордоном У Держдумі РФ вирішили привітати Путіна букетом з парною кількістю троянд Депутати невизнаної України Державної думи РФ відправлять російському президенту Володимиру Путіну на день народження 450 троянд, повідомляє РБК. «Давайте пошлемо кошик троянд. Нас 450 депутатів, є пропозиція - 450 троянд. Давайте пошлемо кошик з вдячністю за його невтомну працю», - розповіла депутат-єдинорос Валентина Терешкова про свою ініціативу, яку депутати підтримали оплесками. Відзначається, що заперечень у депутатів щодо букета з парною кількістю квітів не було. Всього в Держдумі сьомого скликання 449 депутатів замість 450 - Сергій Наришкін здав свій мандат у зв'язку з переходом на посаду керівника Служби зовнішньої розвідки. Раніше повідомлялося, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що з Києва ніхто не привітав Володимира Путіна з днем ​​народження. Нагадаємо, російському президенту Володимиру Путіну 7 жовтня виповнилося 64 роки.
Політика Генпрокуратура направила до суду звинувачення проти екс-міністра юстиції Лавриновича Генеральна прокуратура України направила до Шевченківського районного суду м.Києва обвинувальний акт стосовно колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича для розгляду по суті. Як повідомили в ГПУ, департамент спеціальних розслідувань завершив досудове розслідування стосовно колишнього міністра юстиції Лавриновича, його заступника та директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності - головного бухгалтера Міністерства юстиції. Генпрокуратура підозрює колишнього очільника Мін'юсту і його соратників в розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол.). Зокрема, згідно з даними ГПУ, чиновники здійснили необґрунтовану та незаконну закупівлю послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) для дослідження справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини. Санкція ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) КК України, за якою кваліфіковано дії обвинувачених, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з конфіскацією майна.
Суспільство Прокуратура відновила розслідування депортації кримських татар Прокуратура АР Крим активізувала розслідування кримінальної справи за фактом примусової висилки кримськотатарського народу з території Кримської АРСР в 1944 році. Як повідомили в прокуратурі Криму, вже складено реєстр з 160 осіб, яких особисто і членів їхніх сімей представники радянської влади депортували на території інших республік СРСР. Також, згідно із заявою, узгоджений порядок їхнього приїзду на територію Херсонської області та перелік документів, які необхідно надати під час допитів для підтвердження їхньої участі у вказаних подіях. Крім того, для розслідування справи планується залучення слідчих органів Служби безпеки України. За словами прокуратури, в рамках цього кримінального провадження в 300 наукових бібліотеках України вимагаються матеріали (документи, публікації, наукові статті) за фактами насильницького переселення в 1944 році кримськотатарського народу та представників інших національних груп.
За кордоном Лукашенко заявив, що на тракторах поїде в Україну, але воювати не буде Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що підтримує Росію, однак воювати проти України не збирається, бо це «слов'янська єдність, яку нікому не дозволено зруйнувати», передає БЕЛТА. За його словами, Білорусь - миролюбна країна, яка не хоче вплутуватися ні в які міжнародні конфлікти. «Тому не будемо воювати в Сирії: для нас це неможливо, та й не потрібно. Але ми переживаємо за сирійський народ, надаємо і будемо надавати сирійцям посильну допомогу. Ми в Україну на танках не поїдемо, ми на тракторах туди поїдемо. Це наші брати, це слов'янська єдність, яку нікому не дозволено зруйнувати», - сказав Лукашенко. «Ми разом із російським народом, росіянами, будемо захищати загальну Вітчизну тут, на не менше важливому для Росії західному напрямку», - підкреслив президент Білорусі. «Ми не будемо брязкати зброєю заради якоїсь крутизни. Є більш нагальне завдання: зберегти мир, дати людям можливість спокійно жити, працювати, ростити дітей», - додав він.
Політика Українському журналісту Сущенку висунуто офіційне звинувачення у шпигунстві Російське слідство висунуло офіційне звинувачення в шпигунстві незаконно затриманому в Москві українському журналісту Роману Сущенку. Про це ТАСС повідомив його адвокат Марк Фейгін. «Йому висунуто звинувачення. Слідчий продовжує викладати фабулу», - сказав адвокат. За словами Фейгіна, його підзахисний вину не визнає і не має наміру в п'ятницю давати свідчення слідчому як обвинувачений, так як у нього не було можливості поспілкуватися з адвокатом і узгодити позицію. Нагадаємо, 30 вересня в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. За рішенням суду, українець заарештований на два місяці - до 30 листопада. За даними російського слідства, Роман Сущенко нібито «збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».
Політика Українські дипломати домоглися доступу до Сущенка - Порошенко Міністр закордонних справ Павло Клімкін доповів Президенту України Петру Порошенку, що українські дипломати домоглися доступу до журналіста Романа Сущенка на наступному тижні. Про це він повідомив у Facebook. «Міністр закордонних справ Павло Клімкін щойно доповів мені, що українські дипломати добилися доступу до нашого журналіста Романа Сущенка - на наступному тижні», - зазначив Порошенко. Нагадаємо, 30 вересня в Москві працівники ФСБ Росії затримали журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка. За рішенням суду, українець заарештований на два місяці - до 30 листопада. За даними російського слідства, Роман Сущенко нібито «збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави».
Суспільство Апеляційний суд заборонив виплачувати пенсію втікачеві Азарову Апеляційний суд м.Києва скасував відновлення виплати пенсійного забезпечення екс-прем'єру України Миколі Азарову, який ховається в Росії. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. «Київський апеляційний адміністративний суд за скаргою Пенсійного фонду скасував рішення Подільського районного суду Києва про відновлення виплати пенсії Миколі Азарову», - заявив він. Розенко підкреслив, що апеляційний суд визнав помилку Подільського суду і скасував рішення цього суду про відновлення виплати пенсії Азарову. «Не дивлячись на таке рішення суду, епопея з пенсійними виплатами чиновникам режиму Януковича буде тривати в судах і далі», - заявив він. Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що Азаров може отримувати пенсію за місцем проживання, наприклад, у Росії, якщо він переїхав туди.
Юмор оформление ленты  Пастки СЕТАМу. Як проект бореться з бюрократією Уже понад два роки в Україні працює система електронних торгів арештованого майна – СЕТАМ. Сама по собі ідея гарна і вельми корисна, але навіть через два роки після старту проект може здивувати учасників прикрими недопрацюваннями на всіх етапах: від аукціону до переходу прав власності. Наприклад, можна купити закладене у банку майно чи замість звичайної «легковушки» - автомобіль для неповносправних людей.    Що не так у СЕТАМ Отже СЕТАМ - це свого роду інтернет-магазин, де в режимі on-line, заздалегідь зареєструвавшись і сплативши 5% гарантованого внеску, який залежить від вартості лоту, учасник торгів купує майно. Що завгодно: від дитячих панчіх, косметики та канцелярського приладдя до молокозаводів, літаків чи люксового авто. У Міністерстві юстиції кажуть: СЕТАМ - їхня гордість. Однак за два роки недоліків у роботі системи залишилося занадто багато. Вони підстерігають покупця на всіх етапах: від аукціону до переходу прав власності. На форумі сайту покупці скаржаться: через поганий опис лоту часто можна придбати не зовсім те, що зображено на фото. Приміром, замість звичайного легковика одного разу людина отримала переобладнаний для осіб з фізичними вадами автомобіль. В описі лоту цієї особливості просто не вказали, а відвідати склад не було змоги через хворобу представника СЕТАМ. Тим часом у державному підприємстві закликають все-таки самостійно оглядати товар, мовляв, склади, де зберігається конфісковане майно, відкриті для усіх охочих, а записатись на перегляд можна через кол-центр системи. Але на практиці бюрократична система там вельми неповоротка. «В СЕТАМ ви можете звернутися, але це як замкнуте коло - підіть туди, далі підіть сюди, а того нема, а тому зателефонуйте, людина ходить по цьому колу, і в результаті вона просто здається. Я не кажу, що не було випадків, коли показували майно, вони були. Але часто ось таке ставлення. Бо ви, наприклад, купуєте товар, який перебуває в іншій області. Ось скільки, припустимо, ви можете часу приділити, щоб його подивитися? Приїхали один раз, два, а вам просто не показали, бо в них не було часу», - розповідає у коментарі АСН адвокат Євген Зурнаджи, який займається справами невдоволених послугами СЕТАМ клієнтів. Проблему з недостатнім описом лотів в СЕТАМ визнають. «Ми зараз спільно з виконавчою службою проводимо глобальний моніторинг всіх лотів, які є в системі, і будемо намагатися спільно покращувати цей опис, особливо в частині фотографічних зображень», - зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов. Після покупки можна місяцями судитись Нерідко покупці конфіскованого та арештованого майна взагалі не можуть забрати придбаний товар чи повноцінно ним користуватися, оскільки працівники виконавчої служби не вказали на зобов’язання його попереднього господаря.  Ще гірша ситуація виникає з купівлею нерухомості на СЕТАМ. Перед тим, як виставити на торги квартиру чи будинок, виконавча служба оцінює це майно. Така оцінка до 5 жовтня 2016 року діяла лише шість місяців. Тобто через затягування процедури часто під час торгів така оцінка уже була простроченою. А відтак попередній власник, користуючись нагодою, міг оскаржити результати  аукціону в суді. «І виходить цікава ситуація – гроші віддали, майна немає, бо акт реалізації публічних торгів судом визнаний недійсним в зв’язку з тим, що був порушений закон», - зазначив адвокат Євген Зурнаджи. Ще в травні кількість судових справ, якими оскаржуються результати торгів із продажу арештованого та конфіскованого майна на майданчику СЕТАМ, сягнула 170. На той момент одна справа була програна саме через прострочений строк оцінки майна. Однак з 5 жовтня цього року цю проблему знято, наголошують в ДП «СЕТАМ». «На сьогодні набрав чинності закон, відповідно до якого, якщо майно передано на реалізацію з чинною оцінкою, тобто на перші торги, то всі подальші дії відбуваються за тією оцінкою, яка є. До цього у нас чинність звіту складала 6 місяців і дуже часто боржники спеціально подавали в суд, затягували процедуру реалізації для того, щоб час дійсності оцінки сплив», - повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.  Тим, хто все-таки втрапив у халепу ще до прийняття вищезгаданих змін, юристи радять визнавати право власності на придбане через СЕТАМ майно через суд. Розтягтися така процедура може і на рік. Понад 90% покупців СЕТАМ - незадоволені   Додаткові незручності створює ще й те, що, придбавши товар в іншому місті, покупцеві доведеться особисто їхати туди, оскільки лише у місцевій виконавчій службі він може отримати акт на отримання покупки. «Ми б дуже хотіли запустити можливість доставки арештованого майна покупцям, але, зважаючи, що переможець для отримання майна має звернутися до ДВС з протоколом і квитанціями про повний розрахунок і там отримати акт, за яким йому буде видано це майно, на сьогодні це, на жаль, неможливо. Але я думаю, що ми будемо працювати в напрямі реформування нормативної частини», - зазначив Вишньов. Не виключено, що, доки у чиновників дійдуть руки до реформ, покупців у СЕТАМ поменшає. Згідно з опитуванням, яке постійно триває на сайті, майже 60% покупців, зареєстрованих у системі, більше не збираються робити покупки через СЕТАМ, ще 36% вважають, що процес реалізації незручний. Арештована земля і об’єкти малої приватизації – новий товар на СЕТАМ Та попри таку негативну тенденцію керівництво державного підприємства звітує про хороші показники. З початку роботи СЕТАМ через торги реалізували 11 тисяч лотів на понад 1,3 млрд грн. До кінця року цю суму планують довести до 2 млрд грн. «Ми не отримали жодної копійки з державного бюджету, завдяки діяльності СЕТАМ до держбюджету було спрямовано ще 170 млн грн. Це і кошти, які отримує виконавча служба - 10%, це і більш ніж 15% податків, які сплатив сам СЕТАМ, це й ті кошти, які отримала держава від реалізації майна», - наголосив Вишньов. 22 березня 2016 року ДП «СЕТАМ» та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб підписали меморандум про взаємодію та співробітництво. Згідно з цим документом, СЕТАМ став основним майданчиком для продажу активів банків-банкрутів. А з 5 жовтня в системі почали реалізовувати ще й арештовані земельні ділянки. Вже в жовтні-листопаді на СЕТАМ продаватимуть і об’єкти малої приватизації. «Наприклад, приватизували великий завод, але у перелік об’єктів реалізації не потрапив якийсь склад цього заводу. І Фонд держмайна вважає, що його зараз можна окремим лотом виставити і приватизувати. І ці об’єкти будуть виставлятися, зокрема, і на СЕТАМ», - уточнив Вишньов. У найближчих планах керівництва держпідприємства - розширювати коло своїх клієнтів. Зокрема основний акцент компанія робить на комерційні банки, що теж можуть реалізовувати конфісковане у неплатоспроможних клієнтів майно через СЕТАМ. А ще у системі запустили добровільний продаж майна юридичними та фізичними особами. Тобто будь-яка комерційна чи державна установа може виставити на СЕТАМ своє майно та продати. А от за послуги, надані держпідприємством, платитимуть не продавці, а покупці.   «Сплата буде відбуватися не від замовника, а від тієї особи, яка хоче придбати цей лот. Це буде цікаво для державних установ, у яких у кошторисах цього немає. Ми фактично державі надаємо безкоштовні послуги, а вже покупець буде за них сплачувати», - додав Вишньов. А поки керівництво СЕТАМ розповідає про грандіозні плани, Антимонопольний комітет днями виніс свій вердикт - визнав систему електронних торгів арештованого майна монополістом. Про це на своїй сторінці у  Facebook повідомила уповноважений АМКУ Агія Загребельська. Ще наприкінці вересня АМКУ рекомендував Міністерству юстиції допустити не лише СЕТАМ, але й інші торгові майданчики до продажу арештованого майна. На розгляд рекомендації міністерству дали місяць.  
Суспільство оформление ленты  Аваков показав героїчне відео патрульних під час пожежі в житловій багатоповерхівці Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагородив лейтенанта поліції В'ячеслава Харченка нагрудним знаком МВС «За відвагу в службі» за мужність, рішучість і винахідливість при пожежі в житловій багатоповерхівці у Києві в ніч на 5 жовтня. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. «5 жовтня, Київ, опівночі, пожежа. З 9-го по 6-й поверх житлового будинку - суцільне задимлення, немає видимості, технічне оснащення не дає можливості пожежним дістатися до шостого поверху, де в квартирі вогнем і димом заблокована сім'я - 6-річна дитина і її батьки. Такий виклик отримали інспектори роти №8 батальйону №3 Патрульній поліції Києва лейтенант В'ячеслав Харченко і його напарник, лейтенант поліції Калініченко», - заявив глава МВС. За словами Авакова, поліцейські, які прибули на місце події, доклали максимум зусиль для того, щоб звільнити людей з палаючої будівлі. «На відео з нагрудної камери В'ячеслава Харченка чутно, як кричать перелякані люди, зі слів оточуючих зрозуміло, що перелякані люди можуть кинутися з шостого поверху. Чути, як В'ячеслав приймає рішення увімкнути сирену в патрульній машині, щоб постраждалі вийшли на балкон, як кричить, що їм допоможуть, намагається заспокоїти. Поки хлопці бігли на п'ятий поверх, щоб врятувати людей через балкон, дитину передали з рук на руки вниз. Батьки все ще залишалися в пастці», - розповів він. Голова МВС підкреслив, що Харченко ризикував своїм життям, стоячи на підвіконні балкона п'ятого поверху, тримаючись однією рукою, а другою допомагаючи потерпілим по черзі ставати йому на плечі, а потім спускатися вниз. «Ніяка зйомка не передасть, що він відчував, балансуючи між п'ятим і шостим поверхами, чи думав про ризик, чи боявся. Про це він колись розповість сам - онукам, коли стане сивочолим генералом Національної поліції України та великим начальником», - сказав Аваков.
Політика Порошенко дозволив виробляти вино зі своєї сировини без ліцензії для оптової торгівлі Президент України Петро Порошенко підписав закон про скасування для дрібних виробників ліцензії на оптову торгівлю вином з власної сировини. Про це президент повідомив сьогодні під час зустрічі з виноробами Одещини. «Кожен рік український виробник не буде більше зобов’язаний платити 500 тис. за нікому не потрібний папірець, бо він створює робочі місця, він славить Україну, він створює дивний продукт. І сьогодні за вашої присутності я хотів би підписати закон, який звільняє від цього тягаря українського виробника», - заявив глава держави. Нагадаємо, 20 вересня парламент ухвалив закон, який скасовує для невеликих виробників місцевих і плодово-ягідних вин з власної сировини ліцензію на оптовий продаж алкоголю, вартість якої становить 500 тис. гривень в рік.
Політика оформление ленты  НАБУ допитало Авакова у справі «чорної бухгалтерії» регіоналів Національне антикорупційне бюро 6 жовтня допитало міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів. Про це повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook. «Як і обіцяли, запросили завітати до Національного бюро міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Приводом стали сторінки з так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, які він передав до НАБУ наприкінці вересня»,- повідомили у бюро. Під час допиту, як розповіли в НАБУ, Аваков розповів, у який спосіб і звідки до нього потрапили записи. Однак деталі допиту в НАБУ не повідомили, посилаючись на таємницю слідства. Нагадаємо, 29 вересня Міністерство внутрішніх справ України передало Національному антикорупційному бюро кілька оригіналів документів з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.
Політика Центрвиборчком призначив вибори в 143 територіальних громадах на 18 грудня Центральна виборча комісія України призначила перші місцеві вибори в 143 об'єднаних територіальних громадах на 18 грудня 2016 року. Про це йдеться в повідомленні Центрвиборчкому. Згідно з повідомленням, Центрвиборчком розглянув звернення низки ОДА про прийняття рішення про призначення перших місцевих виборів у зв'язку з утворенням об'єднаних територіальних громад. «Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших місцевих виборів і призначила на неділю, 18 грудня 2016 року, вибори в 143 об'єднаних територіальних громадах. При цьому комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів з 29 жовтня 2016 року », - йдеться в повідомленні.
Політика Найєм дізнався про цинічні умови, які нав'язують Україні в рамках Мінських угод Народний депутат України Мустафа Найєм назвав цинічними умови, на яких Україні пропонують рухатися в рамках Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі. «Україні пропонують почати виконання політичної частини Мінських угод при більш ніж дивній конфігурації заходів і кроків щодо забезпечення безпеки», - повідомив він на своїй сторінці в Facebook. Зокрема, за його словами, українській стороні пропонують прийняти закон про вибори на окупованих територіях, а також зміни до Конституції відразу після відведення військ на двокілометрову зону. При цьому в пропонованому варіанті немає пункту про виведення російської військової техніки і військ. «Сили ЗСУ пропонується «прибрати» в казарми, а військову техніку на окупованих територіях - не вивести, а складувати в спеціальні seal storages, які охороняються. В умовах - ні слова про контроль над кордоном. Причому не тільки українськими військами, а й навіть місією ОБСЄ», - говорить Найєм. За його словами, продовження тиску на Україну в питанні виконання Мінських угод в нинішньому вигляді загрожує «дестабілізацією ситуації в країні, наслідки якої ні європейці, ні американці вперто не хочуть усвідомлювати». Раніше повідомлялося, що за даними ЗМІ, адміністрація президента США Барака Обами вирішила спробувати в найближчі два тижні схилити Україну до компромісів із Росією щодо реалізації Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі.
Політика «Борг Януковича»: Україна надала англійському суду докази тиску РФ Міністерство фінансів України надало у п'ятницю, 7 жовтня, англійському суду докази у справі стосовно облігацій на суму $3 млрд, які були випущені України при президенті Вікторі Януковичі і повністю викуплені РФ в грудні 2013 року. Про це йдеться в повідомленні Мінфіну. Відзначається, що докази охоплюють велику кількість фактичних обставин щодо, серед іншого, ролі Росії в спірній транзакції і порядку, в якому угоду була нібито укладено в контексті величезного тиску, який Росія в той час протиправно чинила на Україну. «Зараз Україна очікує від Росії доказів у відповідь, які повинні бути представлені 4 листопада 2016 року - до того, як заява про винесення рішення в порядку спрощеного првадження буде слухатися англійським судом в січні 2017 року», - заявили в Мінфіні.
За кордоном В ООН розповіли про дитячу дискримінацію Результати дослідження Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) свідчать про те, що дівчатка проводять у середньому на 40% більше часу, виконуючи різного роду роботи по господарству, ніж хлопчики, повідомляє «Русская служба Би-би-си». За даними ЮНІСЕФ, щодня дівчатка по всьому світу «переробляють» 160 мільйонів годин. Фахівці також встановили, що з віком навантаження збільшується - а різниця у співвідношенні домашніх обов'язків хлопчиків і дівчаток зростає. Так, дівчатка віком від п'яти до дев'яти років витрачали на домашні турботи на 30% більше часу, ніж хлопчики, а 14-річні дівчатка - вже вдвічі більше часу. У Сомалі дівчатка між 10 і 14 роками витрачають в середньому по 26 годин на тиждень на виконання роботи по господарству. Це найвищий показник серед усіх країн. У Буркіна-Фасо і Ємені також помічений найбільший розрив в обсягах домашніх обов'язків, що виконуються хлопчиками і дівчатками. «Дівчатка змушені жертвувати можливістю вчитися, рости і просто насолоджуватися своїм дитинством», - говорить фахівець ЮНІСЕФ Анжи Мальхорта.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,7632749080658-/ /-pc-/
Top