counter
Архів Повернутись назад 07 Липня 2017
7 Липня
Події У Росії розслідують смерть чоловіка від укусу коня 61-річний житель селища Хінганськ Облученского району (Росія) помер після того, як кінь вкусив його в шию. У Єврейській автономній області було порушено кримінальну справу за фактом цієї смерті, повідомила прес-служба регіонального управління СК. Розслідування ведеться за статтею 109 КК Росії ( "Заподіяння смерті з необережності"). Слідство з'ясувало, що домашній кінь без нагляду власника вигулювався біля житлових будинків селища. Під час прогулянки він неочікувано вкусив перехожого місцевого жителя. Від отриманих травм чоловік помер майже відразу. Експерти дійшли висновку, що смерть настала в результаті тупої травми шиї з переломом гортані. Слідчий комітет нагадує про дотримання правил вигулу домашніх тварин, які були встановлені регіональним російським законом у 2004 році.
Політика У САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата Глава Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у відомства достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з народного депутата Борислава Розенбалата. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам перед засіданням Комітету ВРУ з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Прокуратура і НАБУ вважають, що доказів, які вже зібрані, достатньо, щоб зняти депутатську недоторканність з депутатів вже сьогодні ... Зокрема це стосується депутата Розенблата", - заявив він. За його словами, депутати Регламентного комітету продовжують "на біле говорити - чорне". Холодницький підкреслив, що сьогодні пресі покажуть більше години відео, де розкриють всю схему незаконного видобутку бурштину та корупції нардепів. "Сьогодні ми побачимо ще більше. Ми зробили ролик, який покаже весь процес, як все відбувалося. Я вважаю, що ми не повинні зводити справу всі до того: хто краще виступить на комітеті, а керувалися доказами", - сказав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Політика Луценко обіцяє сьогодні "найважчий удар по репутації Ради" Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що є відео з доказами злочинів народного депутата Борислава Розентблата. Про це він сказав на брифінгу перед засіданням Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ми покажемо 40-хвилинний фільм, де ми побачимо найбільш цинічні корупційні дії і золоті пироги одного депутата. Чесно кажучи, коли я вчора ще раз переглядав це відео, то я зрозумів, що це буде найважчим ударом по репутації Верховної Ради", - заявив він. За словами Луценка, він спеціально сьогодні взяв текст присяги депутата на засідання комітету. Оскільки, за його оцінками, дії нардепа БПП Борислава Розенблата - цинічне і відверте порушення присяги. "Я не розумію, як пан Розенблат має намір захищатися. Я думаю, що однієї серії, яку ми покажемо, буде досить, щоб скласти мандати і піти в суд", - сказав він. Луценко зазначив, що вірить: "Сьогодні після того, як ми покажемо відео, атмосфера в парламенті теж зміниться. Як вона вже змінилася в суспільстві". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенбалата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Політика Американська розвідка перерахувала російських шпигунів у США Американська розвідка повідомила, що після виборів президента США російська розвідка збільшила кількість своїх співробітників на території Америки. Про це з посиланням на колишніх і діючих розвідників США повідомляє канал CNN. "Чиновники кажуть, що Росія відчуває себе натхненною через відсутність серйозної відповіді від адміністрації США - як Барака Обами, так і Дональда Трампа - на її дії", - повідомляє видання. За словами джерел, навіть з огляду на втручання Росії у вибори американського президента, американські спецслужби повільно реагують на загрозу. Джерела CNN повідомляють, що зараз на території США працюють близько 150 російських шпигунів. Вони відзначають, що їх кількість різко зросла після листопада 2016 року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що житель штату Каліфорнія заарештований за звинуваченням у спробі передати секретну інформацію російським спецслужбам.
Політика Регламентний комітет почав розгляд зняття недоторканності з Розенблата Комітет Верховної Ради з питань регламенту розпочав засідання за поданням Генеральної прокуратури України про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України, члена фракції "Блок Петра Порошенко" Борислава Розенблата. Про це заявив в.о. голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Засідання комітету оголошую відкритим", - сказав він. Після чого депутати проголосували за демонстрацію відео оперативної зйомки переговорів Розенблата зі спецагентом "Катериною" про отримання хабара за підготовку законопроектів. При цьому Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що "це буде доказ систематичного і цинічного хабарництва депутата". Нагадаємо, що ще 6 липня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що сьогодні, 7 липня, членам комітету будуть надані докази слідства, які, на його думку, свідчать, що депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков, перебуваючи у змові, вимагали хабара від членів бурштинової мафії за внесення вигідних для злочинців змін до чинного законодавства України. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенбалата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Кримінал оформление ленты  На Регламентному комітеті показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата" На Регламентному комітеті показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". На відео якийсь спецагент "Катерина" неодноразово зустрічається з нардепом Розенблата в ресторанах і кафе, де вони ведуть переговори про підготовку законопроектів з видобутку бурштину в Україні. На відео, де видно Розенблата, він говорить про необхідність грошового "заохочення" членів комітету Ради з питань екології, щоб "вони не бешкетували" і рекомендували парламенту прийняти необхідні поправки. Причому Розенблат попереджає, що певна сума, яку передає його помічникові (його називають "Моджахедом". - Ред.), перша і "тільки за поправки" до закону. Ще на одному з відео "Катерина" прямо запитує про те, як Розенбалт може допомогти нібито її компанії з ОАЕ почати видобуток бурштину в Україні. Депутат розповідає, що є зв'язки в Геоокадастрі і Держлісі. Також нардеп демонструє схему Житомирської області, за яку, як він каже, "відповідає". На схемі "стрілочками", за його словами, показані "вже прокладені ділянки" з видобутку лісу. Але експертиза, рекультивація та необхідні документи, як він стверджує, "коштують грошей". Розенблат за "фінансову основу" обіцяє зробити експертизу цих земель. А "Катерині" пропонує оформити офшорну компанію, через яку і буде забезпечуватися видобуток бурштину. На відео неодноразово Розенблат називає суми хабарів від 10 до $200 тис. Нардеп питає у "Катерини" скільки "у неї є сьогодні". Іноді на відео вони навіть "торгуються", коли спецагент відповідає, що "у мене стільки немає, є тільки $6". Коли ці кадри демонстрували в залі, багато присутніх сміялися. Сам Розенблат уважно і мовчки переглянув відео.
Події оформление ленты  Відкрито кримінальну справу за фактом загибелі трьох дівчат у водоймі Одеської області. Тіла не знайшли Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі трьох дівчат під час ранкової прогулянки на човні у водосховищі Одеської області. Про це повідомила прес-секретар управління Нацполіції в Одеській області Любов Гордієвська в ефірі телеканалу "112 Україна". За її словами, поліція встановила, що чоловік святкував день народження і дівчата попросили його покатати їх на човні. Уточнюється, що човен розрахований на вагу 350 кг. "За даним фактом Балтським відділом поліції розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство з позначкою нещасний випадок). З місця події вилучено човен, зараз перевіряються обставини трагедії", - повідомила вона. В даний момент тіла все ще не знайдені. Пошукова операція триває, з Одеси на місце події їдуть водолази. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вночі, 7 липня, в Одеській області під час прогулянки на човні потонули троє дівчат, а одну витягнув рятувальник. Всі загиблі - члени однієї сім'ї.
Кримінал оформление ленты  Луценко запропонував Розенблату по своїй волі відмовитись від мандата, останній не визнає провини "Під ключ" владнання питань з незаконного видобутку бурштину в Україні коштує $ 200 тис., - каже на оперативному відео, продемонстрованому сьогодні на засіданні регламентного комітету ВРУ, нардеп БПП Борислав Розенблат. На відео він спілкується зі спецагентом САП "Катериною", яка працює під прикриттям. За її легендою, вона - представляє компанію з ОАЕ, яка готова взятися за видобуток бурштину в Україні, та з осені 2016 року вела переговори з депутатом БПП. На оперативному відео зафіксовано факт передачі хабара від "Катерини" охоронцеві Розенблата, якого відразу ж після отримання хабара заарештували. У свою чергу, Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що є всі підстави притягнення депутата до кримінальної відповідальності за ст. "Зловживання становищем" і за ст. "Отримання хабара". Також Луценко звернув увагу, що Розенблат має зв'язки в судах, в органах місцевої влади, матеріальні можливості жити за кордоном в разі його втечі: "Я б на вашому місці просто зняв з себе депутатські повноваження, бо це найбільша ганьба Житомирської області та фракції БПП". У свою чергу нардеп Розенблат назвав оперативне відео "художнім фільмом" вартістю в 40-100 млн грн: "Дуже прекрасний фільм! Це художній фільм! Я вважаю, що він знятий дуже професійно. 40 млн грн - 100 млн грн витрачено на його створення. відразу хочу сказати: я не знаю, хто ці актори, які в цьому фільмі виступають, хто робить монтаж, хто озвучує", - заявив він. Розенблат вважає, що це відео - яскравий приклад боротьби проти нього бурштинової мафії. У той же час Генпрокурор Юрій Луценко зажадав арешту нардепа. "Я думаю, що ці випадки показують чіткі підстави не тільки для притягнення депутата Розенблата до кримінальної відповідальності, а й затримання і арешт народного депутата за статтями "зловживання становищем" і за ст." Отримання хабара", - заявив він.
Події оформление ленты  На півдні Італії обвалилася п'ятиповерхова будівля, люди залишилися під завалами Біля Неаполя на півдні Італії в п'ятницю, 7 липня, обвалився п'ятиповерховий житловий будинок. Про це повідомляє видання express.co.uk. Просто зараз спецслужби проводять рятувальну операцію. За їхніми даними, під завалами можуть перебувати як мінімум вісім осіб.  За словами очевидців, обвалення сталося після того, як по залізниці, яка розташована поруч з будівлею, проїхав поїзд. #ITALY #ANSA broadcast by #TheIsraelCompany✡: Crolla palazzina a Torre Annunziata, persone coinvolte https://t.co/0pvqD0WxHR — The Israel Company (@israel_flash) 7 липня 2017 р. На місці працюють правоохоронці. Крім того, було припинено рух розташованою неподалік залізничною гілкою. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в чотириповерховому житловому будинку в Волгограді стався вибух побутового газу, в результаті чого обвалився під'їзд будинку. 
Події оформление ленты  З'явилося відео побоїща в Гамбурзі перед самітом G20 Більше сотні полісменів і багато протестувальників постраждали в результаті зіткнень на марші «Ласкаво просимо в пекло», який відбувся в Гамбурзі перед початком саміту G20. Німецька поліція використовувала водяні гармати і перцевий аерозоль для розгону демонстрантів, які зібралися увечері в четвер у Гамбурзі на знак протесту проти саміту. Поліція пояснила, що група темношкірих демонстрантів на прохання зняти маски почала кидати пляшки та інші предмети в спецназ, спровокувавши жорстокі зіткнення антиглобалістів з поліцією, повідомляє Ttheguardian. Поліція відокремила групу агресивних учасників протесту від решти натовпу. Протистояння тривало близько 40 хвилин. Поліції вдалося зупинити натовп протестувальників приблизно за 300 метрів від місця проведення саміту. В цілому демонстрантів було близько 12 тис. осіб.
Політика Компанія Siemens відмовилась обслуговувати ввезені в окупований Крим турбіни Німецька компанія Siemens AG заявила, що не буде обслуговувати турбіни їхнього виробництва, які незаконно ввезли з Росії в окупований Крим. Про це йдеться в заяві на сайті компанії. "Siemens вжив усіх можливих юридичних заходів, щоб не допустити такого завезення виробів фірми в підсанкційний Крим, і вживатиме належних оперативних заходів, щоб не допустити незаконного використання обладнання, а саме не надаватиме ніяких поставок або послуг для монтажу, підтримки роботи і гарантійного обслуговування" , - йдеться в повідомленні. Крім того, в компанії відзначили, що самовільне перенаправлення закуплених турбін Росією - це очевидне порушення контрактних домовленостей. Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях у Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Читайте також: Турбіни Siemens у Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал  
Кримінал ГПУ відкрила кримінальні провадження за фактом дій працівників НАБУ під час стеження за нардепами ГПУ відкрила кримінальні провадження за фактом незаконних дій співробітників НАБУ щодо нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова. Про це на брифінгу перед засіданням Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики заявив Генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. "Повідомляю вам, що ми зареєстрували кримінальні провадження з відповідними номерами, правова кваліфікація - це 370, ч. 2", - заявив він. За словами Луценка, в обох випадках обома заявами займатиметься управління у справах злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів. "Це не буде зроблено за два-три дні. Це серйозне розслідування", - сказав він. Нагадаємо, раніше нардеп Максим Поляков заявляв про напад на його дружину детективами НАБУ, які "вдарили її по обличчю і вибили з рук мобільний телефон". Водночас голова САП Назар Холодницький підтвердив, що телефон був вилучений у дружини Полякова як речовий доказ, оскільки був куплений на мічені купюри, отримані Поляковим у вигляді хабара.
Політика Луценко з нецензурною лексикою жорстко зажадав від Розенблата здати мандат Генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні регламентного комітету Верховної Ради зажадав від народного депутата Борислава Розенблата здати мандат. "Ніяких жартів тут немає!.. Я не закінчив! Борисе Соломоновичу! Для мене все закінчилося, коли ви говорите агенту "Катерині": "Сонце, у нас, бл*дь, таке життя з цієї дебільною країною! "Здайте мандат! Перестаньте тут грати нам кіно і ангела невинного! "Дебільною" країною ви присягали на вірність країні! Ви представляете сьогодні український народ з ганьбою для нього!" - почав кричати генпрокурор. У відповідь нардеп Борислав Розенблат сказав: "На мене не треба тиснути! Я розумію ваші жарти й емоції". Однак Луценко продовжив: "Я бачу! Бабки, бурштин!". Як повідомив кореспондент АСН, в залі пролунали оплески. Члени комітету поставили уточнююче запитання, хто ж на відео. "Протягом року спілкувався з цією жінкою на різні теми, зокрема особисті. Дружніх зв'язків не було", - відповів Розенблат. Нагадаємо, сьогодні Регламентний комітет розглядає зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Політика У Регламентному комітеті вважають, що подання на Розенблата обґрунтоване В.о. голови Комітету Павло Пинзеник заявив, що подання на народного депутата Борислава Розенблата обґрунтовано, передає кореспондент АСН. "Чи є подання Генпрокурора законним? Так. Чи є мотивованим? Так, є обгрунтованим? Так", - заявив він. Пинзеник оголосив перерву на 20 хвилин, щоб члени комітету могли провести закриту нараду для винесення остаточного вердикту. Водночас він зазначив, що є питання до збору доказової бази представниками прокуратури та НАБУ. Але це вже питання, які будуть підняті в суді. При цьому адвокат Розенблата Федорук наголосив, що в суді відео оперативної зйомки "однозначно не може бути прийнято як доказ". Тому адвокат вважає, що справа його клієнта не має перспектив у суді і буде виграна. Нагадаємо, сьогодні Регламентний комітет розглядає зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отриманні хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Економіка Гройсман хоче домовитись з МВФ про нову програму співпраці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман з Міжнародним валютним фондом (МВФ) можна ефективніше взаємодіяти за новою програмою співпраці. Про це він заявив під час інвестиційної конференції Dragon Capital в Лондоні, передає Інтерфакс-Україна. У прем'єра запитали, чи можливий перегляд співробітництва з МВФ. "Якщо ви мене запитаєте як прем'єр-міністра, хотів би я почати нову програму і вести діалог щодо нової програми? Так, хотів би і вважав би це правильним для того, щоб максимально ефективно створити план дій для нашої роботи", - сказав він . Гройсман уточнив, що Україна виконає взяті на себе зобов'язання. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що черговий, п'ятий за рахунком транш фінансової допомоги від МВФ в розмірі 1,9 млрд дол. буде виділено Україні не раніше осені 2017 року. Повідомлялося, що причиною затримки у виділенні траншу стало те, що Верховна Рада України не підтримала земельну та пенсійну реформи до початку літніх канікул. Проведення цих реформ було ключовою вимогою МВФ для виділення наступного траншу кредитних коштів.
Дозвілля оформление ленты  Як за допомогою шпалер повністю змінити свій будинок до початку нового сезону Вітальня - це серце будь-якого будинку, де приймають гостей і збираються рідні. Саме ця кімната характеризує господаря. Замислюючись над ремонтом або реконструкцією інтер'єру для кімнати всієї родини, часто складно вирішити, який матеріал використовувати в дизайні стін, адже це важлива основа всього зовнішнього вигляду кімнати. Адже її призначення не тільки описувати господаря, але і дарувати йому затишок, спокій і абсолютний комфорт. Сучасний ринок матеріалів для внутрішнього оздоблення стін або стель насичений різноманітними пропозиціями вітчизняних і світових виробників для будь-якого рівня бюджету, починаючи з декоративної шпаклівки або інтер'єрної фарби, закінчуючи шпалерами: фотошпалери, вінілові і рідкі шпалери. До слова, останні є унікальним і універсальним матеріалом, який дає можливість створювати найсміливіші фантазії дизайнерів. Вони зручні і прості в нанесенні, так як не вимагають стикування малюнків, додаткового нанесення клею. Зате дають можливість домогтися неповторного стилю в будинку.   Середній термін експлуатації шпалер становить до 6 років. У хороших умовах вони можуть прослужити і довше. В цілому шпалери займають лідируючу позицію серед всіляких варіантів декору стін, і коли справа доходить до їх вибору, багато хто купує матеріал навмання, орієнтуючись лише на їхній зовнішні вигляд і малюнок. Що не зовсім правильно, бо у, здавалося, простого матеріалу є багато інших важливих особливостей, які варто враховувати при покупці. Весь матеріал різниться: - за водостійкістю (звичайні, водостійкі, що миються і з підвищеною водостійкістю); - за видом поверхні (гладкі, з виділеним дрібним або багатошарові з глибоким малюнком, рельєфним малюнком); - за щільністю (легкі і важкі); - за типом малюнка (однотонні і з візерунками вимагають підгонки малюнка); - за текстурою. З наявних сучасних різновидів шпалер можна вибрати найкращий варіант для дизайнерської задумки: паперові, вінілові, флізелінові, текстильні, велюрові, фетрові, скловолокнисті, рідкі, лінкруст, джутові, на основі деревного шпону, фотошпалери, тафтинг-шпалери або килимові, металеві, на основі серпянки, пробкові або навіть кварцові. Варто зауважити, що поклейка шпалер - це вже остаточний етап ремонту кімнати. Тобто перед нею треба завершити всі розпочаті роботи - вирівняти і пофарбувати, якщо потрібно, стелі, прокласти плінтус на підлозі і на стелі, якщо вони задумані, само собою - перевірити електропроводку, а тоді вже - ламінат. Він - другий головний акцент у кімнаті. Так що тут вкрай важливо правильно поєднувати кольори ламінату і шпалер. Часто для вибору і покупки кращого варіанту шпалер доводиться відвідувати не один спеціалізований магазин. Ще більш складне завдання - знайти найкращий цінової варіант. Тим, у кого на це немає ні часу ні бажання, до душі робити вибір в інтернеті на спеціалізованих сайтах, таких як ibud.ua. На таких платформах покупки зручні ще й наявністю купівельних форумів. Там можна запитати поради в інших покупців і попросити їх поділитися досвідом покупки. Уважно переглядаючи відгуки покупців, порівнюючи ціни на один і той же товар з докладними характеристиками від різних продавців, підбираючи вигідні умови оплати і доставки, можна значно заощадити свій бюджет і час, а головне - все-таки знайти свій ідеальний варіант обнов для будинку.
Політика оформление ленты  Розенблат розповів про зовнішність агента "Катерини" і пообіцяв не тікати з України Народний депутат фракції БПП Борислав Розенблат пообіцяв, що не буде тікати з країни і буде відстоювати свою правоту в суді. Про це він заявив під час засідання Комітету з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Я нікуди не збираюся тікати. Я вірю в українське правосуддя і готовий в суді відстоювати свою невинуватість", - заявив він. При цьому голова САП попросив Розенблата здати іноземні паспорти. Сам же Розенблат зазначив, що готовий захистити "свою честь і гідність у суді... Я не отримував ні копійки грошей!.. Я в руках не тримав ні грама бурштину!" - заявив він.  У перерві засідання Комітету нардеп розповів про зовнішність агента "Катерини". Один з журналістів запитав Розенблата: - А Катерина - яка жінка?На що Розенблат розповів:- Приємна така.- Брюнетка?- Так! - відповів Розенблат. Нагадаємо, раніше нардеп зазначав, що спілкувався з агентом "Катериною" на різні теми, зокрема на особисті, але "інтимних зв'язків не було". Також Розенблат розповідав, що "Катерина" приходила до нього на зустрічі з "дорогою сумкою" відомого бренду, вартістю від $1 тис. Відзначимо, сьогодні Регламентний комітет розглядає зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отриманні хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Політика Комітет Ради визнав обґрунтованими всі три подання Генерального прокурора на нардепа Розенблата Комітет з питань регламенту і депутатської етики при Верховній Раді визнав обґрунтованими всі три подання Генерального прокуратора на народного депутата Борислава Розенблата. За проголосували - п'ять депутатів, троє - утрималися. Про це під час засідання заявив в.о. голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "Комітет Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики визнав законним, мотивованим і досить обґрунтованим подання Генерального прокуратора України на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції Блоку Петра Порошенко Борислава Розенблата", - заявив він. У той же час Пинзеник зазначив, що є питання до збору доказової бази представниками прокуратури та НАБУ. Також члени комітету після демонстрації відео оперативної зйомки, де Розенблат вимагає хабар від спецагента "Катерини" в розмірі $200 тис. за створення ТОВ з видобутку бурштину, проголосували за визнання законними і вмотивованими і обґрунтованими двох наступних подань ГПУ: "Про надання згоди на затримання народного депутата Україна" і "Про надання згоди на обрання щодо народного депутата України запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт) ". У відповідь нардеп Розенблат зазначив, що готовий захистити "свою честь і гідність у суді... Я не отримував ні копійки грошей!.. Я в руках не тримав ні грама бурштину!" - заявив він, що викликало в залі сміх журналістів. Також члени Комітету вирішили направити це подання на розгляд голові Верховної Ради. Далі глава Верховної Ради в рамках своїх повноважень виносить на розгляд подань до сесійної зали. Відзначимо, сьогодні Регламентний комітет розглядав зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.
Суспільство оформление ленты  Міністр інфраструктури "впав у депресію" після відвідування туалету на вокзалі Миколаєва Міністр інфраструктури Володимир Омелян спробував відвідати громадський туалет, розташований на залізничному вокзалі Миколаєва. Фото цього досить хороброго вчинку виклав у себе на сторінці в соцмережі журналіст Андрій Локматов. "Міністр інфраструктури Володимир Омелян спустився в туалет миколаївського залізничного вокзалу. Поки що невідомо, навіщо він здійснив цей необачний вчинок, але я пропоную робити ставки, друзі - чи зміниться цей туалет після цього візиту і як скоро?" - написав журналіст. На фото видно облуплену і брудну плитку в темному приміщення туалету, старі двері кабінок, що закривають лише половину відвідувача. При цьому, судячи зі смутного обличчя міністра, те, що залишилося за кадром, має такий же неприйнятний вигляд.
Політика Саміт G20 почався з конфузу: Трампу ніде ночувати Американському президенту Дональду Трампу не замовлені номер в готелі в Гамбурзі (Німеччини), в якому проходить саміт G20. Про це повідомляє видання Independent. Відзначається, що працівники Білого дому не встигли вчасно забронювати номер для Трампа і його делегації в одному з готелів Гамбурга. Вони почали шукати номер для президента занадто пізно, коли всі варіанти були вже зайняті. Працівники Трампа хотіли забронювати для нього номер в готелі класу люкс Four Seasons, але на дати проведення саміту - 7 і 8 липня усі 156 номерів вже викупила делегація з Саудівської Аравії. Крім того, арабська делегація забронювала інші елітні готелі Hotel Renaissance і The Westin. У зв'язку з цим американському президентові доведеться ночувати в гостьовому будинку сенату в Гамбурзі, а команду розмістять у генеральному консульстві США. Або ж Трамп зупиниться в Берліні, а в Гамбург прилітатиме на вертольоті.
Політика Луценко задоволений рішенням комітету щодо Розенблата Генеральний прокурор України Юрій Луценко дуже задоволений тим, що регламентний комітет порахував обґрунтованим подання прокуратура на народного депутата Борислава Розенблата. Про це він заявив на брифінгу після засідання Комітету Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент АСН. "Ми задоволені рішенням комітету, що дозволить на найближчому тижні розглянути мої подання про притягнення до кримінальної відповідальності 5 народних депутатів. Сьогодні ми не просто задоволені! Ми задоволені найбільше", - заявив він. Генпрокурор зазначив, що сьогодні "каста недоторканних має бути зруйнована". "Те, що сьогодні засідання комітету відбувалося зовсім в іншій атмосфері, показує це", - упевнений він. Генпрокурор підкреслив, що "Розенблат не є якимось особливим у наших поданнях . Так, його дії найбільш цинічні.., але для будь-якого депутата неприйнятно зловживання своїм становищем, хабарництво тощо... Сказати, що Розенблат більш винен, ніж Дейдей, Поляков, Лозовий або ще хтось із цих депутатів, то ні. Вони всі повинні понести відповідальність", - упевнений він. Відзначимо, сьогодні Регламентний комітет розглядав зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим. В результаті комітет визнав обґрунтованими всі три подання Генерального прокуратора на Розенблата.
Здоров`я оформление ленты  Одна з найбільш отруйних рослин світу стрімко захоплює Британію Величезні кущі борщівника, який визнаний найбільш отруйною рослиною світу, розростаються по території Великої Британії з величезною швидкістю через аномальну спеку. Борщівник при контакті з людською шкірою може викликати сильні опіки і пухирі, повідомляє The Independent. Рослина була завезена до Британії з Центральної Азії в 1893 році. Воно росте біля водойм і може досягати 4 метрів у висоту. Борщівник вважається рослиною-паразитом і від контакту з нею у людей і тварин можуть виникнути серйозні пошкодження шкіри, в багатьох випадках необхідна госпіталізація. Подібну реакцію викликає сік рослини, який містить токсичні хімікати - фуранокумарини. При потраплянні на шкіру хімікати викликають фітофотодерматит, який проявляється в почервоніння, часто супроводжуються пухирями і ранами. Реакція посилюється від прямих сонячних променів, тому опік від рослини часто плутають з сонячним. Симптоми можуть не минати протягом кількох місяців, і навіть після поліпшення шкіра буде чутливою до сонячного світла протягом декількох років. Якщо сік потрапить в очі, він може викликати сліпоту. У Шотландії одна дитина вже потрапила до лікарні через контакт з борщівником, який вважала за щавель. В Україні борщівник також зростає і неконтрольовано розмножується, його головна небезпека в тому, що люди часто намагаються сфотографуватися поруч з величезною квітучою м рослиною, намагаються її зірвати і, звичайно ж, відразу отримують серйозні опіки.
Наука і технології Останні 23 роки дизеля і бензину. Хто підтримає заборону Франції, а хто пересяде на електромобілі ще раніше Франція наклала заборону на продаж авто з бензиновими і дизельними двигунами з 2040 року. Днем раніше шведська компанія Volvo заявила, що з 2019 роки планує випускати тільки повністю електричні або гібридні автомобілі. Рішення ознаменувало кінець переважання двигунів внутрішнього згоряння у виробництві автомобілів, повідомляє The Guardian.. Це рішення входить в амбітний план Еммануеля Макрона з досягнення цілей Паризької угоди. Новий Міністр екології Франції Ніколя Юло сказав, що рішення є справжнісінькою революцією. «Цю мету буде складно досягти виробникам автомобілів, але французький автопром добре підготовлений до майбутньої зміни. Це рішення - єдиний шлях до оздоровлення нації та боротьби із забрудненням навколишнього середовища», - додав Юло. Ніколя Юло - ветеран екологічних кампаній і один з декількох «політичних новачків», яким Макрон дав місця у своєму уряді. Голова Французької офісу Всесвітнього фонду дикої природи Паскаль Канфан також висловився на підтримку прийнятого рішення, сказавши, що воно ставить Францію в числі лідерів екологічних змін у світі.  Професор Девід Бейлі Університету Астон сказав, що тимчасові рамки для проекту можна назвати цілком реалістичними. Якщо він буде приведений у виконання, це разюче прискорить перехід громадян на електричні автомобілі. У Норвегії, де частка ринку електричних автомобілів найвища в світі, та ж мета була поставлена ​​до 2025 року. В інших європейських країнах, таких як Нідерланди і Німеччина, ці питання залишилися на стадії обговорення. У зв'язку з прийняттям французького закону, дослідження від Bloomberg New Energy Finance передбачило набагато швидше захоплення електрокарами автомобільного ринку. У ньому зазначено, що 54% ​​від продажів всіх легкових автомобілів до 2040 року буде за електрокарами. Всього рік тому прогноз був - 35%. Аналітики Bloomberg впевнені, що зростання попиту на електричні автомобілі знизить споживання нафти до 8 млн барелів на день і збільшить споживання електроенергії на 5% для заряду нової техніки. Саме французькі автомобільні гіганти Peugeot, Citroen і Renault зайняли перше, друге і третє місця відповідно в рейтингу автомобільних виробників з найнижчим рівнем викидів вуглекислого газу в 2016 році. У Франції 80% електрику виробляють саме атомні станції, так що перехід на електричні автомобілі значно скоротить викиди вуглекислого газу в країні.
Політика Холодницький і Луценко продовжують лякати депутатів. Вілкулу час готуватися Голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький і генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяють нові подання на народних депутатів. Про це на брифінгу заявив голова САП Назар Холодницький, передає кореспондент АСН. "Це тільки початок! Це далеко не кінець! Подання на ще одного депутата лежить на столі. Це подання щодо несплати податків. Це не Вілкул", - сказав він. При цьому Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що на Олександра Вілкула прокуратура вже отримала документи від Дніпровської ДФС, які свідчать про розбіжність задекларованих доходів та сум, які треба було сплатити у вигляді податків. З його слів, зараз усі документи зареєстровані і "проходять необхідну процедуру". Після всіх необхідних перевірок у разі підтвердження всіх фактів вже восени буде внесено подання на позбавлення недоторканності Олександра Вілкула.
Події В Індії зареєстровано найбільшу кількість смертей від селфі в світі У період між березнем 2014 року і вереснем 2016 року 60% всіх «смертей від селфі» (коли людина гине у спробі себе сфотографувати) мали місце саме в Індії. Країна стала "декораціями" для 76 з 127 смертей, що сталися за 18 місяців, повідомляє The Independent. Дослідники з Університету Carnegie Mellon спільно з вченими Інституту інформації Indraprastha в Делі створили дослідження Me, Myself and My Killfie: Characterizing and Preventing Selfie Deaths, в якому перерахували всі можливі спроби зробити фотографію, що призвели до летального результату, для того, щоб допомогти їм запобігти і привернути увагу до цього питання. Це настільки серйозна проблема, що поліція міста Мумбаї хоче внести 15 особливо небезпечних пам'яток до списку «місць, вільних від селфі». Вони навіть розмістили застережливе повідомлення в твіттері: «Не перетворюйте «зняти селфі» на «відняти власне життя». 17-річна дівчина на ім'я Пріті Пайс загинула на бульварі Marine Drive в Мумбаї, коли намагалася зробити спільну фотографію зі своїми друзями 28 червня 2017 року. Дівчина потонула, коли хвиля величезної сили вдарилася об парапет, на якому вона стояла, і потягнула її за собою в воду. Подібний трагічний випадок стався зі студенткою Мінакші Раджеш,  яка посковзнулася і потонула на набережній Bandstand у травні 2017 року. Ще одна студентка - Тараннум Ансарі, була знесена хвилею в прибережному районі Бандра. Всі ці випадки сталися, коли дівчата робили фотографії. Заступник комісара поліції, Парамжет Дахія, прокоментував ситуацію: «Ми розгортаємо спеціальний поліцейський контроль під час припливу. Коли на морі спостерігається сильне хвилювання, ми просимо людей не підходити близько до берега, щоб зробити фотографії. Персонал, який бере участь в особливому контролі, спеціально навчений не давати людям можливості здійснювати небезпечні трюки біля води». За межами Індії існує небезпечний тренд робити селфі з ведмедем. Рух призвів до того, що Служба охорони лісів США випустила попередження проти подібних небезпечних витівок. На жаль, до нього мало хто прислухався і інтернет заполонили десятки фотографій з лісовим звіром на задньому плані.
Суспільство У Києві 10 липня більше тисячі будинків залишаться без газу У понеділок, 10 липня, в Києві більше тисячі будинків відключать від газопостачання через проведення ремонтних робіт. Про це повідомили в прес-службі ПАТ «Київгаз». В повний список входить 1092 адрес. Подивитися, чи потрапив ваш будинок до переліку, можна за посиланням. У «Київгазі» попросили всіх користувачів 10 липня закрити крани перед газовими приладами і забезпечити допуск працівників компанії за їхніми службовими перепустками в газифіковані приміщення для безаварійного та оперативного припинення газопостачання. З питаннями, що виникли, можна звертатися за телефоном: 495-04-04. У списку значаться адреси в Шевченківському, Подільському та Святошинському районах столиці. Раніше в «Київгазі» відзначали, що заборгованість українців за газ досягла 11 млн гривень.
Політика Луценко: ГПУ не може гарантувати, що 5 депутатів не покинуть Україну У Генеральній прокуратурі України і в Спеціальній антикорупційній прокуратурі не виключають, що «Розенблат і Ко» можуть покинути Україну до розгляду подань у Раді. Про це на брифінгу після засідання комітету Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент АСН. «Ми не можемо гарантувати, що всі п'ять депутатів на момент голосування в парламенті не покинуть Україну», - заявив генпрокурор. Луценко пояснив, що зараз, за українським законодавством, не можна вилучити іноземні паспорти у п'яти депутатів, подання на яких будуть розглянуті наступного тижня в парламенті. У свою чергу, голова САП Назар Холодницький зазначив, що не просто так попросив Розенблата здати всі паспорти. «У мене є чуйка... Я схильний довіряти всім людям, але у мене є сумніви, що всі депутати будуть під час розгляду цих питань в парламенті», - додав він.
Здоров`я В Україні заборонені до продажу таблетки «Корвазан» В Україні заборонили реалізацію та застосування серцево-судинного препарату «Корвазан». Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з контролю якості лікарських засобів, передає сайт pharma.net.ua. У службі зазначили, що на упаковці препарату неправильно вказано дозування, замість «25 мг» написано «12,5 мг». В такому випадку пацієнт може отримати подвійну дозу діючої речовини, яким є карведилол. Саме цей факт став причиною заборони препарату в країні. Виробником «Корвазану» є ПАТ «Київмедпрепарат», серія ліків 156226. Ці таблетки застосовували при гіпертензії, хронічній стенокардії і серцевій недостатності. Держслужба наказала або знищити препарат самостійно, або повернути виробникові (постачальникові). Також реалізатори зобов'язані повідомити територіальний орган Держлікслужби про виконання вимог Держслужби.
Політика Держдеп США вперше призначив спецпредставника по Україні Колишній постпред США при НАТО Курт Волкер був призначений держсекретарем США Рексом Тіллерсоном на посаду спеціального представника по Україні. Про це повідомив представник Тіллерсона Роберт Хаммонд, передає Інтерфакс-Україна. Волкер координуватиме зусилля Держдепартаменту США щодо врегулювання конфлікту в Україні. Чиновник народився в 1962 році, він є фахівцем у сфері міжнародних відносин. Волкер працював у ЦРУ, з 1988 року - в Держдепі США. У 1998 році став першим секретарем американської місії в НАТО. У 2008-2009 роках займав пост постійного представника США в НАТО. Останнім часом він працював у Міжнародному республіканському інституті Маккейна. У Держдепі посаду спецпредставника по Україні створено вперше. Цими питання раніше займалася помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.
Кримінал У Києві затримали озброєних бандитів, які продавали кокаїн і канабіс У Києві були затримані шість злочинців, які займалися незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням та збутом кокаїну і канабісу в особливо великих розмірах. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва. Правоохоронці провели 15 обшуків за місцем проживання учасників злочинного угруповання, було знайдено велику кількість наркотиків та психотропів, а також вогнепальну зброю і вибухові пристрої. Зокрема, у бандитів забрали пістолет «ПМ», два автомати «Калашникова» з 60 патронами до них, 2 карабіни «Сайга», 4 гвинтівки і запал від гранати РГД. У злочинців також знайшли $18 тисяч, 8 тисяч євро і 225 тисяч гривень. Всім затриманим повідомили підозру у скоєнні злочину, п'ятьом суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Один зі злочинців погодився співпрацювати зі слідством, його відправили під цілодобовий домашній арешт. Нагадаємо, в Перемишлі польські правоохоронці затримали 15 осіб, які нелегально виготовляли та продавали сигарети, а також торгували наркотиками і зброєю. У банду входили українці.
Кримінал Чоловік на Львівщині вліз у вікно до односельчанки і зґвалтував її У селі Жидачівського району Львівської області 32-річний чоловік заліз у вікно до 28-річної односельчанки і, застосувавши погрози, зґвалтував жінку. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Львівської області. Ґвалтівник був затриманий правоохоронцями. Жертва повідомила, що злочин стався близько першої години ночі 6 липня. Після зґвалтування жінці вдалося вирватися з рук злочинця і втекти з дому. Вона впізнала в чоловікові свого односельця. Найближчим часом суд обере злочинцеві запобіжний захід. Встановлено, що у 2009 році чоловік вже був судимий за зґвалтування і близько півроку тому звільнився з місць позбавлення волі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.152 (зґвалтування) КК України. Чоловікові загрожує тюремний термін від 5 до 10 років.
Події У Гамбурзі напали на охорону готелю, в якому зупинився Путін У Гамбурзі, де проходять акції протесту проти саміту G20, було скоєно напад на охорону готелю Park Hyatt Hotel, де зупинилися світові лідер. Про це повідомило видання Bild. Напад стався в п'ятницю, 7 липня. Подробиці інциденту невідомі. У цьому ж готелі зупинилися президент Південної Кореї Мун Чже Ін, прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл і президент РФ Володимир Путін. Німецькі правоохоронці офіційно не підтвердили напад на готель, підкресливши, що зіткнення з мітингувальниками відбуваються «по всьому місту». Нагадаємо, 7 і 8 липня в Гамбурзі проходитиме саміт G20, безпеку в місті забезпечують близько 20 тисяч поліцейських. Акцію протесту Welcome to Hell організували антикапіталісти, вони закидали поліцейських пляшками, димовими шашками та іншими предметами. Зараз відомо, що постраждали близько 160 поліцейських.
Закон і Право оформление ленты  Не виконуєте рішення суду? Значить, вони прийдуть до вас! Перші приватні виконавці отримали посвідчення 7 липня 70 приватних виконавців, які протягом травня-червня успішно склали іспити, отримали посвідчення. Загалом з 15 травня по 4 липня в Міністерстві юстиції відбулося 6 іспитів для приватних виконавців. За їхніми результатами 94 людини через два тижні зможуть приступити до виконання своїх обов'язків. «Працюйте чесно і в рамках правового поля. І хочу нагадати, що ми це свідоцтво видаємо і ми можемо його забрати або призупинити його дію», - зазначив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр під час церемонії вручення посвідчень приватним виконавцям. Початок роботи в Україні приватних виконавців є одним з найважливіших етапів судової реформи, оскільки зараз у нашій країні не виконуються понад 90% судових рішень. Приватні виконавці - європейська та американська практика. Приватні виконавці більш мотивовані втілити рішення суду, ніж державні, бо отримують 10% від суми судового стягнення, в той час як державні - всього - 2%. Видачу посвідчень прострочили на півтора місяця Однак такі слова виглядають дещо суперечливо на тлі порушень законодавства самим же Міністерством щодо перших, хто успішно склав кваліфікаційний іспит. Так, відповідно до закону "Про органи і осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень та рішень інших органів", посвідчення приватного виконавця особі видається протягом 10 днів з дня складання іспиту. Однак приватні виконавці, які склали іспит 15 травня і кілька наступних "партій" отримали свій документ лише через 46 днів. У Міністерстві юстиції нічого страшного в затримці видачі посвідчень, за кожне з яких його власник, до речі, заплатив 3200 грн, не бачать і вважають такий підхід на початку реформи нормальним. «Я думаю, що це суто  технічно, поки замовили, поки надрукували. Можливо, не було керівництва, там же міністр підписує документи. Крім того, бажано було перший раз видати великій кількості осіб для того, щоб донести ті меседжі, які ми донесли. У мене взагалі свого часу була думка видавати кожному особисто і з кожним проводити коротку бесіду, але через брак часу я не можу цього зробити. Далі буде все краще», - запевнив заступник міністра юстиції Сергій Шкляр. Офіційних скарг щодо несвоєчасної видачі посвідчень від приватних виконавців поки що не надходило, запевняє він. Приватні виконавці зможуть почати роботу до кінця липня Шкляр передбачає, що вже до кінця липня приватні виконавці, які отримали посвідчення, зможуть приступити до роботи. Однак попереду у них - величезний шматок роботи. Новим виконавцям потрібно застрахувати свою діяльність, організувати роботу офісу, який представники Мін'юсту повинні перевірити на відповідність усім вимогам. На це вони мають 15 днів (і, швидше за все, вже тут міністерство виконавцям затягувати час не дасть). І тільки після цього вносяться дані про кожного з виконавців до відповідного Єдиного реєстру. Тільки ті особи, інформація про яких внесена до цього реєстру, отримають право здійснювати діяльність. «Зараз шайба на боці тих, хто отримав свідоцтва, ми зволікати не будемо. Показуйте страховку, офіс, ми вносимо до реєстру, реєстр готовий, йдете до НАІС (ДП «Національні інформаційні системи». - АСН), там 2-3 дні навчання, як користуватися реєстром, і видача електронного ключа, і нехай працюють», - зазначив Шкляр . Тим часом представники ОБСЄ наполягають - для повноцінного запуску системи виконання судових рішень в найкоротші терміни Міністерству юстиції необхідно набрати цілу тисячу приватних виконавців, так як навіть 500 на всю Україну - недостатньо. З реалізацією цих побажань міжнародних спостерігачів у Міністерстві юстиції також спостерігається зволікання. У відомстві навіть не готові повідомити, коли почнеться наступна хвиля кваліфікаційних іспитів приватних виконавців. Кажуть, кваліфікаційна комісія ще навіть не збиралася і не приймала рішення щодо цього. Разом з тим представники міжнародної організації, що спостерігали за ходом іспитів, впевнені - вони проходили прозоро, незважаючи на те, що в них було введено не передбачену законом практичне завдання, яке перевірялося вручну комісією. Водночас спостерігачі анонсували заміну деяких елементів тесту. «Не автоматизована система відповідає провідним міжнародним практикам. Звичайно, за результатами перших випробувань ці тести будуть переглядатися. Ми вже проводили інтерв'ювання з низкою приватних виконавців, які склали успішно іспит і вже почули їхній фид-бек», - зазначила керівник програми «Верховентсво права» координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька. Законодавчі колізії в роботі приватних виконавців Однак приватний виконавець Андрій Авторгов, який набрав чи не найбільшу кількість балів з усіх екзаменованих (97,5 з 100 можливих), переконаний - третій етап іспиту - практичне завдання, суперечить закону. «В законі зазначено про автоматизоване анонімне тестуванні. Хоча розробники тестів кажуть, що практичне завдання теж автоматизовано, але, на моє переконання, воно не є автоматизованим, так як оцінюється комісією, а не системою тестування», - підкреслив приватний виконавець. Більше того, Авторгов зазначив, що і в подальшому робота приватного виконавця буде нелегкою через протиріччя, що залишилися в законі. Наприклад, згідно із законом, приватний виконавець має право стягувати винагороду, але не має права стягувати виконавчі документи на свою користь. А постанова про стягнення винагороди є саме виконавчим документом. Виходить, що приватний виконавець не має права стягувати на свою користь свою ж винагороду. Аналогічна ситуація зі штрафами, які стягуються на користь держави, каже юрист. «Приватний виконавець не має права виконувати рішення, де стягувачем є держава. Тобто він формально не може стягнути штраф. Тому доведеться постанову про стягнення штрафу, яка є засобом впливу на боржника, направляти в державну виконавчу службу, а щодо винагороди - направляти іншому приватному виконавцю», - пояснив Авторгов. Суму стягнень обмежили Загалом приватні виконавці мають право працювати з усіма судовими рішеннями, які не виконуються, за винятком рішень, де стягувачем або боржником є ​​держава, а також рішення щодо гострих соціальних питань: виселення або вселення фізичних осіб, передача дитини від одного батька до іншого або опікунам і тому подібне. За перший рік роботи приватний виконавець повинен довести свою ефективність і сумлінність, розповідають в Мін'юсті. Тому для них ввели певні обмеження. Зокрема, до 1 січня 2018 року виконавці можуть займатися тільки тими рішеннями, сума стягнення за якими не перевищує 6 млн грн, а наступні півроку - ця сума не повинна не перевищувати 20 млн грн. І тільки після того, як приватний виконавець пропрацював рік, він може виконувати рішення, де сума стягнення понад 20 млн грн.
Спорт оформление ленты  Всесвітньо відомі спортсмени знялися оголеними для журналу ESPN Близько 20 всесвітньо відомих спортсменів стали учасниками відвертої фотосесії Body Issue, яку провів американський журнал ESPN. Фотографії були розміщені на сайті журналу. Проект під назвою The Body Issue був запущений ще в 2009 році. З тих пір фотографи видання намагаються показати красу тіла найвідоміших спортсменів сучасності. Щороку фотографи шукають нових моделей серед спортсменів. Однак захисник команди Національної баскетбольної асоціації «Чикаго Буллс» Дуейн Вейд вже три рази з'являвся у фотосесіях. Цього разу свої фото продемонстрували чемпіон Ultimate Fighting Championship (Абсолютний бійцівський чемпіонат) Конор Макгрегор, серфінгистка Кортні Колгор, футболістка американської збірної Кірстен Прес, бігунка Емма Кобурн, триразовий олімпійський чемпіон з плавання Натан Едріан. Також чотириразовий чемпіон Олімпійських ігор 56-річний американець Грег Луганіс. Жіноча хокейна збірна США Малакаї Фекіота - Регбі Джо Торнтон і Брент Бернс - Хокей Кароліна Возняцкі - Теніс  Мішель Вотерсон - Змішані бойові мистецтва Новлен Вільямс-Міллс - Легка атлетика Джуліан Едельман - Футбол Ннека Огвуміке - Баскетбол Зак і Джулія Ерц - Футбол Гас Кенуорті - Фристайл Ей. Джей. Ендрюс - Футбол Айзе Томас - Баскетбол Езекіел Елліотт - Футбол Ешлі Вагнер - фігурне катання
Події оформление ленты  Другий вибух у Луганську: соцмережі повідомляють про автомобіль, що вибухнув У центрі Луганська стався другий вибух. Епіцентр розташовувався неподалік місця першого вибуху, повідомили користувачі соцмереж. За попередньою версією, вибухнув автомобіль. Місцеві жителі повідомляють, що другий вибух стався в районі вулиці Коцюбинського неподалік драматичного театру. Нагадаємо, перший вибух прогримів в районі вулиці 3-тя Донецька, недалеко від площі Героїв Великої вітчизняної війни. Видання сепаратистів писали про одного загиблого і двох поранених. Вибух стався близько 15:25. На місце НП прибула велика кількість автомобілів з сиренами, приїхали «швидкі допомоги» і «правоохоронці» терористів. У соцмережах також опублікували відео після вибуху в окупованому Луганську. #Луганск, после взрыва возле магазина "Музыкальный пик" pic.twitter.com/hurIkdcGbS — Necro Mancer (@666_mancer) 7 июля 2017 г.
Політика ОБСЄ офіційно визнала присутність російських військ на Донбасі У Мінську 7 липня Загальний комітет з політичних питань та безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ підтримав запропонований делегацією України проект резолюції «Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Росія традиційно проголосувала проти. У проекті резолюції наголошується на «повному дотриманні суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь». Також у документі засуджується окупація Криму Росією, а також засуджується агресія РФ на українському Донбасі. РФ вкотре настійно закликали припинити спонсорувати терористів в Україні за допомогою припливу бойовиків, грошей і зброї. У документі також міститься заклик до РФ «забезпечити виведення своїх збройних формувань, військової техніки та найманців з території окремих районів Донецької та Луганської областей України під наглядом ОБСЄ, а також роззброєння всіх незаконних збройних формувань». Комітет більшістю голосів схвалив запропоновану резолюцію. У свою чергу спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявила про невідведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі. Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що останні 2 тижні терористи так званої «ДНР» відмовлялися допускати спостерігачів спецмісії в районі Новоазовська. Хуг розповів, що 4 липня міні-БПЛА місії зафіксував РСЗВ «Ураган» в Миролюбівці, двома днями раніше спостерігачі бачили зенітно-ракетний комплекс в Новокалиновому, 4 танки біля Новотошківки.
Кримінал оформление ленты  У Києві поліція затримала групу провокаторів з «коктейлями Молотова» На вулиці Богдана Хмельницького в Києві була проведена спецоперація, під час якої затримали групу осіб, яка намагається кинути «коктейлі Молотова» в будівлю посольства Польщі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила група «Київ Оперативний». Правоохоронцям повідомили, що готується провокація. У зв'язку з цим неподалік німецького посольства були зупинені автобус і два легкових автомобілі. Водій одного легковика мав намір втекти, він вискочив на тротуар, де були люди, його швидко спіймали, ніхто не постраждав. У затриманих транспортних засобах знайшли вже готові «коктейлі Молотова». Затриманих відвезли в поліцейський відділок. Разом з тим видання «Українська правда» повідомляє, що поліція проводила спецоперацію спільно з представниками Служби безпеки України.
Економіка Мінфін забракував законопроект "Про освіту". Взяти 160 млрд грн ніде Для того, щоб реалізувати придумані народними депутатами норми законопроекту «Про освіту» Україні доведеться витратити половину держбюджету, заявили в Мінфіні, порахувавши необхідні фінансові витрати. В бюджетній резолюції не передбачені гроші на прописані в законопроекті норми, він фактично непідйомний для бюджету країни, повідомили в Міністерстві фінансів після вивчення проекту закону. «Ресурси на реалізацію законопроекту не закладені в 3-річній Бюджетній резолюції. Треба враховувати можливості Держбюджету і можливості економіки. Ухвалення законопроекту в такій редакції - це черговий популістський крок. Навіщо ухвалювати закони, які в подальшому не буде можливості профінансувати?» - заявив міністр фінансів Олександр Данилюк. Відзначається, що тільки на збільшення зарплати вчителям до рівня 4 прожиткових мінімумів за 5 років з бюджету потрібно буде додатково виділити понад 160 млрд грн. У Мінфіні уточнили, що в 2017 році заробітна плата вчителів вже була збільшена на 50%. У той час як інші важливі сфери залишилися без таких преференцій. «Однак це не повинно створювати дисбалансу в оплаті праці всієї бюджетної сфери - медицини, культури, соціальної сфери, фізкультури і спорту тощо», - вважають у міністерстві. Крім цього, в 2017 році були виділені гроші на вдосконалення системи фінансування стипендій, збільшення автономії вишів, забезпечення підтримки близько 9 тис. дітей з особливими освітніми потребами, забезпечення доступу дітей сільської місцевості до якісної освіти. А в Бюджетній резолюції на 2018 - 2020 рр. на реалізацію проекту "Нова українська школа" враховані додаткові витрати в обсязі 24 млрд грн. Однак запити на реалізацію законопроекту «Про освіту» занадто великі, вважають головні фінансисти країни. «Реалізацію цього законопроекту можна забезпечити тільки шляхом скорочення більше половини педагогічних і науково-педагогічних працівників, скороченням витрат на обороноздатність країни або істотним збільшенням дефіциту держбюджету і зростанням державного боргу, що є неприпустимим», - сказано в повідомленні. Водночас у Мінфіні на назвали повну суму, яку доведеться витратити на реалізацію освітньої реформи. А ось в Міносвіти раніше озвучили куди менші цифри - мовляв, витрати на реалізацію закону розтягнуті на 12 років і становлять близько 87 млрд грн. У відомстві вважають, що для того, щоб реалізація законопроекту почалася з 2018 року, депутати повинні його ухвалити до жовтня-листопада 2017 року.
Здоров`я 8 простих кроків, щоб подобатись оточуючим після робочого тижня Наприкінці робочого тижня багато хто з нас відчуває сильну втому, страждає від недосипання, млявості і апатії. Однак вечір п'ятниці і вихідні обіцяють цікаві зустрічі попереду. Так що пропонуємо вам 8 простих порад, щоб миттєво стати привабливішими в очах оточуючих і друзів, які зібрала The Independent . Виявляється, не зіпсувати похмурим виглядом вечірку, дуже просто! 1. Дивіться співрозмовнику в очі Це кращий спосіб справити враження впевненої в собі людини і виявити інтерес до співрозмовника. Головне, не почати витріщати очі на співрозмовника. Це може викликати агресію. 2. Випряміть свою поставу Саме час випрямитися і трохи висунути вперед підборіддя. Це точно виділить вас з натовпу, плюс зніме біль в спині. 3. Слідкуйте за своєю зовнішністю Теж простий, але ефективний спосіб зробити правильне враження. Нечищені зуби, брудні нігті і волосся, плями на одязі - все це може перетворити вас з принца назад на жабу. 4. Підбирайте одяг за розміром Не обов'язково бути іконою стилю, щоб мати гарний вигляд. Досить підбирати одяг, що підкреслює вашу фігуру. Це не має бути одяг від відомих марок, головне, щоб у ньому вам було зручно й комфортно. 5. Пийте досить води Не забувайте поповнювати свій водний баланс, ваша шкіра буде виглядати здоровою і зволоженою, навіть якщо ви не встигли нанести косметику. 6. Висипайтесь Це не завжди вдається, але здоровий сон - ключ до привабливості. Він також допоможе вам виглядати свіжо і бадьоро. 7. Навчіться слухати У наш час у всіх на все є своя думка. Але дослідження показують, що людина охочіше йде на контакт з тим, хто уважно її слухає. 8. Посміхайтесь Щиру посмішку неможливо переоцінити. І як не згадати британського письменника Роалда Дала: «Людина, в душі у якої доброта, ніколи не буде потворною».
Кримінал ГПУ проводить обшуки в Дніпропетровській ОДА У департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Генпрокуратура проводять обшуки. Співробітників департаменту підозрюють нібито в розтраті 3 млн 457 тис. грн бюджетних коштів в ході придбання препаратів для проведення діалізу. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив заступник голови Дніпропетровської обладміністрації Володимир Юрченко. Відзначається, що в п'ятницю о 7:00 ранку правоохоронці опечатали кабінети і почали обшуки. Разом з тим Юрченко заявив, що закупити необхідні препарати не вдалося, у зв'язку зі скасуванням Антимонопольним комітетом у 2017 році всіх торгів щодо розчинів і витратних матеріалів для діалізу. "Така ситуація склалася по всій Україні, нашому департаменту приписують розтрату в розмірі 3 млн 457 тис. грн. Саме таку суму вивела якась проведена експертиза", - сказав він.  Кримінальну справу за цим фактом порушено Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури, а рішення на проведення обшуків було прийнято Печерським райсудом Києва.
Наука і технології Tesla в рекордний термін зробить найбільшу в світі літій-іонну батарею або втратить $50 млн Влада Південної Австралії вибрала компанію Tesla для проектування найбільшої в світі мережевої батареї, яка буде встановлена ​​в парі з вітряною електростанцією, виробництва французької компанії Neoen. Таким чином влада хоче перевірити, наскільки надійними є поновлювані джерела енергії при масовому використанні, повідомляє The Independent. Південна Австралія є п'ятим за величиною австралійським штатом з населенням 1,7 млн ​​осіб. Він випереджає інші регіони в застосуванні вітроенергетичних установок. Закриття вугільних електростанцій призвело до різкого підвищення цін на електроенергію, що викликало бурю обурення в північних штатах. Всі попередні проекти мали головний недолік - відсутність можливості створення адекватного запасу енергії, бо, коли вітер дме недостатньо сильно, поставки енергії припиняються. Новий проект включає ємність для зберігання 129 мегават-годин, яких достатньо для освітлення 30 тисяч будинків, розповів представник Tesla. За умовами угоди компанія повинна надати літій-іонну батарею потужністю 100 мегават протягом 100 днів з моменту підписання контракту або ж її встановлення не буде оплачене. Відлік 100-денного періоду почнеться протягом декількох тижнів, коли спільну угоду буде досягнуто між владою Південної Австралії, Tesla, Neoen і австралійським оператором ринку енергетики. Ціна проекту поки не розголошується. Ілон Макс зізнався, що несвоєчасна установка обійдеться його компанії в $50 млн, не враховуючи витрати на розробку. В системі передбачено аварійне резервне живлення в разі недостатнього енергопостачання. У компанії заявили, що проект планують завершити до грудня 2017 року і що система стане найбільшою літій-іонною батареєю в світі, обійшовши за розмірами електростанцію на 80 мегават-годин, встановлену Tesla в Каліфорнії. Сусідній з Південною Австралією штат Вікторія теж чекає своєї черги на установку подібної системи в січні 2018 року. Літій-іонні батареї отримали широке поширення з 1991 року, але в маленькому масштабі - в ноутбуках і мобільних телефонах. Середня літій-іонна батарея вагою в 1 кг може зберігати близько 150 мегават-годин електроенергії, що вдвічі перевищує можливості нікелевих батарей. Десятки компаній з 10 країн світу, включно з приватною компанією Lyon Group, яка співпрацює з американською енергетичною корпорацією AES Corp, брали участь у тендері на австралійський проект.

Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти ....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів




/-1,0966711044312-/ /-pc-/
Top