counter
Архів Повернутись назад 06 Жовтня 2015
6 Жовтня
оформление ленты  Блог: 
Політика Кость Бондаренко Створення низки антикорупційних органів - імітація бурхливої ​​діяльності Реальної боротьби з корупцією в Україні немає. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко. «Корупції у нас стільки, що ми нею могли б навіть поділитися. З нею нічого не відбувається. А боротьба, створення низки антикорупційних органів та інше - імітація бурхливої ​​діяльності. Насправді боротися треба не з проявами корупції, а з її основами. Але ніхто не поспішає пиляти гілку, на якій сидить сам», - упевнений він. Бондаренко зазначив, що основи корупції лежать у дозвільній системі, і необхідно перебудовувати бюрократичну систему, мінімізувати присутність «людського фактора», різного роду дозволів, погоджень тощо, і тим самим вбивати корупцію.
Події оформление ленты  Двоє чоловіків намагалися провезти через кордон 140 тисяч доларів Співробітники Державної прикордонної служби спільно з представниками Служби безпеки затримали двох чоловіків, які намагалися вивезти з України до Польщі 140 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. «Громадянин Польщі та громадянин України перетинали кордон через пункт пропуску «Ягодин», що у Волинській області. Вони прямували до Польщі автомобілем «Сузукі». Перевіряючи оперативні дані, правоохоронці ініціювали спільно зі співробітниками митниці поглиблений огляд. Під час додаткової перевірки у чоловіків у кишенях одягу було знайдено незадекларовані кошти», - йдеться в повідомленні. Загалом у українця і поляка було вилучено 140 тисяч доларів. Наразі встановлюються всі обставини і складаються процесуальні документи.
Суспільство Ткачук: Частина танків Т-64 і Т-72 залишила передову на Луганщині Більшість танків уже залишили передову в Луганській області. Про це повідомляється на сайті представника АТО в області Руслана Ткачука. «Стало відомо, що передову залишила більша частина танків Т-64 і Т-72. Сьогодні планується завершити цей етап. Згодом розпочнеться другий - відведення від лінії розмежування протитанкових гармат Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і 82-міліметрових мінометів», - сказано в повідомленні. Як зазначається, командування сектора «А» разом з представниками ОБСЄ підбило підсумки першого дня виконання доповнень до Мінських угод щодо відведення зброї. Бойовики «ЛНР» також здійснюють відведення озброєння. «З 7:00 5 жовтня до 7:00 6 жовтня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках (Попаснянський район) на лінії розмежування зберігалася тиша», - сказано в повідомленні. Щоб повністю відвести озброєння, підрозділам ЗСУ в Луганській області надали 14 діб. Нагадаємо, вчора в Мережі з'явилося відео відводу українських танків від лінії зіткнення в Луганській області.
Суспільство У Миколаєві в ДТП потрапили автобус і вантажівка, є загиблі і багато потерпілих У Миколаєві в понеділок, 5 жовтня, зіткнулися автобус і вантажівка, внаслідок аварії 2 людини загинули, 19 травмувалися. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДАІ МВС України. «За попередніми даними, водій вантажного автомобіля Mercedes-Benz 809, рухаючись від вул. Космонавтів у напрямку вул. 295-ї Стрілецької дивізії, допустив зіткнення з маршрутним автобусом «Рута 25», який рухався попереду в попутному напрямку. Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля Mercedes-Benz, збільшивши швидкість, залишив місце пригоди. Проїхавши кілька сотень метрів, повернули на вул. Братське і залишив транспортний засіб біля будинку 83», - сказано в повідомленні. Водія вантажівки - 38-річного місцевого жителя - затримано. Нагадаємо, що сьогодні прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляла про колличестве загиблих у ДТП на дорогах України.
Події оформление ленты  У Чернівцях член антикорупційної ради попався на хабарі У Чернівцях правоохоронці затримали члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції, який вимагав хабар у розмірі 1500 євро за відновлення студентки в одному з університетів. Про це повідомляє прес-служба МВС України. «Міліціонери затримали чиновника 5 жовтня неподалік від Чернівецької обласної державної адміністрації. Під час особистого огляду правоохоронці вилучили частину неправомірної вигоди - 700 євро», - йдеться в повідомленні. Зазначається, що співробітник міськради вимагав у студентки гроші взамін на її відновлення у навчанні. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. У порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу підозрюваного затримали і помістили в ізолятор тимчасового утримання. Йому загрожує ув'язнення строком до восьми років із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. Слідство триває.
За кордоном У Білорусії почалося дострокове голосування на президентських виборах У Білорусії сьогодні, 6 жовтня, стартувало дострокове голосування на президентських виборах. Про це інформує «БЕЛТА». Повідомляється, що заздалегідь віддати свій голос на користь одного з кандидатів на найвищу державну посаду можна до 10 жовтня. «Завчасно віддати свій голос на користь одного з кандидатів на найвищий державний пост можна до 10 жовтня», - уточнюється в публікації у вівторок. У Центрвиборчкомі пояснили, що взяти участь у достроковому голосуванні може виборець, який не має можливості в день виборів перебувати за місцем свого проживання. «Офіційного підтвердження причин неможливості виборця прийти до приміщення для голосування в день виборів не потрібно», - пояснили в ЦВК. Дільниці працюватимуть з 10:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00. У Білорусії для головної електоральної події 2015 року було віддруковано понад 7 млн. бюлетенів. Кількість резервних не повинна перевищувати 5%, їх розподілено по дільницях. Президентські вибори відбудуться 11 жовтня.
Суспільство У Дніпропетровській області викрили адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки затримали мешканку Кривого Рогу, яка вела активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Робила вона це за вказівкою кураторів з Росії. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «32-річна зловмисниця поширювала матеріали, спрямовані на зрив процесу мобілізації, дискредитацію діяльності чинної влади, відкрито закликала до підтримки злочинних дій терористів «ДНР» і «ЛНР» і створення подібних «республік» в інших областях України. За словами затриманої, після її спроби припинити незаконну діяльність куратори зі спецслужб РФ, погрожуючи розправою, змусили жінку продовжити антиукраїнську пропаганду», - сказано в повідомленні. Під час обшуку у неї вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої поширювалися матеріали сепаратистського характеру. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Триває слідство. Нагадаємо, 5 жовтня 2015 року Службою безпеки України спільно з військовою прокуратурою Донецької області в Артемівському районі було затримано інформатора бойовиків.
Політика ЄС продовжив санкції проти Клюєва Рішенням Ради Європейського союзу від 5.10.2015 №2015/1777 продовжено термін застосування обмежувальних заходів (санкцій) до народного депутата України Сергія Клюєва до 6 березня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. Рішення опубліковане в офіційному віснику ЄС і набуває чинності сьогодні. Зазначається, що наразі проти всіх 17 колишніх високопосадовців та пов'язаних із ними осіб, які перебувають у санкційному списку ЄС, застосування санкцій продовжено до 6.03.2016 року. Нагадаємо, що 4 червня 2015 року Генеральна прокуратура України повідомила Сергію Клюєву про підозру у розкраданні державного майна, і це є підставою для застосування санкцій ЄС. 24 вересня 2015 року спікер ВР Володимир Гройсман заявив, що парламент розгляне подання на арешт Клюєва, якщо таке буде подано. Проте досі таке подання подано не було.
Суспільство Словак намагався вивезти з України старовинні ікони Прикордонники запобігли спробі вивезення з України трьох старовинних ікон. Цінності намагався вивезти громадянин Словаччини. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Затримали іноземця на пункті пропуску «Ужгород» 5 жовтня. Ікони належать невідомому автору. Словак нервував під час перевірки документів. «Тому було прийнято рішення про проведення поглибленого огляду автомобіля спільно з представниками митниці. У результаті чого спільна прикордонно-митна оглядова група знайшла ікони із зображенням Ісуса Христа, Божої Матері та святих. Церковні предмети були в багажнику автомобіля серед особистих речей водія. Водій розповів, що предмети старовини нібито придбав на інтернет-аукціоні, а розписку про вартість ікон отримав від продавця», - сказано в повідомленні. Заявлена ​​вартість ікон – 2 тисячі гривень. Наразі їх вилучили і відправили на експертизу з метою визначення художньої, культурної та історичної цінності і встановлення справжньої їх вартості.
Політика Депутати дозволили іноземцям служити у ЗСУ Верховна Рада України дозволила іноземним громадянам та особам без громадянства проходити військову службу в лавах Збройних сил України. За законопроект №2389 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства» проголосували 229 парламентаріїв. Відповідно до законопроекту, іноземці та особи без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у ЗСУ, озвучують і підписують зобов'язання. При виконанні обов'язків служби вони носять військову форму одягу, їм довічно встановлюються військові звання. Ще 12 травня 2015 року в парламенті України в першому читанні було ухвалено законопроект №2389 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у ЗСУ іноземцями та особами без громадянства». Нагадаємо, 16 вересня 2015 року міністр оборони України Степан Полторак заявив, що всі іноземці, які проходять службу у Збройних силах України, вже отримали українське громадянство.
Суспільство На Херсонщині слідчий попався на хабарі в 70 тисяч гривень Служба безпеки затримала заступника начальника - начальника слідчого відділу Генічеського райвідділу міліції в Херсонській області. Про це повідомили у прес-службі СБУ. «Чоловік вимагав 70 тисяч гривень від родичів затриманого за пом'якшення покарання за завдання тяжких тілесних ушкоджень та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність», - сказано в повідомленні. Міліціонера спіймали на гарячому - під час отримання частини хабара - 50 тисяч гривень. Злочинцеві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) КК України. Нагадаємо, сьогодні, за інформацією прес-служби МВС України, у Чернівцях було затримано члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції, який вимагав хабар за поновлення студентки в одному з університетів.
Події ГПУ повернула Києву земельну ділянку вартістю 49,9 мільйона гривень Прокуратура м. Києва оскаржила незаконне рішення Київської міської ради, яким у 2007 році господарському товариству було незаконно передано в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу земельну ділянку площею 3 га вартістю 49,9 млн. грн. по вул. Анрі Барбюса в Печерському районі столиці. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «Зазначену земельну ділянку було передано комерційній структурі незаконно, без вилучення у Київського геологорозвідувального технікуму (правонаступником якого є Київський національний університет ім. Тараса Шевченка), у постійному користуванні якого перебуває земельна ділянка», - йдеться в повідомленні. Суд апеляційної інстанції і Вищий господарський суд України погодилися з доводами прокуратури і прийняли рішення про скасування згаданого рішення Київради. Водночас товариство, намагаючись безпідставно отримати в користування земельну ділянку, звернулося із заявою про перегляд судових рішень до Верховного Суду України. Однак вища судова інстанція, погодившись з обгрунтованістю доводів Генеральної прокуратури, 30.09.2015 залишила судові рішення без змін.
За кордоном Депутати Ради хочуть, аби світ посилив тиск на Росію напередодні виборів «ДНР» і «ЛНР» Нардепи висловили обурення намірами провести фейкові вибори в окупованих Донецькій та Луганській областях. Відповідну заяву підтримали 237 народних депутатів. «Верховна Рада України обурена повідомленнями про провокаційні наміри маріонеток Кремля провести псевдовибори в окремих районах Донецької та Луганської областей України 18 жовтня і 1 листопада 2015 року. Такий виборчий фарс не відповідає ні чинному українському законодавству, ні загальновизнаним демократичним стандартам ОБСЄ та є свідомим кроком, спрямованим на зрив мирного процесу», - сказано в повідомленні. Крім того, в заяві сказано, що «чесні і демократичні вибори до органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей неможливі під дулами автоматів». Акцент у заяві зробили і на тому, що вибори на тимчасово окупованих територіях мають проводитися лише в чіткій відповідності з українським законодавством, а також у відповідності зі стандартами і за умови відповідного моніторингу з боку БДІПЛ/ОБСЄ. «У зв'язку з цим український парламент закликає міжнародну спільноту посилити всебічний тиск на Російську Федерацію з метою уникнення зриву Мінських домовленостей», - сказано в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  В аеропорту «Бориспіль» з'явилася поліція З сьогоднішнього дня в аеропорту «Бориспіль» і на трасі Київ - Бориспіль починає роботу нова патрульна поліція. Про це інформує прес-служба КМУ. Як повідомляється, Міністерству внутрішніх справ сьогодні було передано 85 нових автомобілів, які використовуватимуть поліцейські. За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, в Україні запроваджується патрулювання швидкісних трас. Перший такий поліцейський патруль здійснюватиме охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху на автостраді Київ - Бориспіль. Глава уряду зазначив, що наступним автошляхом, де працюватимуть патрулі, стане Житомирська траса. Крім того, аеропорт «Бориспіль» став першим, де працюватимуть нові патрульні, - в терміналі «Д» сьогодні відкривається диспетчерський пункт нової поліції. Також сьогодні стартує набір до нової поліції Борисполя. Планується набрати 180 поліцейських.
За кордоном У МЗС прокоментували бомбардування Росією Сирії Міністерство закордонних справ України висловлює стурбованість агресивними діями Російської Федерації в регіоні Близького Сходу. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ. У заяві сказано, що атаки російських літаків призвели до жертв серед мирного населення і не завдали істотної шкоди ІДІЛ, що породжує «глибокі сумніви у здатності Росії відігравати конструктивну роль у процесі сирійського врегулювання». «Прикриваючись гаслом боротьби з міжнародним тероризмом, Кремль послідовно реалізує політику створення зон нестабільності та підтримки антидемократичних режимів. На тлі воєнної агресії РФ проти України, що супроводжується прямою підтримкою та фінансуванням тероризму на Донбасі, оголошення Москвою курсу на посилення боротьби з тероризмом у Сирії є особливо цинічним», - йдеться в заяві. При цьому в МЗС зазначили, що досягнення миру і стабільності в Сирії можливе лише при одночасній нейтралізації радикально налаштованих ісламістських угруповань та усунення від влади чинного режиму в Дамаску.
Політика Порошенко вимагає від ВР цього тижня заборонити відпускати під заставу корупціонерів Президент Петро Порошенко вимагає від парламенту ухвалити цього тижня закон, що забороняє відпускати під заставу корупціонерів. Про це глава держави заявив під час засідання Антикорупційної ради, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Я чекаю від Верховної Ради і сподіваюся, що Рада цього пленарного тижня нарешті ухвалить закон, який заборонить випускати під заставу державних чиновників, принаймні 1-го і 2-го рангу, котрих обґрунтовано підозрюють у корупційних діях. Зрозуміло, що держчиновники 1-го і 2-го рангу мають можливість сховатися від слідства, впливати на нього», - заявив Порошенко. Президент також зазначив, що якщо хабарника відпускають під заставу, то найчастіше сума застави в десятки разів менша за розмір хабара, а це, на думку гаранта, неприпустимо для правової держави.
Політика За два місяці на хабарах погоріли півтисячі корупціонерів За два місяці до відповідальності було притягнуто 500 корупціонерів. Про це під час засідання Антикорупційної ради заявив Президент Петро Порошенко, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). За словами Президента, резонансні викриття корупціонерів свідчать про політичну волю і про початок рішучої боротьби з корупцією. «Ніхто і ніколи не захистить корупціонера від справедливого покарання... За останні два місяці у нас притягнуто до кримінальної відповідальності понад 500 осіб. Лідери - місто Київ, Дніпропетровська область, Закарпатська, Харківська, Львівська та Донецька області. З них 492 особи вже засуджено, у тому числі й до позбавлення волі», - розповів Президент. Він також зазначив, що серед тих, кому висунуто підозри, - правоохоронці, керівники райрад та райадміністрацій, чиновники з держструктур, прикордонники, вищі офіцери СБУ та МВС. При цьому Порошенко наголосив, що вже почали притягувати до відповідальності й судей.
Політика Бойовики переносять вибори на 2016 рік Представники «ДНР» та «ЛНР» заявили про перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік. Про це йдеться у їхній заяві, опублікованій на сайті одного з лояльних до сепаратистів ЗМІ. «Ми вивчили заяви та рекомендації пані Меркель і пана Олланда за підсумками Паризького саміту 2 жовтня. Провели сьогодні тут, у Мінську, консультації з представниками ОБСЄ та Росії. Отримали вказівки від наших лідерів - О. Захарченка та І. Плотницького. За підсумками цієї роботи повідомляємо про згоду «ДНР» і «ЛНР» на перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік», - йдеться в заяві. При цьому представники бойовиків заявили, що за цей час вони очікують, що Україна надасть Донбасу особливий статус, не допустить переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей, а також переголосує поправки до Конституції в новій, узгодженій з бойовиками редакції.  
Політика Україна вимагає від бойовиків скасувати результати «виборів» у листопаді 2014 року Українська сторона вимагає від бойовиків скасувати результати виборів 2 листопада 2014 року. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. За її словами, українська сторона вітає заяву представників окремих районів Донецької та Луганської областей про скасування виборів 18 жовтня і 1 листопада. «Разом з тим, для повернення у правове поле окремих районів Донецької та Луганської областей, звертаємо увагу на необхідність скасування результатів виборів 2 листопада 2014 року, які не було визнано ані міжнародним співтовариством, ані Києвом, ані, до речі, Москвою», - написала Оліфер. При цьому вона зазначила, що цей крок дасть можливість провести чесні, законні та справедливі вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей на підставі виборчого законодавства України та з урахуванням вимог ОБСЄ. Нагадаємо, представники «ДНР» і «ЛНР» заявили про перенесення виборів з 18 жовтня і 1 листопада на наступний рік.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Огризко Потрібно було розробити конкретний план виконання Мінських домовленостей Інформація щодо низки домовленостей у рамках зустрічі «Нормандської четвірки» про надання особливого статусу Донбасу, вибори, повернення контролю за кордоном - це щось з політичного сюрреалізму. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко. «Є заяви, оцінки, припущення, здогади. А документ ніхто не бачив. Підписаного підсумку (зустрічі в Парижі. - Ред.) немає. Чітко зрозуміти, на які умови кожна зі сторін погодилася, можна лише з документа», - пояснив він. Огризко вважає, що ситуація після зустрічі «Нормандської четвірки» кардинально не зміниться, і кожна сторона продовжить вигідну для себе риторику відносно Мінського процесу. Що стосується Мінських угод, то дипломат вважає текст документа дуже слабким. «Він дозволяє всім говорити про все. І вважати, що інший винен, а він - ні. Так міжнародні документи не складаються. Тут буде купа факторів, які визначатимуть, що реально відбуватиметься. Виходячи з практики, можна припустити, що швидких і конструктивних рішень у нас не буде. А буде знову перетягування каната. І ми будемо знову час від часу сперечатися з приводу того, що відбувається», - прогнозує колишній міністр закордонних справ. «Особливий статус Донбасу, вибори бандитів, а потім контроль за кордоном, передача контролю ОБСЄ, котре бойовики не пускають, - це щось з політичного сюрреалізму», - додав він. Огризко вважає, що ситуацію змінив би більш чітко прописаний, задокументований план дій. «Потрібно було розробити конкретний план з виконання того, про що домовилися в Мінську. А також конкретний план покарання за невиконання цих домовленостей. Виставити дати, і, якщо сторона виконує план, - отримує цукерку, а ні - санкції. І тоді кожна зі сторін розуміє, що може мати або повагу, або батіг. Оскільки цього немає, взаємні звинувачення продовжуються, а результату досягти досить складно», - попередив дипломат.
Економіка Міносвіти в 2016 році отримає 250 мільйонів гривень на обладнання класів хімії та фізики Міністерство фінансів України у 2016 році має намір виділити 250 млн. грн. на обладнання в школах класів природничих наук. Про це під час брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, передає кореспондент «Аналітичної служби новин». «Після довгих переговорів з Міністерством фінансів ми досягли згоди, що наступного року Міносвіти буде виділено 250 млн. грн. на обладнання класів природничих наук. Розраховуємо, що буде закуплено обладнання для сотень класів для різних шкіл», - сказала вона. За її словами, йдеться про класи хімії та фізики. «Це обладнання дуже дороге. А те, яке є зараз у школах, або вже застаріло, або його взагалі немає», - зазначила вона. Совсун наголосила, що інвестування в обладнання допоможе підвищити рівень природничо-наукової освіти.
Політика Порошенко чекає на висновки Венеціанської комісії щодо судової реформи у жовтні Президент Петро Порошенко наприкінці жовтня очікує висновків Венеціанської комісії щодо концепції судової реформи. Про це глава держави заявив під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Наприкінці жовтня я чекаю висновків Венеціанської комісії щодо концепції судової реформи, яка була запропонована мені Конституційною комісією і зараз активно обговорюється в юридичних колах. Після одержання висновків Венеціанської комісії, після обговорення буде сформовано остаточні пропозиції з приводу внесення змін до Конституції», - заявив Порошенко. Він зазначив, що у проекті має бути рішення питання очищення та оновлення суддівського корпусу.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Фесенко Необхідне кардинальне оновлення корпусу суддів та прокурорів Законопроект про скасування застави сам по собі ситуацію з корупцією не змінить, але може стати інструментом тиску на не винних у ній людей. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. «Все залежить від того, як буде сформульовано законопроект. Це стосуватиметься людей, обвинувачуваних у корупції, або більш широкого кола обвинувачуваних. Я не прихильник того, щоб повністю скасовувати грошову заставу. Її потрібно врегулювати і спрямувати лише на боротьбу з корупцією. А хто подасть цей законопроект - питання домовленості влади. Враховуючи те, що Президент підтримав ідею про скасування застави для корупціонерів ще до отримання електронної петиції, можливо, він і подасть», - сказав експерт. Фесенко переконаний, що законопроект зможе розв’язати лише малу частину проблем корупції, а ефективність боротьби пов'язана, у першу чергу, з відсутністю хабарів у Генпрокуратурі, судовій системі. «Для початку потрібно вичистити правоохоронні органи, а питання про заставу вирішує одну приватну проблему. Необхідне кардинальне оновлення корпусу суддів та прокурорів. Їх треба створювати практично з нуля. Просто зміна інфраструктури проблему хабарництва не вирішить, потрібно змінювати людей і саме середовище правоохоронної системи, яка перемелює навіть тих, хто спочатку не хотів у неї вплутуватися», - наголосив політолог. Крім того, Фесенко стверджує, що офіційні органи з боротьби з корупцією так і не створено. Законодавство прописано, а комісію та антикорупційного прокурора підібрати ніяк не можуть. «А винні в цьому значною мірою депутати. Закони сформульовані так, що керівництво Антикорупційного бюро можна обирати роками. Детективів та працівників набрали, але навіть без прокурора бюро працювати не почне, а його, дай боже, щоб обрали на початку нового року. Як законодавці, так і прокуратура гальмують початок роботи бюро, оскільки бояться, що удар прийдеться, в першу чергу, по них», - резюмував експерт.
Суспільство Джемілєв готовий, якщо не впорається, піти з поста глави Антикорупційної ради Глава Національної ради з питань антикорупційної політики Мустафа Джемілєв заявив, що готовий залишити свою посаду, якщо не зможе впоратися з цією роботою. Про це він розповів на брифінгу, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Якщо я відчую, що від мене толку немає, що я не можу нічого зробити, то звернуся до Президента, щоб підібрали іншу кандидатуру. Але це буде чесно і відкрито. І якщо будемо стикатися з опором на будь-якому рівні, то ми про це говоритимемо громадськості», - розповів Джемілєв. За словами лідера кримських татар, завдання Нацради вже визначено. «Ведеться розробка рекомендацій для посилення боротьби з корупційною діяльністю. Один з найважливіших пунктів положення - це ст. 3 п. 4 - вивчення практики міжнародних організацій з боротьби з корупцією та їхня імплементація... Якщо ми із цим впораємося, то це буде велике досягнення», - розповів Джемілєв. Він також зазначив, що рада складається з 21 людини, всі вони працюють на громадських засадах.
Суспільство Джемілєв: Не забезпечивши держслужбовців адекватною зарплатою, не доводиться чекати чесної роботи Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що держслужбовцям необхідно підвищити зарплату для ефективної боротьби з корупцією. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН). «Якщо людина отримує всього 3 тисячі або від 2,5 до 4, то як можна чекати від неї спокійної чесної роботи? Було порушено питання, що слідчим працівникам, принаймні працівникам тієї сфери, де найбільше корупції, треба підвищувати заробітну плату... Але в тім-то й річ, що це замкнуте коло, у нас немає коштів у бюджеті, щоб платити», - розповів Джемілєв. Він зазначив, що особливо такої зарплати недостатньо, якщо людина знімає житло, на що йде як мінімум 5 тисяч гривень. «Тому, не забезпечивши людей адекватною зарплатою, очікувати, що вони чесно працюватимуть, не доводиться, отже, треба шукати (кошти. - Авт.)», - наголосив Джемілєв.
Суспільство Геращенко сподівається «днями» звільнити заручників, яких утримують в Луганську Уповноважений Президента з питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко сподівається, що найближчими днями вдасться звільнити утримуваних бойовиками в Луганську заручників. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. «Якщо говорити про підсумки гуманітарної підгрупи, то сподіваюся на те, що днями вдасться звільнити заручників, які знаходяться в Луганську», - написала Геращенко. При цьому вона зазначила, що українська сторона вимагає звільнити всіх незаконно утримуваних у Донецьку. Крім того, Геращенко зазначила, що у в'язницях Російської Федерації перебуває менше 10 українців. «Ми вимагаємо допустити до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і вийти на механізм їхнього звільнення. Українською стороною було відправлено більше 130 дипломатичних нот, прийнято 30 офіційних заяв з вимогою звільнити наших громадян», - написала Геращенко.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Інна Совсун Якість освіти на сьогодні не відповідає попиту суспільства В Україні основною проблемою середньої освіти є її якість. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. «Основна проблема, яку ми сьогодні фіксуємо в системі середньої освіти, - це якість. Якість освіти на сьогодні не відповідає попиту суспільства, держави і роботодавців. Освіта стає нецікавою для школярів», - сказала вона. За її словами, для вирішення даної проблеми вже робляться певні кроки, такі як зміна навчальних програм та планів. «Але для того, щоб змінити підходи до якості освіти, необхідно провести комплексну реформу, яка, в першу чергу, має початися з того, що у школах викладатимуть по-новому», - зазначила вона. Совсун наголосила, що реформа освіти має бути зосереджена навколо реформування професії вчителя. «Ми можемо написати які завгодно хороші програми, але якщо вчителі не готові будуть за ними працювати, не будуть їх розуміти, не будуть мотивовані, то зміни не відбудуться», - додала вона.
Політика Мустафа Джемілєв Интервью
Мустафа Джемілєв: Суверенітет України без Криму так само абсурдний, як Німеччини без Баварії
Паризька зустріч «Нормандської четвірки» породила більше запитань, ніж відповідей. Чимало галасу наробила зокрема заява канцлера Німеччини Ангели Меркель про нібито суверенітет України без Криму, яку багато хто розцінив як визнання півострова за окупантом, виграш Володимира Путіна. Про те, як трактувати зустріч у Парижі, чи піде на поступки Україна і що відбувається в Криму, в інтерв'ю «Аналітичній службі новин» (АСН) розповів Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв. - Коментуючи недавній черговий саміт «Нормандської четвірки», зараз багато хто заявляє, що в Парижі сталася «зрада». Що умови Україні диктує Російська Федерація. І у нас тепер амністують бойовиків, підуть на проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу до закриття кордонів та багато іншого. На вашу думку, що сталося? - Президент уже озвучив однозначну позицію, що жодної амністії тих, у кого руки в крові, не буде. Але щось потрібно робити для врегулювання ситуації на Донбасі. І ми на певні поступки підемо. Але злочинці мають бути покарані. Це безперечно. - Активно обговорювалося сказане у Франції канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка зв'язала виконання Мінських домовленостей з відновленням суверенітету України, не враховуючи Криму. - Для нас найбільш відчутною була заява, що якщо буде дотримано Мінських угод, то, мовляв, відновиться суверенітет України без Криму. Це так само абсурдно, як і суверенітет Німеччини без Баварії. Ми з цього приводу збиралися робити досить жорстку заяву. Але мені зателефонував Рефат Чубаров і сказав, що ці слова Меркель було вирвано з контексту, вони стосувалися іншого. Насправді йшлося про те, що санкції на агресора було накладено двічі: щодо Криму і у зв'язку з недотриманням Мінських угод. І другі санкції може бути скасовано. Але ця позиція нас теж не влаштовує. Бо коли санкції працюють, чи то пак є ефективними, вони змушують агресора припинити порушувати. Але позиція Заходу сьогодні саме така, причому вона виходить дещо не з їхніх інтересів. Водночас вони постійно заявляють, що жодного визнання окупації, анексії Криму не буде, що його повинні звільнити. Але це просто голі слова. Якщо так піде й далі, Крим може виявитися замороженим конфліктом на довгі роки, що найгірше для нас. Тут потрібно працювати. Крим може виявитися замороженим конфліктом на довгі роки, що найгірше для нас Але зазначу, що позиція і Сполучених Штатів Америки, і Канади досить жорстка (позиція Державного департаменту США залишається незмінною: Крим - це частина України; Канада також неодноразово заявляла, що ніколи не визнає легітимним входження Криму до складу Російської Федерації. - Авт.). І вони санкції не пом'якшуватимуть. - Розкажете про блокаду Криму? Спочатку не всі вірили, що вона всерйоз і надовго. Вона триватиме доти, доки Крим не буде повернено? - Ті, хто не вірив у серйозність наших дій, просто не знають кримських татар. Нашою метою було не просто зібрати багато людей. Головне, щоб справді зберігалася блокада. - Іноді у ЗМІ з'являється інформація про обхідні шляхи в'їзду в Крим з товаром. Це так? - Є ще мобільні групи, які по всьому периметру їздять, дивляться, щоб путівцями не намагалися проїхати. Нібито через порт Скадовська намагаються щось доставляти. Це все буде взято під контроль. Нічого пропускати не будемо. Російська преса пише, що буде кошмар, якщо відключать Крим від електрики. Ось цей кошмар треба їм влаштувати Але блокада не буде істотною, поки не буде енергетичної її складової. Це для окупанта дуже важливо. Вони вже серйозно готуються до такої можливості. Завозять генератори. Навіть російська преса пише, що буде кошмар, якщо відключать Крим від електрики. Ось цей кошмар треба їм влаштувати. - Але в Криму живуть не лише окупанти... - Переважна більшість каже, що блокада потрібна. Ми провели моніторинг думок людей, які зберігають вірність державі, в першу чергу кримських татар. І переконалися, що 80-85% підтримують блокаду. Решта - ні, але це не означає, що вони підтримують окупантів. Просто люди кажуть, що їм і так важко, а буде ще важче. - Чи відомо вам про настрої так званих кримських «ватників»? Вони й далі продовжують радіти анексії, приходу РФ? - Складно сказати. Там усі бояться щось говорити. Але тієї ейфорії, що «ми тепер в Росії», «Крим наш», давно немає. Є лише страх і озлобленість. - Озлобленість? - Так. За те, що їх обдурили. Що їм обіцяли багато, високі пенсії, зарплати, а все зовсім інакше. Дорожнеча. Немає медикаментів. І, що цікаво, якщо лікар виписує рецепт на ліки, то він підпадає під кримінальну відповідальність, оскільки, виявляється, повинен видавати те, що у нього є в наявності. Величезні черги в лікарнях. Але ті медикаменти, які там видають, абсолютно нікуди не годяться. Мій брат, якому потрібні серцеві ліки, якось сказав: мовляв, лікар каже, що видав те, що є, але приймати ці препарати не варто, а краще знайти десь нормальні ліки. - А що в Криму з прісною водою? - Питної води там достатньо. Але бракує прісної води для сільського господарства. І знаєте, що вони роблять? Воду з артезіанських колодязів пускають на зрошення. Це варварство! Це заподіяння непоправної шкоди екології. Але їм начхати, що буде з Кримом. - Яка у вас є інформація про Севастополь? Його роблять закритим? - Істотних кроків у цьому напрямі поки що не видно. Але кажуть, що як за радянських часів Севастополь буде закритою територією. Але чи це так, я поки що не знаю. Є також розмови, що в РФ хочуть розширити кордон, до Севастополя «доростити» ще якісь землі Бахчисарайського району. Трактуються такі наміри по-різному. Є думка, що це їхній план «Б»: якщо їх дуже притиснуть, то вони почнуть торгуватися за те, що, мовляв, віддайте нам Севастополь не в оренду, а назовсім, а решту ми віддамо під юрисдикцію України. - Теоретично цей план може бути втілений в життя? - У нас немає жодного квадратного метра зайвої території. Севастополь - наш. Він називається Ахтіяр (місто було перейменовано в Севастополь указом Катерини II. Ще в 2010 році Джемілєв, тоді народний депутат від НУ-НС, ініціював повернення населеним пунктам Криму історичних назв кримськотатарською мовою: Сімферополь - Акмесджит, Феодосія - Кефе, Євпаторія - Гезлев, Севастополь - Ахтіяр. - Авт.). - В інтернеті з'явився ролик про будівництво мосту через Керченську протоку. Що там відбувається? - Там стільки брехні! Поставили дві палі. П'ятнадцять паль, які були на березі, зникли - їх просто вкрали. Його ніяк неможливо побудувати раніше 2018 року. Але на західні рахунки Ротенберга, якому доручалося будівництво мосту, накладено арешт. І хто з серйозних компаній візьмемося його будувати?.. Знову ж таки, саме по собі зведення там мосту незаконне, і в розрізі всіх подій ми маємо повне право його розбомбити.

8 основних правил наведення порядку
8 основних правил наведення порядку
Дуже важливо наводити порядок вдома та підтримувати в ньому чистоту Це правило знайоме багатьом, але далеко не....
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто звернути увагу на свої комунікаційні навички Будьте ясн....
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 17 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість можуть досягти нових висот Ви можете в....
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
Як заспокоїтись у складній ситуації: 3 простих техніки
У стресовій ситуації буває непросто взяти себе в руки та мислити об'єктивно Впоратися з таким станом вийде, як....
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Три ритуали для вигнання бідності та фінансових перешкод
Впоратися з матеріальними труднощами і вигнати бідність зі свого життя під силу кожному Ефективні та прості об....
більше матеріалів




/-1,3648998737335-/ /-pc-/
Top