counter
Архів Повернутись назад 06 Червня 2017
6 Червня
Кримінал оформление ленты  Поліція показала фото виконавців теракту в Лондоні Лондонська поліція назвала прізвища двох із трьох виконавців теракту 3 червня. Про це повідомляє ВВС. За даними правоохоронців, терористами є 27-річний Хурам Шазад Батт і 30-річний Рашид Редуан. Обидва жили на сході Лондона. Батт є уродженцем Пакистану, у нього було громадянство Великої Британії. Походження Редуана поки не уточнюють. Він називав себе марокканцем і лівійцем, але використовував різні дати народження та імена. За Баттом поліція спостерігала, проте жодних даних про запланований теракт не було. Інший нападник - Редуан - раніше спецслужбам відомий не був. Відзначається, що поліція вбила трьох нападників, однак ім'я третього учасника не називалося. Нагадаємо, в ніч на 4 червня в центрі Лондоні стався теракт, у результаті якого загинули семеро людей, ще 48 осіб отримали поранення. Трьох терористів застрелили поліцейські. Після рейдів поліцейські затримали 11 осіб.
Суспільство Окупанти в Криму підняли в повітря винищувачі Су-27 У тимчасово окупованому Криму по тривозі в повітря були підняті чергові пари винищувачів Су-27. За словами начальника прес-служби Південного військового округу РФ Вадима Астаф'єва, це було зроблено для перевірки бойової готовності. Астаф'єв зазначив, що на окупований півострів прибув командувач військами ПВО РФ Олександр Дворніков, передає РИА Новости. Він вивчає стан навчально-матеріальної бази, бойовий склад і озброєння винищувального авіаційних частин окупантів на аеродромі Бельбек. У зв'язку з прибуттям високого чину влаштували перевірку боєготовності, до якої залучили понад 6,5 тисячі військових і близько 1,5 тисячі одиниць техніки. Підрозділи здійснили марші на незнайомі полігони округу, розташовані на території Волгоградської та Астраханської областей, Краснодарського краю і Криму.
Події оформление ленты  Поліцейські в Луцьку встигли за руки упіймати хлопця, який стрибнув з 9-го поверху У Луцьку патрульні за руки упіймали 21-річного чоловіка, який через конфлікт з рідними вистрибнув з 9-го поверху одного з будинків на проспекті Свободи. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції України на своїй сторінці в Facebook. Інцидент стався 4 червня близько 18:00. Правоохоронці близько півгодини вмовляли хлопця заспокоїтися і злізти з вікна. Однак чоловік якоїсь миті все-таки вирішив стрибнути. Поліцейський ризикував життям, він міг теж випасти у вікно. В результаті він схопив хлопця за руки і той опинився між 9-м і 8-м поверхами. У цей час ще 2 патрульних спустилися на 8-й поверх, один з них схопив чоловіка за пояс через кватирку і затягнув його всередину. Інспектор розбив ногою вікно, в результаті чого отримав кілька порізів. Патрульним хлопець розповів, що хотів померти через конфлікт з рідними і дівчиною, а також через ігрову залежність. Він студент, родом із Шацького району.
Політика Вісім країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром Кількість країн, які розірвали дипломатичні відносини з Катаром, зросло до 8. Про це заявили Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати, Ємен, Мальдівські острови, влада східної частини Лівії і острівна держава Маврикій, що розташована на схід від Мадагаскару. Катар звинувачують у підтримці терористів ІДІЛ, угруповань «Брати мусульмани» і «Аль-Каїда». Через розрив дипвідносин жителі столиці емірату Дохи почали масово скуповувати їжу в супермаркетах на випадок припинення поставок з сусідніх країн і дефіциту, передає Інтерфакс-Україна. У Катарі назвали дії сусідів «необґрунтованими», пов'язаними зі спробами вплинути на рішення емірату.Пізніше The Financial Times дізналася, що Катар виплатив терористам до $1 млрд за своїх підданих (зокрема членів правлячої сім'ї), яких захопили в заручники під час полювання.
Політика США: НАТО відкрито для нових країн, які проводять реформи НАТО має намір продовжити політику «відкритих дверей», організація відкрита для країн, які проводять реформи. Про це 5 червня заявив заступник держсекретаря США Томас Шеннон на церемонії вступу Чорногорії до Альянсу, повідомили в прес-службі відомства. «Вступ Чорногорії служить свідченням того, що двері НАТО залишаються відкритими для тих країн, які хочуть проводити реформи, необхідні для того, щоб відповідати високим стандартам Альянсу, і готові приймати будь-які пов'язані з членством ризики, зобов'язання і вигоди», - зазначив Шеннон. Нагадаємо, Чорногорія офіційно стала 29-м членом НАТО. До цього моменту країна йшла близько 7 років. Армія Чорногорії налічує близько 2000 солдатів. До цього НАТО розширювалося в 2008 році, коли до нього приєдналися Хорватія та Албанія. Раніше перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що Україна і Грузія повинні стати 30-м і 31-м членами НАТО.
Економіка Стокгольмський арбітраж кардинально змінив формулу ціни на газ між «Нафтогазом» і «Газпромом» Трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма кардинально переглянув формулу ціни в контракті на поставку газу між НАК «Нафтогаз України» і ПАТ «Газпром». Про це повідомив глава правління держхолдингу Андрій Коболєв. Після рішення суду формула перестала залежати від цін на нафтопродукти (газойль і мазут), а тепер розраховується від ціни газу на ринку. Коболєв підкреслив, що формулу змінили, починаючи з 2014 року. «Формула ціни одномоментно була змінена для України з прив'язки до нафти - до прив'язки до ринку. Раніше у нас було 100% нафти, зараз - 100% ринку», - сказав він, передає Інтерфакс-Україна. Чиновник додав, що за новою формулою Україна сьогодні могла б купувати російський газ дешевше, ніж це зараз відбувається з боку Європи. У «Нафтогазі» новий принцип, закладений у формулі, вважають справедливим і ефективним. Разом з тим, за словами Коболєва, Україна хотіла переглянути ціни на газ з 2010 року, проте суд ухвалив тільки з 2014 року. Голова НАК також повідомив, що не бачить в ухваленому рішенні жодного пункту, який давав би «Газпрому» переваги перед «Нафтогазом». Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу «Нафтогазу» про перегляд ціни в контракті на поставку газу з «Газпромом» з урахуванням ринкових умов, а також скасував вимоги росіян за умовою «бери або плати» і повністю скасував заборону на реекспорт Україною газу.
Кримінал Поліція назвала терактом напад і захоплення заручника в Мельбурні Поліція австралійського міста Мельбурн розглядає напад невідомого зі зброєю як терористичний акт. Про це повідомляє Радіо Свобода. «Ми розглядаємо це як терористичний акт», - сказав комісар поліції штату Вікторія Грем Ештон. За його словами, достеменно невідомо, була це планована чи спонтанна атака. Раніше повідомлялося, що невідомий захопив у заручники жінку, сховавшись в одній з квартир будинку в передмісті Брайтон. Він убив з вогнепальної зброї чоловіка, який опинився поруч, а також чинив озброєний опір поліції. Заручницю вдалося врятувати після більш ніж годинного протистояння з нападником. Троє поліцейських були поранені, а сам злочинець був застрелений правоохоронцями. Пізніше у ЗМІ, пов'язаних з терористами ІДІЛ, з'явилася заява, що напад в Австралії пов'язаний з участю країни в очолюваній США коаліції, яка бореться з терористами в Іраку і Сирії.
Події У Росії п'ятеро дітей отруїлися цукерками «Шалена бджілка» П'ятеро дітей отруїлися в Читі цукерками «Шалена бджілка». Про це повідомили в прес-службі МОЗ Забайкальського краю, передає «Газета.ру». Медики повідомили, що в лікарні зараз залишаються троє дітей. При цьому 14-річний підліток у важкому стані перебуває в реанімації. «Ще двоє дітей 12 і чотирьох років перебувають у відділенні педіатрії. Вони розповіли, що до госпіталізації їли цукерки «Шалена бджілка», відзначили лікарі. У Росії підкреслили, що виробництвом цукерок «Шалена бджілка» займається кондитерська корпорація Roshen, що належить президенту України Петру Порошенко. Як заявив прес-секретар Слідчого управління СК Росії по Забайкальському краю Єгор Марков, відомство почало перевірку цього факту. Він уточнив, що двоє дітей гостювали в родині, де живуть три дитини. Він додав, що за результатами перевірки буде прийнято рішення про подальші дії.
Суспільство Росіяни масово їдуть на Донбас, щоб стати «чорними копачами» В окупованих районах Донецької області активізувалися команди «чорних копачів». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За його словами, в «МВС ДНР» і «МДБ ДНР» практично одночасно відзначають різку активізацію «чорних копачів» на місцях минулих боїв періоду 2014-2015 років в окупованих районах Донецької області. «Ці команди збирають зброю, боєприпаси, предмети спорядження тощо. Такі «чорні копачі» вже помічені в районі Маринівки (Шахтарський р-н), Амвросіївки, Кутейникового (Амвросіївський р-н) та Старобешевого», - зазначив нардеп. Тимчук підкреслив, що серед десятка затриманих місцевими «правоохоронцями» членів таких команд половина - громадяни Росії. Нагадаємо, жінка-снайпер терористів на Донбасі влаштувала дорожньо-транспортну пригоду.
Економіка Ціна на нафту марки Brent впала до $49 за барель Під час електронних торгів на Лондонській і Нью-Йоркській біржах світові ціни на нафту продовжують знижуватися після падіння до мінімумів за три тижні. Про це свідчать дані торгів. Так, липневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) упали на 0,46%, до $47,18 за барель. На Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в серпні знизилися на 0,42%, до $49,26 за барель, передає Інтерфакс. Напередодні ринок відреагував на розрив дипломатичних відносин між 8 арабськими країнами і Катаром. Спочатку ціни підскочили, однак потім перейшли до зниження. Крім того, низка економістів вказала на небезпеку того, що через політичні розбіжності між членами ОПЕК угоду про обмеження видобутку може бути зірвано. Експерти також нагадали, що видобуток у США стабільно зростає з початку року, що частково нівелює зусилля ОПЕК щодо скорочення надлишку пропозиції на ринку.
Суспільство оформление ленты  Біля колишньої вілли олігарха в Одесі ставлять паркан, раніше знесений Саакашвілі В Одесі біля колишньої вілли олігарха Василя Хмельницького у понеділок, 5 червня, почали будівельні роботи з відновлення огорожі. Про це повідомило місцеве видання «Думская». Віллу нардеп-олігарх продав. Біля будівлі працюють два екскаватори та близько 10 будівельників. Охоронець розповів, що це «муніципальне будівництво» на місці знесеного в 2015 році паркана. Екскаватори розчищають дно від каменів, де мають намір поставити декоративну огорожу з арочним входом. Гроти перекривають піноблоками. На піску лежить велика металева конструкція - мабуть, майбутній літній майданчик кафе. Журналісти підкреслили, що це єдиний пляж Одеси, який перебуває у приватній власності. Його незаконно включили до складу земельної ділянки, на якій розташована вілла. У свою чергу колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook вже назвав будівництво «реваншем бандерлогів».
Політика У США заарештовано жінку, яка передала в ЗМІ секретну інформацію У США за звинуваченням у розголошенні секретних даних про втручання Росії в американські президентські вибори заарештована співробітниця фірми, яка виконує контракти для Пентагону і розвідувальних служб США. Про це повідомляє ВВС. 3 червня заарештували 25-річну Ріеліті Лі Віннер, яка працює в компанії Pluribus International Corporation. Фірма виконувала замовлення для міністерства оборони США. У місті Огаста в штаті Джорджія Віннер звинувачують у передачі секретних даних ЗМІ. Слідчі припускають, що Віннер відправила по електронній пошті мережевому виданню The Intercept секретну доповідь Агентства національної безпеки США. У доповіді йшлося про російську кібератаку щонайменше на одного розробника програмного забезпечення, використовуваного в США при проведенні виборів. Крім того, жінка нібито розіслала 100 шахрайських електронних листів виборчкомам з метою розкрадання особистих даних. У Мін'юсті США заявили, що Віннер вже повністю визнала свою провину. Слідчі з'ясували, що доступ до зазначеної доповіді АНБ останнім часом надавали лише шести співробітникам. Пізніше з'ясувалося, що саме Віннер відправляла секретні дані по електронній пошті.
Політика Катар заплатив терористам ІДІЛ $1 млрд викупу за членів королівської сім'ї - Financial Times Катар заплатив терористам «Ісламської держави» близько $1 млрд викупу за членів королівської сім'ї, яких викрали в Іраку. Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на власні джерела. Командири терористів відзначали, що на півдні Іраку в полон було взято 26 катарських членів королівської сім'ї, а також «50 бойовиків, захоплених джихадистами в Сирії». Повідомляється, що Катар передав гроші пов'язаному з «Аль-Каїдою» угрупованню, що воює в Сирії, і службам безпеки Ірану. Журналісти з'ясували, що гроші були передані в квітні. Тоді ж були звільнені 26 заручників, їх передали послу Катару в Іраку. Відзначається, що члени королівської сім'ї полювали з соколами поблизу кордону з Саудівською Аравією в пустелі Наджаф у грудні 2015 року. Нагадаємо, 5 червня 8 арабських країн заявили про розрив дипломатичних відносин з Катаром.
Політика Рада не може розглядати призначення нового омбудсмена, поки немає висновків НАЗК - Парубій Верховна Рада не зможе розглянути питання про призначення Уповноваженого з прав людини. Про це на погоджувальній раді 6 червня заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «На цей тиждень у нас традиційно багато питань, які парламент повинен розв'язати. Ми мали почати роботу з обрання Уповноваженого з прав людини», - заявив він. Але виникли перепони щодо цього питання. Зокрема, під час розгляду і проходження спецперевірки Національне агентство з протидії корупції звернулося з проханням дати більше часу для перевірки всіх кандидатів. «Фактично станом на сьогодні ми в ситуації, коли кандидати на Уповноваженого не мають результатів і висновків НАЗК. Ми, відповідно до закону, не можемо почати розгляд питання про призначення Уповноваженого з прав людини», - додав Парубій. Нагадаємо, в квітні 2017 року закінчився термін повноважень попереднього уповноваженого Верховної Ради України Валерії Лутковської. Вона була призначена на цю посаду в квітні 2012 року.
Політика Ляшко вимагає, щоб Рада денонсувала «Харківські угоди» з РФ Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко зажадав від президента України Петра Порошенка внести до Верховної Ради законопроект про денонсацію «Харківських угод». Про це він заявив на погоджувальній раді Верховної Ради України 6 червня, передає кореспондент АСН. «Ми звертаємося до президента України внести на розгляд парламенту законопроект про денонсацію «Харківських угод», які були підписані на вимогу Путіна і Тимошенко», - підкреслив політик. Ляшко нагадав, що Стокгольмський арбітраж виніс рішення на користь України, скасувавши кабальний газовий договір. «Саме за «Харківськими угодами» ми отримали так звану газову знижку. Якщо контракт сьогодні скасований, так само мають бути скасовані «Харківські угоди», - закликав він. Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу НАК «Нафтогаз України» про перегляд ціни в контракті на поставку газу з ПАТ «Газпром» з урахуванням ринкових умов, а також скасував вимоги росіян за умовою «бери або плати» і повністю скасував заборону на реекспорт Україною газу.
Події Російські військові на Донбасі вчаться збивати безпілотники СММ ОБСЄ - розвідка Військовослужбовці зенітних підрозділів 1 і 2 АК ЗС РФ активно проводять заняття щодо боротьби з безпілотними літальними апаратами. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України на своїй сторінці в Facebook. «Особлива увага приділяється вивченню безпілотних літальних апаратів, які використовуються СММ ОБСЄ. Офіцери ЗС РФ, проводять заняття, інструктують особовий склад щодо відкриття вогню по безпілотних літальних апаратах ОБСЄ за умови їх гарантованого ураження і можливості прихованої евакуації», - відзначили розвідники. Крім того, за інформацією Міноборони, в темний час доби особовий склад передових підрозділів 1 АК грабує квартири цивільного населення. Крім матеріальних цінностей, терористи забирають навіть продукти харчування. Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що в Донецькій області вісім населених пунктів не підлягають відновленню через руйнування в результаті бойових дій.
Політика Депутат звинуватив Тимошенко у державній зраді і боргах українців Тимошенко звинуватили в державній зраді. Про це на погоджувальній раді 6 червня заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Фактично на сьогодні кожен українець, і старий, і новонароджений, і хворий, і здоровий, кожен віддав Путіну більше $700. Підписаний газовий контракт з Путіним - це не просто злочин проти українського народу, це зрада національних інтересів України, яка мало не знищила країну. Нагадаю, що контракт створив підставі для Росії вимагати з України додатково десятки мільярдів доларів. І тільки рішучі дії президента, уряду і юристів врятували Україну від банкрутства" Минулого тижня арбітраж у Стокгольмі скасував газовий контракт. "Ми вимагаємо, щоб новостворені антикорупційні органи: НАБУ, Антикорупційна прокуратура в терміновому порядку і публічно почали розбиратися в цій ситуації і протягом 2 тижнів проінформувати народних депутатів. Ми закликаємо Комітет з питань національної безпеки і оборони, антикорупційний комітет - терміново викликати колишнього прем'єра Юлію Тимошенко і розглянути питання про державну зраду і корупційну складову щодо газового контракту 2009 року. Не варто шукати політичної мотивації", - сказав він.
Політика Рада проголосує за медичну реформу вже цього тижня - Парубій Верховна Рада України цього тижня в першому читанні проголосує за законопроекти по медичній реформі. Про це на погоджувальній раді 6 червня заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Була створена робоча група спільно з в.о. міністра Уляною Супрун, яка напрацювала два законопроекти. Їх обговорення фактично закінчено», - розповів спікер. За його словами, парламент чекає повторного внесення законопроектів Кабінетом міністрів. «Я думаю, що цього тижня ми матимемо можливість внести їх до порядку денного і проголосувати, і, можливо, навіть розглянути в першому читанні. Медична реформа дуже важливе питання. Одне з найважливіших. Тому, як тільки ми отримаємо ці законопроекти, я дам доручення, щоб ми розглянули питання про внесення їх до порядку денного», - пообіцяв Парубій.
Політика Тимошенко погрожує посадити всіх за ґрати "за газові махінації" Тимошенко погрожує посадити до в'язниці за газові махінації нинішню владу. Про це голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила на погоджувальній раді 6 червня, передає кореспондент АСН. "Сьогодні ця українська корумпована влада встановила ціну на український газ в $285 за тис. куб м! І я зараз беру зобов'язання перед народом України, що ця мафія за це буде сидіти в тюрмі! За те, що вони сьогодні обікрали народ України, продаючи їм український газ дорожче, ніж російський за контрактом 2009 року", - заявила вона. З її слів, сьогодні російський газ коштує по $140 за тис. куб м. "А ви його на корумпованих схемах продаєте по $230!" - зазначила вона. Тимошенко відповіла БПП і "Народному фронту", які вимагають від НАБУ і прокуратури почати розслідування за фактом державної зради в процесі підписання газового контракту з РФ від 2009 року. "Я хочу звернутися до українців і сказати. На жаль, корумпована мафія Порошенка, їхні маріонетки і пустодзвони, які живуть і працюють на них і живуть за їхній рахунок, сьогодні використовували рішення Стокгольмського суду для знищення партії "Батьківщина" як опонентів. Я поясню : чому вони так скиглять на всю країну. Яценюк, який зі своїм оточенням так критикує контракт, саме у 2012 році отримав посаду прем'єра завдяки тому, що увійшов у нашу партію і користувався моїм висновком. Я хочу запитати: вони тоді були щирими чи зараз, коли говорять різні дурниці по телевізору?" - запитала вона. Що стосується контракту, то, з її слів, принцип "бери або плати" - це типовий газовий контракт для всіх країн Європи. "Але після антимонопольного розслідування всі європейські країни крок за кроком почали скасовувати цей газовий контракт. Це зараз зробила Україна. За ці роки Україна не заплатила ні копійки з цього газового контракту. Тому всі зараз проти мене - це істерія", - впевнена вона.
Політика Після терактів у Європі Чехія навідріз відмовилась приймати біженців Уряд Чехії у зв'язку зі зміною ситуації з безпекою на континенті, а також після недавніх терактів у Британії відмовився приймати біженців, які прибули до Італії та Греції для справедливого розподілу міграційного навантаження в ЄС, повідомляє DW. Прага в понеділок, 5 червня, оголосила про те, що не буде до вересня приймати біженців. Нагадаємо, у вересні повинен завершитися проект ЄС з розподілу квот біженців між країнами ЄС. За квотами Чехія мала прийняти лише 2691 особу зі 120 тисяч. У вересні 2015 року разом з Угорщиною, Румунією та Словаччиною країна проголосувала проти квот на біженців, проте потім заявила про готовність виконати ці вимоги. Нагадаємо, минулого місяця Угорщина і Словаччина звинуватили Євросоюз у халатності і нехтуванні правовими нормами при прийнятті нелегальних мігрантів. У відповідь Єврокомісія пригрозила цим країнам штрафами.
Політика Двом фракціям не сподобалась жодна кандидатура на пост омбудсмена "Батьківщина" і "Самопоміч" не підтримують жодного з трьох кандидатів на пост омбудсмена. Про це на брифінгу в ході погоджувальної ради заявила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. "Наша фракція не буде підтримувати жодного із запропонованих кандидатів на пост Уповноваженого з прав людини. Ми наполягаємо на тому, щоб на пост омбудсмена був висунутий кандидат від громадськості. Тільки такого кандидата ми будемо підтримувати", - заявила вона. У свою чергу глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк також зазначив, що його депутати не підтримають жодного з трьох кандидатів, рекомендованих на цей пост. "Ми будемо переконувати парламент, щоб був проведений широкий конкурс із залученням кандидатів на пост омбудсмена від громадськості. Це має бути людина, яка не дин день захищає права людини", - додав він. Нагадаємо, на пост омбудсмена ВРУ претендують три кандидатури: Сергій Алексєєв, Людмила Денисова та Андрій Мамалига.
Кримінал оформление ленты  Під час розстрілу людей у Росії врятуватися вдалося дівчині, яка сховалася під ковдру У ніч на 4 червня в садівничому товаристві «50 років Жовтня» в Тверській області 45-річний Сергій Єгоров розстріляв 9 осіб із мисливського карабіна. Врятуватися змогла лише 21-річна дівчина Марія, яка встигла сховатися під ковдрою на 2 поверсі будинку. Суд Тверської області Росії заарештував Єгорова. За інформацією слідства, все сталося під час застілля. Чоловікові нахамили, після чого він взяв мисливський карабін «Сайга», повернувся і почав відстрілювати людей. За словами дівчини, яка вціліла, чоловік спочатку вбив подружжя, потім 92-річну бабусю.«Мені просто пощастило, я сховалася під ковдрою. Хоча він заходив у кімнату двічі», - розповіла Марія. Жертвами Єгорова стали чотири жінки і п'ятеро чоловіків. Він застав їх зненацька, розстрілював впритул або добивав прикладом. «Він вважав себе скривдженим, повернувся за карабіном, почав стріляти в опонентів. Одного з чоловіків змусив рити землю, після чого зробив постріл», - повідомив начальник прес-служби УМВС РФ у Тверській області Вадим Левшин. Дівчина розповіла, що тіла вбитих чоловік перетягнув у будинок. Одне сховав у багажнику, тому про дев'яту жертву стало відомо не відразу. Вціліла дівчина і зателефонувала в поліцію.
Кримінал В СБУ зранку відхрестилися від "васильківського стрілка", який атакував волонтера У Службі безпеки України заявили, що громадянин, який нібито стріляв у волонтера на трасі в Київській області, неподалік від Глевахи, жодного стосунку до СБУ не має. Про це на своїй сторінці в Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська. "Людина, яка нібито стріляла у волонтера на трасі поблизу Глевахи 3 червня, жодного стосунку до СБУ не має і не мала. Після публікації в ЗМІ щодо інциденту було проведено службову перевірку. Встановлено, що громадянин Чабан, який викликав аварійну ситуацію і, за словами волонтера , стріляв у нього, ніколи не служив в органах безпеки", - написала вона. Раніше АСН повідомляла, що на трасі Київ - Одеса біля міста Васильків стався конфлікт зі стріляниною. За інформацією патрульної поліції області, водій одного з автомобілів застосував травматичну зброю нібито через те, що водій іншого автомобіля не поступився йому дорогою. Як наслідок поранення в руку отримав пасажир іншого авто. Пізніше в соцмережах з'явилася інформація, що був поранений волонтер з Донецька Сергій Максимець, а стріляв в нього нібито співробітник СБУ на прізвище Чабан.
Політика оформление ленты  Віце-президент США назвав Росію головною загрозою у світі Для світу головними загрозами є Росія, Іран і тероризм. Таку думку в ході засідання Atlantic Council (Північноатлантичної ради) висловив віце-президент США Майк Пенс. Засідання транслювалося на YouTube-каналі Atlantic Council. «Від спроб Росії перекроїти міжнародні кордони силою до спроб Ірану дестабілізувати Близький Схід, до глобальної загрози тероризму, що може завдати удару в будь-який час у будь-якому місці, - здається, в світі небезпечніше сьогодні, ніж після падіння комунізму чверть століття назад» , - підкреслив Пенс. За його словами, США будуть виконувати свої зобов'язання в рамках НАТО і надалі дотримуватися принципу: «Напад на одного (члена альянсу) - це атака на всіх нас». Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що відносини Росії з США зараз найгірші з часів «холодної війни».
Політика У БПП хочуть до кінця червня розібратися з медичною реформою Закони щодо медичної реформи мають бути ухвалені до кінця червня. Про це на погоджувальній раді 6 червня заявив перший віце-прем'єр Степан Кубів, передає кореспондент АСН. «Найважливішим питанням уряду, народу і, сподіваюся, депутатів, стане розгляд питань з медичної реформи цього тижня. Це стратегічно важливо, бо йдеться про життя людей. Не можна далі відкладати реформу... Всі законопроекти мають бути ухвалені до кінця червня», - заявив він. У свою чергу, представник президента в парламенті Ірина Луценко нагадала, що запропонована Кабінетом міністрів реформа потребувала дуже серйозного доопрацювання. «Тому БПП була створена робоча група, що дало змогу дуже серйозно опрацювати ті закони, які були запропоновані Кабінетом міністрів. На раді реформ президент України висловив низку зауважень, які вже враховані у цих законопроектах. Зокрема, це стосується розділення функції розподілу державних коштів і контролю за їх використанням, що не було передбачено реформою, запропонованою урядом. Також передбачено забезпечення 100% доступу всіх без винятку громадян, в першу чергу хронічно і важко хворих, до гарантованого пакету медпослуг, який гарантує держава», - підкреслила Луценко. За її слова, президент Порошенко також ініціював розробку законопроекту про нові правила надання медичної допомоги на селі з використанням сучасних технологій. «Для поліпшення ситуації він пропонує на законодавчому рівні поліпшити забезпечення лікувально-акушерських пунктів обладнанням для діагностики стану пацієнта і надання кваліфікаційної консультації та лікарської допомоги, це так звана «телемедицина», - сказала вона. Луценко зазначила, що президент вітає ініціативи про проведення інвентаризації медичного обладнання, проведення ретельної калькуляції медичних послуг. «Сільські амбулаторії, фельдшерські пункти та інше обладнання має бути інвентаризовано, підраховано, село повинно бути підтримано і мати рівні умови при впровадженні цієї реформи», - додала політик.
Суспільство Шевченко розповів, як збірна гратиме проти Мальти Головний тренер української збірної Андрій Шевченко дав характеристику національній команді Мальти. Про це інформує УНН. «У Мальти є чотири гравці, які виступають у європейських чемпіонатах. Команда вікова, вона грає в оборонний футбол. Це буде чудовий тест для нас. Ми будемо маневрувати, змінювати фланги і застосовувати середній і короткий пас. Звичайно - важливо завершення атак. Наше основне завдання - спробувати реалізувати якомога більше моментів. Подивимося на реалізацію, а також на те, в якому стані перебувають українські гравці атаки», - сказав Шевченко. Національна футбольна команда України проводить підготовку до матчу відбору на Чемпіонат світу - 2018 проти Фінляндії. Сьогодні, 6 червня, о 20:00 підопічні Шевченка зустрінуться з Мальтою в товариському матчі.
Події оформление ленты  Український круїзний лайнер не доплив до Одеси і прямує в Росію Український круїзний лайнер «Генерал Ватутін» з невідомих причин змінив курс і прямує в Росію. Про це повідомив одеський сайт «Думская». Журналісти відзначили, що з Києва корабель вийшов 1 червня в «гарячий круїз». Він мав зайти в порт Одеси, однак прямо з порту в Херсоні попрямував в Ізмаїл, після чого перейшов у Вилкове. Напередодні, 5 червня, о 5-й ранку корабель взяв курс на анексований Крим, ніч простояв біля південного берега окупованого півострова. Зараз судно йде в Ростов-на-Дону. У журналістів поки немає пояснень такої поведінки лайнера. У круїзній компанії «Червона Рута», яка організовує тури на «Ватутіні», заявили, що не володіють інформацією про пересування судна. Нагадаємо, на борту російського круїзного лайнера «Князь Володимир», який 28 травня вийшов із Сочі і не доплив до окупованої Ялти, «Росморпорт» оголосив нібито «навчальну тривогу». Експерти припускали, що на судні зламався двигун.
Політика оформление ленты  Під Верховною Радою проходить "Година смерті" з вимогою ухвалити закони з медичної реформи Перед засіданням парламенту 6 червня під стінами Верховної Ради України відбулася акція протесту під назвою "Година смерті" з вимогою ухвалити закони з медреформи, передає кореспондент АСН. На площі перед Радою під білими простирадлами лежали люди, які символізують той сумний факт, що в Україні щогодини від різних хвороб помирають 67 осіб. Учасники акції вимагають поточного тижня прийняти за основу законопроекти, доопрацьовані на Раді реформ. Нагадаємо, що перший віце-прем'єр Степан Кубів, виступаючи на погоджувальній раді, закликав нардепів ухвалити закони до кінця червня. "Найважливішим питанням уряду, народу і, сподіваюся, депутатів, стане розгляд питань щодо медичної реформи цього тижня. Це стратегічно важливо, бо йдеться про життя людей. Не можна далі відкладати реформу... Всі законопроекти мають бути ухвалені до кінця червня", - заявив він. У свою чергу, представник президента в парламенті Ірина Луценко нагадала, що запропонована реформа Кабінетом міністрів потребувала дуже серйозного доопрацювання. "Тому БПП була заснована робоча група, яка дала можливість дуже серйозно опрацювати ті закони, які були запропоновані Кабінетом міністрів. На раді реформ президенти України висловив низку зауважень, які вже враховані в цих законопроектах. Зокрема, це стосується розділу функції розподілу державних коштів і контролю за їх використанням, що не було передбачено реформою, запропонованою урядом. Також передбачено забезпечення 100% доступу всіх без винятку громадян, насамперед хронічно і важко хворих, до гарантованого пакету медпослуг, який гарантує держава. Також президент ініціював розробку законопроекту про нові правила надання медичної допомоги на селі з використанням сучасних технологій. Для поліпшення ситуації він пропонує на законодавчому рівні поліпшити забезпечення лікувально-акушерських пунктів обладнанням для діагностики стану пацієнта і надання кваліфікаційної консультації та лікарської допомоги, це так звана "телемедицина", - сказала вона. З її слів, президент вітає ініціативи про проведення інвентаризації медичного обладнання, проведення ретельної калькуляції медичних послуг. "Сільські амбулаторії, фельдшерські пункти та інше обладнання має бути інвентаризовано, підраховано, село має бути підтримано і мати рівні умови при виконанні цієї реформи", - додала Луценко.  
Політика Трамп доручив Держдепу відновити відносини з РФ Держсекретар США Рекс Тіллерсон повідомляє, що американський президент Дональд Трамп доручив йому налагодити відносини з РФ в тих сферах, де це можливо. Про це глава Державного департаменту США повідомив під час свого візиту до Нової Зеландії, інформує FOX News. Рекс Тіллерсон визнає, що зараз відносини США і РФ перебувають на невисокому рівні, навіть мають тенденцію до погіршення. За словами глави держдепу, саме виходячи з цього, президент Дональд Трамп попросив його спробувати стабілізувати двосторонні відносини між державами і відновити довіру в «галузях, де можливо досягти такого прогресу». Коментувати ситуацію з розслідуванням про втручання РФ у президентські вибори минулого року Тіллерсон відмовився, зазначивши, що не володіє повною інформацією у зазначеній справі.
Суспільство У Кличка домовляються про знесення «Більшовика», щоб побудувати Шулявський міст Київська міська державна адміністрація веде переговори з Фондом держмайна України щодо знесення одного з корпусів заводу «Більшовик» для реконструкції Шулявського шляхопроводу. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко. «Друга черга реконструкції цього об'єкта передбачає знесення одного корпусу «Більшовика». Зараз ми перебуваємо в переговорному процесі з Фондом держмайна і керівництвом заводу, щоб здійснити це якомога швидше», - сказав Спасибко, передає Інтерфакс-Україна. Він зазначив, що проект реконструкції Шулявського шляхопроводу не передбачає відселення мешканців прилеглих будинків. Однак для створення трирівневої розв'язки на Шулявці доведеться знести частину будівель «Більшовика». «Її (трирівневу розв'язку. - Ред.) реалізувати неможливо... Там заважає метрополітен, комунікації. Крім того, там ненормативні повороти - те, що не передбачено правилами дорожнього руху», - роз'яснив Спасибко. У КМДА планують, що в кінці цього року пройдуть підготовчі роботи для будівництва. Вартість реалізації обраного варіанту реконструкції Шулявського шляхопроводу становить 400 млн грн.
Культура оформление ленты  Яскрава пісня Major Lazer & DJ Snake - Lean On побила рекорд за популярністю в YouТube Кліп на пісню Major Lazer & DJ Snake - Lean On побив своєрідний рекорд за переглядами на відеоканалі YouТube. Опубліковане два роки тому відео перевищило 2 мільярди переглядів. Барвисте літне відео знімалося в Індії, так що, можливо, індійці теж підсобили в переглядах. Про що ж ідеться у пісні? Про почуття, подорожі, кохання і відданість. "Ти пам'ятаєш, як нещодавно Ми, невинні, гуляли тротуаром?Пам'ятаєш?Все, що ми робили, - дбали один про одного. Але ніч була теплою.Ми були молодими і сміливими.Навколо дмуть вітри.Ми тримаємося тільки тому, щоб відпустити. Надішли повітряний поцілунок, вистріли з рушниці.Нам потрібно покластися на когось.Надішли повітряний поцілунок, вистріли з рушниці.Все, що нам потрібно, - покластися на когось. Що ми будемо робити, коли постаріємо?Ми будемо йти тією ж дорогою?Ти будеш поруч зі мноюСтояти твердо, коли накочуються хвилі? Довгими вечорамиЧекаю з нетерпінням, коли ти повернешся додому.Навколо дмуть вітри.Ми тримаємо тільки тому, щоб відпустити", - співають хлопці. Рекорд їхнього яскравого запального проекту не вдалося побити ні співачці Адель зі своїм Hello, за ті ж два роки він набрав тільки 1,9 млрд переглядів, ні південнокорейському реперу PSY з його диким Gangnam Style.
Культура Зірка "Універу" Самбурська зізналася, що "розтопило її серце" Скандальна актриса і зірка серіалу «Універ» Настасья Самбурська зізналась, що благотворно може вплинути на таку сувору жінку, як вона. Самбурська є однією з найпопулярніших світських левиць, у якій найбільша кількість передплатників в Instagram. Актриса часто ділиться зі своїми передплатниками новинами з особистого життя, моментами з різних поїздок, зйомок і своїх виступів на сцені. Як зізнається Самбурська, у неї досить непростий характер. Але цього разу актриса зізналася, що може «розтопити серце» такої непохитної і суворої жінки, як вона. Як з'ясувалося, однією з таких речей став мішок, який доверху був набитий косметикою, з якою і сфотографувалася актриса. Вона зізналася, що їй прислали ексклюзивний подарунок у гримерку, тому той її порадував.
Політика БПП і «Народний фронт» проведуть консультації, кого з трьох кандидатів зробити омбудсменом Фракція БПП проведе консультації з «Народним фронтом» щодо призначення Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України. Про це в кулуарах парламенту перед пленарним засіданням заявив заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент АСН. «Природно, наші колеги по коаліції зайняли свою позицію щодо призначення омбудсмена. Але у нас є теж кандидат. Нагадаю, що система голосування за омбудсмена - таємна. Але потрібно, щоб у омбудсмена була більшість у парламенті, кандидатура отримала 226 голосів підтримки. Тому ми будемо проводити з нашими колегами консультації», - заявив він. Кононенко прогнозує, що питання про призначення нового уповноваженого з прав людини буде вирішене наступного пленарного тижня. «Я думаю, що це питання буде вирішено наступного тижня. Нагадаю, що є три кандидати, і я не думаю, що кількість кандидатів на цей пост буде розширено», - сказав він.
Політика оформление ленты  У Франції екс-порнозірка стала кандидатом на парламентських виборах У Франції екс-зірка «фільмів для дорослих» Естер Койман, відома під псевдонімом Зара Вайтс, стала кандидатом на майбутніх парламентських виборах. Про це передає газета Parisien. У 1990 роках Койман знімалася для журналів Penthouse і Playboy, а також грала в «гарячих фільмах», зокрема за участю італійського порноактора Рокко Сіффреді, а зараз балотується в департаменті Івелін у передмісті Парижа у Франції. Колишня порнозірка представляє партію «Незалежний екологічний альянс». Незважаючи на те, що в політичній боротьбі Естер Койман бере участь під ім'ям, яке дано їй при народженні, відмовлятися від минулого вона не збирається. «Звичайно, я не соромлюся! Це частина мого життя, щоправда, воно швидко пройшло: два жорстких роки, між 20 і 22 роками... Часом мене впізнають на вулицях, але все менше і менше», - сказала вона.
Політика У Раді привітали журналістів з професійним святом Засідання Верховної Ради України почалося з привітання журналістів. З привітанням до представників ЗМІ звернувся спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Я хочу привітати наших колег, усіх українських журналістів з Днем журналіста. Адже неможливо уявити вільну Україну без українських журналістів. Ви завжди були на вістрі важливих подій України», - заявив він. Парубій окремо подякував військовим журналістам, які висвітлюють події в зоні АТО. Нагадаємо, раніше журналістів привітав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він висловив переконання, що у відкритому суспільстві журналісти є гарантами прозорості та підзвітності органів влади. «Саме завдяки засобам масової інформації ведеться суспільний діалог, формується порядок денний роботи влади, удосконалюються державні рішення, стають зрозумілими очікування людей», - зазначив голова Кабміну.
Події У Києві викрито контрабандний канал постачання психотропів з Європи Працівники СБУ, прокуратури і Нацполіції у Києві перекрили контрабандний канал постачання з Європи психотропних речовин. Про це інформує прес-центр СБУ. Як було встановлено, наркоділки купували психотропні речовини в одній з країн Європи та рейсовими автобусами доставляли на територію України. Оперативники СБУ задокументували, що один із злочинців в'їхав в Україну з «товаром» через пункт пропуску «Ягодин» у Волинській області. У столиці його зустрів спільник, який забезпечив реалізацію наркотиків у регіоні. Працівники спецслужби затримали двох зловмисників на одному з автовокзалів Києва. Під час огляду багажу було виявлено 5 тис. таблеток психотропного препарату МДМА, а також 300 грамів метамфетаміну. Відкрито кримінальну справу за статтею 307 КК України.
Суспільство Стало відомо, чому лайнер "Генерал Ватутін" блукає між Україною і Росією Круїзна компанія «Червона рута» заявила, що продала судно типу річка-море "Генерал Ватутін" майже два тижні тому назад Сейшельській компанії. Про це пише Інтерфакс-Україна, посилаючись на представника компанії. За його даними, в останній круїзний рейс судно ходило в 2013 році, тоді як теперішній його рейс, який почався 25 травня з Києва до Ізмаїла, був пов'язаний з переоформленням прав, а також зміною прапора. Раніше видання «Думская» заявило, що судно «Генерал Ватутін» нібито 1 червня вийшло з Києва в так званий «гарячий круїз» і, не заходячи в одеський порт, попрямувало з Херсона в Ізмаїл, після чого здійснило перехід у Вилковому і взяло курс на окупований Крим для проходження в російський порт Ростов. Ця інформація викликала резонанс.
Політика Путін запропонував ввести клятву перед отриманням громадянства Росії Президент Росії Володимир Путін запропонував невизнаній Україною Держдумі РФ подумати над введенням церемонії складання клятви або присяги для тих, хто набуває громадянства Росії. Про це повідомило ТАСС. На думку лідера Кремля, досвід складання клятви можна запозичити у зарубіжних країн. «Коли людина набуває громадянства нашої країни, то тут можна було б подумати і взяти досвід деяких зарубіжних держав, коли є клятва, присяга, інший урочистий акт, яким людина підтверджує свій намір стати громадянином нашої країни, дотримуватися її законів, традицій, поважати ці традиції, історію», - заявив він. У свою чергу спікер нижньої палати В'ячеслав Володін зазначив, що парламент вивчить зарубіжний досвід і запропонує варіанти Путіну на розгляд. Він додав, що ідея важлива для того, щоб «громадянин, який отримує громадянство, стає громадянином Російської Федерації, розумів відповідальність цього рішення».
Суспільство Юрист назвав київську владу "імпотентною" і нездатною захистити людей Київська влада імпотентна в питанні відновлення постачання гарячої води людям. Про це на прес-конференції 6 червня заявив юрист ЖКГ Володимир Блащук, передає кореспондент АСН. "Київрада у нас імпотентна. Вона займається питаннями перейменування вулиць. Але при цьому не займається ключовими питаннями, насамперед відключенням гарячої води", - заявив він. Він підкреслив, що київська влада не займається основним питанням: як повернути у власність киян таких монополістів, як" Київенерго "і" Київводоканал ", які, по суті, були вкрадені у людей. Всі проблеми з відключенням гарячої води, а також припинення інших житлово-комунальних послуг, за його оцінками, були закладені раніше. "Монополіст встановлює тарифи зі стелі, держава їх схвалює. А всі доходи йдуть у кишені олігархів. Це пряма крадіжка у наших громадян", - сказав експерт.
Суспільство У Росії сенатор і генпрокурор шукають «шалених бджіл», якими отруїлися діти в Читі Російський сенатор Олена Мізуліна направить генпрокурору Росії Юрію Чайці запит через отруєння дітей у Читі, імовірно, цукерками фабрики Roshen. Однак політик не виключає, що це була провокація. «Необхідна серйозна перевірка за фактом отруєння дітей. Треба з'ясувати, звідки з'явилися ці цукерки, ймовірно, потрібно перевірити і виробника - українську фабрику Roshen, що належить президенту Петру Порошенко. Чи може це бути свого роду провокацією?»- поцікавилася Мізуліна, передає  РИА «Новости». Вона пообіцяла стежити за розвитком подій, а також має намір звернутися із запитом до генпрокурора РФ. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Читі 5 дітей потрапили до лікарень з отруєнням. Вони повідомили медикам, що їли цукерки «Шалена бджілка». За попередніми даними, школярі знайшли цукерки на вулиці.
Події У міськраді Кривого Рогу тривають обшуки У приміщеннях міської ради у вівторок, 6 червня, правоохоронці проводять обшуки. Цю інформацію «Радіо Свобода» підтвердили в міськраді і прокуратурі Дніпропетровської області. У прокуратурі зазначили, що обшуки проходять у рамках кримінального провадження, однак деталей не повідомили. У міськраді ж розповіли, що слідчі дії проходять на 5-му поверсі будівлі, де розташоване управління благоустрою та житлової політики. Правоохоронці нікого не пускають у будівлю, крім співробітників. На початку травня у цій міськраді вже проходили обшуки. Тоді підозрювали першого заступника голови міськради, начальника управління містобудування та архітектури виконкому, начальника відділу з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому і кількох інших посадових осіб у розкраданнях в особливо великих розмірах.
Суспільство Інвалідів безкоштовно доставлятимуть у реабілітаційні центри - закон Верховна Рада України на засіданні 6 червня ухвалила в цілому закон №6155 про внесення змін до закону «Про реабілітацію інвалідів в Україні» (щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю), за який проголосували 309 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Як заявив автор закону і голова Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков, законопроект передбачає, що інвалідів безкоштовно доставлятимуть до реабілітаційних установ та додому. «Як саме це працюватиме, має визначити Мінсоцполітики. У Мінсоцполітики знайшли додаткові кошти, і наш комітет провів усі переговори з місцевою владою, де розташовані ці 8 реабілітаційних установ», - заявив він. У відповідь заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович зазначила, що додаткові витрати не потрібні. За її словами, всі 8 реабілітаційних установ «мають власні служби перевезення, і йдеться про те, щоб вони мали право перевозити не тільки по місту громадян того міста, де вони розташовані, а й тих, хто приїжджає з інших міст».
Політика оформление ленты  Пожвавився: на третій рік президентства Порошенко став більш активним і товариським 7 червня 2014 року відбулася інавгурація п'ятого Президента України Петра Порошенка. Відтоді пройшло вже три роки. Яким був третій рік президентства глави держави в плані громадської активності як в Україні, так і за її межами, проаналізували журналісти видання «Слово и Дело». Зокрема, протягом третього року на посаді глави держави Порошенко значно більше зустрічався з керівниками інших країн. Якщо в 2015-2016 роках таких зустрічей було 255, то протягом останнього року у Президента відбувся 451 контакт з представниками інших країн і міжнародних організацій. Серед них 225 зустрічей, 79 телефонних переговорів і 38 громадських заходів. Найчастіше в 2016-2017 роках Глава держави зустрічався з представниками США і Німеччини. Якщо ж ідеться про міжнародні організації, то найбільше зустрічей - 44 за рік, у Порошенка було з європейськими організаціями. Наступна в списку за кількістю зустрічей - НАТО (14 контактів). Усередині країни Президент теж став більш активним і за рік провів 422 зустрічі та заходи, це на 75 більше, ніж протягом другого року президентства. Порошенко 30 разів побував у регіонах. Найчастіше їздив у Донецьку і Харківську області.
Економіка Не буде до жовтня. Чи має право «Київенерго» відключати киянам гарячу воду? Відключення гарячої води в столиці - пряме порушення законодавства, оскільки закон про житлово-комунальні послуги забороняє це робити, крім окремих встановлених випадків. Про це на прес-конференції 6 червня заявив директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН. "Це ремонтні роботи тепломереж або профілактичні роботи. Тому нинішнє відключення води - це пряме порушення законодавства України", - підкреслив він. Директор "Інституту міста" нагадав, що "Київенерго" фінансово невигідно постачати гарячу воду споживачам влітку. "Вона втричі дорожча, ніж взимку. Природно, вони бережуть свої фінанси, тому просто відключили гарячу воду споживачам, посилаючись на борги", - пояснив він. Причина відключення, яку називає "Нафтогаз", а саме, заборгованість населення, за його словами, насправді була закладена самим урядом, оскільки борг, який накопичився за житлово-комунальні послуги за 2016 рік, на думку експерта, неможливо покрити. Сергієнко уточнив, що станом на 1 січня 2016 року заборгованість по житлово-комунальним послугам в цілому по країні становила 8,8 млрд грн, а вже на кінець року борг населення зріс до 29,5 млрд грн. «Цей борг покрити не можна. Але Кабмін вирішив застосувати тільки каральні заходи, мовляв, ви не платите, ми відключимо! При цьому уряд і далі підвищує тарифи. Природно, це не призведе до того, що люди покриють заборгованість. Адже зараз вони не отримують гарячу воду. Так що чекати, що будуть покриті борги, взагалі не варто", - прогнозує він. Нагадаємо, жителі відразу кількох районів Києва напередодні отримали попередження, що в їхніх районах гарячу воду відключають до жовтня. Нагадаємо, саме тоді стартує опалювальний сезон у столиці.
Суспільство оформление ленты  Київські схили засаджують парками, намагаючись захистити від забудов Як захистити київські зелені зони від незаконних забудов, розповідали журналістам на прикладі парку «Смородинський». Сьогодні біля Свято-Миколаївського храму та Меморіалу загиблим у результаті Чорнобильської катастрофи можна погуляти з дітьми, подихати повітрям, позайматися фізкультурою. «У нас умовно є парки, сквери, але не зроблені проекти землеустрою щодо кордонів цих парків, - говорить депутат Київради Дмитро Банас. - І однією з ідей, яка стосується саме створення ландшафтного парку «Смородинський», а це 25 гектарів київських пагорбів, - встановити чіткі межі. Треба зробити проекти землеустрою, щоб на публічній кадастровій мапі конкретно було видно межі цього парку. Це дозволить виключити будь-якої землевідведення на цій території у майбутньому». Депутат зазначає, що до 2000 рр. тут взагалі не було будинків, а лише зелена зона. «Відомий археолог Вікентій Хвойка на цих висотах розкопав трипільську культуру 3000 тис. років до нашої ери і стоянку первісних людей, - каже Наталя Гребельник, завідувачка бібліотеки імені Шевченка, а сьогодні ще й екскурсовод. - Тутешні печери були досліджені. У них знайшлися графіті, найстарше з яких датується 1734 роком. У них під час Другої світової війни ховалися люди».
Суспільство оформление ленты  В Одесі батько знаменитої п'ятірні пішов з сім'ї Батько знаменитої одеської п'ятірні дітей Сергій Семенов розірвав стосунки зі своєю дружиною Оксаною Кобелецькою. Про це багатодітна мама повідомила на своїй сторінці в Instagram. Жінка зазначила, що чоловік покинув її кілька місяців тому і вона має намір офіційно оформити розлучення. «Мені складно про це говорити, але з батьком моїх дітей Сергієм Семеновим ми офіційно розлучилися. Кілька місяців тому він з'їхав, а найближчим часом я планую оформити це документально. Коментарі давати на цю тему не готова, дуже важко обговорювати», - написала вона. Нагадаємо, три брати і дві сестри народилися в червні 2016 року. Цей випадок унікальний і для Одеси, і для України. Дітки народилися на 30-му тижні, тому мама довго перебувала з ними в лікарні, поки вони не набрали потрібну вагу. У Оксани і Сергія вже була трирічна дочка.
Суспільство Посли ЄС схвалили продовження заборони на інвестиції в Крим Посли країн - членів Євросоюзу на рік продовжили заборону на інвестиції з ЄС в окупований  Росією Крим. Про це у себе в Twitter пише кореспондент «Радіо Свобода» в Брюсселі Рікард Йозвяк. За його інформацією, це рішення 19 червня 2017 року затверджено на рівні глав МЗС країн Європейського союзу. «Посли Євросоюзу вирішили продовжити заборону на інвестиції в Крим (анексований Росією. - Ред.) на один рік. Рішення буде затверджено міністрами закордонних справ 19 червня 2017 року», - пише журналіст. Нагадаємо, у вівторок, 6 червня, вранці повідомлялося, що ЄС обговорить продовження економічних санкцій щодо РФ 22 червня. Крім того, раніше про незмінність політики ЄС щодо санкцій проти Росії повідомив Комісар Євросоюзу з питань політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган.
Політика оформление ленты  Опубліковано відео, як Ляшко- «скотиняка» молився за Тимошенко- «президента» В ході парламентської сесії Ради у вівторок, 6 червня, лідери двох фракцій «Радикальна партія» і «Батьківщина» обмінялися «люб'язностями». Про це пише «КП». Головний «радикал» Олег Ляшко виступив з промовою, в якій розкритикував Юлію Тимошенко за газовий контракт, підписаний у 2009 році у Москві. У відповідь лідер «Батьківщини» потролила опонента старим відео, де Олег Ляшко молився за неї і говорив, що бачить політика на чолі держави. Ляшко заявив, що це був «антиукраїнський, корупційний договір, за який Україна переплатила мінімум 18 млрд дол., і недоотримала 12 млрд, і загалом 30 мільярдів доларів». «У мене запитання до Юлії Володимирівні. Для чого треба було підписувати газовий контракт, якщо у нас було достатньо запасів у газових сховищах?» - каже Ляшко. Тимошенко зайняла трибуну разом з соратниками і слово взяв депутат політсили Вадим Івченко. «У 2013 році ця «скотиняка» сказала, що вона буде в тій країні, де президентом буде Юлія Тимошенко. Скотиняка голосувала, щоб збільшити повноваження Віктора Януковича, який привів сюди війська Росії», - говорить він.  
Політика Діти-чорнобильці отримали право на щорічну допомогу на оздоровлення Рада прийняла Закон України "Про внесення змін до статті 48 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", за що проголосували 243 нардепів, передає кореспондент АСН.  Закон розроблено за ініціативи Мінсоцполітики з метою поновлення права на виплату щорічної допомоги на оздоровлення кожній дитині, яка втратила внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованим із зони відчуження у 1986 році. Наразі діти, які втратили одного з батьків внаслідок Чорнобильської катастрофи, та евакуйовані із зони відчуження у 1986 році були позбавлені права на щорічну допомогу на оздоровлення. Тому законом пропонується поновити право дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році, на отримання щорічної допомоги на оздоровлення згідно із статтею 48 Закону. Закон дасть можливість повернути право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення, та забезпечити належний соціальний захист цієї категорії осіб.
Спорт В Україні з'явиться службово-прикладний і військово-прикладний спорт. Що це таке В Україні з'явиться службово-прикладної і військово-прикладний спорт. Верховна Рада 6 червня ухвалила в цілому Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" (щодо започаткування службово-прикладного та військово-прикладного спорту). На вечірньому засіданні 6 червня за це проголосувало 235 нардепів, передає кореспондент АСН . "Це важливий закон про фізичне виховання молоді, патріотичне виховання", - сказав спікер Андрій Парубій. Метою проекту є визначення на законодавчому рівні поняття "службово-прикладного та військово-прикладного спорту" і забезпечення конституційного права громадян займатися фізичною культурою і спортом, незалежно від професії, роду занять і роботи. Також метою закону було розтлумачити деякі особливості відносин між державою і громадянами України у зв'язку з виконанням ними конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни, сприяти популяризації здорового способу життя та фізичної культури, розвитку спорту. Такий спорт фактично існує з перших днів незалежності України, але до сих пір не піднімалося питання про виділення його як окремого напрямку спорту. Це питання можна вирішити шляхом визначення на законодавчому рівні поняття службово-прикладного та військово-прикладного спорту. Також законопроектом пропонується внести зміни до статті 43 Закону України "Про фізичну культуру і спорт" в частині забезпечення підвищення спортивної майстерності для громадян України, які проходять службу в Збройних Силах України або інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах шляхом зарахування їх до установ фізичної культури і спорту (спеціальних підрозділів), які можуть створити необхідні умови для підвищення спортивної майстерності, а також можуть забезпечити участь у міжнародних, всеукраїнських та інших спортивних змаганнях. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що українська команда посіла 5-те місце на змаганнях НАТО Strong Europe Tank Challenge 2017.
Політика Лавров: Відповімо Україні візовим режимом Якщо Київ введе візовий режим з Росією, то в МЗС країни-агресора готові відповісти тим же. Про це пише РИА Новости. РФ готова ввести візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії з боку Києва. Про це повідомляє глава МЗС Росії Сергій Лавров. За його словами,  Москва не буде вводити «чорних списків» громадян України, за винятком поодиноких випадків. «Коли на нас ллється потік з брудом, коли російських артистів, діячів мистецтва і культури оголошують персонами нон ґрата, коли забирають бізнес у інвесторів РФ в економіку України, коли всерйоз говорять про введення візового режиму, як ви вважаєте, ми повинні ковтати все це і не відповідати взаємністю? Ніяких «чорних списків» щодо українців ми не ведемо, за винятком поодиноких випадків. Але якщо буде введений візовий режим, то, звичайно, ми відповімо візовим режимом», - сказав Лавров.
Здоров`я Ще один хворий. Де в Україні шукати сироватку від ботулізму Черговий випадок ботулізму зафіксували в Сумській області. Як написав на своїй сторінці в Facebook головний лікар Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. Красовицького Андрій Сніцар, постраждав 38-річний фельдшер, який вживав в'ялену плотву. Його підключено до апарату штучного дихання. «Перспектив мало. Тим більше що зареєстрованої сироватки в країні немає (спасибі МОЗ і всім причетним), тобто адекватного лікування фельдшер не отримає», - написав лікар. Те, що необхідної сироватки немає і в столичних лікарнях, де в кінці травня було виявлено 4 зараження ботулізмом, один з яких виявився смертельним, підтвердив і керівник Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан, повідомляє Depo.Київ. "Це специфічний препарат, який лікує і надає профілактику. Але цієї полівалентної сироватки в медустановах немає", - констатував Рубан. Знайти сироватку в Україні можна, але треба дуже постаратися і коштуватиме вона не малих грошей. Наприклад, кілька комерційних аптек в інтернеті пропонують разову дозу сироватки проти ботулізму за 2600 гривень. Питання в тому, що вона має бути введена хворому на ранній стадії хвороби, а на те, щоб дістати сироватку, йде час. Особливо питання небезпечне для тих, хто живе у віддаленій місцевості. У МОЗ повідомили, що дія сертифіката про державну реєстрацію протиботулінічної сироватки, сироватки проти отрути гадюки і павука каракурта закінчилася ще в 2014 році. Всі ці препарати були російського походження. Відтоді жодна компанія не зареєструвала ці лікарські препарати в Україні, стверджують у МОЗ. У відомстві запевняють, що якщо компанії-постачальники зазначених незареєстрованих вакцин виявлять бажання завезти їх в Україну, то готові в найкоротші терміни підготувати відповідний проект рішення. Також МОЗ звернулося до ВООЗ і благодійної організації «Червоний Хрест» про надання гуманітарної допомоги у вигляді цих сироваток. Цікаво, що за три роки не вдалося досягти жодних результатів. І це при тому, що в 2016 році в Україні було зареєстровано 115 випадків зараження ботулізмом. 9 хворих померли. Найчастіше ботулізмом заражаються при вживанні м'ясних консервів та інших видів м'яса, а також в'яленої, копченої або консервованої риби. Зокрема, зі слів головного лікаря Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. Красовицького Андрія Сніцаря, якщо йдеться про копчену або в'ялену рибу, яка стає особливо популярною спекотної пори року, то краще купувати вичищену, без кишок і морську рибу, а їсти лише її «спинку». «Особливо небезпечні в рибі місця, прилеглі до кишечника (токсин міститься в кишках, дифундуючи в м'ясо і накопичуючись там), тобто ті самі реберця, які так смачно обсмоктувати під пивко», - написав лікар. Однак лікар усе ж радить відмовитися від спокуси і не купувати небезпечні продукти. Оскільки в разі зараження ботулізмом дуже висока ймовірність, що врятувати вас не вдасться - адже ліків немає.

Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
більше матеріалів




/-1,534921169281-/ /-pc-/
Top