counter
Архів Повернутись назад 06 Лютого 2018
6 Лютого
Суспільство оформление ленты  Натри целюліт "Путіним". У Новосибірську випустили мило у формі президента РФ У Новосибірську мешканка міста Марія Водостоєва випустила мило в формі погруддя президента країни-агресора Володимира Путіна. Про це передає «Дождь». Перша партія колекції вже надійшла в продаж. Автор підкреслює, що мило створено виключно з натуральних інгредієнтів і є в 5 видах: чорносмородинове, полунично-малинове, конопляне, бананове і антицелюлітне. Водостоєва зазначила, що почати варити мило нескладно, кілька місяців робила мило для себе з різними властивостями і ароматами. «Хобі швидко набридають, я вирішила загострити увагу на персоні, яка нікого не залишить байдужою, і почала з Путіна», - розповіла автор.  Дівчина хоче розширювати колекцію. Вона планує випустити бюсти й інших відомих особистостей, наприклад президента США Дональда Трампа.
Події На яких вулицях у Києві можна зняти обмеження швидкості - думка експерта Знімати обмеження швидкості дорожнього руху в Києві можна лише на окремих вулицях. Таку думку висловила координатор кампанії "За безпечні дороги", Центр демократії і верховенства права Олеся Холопік під час прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми розуміємо логіку цього рішення, але поспішне рішення, без проведення попередньої оцінки, обговорення, експертизи та публічного обговорення, може призвести до критичних і негативних наслідків, які прямо вплинуть на найбільш уразливих учасників дорожнього руху - пішоходів, велосипедистів, тих самих мотоциклістів", - зазначила експерт. За її словами, низка вулиць Києва несумісна зі швидкісним рухом, а також місця з зупинками громадського транспорту, наземними пішохідними переходами, перехрестя тощо. При цьому вона додала, що підвищувати швидкість руху необхідно індивідуально по кожній із запропонованих вулиць і в жодному разі не "пакетом". Також, на думку Холопік, потрібні комплексні заходи щодо впровадження фото- і відеофіксації швидкості руху на вулицях столиці. Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набрали чинності зміни Правил дорожнього руху. Найгучніша з них - обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год., впровадження відеофіксації порушень ПДР, зміни до Порядку видачі посвідчення водія, збільшення штрафів за деякі порушення, посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп'яніння.
Політика Україна домовилася про безвіз з Антигуа і Барбуда Острівна держава Антигуа і Барбуда уклали з Україною угоду про взаємне скасування візових вимог. Про це передає Укрінформ. Церемонія пройшла в понеділок, 5 лютого, в українському посольстві у Вашингтоні. Посол України в США Валерій Чалий, який від імені нашої країни поставив підпис в Угоді про взаємне скасування візових вимог, повідомив, що означає взаємодію Антигуа і Барбуда. «Позиція кожної країни в ООН та інших міжнародних інституціях на підтримку України є цінною для нас. Антигуа і Барбуда виступила з позицією проти порушення прав людини в Криму, проти спроби анексії Криму, тричі – по трьох резолюціях ООН – вони голосували за українську позицію», - сказав посол. За його словами, цю політичну взаємодію треба розвивати надалі. Також є ряд інших моментів. Він нагадав, що під прапором Антигуа і Барбуда ходить багато судів. Тому, коли відбуваються захоплення піратами громадян України на подібних судах, важливо виходити безпосередньо на державне керівництво цих країн. «Такий прямий контакт з ними допомагав вже врятувати наших громадян», - повідомив посол.
Політика Набрав чинності закон про обмеження для неплатників аліментів Закон №2234-VIII про санкції проти тих, хто не сплатив аліменти вступив в силу в Україні. Документ був опублікований в «Голосі України» місяць тому. Якщо боржник не платив протягом трьох місяців аліменти, одному з батьків, який виховує дитину, повинні повідомити, що він може подати заяву про те, що боржник ухиляється від сплати аліментів. За інформацією глави Мін'юсту Павла Петренка, в цей час прізвище боржника внесуть до відповідного публічний реєстр. Коли сума несплачених коштів перевищить суму за півроку, до боржника будуть застосовуватися обмеження до моменту виплати грошей: керування автомобілем; в праві на виїзд за кордон; користування, пневматичною, вогнепальною, мисливською зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, які споряджені гумовими снарядами несмертельної дії, а також в праві полювати. У праві водити авто не будуть обмежувати в тому випадку, якщо боржник заробляє гроші, використовуючи машину; утримує інваліда I або II групи; бере участь в АТО, або проходить строкову військову службу. Якщо заборгованість відстрочена або розстрочена відповідно до закону, боржник зможе керувати автомобілем. Також було введено адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт від 120 до 240 годин.
Політика Клімкін обговорив з главою МЗС Франції залучення великого бізнесу в Україні Глава МЗС України Павло Клімкін обговорив з міністром у справах Європи і закордонних справ Жан-Ів Ле Дріаном залучення в Україну великого французького бізнесу. Про це сказано в повідомленні зовнішньополітичного відомства, опублікованого на сайті МЗС. Під час обговорення стану двостороннього співробітництва співрозмовники позитивно оцінили висхідну динаміку торгового співробітництва між Францією і Україною. Крім цього, також було досягнуто домовленостей про подальше залучення крупного французького бізнесу в нашу країну. Співрозмовники обговорили і проведення перехресного року української мови на території Франції, а також року французької мови на території України в 2018-2019 рр. Відзначається, що французька сторона позитивно оцінила стан імплементації реформ в Україні.
Події оформление ленты  Російський телеведучий звинуватив молоду дружину в пошуку кілера-бандерівця Популярний 59-річний журналіст Андрій Караулов з РФ звинуватив свою дружину Юлію Марєєву, з якою у нього різниця в віці 30 років, в тому, що вона шукає серед «бандерівців» кілера для нього. Також чоловік вважає, його дружина могла викрасти у нього англійський сервіз і картину Нікаса Сафронова. Про це інформує Центр управління розслідуваннями. Про підозри Караулов, який вів такі програми, як «Момент істини» і «Русский век», написав главі МВС Росії Володимиру Колокольцеву. У листі він стверджує, що в грудні минулого року його дружина звернулася до їх знайомого ріелтора і попросила знайти людей, які допоможуть вбити чоловіка. «Зараз моя дружина знаходиться в Києві і, за моїми даними, серед бандерівців шукає вбивцю», - сказано в листі. Караулов звинуватив її в тому, що вона переписала його квартиру в Криму на свою матір, а на батька а/м Lexus. Караулов вважає, що його дружина причетна до зникнення елітного швейцарського годинника Patek Philippe, який коштує 60 тис. євро, а також картини художника Нікаса Сафронова.
Політика Під Радою тиша: депутати збираються ухвалити постанову щодо "польського закону" Під Радою - все спокійно. Нардепи збираються розглянути економічні питання й ухвалити постанову щодо "польського закону". 6 лютого на площі Конституції перед початком засідання Верховної Ради України, ситуація залишалася спокійною і без масових акцій протесту, передає кореспондент АСН. У наметовому містечку «Руху нових сил» також не спостерігалося особливого ажіотажу. Парламентарі сьогодні, згідно з порядком денним, розглянуть постанову у відповідь на польський закон, а також розглянуть низку економічних питань, зокрема про ТОВ і створення Кредитного реєстру НБУ. Також Рада повинна скасувати постанову, яка блокує підписання законопроекту про реінтеграцію Донбасу. У повторному другому читанні нардепи розглянуть законопроект про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, а також про створення і ведення Кредитного реєстру Національного банку України. У першому читанні Рада може розглянути зміни до Податкового кодексу щодо деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин, а також про призначення дострокової пенсії за віком сім'ям загиблих під час Революції гідності. Парламент планує ратифікувати угоду з Міжнародним банком реконструкції та розвитку. А також розглянути проект закону про продовження строку прийняття в експлуатацію будівель, побудованих без дозволу, - в повторному другому читанні. У першому читанні депутати повинні ухвалити законопроект щодо ввезення пестицидів на митну територію України.
Політика Рада почала 8-му сесію 8-го скликання Рада почала 8-му сесію 8-го скликання. Про це повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій після живого виконання гімну України в сесійній залі, передає кореспондент АСН. У залі парламенту під час відкриття нової сесії були присутні члени Кабінету міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Спікер парламенту, звертаючись до парламентаріїв, визначив основні завдання для депутатського корпусу на нову сесію. "Номером один для нас повинен залишатися блок безпеки і оборони. Після ухвалення закону про деокупацію ми повинні продовжити цей процес. Сьогодні ми зможемо розблокувати його підписання. Серед пріоритетних я б також відзначив і визначив закон про національну безпеку і оборону в контексті інтеграції України в НАТО. Для нас крані важлива інтеграція в НАТО", - підкреслив він. Також на порядку денному парламенту - створення Антикорупційного суду. "Сьогодні ми зможемо внести його до порядку денного", - пообіцяв він.
Політика У Раді назвали позицію МЗС за фактом ухвалення "польського" закону недостатньою Народні депутати вважають позицію МЗС України недостатньою щодо ухвалення "польського" закону. Про це у кулуарах Верховної Ради України заявив секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони і народний депутат фракції БПП Іван Вінник, передає кореспондент АСН. "Ми вважаємо, що було б правильним викликати українського посла для пояснення за фактом рішення Польщі (Прим.: ухвалення "польського" закону). Не думаю, що потрібно Україні брати приклад з Ізраїлю і відкликати свого посла з Польщі. Хоча ми бачимо сильні заяви США і Німеччини. Сьогодні ми будемо фактично робити перший крок і демонструвати реакцію щодо цього закону", - заявив він.Вінник не виключив, що обговорення постанови про заяву Ради на польський закон буде спекотним. "Ймовірно, будуть вноситися правки просто в залі. Але це правильно. Адже заяву і позицію МЗС України за фактом ухвалення цього закону ми вважаємо не достатніми", - підкреслив він. Нагадаємо, сьогодні в порядку денному роботи Ради є проект постанови про заяву парламенту щодо ухваленого Сеймом Республіки Польща скандального закону.
Політика Рада відмовилася заблокувати закон "Про деокупацію Донбасу" Шлях до підписання закону про деокупацію Донбасу остаточно відкритий. Тільки 37 народних депутатів з "Опозиційного блоку" і кілька позафракційних проголосували за проект постанови "Опозиційного блоку" (№7163-П), яким блокувалося підписання проекту закону про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", передає АСН. "Це відкриває шлях для підписання цього закону мною і напрямок на підпис президенту, щоб закон про деокупацію набрав чинності", - заявив спікер Андрій Парубій. Під час обговорення питання співголова "Опоблоку" Юрій Бойко наголошував на необхідності скасування закону про реінтеграцію Донбасу, оскільки це "рекомендувала ПАРЄ на останньому засіданні". Але віце-спікер Ірина Геращенко назвала таку позицію "Опоблоку" маніпуляцією і закликала відхилити постанову для підписання закону.
Події Депутат міськради Полтавщини організував злочинне угрупування, причетне до вбивства У Полтавській області працівники поліції знешкодили угруповання, до складу якого входили чотири людини. Організаторів ОЗУ був депутат Миргородської міськради. Про це інформує  прес-центр прокуратури області. «Троє зловмисників були затримані, стосовно них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Один із злочинців у зв'язку з приховуванням від органів досудового розслідування був оголошений у розшук», - сказано в повідомленні. Дії угруповання кваліфіковані за ст. 28 ч. 3, ст. ч. 2 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, а також для залякування потерпілого або інших осіб, або таке, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. У липні минулого року на ґрунті неприязних відносин, які виникли через розбіжності в політичних поглядах щодо соціально-економічного розвитку міста, учасники ОЗУ завдали тілесних ушкоджень депутату Миргородської міськради 7 скликання Олегу Супруненко, від яких той помер. У вересні 2017 року поліція у справі про смерть депутата затримала трьох людей. Була інформація, що за звинуваченням у вбивстві також був затриманий депутат Миргородської міськради Хачатур Хачатрян.
Політика У "Народному фронті" не виключають "посадку" Валерії Гонтаревої У "Народному фронті" не виключають розслідувань діяльності все ще голови НБУ Валерія Гонтаревої. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає АСН. "Ми не зустрічалися з кандидатом на пост голови НБУ. Нам відомо, що вчора Якова Смолія запросив Олег Валерійович (Прим .: глава РП Ляшко). І сьогодні він повинен прийти до них на фракцію", - заявив він. Лапін зазначив, що призначення Смолія можливо тільки після звіту Валерії Гонтаревої. "І чим це закінчиться, "посадкою" або відставкою на всі чотири боки, це вже інше питання. Але президент повинен нести повну відповідальність за свою креатуру. Парламент теж має здійснювати контроль. Але з квітня місяця ми бачимо ігнор Гонтаревої. Вона говорить про готовність звітувати, але чомусь не приходить зі звітом. Тому за збільшення російського капіталу на третину, я думаю, це повинно закінчитися не відставкою, а посадкою", - упевнений він.
Економіка Україна виплатила частину боргу МВФ Україна повернула Міжнародному валютному фонду (МВФ) близько 373 мільйонів доларів у рахунок боргу. Про це повідомила прес-служба Національного банку України. За даними Нацбанку, 5 лютого було проведено платіж на суму 257,2 млн СПЗ (спецправа запозичення) за програмою stand by від квітня 2017 року. Також у НБУ повідомили, що сьогодні, 6 лютого, Україна поверне МВФ ще 87 млн ​​доларів як відсотки за програмою stand-by 2014 року і за реалізованою на сьогодні програмою розширеного фінансування EFF. При цьому повідомляється, що цього року очікується зростання міжнародних резервів - до 20,5 млдрд доларів. Нагадаємо, голова МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив на прес-конференції, що Україні слід виконати головні умови донорів, щоб продовжити співпрацю з МВФ. Зокрема, кредитор вимагає ухвалення закону про антикорупційний суд і приведення ціни на газ для населення до ринкового рівня. «Це досяжні показники, і ми сподіваємося на їх швидке виконання», - заявив Люнгман.
Економіка Турецькі готельєри хочуть відкрити казино для китайських туристів Туреччина повинна відкрити туристичні казино, щоб підвищити свою привабливість для туристів із Китаю, сказав президент Асоціації турецьких готельєрів (TÜROB) Тимур Карабаглар. «Близько 261 млн  жителів Піднебесної щорічно здійснюють поїздки по світу, але Туреччину відвідує менше 1 мільйона китайців. Якщо ми не відкриємо казино, ми не зможемо залучити більше китайських туристів», - сказав Карабаглар під час бесіди з журналістами, яка відбулася 23 січня. Китайці відомі своєю любов'ю до азартних ігор і готові витрачати на гемблінг великі гроші. В якості місця розташування гральної зони kaszinó інвестори розглядають острів Яссіада, на якому зараз здійснюється масштабна реконструкція туристичної інфраструктури. Цей невеличкий клаптик суші у Мармуровому морі міг би стати ідеальним місцем для побудови курорту-казино для власників іноземних паспортів. По-перше, він розташований на перетині туристичних маршрутів. По-друге, влада зможе протидіяти проникненню на острів турецьких громадян (в самій Туреччині азартні ігри перебувають під забороною). За словами глави TÜROB, Туреччина зможе переманити туристів з Піднебесної, які найчастіше віддають перевагу курортам Румунії, Болгарії або Грузії, бо там є казино з різними слотами book of ra. Крім того, чиновник поскаржився журналістам на невиправдану дорожнечу авіасполучення між двома країнами і недостатню кількість рейсів між Туреччиною і КНР. Говорячи про високі ціни на квитки, президент TÜROB порівняв вартість квитка у Туреччину та інші європейські країни. За його словами, переліт до Іспанії і назад коштує всього 327 євро, тоді як квиток з Китаю до Туреччини - в 5 разів дорожче. Максимальна кількість пасажирів з КНР, яку може перевезти за рік компанія Turkish Airlines, складає 300 тисяч осіб. При цьому китайські авіалінії теж повинні мати можливість здійснювати польоти до Туреччини, додав Тимур Карабаглар. Він також нагадав про китайську пристрасть до предметів розкоші, заявивши, що Туреччина повинна створити свої власні бренди, такі як «Louis Vuitton», які також можуть допомогти залучити китайських туристів.
Політика Невістка Порошенка заступилася за Президента Невістка президента України Юлія Порошенко вважає, що глава держави важко працює і навіть в умовах війни він заслуговує на відпочинок. Про це вона повідомила в інтерв'ю LIGA.net. «Я просто бачу, як він працює. Коли у мене народилися діти, я, звичайно ж, як будь-яка мама, вставала вночі, годувала і займалася дітьми. О 3-й, о 4-й годині ночі бачила, як Петро Олексійович повертався додому з роботи. А о 8-9-й годині він знову виїжджав на роботу. Тобто людина реально дуже-дуже багато працює. Мені здається, що він заслуговує на такий відпочинок, щоб його не чіпав ніхто. Просто поїхати кудись, щоб його не впізнали, нереально. Ми їздили одного разу в Іспанію, його сфотографували журналісти РФ і виклали в інтернет. Я вважаю, що раз на рік, причому на кілька днів, людина може дозволити собі це», - говорить Юлія Порошенко. Вона проігнорувала запитання, чи була на Мальдівах зі свекром.
Політика Верховна Рада засудила польський "антибандерівський закон" Верховна Рада України засудила польський так званий "антибандерівський закон". Парламент ухвалив Постанову "Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам’яті – Комісію з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів", за що проголосували 242 нардепів, передає АСН.    У пояснювальній записці до постанови зазначено, що 26 січня 2018 року Сейм Республіки Польща та 1 лютого 2018 року Сенат Республіки Польща ухвалили зміни до закону Республіки Польща про Інститут національної пам’яті – Комісії з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.    "Цей закон криміналізує заяви щодо історичних питань, зокрема  - заяви із запереченням "злочинів українських націоналістів" і дає упереджене та суперечливе визначення цього поняття. Вочевидь ухвалення Сеймом та Сенатом Республіки Польща антиукраїнських змін до законодавчих актів може негативно вплинути на польсько-українські відносини. Ухвалені зміни не відповідають характеру і змісту стратегічного партнерства, що існує між двома країнами, а також Декларації пам’яті і солідарності Верховної Ради України і Сейму Республіки Польща від 20 жовтня 2016 року. У зв’язку з цим Верховна Ради України має висловити свою позицію щодо ухвалених Сеймом і Сенатом Республіки Польща законодавчих змін", - зачитала постанову голова профільного комітету з закордонних справ Ганна Гопко.    Метою Постанови є висловлення позиції Верховної Ради України щодо змін до закону про Інститут національної пам’яті – Комісію з розслідування злочинів проти польського народну та інших законодавчих актів, ухвалених 26 січня Сеймом і 1 лютого – Сенатом Республіки Польща та "закликати Президента Республіки Польща скористатися своїми конституційними повноваженнями, щоб повернути в українсько-польські відносини зваженість, раціональність та доброзичливість", - зазначено в пояснювальній записці.    Ухвалення Постанови продемонструє позицію Верховної Ради України з метою уникнення негативних наслідків, прийнятих законодавчих актів.   "Я вітаю всіх з прийняттям заяви. Та сподіваюся, що більше нам не потрібно буде ухвалювати подібні рішення. Та польська сторона нас почує", - прогнозував спікер Андрій Парубій.   
Події Підліток викликав стриптизерку в школу за батьківські гроші У Сполучених Штатах підліток викликав у школу стриптизерку, сплативши її послуги кредиткою батьків. Про це передає видання UPI. Прибувши на місце, дівчина виявила, що це навчальний заклад, і покинула його. При цьому танцівниця повідомила керівництву школи про те, що сталося. В результаті було встановлено, що один із учнів викликав дівчину з мобільного телефону і оплатив її послуги за допомогою кредитної картки батьків. За такий вчинок підлітку довелося поплатитися. Зараз він відбуває покарання. Яке саме, керівництво установи не уточнює. «Персонал підійшов до ситуації максимально професійно і тактовно. Незважаючи на характер проступку, він не вплинув на учнів, крім безпосереднього винуватця події», - йдеться в листі директора Пейдж Хадзіселімович, адресованому батькам.
Політика Мосійчук про польський закон: Це не "антибандерівський" закон, він - антиукраїнський У ВР закликають відкликати посла з Польщі і почати переговори про блокування "антибандерівського закону". Про це з трибуни заявив народний депутат фракції РПЛ Ігор Мосійчук в ході засідання Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "На жаль, у польському парламенті і Сеймі до більшості прийшли шовіністи. Прихильники тих, хто вбивав українців і сіяв ворожнечу між українським і польським народами. Ухвалення закону, який наші журналісти назвали чомусь антибандерівським, хоча там немає жодної згадки про Степана Бандеру, є насправді антиукраїнським законом", - заявив він. На думку Мосійчука, реакція українського парламенту і суспільства має бути адекватною цим законом. "Наша фракція закликає відкликати українського посла з Республіки Польща, як це пропонує Ізраїль. А також ми вимагаємо від президента Петра Порошенка терміново зустрітися з польським колегою і переконати його не підписувати цей закон. Ми вимагаємо створити у парламенті робочу групу на чолі з Юрієм Романовичем Шухевичем, яка займеться питанням геноциду польського народу проти українців під час операції "Вісла", - сказав він.
Події ДТП у Харкові: Дронова може бути визнано винним Підозрюваного у жахливій ДТП у Харкові Геннадія Дронова можуть визнати винним. Про це інформує ТСН, посилаючись на обвинувальний акт.Згідно з документом, Дронов порушив низку ПДР, що спричинило смерть шести осіб, ще шестеро отримали різні травми. «18 жовтня 2017 року о 20:43 у Харкові сталося зіткнення а/м Volkswagen Touareg під управлінням Геннадія Дронова та а/м Lexus RX 350 під керуванням Олени Зайцевої, з подальшим виїздом Lexus за межі дороги і наїздом на пішоходів. Шестеро людей загинули, ще шестеро отримали різні травми», - йдеться в акті. Як зазначається, у Дронова немає пом'якшувальних обставин, які є у Зайцевої. Проте обтяжуючих обставин ні у водія Lexus, ні у водія Volkswagen немає. «Потерпілими цивільний позов не заявлявся. Інші збитки не встановлено», - йдеться в документі. Обвинувальний акт був затверджений 2 лютого в приміщенні Харківської обласної прокуратури.
Економіка Економіст пояснив, з чим пов'язане рекордне падіння Dow Jones у США Причиною рекордного падіння індексу Dow Jones став перегрів фондового ринку США. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у коментарі кореспонденту АСН. "Те, що ми бачимо, - це коли фіксують прибуток. Грубо кажучи, ціни на акції виросли і багато є охочих їх продати. Почали ще в кінці січня, а на початку лютого прискорили. І в результаті ми бачимо падіння Dow Jones", - зазначив економіст. За його словами, весь минулий рік фондовий ринок США показував сильне зростання, що призвело до рекордних показників зростання фондових індексів. Оскільки перегрів фондового ринку США був очевидний, падіння прогнозували ще минулого року, однак це сталося вже в 2018 році. При цьому Охріменко додав, що подібне явище характерне для фондового ринку США, величезний вплив на який має спекулятивний фактор. "Нічого екстремального. Якась частина зафіксується, заспокоїться", - додав експерт. Він також запевнив, що падіння сталося на тлі "дуже хороших економічних новин" у США, тому спроби прив'язати падіння до економічних факторів не обґрунтовані. Нагадаємо, фондовий індекс Dow Jones у понеділок, 5 лютого, впав на 1175 пунктів. Це найсильніше падіння головного фондового індексу США за один день із часів фінансової кризи 2008 року. Слідом за Dow Jones впали й інші американські фондові індекси: індекс S&P втратив 3,8%, а Nasdaq - 3,7%. Лондонський FTSE 100 закрився на 1,46% нижче відкриття у понеділок. Індекс Мосбіржі (раніше - індекс ММВБ) на відкритті торгів Московської біржі знизився у порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 2%, до позначки в 2231,39 пункту. Відзначається, що російські акції знижуються після рекордного падіння американського індексу. Ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei впав за підсумками сьогоднішніх торгів на 4,73% і вийшов на позначку в 21 610 пунктів. При цьому в ході торгового дня Nikkei опускався ще нижче, продемонструвавши найсильніше за останні 18 років одноразове зниження.
Політика Попри протести України президент Польщі підпише антиукраїнський закон Народний депутат фракції "Батьківщина" і екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк вважає, що президент Польщі Анджей Дуда підпише антиукраїнської закон, передає АСН. "Швидше за все, закон, ухвалений заради внутрішньої політичної кон'юнктури, все-таки буде підписаний президентом Республіки Польщі. Це ще раз вдарить по відносинах України і Польщі", - заявив він. Водночас Тарасюк зазначив, що сьогодні український парламент, ухваливши заяву про засудження антиукраїнського закону, якраз діяв не за принципом "самі винні". "Українська сторона закликає до конструктивного діалогу, щоб наші двосторонні відносини між Україною та Польщею увійшли в нормальне русло", - сказав він. Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада засудила антиукраїнський закон Польщі.
Економіка Чи вдарить по Україні падіння фондових індексів у США - думка економіста Нинішнє падіння фондових індексів, викликане падінням Dow Jones, не призведе до кризи. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко у коментарі кореспонденту АСН. "На жаль, наш ринок такий нікчемний, що це ну ніяк не відіб'ється а його показниках", - зазначив експерт. Крім того, економіст запевнив, що нинішнє падіння не має нічого спільного з ситуацією 2008 року, що спровокувала світову фінансову кризу. "Там зовсім інші чинники, обсяги зовсім інші. Навіть не те, що не можна порівняти, - і близько не лежало", - додав президент Центру. Нагадаємо, фондовий індекс Dow Jones у понеділок впав на 1175 пунктів. Це найсильніше падіння головного фондового індексу США за один день з часів фінансової кризи 2008 року. Слідом за Dow Jones впали й інші американські фондові індекси: індекс S&P втратив 3,8%, а Nasdaq - 3,7%. Лондонський FTSE 100 закрився на 1,46% нижче відкриття в понеділок. Індекс Мосбіржі на відкритті торгів Московської біржі знизився в порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 2%, до позначки в 2231,39 пункту. Російські акції знижуються після рекордного падіння американського індексу Dow Jones, який напередодні втратив 4,6%. Ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei впав за підсумками сьогоднішніх торгів на 4,73% і вийшов на позначку в 21 610 пунктів. При цьому в ході торгового дня Nikkei опускався ще нижче, продемонструвавши найсильніше за останні 18 років одноразове зниження.
Політика Чекає на особливе запрошення: Гонтарева готова відзвітувати в парламенті - Смолій Голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева готова представити звіт про свою роботу в парламенті, коли з'явиться відповідне подання. Про це повідомив перший заступник глави НБУ Яків Смолій під час зустрічі з народними депутатами від РПЛ в парламенті, передав кореспондент АСН. "Гонтарева готова прийти у Верховну Раду, відзвітувати, коли буде призначено", - зазначив чиновник. При цьому Смолій додав, що сам він також готовий представити свою програму діяльності в парламенті. Також він повідомив, що НБУ готується до будівництва касового центру у Львові. Проект розрахований на 3-4 роки, і зараз ведуться проектні роботи. Крім того, за його словами, Нацбанк розраховує на продовження співпраці з МВФ. Чиновник нагадав, що на поточний рік заплановано отримання близько 2 млрд доларів. Нагадаємо, Україна повернула Міжнародному валютному фонду (МВФ) близько 373 мільйонів доларів у рахунок боргу. Про це повідомила прес-служба Національного банку України. За даними Нацбанку, 5 лютого було проведено платіж на суму 257,2 млн СПЗ (спецправа запозичення) за програмою stand by від квітня 2017 року.
Політика Президент Польщі таки підписав "антибандерівський закон" Польський президент Анджей Дуда, незважаючи на прохання українського парламенту не схвалювати закон про «Інституті національної пам'яті», що отримав назву «антибандерівського», підписав цей закон. Про це передає Укрінформ, посилаючись на свого кореспондента в Польщі. Під час спеціального звернення в палаці президента у Варшаві Анджей Дуда пояснив своє рішення. «Поправка до Закону про Інститут національної пам'яті стосується дуже болючого, делікатного питання, яке пов'язане з мучеництвом польської нації. Під час Другої світової війни було вбито шість мільйонів поляків, зокрема близько трьох мільйонів громадян Польщі єврейської національності», - каже Дуда, якого цитує «Європейська правда». Він зазначив також, що внесені зміни - це не новий закон, і їх обговорення велося протягом одного року, зокрема з Ізраїлем. «Було прохання, щоб норми не стосувалися наукової і художньої діяльності, цей виняток було зроблено», - підкреслив Дуда.
Культура Ума Турман розповіла, як її зґвалтував актор Актрису Уму Турман зґвалтували в Нью-Йорку, коли їй було всього 16 років. Про це вона повідомила в інтерв'ю виданню The New York Times. У той час Ума Турман жила в районі Мангеттен і лише починала кар'єру в кіно. За її інформацією, взимку вона пішла в нічний клуб, де познайомилася з 20-річним актором. Турман сказала, що чоловік примусив її до сексу, коли вони зайшли до нього додому, щоб випити. «Я була дуже слухняною. Я намагалася сказати йому ні, я плакала і робила все, що могла. Він сказав, що двері зачинені, але я не підбігла до неї і не намагалася відчинити. Коли я повернулася додому, то пам'ятаю, як стояла перед дзеркалом, дивилася на свої руки і злилася, що вони не в порізах і не в крові», - каже Ума Турман. Турман розповіла також про домагання з боку її продюсера Гарві Вайнштейна. За інформацією артистки, він «спробував застрибнути на неї, показати геніталії і робив багато інших неприємних речей».
Політика Мосійчук про підписання "антибандерівського закону": Потрібно ухвалити визначення про геноцид поляків проти українського народу У Раді відреагували на підписання Дудою антиукраїнського закону. Як заявив у кулуарах Верховної Ради України народний депутат фракції РПЛ Ігор Мосійчук, Україна повинна зробити кроки у відповідь, передає АСН. "Політика польського шовінізму перемогла здоровий глузд і гуманізм. Мені дуже шкода. Це все, що я можу сказати. Мені дуже шкода після підписання цього закону президентом", - заявив він. Мосійчук впевнений, що після підписання антиукраїнського закону президентом Республіки Польща Верховна Рада повинна зробити крок у відповідь. "Після цього я можу сказати тільки одне. Тепер парламент повинен створити робочу групу і почати роботу над визначенням поняття геноциду поляків проти українського народу", - заявив Мосійчукон.
Економіка Фракція РПЛ відмовилась підтримати кандидатуру Смолія на посаду голови НБУ Фракція Радикальної партії Олега Ляшка відмовилася підтримувати кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку України (НБУ). Про це повідомив лідер фракції Олег Ляшко на засіданні, передав кореспондент. "Шановні колеги, хто за те, щоб не підтримувати кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Нацбанку? Одноголосно", - заявив політик. За його словами, Яків Смолій - "прекрасна людина", але як фахівець - посередный, тому його не можна пускати до керівництва регулятором. Зокрема, Ляшко різко розкритикував політику Центробанку щодо стримування інфляції, яка базується на підвищенні облікової ставки НБУ і ускладнення кредитування для бізнесу. Нагадаємо, Україна повернула Міжнародному валютному фонду (МВФ) близько 373 мільйонів доларів у рахунок боргу. Про це повідомила прес-служба Національного банку України. За даними Нацбанку, 5 лютого було проведено платіж на суму 257,2 млн СПЗ (спецправа запозичення) за програмою stand by від квітня 2017 року.
Політика Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову до ДМС У вівторок, 6 лютого, суд відмовив Міхеълу Саакашвілі у задоволенні позову до Державної міграційної служби України. Про це інформує прес-служба Окружного адміністративного суду Києва, передає АСН. «Сьогодні Окружний адмінсуд столиці у відкритому судовому засіданні розглянув справу за позовом Міхеїла Саакашвілі до ДМС України, Управління ДМС в Київській області. Позивач попросив суд визнати незаконною та протиправною бездіяльність ДМС з розгляду скарги на рішення у формі наказу і на Повідомлення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем, або особою, яка потребує додаткового захисту щодо Міхеїла Саакашвілі в терміни, визначені законодавством. Позивач також просив визнати незаконним і протиправним бездіяльність Управління ДМС у Київській області стосовно не передачі матеріалів справи Саакашвілі в ДМС», - йдеться в повідомленні суду. Після виходу з нарадчої кімнати суд повністю відмовив Саакашвілі у задоволенні позову.
Політика У Раді запропонували Польщі припинити "танцювати на кістках" У Раді запропонували Польщі не "танцювати на кістках". Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, передає кореспондент АСН. "Наша заява - абсолютно зрозуміла. Ми пропонуємо не танцювати на кістках, а брати за основу весь комплекс відносин України і Польщі... Тільки так це позбавить нас від негативних емоцій, які вигідні виключно Росії. Від цього виграє виключно Російська Федерація, яка застосовувала силу щодо обох наших народів", - заявив він. Тетерук прокоментував повідомлення президента Республіки Польща Дуди в Twitter: "Ми можемо реагувати тільки на конкретні факти. Буде підпис президента Польщі, будемо реагувати. Але наша позиція - абсолютна конструктивна. Немає сильної Польщі без сильної України. Саме це необхідно взяти за основу в ухваленні рішення", - сказав він. Нагадаємо, Президент Польщі Анджей Дуда раніше написав у Twitter. "Я вирішив, що підпишу закон про Інститут національної пам'яті, і я передам його в Конституційний суд", - зазначив президент. Водночас українські інформаційні агентства повідомляють, що Дуда вже підписав скандальний закон.
Політика оформление ленты  Савченко голосувала синхронно з "Опоблоком" проти закону про деокупацію Народний депутат Надія Савченко раптово проголосувала за законопроект "Опозиційного блоку" про скасування ухваленого Верховною Радою закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях", який визнає Росію агресором. Як показують дані голосування, опубліковані на сайті ВР, всього скандальний законопроект підтримали 37 народних депутатів,  із яких - 33 представники "Опоблоку". Раніше ця фракція також категорично висловлювалася проти закону про деокупацію.   А ось інші 4 голоси належать позафракційним депутатам Якову Безбаху, Сергію Мельниченку і Надії Савченко. Проголосував за скандальний законопроект і депутат від "БПП" Олександр Дехтярчук.
Економіка Кандидат на голову НБУ дав невтішний прогноз щодо зниження інфляції Показник інфляції в Україні знизиться до однозначного показника лише до середини 2019 року. Такий прогноз озвучив перший заступник голови НБУ Яків Смолій під час зустрічі з народними депутатами від РПЛ в парламенті, передав кореспондент АСН. "Рівень інфляції за минулий рік - 13,7%. Один з інструментів, яким Національний банк може впливати на рівень інфляції, - це облікова ставка. Ми прогнозуємо падіння інфляції на середину 2019 року до однозначного показника", - зазначив чиновник. За його словами, тим не менш, на сьогодні бізнес має доступ до кредитних ресурсів під 30%. Як пояснив Смолій, такою високою ставкою банки страхуються від можливих ризиків неповернення кредитних коштів. При цьому він додав, що для реального зниження вартості кредитних ресурсів для бізнесу Верховна Рада повинна ухвалити цілий пакет законів. Зокрема, йдеться про закон про кредитний реєстр, про захист прав кредиторів, закон про банкрутство, закон про компанії з управління активами. Також чиновник запевнив, що в разі обрання його на посаду голови НБУ регулятор залишатиметься незалежним органом, як і останні три роки. "За 9 місяців моєї роботи я не отримував жодних вказівок ні з Грушевського, ні з Банкової, і сподіваюся, що така позиція залишиться і на перспективу", - підкреслив він. Нагадаємо, Україна повернула Міжнародному валютному фонду (МВФ) близько 373 мільйонів доларів у рахунок боргу. Про це повідомила прес-служба Національного банку України. За даними Нацбанку, 5 лютого було проведено платіж на суму 257,2 млн СПЗ (спецправа запозичення) за програмою stand by від квітня 2017 року.
Політика Рада ухвалила закон про меморіал Героїв Небесної сотні і пішла на перерву Нардепи в парламенті пішли на обід. Спікер Андрій Парубій закрив ранкове засідання Верховної Ради України.Депутати зберуться на вечірнє засідання о 16:00, передає АСН. "Я прошу всіх голів фракцій мобілізувати роботу своїх депутатів і бути присутнім на вечірньому засіданні", - сказав Парубій. На вечірньому засіданні Ради нардепи продовжать розгляд питань економічного блоку. Сьогодні парламентарії встигли прийняти заяву щодо антиукраїнського закону Польщі. А також розблокували будівництво Меморіалу Небесної Сотні. Верховна Рада ухвалила закон для прискорення зведення музейного комплексу Героїв Небесної сотні № 6659. Після голосування у кулуарах Верховної Ради України заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук пояснив, що законом "забезпечуються всі необхідні рішення, щоб максимально швидко розпочати будівництво меморіалу. Всі неточності щодо адреси тепер знято". Зокрема, ще в березні 2017 року набрав чинності закон, згідно з яким земельну ділянку за адресою: вул. Інститутська, 3, має бути передано для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейному комплексу Героїв Небесної сотні. Але під час підготовки документів для відповідного оформлення земельної ділянки виявилося, що земельна ділянка буде складатися з декількох ділянок комунальної власності та частини ділянки, що перебуває у постійному користуванні держпідприємства "Готель "Україна". Саме тому виникла необхідність вилучити точну адресу, залишивши формулювання "земельні ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування меморіально-музейного комплексу і його складових частин", що і було враховано в законі.
Економіка Смолій високо оцінив роботу Гонтаревої і повідомив, що продовжить її політику Робота голови Національного банку України (НБУ) у відставці Валерія Гонтаревої заслуговує на високу оцінку. Про це повідомив перший заступник глави НБУ Яків Смолій журналістам у парламенті, передав кореспондент АСН. "Перші кроки після обрання - це домогтися тієї ж стійкої фінансової системи, зберегти банківську систему, як і зараз, прозорою і стійкою, домогтися низької інфляції, в перспективі - збільшити кількість безготівкових розрахунків у порівнянні до готівкових коштів", - зазначив чиновник. За словами Смолія, також він має намір реалізовувати ті кроки, які були зафіксовані в програмі реформування фінансового сектора до 2020 року. На його думку, Валерія Гонтарева провела "величезну роботу щодо становлення нової банківської системи". Основна ж її заслуга, на думку Смолія, полягає в тому, що вона змінила підходи до банківського регулювання, курсоутворення і до інфляційного таргетування. Нагадаємо, Україна повернула Міжнародному валютному фонду (МВФ) близько 373 мільйонів доларів у рахунок боргу. Про це повідомила прес-служба Національного банку України. За даними Нацбанку, 5 лютого було проведено платіж на суму 257,2 млн СПЗ (спецправа запозичення) за програмою stand by від квітня 2017 року.
Політика У середині лютого в Польщі відбудуться переговори про долю антиукраїнського закону У середині лютого в Польщі відбудуться переговори про долю антиукраїнського закону. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила голова Комітету з питань закордонних справ Ганна Гопко, передає кореспондент АСН. "Ми чітко знали, що перед нашою заявою Ради буде прес-конференція Дуди о 12:00. І ми показали, що попри наявність якихось різких заяв окремих народних депутатів Україна - демократична країна. І у нас повинен бути діалог . Ніхто не має права накладати ярлики на історію ", - заявила вона. Гопко повідомила, що вчора у Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч з дипломатами США, країн Балтики та Східної Європи. Де українська сторона висловлювала свою стурбованість антиукраїнським законом. На цій зустрічі польська сторона повідомила, що 16 лютого віце-прем'єр України Павло Розенко поїде до Польщі на переговори, де, зокрема, буде обговорюватися це питання з антиукраїнським законом. За її оцінками, Україна у відповідь Польщі може також згадати багато спірних історичних моментів, починаючи з операції "Вісла", закінчуючи виселенням 150 тис. українців з території Польщі. "Але я вважаю, що це буде неправильним кроком. Україна має бути вище цього", - вважає вона.
Здоров`я Кір не вщухає: хвороба охопила всі області України і забрала життя ще однієї людини 5 лютого від ускладнень після кору померла ще одна людина, всього ж кількість хворих зросла на 7% в порівнянні з попереднім тижнем. Про це повідомив генеральний директор Державної установи "Центр громадянського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта під час брифінгу, передав кореспондент АСН. "За даними Центру громадянського здоров'я, за п'ятий тиждень 2018 року на кір захворіло 930 людей - 295 дорослих і 635 дітей. Це ще на 7% більше, ніж за минулий, четвертий, тиждень. На жаль, станом на вчора, 5 лютого, підтвердився ще один летальний випадок: жінка 25 років померла в Івано-Франківській області від ускладнень, спровокованих кором", - зазначив експерт. За його словами, всього з початку поточного року в Україні на кір захворіло 3554 особи, з яких 1165 - дорослі і 2389 дітей. Госпіталізовано 2345 хворих. Таким чином, з початку року від ускладнень після кору померло четверо осіб. При цьому Курпіта додав, що, згідно зі статистикою, ускладнення при кору проявляються в 7-11%, а летальний випадок фіксується на кожні 900-1000 хворих. На сьогодні, за словами чиновника, найбільшу кількість випадків кору зафіксовано в Івано-Франківській (804 випадків), Одеській (640), Закарпатській (549), Чернівецькій (444), Львівській (242) областях. Водночас у Чернігівській області зафіксовано всього 1 випадок. Областей, вільних від кору, зараз немає. Нагадаємо, з початку лютого на кір у Києві захворіли 13 громадян, 10 з них - діти.
Суспільство Українців попереджають про наближення потужного циклону У найближчу добу в Україні пануватиме східний антициклон, а відповідно, холодна повітряна маса, яка вдень дуже повільно почне відступати за межі країни. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. У середу, 7 лютого, в Україні опадів практично не буде, температура вночі 7-12°С морозу, в західних областях місцями 13-18°С морозу, вдень 0-5°С морозу, в південних, східних областях та на Закарпатті вночі 1-7° морозу, вдень 1-6°С тепла.У Києві в середу також буде сухо, температура вночі 8-10°С морозу, вдень 2-4°С морозу. Однак вже 8 лютого погода погіршиться на значній частині території України, оскільки з Італії до нас прийде циклон. Вночі в Одеській, Миколаївській, Вінницькій та західних областях, і вдень в Україні, крім сходу, очікує випадання снігу, мокрого снігу. На півдні, Закарпатті та в центральних областях йтиме мокрий сніг з дощем. На півночі прогнозується налипання мокрого снігу та сильна ожеледь. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Проте температура повітря стане вище. Вночі вона складе 1-6°С морозу, вдень від 2°С морозу до 3°С тепла; в південних областях і на Закарпатті вночі близько 0°С, вдень 1-8°С тепла. У Києві вдень ​​8 лютого очікує мокрий сніг, на дорогах ожеледь. Вітер буде поривчастий, температура вночі 3-5°С морозу, вдень близько 0°С.
Суспільство В Україні заборонили три пропагандистські книжки з Росії На територію України заборонили ввозити з країни-агресора 3 книжки у зв'язку з пропагандою, міститься в них. Про це повідомили на сайті Держкомтелерадіо. Під заборону потрапила книжка «По ту сторону вдохновения» автора Юрія Полякова. У відомстві підкреслили, що Поляков виправдовує російську агресію і окупацію Криму. Письменник стверджує, що «Крим завжди був російський ... був референдум - Крим хоче в Росію». Також заборонили ввозити книжку «Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки», випущену видавництвом «АСТ». Відзначається, що в цьому виданні велика кількість радянської символіки, майже на кожній сторінці заборонена в Україні «георгіївська стрічка». Остання книжка з Росії, яка перебуває під забороною, - «Патриот» Андрія Рубанова. «Це солдафонська графоманія, і в той же час у ній використана технологія пропаганди - вербування, агітація воювати на Донбасі», - заявив член експертної ради Держкомтелерадіо Віталій Довгич. Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набрав чинності закон, згідно з яким в Україну не можна ввозити видавничу продукцію, яка спрямована проти незалежності України, на зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і захоплення територій країни.
Суспільство оформление ленты  Дотримуйтесь правил. На які дороги вийшла нова патрульна поліція З 5 лютого патрульна поліція несе дозор ще на 11 дорогах міжнародного, національного та регіонального значення та ще на 11 дорожніх станціях України. Про це відомство повідомило на своїй сторінці в соціальній мережі. Поліцейські патрулі відтепер чергуватимуть на таких дорогах: М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, відрізок автодороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі від меж міста до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Нові Яриловичі" (214 км). М-07 Київ - Ковель - Ягодин у межах Житомирської області (166 км). М-19 Доманове (на пл. Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблече (на пл. Бухарест) від кордонів Чернівців до кордонів Тернополя (153 км). Н-03 Житомир - Чернівці від меж міста до меж Хмельницького (173 км). Н-09 Мукачево - Рахів - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів від кордонів Мукачева до кордонів Хуста (59 км). М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта від кордонів Запоріжжя до кордонів Харкова (264 км). Р-05 Городище - Старокостянтинів від кордонів Сарни до кордонів Рівного (82 км). М-04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине від кордонів Дніпра до кордонів Павлограда (65 км). Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига від кордонів Чернівців до кордонів Івано-Франківська (121 км). М-24 Мукачево - Берегове - Лужники від кордонів Мукачева до міжнародного автомобільного пункту пропуску "Лужанка" (33 км). Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв від кордонів Кривого Рогу до кордонів Дніпра (120 км).
Кримінал оформление ленты  Водій тролейбуса у Запоріжжі допомогла поліції затримати педофіла Водій тролейбуса в Запоріжжі Тетяна Надєждіна серед своїх пасажирів впізнала чоловіка, якого розшукували правоохоронці за напад на 8-річну дівчинку. Про це передає запорізьке видання gazeta.zp.ua. 30 січня у Вознесенівському мікрорайоні міста педофіл напав на другокласницю, затягнув її в під'їзд багатоповерхового будинку і почав наругу над нею. Чоловік зняв білизну з дитини і став облизувати статеві органи. Дівчинці вдалося вирватися і втекти. Вона прибігла до школи і все розповіла вчителеві. Пізніше правоохоронці за описом дитини склали фоторобот збоченця. Жителі Запоріжжя в соцмережах заявили, що бачили цього чоловіка на Соборному проспекті, де той частенько просив закурити у перехожих. До того його бачили в районі «Водоканалу» на вулиці Артема. Місцеві жителі заявили, що це - бездомний, який постійно бродить вулицями у брудному одязі і з розпатланим світлим волоссям, на вигляд йому близько 30-35-ти років. Заарештувати чоловіка вдалося завдяки водієві тролейбуса, яка впізнала педофіла. Затримання відбулося у неділю, 4 лютого.
Політика Суд дозволив прокуратурі затримати Гужву, який просив притулку в Австрії Шевченківський райсуд Києва у понеділок, 5 лютого, дозволив Генпрокуратурі затримати головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Затримання дозволено для приводу головного редактора в суд для вирішення питання про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою. За словами Сарган, суд також постановив віддати державі 1 млн 35 тисяч гривень застави, яку було раніше внесено за Гужву. Нагадаємо, ГПУ збирається оголосити Гужву у державний та міжнародний розшук. Відомо, що журналіст виїхав до Австрії, де просив політичного притулку. Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Гужва «ганебно, як боягуз, втік з етапу дебатів перед вироком суду». Нагадаємо, до Відня Гужва виїхав 31 січня. Термін дії його запобіжного заходу закінчився 6 січня. 22 червня Гужву після обшуку в редакції відправили в СІЗО. 26 червня 2017 року заступник головного редактора «Страна.ua» Світлана Крюкова внесла за Гужву заставу в розмірі 544 тисяч грн.Гужва проходить у двох кримінальних провадженнях, що розглядаються в судах. Перше стосується вимагання та отримання $10 тисяч за нерозміщення компрометуючих матеріалів на нардепа Дмитра Лінька. Друге кримінальне провадження стосується несплати податків в особливо великих розмірах.
Економіка Майже як у Європі. Ціни в парламентській їдальні істотно підвищились Зростання цін позначилося не лише на простих смертних українцях, а й на народних обранцях. Розцінки в їдальні Верховної Ради України з початком VIII сесії значно піднялися, передає АСН. Тому міф про доступність і дешевизну делікатесів в основному буфеті "під куполом" для народних обранців остаточно зник. Вартість обіду в парламентській їдальні стартує мінімум від 120 грн за скромний набір: смажена картопля з котлетою і кава. І це навіть без десерту. Найдорожче в меню - осетер - по 286 грн за 100 грамів. Салат "Салмон" з червоною рибою - по 209 грн за порцію. Для тих, хто економить або на дієті, - в меню є морська капуста по 12,86 грн і вінегрет по 17 грн. М'ясні страви ж "кусаються": вирізка варена по 86 грн за 100 грамів, язик варений - 70 грн за 100 грамів, люля-кебаб - по 52 грн за 100 грамів, найдешевше - котлета з курятини - по 30 грн за 100 грамів. Хоча варто зауважити - вибір страв у парламентській їдальні залишається все таким же різноманітним. У меню є і фрукти - хурма, імпортний виноград, груші. Однак ціни на одну одиницю фрукта можна порівняти з вартістю цілого кілограма на ринку або в магазині.
Здоров`я ЮНІСЕФ збільшує поставки вакцини проти кору в Україну Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) змінив графік поставок вакцини проти кору в Україну. Про це повідомила заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лора Білл під час брифінгу, передав кореспондент АСН. "ЮНІСЕФ на прохання МОЗ  України активно працював з виробниками вакцин проти кору для того, щоб забезпечити надходження нових поставок вакцини в Україну протягом наступних тижнів. Україна отримає ще 220 тисяч доз вакцин проти кору до кінця цього місяця. Поставки будуть тривати ще і в березні. І ще одна поставка - в кінці травня", - зазначила представник ЮНІСЕФ. За її словами, на кінець березня планується поставка обсягом 800 тис. доз вакцин, в травні - ще 76700 доз вакцин. При цьому Білл додала, що у другій половині поточного року організація планує поставити в Україну ще 900 тис. доз вакцин КПК. Нагадаємо, раніше Центр громадського здоров'я повідомляв, що на сьогодні в Україні зростає попит на вакцини проти кору, в результаті чого в країні залишилося всього 300 тисяч доз вакцин. Причому поповнення запасів на 1 млн доз вакцин варто очікувати лише у квітні.
Здоров`я оформление ленты  146 гривень за долар. ВІЛ-позитивні просять суд захистити їх від фармацевтичного монополіста ВІЛ-позитивні сьогодні біля будівлі Київського апеляційного суду вимагали захистити позицію пацієнтів, а не компанії-монополіста AbbVie, що поставляє їм життєво необхідні препарати. Активісти сподіваються, що суд захистить пацієнтів і державні системи від монополії фармкомпанії, яка, за їхніми словами, не хоче конкурувати з іншими компаніями, які реалізують цей же препарат уп'ятеро дешевше. Біля входу до суду учасники акції спорудили імпровізований обмінник, який продає долар за курсом 146 грн. «Уявіть собі, якби на бензозаправці бензин сьогодні коштував 160 грн літр. А для хворих людей медикаменти коштують приблизно так в аптеці», - обурюються активісти. Злі язики стверджують, що AbbVie штучно продовжує патент в Україні, щоб зберегти свою монополію.  «Ми перебуваємо в такій ситуації, коли обслуговування лише одного патенту бюджету України обходиться в 450 млн грн, - пояснює голова координаційної ради мережі ЛЖВ Дмитро Шерембей. - Якщо скасують цей патент і цю монополію в Україні і не дозволять одній фармкомпанії роздягати хворих людей, то ми отримаємо економію - 350 млн, і практично більше 40 тисяч людей зможуть отримати нове лікування». «Ми, ВІЛ-позитивні люди, приймаємо і повинні приймати ці препарати довічно. Від вартості медикаментів залежить, чи зможе держава забезпечити всіх людей ліками чи ні. Вилучення лише одного патенту дасть можливість забезпечити на 100% лікуванням людей в Україні на найближчі роки всієї державної програми», - каже Шерембей.
Політика Без різких рухів: у БПП заявляють про можливість компромісу з Польщею У БПП заявляють про необхідність пошуку компромісу з Польщею щодо скандального закону про Інститут історичної пам'яті (т.зв. "антибандерівсьий закону"). Про це у кулуарах Верховної Ради України заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент АСН. "Закон підписаний президентом (Прим: антиукраїнський закон Сейму Польщі). Він переданий Дудою на розгляд Конституційного суду", - заявив він.Він підкреслив, що Верховна Рада сьогодні ухвалила зважене і конструктивне рішення. "Ми неодноразово заявляли, що наші народи: України та Польщі, - мають бути в дружбі і стратегічній комунікації. Бо завдання ворога - просте. Посварити нас на приводах, які сьогодні повинні розглядати історики, а не політики", - сказав він. Нагадаємо, раніше АСН розповідала, що Україні не варто жорстко реагувати на "польський закон", оскільки це може зіграти на руку Кремлю.
Політика Після внесення поправок у закон про реінтеграцію Донбасу його підпише Парубій Верховна Рада, яка зібралася на вечірнє засідання, голосуватиме за уточнення до законопроекту про деокупацію і реінтеграцію Донбасу. У разі позитивного голосування спікер парламенту тут же в залі підпише цей закон, передає АСН. Справа стосується деяких технічних поправок. "Комітет з питань безпеки і оборони, проаналізувавши ухвалений законопроект, прийшов до розуміння, що згідно зі ст. 131 Регламенту, треба внести певне уточнення. Воно стосується технічних поправок, а також - продовження роботи цивільно-військових адміністрацій", - сказав спікер Андрій Парубій. З уточненнями депутати мали ознайомитися в перерві між засіданнями. Парубій сподівається, що після голосування він зможе просто в залі підписати закон. Зараз у залі перебуває близько 250 депутатів.
Суспільство Telegram видалили з додатків Apple через дитячу порнографію Месенджер Telegram був тимчасово вилучений з магазину додатків Apple через поширення дитячої порнографії. Про це заявив глава App Store Філ Шиллер, передає 9to5mac. «Мессенджер Telegram зник з App Store, оскільки команда магазину отримала повідомлення про нелегальний контент у додатку, зокрема, дитячу порнографію», - зазначив Шиллер. За його словами, керівництво Telegram просили прибрати нелегальний контент і заблокувати тих користувачі, які його поширювали. Сам же додаток прибрали з магазину, повідомили про це розробнику і правоохоронцям. В Apple підкреслили, що у компанії «нульова терпимість» до діяльності, яка створює загрозу дітям. Telegram зник з магазину додатків Apple у ніч на 1 лютого. Спочатку Павло Дуров називав це «незначною проблемою» і зазначив, що скоро додатки знову будуть доступні. До вечора месенджер повернули в App Store.
Економіка Верховна Рада ухвалила в цілому закон про ТОВ Верховна Рада України на вечірньому засіданні ухвалила в цілому закон №4666 про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю. За проголосували 285 народних депутатів, передає кореспондент АСН. Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, виступаючи з трибуни, зазначив, що сьогодні в Україні дуже багато підприємств, які діють саме в формі товариств з обмеженою відповідальністю. "Але їхня діяльність регулюється застарілими нормами закону "Про господарські товариства", деякими положеннями Цивільного та Господарського кодексу. В результаті законодавство щодо ТОВ суперечливе і фрагментарне, а деякі питання не врегульовані. Новий закон спрямований на регулювання створення, діяльності ліквідації ТОВ і ТДВ", - сказав він. У новому законі докладно прописано, яким чином створюється ТОВ, що має бути в його статуті і як формується статутний капітал.Передбачено, що саме відбувається в разі, коли один з учасників товариства прострочив внесення вкладу. Документом врегульовано порядок збільшення статутного капіталу ТОВ за рахунок додаткових внесків та без них; зменшення статутного капіталу. Згідно із законом, учасник товариства має переважне право на придбання частки іншого учасника. Про намір скористатися таким правом він повинен повідомити протягом 30 днів. Є й винятки: у статуті можуть бути прописані інші правила; в разі проведення аукціону або якщо інше передбачено корпоративним договором. Найбільше суперечок під час обговорення закону викликала норма про перехід частки до спадкоємця або правонаступника учасника товариства. Так, у законі є норма, що правонаступник не зможе отримати частку в суспільстві або компенсацію за неї, оскільки потрібна згода всіх учасників товариства на правонаступництво, або відсутні терміни виплати компенсації правонаступника померлого власника частки. Також дискутували щодо виходу учасника з товариства. Відповідно до редакції комітету до повторного другого читання, в будь-який час вийти з товариства може учасник з часткою менше 50%, а якщо більше - потрібна згода всіх учасників товариства. Закон набере чинності через три місяці з дня офіційної публікації.
Закон і Право У в'язницях Греції перебуває близько двохсот українських моряків: деяким дали 200 років У в'язницях Греції перебуває близько двохсот українських моряків, причому терміни ув'язнення деяких з них досягають 100-200 років. Про це повідомив представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Ми маємо інформацію від МЗС, що йдеться приблизно про 200 осіб. Тут є цілий комплекс проблем, і мова не про встановлення провини або невинуватість - йдеться про право на справедливий суд, право на захист, право не піддаватися тортурам, право на перекладача під час суду", - зазначив експерт. За його словами, ці українські моряки були затримані і засуджені в Греції за різними звинуваченнями - наприклад, за пособництво в перевезенні нелегальних мігрантів. Серед проблем, з якими зіткнулися українські моряки, поставши перед іноземними судами, - ненадання перекладача, що унеможливлює ефективний захист такого обвинуваченого. Крім того, за словами правозахисника, державний адвокат, якого надають у такому випадку громадянам України, не завжди є фахівцем і не має високої мотивації. Експерт також повідомив, що в лютому очікується зустріч керівників інститутів з прав людини в Женеві, де український омбудсмен планує зустрітися зі своїм грецьким колегою, щоб обговорити ці проблеми. Головне питання, яке, на думку Чаплига, очікує розгляду на міждержавному рівні, - це терміни ув'язнення, до яких були засуджені українські моряки. Так, дуже багато з них отримали по 100-200 років в'язниці, що утруднює переведення ув'язнених в місця позбавлення волі в Україні. Крім того, ув'язнених часто переводять з одного місця утримання в інше в межах Греції, що ускладнює комунікацію їх із родичами. Нагадаємо, в Харкові чоловіка засудили до довічного ув'язнення за серію замахів на вбивства через расову нетерпимість.
Події оформление ленты  Впав побудований росіянами у Сирії понтонний міст Впав споруджений російськими військовими понтонний міст через річку Євфрат у провінції Дейр-ез-Зор в Сирії. Про це пише «Взгляд». Відзначається, що споруда була побудована у вересні 2017 року, але вже зараз частково пішла під воду. Таким чином, міст не простояв і півроку. Серед імовірних причин - аварія, оскільки про атаку на переправу ніхто не повідомляв. Передбачалося, що цим мостом перекидатимуть військову техніку і особовий склад на східний берег річки за декілька кілометрів від Дейр-ез-Зора. Нагадаємо, у січні депутат невизнаної Держдуми РФ колишній боксер Микола Валуєв на камери показово покатався по шматку Кримського моста, який кілька років будують росіяни. У грудні 2018 року окупанти хочуть закінчити автомобільну частину моста. Поки що готово 37%.
Закон і Право Жахлива цифра. Правозахисник повідомив, скільки українців перебуває у в'язницях РФ та інших країн У в'язницях Російської Федерації та інших країн утримуються тисячі громадян України. Про це повідомив представник Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "У нас близько 5 тисяч громадян України, які перебувають у місцях несвободи за різними вироками або ж очікують рішення суду в Російській Федерації", - зазначив експерт. За його словами, окрема група громадян України перебуває в тюрмах різних країн Євросоюзу. Також є українці, які відбувають покарання в тюрмах Таїланду та інших азіатських країн, причому терміни ув'язнення там часто доходять до довічних, не виключається навіть смертна кара. При цьому він додав, що можливість співпраці з консульствами інших країн над розв'язанням подібних проблем є. Так, нещодавно правозахисникам через різні міжнародні інституції вдалося звільнити з сучасного трудового рабства групу українських заробітчан у Польщі. Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України протестує проти переміщення шістьох українців з території окупованого Криму до Росії.
Кримінал оформление ленты  У Венесуелі батько і син вбили і з'їли 17-річного сусіда У штаті Карабобо у Венесуелі батько і син після сварки вбили свого 17-річного сусіда через борг у 500 тисяч боліварів (більше $2). Після цього тіло юнака розрізали і частково з'їли, передає портал Excelsior. Трагедія сталася в місті Валенсія. Чоловіки посварилися через борг, в результаті бійки завдали удару сусідові по голові трубою. Частину тіла забрали з собою, а кістки та інші останки закопали в ямі. Родичі загиблого стверджують, що суперечка йшла за $2. Поліція вже затримала винних у вбивстві і канібалізмі. Вони у всьому зізналися правоохоронцям і вказали місце поховання останків. Нагадаємо, у Нью-Йорку двох племінників першої леді Венесуели звинуватили у незаконному обігу наркотиків і засудили до тривалого тюремного терміну.  Окружний суддя Пол Кротті під час слухання у федеральному суді Мангеттена засудив Франкі-Франциско Флореса де Фрейтаса і Ефрейна Антоніо Кампо Флореса до 18 років позбавлення волі.
Суспільство Гордість інженерної думки РФ: у соцмережах висміяли міст у Сирії, що пішов під воду Блогери і користувачі соцмереж висміяли часткове занурення під воду понтонного моста, спорудженого російськими військовими в Сирії. Як зазначалося, велика частина моста через річку Євфрат у провінції Дейр-ез-Зор потонула. Користувачі сміються, що у РФ тепер є підводний ракетний флот, бо останні запущені ракети потонули в океані, освоєно ще і підводне мостобудування. «Підводна армія РФ - підводні літаки і ракети - поповнилася підводним понтонним мостом! Гордість російської інженерної військової думки - понтонний міст у Сирії - пішов під воду!» - написав блогер з ніком «Чокнутый горнист». Інші ж користувачі висловили думку, що в ході будівництва генерали РФ розікрали гроші, виділені на зведення мосту. Деякі ж припустили, що це невідома світу секретна зброя і на такому мосту терористи ІДІЛ не зможуть збити російський танк. Було також припущення про колонізацію океану. Нагадаємо, міст побудували у вересні 2017 року. Його довжина - понад 200 м, вантажопідйомність була 50 тонн.
Події оформление ленты  Чемпіон світу з фрі-файту раптово помер у Тернополі Раптово помер всесвітньовідомий спортсмен, чемпіон світу з фрі-файту Ігор Слюсарчук. Як повідомляють місцеві ЗМІ, молодий чоловік помер сьогодні вранці - у нього зупинилося серце. «Серце 29-річного Ігоря Слюсарчука зупинилося вранці у вівторок, 6 лютого. Важкоатлет Ігор Слюсарчук двічі ставав чемпіоном світу у своєму виді спорту. Сказати, чому помер Ігор, - не можу, ми поки не знаємо подробиць», - каже тренер тернопільського спортивного клубу "Характерник", у якому тренувався Ігор. Слюсарчук постійно жив і тренувався в Тернополі і Львові. Він - один з найвідоміших фрі-файтерів в Україні, кілька разів відстоював пояс чемпіона. Протягом кар'єри спортсмен-важкоатлет провів 31 бій. На його рахунку - 22 перемоги, з яких 15 нокаутом, і 9 поразок. Ігорю Слюсарчуку було всього 29 років. У нього залишилася дружина і маленький син. Ігоря поховають у його рідному місті Тернополі. Редакція АСН висловлює свої щирі співчуття рідним і друзям Ігоря.  
Суспільство оформление ленты  В інтернеті продають дві бази клієнтів «Нової пошти» В інтернеті з'явилися у продажу 2 бази клієнтів «Нової пошти». В одній міститься 500 тисяч прізвищ, а в іншій - 18 млн користувачів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав консультант з кібербезпеки Єгор Папішев. «Виявлено факт продажу невстановленими особами бази даних клієнтів «Нова Пошта». Таких баз дві: перша містить інформацію близько півмільйона людей, з персональними даними у розбивці ПІБ/телефон /місто/серія та номер паспорта/email. Друга - 18 млн записів, але з меншою деталізацією (тільки ПІБ і телефон)», - написав Папішев. Експерт зв'язався з продавцем і перевірив якість продаваної інформації. Папішев уточнив, що спробував використовувати базу, відповідь прийшла менше, ніж за 5 хвилин. Він підтвердив, що база містила абсолютно точні і свіжі дані про клієнтів. Водночас у «Новій пошті» запевнили, що база не є актуальною.
Спорт Усик готовий боксувати з Гассієвим навіть у Росії Чемпіон світу за версіями WBO і WBC у першій важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) заявив, що готовий боксувати з росіянином Муратом Гассієвим навіть у Росії. Про це Усик заявив в інтерв'ю «112 Україна». Фінал Всесвітньої боксерської суперсерії WBSS повинен відбутися 11 травня у Саудівській Аравії. Однак російські представники вже виступили з ініціативою перенести бокс українця і росіянина в країну-агресора на 22 липня - День боксу РФ. За свою ідею в РФ готові перебити в грошах пропозицію Саудівської Аравії. «Мені все одно, де вигравати. Напевно, це не зовсім чесно і об'єктивно, але як Бог дасть, так і буде. Для мене не має значення, куди їхати, всюди буду кістьми лягати, але робити свою улюблену справу. Тому почекаємо, хай оголосять, де це буде відбуватися, а коли ми дізнаємося точну дату бою, тоді і будемо планувати свій тренувальний графік», - заявив Усик. Боксер додав, що в бій у РФ вже не буде просто боксом за напруженням пристрастей. Але українець пообіцяв, що йому політика не потрібна, і він буде зосереджений виключно на боксі. Нагадаємо, тиждень тому Усик переміг латвійця Майріса Брієдіса.
Політика Рада провалила президентський земельний законопроект і всі альтернативні Рада на вечірньому засіданні провалила президентський земельний закон та всі альтернативні. За законопроект №7363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин», проголосували лише 161 нардепів. Після цього 172 та 179 парламентарів двічі провалили пропозицію щодо повернення до розгляду цього законопроекту.  Важливо, що за альтернативний законопроект РПЛ проголосували лише 98 нардепів, а авторства групи нардепів "Батьківщини" - 105. Голова РПЛ Олег Ляшко закликав направити всі законопроекти назад до комітету та на базі цих документів - підготувати єдиний та якісний закон. Цю ж пропозицію підтримав нардеп "Батьківщини" Вадим Івченко.  У свою чергу, представник президента в парламенті Ірина Луценко також закликала повернути законопроекти в комітет з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, де мала б бути створена робоча група з депутатами аграрного комітету.  Але жодна з пропозицій не була підтримана депутатами. Спікер п'ять разів ставив на голосування та повернення пропозицію щодо направлення законопроектів на доопрацювання, але жодного разу на табло не з'явилася мінімум 226 голосів.  Що стосується першого законопроекту, який  вніс до парламенту президент Петро Порошенко, то представник в парламенті Ірина Луценко доповідала його з трибуни.  Вона нагадала, що після 2013 року в Україні розпочався процес об’єднання громад. Об’єднані територіальні громади отримують нові повноваження та додаткові ресурси на їх виконання, зокрема у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства. Однак такі об’єднані територіальні громади повністю усунені від розпорядження земельними ділянками державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів, та позбавлені будь-якого впливу на рішення щодо надання їх у власність та користування. "Тому законопроектом пропонується передати повноваження із розпорядження землями державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів, об’єднаним територіальним громадам (крім розпорядження землями оборони, землями природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, іншими землями, які мають важливе значення для держави), позбавивши цих повноважень Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру. Це буде стимулом для інших громад для об’єднання", - зазначалося в пояснювальній записці до проваленого президентського закону.  Повноваження щодо розпорядження рештою земель державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів, пропонувалося передати у розпорядження районних державних адміністрацій. Крім того, існує нагальна необхідність врегулювати питання щодо переліку органів та їх повноважень, які здійснюють державний контроль за використанням та охороною земель. А саме, законопроектом пропонувалося передати повноваження щодо здійснення державного контролю за використанням та охороною земель до відання виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад, які набудуть цих повноважень після прийняття відповідною радою рішення про виконання контролюючих повноважень, а до передачі їм цих повноважень покласти контроль на обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації. Також законопроектом передбачалося врегулювати питання використання земель колишньої колективної власності та інші питання у сфері регулювання земельних відносин. Водночас законопроектом пропонувалося запровадити низку антирейдерських заходів та встановити дієві запобіжники щодо захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок з метою запобігання протиправному поглинанню і захопленню підприємств в аграрному секторі економіки, оскільки протягом останніх років рейдерське захоплення земель та майна сільськогосподарських підприємств набуло загрозливого для економіки країни характеру. "Ухвалення законопроекту дасть можливість наблизити податкове навантаження на одиницю площі земельної ділянки, що знаходиться у власності (використанні) фізичних осіб – громадян та суб'єктів господарювання (спрощенцям), та сприятиме реєстрації сільгоспвиробників  суб'єктами господарювання, а також забезпечить скорочення розриву в податковому навантаженні на гектар між легально працюючими с/г товаровиробниками і тими, що працюють у тіні, без офіційного оформлення договорів оренди с/г земель", - зазначалося в записці до проваленого президентського закону. 
Кримінал Зайцеву визнають винною у кривавій ДТП, їй загрожує до 10 років в'язниці Суд визнає Олену Зайцеву винною в порушенні ПДР і загибелі 6 людей у ​​кривавій  ДТП у Харкові. Про це йдеться в обвинувальному акті, який потрапив до рук журналістів ТСН. Разом з тим адвокат дівчини заявила про пом'якшуючі обставин у справі, і вони нібито будуть враховані. Серед пом'якшуючих обставин називають гроші, які рідні Зайцевої відправили сім'ям загиблих в аварії. Однак сім'ї від грошей відмовилися. Йшлося про суму в 50 тисяч гривень. "Зайцева 18.10.2017 року приблизно о 20:43, керуючи технічно справним автомобілем Lexus RX 350 д.н. АХ 0032 ЕС, рухалася по вулиці Сумській з боку площі Конституції, наближаючись до перехрестя з вулиці Сумської та провулку Мечникова у Харкові, з перевищенням дозволеної швидкості для руху в населеному пункті, а саме зі швидкістю не менше 80 км/год, діючи необережно, проявила злочинну самовпевненість, не вживши своєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу аж до його зупинки, при включенні для нього жовтого, а з тим червоного заборонених сигналів світлофора, в'їхала на перехрестя, де сталося зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, д.н. АХ 7970 ЕМ, під управління Дронова Г.А., який рухався з боку вулиці Римарської в напрямі вулиці Пушкінської в Харкові, після чого автомобіль Lexus RX 350 виїхав на тротуар, де стався наїзд на пішоходів, чим Зайцева О. грубо порушила вимоги п.п. 8.7.3 (г, е), 8.10, 8.11, 12.4 Правил дорожнього руху України", - сказано у вироку. Нагадаємо, Зайцева керувала технічно справним позашляховиком Lexus і на перехресті з вулицею Сумською зіткнулася з Volkswagen Touareg, під керуванням Геннадія Дронова. Аварія сталася 18 жовтня 2017 року. Lexus вилетів на тротуар і на смерть збив п'ятьох пішоходів. Ще одна дівчина через тиждень померла у реанімації. Обом винним у ДТП загрожує від 5 до 10 років в'язниці.
Події Фіналіст Х-фактор розповів, як його домагалися російські політики Український співак і в минулому фіналіст популярного українського талант-шоу Х-фактор Олександр Кривошапко розповів в інтерв'ю журналістам, що чоловіки нетрадиційної орієнтації проявляли до нього інтерес. Зокрема 26-річного артиста домагалися російські політики. Про це він розповів в інтерв'ю kp.ua. "Дуже серйозні політичні діячі Росії свого часу намагалися домагатися мене. Вони проявляли до мене знаки уваги гомосексуального характеру", - зізнався співак. Кривошапко поскаржився, що деякі вже дуже активно нав'язувалися, переслідували його в соціальних мережах, як наприклад, один з учасників російського шоу "Дом-2". Співакові пропонували "злітати відпочити і поспівати" на острови. У той же час Олександр повідомив, що ніхто і ніколи з українського артистичного бомонду не приставав до нього. Кривошапко при цьому зауважив, що кількість домагань в шоу-бізнесі не така висока, як в театрах. "Театральна сфера дуже брудна. Такої кількості наркоманів і алкоголіків, як в оперних театрах і балетах, і більш зруйнованих доль я ще не бачив. Жоден артист, танцюючий під поп-музику в шоу-бізнесі, не стикався з тим, з чим стикаються артисти в операх.Такого засилля розпусти, наркоманії та алкоголізму, як в академічних структурах, немає ніде", - сказав співак.
Спорт У Південній Кореї 40 осіб охорони Олімпіади потрапили в лікарню з норовірусом Більше 40 приватних охоронців, які забезпечували охорону Олімпіади в Південній Кореї, були доставлені в лікарню з норовірусом. Про це передає ВВС. Проблеми зі здоров'ям у персоналу з безпеки почалися у неділю, 4 лютого. У багатьох з'явилися блювота і діарея. 41 особу було терміново госпіталізовано, при цьому близько 1,2 тисячі охоронців відсторонили від виконання обов'язків. На місці терміново провели дезінфекцію. Голова організаційного комітету Крістоф Дубе вже вибачився за цю ситуацію. За його словами, було зроблено все, щоб уникнути спалаху вірусу. У зв'язку з цією подією був введений жорсткий контроль за їжею і напоями. Охоронців замінили 900 солдатами. Нагадаємо, на торішньому чемпіонаті світу з легкої атлетики в Лондоні кілька спортсменів були змушені покинути змагання, коли виявили спалах норовірусу в готелі.
Закон і Право Уважно читайте робочі контракти: арешти українців за кордоном стають масовими Українським морякам, як і іншим заробітчанам, треба уважно вивчати контракт і умови роботи, оскільки випадки арештів українців за кордоном стають масовими. Про це повідомила народний депутат України (БПП) Ірина Суслова на прес-конференції, передав кореспондент АСН. "Коли люди їдуть на роботу за кордон, вони повинні уважно перевіряти контракти, з ким вони їх укладають, чи легальною є робота, наскільки надійні посередники", - зазначила нардеп. За її словами, останнім часом зафіксовано багато випадків, коли морські судна під прапорами різних країн, на яких працюють українські моряки, заарештовує берегова охорона Греції. У разі виявлення на судні нелегальних мігрантів або заборонених вантажів грецькі правоохоронні органи не розбираючись, заарештовують і судять простих моряків. За інформацією Суслової, є випадки, коли українська команда брала участь у незаконній діяльності буквально під дулами автоматів керівництва судна. Водночас, на думку політика, українське зовнішньополітичне відомство приділяє недостатньо уваги проблемі таких громадян за кордоном і неефективно витрачає кошти, передбачені на ці потреби. А це близько 3 мільярдів гривень на рік. "На перекладачів, на адвокатів у МЗС гроші є. Питання - наскільки ефективно ми їх використовуємо і приділяємо увагу цьому питанню", - підкреслила Суслова. Вона додала, що суди щодо екіпажу в таких випадках відбуваються дуже швидко - за добу-дві проходить перше засідання, до якого українські моряки не можуть отримати ні кваліфікованого захисника, ні перекладача. Грецькі ж правоохоронці не бажають розбиратися в ситуації і діють за шаблоном: за кожного нелегального мігранта моряки отримують по 10 років в'язниці. Іноді підсумкові терміни доходять до 200-500 років утримання в місцях ув'язнення. При цьому нардеп додала, що Україна займає четверте місце за кількістю громадян, які працюють на іноземних морських судах. Як пояснила дружина одного із затриманих моряків Олена Ульянова, іноземні роботодавці дуже часто підставляють українських моряків, оформляючи на них довіреність на судно або навіть покупку транспортного засобу. Примітно, що Греція має двосторонні договори з урядами низки країн - включно з Пакистаном, Іраком, Іраном, які дозволяють скоротити терміни громадянам цих країн, які опинилися в такій же ситуації,  до 2-4 років. "Якщо до наших громадян таке вибіркове правосуддя, то ми повинні об'єднати зусилля і домогтися перегляду тих вироків, які у великій кількості вже винесені", - додав тесть одного із затриманих моряків Сергій Павленко. Нагадаємо, 20 січня, в результаті нападу терористів на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі загинули 18 людей, серед них 14 іноземців. Повідомлялося, що серед загиблих - двоє нападників, які були ліквідовані. За останніми даними українського МЗС, серед загиблих - дев'ять громадян України. Всі вони працювали в одній із приватних авіакомпаній. Однак у зовнішньополітичному відомстві не виключили, що з часом кількість загиблих українців може зрости. ВВС з посиланням на дані, отримані від місцевих правоохоронців, повідомило, що жертвами атаки на готель у Кабулі стали 9 громадян України. Також серед жертв теракту 1 громадянин Німеччини, 1 - Греції, 1 - Казахстану, громадянство ще двох загиблих встановлювалося.
Політика Рада внесла правки в закон про деокупацію Донбасу, але Парубій не встиг його підписати Парламент без обговорення прийняв поправки до закону про деокупацію Донбасу №7163. Глава ВР Андрій Парубій пояснив, що поправки є як технічно-юридичними, і змістовними, перш за все - усувають неузгодженість у питанні продовження дії цивільно-військових адміністрацій на Донбасі. За словами голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Івана Винника питання комітет міг узгодити автономно, а в сесійній залі його озвучують через великий резонанс. Поправки внесли 228 голосами нардепів. У законі була норма, яка обмежувала термін дії цивільно-військових адміністрацій до 28 лютого 2018 року. Поправка повністю прибрала норму про строковість роботи такої адмінсітраціі. Також серед правок в тексті словосполучення "служба зовнішньої розвідки та інші" замінили на "розвідувальні органи", у визначенні "Генштаб СБУ, заходи і АТО можуть здійснюватися "паралельно і одночасно" прибрали слово "паралельно", а також слово "інваліди" замінили на "особи з інвалідністю". Раніше Андрій Парубій сподівався, що якщо апарат встигне внести їх до закону, то він вкінці засідання публічно його підпише. Однак через палкі дебати з приводу проваленого земельного закону зробити цього не встиг. На сайті парламенту закон має статус "Проголосовано редакційне уточнення".
Суспільство До переліку доступних ліків МОЗ додало 41 препарат Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки». Про це повідомили в прес-службі відомства. Відзначається, що це препарати, необхідні пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою. В оновлений реєстр ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 українських виробників і 30 - іноземних. Раніше в програмі брали участь 198 препаратів 43 виробників. У новому реєстрі на 24 позиції збільшилася кількість препаратів для пацієнтів, які страждають серцево-судинними захворюваннями, на 14 - для діабету II типу, на 3 - для лікування бронхіальної астми. Список безкоштовних препаратів вдалося розширити додатково на 13 найменувань, тепер таких 47 препаратів. Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти в квітні 2017 року. За 9 місяців роботи пацієнти отримали ліки за 14 млн рецептів на більш 614 млн грн бюджетних коштів.
Наука і технології Пристроям з Android загрожує новий ботнет, що змушує майнити кріптовалюту Для операційної системи Android Хакери створили новий ботнет, який може використовувати уразливості для майнінга кріптовалют. Про це передає Bleeping Computer. Новий ботнет назвали ADB.miner. Він може відкрити порти налагодження, в тому числі важливий порт 5555, після чого отримує доступ до ключових функцій. Як тільки це відбувається, програма відразу ж змушує виробляти майнінг кріптовалюти Monero за рахунок ресурсів гаджета. Зараз новим ботнетом заражені близько 7,4 тисячі пристроїв, більшість з яких знаходяться в Китаї і Південній Кореї. Однак зараження відбувається занадто швидко, ботнет загрожує абсолютно всім пристроям з операційною системою Android.Відзначається, що ADB.miner створений на основі коду іншого відомого ботнету – Mirai. Він був розроблений в 2016 році.
Суспільство Скандальне сміттєзвалище у Львові загрожує новою катастрофою На недобудованій дамбі для стримування інфільтратів на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові з'явилися тріщини, вона може прорватися. Про це передає Укрінформ. Як з'ясувалося, на будівництво дамби Львівська міськрада вже витратила 9 млн грн. Однак за словами глави департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, є тріщини і з'явилася загроза, що дамбу може прорвати в будь-який момент. За словами чиновника, дамба вже на 85% побудована, але вона не відповідає чинним будівельним нормам. Зокрема, виявлено відшарування кромки дамби, тріщини, витік інфільтрату. Крім того, вона побудована без дисперсних матеріалів, тому протікає. Влада вирішила провести додаткове обстеження із залученням експертів з Державної архітектурно-будівельної інспекції, технічного нагляду. Голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив направити всі матеріали по виявленим недолікам в правоохоронні органи. Адже прорив дамби загрожує новими обвалами і екологічною катастрофою. Якщо дамба не витримає, як мінімум будуть забруднені поверхневі води.
Суспільство Військовим хочуть зробити офіційним вітання: "Слава Україні! - Героям слава" У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби". Цей документ пропонує закріпити для ЗСУ офіційне вітання: "Слава Україні! - Героям слава". Дану пропозицію вніс уряд. Законопроект №7549 з'явився на сайті Ради 5 лютого. Ініціатором є прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Документом пропонується внести зміни в ст. 84 військового статуту внутрішньої служби ЗСУ, замінивши радянські вітання "Здрастуйте, товариші", "Бажаємо (хочу) здоров'я" на "Слава Україні! - Героям слава". Аналогічними фразами пропонується і прощатися, тоді як на сьогодні статутна форма прощання звучить так: "До побачення, товариші! - До побачення". Крім того, пропонується зберегти вітання "товариш", коли військовий звертається до міністра оборони, який є цивільною особою.
Культура оформление ленты  Надія Мейхер дебютує в кіно Співачка, телеведуча, екс-солістка групи ВІА Гра Надія Мейхер отримала свою першу роль у фільмі «Ніщо не трапляється двічі». Про це пише «Телеграф». Стрічка є мелодрамою. Пропозицію знятися у фільмі Мейхер отримала від режисера Оксани Байрак. Незважаючи на те, що у артистки мінімальний досвід роботи в кінематографі, на цю роль вона була затверджена після перших проб. Режисер зізналася, що довго шукала актрису саме з таким типажем, як у Надії. За сценарієм, дія фільму розгортається в декількох десятиліттях. Надія зі своєю героїнею проживає життєвий шлях від 20-ти річної дівчини до зрілої жінки з нелегкою долею. «Це непроста драматична історія, складна історія життя і долі жінки. Мені було цікаво перевтілюватися в різний вік, йти по кроках долі моєї героїні крок за кроком. Перед камерою часто доводилося плакати. Щоразу перед такою сценою, я зверталася до свого внутрішнього «я», шукала больові точки з минулого. І сльози самі проступали на очах. Я намагалася зрозуміти, що відчуває ця жінка, які у неї думки, як би я поступила в такій ситуації», - розповіла новоспечена актриса. Зйомки фільму проходили в Києві. Прем'єра запланована на осінь 2018 року.
Кримінал оформление ленты  Затримано банду, яка проводила незаконні оборудки з нерухомістю в Києві У Києві співробітники СБУ затримали угруповання, яке проводило незаконні оборудки з нерухомістю. Про це повідомили в прес-центрі спецслужби. До складу угруповання входили семеро киян, очолював банду раніше судимий місцевий «кримінальний авторитет». Для переоформлення житла на підставних осіб зловмисники використовували підроблені доручення і вносили неправдиві дані в систему Державного реєстру прав на нерухоме майно. За 2017 рік бандити провели відчуження кількох житлових і нежитлових об'єктів нерухомості в центральних районах Києва. Організатора групи затримали за місцем тимчасового проживання в Голосіївському районі столиці. Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили підроблені печатки юридичних осіб, паспорти громадян України і незаповнені нотаріальні бланки. Також знайшли саморобну вогнепальну зброю, більше трьохсот патронів калібру 7,62 мм і спеціальні технічні засоби для зняття інформації. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 і ч. 2 ст. 190 КК України. Вирішується питання про оголошення затриманому і іншим фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.
Кримінал оформление ленты  Затримано іноземця, який продавав українок в рабство до Туреччини У Києві правоохоронці затримали 24-річного громадянина Азербайджану, який продавав українок в сексуальне рабство. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко. Іноземця затримали при спробі відправити трьох українських дівчат до Туреччини. Іноземець знайомився з привабливими дівчатами, які виявилися в скрутному матеріальному становищі або за іншими обставинами перебували в уразливому стані, і пропонував їм роботу за кордоном. «Зловмисник переконував дівчат, що вони будуть працювати офіціантками в ресторанах і нічних клубах, а також в сфері консумації, отримуючи високу заробітну плату і офіційне працевлаштування», - зазначив Лисенко. Однак в дійсності після оформлення необхідних документів і переправлення до Туреччини молоді жінки потрапляли у сексуальне рабство, а фігурант отримував грошову винагороду за кожну дівчину від $1 до $2 тисяч. Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу.
Політика Хорватія не висувала претензій до МіГ-21, це підступи Росії – «Укрспецекспорт» Міноборони Хорватії не зверталося до компанії «Укрспецекспорт» з претензіями через неякісний ремонт винищувачів МіГ-21. Поява неправдивої інформації є проявом недобросовісної конкуренцією з боку Росії, повідомили в прес-службі компанії. «На сьогоднішній день ніякої офіційної претензії або рекламації Міністерства оборони Республіки Хорватія у ДК «Укрспецекспорт» немає. І ми змушені констатувати той факт, що поява неправдивої інформації обумовлена тільки недобросовісною конкуренцією з боку Росії», - підкреслили в «Укрспецекспорті». У компанії вважають, що це підступи країни-агресора, так як Хорватія запросила «Укрспецекспорт» взяти участь в тендері по виконанню капітального ремонту 10 вертольотів Мі-171Ш. «Укрспецекспорт» надав всі необхідні документи, а представники замовника перевірили можливості одного з українських підприємств з капітального ремонту Мі-171Ш. З'ясувалося, що АТ «Авіаційно-технічний центр», яке представляє інтереси Міноборони Хорватії, незважаючи на санкції ЄС, уклало контракт з АТ «Вертольоти Росії». Першоджерелом неправдивої інформації про МіГ-21 стало угорське видання Jutarnji Vijesti, яке посилається на власні джерела, а цитати з його матеріалу поширили кремлівські ЗМІ. Нагадаємо, угорське видання Jutarnji Vijesti раніше писало, що Хорватія вимагає від України замінити 4 несправних літака МіГ-21.
Кримінал Бойовики на Донбасі використовують заборонену зброю, поранені 2 військових ЗСУ На Донбасі російські бойовики 5 разів порушували режим тиші. В ході обстрілів були поранені 2 українських військових. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО на своїй сторінці в Facebook. Так, на Луганському напрямку російські терористи стріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм неподалік Новозванівки. Також з мінометів, зенітної установки і великокаліберних кулеметів вогонь відкривався під Троїцьким і біля Новоолександрівки. На Донецькому напрямку окупанти стріляли на Приазов'ї. Бойовики випустили 15 мін калібру 120-мм по укріпленнях ЗСУ в районі Широкино. Крім того, неподалік Водяного, ворог обстріляв ЗСУ зі стрілецької зброї. Нагадаємо, терористи так званої «ДНР» готуються до відбиття бліцкрігу ЗСУ, яке нібито має пройти по 4 напрямках. Один з ватажків російських терористів Едуард Басурін заявив, що головний удар Київ завдасть на північ і південь від Донецька.
Кримінал Суддю, який стріляв в детективів НАБУ відпустили з СІЗО У вівторок, 6 лютого, Заводський райсуд Миколаєва відпустив із СІЗО під цілодобовий домашній арешт суддю Малиновського суду Одеси Олексія Бурана, який стріляв по детективам НАБУ. Про це повідомив сайт Центру протидії корупції (ЦПК). Спеціальна антикорупційна прокуратура клопотала про продовження терміну утримання судді під вартою. Як пояснив прокурор САП Тарас Щербай, інкриміновані Бурану злочину тягнуть за собою від 8 до 12 років позбавлення волі. Суддя Буран 22 місяці перебував у СІЗО. «Суд врахував тільки аргументи захисту обвинуваченого, відзначав, що Буран прийняв детективів НАБУ за грабіжників, тому стріляв у них на поразку. Це є маніпуляцією, оскільки є відеозапис з обшуків, на якому видно, що детективи НАБУ чітко представилися», - розповів юрист Віталій Цокур. Нагадаємо, 29 березня 2017 року НАБУ повідомили, що Буран відкрив вогонь по правоохоронцям. Суддя зник після спроби його затримання за отримання хабара в 500 тисяч гривень.
Суспільство У Києві через грип заняття зупинилися в 20 школах У зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип в Києві зупинили заняття в 20 школах. Про це передає прес-служба КМДА. Відзначається, що рівень захворюваності на грип і ГРВІ перевищив 20%. Крім того, в 35 школах припинено навчання в окремих класах. За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, зараз найбільша кількість відсутніх по захворюваності на грип та ГРВІ спостерігається в Деснянському (закрито 7 шкіл) та Оболонському (закрито 6 шкіл) районах. Не закриті школи в Печерському і Подільському районах. Як відомо, якщо на заняттях відсутні 20% учнів, то навчальний процес може бути припинений як в школі в цілому, так і в окремих класах. Раніше через грип та ГРВІ карантин оголосили в Запоріжжі, Миколаєві, Мукачево та Рівному. У Вінниці ж карантин продовжили ще на тиждень.
Культура оформление ленты  Брітні Спірс відзначила річницю відносин з бойфрендом Знаменита американська співачка Брітні Спірс відзначила річницю відносин з бойфрендом Семом Асгарі. Фото спільного відпочинку виконавиця опублікувала на своїй сторінці в Instagram. 36-річна Спірс останнім часом світиться від щастя. Своє щастя вона знайшла з 24-річним Семом Асгарі. Вони зустрічаються більше року. «Кожен день він надихає мене ставати кращою, і це робить мене найщасливішою дівчиною в світі», - написала Спірс. Асгарі, в свою чергу, в своєму блозі розмістив такий же знімок і підписав його «найкрасивіша дівчина в світі». Виглядає пара чудово: і Брітні, і Сем знаходяться у відмінній фізичній формі і прекрасно гармоніюють один з одним. Не обійшлося і без питань про весілля — шанувальникам зірки не терпиться побачити її в білій сукні. Улюблений Спірс вже встиг знайти спільну мову з її синами: 12-річним Шоном і 11-річним Джейденом.

Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Як зрозуміти, що вам брешуть: ворожіння на брехню
Усім нам не подобається бути ошуканими Якщо у вас є підозри про те, що вам брешуть, ви можете перевірити це за....
Віщий сон: як його побачити?
Віщий сон: як його побачити?
Считается, что вещие сны – прерогатива избранных С этим утверждением можно поспорить
Що означає побачити себе уві сні
Що означає побачити себе уві сні
Кожен хоча б раз у житті бачив у своїх снах незрозумілі та загадкові події Ми вже не раз писали про те, до чог....
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Як запам'ятовувати сни для тлумачень: 5 простих дій
Запам'ятовувати сновидіння може кожен із нас, навіть якщо здається, що це неможливо Проста методика допоможе з....
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Улюблені іграшки з дитинства розкажуть про ваш характер
Згадайте, яка у дитинстві у вас була найулюбленіша іграшка? Це важливо! Психологи стверджують, що ті чи інші з....
більше матеріалів




/-1,9601809978485-/ /-pc-/
Top