counter
Архів Повернутись назад 06 Січня 2016
6 Січня
Суспільство У Києві затримано чергового «мінера» У Києві затримано чоловіка, який останні кілька місяців повідомляв про мінування тих чи інших об'єктів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіціі в м.Києві. За останні кілька місяців на спецлінію 102 надходили анонімні повідомлення про мінування станцій метро, ​​урядових будівель, магазинів та ресторанів швидкого харчування. Столичні правоохоронці, відпрацювавши зазначені об'єкти та прилеглі території, вибухових пристроїв не знаходили. «Днями до постових поліцейських на станції метро «Лісова» звернувся громадянин, який вказав на чоловіка, що у своїй телефонній бесіді кілька разів вживав слово «мінування». Поліцейські зупинили підозрілого чоловіка й запросили до кімнати поліції. Встановивши його особу, правоохоронці з'ясували, що він причетний до серії анонімних замінувань», - ідеться в повідомленні. 32-річний місцевий житель жартома дзвонив до поліції та повідомляв про замінування різних об'єктів. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до шести років позбавлення волі.
Суспільство Геращенко розповіла, коли почнеться процес розмінування на Донбасі Масштабний процес розмінування на Донбасі починається навесні. Про це заявила представник України у тристоронній Контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко, повідомляє прес-служба БПП. «Ми плануємо, що масштабний процес розмінування почнеться навесні, коли це дозволять погодні умови», - повідомила вона. Геращенко зазначила, що питання розмінування на Донбасі обговорювалося у всіх підгрупах тристоронньої Контактної групи в Мінську. «Ми у всіх групах обговорювали питання розмінування. Ця проблема на роки... Ми визначили 12 першочергових (розмінувань) у зоні конфлікту і на чотирьох інфраструктурних об'єктах воно вже почалося», - підкреслила Ірина Геращенко.
Суспільство Парламентарії мають намір викоренити корупцію на митниці Група народних депутатів - представників фракцій коаліції підготувала законопроект «Про Національну митну службу України». Документом передбачається створення незалежної митної служби у складі Міністерства фінансів. Це, вважають парламентарії, допоможе усунути корупцію на митниці, пише Обозреватель. «Законопроектом передбачається створення окремих служб - митниці, податкової, служби фінансових розслідувань та додаткових служб на митниці: служби аналітики, служби митної вартості товарів, - розповів народний депутат Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка) в ефірі телеканалу «Рада», повідомляє прес-служба БПП. - Нова митниця повинна відповідати високому сервісу, прозорому офісу, в якому працюватимуть професійні митники. Водночас ми збільшуємо кримінальну відповідальність за хабар. Приміром, якщо митник візьме хабар у розмірі $10, його автоматично буде позбавлено трудового стажу, квартири, соціальних пільг тощо». За словами Антонищака, Кабінет Міністрів заперечує проти подібних нововведень, посилаючись у тому числі на позицію Міжнародного валютного фонду. «Яресько та Яценюк знову лякають депутатів МВФ. Але варто зауважити, що МВФ від нас вимагає боротися з корупцією», - підкреслив він. Антонищак додав, що наступним кроком для проведення кардинальної реформи митниці мають стати «прямі переговори» представників ВР з МВФ, а також з Європейським союзом. «Вести переговори через посередника - уряд - неможливо. Це трансформується в іншу думку і доноситься іншими речами», - пояснив нардеп від БПП. Новий законопроект передбачається внести на розгляд Верховної Ради наступного тижня.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ганна Маляр Інтерес до проблем судів з боку МВС можна трактувати тільки як відволікання уваги від проблем поліції Розцінювати з професійної точки зору заяву про призупинення діяльності судів - складно, оскільки вона має виключно популістський характер і не являє собою цінності як реформаторська пропозиція. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловила кандидат юридичних наук, юрист-кримінолог Ганна Маляр. За її словами, зупинення роботи судів порушує конституційне право громадян України на захист своїх прав у суді. Крім того, вона зазначила, що довіра населення до поліції така ж низька, як і до судів. «За два постреволюційних роки так і не зникли тортури й катування в застінках міліції/поліції. Жертвами злочинів - крадіжок, розбійних нападів та грабежів - стає все більше людей, хоча статистика підозріло відображає зменшення кількості зареєстрованих злочинів. У міліції/поліції так само, як і раніше, не хочуть вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про значну кількість злочинів, щоб не псувати показники», - вважає Маляр. Таким чином, на думку експерта, інтерес до проблем судової гілки влади з боку голови Міністерства внутрішніх справ можна трактувати тільки як відволікання суспільної уваги від проблем МВС.
Суспільство Працівники Рівненського СІЗО попалися на хабарі Співробітники Служби безпеки України та внутрішньої безпеки управління пенітенціарної служби спільно з прокуратурою затримали на хабарі працівників Рівненського слідчого ізолятора. Як повідомляє прес-служба СБУ, старший лейтенант внутрішньої служби організував регулярну систему отримання хабарів за передання заборонених предметів особам, яких утримують у слідчому ізоляторі. До одержання коштів він залучив посередника-прапорщика, якого правоохоронці затримали під час передання ув'язненим алкоголю, чотирьох мобільних телефонів і готівки. За попередньою інформацією, середня «такса» з одного ув'язненого становила п'ятсот гривень. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення працівникам СІЗО про підозру у вчиненні злочину, обрання запобіжного заходу і відсторонення правоохоронців від посади.
Суспільство Канал контрабанди стероїдів ліквідували у Хмельницькому У Хмельницькому було виявлено канал контрабанди заборонених до продажу в Україні анаболічних стероїдних препаратів. Про це повідомляє прес-служба СБУ. Сбушники затримали двох чоловіків, які займалися контрабандою та реалізовували препарати через інтернет. «Поставки контрабандним каналом було налагоджено з однієї з країн Східної Азії через міжнародну поштову службу експрес-доставки, а реалізація товару відбувалася через інтернет. Чергову партію «Нандролона» було вилучено відразу після отримання її адресатом в одному з поштових відділень Хмельницького. Загалом під час обшуків було вилучено понад 30 тисяч пігулок з анаболічними стероїдами різних видів», - сказано в повідомленні. Вартість таких препаратів оцінюється на чорному ринку більш ніж у півтора мільйона гривень. Крім того, в приміщеннях знайшли хімічні препарати й речовини без маркування, порожні флакони та пластикові контейнери для фасування, голограми, етикетки та підробні інструкції із застосування ліків. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 КК України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Євген Магда Захід на конфронтацію з Росією заради України не піде У 2016 році в Україні будуть труднощі з ситуацією на Донбасі через те, що Росія не зацікавлена ​​у мирі на окупованих територіях, а Захід не піде заради України на конфронтацію з Росією. Також у цьому році необхідно взятися за реальне впровадження реформ. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда. «Мені, як і більшості українців, хотілося б, щоб було якомога більше позитивних зрушень. Хотілося, щоб у першу чергу на нашу землю прийшов мир. Але об'єктивно є певні складнощі, що Росія в цьому не зацікавлена, а Захід на конфронтацію з Росією заради України не піде. Що стосується внутрішньої політики, звичайно, хотілося б більше рішучих ефективних реформ. Змін не на папері, а змін, які були б реальними, які покращували б життя людей і, зокрема, посилювали б позиції малого та середнього бізнесу. До цього говорити про якусь деолігархізацію взагалі не доводиться», - розповів експерт. Політолог зазначає, що було б дуже непогано підсилити склад уряду. «Там десь третина портфелів вакантна. Посилення повинно бути за рахунок професіоналів, а не за рахунок політичних призначенців. Ну і, звичайно, дуже низька якість роботи парламенту, тому не виключаю дострокових парламентських виборів. Але це все ж ближче до кінця року. І ще щодо одного тренду - це боротьба з корупцією, думаю, цей тренд буде дуже яскравим у нинішньому році», - вважає експерт. Магда переконаний, що Україні слід розраховувати на підтримку західних партнерів тільки в тому разі, якщо з нашого боку виконуватимуться всі зобов'язання. «Якщо наш міністр внутрішніх справ пропонуватиме обійтися без судів певний строк, то думаю, що після таких пропозицій у західних столицях багато хто швидко вийшов із новорічного стану й почав пити заспокійливе. У цивілізованих країнах призупинити на якийсь час роботу суддів абсолютно неможливо. Ми йдемо до Європейського Союзу, де є певні усталені правила. Процес їх виконання можна порівняти із середньовічним цехом, коли для того, щоб потрапити до переліку майстрів, треба виконати багато чорнової і важкої роботи. Україна повинна на рівні Ради безпеки ООН, постійним членом якої вона стала, два найближчих роки більш активно нагадувати про себе. Думаю, що Володимир Єльченко про себе актитвно заявить. І звичайно, треба вибудовувати відносини з країнами Центральної Європи, тому що не тільки Росія, не тільки США та ЄС, але й і наші сусіди - теж важливий чинник нашої політики», - резюмував Магда.
Суспільство У Луганській області провайдер блокував сигнал українських сайтів Співробітники ГУ розвідки Міноборони та офіцери спецоперацій штабу АТО виявили інтернет-провайдера, який блокував доступ до українських веб-сайтів. Про це повідомив під час брифінгу в Києві спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко. «Українські військові успішно протидіють інформаційним операціям ворога. Співробітники ГУР МО та офіцери спецоперацій штабу АТО виявили приймально-передавальну антену з обладнанням інтернет-провайдера, який передавав сигнал з тимчасово окупованих територій Луганської області. Ці пристрої бойовики так званої ЛНР використовували для зняття інформації з електронних пристроїв бійців ВСУ та місцевих жителів. Також цей провайдер блокував доступ до українських веб-сайтів та нав'язував користувачам перегляд пропагандистських ресурсів, що належать Росії та бандформуванням на Сході України», - розповів Лисенко. Також він зазначив, що цю мережу було встановлено ​​за допомогою російських спецслужб. За словами Лисенка, це вже не перша така знахідка.
Суспільство У Дніпропетровській області військовий в автобусі віз гранати У Дніпропетровській області затримали військового, який їхав в автобусі і в рюкзаку віз гранати. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції області. У військового при собі було 11 гранат. «5 січня о 17:45 під час несення служби на блокпосту, розташованому на автошляху Знам'янка - Луганськ - Ізварине, співробітники поліції спільно зі співробітниками СБУ зупинили пасажирський автобус. В автобусі як пасажир перебував чоловік з військовим рюкзаком, який викликав підозру правоохоронців. Під час огляду його особистих речей у рюкзаку в поліетиленовому пакеті було виявлено 9 гранат РГД-5, 2 гранати Ф-1 і 11 запалів до них. Боєприпаси було вилучено», - сказано в повідомленні. Військовий виявився жителем Чернігівської області. 20-річний військовий їхав в автобусі «Красноармійськ - Дніпропетровськ».
оформление ленты  Блог: 
Економіка Віктор Лисицький Небанківські валютні обмінники - атавізм із 1990-х Небанківські валютні обмінники - атавізм із 1990-х. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Віктор Лисицький, коментуючи той факт, що згідно з рішенням Нацбанку з 1 липня 2016 року в Україні різко скоротиться кількість пунктів обміну валюти. «Пункти з обміну валюти, які не належать тому чи іншому банку, - це атавізм із початку 1990-х років. Такого вже немає ніде в цивілізованому світі. Сьогодні є банківська мережа, знову ж, у банківських установах люди можуть отримати більш широкий спектр послуг, наприклад, не просто обміняти валюту, але й оплатити послуги, зробити переказ і багато іншого», - пояснив він. Лисицький вважає, що за грамотного підходу до наведення порядку на валютообмінному ринку ризики можна звести до нуля. «Для запобігання панічним настроям і тиску на курс необхідна також інформаційна кампанія. Її можуть проводити як з НБУ, так і з експертного середовища», - попередив Лисицький.
Події СБУ зупинила розкрадання державних коштів на Луганщині Співробітники Служби безпеки України викрили і блокували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво та капітальний ремонт об'єктів транспортної та соціальної інфраструктури в Луганській області. Відповідальні за цю сферу діяльності підприємства та установи, як повідомляє прес-служба СБУ, уклали договори на виконання робіт з низкою комерційних структур. Отримавши державні кошти, комерсанти створили кілька підконтрольних підприємств, на рахунки яких переводили кошти, отримані за постачання будматеріалів та інші послуги. Читайте також: Закон про Нацагентство з розшуку активів, одержаних злочинним шляхом, набрав чинності Ці кошти переводилися в готівку і привласнювалися зловмисниками. Співробітниками СБУ було затримано кур'єра, який перевозив для комерсантів понад півмільйона гривень. Під час обшуків в офісах фірм, приміщеннях та автомобілях фігурантів справи було також вилучено майже мільйон гривень готівкою, бухгалтерську документацію, безліч банківських карток. Наразі тривають оперативно-слідчі дії, встановлюються суми збитків, завданих державі. СБУ відкрила кримінальне провадження за ст. 190 і 205 Кримінального кодексу України (шахрайство та фіктивне підприємництво). На вилучені кошти накладено арешт.
Суспільство Пукачу залишили вирок про довічне ув'язнення Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила чинним вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє «112 Україна». Судді не задовольнили апеляцію на вирок на довічне ув'язнення. Матеріали справи зачитувалися суддями близько трьох годин. Під час винесення вироку в залі був Пукач та його адвокати. У січні 2013 року екс-голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача засудили до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе. Журналіста Георгія Гонгадзе вбили у Києві в 2000 році. У лісі в Київській області було знайдено безголовий труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році було знайдено останки черепа, які, на думку ГПУ, належать Гонгадзе.
Суспільство Міграційна служба не перевірятиме обмеження на виїзд під час оформлення закордонного паспорта Під час оформлення закордонного паспорта міграційна служба не перевірятиме, чи немає у громадянина обмежень на виїзд з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства. Зокрема, незаконною та такою, що не має жодного сенсу в контексті процедури оформлення документа, є вимога пред'явити довідку про несудимість. 10 грудня 2015 року Верховна Рада прийняла, а 28 грудня президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», який регламентує цю норму. Закон набрав чинності. Таким чином, обмеження на виїзд за межі України не стосуються оформлення закордонного паспорта, і Міграційна служба не зобов'язана перевіряти, чи є вони у громадян, які збираються в закордонний вояж. На думку співробітників відомства, це не тільки прискорить оформлення документів, а і зменшить навантаження на працівників Державної міграційної служби.
Політика Турчинову здається, що Стратегію нацбезпеки РФ писали п'яні журналісти LifeNews Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов охарактеризував нову Стратегію національної безпеки Російської Федерації. Як повідомляє прес-служба РНБО, за словами Турчинова - це «порожній документ». Разом з тим, зазначив Турчинов, «російська загроза, на жаль, для нашої країни не порожня», і заявив, що «протидія російській агресії для нас залишається головним пріоритетом безпеки держави». Він нагадав, що останню редакцію цього документа під назвою «Стратегія національної безпеки Російської Федерації до 2020 року» було прийнято ще у 2009 році: «Хоча до 2020 року ця Стратегія не дотягла». «Головний з безпеки документ Росії переповнено порожніми гаслами і саморекламою величі Росії та її керівництва, - зазначив Секретар РНБО - Під час ознайомлення зі Стратегією створюється враження, що її готували не фахівці сектору безпеки, а журналісти російського «Лайфньюз» після отримання «тринадцятої» зарплати».
Суспільство Порошенко попросив у маленького Ісуса змін на краще Різдво Христове - це велетенська спадщина суто українських звичаїв. Про це йдеться у привітанні Президента з Різдвом. «У наших колядках та вертепах промовляє сама душа українського народу. В цих по-справжньому щирих та істинно народних текстах ми славимо Новонародженого та бажаємо один одному щастя», - ідеться в тексті привітання. «Таємниця народження Ісуса Христа для нас, людей, — велике диво. Воно переконує, що добро обов’язково подолає зло. Скільки клятий східний цар Ірод не біснувався, нічого у нього не вийшло!  Ми обов’язково переможемо, як заповідав нам апостол Павло: «Одягнувшись у броню вiри й любові та в шолом надiї на спасiння!» - сказав Порошенко. При цьому він побажав усім родинного тепла та затишку, благословенної різдвяної зірки, смачної куті. «Особливо вітаю українських воїнів, які стоять сьогодні на захисті Вітчизни. Як свята Церква духовно захищає нас з небес, так наше героїчне військо береже нас на землі. Прошу у маленького Ісуса великих змін на краще в нашій Україні! Для всієї України і для кожного українця», - сказано у привітанні.
Економіка Україна, Казахстан та Азербайджан обговорили проблеми транзиту товарів Прем'єр України Арсеній Яценюк обговорив із главами урядів Казахстану та Азербайджану Карімом Масімовим та Артуром Расізаде питання транзитних перевезень та поставок українських товарів у ці країни. Про це повідомляє прес-служба уряду. Під час телефонної розмови Яценюка з Масімовим ішлося про проблематику доставки української продукції до Казахстану і здійснення транзитних перевезень. «Глави українського та казахстанського урядів висловили спільну готовність до вирішення наявних проблем і дали негайні доручення національним компетентним відомствам оперативно завершити переговори для забезпечення оптимального та ефективного транзиту», - ідеться в повідомленні. Крім того, керівники українського та азербайджанського урядів досягли згоди щодо шляхів вирішення наявних проблем транзиту та домовилися про проведення в найкоротші терміни зустрічі національних уповноважених представників.
Події На Дніпропетровщині затримано велику партію боєприпасів Співробітникам Служби безпеки України спільно з Національною гвардією вдалося запобігти на Дніпропетровщині продажу великої партії боєприпасів, незаконно вивезених з району проведення антитерористичної операції. Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у торгівлі боєприпасами в смт Межева. У них під час обшуку автомобіля було виявлено та вилучено близько 6500 патронів різного калібру. За оперативною інформацією, зловмисники перевозили боєприпаси для подальшого перепродажу в Дніпропетровській області. Читайте також: У Дніпропетровській області продавали контрабандні алкоголь і сигарети Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії, спрямовані на з'ясування походження боєприпасів, а також їх отримувача.
Суспільство Переселенцям полегшать життя Президент України Петро Порошенко підписав закон №2166, який вносить зміни до низки законів України про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб. У пояснювальній записці до документа сказано, що законопроект також вирішує питання, чи може іноземець або особа без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах і мають право на постійне або тимчасове проживання на її території, бути внутрішньо переміщеними особами. Також розширено перелік державних органів, куди можна звертатися за отриманням довідки про взяття на облік. Зокрема: до структурного підрозділу місцевої держадміністрації з питань соціального захисту населення, або до районного, міського, районного в місті центру зайнятості, або до управління Пенсійного фонду за місцем фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи. Довідка переселенця тепер буде чинною безстроково, а не на півроку, як було раніше. Закон також скасовує проставлення штампу на зворотному боці довідки в органах Державної міграційної служби (ДМС). Скасовано перевірки місць проживання переселенців. Станом на 14 вересня, за даними Міністерства соціальної політики України, кількість зареєстрованих переселенців в Україні становила 1 мільйон 483 тисячі 119 внутрішніх переселенців з Донбасу та Криму. Тим часом є думка, що офіційну цифру занижено. Адже ці дані враховують тільки тих, хто має папірця про те, що він переселенець.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» не пропустив на окуповані території велику партію готівки Сьогодні в Донецькій області співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» затримали партію готівки, яку намагалися доставити на окуповані бойовиками території. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, на контрольно-пропускному пункті «Зайцеве» в автомобілі, що прямував до Горлівки, було виявлено схованку, в якій містилося 330 тисяч гривень, 3 тисячі доларів, 60 банківських карток та паспорти. За словами водія, гроші призначалися для друзів і сусідів, які є пенсіонерами. «Крім того, вилучені українські паспорти не мають підписів власників, що свідчить про незаконність їх видачі. Наразі триває перевірка показань водія, встановлення джерел походження і призначення коштів», - ідеться в повідомленні. У ДФС підкреслили, що останнім часом співробітники спецпідрозділу «Фантом» констатують збільшення випадків виявлення готівкових коштів і банківських карток, що перевозяться на непідконтрольну Україні територію як через встановлені пункти в'їзду-виїзду, так і безпосередньо через лінію розмежування.
Події У Чехії в ДТП потрапив автобус з білоруськими дітьми Автобус із білоруськими дітьми потрапив сьогодні в ДТП на північному сході Чехії, у результаті чого постраждало більше 15 осіб. Як пише ТАСС, госпіталізовано більше 15 осіб, двоє з них - у важкому стані. «Усім постраждалим надається медична допомога», - сказав прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик. За його словами, з Білорусі до Чехії вже виїхав автобус, який відвезе додому туристів, які не постраждали в аварії. У МЗС поінформували, що посольство Білорусі в Чехії перебуває в контакті з поліцією, рятувальниками, представниками туристичної компанії. ДТП за участю автобуса сталося сьогодні в першій половині дня між населеними пунктами Горжички та Чеська Скалице ​​(Чехія). В автобусі перебувала туристична група з 49 осіб - дітей та їхніх батьків. Вони їхали з Праги до Вроцлава.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,3199870586395-/ /-pc-/
Top