counter
Архів Повернутись назад 05 Лютого 2016
5 Лютого
Події Бойовики понад 80 разів обстріляли позиції сил АТО Минулої доби бойовики 81 раз відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, неподалік від Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю по укріпленнях у Мар'їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному і на шахті «Бутівка». По Красногорівці бойовики вели вогонь з мінометів. «На Світлодарській дузі з великокаліберних кулеметів противник обстріляв наші позиції в Луганському. У районі Горлівки обстрілу зі стрілецької зброї та гранатометів зазнали українські укріплення у Троїцькому і Верхньоторецькому», - йдеться в повідомленні. Крім того, по наших опорних пунктах у Зайцевому і Майорську крім гранатометів і стрілецької зброї, ворог знову вів інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 і 120 мм. Також мінометного обстрілу зазнали українські позиції в Талаківці.
Суспільство Зі США до України відправили дороге медобладнання Зі Сполучених Штатів до України в четвер вирушив черговий великий контейнер із дорогим медичним обладнанням та матеріалами для лікарень, які приймають поранених з АТО, біженців і потерпілих від збройного конфлікту громадян. Як пише Укрінформ, це вже третє протягом року відправлення, організоване українськими громадськими активістами та американським благодійним фондом Brother's Brother. «Контейнер завантажено високоякісним медичним обладнанням, включаючи лікарняні ліжка, столи для огляду хворих, мобільні крісла-трансформери, кисневі концентратори, інвалідні візки, штативи для внутрішніх вливань, донорські крісла, медичні меблі, хірургічні пакети та інші першокласні предмети медичного призначення», - повідомили у Фонді Україна-США, який організував поставки медобладнання.
Суспільство В окупованому Криму виявлено нове вогнище африканської чуми свиней Новий осередок зараження африканською чумою свиней виявлено у Білогірському районі окупованого Криму. Глава республіки Сергій Аксьонов своїм указом ввів карантин на всій території півострова. Як пише ТАСС, новий випадок АЧС зафіксовано на одному подвір'ї, на якому крім трьох померлих свиней залишилося ще 14 живих тварин, за ними встановлено постійний ветеринарний контроль. «Ми намагатимемося організувати мінімальну першу загрозливу зону в рамках одного двору, оскільки поруч перебуває сільгоспвиробник, на території якого вирощується 480 свиней. Ми постараємося зберегти стадо», - сказав віце-прем'єр уряду Криму Микола Янакі. Читайте також: У Криму лютує африканська чума свиней, оголошено карантин Падіж трьох тварин зафіксовано в одному з приватних подвір'їв села Ароматне.
Суспільство У Запоріжжі СБУ провела дві спецоперації У Запоріжжі управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з військовою прокуратурою провела дві спецоперації з очищення лав Служби від корупціонерів. Як повідомляє прес-служба СБУ, два оперативних співробітники запорізького управління СБУ вимагали 200 тисяч гривень хабара за закриття кримінального провадження щодо зловживань на одному з великих бюджетоутворюючих підприємств області. Правоохоронці затримали вимагачів під час одержання частини хабара в розмірі 25 тисяч гривень. «Слідчий того самого управління вимагав 10 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності осіб, причетних до організації каналу нелегальної міграції», - йдеться в повідомленні. Наразі відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. Зловмисникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.
Суспільство У Донецькій області членів угруповання можуть посадити за збут наркотиків У Донецькій області судитимуть учасників злочинної групи за зберігання та розповсюдження наркотиків. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області. Членам групи загрожує до 12 років позбавлення волі. «Раніше судимий 39-річний чоловік створив та очолив організовану злочинну групу, до якої включив дружину і трьох товаришів. Учасники групи зберігали прекурсори (опій ацетильований) з метою використання для виготовлення наркотичних засобів на території Добропільського району Донецької області. Слідством встановлено 8 епізодів злочинної діяльності зазначених осіб, кожному повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - сказано в повідомленні. Прокуратура вже відправила до суду обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) КК України.
Суспільство У Києві комунальники привласнили 60 мільйонів гривень У Києві посадові особи комунальної організації привласнили 60 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України. Чиновників уже затримали. «Протягом 2015 року службові особи комунальної організації надавали суб'єктам господарювання перевагу при проведенні тендерних торгів і укладали з ними договори на виконання будівельно-ремонтних робіт, а також закупівлю спеціальної техніки за завищеними цінами. На виконання цих робіт і закупівлю техніки виділялися бюджетні кошти. Різниця між завищеною і фактичною вартістю робіт, товарів і послуг становила майже 60 млн. гривень, які було переведено в готівку за допомогою фіктивних підприємств та привласнено посадовцями комунальної корпорації і комерційними структурами», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Тепер чиновникам загрожує від 7 до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Економіка Демчишин закликав депутатів проголосувати за нове «газове» законодавство Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин запропонував депутатам прискорити процес ухвалення нових законів про регулятори і газовий ринок. Про це повідомляє прес-служба міністерства. Зокрема, Демчишин зазначив, що потрібно проголосувати за законопроект №3235, котрий уже двічі вносили на розгляд Верховної Ради України і намагалися його прийняти, в якому передбачено врегулювання спірних питань про ринок природного газу. Міністр пояснив, що є серйозні протиріччя між старим законодавством і новим законом, які потрібно максимально швидко врегулювати. «Тому я щиро сподіваюся, що депутати з повною відповідальністю поставляться до тих ініціатив, які вносяться, обговорюються на професійному рівні на круглих столах та інших заходах. Є чітке розуміння, як з цих речей виходити. Але без політичної підтримки, без законів, які потрібні для цього сегмента, для ринку, нічого реалізовуватися не буде», - наголосив він. Демчишин також вказав на важливість ухвалення закону про регулятора, який допоміг би спростити процедуру розгляду передачі газових ресурсів необхідним структурам у достатній кількості.
Суспільство На Донбасі за добу загинув один військовий У зоні АТО минулої доби в боях загинув один солдат, троє дістали поранення. Про це на брифінгу заявив представник Адміністрації Президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко. «Минулої доби внаслідок активних бойових дій один наш воїн загинув і ще троє дістали поранення», - розповів Лисенко. Військовий, який загинув, постраждав унаслідок  мінометного обстрілу в Зайцевому. Поранення дістали військові через мінометний обстріл у Майорську та Мар'їнці. «Вчора обстановка на лінії зіткнення загострилася. Бойовики здійснили 81 обстріл по позиціях українських військових, і це рекордна кількість обстрілів з кінця серпня 2015 року. При цьому абсолютно спокійною ситуація залишається лише на луганському напрямку. За минулу добу там не зафіксовано жодного обстрілу українських позицій», - розповів Лисенко.
Суспільство Від грипу в Україні померла 201 людина В Україні від грипу вже померла 201 людина. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Лідером за кількістю летальних випадків стала Одеська область. «З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 201 лабораторно підтверджений летальний випадок від грипу, з них 3 дітей до 17 років і 1 летальний випадок серед вагітних. Ідентифіковано як вірус грипу А нетиповий - 22, вірус грипу типу В - 2 і вірус грипу Н1N1 (pdm09) - 152. Найбільшу кількість летальних випадків зареєстровано в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, Черкаській - 13, Рівненській - 11 та м. Києві - 11», - сказано в повідомленні. З початку епідемічного сезону (28.09.2015 - 2.02.2016 року) в Україні зареєстровано понад 3,2 мільйона хворих на грип і ГРВІ. Уже перехворіло 8,3% населення.
Економіка оформление ленты  Павленко: Експорт України до РФ скоротився до двох відсотків Загальний показник експорту України до Росії зменшився до рекордно низьких показників - 2%. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. «З 1 січня 2016 року РФ в односторонньому порядку вийшла з режиму вільної торгівлі з Україною і ввела заборону на поставки деяких українських продовольчих товарів. Внаслідок такої політики Москви товарообіг аграрної продукції між Україною та РФ лише за минулий рік зменшився майже на 65%, або більше ніж на 1 млрд. доларів, порівняно з 2014 роком і становив майже 575 млн. дол. США», - пише міністр. Але, на його думку, диверсифікація ринків завдяки розширенню географії експорту дозволила агросектору України безболісно пережити втрату ринку Росії. Міністр Павленко зазначає, що обсяг експорту української сільськогосподарської продукції до РФ зменшився на 68,4%, або до 310 млн. дол. США. Тому частка Російської Федерації в загальному експорті України скоротилася з майже 6% у 2014 році до 2% у 2015 році.  «Зменшення експорту відбулося майже за всіма товарними позиціями. Повністю припинилися експортні поставки молока згущеного, яєць птиці, зернових злаків, насіння олійних культур (переважно соя і насіння соняшнику), кондитерських виробів з цукру, готових або консервованих продуктів з риби і ракоподібних. До мінімального рівня скоротилися поставки масла тваринного, пива, соків», - повідомляє керівник міністерства. Міністр аграрної політики говорить, що завдяки зусиллям міністерства було створено всі необхідні передумови, щоб сільськогосподарська продукція з Російської Федерації заміщувалася за рахунок товарів вітчизняного виробництва і товарів з інших країн. «Тепер одним з найбільших споживачів української агропродукції став Європейський союз», - підсумував міністр.
оформление ленты  Блог: 
Політика Олександр Черненко Немає ніякого особливого статусу у змінах до Конституції Зміни до Конституції не передбачають надання жодного особливого статусу Донбасу. Вони лише містять певні особливості місцевого самоврядування. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Черненко. «Я давно казав, що немає там особливого статусу Донбасу, є певні особливості провадження місцевого самоврядування. Але говорити про ці особливості немає сенсу, доки не буде виконано вимоги щодо відведення військ і контролю за кордоном. Лише після цього можна говорити про ці особливості», - розповів нардеп. Черненко переконаний, що зміни регламенту роботи парламенту дають можливість відтермінувати прийняття цього рішення і не поспішати з ним. «І така можливість - це дуже добре, бо росіяни умов не виконали, відповідно, ми зміни не приймаємо. Якщо ми їх не приймаємо без зміни до регламенту, то вони взагалі втрачають сенс. Сьогодні ми знову показуємо свою готовність до ухвалення цих змін і чекаємо, коли Мінські угоди буде виконано», - зазначив депутат.
Суспільство Розвідка Міноборони України озвучила основні причини смерті військових РФ у Донбасі Головне Управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що більшість найманців та військових РФ гинуть у розвідувально-диверсійних операціях і підриваються на розтяжках. Про це на брифінгу повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передає видання liga.net. «Російські окупаційні війська активно проводять розвідувально-диверсійну діяльність як біля лінії зіткнення, у районах «сірих зон», так і на території, підконтрольній нашій країні. У багатьох випадках під час бойових зіткнень з нашими регулярними військами більшість диверсантів гине», - зазначив він. Згідно з даними розвідки, друга причина - це підрив на мінних полях, встановлених іншими формуваннями російських окупаційних військ та бойовиками. «Після проведення ротації кількість загиблих і поранених російських військовослужбовців, найманців значно збільшується. Це пов'язано з тим, що вони не знають досконало район бойових дій і гинуть на тих розтяжках і мінах, які встановили їхні попередники», - повідомив Скібіцький. Представник ГУР також наголосив, що в окупаційних військах для вирішення спірних питань дуже часто застосовується зброя. «Ми постійно фіксуємо конфліктні ситуації - як у бойових умовах, так і на побутовому рівні. У багатьох випадках застосовується зброя, що призводить або до загибелі цих найманців і російських військових, або до одержання поранень», - зазначив представник ГУР.
Політика Парубій: У Раді зареєстрували постанову про припинення безвізового режиму з РФ Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що зареєстрував у парламенті проект постанови про припинення угоди про безвізовий режим України та РФ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Зареєстрував з Ігорем Лапіним та колегами-депутатами постанову про припинення Угоди про безвізовий режим між Україною і Росією. Давно переконаний, що це абсолютно необхідно. Ще будучи секретарем РНБО не раз виступав із цією ініціативою. На жаль, тоді мою позицію не було підтримано. Необхідно контролювати кожного представника країни-агресора, який хоче потрапити в Україну. Ми не маємо права навіть допустити можливість, аби через безвізовий режим на нашу територію потрапляли ворожа агентура і диверсійні групи. Для прокажених - карантин», - написав Парубій. Парубій вважає, що через відсутність скасування цієї угоди на українську територію потрапляли російські диверсійні групи. Тексту постанови на сайті поки що немає.
Суспільство Екс-заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, який вкрав 23 мільйони гривень, залишили під вартою Апеляційний суд Львівської області залишив під арештом колишнього заступника директора Житомирського бронетанкового заводу, якого підозрюють у розтраті держмайна та привласненні понад 23 млн. грн. Про це повідомляє сайт головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. «Суд залишив як альтернативу заставу в розмірі 30 млн. гривень», - сказано в повідомленні. Як відомо, слідчі військової прокуратури повідомили про підозру у скоєнні злочину підозрюваному за ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Прокуратура заявляє, що зібрала достатньо доказів того, що екс-заступник директора заводу заволодів шляхом зловживання службовим становищем державними коштами в сумі понад 23 млн. грн. за попередньою змовою з керівником ТОВ «Укрвагонремтранс». Зазначені кошти було виділено державою на ремонт бронетанкової техніки для подальшого відправлення до зони проведення АТО. Раніше військова прокуратура заявляла, що чиновники держпідприємства «Житомирський бронетанковий завод» протягом 2014-2015 років вкрали 20 двигунів вартістю 6,8 млн. гривень.
Події оформление ленты  На кордоні з Угорщиною затримано вісьмох нелегальних мігрантів Сьогодні вранці прикордонники Мукачівського загону на кордоні з Угорщиною затримали групу незаконних мігрантів. Загалом прикордонники зупинили вісьмох вихідців з Південної Азії, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби. Трьох чоловіків неслов'янської зовнішності було виявлено за 30 метрів від державного кордону. Під час подальших розшукових заходів поряд із лінією держкордону прикордонники затримали чотирьох осіб, а незабаром ще одного порушника. «З'ясувалося, що всі вони пересувалися однією групою, а вже ближче до кордону вирішили розбитися на групи, щоб підвищити шанси перейти держкордон. При собі у них не було жодних документів, лише повідомили, що семеро з них є громадянами Індії і один - громадянином Пакистану», - йдеться в повідомленні.
Суспільство Полторак підписав наказ про підвищення зарплат військовим Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про підвищення виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України у 2016 році відповідно до доручення Президента України. Про це на брифінгу повідомила начальник Управління комунікацій та друку Міністерства оборони Оксана Гаврилюк. «Міністр оборони підписав наказ про особливості виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ у 2016 році. Цей наказ підготовано відповідно до доручення Президента України щодо значного підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, відновлення престижу та привабливості військової служби», - сказала вона. Начальник відділу комунікацій МО заявила, що керівництвом Міноборони було проведено велику роботу на рівні уряду, Адміністрації Президента, Бюджетного комітету та Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. За словами прес-секретаря Міноборони, грошовим забезпеченням та іншими відповідними виплатами в першу чергу забезпечуватимуться військовослужбовці - учасники АТО на Донбасі.
Події Львівські правоохоронці розкрили «замах» на Садового У Львові до поліції зателефонував невідомий і погрожував убити львівського міського голову Андрія Садового. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області. «Львівські правоохоронці оперативно встановили особу чоловіка, який 4 лютого о 22:47 зателефонував на оперативну лінію 102, назвався громадянином Російської Федерації і повідомив, що «у нього завдання - застрелити мера Львова», - йдеться в повідомленні. За словами начальника кримінальної поліції ГУ Національної поліції у Львівській області Миколи Гладюка, чоловік заявив, що на час здійснення дзвінка він перебував в одному з кафе на вулиці Личаківській у Львові, мав при собі автомат і дві гранати Ф-1, проте йому необхідні патрони 42-го калібру. «На вказане місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, однак у приміщенні закладу громадського харчування та поблизу нього підозрілих осіб правоохоронці не виявили», - передає прес-служба. Під час слідчо-оперативних заходів встановлено, що про замах повідомляв 21-річний засуджений, який зараз відбуває покарання в одній з виправних колоній Львівщини. Він скористався мобільним телефоном і назвав анкетні дані людини, котра разом з ним відбувала покарання і нещодавно звільнилася з місць позбавлення волі. «Правоохоронці також з'ясували, що людина, дані якої вказав засуджений, до цього повідомлення жодного відношення не має. Мобільний телефон у в’язня вилучили, правоохоронці з'ясовують мотиви зловмисника та всі обставини випадку. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження», - повідомляє прес-служба.
Суспільство Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ України Президент Петро Порошенко затвердив новий військово-адміністративний поділ території України. Сьогодні він підписав відповідний указ, повідомляє прес-служба глави держави. Таким чином, Порошенко ввів в дію відповідне рішення РНБО від 27 січня 2016 року. Військово-адміністративний поділ території України встановлює територіально-географічні межі відповідальності органів військового управління Збройних сил України за виконання функцій у сфері оборони. «Сухопутна територія України поділяється на чотири військово-сухопутні зони і окремий військово-сухопутний район, які є районом відповідальності оперативних командувань «Північ», «Південь», «Захід» і «Схід», - ідеться в повідомленні. Також повітряний простір України поділяється на три військово-повітряні зони і один окремий військово-повітряний район, які є районом відповідальності повітряних командувань «Захід», «Південь» і «Центр». Морський простір, з урахуванням правового статусу тимчасово окупованих територій внутрішніх морських вод і територіального моря України навколо Кримського півострова і окремого району Донецької області, поділяється на «Чорноморську» і «Азовську» військово-морські зони відповідальності командування.
оформление ленты  Блог: 
Політика Руслан Князевич Вища рада правосуддя запрацює після квітня 2019 року Вища рада юстиції до квітня 2019 року виконуватиме всі функції - саме після цього перехідного періоду запрацює Вища рада правосуддя. Звільняти членів ВРЮ зараз недоречно, бо це порушує норми Конституції. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, народний депутат Руслан Князевич. «Головна мета Вищої ради правосуддя полягає в тому, щоб максимально зменшити політичний вплив на діяльність суддів непрямим шляхом, шляхом прийняття рішення парламенту або Президента щодо складу Вищої ради правосуддя. До квітня 2019 року буде перехідний період. Після цього орган має заробити. До того часу всі функції виконуватиме Вища рада юстиції, членів якої було призначено на посади восени минулого року», - розповів депутат. Князевич зазначив, що звільнити членів ВРЮ зараз було б неконституційно. «Вища рада юстиції та її члени зараз, згідно з Конституцією, обираються або призначаються строком на чотири роки. І їх не можна звільняти в цей період часу. Вони рік попрацювали, тому ще три роки треба дати їм, аби закінчити роботу. Їхнє звільнення суперечитиме Конституції. Таким чином ми ставимо під сумнів узагалі конституційний процес. Щоб цього не сталося, було прийнято рішення дати їм допрацювати, а потім формувати новий орган», - зазначив нардеп.
За кордоном Спецпред ООН: У разі провалу переговорів не виключено, що Сирія припинить своє існування Спеціальний уповноважений ООН з питань Сирії Стаффан де Містура заявив, що в разі провалу переговорів між сирійськими представниками він не виключає припинення існування держави Сирія як такої. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Corriere della Sera. «Рішення даної проблеми воєнним шляхом просто не існує. Якщо конференція провалиться, чого не можна виключати, то Сирія попросту припинить існувати», - сказав де Містура. Спецпредставник ООН сказав, що обидві сторони сирійського конфлікту поки що не готові йти на поступки. «По-перше, сторони не йдуть на будь-які поступки. По-друге, про суть проблем не говорили. Натомість був діалог з приводу організаційних деталей. По-третє, представники ні влади, ні опозиції не приймають навіть жестів доброї волі - від припинення блокади міст до забезпечення доступу до гуманітарної допомоги тим людям, які практично вмирають від блокади і голоду», - висловився він. Сам де Містура впевнений, що Росія, як сторона переговорів, має бути зацікавлена ​​в успішному розв’язанні сирійської проблеми. «Я не думаю, що Москві гріє душу думка, що вона застрягла у Сирії», - сказав він.
Події У Києві затримали екс-міліціонера, який привіз до ГПУ хабар за зняття арешту з кримського корабля У Києві спіймали зловмисників, які пропонували Генеральній прокуратурі хабар за зняття арешту з корабля, що прибув з Криму. Про це у п'ятницю під час брифінгу повідомили представники ГПУ та СБУ, передає Тиждень.ua. Людьми, котрі намагалися дати хабар, виявилися представники правоохоронних органів. Хабар безпосередньо у приміщенні ГПУ передавав колишній співробітник МВС. Він прибув туди на автомобілі в супроводі двох людей - колишнього і чинного співробітників СБУ. За словами начальника Управління внутрішньої безпеки СБУ Владислава Косинського, на території України існує організована злочинна група, яка займається переміщенням товарів і транспортних засобів з тимчасово окупованої території. «За допомогою таких нестандартних дій - документування факту передання хабара - фактично документується діяльність, як ми думаємо, злочинної групи, котра займається контрабандним перевезенням товарів, автотранспортних засобів, кораблів із тимчасово окупованої території. Зверніть, будь ласка, увагу, за що передавався хабар - за зняття арешту з корабля, який прибув з Криму», - повідомив він. Зловмисника поки що затримано. У суді йому обирається запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
Суспільство Матіос: Уже зареєстровано майже 15 тисяч справ проти дезертирів з Криму За 2014-2015 роки було зареєстровано майже 15 тис. кримінальних проваджень щодо військових, котрі залишилися на території АР Крим, у діях яких є ознаки ухилення від військової служби і дезертирства. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає РБК-Україна. «Протягом 2014-2015 років було зареєстровано... 14 тис. 894 провадження стосовно майже 19 тис. військовослужбовців, котрі залишилися на території Автономної Республіки Крим, у діях яких є ознаки... ухилення від військової служби, а також дезертирства» , - уточнив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Він також додав, що за рік до суду відправлено понад 20% справ.
За кордоном У Криму чоловіка засудили до громадських робіт за український прапор Суд Роздольненського району Криму засудив українця Володимира Балуха до 320 годин громадських робіт, вважаючи винним у скоєнні злочину за ст. 319 (образа представника влади) КК Російської Федерації. Про це Володимир Балух повідомив представникам Кримської правозахисної групи (КПГ), передає Крым.Реалии. «Адвокат Володимира повідомив, що під час винесення вироку суддя з незрозумілих причин посилалася не на ті свідчення, які озвучувалися в суді, а на старі свідчення в матеріалах справи. Суддя враховувала лише свідчення з боку обвинувачення, свідчення з боку захисту ігнорувалися», - розповіли у КПГ. На думку керівника Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, справа має політичну складову. За її словами, обшуки, які проводилися щодо Балуха, відбувалися з грубими порушеннями, всі справи базувалися на свідченнях однієї людини, котру «Володимир бачив уперше в житті».
За кордоном ГПУ розсекретить протоколи РНБО часів анексії Криму Найближчим часом буде розсекречено протоколи і стенограми РНБО, де приймалися колективні рішення з реагування на російську агресію під час анексії Криму. Про це заявив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос. «Прийнято епохальне рішення про розсекречення протоколів і стенограм Ради національної безпеки і оборони, де колективно, на підставі на той момент розвідувальної інформації та реальної оцінки боєздатності і здатності представників української держави в Автономній Республіці Крим, приймалися ті чи інші рішення, обумовлені виключно прагматичною оцінкою можливостей і здатності протистояти прямій воєнній, інформаційній, практичній та політичній агресії, яка почалася насамперед в АР Крим», - розповів Матіос. Протоколи і стенограми РНБО буде розсекречено вже на наступному засіданні Комітету ВР з нацбезпеки.
оформление ленты  Блог: 
Політика Володимир Цибулько Відкликання заяв міністрів на повернення-«договірняк» не схоже Те, що четверо міністрів відкликали свої заяви про відставку, може бути свідченням психологічного потрясіння гучною заявою Айвараса Абромавичуса і спробою розширити для себе свободу дій. Утім, на повернення-«договірняк» це не схоже. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив експерт Аналітичного центру «Політика» Володимир Цибулько. «Я думаю, що це наслідок психологічного потрясіння заявами. Нагадаю, що їхні заяви сприймалися як елемент шантажу з метою розширення поля їхньої компетенції, надання певної свободи дій на посаді. Адже зрозуміло, що міністри перебували під подвійним або навіть потрійним контролем: з одного боку, суспільства, з іншого - самого Кабміну та прем'єра, а ще контроль з боку фракції, яка делегувала того чи іншого міністра. Навряд чи повернення - це «договірняк», це радше боротьба за певну свободу дій. Якраз демарш міністра Абромавичуса позбавив тих міністрів, які написали заяви раніше, можливості далі шантажувати», - розповів політолог. На думку Цибулька, у міністрів є усвідомлення того, що будь-яка відставка уряду може призвести не лише до перезавантаження уряду, а й до перевиборів загалом. «Тоді Україна втратить кілька місяців часу для серйозних реформ. Тим паче що на цей період часу певні реформи проходять точки неповернення. І якщо зараз Раду буде фактично виключено з життя через вибори, то ключові реформи ми розтягнемо в часі, тоді це обернеться катастрофічними сценаріями для низки галузей», - зазначив експерт.
За кордоном Росія відповість симетрично, якщо Україна введе візи У РФ пообіцяли, що в разі скасування українською стороною безвізового режиму дадуть Україні симетричну відповідь. Про це заявив глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький, передають РІА «Новости». «Звісно, у разі денонсації угоди про безвізовий режим Росія відповість симетрично. І це, на жаль, позначиться на простих громадянах, у нас досі не згорнуто до кінця культурні, гуманітарні обміни на всіх рівнях. Тому, якщо нас змусять ввести візи з Україною, намагатимемося зробити це для багатьох категорій українських громадян м'яко. Це принципово», - сказав Слуцький. Нагадаємо, що раніше перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що зареєстрував у парламенті проект постанови про припинення Угоди про безвізовий режим України та РФ.
Політика Порошенко просить ВР скоротити терміни призову до армії Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді дозволити йому оперативно оголошувати призов. Про це йдеться у законопроекті №4020, передає офіційний портал Верховної Ради. Президент пропонує вилучити із законодавства норму про обов'язкову публікацію у ЗМІ за місяць до завершення поточного року указу про строки призову на строкову військову службу на наступний рік. Відповідні зміни пропонується внести до ст. 15 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу». «Законопроект розроблено з метою закріплення на законодавчому рівні можливості оперативно приймати рішення з комплектування Збройних сил та інших військових формувань у разі істотних змін у військово-політичній обстановці країни», - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону. Раніше Порошенко виключив можливість скасування призову на строкову військову службу найближчим часом.
Події За день бойовики 45 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом дня бойовики 45 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, з початку доби бойовики зі стрілецької зброї обстріляли опорний пункт ЗСУ в Широкиному. Вдень противник застосував там же гранатомети. «З окупованого Комінтернового терористи вели вогонь по наших позиціях у Гнутовому і Талаківці з мінометів калібру 82 і 120 мм», - йдеться в повідомленні. Крім того, в передмісті Донецька з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв українські опорні пункти в Пісках. Також по позиціях сил АТО в Авдіївці та Опитному терористи вели вогонь з мінометів. Укріплення на шахті «Бутівка» противник поливав вогнем з мінометів і гранатометів. «У районі тимчасово окупованої Горлівки по Новгородському і Майорську бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А по Зайцевому ворог застосував міномет», - зазначили в штабі.
Суспільство оформление ленты  У Київській області викрито мережу цехів з виробництва фальсифікованого алкоголю У Київській області співробітники податкової міліції викрили мережу підпільних цехів з виробництва фальсифікованої горілки та коньяку. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. За його словами, в рамках операції «Акциз-2016» і розслідування кримінального провадження було встановлено, що за двома адресами одного з міст області громадянин організував підпільне виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв. Готову продукцію розливали в картонні коробки та пластикові пляшки різного об'єму. Накопичення та зберігання напоїв здійснювалося в місті Бровари. Продавався фальсифікат на території столиці та Київської області. «Внаслідок проведених трьох обшуків було виявлено та вилучено 6,5 тисячі літрів фальсифікату, в тому числі 320 пляшок елітних алкогольних напоїв, обклеєних марками акцизного податку в РФ, 1,9 тисячі літрів фальсифікату коньяку, 3,7 тисячі літрів спирту, а також обладнання для здійснення виробництва. Загальна сума вилученого становить 1,8 мільйона гривень», - написав Білан. Наразі розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів), триває.
За кордоном Лондон збирається оскаржити рішення ООН щодо Ассанжа Влада Великобританії, незважаючи на висновки експертів ООН, заявляє про готовність заарештувати Джуліана Ассанжа щойно він залишить територію посольства Еквадору. Про це повідомляє DW із посиланням на агентство Reuters. «Це нічого не змінює. Ми повністю відкидаємо будь-які заяви, що Джуліан Ассанж - жертва судового свавілля. Сполучене Королівство вже дало зрозуміти ООН, що ми формально оскаржуємо думку робочої групи», - наголосив представник британського уряду. Представник Великобританії визнає, що Ассанж уникнув законного арешту, обравши перебування в посольстві Еквадору, але звинувачення у згвалтуванні не знято. До того ж європейський ордер на його арешт також дійсний, тому у Сполученого Королівства є зобов'язання здійснити екстрадицію Ассанжа до Швеції. Раніше адвокати австралійського журналіста заявили, що Великобританія повинна припинити спроби арешту Джуліана Ассанжа після висновків експертної групи ООН. У прокуратурі Швеції прокоментували, що висновок експертів не матиме значення для розслідування справи за звинуваченням у згвалтуванні 2010 року.
Суспільство В Україні кожних три дні близько 250 дітей потрапляє до інтернатів Щотри дні в Україні 250 дітей влаштовують до установ інституційного догляду, а кожна 35-та дитина в Україні є вихованцем інтернатного закладу. Про це заявив уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, повідомляє прес-служба глави держави. За його словами, загалом в Україні функціонує 774 інтернатні установи соціального захисту дітей, в яких виховується близько 104 тис. дітей, при цьому з них лише близько 10 тисяч - це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, у решти є батьки. «Замість того, щоб ростити здорових, розумних дітей у сім'ях, батьки віддають їх до інтернатів. Потрібно розуміти, що в інтернатах діти не отримують тих соціальних навичок, які потрібні кожній людині для життя в соціумі. До того ж після виходу з інтернату дитина не знаходить місця і в сім'ї, адже сімейні стосунки вже розірвано. На фінансування інтернатів держава витрачає колосальні кошти, а краще було б їх спрямувати на підтримку сім'ї, забезпечити дитину необхідними послугами в межах громади і зробити все, щоб ця дитина залишалася в сім'ї», - зазначив Микола Кулеба.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,6744120121002-/ /-pc-/
Top