counter
Архів Повернутись назад 05 Січня 2016
5 Січня
Суспільство Голова сільради у Чернігівській області попався на хабарі Вчора в Чернігівській області під час одержання хабара було затримано голову сільради. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, у зловмисника було вилучено отримані ним кошти в сумі 2000 гривень. У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України, проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення додаткових фактів вимагання посадовцем коштів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
За кордоном Україна запросила на Донбас оціночну місію ООН Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко висловився за більш активну роль ООН у заспокоєнні російської агресії в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ. За його словами, однією з форм участі міжнародної організації в деескалації ситуації на Донбасі могло б стати розгортання там миротворчої операції. «Ми готові обговорювати мандат та інші аспекти такої операції. З метою вивчення ситуації на місці запрошуємо до України оціночну місію секретаріату ООН», - підсумував постпред. Крім того, на переконання українського представника, іншим напрямом співпраці могло б стати відкриття в Україні офісу ООН з підтримання імплементації Мінських домовленостей, який в тому числі займався б координацією проектів з гуманітарного розмінування на сході України, спираючись на великий досвід ООН у цій сфері.
Суспільство Зубко: Під час опалювального сезону українці зможуть зекономити Під час опалювального сезону українці зможуть заощадити 20% вартості опалення. Про це сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону. «Це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Ми створюємо умови, в яких комунальники мають працювати так само, як роблять їхні європейські колеги, незважаючи на прогноз погоди і не спалюючи дорогоцінні енергоресурси в повітря. Практику, коли громадяни платили за взяті «зі стелі» цифри, ми припиняємо. Також доводжу до загального відома, що нові правила діятимуть з 19 грудня, коли й було ухвалено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. №630», - розповів міністр. Зубко також зазначив, що за опалення в грудні 2015 року плата споживачам таких послуг нараховуватиметься в період, коли набула чинності відповідна постанова Кабміну.
Суспільство Зубко розповів про ситуацію в Генічеську У Генічеську Херсонської області відновлюється постачання газу для опалення будинків. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. За його словами, 4 січня з 9:00 до 17:00 було підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 абонентів приватного сектора. Газом забезпечено 1 лікарню, 3 школи переведено на мінімальний тиск на період зимових канікул, 4 дитсадка переведено на твердопаливні котли. «Всіх споживачів району забезпечено електроенергією в повному обсязі, завантаженість електроустаткування становить 70-80%. Водопостачання та водовідведення надаються жителям у повному обсязі», - написав Зубко. Він також зазначив, що розгорнуто три пункти обігріву на базі 1-ї ЗОШ, спортивної школи-інтернату та ВПУ-17 з можливістю прийняти до 280 осіб одночасно з харчуванням і ночівлею.
Суспільство За добу зменшилася кількість людей, які перетинають пункти пропуску в зоні АТО Пасажиропотік у контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування в зоні АТО зменшився за вчорашній день. Про це йдеться в повідомленні ДПСУ. «Зменшився транспортний потік на «Новотроїцькому», а на «Зайцевому», «Мар'їнці» і «Гнутовому» дещо збільшився. Загалом через контрольні пункти прослідувала така кількість осіб і транспортних засобів: КПВВ «Зайцеве» - 3870 осіб і 810 транспортних засобів; КПВВ «Мар'їнка» - 2835 осіб і 825 транспортних засобів; КПВВ «Новотроїцьке» - 3780 осіб і 1110 транспортних засобів; КПВВ «Гнутове» - 1185 осіб і 310 транспортних засобів; КПВВ «Станично-Луганське» - 1120 осіб», - сказано в повідомленні. Прикордонники повідомили, що сьогодні вранці у КПВВ «Зайцеве» очікувало 300 і 150 транспортних засобів, які прямували на в'їзд з неконтрольованої території і виїзд відповідно. А на КПВВ «Мар'їнка» було 60 автомобілів на в'їзд і 100 на виїзд. «Перед контрольним пунктом «Новотроїцьке» черга з 30 і 55 автомобілів на в'їзд і виїзд. На «Гнутовому» перебувало 25 транспортних засобів у напрямку в'їзду, черги на виїзд не було», - сказано в повідомленні.
Суспільство Колишнього міліціонера засудять за хабар У Хмельницькій області за хабар судитимуть екс-міліціонера. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області. Колишній співробітник сектора боротьби з незаконним обігом наркотиків (СБНОН) Хмельницького міськвідділу вимагав від знайомого 2 тисячі доларів хабара. «Оперуповноважений умовляв свого знайомого передати колегам по міліцейській службі 2 тисячі доларів хабара і переконав громадянина, що лише таким чином можна вирішити питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності за шахрайство. А в разі відмови дати гроші оперуповноважений пригрозив негативними наслідками. Під час одержання хабара на території автозаправної станції працівника СБНОН затримали правоохоронці», - сказано в повідомленні. Читайте також: У Хмельницькій області міліціонер попався на хабарі Колишнього міліціонера звинувачують у використанні службового становища (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України) та одержанні неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Зараз хабарник перебуває під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 35 тисяч гривень. Гроші екс-міліцонер уже вніс.
Суспільство П’яні бойовики влаштували стрілянину На Донбасі бойовики влаштували перестрілку після надмірного вживання алкогольних напоїв. Про це повідомляє прес-центр головного управління розвідки Міноборони України. У результаті було вбито бойовика з «1-го армійського корпусу». «Під час перестрілки, що виникла на ґрунті надмірного вживання алкогольних напоїв, вбито військовослужбовця розвідувального підрозділу дев'ятого окремого мотострілецького полку (Новоазовськ) 1 АК. В одному з розважальних закладів Горлівки під час святкування Нового року бойовики так званої третього окремої мотострілкової бригади «1-го армійського корпусу» у стані алкогольного сп'яніння завдали тілесних ушкоджень персоналу і матеріальних збитків закладу», - сказано у повідомленні розвідки. Однак розвідники повідомили, що командування бригади не володіє інформацією щодо місця перебування осіб, причетних до інциденту.
Суспільство Волинець: Шахтарі мітингуватимуть і у Червонограді У Львівській області, у Червонограді, сьогодні, 5 січня, відбудеться мітинг кількох тисяч шахтарів. Про це заявив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в ефірі «112 Україна». Шахтарі страйкуватимуть через борги із зарплати. «Сьогодні о 15:00 відбудеться позачергове засідання сесії Червоноградської міськради, де буде розглянуто питання про ситуацію, яка складається в місті. Також відбудеться мітинг шахтарів на площі, очікується участь кількох тисяч осіб, і об 11:00 зберуться лідери двох профспілок, також прийматимуть відповідні рішення. Але якщо зарплату не буде виплачено, 9-го числа шахтарі знову зберуться на мітинг уже більшими силами, а 12 січня перекриватимуть дорогу за 40 км від міста Червонограда сполученням Львів - Рава-Руська», - розповів Волинець.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Гончаров Фінансово-економічні проблеми вирішуватимуть за рахунок девальвації гривні Український уряд уже встиг проїсти благополуччя двох наступних поколінь, узявши величезну кількість міжнародних кредитів. Корупція у 2016 році лише процвітатиме, а економічні проблеми Кабмін вирішуватиме за рахунок девальвації гривні. Таку думку «Аналітичній службі новин» висловив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров. «Виручені гроші від продажу радянського економічного потенціалу було спрямовано не на модернізацію підприємств реального сектора економіки, а на будівництво футбольної України з шикарними торгово-розважальними центрами і на купівлю за кордоном «хатинок» із яхтами. Коли це джерело збагачення у владі вичерпалося, почали по повній програмі набирати кредити у міжнародних кредиторів. Та досягли такого успіху у цій справі, що вже змогли проїсти благополуччя двох наступних поколінь. Некомпетентність влади очевидна: корупція зростатиме, оскільки, не вміючи збільшувати ВВП країни, триватиме злодійство зі збитків», - вважає Гончаров. За словами експерта, в 2016 році Кабмін і НБУ практично всі фінансово-економічні проблеми розв’язуватимуть по-старому - за рахунок девальвації гривні. «Інших способів вони не знають й інакше не вміють працювати. Хоча навіть на найгіршому ринку можна заробляти, якщо, звісно, вміти це робити. Тому, думаю, підприємці самі почнуть брати ініціативу до своїх рук, залишивши надію на владу», - зазначає економіст. На думку Гончарова, наступного року Президенту Петру Порошенку доведеться вибирати: або руйнувати монопольно-олігархічні підвалини економіки України, щоб вибудувати конкурентну і інноваційну економіку, або справлятися з голодними бунтами. Економіст вважає, що цьогоріч зростатиме незадоволеність владою й олігархами. «Це неминуче призведе не лише до різких економічних падінь, а й до дуже сильних соціальних потрясінь. І що частіше міністри з народними депутатами запитуватимуть себе, чому у нас не люблять владу, то швидше ситуація зміниться на краще. А найголовніше - люди у владі мають іти на контакт з українським суспільством, тоді, можливо, ставлення до них зміниться», - зазначив експерт. Що стосується гривні, то їй економіст прогнозує «просідання» з початку січня. Гончаров вважає, що нацвалюта «проб'є планку» в 25 гривень за долар і попрямує до позначки 30.
Суспільство На Дніпропетровщині чиновники ошукали державу майже на мільйон гривень У Дніпропетровській області чиновники завдали державі майже мільйонних збитків. Про це повідомили у прес-службі ГУ Національної поліції. Чиновники з райдержадміністрації не провели тендер і уклали договори, щоб замінити вікна в 33 школах Новомосковського району. «Наприкінці листопада 2015 року без проведення тендера посадовці райдержадміністрації уклали договори на заміну вікон з трьома підприємствами на загальну суму понад 3 мільйони гривень. Залежно від кількості шкіл товариства отримали на свої рахунки частину грошей, зазначених у договорах. Загальна сума виділених з бюджету коштів становить майже 1,3 мільйона гривень. Працівники Управління захисту економіки НП України в Дніпропетровській області також встановили, що ціна одного пластикового вікна становить 12,5 тисячі гривень, що вдвічі більше за їхню ринкову вартість», - сказано в повідомленні. Таким чином місцевому бюджету було завдано збитків на суму 900 тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Сергій Власенко Справа Савченко залежить лише від однієї людини, яку звуть Володимир Путін Робити прогнози у справі народного депутата Надії Савченко дуже складно, оскільки її звільнення залежить лише від бажання президента РФ Володимира Путіна. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив народний депутат Сергій Власенко. «Справа Савченко залежить виняткового від однієї людини, яку звуть Володимир Путін. Тому прогнозувати щось дуже складно. Він може прокинуться в гарному настрої і вирішить відпустити, а через п'ять хвилин може передумати», - сказав він. За його словами, всі питання, пов'язані з Надією Савченко, вирішуються і координуються на найвищому політичному рівні РФ. «Тому говорити про те, що можна чогось чекати, а чогось не чекати - складно. Все залежатиме від тиску, який здійснюватиметься на Володимира Путіна. А також від його бажання відпустити її чи ні, або ж поміняти її на щось. Він не буде її міняти на когось - він поміняє тільки на щось», - зазначив Власенко. Разом з тим він акцентував, що Україна робить усе можливе для звільнення Савченко. «Це питання стоїть на порядку денному всіх переговорів. Лише тиск та переговори у результаті цього тиску можуть звільнити Надію Савченко. Жоден російський суд її не звільнить», - констатував він.
Економіка У фіскальній службі роз'яснили порядок декларування доходів З 1 січня в Україні стартувала кампанія з декларування доходів. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, запроваджено нову форму декларації про майновий стан і доходи громадян. Згідно з новими правилами, звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору об'єднано у новому бланку. Враховуючи це, за результатами 2015 року фізичні особи, які отримували доходи не від податкових агентів (зокрема, від інших фізичних осіб) та іноземні доходи, визначають податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору в одній податковій звітності. При цьому надання будь-якої додаткової звітності не передбачається, зауважили у фіскальній службі. У прес-службі також зазначили, що фізособи-підприємці, які перебувають на загальній системі, повинні подати декларації протягом 40 календарних днів з початку року. Тоді як особи, котрі здійснюють незалежну професійну діяльність, подають декларацію до 1 травня 2016 року.
Суспільство оформление ленты  Під житомирською кондитерською фабрикою затримали 130 осіб Сьогодні, 5 січня 2016 року, під час зіткнень на території кондитерської фабрики «Житомирські ласощі» поліцейські затримали понад 130 осіб. Про це повідомляє прес-служачи ГУ Нацполіції в Житомирській області. «Близько 1:00 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ «Житомирські ласощі» про те, що на території підприємства лунають постріли і група невідомих осіб намагається вдертися до приміщення фабрики. Під час їхніх дій сталася сутичка з представниками іншої сторони конфлікту», - сказано в повідомленні. На територію фабрики прорвалися близько 60 осіб. «Загалом на території підприємства і біля нього було затримано 134 особи, яких доправлено до Житомирського відділу поліції. Наразі встановлюється мета їхнього перебування на території підприємства», - йдеться в повідомленні.
Економіка У «Нафтогазі» розповіли, яким газом забезпечується Генічеськ З початку окупації Криму Генічеськ забезпечується газом виключно з родовища Стрілкове, розташованого в Херсонській області. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України». За 2014 рік місто використало 9,2 млн. куб. м газу. Максимальна виробнича потужність родовища становить 25 млн. куб. м газу на рік. Оператором Стрілкового родовища з березня 2014 року є приватна українська газовидобувна компанія. «Місто Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюються за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі. Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть спожити жителі Генічеська, передається для тимчасового зберігання до ПСГ «Глібовське», розташованого на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПСГ і прямує до Генічеська для покриття пікових рівнів споживання», - йдеться в повідомленні. У прес-службі особливо наголосили, що російський газ до Генічеська не постачався і не постачається. Також повідомляється, що з 1 січня 2016 р окупаційна влада Криму протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, який зберігається у Глібівському підземному сховищі на території півострова.
Події оформление ленты  На Волині податківці спільно з СБУ вилучили велику партію контрабандних цигарок У Волинській області співробітники податкової міліції спільно з СБУ перекрили нелегальний канал переміщення через державний кордон тютюнових виробів. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, в рамках операції «Акциз-2016» і розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) на шляху до пункту пропуску «Ягодин» податківці здійснили огляд вантажного автомобіля Mersedes Benz Atego. «В результаті було знайдено та вилучено з незаконного обігу 200 тисяч пачок цигарок виробництва ОАЕ без акцизних марок. Сума вилученого становить 2,35 мільйона гривень», - ідеться в повідомленні. Наразі встановлено, що партію цигарок намагалися перевезти до країн Європи. Не виключено, що тютюнові вироби було ввезено в Україну з Придністров'я. Слідчі дії тривають.  
Економіка У НАБ розповіли, коли можна порушувати питання про повернення виведених з країни активів Лише після розслідування корупційних схем можна буде порушувати питання про повернення виведених з України активів. Про це в інтерв'ю Главкому заявив заступник голови Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава. При цьому він наголосив, що «примітивних корупційних схем в Україні більше немає, а хабарники використовують більш досконалі механізми із залученням високопрофесійних юристів, які дуже складно розкривати». «У держзакупівлях часто використовується схема з фірмами-прокладками, за допомогою яких ціни завищуються і занижуються. Звідти гроші йдуть на рахунки закордонних банків, потім - офшорних компаній, і простежити їхній рух дуже складно. Тому ми залучаємо міжнародних експертів, котрі навчають детективів, аналітиків, як виявляти такі схеми, знаходити ці гроші і заарештовувати їх», - зауважив Углава. За словами чиновника, «люди беруть хабарі, як це було й раніше. Але час хабарів у конвертах уже минув, і хоча кримінальні провадження, заведені за фактами традиційної дачі хабарів готівкою залишаються пріоритетними, важливіше розкривати великi схеми, в яких задіяні компанії та банки інших країн, де відбувається легалізація корупційних коштів з України».
оформление ленты  Блог: 
Політика Насиб Рагімов Щоб реформувати систему, суддів у регіонах має обирати населення Реформа судової системи, необхідність якої не оскаржує сьогодні ніхто, можлива лише в одному випадку - якщо суддів на місцях обиратиме населення шляхом голосування. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації» Насиб Рагімов. «Мені незрозуміло одне в заяві пана Авакова, який сказав, що довіри до суддівського корпусу нуль (із цим в країні справді великі проблеми), а тому треба на три місяці заморозити його діяльність і за цей час перезавантажити систему, яку функцію в цьому всьому процесі виконує він сам? - говорить експерт. - Я не знаю прикладу жодної успішної країни, де б міністр силового відомства дозволяв собі таким чином висловлюватися щодо судів, які не є сферою його компетентності». Насиб Рагімов вважає, що кожен має займатися своєю справою, а не тільки працювати на публіку. «Знаєте, чому США та країни ЄС є такими успішними? Тому що там міністри політикою і власним піаром займаються мінімально, - пояснює він. - Там діють чіткі правила гри з розмежуванням відповідальності, і кожен знає свою сферу досконало, тобто їхні міністри в першу чергу професіонали. А у нас міністри з легкістю випробовують себе в ролі ньюсмейкерів партій. Я бачу в цьому лише якусь спробу Авакова не програвати Саакашвілі в ньюсмейкерстві або спробу заблокувати суди, аби завадити голові Одеської облдержадміністрації почати обіцяну судову кампанію проти Авакова і Яценюка у сфері корупції. Подивимося, але поки що це все мало нагадує реформи». За словами Насиба Рагімова, реформа судової системи можлива лише в одному випадку - коли суддів обиратиме населення в регіонах. «І не треба боятися втратити контроль і тиск центру на суди. Ми вже бачили, чого варті конкурси від влади, і з цим час закінчувати. Треба дати право областям, районам, містам і містечкам обирати собі суди самостійно. Так, можливо, спочатку будуть помилки, але це будуть помилки мешканців тієї чи іншої області, і вони на них учитимуться. А отже, еволюціонуватимуть і все робитимуть поетапно. Після цього можна братися за центральні суди України і виробляти механізми їхнього оновлення», - зробив висновок керівник громадської організації «Всеукраїнське об'єднання «Захист нації».
Економіка Нардеп назвав ім'я депутата, який вніс скандальну поправку до держбюджету Поправку до державного бюджету на 2016 рік про відстрочку електронного декларування доходів було внесено заступником глави депутатської групи «Воля народу», членом Бюджетного комітету Андрієм Деркачем. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм. За його словами, за непідтвердженими даними, його ініціативу підтримали Нестор Шуфрич та Володимир Мисик. «Повний список членів Бюджетного комітету, які підтримали поправку, вже офіційно зажадав у апарату Верховної Ради. З абсурдного відкрився ще один факт. Поправку, яка теоретично може стати причиною зриву безвізового режиму з ЄС, упустив не лише парламент, а й уряд», - написав Найєм. Він наголосив, що після ухвалення Верховною Радою бюджет було передано на підпис Президенту, а слідом за ним надійшов лист від Кабінету Міністрів з рекомендацією підписати документ у повному обсязі без будь-яких зауважень.
Суспільство У Луганській області розвідники знайшли російські «зомбі-пристрої» У населеному пункті Валуйське Станично-Луганського району Луганської області співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України виявили на даху загальноосвітньої школи №2 незаконно встановлену приймально-передавальну антену з обладнанням інтернет-провайдера, який передавав сигнал з тимчасово окупованих територій Луганщини. Як повідомляє прес-служба Міноборони, з комутаційної стійки було вилучено маршрутизатор і три SFP-модулі. Читайте також: СБУ за рік знешкодила 20 диверсійних груп РФ «Ці пристрої використовувалися бандформуваннями «ЛНР» для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців Збройних сил України та місцевих жителів, які перебувають у радіусі дії антени. Крім того, з метою здійснення інформаційно-психологічного впливу цей провайдер блокував інтернет-доступ до українських ресурсів і нав'язував користувачам перегляд пропагандистських інформджерел РФ. Отримуючи безкоштовний доступ до мережі інтернет, місцеві жителі та українські воїни потрапляли під загрозу впливу російських спецслужб», - ідеться в повідомленні. За інформацією розвідників, бойовики намагалися встановити такі «зомбі-пристрої» через кожні 4 кілометри вздовж лінії розмежування сторін. Експертиза знайденого технічного обладнання показує, що мережу було встановлено ​​за сприяння російських спецслужб.
Суспільство Українців визнано найкращими ковалями Наших співвітчизників Сергія Торулю з Рівного та Ярослава Паньківа з Івано-Франківська було визнано найкращими на міжнародному фестивалі ковальської майстерності в австрійському містечку Ібзіц, який ковалі всього світу вважають своєю Меккою. Як повідомляє прес-служба Рівненського обласного центру зайнятості, Сергій Торуля, котрий працює майстром виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти, і його колега стали переможцями в номінації «Скульптурна композиція Unity». Їхній спільний витвір - фігури чоловіка й жінки - виковано з цілісного шматка металу. Напередодні Нового року фестиваль в Ібзіці відвідали 12 тисяч гостей, які стежили за роботою ковалів з різних країн, купували різдвяні подарунки на ярмарку народних ремесел та брали участь у майстер-класах.
За кордоном Мінінфраструктури змінило маршрут перевезень через РФ Міністерство інфраструктури змінило маршрут транзитних перевезень через територію Росії. Про це повідомляє прес-служба МІУ. «Відтепер міжнародні транзитні автомобільні перевезення вантажів з України до Республіки Казахстан через територію РФ здійснюються з території Республіки Білорусь. Це означає, що у зв'язку з нововведеннями водії не мають права перетинати українсько-російський кордон, зате можуть заїжджати на територію РФ через Білорусь і лише за умови наявності облікових талонів і спеціальних засобів ідентифікації (пломб). Таке рішення російської сторони закріплене указом президента РФ В. Путіним від 1 січня 2016 року», - сказано в повідомленні. У Мінінфраструктури заходи Росії вважають спробою негативно вплинути на економічну ситуацію в Україні. Таке непродумане рішення РФ призвело до цілковитої зупинки перевезень між країнами.
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич Рік буде відзначено системним протистоянням: влади, олігархів та громадянського суспільства 2016 рік відзначиться системним протистоянням: влади, олігархів і громадянського суспільства. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. За її словами, у 2016 році конфлікт на сході триватиме в моделі «ні миру, ні війни». «Широкомасштабних операцій з боку Росії, швидше за все, не буде, адже бліцкриг не вдався, санкції б'ють по економіці, і дедалі частіше російські ЗМІ розповідають про конфлікт із Туреччиною та воєнну операцію в Сирії», - зазначила Бабич. Вона також зауважила, що цьогоріч загостриться політична криза. «Коаліції буде важко пройти випробування «законом про децентралізацію», а також переформатуванням уряду. Це спровокує нові політичні скандали, акції протестів, що може призвести до відставки уряду, розвалу коаліції і перевиборів до парламенту. З'явиться новий політичний проект під патронатом Саакашвілі, який зможе відрізати електоральний шматок від «Народного фронту», від Радикальної партії та «Батьківщини». Незважаючи на падіння рейтингу, БПП може сформувати новий уряд зі своїм прем'єром, наприклад нинішнім спікером парламенту Володимиром Гройсманом», - наголосила Бабич. Також, на її думку, в 2016-му році загостриться протистояння влади і громадянського суспільства, яке вимагатиме фундаментальних змін у системі управління країною, антикорупційних розслідувань, а також комплексних реформ. Більше баталій буде навколо податкової та судової реформ. Ще на 2016 рік може припасти чимало конфліктів з учасниками АТО, котрі не мають достатньої підтримки від влади і намагаються відстояти свої права. «На жаль, 2016 рік буде й роком скорочення населення України через вимирання і виїзд за кордон. Буде істотне падіння цін на ринку нерухомості. Думаю, потрібно бути уважними до можливих техногенних катастроф», - зазначила експерт. Крім того, за її словами, паралельно з цим будуть і позитивні зміни. «Наша економіка все більше стає незалежною від російської. Український бізнес переорієнтовується на європейський та інші ринки. Зросте інтерес до альтернативної енергетики і енергозберігаючих технологій. Варто очікувати посиленого інтересу суспільства до освіти й науки. Буде відчутний сплеск у культурі, але не за рахунок держави, а за рахунок приватних ініціатив. Громадянське суспільство ставатиме дедалі сильнішим, поступово перебираючи на себе функції держави», - резюмувала експерт.
Події П'яна жителька Львова «замінувала» дві будівлі У Львові правоохоронці викрили місцеву жительку, котра двічі «мінувала» будівлі на вулиці Варшавській. Як повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції, зловмисницею виявилася нетвереза ​​львів'янка, яку не влаштував рівень сервісу в галузі пасажирських перевезень. Вчора, 4 січня, о 20:00 вона зателефонувала на оперативну лінію 102 і розповіла про підготовлюваний вибух на вулиці Варшавській, 44. Жінка пояснила, що вибух станеться через те, що «зняли маршрутку». За кілька хвилин, о 20:27 жінка знову зателефонувала на 102. Цього разу вона повідомила про замінування на вулиці Варшавській, 40. Вибух, за словами заявниці, мав статися 5 січня о 10:00. Після обстеження будівель жодних вибухонебезпечних і підозрілих предметів правоохоронці не знайшли. «Разом з тим поліцейські оперативно встановили особу жінки, яка надала неправдиві повідомлення. Нею виявилася 49-річна львів'янка. Жінка телефонувала на 102, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння», - йдеться в повідомленні. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Зловмисниці загрожує покарання - позбавлення волі на строк від двох до семи років.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олексій Плотніков Не варто звинувачувати Національний банк у реставрації радянської обмінної монополії Не варто звинувачувати Національний банк у реставрації радянської обмінної монополії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков, коментуючи той факт, що, згідно з рішенням Нацбанку, з 1 липня 2016 року в Україні різко скоротиться кількість пунктів обміну валюти. «Це питання не має однозначного вирішення. З одного боку, не має бути обмінників, які не платять податки, нікому не підкоряються - це фактично чорний ринок у будочках. З іншого боку, значне скорочення кількості пунктів обміну валюти - зниження конкуренції, певна монополізація, додаткові умови для процвітання чорного ринку», - пояснив Плотніков. Економіст наголосив, що боротися з чорним і сірим ринками необхідно, у тому числі шляхом наведення ладу з обмінними пунктами, але при цьому слід врахувати низку ризиків, зокрема - зниження конкуренції та підвищення обмінного курсу. Водночас, на думку Плотнікова, пропозиції регулятора не варто розцінювати як спробу повернення радянської обмінної монополії в Україні. «Я б не звинувачував НБУ в реставрації СРСР. Обмінників у нас достатньо. У кожному відділенні банку обмінюють валюту», - зазначив він. «Якщо правильно вибудувати мережу, виробити механізми - такого не буде. Якщо нормально створити курсоутворення на рівні НБУ, курсову політику Національного банку, у принципі, можна вести мову про те, щоб залишити легальні обмінні пункти, що якісно працюватимуть і їх буде достатньо. Але якщо з боку НБУ будуть якісь неподобства - це призведе до сплеску на чорному ринку», - резюмував Плотніков.
Суспільство У Луганській області відновили водопостачання окупованих територій У Луганській області відновлено водопостачання окупованої території регіону. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Раніше повідомлялося, що 4 січня у зв'язку з різким зниженням температури сталася аварія в мережі КП «Попаснянський районний водоканал», внаслідок чого наполовину було зменшено подання води до окупованих бойовиками окремих районів Луганської області. «Відновлювальні роботи було завершено достроково, а саме о 2 годині ночі 5 січня і вже о 2:08 водоканал розпочав процес подання води на окуповану територію. Зараз подання води становить приблизно 1000 кубометрів на годину. Враховуючи складні погодні умови, протягом доби водопостачання буде остаточно відновлено», - йдеться в повідомленні. При цьому глава області Георгій Тука зазначив, що бойовики не платять за воду вже понад півтора року. Сума збитків, яких зазнає Україна, становить приблизно 19 млн. гривень щомісяця.
Суспільство У Вінницькій області знайшли гранати і патрони У Вінницькій області у місцевих жителів знайшли гранати і патрони. Про це повідомили в прес-службі ГУ НПУ в області. Боєприпаси вилучили у трьох жителів. «Працівники поліції міста Жмеринка вилучили у місцевих жителів предмети, схожі на гранати Ф-1, капсулі, патрони, порох та саморобний пристрій у формі пістолета. До поліції надійшла інформація, що 32-річний чоловік за місцем проживання зберігає гранату. Під час санкціонованого обшуку в квартирі правоохоронці знайшли поліетиленовий пакет з боєприпасом. За словами чоловіка, гранату він купив з цікавості у свого знайомого за тисячу гривень», - сказано в повідомленні. У іншого місцевого жителя (у якого було придбано гранату) поліцейські в шухляді письмового столу знайшли аналогічний предмет, схожий на гранату Ф-1, і запал до неї. «Ще в одного 53-річного місцевого жителя оперативники знайшли понад 250 металевих капсулів, 20 патронів калібру 5,6 мм, металеву коробку зі шротами, мисливський порох вагою більше півкіло і саморобний пристрій у формі пістолета. Все це чоловік зберігав у власному гаражі. За його словами, всі ці речі належали його дідові і зберігаються у нього з дитинства», - сказано в повідомленні поліції. Всі знайдені боєприпаси відправили на експертизу. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Події У Львівській області по поліцейських стріляли з обріза У Львівській області невідомі на чорному позашляховику відкрили вогонь по поліцейських. Як повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції, 5 січня о 4:10 у Дрогобичі поліцейські, котрі патрулювали місто, помітили позашляховик чорного кольору, що їхав по площі Ринок. Оскільки рух транспорту на цій ділянці заборонений, а номерні знаки автомобіля були забруднені і не зчитувалися, правоохоронці вирішили зробити зауваження водієві і перевірити його документи. «Коли поліцейські наблизилися до автомобіля, пасажир позашляховика з обрізу мисливської рушниці здійснив два постріли в їхній бік, після чого автомобіль, різко набравши швидкість, утік з місця пригоди. На щастя, ніхто з поліцейських не постраждав. Переслідуючи втікачів, правоохоронці застосували табельну зброю, однак затримати зловмисників їм не вдалося», - йдеться в повідомленні. Наразі порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Дрогобицькі правоохоронці звертаються до громадян із проханням надати інформацію, яка допоможе встановити особи і затримати водія та пасажира позашляховика.
Економіка Заступник міністра розповіла про ембарго, введене проти російських товарів Україна ввела ембарго на товари з Росії в обсязі, дзеркальному до вартості експорту українських товарів, які обмежила РФ. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Наталія Нікольська. За її словами, ембарго введено на молочну продукцію, чай, каву, пиво, горілчані вироби, а також певну промислову продукцію та засоби гігієни, такі як шампуні, гелі для душу, мило, а також залізничне обладнання: локомотиви, потяги, вагони. «Обмеження ми розцінюємо як агресію РФ у торговельній сфері і вважаємо, що це є порушенням принципів міжнародного права, а також угод СОТ. У відповідь ми застосували як контрзаходи імпортні мита на товари з РФ та ембарго відносно деяких товарів, яке набуде чинності 10 числа», - зазначила Нікольська. Що стосується заходів із заборони транзиту, то, за словами Нікольської, після закінчення періоду канікул з європейськими партнерами буде проведено консультації.
Суспільство Кому з пільговиків доведеться забути про безкоштовний проїзд 31 грудня 2015 року Президент України підписав проект Закону №3628 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про стабілізацію фінансового стану країни і вдосконалення окремих аспектів соціальної політики». Згідно з цим документом, надання безкоштовного проїзду в громадському транспорті окремим категоріям громадян відтепер залежить від рішення органів місцевого самоврядування. Як повідомляє телеканал 24, деякі пільги, які законодавці збиралися скасувати ще торік, хоча деякі з них продовжували надаватися, з 1 січня 2016 року скасують остаточно. Приміром, торік особа, яка супроводжує дитину-інваліда, могла скористатися правом 50% оплати проїзду в міжрегіональному електропоїзді, а з 1 січня 2016 року цій особі доведеться оплачувати вартість свого квитка повністю. У держбюджеті на 2016 рік немає рядка про фінансування транспортних пільг, отже, низка громадян втрачає привілеї, які раніше були гарантовані державою. Хоча остаточного скасування пільг поки що не відбулося. Зокрема, як і раніше користуватимуться правом на безкоштовний проїзд на автомобільному та залізничному транспорті інваліди війни 1-ї, 2-ї, 3-ї груп, учасники бойових дій, потерпілі та ліквідатори катастрофи на ЧАЕС 1-ї та 2-ї категорій. Скасування пільг не торкнеться військових пенсіонерів і вдів військових, пенсіонерів спецслужби зв'язку, дітей з багатодітних сімей. У міському транспорті не зажадають купити квиток у реабілітованих громадян, дітей-інвалідів (1-ша, 2-га група). Ще влітку 2015 року в Міністерстві соціальної політики та інфраструктури заявляли, що технічно готові до заміни в 2016 році пільг на проїзд у транспорті «живими грошима».
Політика Генпрокурор доручив перевірити законність автоматичного розподілу апеляції Корбана Генеральний прокурор Віктор Шокін доручив перевірити законність проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення суду про арешт лідера партії УКРОП Геннадія Корбана. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Так, Шокін доручив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за результатами розгляду звернення голови Апеляційного суду Києва з перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Корбана. У прес-службі також зазначили, що до розслідування буде залучено фахівців Служби безпеки України. У ГПУ також нагадали, що 31 грудня 2015 року до Апеляційного суду Києва надійшли звернення захисників Корбана, а також звернення народного депутата Ігоря Луценка про можливе втручання в автоматизовану систему документообігу суду при розподілі зазначеної судової справи.
Економіка Україна посилила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю На українсько-білоруському кордоні відбулося посилення пунктів пропуску. Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, це було зроблено у зв'язку з припиненням Росією з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі щодо України. Російською стороною запроваджено новий режим транзиту. Зокрема, з території України не пропускаються будь-які вантажі, які прямують транзитом через РФ до Казахстану. Крім того, Росією визначено транзитні маршрути до Казахстану тільки з території Республіки Білорусь та відповідні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Казахстаном. «Враховуючи цю інформацію і можливе збільшення кількості вантажних транспортних засобів, адміністрація Державної прикордонної служби України вжила своєчасних додаткових заходів. Зокрема, на українсько-білоруському кордоні відбулося посилення пунктів пропуску та у взаємодії з Державною фіскальною службою забезпечено ритмічний пропуск через кордон вантажних автомобілів і товарів», - ідеться в повідомленні.

Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви будете сповнені енергії та рішучості Це чудовий час для початку ....
більше матеріалів




/-1,3411159515381-/ /-pc-/
Top