counter
Архів Повернутись назад 04 Липня 2016
4 Липня
Події Бойовики 61 раз обстріляли позиції сил АТО За минулу добу бойовики 61 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на Донецькому напрямі по українських опорних пунктах у Пісках і Зайцевому бойовики били з 122-мм артилерії. В Авдіївці та Новгородському вони застосовували заборонені Мінськими угодами 120-мм міномети. Під обстріл із гранатометів потрапили позиції в Мар'їнці, Луганському, Пісках і Троїцькому. Крім того, на Маріупольському напрямі найгарячішою точкою було Широкине. Бойовики застосовували 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З мінометів 120-мм ворог також бив по Водяному і Красногорівці. У Луганській області біля Новоолександрівки і Новотошківського ворог обстрілював українських військових зі стрілецької зброї.
Події Виявлено тіла всіх десяти членів екіпажу літака Іл-76, що розбився в Іркутській області Рятувальники виявили тіла всіх десяти членів екіпажу літака МНС Іл-76, що розбився в Іркутській області. Про це повідомив начальник Сибірського регіонального центру МНС Сергій Діденко, пише ТАСС. «На місці аварії літака в ході пошукової операції, яка велася всю ніч, виявлені тіла ще двох членів екіпажу Іл-76. Таким чином знайдені тіла всіх загиблих авіаторів», - сказав він під час засідання оперативного штабу МНС. У свою чергу, голова МНС Володимир Пучков повідомив, що ідентифікація тіл загиблих льотчиків літака Іл-76 проводитиметься в Іркутську. Пучков також додав, що пошукову операцію на місці катастрофи літака Іл-76 МНС Росії завершено. Літак зазнав аварії 1 липня під час гасіння лісових пожеж, які загрожували населеним пунктам. Екіпаж до останнього намагався врятувати машину. За попередньою версією, в двигун літака могло потрапити гаряче повітря від пожеж, у лайнера пропала тяга, він не зміг набрати висоту, зачепився за верхівки дерев і впав.
За кордоном РФ ввела додаткові обмеження транзиту українських товарів Президент Росії Володимир Путін підписав указ про введення додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію РФ. Документ розміщений на сайті президента РФ. «Указом №319 від 01 липня обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів з України в Республіку Казахастан поширюються і на транзит в Киргизьку Республіку. Також введена повна заборона транзиту товарів, які підпадають під дію російського ембарго і на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, що відрізняються від 0», - сказано в повідомленні. У Мінінфраструктури України заявили, що такі обмеження є невиправданими. «Ці обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими і такими, що носять дискримінаційний характер і, відповідно, порушують зобов'язання, зокрема взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 р.», - сказано в повідомленні прес-служби відомства.
Суспільство Три людини постраждали в результаті ДТП за участю працівника «Укрзалізниці» Під Києвом сталася ДТП за участю працівника «Укрзалізниці» і фотокореспондента одного зі ЗМІ. Три людини постраждали. Про це сказано в повідомленні прес-служби поліції Київської області. Аварія сталася вчора, 3 липня 2016 року, на автодорозі під Києвом по дорозі на Боярку. «Водій автомобіля AUDI Q7 виїхав на зустрічну смугу та скоїв лобове зіткнення з автомобілем Dacia. Винуватець ДТП, 49-річний киянин, втік з медичного закладу під час огляду на алкогольне сп'яніння. Водії автомобілів не постраждали. В результаті ДТП пасажири Dacia - 30-річна жінка і двоє дітей 4-х і 6-річного віку отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості», - сказано в повідомленні. Винуватцем ДТП став начальник відділу вантажоперевезень «Укразализніці» Іван Федорко, повідомив нардеп Антон Геращенко. В аварії постраждала родина фотокореспондента «Лівого берега» Максима Левіна.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ярослав Макітра Потепління відносин між Росією і Туреччиною не матиме прямого впливу на Україну Те, що Туреччина йде на контакт з РФ і в стосунках двох країн відбулося помітне потепління, не вплине безпосередньо на Україну. Формат турецько-російських відносин не свідчить про лояльність інших країн до Росії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Інституту соціальних технологій «Соціополіс» Ярослав Макітра. «Це не настільки небезпечно для України, хоча насправді нічого хорошого в цьому немає. Звичайно, це один із елементів ослаблення позицій України як країни, що воює з Росією, але прямого впливу ця ситуація на нашу країну мати не буде. Ми повинні самі вміти правильно поводитися, щоб вивести країну з того глухого кута, в якому опинилися. Тому, якщо постійно реагувати на те, що скаже Брюссель, на те, що робить Анкара або Вашингтон, ми ніколи не вийдемо з цієї ситуації, в яку потрапили, я маю на увазі те, що фактично Мінські домовленості зайшли в глухий кут», - зазначив політолог. Макітра переконаний, що потепління між Туреччиною і РФ не означає, що приклад турецької сторони наслідуватимуть і інші країни, зокрема члени ЄС. Проблеми від такої співпраці можуть прямо вплинути на Україну, якщо це стосуватиметься окупації Криму. «Турецько-російські відносини не пов'язані з відносинами ЄС - Росія. Це окрема історія. Якщо і є вплив на ці відносини з Заходу, то він більше проявляється з боку США через НАТО, членом якого є Туреччина. Туреччина не є членом Євросоюзу, тому пов'язувати потепління відносин з Росією з тим, що це може призвести до потепління відносин Росія - ЄС, не потрібно. Згадаймо, що Туреччина і не була категорична щодо Росії до інциденту зі збитим літаком, вона була цілком лояльна. Але, з іншого боку, найбільша небезпека для України - це питання Криму. Власне, якщо Росія з Туреччиною будуть зближатися і безпосередньо впливати на кримсько-татарське питання, чи Туреччина буде готова лояльно ставитися до окупації Криму і не надаватиме допомогу кримським татарам. Тільки в цьому випадку потепління відносин може бути значною проблемою», - розповів експерт.
Суспільство На Черкащині горів завод У Черкаській області в неділю ввечері загорівся завод. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС. Завод виробляє паливні брикети. «Увечері 3 липня в службу порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території заводу, розташованого за адресою: вул.Незалежності, м.Сміла в Черкаській області. На гасіння пожежі було направлено пожежно-рятувальні підрозділи. При проведенні розвідки пожежні встановили, що горить готова продукція в приміщенні, частково зруйновано дах і перекриття всередині будівлі», - сказано в повідомленні. Пожежа була локалізована 4 липня о 00:09. О 07:00 рятувальники її повністю ліквідували. До гасіння пожежі було залучено шість одиниць техніки та 50 осіб особового складу від ДСНС і три одиниці техніки і п'ять осіб добровільних пожежних команд підприємств м. Сміли та лісництва. «Під час пожежі вогнем знищено покрівлю на площі 700 кв. м, виробниче обладнання та готову продукцію (паливні брикети). Жертв і постраждалих немає», - сказано в повідомленні.
Суспільство 7 червня в районі Майорська обміняли бійця ЗСУ 7 червня в районі Майорська відбувся обмін українського військовослужбовця Кучевського Михайла Івановича. Інформацію про це повідомив радник заступника міністра оборони України Василь Будик на своїй сторінці в Facebook тільки зараз. «Нещодавно пройшла інфа від прикордонників, що в районі Майорська відбувся обмін. Сьогодні ми вирішили дати інформацію щодо цієї події. Щоб не зламати крихкий прогрес в роботі з обміну, було прийнято рішення: інформацію щодо обмінів притримати. Кучевський Михайло Іванович - боєць інженерної частини ЗСУ України. Робота зі звільнення проходила при безпосередній участі Президента України Петра Порошенка, Мінської групи, спільного центру звільнення, куди входять працівники СБУ, Міноборони, МВС і прокуратури, а також Офіцерського корпусу і Володимира Рубана», - написав Будик.
Економіка Кабмін: Україна введе заходи у відповідь на торговельні обмеження Росії Україна негайно введе заходи у відповідь на додаткові торгові обмеження, які ввела РФ на транзит українських товарів. Про це повідомляє прес-служба КМУ. «Нами підготовлено адекватні заходи, які будуть введені в дію негайно. Для постійного моніторингу ситуації щодо експорту в РФ і транзиту через її територію, а також надання інформації українському бізнесу працюють оперативний штаб і гарячі лінії Мінекономрозвитку і Мінінфраструктури. Одночасно український уряд піднімає питання порушення РФ норм міжнародного права у Світовій організації торгівлі та інших міжнародних організаціях, а також з нашими міжнародними партнерами», - сказано в повідомленні КМУ. У повідомленні сказано, що уряд вживав і вживатиме усіх можливих заходів для захисту національних інтересів України і протидії будь-яким проявам агресії з боку РФ. Нагадаємо, президент РФ підписав указ про посилення обмеження на транзит українських товарів. Дані обмеження можуть повністю зупинити транзит товарів з України територією Росії.
Політика Завтра Рада почне роботу з розгляду питання про зняття недоторканності з Онищенка Завтра, 5 липня, Верховна Рада почне свою роботу з розгляду питання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка. Про це сьогодні під час засідання погоджувальної ради заявив спікер Андрій Парубій, пише РБК-Україна. «Я думаю, буде правильно, що ми з нього почнемо завтра роботу ВРУ. Я думаю, буде правильним, якщо з цього питання ми почнемо, щоб воно потім не вийшло на після обіду і, відповідно, ми перед суспільством не змогли не виконати свої функції», - заявив Парубій. Він також зазначив, що переконаний у тому, що всі голови фракцій підтримають відповідне рішення, адже питання зняття недоторканності завжди є дуже чутливим і важливим. Раніше повідомлялося, що регламентний комітет Верховної Ради визнав законним подання ГПУ щодо зняття недоторканності і надання дозволу на арешт нардепа Олександра Онищенка.
Суспільство Правоохоронці встановили місцезнаходження Федорка Правоохоронці встановили місцезнаходження начальника відділу вантажоперевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, учасника аварії, в якій постраждала родина журналіста одного з українських інтернет-видань. Про це повідомляє прес-служба Київського обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, він перебуває в реанімаційному відділенні однієї з медичних установ столиці, до нього приставлено ​​охорону. Раніше повідомлялося, що 4 червня 2016 року директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка відсторонили від посади через ДТП. Нагадаємо, що під Києвом Федорко потрапив у ДТП. В аварії постраждали троє людей - жінка і двоє дітей - 4 і 6 років. В аварії постраждала родина фотокореспондента. Федорко втік із медичного закладу під час огляду на алкогольне сп'яніння.
Суспільство оформление ленты  СБУ здався неповнолітній бойовик У рамках програми «На тебе чекають вдома» Служба безпеки України повернула до мирного життя неповнолітнього жителя Донецької області, який приєднався до незаконного збройного формування під впливом російської пропаганди. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в липні 2014 року хлопець пройшов курс початкової військової підготовки і чергував на одному з блокпостів бойовиків. Однак вже за місяць він зрозумів усю помилковість ідей «русского мира» і покинув НЗФ. «Побоюючись кримінальної відповідальності, юнак майже два роки переховувався від правоохоронців. Врешті-решт він вирішив довіритися програмі СБУ «На тебе чекають вдома» і добровільно повідомив в органи правопорядку про свою участь у НЗФ », - йдеться в повідомленні. Достовірність наданих відомостей перевіряється в межах кримінального провадження. У разі їх підтвердження юнака буде звільнено від кримінальної відповідальності.
Суспільство Тільки за шість годин камери зафіксували порушень ПДР на три мільйони гривень За шість годин тестового режиму відеофіксації порушень ПДР всього на трьох камерах зафіксовано порушень на суму штрафів близько трьох мільйонів гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. «За шість годин тестового режиму всього на трьох камерах відеофіксації зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн грн! А якщо цих камер буде 5000?! Для того, щоб був порядок і комфорт на дорогах, доведеться зайнятися самодисципліною - кожному з нас», - написав Аваков.  Читайте також: Аваков: У Києві відкриється перший оновлений сервісний центр МВС Нагадаємо, сьогодні в Україні вводиться відеофіксація порушень Правил дорожнього руху. Власникам транспортних засобів з державною реєстрацією постанова відправлятиметься «Укрпоштою». Щодо транспортних засобів з іноземною реєстрацією - Держприкордонслужбою (з метою вручення адміністративної постанови особі, яка ввезла цей транспортний засіб на територію України). На першому етапі роботи системи використовуватимуться дані, отримані з камер, встановлених у містах Києві (1 камера - вул. О. Теліги, 61) і Одесі (2 камери - транспортна розв'язка «Конюшиновий міст»).
Економіка Орлов: Кандидатура нового заступника голови ДФС свідчить про те, що реформ на митниці чекати не варто Призначення Мирослава Продана виконуючим обов'язки заступника голови ДФС говорить про те, що реформ митниці очікувати не варто. Про це в своїй сторінці на Facebook пише експерт з питань податкової та митної політики, заступник голови громадської організації «Сила України» Володимир Орлов, коментуючи призначення виконуючим обов'язки заступника голови ДФС Мирослава Продана. За його словами, про це свідчить той факт, що призначення в.о. заступника голови ДФС проходило тихо і непублічно. «Я скептично ставлюся до всього бруду, який ллють в інтернеті на людей, але чому саме податківець, який жодного дня не працював у митниці, курируватиме цей напрям? Чому саме людина з Вінниці? Я неодноразово говорив, що не розділяю Україну на лівобережну і правобережну, немає різниці, луганчанин ти чи львів'янин, але тут чітко простежується тенденція», - пише Орлов. Він також спрогнозував, що в зв'язку з тим, що на посаду заступника голови ДФС, відповідального за митницю, буде призначено «податківця», змін у роботі митниці очікувати не варто. «Саме призначення - це чіткий сигнал про те, що жодних реформ не буде. Тобто формально вони будуть (недарма ж американських експертів відірвали від святкування Дня Незалежності США і відправили в Україну), але це буде, скажімо так, «фейсліфтинг». Або просто показуха. Незалежно від розподілу обов'язків, буде товариш Продан курирувати податкову чи митницю, треба розуміти, що митна складова буде розмита, основний упор все одно робитиметься на виконання і, звичайно ж, перевиконання планових показників надходжень до бюджету. Це означає, що жодних змін чекати не доводиться», - пише Володимир Орлов.
Суспільство Правоохоронці готують документи на арешт Федорка Правоохоронні органи готують документи на арешт начальника відділу вантажоперевезень «Укразалізниці» Івана Федорка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Антон Геращенко. За його словами, слідство проситиме арештувати Федорка в зв'язку з тим, що він втік із лікарні, де йому робили огляд на алкогольне сп'яніння. «Подивимося, що вирішить суд. Цікаво, до речі, що б вирішив суддя стосовно запобіжного заходу, якщо б із його рідними, не дай бог, сталося те, що сталося з родиною Макса Левіна?» - написав Геращенко. Раніше повідомлялося, що 4 червня 2016 року директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка відсторонили від посади через ДТП. Нагадаємо, що під Києвом Федорко потрапив у ДТП. В аварії постраждали троє людей - жінка і двоє дітей - 4 і 6 років. В аварії постраждала родина фотокореспондента. Федорко втік з медичного закладу під час огляду на алкогольне сп'яніння.
Суспільство Шістьох військових судитимуть за дезертирство У червні 2016 року військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України для здійснення спеціального судового провадження до суду направлено обвинувальні акти щодо шести військовослужбовців, які не повернулися з тимчасово окупованої території АР Крим та переховуються від правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури. Встановлено, що військовослужбовці Збройних Сил України не прибули з тимчасово окупованої території АР Крим в пункти дислокації на материкову частину України і згодом перейшли на сторону країни агресора - Російської Федерації. Крім того, вони надали російським військовослужбовцям допомогу в захопленні військового майна, що належить Збройним Силам України. Дії військових кваліфіковані за ст.111 (державна зрада) і ст. 408 (дезертирство) КК України.
За кордоном МЗС засуджує теракти в Багдаді Міністерство закордонних справ України засуджує скоєні в Багдаді 3 липня 2016 року терористичні акти, в результаті яких загинуло і поранено більше 200 осіб. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС. «Не мають виправдання варварські і злочинні дії радикальних ісламістів, які цинічно позбавили життя безневинних людей в священний для всіх мусульман місяць Рамадан», - йдеться в заяві. МЗС висловило співчуття сім'ям загиблих і побажало якнайшвидшого одужання всім пораненим. «Україна, як активний учасник міжнародної антитерористичної коаліції, всебічно підтримує дружній іракський народ у боротьбі проти терористичного угрупування «Ісламська держава», а також бажає Уряду Республіки Ірак якнайшвидшого подолання терористичних викликів. Закликаємо політичні сили Іраку до консолідації, а світове співтовариство до посилення спільних дій у протидії одній з найнебезпечніших загроз людству - міжнародному тероризму», - йдеться в повідомленні відомства.
За кордоном НАТО обіцяє Україні новий рівень підтримки Політична і практична допомога Україні з боку НАТО вийде на новий рівень. Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, пише Радіо Свобода. За його словами, буде надано не тільки політичну підтримку українській територіальній цілісності і суверенітету, але йтиметься про новий рівень практичної допомоги в зв'язку з прийняттям всеосяжного комплексного пакета. «Цей пакет міститиме стратегічну дорадчу підтримку, - пояснив Столтенберг. - Ми вже надаємо допомогу Україні через трастові фонди, що покривають такі сфери, як командування і контроль, логістику і кібернетичну безпеку. Ми додамо до цього нові проекти різної діяльності через трастові фонди». Виконуючий обов'язки голови місії України при НАТО Єгор Божок пояснив Радіо Свобода, що глава Альянсу тут «привів тільки два з сорока нових напрямів, за якими Київ планує працювати з НАТО після саміту».
Суспільство Затриманий за підозрою в тероризмі француз відмовляється говорити Затриманий в Україні за підозрою в підготовці терактів під час чемпіонату Європи з футболу 25-річний француз відмовляється співпрацювати зі слідством. Про це повідомляє РИА Новости. Підозрюваний зараз перебуває у в'язниці в Києві. Суддя міжрегіонального суду спеціальної юрисдикції міста Нансі (JIRS) разом із двома слідчими раніше вирушили на територію України для допиту підозрюваного. Вони перебували в Києві з 29 травня по 1 липня. Допит проводився упродовж дня, під час якого молодий чоловік повторював, що йому «нічого сказати». «Я думав, що він почне говорити, але я зіткнувся з дуже впертим чоловіком, який здався мені вкрай твердолобим», - повідомив суддя. На початку червня Служба безпеки України заявила про затримання на українсько-польському кордоні громадянина Франції, який міг планувати теракти напередодні Євро-2016, у нього в авто знайшли три гранатомети, понад 100 кілограмів вибухівки, детонатори, кілька автоматів Калашникова. Затриманому було висунуто підозри за трьома статтями: контрабанда, терористичний акт і незаконне поводження зі зброєю.
Суспільство оформление ленты  Федорка, винного в ДТП з відомим фотокором, звільнили з «Укрзалізниці» В «Укрзалізниці» звільнили Івана Федорка, який став винуватцем ДТП, з посади директора з вантажних перевезень і логістики. Про це повідомляє прес-служба підприємства. «Станом на 16:00 4 липня 2016 року наказом ПАТ «Укрзалізниця» про припинення трудового договору (контракту) звільнений з посади директор з вантажних перевезень і логістики Іван Федорко. Під наказом свої підписи поставили голова правління і чотири члени правління ВАТ «Укрзалізниця». «Укрзалізниця» висловлює співчуття постраждалим у ДТП за участю Івана Федорка, що трапилася 3 липня на автодорозі Боярка - Забір'я, і ​​сподівається на об'єктивне розслідування ДТП правоохоронними органами», - сказано в повідомленні. Нагадаємо, що під Києвом Федорко потрапив у ДТП. В аварії постраждали троє людей - жінка і двоє дітей - 4 і 6 років - дружина і діти фотокореспондента «Лівого берега» Максима Левіна, сам він теж перебуває в нейрохірургії в одній із лікарень. А Федорко втік з медичного закладу під час огляду на алкогольне сп'яніння. Фото: Александр Кравченко  
Суспільство оформление ленты  Ракету-носій «Союз ФГ» з кораблем «Союз МС» встановлено на стартовому майданчику (відео) Національне управління з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA), а також Телестудія «Роскосмосу» опублікували на своєму youtube-каналі відео підготовки до старту ракети-носія «Союз-ФГ» з першим транспортним пілотованим кораблем (ТПК) нової серії «Союз МС». Корабель встановлений на «Гагарінський старт» (майданчик № 1) космодрому «Байконур». Відповідно до графіка робіт, вчора, 3 липня 2016 року, в монтажно-випробувальному корпусі майданчика 112 були проведені операції зі стикування космічної головної частини (КГЧ: ТПК «Союз МС» під головним обтічником) з третім ступенем ракети-носія «Союз-ФГ». Потім до космічної головної частини була пристикована рухова установка системи аварійного порятунку і «пакет» з першого і другого ступенів. Також на засіданні технічного керівництва і Державної комісії з проведення льотних випробувань пілотованих космічних комплексів було прийнято рішення про готовність ракети космічного призначення «Союз-ФГ» до вивозу на стартовий комплекс космодрому «Байконур». Читайте також: Триває підготовка до запуску нового екіпажу МКС Як повідомляється на сайті «Роскосмосу», 5 липня стартові розрахунки проведуть підготовчі роботи ракети космічного призначення «Союз-ФГ» до пуску за програмою першого стартового дня. А 6 липня відбудеться засідання державної комісії, яка повинна затвердити склад основного екіпажу 48/49-ої експедиції на Міжнародну космічну станцію (МКС). Після засідання Держкомісії космонавти і астронавти дадуть відповіді на запитання журналістів на передстартовій прес-конференції. Пуск заплановано на 4:36 7 липня за київським часом. У складі основного екіпажу МКС-48/49 космонавт «Роскосмосу» Анатолій Іванишин, астронавт ДжАКСА  Такуя Оніші, астронавт НАСА Кетлін Рубінс. Дублюючий екіпаж - космонавт «Роскосмосу» Олег Новицький, астронавт ЕКА Тома Песке, астронавт НАСА Пеґґі Вітсон.
Суспільство Житель Києва десять років отримував пенсію померлого батька Прокуратурою затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно 52-річного місцевого жителя, який протягом 10 років знімав гроші з карткового рахунку свого померлого батька. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури. Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2003 році приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу засвідчив довіреність, якою пенсіонер уповноважив свого сина отримувати різного роду соціальні виплати, зокрема і пенсію. З цього часу чоловік отримував всі грошові кошти, які надходили на карткові рахунки його батька. «У 2005 році пенсіонер помер, цей факт був зареєстрований за заявою сина управлінням юстиції Донецької області. Однак і після цього чоловік продовжував знімати пенсію батька з його карткового рахунку. Крім того, кожен раз, коли закінчувався термін дії карткового рахунку, киянин звертався в одну з філій столичного банку, де шляхом обману банківських працівників отримував нові карти», - йдеться в повідомленні. В результаті з 2005 року зловмисник протиправно заволодів грошовими коштами на загальну суму понад 200 тисяч гривень, чим завдав збитків державі в особливо великих розмірах. Його дії кваліфіковані за ч.2 ст. 190 (шахрайство) і ч. 2 ст. 192 (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою) КК України.
оформление ленты  Блог: 
Політика Ігор Коліушко Закони мирного і воєнного часу повинні відрізнятися В умовах війни закон повинен відрізнятися від законів мирного часу, щоб були враховані всі нюанси. Відповідно, щоб звільнити військових від відповідальності за те, що вони у військових умовах порушують мирний кодекс, треба міняти закон. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. «У будь-якому випадку суди повинні діяти за законом, і це означає, що Генеральному прокурору треба діяти не закликами. Народні депутати або Президент повинні привести свою позицію у відповідність до закону або внести зміни до закону, щоб реалізувати цю ідею. Це можна по-різному зробити - шляхом введення воєнного стану на території, наприклад, двох областей. Там, відповідно до закону, є багато можливостей, прописані речі, які обмежуються, які не обмежуються. Тобто можна навіть внести зміни до цього закону, якщо щось треба дорегулювати. Це був би нормальний правовий шлях. Це абсолютно неприпустимо, що Генеральний прокурор висловлює побажання. І що суди повинні писати в рішенні? - «Відповідно до побажання Генерального прокурора ми враховуємо таку статтю закону і не враховуємо таку стаття закону»? Це абсолютно неприпустима, неправова поведінка», - розповів експерт. Коліушко зазначає, що обов'язково треба діяти за законом. Якщо закон не відповідає умовам військового часу, значить - треба вносити зміни до закону.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Олександр Палій Вилучення майна в районі АТО має бути тільки в інтересах військової частини, а не з метою особистої наживи Військовослужбовцям, які порушили якісь норми мирного кодексу у воєнний час, треба давати можливість виходити, наприклад, на поруки. Крім того, якщо військові вилучають майно для потреб АТО або військової частини, то все повинно бути чітко зафіксовано. Також щодо деяких справ для військових треба полегшити відповідальність. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, експерт з питань євроатлантичної інтеграції Олександр Палій. «Відповідальність потрібна для всіх. Інша справа, що Генпрокуратура правильно вийшла з цієї ситуації. Наприклад, якщо у справі Онищенка дають можливість виходити під заставу, а там вкрадено як мінімум три мільярди гривень, чому, якщо люди просто конфіскували авто і не у власних інтересах, а в інтересах батальйону і АТО, не дати їм можливості вийти на поруки. Тобто мається на увазі, що дійсно під час проведення АТО здійснюється низка заходів, які покликані поліпшити захист, і тут може йтися і про входження в оселі, і про обшуки, і про вилучення автотранспорту. І, можливо, за цими справами дійсно потрібно полегшити відповідальність. Це цілком імовірно, якщо, звичайно, в інтересах держави. Але якщо авто просто вкрали, то такі люди повинні відповідати. Тут питання в тому, хто одержувач? Якщо військова частина, якщо це не просто «дерибан», а пішло на користь, то це одна справа. Якщо були вилучені гроші, то повинен бути контроль, в жодному разі це не повинно бути схоже на мародерство», - розповів експерт. Палій переконаний, що основна частина військових не займалася мародерством, але, звичайно, мають бути дисципліна і порядок серед бійців. «Треба чітко сказати, що дисципліна повинна бути, порядок. Якщо вилучається майно в інтересах військової частини, то все має бути чітко обумовлено щодо відшкодування після завершення бойових дій, щоб усе це було чітко виписано. Ідея звільнення від відповідальності військових, які у воєнний час порушили кодекс мирного часу, дуже правильна. З одного боку, безумовно, повинна бути чітка, жорстка військова дисципліна, а з іншого - вона має бути необтяжливою, щоб не тиснула непотрібною напругою», - підсумував політолог.
Суспільство За місяць затримано трьох «телефонних терористів» Трьох осіб, причетних до завідомо неправдивих повідомлень з погрозами терористичного характеру, затримала минулого місяця Служба безпеки України спільно з поліцією. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в Одесі затримано місцевого жителя, який по телефону повідомив про замінування одного з банків, оскільки конфліктував з його працівниками. «У Чернівцях оперативники спецслужби затримали чоловіка, який з хуліганських спонукань повідомив про «закладку» вибухівки в одному з кінотеатрів», - йдеться в повідомленні. Також СБУ затримала жителя Дніпра, який з хуліганських спонукань по телефону «замінував» один із житлових будинків міста. Реальних намірів і можливостей здійснення теракту чоловік не мав. У всіх випадках порушено кримінальні провадження за статтею 259 (неправдиве повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі строком від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисник може бути засуджений на термін від чотирьох до восьми років.
Суспільство На Дніпропетровщині затримано адміністратора груп сепаратистів Працівники Служби безпеки України затримали в селищі Солоне Дніпропетровської області місцевого жителя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в російських соціальних мережах. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, в середині минулого року приватний підприємець став адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості. «Чоловік через Інтернет познайомився з представниками терористичної організації «ДНР» і погодився поширювати сепаратистські матеріали в інформаційно-політичних пабліках. Він поширював інформацію, яка дискредитувала Збройні сили України, популяризував терористичні організації «ДНР/ЛНР» і створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки». Адміністратор також інформував своїх кураторів про настрої серед жителів сільських районів і соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині», - йдеться в повідомленні. Під час обшуку працівники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської пропаганди. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,1106059551239-/ /-pc-/
Top