counter
Архів Повернутись назад 04 Квітня 2021
4 Квітня
Суспільство оформление ленты  Християни західного обряду відзначають одне з головних свят церковного року - Великдень. Сьогодні, 4 квітня, католики всього світу відзначають одне з головних церковних святом віруючих - Великдень. Для України цей день не менш важливий, ніж день Православної Пасхи, адже практично вся Західна Україна сповідує християнство західного обряду. Сьогоднішнє свято - вже другий за рахунком, який українці зустрічають в режимі карантину і посилення заходів протидії зараженню вірусом, тому служби в багатьох містах Закарпаття відбувалися в скороченій формі і з дотриманням дистанції. Наприклад в Берегово відразу після освячення кошиків службу продовжили в режимі он-лайн. Редакція Mukachevo.net опублікувала відео, як проходила служба в соборі святого Мартіна Мукачево: "У ці похмурі місяці пандемії давайте послухаємо Воскреслого Господа, який пропонує нам почати все спочатку і ніколи не втрачати надії", - зазначив Папа римський Франциск.  
Суспільство Окрім католицького Великодня, сьогодні - Капельник. Прикмети на 4 квітня. 4 квітня в 2021 року християни західного обряду святкують католицьку Великдень. З урахуванням того, що Світле Воскресіння Христове - свято з "плаваючою" датою, сьогодні так само відзначаються і інші церковні і народні свята, які мають свої прикмети та повір'я. Так, в православній церкві сьогодні вшановують пам'ять святого мученика священика Василя Анкірського. У народі ж цей день називають Капельник, Соняшник, Парник, Василь Теплий. Назва таке цей день отримав тому, що наші предки звернули увагу, що в цей день обов'язково настає сонячна погода. І для того, щоб залучити більше сонця були сформовані певні традиції до цього дня. Жінки пекли маленькі хлібці з пшениці - символ небесного світила. На Капельник кожен прийом їжі починався з одного хлібця. У цей день сонця приділяли особливу увагу: по ньому також ворожили, яким буде урожай в цьому році. Що сьогодні можна робити Не можна виносити сміття з двору, оскільки можна накликати біду на будинок. Не можна прати речі. Прикмети на 4 квітня Мурашник відтає з півночі - до довгого і теплого літа. У небі пливуть сині хмари - чекай теплу погоду, але з опадами. Якщо на зорі навколо сонця червоніють кола, значить, рік порадує урожайністю. Сніг зійшов, а на цьому місці почала укладатися павутинка, - урожай буде небагатим. Читайте також, чому католицький Великдень цього року на місяць раніше.  
Коронавірус 13 738 нових COVID-заражень - менше ніж в п'ятницю, але більше ніж тиждень тому Після того, як Україна показала станом на ранок суботи 3 квітня новий антирекорд в 20 341 новий випадок офіційно зареєстрованих випадків зараження, сьогодні в неділю 4 квітня можна говорити про істотний спад нових випадків. Згідно даних, які повідомив на своїй Facebook міністр охорони здоров'я України Максим Степанов нових випадків коронавируса в Україні зафіксовано 13 738 чоловік. Не дивлячись на те, що ця цифра істотно нижче вчорашньої, не варто забувати, що подібного роду спади характерні для вихідних, коли менше народу йде здавати тести і багато лікарі не на роботі. Зазвичай до вівторка дані по числу заражень вирівнюються з даними за минулу п'ятницю, суботу. На сьогоднішній ранок найбільше нових заражень в Харківській і Одеській областях. За вчора госпіталізували 5545 осіб; померли 258 осіб і 4657 пацієнтів одужали. За добу зробила 75 538 тестувань (зокрема методом ПЛР - 36 311, методом ІФА - 9030, досліджень швидкими тестами на антиген до SARS-CoV-2 - 30 197). За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Харківській (1388), Дніпропетровській (1143), Одеській (1 075), Хмельницькій (1060) і Львівській (865) областях. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 745 709 осіб; одужали 1 347 193 особи; померло 34 333 пацієнта.
Суспільство оформление ленты  Що очікувати від погоди на початку повного локдауна Не дивлячись на те, що за календарем уже давно весна, сонце не поспішає прогріти землю. Синоптики радять бути готовими до свіжого понеділка. Температура повітря 5 квітня в протягом дня по території країни буде + 7 + 12 градусів, в західних областях місцями переступить поріг до +14 градусів. Свіже буде в прибережних зонах, де очікується + 4 + 9 градусів, а в Карпатах навіть у денні години очікуються заморозки. Невеликий мороз очікується найближчої ночі в більшості областей країни, крім деяких південних. У понеділок на заході України, хоча і буде відносно тепліше, однак комфортність розмиється сильним південно-західним вітром. Опади. 5 квітня періодичні дощі пройдуть на півдні, на сході України і місцями в центральних областях, тих, які на схід. На решті території поки - без істотних опадів. У Києві найближчої ночі очікується від 1 морозу до 3 градусів тепла, завтра вдень близько +10 градусів. Опади малоймовірні.
Наука і технології оформление ленты  У Шотландії виявлено десятки слідів динозаврів Вчені виявили на узбережжі Шотландського острова Скай десятки слідів динозаврів, що відносяться до середини юрського періоду. Зокрема, вчені з Единбурзького університету, Китайської академії наук і шотландського музею динозаврів Staffin вивчили острів Скай на архіпелазі Внутрішні Гебриди. Там, на узбережжі, вони знайшли сліди динозаврів, вік яких становить близько 170 мільйонів років.     Всього було знайдено майже п'ятдесят відбитків. Вчені помітили два сліди доріжок, інша частина відбитків розташована відокремлено (через припливи і зміни ландшафту багато відбитків виявилися втраченими).     В основному, вони належать до гігантських травоїдних зауроподів (група чотириногих травоїдних динозаврів, які жили в юрському і крейдяному періоді на всіх континентах Землі), але деякі з слідів можуть бути залишені хижими тероподами. Нове відкриття має важливе значення, оскільки є всього кілька місць у всьому світі, які зберегли свідоцтва про тих, хто населяв Землю в юрський період.
Суспільство Київ. Локдаун 2.0: уточнення по роботі приміського транспорту З завтрашнього дня Київ переходить в режим посилення обмежувальних заходів, пов'язаних зі збільшенням нових випадків зараження коронавірусів. На жаль ще залишаються жителі столиці, які не зовсім розуміють як же буде це відбуватися. Нагадуємо, що до попередніх заборон, які діють з кінця минулого місяця потрапляють додатково користування громадським транспортом для всіх крім медиків, рятувальників, правоохоронців та представників деяких інших професій. Однак, як заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, приїхати з передмістя до столиці можна буде з великою ймовірністю. Перевезення приміського напряму будуть організовані в такий спосіб. Під час локдауна до Києва ходитиме приміський транспорт з області, хоча кількість місць буде обмежена. Коментуючи карантинні обмеження, Володін зазначив, що маршрутки не скасували тільки за умови, що наповненість салону складе не більше 50% сидячих місць. "Ми не закривали повністю транспорт, тому що у нас дуже великі відстані по території області. Ми залишили 50% сидячих місць, і ця вимога у нас дотримується, але зобов'язали транспорт курсуватиме тільки в години пік", - розповідає голова. При цьому, щоб дістатися до столиці спецпропуск по його словам не буде потрібно. "Перше: дійсно, у нас буде транспорт в Київ ходити. Питання отримання спецперепусток для Києва - це вже регулюється Києвом. І ці спецпропуски підприємства отримували. Але треба не забувати, що у нас є курсування між містами всередині області", - додає Володін.
Здоров`я Кавоману на замітку: Яка добова норма кави не зашкодить організму Кращий спосіб підняти настрій - це приготувати чашку гарячої й ароматної кави. Однак енергія, що надходить разом з кофеїном, може спричиняти різний вплив на наш організм. У Фінляндії та Швеції споживається близько 200 літрів напою на душу населення в рік. Трохи відстають від них мешканці Австрії, Португалії та Естонії: в цих країнах на одного жителя припадає близько 100 літрів кави. Скільки ж в напої міститься в кофеїну?- Еспрессо - 30-60 мг- Латте або капучіно - 100-120 мг- Енергетичні напої - 80-100 мг- Чорна кава - 65-120 мг- Чай - від 10 до 50 мг Якщо вам вдається втримати рівень споживання кави на позначці в 400-500 мг, ви нічим не ризикуєте. Це безпечна кількість, яка не викликає таких побічних ефектів, як збільшення частоти серцевих скорочень, безсоння, занепокоєння, дратівливість, запаморочення. Не пийте кави просто так, за компанію. Пийте лише тоді, коли вам цього дійсно хочеться. Тільки так ви зможете визначити свою норму і не нашкодите організму.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-0,32843399047852-/ /-pc-/
Top