counter
Архів Повернутись назад 04 Лютого 2023
4 Лютого
Культура 4 лютого: Тимофєєв день. Не виносити сміття, не оголювати голову: що ще не можна робити Православная церковь 4 февраля чтит память апостола от 70-ти Тимофея, ученике апостола Павла и первом епископе Ефеса.  В народе праздник прозвали «полузимник», так как день совпадал с серединой зимы по юлианскому календарю. Согласно церковному преданию, в 80 году н.э. святой Тимофей принял мученическую смерть от рук язычников. Его мощи в IV веке были перенесены в Константинополь.  Несмотря на то, что половина зимнего времени осталась за плечами, расслабляться не стоило. Ведь не случайно в честь этого святого предки придумали особое понятие — тимофеевские морозы; считалось, что именно с Тимофеева дня начинались самые жестокие вьюги и метели. О морозах складывали поговорки, например такие: «Тимофеевский мороз ползимы с собой унес»; «Афанасий-мороз морозит нос, а ты погоди — Тимофея дожди». С ними было связано и несколько примет: если в мороз «запотевают» стекла — это к потеплению; если по стеклу бегут узоры — холода будут продолжаться еще долго. Также смотрели на небо: если видно солнце — значит, весна будет ранняя. Зато снегопад на Тимофея обещал хороший урожай зерновых. Пасечники в этот день наблюдали за пчелами — точнее, прислушивались к звукам из омшаника. Если насекомые жужжали еле слышно — это значило, все идет хорошо; если же гудение было беспокойным — что-то с пчелиной семьей не в порядке. В этот день, как и в другие «дни-полузимники», проверяли закрома. Важно, чтобы зерна, овощей и корма для скота хватило до нового урожая.   Приметы и традиции: В этот день старались сидеть дома, крестьяне гадали на погоду по оконному стеклу: если стекла в морозный день запотели — грядет потепление, а если разукрасились узорами – мороз не отступит в ближайшее время.  Ясное солнце на небе в этот день предвещало раннюю весну. Девушки 4 февраля катались с горок. Та, что скатилась последней – будет богата в течение всего года. Снегопад в Тимофеев день означал хороший урожай. Сны, которые снятся на Тимофея, считаются вещими. Если человек родился в день Тимофея, он будет суров так же, как и мороз за окном. Метель метет – вся неделя будет с метелями. Что нельзя делать 4 февраля  В этот день нельзя выносить мусор из дома, иначе вместе с ним можно «выбросить» счастье и удачу. 4 февраля нельзя подавать милостыню, чтобы самому не оказаться с протянутой рукой. Нельзя выходить из дома без головного убора. Наши предки верили, что нечисть сможет завладеть разумом человека с неприкрытой головой.  Нельзя рассказывать в этот день о своих снах. 
Гороскоп Любовний гороскоп на 4 лютого 2023 року: що обіцяють астрологи ОВНИ Якщо друга половинка чекатиме від вас дій, повідомте їй одразу, що вона не за адресою зараз. Якщо потуратимете їй цієї суботи, зробите тільки гірше для стосунків. ТЕЛЬЦІ Якщо ви знаходитесь у пошуках пари, цієї суботи не сидите вдома. Зірки кажуть, поряд з вами 4 лютого може виявитися ціла розсипка потенційних партнерів. БЛИЗНЮКИ Вам слід бути уважним під час розмови із обранцем. Будь-яке безневинне слово цього дня може обернутися проти ваших стосунків. Тож краще взагалі мовчати 4 лютого. РАКИ Якщо є можливість, проведіть цей день разом із коханою людиною. Зірки кажуть, 4 лютого ви зможете вразити його – у хорошому розумінні цього слова. ЛЬВИ Цієї суботи вам потрібно проявити мудрість, терпіння та далекоглядність. Зірки кажуть, 4 лютого таким чином ви зможете вивести стосунки на більш довірчий та якісний рівень. ДІВИ Прислухайтеся до думки партнера цього дня, радять зірки. Навіть якщо ви не розділятимете його точку зору, врахувати її у своїх рішеннях все-таки доведеться. ТЕРЕЗИ Ця субота чудово підійде для змін у особистому житті. Зізнатися комусь у коханні або, навпаки, порвати з токсичними стосунками. Зірки закликають вас діяти за покликом серця. СКОРПІОНИ Якщо 4 лютого вам буде потрібна підтримка другої половинки, то їй про це і скажіть. Зірки кажуть, ініціативи від неї цієї суботи чекати не варто. СТРІЛЬЦІ Не звалюйте на обранця те, що він апріорі виконати не може. Якщо 4 лютого ви вирішите відчути його терпіння, то точно програєте, кажуть зірки. КОЗЕРІГИ Залишіть друзів та знайомих цього дня за дверима, рекомендують зірки. 4 лютого ваші відносини з партнером можуть вийти на новий рівень. ВОДОЛІЇ Якщо вам здається, що з вашими стосунками щось не так, то знайте вам не здається. 4 лютого ви зможете дістатися істини, якщо дозволите обранцю брати участь в оцінці ситуації. РИБИ Дайте коханій людині домовитись у цей день. Якщо перебиватимете його, ризикуєте змінити його точку зору. І не факт, що на краще.
Гороскоп Гороскоп на 4 лютого 2023 року: що обіцяють астрологи ОВНЫ Овнам нужно отдохнуть, говорят звезды. Даже если вы работаете в этот день, не напрягайтесь слишком сильно. 4 февраля вам нужно подкопить силы для чего-то по-настоящему стоящего. ТЕЛЬЦЫ 4 февраля у Тельцов должно получиться то, что раньше им не давалось. Звезды советуют вам не откладывать никаких дел и не отказываться от предложений. Особенно перспективных. БЛИЗНЕЦЫ 4 февраля Близнецам нужно быть начеку. Звезды говорят, в эту субботу вы можете упустить какую-то возможность, если начнете витать в облаках. А такая вероятность будет. РАКИ Раки могут сделать что-то по-настоящему эффектное, говорят звезды. И рекомендуют вам расставить приоритеты с самого утра, потому что шанс проявить себя будет только один. ЛЬВЫ 4 февраля Львы должны будут следить за своим языком, говорят звезды. И предупреждают: если будете высказывать свою точку зрения направо и налево, рискуете остаться в гордом одиночестве. ДЕВЫ Девам пригодятся чьи-то знания и компетенции, говорят звезды. Если 4 февраля вы положитесь только на собственные ощущения и навыки, можете потерпеть фиаско. ВЕСЫ 4 февраля Весы смогут сделать чуть больше и лучше, чем планировали. Если у вас накопились задачи, в эту субботу можете смело приступать к самой сложной из них. У вас все получится. СКОРПИОНЫ 4 февраля звезды пророчат Скорпионам эффективный день. Так что если вы давно собирались заняться спортом, не ждите понедельника - начните в субботу. СТРЕЛЬЦЫ 4 февраля Стрельцам необходима будет профессиональная помощь. Звезды советуют вам не тянуть с ней, иначе драгоценное время может быть упущено. КОЗЕРОГИ Козероги этот день должны посвятить семье, говорят звезды. Если у вас были другие планы, лучше поменять их. Потом сами же себя похвалите за такое решение. ВОДОЛЕИ 4 февраля у Водолеев может упасть пелена с глаз, говорят звезды. И советуют вам в этот день прислушиваться к своим ощущениям. Они будут верны как никогда. РЫБЫ 4 февраля Рыбы могут допустить ошибку по невнимательности или из-за спешки. Звезды призывают вас в этот день перепроверять информацию - не только ту, что поступает извне, но и ту, что генерируете вы сами.
Сонник Сон у ніч з 3 на 4 лютого 2023 року: тлумачення за місячним календарем 14-е лунные сутки. Начались они 3 февраля в 13:54, а завершатся 4 февраля в 15:03.Сны, увиденные в ночь 14-х лунных суток, демонстрируют наши скрытые способности. Поэтому если в эту ночь вы увидите себя, к примеру, поющим на сцене, это скажет о том, что вам пора заняться вокалом или какими-то публичными выступлениями.Также в ночь с пятницы на субботу могут сниться страшные сны, связанные с вашими родными, особенно беззащитными (детьми или стариками). Такие сновидения будут лишь отражением ваших переживаний за них, поэтому тревожиться насчет кошмаров не стоит. Нужно рассказать о них бегущей воде, чтобы она унесла весь негатив с собой.Женщине в ночь с 3 на 4 февраля может сниться желаемое (вещь или жизненные обстоятельства), а также способы его достижения. После пробуждения даме нужно записать все, что удалось запомнить, и оценить, что в ее силах, а что нет. Считается, что если представительница прекрасного пола решится на что-то в эти лунные сутки, то она действительно сможет изменить свою жизнь.Мужчины в эту ночь могут видеть неприятные картины из своего прошлого (где они недожали, не решились, не смогли). Такие сновидения скажут о том, что представитель сильного пола вскоре получит повторный шанс - упустить его ни в коем случае нельзя.
Суспільство Погода на 4 лютого 2023 року: народні прикмети та прогноз синоптиків Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то весна буде холодною. Також пращури помічали: якщо у тимофіївський мороз вікна запітніли - чекай на потепління, якщо на них з'явилися візерунки - ще більшого похолодання. Існувала в народі і така погодна прикмета: якщо 4 лютого ворони з галками безперервно кричать, отже, насувається хуртовина. Протягом суботи-неділі, 4-5 лютого, температура повітря в більшості областей України знижуватиметься, наступний тиждень буде помірно морозним. 4-5 лютого у столиці почнеться зниження температури повітря та найближчого тижня очікується морозна погода. Зима триває, бережіть тепло, себе, найближчих і не забувайте допомагати всім, хто захищає нас від ворога, бореться і бореться з російським агресором, хто робить все, щоб наше життя було безпечним.
Сводка с фронта от Генштаба ВСУ на утро 346-го дня войны 4 февраля 2023 года Оперативна інформація станом на 06.00 04.02.2023 щодо російського вторгнення Слава Україні! Розпочалася триста сорок шоста доба російського широкомасштабного вторгнення. Протягом минулої доби противник завдав 20 авіаційних та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей, є жертви серед цивільного населення. Здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Залишається загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнає великих втрат. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Греківка, Невське, Кремінна і Діброва Луганської області та Верхньокам’янське, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут і Іванівське Донецької області. Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. В той же час, обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; Вільна Слобода - Сумської та Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ на Харківщині. Куп’янський напрямок ворог здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії в районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне, Голубівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині. Лиманський напрямок обстріляно Терни і Торське Донецької області та Макіївка, Червонопопівка і Діброва - Луганської. Бахмутський напрямок вогневого ураження зазнали Спірне, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Нью-Йорк та Дружба. Авдіївський напрямок під ворожий вогонь потрапили Тоненьке, Водяне, Новомихайлівка, Георгіївка та Мар’їнка. Новопавлівський напрямок танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка та Вугледар Донецької області. Запорізький та Херсонський напрямки постраждали райони 24 населених пунктів, зокрема, Новопіль і Времівка на Донеччині; Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка Запорізької області та Качкарівка, Республіканець, Козацьке і Херсон. Противник розпочав заходи з евакуації населення з тимчасово окупованих територій. За наявною інформацією, до виїзду готують колаборантів із сім’ями у Троїцькому районі Луганської області. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів. Знищено 4 БпЛА противника типу «Орлан-10». А наші ракетники та артилеристи уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та 1 важку вогнеметну систему “Cолнцепьок”. Вірте в Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!
Гороскоп Знаки Зодіаку, на яких чекає успіх у лютому 2023 року Настає останній місяць зими. Саме час дізнатися, яким знакам Зодіаку везтиме трохи більше, ніж решті. Астрологи розповіли, хто буде головним щасливцем лютого 2023 року. Для початку варто відразу зазначити, що абсолютно всім Знакам везтиме приблизно однаково. Головна причина цього — відсутність ретроградних планет. З іншого боку, у лютому очікується дві дуже важливі події — перехід Меркурія в Знак Водолія 11 числа та перехід Венери в Знак Овна 20 числа. Обидва вони досить сильно вплинуть на успіх Знаків Зодіаку. Період з 11 по 28 та з 1 по 20 лютого Меркурій своїм переходом у Знак Водолія 11 числа зробить щасливішими людей деяких Знаків Зодіаку. Те саме відбуватиметься у випадку з Венерою, але не після переходу в Овна, а до цієї події — тобто з 1 до 20 лютого. У плані успіху варто розглядати саме ці два відрізки часу, оскільки оцінити лютий загалом буде вкрай непросто. Які Знаки Зодіаку будуть найщасливішими Якщо дивитися на період з 11 по 28 число, то тут безперечними фаворитами в очах фортуни стануть Близнюки, Діви та Водолії. Особливо варто відзначити Дів, на яких практично не впливає Венера. Так, вона не буде особливо сильно їм допомагати в перші дві декади місяця, але після переходу планети в Знак Овна вона не ставитиме їм палиці в колеса. Люди цих трьох знаків будуть вкрай успішними у фінансовому плані. Дівам, Близнюкам і Водоліям можна сміливо робити дорогі покупки. Це може бути як техніка, так і нерухомість, прикраси, одяг. У роботі представникам цього Знака дуже везтиме в плані переговорів. Особливо варто зробити такі професії як консультант, психолог, викладач. Будь-яка робота з числами піде вгору. Так само як і громадська діяльність. Промовистість стане сильною стороною цих людей. У лютому важливо виділити тих, на кого Венера впливає найменше. Це Овен, Скорпіон і згадана вище Діва. Це означає, що лютий 2023 року буде найпозитивнішим у фінансовому плані для Дів, адже Меркурій – mdash; їхній покровитель, а Венера практично не бере участі у формуванні подій у їхньому житті. Овни та Скорпіони, як і Діви, залишатимуться стабільними протягом усього місяця. Люди цих трьох знаків будуть наповнені силами протягом усього місяця. У них буде найменше проблем у сфері кохання, та й загалом ця сфера буде більш передбачуваною. Також тут діє і зворотна ситуація, коли Венера для якихось знаків дуже сильна, а Меркурій слабкий. До таких знаків належать лише Риби. Ці люди будуть неймовірно продуктивними цілий місяць. У них очікується приплив гарного настрою, мотивації, творчої енергії та ентузіазму. Ще можна виділити такий Знак як Ваги, оскільки для цих людей Меркурій та Венера приблизно однаково важливі. Лютий буде для них дуже сприятливим збалансованим місяцем через те, що його початок пройде під егідою сильної Венери, потім вона разом з Меркурієм об'єднає зусилля, щоб зробити життя Терезів ще кращим, а потім, коли Венера піде на спад, Меркурій не дасть потонути. у проблемах, адже вже встигне набрати обертів.
Гороскоп Усі супермісячна 2023 року Суперлунія — це незвичайні астрономічні події, що відбуваються досить рідко. Експерти розповіли про те, скільки всього в 2023 році буде супермісяць і яким буде їхній астрологічний зміст. Загалом у 2023 році очікується три супермісячні. Дане явище відбувається за двох обов'язкових умов: за наявності так званого перигелія Місяця, тобто його максимального зближення із Землею, а також у день Повного місяця. Коли Місяць ближче до Землі, він стає більшим, ніж зазвичай. Також збільшується сила її енергетики — приблизно 10%. Враховуючи, що супермісяці завжди відбуваються на піку фази зростання, можна зробити висновок, що в більшості випадків вони небезпечні. На жаль, ця гарна подія найчастіше є несприятливою. Тому кожного дня радимо слідувати рекомендаціям астрологів. Супер місяць 3 липня Перший супермісяць відбудеться 3 липня. Цього дня Місяць опиниться у Знаку Козерога, тому це явище виявиться не таким небезпечним, яким могло б бути. Сила стихії Землі трохи послабить енергетику Місяця і зробить її менш небезпечною. Безперечно, цей день буде дуже складним, але також він буде цілком передбачуваним. Астрологи вважають, що 3 липня може повністю стати робочий процес на багатьох підприємствах. Люди стануть менш зібраними та не готовими йти на компроміси один з одним. Потрібно намагатися подолати це бажання відстоювати свою правоту до останнього. Першого понеділка липня ви можете дуже нашкодити самим собі своєю непоступливістю. Супер місяць 1 серпня Другий супермісяць відбудеться в перший день серпня. Воно пройде вже під егідою Водолія. Цього дня негативна енергія нічного світила торкнеться переважно інтелектуальної сфери. Людям стане набагато складніше приймати важливі рішення, займатися навчанням. Супер місяць 1 серпня погіршить нашу пам'ять і призведе до того, що інтуїція стане абсолютно марною. Намагайтеся не довіряти своєму шостому почуттю цього дня, інакше можете натрапити на проблеми. Унікальний супермісяць 31 серпня А ось цей супермісяць вже буде вкрай незвичайним та унікальним. Справа в тому, що це буде день другого Повного місяця в серпні. Коли в одному календарному місяці відбувається два Повні, друге називають Блакитним Місяцем. Блакитний місяць — це явище, яке відбувається з періодичністю приблизно раз на два-три роки. Вірогідність того, що Блакитний Місяць і супермісяць збігатимуться, вкрай мала, особливо якщо обидва повні Місяці в місяці відбуваються в момент перигею. Блакитний Місяць є відносно гарною подією в астрології, тож 31 серпня можна буде вважати позитивним днем. Перебування нічного світила у Знакі Риб означає, що цього дня на нас можуть чекати осяяння та багато позитивних думок.
Гороскоп Усі місячні та сонячні затемнення 2023 року Затемнення — одні з найнебезпечніших днів на рік. Астрологи пропонують вам ознайомитись із чотирма затемненнями, які відбудуться у 2023 році. Вони можуть залишити незабутній слід на світовій історії та на житті кожного з нас окремо. Намагайтеся завжди планувати свої справи наперед, оцінюючи шанси на успіх у тій чи іншій сфері, виходячи з того, які астрологічні події є актуальними для того чи іншого періоду. Експерти сайту dailyhoro.ru вже розповіли про транзитах планет у 2023 році та про них ретроградних фазах. Настав час дізнатися все про місячні та сонячні затемнення. 20 квітня — кільцеподібне повне затемнення Сонця Перше затемнення виявиться повним сонячним. Це дуже небезпечна подія, адже Місяць повністю увійде в сонячний диск, але через перебування у віддаленому від Землі диск не зможе закрити Сонце повністю. Такі затемнення є вкрай непередбачуваними. Місяць і Сонце будуть у знаку Тельця, тому затемнення 20 квітня торкнеться відразу кількох сфер — домашні справи, фінанси, роботу та здоров'я. Сказати точно, в якій з них нам з вами доведеться зустрітися з труднощами, неможливо. Ймовірно, у когось будуть проблеми одразу в усіх напрямках. Щодо світових подій, то все, що відбуватиметься цього дня, матиме подвійну природу. Наслідки подій, які відбуватимуться цього дня, не стануть довготривалими. 5 травня — напівтіньове місячне затемнення За два тижні після сонячного відбудеться місячне затемнення. Воно пройде під впливом Скорпіона. Правління стихії Води означає, що наслідки цього затемнення будуть відчуватися протягом кількох місяців. Вони можуть бути прихованими, тому астрологи радять залишатися дуже уважними протягом усього дня. Це день зрад, обману, шахрайства. Астрологи наполегливо радять не витрачати 5 травня гроші, не влазити в авантюри і в жодному разі не наживати собі ворогів. Якщо у цей день перейти комусь дорогу, ця людина може приховати на вас образу. Надалі він може спробувати помститися вам. Ще в цей день загострюватиметься ревнощі, потяг до маніпуляцій. На глобальному рівні затемнення підштовхне багато газет, видань та журналів говорити неправду. Вірити новинам у такий день точно буде не найкращим рішенням. 14 жовтня — кільцеподібне сонячне затемнення Це затемнення триватиме близько шести годин. Протягом усього цього часу у світі пануватиме хаос. І Місяць, і Сонце зустрінуться у Знаку Терезів. Це означає, що багатьом нам доведеться зустріти на шляху емоційні проблеми. Швидше за все, цього дня велика кількість людей по всьому світу почне згадувати свої минулі недоліки та проблеми, почне звинувачувати себе за те, чого не робили. Цього дня очікуються великі помилки з боку правоохоронних органів, судів. Справедливість може не перемогти через помилки або дріб'язковість людей. Саме тому з'ясування стосунків, судові засідання та переговори краще перенести на наступний день. 28 жовтня — приватне місячне затемнення Останнє затемнення у 2023 році виявиться найменш небезпечним, але це не означає, що у цей день можна розслаблятися. Це буде день перебування Місяця в Овні, тому імпульсивність та агресія вийдуть на новий рівень. Сварки та з'ясування стосунків не принесуть вам нічого хорошого. Якщо у цей день посваритися з кимось, ймовірність повернути все на круги своя буде мінімальною. Образи будуть сильнішими, так само як і нервозність людей. Досягти гармонії у спілкуванні з близькими та друзями буде дуже складно, тому краще просто побути на самоті і не набридати нікому зі своїми проблемами, моралями.

Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня Овны могут почувствовать приток энергии и энтузиазма Используйте это в....
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо сміливими та рішучими в любовних сп....
більше матеріалів




/-0,30671787261963-/ /-pc-/
Top